MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ"

Átírás

1 MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I.2-161/2008. Üi. Dr. Stenszky Atilla Előterjesztés Tárgy: Panel és termofor kémény felújítási pályázat kiírása Melléklet: 2 db pályázati kiírás Makó Város Önkormányzati Képviselő-testület Makó Tisztelt Képviselő-testület! évben ismételten kiírásra került az ÖTM által az iparosított technológiával épült lakóépületek-, és a termofor kémények felújítási pályázata. A pályázat két lépcsős amennyiben az önkormányzat is támogatja a felújítást. Makó Város Önkormányzata évek óta preferálja a panel programot, ennek keretében újult meg többek között a Deák F. u szám alatt lévő 60 lakásos paneltömb. A pályázati kiírás néhány elemében módosult a korábbi évekhez képest. Legfontosabb változás, hogy ez évben a társasházi közösségek pályáznak közvetlenül az állami támogatás elnyeréséért, tehát az önkormányzat támogatása nélkül is pályázhatnak a minisztériumhoz, amennyiben saját forrásból biztosítani tudják a beruházási összeg 2/3-át. A panelprogramhoz kapcsolódó évi makói támogatás finanszírozási koncepciójának célja: Legyen felfutása a programnak, de kezelhető legyen az önerő igény, a már megszerveződött panel pályázók ne lépjenek vissza, ösztönözzük a kémény felújítást ezen belül a leginkább felújításra szoruló Ráday ltp. kéményei prioritást élvezzenek. Mivel az önkormányzat rendelkezésére álló támogatási keret behatárolt fenti cél megvalósítása az alábbi prioritási sorrend és támogatási mérték felállítása mellett lehetséges: Támogatási sorrend Támogatás mértéke % Támogatási összeg Ft/lakás 1. panel lakóépület teljes vagy 33,33% Max. 500 e részleges felújítása 2. termofor kémény felújítás 30 % Max. 60 e 3. egyéb iparosított technológiával épült lakóépület teljes vagy részleges felújítása 20 % Max. 300 e Mivel jelenleg Makón a panel (800 db) lakások fűtési költsége 40 %-al magasabb a blokk (351db) lakásokénál, a különbséget a termál program és a panel program együttesen kompenzálhatja, ezért a panel lakóépületek támogatása kiemelten az első helyen szerepel. Amennyiben a rendelkezésre álló támogatási keret (100 M Ft) engedi második helyen a termofor kémények támogatottak, majd ezek után kaphatnak támogatást az egyéb iparosított technológiával épült lakóépületek.(pl. Bajcsy ltp.)

2 Tisztelt Képviselő-testület! Kérem a fenti előterjesztés megvitatása után a mellékelt határozati javaslat elfogadását! HATÁROZATI JAVASLAT Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete a lakáscélú helyi támogatásokról szóló többször módosított 25/2001.(IX.27.) Makó ör. számú rendelet 18. -a alapján gyakorolt jogkörében eljárva nyilvános pályázatot ír ki az Önkormányzati és Területfejlesztési miniszter által az Iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának és az Egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatására közzétett pályázat alapján, a mellékelt pályázati kiírás szerinti tartalommal. Határidő: azonnal Felelős: polgármester Erről értesítést kap: - Makó Város polgármestere - Makó Város jegyzője - Makó Város Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztály - Makó Város Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztály vagyoncsoport Makó, április 23. dr. Buzás Péter polgármester

3 LFP-2008-LA-2 AZ IPAROSÍTOTT TECHNOLÓGIÁVAL ÉPÜLT LAKÓÉPÜLETEK ENERGIA-MEGTAKARÍTÁST EREDMÉNYEZŐ KORSZERŰSÍTÉSÉNEK, FELÚJÍTÁSÁNAK ÁLLAMI TÁMOGATÁSÁHOZ KAPCSOLÓDÓ ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSRA (Kódszám: LFP-2008-LA-2) PÁLYÁZATI FELHÍVÁS I. A támogatás célja A támogatás célja, hogy Makó közigazgatási határán belül elhelyezkedő, július 01. előtt kiadott építési engedély alapján iparosított technológiával épített lakóépületek energia-megtakarítást eredményező felújítása, illetve ezen lakóépületek gépészeti rendszereinek, berendezéseinek felújítása és korszerűsítése, valamint megújuló energiafelhasználás növelése céljából történő berendezések telepítése. A pályázat szempontjából iparosított technológiával épült lakóépületnek tekintendő a panel, a közép- és nagyblokk, az alagútzsalu, az öntött, a vasbeton vázas és az egyéb, előregyártott technológia felhasználásával épített lakóépület. II. A pályázók köre Pályázatot nyújthatnak be a Makó közigazgatási határán belül elhelyezkedő társasházak és lakásszövetkezetek saját tulajdonú épületeik energia-megtakarítást eredményező felújítására (a továbbiakban: pályázók) amennyiben az ÖTM LFP-2008-LA-2 kódszámú pályázati kiírásának és a lakáscélú helyi támogatásokról szóló 25/2001.(IX.27.) Makó ör. feltételeit valamint az önkormányzati pályázat feltételeit elfogadják és azoknak megfelelnek. III. Támogatható tevékenységek köre A pályázatban támogatás az iparosított technológiával épített lakóépületek felújítására az alábbi, a felújítási koncepcióban indokolt, kimutatható energia-megtakarítást eredményező munkálatokra igényelhető: 1. Nyílászárók energia-megtakarítást eredményező felújítása vagy cseréje 2. Homlokzatok és födémek hőszigetelése 3. Épületgépészeti rendszerek korszerűsítése, felújítása 4. A megújuló energiafelhasználás növelése 1.

