Javaslat a Budapest XVI. kerület Hősök fasora - Galgahévíz utca /1 hrsz-ú ingatlan telekhatár-rendezésére. Tisztelt Képviselő-testület!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Javaslat a Budapest XVI. kerület Hősök fasora - Galgahévíz utca 102767/1 hrsz-ú ingatlan telekhatár-rendezésére. Tisztelt Képviselő-testület!"

Átírás

1 BUDAPEST FŐVÁROS XV. KERÜLET ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a május 14. napján tartandó képviselő-testületi ülésre. Készítette: dr. Köles Zsuzsanna vagyonhasznosítási és jogi referens Tárgy: Javaslat a Budapest XV. kerület Hősök fasora - Galgahévíz utca /1 hrsz-ú ingatlan telekhatár-rendezésére Tisztelt Képviselő-testület! A Budapest XV. kerület /1 hrsz-ú, közterület besorolású ingatlan a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat tulajdonát képezi. (1. sz. melléklet) Ezen ingatlan csatorna nyomvonalon helyezkedik el, amelynek telekhatár rendezése folyamatban van. Az Önkormányzat Képviselő-testülete korábbi /2008. (X. 5.) határozatai alapján a határrendezéshez szükséges megállapodásokat a szomszédos , és /2 hrsz-ú ingatlanok tulajdonosaival már megkötötte. A rendezéshez szükséges, hogy a megállapodás létrejöjjön a hrsz-ú ingatlan tulajdonosával is. A telekhatár rendezés keretében a szomszédos ingatlanok tulajdonosai megvásárolták a jelen szerződés mellékletét képező helyszínrajzon feltüntetett területeket az Önkormányzat tulajdonát képező ingatlanból. Az Önkormányzat a hrsz-ú ingatlan tulajdonosával is szerződést kíván kötni a telekhatár rendezés érdekében a változási vázrajz tervezet szerinti 50 m^ terület vonatkozásában. (2. számú mellékelt) A hrsz-ú ingatlan tulajdonosi helyzete a következő: A hrsz-ú ingatlannal szomszédos hrsz-ú ingatlan tulajdonosai Dezső József (1165 Budapest, Futórózsa u. 86.) és Dezső Józsefné (116 Budapest, Galgahévíz u. 15.) egymás között egyenlő 1/2-1/2-ed tulajdoni hányaddal, akik a hrsz-ú ingatlant a jogszabályban rögzített elbirtoklási idő alatt sajátjukként használnak, így annak tulajdonjogára igényt tartanak. (. sz. melléklet) A hrsz-ú ingatlan ugyanis évek óta nem volt bekerítve és annak az Önkormányzat tulajdonát képező /1 hrsz-ú ingatlantól való elhatárolása nem történt meg. Az ingatlan egy részét korábban az Önkormányzat által fenntartott Lemhényi Dezső Áhalános skola használta iskolai sport tevékenység céljából. Az skola a használattal már évekkel ezelőtt felhagyott. így az Önkormányzat, illetve intézménye már több éve (évtizede) kikerült az ingatlan birtokából és nem is rendelkezett felette. Az ingatlan másik részét a hrsz-ú ingatlan tulajdonosai, azaz Dezső József és Dezső Józsefné használta és gondozta. A hrsz-ú ingatlan telekrendezése során kikért tulajdoni lap szerint az ingatlannak az ingatlan-nyilvántartás szerinti tulajdonosa Kispál János. (4. sz. melléklet)

2 A tulajdonos felkutatása során derült ki, hogy Kispál János 1976-ban elhalálozott, és a hagyatékában az ingatlan nem szerepelt, vagyis azt a gyakorlatban senki nem örökölte meg, azzal senki nem rendelkezett, és igényt sem juttatott el sehova az ingatlannal kapcsolatban. Már 1976 előtt és azt követően sem merült fel annak a lehetősége, hogy a kérdéses területnek más tulajdonosa lenne, hiszen azóta az Önkormányzat, illetve Dezső József és Dezső Józsefné, valamint jogelődjeik használták, hasznosították, és gondozták az ingatlant. Dezső József és Dezső Józsefné állítása szerint hrsz-ú ingatlant sajátjukként több mint 15 éve használják, és ennek alapján az ingatlan elbirtoklás útján történő tulajdonjogára igényt tartanak. Amennyiben az Önkormányzat elismeri a hrsz-ú ingatlan Dezső József és Dezső Józsefné általi használatát és nem vitatja annak elbirtoklását, úgy a /1 hrsz-ú ingatlanból 50 m^ területrész telekhatár rendezés jogcímén történő megvásárlására Dezső József és Dezső Józsefné jogosuh és egyben köteles. A hrsz-ú ingatlanra kiállított adó-és értékbizonyítvány szerint az ingatlan értéke ,- Ft, amely a 277 m^ terület vonatkozásában ,- Ft/m^ árat jelent. (5. sz. melléklet) Dezső József és Dezső Józsefné vállalják, hogy egyetemlegesen megfizetnek ,- Ftot az Önkormányzat részére, amely a tulajdoni viszonyok teljes jogi rendezése ellenértékeként kártalanításból, valamint a telekhányad megvétele és ezzel egyidejűleg a telekhatár-rendezés ellenértéként pedig vételárból áll az alábbiak szerint: - az elbirtokolt hrsz-ú ingatlan felére az Önkormányzat lenne jogosult, amelynek az adó-és értékbizonyítvány szerint számított értéke: 277 m^ x ,- Ft = ,- Ft, amely összeg kártalanításként az Önkormányzatot illeti meg; - a forgalomképtelen /1 hrsz-ú ingatlanból 50 m^ terület vételára a már létrejött szomszédos , és /2 hrsz-ú ingatlanok tulajdonosaival megkötött szerződésekben foglalt ,- Ft/ m^ egységár alapján: ,- Ft x 50 m^ = ,- Ft vételár, azaz összesen ,-ft díj. Ezen díj pontos részletezését a felek külön megállapodásban rögzítenének. A megállapodás aláírásával egyidejűleg a díjat a kérelmezők ügyvédi letétbe helyeznék, amelyből az elbirtoklás tényét megállapító bírósági végzés jogerőssé válásának napján nettó ,- Ft összeg kártalanításként kerülne átutalásra az Önkormányzat részére, a fennmaradó nettó ,- Ft pedig a /1 hrsz-ú ingatlanból megvételre kerülő 50 m^ területre vonatkozó adásvételi szerződésben foglalt határidőben kerülne megfizetésre. Dezső József és Dezső Józsefné egyetemlegesen vállalja, hogy az Önkormányzattal történő fenti megállapodásukat és a díj ügyvédi letétbe helyezését követően haladéktalanul elindítja a 277 m^ területű hrsz-ú ingatlan elbirtoklás útján történő megszerzésével kapcsolatos eljárásokat. Vállalja továbbá, hogy az elbirtoklással kapcsolatos valamennyi költséget, valamint a készpénz letétkezelési költségét viseli. A /1 hrsz-ú ingatlan a vagyonkataszterben forgalomképtelen, kivett közterület, út, tér besorolású ingatlan.

