Lippai György. Napi(s) gyakorló AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA 1. OSZTÁLYA ÉS A 7 ÉVES KOROSZTÁLY SZÁMÁRA. 1. félév ELSÕ KIADÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Lippai György. Napi(s) gyakorló AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA 1. OSZTÁLYA ÉS A 7 ÉVES KOROSZTÁLY SZÁMÁRA. 1. félév ELSÕ KIADÁS"

Átírás

1 Lippai György Napi(s) gyakorló AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA 1. OSZTÁLYA ÉS A 7 ÉVES KOROSZTÁLY SZÁMÁRA 1. félév ELSÕ KIADÁS CELLDÖMÖLK, 2004

2 Bírálta Dr. Schábel Ferencné Illusztrálta Mohó Virág Szerkesztette Esztergályos Jenõ Raktári szám: AP 108 A kiadó a kiadói jogot fenntartja APÁCZAI Kiadó 9500 Celldömölk, Széchenyi utca 18. Telefon: 95/ ; Fax: 95/ Felelôs kiadó: Esztergályos Jenô ügyvezetô igazgató Nyomdai elôkészítés: Gyôr

3 3 Ajánlás Kedves Kis Elsõ Osztályos! Ezt a Napi(s) gyakorló füzetet Neked készítettük. Az iskolában tanultakat tettük kicsit játékosabbá, érdekesebbé, változatosabbá. Reméljük, örömödet leled a feladatok megoldásában. Ha igyekezel, perc alatt könnyedén végzel egy oldal feladataival. A gyakorlás során fejlõdik olvasási, számolási és íráskészséged. Közben napról napra okosabb, ügyesebb leszel. Pénteken a jutalomfeladatokat is elvégezheted. Jó munkát, kellemes idõtöltést kívánunk! A Szerzõ és a Kiadó JELMAGYARÁZAT Színezd ki! Kösd össze! Karikázd be! Bontsd hangokra! Jelöld karikával a hang helyét! Bontsd hangokra! Színezd ki a hang helyét! Dolgozz grafitceruzával! Bontsd szótagokra! Olvasd fel hangosan!

4 1. hét 1. Színezz hasonlóan! 4 2. Kösd össze az összetartozókat! 3. Mibõl hányat látsz a képen? Rajzolj annyi pöttyöt a kis képek fölé!

5 5 1. Vezesd a pillangót a virágokhoz! A vonalon haladj! 1. hét 2. Mondd ki hangosan a képek nevét! Törd el a szavakat! 3. Írd át, majd folytasd a sorok írását! 4. Keresd a párját, és színezd ki ugyanolyan színûre!

6 1. hét 1. Karikázd be azt a formát, amelyik ugyanolyan, mint az elsõ! 6 2. Kösd össze az azonos hanggal kezdõdõ képeket! 3. Írd át, majd folytasd a sorok írását! 4. Mibõl hányat látsz a képeken? Kösd össze ugyanannyi pöttyel!

7 7 1. Pótold a jobb oldali képen a hiányzó részleteket! 1. hét 2. Színezz ki annyit a képen látható tárgyakból, amennyit a számkép mutat! 3. Írd át, majd folytasd a megkezdett sorokat!

8 1. hét 8 Rajzold meg a hiányzó részleteket! Színezd ki a meserészletet ábrázoló képet! Folytasd a sorok írását!

9 1. Színezz hasonlóan! 9 2. hét 2. Keretezd be azokat a képeket, amelyekben az elsõ kép hangját hallod! 3. Írd át, majd folytasd a sorok írását! 4. Kösd össze az ugyanannyi gyümölcsöt ábrázoló képeket! 5. Írd át, majd folytasd a sorok írását!

10 2. hét Keresd a párját, és kösd össze! 2. Keretezd be azokat a képeket, amelyekben az elsõ kép hangját hallod! 3. Írd át, majd folytasd a sorok írását! 4. Színezd ugyanolyan színûre az egyforma labdákat! 5. Írd át, majd folytasd a sorok írását!

11 11 1. Vezesd Zümit a virágokhoz! Maradj a vonalon! 2. hét 2. Keretezd be azt a képet, amelyben az elsõ kép hangját hallod! 3. Írd át, majd folytasd a sorok írását! 4. Rajzolj ugyanannyi pöttyöt, ahány állatot látsz a képen! Írd a képek közti keretbe a megfelelõ jelet (,, )!

12 2. hét Mondd ki a rajzok nevét! Színezd ki a rajzokat! A balra haladókat pirossal, a jobbra nézõket kékkel! 2. Gyakorold a betûelemek írását! 3. Írd a négyzetbe a megfelelõ jelet (,, )! 4. Folytasd a sorok írását!

13 13 2. hét Keresd meg, majd színezd ki a vonalak közé rejtett három gyümölcsöt! Melyik virágra fog rászállni Zümi? Keresd meg, majd jelöld a virághoz vezetõ utat! A két kép között 5 apró eltérés van. Keresd meg, majd színezd ki a képeket!

14 3. hét Bontsd hangokra a képen látható tárgyak nevét! Rajzolj annyi korongot alá, ahány hangból áll. 2. Színezd ki azt a képet, amelyben az elsõ kép hangját hallod! 3. Írd át, majd folytasd a sorok írását! 4. Folytasd a rajzolást a jeleknek megfelelõen!

15 15 3. hét 1. Keresd meg a robotok párjait, majd színezd ugyanolyan színûre! 2. Színezd ki azt a képet, amelyben az elsõ kép hangját hallod! 3. Írd át, majd folytasd a sorok írását! 4. Melyik több? Tedd ki a megfelelõ jelet!

16 3. hét Bontsd hangokra a képen látható tárgyak nevét! Jelöld koronggal, melyik kép hány hangból áll! 2. Melyik kép nevében hallod az elsõ kép hangját? Keretezd be! 3. Írd át, majd folytasd a sorok írását! 4. Színezd ki a sárkány farkdíszét! 5. Írd át, majd folytasd a sorok írását!

17 17 3. hét 1. Írd át grafitceruzával a pontozott vonalakat, majd színezd ki a képeket! 2. Melyik kép nevében hallod az elsõ kép hangját? Keretezd be! 3. Írd át, majd folytasd a sorok írását! 4. Keresd a szabályt! Töltsd ki a táblázatot! 5. Írd át, majd folytasd a sorok írását!

18 3. hét 18 Segíts egérkének eljutni a sajtig! Elõször az ujjaddal, majd a ceruzáddal jelöld be a helyes utat! Rajzold meg a hiányzó képrészleteket! Kösd össze a színes képet az árnyékával! Karikázd be azt, amelyiknek nincs párja!

19 19 1. Mondd ki a rajzok nevét! Melyik szó hány szótagú? Kösd össze a megfelelõ számú négyzettel! 4. hét 2. Melyik kép nevében hallod az elsõ kép hangját? Keretezd be! 3. Írd át, majd folytasd a sorok írását! 4. Mibõl van egy a képen? Kösd össze a számjeggyel! 5. Írd át, majd folytasd a sorok írását!

20 4. hét Bontsd hangokra a képen látható tárgyak nevét! Rajzolj annyi korongot a keretekbe, ahány hangból áll a szó! 2. Melyik kép nevében hallod az elsõ kép hangját? Keretezd be! 3. Írd át, majd folytasd a sorok írását! 4. Kösd össze a képeket a megfelelõ számmal! 5. Írd át, majd folytasd a számok írását!

21 21 1. Írd át grafitceruzával a pontozott vonalakat, majd színezd ki a képeket! 4. hét 2. Gyakorolj! 3. Kösd össze a képeket a megfelelõ számmal! 4. Írd át, majd folytasd a számok írását!

22 4. hét Színezd ki a képet a jeleknek megfelelõen! 2. Karikázd be minden sorban a sor elején álló formát! Írd át többször, lendületes vonallal az íráselemeket! 3. Egészítsd ki a képeket a számoknak megfelelõen! Tedd ki a képek közé a <, >, = jeleket! 4. Írd rá a vázára, hogy hány virág van benne! Kösd össze a képet a számegyenes megfelelõ pontjával!

23 23 4. hét Karikázd be, mely képeknek nincsen párja! Színezd ki a meserészletet ábrázoló képet! Rajzold a megfelelõ ábrát az üres négyzetekbe!

24 5. hét Mondd ki hangosan, mit látsz a képeken! Színezd be azt a korongot, ahol az i vagy az í hangot hallod, majd kösd össze a megfelelõ betûvel! i í 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Melyik több? Tedd ki a képek közé a megfelelõ jelet! 4. Írd át, majd folytasd a számok írását!

25 25 5. hét 1. Mondd ki hangosan, mit látsz a képeken! Színezd be azt a korongot, ahol az a hangot hallod! 2. Keretezd be a kijelölt betûket! 3. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 4. Kösd össze az egyenlõket! 5. Írd át, majd folytasd a számok írását!

26 5. hét Mondd ki hangosan, mit látsz a képeken! Színezd be azt a korongot, ahol az ü vagy az û hangot hallod, majd kösd össze a megfelelõ betûvel! ü û 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Tedd ki a képek közé a megfelelõ jelet! 4. Írd át, majd folytasd a számok írását!

27 27 5. hét 1. Karikázd be minden sorban a sor elején álló betûket! ü û a í ü i û i a û í ü a i í û í a ü i a í ü i a û a i ü û í a a í i û a ü 2. Keresd a párját, és kösd össze! i ü a í û Ü Û A Í z 3. Egészítsd ki a rajzot a jeleknek megfelelõen! 4. Írd rá a vázára, hogy hány virág van benne! Kösd össze a képet a számegyenes megfelelõ pontjával!

28 5. hét 28 Alkoss a betûelemekbõl betûket! Írd a vonalra! Melyik két hal egyforma? Színezd ki! Töltsd ki a bûvös négyzeteket!

29 29 6. hét 1. Mondd ki hangosan, mit látsz a képeken! Színezd be azt a korongot, ahol az m hangot hallod! 2. Írd át, majd folytasd a sorok írását! 3. Olvasd össze a betûket! ma MI ma-i I-mi MA-MI ím AM i-ma A-mi MA-MA 4. Kösd össze a képet a megfelelõ számfeladattal!