4 LFP-2008-LA-2 IV. A pályázat tárgya és benyújtásának módja 1. A pályázat tárgya: A pályázat tárgya csak teljes épület, vagy dilatációval határolt épületrész (a továbbiakban: épület, vagy épületrész) lehet. 2. A pályázat benyújtásának módja: A pályázat lehet kétlépcsős: Első lépcsőként a pályázó társasházak és lakásszövetkezetek a felújítási pályázatot az önkormányzat felé nyújtják be, amennyiben vállalják a felújítási költségek minimálisan a lakáscélú helyi támogatásokról szóló 25/2001.(IX.27.) Makó ör ban megjelölt mértékű saját erőből történő finanszírozását. Az önkormányzati döntést követően második lépcsőben az önkormányzat által is támogatott pályázatokat az önkormányzat dokumentumaival kiegészítve a pályázó társasházak, ill. lakásszövetkezetek továbbítják az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: a minisztérium) felé. V. A pályázattal elnyerhető támogatás Az igényelt állami támogatás mértéke a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség maximum 33,33 %-a, de lakásonként legfeljebb ,- Ft lehet. Az igényelhető önkormányzati támogatás mértéke: 1. Panel technológiával épült társasházak esetében: a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség maximum 33,33 %-a, de lakásonként legfeljebb ,- Ft lehet. 2. Egyéb iparosított technológiával épült társasházak esetében: a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség maximum 20 %-a, de lakásonként legfeljebb ,- Ft lehet. Az igényelt állami-, és önkormányzati támogatás lakásonkénti mértékénél minden esetben a pályázattal érintett lakások száma vehető figyelembe. VI. A pályázat benyújtásával kapcsolatos tudnivalók 1. A pályázat benyújtásával kapcsolatos követelmények: a) A pályázat az alábbi fő részekből áll: pályázati formanyomtatványok műszaki dokumentumok mellékletek b) A pályázat magyar nyelven, kizárólag a pályázati formanyomtatványokon nyújtható be. c) A pályázatot a Pályázati útmutatóban közölteknek megfelelően, hiánytalanul, azaz 2.

5 LFP-2008-LA-2 a pályázati formanyomtatványok minden kérdésére választ adva, és az előírt dokumentumok csatolásával kell benyújtani. 2. Benyújtás helye és formája: A teljes pályázati dokumentációt 1 eredeti példányban, valamint az 1., 2. és 2/A. számú mellékleteket CD lemezen is, zárt borítékban/csomagban, ajánlott küldeményként a következő címre kell beküldeni: Makó Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Vagyoncsoport 6900 Makó, Széchenyi tér 22. A borítékon/csomagon fel kell tüntetni a pályázat kódszámát (LFP-2008-LA-2), a pályázó nevét és címét, valamint a pályázattal érintett épület címét. 3. Benyújtás időpontja, határideje: A pályázat benyújtásának időpontja: a pályázatot tartalmazó boríték, vagy csomag postán történő feladásának időpontja. A pályázatok benyújtási határideje: június óra A határidőig beérkező pályázatok elbírálásánál előnyt élvez a panel technológiával épült társasházak teljes vagy részleges felújítása. Mind a panel mind az egyéb érintett társasházak által benyújtott pályázatok elbírálásánál a beérkezési sorrend számít! A határidőt követően benyújtott pályázatok az elbírálásból kikerülnek. A határidőt követően benyújtott pályázatok az elbírálásból kizárásra kerülnek. 4. Pályázati anyagok beszerzésének lehetőségei: A Pályázati felhívás, a Pályázati útmutató és mellékletei a minisztérium Internetes honlapjáról ( és az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht. Internetes honlapjáról ( ), valamint a Sikeres Magyarországért Panel Plusz Hitelprogram és a finanszírozó hitelintézetek elérhetősége a Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság ( ) Internetes honlapjáról tölthető le. Információ kérhető: Polgármesteri Hivatal Vagyoncsoport szárnyépület II. em. 207-es szoba dr. Stenszky Attila tel: /203 3.

6 LFP-2008-LA-7 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ EGYCSATORNÁS GYŰJTŐKÉMÉNYEK (TERMOFOR KÉMÉNYEK) FELÚJÍTÁSÁNAK TÁMOGATÁSÁHOZ KAPCSOLÓDÓ ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSRA (Kódszám: LFP-2008-LA-7) I. A támogatás célja A támogatás célja: Makó közigazgatási határán belül az 1985-ig épült lakóépületekben üzemelő, gáztüzelő-berendezések égéstermékeinek elvezetésére szolgáló egycsatornás gyűjtőkéményeinek (a továbbiakban: termofor kémény) biztonságtechnikai felújítása. II. A pályázók köre Pályázatot nyújthatnak be Makó közigazgatási határán belül elhelyezkedő társasházak és lakásszövetkezetek saját tulajdonú épületeik, termofor kéményeinek biztonságtechnikai felújításának elősegítésére (a továbbiakban: pályázók). III. Támogatható tevékenységek köre A pályázat keretén belül a legalább 8 lakással rendelkező lakóépületekben lévő kettősfalú illetve egyesített falú gyűjtőkémények, valamint az ezekhez kapcsolódó füstcsövezés olyan felújítási munkálataira igényelhető támogatás, amelynek eredményeként biztosítható a tüzelőberendezések által előállított, jelenleg a termofor kéményekbe vezetett égéstermékek biztonságos elvezetése, azok lakásokba illetve egyéb helyiségekbe történő és az életbiztonságot veszélyeztető visszaáramlásának megakadályozása. Az egyéb, nem lakáscélú helyiségekre jutó kéményszakaszok felújítási költségeihez az állami támogatás nem vehető igénybe. A felújítás során az épületben lévő valamennyi használatban lévő termofor kéményt az állapotának megfelelően fel kell újítani. IV. A pályázat tárgya és benyújtásának módja 1. A pályázat tárgya: A pályázat tárgya csak teljes épület, vagy dilatációval határolt épületrész (a továbbiakban: épület, vagy épületrész) lehet. 1.

