Oktatási Segédlet. 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben január 1-jétől?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Oktatási Segédlet. 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben január 1-jétől?"

Átírás

1 Oktatási Segédlet 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben január 1-jétől? A gépjármű megengedett legnagyobb össztömege és a szállítható utasok száma, vagy a jármű kategóriája alapján a forgalmi engedélyben szereplő hatósági bejegyzés szerint. 2. Melyek a 2015 januárjától bevezetett új díjkategóriák? D2, U 3. Új termék az e-matricák között a megyei matrica. Milyen érvényességi időre lehet megváltani ezt az új matrica típust? A megyei matrica kizárólag éves érvényességi időre vásárolható. 4. A D2 díjkategória meghatározása D1 kategóriába nem tartozó valamennyi személygépkocsi, amely 7 főnél több személy szállítására alkalmas, valamint a legfeljebb 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsi és a lakóautó. 5. Miért fontos, hogy az eladói példányt a vásárló aláírja? A vásárló az aláírásával igazolja, hogy az adatok (rendszám, felségjel, díjkategória, érvényesség kezdete és vége) a valóságnak megfelelnek. 6. Milyen járműre vonatkozik az U kategória? A D2 és a B2 díjkategóriába tartozó járművek bármely vontatmányára. pl.: utánfutó, pótkocsi, lakókocsi, 7. Határozza meg az U díjkategóriát D2 és a B2 díjkategóriába tartozó járművek vontatmánya, melyre a jogosultságot minden esetben a vontatmány rendszámára kell megvásárolni. 8. Mit tegyen az ügyfél, ha hibás kategóriát vásárolt tévedésből? Amennyiben a vásárlás helyszínén már nincs lehetőség a módosításra, abban az esetben az alábbiak szerint szükséges tájékoztatni az úthasználót: - amennyiben alacsonyabb díjkategóriára történt a vásárlás, mint a gépjármű valós díjkategóriája, akkor a helyszínen szükséges a valós díjkategória szerinti jogosultság

2 újbóli megvásárlása, a helytelen díjkategória kapcsán kiszabható büntetések elkerülése érdekében, majd ezt követően keresse fel a NÚSZ Zrt. valamely ügyfélszolgálati irodáját vagy érdeklődjön a NÚSZ Zrt. információs telefonszámán. - amennyiben magasabb díjkategóriára történt a vásárlás, mint a gépjármű valós díjkategóriája, abban az estben keresse fel a NÚSZ Zrt. valamely ügyfélszolgálati irodáját, vagy érdeklődjön a NÚSZ Zrt. információs telefonszámán. 9. Mi a NÚSZ telefonos ügyfélszolgálatának a száma? +36 (36) Meddig tart a megyei e-matrica hatálya? Általában az adott megye gyorsforgalmi úthálózatát az ennek használatára jogosító e-matricával a megye közigazgatási határán túl a következő megyében található első csomópontig lehet jogszerűen használni, de minden esetben szükséges a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakrólszóló 37/2007. (III. 26.) GKM rendelet 2. mellékletében ellenőrizni. 11. Határozza meg az e-matrica heti jogosultságának érvényességi idejét! Heti jogosultság: érvényes a vásárló által megjelölt kezdő és további 9 napra, összesen 10 egymást követő naptári napra, a 10. nap 24. órájáig azzal, hogy amennyiben a jogosultság első napja és a vásárlás ugyanarra a napra esik, a jogosultság csak a vásárlást követő időszakra keletkezik. 12. Milyen díjkategóriában lehet megyei matricát váltani? A megyei matrica a D1, D2, B2 és U díjkategóriákban érhető el. 13. Van-e megyei matrica motorokra? A motorokra a D1 kategóriában lehet megyei jogosultságot váltani. 14. Határozza meg a D1 kategóriát! A motorkerékpár, valamint a legfeljebb 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegű a személygépkocsi vezetőjét is ideértve legfeljebb 7 személy szállítására alkalmas személygépkocsi és annak vontatmánya.

3 15. Mikor kell megváltani az e-matricát? A díjat a díjköteles gyorsforgalmi útszakaszra történő felhajtás előtt kell megfizetni! 16. Milyen jármű tartozik a B2 díjkategóriába? Autóbusz 17. Mi történik, ha valaki díjköteles útszakaszon érvényes úthasználati jogosultság nélkül közlekedik? Ez jogosulatlan úthasználatnak minősül, ami pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után minden díjkategória esetében. 18. E-matrica ügyekben milyen címre írhat az ügyfél a NÚSZ-nak? ugyfel@nemzetiutdij.hu 19. Egy járműre váltható-e több megyei e-matrica? Igen 20. Határozza meg az e-matrica havi jogosultságának érvényességi idejét! Érvényes a vásárló által megjelölt kezdő naptól a következő hónap (számát tekintve) ugyanazon napjának 24. órájáig. Ha nincs ilyen nap a lejárat hónapjában, akkor a hónap utolsó napjának 24. órájáig. 21. Visszamenőlegesen lehetséges-e úthasználati jogosultságot vásárolni? Nem. 22. A megyei matrica csak a járműtulajdonos vagy üzemeltető bejelentett lakóhelye szerinti megyére váltható? Nem, egy rendszámra minden korlátozás vagy megkötés nélkül bármely megyére vásárolható megyei matrica, az utazási igények, szokások szerint akár többre is. Az e-matricás rendszerben közlekedőként tetszőleges számú megyére lehet jogosultságot váltani.

