MP3-MP4 player / lejátszó / плеєр DM-101G-5 USER MANUAL HASZNÁLATI UTASÍTÁS ІНСТРУКЦІЯ КОРИСТУВАЧА.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MP3-MP4 player / lejátszó / плеєр DM-101G-5 USER MANUAL HASZNÁLATI UTASÍTÁS ІНСТРУКЦІЯ КОРИСТУВАЧА. www.dimarson.co.hu"

Átírás

1 USER MANUAL HASZNÁLATI UTASÍTÁS ІНСТРУКЦІЯ КОРИСТУВАЧА MP3-MP4 player / lejátszó / плеєр DM-101G-5 Please read this user manual carefully before operating the device! Használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Перед користуванням уважно прочитайте інструкцію!

2 Az Mp4 a hordozható digitális eszközöknek egy teljesen új generációja, mely támogatja az MP3/WAV zenei formátumot, digitális felvételt, FM sztereó rádiót, AMV formátum lejátszását, JPEG fényképek böngészését, és E-book szöveg olvasását. Tökéletes hangminősége, magas fokú megbízhatósága, és igényes külseje valódi remekművé teszik. Reméljük, hogy a lejátszó önfeledt szórakozást fog Önnek nyújtani ebben a digitális korban! Egyedi műszaki jellemzők Egyedi, igényes megjelenés Egyedi tervezésű megjelenés, és kényelmes/felhasználó barát kezelhetőség. Multi-kodek lejátszó Támogatott formátumok: MP3, WMA, WAV, AMV. Frissíthető operációs rendszer Internetes oldalon keresztüli folyamatos szoftver frissítési lehetőség. FM rádió Könnyedén hallgathatja és el is mentheti kedvenc FM állomásait az Automata és Kézi beállítás funkciókkal. A lejátszó 40 (sávonként 20) helyi adó tárolására képes különböző frekvenciákon. USB-kulcs felhasználási lehetőség Fájlkezelésre lehetőség van a Sajátgép Cserélhető lemez könyvtárán keresztül, Windows2000 vagy ennél újabb operációs rendszerrel. Privát terület funkció A flash memória két részre osztható a kiegészítő eszközökkel, így az egyik rész titkosítás alá kerül, hogy tartalma hozzáférhetetlen legyen mások számára. Tartsa meg titkát! Felvétel / Lejátszás A készülék támogatja külső hangfelvételek készítését a beépített mikrofonon keresztül, melyek WAV és ACT formátumban kerülnek mentésre. Emellett, lehetőség van A-B ismétlésre és Összehasonlító lejátszásra. 7 alapbeállított EQ Normal, Rock, Pop, Classic, Soft, Jazz és DBB.

3 Számos lejátszási mód Normal, Repeat One (egyszeres ismétlés), Folder (mappa), Repeat Folder (mappa ismétlés), Repeat All (mindent ismétel), Random (véletlenszerű), Intro. Automatikus kikapcsolás Igényei szerint beállíthat Sleep Timer (alvás időzítés) vagy Off Time (kikapcsolás időzítés) módot. GUI (Graphic User Interface Grafikus Felhasználói Felület) menü Könnyen kezelhető, dinamikusan animált menü. Nyilatkozat Köszönjük vásárlását! Új lejátszója használata előtt olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. A használati utasítás tartalma változhat a még magasabb szintű szolgáltatás érdekében. Fenntartjuk a jogot előzetes figyelmeztetés nélkül az útmutató módosítására. Amennyiben a lejátszó működése nem felelne meg a használati utasításban leírtaknak, kérjük látogassa meg weboldalunkat a legfrissebb termék információkért. Megjegyzés: Normális esetben a készülék automatikusan menti a beállításokat. A kikapcsoláshoz főmenüben tartsa nyomva a Play gombot. Így mentésre kerülnek az utoljára beállított információk. Másként, a beállítások elvésznek és mikor újraindítja a lejátszót, az eredeti helyzetbe lép vissza automatikusan.

4 1. Kezelőfelület Megjelenés és gombok 6. Magyarázat 1 (PLAY) Lejátszás/leállítás/be- /kikapcsolás 2 Következő dal / tekerés előre 3 MENU Menü gomb 4 Előző dal / tekerés vissza 5 VOL Hangerő szabályozó 6 OFF/ON Ki-/Bekapcsoló 7 Fülhallgató dugó 8 LCD kijelző 9 USB csatlakozó

5 Magyarázat Magyarázat 1 EQ mód 8 Dalszöveg ikon 2 Lejátszási mód 9 Elemtöltöttség jelző 3 Fájl formátum / bit ráta 10 ID3 információ 4 Mappa neve 11 Diktafon ikon 5 Aktuális fájl sorszáma 12 Lejátszási idő 6 Fájlok száma az aktuális 13 Aktuális dal hossza mappában 7 Hangerő jelző 14 Háttér logó Elem A lejátszóban egy többszintű elemszintmérő rendszer található. A használat folyamán mutatja a 3,7V-os akkumulátor szintjét. Jelzi, hogy az akkumulátor gyenge és újra kell tölteni. 2. Alapvető Műveletek Belépés a menürendszerbe A MENU gomb megnyomásával léphet be a menürendszerbe, beleértve a főmenüt (leállított helyzetben a MENU gombot nyomva tartva), az almenüt lejátszás módban (MENU gombot megnyomva) és az almenüt leállítás módban (MENU gombot megnyomva). Böngészés Zenei fájlok vagy menü böngészése: / gomb rövid megnyomása Gyors előre vagy gyors vissza lejátszás közben / gomb nyomva tartása Különböző módokba lépés Különböző módokba léphet a főmenüből.

6 Főmenü: (MENU gombot nyomva tartva) Zene mód: Film mód: Felvétel mód: Diktafon mód: FM mód: E-Book: Album: Rendszer beállítás: USB mód: Megjegyzés: Tartsa nyomva a MENU gombot a főmenübe való visszatéréshez. Hangerő szabályozás Zene módban, diktafon módban és FM módban, a VOL és a / gombokkal szabályozhatja a hangerőt. Be-/Kikapcsolás 1. Automatikus bekapcsolás. Bekapcsolás előtt állítsa a felül található ki-be (on-off) kapcsolót be (on) helyzetbe.

7 Az USB PC-re csatlakoztatásakor a lejátszó automatikusan bekapcsol és belép USB módba. 2. Kézi Be-/Kikapcsolás Ha a lejátszó kikapcsolt állapotban van, a (Play) gombot nyomva tartva bekapcsol. Ha a lejátszó bekapcsolt állapotban van, a gombot nyomva tartva kikapcsol. Lejátszás és leállítás (Szüneteltetés felvételkor) gomb rövid megnyomása. TIPP: A gombbal gyorsan kiléphet bármelyik menüből vagy opcióból. 3. Kezelőgombok Zene és Diktafon mód

8 Felvétel mód FM mód

9 4. Zene lejátszása Alapvető műveletek 1. Csatlakoztassa a fülhallgatót a lejátszóhoz 2. Kapcsolja ON helyzetbe a kapcsolót 3. A készülék automatikusan főmenübe lép 4. Nyomja meg a MENU gombot a Zene módba lépéshez 5. Nyomja meg a gombot a zene lejátszásához 6. gomb: előző szám. gomb: következő szám. 7. Hangerő szabályozás VOL + gomb: hangerő csökkentése. VOL+ gomb: hangerő növelése. EQUALIZER mód 1. Zene lejátszásakor 2. Nyomja meg a MENU gombot a Lejátszás almenübe lépéshez 3. Nyomja meg a gombot az Equalizer mód választásához 4. Nyomja meg a MENU gombot az EQ választás menübe lépéshez 5. Nyomja meg a a választáshoz, majd a MENU gombot a jóváhagyáshoz Dalszöveg kijelzés Ez a lejátszó támogatja az *.LRC formátumú dalszöveg fájlokat ( weboldalról tölthet le a felhasználó), és a dalszövegek a zene lejátszásával párhuzamosan megjeleníthetők. Hogyan használjuk a dalszöveg fájlokat? Mentsük le a dalszöveg fájlt a hozzá kapcsolódó zenei fájllal azonos néven. Például: Zenei fájl név: GiGi-Sky.mp3 Dalszöveg fájl név: GiGi-Sky.mp3 Honnan tudni, hogy a dalszöveg létezik-e? Ha az aktuális dalhoz van dalszöveg fájl, a dalszöveg ikon megjelenik zene mód tetején.

