MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA. Modositasok datumai:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA. Modositasok datumai: 2004.05.22. 2005.05.07. 2006.05.06. 2011.04.30."

Átírás

1 MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA Modositasok datumai:

2 B E V E Z E TO A Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesuletenek celjai es feladatai A Baranya megyeben elo mozgaskorlatozottak erdekvedelme, osszefogasa, a tarsadalmi es kulturalis eletbe valo bekapcsolodasanak elosegftese. A Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesiilete politikamentes, partoktol fiiggetlen szervezet. Feladatanak tekinti elosegiteni a tagok: - Egeszsegiigyi es pedagogiai rehabilitaciojat ( neveles, kepzes ) - Lakas akadalymentesitesi allami tamogatas igenylesenek iigyintezeset. - Foglalkozasi rehabilitaciojat ( munkakepesseg fejlesztes, tanfolyamok, egyeb oktatasi formak ),elhelyezestik es munkaba allitasuk ktilonbozo modozatainak kidolgozasat. - Szocialis rehabilitaciojat, eletkoriilmenyeinek javitasat. - Mindezekkel meg kivanja valositani a kozhasznu szervezetekrol szolo 1997.evi CLVI.tv 26. c./ pont l.,2. es 11. pontjaban meghatarozott kozhasznu tevekenyseget. E feladatok megvalositasa erdekeben: - Sziikseg eseten keri es kezdemenyezi az illetekes szervek kozremiikodeset es segitseget. - Figyelemmel kiseri az egeszsegiigyi, pedagogiai, foglalkozasi es szocialis rehabilitacio helyzetet, alkoto modon segiti ezek megvalositasat. - A tarsadalmi szervezetekrol szolo torveny alapjan az egyesulet letrehozhat szervezeten beliil vallalkozasokat es egyeb gazdasagi tevekenyseget folytathat. Megvaltozott munkakepessegiiket foglalkoztathat. - Segitseget nyujt a mozgasukban akadalyozott tagok jogainak ervenyesitesehez. - A Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesiilete, mint a Mozgaskorlatozottak Egyestiletei Orszagos Szovetsege (MEOSZ) tagegyesulete, gyakorolja es teljesiti a tagsaggal egyiitt jaro jogokat es kotelezettsegeket.

3 -2- ALTALANOS RENDELKEZESEK 1. Az egyesulet megnevezese: MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE Szekhelye: 7621 Pecs, Lyceum utca 5. sz. Belyegzoje: Korbelyegzo - Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesiilete Pecs - felirattal - kerekesszek emblemaval. 1.1./ Az egyesulet jogallasa: a. / Az egyesulet jogi szemelyiseggel rendelkezo kozhasznu tarsadalmi szervezet, amely kozvetlen politikai tevekenyseget nem folytat, partoktol fiiggetlen, azoknak anyagi tamogatast nem nyujthat, orszaggyulesi-kepviselo jeloltet, illetve megyei onkormanyzati valasztason jeloltet nem allit, es nem tamogat. b. / Az egyesulet vallalkozasi tevekenyseget csak kozhasznu celjainak megvalositasa erdekeben, azokat nem veszelyeztetve vegez. c. l Az egyesulet gazdalkodasa soran elert eredmenyet nem osztja fel, azt a jelen alapszabalyban meghatarozott tevekenysegere forditja. d. / Az egyesulet szervezete es tevekenysege egyebekben is megfelel - az alabbiak szerintaz 1997.evi CLVI.tv. eloirasnak. e. / Az egyesiiletben a helyi es egyesiileti szintii hataskorrel biro szervezeti egysegek es tisztsegviselok, munkatarsak munkamegosztasa es egyiittmiikodese valosul meg a jogok es kotelezettsegek rendszereben. f. / Az egyesulet celjait es feladatait Baranya megye teriileten elo barmely mozgaskorlatozott szemely- nem csupan tagjai - javara latja el az egyebkent meghatarozott feltetelek eseten reszesiti oket a kozhasznu szolgaltatasaibol. Az egyesulet hataskorrel biro vezeto testiileteinek dontese alapjan tagjait elore meghatarozott kedvezmenyekben reszesitheti, tovabba tevekenysegenek erdekkorebe vonhat es szolgaltatasaiban reszesithet mas fogyatekossagi csoporthoz tartozo, az egyebkent eloirt felteteleknek megfelelo szemelyeket is. g. / Az egyesulet a Celja es feladata cimii bevezeto reszben leirt feladatokat mtikodesenek szemelyi, targyi es penzugyi felteteleinek fuggvenyeben, a mozgaskorlatozott emberek sajatos sziiksegleteinek figyelembevetelevel, fokozatosan valositja meg.

4 -1 - J / A Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesiiletenek, mint onallo jogi szemelyeknek tobb helyi csoportja van. A helyi csoportok belyegzoje: Hosszu belyegzo, Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesulete, Helyi Csoportja felirattal. AZ EGYESULET TAGJAI 2.1. / Az egyesulet tagja lehet minden magyar allampolgar - akinek mozgaskorlatozottsaga tarsadalmi beilleszkedeset barmely vonatkozasban korlatozza, vagy csak atlagon feliili erofeszitesek aran teszi lehetove - ha kinyilvanitja egyeterteset az egyesulet celjaval es hajlandosagat e celok megvalositasanak tamogatasara, a tagsaggal jaro kotelezettsegek teljesitesere, felteve, hogy nines eltiltva a koziigyek gyakorlasatol / Az egyesulet partolo tagjai lehetnek azok a termeszetes es jogi szemelyek, akik tevekenysegiikkel es/vagy anyagi hozzajarulasukkal az egyesulet celjanak megvalosulasat rendszeresen segitik. A TAGOK JOGAI / Az egyesulet tagjai reszt vehetnek az egyesulet tevekenysegeben es rendezvenyein / Valaszthatnak es valaszthatok az egyesulet szerveibe / Az egyesulet valamely szervenek torvenyserto hatarozatat barmely tag a tudomasara jutastol szamitott 30 napon belul - a birosag elott megtamadhatja. A TAGOK KOTELESSEGEI / Az alapszabaly es az egyesulet legfobb szervei rendelkezeseinek megtartasa / Az egyesulet tagja - mozgaskorlatozottsagatol fiiggoen - koteles az egyesulet celkitiizeseinek megvalositasaban kozremiikodni / Az egyesulet szervezeti eleteben, a kozos vagyon vedelmeben es gyarapitasaban reszt venni / Az elnokseg altal megallapitott tagdijat megfizetni.

