MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( oldal).

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal)."

Átírás

1 MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( oldal).

2 A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak találhatók. Ha valami hiányozna, vegye fel a kapcsolatot azzal a forgalmazóval, ahol a terméket megvásárolta. afényképezőgép baa méretű alkáli c elemek ( 4) Interfészkábel IFC-400PCU d Sztereó videokábel STV-250N enyakba akasztható szíj NS-DC7 fobjektívsapka gvezeték nélküli vezérlő WL-DC300 h Lítiumelem (CR2025) vezeték nélküli vezérlőhöz inapellenző LH-DC50 j Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM k Jótállási jegy l Felhasználói kézikönyvek Kezdeti lépések Canon Digital Camera Manuals Disk CD-ROM A készülékhez nincs memóriakártya mellékelve. Az Adobe Reader alkalmazást telepítenie kell a PDF-formátumú kézikönyvek megtekintéséhez. A Microsoft Word Viewer 2003 alkalmazást telepítheti a Word-formátumú kézikönyvek megtekintéséhez (csak a Közel-Keleten). Ha ez a szoftver nincs telepítve az Ön számítógépére, a szoftver letöltéséhez látogasson el a következő honlapra: (PDF esetén) (Word-formátum esetén).

3 Kezdje az elején! 1 Kezdje az elején! Ez az útmutató a következő két nagy részből áll. Először... Kezdeti lépések 9. oldal Ebből a fejezetből ismerheti meg a fényképezőgép előkészítését, valamint a képek elkészítésének, megjelenítésének és nyomtatásának egyszerű módját. Először ismerkedjen meg a fényképezőgéppel, és sajátítsa el az alapokat. Majd... Bővebb ismeretek 39. oldal Az alapok tisztázása után a fényképezőgép számos további funkciójával még jobb képeket készíthet. Ebben a fejezetben az egyes funkciók részletes leírását találhatja meg, beleértve a fényképezőgép televízióhoz való csatlakoztatását a fényképek megtekintéséhez, valamint a vezeték nélküli vezérlő használatát. Az elektronikus kézikönyveket a mellékelt CD-ROM tartalmazza.

4 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék A ikonnal jelölt részek a fényképezőgép funkcióit és használati módjait összefoglaló listák és táblázatok. Kérjük, olvassa el Kezdeti lépések Előkészületek Állóképek felvétele (A üzemmód) Állóképek megtekintése Törlés Nyomtatás Videó felvétele Videó megtekintése Képek áttöltése számítógépre Rendszertérkép Bővebb ismeretek A fényképezőgép részei 40 A vezérlőtárcsa használata A 1 gomb használata Jelzőfény és Bekapcsolás jelzőfény Alapvető műveletek 47 Menük és beállítások Az LCD-kijelzőn (a keresőben) megjelenő adatok és menük Az LCD-kijelző és a kereső megjelenítése A kijelzett adatok testre szabása Gyakran használt felvételi funkciók 67 j i Az optikai zoom használata A digitális zoom/digitális telekonverter használata

5 Tartalomjegyzék 3 h A vaku használata e Közeli felvételek készítése (Makró/Szupermakró) Az önkioldó használata A képoldalarány módosítása A rögzített képpontok számának módosítása (állóképek) A tömörítés módosítása (állóképek) A képstabilizáló funkció használata } Az ISO érzékenység beállítása A fényképezőgép bemozdulásának csökkentése felvétel készítésekor (Aut. ISO váltás) Felvétel készítése a módválasztó tárcsa használatával 89 Módválasztó tárcsa E Videofelvétel A Rögzítési funkciók beállítása Felvételi üzemmódok különleges témákhoz G Programautomatika M A zársebesség beállítása B A rekesz beállítása D A záridő és a rekesznyílás kézi beállítása L Panorámaképek készítése (Panoráma funkció) Különféle felvételi módszerek 110 W Sorozatfelvétel A vaku beállítása Az élesség és az emberek arckifejezésének ellenőrzése Váltás az élességbeállítások között AF keret mód választása A főtéma kiválasztása (Arc kiválasztása és követése) Felvétel AF szervo használatával Nehezen élesre állítható téma felvétele (élesség rögzítése, AF rögzítés, Kézi élesség, Bizt. fókusz) Fókuszsorozat (Fókuszsorozat üzemmód) Az expozíciós beállítás rögzítése (AE rögzítés) A vakus expozícióbeállítás rögzítése (FE rögzítés) b Az expozíció-kompenzáció beállítása Felvétel készítése a sötét területek világosításával (i-contrast) Automatikus expozíciósorozat (AEB mód)

6 4 Tartalomjegyzék Váltás a fénymérési módok között A színek beállítása (Fehér-egyensúly) Felvétel készítése Saját színbeállít. üzemmódban A színek és a felvétel megváltoztatása A képek automatikus kategorizálása (Auto.kategória) C Az egyedi beállítások mentése Funkció hozzárendelése a c gombhoz Saját menü beállítása Lejátszás és törlés 158 k Nagyított képek megtekintése g 12 képes megjelenítés (Indexlejátszás) A fókusz és az arckifejezések ellenőrzése (Fókusz helyének ellenőrzése) d Ugrás képekre Képek rendszerezése kategóriák szerint (Saját kategória) Képrészlet kivágása Videó megtekintése Videó szerkesztése Képek elforgatása a kijelzőn Lejátszás áttűnési hatásokkal Automatikus lejátszás (diavetítés) A vörösszemkorrekció funkció Sötét területek világosítása (i-contrast) Effektusok felvétele a Saját színbeállít. funkcióval Képek átméretezése _ Hangjegyzet csatolása képekhez Hangfelvétel készítése (Hangrögzítő) A képek védelme Képek törlése Nyomtatási és átviteli beállítások 209 A DPOF nyomtatási beállítások megadása DPOF átviteli beállítások megadása

7 Tartalomjegyzék 5 A fényképezőgép beállítása 219 Energiatakarékos funkció A világóra beállítása A memóriakártya alacsony szintű formázása A fájlszámozás beállítása Új célmappa létrehozása (Mappa) Az automatikus forgatás funkció beállítása Az alapértelmezett értékek visszaállítása Csatlakoztatás televízióhoz 231 Felvétel/lejátszás televízió használatával Csatlakozás nagyfelbontású (HD) televízióhoz HDMI-kábel segítségével (külön beszerezhető) A fényképezőgép testreszabása (Sajátgép beállítások) 234 A Sajátgép beállítások módosítása A Sajátgép beállítások bejegyzése Hibaelhárítás 237 Üzenetek 248 Függelék 252 Biztonsági óvintézkedések A hibás működés megelőzése A vezeték nélküli vezérlő használata Napellenző felhelyezése A külön megvásárolható tápforráskészletek használata Külön megvásárolható külső vaku használata A dátum háttérelemének cseréje A fényképezőgép karbantartása Műszaki adatok Tárgymutató 291 Az egyes felvételi üzemmódokban elérhető funkciók 296

8 6 Az útmutatóról Az útmutatóról Az útmutatóban használt jelölések magyarázata 72 ha vaku használata A rendelkezésre álló felvételi üzemmódok 1 Emelje fel kézzel a vakut oldal Üzemmód: Felvétel ( )/ Lejátszás ( ) Egyes felvételi üzemmódokban néhány funkció nem használható. Ha nem szerepel megjegyzés, akkor a funkciót minden üzemmódban használhatja. : Ez a jel azokat a témaköröket jelöli, amelyek befolyásolhatják a fényképezőgép működését. : Ez a jel olyan további témaköröket jelöl, amelyek kiegészítik az alapvető üzemeltetési eljárásokat. Az útmutató magyarázatai a fényképezőgép vásárlásakor érvényes alapbeállításokból indulnak ki. Az útmutatóban lévő ábrák és képernyőfotók eltérhetnek a fényképezőgépen valóban megjelenőktől. Ezzel a fényképezőgéppel SD memóriakártyákat, SDHC (SD High Capacity nagy kapacitású SD) memóriakártyákat, MultiMediaCard kártyákat, MMCplus kártyákat és HC MMCplus kártyákat használhat. Az útmutatóban ezeket együttesen memóriakártyának nevezzük.