7 LFP-2008-LA-7 2. A pályázat benyújtásának módja: A pályázat kétlépcsős: Első lépcsőként a pályázó társasházak és lakásszövetkezetek a felújítási pályázatot az önkormányzat felé nyújtják be, amennyiben vállalják a felújítási költségek minimálisan 30 %-os, lakásonként min. 60 e Ft mértékű saját erőből történő finanszírozását. Az önkormányzati döntést követően második lépcsőben az önkormányzat által is támogatott pályázatokat az önkormányzat dokumentumaival kiegészítve a pályázó társasházak, ill. lakásszövetkezetek továbbítják az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: a minisztérium) felé. V. A pályázattal elnyerhető támogatás Az igényelhető állami támogatás mértéke a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség maximum 40%-a, de lakásonként legfeljebb ,- Ft lehet. Az Önkormányzattól igényelhető támogatás a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség max. 30 %-a lehet de nem haladhatja meg a ,-Ft/lakás összeget. Az igényelt állami-, és önkormányzati támogatás lakásonkénti mértékénél minden esetben a pályázattal érintett lakások száma vehető figyelembe. VI. A pályázat benyújtásával kapcsolatos tudnivalók 1. A pályázat benyújtásával kapcsolatos követelmények: a) A pályázat az alábbi fő részekből áll: pályázati formanyomtatványok műszaki dokumentumok mellékletek b) A pályázat magyar nyelven, kizárólag a pályázati formanyomtatványokon nyújtható be. c) A pályázatot a Pályázati útmutatóban közölteknek megfelelően, hiánytalanul, azaz a pályázati formanyomtatványok minden kérdésére választ adva és az előírt dokumentumok csatolásával kell benyújtani. 2. Benyújtás helye és formája: A teljes pályázati dokumentációt 1 eredeti példányban, valamint az 1., és 2. számú mellékleteket CD lemezen is, zárt borítékban/csomagban, ajánlott küldeményként a következő címre kell beküldeni: 2.

8 LFP-2008-LA-7 Polgármesteri Hivatal Vagyoncsoport (6900 Makó, Széchenyi tér 22. szárnyépület 207-es szoba) A borítékon/csomagon fel kell tüntetni a pályázat kódszámát (LFP-2008-LA-7), a pályázó nevét és címét, valamint a pályázattal érintett épület címét. 4. Benyújtás időpontja, határideje: A pályázat benyújtásának időpontja: a pályázatot tartalmazó boríték, vagy csomag postán történő feladásának időpontja. A pályázatok benyújtási határideje: június óra. A határidőig beérkező pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek a Ráday ltp. társasházai. Mind a Ráday ltp. mind az egyéb érintett társasházak által benyújtott pályázatok elbírálásánál a beérkezési sorrend számít! A határidőt követően benyújtott pályázatok az elbírálásból kerülnek. 5. Pályázati anyagok beszerzésének lehetőségei: A Pályázati felhívás, a Pályázati útmutató és mellékletei a minisztérium Internetes honlapjáról ( és az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht. Internetes honlapjáról ( tölthető le. Információ kérhető: Polgármesteri Hivatal Vagyoncsoport szárnyépület II. em. 207-es szoba dr. Stenszky Attila tel: /203 3.

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: I 2-334/2009. Tárgy: PANELPROGRAM Üi.: dr. Forgó Mária Melléklet: Pályázati kiírás Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁSA. Lakóközösségek részére. Kódszám: LFP-2009-LA-7

PÁLYÁZATI KIÍRÁSA. Lakóközösségek részére. Kódszám: LFP-2009-LA-7 SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK PÁLYÁZATI KIÍRÁSA Az Önkormányzati és Területfejlesztési Miniszter által, az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatására kiírt pályázatához

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 19/2008. (IV.1. ) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 19/2008. (IV.1. ) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 19/2008. (IV.1. ) KGY r e n d e l e t e az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatásáról Nyíregyháza Megyei Jogú

Részletesebben

1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. ALPOLGÁRMESTER

1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. ALPOLGÁRMESTER Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT a 2008. évi Az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének,

Részletesebben

5/2013 (III.01.) önkormányzati rendeletének egységes szerkezetbe foglalt szövege

5/2013 (III.01.) önkormányzati rendeletének egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A HAGYOMÁNYOS TECHNOLÓGIÁVAL ÉPÜLT LAKÓÉPÜLETEK ENERGIA-MEGTAKARÍTÁST EREDMÉNYEZŐ KORSZERŰSÍTÉSE, FELÚJÍTÁSA HELYI TÁMOGATÁSÁNAK RENDJÉRŐL SZÓLÓ az 55/2013.