3 Az Önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 24/2009. (V. 25.) önkormányzati rendelet 8. (1) bekezdése szerint: (1) Egyes vagyontárgyak forgalomképességének megváltoztatásáról, - amennyiben jogszabály másként nem rendelkezik - a Képviselő-testület minősített többséggel dönt az e rendeletben foglaltak figyelembevételével. " Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés tárgyában dönteni szíveskedjen. Határozati javaslat: Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete a Budapest XV. kerület Hősök fasora - Galgahévíz utca /1 hrsz-ú közterületi ingatlanból az előterjesztés 2. számú mellékletét képező telekhatár-rendezési térrajz tervezet a" pontja szerinti 50 m^ területet forgalomképessé nyilvánítja. A Képviselő-testület a Budapest XV. kerület Hősök fasora - Galgahévíz utca /1 hrsz-ú és hrsz-ú ingatlanok telekhatár rendezése ügyében úgy dönt, hogy a hrsz-ú ingatlan tulajdonosaiként a hrsz-ú ingatlan tulajdonosait, azaz Dezső Józsefet és Dezső Józsefnét ismeri el elbirtoklás jogcímén. A Képviselő-testület a forgalomképessé nyilvánított, a magántulajdonú ingatlannal szomszédos /1 hrsz-ú ingatlanból 50 m^ területet a Budapest XV. kerület Hősök fasora hrsz-ú ingatlan tulajdonosai, Dezső József és Dezső Józsefné részére értékesíteni kívánja azzal, hogy a tulajdoni viszonyok teljes jogi rendezése és ezzel egyidejűleg a telekhatár-rendezés ellenértéke fejében kártalanításként és vételárként egyetemlegesen megfizetnek az Önkormányzat részére nettó ,-ft díjat, melynek pontos részletezését a felek külön megállapodásban rögzítik. Ezen megállapodás aláírásával egyidejűleg a díjat Dezső József és Dezső Józsefné ügyvédi letétbe helyezik, amelyből az elbirtoklás tényét megállapító bírósági végzés jogerőssé válásának napján nettó ,- Ft összeg kártalanításként kerül átutalásra az Önkormányzat részére, a fennmaradó nettó ,- Ft pedig a /1 hrsz-ú ingatlanból megvételre kerülő 50 m^ területre vonatkozó adásvételi szerződésben foglalt határidőben kerül megfizetésre. A Képviselő-testület felkéri a Jegyzőt, hogy gondoskodjon a határozat miatt szükséges módosításnak az Önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 24/2009. (V. 25.) önkormányzati rendeletben történő átvezetéséről. A Képviselő-testület egyúttal felhatalmazza a Polgármestert, hogy az elbirtoklási peres eljárás során megtegye a szükséges jognyilatkozatokat, valamint felkéri a telekalakítási eljárás megindítására, a jogerős telekalakítási eljárás befejezését követően pedig az adásvételi szerződés aláírására.

4 Határidő: december 1. Felelős: Kovács Péter polgármester (elfogadása minősített szótöbbséget igényel a 24/2009. (V. 25.) önkormányzati rendelet 8. (1) bek. alapján) Budapest, április 0. 1 Péter polgármester Láttam: Jegyző Tárgyalásra kijelölt bizottság: Gazdasági és Pénzügyi Bizottság Az előterjesztés mellékletét képezi: 1. sz. melléklet - a /1 hrsz-ú ingatlan tulajdoni lapja 2. sz. melléklet - változási vázrajz tervezet. sz. melléklet hrsz-ú ingatlan tulajdoni lapja 4. sz. melléklet hrsz-ú ingatlan tulajdoni lapja 5. sz. melléklet hrsz-ú ingatlanra kiállított adó-és értékbizonyítvány