9 Kérjük, olvassa el Próbafelvételek Kérjük, olvassa el 7 Mielőtt fontos képeket készítene, kifejezetten javasoljuk, hogy készítsen több próbafelvételt: így meggyőződhet a fényképezőgép helyes működéséről és működtetéséről. Ügyeljen arra, hogy a Canon Inc., annak leányvállalatai, partnerei és viszonteladói semmilyen felelősséget sem vállalnak a fényképezőgép vagy bármely tartozék (beleértve a memóriakártyát is) olyan hibájáért, amely a kép nem megfelelő, illetve nem megfelelő formában történő rögzítését okozza. Figyelmeztetés a szerzői jogok megsértésének elkerülésére Ügyeljen arra, hogy a Canon digitális fényképezőgépek személyes használatra készültek, és sohasem használhatók olyan módon, hogy az nemzetközi vagy helyi, a szerzői jogokra vonatkozó törvényeket vagy előírásokat sértsen. Vegye figyelembe, hogy bizonyos esetekben az előadásokról, kiállításokról vagy kereskedelmi termékekről fényképezőgéppel vagy más eszközzel készített képek még abban az esetben is szerzői vagy egyéb jogokat sérthetnek, ha a képek személyes használatra készültek. A garancia korlátozása A fényképezőgép jótállásával kapcsolatos további információkat a fényképezőgéphez mellékelt jótállási jegyen találja. A Canon ügyfélszolgálat elérhetőségeit a jótállási jegyen találhatja.

10 8 Kérjük, olvassa el A fényképezőgép vázának hőmérséklete Ha a fényképezőgépet hosszabb ideig használja, annak váza felmelegedhet. Az ilyen esetekben készüljön fel erre, és legyen óvatos. Ez nem utal hibás működésre. Az LCD-kijelzőről és a keresőről Az LCD-kijelző és a kereső rendkívül nagy pontosságú gyártási csúcstechnológiával készül. A képpontok 99,99%-nál nagyobb része előírás szerint működik. Időnként előfordulhat, hogy a képpontok kevesebb mint 0,01%-a hibásan, fekete vagy vörös színnel jelenik meg. Ez nincs hatással a rögzített képre, és nem utal működési hibára. Videorendszer Mielőtt a fényképezőgépet televízióhoz csatlakoztatná, állítsa be a fényképezőgépen a megfelelő videorendszert (231. oldal). A nyelv beállítása A nyelvi beállítás módosításához lásd: A kijelző nyelvének beállítása (15. oldal).

11 9 Kezdeti lépések Előkészületek Állóképek felvétele Állóképek megtekintése Törlés Nyomtatás Videó felvétele Videó megtekintése Képek áttöltése számítógépre Rendszertérkép

12 10 Előkészületek Kezdeti lépések Előkészületek Az akkumulátorok/elemek és a memóriakártya behelyezése 1. Csúsztassa el a fedél zárját (a), és tartsa nyitva, miközben elcsúsztatja (b) és kinyitja a fedelet (c). Fedélzár Nyissa ki a fedelet (c) Tolja a fedelet az ábrán látható irányba (b) 2. Helyezzen be négy elemet. Negatív pólus ( ) Pozitív pólus (+) Pozitív pólus (+) A négy mellékelt AA méretű alkáli elemet helyezze be. 3. Csukja be a fedelet (d), és nyomja lefelé, miközben elcsúsztatja, amíg a helyére nem kattan (e).

13 Előkészületek 11 Az akkumulátorok/elemek eltávolítása Nyissa ki a fedelet és vegye ki az akkumulátorokat/elemeket. Kezdeti lépések Figyeljen rá, hogy ne ejtse le az akkumulátorokat/elemeket. A memóriakártya behelyezése 1. Csúsztassa el a fedelet (a), és nyissa ki (b). 2. Helyezze be a memóriakártyát, amíg a helyére nem kattan. Elülső oldal Írásvédelmi kapcsoló (csak SD vagy SDHC memóriakártyáknál) Ellenőrizze, hogy az írásvédelmi kapcsoló nyitott állásban legyen (csak SD és SDHC memóriakártyák esetén). Ellenőrizze, hogy a memóriakártyát a helyes irányban helyezi be.

14 12 Előkészületek Kezdeti lépések 3. Csukja be a fedelet (c), és csúsztassa el, amíg a helyére nem kattan (d). Ügyeljen rá, hogy a memóriakártya a helyes irányban legyen, mielőtt a fényképezőgépbe helyezi. Ha fordítva helyezi be a kártyát, akkor a fényképezőgép nem ismeri fel azt, ami hibás működéshez vezethet. A memóriakártya eltávolítása Az ujjával nyomja meg a memóriakártyát, amíg kattanás után ki nem old, majd vegye ki. Az objektívsapka felhelyezése és eltávolítása Nyomja össze az objektívsapka mindkét oldalát (a), és vegye le (b). Ha az objektívsapkát nem szeretné elveszíteni, érdemes a levétel után a nyakba akasztható szíjhoz rögzítenie (13. oldal). A használaton kívüli fényképezőgépet felhelyezett objektívsapkával tárolja. A fényképezőgép bekapcsolása előtt ellenőrizze, hogy eltávolította-e az objektívsapkát.

15 Előkészületek 13 A nyakba akasztható szíj befűzése Húzza szorosra a szíjat a csatban, hogy ne csúszhasson ki. Tegye ugyanezt a fényképezőgép másik oldalán is. Az objektívsapkát is a szíjhoz kötheti. Kezdeti lépések A fényképezőgép leejtésének elkerülése érdekében azt javasoljuk, hogy a nyakba akasztható szíjat a fényképezőgép használata előtt fűzze be. Az LCD-kijelző kinyitása Az LCD-kijelző segítségével a felvétel előtt megkomponálhatja a képeket, használhatja a menüket vagy lejátszhatja a képeket. Az LCD-kijelző helyzete az alábbiak szerint állítható be. 1. Elmozgatás balra vagy jobbra. 2. Forgatás előre az objektív felé 180 fokkal vagy visszafelé 90 fokkal. Amikor az LCD-kijelző 180 fokkal az objektív felé fordul, a megjelenített kép automatikusan megfordul, és tükrözve jelenik meg (Tükrözött kijelző funkció). * A Tükrözött kijelző funkció kikapcsolható (55. oldal).

16 14 Előkészületek Kezdeti lépések 3. Hajtsa vissza az LCD-kijelzőt a fényképezőgép vázához, amíg a helyére nem kattan. Amikor az LCD-kijelző a helyére kattan, a kép a szokásos módon jelenik meg (nem tükrözve). Amikor nem használja a fényképezőgépet, az LCD-kijelzőt mindig tartsa becsukva, a fényképezőgép váza felé nézve. Ha behajtja az LCD-kijelzőt a helyére, és meghallja a kattanó hangot, a kijelző automatikusan kikapcsol, és a kép megjelenik a keresőben. A dátum és idő beállítása A Dátum/idő beállítására szolgáló menü a fényképezőgép első bekapcsolásakor automatikusan megjelenik. ON/OFF gomb gomb Vezérlőtárcsa gombok MENU gomb 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Adja meg a hónapot, a napot, az évet és az időt, valamint a megjelenítésük sorrendjét. 1. A vagy a gomb segítségével válasszon egy beállítást. 2. A vagy a gombbal állítsa be a kívánt értéket. Az értékeket a vezérlőtárcsa segítségével is beállíthatja. 3. Nyomja meg a gombot.

17 Előkészületek 15 A korábban már beállított Dátum/idő módosítása Az alábbi lépésekkel jelenítse meg a Dátum/idő beállítására szolgáló menüt, majd hajtsa végre az előző oldalon található 2. és 3. lépést. 1. Nyomja meg a MENU gombot. 2. A vagy a gombbal válassza a (Beállít) menüt. 3. A vagy a gombbal válassza a [Dátum/idő] lehetőséget. 4. Nyomja meg a gombot. Kezdeti lépések A dátum és az idő beállítására szolgáló kijelző megjelenik a dátum lítium elemének lemerülésekor (278. oldal). A kijelző nyelvének beállítása Beállíthatja, hogy a menük és az üzenetek milyen nyelven jelenjenek meg az LCD-kijelzőn. gomb gomb gombok MENU gomb 1. Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2. Tartsa lenyomva a gombot, és nyomja meg a MENU gombot. 3. A, a, a vagy a gombbal válasszon nyelvet. 4. Nyomja meg a gombot.

