Jegyzőkönyv. Meghívott vendégek: Dr. Nagy Árpád Civil Kerekasztal Korsós Lajosné EVAT Zrt. Takács Zoltán ügyvezető Egri TISZK KKN Kft.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv. Meghívott vendégek: Dr. Nagy Árpád Civil Kerekasztal Korsós Lajosné EVAT Zrt. Takács Zoltán ügyvezető Egri TISZK KKN Kft."

Átírás

1 365-13/2013. Humán Szolgáltatási Iroda Jegyzőkönyv Készült: az Emberi Erőforrás Bizottság december 10-én Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében (Eger, Kossuth L. u. 28.) megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: elnök Lombeczki Gábor képviselő tag Bognár Ignác képviselő tag Martonné Adler Ildikó képviselő tag Aranyosi Gábor szakértő tag Lakatos Oszkár szakértő tag Hivatal részéről: dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető dr. Szemes Gabriella jogász Kovács Erika városüzemeltetési ügyintéző Zsótér Krisztián vagyongazdálkodási ügyintéző Balázs Éva lakásügyi ügyintéző Szekeres Vivien jegyzőkönyvvezető Meghívott vendégek: Dr. Nagy Árpád Civil Kerekasztal Korsós Lajosné EVAT Zrt. Takács Zoltán ügyvezető Egri TISZK KKN Kft. A bizottság elnöke köszöntötte a megjelent bizottsági tagokat, a szakirodák képviselőit és a meghívott vendégeket. Megállapította, hogy a bizottság határozatképes, 6 tag jelen van. Kérdése volt, hogy mindenki megkapta-e időben az anyagokat. Senki nem jelezte, hogy nem, tehát volt idő a felkészülésre. Módosító javaslat nem érkezett a napirendi pontokhoz. Nem volt feltüntetve meghívottként, viszont jelen van és szeretne a 8. napirendi pontnál szót kérni Fejes István vállalkozó, aki az Egri Futball Club Kft. utánpótlás csapatainak fuvarozását végezte. Kérdése volt a bizottság tagjaihoz, hogy hozzájárulnak-e Fejes István meghallgatásához? A Bizottság 4 igen és 2 tartózkodás mellett hozzájárult a meghallgatáshoz. A bizottság elnöke kérte Fejes Istvánt, kint várakozzon. Az első napirendi ponthoz Irodavezető asszony még nem érkezett meg, ezért kérte, hogy a 2. napirendi pont tárgyalásával kezdjék az ülést. A Bizottság 6 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a napirendi pontokat.

2 2. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének rendelet-tervezete a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 42/2000. (IX.15.) sz. rendelet módosítására. (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Az anyag előterjesztője Sós István alpolgármester úr. Előadója Tuza Róbert irodavezető, akit Kovács Erika képvisel az ülésen. Kérdése volt kíván-e szóbeli kiegészítést tenni? Kovács Erika A tegnapi napon az UKB tárgyalta és elfogadta a rendelet-tervezetet. Egyéb hozzászólás nem lévén, kérte szavazzanak. Döntési javaslat: A bizottság támogatja a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 42/2000. (IX.15.) önkormányzati rendelet módosításának Közgyűlés elé terjesztését. A bizottság 6 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a döntési javaslatban foglaltakat. 132/2013. (XII.10.) EEB döntés Az Emberi Erőforrás Bizottság támogatja a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 42/2000. (IX.15.) önkormányzati rendelet módosításának Közgyűlés elé terjesztését. 3. Előterjesztés a hulladékról szóló törvénnyel összefüggésben egyes önkormányzati rendeletek módosításáról és hatályon kívül helyezéséről szóló önkormányzati rendelet-tervezet véleményezésre megküldéséről. (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) A hulladékokról szóló évi CLXXXV. törvény ez év januárjától megváltoztatta a hulladékgazdálkodást. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásra vonatkozó jogszabályok változtak meg. Lényeges, hogy január 1-től nem az önkormányzat, hanem a miniszter állapítja meg a közszolgáltatás díját, ebben az esetben a vidékfejlesztési és földművelésügyi miniszter, mert oda tartozik a környezetvédelem is. Dr. Szemes Gabriella Igen, oda tartozik. Amíg a miniszteri rendelet nem kerül megállapításra, addig a december 31-i, illetve április 14-i díjakat kell alkalmazni, azokat kell csökkenteni 10%- kal. Törvényben meg van határozva az, hogy pontosan milyen díjakat kell kiszámláznia a szolgáltatónak. Most még csak arról kell dönteni, hogy a rendelet-tervezet alkalmas-e véleményezésre.

3 Dr. Szemes Gabriella A bizottság még újra tárgyalni fogja a rendelet-tervezetet. A véleményezés azt jelenti, hogy az illetékes környezetvédelmi felügyelőségnek kell megküldeni, azért, hogy a Közgyűlés érvényes rendeletet tudjon alkotni januárban. A véleményezésre 30 nap van, ezt meg kell várni. Kérdés, hozzászólás nem lévén, kérte szavazzanak. Döntési javaslat: A bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének az alábbi határozat elfogadását: Határozati javaslat: Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése a hulladékról szóló törvénnyel összefüggésben egyes önkormányzati rendeletek módosításáról és hatályon kívül helyezéséről szóló önkormányzati rendelet-tervezetet a szomszédos és érintett önkormányzatoknak tájékoztatásul, az illetékes környezetvédelmi igazgatási szervnek véleményezésre megküldi. Felelős: Dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Dr. Bánhidy Péter aljegyző Határidő: december 31. A bizottság 6 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a döntési javaslatban foglaltakat. 133/2013. (XII.10.) EEB döntés Az Emberi Erőforrás Bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének az alábbi határozat elfogadását: Határozati javaslat: Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése a hulladékról szóló törvénnyel összefüggésben egyes önkormányzati rendeletek módosításáról és hatályon kívül helyezéséről szóló önkormányzati rendelet-tervezetet a szomszédos és érintett önkormányzatoknak tájékoztatásul, az illetékes környezetvédelmi igazgatási szervnek véleményezésre megküldi. Felelős: Dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Dr. Bánhidy Péter aljegyző Határidő: december 31.

4 4. Előterjesztés az Egri TISZK Kft évi üzleti tervének I-III. negyedéves teljesítéséről, a Felügyelő Bizottság évi beszámolójáról és a évi munkatervéről. (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Köszöntötte Takács Zoltán ügyvezető igazgató urat és Szűcs Tamás képviseletében Zsótér Krisztiánt. Az Egri TISZK a III. negyedév alapján az elvárásoknak megfelelően tudja majd hozni az ez évi terveket. Az eredmények jók. Takács Zoltán Az I-III. negyedévben adózás után kb. 2 millió Ft pozitív eredmény van. Amit teljesíteni szeretnének külső árbevételt az 63 millió Ft. Az I-III. negyedévben már átlépték az 50 millió Ft-ot. Jó esély van arra, hogy pozitív eredménnyel zárják az évet és a 60 millió Ft feletti külső árbevételt tudják hozni. A bátonyterenyei projektet be tudták fejezni, de még sok a kintlévőség, remélhetőleg az év végig ez is megtérül. Az év végével az 5 éves működtetés lejár és a napokban a főtulajdonos, az önkormányzat fog dönteni a TISZK jövőjéről. Bognár Ignác December 10. van és még nem lehet tudni, hogy mi lesz 21 nap múlva. Elég lazán kezelik ezt a dolgot, vagy már vannak, akik tudják, hogy mi lesz, de nem árulják el. Megérti képviselő urat is, de ez még korai. Ez egy oktatással foglalkozó társaság és a tanév júniusban zárul. Vannak megkezdett tanfolyamok, amelyek áthúzódnak a jövő évre. Az önkormányzat még nincs késésben, mert a költségvetési tárgyalások a jövő évben is folyni fognak és februárban döntenek a város költségvetéséről. Sok változás volt a köznevelés területén. Takács Zoltán Valóban jó lenne tudni már, hogy mi lesz a jövőben. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fontos szereplője ennek a történetnek. A évi üzleti tervet azért nem tudták november végére elkészíteni, mert a TISZK által benyújtott támogatási igényükre nem jött válasz egy hónap alatt sem. Nem sok felnőttképzéssel foglalkozó TISZK van már, például a nyíregyháziaknak van szerződésük. A KLIK nem könnyíti meg a helyzetet. 18, 1 millió Ft-os igényt nyújtottak be, figyelembe véve azokat a dolgokat, amely az iskolarendszerű képzéssel összefüggésbe hozhatóak. A felnőttképzés az más, ezt nem vették bele. Amennyiben már választ kaptak volna erre, akkor az önkormányzathoz már úgy tudtak volna fordulni, hogy megmondják mennyi összegre van szükség. Bármilyen döntés születik még nincsenek elkésve, nem áll meg január 1-től az élet. Bognár Ignác A Klebelsberg is január 1-el vette át az iskolákat, nem köbe vésett, hogy ki kell várni az iskolaév végét. Az egyik határozati javaslatban a Felügyelő Bizottság évi munkatervéről szavaznak, tehát olyanról, ami nem is biztos, hogy lesz. Takács Zoltán A munkaterv úgy készült, hogy ha nem működik tovább, akkor tárgytalan.

