Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ"

Átírás

1 Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015/2016

2 A Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola fontos szerepet tölt be városunk sokszínû mûvészeti életében. Az itt folyó munka nem csupán megtanítja gyermekeinket muzsikálni, de megszeretteti velük a zenét, a mûvészetet. Az intézményünk alapfokú zeneoktatást és néptánc oktatást végzõ mûvészeti iskola. A helyi tanulókon kívül a környezõ településekrõl is sokan járnak az intézménybe, hiszen a Tankerületünkben egyedüli mûvészeti iskola vagyunk. Iskolánk 2007-ben "Kiválóra minõsített mûvészetoktatási intézmény" címet kapott. A mûvészeti képzés mindenkor figyelembe veszi a tanulók életkori sajátosságait és érdeklõdésükre, tehetségükre építve alakítja készségeiket és gyarapítja ismereteiket. Lehetõséget ad az egyetemes kultúra, az európai mûveltség, a nemzeti, népi hagyományok, értékek átadására, az értékmegõrzés formáinak kialakítására. Amellett, hogy megismertetjük a tanulókkal a mûvészi megjelenítés módjait, célunk az is, hogy az önkifejezés eszköztárának gazdagításával a zene alkalmazására, befogadására készítsük fel õket. A sikerélményen keresztül történõ munkát tartjuk célravezetõnek. Arra törekszünk, hogy a zeneiskolában minden tanuló saját képességeinek, lehetõségeinek optimumáig jusson el. Biztosítani kívánjuk részükre a teret, ahol gyakorolhatják és fejleszthetik képességeiket, felfedezhetik önmagukat, délutáni foglalkozások keretében. Oktatásunk célja, hogy a nálunk tanuló valamennyi gyermek - képességeihez mérten - sokoldalúan ismerje meg az általa választott mûvészeti tárgyakat, mindezt kulturált környezetben, jól felszerelt tantermekben és élményszerû oktatásban kaphassa meg. Kiemelt feladata iskolánknak a tehetséggondozás. Fontosnak tartjuk a találkozókon, fesztiválokon való részvételt kiemelkedõ tehetségû növendékeinkkel és zenekarainkkal. Számos tanulónk indul országos és területi versenyeken, ahol gyakran érnek el helyezéseket, nyernek díjakat, minõsítéseket. Iskolánk eredményei között fontos megemlíteni, hogy a mûvészeti pályán továbbtanuló növendékek száma a kezdetektõl indulva lassan eléri a százat (jelenleg 95). A felsõfokú tanulmányokat végzettséget

3 szerzett tanulóink közül többen neves zenekarok tagjai lettek, vagy a tanítást választották hivatásuknak, de többen közülük iskolánk tanárai lettek. A zenetanuláshoz már szinte a kezdetektõl hozzátartozik a nyilvánosság elõtti szereplés. Ez célt ad a napi gyakorláshoz, valamint a szülõk, barátok számára lehetõséget nyújt, hogy kövessék a gyerekek hangszeres tudásának fejlõdését. Ünnepi alkalmak ezek akár egy-egy tanár növendékeinek fellépéseirõl, akár az egész iskolát átfogó nagyszabású hangversenyekrõl van szó. Havonta két alkalommal növendékhangversenyt tartunk, a tanszakok évente két hangversenyt szerveznek. Minden tanévben felvételi meghallgatás alapján választjuk ki leendõ növendékeinket, akik a hat alapfokú évfolyam elvégzése után mûvészeti alapvizsgát, a négy továbbképzõ évfolyam elvégzése után mûvészeti záróvizsgát tehetnek, melyrõl bizonyítványt kapnak. A hangszeres növendékek hetente 2x30 percben egyénileg hangszert és 2x45 percben, csoportban szolfézst tanulnak. A néptáncot tanuló növendékeink hetente két alkalommal 3x45 perces (összevont) foglalkozásokon és 1x45 perces (összevont) elméleti folklórismeret órán vesznek részt. Együtteseink: Kis fúvószenekar, Gitárzenekar, kamaraegyüttesek (ütõs, fafúvós, rézfúvós), valamint szolfézs kórus. Hagyományaink: Zenei Világnapi koncert, Adventi koncert, Sárga lovam pányvára VI. Regionális Népzenei Találkozó, Debreceni Kodály Filharmónia - Filmzene koncert, Növendékhangversenyek, Tanszaki hangversenyek, Félévi és év végi vizsgahangversenyek, B tagozatos növendékeink hangversenye, Szolfézsverseny, Hangszeres tanulmányi verseny. Nyári programjaink az Országos Trombitástábor, a Nemzetközi Kürtkurzus, valamint a volt növendékeink hangversenye. Nagy Sándor intézményvezetõ