18 16 Előkészületek Kezdeti lépések A memóriakártya formázása Mindig formázza meg az új memóriakártyát, illetve ha az összes képet és egyéb adatot törölni szeretné. ON/OFF gomb gomb gombok MENU gomb Vegye figyelembe, hogy a memóriakártya formázása az összes adatot törli, beleértve a védett képeket (199. oldal) és a hangrögzítővel felvett hanganyagokat is (197. oldal). 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Válassza a [Formázás] parancsot. 1. Nyomja meg a MENU gombot. 2. A vagy a gombbal válassza a menüt. 3. A vagy a gombbal válassza a [Formázás] lehetőséget. 4. Nyomja meg a gombot. 3. Memóriakártya formázása. 1. A vagy a gombbal válassza az [OK] lehetőséget. 2. Nyomja meg a gombot. Akkor jelenik meg, ha a hangrögzítővel felvett hangadatok találhatók a memóriakártyán.

19 Kezdeti lépések Állóképek felvétele (A üzemmód) Állóképek felvétele 17 gomb Zárkioldó gomb ON/OFF gomb Kereső Módválasztó tárcsa 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. Az indító hang hallható, és az LCD-kijelzőn az indító kép jelenik meg. Azonban a kereső használatával történő indításkor nem jelenik meg az indító kép, és nem hallható az indító hang. Az ON/OFF gomb újbóli megnyomása kikapcsolja a fényképezőgépet. 2. Válasszon egy felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módválasztó tárcsát állásba. Jelzőfény 3. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. Rögzíthető képek száma Fényképezőgép bemozdulásának elkerülése Szorítsa a kezeit a testéhez, közben tartsa erősen a fényképezőgépet az oldalainál. Állvány használata is jó megoldás. 4. Az élesség beállításához nyomja le finoman (félig) a zárkioldó gombot. Amikor a fényképezőgép beállítja az élességet, két hangjelzés hallható. Ha a pirosan villog, javasolt a felvételt vakuval (72. oldal) elkészíteni ( módban a Nyissa ki a vakut! üzenet is megjelenik).

20 18 Állóképek felvétele Kezdeti lépések 5. A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. Az expozíciós hang hallható, és a fényképezőgép rögzíti a képet. Ha a fényképezőgép vagy a téma elmozdul miközben az expozíciós hang hallható, előfordulhat, hogy a képek homályosak lesznek. A rögzített képek közvetlenül a készítésük után kb. 2 másodpercre megjelennek az LCD-kijelzőn (vagy a keresőben) (Felvétel ellenőrzése). A zárkioldó gomb lenyomásával még akkor is készíthet felvételt, ha egy kép látható a kijelzőn. Ha a zárkioldó gombot lenyomva tartja a rögzítés után, akkor a kép továbbra is a kijelzőn marad. A jelzőfény pirosan villog, és a fényképezőgép rögzíti a képfájlt a memóriakártyára. Éles képek készítése A fényképezőgép automatikusan beállítja az élességét, amikor félig lenyomja a zárkioldó gombot*. * A zárkioldó gomb kétlépcsős működésű. Az első fázist nevezzük félig lenyomásnak. Helyes Lenyomás félig Helytelen az élesség Lenyomás Bip, beállításához teljesen Lenyomás bip azonnal teljesen Rögzítés: Pirosan villog AF keret Az LCD-kijelzőn egy zöld AF keret jelzi az élesség helyét. Némítás Ha a fényképezőgép bekapcsolása közben lenyomja tartja a gombot, azzal minden hangot kikapcsol. A beállítás értékét a [Némítás] beállításban módosíthatja a Beállít menüben (58. oldal).

21 Állóképek megtekintése 19 Állóképek megtekintése Gomb Kezdeti lépések Gombok Vezérlőtárcsa 1. Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2. A vagy a gombbal jelenítse meg a kívánt képet. A gombbal az előző, míg a gombbal a következő képet jelenítheti meg. A képek gyorsabban követik egymást, ha a gombot lenyomva tartja, de ilyenkor gyengébb minőségben jelennek meg. A vezérlőtárcsát képek kijelölésére is használhatja. Az óra járásával ellentétes irányban elforgatva az előző képet, míg az óra járásával megegyező irányban elforgatva a következő képet jelenítheti meg. A Lejátszás menüben a [Folytatás] beállítást [Már látott]* vagy [Felvett] lehetőségre állíthatja. (* alapértelmezett beállítás) Ha a [Már látott] lehetőséget választja, a legutóbb megtekintett kép jelenik meg (Lejátszás folytatása). Az alábbi műveleteknél a [Folytatás] beállítástól függetlenül a legutóbb megtekintett kép jelenik meg: kép elkészítése, a memóriakártya cseréje, illetve egy kép módosítása a memóriakártyán számítógép segítségével.

22 20 Törlés Kezdeti lépések Törlés Gomb Gomb Gombok Vezérlőtárcsa Gomb 1. Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2. A vagy a gombbal válassza ki a törölni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. A vezérlőtárcsát képek kijelölésére is használhatja. 3. Ellenőrizze, hogy a [Törlés] lehetőség van kiválasztva, és nyomja meg a gombot. A törlés helyett a kilépéshez válassza a [Mégse] lehetőséget. Vegye figyelembe, hogy a törölt képeket nem lehet visszaállítani. Kellő körültekintéssel járjon el a képek törlésénél.

23 Nyomtatás 21 Nyomtatás Gomb Gomb Csatlakozó Fedele Kezdeti lépések Gombok Vezérlőtárcsa DIGITAL Csatlakozó Gomb 1. Csatlakoztassa a fényképezőgépet egy közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatóhoz. Nyissa ki a fényképezőgép csatlakozófedelét, és dugja be teljesen az interfészkábelt a csatlakozóba. A csatlakoztatási lépéseket a nyomtató használati útmutatójában olvashatja el. Mivel a fényképezőgép szabványos protokollt (PictBridge) használ, a Canon gyártmányú nyomtatók mellett a PictBridge protokollnak megfelelő egyéb nyomtatók is használhatók. A részleteket lásd: Közvetlen nyomtatási útmutató. 2. Kapcsolja be a nyomtatót. 3. A fényképezőkép bekapcsolásához nyomja meg a (Lejátszás) gombot. A gomb kéken világít.

24 22 Nyomtatás Kezdeti lépések 4. A vagy a gombbal válassza ki a nyomtatni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. A gomb kéken villog, és megkezdődik a nyomtatás. A vezérlőtárcsát képek kijelölésére is használhatja. A nyomtatás befejezése után kapcsolja ki a fényképezőgépet, és távolítsa el az interfészkábelt. Ez a fényképezőgép nem támogatja a felvétel időpontjának a képre történő rögzítését (dátumbélyegzés). Bár a következő módszerrel kinyomtathatja a dátumot nyomtatáskor. - Beállítás a fényképezőgép Digital Print Order Format (DPOF) funkciójával (209. oldal). Állítsa a [Dátum] lehetőséget [Be] értékre a [Nyomtatási beállítás] alatt a (Nyomtatás) menüben. - Csatlakoztassa a fényképezőgépet egy nyomtatóhoz és nyomtassa a képre a dátumot is. Lásd: Közvetlen nyomtatási útmutató. - Helyezze a memóriakártyát a nyomtatóba, és nyomtassa a képre a dátumot is. Lásd a nyomtató felhasználói kézikönyvét. - Használja a mellékelt szoftvert. Lásd: Szoftver használati útmutató.

25 Nyomtatás 23 Nyomtatás Nyomtatási listával A képeket egyszerűen felveheti a nyomtatási listára, ha a kép elkészítése után azonnal, vagy pedig annak megtekintésekor megnyomja a gombot. A nyomtatási listán szereplő képeket könnyen kinyomtathatja, amikor a fényképezőgépet egy nyomtatóhoz csatlakoztatja. Hozzáadás a Nyomtatási listához 1. Nyomja meg a gombot (csak állóképeknél). 2. Hozzáadás a Nyomtatási listához. 1. A vagy a gombbal válassza ki a nyomtatási példányszámot. 2. A vagy a gombbal válassza a [Felveszi] elemet. 3. Nyomja meg a gombot. Ha egy képet el kíván távolítani a nyomtatási listáról, nyomja meg újra a gombot, használja a vagy gombokat a [Leveszi] lehetőség kiválasztásához, majd nyomja meg a FUNC./SET gombot. Képek nyomtatása a Nyomtatási listáról Ez a leírás Canon SELPHY ES vagy SELPHY CP sorozatú nyomtatók használatával készült. 1. Csatlakoztassa a fényképezőgépet a nyomtatóhoz. 2. Nyomtassa ki a képet. 1. A vagy a gombbal Nyomtatási példányszám válassza a [Most nyomtat] lehetőséget. A vagy gombbal ellenőrizheti a nyomtatási listára felvett képeket. 2. Nyomja meg a gombot. A nyomtatás elindul. Ha a nyomtatás megszakad és újraindul, akkor a sorban található következő képtől folytatódik. Kezdeti lépések

26 24 Videó felvétele Kezdeti lépések Videó felvétele A módválasztó tárcsa helyzetétől függetlenül, a videó gomb megnyomásával azonnal készíthet videókat. A fényképezőgép sztereó hangot tud rögzíteni. Videó gomb ON/OFF gomb Mikrofon 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. Ne érintse meg a mikrofont felvétel közben. A gombok megnyomásával járó hangok rákerülnek a felvételre.