30 6. hét Mondd ki hangosan, mit látsz a képeken! Színezd be azt a korongot, ahol az o vagy az ó hangot hallod, majd kösd össze a megfelelõ betûvel! o ó 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Kösd össze az összetartozókat! om OM MI am AM I-MA ím ÍM MO a-mi A-MI MA 4. Hány pötty van összesen a dominón? Írj összeadásokat! 5. Hasonlítsd össze! Tedd ki a <, >, = jelet a négyzetbe!

31 31 6. hét 1. Mondd ki hangosan, mit látsz a képeken! Színezd be azt a korongot, ahol a t hangot hallod! 5 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Olvasd össze a betûket! itt MÛ tû To-ma I-TAT ott MI ti Ti-mi MÛ-TI 4. Kösd össze a képet a megfelelõ kivonással! 5. Írj a képrõl kivonásokat!

32 6. hét Keresd a párját, és kösd össze! 2. Olvasd össze a betûket! ma ta ít a-mi ma-ma mi tó ût i-ma ma-mi mû ti ót A-ti Ti-ta TÛ ITT Ü-TI TO-MI MI OTT I-MI TI-MI 3. Másold le írott betûkkel! 4. Számolj, írd be az eredményt!

33 33 6. hét Alkoss a vonalelemekbõl számjegyeket összekötéssel! Írd a négyzetbe a megoldásokat! Keresd meg a képen az elbújt 6 betût! Írd át színessel! Hogy hívják a gyerekeket? Olvasd össze a képek nevének kezdõbetûit!

34 7. hét Melyik kép nevének hangjait rejtik a középsõ keretek? Kösd össze! 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Gyakorold az összeolvasást! te et-te e-te-ti e-tet-te tett tet-tem te-tet-tem te-me-tem 4. Írd a számházakba a számok bontott alakjait!

35 35 7. hét 1. Mondd ki hangosan, mit látsz a képeken! Színezd be azt a korongot, ahol az l vagy az ll hangot hallod, majd kösd össze a megfelelõ betûvel! l ll 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Olvasd el a szavakat! ül ló e-lem ol-ló La-la áll le e-mel il-lat Lil-la 4. Egészítsd ki a rajzot úgy, hogy minden dominón 5 pötty legyen! Írd be a hiányzó számokat!

36 7. hét Mondd ki hangosan, mit látsz a képeken! Színezd be azt a korongot, ahol az u vagy az ú hangot hallod, majd kösd össze a megfelelõ betûvel! u ú 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Gyakorold az összeolvasást! út túl mu-lat mu-ta-tó ú-ti múlt mu-tat mu-la-tó 4. Mit mond a kép? Írd be a hiányzó számokat!

37 37 1. Gyakorold az összeolvasást! te mût et-te e-tet le í-me it-ta u-tat út e-lem te-li e-mel mû túl li-la i-tat 7. hét 2. Írd le írott betûkkel! ül lom it-ta ol-ló 3. Pótold a hiányzó írott kisbetûket! 4. Számolj! 5. Pótold a hiányzó számokat!

38 7. hét 38 Színezd ki a képet a számoknak megfelelõen! Figyeld meg a szabályt! Folytasd a rajzolást! Melyik állat hol lakik? Kösd össze vele!

39 39 8. hét 1. Mondd ki hangosan a képek nevét! Jelöld -rel a hangok helyét! Színezd ki zölddel, ahol az r hangot hallod! 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Gyakorold az összeolvasást! ûr túr te-rít Ró-ma ír mer me-rül Ró-me-ó 4. Írj a képrõl mûveleteket! 5. Milyen számjegy bújik elõ az alagútból?

40 8. hét Melyik kép nevében hallod az á hangot? Kösd össze! á 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Gyakorold az összeolvasást! á-ru Már-ti lát-ta ál-la-tot á-mul Mi-lán tor-tát rá-ta-lál 4. Kösd össze az összetartozókat! 5. Számolj!

41 41 8. hét 1. Mondd ki hangosan a képek nevét! Jelöld -rel a hangok helyét! Színezd ki pirossal, ahol az é hangot hallod! 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Gyakorold az összeolvasást! él mé-ri lét-ra e-te-ti ér ré-ti mer-ték é-le-lem 4. Pótold a hiányzó számokat! 5. Írd be a hiányzó számokat!

42 8. hét Kösd össze az összetartozókat! û í ú ó é á t m r l Í Û Ó Ú Á É M T L R 2. Olvasd el a mondatokat! Kösd össze a megfelelõ képpel! An-na ír. Ma-ma áll. Már-ti ül. I-mi tor-tát kér. 3. Írd le a képek nevét! 4. Írd be a hiányzó számokat! 5. Pótold a hiányzó mûveleti jeleket!

43 43 8. hét Melyik formából hány darabot rejt a kép? Színezd ki a meserészletet ábrázoló képet! Milyen színûek lesznek a negyedik labda pöttyei? Keresd meg a szabályt, színezd ki a pöttyöket!

44 9. hét Mondd ki hangosan a képek nevét! Jelöld -rel a hangok helyét! Színezd ki zölddel, ahol a v hangot hallod! 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Olvasd el hangosan a szavakat! öv vet te-ve Vi-li vil-lá-val óv táv ta-vi Ve-ra mû-ve-li 4. Kösd össze a képet a megfelelõ számmal! 5. Írd át, majd folytasd a számok írását!

45 45 9. hét 1. Mondd ki hangosan, mit látsz a képeken! Színezd be azt a korongot, ahol az ö vagy az õ hangot hallod! Kösd össze a megfelelõ betûvel! ö õ 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Gyakorold az összeolvasást! õr lõ tö-ri er-rõl e-lõ-re önt võ te-tõ töm-lõ õ-rö-li 4. Folytasd! Elõször számolj, majd kösd össze az egyenletet a megfelelõ képpel!

46 9. hét Mondd ki hangosan a képek nevét! Jelöld -rel a hangok helyét! Színezd ki zölddel, ahol az n hangot hallod! 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Gyakorold az összeolvasást! na in-ni A-ni nul-la va-ní-li-a no né-ni Nó-ri men-ta ta-nu-ló 4. Színezd ki azt a képet, amelyikben valamibõl 7 van! 5. Írd át, majd folytasd a számok írását!

47 47 1. Gyakorold az összeolvasást! í-ró á-mul to-lat vil-lám var-ró-nõ ü-tõ ó-rát re-mél lot-tót tor-tá-val ö-vé ú-ton ta-nul kan-nát lát-tá-tok é-le í-rok il-lat nul-lát tar-tot-ta 2. Folytasd! Kösd össze az összetartozó betûket! 9. hét 3. Olvasd el a mondatokat! Kösd össze a hozzá tartozó képpel! Em-ma te-vén ül. I-lo-na le-ve-let ír. Ma-ma To-mi-val ta-nul. Lil-la a ré-ten áll. 4. Írd be a hiányzó számokat!

48 9. hét 48 Vezesd a nyuszit a répához! Melyik évszakban használjuk az alábbi tárgyakat? Kösd össze az összetartozókat! Változtasd meg a színét a szabály szerint!

49 hét 1. Mondd ki hangosan a képek nevét! A szó mely részében hallod az s hangot? Színezd ki zölddel azt a négyzetet! az e- lején a szóban a végén 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Gyakorold az összeolvasást! sós si-et Sa-mu sán-tít ma-si-na sás ti-los Mi-si sor-sol me-sé-lõ 4. Melyik több? Mennyivel több? Folytasd! 5. Pótold a hiányzó számokat!

50 10. hét Mondd ki hangosan a képek nevét! A szó mely részében hallod a z hangot? Színezd ki zölddel azt a négyzetet! Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Olvasd fel hangosan a szavakat! õz üz-let ziz-zen Zo-li át-á-zott íz za-var zel-ler Zor-ró zi-va-tar 4. Írd a számegyenesek alá a hiányzó számokat! 5. Írd be a hiányzó számokat!

51 hét 1. Mondd ki hangosan a képek nevét! Jelöld -rel a hangok helyét! Színezd ki zölddel, ahol a c hangot hallod! 9 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Gyakorold az összeolvasást! cé-loz vic-cel Ce-cil moc-can-na lé-cet cit-rom Ci-li ce-ru-zát 4. Egészítsd ki a képeket úgy, hogy minden képen 8 legyen! 5. Írd át, majd folytasd a számok írását! 6. Írd be a számokat 0-tól 8-ig a megfelelõ helyre!

52 10. hét Olvasd el a szavakat! sál sû-rû las-sú Si-mon-nal zár zú-za rez-zen Zol-tán-tól cím ci-põ vic-cel Cin-ti-á-val 2. Kösd össze a mondatot a hozzá tartozó képpel! Á-ron a me-zõn Zi-tá-val sé-tál. Nel-li a ré-ten ci-cát e-tet. Zo-li sá-lat kö-tött az ar-ca e-lé. Á-gi és Lil-la az ut-cán sé-tál. 3. Írd le a képek nevét! 4. Írd be a -be a hiányzó számokat! Állítsd a számokat növekvõ sorrendbe! 5. Számolj, majd kösd össze az egyenlõket!

53 hét Minden sorban van egy oda nem illõ. Keretezd be a megoldásokat! Kösd össze a szavakat a megfelelõ képpel! Melyik két hajó egyforma? Színezd ki!

54 11. hét Mondd ki hangosan a képek nevét! Jelöld -rel a hangok helyét! Színezd ki zölddel a b hang helyét! 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Gyakorold az összeolvasást! eb be tá-bor bab-le-ves seb e-be bú-tor ki-bo-rult se-bes eb-be Bá-lint töb-bi-vel se-be-sült leb-ben Ben-ce ba-rá-tom 4. Kösd össze a képet a megfelelõ számmal! 5. Írd át, majd folytasd a számok írását!

55 hét 1. Mondd ki hangosan a képek nevét! A szó mely részében hallod a k hangot? Színezd ki zölddel azt a négyzetet! 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Olvasd fel hangosan a szavakat! kar o-kos ko-nok Ka-ro-la lék a-kar ké-rem Ka-mil-la kék é-kes tes-sék sak-ko-zik 4. Számolj, és írd be a hiányzó számokat! Milyen számjegy bújik elõ az alagútból?