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Pályázati felhívása-útmutatója az egycsatornás gyűjtőkémények (termoforkémények) felújításának támogatása című pályázathoz (kódszám:lep-2008-la-7) 1. P Á L Y Á Z A

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2001. (06. 29.) sz. rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatásáról

Részletesebben

POLGÁRMESTER. Az előterjesztés egyeztetve: Szlávik Zoltán beruházási főtanácsadó

POLGÁRMESTER. Az előterjesztés egyeztetve: Szlávik Zoltán beruházási főtanácsadó BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET A többlakásos lakóépületek magánerős felújításához nyerhető pénzügyi támogatásokról szóló 13/2004. (III.2.) Kt. számú rendelet módosítására

Részletesebben

Módosító rendeletek: - 18/2009. (X. 30.) sz. rendelet

Módosító rendeletek: - 18/2009. (X. 30.) sz. rendelet Ózd Város Önkormányzatának 16/2008. (IV. 25.) számú rendelete az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújítása támogatásának 2008. évi feltételrendszeréről (egységes szerkezetben) Módosító

Részletesebben

Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram Pályázat kódszáma: ÚSZT-ZBR-MO-2011

Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram Pályázat kódszáma: ÚSZT-ZBR-MO-2011 Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram Pályázat kódszáma: ÚSZT-ZBR-MO-2011 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Nemzeti Fejlesztési Miniszter az ENSZ Éghajlatváltozási

Részletesebben

Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2002. (IV.26.) rendelete

Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2002. (IV.26.) rendelete Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének 7/00. (IV.6.) rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatási rendszeréről A Ferencvárosi Önkormányzat

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2005. (VIII. 26.) rendelete

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2005. (VIII. 26.) rendelete PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2005. (VIII. 26.) rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos korszerűsítésének, felújításának és a lakóépületek

Részletesebben

P-S TENDER Kft. Pályázatíró és forráskutató vállalkozás. P-S TENDER Kft. - Pintér Mónika

P-S TENDER Kft. Pályázatíró és forráskutató vállalkozás. P-S TENDER Kft. - Pintér Mónika P-S TENDER Kft. Pályázatíró és forráskutató vállalkozás Tevékenységi kör Pályázatírás - lakosság, társasházak és lakásszövetkezetek Közbeszerzés bonyolítása Kivitelezők pályáztatása, kiválasztása Kivitelezői

Részletesebben

1.. Általános rendelkezés 2..

1.. Általános rendelkezés 2.. Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2/2010 (I.29.) önkormányzati rendelete az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatására a 7/2012. (II. 24.) módosítással egységes szerkezetben

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1/6

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1/6 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Paks Város Önkormányzata (a továbbiakban: kiíró) a 7/2015. (II. 20.) önkormányzati rendeletben (a továbbiakban: rendelet) foglaltak alapján nyilvános pályázatot hirdet a panel, a közép-

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. A Budapest Főváros XVI. Kerület Önkormányzat SZMSZ-e lehetőséget ad indítvány előterjesztésére.

POLGÁRMESTERE. A Budapest Főváros XVI. Kerület Önkormányzat SZMSZ-e lehetőséget ad indítvány előterjesztésére. 8 0 \ l Q I Ö BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy: Sürgősségi indítvány Tisztelt Képviselő-testület! A Budapest Főváros XVI. Kerület Önkormányzat SZMSZ-e lehetőséget ad indítvány

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az iparosított technológiával épülő lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az iparosított technológiával épülő lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az iparosított technológiával épülő lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására Tapolca Város Önkormányzata az iparosított technológiával

Részletesebben

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Pályázati felhívása. Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Panel Alprogram

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Pályázati felhívása. Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Panel Alprogram Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Pályázati felhívása Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Panel Alprogram Iparosított technológiával épült lakóépületek széndioxid-kibocsátás csökkentést

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 17/2005. (V. 26.) Kt. rendelete 1

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 17/2005. (V. 26.) Kt. rendelete 1 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 17/2005. (V. 26.) Kt. rendelete 1 az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatásáról (módosítással egybefoglalva

Részletesebben

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2002. (VI.01.) sz. rendelete egységes szerkezetbe foglalva 2014. május 6-tól

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2002. (VI.01.) sz. rendelete egységes szerkezetbe foglalva 2014. május 6-tól Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2002. (VI.01.) sz. rendelete egységes szerkezetbe foglalva 2014. május 6-tól az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos korszerűsítésének,

Részletesebben

Tájékoztató az Otthon Melege Program önkormányzati támogatásáról

Tájékoztató az Otthon Melege Program önkormányzati támogatásáról Tájékoztató az Otthon Melege Program önkormányzati támogatásáról ZFR-TH/15 Társasházak energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása Oroszlány, 2015.01. 29. Németh Gábor,

Részletesebben

Általános rendelkezés 1. 1

Általános rendelkezés 1. 1 Szekszárdi Önkormányzat 7/2002.(IV.29.) rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékosságot célzó felújításának támogatásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd

Részletesebben

(egységes szerkezetben a módosításáról szóló 2/2009. (II.18.) számú önkormányzati rendelettel.)

(egységes szerkezetben a módosításáról szóló 2/2009. (II.18.) számú önkormányzati rendelettel.) MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROSÁNAK 10/2008. (III.12.)sz. rendelete az egycsatornás gyűjtőkémények ( termofor kémények ) felújítása támogatásának 2008. évi feltételrendszeréről (egységes szerkezetben a módosításáról

Részletesebben

15/2008. (III.28.) rendelete

15/2008. (III.28.) rendelete 1 Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal K i s k u n f é l e g y h á z a V á r o s Ö n k o r m á n y z a t K é p v i s e l ő t e s t ü l e t é n e k 15/2008. (III.28.) rendelete az iparosított technológiával

Részletesebben

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉNEK MEGBÍZÁSÁBÓL SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZIGAZGATÁSI OSZTÁLYA

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉNEK MEGBÍZÁSÁBÓL SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZIGAZGATÁSI OSZTÁLYA SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉNEK MEGBÍZÁSÁBÓL SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZIGAZGATÁSI OSZTÁLYA 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 6601 Szentes, Postafiók: 58., Telefon: 06/63/510-359