4 HANGSZERTANULÁS Tanulóink délutáni oktatás keretében hangszeres és a hangszertanulást segítõ elméleti képzést kapnak. Emellett csatlakozhatnak a különbözõ együttesek munkájához. A mûvészeti iskola célja elsõsorban a zene alapjainak a megtanítása, de a tehetséges gyermekeknek a zenei pályára irányítása is feladataink közé tartozik. A hangszeres tanszakokra a szeptember 1-ig 6. életévüket betöltött tanulók jelentkezését várjuk. Iskolánkban a következõ hangszereken lehet tanulni: Zongora, hegedû, cselló, gitár, furulya, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon, trombita, kürt, harsona, tenorkürt, tuba, ütõhangszerek, szintetizátor, népi hegedû, -brácsa, -bõgõ, népi furulya, citera, tekerõ. A választott hangszeren való zenetanulás, heti 2x30 perc egyéni óra keretében történik. A hangszertanulással egy idõben kötelezõ tárgyi szolfézsoktatás folyik, a gyerekek számára a szükséges elméleti tudást adja, mely heti 2x45 perces csoportos óra elfoglaltsággal jár. Célja, a zenei írás-olvasás elsajátítása, a ritmus- és hallásfejlesztés, a hangszertanulás segítése. Legkésõbb 4 év, kötelezõ szolfézstanulás után a tanuló választhat az alábbi kötelezõ tárgyak közül: Kis zenekar, kamarazene, zenetörténet, gitárzenekar. A tanulók tudásukról félévi és év végi vizsgán illetve hangversenyeken adnak számot, melyrõl bizonyítványt kapnak.

5 Hangszerbemutató koncertek: május (kedd, szerda) 9.00-tól és órától Mûvészeti Iskola Pódium terem Felvételi: A hangszeres szakokra jelentkezõk kiválasztása alkati szempontok figyelembevételével történik. Általánosságban: fiziológiai adottságok vizsgálata Zenei: egy szabadon választott népdal, vagy gyermekdal éneklése, ritmuskészség felmérése, a jelentkezõ, taps vagy kopogás formájában legyen képes egyszerûbb ritmusképletek visszaadására, egyszerûbb dallamfordulatok visszaéneklése, a hangszeres szakokra elõnyben részesülnek a felvételin azok, akik a furulya elõképzõ osztályt elvégezték. Felvételi helye és ideje: május én (csütörtök, Péntek) óra között - Mûvészeti Iskola Hozzák magukkal a gyermek diákigazolványát (ha van) és TAJ kártyáját. Amennyiben a felvételin a fent megadott idõpontokban nem tudnak megjelenni, kérjük, a Mûvészeti Iskolában az 52/ telefonszámon érdeklõdjenek.

6 TÁNCMÛVÉSZETI TANSZAK Iskolánk táncmûvészeti tagozatának néptánc szakára azon elsõs és alsó tagozatos gyermekek jelentkezését várjuk, akik szeptember 1-ig betöltik 6. életévüket. A néptánc tanszak célja, hogy a tanulókat megismertesse a magyar néptánc és a népi kultúra értékeivel, a magyar nép hagyományaival. Saját népünk hagyományainak, értékeinek megismerésével, megszerettetésével, a felnövekvõ nemzedék kultúránk õrzõjévé, továbbadójává válhat. A néptáncot tanuló növendékeink hetente két alkalommal 3x45 perces (összevont) foglalkozásokon és 1x45 perces elméleti folklórismeret órán vesznek részt. A néptánc csoportok az iskolai és városi rendezvényeken sikeres szerepléseikkel színesítik a kulturális programokat, elõadásokat. Néptáncosaink félévkor és év végén, vizsgán illetve színpadi elõadáson (gálán) adnak számot tudásukról, melyrõl bizonyítványt kapnak. Bemutató és Gálamûsor: Bemutató: május (kedd, szerda) 9.00-tól és órától - Mûvészeti Iskola Pódium terem Gálamûsor: május 27. (szerda) órától a Mûvészeti Iskola Színházteremében Felvételi: A néptánc tanszakra jelentkezõk kiválasztása alkati szempontok figyelembevételével történik.

7 Felvételi helye és ideje: május én (csütörtök, Péntek) óra között - Mûvészeti Iskola Hozzák magukkal a gyermek diákigazolványát (ha van) és TAJ kártyáját. HOGYAN TOVÁBB? A felvételt nyert tanulók névsorát június 30-tól lehet megtekinteni a Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola bejáratánál (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 18.), valamint minden iskolában, ahol kihelyezett tagozatunk mûködik, továbbá a Mûvészeti Iskola honlapján: Bõvebb információ: 52/ Beiratkozás (felvételt nyert tanulók és a régi tanulók részére): augusztus (csütörtök, péntek) óráig a Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola I. emeleti Pódium termében. Ezen a napon kerül sor: - nyilatkozatok véglegesítésére - elsõ félévi térítési illetve tandíjak befizetésére - a térítési díj mentességre, valamint térítési- és/vagy tandíjkedvezményre vonatkozó kérelmek és dokumentumok befogadására Hozzák magukkal a gyermek diákigazolványát (ha van) és TAJ kártyáját. Középiskolai tanulók esetében az iskolalátogatási igazolást.