56 11. hét Mondd ki hangosan a képek nevét! A szó mely részében hallod a h hangot? Színezd ki zölddel azt a négyzetet! 6 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Gyakorold az összeolvasást! húz há-rom Hu-ba le-hû-ti méh me-het Hen-rik hul-lá-mok hall hû-vös Hek-tor hul-lám-zik 4. Egészítsd ki a képeket úgy, hogy minden képen 10 legyen! 5. Írd át, majd folytasd a számok írását!

57 1. Olvasd el a szavakat! hét hó hív te-hén ba-bá-val kõ kér ke-rék há-rom-kor bú bõr ba-rát kós-tol-ta 2. Olvasd el a mondatokat! Rajzold le azt, amirõl olvastál! Ti-bi is-ko-lá-ban van. Hin-tá-zik az ud-va-ron. Két kék hin-ta van. 3. Pótold a hiányzó írott kisbetûket! 4. Folytasd! Számolj, és kösd össze az egyenlõségeket a megfelelõ képpel!

58 11. hét 58 Keresd a párját, és kösd össze! Melyik szín melyik számjegyet jelenti? Írd a négyzetekbe! Kösd össze a páros számokat növekvõ sorrendben, és megtudod, mit tart a kisfiú a kezében!

59 hét 1. Mondd ki hangosan a képek nevét! Jelöld -rel a hangok helyét! Színezd ki zölddel, ahol a j hangot hallod! 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Gyakorold az összeolvasást! ujj éj-jel Je-nõ to-jás-héj jaj já-ték Jo-lán tej-ter-mék haj jöj-jön Já-nos fej-tám-la 4. Számolj, és írd be az eredményt! 5. Színezd azonos színûre az egyenlõket!

60 12. hét Mondd ki hangosan a képek nevét! A szó mely részében hallod a p hangot? Színezd ki zölddel azt a négyzetet! 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Olvasd fel hangosan a szavakat! lap lé-pés Pa-li pa-ri-pa púp po-ros Pé-ter re-pe-ta síp pum-pa Pet-ra re-pü-lõ 4. Írd be a hiányzó számokat! 5. Írd a -be, melyik képen van több, és mennyivel!

61 hét 1. Mondd ki hangosan a képek neveit! A szó mely részében hallod a g hangot? Színezd ki zölddel a négyzetet! 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Gyakorold az összeolvasást! gát láng é-get Gé-za gá-gog-nak gól leng á-gat Gi-zi gug-gol-tak lóg gong i-gaz Gi-na reg-ge-li 4. Írd be a hiányzó számokat! 5. Pótold a hiányzó számokat!

62 12. hét Keresd meg a sor eleji kép nevét a szósorban! Keretezd be! ég jég gaz gõz ág pap kép pék pók pár lejt sejt sok sár sajt gomb gömb gom-ba gom-bóc 2. Olvasd el a történetet! Rajzold le azt, amirõl olvastál! Gé-za és Bri-git-ta hin-tá-zik. Mel-let-tük sár-ga vi-rá-gok il-la-toz-nak. Az é-gen re-pü-lõ sik-lik. 3. Írd le írott betûkkel! jég hé-ja e-per gug-gol-nak 4. Lépegess a számegyenesen! Írd a nyílra, mennyit léptél! 5. Folytasd a láncszámolást!

63 hét Melyik tárgy melyik mesteré? Kösd össze az összetartozókat! Melyik két alakzat egyforma? Karikázd be a betûjelét! Mi hiányzik a rajzokról? Egészítsd ki!

64 13. hét Mondd ki hangosan a képek nevét! Jelöld -rel a hangok helyét! Színezd ki zölddel, ahol a d hangot hallod! 2. Olvasd el a szósorokat! bal dal ba-ba da-da bér dér lá-ba lá-da hab had bé-bi dé-di 3. Karikázd be a betûket a megfelelõ színnel! b d b d b d d d b b d b d d b d 4. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 5. Írd be a hiányzó számokat! Melyik mûvelet melyik várban lakik? Számolj, segítenek a zászlók!

65 hét 1. Mondd ki hangosan a képek nevét! A szó mely részében hallod az f hangot? Színezd ki zölddel azt a négyzetet! 2. Olvasd el a szavakat! fa fog fo-gó fon-nak fon-ta-tok fû fül függ füg-gött fû-te-nek 3. Olvasd el a mondatokat! Fejezd be a rajzot! A fûz-fa mel-lett két fi-ú fo-ci-zik. A fán fü-le-mü-le é-ne-kel. Az é-gen két fe-ke-te fel- hõ van. 4. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 5. Írd a -be, mekkorát léptünk a számegyenesen! Írj róla mûveletet! 6. Számolj!

66 13. hét Mondd ki hangosan a képek nevét! Jelöld -rel a hangok helyét! Színezd ki zölddel, ahol a sz hangot hallod! Olvasd el a szósorokat, fejtsd meg a találós kérdést! szín szán szén szór szúr szûr szõr õsz ász hisz húsz tesz vész visz Min-den-nap be-kö-szönt hoz-zánk, sok jót tesz ve-lünk, sze-ret-jük is õt, de sze-münk-kel még-is el-ke-rül-jük. Mi az? 3. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 4. Tedd igazzá! Írd a számokat a vonalra! 5. Számolj!

67 67 1. Fejtsd meg a találós kérdést! Folytasd az sz, d, b betûk bekarikázását! 2. Kösd össze az összetartozó betûket! p b h d j g f sz B P J H D Sz G F 3. Írd be a hiányzó betûket! 13. hét A sz e-ke-rem i-gen d e-rék, nem kell b e-le ke-rek ke-rék, nem húz-za ló, még-is ha-lad, ha-vas dom-bon mesz-sze sza-lad. Mi az? 4. Mely számokra gondoltam? Jelöld *-gal a számegyenesen! 5. Számolj, majd írd az alsó nyíl alá, az mit jelent!

68 13. hét 68 Az állatkölykök keresik a mamájukat. Kösd össze az összetartozókat! Ki fogta ki a legnagyobb halat? Színezd ki! Írd be a számokat a jeleknek megfelelõen! Milyen ábra kerül az üres négyzetbe?

69 69 1. Mondd ki hangosan a képek nevét! A szó mely részében hallod a gy hangot? Színezd ki zölddel azt a négyzetet! hét 2. Gyakorold az összeolvasást! á-gyú gyû-rû megy-gyet Gyõ-zõ gya-ko-rol ü-gyes gya-nú bugy-gyan Gyu-ri fi-gye-li 3. Kösd össze a mondatokat a megfelelõ képpel! A négy gyöngy sár-ga. A négy gyöngy-bõl az e-gyik sár-ga. 4. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 5. Eszternek 5 gyöngye van, Katinak 2. Készíts rajzot a szöveg alapján! Eszter: Kati: Hány gyöngyük van összesen? Írd le a matematika nyelvén! Válaszolj a kérdésre! &

70 14. hét Mondd ki hangosan a képek nevét! A szó mely részében hallod a zs hangot? Színezd ki zölddel azt a négyzetet! 2. Olvasd el a szavakat, mondatokat! zsák szák seb sír zsem-le szem-le zseb zsír Ma-zso-la szé-pet ál-mo-dott. Pi-zsa-má-ja pi-ros szí-nû. 3. Karikázd be a betûket a megfelelõ színnel! zs sz zs sz gy zs s t z k sz zs m s zs m s zs z sz f gy 4. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 5. Évának 4 ceruzája van. Gyõzõnek 2-vel több. Készíts rajzot ennek megfelelõen! Éva: Gyõzõ: Hány ceruzája van Gyõzõnek? Számold ki! Válaszolj a kérdésre! Hány ceruzájuk van összesen? Válaszolj! 2 & & &

71 hét 1. Mondd ki hangosan a képek nevét! Jelöld -rel a hangok helyét! Színezd ki zölddel, ahol a cs hangot hallod! 2. Olvasd el a szavakat! csík pe-csét Csa-bi fröcs-csen csa-cso-gó csúf csá-szár Csil-la locs-csan fe-cse-gõ 3. Olvasd el a verset! Karikázd be a cs betûket! Csipp, csepp, egy csepp, öt csepp meg tíz: ol-vad a jég-csap, cse-pe-reg a víz. (Weöres Sándor: Olvadás) 4. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 5. Sanyinak 8 autója van. Petinek 4-gyel kevesebb. Készíts rajzot a szöveg alapján! 4 Hány autója van Petinek? Írd le nyitott mondattal, hogyan számolsz! Válaszolj! &

72 14. hét Olvasd el a szavakat! Kösd össze az összetartozókat! gyár ZSÚR kí-gyó RÓ-ZSA zsúr CSAP ró-zsa KÍ-GYÓ csap GYÁR bú-csú BÚ-CSÚ 2. Igaz vagy hamis? Írd a négyzetbe rövidítve (i h)! A zsi-ráf-nak öt lá-ba van. A meggy bor-dó szí-nû. A zeb-ra csí-kos ál-lat. A gyík gyor-san repül. 3. Egészítsd ki a mondatokat! Segítenek a képek! 4. Zsuzsinak 8 babája volt. Évinek adott kettõt. Hány babája maradt? Rajzold le! Írd le a matematika nyelvén! Válaszolj a kérdésre! ##### # babája maradt. 5. Folytasd a láncszámolást!

73 hét A titkosírás egy mesehõs nevét rejti. Írd a betûket a négyzetbe, és megtudod, ki õ! Kösd össze a párokat! Színezd ki a mesehõsöket!