Részletesebben

Budafok-Tétény Budapest XXII. ker. Önkormányzat Polgármester SÜRGŐSSÉGI INDÍTVÁNY a Képviselő-testület 2012. november 15-i ülésére

Budafok-Tétény Budapest XXII. ker. Önkormányzat Polgármester SÜRGŐSSÉGI INDÍTVÁNY a Képviselő-testület 2012. november 15-i ülésére Budafok-Tétény Budapest XXII. ker. Önkormányzat Polgármester SÜRGŐSSÉGI INDÍTVÁNY a Képviselő-testület 2012. november 15-i ülésére Tárgy: Pályázati kiírás a társasházas és szövetkezeti lakóépületek felújításának

Részletesebben

2010. Klímabarát Otthon 2010.02.17.

2010. Klímabarát Otthon 2010.02.17. 2010. Klímabarát Otthon 2010.02.17. Kedves Pályázó! Ezúton szeretném Önöket értesíteni az alábbi pályázati lehetőségről. Amennyiben a megküldött pályázati anyag illeszkedik az Önök elképzeléseihez, kérem,

Részletesebben

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 15/2006.(VI.30.) KT. R e n d e l e t e

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 15/2006.(VI.30.) KT. R e n d e l e t e Szentlőrinc Városi Önkormányzat 15/2006.(VI.30.) KT. R e n d e l e t e az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának és a környezet korszerűsítésének támogatásáról. Szentlőrinc

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 16/2012 (IV.26.) önkormányzati rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 16/2012 (IV.26.) önkormányzati rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2012 (IV.26.) önkormányzati rendelete az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújítási támogatásának 2012. évi pályázati feltételeiről Miskolc Megyei

Részletesebben

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2008. (III.28.) sz. rendelete

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2008. (III.28.) sz. rendelete Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 4/008. (III.8.) sz. rendelete a Nemzeti Energiatakarékossági Program energiatakarékossági pályázatainak önkormányzati támogatásáról Tata Város Önkormányzati

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Energetikai korszerűsítés pályázat támogatás társasházaknak 2015

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Energetikai korszerűsítés pályázat támogatás társasházaknak 2015 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Energetikai korszerűsítés pályázat támogatás társasházaknak 2015 1) TÁMOGATÁS CÉLJA, HÁTTERE Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata pályázatot ír ki a társasházak energia-megtakarítást

Részletesebben

25/2004. (VIII.31.) KGY. r e n d e l e t e

25/2004. (VIII.31.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 25/2004. (VIII.31.) KGY r e n d e l e t e az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatásáról szóló 44/2003. (VIII. 28.) számú rendelet

Részletesebben

Melléklet: 1. és 2. sz függelék, 1. és 2. számú táblázat, 1. 2. 3. sz. melléklet (térképek az épületek elhelyezkedéséről), és 2 db rendelet tervezet

Melléklet: 1. és 2. sz függelék, 1. és 2. számú táblázat, 1. 2. 3. sz. melléklet (térképek az épületek elhelyezkedéséről), és 2 db rendelet tervezet SZENTES VÁROS POLGÁRMESTRÉNEK MEGBÍZÁSÁBÓL SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZIGAZGATÁSI OSZTÁLYA 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 6601 Szentes, Postafiók: 58., Telefon: 06/63/510-379 www.szentesinfo.hu/mozaik/polghiv,

Részletesebben

10/2008. (III.31.) önkormányzati rendelet 1

10/2008. (III.31.) önkormányzati rendelet 1 1. oldal 10/2008. (III.31.) önkormányzati rendelet 1 az egycsatornás gyűjtőkémények felújításának támogatásáról Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Postafiók: 58., Telefon: 06/63/

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Postafiók: 58., Telefon: 06/63/ SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Postafiók: 58., Telefon: 06/63/510-300 Iktatószám: I-1323-10/2008 Ügyintéző: Báthory István Szentes Város Önkormányzata

Részletesebben

1.. (1) E rendelet hatálya kiterjed Eger Megyei Jogú Város közigazgatási területén lévő távhővel ellátott lakóépületekre.

1.. (1) E rendelet hatálya kiterjed Eger Megyei Jogú Város közigazgatási területén lévő távhővel ellátott lakóépületekre. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 11/2008. (III. 28.) számú rendelete a távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelésének támogatására

Részletesebben

KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 24/2005. /XI.9./ r e n d e l e t e

KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 24/2005. /XI.9./ r e n d e l e t e KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 24/2005. /XI.9./ r e n d e l e t e az iparosított technológiával épül lakóépületek energiafelhasználást csökkentő korszerűsítésének és felújításának támogatásáról

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Otthon Melege Program. Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Otthon Melege Program. Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Otthon Melege Program Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram Pályázat kódszáma: ZFR-TH/15 2015. február 23. 1. A pályázati

Részletesebben

Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer - Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram

Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer - Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer - Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meglévő lakóépületek felújítására és új energiatakarékos lakóházak

Részletesebben

A rendelet hatálya és célja 1.

A rendelet hatálya és célja 1. Kazincbarcika Város Önkormányzatának /2010. (I. 29.) számú rendelete a hagyományos technológiával épült lakóépületek széndioxid-kibocsátás csökkentést és energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének,

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 26/2004. (VIII.31.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 26/2004. (VIII.31.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 26/2004. (VIII.31.) KGY r e n d e l e t e az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatásáról szóló 21/2003. (V. 5.)