4 23. Kell-e külön matricát vásárolni, ha a főváros közigazgatási határán belüli autópályát használjuk? Nem, nincsen sem Budapestre, sem más megyei jogú városra érvényes matrica. A főváros közigazgatási határán belüli (de külterületi) autópályák, autóutak (pl. M0, M3, M5, M6 egyes szakaszai) a Pest megyére szóló jogosultsággal használhatóak. 24. Az M1/M7 bevezető szakaszán található bevásárlóközpontokhoz csak matricával lehet eljutni? Igen, ha azokat autópályán közelítik meg. 25. Az M0 autóút Megyeri hidat érintő szakasza mettől meddig díjmentes? Az M0 autóút Megyeri hidat érintő szakasza a 11. számú főúttól a 2. számú főútig (a közúti táblázás szerinti 75-ös, Dunakeszi-Újpest lehajtóig) díjmentes. 26. Fizetős-e a személyautóval közlekedők számára: M86 autóút illetve Budapestről a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út, valamint az M8 és M9 Duna hidak? A januári tapasztalatokat figyelembe véve a február 1-től hatályos díjrendelet értelmében újra díjmentesen használható M4 autóút (4. sz. főút) Vecsés és Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre vezető út közötti szakasza, a 61- es út Kaposvárt elkerülő szakasza, az M86-os út, valamint az M8 és M9 Duna hidak. 27. Az időalapú matricák megszűnnek a megyei matricák bevezetésével? Nem, a megszokott heti (10 napos), havi és éves országos matricák a továbbiakban is megvásárolhatók. 28. Miről rendelkezik a 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet? Az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. 29. Miről rendelkezik a 37/2007. (III. 26.) GKM rendelet? A díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról. 30. Milyen esetben kell e-matricát venni a vontatmányra? Abban az esetben, ha D2, vagy B2 kategóriájú jármű vontatja.

5 31. Milyen jogosultságot/jogosultságokat kell vásárolnom, ha egy 5 személyes, 3300 kg megengedett legnagyobb össztömegű lakóautóval egy 1500 kg-os utánfutót vontatok. A forgalmim szerint a lakóautó M1, az utánfutó O2 a járműkategória? D1-es e-matricát kell vásárolni a lakóautó rendszámára, mivel személygépkocsi besorolású, 3,5 tonna és 7 fő alatti. Az utánfutóra nem kell külön matrica. 32. Mennyibe kerül egy megyei e-matrica motorkerékpárra? 5000 Ft, a teljes D1 kategóriájú megyei jogosultság ára. 33. Egy 1590 kg megengedett legnagyobb össztömegű 2 személyes gépjárművem van, mi alapján döntsem el, hogy milyen kategóriába tartozik? A forgalmiba bejegyzett járműkategória alapján. Ha a járműkategória M1, akkor D1- es a gépkocsi, ha N1, akkor D2-es. 34. Ki vásárolhat megyei e-matricát? Bárki vásárolhat, és egy rendszámra bármely megyére vásárolható megyei matrica, az utazási igényekhez, szokásokhoz igazodva. 35. Milyen jogosultságot/jogosultságokat kell vásárolni egy 3,5 tonna alatti M1 kategóriájú 6 személyes lakóautóra, ami utánfutót is vontat? D1 kategóriájú e-matricát, az utánfutóra nem szükséges jogosultságot vásárolni. 36. Melyik jogszabály tartalmazza csomópont és kilométerszelvény pontosan a megyei e-matricák területi érvényességét? 37/2007 (III. 26.) GKM rendelet 37. Mikor kell érvényesíteni az e-matricát az értékesítés során? Az e-matrica ellenértékének átvétele után. 38. Értékesítés során melyik példányt nyomtatja ki először? Az eladó példányú bizonylatot.