74 15. hét Mondd ki hangosan a képek nevét! Jelöld -rel a hangok helyét! Színezd ki zölddel, ahol az ny hangot hallod! 2. Kösd össze a szavakat a megfelelõ képpel! nyom lány ke-nyér nyíl fe-nyõ 3. Igaz vagy hamis? Írd a négyzetbe (i h)! Nyá-ron é-rik a diny-nye. A ló nye-rít. A nyúl nyá-vog. A pék sü-ti a ke-nye-ret. 4. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 5. Folytasd! Írj a képekrõl összeadásokat! 6. Számolj! ## # # ## # #

75 hét 1. Mondd ki hangosan a képek nevét! A szó mely részében hallod a ty hangot? Színezd ki zölddel azt a négyzetet! 2. Gyakorold az összeolvasást! tyúk Pi-tyu haty-tyú ku-ruty-tyol konty Ma-tyi füty-tyent báty-já-nak pinty Pe-tya poty-tyan pety-tye-set 3. Rajzold le azt, amirõl olvastál! Szil-va po-tyog a fá-ról. Egy haty-tyú ú-szik a vi-zen. 4. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 5. Folytasd! Olvass a képrõl, írj kivonásokat! 6. Számolj! # # # # # #

76 15. hét Mondd ki hangosan a képek nevét! Jelöld -rel a hangok helyét! Színezd ki zölddel, ahol az ly hangot hallod! 2. Kösd össze a szavakat a megfelelõ képpel! fo-lyó go-lyó kor-cso-lya súly bé-lyeg 3. Minden sorban van egy oda nem illõ szó. Húzd alá! har-kály, só-lyom, puly-ka, pa-pa-gáj Ger-gely, Mi-hály, Or-so-lya, Ká-roly i-bo-lya, mály-va, zsá-lya, se-re-gély 4. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 5. Minden tálban 10 gyöngy legyen! Egészítsd ki a rajzot! Írd be a hiányzó számokat! 6. Számolj! # # # #

77 hét 1. Olvasd el a szósorokat! nyél nyí-lik diny-nye köny-nye-dén tyúk po-tyog poty-tyan pör-gety-tyû lyuk osz-tály galy-lyat süly-lye-dõ 2. Keresd a választ! Kösd össze! Mit csi-nál a ku-tya? Ho-gyan ha-lad a csi-ga? Mit sze-ret a ci-ca? Mit csi-nál a ba-goly? las-san te-jet hu-hog u-gat 3. Alkoss a betûkbõl szavakat! Írd is le a vonalra! 4. Gyakorold a számolást! # # # # # # # # # 5. Mit csinál a gép? Keresd a szabályt! Írd be a hiányzó számokat!

78 15. hét 78 Tudod-e, melyik gyümölcs mely évszakban érik? Kösd össze az összetartozókat! Színezd ki a képet az eredményeknek megfelelõen! Melyik úton jut el a bárány a legelõre?

79 79 1. Olvasd el a szavakat! ta-xi Xé-ni-a le-xi-kon cel-lux Fé-lix-szel fo-xi Xa-vér xi-lo-fon lu-xus Asz-te-rix-szel 2. Karikázd be az x betûket! x s i x k b sz x d g t x z t 3. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 16. hét 4. Olvasd el a neveket! Köl-cse-y Fe-renc A-dy End-re Mun-ká-csy Mi-hály Ybl Mik-lós 5. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 6. Karikázd be az y betûket! y sz ty d y ly l y d cs ny y j 7. Számítsd ki!

80 16. hét Mondd ki hangosan a képek nevét! A szó mely részében hallod a dz hangot? Színezd ki zölddel azt a négyzetet! 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Mondd ki hangosan a képek nevét! A szó mely részében hallod a dzs hangot? Színezd ki zölddel azt a négyzetet! 4. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 5. Keresd a párját! Színezd azonos színûre az azonos mennyiségeket! 6. Egy boltba 10 méter ruhaanyag érkezett. Délelõtt eladtak belõle 3 métert, délután 4 métert. Hány méter maradt?

81 hét 1. Karikázd be a betûsorban a w betûket! w m n w m w v i w m w 2. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 3. Karikázd be a betûsorban a q betûket! q g d q g q q g p q p 4. Írd át, majd folytasd a betûk írását! 5. Írd be a hiányzó mérõszámokat! 6. Folytasd a láncszámolást!

82 16. hét 1. Olvasd el a szavakat! 82 dzsem ma-dzag Köl-csey Fe-renc ma-ha-ra-dzsa e-dzõ lán-dzsa Wes-se-lé-nyi Mik-lós fo-gódz-ko-dik 2. Olvasd el a mondatokat! Vö-rös-mar-ty Mi-hály, A-dy End-re és Weö-res Sán-dor hí-res köl-tõk voltak. Le-xi-ko-nok-ban is ol-vas-hatsz róluk. Ké-sõbb még szá-mos ver-sük-kel meg fogsz ismer-ked-ni. 3. Írd be a hiányzó írott betûket! 4. Rendezd a mennyiségeket növekvõ sorrendbe! 2 dm 6 dm fél m 10 dm 1 dm 4 dm 5. Folytasd a sorozatot! 2 dm 4 dm 3 dm 5 dm dm dm dm 10 dl 7 dl 8 dl 5 dl dl dl dl 6. Mennyit ér a és a?

83 hét Melyik tárgy melyik meseszereplõé? Kösd össze vele! Hová bújt a képen a nyuszi? Színezd ki, ha megtaláltad! Írd be a megfelelõ sorba az állatok nevét nyomtatott nagybetûkkel, s egy újabb állat nevét kapod a színes oszlopban!

84 84 Tartalom 1. hét Elõkészítõ idõszak: Percepciós gyakorlatok... 4 írása. Számlálások, összehasonlítások 2. hét Percepciós gyakorlatok. írása... 9 Összehasonlítások, számlálások., írása 3. hét írása. Betûelemek gyakorlása Relációk. jel írása 4. hét, írása Az 1, 2, 3 számjegy írása, fogalma 5. hét Betûtanulás. Az,,,, betû írása A 4, 5 és a 0 fogalma, írása 6. hét Az, az, és a betû írása, kapcsolása Összeadás, kivonás az 5-ös számkörben 7. hét Az,,, betû alakítása, kapcsolása Számok bontása, pótlása az 5-ös számkörben 8. hét Az,, betû írása, kapcsolása Az 5-ös számkörben tanultak gyakorlása 9. hét A,,, betû alakítása, kapcsolása A 6 és 7 számjegy fogalma, írása 10. hét Az,,, betû alakítása, kapcsolása Számolási rutin fejlesztése a 7-es számkörben. A 8 írása 11. hét A, &, betû írása, kapcsolása A 9, 10 számjegy fogalma, írása 12. hét A,, betû alakítása, kapcsolása Számolási rutin fejlesztése a 10-es számkörben 13. hét A,, betû írása, kapcsolása Gyakorló feladatok a 10-es számkörben 14. hét A,, betû alakítása, kapcsolása Szöveges feladatok gyakorlása 15. hét Az,, betû írása, kapcsolása Több tag összeadása, kivonása 16. hét Az,,,,, betû alakítása, kapcsolása Mértékváltás-gyakorlatok: hosszúság- és ûrtartalom

85 AP 108

Lippai György. Napi(s) gyakorló AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA 1. OSZTÁLYA ÉS A 7 ÉVES KOROSZTÁLY SZÁMÁRA. 1. félév ELSÕ KIADÁS

Lippai György. Napi(s) gyakorló AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA 1. OSZTÁLYA ÉS A 7 ÉVES KOROSZTÁLY SZÁMÁRA. 1. félév ELSÕ KIADÁS Lippai György Napi(s) gyakorló AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA 1. OSZTÁLYA ÉS A 7 ÉVES KOROSZTÁLY SZÁMÁRA 1. félév ELSÕ KIADÁS CELLDÖMÖLK, 2004 Bírálta Dr. Schábel Ferencné Illusztrálta Mohó Virág Szerkesztette Esztergályos

Részletesebben

A pillangóval jelölt feladatok mindenki számára könnyen megoldhatók. a mókussal jelölt feladatok kicsit nehezebbek, több figyelmet igényelnek.

A pillangóval jelölt feladatok mindenki számára könnyen megoldhatók. a mókussal jelölt feladatok kicsit nehezebbek, több figyelmet igényelnek. Kedves második osztályos tanuló! Bizonyára te is szívesen tanulod a matematikát. A 2. osztályban is sok érdekes feladattal találkozhatsz. A Számoljunk! című munkafüzetünk segítségedre lesz a gyakorlásban.

Részletesebben

Én is tudok számolni 2.

Én is tudok számolni 2. Én is tudok számolni 2. ELSŐ KÖTET A kiadvány 2018. november 11-én tankönyvi engedélyt kapott a TKV/3490-11/2018. számú határozattal. A tankönyv megfelel az 51./2012. (XII. 21.) számú EMMI-rendelet 11.

Részletesebben

Kedves Első Osztályos! Rajzold be az óvodai jeledet!

Kedves Első Osztályos! Rajzold be az óvodai jeledet! Kedves Első Osztályos! Rajzold be az óvodai jeledet! Ez a szép, színes feladatgyűjtemény segíti munkádat a matematika tanulásában. Érdekes, játékos feladatokon keresztül ismerkedhetsz meg a 20-as számkörrel.

Részletesebben

1. TÁJÉKOZÓDÁS A SAKKTÁBLÁN 1

1. TÁJÉKOZÓDÁS A SAKKTÁBLÁN 1 TÁJÉKOZÓDÁS A SAKKTÁBLÁN Egy híres sakkozó nevét kapod, ha jó úton jársz. Írd át színessel a név betûit! P O V G P O L G J Á R D U J T U T D I I T 2. Moziba mentek a bábok. Nézz körül a nézôtéren, és válaszolj

Részletesebben

MATEMATIKA VERSENY

MATEMATIKA VERSENY Eötvös Károly Közös Fenntartású Óvoda, Általános Iskola 2012. és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 8314 Vonyarcvashegy, Fő u. 84/1. 2. osztály MATEMATIKA VERSENY -------------------- név Olvasd el figyelmesen,

Részletesebben

A 5-ös szorzó- és bennfoglalótábla

A 5-ös szorzó- és bennfoglalótábla A 5-ös szorzó- és bennfoglalótábla 1. Játsszátok el, amit a képen láttok! Hány ujj van a magasban, ha 1 kezet 3 kezet 4 kezet 0 kezet 6 kezet 8 kezet látsz? 1 @ 5 = 3 @ 5 = 4 @ 5 = 0 @ 5 = 0 2. Építsd

Részletesebben

Árvainé Libor Ildikó Lángné Juhász Szilvia Szabados Anikó. Elsõ félév. Tizenkettedik, javított kiadás Mozaik Kiadó Szeged, 2013

Árvainé Libor Ildikó Lángné Juhász Szilvia Szabados Anikó. Elsõ félév. Tizenkettedik, javított kiadás Mozaik Kiadó Szeged, 2013 Árvainé Libor Ildikó Lángné Juhász Szilvia Szabados Anikó Elsõ félév Tizenkettedik, javított kiadás Mozaik Kiadó Szeged, 0 ÖSSZEHASONLÍTÁS Húzd át azokat, amelyek nincsenek a fenti képen! Karikázz be annyit,

Részletesebben

Kedves Kollégák! Kedves Szülõk!