Részletesebben

34/2003. (10.13.) Kgy. sz. rendelet 1. Az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatásáról

34/2003. (10.13.) Kgy. sz. rendelet 1. Az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatásáról 34/2003. (10.13.) Kgy. sz. rendelet 1 Az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatásáról Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Dunyha program Társasházak energetikai épület-felújítását ösztönző támogatás

Dunyha program Társasházak energetikai épület-felújítását ösztönző támogatás Dunyha program Társasházak energetikai épület-felújítását ösztönző támogatás Szentendre Város Önkormányzata a társasházak energetikai korszerűsítését elősegítendő ösztönző támogatást kíván nyújtani az

Részletesebben

1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. POLGÁRMESTER

1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. POLGÁRMESTER Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. POLGÁRMESTER JAVASLAT a 2008. évi Az iparosított technológiával épült lakóépületek energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez -

ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez - Mátészalka V á r o s Polgármestere Mátészalka, Hősök tere 9. Tel: 44/501-361. Fax. 44/501-358. e-mail: polgarmester@mateszalka.hu száma: 559-7/2008. ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez - AZ IPAROSÍTOTT

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU E L Ő T E R J E S Z T É S Dorog Város Képviselő-testületének 2008.

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. KALOCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2006. (V.4.) sz. rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energiafelhasználást csökkentő korszerűsítésének és környezetük felújításának támogatásáról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Nyergesújfalu Város Önkormányzatának 52/2005. (XII.27.) számú rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatásáról Nyergesújfalu Város Önkormányzata a

Részletesebben

Támogatási feltételek

Támogatási feltételek Oroszlány Város Önkormányzatának 4/2010. (III.11.) Ör. rendelete A távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelésének támogatásáról

Részletesebben

(egységes szerkezetben a 14/2006.(V.25.) sz. rendelettel)

(egységes szerkezetben a 14/2006.(V.25.) sz. rendelettel) 31/2005. (VIII. 25.) rendelet Az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos korszerűsítésének, felújításának, és a lakóépületek lakókörnyezete felújításának támogatásáról (egységes

Részletesebben

Panel Plusz Hitelprogram. Termékleírás

Panel Plusz Hitelprogram. Termékleírás Panel Plusz Hitelprogram Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogram 2009. évi pályázataihoz Termékleírás A. Általános előírások Hitelprogram keretösszege 30 milliárd Ft. 1

Részletesebben

A rendelet hatálya. I. fejezet

A rendelet hatálya. I. fejezet Budapest főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2008. (V.05.) rendelete a távhővel ellátott lakóépületek hőfogyasztása szabályozási lehetőségének megteremtését, illetve az egycsatornás

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya. A pályázók köre 3. 1

A rendelet célja. A rendelet hatálya. A pályázók köre 3. 1 Ajka város Önkormányzata Képviselő-testületének a 10/2009.(III.6.) rendelettel módosított 9/2008. (III.31.) rendelete a lakóépületek és középületek felújításának, energiatakarékos korszerűsítésének támogatására

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 44/2003. (VIII. 28.) számú. rendelete

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 44/2003. (VIII. 28.) számú. rendelete NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 44/2003. (VIII. 28.) számú rendelete az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatásáról ( Egységes szerkezetben a 25/2004. (VIII.31.),

Részletesebben

Tárgy: LFP-2008- panelpályázat. A Budapest Főváros X., Kerület Kőbányai Önkormányzat által kiírt panel pályázatra az alábbi pályázatok érkeztek be:

Tárgy: LFP-2008- panelpályázat. A Budapest Főváros X., Kerület Kőbányai Önkormányzat által kiírt panel pályázatra az alábbi pályázatok érkeztek be: Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése 4kl mii ki IDOM. Budapest,, W8WM 18 Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. Tárgy: LFP-2008- panelpályázat LA-2 kódszámú Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzatának 15/2008. (IV. 25.) számú rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energiamegtakarítást

Ózd Város Önkormányzatának 15/2008. (IV. 25.) számú rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energiamegtakarítást Ózd Város Önkormányzatának 15/2008. (IV. 25.) számú rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energiamegtakarítást eredményező felújítása, korszerűsítése támogatásának 2008. évi pályázati

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések. (1) A rendelet hatálya Szigetszentmiklós város közigazgatási területére terjed ki II. FEJEZET

I. FEJEZET. Általános rendelkezések. (1) A rendelet hatálya Szigetszentmiklós város közigazgatási területére terjed ki II. FEJEZET SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 19/2005. (XI.23.) sz. r e n d e l e t e A LAKÓÉPÜLETEK FELÚJÍTÁSÁNAK, KORSZERŰSÍTÉSÉNEK TÁMOGATÁSÁRÓL ========================================= Szigetszentmiklós

Részletesebben

Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2013. (III.29.) Önkormányzati rendelete. a lakóépületek felújításához nyújtandó támogatásról

Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2013. (III.29.) Önkormányzati rendelete. a lakóépületek felújításához nyújtandó támogatásról Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (III.29.) Önkormányzati rendelete a lakóépületek felújításához nyújtandó támogatásról Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. Területi hatály

1. A rendelet célja. 2. Területi hatály Ajka város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015. (V.04.) önkormányzati rendelete a lakó-, és egyéb épületek, építmények felújításának, korszerűsítésének támogatásáról Ajka Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-magyarországi Operatív Program keretében Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 6/2008.(IV.01.) önkormányzati rendelete

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 6/2008.(IV.01.) önkormányzati rendelete PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2008.(IV.01.) önkormányzati rendelete korszerűsítésének, felújításának önkormányzati támogatására Pétfürdő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