10 1. Aktuális dalnak létezik dalszövege 2. Lejátszás közben tartsa nyomva a MENU gombot a Dalszöveg felületre való belépéshez 3. Nyomja meg újra a MENU gombot a Zene módhoz való visszatéréshez 4. Keresse a dalszövegeket manuálisan a VOL gomb megnyomásával 5. Film mód (AMV) 1. Lépjen be a főmenübe és válassza ki Film módot a / gomb segítségével. 2. Nyomja meg a MENU gombot a belépéshez 3. Nyomja meg a gombot az AMV fájlok lejátszásának indításához. 4. Válasszon filmet gomb: előző fájl gomb: következő fájl 5. Hangerő szabályozás VOL + gomb: hangerő növelése VOL + gomb hangerő csökkentése 6. Hangfelvétel Győződjön meg róla, hogy az akkumulátor szint még nem alacsony (low battery). A lejátszó 99 felvételt képes tárolni minden egyes könyvtárban.

11 Felvétel diktafon módban 1. Lépjen a főmenübe 2. A / gomb segítségével válassza ki a Diktafon (RECORD) módot 3. Nyomja meg a MENU gombot a Diktafon módba lépéshez 4. Nyomja meg a PLAY gombot a felvétel elindításához 5. A többi művelet azonos az Azonnali felvétel lépéseivel. Felvétel típus választása 1. Lépjen a felvétel mód menübe 2. Nyomja meg a MENU gombot a Diktafon almenübe lépéshez 3. A / gombbal válassza ki a REC type opciót 4. Nyomja meg a MENU gombot az opció elfogadásához 5. Használja a / gombot a megfelelő felvétel típus kiválasztásához 6. A MENU gomb megnyomásával hagyja jóvá a kiválasztott típust 7. Nyomja meg a gombot a felvétel elindításához Megjegyzés: A Hangvezérlés (Voice control) azt jelenti, hogy amikor nincs hang a felvétel automatikusan szünetel. Felvétel típus (REC type): WAV formátum Jó minőség ACT formátum Átlagos minőség WAV formátum Hangvezérelt felvétel ACT formátum Hangvezérelt felvétel 7. Felvett fájlok visszahallgatása 1. Lépjen a főmenübe 2. Használja a / gombokat a Voice (Hanglejátszás) mód kiválasztásához 3. A MENU gomb megnyomásával lépjen be a Voice (Hanglejátszás) menüpontba 4. A PLAY gombbal indítsa el a lejátszást 5. Számválasztás gomb: előző felvett fájl gomb: következő felvett fájl 6. Hangerő szabályozás VOL + gomb: hangerő csökkentése VOL + gomb: hangerő növelése

12 ACT formátumú fájlok WAV fájllá alakítása Az ACT formátumú fájlok WAV formátumúvá alakíthatóak a kiegészítő eszközök segítségével. 1. Futassa a Sound Convert Tool nevű programot és kattintson az Open gombra. 2. Válassza ki az átalakítani kívánt ACT formátumú fájlt. 3. Kattintson a Convert (átalakítás) gombra és az átalakítás elkezdődik. ACT-WAV átalakítás mellett az eszköz képes WAV és MP3 fájlok lejátszására is. 8. FM rádió használata 1. Belépés a főmenübe 2. Nyomja meg a gombot az FM módra való váltáshoz 3. A MENU gomb megnyomásával lépjen be az FM módba 4. Nyomja meg a MENU gombot az FM almenübe lépéshez Almenü opciók bemutatása: Manuális keresés FM módban nyomja meg a / gombot és a lejátszó előre vagy vissza felé keres állomásokat manuálisan 100KHZ-es lépésekben. Tartsa nyomva a / gombot körülbelül 2 másodpercig és a készülék automatikusan keres 100KHZ-es lépésekben előre vagy vissza felé és megáll, ha állomást talál. Amennyiben le kívánja állítani a keresést nyomja meg a gombot. Manuálisan talált állomások mentése Lépjen be az FM almenübe és keresse a Save menü pontot az aktuális állomás mentéséhez. Mentett állomások hallgatása Ha több, mint egy mentett állomás van, nyomja meg a (PLAY) gombot a következő állomásra váltáshoz. FM felvétel Nyomja meg a MENU gombot az FM almenübe lépéshez, utána válasszon MP3 Record vagy Fine REC vagy Long REC opciók közül, majd nyomja meg a MENU gombot az FM felvétel menüpontba lépéshez és a felvétel elindul. (A többi művelet azonos a Record Voice (Hangfelvétel) menü pontban használatosokkal.) Megjegyzés: A lejátszó támogatja az Amerikai (FM87-108MHz) és Japán (FM76-90MHz) sávokat. (Nyomja meg a MENU gombot az FM almenübe lépéshez és a / gombbal válassza ki a kívánt frekvenciájú csatornát.) Amennyiben az aktuális állomás sztereó hangzású a következő ikont fogja látni a kijelzőn:. A mentett állomások törlésének lépései megegyeznek a Delete files (Fájlok törlése) művelet lépéseivel.

13 9. E-Book funkció Ez a funkció minden TXT fájlt támogat. 1. Lépjen be a főmenübe 2. A gombbal válassza ki az E-Book -ot 3. A MENU gomb megnyomásával lépjen be (ha nincs elérhető szöveg fájl a No files felirat látható) 4. A gombbal válassza ki a kívánt szöveg fájlt és a gomb megnyomásával megjelenik a szöveg felület 5. A / megnyomásával léptesse az oldalakat (csak Kézi lejátszásban használható) Lejátszás beállítás 1. A szöveg választó menüben 2. Nyomja meg a MENU gombot a szöveg választó almenübe lépéshez 3. A gombokkal válassza ki a Play set (Lejátszás beállítás) opciót 4. A MENU gombbal lépjen be ebbe az opcióba 5. A / gombbal válassza ki Manual play (Kézi lejátszás) vagy Auto play (Automata lejátszás) opciót majd nyomja meg a MENU gombot a jóváhagyáshoz 6. Az Auto play opcióba belépés után a következőket tegye: 7. Nyomja meg a / gombot az Auto play sebességének beállításához, a MENU gombbal hagyja jóvá Megjegyzés: képek lejátszásakor, a MENU gomb nyomva tartásával gyorsan kiléphet a képekből és visszatérhet a főmenühöz; a Play gomb megnyomásával szintén kilép a képekből. 10. JPEG album Ez a funkció minden jpeg formátumot támogat. 1. Lépjen a főmenübe 2. A gombbal válassza ki a JPEG album opciót 3. A MENU gombbal lépjen be ebbe a menüpontba (ha nincs elérhető képfájl a No files felirat látható) 4. A gombbal válassza ki a kívánt képet majd a gombbal jelenítse meg a képet 5. A / gombbal nézze sorban képeit (csak Kézi lejátszásban használható)