8 Térítési díj: A mûvészeti iskolában tanulók a köznevelési törvény, valamint a fenntartó rendelete alapján meghatározott térítési díjat, vagy tandíjat fizetnek. A nemzeti köznevelésrõl szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII.28.) számú Korm. rendelete 34. (1) bekezdésének b) és 36. (1) bekezdésének (a) pontja alapján az intézményünkben tanulók térítési díjat kötelesek fizetni. A 2015/2016-os tanévben a térítési díj összege kezdõknek Ft/félév. Részletes tájékoztatás az iskolánkban, vagy a /tandij_2015_2016 weboldalon. Térítési díj mentesség: évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésrõl 16. (3) (...) Minden esetben ingyenes a halmozottan hátrányos helyzetû, a hátrányos helyzetû tanuló, a testi, érzékszervi (látási, hallási), középsúlyos és enyhe értelmi fogyatékos, továbbá az autista tanuló részére az elsõ alapfokú mûvészetoktatásban való részvétel. Térítési- és/vagy tandíj kedvezmény: A gyermeket, tanulót szociális helyzete alapján térítési-, és/vagy tandíjkedvezmény illeti meg, ha a gyermek, tanuló törvényes képviselõje háztartásában az egy fõre jutó NETTÓ jövedelem nem haladja meg a Ft-ot. A kedvezmény mértéke sávosan kerül megállapításra. Megtisztelõ figyelmét köszönjük!

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015 A Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola fontos szerepet tölt be városunk sokszínû mûvészeti életében. Az itt folyó munka nem

Részletesebben

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017-es tanév A Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola fontos szerepet tölt be városunk sokszínû mûvészeti életében. Az itt folyó munka

Részletesebben

Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015/2016 A zenei nevelés nem csak zenei célokat szolgál, hanem más, kognitív folyamatokra is kedvező hatással van. A ritmus, a ritmusos

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti Iskola OM: 039609

Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti Iskola OM: 039609 Alapfokú művészeti iskolai közzétételi lista 2014/2015. tanév (229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról) Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató Felvételi

Részletesebben

2014/2015 tanév. Jelenleg a Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskolában 8 pedagógus végzi a munkáját:

2014/2015 tanév. Jelenleg a Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskolában 8 pedagógus végzi a munkáját: Dunaföldvári Bölcskei Madocsai Általános Iskola, Gimnázium és Szakiskola Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskola 7020 Dunaföldvár, Templom u. 9. 75/541-247, Tel /Fax: 75/541-013 OM 201167 2014/2015 tanév

Részletesebben

Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti Iskola OM:

Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti Iskola OM: Alapfokú művészeti iskolai közzétételi lista 2018/2019. tanév (229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról) Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató Felvételi

Részletesebben

KLASSZIKUS ZENE A KÉPZÉS STRUKTÚRÁJA. Hangszeres és vokális tanszakok egyéni képzés

KLASSZIKUS ZENE A KÉPZÉS STRUKTÚRÁJA. Hangszeres és vokális tanszakok egyéni képzés 1 KLASSZIKUS ZENE AZ ALAPFOKÚ ZENEOKTATÁS CÉLRENDSZERE ÉS FUNKCIÓI Az alapfokú művészetoktatás követelménye és tantervi programja keretében folyó zenei nevelés alkalmat ad az érdeklődő és fogékony tanulók

Részletesebben

A WEINER LEÓ ZENEISKOLA

A WEINER LEÓ ZENEISKOLA A WEINER LEÓ ZENEISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Zeneiskolai felvételi tájékoztatója A 2010/2011-es tanévre Tagiskolák és tanított tárgyak: Központi épületünkben Neszmélyi út 30. harmonika, hárfa,

Részletesebben

Pedagógiai Program 2018

Pedagógiai Program 2018 Pedagógiai Program 2018 Zeneművészeti ág A) KLASSZIKUS ZENE I. Fejezet AZ ALAPFOKÚ ZENEOKTATÁS CÉLRENDSZERE ÉS FUNKCIÓI Az alapfokú művészetoktatás követelménye és tantervi programja keretében folyó zenei

Részletesebben

Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti Iskola OM:

Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti Iskola OM: Alapfokú művészeti iskolai közzétételi lista 2016/2017. tanév (229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról) Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató Felvételi

Részletesebben

ZENEOKTATÁSI MUNKATERVE

ZENEOKTATÁSI MUNKATERVE Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának. (Kodály Zoltán) OM azonosító: 031528 VERPELÉTI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA

Részletesebben

Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti Iskola OM:

Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti Iskola OM: Alapfokú művészeti iskolai közzétételi lista 2015/2016. tanév (229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról) Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató Felvételi

Részletesebben

2014/2015. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2014/2015. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2014/2015 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2014/2015 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2014/2015 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Különös közzétételi listája

Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

ELEKTROAKUSZTIKUS ZENE

ELEKTROAKUSZTIKUS ZENE 1 ELEKTROAKUSZTIKUS ZENE AZ ALAPFOKÚ ELEKTROAKUSZTIKUS ZENE OKTATÁS CÉLRENDSZERE ÉS FUNKCIÓI Az alapfokú művészetoktatás követelménye és tantervi programja keretében folyó elektroakusztikus zenei nevelés