Kedves Kollégák! Kedves Szülõk! Kedves Kollégák! Kedves Szülõk! Az OKOS(K)ODÓ című kiadványunkat elsõsorban Az én matematikám című 1. osztályos tankönyvcsaládhoz készítettük. Természetesen használható más tankönyvek mellé, mert feladatsorai

Részletesebben

2. Folytasd a betûk írását írott betûkkel! Figyelj az idôtartamra!

2. Folytasd a betûk írását írott betûkkel! Figyelj az idôtartamra! 1. Másold le írott betûkkel! 2. Folytasd a betûk írását írott betûkkel! Figyelj az idôtartamra! 3. Írd le írott betûkkel! Figyelj az idôtartamra! b c cs d dz dzs f g gy h j k l ly m n ny p q r s sz t ty

Részletesebben

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát!

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! Szia Kedves Elsős! Ugye ismersz? Én vagyok BÖLCS BAGOLY! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! 3 4. Játsszunk

Részletesebben

MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A

MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A Matematika 2. évfolyam MÉRŐLAPOK 7. modul 6. melléklet 2. évfolyam 1. mérőlap tanuló/1. 1. Írd le a számokat egymás mellé! ; ; ; ; 2. Tedd a kapott számokat csökkenő sorrendbe!

Részletesebben

MATEMATIKA VERSENY --------------------

MATEMATIKA VERSENY -------------------- Eötvös Károly Közös Fenntartású Általános Iskola 2013. és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 831 Vonyarcvashegy, Fő u. 8/1. 2. osztály MATEMATIKA VERSENY -------------------- név Olvasd el figyelmesen,

Részletesebben

1. Dóri, Samu és Bianka pénzt számoltak, és beváltották nagyobb egységekre. Rakd ki

1. Dóri, Samu és Bianka pénzt számoltak, és beváltották nagyobb egységekre. Rakd ki Számok ezerig. Dóri, Samu és Bianka pénzt számoltak, és beváltották nagyobb egységekre. Rakd ki játék pénzzel! a) Dóri pénze: Helyiérték-táblázatba írva: Százas Tízes Egyes 5 3 százas + 5 tízes + 3 egyes

Részletesebben

Számok és műveletek 10-től 20-ig

Számok és műveletek 10-től 20-ig Számok és műveletek től 20ig. Hány gyerek vesz részt a síversenyen? 2. Hányas számú versenyző áll a 4. helyen, 3. helyen,. helyen? A versenyzők közül hányadik helyen áll a 4es számú, 3as számú, es számú?

Részletesebben

Ember: Állat: Növény:

Ember: Állat: Növény: Hova tartoznak a szavak? Írd a megfelelı csoport után a hozzá tartozó számot! Ember: Állat: Növény: 1 ibolya 9 nárcisz 2 Rózsa 10 paripa 3 béka 11 bálna 4 málna 12 Ibolya 5 láma 13 sóska 6 Nárcisz 14 Béla

Részletesebben

Köszöntünk titeket a negyedik osztályban!

Köszöntünk titeket a negyedik osztályban! Köszöntünk titeket a negyedik osztályban! Ez a számolófüzet a tankönyv és feladatgyûjtemény mellett segítségetekre lesz abban, hogy használatával gyakoroljátok a matematikaórán tanultakat. A következô

Részletesebben

A Zöld Matek blogon november augusztus. között megjelent. ingyenes feladatlapok. 1. osztályosoknak.

A Zöld Matek blogon november augusztus. között megjelent. ingyenes feladatlapok. 1. osztályosoknak. A Zöld Matek blogon 2014. november 2017. augusztus között megjelent ingyenes feladatlapok 1. osztályosoknak. 1. Színezz a minta szerint! 2. Milyen sorrendben történt a növény fejlődése? Rajzold be a nyilakat!

Részletesebben

Kurucz Istvánné Tóth Ferencné Flór Lászlóné FELMÉRÉSEK AZ 1 2. OSZTÁLYOS MATEMATIKÁHOZ HARMADIK KIADÁS

Kurucz Istvánné Tóth Ferencné Flór Lászlóné FELMÉRÉSEK AZ 1 2. OSZTÁLYOS MATEMATIKÁHOZ HARMADIK KIADÁS Kurucz Istvánné Tóth Ferencné Flór Lászlóné FELMÉRÉSEK AZ 1 2. OSZTÁLYOS MATEMATIKÁHOZ HARMADIK KIADÁS Celldömölk, 200 A felmérések az 1. osztályos matematikához anyagát írta és összeállította Kurucz Istvánné

Részletesebben

Kedves Második Osztályos Tanuló!

Kedves Második Osztályos Tanuló! Kedves Második Osztályos Tanuló! Reméljük, hogy az első osztályban megkedvelted a matematikát. Ebben a feladatgyűjteményben is sok érdekes feladattal találkozhatsz. Akad közöttük tréfás, gondolkodtató,

Részletesebben

FELSŐBÜKI NAGY PÁL ALSÓ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENY Bük, 2013. március 25. MATEMATIKA 1. OSZTÁLY

FELSŐBÜKI NAGY PÁL ALSÓ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENY Bük, 2013. március 25. MATEMATIKA 1. OSZTÁLY FELSŐBÜKI NAGY PÁL ALSÓ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENY Bük, 2013. március 25. MATEMATIKA 1. OSZTÁLY név:... iskola:... 1. Számolj pontosan! Milyen szám kerül az utolsó helyre? 19-3 + 2-7 - 2 + 5-2 + 6 =

Részletesebben

Sorba rendezés és válogatás

Sorba rendezés és válogatás Sorba rendezés és válogatás Keress olyan betűket és számokat, amelyeknek vízszintes tükörtengelyük van! Írd le! Keress olyan szavakat, amelyeknek minden betűje tükrös (szimmetrikus), amilyen például a

Részletesebben

Köszöntünk titeket a harmadik osztályban!

Köszöntünk titeket a harmadik osztályban! Köszöntünk titeket a harmadik osztályban! Ez a számolófüzet a tankönyv és feladatgyűjtemény mellett segítségetekre lesz abban, hogy használatával gyakoroljátok a matematika órán tanultakat. A következő

Részletesebben

ÍRJUNK SZÉPEN, HELYESEN SÜNIVEL!

ÍRJUNK SZÉPEN, HELYESEN SÜNIVEL! Vég Andrea ÍRJUNK SZÉPEN, HELYESEN SÜNIVEL! Írás- és helyesírás gyakorló 1. osztályosoknak 7. kiadás Mozaik Kiadó Szeged, 2013 Az f és a v a szavakban 1. Mit jelentenek a szavak? Készíts rajzot! Másold

Részletesebben

91 100% kiválóan megfelelt 76 90% jól megfelelt 55 75% közepesen megfelelt 35 54% gyengén megfelelt 0 34% nem felelt meg

91 100% kiválóan megfelelt 76 90% jól megfelelt 55 75% közepesen megfelelt 35 54% gyengén megfelelt 0 34% nem felelt meg Kedves Kollégák! A Negyedik matematikakönyvem tankönyvekhez készítettük el a matematika felmé rőfüzetünket. Az első a tanév eleji tájékozódó felmérés, amelynek célja az előző tanév során megszerzett ismeretek

Részletesebben

Kedves harmadik osztályosok!

Kedves harmadik osztályosok! Kedves harmadik osztályosok! Köszöntünk titeket a matematika birodalmában! 3. osztályban is folytatjuk a barangolást. Ismét új kalandok, új felfedezések és rejtvényes feladatok várnak rátok. tankönyv mellett

Részletesebben

Feladatok a MATEMATIKA. standardleírás 2. szintjéhez

Feladatok a MATEMATIKA. standardleírás 2. szintjéhez Feladatok a MATEMATIKA standardleírás 2. szintjéhez A feladat sorszáma: 1. Standardszint: 2. Gondolkodási és megismerési módszerek Halmazok Képes különböző elemek közös tulajdonságainak felismerésére.

Részletesebben

BEVEZETÉS. Kedves Kis barátunk!

BEVEZETÉS. Kedves Kis barátunk! BEVEZETÉS Kedves Kis barátunk! Szeretettel köszöntünk a 2. osztályban! Az én matematikám című tankönyvünk segítségével tovább kalandozhatsz a számok világában. Ebben a tanévben már százig számolunk. Az

Részletesebben

MATEMATIKA FELADATGYŐJTEMÉNY 2. osztályos tanulásban akadályozott tanulók részére TÉMA: alapmőveletek - összeadás

MATEMATIKA FELADATGYŐJTEMÉNY 2. osztályos tanulásban akadályozott tanulók részére TÉMA: alapmőveletek - összeadás Soós Luca és Szári Laura MATEMATIKA FELADATGYŐJTEMÉNY. osztályos tanulásban akadályozott tanulók részére TÉMA: alapmőveletek - összeadás 0. 0.. Ő. JÁTÉK A FORMÁKKAL Nézd meg jól a képet! Mit gondolsz,

Részletesebben

Szorzás, osztás 1000-ig. A műveletek tulajdonságai 1. Hány pötty van Erika rajzán? Írj róla összeadást és szorzást is!

Szorzás, osztás 1000-ig. A műveletek tulajdonságai 1. Hány pötty van Erika rajzán? Írj róla összeadást és szorzást is! Szorzás, osztás 1000-ig. A műveletek tulajdonságai 1. Hány pötty van Erika rajzán? Írj róla összeadást és szorzást is! Ha a zöld vonalak mentén lévő pöttyöket adod össze, akkor 5+5+5=, vagy 3 =. Ha a piros

Részletesebben

MATEMATIKA VERSENY

MATEMATIKA VERSENY Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola 2015. 8314 Vonyarcvashegy, Fő u. 84/1. 2. osztály MATEMATIKA VERSENY -------------------- név Olvasd el figyelmesen, majd oldd meg a feladatokat! A részeredményeket

Részletesebben

Előszó. Kedves Kollégák és Szülők!