5 TAKARNET Földhivatali nformációs Rendszer Nem hiteles tulajdoni lap Nem hitejes tulajdoni Jap Nem hiteles tulajdx g Q Budapesti 2.Számú Földhivatal ^ Budapcst,XV..Bosnyák tár Pí. 101 Nem biieks tulajdaoi lap - Szemle másolat Megrendelés száni:80000(wl 00570/ Ű14.04.H OkJak BUDAPEST XV.KER. Belterület /1 helyrajzi síáiti 1- Az iagatlan axiatai i alrésslet adatok művelési ág/kivett megnevezés/ KÉSZ - Kivett közterület 1. bejegyző határozat : /1/2 001/Űl. Ú8.1 a - tulajdoni hányad: 1/1 bejegyző határozat, érkezési idő; 119S/2/ Ül.Ú7./ jogcím: évi LXV. tv. jogállás; tulajdonos név: XV. KER. ÖNKORl'átílirZAr cím; 116 BUDAPEST KV.KER. Havashalora utca 4- s 1. bejegyző határozat, érkezési idő: /1/2001^^ a r ttaz térrajz alapján a /1 Üyját:feh területéből elesik 65 m2 a /2 hrsz-hez. - a T-82ŰÚ2 Bzájnú változási vázr a j^feslap^an 195 ni2 lejegyezve és hozzá jegyezve a 1Ű2755 helyrajzi Ezámú ingatlanhoz. ~~ # JZ! 2. bejegyző határozat, érkezési ési idő; %'S. bejegyző határozat, érkezei idő : 199/2/2Ü1Ü/1Ü Vezeték jog 11 m2 területre, VMB-24/2Ű jogosult: név; ELMÖ HÁLÓZAn cím ; 112 BODAPE,áWÍBjr.KER. Váci út bejegyző határozat Vezeték jog 6 m2 terül /WlO. jogosult: név; ELHÖ JUnKAt KFT. zési idő; 60170/2/2010/ DAPEST X.KER. Váci út Folytatás a ]<Dvetkezo lapon Nem hiteles tulajdoni lap Nem hitetes tulajdoni lap Nem hiteles tulajdi 2/ :4

6 TAKARNET Földhivatali nformációs Rendszer https.7/www4.takamet.hu/tknet/nemhiteles_s2 me5_p.hrsz s6?sid.. Nem hiteles tulajdoni lap Nem hiteles tulajdoni lap Nem hiteles tulajdí s O Budapesti 2 Számú Földhivatal ^ Budapcst,XV.,Bosnyáktá ÖPÍ. 101 Oidab Nem biieles tulajdoiűi lap - Szemle másolai Megrendelés száin: /l00570/ Ű4.11 BUDAPEST XV.KEP.. Szektor : ^ Bslter-ülöt /1 helyrajzi szám Folvlartás az ejözö bnról nirész 5. bejegyző határozat, érkezési idő; 86458/1/2012/ A T-821Ű1 ttsz. térrajz alapján a /1 helyrajzi EZ. ingatlan területébáh ' ni2 lejegyeztem és a helyrajzi sz. ingatlanhoz hozzájegyeztera. jogosult: név; KV.KER. ÖNKORMÁNYZAT cím ; 116 BtlDAPEST KV.KER. Havashalom utca 4. TULAJDON LAP VÉGE a Nem hiteles tulajdoni lap Nem hiteles tulajdoni lap Nem hiteles tulajd / :4

7 (-. MJtUteíCveY- Szelvényszóm; ^}.:^7. Tömbszám: Méretarány: l';19.9p VÁLTOZÁS VÁZRAJZ ,(102767/1) helyrajzi számú földrészletek határrendezése Budapesl.X.YJ.,.,kerület EOV rendszer - t e r v e z e t A változás Qkara(ijnl<rok mogf.ilolíien történt: (tulajdonosok oláirása) - Változós előtt ^Terület Hrsz h o T m ' /7 (102767/1) 79 Összesen: 1070 E-,hozzóesö a.alqlt hozzájön ll._vóltozós terület szórna és jele (102767/1) bo o.alatt elesik 1027^// hoz elesik 50 hozzájön ha Hrsz 10275'/ (102767/1) Jel Alrészlet művelési óg kiv 6í//V7^///J kiv ut V. Változós után Terület Jegyzet 1070 FELJEGYZÉSEK: E vózrajz ingatlan- nyilvnnlartósi átvezetései sorrendben megelőzi E vó/rajz érvényteleníti Munkaszóm: Dótum: 2007, 1 1 vázrajz(ok) ótvezeté:ie. FÖLDHVATAL ZÁRADÉK A holyrnj,;; számozás óa o tíj. tcfijletszófnítás tinlyos, tz o zoradek kolt.z.stöl számított egy é»l, érvényes. késí.l lolhasznolós elbtl o.ázrajzol újból érvényesíteni kell. alalt zóroóékolt vázrajzot o minőséget tanúsító földmérő ng.rend.min.sz.; 1 96/ A kószito (cég) nevo; elme: Tel«fon2Ómai Lapok száma ös:

8 Nem hiteles tulajdoni lap Nem hiteles tula-jdoiii lap Nem hiteles tulajdoni lap 2! w t i-' n Q a ÍJ} L_i i_j tr rr (! N 0 [U-. 0 ik [u h-- h--. '.il l-l. rt 0 ti N M C: < 0 0 tt c cu-- n id [u L.n N rr EU-. &j o ra c ra rr Oí H- -^í [ÍJ. c_( rr n 0^ P- N 0 (5 0 íti. ii- H- ca E<1 : W -d < s w '"-1 A n Cl» w m H ö ES w tsi ÍP o " (-0 0 o o B. -