5 Bognár Ignác Méltánytalan, hogy a Felügyelő Bizottság tagjai térítés nélkül végzik ezt a munkát. Amennyiben a TISZK jövőre is tovább működik, akkor kaphatnának a tagok egy jelképes tiszteletdíjat, mert máshol ez jár. Takács Zoltán Ezt már így örökölte meg, nem örült neki már akkor sem. Ilyen döntés született régen, hogy a bizottság tagjai díjazás nélkül látják el a feladatukat. Ezzel kapcsolatban a képviselőtestület tud dönteni. Ezt képviselő úrnak ott kell majd kezdeményeznie. A évi munkatervet kötelező elkészíteni. A cég még működik, így ezt el kell készíteni. További kérdés, hozzászólás nem lévén, kérte szavazzanak. Kettő határozati javaslat van, egyben szavaznak. Döntési javaslat: A bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének az alábbi határozatok elfogadását: Határozati javaslat: 1.Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése felhatalmazza az Egri TISZK Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. taggyűlésén az Önkormányzat képviseletében eljáró személyt, hogy fogadja el a Társaság évi üzleti tervének I-III. negyedéves teljesítéséről szóló tájékoztatóját E Ft adózás előtti eredménnyel. Felelős: Habis László Polgármester Takács Zoltán Ügyvezető Határidő: január Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése felhatalmazza az Egri TISZK Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. taggyűlésén az Önkormányzat képviseletében eljáró személyt, hogy fogadja el a Felügyelő Bizottság évi munkájáról készült beszámolóját és a évi munkatervét. Felelős: Habis László Polgármester Takács Zoltán Ügyvezető Határidő: január 31. A bizottság 6 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a döntési javaslatban foglaltakat.

6 134/2013. (XII.10.) EEB döntés Az Emberi Erőforrás Bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének az alábbi határozatok elfogadását: Határozati javaslat: 1.Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése felhatalmazza az Egri TISZK Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. taggyűlésén az Önkormányzat képviseletében eljáró személyt, hogy fogadja el a Társaság évi üzleti tervének I-III. negyedéves teljesítéséről szóló tájékoztatóját E Ft adózás előtti eredménnyel. Felelős: Habis László Polgármester Takács Zoltán Ügyvezető Határidő: január Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése felhatalmazza az Egri TISZK Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. taggyűlésén az Önkormányzat képviseletében eljáró személyt, hogy fogadja el a Felügyelő Bizottság évi munkájáról készült beszámolóját és a évi munkatervét. Felelős: Habis László Polgármester Takács Zoltán Ügyvezető Határidő: január Előterjesztés az önkormányzati intézmények előirányzatainak módosítására. (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Köszöntötte Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető asszonyt. Az előterjesztéshez érkezett kiosztásos kiegészítés. Juhászné dr. Krecz Erzsébet Az eredeti előterjesztésben olyan előirányzat módosítások vannak, amelyek a kiemelt előirányzatok egymás közötti átcsoportosításából adódnak. A kiosztásos anyagban a többletbevételek szerepelnek, amelyek az intézményeknél keletkeztek. A könyvelés le tudta zárni a novembert és ez után nézték meg, hogy hogyan állnak a többletbevételek. Ezek előirányzatosítására kértek be anyagokat az intézményektől, egyeztetve az EKVIvel. A kiegészítő anyag ezt tartalmazza. A létszámváltozás a közfoglalkoztatottaknak a létszámkeret rendezését jelenti. Az eredeti költségvetésben csak az EKVI-nél terveztek közcélú foglalkoztatottak, de minden intézménynél foglalkoztatnak, ezért szükséges a létszám előirányzat rendezése, mert az is kiemelt előirányzat. A Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság tárgyalta az anyagot és 5 igen szavazattal támogatta. Örömteli, hogy néhány intézménynél nőttek a bevételek a tervezetthez képest. A színháznak idén több jegybevétele volt, mint tavaly. Közel 6 millió Ft vállalkozói szerződésekre fog fordítódni. Úgy tudja, vannak alapfizetési elmaradások is a színháznál.

7 Dr. Palotai Zsuzsanna Volt egy-két rendezetlen, de ezek már rendezve lettek. Az EKVI-vel egyeztettek, hogy kinek volt hibásan megállapítva a bére és rendezték. Dr. Nagy Árpád A Dobó István Vármúzeum évközben átvette a Sportmúzeumot, amelynek működését eléggé leszűkítették. Kérdése volt, hogy a Sportmúzeumot figyelembe vették- e ennél a pluszként jelentkező felhasználásánál, kap-e valamilyen támogatást majd?a Városi Sportiskolánál a nagyobb felhasználási lehetőség mire fordítódik? A színháznál a vállalkozási szerződés pontosan mit takar? Bognár Ignác Több intézmény kazánt cserél, a Berva-völgyi Óvoda, a Színház, az EKVI. Kérdése volt, hogy ha több kazánt is cserélni kell, akkor erre van-e valami kedvezmény? Juhászné dr. Krecz Erzsébet Csak ott cserélnek, ahol muszáj. A Színháznál nem cseréltek, mert ott nem is volt. A hotel hőjét használták fel, mert közös rendszeren voltak, de az idén ezt már nem kapták, ezért meg kellett oldani a fűtést máshogyan. A többi esetben szükséges volt a csere. Bognár Ignác A jövő évi költségvetésbe nem lehet betervezni a kazáncserére pl. 15 millió Ft-ot? Juhászné dr. Krecz Erzsébet Az árral nincs probléma. Megnézhetik, hogy jövőre hány ingatlanban kellene fűtést korszerűsíteni. A Sportmúzeum működtetését átvette a Vármúzeum, de még nem teljesen lezárt a dolog, mert a Kormányhivatallal nem kötöttek megállapodást az üzemeltetési költségről. A Sportiskolánál vannak edzői bérek, amelyek még nincsenek kifizetve, ez a többlet erre fog elszámolásra kerülni. Dr. Palotai Zsuzsanna A Sportmúzeum esetében az EVAT-tól annyi támogatást tudtak zárolni, amennyit kapott erre a feladatra. Részben energiára, részben 1 technikai státuszra. Az alapítványok szeretnék átvenni a működtetést, de erről akkor tudnak tárgyalni, ha ezt le is írnák. A probléma az, hogy a Vármúzeum akkor tudná kiállítóhelyként kezelni a Sportmúzeumot, ha dokumentálják azt, hogy az ott elhelyezett tárgyak tulajdonosai nyilatkoznak arról, hogy tulajdonba vagy letétbe a Vármúzeumra bízzák. Ez a megállapodás nem született meg. Az úszó alapítványok úgy döntöttek, hogy ha azt a költséget megkapnák az önkormányzattól, amibe ez a Vármúzeumnak kerül, tehát az energiát és az 1 személyit, akkor átvennék a működtetésbe. Ez a levél a múlt héten jött. Dr. Nagy Árpád Ezt a problémát ismeri. Arra sincsen fedezet, hogy rendezett körülmények között a gyűjteménnyel kapcsolatos és a muzeológusi szakma által megkívánt nyilvántartási rendszer legyen. Az alapítványok, ha megkapnák azt a fajta háttértámogatást, amit korábban megvontak, akkor a szervezésről, működtetésről gondoskodnának. Ez a működési feltétel része. A gyűjtemények az alapítványnál vannak. Dr. Palotai Zsuzsanna A Vármúzeum csak úgy tud foglalkozni, akár csak 1 db tárggyal is, ha annak a tulajdonosa letétbe helyezi. Nem muszáj tulajdonba adni. Az a megoldás látszódik

8 most, hogy az alapítvány működtesse a múzeumot és az önkormányzattól kapjon támogatást. Dr. Nagy Árpád Igazából az önkormányzatnak mindegy, hogy a Vármúzeumnak vagy alapítványnak teszi át a pénzt, mert ugyanazt a célt szolgálja. Juhászné dr. Krecz Erzsébet A színházzal kapcsolatos vállalkozói szerződések azzal vannak összefüggésben, hogy járnak vidékre is és vannak olyan színészek, akik vállalkozási szerződéssel dolgoznak. Dr. Palotai Zsuzsanna Nyugdíjas színészek is vannak. További kérdés, észrevétel nem lévén, kérte szavazzanak. Összesen 21 határozati javaslat van, ezekről egyben szavaznak. Döntési javaslat: Határozati javaslat: 1. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Bródy Sándor Könyvtárnál (I. fejezet 2. címszám kötelező feladat) a könyvtári és közművelődési célú kiegészítő támogatás felhasználásának eltérése miatt a beruházási kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os és a dologi kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os emelését a személyi juttatások kiemelt előirányzatának E Ft-os és a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó kiemelt előirányzatának 920 E Ft-os egyidejű csökkentésével. Elrendeli továbbá ÁFA kiadások fedezetére a személyi juttatások kiemelt előirányzatának 502 E Ft-os, ill. a munkaadókat terhelő járulékok szociális hozzájárulási adó kiemelt előirányzatának E Ft-os csökkentését a dologi kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os egyidejű emelésével. 2. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Benedek Elek Óvodánál (I. fejezet 1. címszám 6. alcímszám kötelező feladat) a dologi kiadások kiemelt előirányzatának csökkentését a felújítások egyidejű emelésével E Ft értékben. 3. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, a Szivárvány Óvodában (I. fejezet 1. címszám 7. alcímszám kötelező feladat) tornaszobai szekrény, fedett kerékpártároló, és udvari játékok vásárlása miatt a dologi kiadások csökkentését a beruházások előirányzatának egyidejű emelésével E Ft értékben. Elrendeli továbbá a működési célú átvett pénzeszközök csökkentését a működési célú támogatás államháztartáson belülről kiemelt előirányzat egyidejű növelésével 660 E Ft értékben. 4. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, hogy a Ney Ferenc Óvodánál (I. fejezet 1. címszám 5. alcímszám kötelező feladat) történjen meg főzőüst és projektor vásárlása miatt a beruházások kiemelt előirányzatának 151 E Ft-os emelése a dologi kiadások egyidejű csökkentésével, ill. pályázati pénzeszköz előirányzatosítása miatt a működési célú átvett pénzeszköz emelése 749 E Ft