Részletesebben

VIKÁR SÁNDOR ZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

VIKÁR SÁNDOR ZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA VIKÁR SÁNDOR ZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA A TÉRÍTÉSI DÍJ- ÉS TANDÍJFIZETÉS MÉRTÉKE ÉS RENDJE 2018. SZEPTEMBER 1-TŐL A Nyíregyházi Tankerületi Központ a 2018/2019-es tanévben a Vikár Sándor Zenei Alapfokú

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág:

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág: KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneművészeti ág: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Sorszám

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmény. Zeneművészeti- és színjáték ág

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmény. Zeneművészeti- és színjáték ág Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmény Zeneművészeti- és színjáték ág 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

Az alapfokú művészeti iskola 2017/2018. tanév térítési- és tandíjairól

Az alapfokú művészeti iskola 2017/2018. tanév térítési- és tandíjairól T I L D Y Z O L T Á N Á L T A L Á N O S I S K O L A É S A LAP F O K Ú M Ű V É S Z E T I I S K O L A 5 520 S Z E G H A L O M, T I L D Y Z O L T Á N U. 19-21. Tel: 66/371 232 iskola@tildy-szhalom.sulinet.hu;

Részletesebben

Különös közzétételi lista es tanév

Különös közzétételi lista es tanév Különös közzétételi lista 2016-2017-es tanév Jogszabályi háttér: 229/2012 (VIII.28.) Kormány rendelet Az intézmény neve: Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola Címe: 2400 Dunaújváros, Március 15.tér

Részletesebben

Intézményi közzétételi lista

Intézményi közzétételi lista Intézményi közzétételi lista Betöltött munkakörök alapján a pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Tantárgy Alkalmazott Iskolai pedagógus végzettség

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Martonvásári Alapfokú Művészeti Iskola Térítési- és Tandíj Szabályzata a 8/2014. (X.10.) KLIK elnöki utasítás alapján

Martonvásári Alapfokú Művészeti Iskola Térítési- és Tandíj Szabályzata a 8/2014. (X.10.) KLIK elnöki utasítás alapján Martonvásári Alapfokú Művészeti Iskola Térítési- és Tandíj Szabályzata a 8/2014. (X.10.) KLIK elnöki utasítás alapján I. Fejezet Általános rendelkezés 1. (1) A Szabályzat célja A Szabályzat célja, hogy

Részletesebben

Intézményi közzétételi lista

Intézményi közzétételi lista Intézményi közzétételi lista Betöltött munkakörök alapján a pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Tantárgy Alkalmazott Iskolai pedagógus végzettség

Részletesebben

Zeneművészeti ág - egyéni képzés

Zeneművészeti ág - egyéni képzés Budapest XV. kerületi Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában fizetendő Térítési díjak és tandíjak mértéke a 2015/16. tanévre 1 Zeneművészeti ág - egyéni képzés egy művészeti ágban, heti

Részletesebben

Különös közzétételi lista es tanév

Különös közzétételi lista es tanév Különös közzétételi lista 2018-2019-es tanév Jogszabályi háttér: 229/2012 (VIII.28.) Kormány rendelet Az intézmény neve: Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola Címe: 2400 Dunaújváros, Március 15.tér

Részletesebben

ZENEOKTATÁSI MUNKATERVE

ZENEOKTATÁSI MUNKATERVE Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának. (Kodály Zoltán) OM azonosító: 031528 VERPELÉTI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA

Részletesebben

Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Pest megye Tankerület megnevezése: KLIK Nagykőrösi Tankerülete OM azonosító: 039999

Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Pest megye Tankerület megnevezése: KLIK Nagykőrösi Tankerülete OM azonosító: 039999 A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2013. (VII. 5.) EMMI utasítás módosításáról rendelkező az emberi erőforrások minisztere 37/2013. (X. 4.) EMMI utasítása

Részletesebben

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma 1. Óvoda 20/ 2012. ( VIII.31) EMMI rendelet 20. (1) 37 Az óvodai

Részletesebben

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma 1. Óvoda Óvodai felvétel, beiratkozás 20/ 2012. ( VIII.31)

Részletesebben

Közzétételi lista 2015/2016. tanév

Közzétételi lista 2015/2016. tanév 2015/2016. tanév 5310 Kisújszállás, Rákóczi út 3. 59/520-591 OM azonosító: 201730 Tartalomjegyzék Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató... 4 Felvételi lehetőség a Művészeti Iskolába... 4 Milyen elfoglaltsággal

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág:

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág: KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneművészeti ág: Az első minősítés évéhez viszonyítva hány előképző, alapfokú és továbbképző évfolyamot működtet 2018-2019 tanév

Részletesebben

2013/2014. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2013/2014. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2013/2014 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2013/2014 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2013/2014 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

A Solti György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

A Solti György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola A Solti György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 2014/2015. tanév éves intézményi munkaterve Dátum Nap Óra Esemény Helyszín augusztus 25. 11.00 Tanszakvezetői alakuló Solti értekezlet augusztus 26 29. Vonószenekar