14 Lejátszás beállítás 1. A képválasztó menüpontban 2. Nyomja meg a MENU gombot a kiválasztott kép helyzetbe lépéshez 3. A / gombbal válassza ki a Play set opciót 4. A MENU gombbal lépjen be ebbe a pontba 5. A gombbal válassza ki a Manual play vagy Auto play opciót majd a MENU gombbal fogadja el 6. A Manual play opcióba belépés után a következőket tegye: 7. Nyomja meg a / gombot az Manual play sebességének beállításához, a MENU gombbal hagyja jóvá Megjegyzés: képek lejátszásakor, a MENU gomb nyomva tartásával gyorsan kiléphet a képekből és visszatérhet a főmenühöz; a gomb megnyomásával szintén kilép a képekből. 11. Rendszerbeállítás A rendszer paraméterei itt módosíthatók. A főmenüben a gombbal válassza ki a SETUP (Beállítások) menüpontot. A MENU gomb megnyomásával lépjen be a beállításokba. Paraméter magyarázat Idő (Clock) LCD beállítás (LCD set) Nyelv (Language) Energia takarékosság (Power off) Ismétlés mód (Replay mode) Online mód (Online mode) Memória információ (Memory info) Szoftver verzió (Firmware version) Szoftver frissítés (Firmware upgrading) Kilépés (Exit) Állítsa be a dátumot és időt. Idő megadása (másodpercben) amíg a háttérvilágítás égve marad művelet nélkül Kijelző nyelvének beállítása Adja meg az időt ami után a lejátszó automatikusan kikapcsol Ismétlési mód beállításai Kimondottan a Private Space opcióhoz tartozófunkció Megmutatja a memóriakapcitást valamint a felhasznált memóriát százalékban Megmutatja a szoftver verzióját Kimondottan a szoftver frissítéshez Aktuális menüpontból való kilépés

15 Útmutatás Idő beállítása 1. A Rendszerbeállítás felületen 2. A MENU gombbal lépjen be a Clock menüpontba 3. A VOL gombbal léptessen 4. A / gombbal adja meg a számokat 5. A MENU gombbal hagyja jóvá és lépjen ki LCD beállítás 1. A Rendszerbeállítás felületen 2. A / gombbal válassza ki az LCD setting opciót 3. A MENU gombbal lépjen be az LCD setting almenübe 4. A / gombbal válassza ki, és a MENU gombbal hagyja jóvá és válasszon a lehetséges opciók közül (pl. Black) 5. A / gombbal állítsa be az időt (egység: másodperc) és a MENU gombbal hagyja jóvá Brightness (Fényerő) Az LCD kijelző fényerejét állítja be. Darkle (Sötétítő mód) Állítsa be az időt (egység: másodperc), ami után billentyű művelet nélkül a képernyő automatikusan elsötétül. Ha a beállítás 0 a funkció érvénytelen. Black (Kijelző kikapcsolás) Állítsa be az időt (egység: másodperc), ami után billentyű művelet nélkül a képernyő automatikusan kikapcsol. Ha a beállítás 0 a funkció érvénytelen. Nyelv beállítás 1. A Rendszerbeállítások (Setup) felületen, a / gombbal válassza ki a Language ikont 2. A MENU gombbal lépjen be a nyelvválasztás felületére 3. A / gombbal válassza ki a kívánt nyelvet 4. A MENU gombbal hagyja jóvá és lépjen ki

16 Power off / Kikapcsolás A műveleti lépések azonosak a Nyelv beállításokkal. Az Off timer (kikapcsolás időzítés) azt jelenti, hogy Stop helyzetben egy bizonyos idő eltelte után (egység: másodperc), amennyiben nem történik billentyű művelet a készülék automatikusan kikapcsol energia takarékosság céljából. Ha a beállítás 0 a funkció érvénytelen. A Sleep timer (alvás időzítés) azt jelenti, bármely helyzetben egy bizonyos idő eltelte után (egység: másodperc), amennyiben nem történik billentyű művelet a készülék automatikusan kikapcsol. Ez a funkció kimondottan az elalvás előtti zenehallgatáshoz készült. Megjegyzés: Az alvás időzítés csak egy alkalomra érvényes a kikapcsolással ez a beállítás elvész. Újra be kell állítani. Replay Mode / Ismétlési mód A műveleti lépések azonosak az Equalizer beállításokkal. A Manual Replay (kézi ismétlés) azt jelenti, hogy az A-B Ismétlési módban csak a B végpont adható meg kézileg. Az Auto Replay (automata ismétlés) azt jelenti, hogy az A-B Ismétlési módban a B végpont automatikusan kerül kiválasztásra. (Különösen szövegfájloknál zene nélkül) Online Mode / Online mód A műveleti lépések azonosak az Equalizer beállításokkal. Néhány operációs rendszer (Windows XP SP2 alatti) nem támogatja két meghajtó betű megjelenítését egy USB lemezen. Ezért ha a Private Space funkció be van kapcsolva, a PC-re való csatlakozás utáni helyes megjelenítés érdekében válassza ki melyik lemezt fogja használni, pl. sima lemez vagy titkos lemez. Memory info / Memória információ A kijelzett szám a teljes memória kapacitást jelöli, a százalék pedig az ebből felhasználtat. Firmware version / Szoftver verzió Itt tekinthető meg a lejátszó által használt szoftver verziójára vonatkozó információ. Firmware upgrade / Szoftver frissítés Ez kimondottan a szoftver frissítéshez készült. 12. Az USB lemez használata A lejátszó támogatja a normál USB lemez funkciót a következő operációs rendszereknél: Windows98 (driver telepítése után), Windows XP és felette (nem szükséges driver telepítése), Mac OS 10.3 és felette, Linux és felette. A lejátszó támogatja az USB-én keresztüli áramfelvételt. Várakozó módban, a MENU gombbal lépjen ki a főmenübe, majd lépjen be a kívánt módba. A lejátszó szintén támogatja a készenléti állapotot. Hogyan csatlakoztassuk PC-re? Kapcsolja be a lejátszót és csatlakoztassa az USB kábelt. A lejátszón a következő feliratok láthatók a PC-re csatlakoztatás után:

17 Új mappa létrehozása A lejátszó 99 mappa felismerésére képes az USB lemezen. 1. Várakozó helyzet 2. Letöltési helyzet 3. Feltöltési helyzet 13. Szoftverfrissítés A lejátszó támogatja a szoftverfrissítést és karbantartást PC-re telepített eszközök segítségével. 1. Lépjen be a főmenübe 2. A gombbal válassza ki a Setup (Rendszerbeállítás) menüpontot 3. A MENU gombbal lépjen be 4. A gombbal válassza ki a Firmware upgrade (Szoftverfrissítés) opciót 5. A MENU gombbal lépjen be 6. Csatlakoztassa a lejátszót a számítógéphez 7. Futassa az MP3 Player Upgrade (MP3 lejátszó frissítése) programot a számítógépen található frissítő eszközök közül, majd kattintson a Select new firmware file (Új szoftver fájl választása) gombra 8. Válasszon új szoftver programot (Amennyiben van új frissítés a weboldalunkon találhatja) 9. Kattintson a Start gombra és a rendszer elkezdi a frissítést 10. Ha a frissítés sikeres a lejátszó beállítás 99 mappa felismerését támogatja. Figyelmeztetés: A szoftverfrissítési művelet a lejátszó teljesítményének optimalizálására szolgál. A szoftverfrissítés nem megfelelő használata a lejátszó hibás működését okozhatja. Kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást mielőtt hozzákezd. A szoftverfrissítést alapvető számítástechnikai ismeretekkel rendelkező személy végezze.