6 39. Milyen adatokat szükséges megadnia a vásárlónak az e-matrica vásárlás során? A vásárolni kívánt e-matrica díjkategóriája, típusa kiválasztása, az e-matrica érvényességi kezdőnapja, a gépjármű felségjele, a gépjármű forgalmi rendszáma 40. Kinek kell aláírnia az eladó példányú bizonylatot? A vásárlónak. 41. Az érvényesített matricák bizonylatainak eladói példányát az érvényesség végétől számított hány évig kell megőrizni? 2 évig. 42. Miért kell az érvényesített matricák bizonylatainak eladói példányát az előírtaknak megfelelő ideig- megőrizni? Hogy vitás esetekben az előkereshető és kiadható legyen. 43. Hol, hogyan kell elhelyezni az értékesítőhelyen az e-matrica értékesítését jelző, NÚSZ által biztosított piktogramot? Az eladóhelyeken a bejáratnál pl. ajtóra - jól látható helyre kell kihelyezni az e- matrica árusítást jelölő piktogramot. 44. Az eladóhelyek hogyan, hová kötelesek a Szolgáltató által biztosított kommunikációs anyagokat, eszközöket, tájékoztató és szórólapokat kihelyezni? Az ügyfeleik által elérhető helyre. 45. Ha egy 9 személyes gépjárműben csak 7-en ülnek, akkor is D2 jogosultságot kell vásárolni? Igen. A D2 kategóriába történő sorolás nem a ténylegesen szállított személyek száma vagy az utazás célja szerint, hanem a forgalmi engedélyben szereplő adatok alapján történik.

7 46. Egy 9 személyes gépjárművel utánfutót húzok. Milyen e-matricát kell váltanom? Meg kell venni egy D2 jogosultságot a gépjármű rendszámára és egy U kategóriájú jogosultságot az utánfutó rendszámára. 47. Az autóbuszok átkerültek a HU-GO rendszerbe? Nem, az autóbuszok az e-matricás díjfizetési rendszerben a B2 kategóriába tartoznak. 48. A forgalmi engedély alapján honnan lehet tudni, melyik díjkategóriába tartozik a jármű? Az úthasználati jogosultság gépjárműhöz kötött adatait (forgalmi rendszám, a gépjármű és a vontatmány megengedett legnagyobb össztömegének értékét) a forgalmi engedélyben szereplő hatósági bejegyzésnek megfelelően kell megadni. A forgalmi engedélyben pedig a J jelölés alatti van rögzítve a jármű típusa. 49. Változott-e a gyorsforgalmi Duna-hidak besorolása? A február 1-től hatályos díjrendelet értelmében az M8 és M9-es Duna hidak díjmentesen használhatók. 50. Milyen időtávra érvényes a megyei matrica? Az országos éves matricához hasonlóan a megyei matrica érvényessége a vásárlás időpontjától a következő évben január 31-ig tart.

A nemzeti fejlesztési miniszter. 57/2014. (XII.30.) NFM rendelete

A nemzeti fejlesztési miniszter. 57/2014. (XII.30.) NFM rendelete A nemzeti fejlesztési miniszter 57/2014. (XII.30.) NFM rendelete az útdíjfizetési rendszer átalakításával összefüggő egyes miniszteri rendeletek módosításáról Az 1. és a 2. alcím tekintetében a közúti

Részletesebben

E-MATRICA ÚTMUTATÓ 2019

E-MATRICA ÚTMUTATÓ 2019 H ÚTMUTATÓ 2019 Tisztelt Autóstársam! A munkámból adódóan és magánszemélyként is sokat autózom, így a hazai autópályákat is gyakran használom. Az országot járva mindig időben gondoskodom arról, hogy legyen

Részletesebben

E-MATRICA ÚTMUTATÓ 2018

E-MATRICA ÚTMUTATÓ 2018 H E-MATRICA ÚTMUTATÓ 2018 Tisztelt Autóstársam! A munkámból adódóan és magánszemélyként is sokat autózom, így a hazai autópályákat is gyakran használom. Az országot járva mindig időben gondoskodom arról,

Részletesebben

Magyar joganyagok - 25/2013. (V. 31.) NFM rendelet - az útdíj mértékéről és az útdíj 2. oldal 3. (1) Az útdíjköteles gépjárművek díjszedési környezetv

Magyar joganyagok - 25/2013. (V. 31.) NFM rendelet - az útdíj mértékéről és az útdíj 2. oldal 3. (1) Az útdíjköteles gépjárművek díjszedési környezetv Magyar joganyagok - 25/2013. (V. 31.) NFM rendelet - az útdíj mértékéről és az útdíj 1. oldal 25/2013. (V. 31.) NFM rendelet az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról Az autópályák, autóutak és főutak

Részletesebben

Hasznos tudnivalók az utánfutó használónak.

Hasznos tudnivalók az utánfutó használónak. Hasznos tudnivalók az utánfutó használónak. Rakodásra vonatkozó ismeretek A pótkocsira vonatkozó műszaki adatok A szélessége nem lehet több, mint 2,55 m. A magassága nem lehet több, mint 3 m. A rakományt

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter 25/2013. (V. 31.) NFM rendelete az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról. 1.