Részletesebben

Térítési és tandíjszabályozás a Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak 2015/2016-os tanévben

Térítési és tandíjszabályozás a Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak 2015/2016-os tanévben Térítési és tandíjszabályozás a Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak 2015/2016-os tanévben A KLIK Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2013.(VII.5.) EMMI utasításban

Részletesebben

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet]

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

A Festetics György Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Pedagógiai Programja

A Festetics György Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Pedagógiai Programja A Festetics György Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Pedagógiai Programja BEVEZETÉS: A 3/2011. (I.26.) NEFMI Rendelet értelmében a 27/1998. (VI.10.) MKM Rendelet 1. sz. melléklete kiegészül

Részletesebben

2.) Telephelyek: a.) Kisfaludy Utcai Tagiskola, 7400 Kaposvár, Kisfaludy u. 26. Évfolyamok száma: Előkészítő: 1 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam

2.) Telephelyek: a.) Kisfaludy Utcai Tagiskola, 7400 Kaposvár, Kisfaludy u. 26. Évfolyamok száma: Előkészítő: 1 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam A L A P Í T Ó O K I R A T Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 319/2000. (IX.21.) számú határozata a Liszt Ferenc Zeneiskola alapító okiratáról. Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény,

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág:

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág: KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneművészeti ág: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Sorszám

Részletesebben

2015/2016 Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kecskemét A térítési díj és a tandíj fizetésének szabályozása

2015/2016 Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kecskemét A térítési díj és a tandíj fizetésének szabályozása 1 2015/2016 Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kecskemét A térítési díj és a tandíj fizetésének szabályozása 2 I. Általános rendelkezések Jelen Szabályzat a Klebelsberg

Részletesebben

Kedves Szülők! Kedves Diákok!

Kedves Szülők! Kedves Diákok! Kedves Szülők! Kedves Diákok! Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önöket arról, hogy az alapfokú művészetoktatásban hogyan lehet tanulói jogviszonyt létesíteni, valamint arról, hogy a hatályos jogszabályok

Részletesebben

Kedves Szülők, Diákok!

Kedves Szülők, Diákok! Kedves Szülők, Diákok! Zeneiskolánkban az oktatás térítési díj, illetve tandíj megfizetése ellenében vehető igénybe. Alacsonyabb összegű Térítési díjat (1-es táblázat) fizet minden olyan tanuló, aki iskolánkban

Részletesebben

Közzétételi lista 2016/2017. tanév

Közzétételi lista 2016/2017. tanév 2016/2017. tanév 5310 Kisújszállás, Rákóczi út 3. 59/520-591 OM azonosító: 201730 Tartalomjegyzék Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató... 4 Felvételi lehetőség a Művészeti Iskolába... 4 Milyen elfoglaltsággal

Részletesebben

Alapfok: 1-4 évfolyam. b.) Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, 7400 Kaposvár, Fő u. 44. Alapfok: 1-4 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam

Alapfok: 1-4 évfolyam. b.) Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, 7400 Kaposvár, Fő u. 44. Alapfok: 1-4 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam A L A P Í T Ó O K I R A T ált.isk. 5.sz.melléklet Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 319/2000. (IX.21.) számú határozata a Liszt Ferenc Zeneiskola alapító okiratáról. Az államháztartásról szóló

Részletesebben

2014/2015 tanév. Jelenleg a Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskolában 8 pedagógus végzi a munkáját:

2014/2015 tanév. Jelenleg a Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskolában 8 pedagógus végzi a munkáját: Dunaföldvári Bölcskei Madocsai Általános Iskola, Gimnázium és Szakiskola Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskola 7020 Dunaföldvár, Templom u. 9. 75/541-247, Tel /Fax: 75/541-013 OM 201167 2014/2015 tanév

Részletesebben

Térítési és tandíjszabályozás a Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak 2014/2015-ös tanévben

Térítési és tandíjszabályozás a Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak 2014/2015-ös tanévben Térítési és tandíjszabályozás a Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak 2014/2015-ös tanévben A KLIK Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2013.(VII.5.) EMMI utasításban

Részletesebben

A Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Intézmény Térítési- és tandíj szabályzata 2018/19-es tanév

A Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Intézmény Térítési- és tandíj szabályzata 2018/19-es tanév A Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Intézmény Térítési- és tandíj szabályzata 2018/19-es tanév A Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium Alapfokú Művészeti

Részletesebben

Tomsits Rudolf Alapfokú Művészeti Iskola

Tomsits Rudolf Alapfokú Művészeti Iskola Tomsits Rudolf Alapfokú Művészeti Iskola Közzétételi lista 2015/2016. 1 A 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10 fejezet 23. -a, (1., 5.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé: 1. A felvételi

Részletesebben

Közzétételi lista 2017/2018. tanév

Közzétételi lista 2017/2018. tanév 2017/2018. tanév 5310 Kisújszállás, Rákóczi út 3. 59/520-591 OM azonosító: 201730 Tartalomjegyzék Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató... 4 Felvételi lehetőség a Művészeti Iskolába... 4 Milyen elfoglaltsággal

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 18-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Vecsési