5 -4- A TAGSAGI VISZONY MEGSZUNESE / A tagsagi viszony megsziinik a tag kilepesevel, halalaval, torlesevel, vagy kizarasaval. A kilepesi szandekot az egyesulet elnokehez irasban kell bejelenteni / Az egyesulet iigyintezo szerve a tagsagi jogviszonyt - ket evi tagdij-hatralek eseten - torlessel megsziintetheti, amennyiben ismetelt irasos felszolitas ellenere a megjelolt hataridon beliil a tag nem rendezi tagdij-hatralekat / A tagok sorabol ki kell zarni azt, akit a birosag szandekos biincselekmeny miatt jogerosen szabadsagvesztesre itelt. A tagok sorabol ki lehet zarni azt, aki az egyesulet munkajaban kozossegellenes magatartast tanusit. A tagsagi viszony - torles illetve kizaras miatti - megszuneset koveto 6t even beliil, ujboli tagfelvetel nem kezdemenyezheto. A kizaras kerdeseben az egyesulet elnoksege, a helyi csoportok titkaranak velemenye alapjan dont. A KULDOTTKOZGYULES Az egyesulet legfobb testiileti szerve a kiildottkozgyules. A kiildottkozgyulesen az egyesulet helyi csoportjai altal valasztott kuldottek, valamint az egyesulet elnoksegenek tagjai es a fegyelmi bizottsag elnoke es tagjai, valamint a helyi csoportok titkarai rendelkeznek szavazati joggal. A kiildottkozgyules hatarozatkepes, ha a szavazasra jogosultak tobb mint fele jelen van, de a helyi csoportok altal valasztott kiildotteknek tobbsegben kell jelen lenniiik. 6.2.A kiildottkozgyiilest - evente legalabb egyszer - az ev elso feleben ossze kell hivni. Ezenkiviil - 60 napon beliil - ossze kell hivni az ellenorzo bizottsag kezdemenyezesere, tovabba a tagsag egyharmadanak keresere az ok es a eel megjelolesevel, valamint a birosag rendelkezese alapjan. A kiildottkozgyules nyilvanos, ezert annak idopontjat es napirendjet a Dunantuli Naplo napilapban, a helyi sajto litjan is nyilvanossagra kell hozni.

6 A kiildottkozgyulest az elnokseg irasbeli meghivoval es a napirendi pontok feltiintetesevel, a kiildottkozgyules idopontjat legalabb 8 nappal megelozoen hivja ossze. A meghivo atadasat az erintetteknek irasbeli atvetellel kell igazolniuk, vagy postai uton kell resziikre megkiildeni A ktildottkozgyulesrol jegyzokonyvet kell kesziteni, amelyet az elnok es a jegyzokonyvezeto, valamint ket hitelesito ir ala. A jegyzokonyvet es a kiildottkozgyiilesen hozott hatarozatokat az egyesulet helyi csoportjainak 15 napon beliil meg kell kiildeni. Ha a szabalyszeriien osszehivott kiildottkozgyulesen a szavazasra jogosultak nem jelennek meg a hatarozatkepesseghez sziikseges letszamban, akkor ugyanezen a napon ugyanezzel a napirenddel - l(egy) ora mulva - a kiildottkozgyules megtarthato. Az ujbol osszehivott kiildottkozgyules a megjelentek szamara valo tekintett nelkiil hatarozatkepes. Ezen kitetelnek az eredeti meghivoban szerepelnie kell A kiildottkozgyules hatarozatait - altalaban - nyilt szavazassal es egyszerii szotobbseggel hozza. A vezeto tisztsegviselok valasztasa altalaban nyilt szavazassal tortenik, kiveve ha a kiildottkozgyules titkos szavazas lebonyolitasat rendeli el. Szavazategyenloseg eseten a kiildottkozgyules elnokenek szavazata dont Az egyesulet vezeto tisztsegviselok az elnokseg tagjai, az ellenorzo bizottsag elnoke es tagjai es a fegyelmi bizottsag elnoke es tagjai Az egyesulet kiilonbozo tisztsegeire csak nagykoru es erkolcsileg fedhetetlen tagok valaszthatok meg, akik nincsenek eltiltva koziigyek gyakorlasatol. A kiskoru tagok az eletkoruknak megfelelo tisztsegre valaszthatok. A KULDOTTKOZGYULES HATASKORE / A kuldottkozgyiiles az egyestiletet erinto kerdesekben donthet A kiildottkozgyules kizarolagos hataskorebe tartozik. a. / Az egyesulet elnokenek, elnokhelyettesenek, titkaranak, gazdasagi vezetojenek, ellenorzo bizottsag elnokenek es ket tagjanak, fegyelmi bizottsag elnokenek es ket tagjanak a megvalasztasa 4 evre. b. l Az egyesulet eves feladattervenek es koltsegvetesenek elfogadasa. c. l Az egyesiileti beszamolok es a kozhasznusagi jelentes elfogadasa. d. / Az elnokseg, az ellenorzo es a fegyelmi bizottsag beszamolojanak elfogadasa. c.l Az alapszabaly, jovahagyasa es modositasa.

7 -6- f. / Az egyesulet mas egyestilettel torteno egyestilesnek kimondasa. g. / Az egyesulet feloszlasanak kimondasa. h. / A Mozgaskorlatozottak Egyesiiletei Orszagos Szovetsegehez (MEOSZ) valo csatlakozas, illetve az abbol valo kivalas kimondasa. i. l A Mozgaskorlatozottak Egyesiiletei Orszagos Szovetsege kiildottkozgyiilesere a kiildottek megvalasztasa. j. / Az egyesulet ingatlanvagyonanak ertekesitese es az egyesulet reszere ingatlanvasarlas. k./ Dontes mindazokban az iigyekben, amelyeket jogszabaly, vagy az alapszabaly hataskorebe utal / A kuldottkozgyiiles a a./ pont eseteben nyilt,- vagy titkos szavazassal, egyszeru szotobbseggel hozza meg donteseit. A b.- k./ pontok eseteben a dontest nyilt szavazassal, egyszeru szotobbseggel hozza meg / A jelolo, a szavazatszedo es a mandatumvizsgalo bizottsag elnokenek es tagjainak megvalasztasara a kiildottkozgyules elnoke tesz javaslatot. Megvalasztasuk nyilt szavazassal, egyszeru szotobbseggel tortenik. A jelolobizottsag az egyesulet tisztsegviseloire javaslatat a tagok velemenyenek ismereteben teszi meg a kiildottkozgyulesen. Javaslattetelre minden tag jogosult. AZ EGYESULET HELYI CSOPORTJAI A Baranya Megyei Egyesulet mukodesi teriileten helyi csoportokat hozhat letre az elnokseg hatarozata alapjan, amelyek az egyesiilet elnoksege altal kidolgozott es elfogadott szervezeti es mukodesi szabalyzatban foglaltak szerint fejtik ki tevekenysegiiket es ehhez a kiildottkozgyules altal elfogadott mukodesi tamogatast kapnak A helyi csoportok eves beszamolo kozgyiileseinek hataskorebe tartozik. a. /A helyi csoport - kiildottkozgyulesi kiildotteinek -a megvalasztasa, akiknek a megbizatasa a kovetkezo evi helyi csoporti eves beszamolo kozgyiilesig szol. A helyi csoportoknal 100 fo tagletszam alatt 1 fot, tovabba minden megkezdett 100 fo tagletszam utan valaszthat 1 fo kiildottet a kozgyiiles. b. /A helyi csoport titkaranak es vezetosegi tagjainak megvalasztasa 4 evre. A 8.2./ a.-b./ pontok eseteben a kozgyiiles nyilt szavazassal, egyszeru szotobbseggel dont es a valasztasrol - annak megtortentetol 15 napon beliil - az elnokseget irasban koteles a helyi csoport titkara ertesiteni.

