3. Az Ajkai Rendőrkapitányság Ügyrendje (a továbbiakban: ügyrend) alkalmazásában:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "3. Az Ajkai Rendőrkapitányság Ügyrendje (a továbbiakban: ügyrend) alkalmazásában:"

Átírás

1

2 2 3. Az Ajkai Rendőrkapitányság Ügyrendje (a továbbiakban: ügyrend) alkalmazásában: a./ Rendőrkapitányság szervezeti elemei: a rendőrkapitányság osztályai (azok alosztályai), a Devecseri Rendőrőrs, a kapitányi közvetlenbe tartozók. b./ Munkáltatói jogkör: jogszabályban meghatározott vezető személyzeti és szervezési hatásköre. c./ Vezetés: a vezetett szervezet működési feltételeinek közvetlen befolyásolását jelenti. d./ Az irányítás: az irányított szervezeti elem tevékenységének a vezetésnél közvetettebb, korlátozottabb befolyásolását jelenti. Az irányítást végző a vezetés elemei közül nem gyakorolhatja azokat, amelyeket jogszabály vagy norma más vezető hatáskörébe utal. e./ A vezetés, irányítás címzettje: az azzal érintett rendőri egység (rendőrkapitánysági szervezeti elemek, alosztály, őrs) vezetője. Ha azonban az intézkedés gyors végrehajtása vagy más nyomatékos körülmény indokolja, a címzett az első számú vezetőnél alacsonyabb beosztású vezető is lehet. E vezető a kapott utasítást - a jogszabályokban, valamint a belső normákban meghatározott rend szerint - jelenteni köteles az első számú vezetőnek. f./ A szakmai irányítás: a szakmai kérdésekben - jogszabályban, az állami irányítás egyéb jogi eszközeiben, az ügyrendben és más normákban meghatározott - elöljárói jogosultságok összességét jelenti. II. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETÉSÉNEK ÉS IRÁNYÍTÁSÁNAK ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI Együttműködési kötelezettség 4. A rendőrkapitányság szervezeti elemeinek vezetői tevékenységük során együttműködésre kötelezettek. A feladatkörükbe tartozó, de más szervezeti elemek feladatkörét is érintő ügyekben az érdekeltek egyeztetve kötelesek eljárni. Az egyeztetésért az a szervezeti elem felelős, amelynek a feladat elvégzése az ügyrend szerint a fő feladatkörébe tartozik. A vezetés és irányítás főbb eszközei 5. A vezetés, az irányítás és a szakmai irányítás főbb eszközei: a./ az egyedi rendelkezések (pl. parancs, határozat), amelyek tartalmi és formai követelményeit, valamint a kiadásra jogosultak körét jogszabály határozza meg, valamint b./ a normatív rendelkezések (pl. intézkedés), amely kiadásának szabályait a Rendőrség Normaalkotási Szabályzata tartalmazza.

3 3 A jogkörök gyakorlásának személyhez kötöttsége 6. A vezetői jogkörök közvetlenül vagy közvetett módon, a jogkör átruházása útján gyakorolhatók. a./ Közvetlen a jogkör gyakorlása, ha a jogosult vezető személyesen vagy helyettese e minőségében jár el az ügyben. b./ Közvetett a jogkör gyakorlása, ha a jogosult vezető ügyrendben, írásban vagy szóbeli megbízással jogosítja fel a beosztottat a jogkör gyakorlására. c./ Az így feljogosított a jogosult vezető nevében és megbízásából jár el. Jogkör gyakorlásának átruházása esetén a jogosított saját nevében, átruházott jogkörben jár el. A jogkör gyakorlásának átruházásáról az ügyrendben vagy más módon írásban vagy szóban kifejezetten rendelkezni kell. d./ Tilos közvetett módon gyakorolni, illetve átruházni azokat a jogköröket, amelyeket az ezekről rendelkező normák kifejezetten meghatározott vezető hatáskörébe utalnak (pl. kinevezés). Kivételt képez ez alól a vezető tartós távolléte vagy akadályoztatása. A tartós távollét vagy akadályoztatás tényét a vezető, a vezető elöljárója vagy a vezető helyettese állapítja meg. e./ A helyettes az a vezető, akit ebbe a beosztásba kineveztek, a kinevezett helyettes elöljárója a vezető által vezetett személyi állománynak. Ha helyettest nem neveztek ki, a helyettesi feladatokat az a személy látja el, akit az illetékes vezető közvetlen alárendeltjei közül e feladatra kijelöl. A vezető és helyettese egyidejű távolléte vagy akadályoztatása esetén az ezzel a feladattal megbízott más vezető, ennek hiányában más beosztott látja el a vezető feladatkörét. III. FEJEZET AZ AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG JOGÁLLÁSA, IRÁNYÍTÁSA 7. A Rendőrkapitányság - a Rendőrségről szóló évi XXXIV. törvényben (továbbiakban: Rtv.) és a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló évi XLIII. törvényben, (a továbbiakban: Hszt), a Rendőrségi Szolgálati Szabályzatáról szóló 30/2011. (IX.22.) BM rendeletben (a továbbiakban: Szolgálati Szabályzat), valamint a rendőrség nyomozó hatóságainak hatásköréről és illetékességéről szóló 25/2013. (VI.24.) BM rendeletben meghatározottak szerint működő, Magyarország rendőrségének önálló feladatkörrel felruházott, jogi személyiséggel nem rendelkező szerve, amely illetékességi területén biztosítja a közbiztonság és a belső rend védelmét. 8. A Rendőrkapitányság területi illetékességét a 67/2007. (XII.28.) IRM rendelet mellékletének pontja határozza meg. Nyomozó, szabálysértési és közigazgatási hatóságként, továbbá rendészeti jogkörében, a rendőrség hatáskörébe tartozó ügyekben első fokon jár el, ha jogszabály másként nem rendelkezik. 9. A Rendőrkapitányság, mint a Magyarország Rendőrsége, a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság (a továbbiakban: MRFK) szerveként, annak közvetlen alárendeltségében,