Részletesebben

Földváry Miklós Alapfokú Művészeti Iskola PF 2101 OM azonosító: Alapfokú művészeti iskolai közzétételi lista

Földváry Miklós Alapfokú Művészeti Iskola PF 2101 OM azonosító: Alapfokú művészeti iskolai közzétételi lista Földváry Miklós Alapfokú Művészeti Iskola PF 2101 OM azonosító: 201175 Cím: 2711 Tápiószentmárton, Kossuth Lajos u.11. Telefon: 0629/423-490 E-mail: foldvary.titkarsag@gmail.com igazgato.foldvary@gmail.com

Részletesebben

a Kroó György Zene és Képzőművészeti Kőbányai Alapfokú Művészeti Iskolában

a Kroó György Zene és Képzőművészeti Kőbányai Alapfokú Művészeti Iskolában Kelet Pesti Tankerületi Központ TÉRíTÉSI DíJ, TANDíJ MEGÁLLAPlTÁSA És ELRENDELÉSE Tárgy: Hatálya: Kiteijed: a térítési díj és tandíjfizetés mértéke és rendje a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Kőbányai

Részletesebben

Közzétételi lista 2018/2019. tanév

Közzétételi lista 2018/2019. tanév 2018/2019. tanév 5310 Kisújszállás, Rákóczi út 3. 59/520-591 OM azonosító: 201730 Tartalomjegyzék Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató... 4 Felvételi lehetőség a Művészeti Iskolába... 4 Milyen elfoglaltsággal

Részletesebben

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet]

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához, művészeti áganként Zeneművészeti ág: Tantárgy

Részletesebben

HATÁROZAT. Az oktatási intézményben igénybe vehető szolgáltatások köre

HATÁROZAT. Az oktatási intézményben igénybe vehető szolgáltatások köre HATÁROZAT az Egri Főegyházmegye által fenntartott Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola köznevelési intézményben igénybe vehető alapfokú művészetoktatási vagy szakképzési szolgáltatások intézményi

Részletesebben

Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola

Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola Az iskola története 1995. Nagykovácsi Zenei Alapítvány létrehozó és fenntartó nonprofit közhasznú alapítvány 1995-2001 Zeneiskola 2001. Képzőművészeti Tanszak 2003.

Részletesebben

16 Nem jelent meg Szolfézs szakra felvételt nyert ("alapítvány").nem nyert felvételt zongora, gitár és ütő

16 Nem jelent meg Szolfézs szakra felvételt nyert (alapítvány).nem nyert felvételt zongora, gitár és ütő 1 Helyhiány miatt nem nyert felvételt szaxofon szakra 2 Szolfézs tárgyra felvételt nyert ("alapítvány") 3 Felvételt nyert népi ének szakra 4 Felvételt nyert furulya szakra és szolfézs szakra 5 Felvételt

Részletesebben

A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve

A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve 1 A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve 1. A 2013/2014 tanév legfontosabb időpontjai 1.1. A szorgalmi idő legfontosabb eseményei Tanévnyitó

Részletesebben

Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERV 2016/17.

Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERV 2016/17. Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERV 2016/17. 2016/2017. tanév Munkaterv Tartalomjegyzék 1) Tárgyi feltételek biztosítása a 2016-2017-os tanévre... 3 2) Tanulói létszámadatok, tanulócsoportok,

Részletesebben

Földváry Miklós Alapfokú Művészeti Iskola PF 2101 OM azonosító: Alapfokú művészeti iskolai közzétételi lista 2018/2019

Földváry Miklós Alapfokú Művészeti Iskola PF 2101 OM azonosító: Alapfokú művészeti iskolai közzétételi lista 2018/2019 Földváry Miklós Alapfokú Művészeti Iskola PF 2101 OM azonosító: 201175 Cím: 2711 Tápiószentmárton, Kossuth Lajos u.11. Telefon: 0629/423-490 E-mail: foldvary.titkarsag@gmail.com igazgato.foldvary@gmail.com

Részletesebben

Statisztikai összesítés. az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján

Statisztikai összesítés. az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján Statisztikai összesítés az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján 2008 Statisztikai összesítés az alapfokú művészetoktatási intézmények

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

K o n t r a s z t o k A. M. I. M u n k a t e r v e 2010-2011.

K o n t r a s z t o k A. M. I. M u n k a t e r v e 2010-2011. K o n t r a s z t o k A. M. I. M u n k a t e r v e 2010-2011. Megyei, regionális, és országos rendezvények és tanulmányi versenyek XIII. Országos Koncz János hegedűverseny Kovács Dénes emlékére A verseny

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] 1. A ok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

Térítési/tandíjak befizetésének eljárásrendje TRIOLA AMI 2016/2017. tanév

Térítési/tandíjak befizetésének eljárásrendje TRIOLA AMI 2016/2017. tanév Térítési/tandíjak befizetésének eljárásrendje TRIOLA AMI 2016/2017. tanév A 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről valamint a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet figyelembe vételével a TRIOLA Közhasznú

Részletesebben

RENDELET. Törvényi előírások. Részletek a 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendeletből

RENDELET. Törvényi előírások. Részletek a 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendeletből RENDELET Törvényi előírások Részletek a 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendeletből A térítési díj-fizetési kötelezettség 35. (1) Az állami szerv, az állami felsőoktatási intézmény, az önkormányzat és az önkormányzati

Részletesebben

Különös közzétételi lista 2014-2015-ös tanév

Különös közzétételi lista 2014-2015-ös tanév Különös közzétételi lista 2014-2015-ös tanév Jogszabályi háttér: 229/2012 (VIII.28.) Kormány rendelet Az intézmény neve: Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola Címe: 2400 Dunaújváros, Március 15.tér

Részletesebben

Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola

Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola Különös közzétételi lista [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 2016/17-es tanév 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

I. A TANÍTÁSI ÉS TANÍTÁSON KÍVÜLI TEVÉKENYSÉG RENDJE A 2014/2015-ös TANÉVBEN

I. A TANÍTÁSI ÉS TANÍTÁSON KÍVÜLI TEVÉKENYSÉG RENDJE A 2014/2015-ös TANÉVBEN 1 I. A TANÍTÁSI ÉS TANÍTÁSON KÍVÜLI TEVÉKENYSÉG RENDJE A 2014/2015-ös TANÉVBEN 1. Az erőforrások miniszterének a 2014-2015-ös tanév rendjéről szóló rendelete értelmében a tanév kezdő napja 2014. szeptember

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó legfontosabb információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya 1 Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2012. (XI. 28.) rendelete a Művészeti Iskolában alkalmazott térítési díj és tandíjfizetési kötelezettség megállapításának szabályairól Martonvásár

Részletesebben

Kedves Szülők, Diákok!

Kedves Szülők, Diákok! Kedves Szülők, Diákok! Zeneiskolánkban az oktatás térítési díj, illetve tandíj megfizetése ellenében vehető igénybe. Térítési díjat fizet minden olyan 6-18 éves növendék, aki tanulói jogviszonnyal rendelkezik,

Részletesebben

A MŰVÉSZETI TAGOZAT MUNKATERVE

A MŰVÉSZETI TAGOZAT MUNKATERVE A MŰVÉSZETI TAGOZAT MUNKATERVE 2012-2013. Személyi feltételek: A művészeti tagozaton 5 pedagógus dolgozik. Végzettségük megfelelő, szakszerű pedagógiai munkát végeznek. -Burai Balázs ~Zongora korrepetíció

Részletesebben

A BALATONFŰZFŐI IRINYI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA TÉRÍTÉSI- ÉS TANDÍJ SZABÁLYZATA 2017/2018-AS TANÉV

A BALATONFŰZFŐI IRINYI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA TÉRÍTÉSI- ÉS TANDÍJ SZABÁLYZATA 2017/2018-AS TANÉV A BALATONFŰZFŐI IRINYI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA TÉRÍTÉSI- ÉS TANDÍJ SZABÁLYZATA 2017/2018-AS TANÉV A 2017/18-as tanévben a térítési díjak és tandíjak a Nemzeti Köznevelésről

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA (Alapfokú művészetoktatási intézmények 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet alapján) 1. A pedagógusok i végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

1. Általános rendelkezések 1.

1. Általános rendelkezések 1. Kerepes Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2010. (XI.26.) rendelete a Széchenyi István Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakszolgálat művészetoktatási

Részletesebben

Földváry Miklós Alapfokú Művészeti Iskola PF 2101 OM azonosító: Alapfokú művészeti iskolai közzétételi lista 2017/18

Földváry Miklós Alapfokú Művészeti Iskola PF 2101 OM azonosító: Alapfokú művészeti iskolai közzétételi lista 2017/18 Földváry Miklós Alapfokú Művészeti Iskola PF 2101 OM azonosító: 201175 Cím: 2711 Tápiószentmárton, Kossuth Lajos u.11. Telefon: 0629/423-490 E-mail: foldvary.titkarsag@gmail.com igazgato.foldvary@gmail.com

Részletesebben

MIKEPÉRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (IX.12.) SZ. KT RENDELETE

MIKEPÉRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (IX.12.) SZ. KT RENDELETE MIKEPÉRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (IX.12.) SZ. KT RENDELETE az oktatási térítési díjak és tandíjak megállapításának szabályairól Mikepércs Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító száma:

Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító száma: Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító száma: 201425 Cím: 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 6. Telefonszám: 30/960-0219 E-mail: premiermuveszeti@gmail.com Honlap: www.premiermuveszeti.hu

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a közoktatási intézmények Alapító Okiratai módosításának jóváhagyására

Tárgy: Javaslat a közoktatási intézmények Alapító Okiratai módosításának jóváhagyására GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. február 28-ai ülésére Tárgy: Javaslat a közoktatási intézmények Alapító Okiratai módosításának jóváhagyására Előterjesztő:

Részletesebben

A Maglódi Vermesy Péter Alapfokú Művészeti Iskola Térítési- és Tandíj Szabályzata a 3/2015. (VIII. 28.) KLIK elnöki utasítás alapján