18 A szoftverfrissítés kimondottan ehhez a lejátszóhoz lett programozva és nem használható semmilyen más lejátszóhoz, valamint más szoftver sem jó ehhez a készülékhez. A felhasználó különböző mappák alá mentheti a fájlokat (a mappákat a számítógépen keresztül lehet létrehozni) a különböző típusú fájlok kezelése végett. A lejátszó 99 alkönyvtár felismerésére képes. 14. Egyéb beállítások Mappák kiválasztása (Stop almenüben) 1. A Stop felületen (A jelen példa a Zene módban van de a mappák kiválaszthatók Hanglejátszás, Diktafon, Képalbum és E- Book módban is.) 2. A MENU gombbal lépjen be a Stop almenübe 3. Nyomja meg a MENU gombot újra a mappaválasztó felületre lépéshez 4. A / gombbal válassza ki a mappát. 5. A MENU gombbal hagyja jóvá a kiválasztott mappát. Megjegyzés: Független mappák a különböző módok alatt menthetők: Zene, Hanglejátszás, Diktafon, Képalbum és E-Book mód. Pl. három módnak nem szükséges megfelelnie ugyanannak a mappának. Fájl törlése (Stop almenüben) A fájlok és rádióállomások törölhetőek a megfelelő módokban, mint a Zene, Diktafon és FM mód. 1. A stop felületen (Az FM módban nincs stop felület) 2. Nyomja meg a MENU gombot a stop almenübe lépéshez 3. A ( gombbal válassza ki a Delete (törlés) opciót 4. A MENU gombbal lépjen be 5. Nyomja meg a MENU gombot a törölni kívánt fájlon 6. Válasszon a Delete (törlés) és a Delete All (mindent töröl) közül a gombbal. 7. A MENU gomb megnyomásával megerősíti a törlést és a törlés elkezdődik

19 Megjegyzés: A Delete all azt jelenti, hogy törli az összes fájl az adott mód aktuális mappájában. (Például: a Zene módban a Delete all utasítás törli az összes zenei fájlt, míg a felvett fájlok érintetlenül maradnak.) A törlő felület jóval egyszerűbb FM módban, három lépéses. A mentett állomásokat törli. Megjegyzés: Amikor számítógépen keresztül töröl, figyeljen rá, hogy a törlés befejeződjön mielőtt kihúzza az USB kábelt, máskülönben előfordulhat, hogy a fájlok nem törlődnek. Lejátszás mód (Lejátszás almenü) Zenei és felvett fájlok lejátszásakor különböző lejátszási módok lehetségesek. 1.A menü gomb megnyomásával lépjen be az almenübe 2. Lépjen az Ismétlés (Repeat) menüponthoz. Az első opció a Lejátszás almenüben az Ismétlés mód (Repeat). A lejátszó a kiválasztott mód szerint fogja a fájlokat játszani. Normal Lejátszza az aktuális mappa összes fájlját normális sorrendben majd a következő mappát stb. Repeat one Folyamatosan ismétel egy zene fájlt. Folder Folder all Repeat all Random Intro Lejátszza az aktuális mappa összes zenei fájlját majd eláll. Lejátszza a mappa dalait majd ismételten újrakezdi Az összes zenei fájlt ismételve játszza Tetszőleges sorrendben játszza az aktuális mappa dalait A mappában lévő fájlok első 10 másodpercét játszza Tempo (Lejátszás almenü) Zenei vagy felvett fájlok lejátszásakor (csak MP3 formátumnál) tetszés szerint változtatható a tempó (gyorsabb vagy lassabb) a hangszín változása nélkül. 1. Zene lejátszása közben 2. Nyomja meg a MENU gombot a Lejátszás almenübe lépéshez 3. A gombbal válassza ki a Tempo rate opciót 4. A MENU gombbal lépjen be a tempó szabályozó felületre 5. A gombbal gyorsíthatja, a gombbal lassíthatja a tempót.

20 Ismétlés mód (Replay Mode) Lépjen a lejátszás almenübe a belépéshez. Ismétlés mód A-B ismétlés 1. Zene és Diktafon módban 2. Nyomja meg a MENU gombot a lejátszás almenübe lépéshez 3. A gombbal válassza ki a Replay (ismétlés) menüpontot 4. A MENU gombbal lépjen be Az A el kezd villogni az ismétlés ikonban, ki kell választani a kezdőpontot 5. Nyomja meg a gombot az A pont kiválasztásához. Az A kiválasztása után a B betű kezd el villogni az ismétlés ikonban, ki kell választani a végpontot. 6. Nyomja meg a gombot a B pont megadásához. Az ismétlés ikon nem villog tovább és az A-B szakasz ismétlése elkezdődik. Amikor az ismétlések száma eléri az előre beállítottat a lejátszó kilép az ismétlés módból. Az ismétlés módban az A-B gomb megnyomásával újabb szakasz A pontja adható meg. (Az ismétlések számával kapcsolatos információkat lásd az Ismétlés szám résznél.) Utánmondás (Follow Read) ez a funkció nem működik a diktafon módban 1. Az A-B szakasz ismétlésnél nyomja meg a gombot az utánmondás módba lépéshez. 2. Az ismétlés ikon átvált az utánmondás ikonra és elkezdődik a hangfelvétel rögzítése. A felvétel hossza megegyezik az A-B szakasz hosszával. 3. A felvételi idő lejárta után az ikon átvált és elkezdődik az eredeti hang lejátszása. Nyomja meg a gombot az összehasonlításhoz. Ebben a módban a gomb megnyomásával visszatérhet az A-B ismétlés módba. Összehasonlítás (Comparison) ez a funkció nem működik a diktafon módban 1. Lépjen be ebbe a módba, az ismétlés ikon átvált és az eredeti hang lejátszása elkezdődik. 2. Az eredeti hang lejátszása után az ikon átvált t és elkezdődik a rögzített hang lejátszása. 3. Ezután a folyamat újraismétlődik és nem áll le (hacsak nincs az Ismétlés szám beállítva), amíg a MENU gombot meg nem nyomjuk a kilépéshez.

21 Ebben a módban a ( megnyomásával visszatér az Utánmondás módba. A fent említett 3 módban a MENU gomb megnyomásával kilép az Ismétlés módból. Ismétlés szám (Replay Times) - lejátszás almenü A lépések megegyeznek a Háttérvilágítás beállításának lépéseivel. Az Ismétlés szám azt jelenti, hogy a beállított szám elérése után a lejátszó automatikusan kilép az ismétlés módból. Ismétlés szünet (Replay Gap) A lépések megegyeznek a Háttérvilágítás beállításának lépéseivel. Az ismétlés szünet az ismétlések közötti szünet hosszát jelenti (egység: másodperc). Javaslat Privát terület funkció (Private Space) Számos MP3 tulajdonosnak okoz problémát az információ védelme és a személyes adatokhoz való hozzáférés mások által. Amikor valaki kölcsönkéri az MP3 lejátszót, előfordulhat, hogy le kell törölni a problémás személyes információkat. Mindazonáltal a lejátszó által támogatott Privát terület funkció teljesen megoldja ezt a problémát. A felhasználó tetszés szerinti arányban két részre oszthatja az USB lemezt (a felhasználó két lemezbetűt fog látni a számítógépen. Azonban az SP2-őt telepíteni kell a Windows XP operációs rendszerben, máskülönben csak a lemezek betűi lesznek láthatók. A telepítés nélkül választani kell single ordinary disk (általános) vagy single encrypted disk (titkosított) opció közül az Online módban (a rendszerbeállítások alatt), és az egyik részhez való hozzáféréshez így jelszóra lesz szükség. (Ha a felhasználó nem titkosítja mind a kettő lemezterületet, az USB memória két különböző lemezként kezelhető.) Így működik a Privát terület funkció. 1. Csatlakoztassa a lejátszót a számítógéphez. 2. Futtassa az MP3 Player Disk Tool szoftvert 3. Az első a formázás eszköz. Válassza a Partition and enrypt (felosztás és kódolás) opciót, és állítsa be a titkosításra szánt lemezterület nagyságát, majd adja meg a jelszót. Írja be a felhasználó nevét a New Username (új felhasználó név)- hez, valamint a jelszót a New Password -nél (új jelszó), majd erősítse meg a jelszót New Password Confirm (új jelszó megerősítése). A fenti művelet után kattintson a Start gombra és felosztás megtörténik. 4. A felosztás befejeződik 5. Nyomja meg az OK gombot, majd a számítógép újraindul 6. Az újraindítás után két lemez lesz látható (csak egy lemezbetű Windows 2K alatt). Kattintson a védet lemezre és ott talál egy fájlt