9 értékben a dologi kiadások egyidejű emelésével. Elrendeli továbbá a dologi kiadások E Ft-os emelését a személyi juttatások E Ft-os, ill. a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 540 E Ft-os egyidejű csökkentésével. 5. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóságnál (I. fejezet 1. címszám 8. alcímszám kötelező feladat) fagyasztóláda, számítógép és beléptető-rendszer vásárlása miatt a beruházások kiemelt előirányzatának emelését 673 E Ft értékben a dologi kiadások egyidejű csökkentésével. 6. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, hogy a Családsegítő Intézetnél (I. fejezet 1. címszám 3. alcímszám kötelező feladat) lelki segély szolgálat működtetése miatt történjen meg a személyi juttatások 281 E Ft-os, ill. a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 70 E Ft-os emelése a működési célú átvett pénzeszközök kiemelt előirányzatának egyidejű emelésével 351 E Ft értékben. 7. Eger MJV Közgyűlése elrendeli az Idősek Berva-völgyi Otthonánál (I. fejezet 1. címszám 4. alcímszám kötelező feladat) a digitális módon történő tévénézés átállási költségei miatt a felújítások 212 E Ft-os emelését a beruházási kiadások kiemelt előirányzatának egyidejű csökkentésével. Elrendeli továbbá a személyi juttatások 451 E Ft-os, ill. a munkaadókat terhelő járulék és szociális hozzájárulási adó 61 E Ft-os emelését az V. fejezet 18. Önkormányzati feladatellátás tartaléka címszámának egyidejű 512 E Ft-os csökkentésével. 8. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, hogy az Egri Városi Sportiskolánál (I. fejezet 1. címszám 2. alcímszám kötelező feladat) tartós helyettesítés miatt történjen meg a személyi juttatások 32 E Ft és a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulás adó 9 E Ft-os emelése az V. fejezet 18. Önkormányzati feladatellátás tartaléka címszámának egyidejű 41 E Ft-os csökkentésével. Elrendeli továbbá a felújítási kiadások kiemelt előirányzatának 357 E Ft-os, ill. a beruházási kiadások kiemelt előirányzatának 619 E Ft-os emelését a dologi kiadások kiemelt előirányzatának 976 E Ft-os egyidejű csökkentésével. 9. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Gárdonyi Géza Színháznál (I. fejezet 1. címszám 9. alcímszám kötelező feladat) kazáncsere és videokamera vásárlása miatt a felújítások kiemelt előirányzatának csökkentését a beruházások kiemelt előirányzatának egyidejű E Ft-os emelésével. Elrendeli továbbá a személyi juttatások kiemelt előirányzatának 157 E Ft-os, ill. a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 42 E Ft-os emelését az V. fejezet 10. További végzettség miatti illetménynövelés tartalékának egyidejű 199 E Ft-os csökkentésével. 10. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, hogy az Egri Kulturális és Művészeti Központnál (I. fejezet 1. címszám 1. alcímszám kötelező feladat) történjen meg eszközök vásárlása, valamint az IFI Pont felújítása miatt a beruházások kiemelt előirányzatának 49 E Ft-os és a felújítások kiemelt előirányzatának 138 E Ft-os emelése a dologi kiadások 187 E Ft-os egyidejű csökkentésével. 11. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Harlekin Bábszínháznál (I. fejezet 1. címszám 10. alcímszám kötelező feladat) nézőtéri székek cseréje és a nézőtér felújítása

10 miatt beruházások kiemelt előirányzatának 43 E Ft-os, és a dologi kiadások kiemelt előirányzatának 243 E Ft-os csökkentését a felújítások kiemelt előirányzatának 286 E Ft-os egyidejű emelésével. 12. Eger MJV Közgyűlése elrendeli az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményénél (I. fejezet 1. címszám 11. alcímszám kötelező feladat) orvos vállalkozóknak átadott pénz miatt a dologi kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os csökkentését az egyéb működési célú kiadások egyidejű emelésével. Elrendeli továbbá a beruházási kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os és a felújítási kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os emelését a dologi kiadások egyidejű E Ft-os csökkentésével. 13. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó csökkentését a dologi kiadások egyidejű emelésével az 1. sz. melléklet szerinti intézményeknél és összegben (kötelező feladat). Felelős: Habis László Polgármester, Juhászné dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Irodavezető Dr. Palotai Zsuzsanna Humán Szolgáltatási Irodavezető Határidő: december Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Családsegítő Intézetnél (I. fejezet 1. címszám 3. alcímszám kötelező feladat) a dologi kiadások kiemelt előirányzatának csökkentését a V. fejezet 18. Önkormányzati feladatellátás tartaléka címszámának egyidejű növelésével E Ft értékben. 15. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Bródy Sándor Könyvtárnál (I. fejezet 2. címszám kötelező feladat) a beruházási kiadások kiemelt előirányzatának 616 E Ft-os, és a dologi kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os emelését az intézményi működési bevétel E Ft-os egyidejű emelésével. 16. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, hogy a Dobó István Vármúzeumnál (I. fejezet 3. címszám kötelező feladat) történjen meg a felújítási kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os, a beruházási kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os, a személyi juttatások kiemelt előirányzatának E Ft-os, a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó kiemelt előirányzatának E Ft-os emelése, és a dologi kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os emelése, az intézményi működési bevételek kiemelt előirányzatának egyidejű emelésével E Ft értékben. 17. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, hogy az Egri Városi Sportiskolánál (I. fejezet 1. címszám 2. alcímszám kötelező feladat) - bérleti díj bevételi többlet miatt - történjen meg a személyi juttatások kiemelt előirányzatának E Ft-os, valamint a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 824 E Ft-os emelése az intézményi működési bevétel egyidejű Ft-os emelésével.

11 18. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Gárdonyi Géza Színháznál (I. fejezet 1. címszám 9. alcímszám kötelező feladat) a személyi juttatások kiemelt előirányzatának E Ft-os, a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó kiemelt előirányzatának 270 E Ft-os, és a dologi kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os emelését az intézményi működési bevételek E Ft-os egyidejű emelésével. 19. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, hogy az Idősek Berva-völgyi Otthonánál (I. fejezet 1. címszám 4. alcímszám kötelező feladat) történjen meg a dologi kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os és felújítási kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os emelése az intézményi működési bevételek E Ft-os egyidejű emelésével. 20. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóságnál (I. fejezet 1. címszám 8. alcímszám kötelező feladat) a személyi juttatások kiemelt előirányzatának E Ft-os, valamint a munkaadókat terhelő járulék és szociális hozzájárulási adó kiemelt előirányzatának E Ft-os emelését az intézményi működési bevétel E Ft-os egyidejű emelésével. 21. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a létszámváltozásokat a 2. sz. melléklet szerint. Felelős: Habis László Polgármester, Juhászné dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Irodavezető Dr. Palotai Zsuzsanna Humán Szolgáltatási Irodavezető Határidő: február 28. A bizottság 6 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a döntési javaslatban foglaltakat. 135/2013. (XII.10.) EEB döntés Az Emberi Erőforrás Bizottság az alábbi határozatok meghozatalát javasolja a Közgyűlés számára: Határozati javaslat: 1. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Bródy Sándor Könyvtárnál (I. fejezet 2. címszám kötelező feladat) a könyvtári és közművelődési célú kiegészítő támogatás felhasználásának eltérése miatt a beruházási kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os és a dologi kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os emelését a személyi juttatások kiemelt előirányzatának E Ft-os és a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó kiemelt előirányzatának 920 E Ft-os egyidejű csökkentésével. Elrendeli továbbá ÁFA kiadások fedezetére a személyi juttatások kiemelt előirányzatának 502 E Ft-os, ill. a munkaadókat terhelő járulékok szociális hozzájárulási adó kiemelt előirányzatának E Ft-os csökkentését a dologi kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os egyidejű emelésével.