A Maglódi Vermesy Péter Alapfokú Művészeti Iskola Térítési- és Tandíj Szabályzata a 3/2015. (VIII. 28.) KLIK elnöki utasítás alapján A Maglódi Vermesy Péter Alapfokú Művészeti Iskola Térítési- és Tandíj Szabályzata a 3/2015. (VIII. 28.) KLIK elnöki utasítás alapján I. Fejezet Általános rendelkezés I.1. A Szabályzat célja A Szabályzat

Részletesebben

2018/2019. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2018/2019. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2018/2019 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2018/2019 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2018/2019 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Térítési díj- és tandíj szabályzat Zeneművészeti ág egyéni képzés

Térítési díj- és tandíj szabályzat Zeneművészeti ág egyéni képzés Térítési díj- és tandíj szabályzat 2015-2016 Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2013. ( VII.5.) EMMI

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS. 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS. 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, OM azonosítója: 039985 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet 1. A pedagógusok iskolai végzettsége

Részletesebben

2016/2017 tanév. Jelenleg a Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskolában 9 pedagógus végzi a munkáját:

2016/2017 tanév. Jelenleg a Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskolában 9 pedagógus végzi a munkáját: Dunaföldvári Bölcskei Madocsai Általános Iskola és Gimnázium Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskola 7020 Dunaföldvár, Templom u. 9. 75/541-247, Tel /Fax: 75/541-013 OM 201167 2016/2017 tanév Személyi és

Részletesebben

Intézmény neve: Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kerényi György Művészeti Iskolája OM azonosítója:

Intézmény neve: Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kerényi György Művészeti Iskolája OM azonosítója: Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai e és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Jogszabályi háttér: 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. sz. melléklete Az intézmény neve: Wesley-Da Capo Művészeti Iskola, ú Művészetoktatási Intézmény Címe: 2400 Dunaújváros,

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató 1. Képzésünk Iskolánkban 4 éves, humán orientált, érettségire való felkészítés folyik. Ezzel párhuzamosan a felsőoktatásra felkészítő, középfokú zeneművészeti képzés folyik, amely

Részletesebben

OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA

OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA 8700 Marcali, Szegedi u. 14. Tel./Fax: +36 85 415 711 Mobil: +36 30 994 23-55 E-mail: info@overtones.hu OM azonosító: 102769 OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA Hatályba lép: 2015. szeptember

Részletesebben

DUNAHARASZTI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA

DUNAHARASZTI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA Dunaharaszti Város Önkormányzata DUNAHARASZTI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 8. (4) és (5) bekezdésében

Részletesebben

VárosPolgármestere. Előterjesztés. A Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okiratának módosításáról

VárosPolgármestere. Előterjesztés. A Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okiratának módosításáról VárosPolgármestere 2051 Biatorbágy, BarossGáborutca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112,113,142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A Pászti Miklós

Részletesebben

/ OM

/ OM Dunaföldvári Bölcskei Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskola 7020 Dunaföldvár, Templom u. 9. 75/541-145 OM 201167 2017/2018 tanév Név: Dunaföldvári-

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat

Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat 1, 2 VÁROSI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat 3 Törzsszám: 634410 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 290/1999.(X. 28.) KT. számú határozata, az államháztartásról

Részletesebben

SZENT IMRE KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA, KOLLÉGIUM, ÓVODA és ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA AMI intézményegység

SZENT IMRE KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA, KOLLÉGIUM, ÓVODA és ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA AMI intézményegység SZENT IMRE KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA, KOLLÉGIUM, ÓVODA és ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA AMI intézményegység OM azonosítója: 033665 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT 20. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Thuri György

Részletesebben

1.1. Hivatalos neve: Balatonlelle-Karádi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

1.1. Hivatalos neve: Balatonlelle-Karádi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Somogy megye Tankerület megnevezése: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Fonyódi Tankerülete OM azonosító: 033998 Balatonlelle-Karádi Általános Iskola és

Részletesebben

A DUNAÚJVÁROSI SÁNDOR FRIGYES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA. Szakmai Munkaterve. a 2014-2015-ös tanévre

A DUNAÚJVÁROSI SÁNDOR FRIGYES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA. Szakmai Munkaterve. a 2014-2015-ös tanévre A DUNAÚJVÁROSI SÁNDOR FRIGYES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Szakmai Munkaterve a 2014-2015-ös tanévre Intézményünk a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola Munkaterve a 2014-2015-ös tanévre

Részletesebben

Különös közzétételi lista 2010/2011-es tanév. 11/1994 (VI.8.) MKM és 32/2008 (XI.24.) OKM rendelethez

Különös közzétételi lista 2010/2011-es tanév. 11/1994 (VI.8.) MKM és 32/2008 (XI.24.) OKM rendelethez Különös közzétételi lista 2010/2011-es tanév 11/1994 (VI.8.) MKM és 32/2008 (XI.24.) OKM rendelethez 1. A ok iskolai végzettsége és szakképzettsége: Név Végzettség, Tantárgy szakképzettség 1. Bíró Csaba,

Részletesebben