22 7. Futtassa az RdiskDecrypt.exe fájlt és írja be a felhasználó nevet és a jelszót a párbeszéd ablakba. Amennyiben helyesek hozzáférhet a lemezhez és fájlokat másolhat. 8. A felhasználó és jelszó megadása a számítógéphez csatlakozáskor minden alkalommal szükséges. Megjegyzés: A lemez kettéosztásával adatok törlődhetnek. Kérjük legyen másolata a lemezen tárolt adatokról mielőtt kettéosztaná. A részek egyesítésekor is előfordulhat adatvesztés. Figyelmeztetés: Ne veszítse el felhasználó nevét és jelszavát, különben nem tud hozzáférni a titkosított lemezterülethez és újra kell egyesítenie a lemezterületeket, és ezzel elveszti az abban tárolt adatokat. Probléma elhárítás Nincs hang a fülhallgatóban Hibásak a karakterek az OLCD kijelzőn Rossz vagy gyenge az FM vétel Sikertelen a zenei fájlok letöltése Ellenőrizze, hogy a hangerő nincs 0 -ra állítva és, hogy a fülhallgató megfelelően be van dugva. Ellenőrizze, hogy a fülhallgató dugója nem piszkos. A hibás MP3 statikus zajjal járhat és a hang megszakadozhat. Győződjön meg róla, hogy a zenei fájlok nem hibásak. Ellenőrízze, hogy a megfelelő nyelv van-e kiválasztva. Módosítsa a lejátszó és a fülhallgató helyzetét. Kapcsolja ki a lejátszó környezetében lévő elektromos készülékeket. A fülhallgató antennaként használható. Ellenőrízze, hogy az USB kábel nem hibás-e és, hogy megfelelően van csatlakoztatva. Ellenőrizze, hogy a meghajtó megfelelően van-e telepítve. Ellenőrízze, hogy a lejátszó memóriája nincs-e megtelve.

23 Műszaki adatok Méretek 90*40*8 mm Súly 0.3 kg LCM kijelző 3,8 cm PC csatlakoztatás USB2.0 (FS) (Olvasás: 1000K Byte, Írás: K Byte) Flash memória 1GB Áramforrás 3,7V Li-Ion Akkumulátor Maximális lejátszási idő: 10 óra Felvétel Mintavételi arány 8KHz Felvételi formátum WAV, ACT, MP3 Felvételi idő: 35 óra ACT/ 128Mb Flash Fülhallgató maximális teljesítménye (L) 10mW+ 0mW (32Ohm) MP3 bit ráta 8K bps 320K bps MP3, WMA, WMV, ASF WMA, WMV, ASF bit ráta 5K bps 384K bps Frekvencia 20KHz-20KHz SNR 85dB Torzítás Vételi frekvencia 76MHz 96Mhz/87MHz 108MHz FM rádió Menthető állomások Fülhallgató maximális teljesítménye (L) 10mW+ 0mW (32Ohm) SNR 45dB Zenei formátum MP3, WMA, WMV, ASF, WAV Működési hőmérséklet C Többoldalú nyelvkijelzés Egyszerű kinai, Hagyományos kínai, Japán, Koreai, Angol, Francia, Olasz, Német, Spanyol, Svéd, Portugal, Dén, Holland Operációs rendszer Windows98/SE/ME/2K/XP, Mac OS 10, Linux Megjegyzés: A készülék műszaki paraméterei előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatók a változtatás jogát fenntartjuk.

24 Kizárólagos importőr: Dimarson Electronics Kft. H-1183 Budapest Nefelejcs utca 1-3

25 AMV átalakító eszköz AMV átalakító szoftver használata 1. Összefoglalás Az eszköz a média fájlok AMV fájl formátumuvá alakítására szolgál, melyet cégünk MP4 lejátszója képes lejátszani. Az eszköz a következő videó fájl formátumok átalakítását támogatja: 1. Az avi kiterjesztésű AVI formátum. 2. Az asf, wmv kiterjesztésű Windows Media formátum. 3. Az mpg, mpeg kiterjesztésű MPEG1 formátum. 4. Az rm kiterjesztésű Realplay formátum. 5. A mov kiterjesztésű Quicktime formátum. Használati felület: Windows98, Windows Me, Windows2000, Windows XP. A Windows media Player 9.0 vagy frissebb verziót, a directx 9.0 vagy frissebb verziót igényel. 2. Szoftver telepítés Az AMV átalakító eszköz kényelmesen, egyszerűen és gyorsan telepíthető. A művelet a következő lépésekből áll:

26 1. Indítsa el számítógépét. A Windows betöltése után helyezze be a telepítő lemezt a CD-ROM meghajtóba. A telepítés automatikusan történik a next (következő) gomb megnyomásával, végül pedig a close (bezár) megnyomásával befejeződik a telepítés. 2. Ha a számítógépen a program futtatás nincs automatikusra állítva, akkor manuálisan kell elvégeznie a következőképpen: A. Duplán kattintson a CD gyökérkönyvtárában lévő Setup.exe fájlra, megkezdődjön a telepítés. B. Nyomja a next gombot a továbbléptetéshez, majd a close gombbal fejezze be a telepítést. A telepítés befejeztével létrejön az MP3 Player Utilities nevű programcsopor a [Start/Program] menüben, ezen belül pedig az AMV Converter Tool az AMV átalakító szoftver, az AMV Player pedig az AMV lejátszó. 3. Szoftver futtatása 1. A gomb rövid bemutatása A programot a Start/Program menüben, az MP3 Player Utilities menün belül az AMV Convert Tool gombra kattintva nyithatjuk meg. 2. Média fájl hozzáadása A program elindítása után, az Input file ablak melleti gomb (add file) megnyomásával választhatja ki a konvertálni kívánt fájlt. A Output file ablak melletti gomb (AMV path) megnyomásával megadhatja, hová szeretné menteni az átalakított fájlt.

27 3.3 Média fájl lejátszása Ez az átalakító eszköz lejátsza a média fájlt, ennek feltétele, hogy telepítve legyen a megfelelő kodek (például: K-Lite Codec Pack), erről részletesebben a későbbiekben olvashat. Egy média fájlra kattintva, majd a play gombot megnyomva elkezdődik a média fájl lejátszása, a konkrét művelet a következő: Miután elkezdődik a fájl lejátszása, a fájl folyamatstátusza unsettle -ről success -re vált, a fájl idő 0:00 helyett az akutális fájl hosszra vált. A Stop (leállítás) illetve Pause (szünet) gombokkal a lejátszás leállítható. Magyarázat: Amikor a média fájl állapota unsettle helyett success -re vált ez azt jelzi, hogy a számítógépen befejeződött ennek a fájl típusnak a dekóderének a telepítése. Az eszköz képes a média fájl lejátszására, és tudja folytatni az átalakítást a lejátszás megállítása után. Természetesen a média fájl lejátszása előtt is el tudja kezdeni az átalakítást, de azt tanácsoljuk, hogy a fájl lejátszása után alakítását. 4. Fájlátalakítás 4.1 Válassza ki az átalakítani kívánt fájlt Az alsó ablakban a konvertálni kívánt fájl neve melletti jelölőnégyzetben válassza ki a konvertálni kívánt fájlt A média fájl törlése A hozzáadott média fájlok közül ha törölni akar, válassza ki a fájlt az egér jobb gombjával és válassza a Delete (törlés) opciót, ezután a fájl törlődik a listából.