12 2. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Benedek Elek Óvodánál (I. fejezet 1. címszám 6. alcímszám kötelező feladat) a dologi kiadások kiemelt előirányzatának csökkentését a felújítások egyidejű emelésével E Ft értékben. 3. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, a Szivárvány Óvodában (I. fejezet 1. címszám 7. alcímszám kötelező feladat) tornaszobai szekrény, fedett kerékpártároló, és udvari játékok vásárlása miatt a dologi kiadások csökkentését a beruházások előirányzatának egyidejű emelésével E Ft értékben. Elrendeli továbbá a működési célú átvett pénzeszközök csökkentését a működési célú támogatás államháztartáson belülről kiemelt előirányzat egyidejű növelésével 660 E Ft értékben. 4. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, hogy a Ney Ferenc Óvodánál (I. fejezet 1. címszám 5. alcímszám kötelező feladat) történjen meg főzőüst és projektor vásárlása miatt a beruházások kiemelt előirányzatának 151 E Ft-os emelése a dologi kiadások egyidejű csökkentésével, ill. pályázati pénzeszköz előirányzatosítása miatt a működési célú átvett pénzeszköz emelése 749 E Ft értékben a dologi kiadások egyidejű emelésével. Elrendeli továbbá a dologi kiadások E Ft-os emelését a személyi juttatások E Ft-os, ill. a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 540 E Ft-os egyidejű csökkentésével. 5. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóságnál (I. fejezet 1. címszám 8. alcímszám kötelező feladat) fagyasztóláda, számítógép és beléptető-rendszer vásárlása miatt a beruházások kiemelt előirányzatának emelését 673 E Ft értékben a dologi kiadások egyidejű csökkentésével. 6. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, hogy a Családsegítő Intézetnél (I. fejezet 1. címszám 3. alcímszám kötelező feladat) lelki segély szolgálat működtetése miatt történjen meg a személyi juttatások 281 E Ft-os, ill. a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 70 E Ft-os emelése a működési célú átvett pénzeszközök kiemelt előirányzatának egyidejű emelésével 351 E Ft értékben. 7. Eger MJV Közgyűlése elrendeli az Idősek Berva-völgyi Otthonánál (I. fejezet 1. címszám 4. alcímszám kötelező feladat) a digitális módon történő tévénézés átállási költségei miatt a felújítások 212 E Ft-os emelését a beruházási kiadások kiemelt előirányzatának egyidejű csökkentésével. Elrendeli továbbá a személyi juttatások 451 E Ft-os, ill. a munkaadókat terhelő járulék és szociális hozzájárulási adó 61 E Ft-os emelését az V. fejezet 18. Önkormányzati feladatellátás tartaléka címszámának egyidejű 512 E Ft-os csökkentésével. 8. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, hogy az Egri Városi Sportiskolánál (I. fejezet 1. címszám 2. alcímszám kötelező feladat) tartós helyettesítés miatt történjen meg a személyi juttatások 32 E Ft és a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulás adó 9 E Ft-os emelése az V. fejezet 18. Önkormányzati feladatellátás tartaléka címszámának egyidejű 41 E Ft-os csökkentésével. Elrendeli továbbá a felújítási kiadások kiemelt előirányzatának 357 E Ft-os, ill. a beruházási kiadások kiemelt előirányzatának 619 E Ft-os emelését a dologi kiadások kiemelt előirányzatának 976 E Ft-os egyidejű csökkentésével.

13 9. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Gárdonyi Géza Színháznál (I. fejezet 1. címszám 9. alcímszám kötelező feladat) kazáncsere és videokamera vásárlása miatt a felújítások kiemelt előirányzatának csökkentését a beruházások kiemelt előirányzatának egyidejű E Ft-os emelésével. Elrendeli továbbá a személyi juttatások kiemelt előirányzatának 157 E Ft-os, ill. a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 42 E Ft-os emelését az V. fejezet 10. További végzettség miatti illetménynövelés tartalékának egyidejű 199 E Ft-os csökkentésével. 10. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, hogy az Egri Kulturális és Művészeti Központnál (I. fejezet 1. címszám 1. alcímszám kötelező feladat) történjen meg eszközök vásárlása, valamint az IFI Pont felújítása miatt a beruházások kiemelt előirányzatának 49 E Ft-os és a felújítások kiemelt előirányzatának 138 E Ft-os emelése a dologi kiadások 187 E Ft-os egyidejű csökkentésével. 11. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Harlekin Bábszínháznál (I. fejezet 1. címszám 10. alcímszám kötelező feladat) nézőtéri székek cseréje és a nézőtér felújítása miatt beruházások kiemelt előirányzatának 43 E Ft-os, és a dologi kiadások kiemelt előirányzatának 243 E Ft-os csökkentését a felújítások kiemelt előirányzatának 286 E Ft-os egyidejű emelésével. 12. Eger MJV Közgyűlése elrendeli az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményénél (I. fejezet 1. címszám 11. alcímszám kötelező feladat) orvos vállalkozóknak átadott pénz miatt a dologi kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os csökkentését az egyéb működési célú kiadások egyidejű emelésével. Elrendeli továbbá a beruházási kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os és a felújítási kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os emelését a dologi kiadások egyidejű E Ft-os csökkentésével. 13. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó csökkentését a dologi kiadások egyidejű emelésével az 1. sz. melléklet szerinti intézményeknél és összegben (kötelező feladat). Felelős: Habis László Polgármester, Juhászné dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Irodavezető Dr. Palotai Zsuzsanna Humán Szolgáltatási Irodavezető Határidő: december Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Családsegítő Intézetnél (I. fejezet 1. címszám 3. alcímszám kötelező feladat) a dologi kiadások kiemelt előirányzatának csökkentését a V. fejezet 18. Önkormányzati feladatellátás tartaléka címszámának egyidejű növelésével E Ft értékben.

14 15. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Bródy Sándor Könyvtárnál (I. fejezet 2. címszám kötelező feladat) a beruházási kiadások kiemelt előirányzatának 616 E Ft-os, és a dologi kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os emelését az intézményi működési bevétel E Ft-os egyidejű emelésével. 16. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, hogy a Dobó István Vármúzeumnál (I. fejezet 3. címszám kötelező feladat) történjen meg a felújítási kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os, a beruházási kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os, a személyi juttatások kiemelt előirányzatának E Ft-os, a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó kiemelt előirányzatának E Ft-os emelése, és a dologi kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os emelése, az intézményi működési bevételek kiemelt előirányzatának egyidejű emelésével E Ft értékben. 17. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, hogy az Egri Városi Sportiskolánál (I. fejezet 1. címszám 2. alcímszám kötelező feladat) - bérleti díj bevételi többlet miatt - történjen meg a személyi juttatások kiemelt előirányzatának E Ft-os, valamint a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 824 E Ft-os emelése az intézményi működési bevétel egyidejű Ft-os emelésével. 18. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Gárdonyi Géza Színháznál (I. fejezet 1. címszám 9. alcímszám kötelező feladat) a személyi juttatások kiemelt előirányzatának E Ft-os, a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó kiemelt előirányzatának 270 E Ft-os, és a dologi kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os emelését az intézményi működési bevételek E Ft-os egyidejű emelésével. 19. Eger MJV Közgyűlése elrendeli, hogy az Idősek Berva-völgyi Otthonánál (I. fejezet 1. címszám 4. alcímszám kötelező feladat) történjen meg a dologi kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os és felújítási kiadások kiemelt előirányzatának E Ft-os emelése az intézményi működési bevételek E Ft-os egyidejű emelésével. 20. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóságnál (I. fejezet 1. címszám 8. alcímszám kötelező feladat) a személyi juttatások kiemelt előirányzatának E Ft-os, valamint a munkaadókat terhelő járulék és szociális hozzájárulási adó kiemelt előirányzatának E Ft-os emelését az intézményi működési bevétel E Ft-os egyidejű emelésével. 21. Eger MJV Közgyűlése elrendeli a létszámváltozásokat a 2. sz. melléklet szerint. Felelős: Habis László Polgármester, Juhászné dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Irodavezető Dr. Palotai Zsuzsanna Humán Szolgáltatási Irodavezető Határidő: február 28.