27 Videó felvétele A felvétel elkészítéséhez nyomja meg a Videó gombot. Megkezdődik a felvétel. Kezdeti lépések Felvétel közben az eltelt felvételi idő és a [ Felv.] kijelzés látható az LCDkijelzőn. Eltelt idő 4. A felvétel leállításához ismét nyomja meg a Videó gombot. A jelzőfény pirosan villog, és a fényképezőgép rögzíti a fájlt a memóriakártyára. Legnagyobb klipméret: 4 GB*. A fényképezőgép sztereó hangot rögzít. A felvétel automatikusan leáll, ha letelt a maximális felvételi idő, illetve ha a beépített memória vagy a memóriakártya megtelik. Rögzítés: Pirosan villog * Ha a felvétel hossza eléri az 1 órát, a rögzítés akkor is megáll, ha a felvétel mérete nem éri el a 4 GB-ot. A memóriakártya méretétől és az adatírás sebességétől függően a felvétel leállhat, mielőtt a fájlméret a 4 GB-ot, illetve a felvételi idő az egy órát eléri. A teljes nagyfelbontású (Full HD) videók készítésével kapcsolatos tudnivalókat lásd: 90. oldal.

28 26 Videó megtekintése Kezdeti lépések Videó megtekintése gomb gombok gomb Vezérlőtárcsa 1. Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2. A vagy a gombbal jelenítse meg a videót, és nyomja meg a gombot. A ikonnal jelölt képek videók. A vezérlőtárcsát képek kijelölésére is használhatja. 3. A vagy a gombbal válassza a (Lejátszás) parancsot, majd nyomja meg a gombot. Elindul a videó lejátszása. Ha lejátszás közben megnyomja a FUNC./SET gombot, akkor szüneteltetheti és újraindíthatja a lejátszást. A lejátszás hangerejét a és a gombbal szabályozhatja.

29 Képek áttöltése számítógépre 27 Képek áttöltése számítógépre Ajánlott a mellékelt szoftver használata. Szükséges elemek fényképezőgép és számítógép, a fényképezőgéphez kapott Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM, a fényképezőgéphez kapott interfészkábel. Kezdeti lépések Rendszerkövetelmények A szoftvert a következő követelményeknek eleget tevő számítógépre telepítse. Windows Operációs rendszer Windows Vista (Service Pack 1) Windows XP Service Pack 2 Számítógép típusa A fenti operációs rendszerek valamelyikével működő számítógép beépített USB-porttal. Processzor Állókép Windows Vista : Pentium 1,3 GHz-es vagy gyorsabb Windows XP : Pentium 500 MHz vagy gyorsabb Videó Core2 Duo 2,6 GHz-es vagy gyorsabb Memória Állókép Windows Vista : 512 MB vagy több Windows XP : 256 MB vagy több Videó 2 GB vagy több Illesztő USB Merevlemez szabad területe Megjelenítés Canon segédprogramok ZoomBrowser EX: 200 MB vagy több PhotoStitch : 40 MB vagy több képpont/high Color (16 bites) vagy jobb

30 28 Képek áttöltése számítógépre Kezdeti lépések Macintosh Operációs rendszer Számítógép típusa Mac OS X (v10.4 v10.5) A fenti operációs rendszerek valamelyikével működő számítógép beépített USB-porttal. Processzor Állókép PowerPC G4/G5 vagy Intel processzor Videó Core2 Duo 2,6 GHz-es vagy gyorsabb Memória Állókép Mac OS v10.5 : 512 MB vagy több Mac OS v10.4 : 256 MB vagy több Videó 2 GB vagy több Illesztő USB Merevlemez szabad területe Megjelenítés Canon segédprogramok ImageBrowser : 300 MB vagy több PhotoStitch : 50 MB vagy több képpont/32000 szín vagy jobb Képek áttöltésének előkészítése 1. A szoftver telepítése. Windows 1. Helyezze be a Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM-ot a számítógép CD-ROM-meghajtójába. 2. Kattintson az [Easy Installation/ Egyszerű telepítés] elemre. A telepítés folytatásához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. 3. A telepítés befejezése után kattintson a [Restart/Újraindítás] vagy a [Finish/Befejezés] gombra. A telepítés befejezése után megjelenik a [Restart/Újraindítás] vagy a [Finish/Befejezés] gomb. Kattintson a megjelenő gombra. 4. A szokásos asztal megjelenése után vegye ki a CD-ROM-ot a CD-meghajtóból.

31 Képek áttöltése számítógépre 29 Macintosh Kattintson duplán a ikonra a CD-ROM ablakban. A telepítő megjelenő paneljén kattintson az [Install/Telepítsd] gombra. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Kezdeti lépések 2. A fényképezőgép csatlakoztatása számítógéphez. 1. A kapott interfészkábellel kösse össze a számítógép USB-portját és a fényképezőgép DIGITAL csatlakozóját. Nyissa ki a fényképezőgép csatlakozófedelét, és dugja be teljesen az interfészkábelt a csatlakozóba. USB-port DIGITAL csatlakozó Interfészkábel 3. Előkészület a képek számítógépre történő áttöltésére. 1. A fényképezőgép Bekapcsolás jelzőfény bekapcsolásához nyomja meg a (Lejátszás) gombot. A bekapcsolás jelzőfénye sárgán világít.

32 30 Képek áttöltése számítógépre Kezdeti lépések 4. Indítsa el a CameraWindow programot. Windows Válassza a [Canon CameraWindow] elemet, és kattintson az [OK] gombra. Ha a fent látható párbeszédpanel nem jelenik meg, kattintson a [Start] gombra, és válassza sorban az [All programs/minden program] vagy [Programs/Programok], [Canon Utilities], [CameraWindow], [CameraWindow] és [CameraWindow] parancsot. Megjelenik a CameraWindow ablaka. Macintosh A fényképezőgép és a számítógép közötti kapcsolat létrehozása után a CameraWindow párbeszédpanel jelenik meg. Ha a párbeszédpanel nem látható, kattintson a [CameraWindow] ikonra a dokkolóban (a képernyő alján megjelenő sávon). A képek áttöltésének előkészítése ezzel befejeződött. A további lépések leírásáért lásd: Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (Közvetlen átvitel) (31. oldal). A képek számítógépre való letöltésének részletes ismertetést a Szoftver használati útmutató tartalmazza.

33 Képek áttöltése számítógépre 31 Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (Közvetlen átvitel) Ezzel a módszerrel a fényképezőgépen elvégzett műveletek segítségével töltheti át a képeket. Mielőtt első ízben tölt át képeket a közvetlen átvitel használatával, telepítse a szükséges szoftvert (28. oldal). Kezdeti lépések gomb gomb gombok MENU gomb 1. Ellenőrizze, hogy a Közvetlen átvitel menü megjelenike a fényképezőgép LCD-kijelzőjén. A gomb kéken világít. Ha a Közvetlen átvitel menü nem jelenik meg, nyomja meg a MENU gombot. Közvetlen átvitel menü 2. Nyomja meg a gombot. A korábban le nem töltött képek átkerülnek a számítógépre.

34 32 Képek áttöltése számítógépre Kezdeti lépések A Közvetlen átvitel menü alábbi parancsaival is beállíthatja a képek letöltésének kívánt módját. Minden kép Új képek DPOF átvitel képei Választás, átvitel Háttérkép Az összes kép átvitele és mentése a számítógépre. Csak a korábban még át nem vitt képek áttöltése és mentése a számítógépre. Csak a DPOF beállításainak megfelelő képek átvitele és mentése a számítógépre. A megtekintés után kijelölt képek átvitele és mentése a számítógépre. A megtekintés után kijelölt képek átvitele és mentése a számítógépre. Az átvitt képek háttérképként jelennek meg a számítógép asztalán. Minden kép/új képek/dpof átvitel képei 1. A vagy a gombbal válassza a, a vagy a beállítást, és nyomja meg a gombot. Megkezdődik a képek áttöltése. Az áttöltés ideje alatt a gomb kéken villog. A művelet befejezése után ismét a Közvetlen átvitel menü jelenik meg. A FUNC./SET gomb megnyomásával törölheti a folyamatban lévő áttöltést. Választás, átvitel/háttérkép 1. A vagy a gombbal válassza a vagy a beállítást, és nyomja meg a gombot (vagy a gombot).