9 Nem hiteles tulajdoni lap Nem hiteles tulajdoni lap Nem hiteles tulajdoni lap > > 2L m H 2Í Q. <" O <J1-4:^ 1?

10 XV. kör. Pcfgár no..en: 2012 DEC í t db meü. XV. ÖNKORMANXCm,(-)' BUDAPEST FŐVÁROS XV. KERÜLET ÖNKORMÁNYZAT ADÓ ÜGYOSZTÁLY Ügyiratszám: 2/ /2012 Tárgy: adó-és értékbizonyítvány Ügyintéző: Domaházi Zsuzsanna polgári peres eljárás céljára Telefon: /92-29/2012 A tulajdonos adatai: Név: Kispál János sz.l902. Az ineatlancok') adatai Cím: Budapest XV. belterület Helyr. szám: beépítetlen terület t.h. területe AK érték 1/1 277 m ,-ft Közforgalomtól: Megközelíthetősége: Megjegyzés: A telek iellemzői Közművek: Kerítése: Az ingatlan(ok) tulajdoni hányad szerinti értéke összesen: ,-Ft Budapest, 2012.december 0. 50/ Ancsin László jegyző megbízásából: f- SÍ..Domaházi Zsuzsanna ' >

ioo/ tof5 Tisztelt Képviselő-testület!

ioo/ tof5 Tisztelt Képviselő-testület! ioo/ tof5 BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2015. május 13. napján tartandó Kt. ülésre Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási ügyintéző Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Az Építésügyi Iroda tájékoztatása szerint a telekalakítás Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzat szerint lehetséges.

Az Építésügyi Iroda tájékoztatása szerint a telekalakítás Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzat szerint lehetséges. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT * ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2014. december 10. napján tartandó Kt. ülésre! Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási ügyintéző Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Az előterjesztő javasolja, hogy a Képviselő-testület a hrsz-ú ingatlant minősítse át üzleti vagyonná.

Az előterjesztő javasolja, hogy a Képviselő-testület a hrsz-ú ingatlant minősítse át üzleti vagyonná. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2016. szeptember 14. napján tartandó Kt. ülésre! Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási ügyintéző Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Javaslat a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlannal kapcsolatos döntések meghozatalára

Javaslat a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlannal kapcsolatos döntések meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest XXIII. kerület 185620 hrsz.-ú ingatlannal

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/11/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. október 28-i ülésére Tárgy: Az Eplény 236/1 helyrajzi számú

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 24-i ülésére. Vállalkozási, Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 24-i ülésére. Vállalkozási, Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza 1658 hrsz-ú zsákutca értékesítése Az előterjesztést készítette: Papp Gézáné műszaki ügyintéző Előterjesztő:

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete április 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete április 28-i ülésére Tárgy: Telekhatár rendezési ügyek Sorszám: IV/5 Előkészítette: Dr. Tari Béla aljegyző Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdálkodási osztály Véleményező bizottság: Pénzügyi Bizottság Döntéshozatal módja: Minősített

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Tárgy: A Budapest X., Salgótarjáni út (38909) hrsz.-ú (Bp.X., Hungária krt. - és a Bp. X., Zách utca közötti szakasz) közterületen működő

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 9-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 9-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/5/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. április 30-i ülésére Tárgy: Településközpont vegyes övezetben

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Szám: /2013

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Szám: /2013 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Szám: 2047-16 /2013 Javaslat Salgótarján, külterületi 040 helyrajzi számú ingatlan 980 m2 területrészének

Részletesebben

Az Önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 24/2009. (VI. 25.) rendelete

Az Önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 24/2009. (VI. 25.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a 2016. március 30. napján tartandó Kt. ülésre! Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási referens Tárgy: Javaslat a Budapest

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete május 26-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete május 26-i ülésére Tárgy: Dr. Józsa Csaba kérelme a 2190 hrsz-ú telek vételi ajánlat Előkészítette: Dr. Tari Béla aljegyző Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdálkodási osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám:

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: Hegedűs

Részletesebben

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés tárgyában dönteni szíveskedjen!

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés tárgyában dönteni szíveskedjen! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a 2013. augusztus 28. napján tartandó Kt. ülésre Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási referens Tárgy: Egyes állami ingatlanok

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI TANÁCSNOKÁTÓL 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI TANÁCSNOKÁTÓL 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384- 295 HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI TANÁCSNOKÁTÓL 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384- Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete május 26-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete május 26-i ülésére Tárgy: Szatmári Márta kérelme a 1764 hrsz telekrészlet megvásárlására Előkészítette: Dr. Tari Béla aljegyző Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdálkodási osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám:

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 41. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Kadarka u. 16. számú ingatlan telekhatár-rendezésére

Részletesebben

14. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére

14. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére 14. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 31-i rendes ülésére Tárgy: Ingatlanvásárlási igények Előterjesztő: Szabó Loránd

Részletesebben

Az ingatlan-nyilvántartás szerint a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. (1081 Budapest, Köztársaság tér 20.) javára bányaszolgalmi jog került bejegyzésre.