15 1. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének rendelet-tervezet a helyi szociális támogatásokról és a gyermekvédelmi ellátásokról valamint az igénylés és a folyósítás rendjéről szóló 21/2006. (V.26.) rendelet módosításáról Kérdése volt az anyag előadójához, kíván-e szóbeli kiegészítést tenni? Dr. Palotai Zsuzsanna Amikor a törvénymódosítást a parlament elfogadta, akkor elfogadta azt is, hogy azt a közgyógyellátást, amely önkormányzati hatáskörben van és biztosítja hozzá a fedezetet, azt mostantól nem a jegyző, hanem a testület állapítja meg. A rendeletben benne van az is, hogy a bizottság javaslatára a közgyűlés eltérhet, méltányolhat, kedvezőbben ítélhet meg egy helyzetet. A közgyógyellátásnál komoly segítség lehet ez. Azokat a segélyeket, amelyeket korábban temetési segélynek, átmeneti segélynek neveztek, azt most önkormányzati segélynek nevezi a szociális törvény. A temetési segély összegén emelnének. Többször probléma volt, hogy magas a temetési számla és csak fellebbezésben lehetett megadni. A lisztérzékenyeknél bevezetnék azt, hogy aki június 1-től kéri és nem egy régebben diagnosztizált eset, akkor félösszegű támogatást kaphasson. Ehhez nem lehet közgyógyellátást kapni. Ez mekkora összeg? Dr. Palotai Zsuzsanna A nyugdíjminimum 2/3-a. Jobb volt, amíg átmeneti és temetési segély volt és nem önkormányzati segélynek nevezték. A hivatali apparátusnak így egyszerűbb lesz az egyik címszámról a másikra áttenni és nem kell bizottság, közgyűlés elé vinni. Bognár Ignác A 24. (1) b pontjában az szerepel, hogy a temetési kiadások nem haladják meg a helyben szokásos legolcsóbb temetés összegét. A 25. (1) bekezdésben az szerepel, hogy a helyben szokásos legolcsóbb temetés összege azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének nyolcszorosával. Miért kell ezt két sorban leírni? Lehetne ezt egy paragrafusban is. Dr. Palotai Zsuzsanna Rendben, lehet úgy. Bognár Ignác Olvasható az is anyagban, hogy a Ft-nak a duplája is adható különleges esetben. Ilyen esetekről be kellene számolni a bizottságnak. Lehet ilyet? Dr. Palotai Zsuzsanna Lehet ilyet. A köztemetésnél hamvasztásos temetést szokott rendelni az önkormányzat, de ha valaki ragaszkodik a koporsós temetéshez vagy előírás, hogy nem hamvasztható, akkor egyezkednek a családdal arról, hogy mivel köztemetni nem tudják, így adnak Ft-ot. Január 1-től hatályba lép a szociális temetkezésről szóló szabályozás, amely szerint bárki kérhet szociális temetést és nem jövedelemfüggő.

16 Ehhez vállalni kell a hozzátartozó öltöztetését és a sírhely kiásását. Vállalni kell azt is, hogy külön parcellába a lajosvárosi temetőbe kell temetni. Bognár Ignác 28.. A temetési költségek számítása során nem kell figyelembe venni a számlában szereplő, nem a temetkezéssel szoros összefüggésben keletkező egyéb (koszorú, hirdetés, távolsági szállítás, hűtés) költségeket. Miért kell ezt kivenni? Ez teszi ki a temetési költség felét. Akinek segélyt kell kérnie, az ne vegyen 150 e Ft-ért koszorút, mert ha ennek az összegét kiveszik, akkor beleesik abba a lehetőségbe, hogy nem extra temetést csinált. Dr. Palotai Zsuzsanna Itt nem arra gondolnak, akinek 6 koszorúja van 75 ezer forintért, hanem arra, akinek csak 1 van vagy például Eger-Bekölce közötti szállítási költségre. Bognár Ignác Ezt a pontot nem tenné bele a rendeletbe. Dr. Palotai Zsuzsanna Van olyan, aki a 228 e Ft-os temetési költségből 150 e Ft-os koporsót vesz, és benne van a 228 e Ft-ban. Van aki 42 ezer Ft-os koporsót vesz, de azért mert a családi sírhelye Bekölcén van és olyan szállítási költsége lesz, ami miatt már nem lenne jogosult, vagy pl. Miskolcon hal meg a kórházban és a szállítási költség a számlán jelenik meg és ezért már nem jogosult a temetési segélyre. Bognár Ignác Nem ért ezzel egyet, de tudomásul veszi. További kérdés, hozzászólás nem lévén kérte szavazzanak. Martonné Adler Ildikó bizottsági tag nem vesz részt a szavazáson. Döntési javaslat: A bizottság javasolja a helyi szociális támogatásokról és a gyermekvédelmi ellátásokról valamint az igénylés és a folyósítás rendjéről szóló 21/2006. (V.26.) rendelet módosításáról szóló rendelet-tervezet Közgyűlés elé terjesztését. A bizottság 5 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a döntési javaslatban foglaltakat. 136/2013. (XII.10.) EEB döntés Az Emberi Erőforrás Bizottság javasolja a helyi szociális támogatásokról és a gyermekvédelmi ellátásokról valamint az igénylés és a folyósítás rendjéről szóló 21/2006. (V.26.) rendelet módosításáról szóló rendelet-tervezet Közgyűlés elé terjesztését.

17 6. Előterjesztés a Rákóczi Szövetség működési célú támogatásáról. (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) A bizottság tagjai számára ismerős lehet ez. A Szövetséget már máskor is támogatta az önkormányzat. Külhoni magyar diákok magyar nyelvű oktatásának a támogatására adnának 250 e Ft-ot. Az anyagban külföldi magyar diákok szerepelnek. Kérte ezt javítsák külhoni -ra. Dr. Palotai Zsuzsanna Rendben. Kérdés, hozzászólás nem lévén, kérte szavazzanak. Döntési javaslat: A Bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének az alábbi határozati javaslat elfogadását: Határozati javaslat: 1. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése ,- azaz kettőszázötvenezer forint működési célú támogatást nyújt a Rákóczi Szövetség részére a külföldi magyar diákok magyar nyelvű oktatása támogatására. A Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert a működési célú támogatási megállapodás megkötésére. A támogatás fedezete a évi költségvetés II/19/3/1/5 címszáma, melyhez hiányzó összegként Ft, azaz egyszázezer forint kerüljön átcsoportosításra a II/19/3/1/3 címszámról. Felelős: Dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Dr. Palotai Zsuzsanna a Humán Szolgáltatási Iroda vezetője Juhászné Dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Iroda vezetője Határidő: december 31. A bizottság 5 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a döntési javaslatban foglaltakat. 137/2013. (XII.10.) EEB döntés Az Emberi Erőforrás Bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének az alábbi határozati javaslat elfogadását: Határozati javaslat: 1. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése ,- azaz kettőszázötvenezer forint működési célú támogatást nyújt a Rákóczi Szövetség részére a külföldi magyar diákok magyar nyelvű oktatása támogatására. A Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert a működési célú támogatási megállapodás megkötésére.

18 A támogatás fedezete a évi költségvetés II/19/3/1/5 címszáma, melyhez hiányzó összegként Ft, azaz egyszázezer forint kerüljön átcsoportosításra a II/19/3/1/3 címszámról. Felelős: Dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Dr. Palotai Zsuzsanna a Humán Szolgáltatási Iroda vezetője Juhászné Dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Iroda vezetője Határidő: december Előterjesztés önkormányzati bérlakás tekintetében fennálló bérlőkijelölési jog biztosítására. (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Az előadó dr. Palotai Zsuzsanna. Kérdése volt, kíván-e kiegészítést tenni az anyaghoz? Dr. Palotai Zsuzsanna Azért van sok ilyen típusú előterjesztés, mert lemondanak a lakásról, amíg nincs benne bérlő. Nem szívesen fizetnek az üres lakásra bérleti díjat. A Tárkányi Béla úti lakást elfogadnák a Cifrakapu utcai helyett. Bognár Ignác Jobb lenne, ha negyedévente egyszer lenne ilyen előterjesztés. Lehetne az, hogy a negyed év első napjáig döntsék el, hogy kérik-e a lakást vagy nem? Dr. Palotai Zsuzsanna Ez fontos annak, aki ott lakni akar és az önkormányzatnak is, hogy ne álljon 3 hónapig üresen a lakás. Kérte, hogy legyenek toleránsabbak a rendőr és orvos társadalommal. A hivatali apparátusnak ez többletmunkával járna. A bizottság tagjainak, pedig csak egy előterjesztéssel kell többet elolvasnia. Módosító javaslat nem érkezett, kérte szavazzanak. Döntési javaslat: A bizottság az alábbi határozat meghozatalát javasolja a Közgyűlés számára: Határozati javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a 628/2013. (XI. 14.) közgyűlési határozatát visszavonja, és az Eger, Cifrakapu u. 35. I/3. szám alatti lakás helyett az Eger, Tárkányi B. u. 1/B. II/3. szám alatt lévő lakásra vonatkozóan biztosít bérlőkijelölési jogot a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság részére a következő feltételekkel: 1. A bérlőkijelölési jog időtartama 5 év, január 01. napjától december 31. napjáig biztosított.