35 Képek áttöltése számítógépre A vagy a gombbal válassza ki az áttölteni kívánt képeket, és nyomja meg a gombot. Megkezdődik a képek áttöltése. Az áttöltés ideje alatt a gomb kéken villog. 3. Az áttöltés befejeződése után nyomja meg a MENU gombot. Ekkor visszalép a Közvetlen átvitel menübe. Kezdeti lépések Háttérképként csak JPEG-képek tölthetők át a számítógépre. A gombbal választott beállítást a fényképezőgép a kikapcsolása után is megőrzi. Az előző beállítás lép érvénybe, amikor legközelebb megjelenik a Közvetlen átvitel menü. A képválasztási képernyő jelenik meg közvetlenül, ha a legutóbbi beállítás a [Választás, átvitel] vagy a [Háttérkép] volt. Kattintson az ablak jobb alsó sarkában található [ ] jelre a CameraWindow ablakának bezárásához. Az áttöltött képek megjelennek a számítógépen. Windows Macintosh ZoomBrowser EX ImageBrowser Alapértelmezés szerint az áttöltött képek a felvétel dátuma szerinti almappákba kerülnek.

36 34 Rendszertérkép Kezdeti lépések Rendszertérkép Speedlite 220EX Speedlite 430EX II* 5 Speedlite 580EX II* 5 Speedlite vezérlő ST-E2 Mellékelve a fényképezőgéphez Napellenző, LH-DC50 Nyakba akasztható szíj NS-DC7 Interfészkábel IFC-400PCU* 1 Objektívsapka Sztereó videokábel STV-250N* 1 Vezeték nélküli vezérlő WL-DC300 AA méretű alkáli elemek ( 4) Lítiumelem (CR2025) vezeték nélküli vezérlőhöz Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM Akkumulátor és töltő készlet CBK4-300* 4 Kompakt hálózati adapter CA-PS700 Akkumulátortöltő CB-5AH/ CB-5AHE AA méretű NiMH elemek NB-3AH ( 4) NiMH elem, NB4-300 (4 db AA méretű) külön is vásárolható.

37 Rendszertérkép 35 Kezdeti lépések Canon Direct Printtel kompatíbilis nyomtató Memóriakártya Compact Photo Printers* 2 * 3 (SELPHY sorozat) USB-kártyaolvasó HDMI-kábel HTC-100 Videobemeneti Nagyfelbontású televízió (HDTV) USB-port Tintasugaras nyomtatók* 2 TV/videó Audio IN csatlakozó (jobb/bal) Windows/Macintosh *1 Külön is megvásárolható. *2 A nyomtatóval és az interfészkábelekkel kapcsolatos további információkért lásd az adott nyomtató felhasználói útmutatóját. *3 A fényképezőgép a CP-10/CP-100/CP-200/CP-300 egységhez is csatlakoztatható. *4 A CBK4-200 akkumulátor és töltő készlet is használható. *5 Speedlite 430EX és 580EX vaku is használható.

38 36 Rendszertérkép Kezdeti lépések Tartozékok (külön vásárolható) A következő fényképezőgép-tartozékok külön megvásárolhatók. Egyes tartozékok nem, vagy már nem kaphatók bizonyos régiókban. Vaku EX sorozatú vakuk A Canon EOS típusú fényképezőgépekhez használható vakuk. A téma optimális megvilágításával tiszta, természetes képek készítését teszik lehetővé. Speedlite 220EX/430EX II*/580EX II* vaku * Speedlite 430EX és 580EX vaku is használható. ST-E2 vakuvezérlő Ezzel az eszközzel vezeték nélkül vezérelhet (távoli) Speedlite segédvakukat (kivéve a Speedlite 220EX vakut). Tápellátás CA-PS700 kompakt hálózati adapter Ez a készlet szokásos háztartási konnektorból biztosítja a fényképezőgép tápellátását. Ez javasolt a fényképezőgép tápellátására hosszabb idejű használat esetén, illetve ha a számítógéphez van csatlakoztatva. (Nem használható a fényképezőgép akkumulátorának töltéshez.) Akkumulátor és töltő készlet, CBK4-300 Ez a készlet töltőegységet és négy újratölthető, AA méretű NiMH (nikkel-fémhidrid) elemet tartalmaz. Sok felvétel készítésekor vagy megtekintésekor nyújt kényelmes megoldást. Beszerezheti 4 db AA méretű újratölthető elemet tartalmazó NB4-300 NiMH elemkészletet is.

39 Rendszertérkép 37 Egyéb tartozékok IFC-400PCU interfészkábel Ezzel a kábellel kapcsolható össze a fényképezőgép a számítógéppel, a Compact Photo Printerrel (SELPHY series) vagy egy tintasugaras nyomtatóval*. * Lásd a tintasugaras nyomtató felhasználói kézikönyv a nyomtatóhoz. Sztereó videokábel, STV-250N Ezzel a kábellel kapcsolható össze a fényképezőgép a televízióval. A fényképezőgép sztereó hangot rögzít. HDMI-kábel HTC-100 Ezzel a kábellel csatlakoztassa a fényképezőgépet a nagyfelbontású televízió HDMI -aljzatához. Kezdeti lépések

40 38 Rendszertérkép Kezdeti lépések Közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatók A Canon a következő, külön megvásárolható nyomtatókat kínálja a fényképezőgéphez. Gyorsan és könnyen készíthet fényképminőségű nyomatokat a fényképezőgépet és a nyomtatót közvetlenül összekötve és a fényképezőgép kezelőszerveit használva. Compact Photo Printers (SELPHY sorozat) Tintasugaras nyomtatók További információkért forduljon a legközelebbi Canon viszonteladóhoz. Eredeti Canon kiegészítők használata javasolt. Ezt a terméket úgy tervezték, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson az eredeti Canon kiegészítőkkel. A Canon nem vállal felelősséget a nem eredeti Canon tartozékok használatából származó hibás működés (például az akkumulátoregység szivárgása és/ vagy felrobbanása), a fényképezőgép károsodása vagy az ebből származó balesetek (például tűz) miatt. Ügyeljen arra, hogy a jótállás nem terjed ki a nem eredeti Canon tartozékok használatából származó hibák javítására, ezeket a javításokat csak térítés ellenében kérheti.

41 Bővebb ismeretek 39

42 40 A fényképezőgép részei Elölnézet a Zoom kar (67, 158. oldal) Felvétel: (Nagy látószög)/ (Teleobjektív) Lejátszás: (Index)/ (Nagyítás) b Zárkioldó gomb (17. oldal) c Csuklószíj rögzítési pontja (13. oldal) d ON/OFF gomb/bekapcsolás jelzőfény (17, 24. oldal) e Távirányító (262. oldal) f Vaku (72. oldal) g Mikrofon (24, 196. oldal, 197. oldal) h Hangszóró i Lámpa (AF segédfény: 55. oldal, vörösszem-hatást csökkentő lámpa: 113. oldal, Önkioldó lámpája: 75. oldal) j Napellenző rögzítési helye* k Objektív *Napellenző Ha a mellékelt LH-DC50 típusú napellenzőt a napellenző csatlakoztatási helyére (vájatába) helyezi, csökkentheti a hátulról megvilágított vagy nagylátószögű fényképek elkészítésekor az objektívbe jutó nemkívánatos fénymennyiséget (266. oldal).