Előszó. Kedves Kollégák és Szülők! Előszó A/1 Kedves Kollégák és Szülők! A Varázslatos számoló című gyakorló a számtani alapokra építve segíti a tanulókat a számolás, a logikai gondolkodás gyakorlásában. Nagy hangsúlyt fektet az elemi számolási

Részletesebben

Árvainé Libor Ildikó Lángné Juhász Szilvia Szabados Anikó. Elsõ félév. Tizenegyedik, javított kiadás Mozaik Kiadó Szeged, 2013

Árvainé Libor Ildikó Lángné Juhász Szilvia Szabados Anikó. Elsõ félév. Tizenegyedik, javított kiadás Mozaik Kiadó Szeged, 2013 Árvainé Libor Ildikó Lángné Juhász Szilvia Szabados Anikó Elsõ félév Tizenegyedik, javított kiadás Mozaik Kiadó Szeged, 03 ÉV ELEJI ISMÉTLÉS Figyeld meg a fenti képet! Döntsd el, hogy igaz vagy hamis az

Részletesebben

Matematika munkafüzet 3. osztályosoknak

Matematika munkafüzet 3. osztályosoknak Matematika munkafüzet 3. osztályosoknak II. kötet Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Bevezető Kedves Harmadik Osztályos Tanuló! A matematika-munkafüzeted II. kötetét tartod a

Részletesebben

2005_01/1 Leírtunk egymás mellé hét racionális számot úgy, hogy a két szélső kivételével mindegyik eggyel nagyobb a két szomszédja szorzatánál.

2005_01/1 Leírtunk egymás mellé hét racionális számot úgy, hogy a két szélső kivételével mindegyik eggyel nagyobb a két szomszédja szorzatánál. Számolásos feladatok, műveletek 2004_1/1 Töltsd ki az alábbi bűvös négyzet hiányzó mezőit úgy, hogy a négyzetben szereplő minden szám különböző legyen, és minden sorban, oszlopban és a két átlóban is ugyanannyi

Részletesebben

Másold le! Másold le a szóláshasonlatot! Ugrik, mint a béka. Javítás

Másold le! Másold le a szóláshasonlatot! Ugrik, mint a béka. Javítás 1. Másold le! 2. Másold le a szóláshasonlatot! Ugrik, mint a béka. 3 3. a) Kisbetű? Nagybetű? Pótold! b) Ellenőrizd le! A helyes megoldásokat megtalálod az 1. mellékletben. c) Másold le a szavakat! 4.

Részletesebben

Kedves Kollégák! Kedves Szülõk!

Kedves Kollégák! Kedves Szülõk! 3 Kedves Kollégák! Kedves Szülõk! Az OKOS(K)ODÓ címû kiadványunkat elsõsorban a 2. osztályos matematika tankönyvcsaládunkhoz készítettük. Természetesen használható más tankönyvek mellé is, mert feladatsorai

Részletesebben

Egész számok. pozitív egész számok: 1; 2; 3; 4;... negatív egész számok: 1; 2; 3; 4;...

Egész számok. pozitív egész számok: 1; 2; 3; 4;... negatív egész számok: 1; 2; 3; 4;... Egész számok természetes számok ( ) pozitív egész számok: 1; 2; 3; 4;... 0 negatív egész számok: 1; 2; 3; 4;... egész számok ( ) 1. Írd a következõ számokat a halmazábra megfelelõ helyére! 3; 7; +6 ; (

Részletesebben

Árvainé Libor Ildikó Lángné Juhász Szilvia Szabados Anikó. Második félév. Tizenegyedik, javított kiadás Mozaik Kiadó Szeged, 2013

Árvainé Libor Ildikó Lángné Juhász Szilvia Szabados Anikó. Második félév. Tizenegyedik, javított kiadás Mozaik Kiadó Szeged, 2013 Árvainé Libor Ildikó Lángné Juhász Szilvia Szabados Anikó Második félév Tizenegyedik, javított kiadás Mozaik Kiadó Szeged, 0 SZORZÁS ÉS OSZTÁS -VEL Mesélj a képrõl! Hány kerékpár és kerék van a képen?

Részletesebben

BEVEZETÔ GONDOLATOK. Ôk Móka és Kópé. Játékos kis koboldok. Segítenek neked a feladatok közti eligazodásban, szórakoztatnak. Kedves elsô osztályos!

BEVEZETÔ GONDOLATOK. Ôk Móka és Kópé. Játékos kis koboldok. Segítenek neked a feladatok közti eligazodásban, szórakoztatnak. Kedves elsô osztályos! BEVEZETÔ GONDOLATOK Kedves elsô osztályos! Szeretettel köszöntünk az elsô osztályban! Az én matematikám tankönyv és feladatgyûjtemény mellett a Számoljunk! munkafüzet is segítségedre lesz abban, hogy megszeresd

Részletesebben

Hasonlítsd össze! Melyik nagyobb, mennyivel? Tedd ki a jelet!

Hasonlítsd össze! Melyik nagyobb, mennyivel? Tedd ki a jelet! 49. modul 1. melléklet 2. évfolyam tanítói fólia és tanuló Hasonlítsd össze! Melyik nagyobb, mennyivel? Tedd ki a jelet! 26 + 33 25 + 33 12 + 35 12 + 31 62 + 15 63 + 14 43 26 53 26 35 13 35 15 62 18 72

Részletesebben

MATEMATIKA A. feladatlapok. 1. évfolyam. 1. félév

MATEMATIKA A. feladatlapok. 1. évfolyam. 1. félév MATEMATIKA A feladatlapok 1. évfolyam 1. félév A kiadvány KHF/3995-17/2008. engedélyszámon 2008.08.18. időponttól tankönyvi engedélyt kapott Educatio Kht. Kompetenciafejlesztő oktatási program kerettanterv

Részletesebben

Írásbeli szorzás. a) b) c)

Írásbeli szorzás. a) b) c) Írásbeli szorzás 96 100 1. Számítsd ki a szorzatokat! a) 321 2 432 2 112 3 222 3 b) 211 2 142 2 113 3 112 4 c) 414 2 222 2 221 4 243 2 2. Becsüld meg a szorzatokat! Számítsd ki a feladatokat! a) 216 2

Részletesebben

A HARMADIK MATEMATIKAKÖNYVEM tankönyvekhez készítettük el a matematika felmérőfüzetünket.

A HARMADIK MATEMATIKAKÖNYVEM tankönyvekhez készítettük el a matematika felmérőfüzetünket. Kedves Kollégák! A HARMADIK MATEMATIKAKÖNYVEM tankönyvekhez készítettük el a matematika felmérőfüzetünket. Az új tanítói kézikönyvek már tartalmazzák a 11 felmérés javítókulcsait és az értékelési javaslatokat

Részletesebben

50. modul 1. melléklet 2. évfolyam tanítói fólia

50. modul 1. melléklet 2. évfolyam tanítói fólia 50. modul 1. melléklet 2. évfolyam tanítói fólia 50. modul 2. melléklet 2. évfolyam tanítói fólia 50. modul 3. melléklet 2. évfolyam tanítói fólia 50. modul 4. melléklet 2. évfolyam tanítói fólia és csoport

Részletesebben

Móra Ferenc: A kesztyű - Lapbook

Móra Ferenc: A kesztyű - Lapbook Móra Ferenc: A kesztyű - Lapbook Hogyan képzeled el az erdőt és benne az ottfelejtett kasztyűt? Szerinted ki felejtette ott? Színezd ki a kártyákat, és ragaszd a megfelelő helyre: egy pár vagy fél pár

Részletesebben

Feladatok a MATEMATIKA. standardleírás 3. szintjéhez

Feladatok a MATEMATIKA. standardleírás 3. szintjéhez Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz Feladatok a MATEMATIKA standardleírás 3. szintjéhez 2016. Oktatáskutató és Fejlesztő

Részletesebben

Kedves Kolléga! Fejlesztési feladatok, fejlesztendő területek, képességek, készségek

Kedves Kolléga! Fejlesztési feladatok, fejlesztendő területek, képességek, készségek Kedves Kolléga! Oszkár, a kistigris az óvodában című sorozatunk a cselekvő-felfedező tanulásszervezés támogatását vállalja fel, valamint a pedagógusok differenciáló, tervező munkáját is segíteni szeretnénk.

Részletesebben

Matematika munkafüzet 3. osztályosoknak

Matematika munkafüzet 3. osztályosoknak Matematika munkafüzet 3. osztályosoknak I. kötet Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Bevezető Kedves Harmadik Osztályos Tanuló! A matematika-munkafüzeted I. kötetét tartod a kezedben,

Részletesebben

TÖRTÉNETEK, ESETEK, MESÉK SZÖVEGFELDOLGOZÁSA

TÖRTÉNETEK, ESETEK, MESÉK SZÖVEGFELDOLGOZÁSA TÖRTÉNETEK, ESETEK, MESÉK SZÖVEGFELDOLGOZÁSA Az elsõ nap az iskolában Az elsõ napon még nem tanultunk, hanem ismerkedtünk egymással. Bemutatkoztunk, és elmeséltük, hogy mi volt a jelünk az óvodában. A

Részletesebben

Sün Simi. Iskolás Sün lettem Simi. 1. Hol lakhat Sün Simi? Színezd ki, és rajzold oda Simit! 2. Színezd ki Simi táplálékait!

Sün Simi. Iskolás Sün lettem Simi. 1. Hol lakhat Sün Simi? Színezd ki, és rajzold oda Simit! 2. Színezd ki Simi táplálékait! Iskolás Sün lettem Simi Sün Simi. Hol lakhat Sün Simi? Színezd ki, és rajzold oda Simit! 2. Színezd ki Simi táplálékait!. Rajzold le, mi jelenthet veszélyt Simi számára! Óvodából az iskolába. Rajzold le,

Részletesebben

Bevezető Kedves Negyedik Osztályos Tanuló!

Bevezető Kedves Negyedik Osztályos Tanuló! Bevezető Kedves Negyedik Osztályos Tanuló! A matematika-munkafüzeted II. kötetét tartod a kezedben, amely hasonlóan az I. kötethez segítségedre lesz a tankönyvben tanultak gyakorlásához. Reméljük, örömödet

Részletesebben

Keresd meg a többi lapot, ami szintén 1 tulajdonságban különbözik csak a kitalált laptól! Azokat is rajzold le!