19 2. A bérleti jogviszony időtartama öt év, de legfeljebb a Heves Megyei Rendőrfőkapitánysággal fennálló jogviszony időtartama. 3. A lakbér mértéke megegyezik a 26/2009. (V. 29.) önkormányzati rendelet 39.. (1) bek. a) pontja, és a 43. (1) bek. c) pontja alapján meghatározott költségelvű lakbér (540 Ft/m 2 /hó + 10 % + Áfa) mértékével. 4. A bérlő kötelezettsége 2 (kettő) havi óvadék, valamint a bérleti szerződés közjegyzői okiratba foglalásával járó költségek megfizetése. Felelős: a polgármester megbízásából dr. Palotai Zsuzsanna a Humán Szolgáltatási Iroda vezetője Határidő: január 31. A bizottság 5 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a döntési javaslatban foglaltakat. 138/2013. (XII.10.) EEB döntés Az Emberi Erőforrás Bizottság az alábbi határozat meghozatalát javasolja a Közgyűlés számára: Határozati javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a 628/2013. (XI. 14.) közgyűlési határozatát visszavonja, és az Eger, Cifrakapu u. 35. I/3. szám alatti lakás helyett az Eger, Tárkányi B. u. 1/B. II/3. szám alatt lévő lakásra vonatkozóan biztosít bérlőkijelölési jogot a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság részére a következő feltételekkel: 1. A bérlőkijelölési jog időtartama 5 év, január 01. napjától december 31. napjáig biztosított. 2. A bérleti jogviszony időtartama öt év, de legfeljebb a Heves Megyei Rendőrfőkapitánysággal fennálló jogviszony időtartama. 3. A lakbér mértéke megegyezik a 26/2009. (V. 29.) önkormányzati rendelet 39.. (1) bek. a) pontja, és a 43. (1) bek. c) pontja alapján meghatározott költségelvű lakbér (540 Ft/m 2 /hó + 10 % + Áfa) mértékével. 4. A bérlő kötelezettsége 2 (kettő) havi óvadék, valamint a bérleti szerződés közjegyzői okiratba foglalásával járó költségek megfizetése. Felelős: a polgármester megbízásából dr. Palotai Zsuzsanna a Humán Szolgáltatási Iroda vezetője Határidő: január 31.

20 8. Tájékoztató az Önkormányzat által az Egri Futball Club Kft. részére nyújtott évi költségvetés előlegeként folyósított 5,5 millió Ft működési támogatás felhasználásáról. (a tájékoztató a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Ezt csak a bizottság tárgyalja, közgyűlés elé nem kerül. A bizottsági tagok megkapták azt az anyagot, amelyben az Egri FC tulajdonosa, Kósa Sándor úr tájékoztatja Alpolgármester urat. Az elmúlt havi bizottsági ülés alapján Alpolgármester úr jelezte Kósa Sándor úrnak azt, hogy a bizottság szeretne az 5,5 millió Ft támogatás felhasználásról egy tájékoztatást. Kósa úr küldött egy levelet. Elég megdöbbentő volt. Hogyan gondolja az ügyvezető igazgató úr, hogy kap augusztusban 5,5 millió Ft-ot az önkormányzattól és arról ad tájékoztatást, hogy visszafizeti december végéig? Mi történt ezzel a pénzzel a pár hónap alatt, mire használta? Ezt jó lett volna megtudni. Ezt a levelet nem fogadja el, illetve ezt a választ. Kérné a jelenlévő és a városházán dolgozó jogászok segítségét abban, hogy az önkormányzat ezt a választ így elfogadja-e? Ha visszafizeti év végéig, akkor sincs rendben, mert valamilyen kamatot kellene fizetnie azért, hogy használta az önkormányzat pénzét. Jogilag az önkormányzatnak van ebben teendője, vagy a testületnek? Dr. Nagy Árpád Bármilyen támogatásban részesül bármilyen szervezet, akkor aláír egy támogatási szerződést, amely alapján köteles december 20-ig elszámolni adóügyi bizonylatokkal, számlákkal. Ennek tükrében jogosnak találja Elnök úr felháborodását. Lakatos Oszkár A támogatási összeget akkor szokták visszafizetni, ha nem arra fordították, ami a támogatási cél volt. Ha erről van szó és nem a kijelölt támogatásra fordították a pénzt, akkor az bűncselekmény. Hegedüs Gábor A támogatás feltétele volt az, hogy aláírja a Sportiskolával a létesítmény használatról szóló szerződést és a tartozásokat próbálja egyenlíteni. A szerződést aláírta, de semmiféle fizetés nem történt a létesítményhasználatra, illetve az ingatlanok egyéb használati díjaira. Ebben az esetben nem teljesítette a megállapodás feltételét. Minden egyesület megkapta a levelet, hogy december 20-ig el kell számolnia. Az 5,5 millió Fton kívül még több, mint 8,8 millió Ft-tal is el kell számolnia, amit a tavasz folyamán kapott. A Sportiskolának mennyivel tartozik? Hegedüs Gábor 10 millió Ft körül. Kérdése volt Irodavezető asszonyhoz, hogy ha valaki használja a pénzt és visszaadja, akkor ennek ellenére az önkormányzatnak van tennivalója, vagy rendben van ez így?

21 Dr. Palotai Zsuzsanna A visszafizetésig a meghatározott célokra jogosan költheti a pénzt. Amennyiben arra a célra fordított, amire kapta és mégis visszautalja a pénzt, akkor ennyi a teendője. Ha nem tudja bizonyítani, hogy arra fordította, amire kapta, akkor kamattal kell visszafizetnie. Ha visszafizeti az 5,5 millió Ft-ot, akkor nincs semmi baj? Dr. Palotai Zsuzsanna Amíg azt bizonyítja, hogy a pénzt a meghatározott célra fordította és visszafizeti. De nem hajlandó bizonyítani semmit, csak visszafizeti. Dr. Palotai Zsuzsanna Ebben az esetben kamatot lehet követelni tőle, hiszen használta az önkormányzat pénzét. Jelen van Fejes István úr, aki kérte, hogy a bizottság előtt hagy mondjon el néhány gondolatot. Az Ő társasága végezte az utánpótlás labdarúgók szállítását az előző időszakban Kocsis úrnál, és most Kósa úrnál is. Fejes István Szeretné elmondani, hogy mi történt januárjától január 16-án kezdték el a fuvarozást. Ebben rajta kívül, még 7 vállalkozó van. Az összköltség jelenleg 3,5 millió Ft. Tudni kell, hogy ennek az ÁFÁ-ját azonnal be kellet fizetni, mivel megtörtént a számlakiállítás az Egri FC nevére április 26-tól május 3-ig az önkormányzat átvállalta a személyszállítási költségeket. Ez mekkora összeg volt? Fejes István 2 millió Ft körüli összeg. Ebben az időben ez NB I-es csapat volt, tehát ha Pécsre mentek játszani, akkor utána az utánpótlás csapat is odamenet. Az összegek magasak, mert itt Dunántúli távolságok is voltak. Május 3-án készült az utolsó számla. Ez után az önkormányzat nem fizette az utazási költségeket, mert a 8,8 millió Ft-ot átutalta a tulajdonosnak. Az ez előtti és utáni időszakban halmozódott fel 3,5 millió Ft-ra ez az összeg. Kérte a bizottságot, közgyűlés elé kerüljön majd az, hogy az Egri FC-nek adott pénzből fizessék ki a vállalkozókat. Ezek után nem hiszi, hogy a képviselőtestület tagjai támogatnák azt, hogy a mostani tulajdonos kapjon pénzt az utánpótlásra. Fejes István Leveleket kap és utálattal néznek rá azért, mert tartozik. Pedig nem ő tartozik, hanem a Futball Club. A számlaadás egyszerűsített volt. Alvállalkozói szerepet játszik ebben és

22 most bírósággal fenyegetik. 3,5 millió Ft nem kis pénz. Kérte, hogy a labdarúgásra szánt pénzből kapjanak a vállalkozók is. Az önkormányzat jóhiszeműen támogatta Kocsis urat, az utánpótlást. Az 5,5 millió Ftot a jövő évi keret terhére kapta, azért, hogy rendezze az adósságát az edzőknek, alvállalkozóknak. Megköszönte Fejes úrnak, hogy ezeket elmondta. A 3,5 millió Ft-ból 2,8 millió Ft az, ami az utánpótlás labdarúgással kapcsolatos szállítási költség. Új időszámítás fog kezdődni az utánpótlás labdarúgásban Egerben, mert ezt így nem lehet. Nem lehet, hogy a mindenkori befektető kedvére kiszolgáltatják a gyerekeket, edzőket. Új struktúrát kell felépíteni. A gyerekeknek élő szerződése van jelenleg, ami általában május végig él. Tavasszal meg fogják keresni a gyerekeket, szülőket, edzőket és elmondják nekik az elképzeléseiket. Vagy a Sportiskola berkeiben vagy egy új egyesületet kell az önkormányzatnak létrehozni az utánpótlás labdarúgás érdekében. Ez jövő év elejére ki fog alakulni. Támogatja azt, hogy a majd visszakapott 5,5 millió Ft-ból a tartozást fizesse ki az önkormányzat, illetve az edzők elmaradt bérét. Ez nem az önkormányzat és az alvállalkozók között kötött szerződés, mert az Egri FC és a különböző fuvarozó Bt-k kötöttek egymással megállapodást. Megtesznek majd mindent, hogy ezek a vállalkozók ne menjenek csődbe. Valamilyen módon ezt a tartozást az utánpótlás terhére, költségére szeretnék betudni és kifizetni, mert a gyerekek el tudtak utazni a bajnoki mérkőzésekre. Kósa úrral be fogják fejezni a pénzügyi együttműködést. Február végére március elejére tudják kifizetni ezt a pénzt, ha csak a vállalkozó a klub tulajdonosa - nem fogja ezt hamarabb megtenni. Az augusztusi bizottsági ülésen azt ígérte a tulajdonos, hogy a TAO-ból a tartozásokat rendezni fogja szeptember közepéig. Talán sikerül ebből még valami. Fejes István Nem lesz TAO. Sajnos a tulajdonost nem lehet elérni. Telefonon egyáltalán nem, a levelet sem veszi át. Akkor bíróság útján kellene megpróbálni érvényesíteni. Fejes István Akkor a 3,5 millió Ft 10%-át le kellene tenni és az ügyvédi költség is nagy. A 7 vállalkozó ebbe nem megy bele, mert nekik csak 1-1 dolguk van. Amennyiben Kósa úr visszautalja a pénzt egyszerűbb a helyzet, de ha nem akkor februárban a költségvetés elfogadása után tudják ezt rendezni, ha a testület elfogadja. Megköszönte Fejes Istvánnak a részvételt. Fejes István elhagyta a termet. Bognár Ignác A levélben az is szerepel, hogy a visszautalás fejében a jövő év minden napjára ingyenesen kéri a létesítmények használatát. A levelet úgy értelmezi, hogy azért adná vissza a pénzt, hogy utána ingyen kapja a létesítményt.