43 41 Hátulnézet A fényképezőgép részei a Kijelző (LCD-kijelző) (62. oldal) b Kereső (62. oldal) c HDMI OUT mini aljzat (233. oldal) d DIGITAL csatlakozó (21, 29. oldal) e DC IN (tápbemeneti) csatlakozó (269. oldal) f A/V OUT (Audio/Video kimenet) csatlakozó (231. oldal) g Csatlakozók fedele h Memóriakártya fedele (11. oldal) i Akkumulátor/elem fedele (10. oldal) j Fedélzár (10. oldal) k Állvány foglalata

44 42 Kezelőszervek a (Nyomtatás/megosztás) gomb (21, 31. oldal, 154. oldal) b (Vaku)/ (Mikrofon) gomb (72, 196. oldal, 197. oldal) c (Képoldalarány) gomb (80. oldal) d Dioptriaállító tárcsa (63. oldal) e Vakupapucs (270. oldal) f Videó gomb (24, 90. oldal) g Módválasztó tárcsa (17, 24. oldal, 89. oldal) h (Lejátszás) gomb (19, 26. oldal) i (Expozíció)/ (Ugrás) gomb (139, 162. oldal) j (AF keret választása)/ (Egyetlen kép törlése) gomb (20, 120. oldal) k FUNC./SET (Funkció/beállítás) gomb (47. oldal) l MENU gomb (48. oldal) m Jelzőfény (45. oldal) n DISP. (Megjelenítés) gomb (62. oldal) o (Makró)/ gomb (73. oldal) p (Kézi élesség)/ gomb (127. oldal) q ISO/ gomb (72. oldal) r (Sorozatfelvétel)/ (Önkioldó/Távkiold.időz.)/ gomb (75, 110. oldal) s Vezérlőtárcsa (43. oldal)

45 43 A vezérlőtárcsa használata A vezérlőtárcsa óramutató járásával ellentétes forgatása megegyezik a gomb megnyomásával, míg az óramutató járásával megegyező forgatása a gomb használatával (egyes funkciók esetén pedig a vagy gombokkal). A vezérlőtárcsa forgatásával az alábbi műveleteket végezheti el. A műveletet a vezérlőtárcsával végezheti el. A fényképezőgép részei A felvételi funkciók A felvételi üzemmódok kiválasztása (97. oldal) Beállítások kiválasztása / / módban (72, 75. oldal, 110. oldal) A FUNC. menü lehetőségeinek választása (47. oldal) Felvételi irány választása Panoráma funkció üzemmódban (108. oldal) Zársebesség és rekesznyílás-érték választása (102, 104. oldal) AF keret mozgatása (122. oldal) Élesség állítása kézi élességállítási üzemmódban (129. oldal) Programeltolás (134. oldal) Expozíció-kompenzáció (136. oldal) A lejátszási funkciók Egy kép kiválasztása (19, 158. oldal, 159. oldal, 162. oldal) Különböző beállításoknál vagy szerkesztés közben végezhető műveletek (179, 196. oldal, 197. oldal, 209. oldal, 217. oldal) Videók lejátszásakor vagy szerkesztésekor végezhető különböző műveletek (26, 170. oldal, 174. oldal) A felvételi és lejátszási funkciók Menüelem választása és beállítások megadása (47, 48. oldal) Az óra kijelzési színének megváltoztatása (46. oldal) Működtetés a Sajátgép tartalmának beállítása közben (234. oldal)

46 44 A 1 gomb használata A gomb a fényképezőgép be- és kikapcsolásához, valamint a felvétel és a lejátszás üzemmód közötti váltáshoz használható. Zárkioldó gomb ON/OFF gomb gomb A fényképezőgép kikapcsolása Nyomja meg az ON/OFF gombot Felvétel üzemmód Nyomja meg a gombot Nyomja meg az ON/OFF gombot Nyomja le félig a zárkioldó gombot Nyomja meg a gombot Lejátszás üzemmód Objektív behúzva* Objektív kiengedve * Módosíthatja az objektív automatikus behúzásáig visszaszámlált időt a (Beállít) menü [Lencse behúzás] elemével (59. oldal).

47 45 Jelzőfény és Bekapcsolás jelzőfény A fényképezőgép hátulján található bekapcsolás jelzőfény és a jelzőfény a következő esetekben világít vagy villog. Bekapcsolás jelzőfény Narancssárga : Felvételi üzemmód Zöld : Lejátszás üzemmód/nyomtatóhoz csatlakoztatva Sárga : Számítógéphez csatlakoztatva Jelzőfény Villogó piros : kép rögzítésekor/olvasásakor/törlésekor/átvitelekor (számítógéphez vagy nyomtatóhoz csatlakoztatva) A fényképezőgép részei Soha ne hajtsa végre a következő műveleteket, amikor a fényképezőgép hátoldalán található jelzőfény pirosan villog. Ezek a képadatok sérülését okozhatják: - A fényképezőgép mozgatása vagy meglökése. - A fényképezőgép kikapcsolása, a memóriakártya vagy az akkumulátor fedelének kinyitása.

48 46 Az óra megjelenítése Megjelenítheti az aktuális dátumot és időt 5 másodpercre* a következő két módszerrel. * Alapértelmezett beállítás. a A fényképezőgép bekapcsolása közben tartsa lenyomva a FUNC./SET gombot. b Valamelyik felvételi vagy lejátszási üzemmódban egy másodpercnél hosszabb ideig tartsa lenyomva a FUNC./SET gombot. Ha vízszintesen tartja a fényképezőgépet, az idő jelenik meg. Függőlegesen tartott fényképezőgépnél az idő és a dátum jelenik meg. Ha az a módszert használja az óra megjelenítésére miközben a fényképezőgépet függőlegesen tartja, mindemellett a legelső alkalommal az óra a vízszintes tartásnak megfelelően jelenik meg. A kijelző színét a vagy a gomb megnyomásával, vagy a vezérlőtárcsa forgatásával változtathatja meg. Az óra eltűnik a kijelzőről, amikor letelik a megjelenítési időtartam, vagy megnyom egy gombot. Az óra megjelenítési időtartama a menüben adható meg (59. oldal). Az óra nem jeleníthető meg nagyított megjelenítésnél vagy indexképes lejátszásnál.

49 47 Alapvető műveletek Menük és beállítások A felvételi és a lejátszási üzemmódok beállításai, valamint a fényképezőgép alapbeállításai, ilyenek a nyomtatási beállítások, dátum/idő és hangjelzés beállításai, a FUNC., a Felvétel, a Lejátszás, a Nyomtatási, a Beállít, a Sajátgép és a Saját menüben adhatók meg. FUNC. menü ( gomb) Ezzel a menüvel az általános felvételi beállítások adhatók meg Alapvető műveletek 3 4 Az ábrán a FUNC. menü látható üzemmódban. 1 Állítsa a módválasztó tárcsát a kívánt felvételi módra. 2 Nyomja meg a gombot. 3 A vagy a gombbal válasszon egy menüelemet. Egyes felvételi üzemmódokban néhány elem nem használható. 4 A vagy a gombbal válasszon egy beállítást a menüelemhez. Azok az elemek, amelyeken a ikon látható, a DISP. gombbal módosíthatók. Beállítás választása után a zárkioldó gomb megnyomásával azonnal elkészítheti a felvételt. A felvétel elkészítése után ismét megjelenik a menü, így egyszerűen módosíthatja a beállításokat. A vezérlőtárcsa segítségével is választhat beállítást a menüelemhez. 5 Nyomja meg a gombot.

50 48 Felvétel, Lejátszás, Nyomtatás, Beállít, Sajátgép és Saját menü (MENU gomb) Ezeken a menükön a felvétel, a lejátszás és a nyomtatás beállításai adhatók meg. 1 (Beállít) menü (Felvétel) menü (Sajátgép) menü (Saját menü) menü 5 2 A menük között a vagy a gombbal válthat. 3 4 Az ábrán a Felvétel menü üzemmódban látható. 1 Nyomja meg a MENU gombot. 2 A menük között a vagy a gombbal válthat. Ehhez a zoom kart is használhatja. A következő menük jelennek meg: Felvétel: Felvétel/ Beállít/ Sajátgép/ Saját menü Lejátszás: Lejátszás / Nyomtatási / Beállít / Sajátgép 3 A vagy a gombbal válasszon egy menüelemet. Egyes felvételi üzemmódokban néhány elem nem használható. A menüelemek választásához a vezérlőtárcsa is használható. 4 A vagy a gombbal válasszon beállítást. A három pontot ( ) tartalmazó menüelemek beállításakor az újabb menü megjelenítéséhez nyomja meg a FUNC./SET gombot. Nyomja meg újra a FUNC./SET gombot a beállítás jóváhagyásához, majd a MENU gombbal visszatérhet a menüképernyőre. 5 Nyomja meg a MENU gombot.