8 AZ EGYESULET UGYINTEZO SZERVE: ELNOKSEG / Az elnokseg az egyesulet vegrehajto es iigyintezo szerve, amely gondoskodik a kiildottkozgyules hatarozatainak vegrehajtasarol, az alapszabalyban meghatarozott celkituzesek szellemeben. Az elnokseg a kuldottkozgyiilesnek tartozik feleloseggel. Az elnoksegi tiles nyilvanos, azon barki - az elnokhoz intezett elozetes bejelentes alapjan - reszt vehet. 9.2/ Az elnoksegi iiles hatarozatkepes, ha azon a tagok tobb mint fele jelen van. Az egyesulet elnoksege sziikseg szerint, de evente legalabb 4 alkalommal tart ulest. Az elnoksegi iileseket - az elnoksegi iiles idopontjat megelozo 15 nappal - az egyesulet elnoke, akadalyoztatasa eseten az elnokhelyettes, vagy a titkar irasbeli meghivoval - a tervezett napirendi pontok kozlesevel - hivja ossze. A meghivot az erintettek reszere atvetel mellet kell atadni, vagy postan megkiildeni. AZ ELNOKSEG TAGJAI / Az elnokseg tagja: az elnok, elnokhelyettes, titkar, gazdasagi vezeto, akiket a kuldottkozgyiiles 4 eves idotartamra valaszt es az egyesiileti helyi csoportok titkarai, akiket a helyi csoportok kozgyiilese 4 eves idotartamra valaszt / Az egyesiileti tagsagi viszony megsziinesevel az elnoksegi tagsag is megszunik. Az elnokseg tagjai csak erkolcsileg feddhetetlen szemelyek lehetnek, akik nincsenek eltiltva a koziigyek gyakorlasatol, es egymassal kozeli hozzatartozoi kapcsolatban nem allhatnak. AZ ELNOKSEG FELADATA / a./ Gondoskodik az egyesiilettel osszefiiggo jogszabalyok es a ktildottkozgyiilesi hatarozatok betartasarol es vegrehajtasarol. b. l Osszehivja a kiildottkozgyiilest. c. l Ket kiildottkozgyules kozotti idoben iranyitja az egyesulet tevekenyseget.

9 -8- d. / Elkesziti es elfogadja az egyesulet szervezeti mukodesi es gazdalkodasi szabalyzatat. Elkesziti az egyesulet feladatterv es koltsegvetes tervezetet. e. / Dont es intezkedik minden olyan iigyben, amelyet a jogszabaly vagy a kiildottkozgyules nem utal mas szerv hataskorebe. f. / Velemenyezi az egyesiileti helyi csoportok titkarainak - megvalasztasuk elott - a szemelyere tett javaslatokat. Meghatarozza - a szervezeti es mukodesi szabalyzatban - az egyesiileti helyi csoportok es a kozsegi klubok miikodesenek rendjet. g. / Rendszeresen beszamoltatja az egyesiileti helyi csoportok titkarait es vezetoseget. h. / Megallapitja a tagdij osszeget / Az egyesulet valasztott tisztsegviseloi munkajukat tarsadalmi munkaban, illetve az elnokseg altal meghatarozott tiszteletdijert latjak el, felmeriilt koltsegeik megteritesere azonban igenyt tarthatnak / Az elnokseg iileset ossze kell hivni, ha: az elnoksegi tagok egyharmada irasban keri, az ellenorzo bizottsag vagy a fegyelmi bizottsag javasolj a. Az elnokseg iileseire tanacskozasi joggal meg kell hivni: az ellenorzo bizottsag elnoket, a fegyelmi bizottsag elnoket, az adott napirendekkel kapcsolatban erdekelt szervezetek kepviseloit, a napirendre keriilo iigy szakertoit / Az elnokseg iilese akkor hatarozatkepes, ha azon tagjainak tobb mint a fele jelen van. Az elnokseg donteseit altalaban egyszeru szavazattobbseggel es nyilt szavazassal hozza / Minositett esetekben a megvalasztott osszes elnoksegi tag tobbsegenek szavazata szukseges a hatarozathoz. Minositett esetek: szemelyi ugyekben hozott dontesek, az eves munkaterv, valamint a koltsegvetes-tervezet es a kozhaszniisagi jelentes tervezetenek elfogadasa, az egyesiileti helyi csoportok mukodesehez szukseges penzbeni tamogatas odaitelese, minden olyan iigy, amelyet az elnokseg szotobbseggel annak minosit.

10 / Az elnokseg donteseit az elnok hirdeti ki, es azok ervenyessegehez az elnoksegi ulesrol kesziilt jegyzokonyvbe foglalasuk szukseges. A dontesben erintettek reszere a hatarozatokat irasban atvetel mellet at kell adni, vagy levelben megkiildeni. Amennyiben a vegrehajtasra hataridot szabtak, akkor annak vegrehajtasarol is kerni kell a jelentest. A nyilvanossagra hozatal modjat, szabalyait az Alapszabaly 18.1.b pontja tartalmazza. AZ ELNOK FELADATA ES HATASKORE / Az elnok az egyesulet torvenyes kepviseloje, aki onalloan jogosult az egyesulet neveben eljarni / Az elnok: a. / Felelos az egyesulet torvenyes es alapszabalyszeru mukodeseert. b. / Kapcsolatot tart az elnokseg tagjaival es gondoskodik arrol, hogy intezkedeseik a kiildottkozgyules es az elnokseg hatarozataival osszhangban legyenek. c. l Kepviseli az egyestiletet a hatosagok, mas szervek es szemelyek elott. d. l Vezeti az elnokseg iileseit. c.l Szerzodeseket es megallapodasokat kothet az egyesulet neveben. f. / Gondoskodik a hatarozatok es a jogszabalyok rendelkezeseinek vegrehajtasarol. g. l Intezkedik minden olyan kerdesben, amely nem tartozik a kiildottkozgyules vagy az egyesulet mas szerve, illetoleg tisztsegviseloje hataskorebe. h. / Gyakorolja az utalvanyozasi jogkoret. i. l Felelos a MEOSZ illetekes szervei altal kibocsatott iranyelveknek az egyesiileti munkaban valo megvalosulasaert / Az elnokot az elnokhelyettes segiti feladatai ellatasaban, illetve tavolleteben helyettesiti. Az elnokhelyettes feladatait a mukodesi szabalyzatban kell meghatarozni reszletesen.

11 / Az egyesulet titkaranak feladata: A TITKAR FELADATA 13. a. / Az egyesulet iigyvitelenek szervezese, vezetese, a levelezes es az adatszolgaltatas. b. l A kuldottkozgyiilesek es az elnoksegi iilesek irasos anyaganak elokeszitese es a jegyzokonyv vezetesenek biztositasa. c. l A tagnyilvantartas megszervezese. d. l A tagfelveteli iigyek elbiralasa. c.l Folyamatos adatszolgaltatas a MEOSZ es megyei egyesulet elnoksege szamara. f. / Meghatarozott esetekben gyakorolja az utalvanyozasi jogkort, az egyesulet elnoke mellett. g. l A hataskorebe utalt egyeb feladatok ellatasa. h. / A titkar gondoskodik arrol, hogy az egyesulet mukodesevel kapcsolatban keletkezett iratokba, iigyfelfogadasi napokon, az egyesulet irodajaban barmely erdeklodo betekinthessen. i. / A titkar feladata az egyesulet altal nyujtott, - mindenki altal igenybe veheto - szolgaltatasok, tamogatasok, juttatasok igenybevetelenek lehetosegerol es felteteleirol szolo hirdetmeny elkeszitese, a helyi sajtoban megjelentetese es az egyesulet mukodesi teruleten a polgarmesteri hivatalok es telepiilesi osszekotok kozremiikodesevel torteno megismertetese / A helyi csoportok titkarainak feladatait az egyesulet szervezeti es mukodesi szabalyzataban kell meghatarozni. A GAZDASAGI VEZETO FELADATA / Az egyesulet gazdasagi vezetoje: a./ Megszervezi, vezeti, ellenorzi az egyesulet gazdasagi, penziigyi, vagyonkezeloi tevekenyseget. Felelos az egyesulet vagyonanak gondos, takarekos, hatekony felhasznalasaert, kezeleseert, megovasaert es gyarapitasaert. Felelos a MEOSZ altal nyujtott anyagi tamogatas celnak megfelelo felhasznalasaert, a MEOSZ tagdij befizeteseert. Errol koteles a MEOSZ-nak beszamolni.