N Y I LV Á N O S P Á LY Á Z AT O T H I R D E T

N Y I LV Á N O S P Á LY Á Z AT O T H I R D E T Melléklet P a k s V á r o s Ö n k o r m á n y z a t a a K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t 1 2 / 2 0 0 6. ( I V. 2 8. ) s z á m ú r e n d e l e t e a l a p j á n N Y I LV Á N O S P Á LY Á Z AT O T H I

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására Jelen pályázati kiírás részét képezi a Pályázati Adatlap, amely letölthető www.velence.hu oldalon, vagy átvehető

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I K I Í R Á S

P Á L Y Á Z A T I K I Í R Á S P Á L Y Á Z A T I K I Í R Á S BELVÁROS- LIPÓTVÁROS BUDAPEST FŐVÁROS V. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATA ÁLTAL társasházak és szövetkezeti formában működő lakóépületek részére adható támogatás elnyerésére 2012. Belváros-Lipótváros

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÜLÉSÉNEK 29/2006. (VIII.10.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÜLÉSÉNEK 29/2006. (VIII.10.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÜLÉSÉNEK 29/2006. (VIII.10.) KGY r e n d e l e t e az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatásáról szóló 21/2003. (V. 5.)

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 1 EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2010. január 28 1. szám RENDELETEK 1/2010. (I.29.) sz. önk. rendelet a távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására

Részletesebben

Bevezető rendelkezések

Bevezető rendelkezések Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének többször módosított 46/2007. (XI.30.) számú önkormányzati rendelete a lakások elidegenítéséből származó bevételek felhasználásának részletes szabályairól Zalaegerszeg

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 23/2005. (VII.28.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 23/2005. (VII.28.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 23/2005. (VII.28.) KGY r e n d e l e t e az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatásáról szóló 21/2003. (V. 5.)

Részletesebben

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Postafiók: 58., Telefon: 06/63/

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Postafiók: 58., Telefon: 06/63/ SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Postafiók: 58., Telefon: 06/63/510-300 Iktatószám: 10-1323-5/2008. Ügyintéző: Báthory István Szentes Város Önkormányzata

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1/7

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1/7 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Paks Város Önkormányzata (a továbbiakban: kiíró) a 6/2015. (II. 20.) önkormányzati rendeletben (a továbbiakban: rendelet) foglaltak alapján nyilvános pályázatot hirdet a hagyományos

Részletesebben

Energiahatékonyság. Egy sikeres program a panelfelújítás támogatására

Energiahatékonyság. Egy sikeres program a panelfelújítás támogatására Energiahatékonyság Egy sikeres program a panelfelújítás támogatására Csider László fıosztályvezetı Önkormányzati Minisztérium Lakásügyi Fıosztály Tapolca, 2009. június 3. A magyarországi lakásállomány

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2016. március 30. napján tartandó ülésére! Készítette: dr. Pécsi Mária pályázati referens te 004 G Tárgy: Javaslat

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: I. 2-177/2008. Tárgy: i TEKI pályázatok benyújtása Üi.: Horváth Bernadett Melléklet: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. A Segesd Teleki-, Vörösmarty-, Ady E.- és Táncsics utcában lévő lakóházak felújításának pénzügyi támogatására 1

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. A Segesd Teleki-, Vörösmarty-, Ady E.- és Táncsics utcában lévő lakóházak felújításának pénzügyi támogatására 1 SEGESD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA SEGESD SZÉPÍTÉSE PÁLYÁZATI KIÍRÁS A Segesd Teleki-, Vörösmarty-, Ady E.- és Táncsics utcában lévő lakóházak felújításának pénzügyi támogatására 1 Hatályos: 2018. március 1.

Részletesebben

9/2000. (IV. 10.) RENDELETE A KERÜLETÉBEN LÉVŐ TÁRSASHÁZAK, LAKÁSSZÖVETKEZETEK RÉSZÉRE ADHATÓ FELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁSRÓL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

9/2000. (IV. 10.) RENDELETE A KERÜLETÉBEN LÉVŐ TÁRSASHÁZAK, LAKÁSSZÖVETKEZETEK RÉSZÉRE ADHATÓ FELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁSRÓL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2000. (IV. 10.) RENDELETE A KERÜLETÉBEN LÉVŐ TÁRSASHÁZAK, LAKÁSSZÖVETKEZETEK RÉSZÉRE ADHATÓ FELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁSRÓL A 8/2001. (IV. 26.), A 19/2001.

Részletesebben

24/2006. (VII. 25.) Önkormányzati Rendelet

24/2006. (VII. 25.) Önkormányzati Rendelet 24/2006. (VII. 25.) Önkormányzati Rendelet a lakóépületek energiatakarékos korszerősítésének, felújításának támogatásáról Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

Panel Plusz Hitelprogram. Termékleírás

Panel Plusz Hitelprogram. Termékleírás Hatályos: 2011. augusztus 8-tól Panel Plusz Hitelprogram Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Panel Alprogram 2009. évi pályázataihoz Termékleírás A. Általános előírások Hitelprogram keretösszege

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. népszerűsítő szabadidősport események (résztvevők száma min. 1000 fő);

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. népszerűsítő szabadidősport események (résztvevők száma min. 1000 fő); PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kiemelt jelentőségű szabadidősport események megszervezésének támogatására (Pályázat kódja: SPO-SE-08) Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (1051 Budapest, József A. u.