51 49 Az LCD-kijelzőn (a keresőben) megjelenő adatok és menük A rendelkezésre álló felvételi üzemmódok 296. oldal Felvétel üzemmód Hisztogram (52. oldal) Az akkumulátor/elem e töltöttségének jelzője b c d f g Szpot AE pont keret/ AF keret h a i j Av/Tv sáv k m l Hátralévő idő/ Eltelt idő (Videók)* 2 Fényképezőgép Pufferfigyelmeztetés* 1 Bemozdulás ( ) (239. oldal) s r q p Rögzíthető képek száma (Állóképek)* 2 Záridő, rekesznyílás értéke Expozíció jelzője (106. oldal) Megjelenített adat Beállítás módja Fehéregyensúly vagy rögzített a képpontok száma, stb. FUNC./SET gomb (FUNC. menü) b Időzóna ( ) MENU gomb (Beállít menü) Digitális telekonverter ( 2.3x) MENU gomb (Felvétel menü) c (2.0x 16:9 üzemmódban)/digitális Zoom kar zoom tényezője/biztonsági zoom ( ) Fényképezőgép bemozdulása d ( ) MENU gomb (Felvétel menü) e Hangbeállítás ( ) MENU gomb (Beállít menü) f Autom.forgatás ( ) MENU gomb (Beállít menü) g Felvétel üzemmód Módválasztó tárcsa, Vezérlőtárcsa h i-contrast ( ) MENU gomb (Felvétel menü) i Vaku ( ) gomb, vaku felemelése/leengedése Vörösszem kor. ( ) MENU gomb j ([Vakuvezérlés] menü a Felvétel menüben) k ISO érzékenység ( ) gomb ( esetén üzemmódban) Alapvető műveletek

52 50 Megjelenített adat Beállítás módja l Makró ( )/Szupermakró ( ) gomb Felv. üzemmód m ( ) / gomb n Kézi élesség ( ) MF gomb o Új mappa ( ) MENU gomb (Beállít menü) p Expozíció-kompenzáció ( ) gomb q Expozíció-váltás ( ) gomb r Négyzetháló, 3:2 képhatár MENU gomb (Felvétel menü) s AE rögzítés/fe rögzítés gomb *1 Ez alaphelyzetben nem jelenik meg. Akkor jelenik meg, amikor a szabad belső memória (puffer) felére vagy kevesebbre csökken videofelvétel közben (a puffer megtelését jelző figyelmeztetés megjelenése után a felvétel leállhat). *2 Piros színű 0 jelenik meg, ha nincs több hely az állóképek vagy a videók felvételéhez. Ha semmilyen felvételhez nincs már elegendő hely, a Memóriakártya tele üzenet jelenik meg. Az akkumulátor/elem töltöttségének jelzője Ha lemerülőben vannak az akkumulátorok/elemek, akkor a következő ikon és üzenet jelenik meg a kijelzőn. Megfelelő töltöttség esetén nem láthatók. Az LCD-kijelző képe Leírás Lemerülőben vannak az akkumulátorok/elemek. (pirosan villog) Készüljön fel új elemek vagy feltöltött akkumulátorok behelyezésére. Cseréljen akkumulátort. Az akkumulátorok/elemek kimerültek. Helyezzen be új elemeket vagy feltöltött akkumulátorokat. Ha a Nyissa ki a vakut! üzenet jelenik meg, és a fényképezőgép bemozdulására figyelmeztető ikon ( ) látható, valamint a vaku használatára figyelmeztető ikon ( ) villog az LCD-kijelzőn (vagy a keresőben), akkor hosszú záridő lett beállítva a gyenge fényviszonyok miatt. A felvétel elkészítéséhez használja a következő módszereket: - válasszon az IS üzemmódnál a [Ki] helyett másik beállítást (84. oldal), - növelje az ISO érzékenységet (86. oldal), - használja az Aut. ISO váltás beállítást (87. oldal), - nyissa fel a vakut, hogy a beállítástól eltérőt válasszon (72. oldal), - rögzítse állványra vagy más módon a fényképezőgépet.

53 51 Lejátszás üzemmód (Részletes) t Megjelenített adat Beállítás módja Nyomtatási lista gomb, t MENU gomb (Nyomtatási menü) (Lejátszás) i-contrast/vörösszem-korrekció/ Képkivágás/Átméretezés/Saját színbeállít. ( ) MENU gomb u (Lejátszás menü) Védelem állapota ( ) Kép hangjegyzettel ( ) gomb Tömörítés (állókép)/rögzített képpontok száma v (állókép), Videó ( ) w w Hisztogram v u Az akkumulátor/elem töltöttségének jelzője Megjelenített kép száma/ Összes kép száma Mappa száma-fájl száma Felvétel adatai Fájlméret Rögzített képpontok (állóképek)/ Felvétel hossza (videók) Felvétel dátuma/időpontja FUNC./SET gomb (FUNC. menü) Auto.kategória ( ) MENU gomb (Felvétel menü) Saját kateg. ( ) MENU gomb (Lejátszás menü) Alapvető műveletek Egyes képeknél a következő adatok is megjelenhetnek. A WAVE formátumtól eltérő vagy ismeretlen formátumú csatolt hangfájl. A Kamera fájlrendszerének tervezési szabályai szabványnak nem megfelelő JPEG-kép (284. oldal). RAW-kép AVI-adattípus Ismeretlen adattípus

54 52 Előfordulhat, hogy a más fényképezőgéppel készített képekhez tartozó adatok nem megfelelően jelennek meg. Figyelmeztetés túlexponálásra A következő esetekben a kép túlexponált részei villognak: - amikor a képet közvetlenül a felvétel után ellenőrzi az LCD-kijelzőn vagy a keresőben (részletes megjelenítés), - amikor a részletes megjelenítési módot használja lejátszás közben. A hisztogram A hisztogram olyan diagram, amely alapján ellenőrizhető a kép világossága. A hisztogramot,, és üzemmódban is megjelenítheti fényképezés közben a világosság ellenőrzéséhez. Minél nagyobb a diagram bal oldala felé irányuló eltolódás, annál sötétebb a kép. Minél nagyobb a diagram jobb oldala felé irányuló eltolódás, annál világosabb a kép. Az expozíció-kompenzáció funkcióval a kép világosságát még a rögzítés előtt kijavíthatja (136. oldal). Példák hisztogramra Sötét kép Kiegyenlített kép Világos kép A képek világosságának módosításához üzemmódban megváltoztathatja a záridőt, a rekesznyílás értékét és az ISO érzékenységet. Felvétel üzemmód Menüelem Beállítások Oldalszám Állókép 17, 89. oldal Videó 24, 90. oldal

55 53 Beállítás a,,, MF, vagy / gombbal Vaku Menüelem Beállítások Oldalszám 72. oldal Expozíció-kompenzáció 136. oldal Makró/Szupermakró Kézi élesség ISO érzékenység Felv. üzemmód (Videó üzemmódban a ikon is megjelenik.) 73. oldal 129. oldal 86. oldal 75, 110. oldal, 262. oldal Alapvető műveletek FUNC. menü Menüelem Beállítások Oldalszám Fehéregyensúly 141. oldal Saját színbeállít oldal Keret 132, 138. oldal Vakus kompenzáció/ 112. oldal Vaku fényerő Fénymérési mód 139. oldal Rögzített képpontok 4:3 93. oldal (videó) 16:9 Rögzített képpontok 4:3 81. oldal száma (állókép) 16:9 Tömörítés 83. oldal

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (oldalak: 179 188). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép dobozában megtalálja-e a következő tartozékokat. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot

Részletesebben

MAGYAR. Kezdeti lépések. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0

MAGYAR. Kezdeti lépések. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0 MAGYAR Kezdeti lépések Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0 A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak találhatók. Ha valami

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Az első lépések Bővebb ismeretek A fényképezőgép részei Alapvető műveletek Gyakran használt felvételi beállítások Felvétel készítése a módválasztó tárcsa használatával

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgépkereskedővel.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CANON DIGITAL IXUS 960 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/2381828

Az Ön kézikönyve CANON DIGITAL IXUS 960 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/2381828 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató CANON DIGITAL IXUS 960 IS. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal). MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7. oldal Ne felejtse el elolvasni a Biztonsági óvintézkedések (194 201. oldal). A csomag tartalma A csomag a következő tárgyakat tartalmazza. Ha valami

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Az első lépések Bemutatás Alkotórészek útmutatója Alapvető műveletek Gyakori felvételi beállítások Képkészítés a módválasztó tárcsa használatával Különféle felvételi

Részletesebben

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás A fényképezőgép felépítése Elölnézet 1. Zoomvezérlő 2. Exponáló gomb 3. Vaku 4. Főkapcsoló BE/KI 5. Előlapi visszajelző lámpa 6. Objektív

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7.o. Feltétlenül olvassa el a Biztonsági óvintézkedések részt (144 149.o.). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomag a következő elemeket tartalmazza.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép dobozában megtalálja-e a következő tartozékokat. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később

Részletesebben

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( ).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( ). MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (158 165). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak találhatók.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy tartalmazza-e a csomag a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a kereskedővel,

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Részletes. használati útmutató a fényképezőgéphez MAGYAR. Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt. Felvétel készítése

Részletes. használati útmutató a fényképezőgéphez MAGYAR. Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt. Felvétel készítése MAGYAR Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt Felvétel készítése A módválasztó tárcsa használata Speciális felvételi funkciók Lejátszás és törlés Nyomtatási és átviteli beállítások A fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. MAGYAR A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések További tudnivalók A fényképezőgép alkotórészei Alapműveletek A leggyakrabban használt felvételi funkciók Néhány felvételi módszer Lejátszás és törlés

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra)

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Digitális karóra rögzítő Felhasználói kézikönyv (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Profil: - Mikrofon - Infravörös éjszakai lámpa - USB interfész - HD kamera - Bekapcsolás/Kikapcsolás,

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7. old. Ne felejtse el elolvasni a Biztonsági óvintézkedések (192. old. 199. old.) c. részt. A csomag tartalma A csomag a következő tárgyakat tartalmazza.