12 -11- b. l Meghatarozott esetekben gyakorolja - az egyesulet elnoke mellett - az utalvanyozasi jogkort. Kezeli a tagdijakat, a tagdij befizetesekrol nyilvantartast vezet. c. l A gazdalkodasrol, vagyon, illetve a penzkezelesrol a kuldottkozgyulesnek keszitendo elnoksegi jelentest elkesziti. Amennyiben az elnokseg jelentesevel nem ert egyet, a kiildottkozgyules ele terjesztheti kiilon velemenyet. d. l Ellatj a a hataskorebe utalt egyeb feladatokat. c.l Esetenkent ellenorzi az egyesiileti helyi csoportok gazdalkodasi tevekenyseget, koltseg eloleg es mukodesi tamogatas felhasznalasat. AZ ELLENORZO BIZOTTSAG /a./ Az egyesulet ellenorzo bizottsaga a kiildottkozgyules altal 4 evre valasztott elnokbol es ket tagbol all. b. l Az ellenorzo bizottsag elnokeiil es tagjaul csak az egyesulet tagjai valaszthatok meg. Megbizasuk idotartama alatt az egyesiiletnel mas tisztseget nem viselhetnek es kozvetleniil a kuldottkozgyulesnek vannak alarendelve. c. l Az ellenorzo bizottsag feladata, hogy vizsgalja az egyesulet, annak szervei, tisztsegviseloi tevekenyseget a torvenyesseg az alapszabaly, tovabba a vagyonkezeles eloirasainak betartasat. Az ellenorzo bizottsag elnoke tanacskozasi joggal reszt vehet az elnokseg iilesein. Az ellenorzo bizottsag elnoke es tagjai betekinthetnek az egyesulet barmely irataba, tajekoztatast kerhetnek az elnoksegi tagoktol. Egyes szakkerdesek megvizsgalasara szakertot vehetnek igenybe az egyesulet koltsegere. d. l Az ellenorzo bizottsag hianyossag eszlelese eseten annak sulyahoz merten: - felhivhatja a tisztsegviselot a helyes eljarasra, - felhivhatja az elnokseget allasfoglalasra es a hiba kijavitasara, - rendkiviili kuldottkozgyules osszehivasat inditvanyozhatja, - inditvanyozhatja a tisztsegviselo visszahivasat, felfiiggeszteset, - biincselekmeny eszlelese eseten azonnal ertesiti az elnokseget. c.l Az ellenorzo bizottsag tevekenysegerol jelentest tesz a kuldottgyiilesnek. f./ Az ellenorzo bizottsag iilese akkor hatarozatkepes, ha a bizottsag tagletszamanak 2/3-a jelen van az iilesen. Hatarozatait nyilt szavazassal, 2/3-os szotobbseggel hozza.

13 -12- A FEGYELMI BIZOTTSAG / a./ Az egyesulet fegyelmi bizottsaga a kiildottkozgyules altal 4 evre valasztott elnokbol es ket tagbol all. b. l A fegyelmi bizottsag elnokeiil es tagjaul csak az egyesulet tagjai valaszthatok meg. Megbizatasuk idotartama alatt az egyesiiletben mas tisztseget nem viselhetnek, kozvetleniil a kuldottkozgyulesnek vannak alarendelve. c. l A fegyelmi bizottsag feladata az egyesulet tagjainak, az egyesulet elnoksegi tagjainak, az ellenorzo bizottsag tagjainak es a helyi csoportok titkarainak etikai, valamint az alapszabalyba es a jogszabalyokba iitkozo cselekedeteinek kivizsgalasa es a megfelelo intezkedesek megtetele. A fegyelmi bizottsag elnoke tanacskozasi joggal reszt vesz az elnokseg ulesein. Betekinthet az egyesulet irataiba, tajekoztatast kerhet az elnoksegi tagoktol. Egyes szakkerdesek megvizsgalasara az egyesulet koltsegere szakertot vehet igenybe. d. l Megallapitasarol jegyzokonyvet koteles kesziteni, es azt az elnoknek atadni. - Felhivhatja a tisztsegviseloket a helyes eljarasra. - Felhivhatja az elnokseget allasfoglalasra es a hiba kijavitasara. - Inditvanyozhatja a tisztsegviselo visszahivasat, felftiggeszteset. - Hatosagi intezkedes meghozatala erdekeben megkeresheti az egyesulet felett allami feliigyeletet gyakorlo szervet. c.l A fegyelmi bizottsag tevekenysegerol koteles evenkent a kuldottkozgyiilesen beszamolni. f./ A fegyelmi bizottsag iilese akkor hatarozatkepes, ha a bizottsag tagletszamanak 2/3-a jelen van az ulesen. Hatarozatait nyilt szavazassal, 2/3-os szotobbseggel hozza OSSZEFERHETETLENSEGI SZABALYOK / a./ Az egyesiileti elnokseg, valamint az ellenorzo bizottsag tagjai egymasnak, valamint az egyesulet felett torvenyessegi feliigyeletet gyakorlo szervezet dolgozojanak kozeli hozzatartozoi nem lehetnek. Valamennyi egyesiileti tisztseget csak olyan egyesiileti tag tolthet be, aki nem all koziigyektol eltiltas hatalya alatt. b.l Az egyesulet testiileti ( vezeto ) szerveinek hatarozat hozatalaban nem vehet reszt az a szemely, aki, vagy akinek kozeli hozzatartozoja, elettarsa a hatarozat alapjan: kotelezettseg vagy felelosseg alol mentesul, vagy barmilyen mas elonyben reszestil, illetve megkotendo jogiigyletben egyebkent erdekelt. Nem minosiil elonynek az egyesulet eel szerinti juttatasai, szolgaltatasai kereteben a barki altal megkotes nelkiil igenybe veheto nem penzbeli szolgaltatas,