Az ingatlan-nyilvántartás szerint a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. (1081 Budapest, Köztársaság tér 20.) javára bányaszolgalmi jog került bejegyzésre. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Főosztály Áh

Részletesebben

Javaslat a Budapest XVI. kerület Hősök fasora - Galgahévíz utca /1 hrsz-ú ingatlan telekhatár-rendezésére. Tisztelt Képviselő-testület!

Javaslat a Budapest XVI. kerület Hősök fasora - Galgahévíz utca /1 hrsz-ú ingatlan telekhatár-rendezésére. Tisztelt Képviselő-testület! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2016. május 11. napján tartandó képviselő-testületi ülésre. Készítette: dr. Köles Zsuzsanna vagyonhasznosítási és jogi referens Tárgy:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 24-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 24-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 62/2016. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. március 24-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a 38236/724 hrsz-ú ingatlan

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kisajátítási eljárás kezdeményezésére a 186751/1 és 186752/1

Részletesebben

BALATO FÜRED VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTER Szám: Előkészítő: dr. Lamperth Amarilla/Geiszler Éva Tárgy: Balatonfüredi Petőfi Sportkör kérelme Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület

Részletesebben

Előterjesztés a bicskei 1128 hrsz-ú ingatlan telekhatár rendezése

Előterjesztés a bicskei 1128 hrsz-ú ingatlan telekhatár rendezése Előterjesztés a bicskei 1128 hrsz-ú ingatlan telekhatár rendezése 1. előterjesztés száma: 331/2017 2. előterjesztést készítő személy neve: Soós Attila 3. előterjesztést készítésében közreműködő személy

Részletesebben

/ ( IV... ) 45/2011. (IX.27.)

/ ( IV... ) 45/2011. (IX.27.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének.../2012. (IV...) önkormányzati rendelete önkormányzati ingatlanok vagyoni jellegének megváltoztatásáról szóló 45/2011. (IX.27.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-i ülésére Tárgy: Zirc, Alkotmány és Állomás utca között megépült gyalog- és kerékpárút telekhatárrendezése Előadó:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Gráner Travel Kft. területvásárlási kérelme Iktatószám: 2728 / 2011.

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám:14/192 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselőtestület 2007.március 23.-i ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám:14/192 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselőtestület 2007.március 23.-i ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám:14/192 /2007 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselőtestület 2007.március 23.-i ülésére Tárgy: Előadó: Előkészítette: Megtárgyalja: Az önkormányzat vagyonáról és vagyonhasznosítás

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170.

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a,.. és.. helyrajzi számú, természetben a Budapest Főváros

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület december 15-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület december 15-ei ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfuredhu Szám: 1/217- /2016 Előkészítő: Melléklet: Dr. Szőke Szabolcs Vázrajz ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

Előterjesztés. Bakos László területvásárlási kérelméről

Előterjesztés. Bakos László területvásárlási kérelméről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310 174/224, 225, 233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Bakos László területvásárlási

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere. Javaslat önkormányzati tulajdonú ingatlan elbirtoklásának elismerésére

Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere. Javaslat önkormányzati tulajdonú ingatlan elbirtoklásának elismerésére Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere Szám: 20657-2/2016. Javaslat önkormányzati tulajdonú ingatlan elbirtoklásának elismerésére Tisztelt Közgyűlés! German János 3100 Salgótarján Béke krt. 86. sz.

Részletesebben

Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 08-i, soros, nyilvános ülésén hozott határozat

Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 08-i, soros, nyilvános ülésén hozott határozat Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 08-i, soros, nyilvános ülésén hozott határozat 111/2014. (X.08.) képviselő-testületi határozat Füzesabony Város Önkormányzata megtárgyalta

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 8-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 8-i rendes ülésére 34. számú előterjesztés ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 8-i rendes ülésére Egyszerű többség Tárgy: A Harkány, Üdülő u. 23. alatti ingatlan értékesítése

Részletesebben

\((D<\\/-,~ C-.l~ Jf:(\

\((D<\\/-,~ C-.l~ Jf:(\ NvíREGVHAZA MEGVEI JOG Ú VAROS POLGARMESTERI HIVATALA VAGVONGAZoALKooAslOSZTALV 440' NvfREGVHÁZA, KOSSUTH TtR 1. PF.: 8~. TELEFON: +36 4> 5>1"540; FAX: +36 4> 524"541 E-MAIl.!VAGYONGAZDALKODA5@NVIREGVHAZA.HU

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Új napirendi pont 43. számú előterjesztés Egyszerű többség Zárt ülésen javasolt tárgyalni ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Tárgy: Kaposszekcsői

Részletesebben

SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 42/2017.(V.29.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete a polgármester hatáskörébe átruházott 2016. évi szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló beszámolót

Részletesebben

54/2015. /IV.23./ számú képviselő-testületi határozat. /: dr. Szijártó Valéria :/ jegyző

54/2015. /IV.23./ számú képviselő-testületi határozat. /: dr. Szijártó Valéria :/ jegyző a képviselő-testület 2015. április 23-i ülésének könyvéből 54/2015. /IV.23./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2014. évi belső ellenőrzési tevékenységről

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI EELŐTERJESZTÉS Javaslat a T-87957 számú változási vázrajz

Részletesebben

Az Önkormányzat a vételi ajánlattal 2013. október l-jén megkereste Tóth Ferenc Gyulát, az ingatlan tulajdonosát.

Az Önkormányzat a vételi ajánlattal 2013. október l-jén megkereste Tóth Ferenc Gyulát, az ingatlan tulajdonosát. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a 2014. március 5. napján tartandó Kt. ülésre Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási referens Tárgy: Javaslat a 270/2013.