28 4.2 Az AMV fájl mentési utjának megadása Az alapbeállított mentési út a C:\. Átalakítás előtt kattintson az output file oszlopra jobb oldalon. Ezután válassza az AMV save path gombot a az AMV fájl pozíciójának megadásához. Villogás közben válassza az elérési út párbeszéd ablakot, majd az elérési út megadása után kattintson az OK gombra. Az elérési út megadása után az AMV fájl elérési útja teljes egészében látható lesz. 4.3 Paraméter beállítás Az átalakító eszköz rendelkezik AMV paraméter beállító funkcióval, mint pl. videó megszakítása, videó hossza és szélessége, lejátszási keret stb. Az alábbi két módon érhető el a funkció: a. Válasszon ki egy vagy több média fájlt, majd kattintson az output information oszlopra b. Válasszon ki egy vagy több média fájlt, majd kattintson jobb gombbal a fájlra, Válassza a set -et. Az alábbi szövegben találja a konkrét lépéseket Videó részlet kiemelése Egy szakasz kiemeléséhez a média fájlból átalakítás céljából, meg kell határozni a kezdő és végpontját a szakasznak. Két módon végezhető ez el: A tulajdonságok felületen Először válassza ki a cut source video snippet -t (videó részlet kiválasztása), adja meg a kívánt időpontokat a kezdő és végpontokhoz. Magyarázat: Ha nem választja a cut source video snippet -et, akkor az eszköz az egész média fájlt átalakítja Média fájl lejátszás felületen A média fájl lejátszása közben, az eszközfelületen látjuk a az AMV fájlra vonatkozó kimeneti információkat, mint: Kezdőpont, végpont, hossz, teljes idő.

29 A start position -re való kattintással kijelöljük az aktuális pontot a kezdőpontnak. Hasonlóképp, az end position gombra kattintva az aktuális pontot kijelöljük végpontnak. Miután megtörtént a két pont kiválasztása kattintson a select gombra, de győződjen meg róla, hogy a kijelzett idő csak a részletre és nem az egész fájl hosszára vonatkozik. Ha vissza kívánja vonni a kijelölt szakaszt kattintson a cancel gombra ekkor a kijelölt idő a fájl teljes hosszára fog vonatkozni, átalakításkor a teljes fájl átalakításra kerül. Figyelem: A videó részlet kiemelésének folyamata egy vagy több fájlra alkalmazható egyszerre A média részlet kiemelése csak lejátszás közben végezhető és a lejátszott fájlra érvényes Válassza ki az AMV fájl videó kép méretét Két módja van az AMV fájl magasságának és szélességnek: 96*64 és 128*96 pixel. Kérjük készülékének megfelelően válasszon módot AMV fájl frame/up arány A másodpercenkénti képkockák számát állíthatja be. Magasabb (High) beállítás esetén jobb a minőség és nagyobb a tárhely igény Régi audió fájl felülírása Lehetőség van az audió fájl lecserélésére. Az audió fájl cseréje nem érinti a videó fájlt. Kattintson a Substitute new audio for old audio gombra, a párbeszéd ablakban válassza ki az új elérési utat. A kívánt audió fájl kiválasztása után kattintson az OPEN gombra. Ekkor az új elérési utat látja. Végül nyomja meg az OK gombot.

30 4.3.6 Wave beillesztés Az opció alapértelmezése nincs csatolva, a bámulatosabb hatásért, kérjük válassza ezt a beállítást Vegyes beállítás Az overwrite file (fájl felülírás) utasítás új átalakított AMV fájllal helyettesíti a már meglévőt. Ez az opció az alapbeállítás. Hibát okozhat ez az eszköz ha nincs kiválasztva tétel A play after converting (lejátszás átalakítás után) azt jelenti, hogy az AMV lejátszó automatikusan elkezdi lejátszani az AMV fájlokat az átalakítás befejeztével. Ez alapbeállítás A try other codec (más kodeket próbál) egy eszköz mellyelmegpróbálhat átalakítani fájlokat, amikhez nincs megfelelő kodekje. Azt tanácsoljuk használja alapbeállításnak ezt a funkciót. 4.4 Fájl átalakítás Átalakítás A rendszerbeállítások után, kérjük ellenőrizze még egyszer az átalakítani kívánt fájlt, a ikonra kattintva azonnal leindítja az átalakítást Az átalakítás után, az AMV lejátszó automatikusan lejátsza az AMV fájlokat. Ha az AMV lejátsza a fájlt az azt jelenti, hogy az átalakítás sikeres volt. 5. Figyelem Amennyiben Relplay, Quicktime, MPEG2 formátumú fájlokat kíván átalakítani, mindenekelőtt telepítse a szükséges kodeket.ha Realplay, Quicktime vagy MPEG2 formátumú fájlt alakít át és a Windows Media Player-nrk nincs kompatibilis kodekj, telepítenie kell, különben az eszköz nem működik.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az MP3 a médialejátszók új generációja. Támogatja az MP2, MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását. Magas színvonal, megbízhatóság és átdolgozott dizájn jellemzi. Áttekintés Átdolgozott dizájn

Részletesebben

SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI EN CZ SK HU SPORT CLIP MP4 PLAYER

SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI EN CZ SK HU SPORT CLIP MP4 PLAYER SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE SPORT CLIP MP4 PLAYER MP4 PŘEHRÁVAČ SPORT CLIP MP4 PREHRÁVAČ SPORT CLIP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SPORT CLIP MP4 LEJÁTSZÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI ODTWARZACZ

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÁTTEKINTÉS Különleges design Az egyedi kialakításnak köszönhet ően kézbe simuló forma. Támogatott zenei formátumok Támogatott formátumok: MP3, WMA, WAV. USB csatlakozó

Részletesebben

MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv

MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv 1 Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a hordozható MP4 lejátszót. Kérjük, hogy a lejátszó használata előtt a kézikönyvet figyelmesen olvassa el, és

Részletesebben

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat.

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat. Tartalom Óvintézkedések Ez az útmutató információkat tartalmaz a fontos biztonsági óvintézkedésekről és a készülék helyes kezeléséről. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el az összes információt,

Részletesebben

1. Legfontosabb tulajdonságok. 2. A lejátszó leírása

1. Legfontosabb tulajdonságok. 2. A lejátszó leírása 1. Legfontosabb tulajdonságok 1,5 colos TFT képernyő MP3, WMA, FLAC, APE audio formátumok támogatása MPEG-4 (AVI) video formátum támogatása Beépített FM rádió A zeneszámok szövegének egyidejű kijelzése

Részletesebben

ConCorde M-4 MSD Használati útmutató

ConCorde M-4 MSD Használati útmutató 1 ConCorde M-4 MSD Használati útmutató Köszönjük, hogy a ConCorde M-4 MSD MP4 lejátszót választotta. A készülék első használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. A készülék bemutatása

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

MP4 lejátszó használati utasítás

MP4 lejátszó használati utasítás MP4 lejátszó használati utasítás Köszönjük, hogy termékünket választotta. A készülék könnyebb kezelése érdekében olvassa át a használati utasítást. Jellemzők 3.0,400 240 felbontású, 262K színű TFT kijelző

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

ConCorde 630 MSD MP4 Használati útmutató

ConCorde 630 MSD MP4 Használati útmutató 1 ConCorde 630 MSD MP4 Használati útmutató Köszönjük, hogy a ConCorde M-630 MSD MP4 lejátszót választotta. A készülék első használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. A készülék

Részletesebben

U42S Felhasználási példák Gitárjáték rögzítése

U42S Felhasználási példák Gitárjáték rögzítése U42S Felhasználási példák Gitárjáték rögzítése Az U42S gyors használatbavételéhez kövesse az itt leírtakat. Ebben a példában Cubase LE 4-et használunk, de az U42S ugyan úgy használható más hangszerkesztőkkel

Részletesebben

- 1 - FUB-26 Használait útmutató

- 1 - FUB-26 Használait útmutató FUB-26 Használait útmutató Tartalom 1.1 Óvintézkedések 1.2 Lejátszó jellemzői 1.3 A termék felépítése. A csomag az alábbiakat tartalmazza: 1.4 PC követelmény 2 Funckiók leírása 2.1 Lejátszó kezelői felületének

Részletesebben

Tartalomjegyzék 4. Előszó. 1 Figyelmeztetés 2

Tartalomjegyzék 4. Előszó. 1 Figyelmeztetés 2 Előszó Először is engedje meg hogy megköszönjük, hogy cégünk MP3 lejátszó készülékét vásárolta meg! A kényelmes és biztonságos használat érdekében kérjük, hogy körültekintően olvassa el ezt az Útmutatót,