14 illetve az egyesulet altal tagjainak, a tagsagi jogviszony alapjan nyujtott, az alapszabalynak megfelelo eel szerinti juttatas /a./ Nem lehet az ellenorzo bizottsag elnoke vagy tagja az a szemely, aki: a. a vezeto szerv elnoke vagy tagja, b. a kozhasznu szervezettel a megbizatasan kiviil mas tevekenyseg kifejtesere iranyulo munkaviszonyban, vagy munkavegzesre iranyulo egyeb jogviszonyban all, hajogszabaly maskepp nem rendelkezik, c. a kozhasznu szervezet eel szerinti juttatasabol reszesiil - kiveve a barki altal megkotes nelkiil igenybe veheto nem penzbeli szolgaltatasokat es a tarsadalmi szervezet altal tagjanak a tagsagi jogviszony alapjan nyujtott, az alapszabalynak megfelelo eel szerinti juttatast,- illetve d. az a.-c. pontban meghatarozott szemelyek hozzatartozoja. b.l Az osszeferhetetlensegi szabalyok alkalmazasa soran kozeli hozzatartozonak minosiilo szemelyek koret a Polgari Torvenykonyv 685. b.l pontja szerint kell meghatarozni. JEGYZOKONYVEK, HATAROZATOK / a./ Az egyesulet testuleteinek tileseirol jegyzokonyv keszitendo. A jegyzokonyvnek tartalmaznia kell az ulesen tortentekre utalast, az elhangzottak lenyeget, a megnyilatkozo szemely megjelolesevel, valamint kiilon sorszammal ellatva a testiilet donteseit (hatarozatait).az egyes dontesek mellett feltiintetendo a dontest tamogatok es ellenzok szama. A jegyzokonyvet az iilest vezeto szemely es a jegyzokonyvvezeto irja ala. A kiildottkozgyulesrol kesziilt jegyzokonyvet ket kiildott hitelesiti. Oket a kiildottkozgyules valasztja meg. b. l Az egyesulet testuleteinek ulesen hozott hatarozatokat a jegyzokonyvbol kiemelten a Hatarozatok Taraban testiiletenkent elkiilonitve, iilesenkent egytol kezdodo sorszammal ellatva es az iiles datumaval torve kiilon is nyilvan kell tartani. A hatarozatokat mindazokkal kozolni kell, akikre jogot, vagy kotelezettseget ro. A vezeto szerv donteseit es a kozhasznu szervezet beszamoloit, a helyi csoportok es az egyesulet kozpontjaban levo hirdetotablakon hozza nyilvanossagra, melyet az iigyfelfogadasi napokon barki megtekinthet. c. l Az elnokseg tileserol kesziilt jegyzokonyvre es hozott hatarozatokra is ezek az eloirasok iranyadoak azzal a kiilonbseggel, hogy a hatarozatok mellett nev szerint feltiintetendo a dontest tamogato es ellenzo testiileti tagok neve.

15 -14- AZ EGYESULET PENZUGYI BEVETELEI ES VAGYONA / Az egyesulet vagyoni, penzugyi forrasai. A gazdalkodo szervezetek, alapitvanyok, maganszemelyek, egyhazak es egyeb szervezetek altal adomanyozott kozerdekii felajanlasok, a tagdijak, a partolo tagok tagdijai es egyeb vagyoni jellegu adomanyai, az egyesulet gazdalkodasi tevekenysegebol szarmazo nyereseg es a MEOSZ altal visszateritesi kotelezettseggel, vagy anelkiil adott altalanos penzugyi tamogatasok / Az egyesiiletnek ingo es ingatlan vagyona lehet, amellyel a vonatkozo penzugyi rendelkezesek es az alapszabaly keretei kozott onalloan rendelkezik / A tamogatasbol szarmazo bevetelt az adomanyozo szerv rendelkezesei szerint kell felhasznalni, ennek hianyaban a felhasznalasrol az elnokseg hataroz / Az egyesulet tartozasaiert sajat vagyonaval felel. A tagok - a tagdij megfizetesen nil - az egyesulet tartozasaiert sajat vagyonukkal nem felelnek / Az egyesulet gazdalkodasa, nyilvantartasainak vezetese es beszamolasi kotelezettsegeinek teljesitese soran betartja a kozhasznu szervezetekrol szolo evi CLVI. torveny es 20 -aiban irt eloirasokat. AZ EGYESULET MEGSZUNESE Megsziinik az egyesulet feloszlassal, mas egyesulettel, tarsadalmi szervezettel valo egyesiilessel, feloszlatassal, illetoleg megsziinesenek megallapitasaval / Az egyesulet megsziinese eseten - a hitelezok kielegitese utan- vagyonarol az alapszabaly eloirasa, vagy a kiildottkozgyules dontese szerint kell rendelkezni. Az ezzel kapcsolatos teendok ellatasa a felszamolok feladata / Ha az egyesulet feloszlatassal sziint meg, vagy megsziineset allapitottak meg es vagyon hova forditasarol nem tortent rendelkezes, vagyona a hitelezok kielegitese utan allami tulajdonba keriil, es azt kozerdeku celra kell forditani. A vagyon felhasznalasanak modjat nyilvanossagra kell hozni.

16 -15- VEGYES RENDELKEZESEK / Az egyesulet miikodese felett a torvenysegi feliigyeletet a Baranya Megyei Foiigyeszseg gyakorolja / Az egyesiiletet a szekhelye szerint illetekes Megyei Birosag veszi nyilvantartasba. Zaradek: A modositott es egyseges szerkezetbe foglalt alapszabalyt a i kiildottkozgyiiles - a Kiigy.l8.sz./ szamu hatarozataval - elfogadta es elrendelte annak alkalmazasat. Kovacs Kalman kiildottkozgyules levezeto elnoke kiildottkozgyiiles j egyzokonyv-vezetoj e kuldottkozgyiilesi j egyzokony v-hitelesito Nagyidai Rubenne kiildottkozgyiilesi j egyzokony v-hitelesito Pecs,

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001.

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület 1.2. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Kazinczy

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.)

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) ALAPSZABÁLY (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) Az Egyesület neve: Az Egyesület székhelye: Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület 2890 Tata, Váralja

Részletesebben

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1 1997. évi CLVI. törvény a közhasznú szervezetekről1 Az Országgyűlés a nem kormányzati és nem haszonelvű szervezetek hazai hagyományainak megőrzése, társadalmi szerepük növelése, közhasznú működésük és

Részletesebben

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE HUNGARIAN EDUCATIONAL RESEARCH ASSOCIATION (HERA) * ALAPSZABÁLY BUDAPEST, 2010 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

Alapszabályzat. 2008. március

Alapszabályzat. 2008. március Alapszabályzat 2008. március Alapszabályzat I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Kreatív Kenese Egyesület 2. Az Egyesület székhelye: 8174 Balatonkenese, Soós hegyi u. 2. 3. Az Egyesület levelezési

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1 VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.1. A szervezet neve VADVIRÁG EGYESÜLET 1.2. Székhelye: 7621 Pécs, Szent István tér 17 Civil Közösségek Háza 1.3. Működési területe: Magyarország, különös tekintettel

Részletesebben

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo A PELIKÁN SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA - 1-1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo természetes személyek által kialakított közösségeknek,

Részletesebben

A "p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y" Egyesület ALAPSZABÁLYA

A p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y Egyesület ALAPSZABÁLYA A "p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y" Egyesület ALAPSZABÁLYA Amelyet a Polgári Törvényk6nyvröJ szóló többször módosftott 1959. évi IV.tv. 61-64. -ai, az Egyesülési Jogról szóló 1989. évi II. tv., valamint a 2007.óktóber

Részletesebben

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE A L A P S Z A B Á L Y 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve, székhelye, működése 1.1.1 Az egyesület neve: Hajóipari Vállalkozók Egylete 1.1.2 Az egyesület székhelye:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében ALAPSZABÁLY Az egyesület neve: Állatvédő Egyesület Székhelye: a mindenkori elnök címe I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében a.) A közhasznú szervezetekről