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Fentiek alapján a korábban a rendelet hatálya alól kivett ügyköröket a megváltozott jogi környezet alapján szűkíteni kell.

POLGÁRMESTERE. Fentiek alapján a korábban a rendelet hatálya alól kivett ügyköröket a megváltozott jogi környezet alapján szűkíteni kell. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Készült a 2013. március 6-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Lukács Titanilla vagyonhasznosítási irodavezető Tárgy: Javaslat az vagyonának

Részletesebben

CSEVAK ZRT. VEZÉRIGAZGATÓ J A V A S L A T

CSEVAK ZRT. VEZÉRIGAZGATÓ J A V A S L A T BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA CSEVAK ZRT. VEZÉRIGAZGATÓ J A V A S L A T a Budapest XXI. kerület Szállító utca 3., 209961/25. hrsz.-ú ingatlan részilletőségére vonatkozó elővásárlási joggyakorlással

Részletesebben

Előterjesztés. Biatorbágy 09/2, 09/3, 09/4, 09/5, 09/6, 09/7 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonásáról

Előterjesztés. Biatorbágy 09/2, 09/3, 09/4, 09/5, 09/6, 09/7 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonásáról Város Polgármestere 205 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 30-74/2, 3, 42, 244 Fax: 06 23 30-35 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Biatorbágy 09/2, 09/3,

Részletesebben

CSEVAK Zrt. VEZÉRIGAZGATÓ JAVASLAT. A Budapest XXI. kerület Rózsa utcai, hrsz-ú földrészletnek forgalomképes egyéb vagyoni elemmé minősítésére

CSEVAK Zrt. VEZÉRIGAZGATÓ JAVASLAT. A Budapest XXI. kerület Rózsa utcai, hrsz-ú földrészletnek forgalomképes egyéb vagyoni elemmé minősítésére BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA CSEVAK Zrt. VEZÉRIGAZGATÓ JAVASLAT A Budapest XXI. kerület Rózsa utcai, 210663 hrsz-ú földrészletnek forgalomképes egyéb vagyoni elemmé minősítésére Készítette:

Részletesebben

5. Az Ör. kiegészül az 1. melléklet szerinti 24. melléklettel.

5. Az Ör. kiegészül az 1. melléklet szerinti 24. melléklettel. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének./2014. (IV ) önkormányzati rendelete az önkormányzati ingatlanok vagyoni jellegének megváltoztatásáról szóló 45/2011. (IX.27.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

10 LoÁh 3 4Í_ tnejlcli^í'^

10 LoÁh 3 4Í_ tnejlcli^í'^ 10 LoÁh 3 4Í_ tnejlcli^í'^ BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KEKOLETI ^ ÖNKORUANÍZAIA,0^^ KERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS ÜZEMELTETÉSI IRODA Dr. Lukács Titanilla Vagyonhasznosítási Iroda Tárgy: Budapest

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S MARCALI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK november 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S MARCALI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK november 24-i ülésére VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Pf: 5. Telefon: 85/501-003 E-mail: polghiv@marcali.hu Fax: 85/501-055 Ügyiratszám: 9850-2/2016. Ügyintéző: Kónya Márta 18. számú előterjesztés

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete szeptember 1-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete szeptember 1-i ülésére Tárgy: Az önkormányzati vagyonról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 21/2012. (VI. 29.) önkormányzati rendelet módosítása, a 2605/2 és a 3736/10 helyrajzi számú, önkormányzati tulajdonú telkek értékesítése

Részletesebben

Javaslat kisajátítási eljárás megindítására

Javaslat kisajátítási eljárás megindítására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kisajátítási eljárás megindítására

Részletesebben

TÁRGY: Az ipari park fejlesztéshez kapcsolódó önkormányzati ingatlan adásvétele E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Az ipari park fejlesztéshez kapcsolódó önkormányzati ingatlan adásvétele E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 260. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Az ipari park fejlesztéshez kapcsolódó önkormányzati ingatlan adásvétele E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat

16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat a képviselő-testület 2015. február 12-i ülésének könyvéből 16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

Dorog Város Képviselő-testülete 2015. szeptember 2-án tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 122/2015.(IX.02.) Képviselő-testületi határozat

Dorog Város Képviselő-testülete 2015. szeptember 2-án tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 122/2015.(IX.02.) Képviselő-testületi határozat Dorog Város Jegyzője 2510 DOROG Bécsi u. 71. Tel:(36) 33 431-299 Fax:(36) 33 431-377 1/13/2015. KIVONAT Dorog Város Képviselő-testülete 2015. szeptember 2-án tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy 3638/2 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonásáról

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy 3638/2 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonásáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/130 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy 3638/2

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE Előterjesztés száma: 212/2015/09.10. A határozati javaslat elfogadásához az SZMSZ 49. k) pontja alapján minősített többség szükséges

Részletesebben

Kerületünkben évtizedek óta megoldatlan a nyilvános, nagy látogatottságú közterületek illemhelyekkel történő ellátása.