A nemzeti fejlesztési miniszter 25/2013. (V. 31.) NFM rendelete az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról. 1. M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 86. szám 54033 9. A kistelepülési önkormányzat a települési közkönyvtári és iskolai könyvtári feladatokat együttesen ellátó szolgáltató helyre is igénybe veheti a megyei

Részletesebben

110/2005. (XII. 23.) GKM rendelet az autópályák használatának díjáról A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény (a továbbiakban: Kkt.) 48. -a (3) bekezdésének g) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica

EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica Tudnivalók ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Ügyfeleink már 2006. decembere óta vásárolhatnak napi, heti, havi és havi e-matricát is mobiltelefonon keresztül,

Részletesebben

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok Tisztelt Partnerünk! Kérjük engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét a hazai útdíjfizetési rendszerek használatában 2015. február elsejétől érvénybe lépő leglényegesebb változásokra annak érdekében, hogy

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok Tisztelt Partnerünk! Kérjük, engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét a hazai útdíjfizetési rendszerek használatában 2017. január 1-én hatályba lépő leglényegesebb változásokra annak érdekében, hogy a tevékenységi

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség 1/7. oldal 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 1. oldal 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet

Részletesebben

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától A jogszabály mai napon (2015.VII.3.) hatályos állapota A jel a

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

1. Az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet módosítása

1. Az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet módosítása A nemzeti fejlesztési miniszter 3/2015. (I. 29.) NFM rendelete az átalakított útdíjfizetési rendszer felülvizsgálatával összefüggő egyes miniszteri rendeletek módosításáról A közúti közlekedésről szóló

Részletesebben

BEVÉTELI PROGNÓZIS AZ AUTÓBUSZOK MEGTETT ÚTTAL ARÁNYOS ELEKTRONIKUS DÍJSZEDÉSI RENDSZERBE TÖRTÉNŐ INTEGRÁCIÓJÁHOZ

BEVÉTELI PROGNÓZIS AZ AUTÓBUSZOK MEGTETT ÚTTAL ARÁNYOS ELEKTRONIKUS DÍJSZEDÉSI RENDSZERBE TÖRTÉNŐ INTEGRÁCIÓJÁHOZ 1 BEVÉTELI PROGNÓZIS AZ AUTÓBUSZOK MEGTETT ÚTTAL ARÁNYOS ELEKTRONIKUS DÍJSZEDÉSI RENDSZERBE TÖRTÉNŐ INTEGRÁCIÓJÁHOZ ELŐZMÉNYEK A vezetővel együtt 9 főnél több személy szállítására alkalmas gépkocsik, azaz

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: 2017.01.03 - az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.)

Részletesebben

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (.) GKM rendelete

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (.) GKM rendelete III-3TK/37/2/2006. Tervezet A gazdasági és közlekedési miniszter /2006. (.) GKM rendelete az autópályák használatának díjáról szóló 110/2005. (XII. 23.) GKM rendelet módosításáról A közúti közlekedésről

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM

36/2007. (III. 26.) GKM Az autópályák, autóutak és fıutak használatának díjáról szóló 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet a 2008.01.01-tıl hatályos módosításokkal egységes szerkezetben A gazdasági és közlekedési miniszter feladat-

Részletesebben

A 58/2017. (XII. 29.) NFM 36/2007. (III. 26.) GKM

A 58/2017. (XII. 29.) NFM 36/2007. (III. 26.) GKM A nemzeti fejlesztési miniszter 58/2017. (XII. 29.) NFM rendelete az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet módosításáról A közúti közlekedésről szóló

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter. /2017. ( ) NFM rendelete

A nemzeti fejlesztési miniszter. /2017. ( ) NFM rendelete 1 A nemzeti fejlesztési miniszter /2017. ( ) NFM rendelete az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet módosításáról A közúti közlekedésről szóló 1988.

Részletesebben

MHK Jogszabály szolgáltatás

MHK Jogszabály szolgáltatás 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 2018.01.01 2018.04.30 21 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 45. B. ép.; cégjegyzékszám: 01-10-043108; adószám: 12147715-2-44; elektronikus

Részletesebben

Oktatási Segédlet. 3. Az UD rendszerben a járműkategóriák jelölésénél mire utal a J betű utáni szám? A gépjármű tengelyszámára.

Oktatási Segédlet. 3. Az UD rendszerben a járműkategóriák jelölésénél mire utal a J betű utáni szám? A gépjármű tengelyszámára. 2015. december 22. Oktatási Segédlet 1. Mit jelent az UD (HU-GO) rendszer? A megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszert. 2. Határozza meg a viszonylati jegy fogalmát! Az útdíjköteles úthálózat

Részletesebben

TERVEZET A gazdasági és közlekedési miniszter./2007. ( ) GKM rendelete a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról

TERVEZET A gazdasági és közlekedési miniszter./2007. ( ) GKM rendelete a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról TERVEZET A gazdasági és közlekedési miniszter./2007. ( ) GKM rendelete a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről

Részletesebben

Magyar joganyagok - 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet - az autópályák, autóutak és fő 2. oldal (2)1 Az (1) bekezdésben meghatározott jogosultak kizáról

Magyar joganyagok - 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet - az autópályák, autóutak és fő 2. oldal (2)1 Az (1) bekezdésben meghatározott jogosultak kizáról Magyar joganyagok - 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet - az autópályák, autóutak és fő 1. oldal 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési

Részletesebben

60/2015. (III. 24.) Korm. rendelet

60/2015. (III. 24.) Korm. rendelet 60/2015. (III. 24.) Korm. rendelet a négy vagy több gyermeket nevelő nagycsaládos személyek és a mozgásukban korlátozott személyek részére nyújtott útdíjfizetési kompenzáció szabályairól és egyes kormányrendeletek

Részletesebben

37/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: 2015.07.11-2015.12.31 a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról

37/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: 2015.07.11-2015.12.31 a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról 37/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: 2015.07.11-2015.12.31 a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

ÚTDÍJFIZETÉSI KOMPENZÁCIÓ

ÚTDÍJFIZETÉSI KOMPENZÁCIÓ ÚTDÍJFIZETÉSI KOMPENZÁCIÓ A négy vagy több gyermeket nevelő nagycsaládos személyek és a mozgásukban korlátozott személyek részére nyújtott útdíjfizetési kompenzáció szabályairól és egyes kormányrendeletek

Részletesebben

H E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2018

H E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2018 H E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2018 A HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség a díjköteles gyorsforgalmi és főúti szakaszok

Részletesebben

H E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2018

H E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2018 H E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2018 A HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség a díjköteles gyorsforgalmi és főúti szakaszok

Részletesebben

H/3032. számú. országgyűlési határozati javaslat

H/3032. számú. országgyűlési határozati javaslat MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA ORSZÁGG Y 0LfS I4I'V#k L Érkezett: 1007 MAJ 11. H/3032. számú országgyűlési határozati javaslat az elektronikus útdíjfizetési rendszer magyarországi bevezetéséről Előadó : Dr.

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2015

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2015 E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2015 HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ

TELEPÍTÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ TELEPÍTÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ ITS hordozható OBU gépjárműfedélzeti egység A Magyarországon díjköteles útszakaszok elektronikus útdíj bevallásához Kedves Vásárlónk, üzembehelyezés előtt gondosan

Részletesebben

AUTÓPÁLYA KISOKOS 2018

AUTÓPÁLYA KISOKOS 2018 AUTÓPÁLYA KISOKOS 2018 Legfontosabb tudnivalók az autópályán közlekedőknek különös tekintettel a NYÁRI időszakra Magyarország gyorsforgalmi úthálózata közel 1500 km hosszúságú. Rendeltetése a nagyobb gépjárműforgalom

Részletesebben

vasárnap), továbbá húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23.

vasárnap), továbbá húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23. Nagymaros Város Önkormányzatának 7/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete a fizető parkolási rendszerről Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Ócsa Város Önkormányzatának 26/2010. (XII.24.) számú rendelete 1 A járművek közlekedésének önkormányzati tulajdonú utakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és felhasználásának

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! INNOVÁCIÓS ÉS TECHNOLÓGIAI MINISZTÉRIUM 1011 Budapest, Fő u. 44-50. Az adatszolgáltatás a hivatalos statisztikáról

Részletesebben

AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ A HASZNÁLATI DÍJAS (E-MATRICÁS) RENDSZERHEZ

AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ A HASZNÁLATI DÍJAS (E-MATRICÁS) RENDSZERHEZ AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ A HASZNÁLATI DÍJAS (E-MATRICÁS) RENDSZERHEZ 2 E-MATRICA AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ 2013 TISZTELT UTAZÓ! Magyarország autópályáit, autóútjait és az országos főutak egyes szakaszait kizárólag

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2019

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2019 H E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2019 A HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER Az e-útdíj rendszerben a díjfizetési kötelezettség a díjköteles gyorsforgalmi és főúti szakaszok tekintetében minden olyan tehergépjárműre

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 1011 Budapest, Fő u. 44-50. Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 1011 Budapest, Fő u. 44-50. Az adatszolgáltatás a hivatalos statisztikáról

Részletesebben

37/2007. (III. 26.) GKM rendelet a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról

37/2007. (III. 26.) GKM rendelet a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról 37/2007. (III. 26.) GKM rendelet a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm.

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 1011 Budapest, Fő u. 44-50. Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló

Részletesebben

Közlekedés az EU-ban. Tények az EU-ról Fiataloktól Fiataloknak. Szeged, 2010.

Közlekedés az EU-ban. Tények az EU-ról Fiataloktól Fiataloknak. Szeged, 2010. Közlekedés az EU-ban Tények az EU-ról Fiataloktól Fiataloknak Szeged, 2010. A Közlekedés Jogosítvány Az EU bármely tagállamában megszerzett jogosítvány az egész Európai Unión belül érvényes. Az Európai

Részletesebben

Így veszik meg a jegyet 2013.07.01 14:19

Így veszik meg a jegyet 2013.07.01 14:19 1 / 7 2013.07.02. 5:23 Jönnek az e-útdíj kedvezmények 2013.07.01 14:19 MTI Ugyan éjfélkor elindult, de azóta többször is leállt az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által mûködtetett, a 3,5 tonna megengedett