Részletesebben

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA 1. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület (a továbbiakban: egyesület). 2. Székhelye: 3422

Részletesebben

SZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETPÁRTOLÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

SZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETPÁRTOLÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA SZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETPÁRTOLÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Egységes szerkezetben Budapest, 2010. január 20. 1 Színház- és Művészetpártoló Egyesület ALAPSZABÁLY Amelyet az egyesületalapító tagjai az 1999. március

Részletesebben

A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. 2.. 3.. Az Osztályszövetség célja: 4.. Az Osztályszövetség tagja:

A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. 2.. 3.. Az Osztályszövetség célja: 4.. Az Osztályszövetség tagja: A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. Az Osztályszövetség arra törekszik, hogy a magyar 40-es hajóflotta önálló versenyosztályként az MVSZ-szel együttműködve,

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya

Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya 1. A Sportegyesület neve, székhelye 1. A Sportegyesület neve: Tanítóképző Főiskola Sportklub Budapest, rövidítve: BTFSK. 2. Székhelye: 1126 Budapest,

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Általános rendelkezések: A Tiszaújvárosban működő társasházak, lakásszövetkezetek képviselői

Részletesebben

BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA

BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA A BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA 1 BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.) A Club neve:.. Baranyai Camping Club ( a továbbiakban :.-Club ) 2.) A Club székhelye : Pécs,- 7621.Pécs,-Búza

Részletesebben

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 2014. November 01-től érvényes 1 A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 1. I. Általános rész a.) Az Ifjúsági Klub, az Alapszabály

Részletesebben

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA melyet a Gyömrő 2000 Kör tagjai a 2010. május 14. napján megtartott közgyűlésen az alábbiak szerint fogadtak el. 1. AZ EGYESÜLET ELNEVEZÉSE: Gyömrő 2000

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

- a versenyeztetéssel kapcsolatos költségek fedezését, - a rendszeres kapcsolattartást a körzet és a megyei diáksport szervezeteivel.

- a versenyeztetéssel kapcsolatos költségek fedezését, - a rendszeres kapcsolattartást a körzet és a megyei diáksport szervezeteivel. A Türr István Gazdasági Szakközépiskola sport életének pezsdítését elısegítı társadalmi szervezetet hozott létre 2007. március 8. napján. Az egyesület célja, hogy az oktató-nevelı munkával összhangban

Részletesebben

Öttevény Községért Közalapítvány. Alapító Okiratának módosítása

Öttevény Községért Közalapítvány. Alapító Okiratának módosítása Öttevény Községért Közalapítvány Alapító Okiratának módosítása 1. Az alapító okirat preambuluma a következő bekezdéssel egészül ki: A létrehozott közalapítvány a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi

Részletesebben

ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Alapszabály

ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Alapszabály ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1.1. Az Egyesület neve: ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Rövid neve: Értem Egyesület 1.2. Az

Részletesebben

mint Alapító, létrehozta a Nyomdász Támasz Alapítványt, melyet a Fővárosi Bíróság 1189. szám alatt vett nyilvántartásba.

mint Alapító, létrehozta a Nyomdász Támasz Alapítványt, melyet a Fővárosi Bíróság 1189. szám alatt vett nyilvántartásba. A L A P Í T Ó O K I R A T /a 2010. április 10.illetve május 27. napján elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben/ A Nyomdaipari Dolgozók Szakszervezete /NYDSZ/ /1068 Budapest, Benczúr utca 37./,

Részletesebben

Alapszabálya. I. Általános rendelkezések

Alapszabálya. I. Általános rendelkezések Gödi Városfejlesztő és Szépítő Egyesület Alapszabálya I. Általános rendelkezések 1./ Az egyesület neve: Gödi Városfejlesztő és Szépítő Egyesület 2./ Az egyesület székhelye: 2131 Göd, Pázmány Péter u. 24.

Részletesebben

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Háros Rádióklub Egyesület Székhelye: 1222 Budapest, Háros u. 70 sz. Működése kiterjed az ország egész területére. Kiadásait tagdíjakból, valamint

Részletesebben

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19.

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19. A Szent Gellért Diákszövetség - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 1 2015. december 19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. Az egyesület neve: Szent Gellért Diákszövetség 1.2. Az egyesület

Részletesebben

Az Egyesület adatai II. Az Egyesület célja. Az iskolai emlékek és hagyományok ápolása, továbbfejlesztése

Az Egyesület adatai II. Az Egyesület célja. Az iskolai emlékek és hagyományok ápolása, továbbfejlesztése Frankelos és Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Baráti Kör ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Frankelos

Részletesebben

A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Jóváhagyta: 1 ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések 1. A sportegyesület neve: Jeet Kune Do / Kali Nagykanizsa Sportegyesület 2. Székhelye:

Részletesebben

K Á V A Kulturális Műhely. Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege.

K Á V A Kulturális Műhely. Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. A K Á V A Kulturális Műhely Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyeseület neve: KÁVA Kulturális Műhely 2. Az egyesület székhelye: 1022

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA 1. Az Egyesület neve: Etyeki Futók Egyesülete Az Egyesület jogi személy. 2. Az Egyesület székhelye: 2091 Etyek, Magyar utca 50. 3. Az Egyesület célja: Az Etyeken

Részletesebben

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Időpont: 2016. április 20. 20:15 Helyszín: Budapest Mellékletek: Jelenléti ív Alapszabály Az elnök a határozatképesség vizsgálata

Részletesebben

A Poznan Sport, Kulturális és Faluszépítő Egyesület Alapszabálya

A Poznan Sport, Kulturális és Faluszépítő Egyesület Alapszabálya A Poznan Sport, Kulturális és Faluszépítő Egyesület Alapszabálya 2011. Az Egyesület 2011. november 5-én megtartott taggyűlése által módosított és elfogadott. - 2. oldal - Alapszabály A Poznan Sport, Kulturális

Részletesebben

A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA Jóváhagyta: a 2005. április 8-i közgyűlés Egységes szerkezetbe foglalt alapszabály I. Általános rendelkezések: A Szövetség neve: Motoros Könnyűrepülő Szövetség

Részletesebben

ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL

ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL (A MÓDOSÍTÁSOK A TAGOK 2014/3., 2014/4., 2014/6. ÉS 2014/7.SZÁMÚ HATÁROZATAIN ALAPULNAK. A MÓDOSÍTÁSOKAT DŐLT BETŰS SZEDÉS JELZI.) Franciaországi Ösztöndíjasok

Részletesebben

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A 1. Az Egyesület neve: Egyesek Ifjúsági Egyesület 2. Székhelye: 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 4-6. I. 14. 3. Alapításának ideje: 2000.április.1. 4.

Részletesebben

PUSZTA NÉMET - MAGYAR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

PUSZTA NÉMET - MAGYAR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 PUSZTA NÉMET - MAGYAR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A kecskeméti Puszta Német Magyar Kulturális Egyesület tevékenységébe bekapcsolódó személyek - felismerve a közös Európa megteremtése érdekében

Részletesebben

Alapszabály. (Módosítva: június 22.)