Kerületünkben évtizedek óta megoldatlan a nyilvános, nagy látogatottságú közterületek illemhelyekkel történő ellátása. Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Előterjesztés közterületi illemhelyek létesítéséről Tisztelt Képviselő-testület! Kerületünkben évtizedek óta megldatlan a nyilváns, nagy látgatttságú

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat szeptember 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat szeptember 16-i ülésére Szám: 02/193-9/2010. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat kártalanítási összegek elfogadására. Vagyonkezelési Osztály. Vagyonkezelési Osztály

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat kártalanítási összegek elfogadására. Vagyonkezelési Osztály. Vagyonkezelési Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal V a g y o n k e z e l é s i O s z t á l y 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kártalanítási összegek

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület november 29-ei rendes ülésére

Budakalász Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület november 29-ei rendes ülésére Budakalász Város Polgármestere 235/2012.(XI. 29.) sz. előterjesztés ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. november 29-ei rendes ülésére Tárgy: Javaslat a lakásrendelet és a vagyonrendelet módosítására

Részletesebben

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 1 Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2016. 10. 20. Javaslat a Hamburger Hungária Kft. vételi ajánlatának elbírálására és az önkormányzat gazdálkodásának

Részletesebben

Békés 3736/12 helyrajzi számú. területre. Minősített többség Pénzügyi Bizottság. Döntéstől függően Tárnok Lászlóné jegyző nyílt vagy zárt ülés MŐtV.

Békés 3736/12 helyrajzi számú. területre. Minősített többség Pénzügyi Bizottság. Döntéstől függően Tárnok Lászlóné jegyző nyílt vagy zárt ülés MŐtV. Sorszám: A Prevail Co. Kft. vételi ajánlata a 1 Békés 3736/12 helyrajzi számú 1). területre Döntéshozatal módja: Véleményező bizottság: Minősített többség Pénzügyi Bizottság Tárgyalás módja: Előkészítette:

Részletesebben

SV- 3829-4./14. Javaslat elővásárlási jog érvényesítésével kapcsolatos nyilatkozat megtételére

SV- 3829-4./14. Javaslat elővásárlási jog érvényesítésével kapcsolatos nyilatkozat megtételére 14251290 Salgó Vagyon Kft. Salgótarján SV- 3829-4./14. Javaslat elővásárlási jog érvényesítésével kapcsolatos nyilatkozat megtételére Gazdasági, Városfejlesztési, Városüzemeltetési és Idegenforgalmi Bizottság

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 123/2016. (XI.30.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. november 30-i rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat a Rigó u. 4. számú ingatlan értékesítésére

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 9-i rendkívüli ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 9-i rendkívüli ülésére 3. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 9-i rendkívüli ülésére Tárgy: Dombó-Coop Zrt. területszerzési igénye a Szent Gellért

Részletesebben

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Ügyiratszám: U-20379/2016 Témafelelős: Czirok Jánosné

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Ügyiratszám: U-20379/2016 Témafelelős: Czirok Jánosné Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-354 Ügyiratszám: U-20379/2016 Témafelelős: Czirok Jánosné Tárgy: Szentes 7095/44 és 7095/45 hrsz-ú ingatlanokat érintő

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. szeptember 10. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE Előterjesztés száma: 5/2017/01.12. A határozati javaslatok elfogadásához az SZMSZ 49. k) pontja alapján minősített többség szükséges

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2016.11.25.. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

2. NAPIREND Ügyiratszám: 14/573 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselőtestület június 29.-i ülésére

2. NAPIREND Ügyiratszám: 14/573 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselőtestület június 29.-i ülésére 2. NAPIREND Ügyiratszám: 14/573 /2007 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselőtestület 2007. június 29.-i ülésére Tárgy: Előadó: Előkészítette: Megtárgyalja: Az önkormányzat vagyonáról és vagyonhasznosítás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez -

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 NViREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-5 00 FAX: -+36 42524-501 E-MAIL.POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VAGY/629/2016. Ügyintéző:

Részletesebben

1. Forgalomképtelen törzsvagyon részei közé tartozik többek között a helyi közutak és műtárgyaik.

1. Forgalomképtelen törzsvagyon részei közé tartozik többek között a helyi közutak és műtárgyaik. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: Mezőfi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 12-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 12-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

KÉPVISELŐ TESTÜLETI - ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ TESTÜLETI - ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ TESTÜLETI - ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 196568/5 helyrajzi számú, természetben

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15-i ülésére 8. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 15-i ülésére Tárgy: A Lajosmizse külterületén elhelyezkedő, 0394/59 helyrajzi szám alatti ingatlannal Az előterjesztést

Részletesebben

Alsóörs község Önkormányzat 8226 Alsóörs, Endrődi S.u.49. Tel.:(87) Fax: (87) E.

Alsóörs község Önkormányzat 8226 Alsóörs, Endrődi S.u.49. Tel.:(87) Fax: (87) E. Alsóörs község Önkormányzat 8226 Alsóörs, Endrődi S.u.49. Tel.:(87)447-192 Fax: (87)447-192 E. mail:hivatal@alsoors.hu Szám:1/69-3/2017/Ált. Előterjesztés ingatlanok értékesítésére (volt polgármesteri

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 2-ai ülésére. Tárgy: A Balatonfüred 5494 és 5496 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 2-ai ülésére. Tárgy: A Balatonfüred 5494 és 5496 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/171- /2017 Előkészítő: Melléklet: Dr. Szőke Szabolcs kérelem másolata,

Részletesebben

Város Polgármestere. terület (m2) 4512 kert és gazdasági épület 883 szántó erdő 1 742

Város Polgármestere. terület (m2) 4512 kert és gazdasági épület 883 szántó erdő 1 742 Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés a részben önkormányzati