Részletesebben

(egységes szerkezetben a 33/2014.(XII.18.), 11/2015.(III.26.) önkormányzati rendeletekkel) 1. Általános rendelkezések

(egységes szerkezetben a 33/2014.(XII.18.), 11/2015.(III.26.) önkormányzati rendeletekkel) 1. Általános rendelkezések Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 24/2014.(X.29.) önkormányzati rendelete a közterületi várakozóhelyek kijelöléséről és használatának szabályozásáról (egységes szerkezetben a 33/2014.(XII.18.),

Részletesebben

Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 20/2008. (XII. 31.) rendeletével módosított. 11/2005. (X. 01.) rendelete

Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 20/2008. (XII. 31.) rendeletével módosított. 11/2005. (X. 01.) rendelete Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 20/2008. (XII. 31.) rendeletével módosított 11/2005. (X. 01.) rendelete a nagyközség belterületi úthálózatának környezetkímélő rendjéről (a módosításokkal

Részletesebben

Képviselő-testülete. 19/2015.(XII.28.) rendeletével hatályon kívül helyezett. 20/2008. (XII. 31.), 7/2012.(VI.01.) rendeletével módosított

Képviselő-testülete. 19/2015.(XII.28.) rendeletével hatályon kívül helyezett. 20/2008. (XII. 31.), 7/2012.(VI.01.) rendeletével módosított 1 Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 19/2015.(XII.28.) rendeletével hatályon kívül helyezett 20/2008. (XII. 31.), 7/2012.(VI.01.) rendeletével módosított 11/2005. (X. 01.) rendelete a

Részletesebben

Mindent tudni akarok...

Mindent tudni akarok... Mindent tudni akarok... Műszaki vizsga. A gépjármű tulajdonosok közül, egyesek számára örök talány, a többség azonban ismeri a menetét. Személygépkocsit, gépjárművet tulajdonolni kötelezettséggel is jár.

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

TERVEZET Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testülete.../2015. (...) rendelete. a település belterületi úthálózatának környezetkímélő rendjéről

TERVEZET Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testülete.../2015. (...) rendelete. a település belterületi úthálózatának környezetkímélő rendjéről TERVEZET Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testülete../2015. (...) rendelete a település belterületi úthálózatának környezetkímélő rendjéről Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Ózd város Önkormányzatának 18/2004. (IV. 15.) sz. rendelete a fizető parkolók kijelöléséről, üzemeltetéséről, díjáról (egységes szerkezetben)

Ózd város Önkormányzatának 18/2004. (IV. 15.) sz. rendelete a fizető parkolók kijelöléséről, üzemeltetéséről, díjáról (egységes szerkezetben) Ózd város Önkormányzatának 18/2004. (IV. 15.) sz. rendelete a fizető parkolók kijelöléséről, üzemeltetéséről, díjáról (egységes szerkezetben) Módosító rendeletek: - 40/2004. (XII. 28.) sz. rendelet, -

Részletesebben

AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ VEZESSEN ELSÔ OSZTÁLYON!

AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ VEZESSEN ELSÔ OSZTÁLYON! AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ VEZESSEN ELSÔ OSZTÁLYON! Tisztelt Utazó! Magyarország autópályáit, autóútjainak többségét és az országos főutak egyes szakaszait a KRESZ előírásai és a Díjrendelet értelmében kizárólag

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2019. (II.22.) önkormányzati rendelete a súlykorlátozással érintett utak engedéllyel történő használatáról Gödöllő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer

EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer Közúti szállítási tevékenység 2015. január 1-jétől csak EKÁER szám birtokában végezhető. A belföldön (nem végső fogyasztónak) történő első adóköteles

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya

I. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2017.(VIII. 25.) önkormányzati rendelete Kadarkút Város Önkormányzata tulajdonát képező, illetve üzemeltetésében lévő egyes közutak használatának

Részletesebben

A szabályozás azt kívánja elérni, hogy a járművek tulajdonosai, üzembentartói fokozott felelősséget érezzenek azért, hogy a járművüket használók

A szabályozás azt kívánja elérni, hogy a járművek tulajdonosai, üzembentartói fokozott felelősséget érezzenek azért, hogy a járművüket használók Hatósági ügyintézés: A gépjárművek használatát a jogszabályok, rendeletek egész sora szabályozza. Gondtalanul autózva nem is gondolunk ebbe bele, de azonnal szembesülünk vele, ha pl. egy szélvédő csere

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017 E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017 A HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb

Részletesebben

Barion Parkolásra és Barion Autópálya-matricára vonatkozó kiegészítő általános szerződési feltételek

Barion Parkolásra és Barion Autópálya-matricára vonatkozó kiegészítő általános szerződési feltételek Barion Parkolásra és Barion Autópálya-matricára vonatkozó kiegészítő általános szerződési feltételek Hatályos: 2019. június 2. A Barion Payment Zrt. (székhely: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület

Részletesebben

NÚSZ kommunikációs háttéranyag

NÚSZ kommunikációs háttéranyag NÚSZ kommunikációs háttéranyag 2014. november 1 HU-GO e-útdíj 1.1 Bírság amnesztia A Parlament elfogadta az útdíjtörvény módosítását ( amnesztia törvény ). A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. közreműködik

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2014/1. szám

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2014/1. szám E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2014/1. szám A HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer díjkategóriái 2013. július 1-én hazánkban bevezetésre került a megtett úttal arányos HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer. A

Részletesebben

A használattal arányos útdíjfizetési rendszer hatása a forgalmi és baleseti adatokra Dr. Mocsári Tibor főmérnök, osztályvezető

A használattal arányos útdíjfizetési rendszer hatása a forgalmi és baleseti adatokra Dr. Mocsári Tibor főmérnök, osztályvezető A használattal arányos útdíjfizetési rendszer hatása a forgalmi és baleseti adatokra Dr. Mocsári Tibor főmérnök, osztályvezető IX. Forgalomszabályozási Konferencia, 2014. május 29. - Pécs TARTALOM Forgalmi

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter. /2017. ( ) NFM rendelete

A nemzeti fejlesztési miniszter. /2017. ( ) NFM rendelete 1 A nemzeti fejleszt miniszter /2017. ( ) NFM rendelete a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról szóló 37/2007. (III. 26.) GKM rendelet, valamint az útdíj mértékéről és

Részletesebben

A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Győr-Moson-Sopron megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár)

A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Győr-Moson-Sopron megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár) 2/1. sz. melléklet A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Győr-Moson-Sopron megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár) 1. A menetjegyek és bérletek fajtái

Részletesebben

7. 3 Hatályon kívül helyezve.

7. 3 Hatályon kívül helyezve. Kesztölc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011. (XII.15.) önkormányzati rendelete a járművek közlekedésének helyi közutakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati rendelete A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2010. június 18. dr. Xantus Judit jegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati

Részletesebben

Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra S.A. Biztosító Magyarországi Fióktelepe

Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra S.A. Biztosító Magyarországi Fióktelepe Societatea omerciala de sigurare-reasigurare stra S.. iztosító Magyarországi Fióktelepe kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás 2012-es naptári évre vonatkozó díjtarifája Felhívjuk szíves figyelmét, hogy

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2012. (IV.28.) önkormányzati rendelete a fizető várakozás rendjéről (hatályos 2016. június 1-től) Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Szilvásvárad Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6./2007. (III.21.) önkormányzati rendelete

Szilvásvárad Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6./2007. (III.21.) önkormányzati rendelete Szilvásvárad Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6./2007. (III.21.) önkormányzati rendelete A fizető várakozóhelyek kijelöléséről és használatának szabályozásáról (Egységes szerkezetbe foglalva

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A Budapest, 2004. március 11., csütörtök 28. szám I. kötet TARTALOMJEGYZÉK 26/2004. (III. 11.) GKM r. Az autópályák használatának díjáról........................

Részletesebben

(2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi rendszámmal rendelkező járműre és azok üzembentartójára.

(2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi rendszámmal rendelkező járműre és azok üzembentartójára. Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 59/2013. (XI.4.) önkormányzati rendelete Erzsébetváros közterületein a járművel várakozás rendjéről, a várakozási hozzájárulásokról

Részletesebben

A megtett úttal arányos útdíj bevezetése, működése

A megtett úttal arányos útdíj bevezetése, működése A megtett úttal arányos útdíj bevezetése, működése Vertetics Dávid Közlekedési Infrastruktúra Főosztály IX. Forgalomszabályozási konferencia Közúti Infrastruktúra-Környezetvédelem-Forgalomszabályozás?

Részletesebben

Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. Parkolásüzemeltetési Iroda

Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. Parkolásüzemeltetési Iroda Tisztelt Kőbányai Lakos! Mint arról korábban több forrásból értesülhetett, a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat az Önök lakóterületén parkolásüzemeltetési rendszer bevezetéséről döntött.

Részletesebben

14/2001. (VI.27.) Budapest Hegyvidék XII. kerületi Önkormányzat

14/2001. (VI.27.) Budapest Hegyvidék XII. kerületi Önkormányzat 14/2001. (VI.27.) Budapest Hegyvidék XII. kerületi Önkormányzat rendelete a XII. kerületi korlátozott várakozási övezetekről, a lakossági és intézményi közterületi várakozási engedélyekről A Budapest Hegyvidék

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímél forgalmi rendjér

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímél forgalmi rendjér Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímélő forgalmi rendjéről, valamint a fizető parkolóhelyek működtetéséről szóló

Részletesebben

Súlykorlátozási tilalom 3. Az engedély kiadásának feltételei 4. 5.

Súlykorlátozási tilalom 3. Az engedély kiadásának feltételei 4. 5. Ivád Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2017. (V. 31.) önkormányzati rendelete az önkormányzati utakon a tehergépjárművek közlekedésének súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és

Részletesebben

Lehetőségautó Kft Budapest Kossuth Lajos utca 21.