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat helyett és nevében eljáró XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. PÁLYÁZATOT HIRDET

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat helyett és nevében eljáró XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. PÁLYÁZATOT HIRDET Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat helyett és nevében eljáró XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. PÁLYÁZATOT HIRDET az 51/2011. (XII. 16.) számú rendelte (továbbiakban: Rendelet) alapján kerületi

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I. 2-116/2007. Üi.: Horváth Bernadett Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Pályázatok a Helyi Önkormányzatok

Részletesebben

HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 31/2008.(V.30.) a 41/2008.(VI.27.) Önk. rendeletekkel módosított 22/2008.(III.28.) Önk. rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek

Részletesebben

Pályázati útmutató. Kozármisleny Város Képviselő-testülete A helyi építészeti értékek védelméről című pályázatához

Pályázati útmutató. Kozármisleny Város Képviselő-testülete A helyi építészeti értékek védelméről című pályázatához Pályázati útmutató Kozármisleny Város Képviselő-testülete A helyi építészeti értékek védelméről című pályázatához A Kozármisleny Város Képviselő-testülete (a továbbiakban: testület) a 11/2004. (IV.07.)

Részletesebben

60/2015. (III.26.) határozat 1. melléklete. I. A támogatás célja

60/2015. (III.26.) határozat 1. melléklete. I. A támogatás célja 60/2015. (III.26.) határozat 1. melléklete Tiszaújváros Város Önkormányzata pályázatot hirdet lakásszövetkezetek és társasházak részére a lakóépületek energiatakarékosságot célzó beruházásainak 2015. évi

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 17/2008. (III.27.) rendelete

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 17/2008. (III.27.) rendelete Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 17/2008. (III.27.) rendelete Az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának pályázati

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/240-1/2012/I. Tárgy: Intézményvezetői pályázatok kiírása Üi.: Juhász Ferencné dr. Melléklet: 3 db pályázati kiírás Makó Város

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 23/2005. (VI.8.) számú rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 23/2005. (VI.8.) számú rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 23/2005. (VI.8.) számú rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energiafelhasználást csökkentő korszerűsítésének és környezetük felújításának támogatásáról

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2001./XI.09./ KT számú rendelete

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2001./XI.09./ KT számú rendelete Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2001./XI.09./ KT számú rendelete Iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos korszerűsítésének, felújításának és a lakóépületek

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATIÖTMUTATÓ AZEGYCSATORNÁSGYUJTOKÉMÉNYEK (TERMOFOR KÉ.MÉNYE.K) FELÚJÍTÁSÁNAK TÁMOGATÁSA.

ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATIÖTMUTATÓ AZEGYCSATORNÁSGYUJTOKÉMÉNYEK (TERMOFOR KÉ.MÉNYE.K) FELÚJÍTÁSÁNAK TÁMOGATÁSA. ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI MINISZTER PÁLYÁZATIÖTMUTATÓ AZEGYCSATORNÁSGYUJTOKÉMÉNYEK (TERMOFOR KÉ.MÉNYE.K) FELÚJÍTÁSÁNAK TÁMOGATÁSA címu PÁLYÁZATHOZ (Kódszám: LFP~2008~LA~7) Budapest, 2008..január

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 44/2009. (IX. 03.) önkormányzati rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek széndioxid-kibocsátás csökkentést és energia-megtakarítást eredményező

Részletesebben

42/2018. (III.29.) határozat 1. melléklete. I. A támogatás célja

42/2018. (III.29.) határozat 1. melléklete. I. A támogatás célja 42/2018. (III.29.) határozat 1. melléklete Tiszaújváros Város Önkormányzata pályázatot hirdet lakásszövetkezetek és társasházak részére a lakóépületek energiatakarékosságot célzó és gépészeti, illetve

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogram

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogram PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogram Pályázat kódszáma: ZFR-KAZ/14 2014. szeptember 22. 1. Előzmények a pályázat célja Jelen támogatás célja elsődlegesen a klímavédelem. Az éghajlatváltozás

Részletesebben

I. A támogatás célja. A pályázók köre

I. A támogatás célja. A pályázók köre 1. melléklet Tiszaújváros Város Önkormányzata pályázatot hirdet lakásszövetkezetek és társasházak részére a lakóépületek energiatakarékosságot célzó és gépészeti, illetve egyéb beruházásainak, felújításainak

Részletesebben

Bevezetı rendelkezések 1.

Bevezetı rendelkezések 1. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlésének 32008. (VII. 14.) önkormányzati rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményezı korszerősítésének, felújításának

Részletesebben

Előterjesztés az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatásáról (rendeletalkotás)

Előterjesztés az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatásáról (rendeletalkotás) Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58129-3/2008 Cím: Előterjesztés az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatásáról

Részletesebben

Egységes szerkezetben a 14/2010. (V.14.), a 21/2010.(IX.03.) önkormányzati rendeletekkel.

Egységes szerkezetben a 14/2010. (V.14.), a 21/2010.(IX.03.) önkormányzati rendeletekkel. SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPIVSEL -TESTÜLETÉNEK 12/2008.(IV.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a lakóépületek felújításának, korszer sítésének támogatásáról Egységes szerkezetben a 14/2010. (V.14.),

Részletesebben

(tervezet) E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. július 2-i ÜLÉSÉRE. Dr. Varga Katalin jegyző

(tervezet) E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. július 2-i ÜLÉSÉRE. Dr. Varga Katalin jegyző AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 161. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének./2015. (.) önkormányzati rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékosságot

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/234-1/2014/I. Tárgy: Járdaprogram 2. ütem 2014. Üi.: Siket Tibor Melléklet: Érintett járdák Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2013 (III.01.) Önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2013 (III.01.) Önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2013 (III.01.) Önkormányzati rendelete A hagyományos technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítése, felújítása helyi

Részletesebben