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2017. január 26. 1. szám H A T Á R O Z A T O K 1/2017. (I. 26.) közgyűlési hat. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata által nyújtandó csekély

Részletesebben

Előterjesztés az önkormányzat és intézményei előirányzatainak módosítására

Előterjesztés az önkormányzat és intézményei előirányzatainak módosítására Kiegészítés a 19. napirendhez Előterjesztés az önkormányzat és intézményei előirányzatainak módosítására Tisztelt Közgyűlés! A bizottsági üléseket követően, a november havi könyvelés zárása után érkeztek

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a kiküldött napirendi pontokat.

Jegyzőkönyv. A Bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a kiküldött napirendi pontokat. 365-1/2013 Humán Szolgáltatási Iroda Jegyzőkönyv Készült: az Emberi Erőforrás Bizottság 2013. január 22-én Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (Eger, Dobó tér 2.) megtartott nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2016. október 27. 12. szám H A T Á R O Z A T O K 433/2016. (X.27.) közgyűlési. hat. rendelettervezet Eger Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatáról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. február 24-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné 2965-10/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2010. augusztus 18-án megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésen elhangzottakról. Jelen vannak: Orosz Lászlóné Kiss Barnabás

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében Balmazújváros Város Önkormányzat Intézményfelügyeleti, Szociális és Közbiztonsági Bizottság 2012. január 26-i nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 3-án megtartott soron következő üléséről. Az ülés helye: Mártírok u.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás 740-15/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. szeptember 25.-én a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság

Részletesebben

Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról

Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról 7809-11 /2010. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök Demeter Ervin tag Karacs Rudolf tag Dr.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról. 2966-11/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2009. szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: Orosz Lászlóné Jékli Sándor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2013. november 25-én (hétfő 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Csendes Ferenc, Dr.Danka József képviselők

Csendes Ferenc, Dr.Danka József képviselők JEGYZŐKÖNYV Készült: 2016. október 07-én de. 7,30 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatal tanácstermében a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülése alkalmából. Jelen vannak: Beke Imre

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2014. október 30. 14. szám H A T Á R O Z A T O K 541/2014. (X.30.) közgyűlési hat. - tól 544/2014. (X.30.) közgyűlési hat. az Agria Humán Közhasznú

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2014. március 14. 4. szám R E N D E L E T 11/2014. (III.15.) önk. rendelet az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről Jegyzőkönyv Iktatószám: 1371-10/2015 a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről Felvéve: Polgármesteri Hivatal, II. tárgyaló Ideje: 2015. augusztus 27. Jelen vannak: A Városgazdálkodási Bizottság részéről:

Részletesebben

Iktatószám: 542-4/2007

Iktatószám: 542-4/2007 JEGYZŐKÖNYV A Pénzügyi Bizottság 2007. március 21.-én megtartott üléséről Iktatószám: 542-4/2007 Jelen vannak: Nagy István Elnök Orosz Lászlóné Képviselő tag Jékli Sándor Képviselő tag Kiss Barnabás Szakértő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a kiküldött napirendi pontokat.

Jegyzőkönyv. A Bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a kiküldött napirendi pontokat. 365-4/2013 Humán Szolgáltatási Iroda Jegyzőkönyv Készült: az Emberi Erőforrás Bizottság 2013. április 16-án Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (Eger, Dobó tér 2.) megtartott nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Szociális- és Egészségügyi Bizottság október 20-án tartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. A Szociális- és Egészségügyi Bizottság október 20-án tartott nyílt üléséről 831-15/2008. JEGYZŐKÖNYV A Szociális- és Egészségügyi Bizottság 2008. október 20-án tartott nyílt üléséről Jelen vannak: elnök tag Sneider Tamás tag Bányász Róbert tag Dr. Herczeg László szakértő irodavezető

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 8/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2017. augusztus 28. napján 14:30 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. május

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata a módosított napirendet elfogadta.

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata a módosított napirendet elfogadta. Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat Kaposvár, Szent Imre u. 14. II/12. sz. alatti székhelyén 2013. február 19-én 10.00-kor megtartott üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes (később érkezett) számviteli, vagyonnyilvántartási- és kezelési osztályvezető.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes (később érkezett) számviteli, vagyonnyilvántartási- és kezelési osztályvezető. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2014. szeptember 8-án a Városháza emeleti kistermében 9 00 órai kezdettel megtartott nyílt

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Hajdúsámson Város Önkormányzata 2012. évi költségvetésről szóló 3/2012. (II. 24.) önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2012. augusztus 27-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 5/2012. (VIII. 27.) 2012.

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 6-án tartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 6-án tartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 6-án tartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m : Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma Tárgy

Részletesebben

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Előterjesztés Az Egyek Nagyközség Önkormányzata 2014. harmadik negyedéves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az egyes törvényeknek

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. augusztus 19-én (kedd) 8:30 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296. Hegyesd, Zrínyi u.1. Tel: 87/435-038. Száma: 120-14/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete által 2013.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

Előterjesztés Répcelak Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló rendeletének módosításához

Előterjesztés Répcelak Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló rendeletének módosításához Előterjesztés Répcelak Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló rendeletének módosításához Tisztelt Képviselő-testület! Az Önkormányzat költségvetési terve az alábbi pontokon módosul: Központi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 11/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. november 21. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

évi költségvetés készítését megalapozó döntések Előadó: Dr. Miluczky Attila polgármester 59/2016.(XI.21.) sz. határozat

évi költségvetés készítését megalapozó döntések Előadó: Dr. Miluczky Attila polgármester 59/2016.(XI.21.) sz. határozat 22/2016. EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. november 21. napján 15:15 órai kezdettel a

Részletesebben

Módosító indítványok a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat 2015. évi költségvetési javaslatához

Módosító indítványok a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat 2015. évi költségvetési javaslatához 1. 2. 3. 4. Módosító indítványok a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat 2015. évi költségvetési javaslatához Javaslattevő Javaslat tartalma Javaslat összege Forrás megjelölés Megjegyzés GPB Szász

Részletesebben

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme.

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme. J E GY Z Ő K Ö NY V 2016. november 21-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Szám: KOZP/1264-19/2016. Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2013. február 19-i ülésén elhangzottakról

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2013. február 19-i ülésén elhangzottakról 2636-3/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2013. február 19-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök Dr. Misz Mihály tag Pál György tag Földesi

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2009. november 19-én megtartott soron kívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2009. november 19-én megtartott soron kívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2009. november 19-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Bordás Imre polgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának november 21. napján órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának november 21. napján órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2011. november 21. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal 8154 Polgárdi, Batthyány u. 132. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 16-án (hétfő) de.: 9.00 órára összehívott rendkívüli ülésén Jelen vannak: Hamza Gábor polgármester, Tóth

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. október 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. október 29-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2012. április 26-án 17, 30 órakor megtartott soron következő nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Vuk István Lengyel Attiláné Kanizsai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről. 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 6-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Kajászó Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2013. október 29-i együttes üléséről Helye: Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 37/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. november 30. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 155-8/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Képviselő-testülete, valamint Hegyesd község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2007. november 27. napján 15.30 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28. napján

Részletesebben

Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel.: 88/513-525 e-mail: szoc@pr.hu

Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel.: 88/513-525 e-mail: szoc@pr.hu 4. napirendi pont Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel.: 88/513-525 e-mail: szoc@pr.hu Ügyiratszám: 16-48/2015. Előterjesztő: Németh Balázs polgármester Előkészítette:

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 003, 88/507-031. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu...... Szám:81-15/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úrkút Község Önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Rendelet: Határozatok: Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Rendelet: Határozatok: Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről Rendelet: 6 /2014.(IV.29.) Önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítása

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Száma: 3117-4/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Intézményfenntartó Társulása 2013. október 30-án /szerdán/ 18.05 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3/2013./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

3. számú JEGYZŐKÖNYV

3. számú JEGYZŐKÖNYV 3. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. február 04. napján 17 óra 35 perces kezdettel, Rétság Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 18 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

Határozatok: - 41/2013. (IV. 4.) számú határozat: Simon János és Czibere József kérelme a művelődési ház bérlésére vonatkozóan

Határozatok: - 41/2013. (IV. 4.) számú határozat: Simon János és Czibere József kérelme a művelődési ház bérlésére vonatkozóan Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.április 4.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. könyve c. határozatok:41/2013. (IV. 4.) számú határozat d. rendeletek:

Részletesebben

Készült: Domony Község Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének június 30.-án megtartott testületi ülésén.