Részletesebben

Digitális diktafon. Használati útmutató

Digitális diktafon. Használati útmutató Digitális diktafon Használati útmutató 2 Termékjellemzők Könnyű kezelhetőség Kétféle rögzítési mód: SP fájlok WAV formátumban; LP fájlok ASF formátumban. Kristályos kijelző, kék háttérvilágítás. MP3, WMA,

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

XEMIO-645/654/655/664 MP4 LEJÁTSZÓ www.lenco.com 1 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárló! Üdvözöljük abból az alkalomból, hogy megvásárolta termékünket. A biztonságos használat érdekében kérjük, hogy figyelmesen

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

MP4 LEJÁTSZÓ Modell: OMP4-221 OMP4-421

MP4 LEJÁTSZÓ Modell: OMP4-221 OMP4-421 MP4 LEJÁTSZÓ Modell: OMP4-221 OMP4-421 Kérjük figyelmesen olvassa végig az alábbi tájékoztatót és őrizze meg jövőbeni felhasználásra. 1 Az Ön által választott MP4 lejátszó az MP3 lejátszók továbbfejlesztett

Részletesebben

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Tartalom. 1. Bevezetés Alapműveletek Művelet Problémamegoldás Zene lejátszása mód Record mód...

Tartalom. 1. Bevezetés Alapműveletek Művelet Problémamegoldás Zene lejátszása mód Record mód... Tartalom 1. Bevezetés...2 2. Alapműveletek...2 3. Művelet...3 3.1 Zene lejátszása mód... 3 3.2 Record mód.....7 3.3 Hangfelvétel mód.......8 3.4 FM mód...9 3.5 Rendszerbeállítások....10 3.6 Kilépés....12

Részletesebben

Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4

Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4 Kapcsolódás vezeték nélküli routerrel (távoli vezérlés)... 5 Android:... 5 ios:...

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Használati utasítás DM-101G-2. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást!

Használati utasítás DM-101G-2. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Használati utasítás DM-101G-2 Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! A készülék akkumulátorát első alkalommal töltse folyamatosan, minimum 12 órán keresztül, úgy hogy közben

Részletesebben

Rendszerkövetelmények

Rendszerkövetelmények Használati útmutató Tulajdonságok: (1) Felhasználóbarát állomáskeresés TV Expert egyszerűen meghatározható TV lejátszóként, mindegy hogy digitális TV jelről vagy analog TV jelről van szó. A nem felhasználóbarát

Részletesebben

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Symbian rendszer...2 1.1 Funkciók és követelmények...2 1.2 Telepítés és használat...2 2. Windows Mobile rendszer...6 2.1

Részletesebben

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját.

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját. A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, 2000, Me, and 98SE Kezdő lépések DSM-320 Vezeték nélküli Médialejátszó A következőkre lesz szüksége: Windows XP, 2000, Me vagy 98SE, 500MHz-es

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

Autó DVR Használati Útmutató

Autó DVR Használati Útmutató Autó DVR Használati Útmutató Használat előtt kérjük, olvassa el az alábbi útmutatót. A termék jellemzői: A készülék kis kialakításával megkönnyíti a felvételt a legkülönfélébb helyzetekben 720 HD-s AVI

Részletesebben

Z80TAPE FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

Z80TAPE FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Z80TAPE FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1. A készülék ismertetése 2. Üzembe helyezés 3. Főmenü 4. COMPUTER 5. OPEN FILE 6. PLAY 7. LEVEL 8. SOUND 9. REMOTE 10. SAVE A Z80TAPE készülék 1. A készülék

Részletesebben

3. Gyors útmutató 4. Garanciakártya

3. Gyors útmutató 4. Garanciakártya A csomag tartalma 1. Prestigio webkamera főegység 2. Alkalmazás szoftver CD Használatvétel 3. Gyors útmutató 4. Garanciakártya 1. Kapcsolja be a PC-t, vagy notebookot. 2. Dugja be az USB csatolót a PC,

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

www.lenco.com KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

www.lenco.com KEZELÉSI ÚTMUTATÓ XEMIO-656 MP4 LEJÁTSZÓ www.lenco.com KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárló! Üdvözöljük abból az alkalomból, hogy megvásárolta termékünket. A biztonságos használat érdekében kérjük, hogy figyelmesen olvassa

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

Digitális TV USB 2.0 dongle, VG0002A

Digitális TV USB 2.0 dongle, VG0002A Digitális TV USB 2.0 dongle, VG0002A Használati útmutató Tartalomjegyzék 1.0 Biztonsági előírások 2.0 Bevezetés 3.0 Felállítás 4.0 Total Media szoftver 5.0 CE Nyilatkozat 1.0 Biztonsági előírások Állítsa

Részletesebben

Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian. alarm shop. Windows mobile Android IPhone Blackberry

Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian. alarm shop. Windows mobile Android IPhone Blackberry Glover Electric kft. www.visiotech.hu Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian Windows mobile Android IPhone Blackberry 1.Symbian Operációs Rendszer 1. Először telepítenie kell a

Részletesebben

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv Modell: Sárga-Fekete Fekete Termék Szerkezete Termék Jellemzői 1. Nagy felbontású 720P/1080P Felbontás: 1280*720P/1920*1080P, 8 Mega Pixel 2. Videó

Részletesebben

X-430 MP5 lejátszó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

X-430 MP5 lejátszó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ X-430 MP5 lejátszó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 Funkciók 4.3 TFT kijelző, 480*272 pixel felbontás Támogatott audio formátumok: MP3, WMA, WAV, FLAC, APE, OGG Bővíthető micro SD kártyával 128MB - 4GB-ig. Támogatott

Részletesebben

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát)

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát) A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98se DWL-G122 AirPlus G Nagysebességű 802.11g USB Vezeték nélküli Adapter Kezdő lépések Legalább az alábbiakkal

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

DIGITÁLIS MP4 LEJÁTSZÓ

DIGITÁLIS MP4 LEJÁTSZÓ DIGITÁLIS MP4 LEJÁTSZÓ Tartalomjegyzék HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetések Tulajdonságok Termékinfo Kijelző leírása Alapvető funkciók Rendszer menü Zenehallgatás Hangfelvétel Fájlkezelő 1 Kép böngésző

Részletesebben

DIGITAL MUSIC PLAYER. MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR

DIGITAL MUSIC PLAYER. MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR DIGITAL MUSIC PLAYER MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR TARTALOM 4 MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed Mellékelt tartozékok Különlegességek Biztonság Környezetvédelmi tudnivalók 5 Áttekintés

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM ExpressII

Részletesebben

Jellemzők: Nyilatkozat

Jellemzők: Nyilatkozat Az Ön által választott MP4 lejátszó az MP3 lejátszók továbbfejlesztett változata, amely a következő fájl formátumokat képes lejátszani: MPEG/WMA/AMV. Ez az MP4 lejátszó biztosítja az Ön számára, hogy bárhol

Részletesebben

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv HD 1080P Headset-stílusú hordható kamera felhasználói kézikönyv 1. Bekapcsolás /Indítás /Megállítás 2. Mód 3. Lencse 4. MIC 5. Jelző fény 6. USB/Áram port 7. TF kártyanyílás Első rész: Bemutatás Ez a termék

Részletesebben

Az MP3 lejátszó használata

Az MP3 lejátszó használata Használat Az MP3 lejátszó használata Az MP3-ról Személyes használaton kívüli célokra a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül tilos MP3 fájlokat létrehozni olyan forrásokból, mint rádióadások, lemezek,

Részletesebben

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet Thermo1 Graph Felhasználói segédlet A Thermo Graph program a GIPEN Thermo eszközök Windows operációs rendszeren működő grafikus monitorozó programja. A program a telepítést követően azonnal használható.