Alapszabály. (Módosítva: június 22.) Alapszabály (Módosítva: 2007. június 22.) 1. Az egyesület neve: Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület 2. Az egyesület székhelye: Hajdúnánás, Kazinczy u. 19. sz. 3. Az egyesület címe: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság

Részletesebben

Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépett: 2008. július 4-én Érvényes: visszavonásig Jóváhagyta: Magyarországi Iskolai Szociális Munkások

Részletesebben

A TÓTKOMLÓSI ROZMÁS SZENIOR ÚSZÓ KLUB EGYESÜLET június 26. napján kelt Alapszabály Módosítással Egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA

A TÓTKOMLÓSI ROZMÁS SZENIOR ÚSZÓ KLUB EGYESÜLET június 26. napján kelt Alapszabály Módosítással Egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA A TÓTKOMLÓSI ROZMÁS SZENIOR ÚSZÓ KLUB EGYESÜLET 2006. június 26. napján kelt Alapszabály Módosítással Egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Tótkomlósi

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv

ALAPÍTÓ OKIRAT. Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv ALAPÍTÓ OKIRAT Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv 74/A-74/F. -ai, valamint a közhasznú szervezetekről szóló 1997. Évi CLVI. Tv. alapján tartós közérdekű

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere:

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere: Nytsz.: 1/2014 1 EGED FUTÓ KLUB ALAPSZABÁLY Egységes szerkezetbe foglalása Az Eged Futó Klub a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint

Részletesebben

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Mátraalmásért Egyesület 2. Az egyesület székhelye: 3154 Szuha-Mátraalmás, Bem u. 1. 3. Az Egyesület önkormányzati elven

Részletesebben

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12.

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12. Hegyhát ifjúságáért Egyesület Alapszabálya ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések: 1. A szervezet neve: Hegyhát Ifjúságáért Egyesület /a továbbiakban Egyesület/ Rövid neve: HI Egyesület Székhelye: 7370

Részletesebben

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály Újpalota Sportegyesület Alapszabály Az Újpalota Sportegyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi

Részletesebben

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 OLCOTE HOCKEY CLUB H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. október 31. 1 I. Általános rész 1.

Részletesebben

BELSŐ MOSOLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET A TERMÉSZETES ÉLETMÓDÉRT

BELSŐ MOSOLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET A TERMÉSZETES ÉLETMÓDÉRT A BELSŐ MOSOLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET A TERMÉSZETES ÉLETMÓDÉRT Alapszabálya 1122 Budapest, Maros u. 31. Egységes szerkezetben az Egyesület Közgyűlése által elfogadott módosításokkal. 2013. január 12. 2 ALAPSZABÁLY

Részletesebben

NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET

NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET - 1 - NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) 2005. október 3. - 2-1. A sportegyesület neve: NK. TEKE SE ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések

Részletesebben

A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya

A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya I. Név Somogy Megyei Népművészeti Egyesület 7400 Kaposvár Egyenesi u. 83. Alapítási éve: 1997. Az egyesület bélyegzője: köralakban, Somogy Megyei Népművészeti

Részletesebben

Alapító okirat. A Marcali Városi Önkormányzat (8700 Marcali, Rákóczi u. 11.) mint alapító közalapítványt hoz létre az alábbiak szerint.

Alapító okirat. A Marcali Városi Önkormányzat (8700 Marcali, Rákóczi u. 11.) mint alapító közalapítványt hoz létre az alábbiak szerint. Alapító okirat A Marcali Városi Önkormányzat (8700 Marcali, Rákóczi u. 11.) mint alapító közalapítványt hoz létre az alábbiak szerint. 1./ A Közalapítvány neve: Családokért Közalapítvány 2./ A Közalapítvány

Részletesebben

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya A Duna Charta Egyesület Módosított és egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya A Duna Charta Egyesület (bírósági lajstromszáma: Pk.60830/2002) 2009. évi rendes Közgyűlésén 2009. január 21-én és a közhasznú

Részletesebben

A Laky Ilonka Általános Iskola Intézményi Tanácsának ügyrendje

A Laky Ilonka Általános Iskola Intézményi Tanácsának ügyrendje LAKY ILONKA ÁLTALÁNOS ISKOLA KIK azonosító: 135 006 OM- azonosító: 032 496 2233 Ecser, Rákóczi u. 1-3. Tel/Fax: 06-29- 335-164; e-mail: iskola@ecser.hu A Laky Ilonka Általános Iskola Intézményi Tanácsának

Részletesebben

Egyesületi alapszabály

Egyesületi alapszabály EASZ-01 - Egyesület adatai 1. Kötelező rendelkezések az általános rendelkezések körében 1.1. az egyesület neve Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület 1.2. az egyesület székhelye Irányítószám Község, város Közterület

Részletesebben

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület alapító tagjai a 2006. JANUÁR 19.-én megtartott alakuló taggyűlésén a szabadidő kultúrált eltöltése, valamint a darts sport gyakorlása, fejlesztése és

Részletesebben

Egyesület Alapszabálya

Egyesület Alapszabálya Egyesület Alapszabálya Az Adonyi Evezõs és Vízisport Egyesület alakuló közgyûlésén alapszabályát a következõkben állapítja meg: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az Egyesület neve: Adonyi Evezõs és Vízisport Egyesület

Részletesebben

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR Alapszabály - tervezet I. Általános rendelkezések A szakkör neve: SZIGETMONOSTORI ÍJÁSZ KÖR A szakkör rövidített neve: SZÍK A szakkör székhelye: Szigetmonostor Faluház 2015 Szigetmonostor,

Részletesebben

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések Preambulum A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatának figyelembevételével

Részletesebben

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye:

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye: Alapító okirat 1. Az egyesület neve, székhelye: 1.1. Az egyesület neve: Villanypára Egyesület Az egyesület rövidített neve: VAPER 1.2. Székhelye: 6766 Dóc, Petőfi u. 9. 1.3. Az egyesület emblémája: 1.4

Részletesebben

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA ALAPSZABÁLY I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI 1. Megnevezése: Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület Székhelye: 8200 Veszprém, Füredi utca 12. 2. Működési területe: működése kiterjed az ország egész területére.

Részletesebben

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA Készült az egyesület 2006. 11. 29-én megtartott közgyűlésén elfogadott módosításokkal. Az egyesület neve: I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. Az Universitas

Részletesebben

A CEGLÉDÉRT FÜGGETLEN EGYESÜLET V. számú módosítással egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya

A CEGLÉDÉRT FÜGGETLEN EGYESÜLET V. számú módosítással egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya A CEGLÉDÉRT FÜGGETLEN EGYESÜLET V. számú módosítással egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya (A módosítás szövege vastag és dőlt betűszedéssel kerül feltüntetésre) 1./ Az egyesület neve: Ceglédért Független

Részletesebben

A BOLYAI JÁNOS KATONAI MŰSZAKI FŐISKOLA SZOCIÁLPOLITIKAI ALAPÍTVÁNYÁNAK A L A P Í T Ó O K I R A T A

A BOLYAI JÁNOS KATONAI MŰSZAKI FŐISKOLA SZOCIÁLPOLITIKAI ALAPÍTVÁNYÁNAK A L A P Í T Ó O K I R A T A A BOLYAI JÁNOS KATONAI MŰSZAKI FŐISKOLA SZOCIÁLPOLITIKAI ALAPÍTVÁNYÁNAK A L A P Í T Ó O K I R A T A 2 A Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola tartós, közérdekű célt szolgáló szociálpolitikai Alapítványt

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

TÓTKOMLÓSI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK TÓTKOMLÓSI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. 5940 Tótkomlós, Fő u. 12.