Készült: Domony Község Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének június 30.-án megtartott testületi ülésén. J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Domony Község Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 30.-án megtartott testületi ülésén. Helye: Polgármesteri Hivatal Domony, Fő út 98. Jelen vannak:

Részletesebben

Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi 1. sz. jegyzőkönyve. a február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről.

Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi 1. sz. jegyzőkönyve. a február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről. Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2013. évi 1. sz. jegyzőkönyve a 2013. február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Amely készült a Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről 170/16/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről Határozatok: 106/2014. (IX.15.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről Rendeletek és Határozatok mutatója 11/2013. (IX: 27.) önkormányzati rendelet A lakások és helyiségek bérletéről,

Részletesebben

mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén

mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén VÉNEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén HATÁROZATOK:

Részletesebben

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa és Kertészsziget Önkormányzat Napközi Otthonos Óvoda Intézményfenntartó Társulás Pénzügyi Bizottsága Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 713-2/2016. iktatószám 2. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa

Részletesebben

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Meghívott vendégek: Dr. Nagy Árpád Civil Kerekasztal Nagyné Gátsik Andrea PSZ városi titkár Korsós Lajosné EVAT Zrt.

Jegyzőkönyv. Meghívott vendégek: Dr. Nagy Árpád Civil Kerekasztal Nagyné Gátsik Andrea PSZ városi titkár Korsós Lajosné EVAT Zrt. 365-12/2013. Humán Szolgáltatási Iroda Jegyzőkönyv Készült: az Emberi Erőforrás Bizottság 2013. november 5-én Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében (Eger, Kossuth L. u. 28.)

Részletesebben

Je~yzőkönvv. A mai rendkívüli képviselő-testületi ülésre telefonon történt értesítés alapján került sor, és délelőtt 8,00 órakor kezdődött.

Je~yzőkönvv. A mai rendkívüli képviselő-testületi ülésre telefonon történt értesítés alapján került sor, és délelőtt 8,00 órakor kezdődött. Je~yzőkönvv Készült: Kisköre Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. február 27-i rendkívüli üléséről a Kiskörei Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében. Jelen vannak: Magyar Csilla polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült.

Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült. 1 Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült. Napirendi pontok: 1. Előterjesztés ingatlancsere lebonyolítás

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A P I R E N D

J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A P I R E N D Bezi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bezi, Szabadság u. 59. 18-A/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. december 6-án 18.30 órai kezdettel a Bezi Községházban tartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2012. március 29-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2012. március 29-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 29-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyve Határozatok: 43/2012. (III. 29.) 44/2012. (III. 29.) 45/2012. (III. 29.) 46/2012.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Tiszalök Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 27-én tartandó ülésének 1. számú A 2014. évi költségvetési rendelet megalkotásáról szóló előterjesztés megtárgyalása

Részletesebben

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Iktatószám: 1636/2/2015 Magyarcsanádi Község Önkormányzat Ügyrendi és Pénzügyi Bizottságának 2015. február 26. napján 15.00 órakor megtartott soros, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Határozatok :

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívott: Rontó Attila kisebbségi képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Meghívott: Rontó Attila kisebbségi képviselő K ö r ö m K ö z s é g i Önkormányzat Képviselő-testülete 3577 Köröm, Rákóczi u. 11. Tel.: 49/459-821; Fax: 49/459-817 E-mail: korom@korom.hu Szám: 4/2016. JEGYZŐKÖNYV Készült: Köröm Község Önkormányzat

Részletesebben

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2012. március 6-i rendkívüli ülésére

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2012. március 6-i rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 6-i rendkívüli ülésére Tárgy: Az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 4/2011. (II.25.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.december 15-én du.i kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál Tiborné,

Részletesebben

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 29-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 29-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Szám: V/74-23/2016. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 29-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

Városi Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság ülését november 21-én órára összehívom. Az ülés helye: Városháza II. Tárgyaló,

Városi Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság ülését november 21-én órára összehívom. Az ülés helye: Városháza II. Tárgyaló, Városi Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság ülését 2018. november 21-én 16.00 órára összehívom Az ülés helye: Városháza II. Tárgyaló, Napirendek: 1./ az Egri Városfejlesztési Kft. 2018. évi üzleti tervének I-III.

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-2/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13. napján 17 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község

Részletesebben

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről. Hat. Rend.

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről. Hat. Rend. MUTATÓ Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről Tárgy: Hat. Rend. száma: Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Győrfiné Papp Judit polgármester szavasára teszi az 1. napirendi pont levételét a testületi ülésről.

Jegyzőkönyv. Győrfiné Papp Judit polgármester szavasára teszi az 1. napirendi pont levételét a testületi ülésről. - 244 - Jegyzőkönyv Készült: Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 2-án megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Jármi Község Önkormányzata képviselő-testületének hivatali

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 204-7 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 25-én 19.20 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helyszíne: Jelen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2013. évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 10-i ülésére

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 172/2015. (VI.16.) határozata a Dédes Szolgáltató Nonprofit Kft. VA és az Önkormányzat

Részletesebben

6505-8/2012 OKSI 44782-1/2012 ESZCSI. Jegyzőkönyv

6505-8/2012 OKSI 44782-1/2012 ESZCSI. Jegyzőkönyv 6505-8/2012 OKSI 44782-1/2012 ESZCSI Jegyzőkönyv Készült: a Humán Erőforrás Bizottság 2012. augusztus 21-én Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (Eger, Dobó tér 2.) megtartott nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

Állandó meghívottak: Badacsonyiné Bohus Gabriella Civil Kerekasztal Hegedűsné Majnár Márta Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

Állandó meghívottak: Badacsonyiné Bohus Gabriella Civil Kerekasztal Hegedűsné Majnár Márta Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. Ikt.sz.: 2393-12/2013 JEGYZŐKÖNYV mely készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése Kulturális és Idegenforgalmi Bizottságának 2013. november 05-ei nyílt ülésén Helyszín: Eger MJV Polgármesteri Hivatala,

Részletesebben

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének:

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 2-8/2013 d.) melléletei N A P I R E N

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V HAJDÚ-BIHAR MEGYE SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én közmeghallgatással egybekötött rendkívüli nyilvános üléséről

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető.

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető. Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp és Térsége Óvodai Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács 2014. augusztus 28-án (csütörtökön) 16.30 órai kezdettel tartott üléséről. Jelen vannak: Kondor Géza társulás

Részletesebben

Az előterjesztés száma:49/2019.

Az előterjesztés száma:49/2019. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma:49/2019. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 15/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. december 10. napján 14:30 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. KÉSZÜLT: 2010 augusztus 9-én a Cigány Kisebbségi Önkormányzat ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. KÉSZÜLT: 2010 augusztus 9-én a Cigány Kisebbségi Önkormányzat ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: 2010 augusztus 9-én a Cigány Kisebbségi Önkormányzat ülésén. JELEN VANNAK: A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva. KOVÁCS GYULA a Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek Szám: 178/2013. JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek 2013. február 7-én megtartott együttes üléséről Zalacséb határozatok: Sorszáma Kódja 2/2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. szeptember 23 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 25-én, 17 órakor kezdődő üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 25-én, 17 órakor kezdődő üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 25-én, 17 órakor kezdődő üléséről Ülés helye: Önkormányzati Hivatal tanácsterme Jelen vannak: Bakai Károly

Részletesebben

Jegyzőkönyv. mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről Iktatószám: 8277-8/2009 Jegyzőkönyv mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről Jelen vannak: A bizottság részéről: Dr. Sípos Mihály elnök Láng András tag Gálfi Antal

Részletesebben

4. Intézményi étkeztetés normatíva átadásáról szóló megállapodás Pollák Tibor Polgármester

4. Intézményi étkeztetés normatíva átadásáról szóló megállapodás Pollák Tibor Polgármester Készült: Jegyzőkönyv Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 9 -ei soron következő üléséről Jelen vannak: jelenléti ív szerint: Pollák Tibor polgármester, Demjén Imre, Fekete

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. február 12-én (csütörtök), 17.00 órakor, a Közösségi Házban megtartott munkaterv szerinti üléséről Jelen vannak: Bárány Erzsébet jegyző Bárány Pál, Bocskayné Tóth Katalin,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szeptember án órakor megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szeptember án órakor megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2015. szeptember 02. - án 10.00 órakor megtartott üléséről Jelen voltak: a csatolt jelenléti ív szerint, melyet az 1. Számú

Részletesebben