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Irányár: 350 000 000 Ft Eljárás ügyszáma: 9.Fpk.01-14-002152 Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p66353

PÁLYÁZAT. Irányár: 350 000 000 Ft Eljárás ügyszáma: 9.Fpk.01-14-002152 Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p66353 PÁLYÁZAT Ingatlan címe: Budapest, XI.ker. Hrsz.: 556/22., belterület, Ingatlan címe: 1112 Budapest XI. ker., Csató u. 4., Ingatlan címe: 1112 Budapest XI. ker., Csató u. 3. felülvizsgálat alatt, Az inga

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2013. augusztus 26 -i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2013. augusztus 26 -i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz- 355/2013. ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2013. augusztus 26 -i ülésére Tárgy: MACOVEI ERZSÉBET egyéni vállalkozó közterület-használati

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Főosztály

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Főosztály Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Főosztály íiudapcst Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése ltoot,

Részletesebben

Előterjesztés. Bakos László területvásárlási kérelméről

Előterjesztés. Bakos László területvásárlási kérelméről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/224, 225, 233 me Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Bakos László területvásárlási

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a 2014. március 26. napján tartandó képviselő-testületi ülésre. Készítette: dr. Köles Zsuzsanna vagyonhasznosítási és jogi referens Tárgy:

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e az önkormányzati vagyonáról és a vagyonnal kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásáról egységes szerkezetben az e rendeletet módosító

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózd, Bercsényi Miklós utca 21. szám alatti (hrsz: 2039) ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára

J a v a s l a t az Ózd, Bercsényi Miklós utca 21. szám alatti (hrsz: 2039) ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára J a v a s l a t az Ózd, Bercsényi Miklós utca 21. szám alatti (hrsz: 2039) ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 28-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 28-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. április 28-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Ingatlanvásárlásokhoz fedezet biztosítása Iktatószám: 4199/2017.

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 12-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 12-i ülésére . Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 12-i ülésére Tárgy: Kálmán Imre utcai telekalakítással kapcsolatos döntés Az előterjesztést készítette: Kovács Gábor

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere

Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2. Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2339 Majosháza, Kossuth u. 34., Tel: 06/24-511-830, Fax: 06/24-511-831, E-mail: majoshaza@majoshaza.hu ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. szeptember 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. szeptember 29-i ülésére 6415-2/2011 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. szeptember 29-i ülésére Tárgy: Vagyonrendelet módosítása régebbi eladás és ajándékozás miatt Az előterjesztést készítette

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 3-10/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2007. május 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Az önkormányzat vagyonáról és

Részletesebben

TELEKALAKÍTÁSSAL VEGYES INGATAN ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS

TELEKALAKÍTÁSSAL VEGYES INGATAN ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS TELEKALAKÍTÁSSAL VEGYES INGATAN ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS amely létrejött BÁN ZALÁN ÉS BÁN-ANDRÁSI SZILVIA GÁRDONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT között * 2019. április. napján 1 TELEKALAKÍTÁSSAL VEGYES INGATAN ADÁSVÉTELI

Részletesebben

J a v a s l a t. az ózdi belterületi 17445/2, 17445/3 hrsz-ú természetben Ózd-Szentsimon térségében lévő ingatlanok térítésmentes átvételére

J a v a s l a t. az ózdi belterületi 17445/2, 17445/3 hrsz-ú természetben Ózd-Szentsimon térségében lévő ingatlanok térítésmentes átvételére J a v a s l a t az ózdi belterületi 17445/2, 17445/3 hrsz-ú természetben Ózd-Szentsimon térségében lévő ingatlanok térítésmentes átvételére Ózd, 2018. december 13. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő:

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2015. május 13-i ülésére Készítette: dr. Kozma Enikő alpolgármesteri jogi referens Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

E-hiteles tulajdoni lap - Szemle másolat Megrendelés szám:30005/10970/ Szektor : 16

E-hiteles tulajdoni lap - Szemle másolat Megrendelés szám:30005/10970/ Szektor : 16 3390 Füzesabony Széchenyi István u. 7. Oldal: 1 / 2 82/10 helyrajzi szám Megrendelés szám:30005/10970/2017 I. R É S Z 1. Az ingatlan adatai: alrészlet adatok terület kat.t.jöv. alosztály adatok mûvelési

Részletesebben

8. NAPIREND Ügyiratszám: 14/268/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 20-i nyilvános ülésére

8. NAPIREND Ügyiratszám: 14/268/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 20-i nyilvános ülésére 8. NAPIREND Ügyiratszám: 14/268/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 20-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: A 1683/1 hrsz-ú ingatlan forgalomképessé

Részletesebben

120/2015. /VIII.18./ számú képviselő-testületi határozat

120/2015. /VIII.18./ számú képviselő-testületi határozat a képviselő-testület 2015. augusztus 18-i ülésének könyvéből 120/2015. /VIII.18./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás

Részletesebben

Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke. Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2014. május 28.

Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke. Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2014. május 28. J a v a s l a t az ózdi külterületi 04046/2 és a 04141/10 hrsz-ú önkormányzati tulajdonú ingatlanok ózdi külterületi 01003/2 hrsz-ú magántulajdonú ingatlanra történő cseréjére Előterjesztő: Pénzügyi és

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám:1131-26/2016. Javaslat a Salgótarján észak déli irányú kerékpárút II./A ütemmel érintett ingatlanok terület és tulajdonjog rendezéséhez kapcsolódó előzetes

Részletesebben