Lehetőségautó Kft Budapest Kossuth Lajos utca 21. Tárgy: Tájékoztatás a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményéről szóló 102/2011. (VI.29.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) alapján használt személygépjármű megvásárlásához

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának 13/2011. (V. 26.) önkormányzati rendelete A FIZETŐ PARKOLÁSI RENDSZERRŐL

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának 13/2011. (V. 26.) önkormányzati rendelete A FIZETŐ PARKOLÁSI RENDSZERRŐL Füzesgyarmat Város Önkormányzatának 13/2011. (V. 26.) önkormányzati rendelete A FIZETŐ PARKOLÁSI RENDSZERRŐL Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi

Részletesebben

BONUS-MALUS tájékoztató a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz

BONUS-MALUS tájékoztató a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz BONUS-MALUS tájékoztató a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz Tisztelt Ügyfelünk! A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással és a hozzá kötődő bonus-malus rendszer működésével kapcsolatban az elmúlt

Részletesebben

12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet

12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet 12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről egységes szerkezetben a módosítására kiadott 19/2004. (VII.15.) Orosházi Önkormányzati

Részletesebben

2+1-1+2 sávos problémakör a hazai gyorsforgalmi utakon és autópályákon

2+1-1+2 sávos problémakör a hazai gyorsforgalmi utakon és autópályákon Közlekedési Tagozat 2+1-1+2 sávos problémakör a hazai gyorsforgalmi utakon és autópályákon 1 5. Közlekedési magatartás a 2+1 sávos utakon Siska Tamás és társai: Tóthné Temesi Kinga, dr. Csorja Zsuzsanna,

Részletesebben

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről Albertirsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Az ED bevezetése és a közúti szabályozás kérdései

Az ED bevezetése és a közúti szabályozás kérdései Az ED bevezetése és a közúti szabályozás kérdései Forgalmász Napok Sopron, 2013. június 12. Thoroczkay Zsolt miniszteri főtanácsadó NFM Közlekedési Infrastruktúra Főosztály Az előadásban érintett témák

Részletesebben

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez A NÚSZ Zrt., mint Szolgáltató az ematrica.nemzetiutdij.hu címen e-ügyfélszolgálati portált működtet. A portál szolgáltatásait a Felhasználó

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 58/2010.(XI.17.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 58/2010.(XI.17.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 58/2010.(XI.17.) önkormányzati rendelete a fizetőparkolók üzemeltetéséről Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a közúti közlekedésről

Részletesebben

2/2015. (II. 06.) 29/2014. (XI.18.)

2/2015. (II. 06.) 29/2014. (XI.18.) Ajka város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II. 06.) önkormányzati rendelete Ajka város fizető parkolási rendszerének szabályozásáról szóló 29/2014. (XI.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Borsodszirák Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011.(IX.14.) önkormányzati rendelete A járművek közlekedésének helyi közutakon történő súlykorlátozásáról, a közútkezelői hozzájárulás kiadásának

Részletesebben

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2015.(X.27.) RENDELETE. a szigethalmi piac körüli parkolási rendről

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2015.(X.27.) RENDELETE. a szigethalmi piac körüli parkolási rendről Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2015.(X.27.) RENDELETE a szigethalmi piac körüli parkolási rendről (Egységes szerkezetben a 16/2017.(X.02.), a 24/2018.(XII.12.) és a 15/2019.(IV.30.)

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya

A rendelet célja. A rendelet hatálya Hernád Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (..) önkormányzati rendelete az önkormányzati utakon a tehergépjárművek közlekedésének súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának

Részletesebben

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok Tisztelt Partnerünk! Kérjük engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét a hazai útdíjfizetési rendszerek használatában 2016. január elsején érvénybe lépett leglényegesebb változásokra annak érdekében, hogy a

Részletesebben

Egységes szerkezet A parkolási rendszer üzemeltetése. 3. A várakozási hozzájárulás

Egységes szerkezet A parkolási rendszer üzemeltetése. 3. A várakozási hozzájárulás Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2013. (VII. 2.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat közigazgatási területén a járművel

Részletesebben

RDC628 FORGALMI RENDSZÁMÚ JÁRMŰ ADATAI

RDC628 FORGALMI RENDSZÁMÚ JÁRMŰ ADATAI RDC628 FORGALMI RENDSZÁMÚ JÁRMŰ ADATAI Kérelem-azonosító: JSZP/RDC628/3547529/30032019/A Gyártmány Kereskedelmi leírás MERCEDES-BENZ B 200 CDI Típusjel 246 Körözési információk A jármű nem áll körözés

Részletesebben

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a. behajtási engedélyek szabályozásáról

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a. behajtási engedélyek szabályozásáról LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a behajtási engedélyek szabályozásáról Lébény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017 E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017 A HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb

Részletesebben

Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének. a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról 1

Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének. a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról 1 Hatályos: 2015. április elsejétől Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2007.(III.30.)Kt. rendelete a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról 1 ZÁRADÉK

Részletesebben