TÓTKOMLÓSI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK TÓTKOMLÓSI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. 5940 Tótkomlós, Fő u. 12. TÓTKOMLÓSI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. 1. Az egyesület neve: TÓTKOMLÓSI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET 2. Székhelye: 5940 Tótkomlós, Fő u. 12. 3. Az egyesület a Békés Megyei Bíróság

Részletesebben

KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA

KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKTARISZNYA ALAPÍTVÁNY MONOR ALAPÍTÓ OKIRAT 2 Ezen alapító okirat azért készült, hogy az 1. pontban megnevezett alapító az 1959. évi IV. törvény, a Polgári Törvénykönyv

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. A társadalmi szervezet neve, székhelye és célja

ALAPSZABÁLY. A társadalmi szervezet neve, székhelye és célja ALAPSZABÁLY melyet a tagok az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény rendelkezései alapján 1994. szeptember 30. napján elfogadtak, majd többször módosítottak, legutoljára 2013. február 16. napján,

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan.

ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan. ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan. Kovács Gábor Személyi szám: 1 591020 1141 Lakcím: 2854 Dad, Badacsonyi utca 14. Fülöp Pál Személyi szám: 1 610920

Részletesebben

Magyar Jogász Egylet Egyesületek

Magyar Jogász Egylet Egyesületek Magyar Jogász Egylet 2016.02.25. Egyesületek Alapszabály kötelező tartalmi elemei: Ptk. 3:5. A jogi személy létesítő okiratában a jogi személy létesítésére irányuló akarat kifejezésén túl meg kell határozni

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása Az Egyesület a Budapesti Fővárosi Bíróságnál történt (Nyilvántartási szám 4627, 16.Pk.68949/1992, 1992.07.09.) nyilvántartásba vétellel jött létre.

Részletesebben

MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetséget.

Részletesebben

Hemokromatózisos Betegek Egyesülete Alapszabálya (módosításokkal egységes szerkezetben)

Hemokromatózisos Betegek Egyesülete Alapszabálya (módosításokkal egységes szerkezetben) Hemokromatózisos Betegek Egyesülete Alapszabálya (módosításokkal egységes szerkezetben) A Hemokromatózisos Betegek Egyesülete az Egyesület alapszabályát módosításokkal egységes szerkezetben foglalva a

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Vasi Rendőr Sportsegély- és Sportegyesület Elnöksége Szám:.../ 2007 VASI RENDŐR SPORTSEGÉLY ÉS SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Szombathely 2007. május 30. 2 A Vasi Rendőr Sportsegély-

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT

EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT Alapító ( - Fővárosi Bíróságon 60468/96 nyilvántartási szám alatt bejegyzett) Budafoki Nyolcévfolyamos Oktatásért Alapítvány (Alapítvány) Alapító Okiratát -

Részletesebben

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd ALAPSZABÁLYA Általános Rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd 2. Az egyesület rövidített neve: GY.K.S.E. Szekszárd 3.

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPÍTÓ OKIRAT I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az alapító abból a célból, hogy az enyhe értelmi fogyatékos gyermekek neveléséhezoktatásához a városban megfelelő körülményeket biztosítson, létrehozza közalapítványt.

Részletesebben

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI A Társaság tagjai lehetnek: rendes tagok, tiszteletbeli tagok, pártoló tagok, ifjúsági tagok. 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG 2. SZAKASZ A

Részletesebben

Kapolcs Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány

Kapolcs Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány Kapolcs Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány ALAPÍTÓ OKIRAT A 2011. július 18-i módosítással egységes szerkezetbe foglalva. Az alapító okirat módosítását a Kapolcs-Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány

Részletesebben

TATAI TÖMEGSPORT ÉS TÁJFUTÓ HONVÉD SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

TATAI TÖMEGSPORT ÉS TÁJFUTÓ HONVÉD SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület (TTT-HSE) Mészáros Károly 2890 Tata, Május 1 út 53/B 2/2. : (34) 586-543 // (20) 421-6783 ttt-hse@freemail.hu http://web.axelero.hu/borosv.sz. példány

Részletesebben

SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola 8000 Székesfehérvár, Koppány u. 2/a. SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2010. NOVEMBER 1 Általános rendelkezések Az Iskola Szülői Szervezete

Részletesebben

MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA. Budapest, 2005. április 1.

MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA. Budapest, 2005. április 1. MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA Budapest, 2005. április 1. Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvényben (a továbbiakban:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA SALGÓTARJÁNI FORGÁCS FÉNY EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I AZ EGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE ÉS JOGÁLLÁSA 1.) Az Egyesület neve: Forgács - Fény Egyesület 2.) Székhelye: 3100 Salgótarján, Forgách Antal út 1. 3.) Levelezési

Részletesebben

A KAPOSVÁR KINIZSI LAKÓTELEPI BÚZAVIRÁG SPORT CLUB A L A P S Z A B Á L Y A 1. A SPORTEGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE, ALAPÍTÁSÁNAK ÉVE

A KAPOSVÁR KINIZSI LAKÓTELEPI BÚZAVIRÁG SPORT CLUB A L A P S Z A B Á L Y A 1. A SPORTEGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE, ALAPÍTÁSÁNAK ÉVE A KAPOSVÁR KINIZSI LAKÓTELEPI BÚZAVIRÁG SPORT CLUB A L A P S Z A B Á L Y A 1. 1. A SPORTEGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE, ALAPÍTÁSÁNAK ÉVE BÚZAVIRÁG SC. KAPOSVÁR TISZA UTCA 1. 1981. 2. A SPORTEGYESÜLET MŰKÖDÉSI

Részletesebben

Magyar Anatómus Társaság

Magyar Anatómus Társaság Magyar Anatómus Társaság alapszabálya. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A társaság a./ neve : Magyar Anatómus Társaság (MAT) b./ székhelye : Budapest c./ működési területe: Magyarország d./ pecsétje:

Részletesebben

A Jánossomorjai Sportegyesület Alapszabálya

A Jánossomorjai Sportegyesület Alapszabálya A Jánossomorjai Sportegyesület Alapszabálya 1./ A sportegyesület neve: Jánossomorjai Sportegyesület /rövidítve: JSE/ I. Székhelye: Jánossomorja Ibolya u. 1. Színe: Kék-fehér Zászlaja: Kék-fehér Alapításának

Részletesebben

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12.

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. ÜGYREND Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. Tartalomjegyzék 1. A Felügyelő Bizottság működése...3 1.1.

Részletesebben

Veszprémi Motoros Egyesület M KÖDÉSI SZABÁLYZAT

Veszprémi Motoros Egyesület M KÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. SZERVEZET I. Általános rendelkezések Veszprémi Motoros Egyesület M KÖDÉSI SZABÁLYZAT 1.) Az egyesület neve: Veszprémi Motoros Egyesület 2.) Az egyesület m ködési helye: 8200 Veszprém, Nyerges u. 6.

Részletesebben

Egyesület Alapszabálya

Egyesület Alapszabálya Egyesület Alapszabálya Harmadik számú módosítás A Ford Klub Magyarország Egyesület alakuló közgyűlésén alapszabályát a következőkben állapítja meg: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Ford Klub

Részletesebben