Keresd meg a többi lapot, ami szintén 1 tulajdonságban különbözik csak a kitalált laptól! Azokat is rajzold le! 47. modul 1/A melléklet 2. évfolyam Feladatkártyák tanuló/1. Elrejtettem egy logikai lapot. Ezt kérdezték tőlem: én ezt feleltem:? nem? nem? nem nagy? nem? igen? nem Ha kitaláltad, rajzold le az elrejtett

Részletesebben

Műveletek egész számokkal

Műveletek egész számokkal Mit tudunk az egész számokról? 1. Döntsd el, hogy igazak-e a következő állítások az A halmaz elemeire! a) Az A halmaz elemei között 3 pozitív szám van. b) A legkisebb szám abszolút értéke a legnagyobb.

Részletesebben

SZÉPEN, HELYESEN ÍRÁSMUNKAFÜZET

SZÉPEN, HELYESEN ÍRÁSMUNKAFÜZET Csájiné Knézics Anikó SZÉPEN, HELYESEN ÍRÁSMUNKAFÜZET AZ 1. OSZTÁLY SZÁMÁRA TIZENKETTEDIK, JAVÍTOTT KIADÁS CELLDÖMÖLK, 2004 Az Oktatási Minisztérium az 5/1998. (II. 18.) MKM számú rendelet 6. (3.) bekezdése

Részletesebben

1. Pál kertje téglalap alakú, 15 méter hosszú és 7 méter széles. Hány métert tesz meg Pál, ha körbesétálja a kertjét?

1. Pál kertje téglalap alakú, 15 méter hosszú és 7 méter széles. Hány métert tesz meg Pál, ha körbesétálja a kertjét? 1. Pál kertje téglalap alakú, 15 méter hosszú és 7 méter széles. Hány métert tesz meg Pál, ha körbesétálja a kertjét? A) 37 m B) 22 m C) 30 m D) 44 m E) 105 m 2. Ádám három barátjával közösen a kis kockákból

Részletesebben

MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A

MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A Matematika 1. évfolyam TANULÓI eszközök 2. félév A kiadvány KHF/3986-15/2008. engedélyszámon 2008.08.22. időponttól tankönyvi engedélyt kapott Educatio Kht. Kompetenciafejlesztő

Részletesebben

TANMENETJAVASLAT. Matematika. 2. osztály

TANMENETJAVASLAT. Matematika. 2. osztály TANMENETJAVASLAT Matematika 2. osztály 2 1. Ismerkedés a 2. osztályos matematika tankönyvvel és gyakorlókönyvvel Tankönyv Gyakorlókönyv 2. Tárgyak, személyek a megadott szempont szerint (alak, szín, nagyság).

Részletesebben

Földvári Erika NYELVTAN. Munkafüzet második osztályosoknak Elsõ félév

Földvári Erika NYELVTAN. Munkafüzet második osztályosoknak Elsõ félév Földvári Erika NYELVTAN Munkafüzet második osztályosoknak Elsõ félév Mozaik Kiadó Szeged, 2013 A magánhangzók idõtartama 1. Mi a szabály? Töltsd ki a táblázatot! Alkoss mondatokat a szópárokkal! Írd le

Részletesebben

Óravázlat. Tananyag: Műveletvégzés a 20-as számkörben tízes átlépéssel. A természetes szám fogalmának mélyítése a számtulajdonságok megfigyelésével.

Óravázlat. Tananyag: Műveletvégzés a 20-as számkörben tízes átlépéssel. A természetes szám fogalmának mélyítése a számtulajdonságok megfigyelésével. Óravázlat Tantárgy: Matematika Osztály: BONI Széchenyi István Általános Iskola 1. e Tanít: Dr. Szudi Lászlóné Tananyag: Műveletvégzés a 20-as számkörben tízes átlépéssel Kiemelt kompetenciák: Matematika

Részletesebben

Érzékszerveink. Olvasószint: A

Érzékszerveink. Olvasószint: A Az Olvass magyarul! kiskönyvsorozat azoknak a tengeren túl élő magyar gyerekeknek készül, akik az angol mellett magyarul is tanulnak írni és olvasni. Természetesen a világ bármely részén élő magyar gyermeknek

Részletesebben

MATEMATIKA A. feladatlapok. 2. évfolyam. 2. félév

MATEMATIKA A. feladatlapok. 2. évfolyam. 2. félév MATEMATIKA A feladatlapok. évfolyam. félév A kiadvány KHF/3993-18/008. engedélyszámon 008.08.18. időponttól tankönyvi engedélyt kapott Educatio Kht. Kompetenciafejlesztő oktatási program kerettanterv A

Részletesebben

MATEMATIKA VERSENY

MATEMATIKA VERSENY Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola 2016. 8314 Vonyarcvashegy, Fő u. 84/1. 2. osztály MATEMATIKA VERSENY -------------------- név Olvasd el figyelmesen, majd oldd meg a feladatokat! A részeredményeket

Részletesebben

Matematika. 2. osztályosoknak. I. kötet. Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Matematika. 2. osztályosoknak. I. kötet. Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Matematika osztályosoknak I. kötet Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Engedélyszám: TKV/33-0/207 (207.05.-20208.3.) A tankönyv megfelel az 5/20 (XII. 2.) számú EMMI-rendelet.

Részletesebben

Kisiskolás az én nevem,

Kisiskolás az én nevem, 1. Hallgasd meg a verset! Mondd el, kirõl szól! Kisiskolás az én nevem Kisiskolás az én nevem, ki nem hiszi, jöjjön velem. Iskolába sietek én, nem ülök már anyám ölén. Iskolában jól figyelek, ha kérdeznek,

Részletesebben

MEGOLDÓKULCSOK. 1. feladatsor (1. osztály)

MEGOLDÓKULCSOK. 1. feladatsor (1. osztály) MEGOLDÓKULCSOK 1. feladatsor (1. osztály) 1. feladat 8 9 10 14 15 16 10 11 12 18 19 20 1. pontdoboz: Hibátlan számszomszédok írása 1 pont, hiba 0 pont. 2. feladat 20 17 14 11 8 5 2 2. pontdoboz: Szabályfelismerésért

Részletesebben

80/ S z ö v e g é r t ő v e r s e n y május osztály. Jó versenyzést kívánunk! Név: Iskola: Elért pontszám:

80/ S z ö v e g é r t ő v e r s e n y május osztály. Jó versenyzést kívánunk! Név: Iskola: Elért pontszám: S z ö v e g é r t ő v e r s e n y 2018. május 3. 1. osztály Név: Iskola: Elért pontszám: 80/ Hasznos tanácsok: 1. 45 percig dolgozhatsz! 2. Ceruzával írj! 3. Figyelj az utasítás pontos végrehajtására!

Részletesebben

Kedves Kolléga! Fejlesztési feladatok, fejlesztendő területek, képességek, készségek

Kedves Kolléga! Fejlesztési feladatok, fejlesztendő területek, képességek, készségek Kedves Kolléga! Oszkár, a kistigris az óvodában című sorozatunk a cselekvő-felfedező tanulásszervezés támogatását vállalja fel, valamint a pedagógusok differenciáló, tervező munkáját is segíteni szeretnénk.

Részletesebben

XLII. Országos Komplex Tanulmányi Verseny Megyei forduló. Matematika

XLII. Országos Komplex Tanulmányi Verseny Megyei forduló. Matematika 7. Matematika Az emberek csak azért gondolják, hogy a matematika nehéz, mert még nem döbbentek rá, hogy az élet maga milyen bonyolult. (Neumann János) 2017. április 04. Készítette: Szafiánné Csécsei Tímea,

Részletesebben

MATEMATIKA VERSENY ABASÁR, 2018

MATEMATIKA VERSENY ABASÁR, 2018 MATEMATIKA VERSENY ABASÁR, 2018 1. osztály 2018 /55 pont 1. Folytasd a sort! 0 1 1 2 3 5 /4 pont 2. Melyik ábra illik a kérdőjel helyére? Karikázd be a betűjelét! (A) (B) (C) (D) (E) 3. Számold ki a feladatokat,

Részletesebben

1. Hány király él a mesében? egy... Hány lánya van neki? három... Hány országa van? három...

1. Hány király él a mesében? egy... Hány lánya van neki? három... Hány országa van? három... A SÓ (népmese) Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy öreg király s volt három szép lánya. Volt néki három dúsgazdag országa, mindhárom lányának jutott egy-egy ország. Hanem ahogy mondják: nincs három

Részletesebben

Kedves Kolléga! Fejlesztési feladatok, fejlesztendő területek, képességek, készségek

Kedves Kolléga! Fejlesztési feladatok, fejlesztendő területek, képességek, készségek Kedves Kolléga! Oszkár, a kistigris az óvodában című sorozatunk a cselekvő-felfedező tanulásszervezés támogatását vállalja fel, valamint a pedagógusok differenciáló, tervező munkáját is segíteni szeretnénk.

Részletesebben

Gál Józsefné. Tanmenetjavaslat. a Matematika csodái 2. osztályos tankönyvhöz és munkafüzethez

Gál Józsefné. Tanmenetjavaslat. a Matematika csodái 2. osztályos tankönyvhöz és munkafüzethez Gál Józsefné Tanmenetjavaslat a Matematika csodái 2. osztályos tankönyvhöz és munkafüzethez Dinasztia Tankönyvkiadó Budapest, 2002 Írta: Gál Józsefné Felelôs szerkesztô: Ballér Judit ISBN 963 657 144 9

Részletesebben

MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A

MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A Matematika 4. évfolyam mérőlapok A kiadvány KHF/2569-5/2009. engedélyszámon 2009.05.13. időponttól tankönyvi engedélyt kapott Educatio Kht. Kompetenciafejlesztő oktatási

Részletesebben

Észpörgető matematika verseny / Eredmények/ Feladatok

Észpörgető matematika verseny / Eredmények/ Feladatok Észpörgető matematika verseny / Eredmények/ Feladatok név iskola összes pontszám helyezés 1. Izsák Imre ÁMK 60 5 Horváth Gáspár 2. Izsák Imre ÁMK 39 11. Ruzsicska Soma 3. Gál Rebeka Izsák Imre ÁMK 33 13.