Részletesebben

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek Használati utasítás Alapvető műveletek Nyomja meg és tartsa benyomva a Power gombot a készülék bekapcsolásához. A készülék automatikusan belép a főmenübe a Kezdő képernyőn az üdvözlő képernyő után. A főmenü

Részletesebben

Digitális Esonic MQ-U400N diktafon

Digitális Esonic MQ-U400N diktafon Digitális Esonic MQ-U400N diktafon Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal Gyors beüzemelés 1.

Részletesebben

Belépés a rendszerbe. Gyors menü

Belépés a rendszerbe. Gyors menü Belépés a rendszerbe A menübe lépéshez szükséges alapértelmezett DVR Azonosító /Device ID/: 000000, megadott Jelszó /Password/ nélkül. A rendszer biztonságos használata érdekében az adminisztrátor felhasználónak

Részletesebben

Fém minidiktafon távolsági lehallgatással

Fém minidiktafon távolsági lehallgatással Fém minidiktafon távolsági lehallgatással Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal www.spystore.hu

Részletesebben

MyAudio Blade MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv

MyAudio Blade MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv MyAudio Blade MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a hordozható MP4 lejátszót. Kérjük, hogy a lejátszó használata előtt a kézikönyvet figyelmesen olvassa el, és őrizze meg

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

MviX MV5000U. Használati Utasítás

MviX MV5000U. Használati Utasítás MviX MV5000U Használati Utasítás A doboz tartalma: - MV5000U készülék - Tartó - 12V-os adapter - Adapter kábel - Távirányító - USB adatkábel - A/V kábel - Telepítõ lemez - Tok (csak az MV-5000U-hoz) A

Részletesebben

1. Használatba vétel. 1.1 Biztonsági előírások. 1.2 Rendszerkövetelmények. 1.3 A csomag tartalma

1. Használatba vétel. 1.1 Biztonsági előírások. 1.2 Rendszerkövetelmények. 1.3 A csomag tartalma 1. Használatba vétel 1.1 Biztonsági előírások Kérjük, hogy mielőtt használatba venné a Prestigio Data Racer I készüléket, olvasson el minden biztonsági figyelmeztetést. A használati utasításban ismertetett

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Figyelmeztetések. Használati utasítás

Figyelmeztetések. Használati utasítás Használati utasítás Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális multimédia lejátszót! Az alábbi útmutató segít megismerni a készüléket, bemutatni annak működését. Kérjük mielőtt használni kezdené, olvassa

Részletesebben

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval AVC78X QUICK START 1 GYORS INDÍTÁS 16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR 4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval 1. Győződjön meg arról, hogy a csomag tartalmazza

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT

Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT 1 Bevezetés Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket a fejegység Bluetooth firmware frissítéséről. Olvassa el az összes figyelmeztetést

Részletesebben

VarioFace dokumenta cio

VarioFace dokumenta cio VarioFace dokumenta cio Tartalom Felhasználói dokumentáció... 2 1. A program felépítése... 2 1.1. Vario csatlakoztatása... 2 1.2. Főablak... 3 1.3. Képkijelölő ablak... 4 2. A program használata... 4 2.1.

Részletesebben

Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System)

Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System) QSG_hun 29/12/04 15:17 Page 67 Magyar Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System) Olvassa el ezt az ismertetőt, mielőtt használatba veszi PSS-ét. Személyi hangrendszer (pss) eszközének használatához

Részletesebben

ConCorde MIRROR Használati útmutató

ConCorde MIRROR Használati útmutató ConCorde MIRROR Használati útmutató 1 Köszönjük, hogy a ConCorde Mirror MP4 lejátszót választotta. A készülék első használata előtt, kérjük olvassa el ezt a használati útmutatót. Figyelem! A készülék bármely

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger)

Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger) Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger) szoftveres, PKCS#12 formátumú tanúsítvány átalakításához 1(8) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. CSPChanger

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 2-688-631-91(1) NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 Kezelési útmutató HU 2006 Sony Corporation 4 Tartalomjegyzék Mellékelt tartozékok... 6 Menü bemutatása... 7 Alapműveletek Alkatrészek és

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kezelési útmutató Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó HAUSER. e l e c t r o n i c. DVR-116 Digitális diktafon. Minôségi tanúsítvány

H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó HAUSER. e l e c t r o n i c. DVR-116 Digitális diktafon. Minôségi tanúsítvány H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó HAUSER e l e c t r o n i c DVR-116 Digitális diktafon Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy Hauser gyártmányú eszközt vásárolt. A készülék a legújabb mûszaki fejlesztés

Részletesebben

EL-USB-1 EL-USB-2. Az adatrögzítő készenléti állapotban van. Adatrögzítés, nincs riasztás. Dupla villanás. Egy villanás. Magas riasztási fokozat

EL-USB-1 EL-USB-2. Az adatrögzítő készenléti állapotban van. Adatrögzítés, nincs riasztás. Dupla villanás. Egy villanás. Magas riasztási fokozat HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-USB-1 Dupla villanás Az adatrögzítő készenléti állapotban van Adatrögzítés, nincs Dupla villanás Magas i fokozat Alacsony i fokozat/figyelmeztetés Dupla/ egy villanás A memória megtelt

Részletesebben

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv Médiatár Rövid felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés Tartalomjegyzék Bevezetés Bevezetés... 3 Kezdô gondolatok... 4 Hálózati követelmények... 4 Támogatott operációs rendszerek a számítógépeken...

Részletesebben

IPTV Képek és zene funkció Beállítások és tudnivalók

IPTV Képek és zene funkció Beállítások és tudnivalók IPTV Képek és zene funkció Beállítások és tudnivalók Nézegesse kedvenc képeit a fotelben ülve TV-je képernyőjén, vagy éppen hallgassa kedvenc zenéit szintén a TV-je segítségével! A Képek és zene új IPTV

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre.

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. Letöltés - Firmware-frissítés - Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. A fényképezőgép Firmwareverziójának

Részletesebben

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Fontos biztonsági figyelmeztetések 1) Olvassa el ezeket az utasításokat! Figyelem! FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére

Részletesebben

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása lizengo használati utasítás A Windows egy USB A Windows egy USB lizengo használati utasítás Kattintson a Windows verziókra, amelyet egy USB stick-re szeretne másolni, így elér a megfelelő útmutatóhoz.

Részletesebben

Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán

Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán A QGIS program GPS eszközök modulja segítségével kétirányú kommunikációt folytathatunk a navigációs GPS vevőnkkel.

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Monitor működése...4 4. Hívás és Zárnyitás működése...5 5. Csengőhang beállítás...6 6. Monitor időidőzítés...6

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Tartalom

Felhasználói kézikönyv Tartalom Felhasználói kézikönyv 2 Az első lépések 4 Kezelőszervek 4 Tartozékok 5 Minimális rendszerkövetelmények 5 Az akkumulátor feltöltése 5 Be- és kikapcsolás 6 LCM-kijelző 7 LED-jelzőfény 7 WEB CAM illesztőprogram

Részletesebben

Használati utasítás. DM (rádió nélküli változat ) 256 MB DM-101G-1 (FM rádiós változat) 1GB

Használati utasítás. DM (rádió nélküli változat ) 256 MB DM-101G-1 (FM rádiós változat) 1GB Használati utasítás DM-10256-1 (rádió nélküli változat ) 256 MB DM-101G-1 (FM rádiós változat) 1GB A DM-10256-1 típusú készüléknél kérjük figyelmen kívül hagyni az FM rádió használatára vonatkozó részeket.

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató Figyelem Rádió/DVD lejátszó Kezelési útmutató Menet közben ne próbálja konfigurálni a készüléket. Ha gépjárművével napsütésen parkol, a készülék bekapcsolása előtt várja meg, amíg a készülék lehűl. Esős,

Részletesebben

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Fejtámlamonitor FIGYELEM! KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL A BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MIELŐTT ÜZEMBE HELYEZI A KÉSZÜLÉKET! BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Saját és utasai

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT

Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket az IVE-W530BT Bluetooth firmware frissítéséről. Olvassa el az összes figyelmeztetést

Részletesebben