Részletesebben

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: Beállítás gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó Termékinformáció A: Objektívgyűrű B: A távcső lencséi C: LCD-kijelző A távcső használata D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó G: Üzemmód gomb H: Fókuszbeállító

Részletesebben

Az alkatrészek megnevezése

Az alkatrészek megnevezése Az alkatrészek megnevezése Felülnézet Bekapcsoló gomb Hangszóró Zárgomb Elölnézet Vaku Önarckép tükör Működést jelző lámpa Mikrofon Lencse Alulnézet Hordszíj gyűrűje Állványmenet Elem/kártya-tartó fedél

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre.

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. Letöltés - Firmware-frissítés - Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. A fényképezőgép Firmwareverziójának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7. oldal Ne felejtse el elolvasni a Biztonsági óvintézkedések (194 201. oldal) részét. A csomag tartalma A csomag a következő tárgyakat tartalmazza.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv Modell: Sárga-Fekete Fekete Termék Szerkezete Termék Jellemzői 1. Nagy felbontású 720P/1080P Felbontás: 1280*720P/1920*1080P, 8 Mega Pixel 2. Videó

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az itt szereplő információ

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Java a Sun Microsystems, Inc. Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az SD embléma az embléma tulajdonosának

Részletesebben

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: Beállítás gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó Termékinformáció A: Objektívgyűrű B: A távcső lencséi C: LCD-kijelző A távcső használata D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó G: Üzemmód gomb H: Fókuszbeállító

Részletesebben

Windows. Előkészületek

Windows. Előkészületek Firmware-frissítés a Nikon 1 legújabb fejlesztésű cserélhető objektívvel rendelkező fényképezőgépekhez, az 1 NIKKOR objektívekhez és a Nikon 1 fényképezőgépekhez használható tartozékokhoz Köszönjük, hogy

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Ez az ismertető a jelen firmware frissítés által kínált 3D funkciókról tájékoztat. Kérjük tekintse át a Használati útmutatót és a mellékelt CD-ROM-on található α kézikönyvet. 2010 Sony

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

6. Akkumulátor 7. USB kábel 8. Ragasztós matrica (3M), 6 db 9. Magic tape, 2db 10. Biztonsági csuklószíj

6. Akkumulátor 7. USB kábel 8. Ragasztós matrica (3M), 6 db 9. Magic tape, 2db 10. Biztonsági csuklószíj Köszönjük, hogy az EVOLVE 4000HD v2 Sport kamerát választotta. - Kérjük, mielőtt a terméket a használatába venné, olvassa el a jelen használati útmutatót, a készülék helyes használata érdekében. - Kérjük,

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Gyors áttekintő útmutató CD-ROM Garancia Megjegyzés * A több kézibeszélőt

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató A PowerShot A495 készülék fényképe Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon

Részletesebben

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Kezdő lépések Jelen Gyorsismertető segítségével megkezdheti az IRIScan TM Anywhere 5 használatát. Kérjük,

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás CJB1JM0LCAPA Rövid használati utasítás Az óra bemutatása Hangszóró Töltőport Be-/kikapcsoló gomb Tartsa lenyomva 3 másodpercig a be-/kikapcsoláshoz. Tartsa lenyomva 10 másodpercig a kényszerített újraindításhoz.

Részletesebben

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató:

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: ! Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 1. oldal www.kemtech.hu # Fontos információk a berendezés vízállóságáról: Az

Részletesebben

SJM10 Felhasználói útmutató

SJM10 Felhasználói útmutató SJM10 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

Maverick HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Maverick HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Maverick HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MEGJEGYZÉS Ez a használati útmutató csak referenciaként szolgál. A folyamatos fejlesztés miatt a módosítás joga fenntartva. Nagyon sok meghatározó és szép emléket kívánunk

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175

Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175 Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás (CD175) Bázisállomás (CD170) Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Felhasználói kézikönyv Rövid üzembe

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás (CD485) Bázisállomás (CD480) Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Felhasználói kézikönyv Rövid üzembe

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD embléma az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül

Részletesebben

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv.

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv. ROLLEI-DFS-190-SE Felhasználói kézikönyv. Tartalomjegyzék Rollei DF-S 190 SE szkenner Negatív-/diafilm tartó Diafilm gyors adagoló Hálózati csatlakozó Két kábel Tisztítókefe Használati útmutató www.rollei.cz

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató A PowerShot A300 IS fényképe Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni.

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató A IXUS 105 fényképe MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni.

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW7ZA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW7ZA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW7ZA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő egységeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgépkereskedővel.

Részletesebben

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó a tulajdonosának védjegye. A Java a Sun Microsystems, Inc. Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett

Részletesebben

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató Lézeres nyomtató sorozat Windows Vista / 7 Telepítési útmutató A nyomtató használata előtt állítsa be a nyomtató hardverét és telepítse az illesztőprogramot. A megfelelő telepítési és beállítási útmutatásért

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Archive Player Divar Series. Kezelési útmutató

Archive Player Divar Series. Kezelési útmutató Archive Player Divar Series hu Kezelési útmutató Archive Player Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 4 2 Működés 5 2.1 A program indítása 5 2.2 A fő ablak bemutatása 6 2.3 Megnyitás gomb 6

Részletesebben

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ Kamera áttekintése Lencse Mikrofon OLED képernyő Akkumulátorfedélkioldó LED jelzőfény Hangszóró Sztenderd 1/4"-os rögzítési pont Kioldó/Enter gomb Bekapcsolás/Mód váltása gomb Micro-USB

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

A helytelen csatlakozásból eredő károkra a garanciális javítás, vagy csere nem vonatkozik.

A helytelen csatlakozásból eredő károkra a garanciális javítás, vagy csere nem vonatkozik. ELEKTRONIKUS AJTÓKUKUCSKÁLÓ OR-WIZ-1102 MŰKÖDÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI KÉZIKÖNYV Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutatót a termék telepítése és használata előtt. Ha bármilyen gondja van annak tartalmának

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD embléma az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW8YA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW8YA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW8YA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgép-kereskedővel.

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt szereplő

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

Bluetooth. A Bluetooth kommunikációs adapter beállítása. Microsoft Windows XP/Vista/7 operációs rendszerre. Felhasználói kézikönyv

Bluetooth. A Bluetooth kommunikációs adapter beállítása. Microsoft Windows XP/Vista/7 operációs rendszerre. Felhasználói kézikönyv A kommunikációs adapter beállítása Microsoft Windows XP/Vista/7 operációs rendszerre Felhasználói kézikönyv Használat előtt kérjük, alaposan olvassa el ezt az útmutatót 2 Tartalomjegyzék 1. A kommunikációs

Részletesebben

A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése

A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése Köszönjük, hogy a Nikon termékét választotta! A jelen útmutató a firmware-frissítés elvégzését ismerteti. Ha nem biztos benne, hogy sikeresen végre tudja

Részletesebben

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 720 digitális fényképezôgép x kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

1. Használatba vétel. 1.1 Biztonsági előírások. 1.2 Rendszerkövetelmények. 1.3 A csomag tartalma

1. Használatba vétel. 1.1 Biztonsági előírások. 1.2 Rendszerkövetelmények. 1.3 A csomag tartalma 1. Használatba vétel 1.1 Biztonsági előírások Kérjük, hogy mielőtt használatba venné a Prestigio Data Racer I készüléket, olvasson el minden biztonsági figyelmeztetést. A használati utasításban ismertetett

Részletesebben

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska

Részletesebben

Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató

Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal www.spystore.hu

Részletesebben