Részletesebben

Kedves Kisdiák! Egy dolog annyira egyszerű, amennyire csak lehetséges, de semmivel sem egyszerűbb. (Albert Einstein)

Kedves Kisdiák! Egy dolog annyira egyszerű, amennyire csak lehetséges, de semmivel sem egyszerűbb. (Albert Einstein) Kedves Kisdiák! Reméljük, szívesen dolgozol majd ebből a könyvből. Tudjuk, hogy könnyebb az írás, már nem olyan nehéz észrevenni és betartani a szabályokat. Ha mégis valamit hibásan írsz, nyugodtan radírozd

Részletesebben

bál, hab, bab, bot, láb, busz, zab, bőr, bor, seb

bál, hab, bab, bot, láb, busz, zab, bőr, bor, seb 1. Írd le a képek nevét! bál, hab, bab, bot, láb, busz, zab, bőr, bor, seb 2. Írd a mondatokba a hiányzó szavakat! szabó, baba, boci A kiságyban alszik a. A tehén kicsinye a. Ruhát varr a. 4 1. Írd be

Részletesebben

Írás. munkafüzet 3. osztályosoknak. Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Írás. munkafüzet 3. osztályosoknak. Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Írás munkafüzet 3. osztályosoknak Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Tartalomjegyzék Ceruzaforgató... 4 Ismét együtt! Ismételjünk!... 6 Légy szemfüles!... 8 Alsó ívelés, felső

Részletesebben

FELSŐBÜKI NAGY PÁL ALSÓ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENY Bük, március 30. MATEMATIKA 2. OSZTÁLY

FELSŐBÜKI NAGY PÁL ALSÓ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENY Bük, március 30. MATEMATIKA 2. OSZTÁLY ALSÓ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENY MATEMATIKA 2. OSZTÁLY név:... iskola:... 1. Melyik számra gondoltam? Írd az üres négyzetbe! a) A legkisebb páros szám: b ) 1 tízes + 3 egyes = A legnagyobb egyjegyű páratlan

Részletesebben

Csivitelő (2. osztály)

Csivitelő (2. osztály) Olvasórally 2-3. oldalhoz Csivitelő (2. osztály) 2-3. oldalhoz 1. Olvasd el az újság 2. és 3. oldalán található szövegeket, verseket! Keresd meg, mely dátumhoz mi tartozik, kösd össze! Kisboldogasszony

Részletesebben

1. Színezd az uborkát zöldre, a paradicsomot pirosra, az almát sárgára. Hány rajzot festettél ki? 2. Számold meg a kiscicákat! Színezd ki az ötödiket!

1. Színezd az uborkát zöldre, a paradicsomot pirosra, az almát sárgára. Hány rajzot festettél ki? 2. Számold meg a kiscicákat! Színezd ki az ötödiket! 1. Színezd az uborkát zöldre, a paradicsomot pirosra, az almát sárgára. Hány rajzot festettél ki? 2. Számold meg a kiscicákat! Színezd ki az ötödiket! 3. Rajzold körül a kis kockákat folytonos vonallal.

Részletesebben

asztal bárány oroszlán káposztafej róka zebracomb farkas családapa kályha tyúk nyúl édesgyökér sámli anya medve kéményseprő szekrény óriás küszöb fa

asztal bárány oroszlán káposztafej róka zebracomb farkas családapa kályha tyúk nyúl édesgyökér sámli anya medve kéményseprő szekrény óriás küszöb fa 1. 2. Elérhető pontszám: 9x2+2= 20 pont Húzzátok össze, lehetőleg más-más színnel, a párokat! asztal bárány oroszlán káposztafej róka zebracomb farkas családapa kályha tyúk nyúl édesgyökér sámli anya medve

Részletesebben

Gál Józsefné. Tanmenetjavaslat. a Matematika csodái 1. osztályos tankönyvhöz és munkafüzethez

Gál Józsefné. Tanmenetjavaslat. a Matematika csodái 1. osztályos tankönyvhöz és munkafüzethez Gál Józsefné Tanmenetjavaslat a Matematika csodái 1. osztályos tankönyvhöz és munkafüzethez Írta: Gál Józsefné Felelôs szerkesztô: Ballér Judit ISBN 963 657 144 9 A kiadó a kiadói jogot fenntartja. Felelõs

Részletesebben

Kedves Kolléga! Fejlesztési feladatok, fejlesztendő területek, képességek, készségek

Kedves Kolléga! Fejlesztési feladatok, fejlesztendő területek, képességek, készségek Kedves Kolléga! Oszkár, a kistigris az óvodában című sorozatunk a cselekvő-felfedező tanulásszervezés támogatását vállalja fel, valamint a pedagógusok differenciáló, tervező munkáját is segíteni szeretnénk.

Részletesebben

Sorba rakva majd kijön! (A szerialitás fejlesztése) Válogatott témák válogatott feladatok 6. feladatcsomag

Sorba rakva majd kijön! (A szerialitás fejlesztése) Válogatott témák válogatott feladatok 6. feladatcsomag KOMPLEX ELADATOK Válogatott témák válogatott megoldások 3.6 Sorba rakva majd kijön! (A szerialitás fejlesztése) Válogatott témák válogatott feladatok 6. feladatcsomag Életkor: ogalmak, eljárások: 10 14

Részletesebben

Vezetéknév:... Utónév:... Osztály:... Iskola:... Mate gyűjtemény EDITURA PARALELA 45

Vezetéknév:... Utónév:... Osztály:... Iskola:... Mate gyűjtemény EDITURA PARALELA 45 Vezetéknév:... Utónév:... Osztály:... Iskola:...... Mate 2000+ gyűjtemény Jelen kiadvány érvényben levő anterv alapján készült, amely a Nemzeti Oktatási Minisztérium 3418/19.03.2013-as határozatszámmal

Részletesebben

Matematika tanmenet 2. osztály részére

Matematika tanmenet 2. osztály részére 2. osztály részére 2014-2015. Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Készítette: Molnárné Tóth Ibolya Témakörök 1. Témakör: Év eleji ismétlés /1-24. óra/..3-5. oldal 2. Témakör:

Részletesebben

Matematika munkafüzet

Matematika munkafüzet Matematika munkafüzet osztályosoknak I. kötet Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Engedélyszám: TKV/35-10/2017 (2017.015.-20208.31.) A tankönyv megfelel az 51/201 (XII. 21.) EMMI-rendelet

Részletesebben

Jelmagyarázat. Jelöld! Írd át! Írd le! Mondd ki! Mondd tollba! Színezd ki! Rajzold le! Kösd össze! Húzd alá! Házi feladat. Olvasd el!

Jelmagyarázat. Jelöld! Írd át! Írd le! Mondd ki! Mondd tollba! Színezd ki! Rajzold le! Kösd össze! Húzd alá! Házi feladat. Olvasd el! munkafüzet 2. osztályosoknak Jelmagyarázat Jelöld! Írd át! Írd le! Mondd ki! Mondd tollba! Színezd ki! Rajzold le! Kösd össze! Húzd alá! Házi feladat Olvasd el! Beszéljétek meg! Jelöld számozással! Eszterházy

Részletesebben

5. Kösd össze! 6. Keresd a jelet, betût! Karikázd be!

5. Kösd össze! 6. Keresd a jelet, betût! Karikázd be! Mozaik Kiadó Szeged, 2013 5. Kösd össze! 6. Keresd a jelet, betût! Karikázd be! 1 2 3 1 JANUÁR 4 5 6 7 8 9 10 2 11 12 13 14 15 16 17 3 18 19 20 21 22 23 24 4 25 26 27 28 29 30 31 5 1 2 3 4 5 6 7 5 Mese,

Részletesebben

A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok.

A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok. A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok. Elsőként bemutatkozunk egymásnak. Ekkor derül ki, hogy értik a nyelvünket,

Részletesebben

hang Példamondatok: hang hang hang hang Feladatok: hang

hang Példamondatok: hang hang hang hang Feladatok: hang hang A hangokat a fülünkkel érzékeljük. Nyelvtanórán a hang szónak a beszédhang jelentését használjuk. Amikor kimondunk egy betűt, az a hang. A beszédhangokat mi hozzuk létre a szánkkal és a nyelvünkkel.

Részletesebben

XLII. Országos Komplex Tanulmányi Verseny Megyei forduló. Matematika

XLII. Országos Komplex Tanulmányi Verseny Megyei forduló. Matematika 6. Matematika Az emberek csak azért gondolják, hogy a matematika nehéz, mert még nem döbbentek rá, hogy az élet maga milyen bonyolult. (Neumann János) 2017. április 04. Készítette: Szafiánné Csécsei Tímea,

Részletesebben

Játékok 6-7 éveseknek

Játékok 6-7 éveseknek Játékok 6-7 éveseknek 1. oldal alma gyűjtő Kövesd a filctolladdal, ceruzáddal az almák útját! Melyik alma melyik kosárba pottyant? Érdemes laminálni az oldalt, mert így a filccel írt vonalak könnyedén

Részletesebben

TUDOMÁNYOS ISMERETTERJESZTŐ TÁRSULAT

TUDOMÁNYOS ISMERETTERJESZTŐ TÁRSULAT Javítókulcs 4. osztály megyei 1. Titkos üzenetet kaptál, amelyben a hét minden napja le van írva egyszer, kivéve azt a napot, amelyiken találkozol az üzenet küldőjével. Minden betű helyett egy szimbólumot

Részletesebben

térképet, és válaszolj a kérdésekre római számokkal!

térképet, és válaszolj a kérdésekre római számokkal! A római számok 1. Budapesten a kerületeket római számokkal jelölik. Vizsgáld meg a térképet, és válaszolj a kérdésekre római számokkal! Hányadik kerületben található a Parlament épülete? Melyik kerületbe

Részletesebben

JAVÍTÓKULCS 6. osztályosok számára B-2 feladatlap

JAVÍTÓKULCS 6. osztályosok számára B-2 feladatlap JAVÍTÓKULCS 6. osztályosok számára B-2 feladatlap 2001. február 7. 1. A jéghegyeknek csak 1/9 része van a vízfelszín felett. Hány tonnás az a jéghegy, amelynek víz alatti része 96 tonna tömegű? A válasz:

Részletesebben

Baka Judit Makár Júlia 1+1. I. rész

Baka Judit Makár Júlia 1+1. I. rész Baka Judit Makár Júlia Egyszer volt 1+1 I. rész Kolozsvár, 2010 Támogatta a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma Írta: Baka Judit Illusztrálta: Makár Júlia Véleményezte: dr. P. Dombi

Részletesebben