4 4 önálló feladat- és hatáskörrel, a kapitányságvezető irányítása alatt működik. 10. A Rendőrkapitányság állománya a Szolgálati Szabályzatban meghatározott szolgálati tagozódás (szolgálati ágak, szolgálatok), illetve szolgálati formák szerint szervezve látja el feladatait. IV. FEJEZET AZ AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 11. A Rendőrkapitányság az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv bűnmegelőzési, bűnüldözési, közigazgatási és rendészeti feladatokat ellátó helyi illetékességű szerve. 12. A Rendőrkapitányság a feladat- és hatáskörébe tartozó ügyben jogosult szakmai irányítás keretében végzett ellenőrzéseket lefolytatni a Rendőrkapitányság szerveinek tevékenysége kapcsán. V. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETÉSE, IRÁNYÍTÁSA AJKA RENDŐRKAPITÁNYA 13. A jogszabályok és az állami irányítás egyéb jogi eszközei által meghatározott keretek között, önálló felelősséggel vezeti a rendőrkapitányságot, gyakorolja a beosztásához fűződő jogokat, teljesíti a kötelezettségeket. 14. Vezetői, irányítói és szakmai irányítói jogkörében: a./ Felel a rendőrkapitányság törvényes, szakszerű és eredményes működéséért. A szakmai feladatok ellátásáról az alárendelt vezetők útján gondoskodik. b./ Szervezi az MRFK által meghatározott feladatok végrehajtását, együttműködik a társszervekkel. Részt vesz, illetőleg képviselteti magát a körzeti megbízottak önkormányzati beszámoltatásán, valamint közös értekezletein. c./ Képviseli a rendőrkapitányságot. d./ A rendőrkapitányságot érintő együttműködési megállapodásokat köthet. e./ Gondoskodik a hatáskörébe tartozó belső normák megalkotásáról, összhangjáról és érvényesítéséről. Javaslatot tesz a rendőrfőkapitánynak a rendőrkapitányság ügyrendjének jóváhagyására. f./ Külön rendelkezés alapján beszámol az erre illetékes testületek és személyek előtt a közbiztonság helyzetéről, a közbiztonság javítása érdekében tett intézkedéseiről és a rendőrkapitányság működéséről, évente értékeli a kapitányság tevékenységét. g./ Megteszi a szükséges intézkedéseket, amennyiben a települési önkormányzat az érintett körzeti megbízott beszámolóját ismételten nem fogadja el.

5 5 h./ Gyakorolja a hatáskörébe utalt munkáltatói jogokat a rendőrkapitányság hivatásos állománya felett. Javaslattételi jog illeti meg a közalkalmazottak vonatkozásában. i./ Gondoskodik a jogszabályban előírt vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségek teljesítéséről, a vagyonnyilatkozatok átadására, kezelésére, védelmére vonatkozó szabályok betartásáról. j./ A külön jogszabályban meghatározott esetekben a rendőrkapitányság illetékességi területén elrendelheti útzár és csapaterő alkalmazását. k./ Indokolt esetben fokozott ellenőrzést rendelhet el a rendőrkapitányság illetékességi területén. l./ Biztosítja a Hszt. hatálya alá tartozó katonával szemben elrendelt lakhelyelhagyási tilalomról, házi őrizetről szóló ügyészségi vagy bírósági határozatban meghatározott ellenőrzési kötelezettségek megvalósulását a külön jogszabályok által előírt rendben. m./ Engedélyezi a helyi médiában a szolgálati ügyekről, bűncselekményekről adandó nyilatkozatokat. n./ Irányítja a rendőrkapitányság illetékességi területén folyó baleset-megelőzési tevékenységet. o./ Rendszeresen ellenőrizteti a rendőrségi épületek fellobogózásának végrehajtását, valamint a zászló, illetve a zászlórúd, árboc tisztítására, cseréjére, gondozására vonatkozó jogszabályi előírások betartását. 15. Hatóságvezetői jogkörében: a./ A nyomozó hatóság vezetőjeként gondoskodik a rendőrkapitányság hatáskörébe tartozó ügyekben a büntetőeljárás lefolytatásáról. b./ A kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében készült nemzeti stratégiai programban foglalt elvek alapján meghatározza a kábítószerekkel kapcsolatos bűnüldözési feladatok vonatkozásában a rendőrkapitányság szerezeti elemei közötti munkamegosztás és együttműködés kereteit, az egyes szervezeti elemek feladatait, gondoskodik a rövid és hosszabb távú célok elérését szolgáló intézkedések meghozataláról. c./ A törvényi feltételek fennállása esetén a titkos információgyűjtés körében jogosult a különleges eszközök és módszerek igénybevétele iránti kérelem előterjesztésére. d./ Intézkedik a szabálysértésekről szóló törvényben meghatározott, a rendőrkapitányság hatáskörébe tartozó feladatok ellátásról. e./ Megteszi a szükséges intézkedéseket a rendőrkapitányság hatáskörébe utalt közigazgatási eljárások lefolytatása érdekében. 16. Szervezet- és tevékenység-irányítási jogkörében:

6 6 a./ Gyakorolja a hatáskörébe utalt ügyekben a munkáltatói, személyzeti, munkaügyi, szervezési, elismerési és fegyelmi jogköröket, a külön jogszabályban meghatározott beosztások betöltése esetén kezdeményezi a nemzetbiztonsági ellenőrzést. b./ Felelős az állomány erkölcsi-fegyelmi helyzetéért, cselekvési egységéért, szolgálati fegyelméért. Jogosult a katonai vétségek parancsnoki nyomozására. c./ Biztosítja a rendőrkapitányság állománya számára a szolgálatellátás és a munkavégzés során az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés feltételeit, a munkavédelemnek a jogszabályok és az állami irányítás egyéb jogi eszközei szerinti működését. d./ Gondoskodik az egészség-megőrzési és egészségfejlesztési programok végrehajtásáról, a személyi állomány egészségvédelméről, annak javítása érdekében megköveteli a kötelező időszakos egészségi, pszichikai és fizikai (erőnléti) alkalmassági vizsgálatokon, valamint a kötelező védőoltásokon történő részvételt. Végrehajtatja az 50 év alatti hivatásos állomány évenkénti fizikai állapotfelmérését; a felmérések eredményei alapján gondoskodik a szintfejlesztő programok végrehajtásáról és a fizikai állapot rendszeres fejlesztéséről. e./ Intézkedik a rendőrkapitányság állományának utánpótlására és a nyugállományba helyezéssel kapcsolatos feladatok ellátásáról. Gondoskodik a szociális és a kegyeleti gondoskodás körébe tartozó feladatok ellátásáról. f./ Gondoskodik az állomány képzéséről és továbbképzéséről, valamint a külön utasításokban elrendelt oktatási és vizsgatételi kötelezettségek teljesítéséről. g./ Együttműködik az érdekképviseleti szervekkel, biztosítja az érdekvédelmi szervek működésének feltételeit. h./ Felelős a rendőrkapitányság sajtó- és tömegkommunikációs tevékenységéért, ennek során a személyes adatok védelméről közérdekű nyilvánosságra hozatalról szóló törvény, valamint az adatvédelemre vonatkozó szabályok megtartásának biztosításáért. i./ Gondoskodik a rendőrkapitányságon folyó adatkezelés törvényességének érvényre juttatásáról, az adatvédelmi szabályok megtartásáról, kijelöli az adatvédelmi felelőst. j./ A titokbirtokos szerv vezetőjeként felelős az ügykezelés szabályainak és a titokvédelemre vonatkozó rendelkezések megtartásáért, kijelöli a rendőrkapitányság titokvédelmi felügyelőjét. Jogosult a feladat- és hatáskörébe tartozó adatok minősítésére, a minősítés megszüntetésére. k./ Megteszi a szükséges intézkedéseket a tűz- és környezetvédelmi előírások betartása érdekében és javaslatot tesz a rendőrkapitányság munka-és balesetvédelmi előadó kinevezésére. l./ Felelős a minősített időszaki feladatok szervezéséért és tejesítéséért, egyes honvédelmi és ország-mozgósítási, katasztrófavédelmi feladatok ellátásában, rendkívüli intézkedések végrehajtásában való közreműködésért.

7 7 m./ Gondoskodik a közérdekű bejelentések és panaszok kivizsgálásáról és az ügyek érdemi elbírálásáról. Legalább havonta fogadónapot tart a lakosság és az állomány részére. n./ Kártérítési ügyekben első fokon jár el. Állományilletékes parancsnokként jogosult a kártérítési összeg részletekben történő megfizetését engedélyezni. o./ Gondoskodik az MRFK számára - a belső normában - előírt jelentési kötelezettség teljesítéséről. 17. Jóváhagyja a közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezeti elemek és személyek alábbi munkaokmányait: a./ a munkaterveket és a végrehajtásukról szóló jelentéseket, b./ az MRFK vezetője, a vele azonos vagy magasabb beosztású, valamint a rendőrségen kívüli szervek vele azonos jogállású vezetői részére készített felterjesztéseket, illetve átiratokat, c./ a hatáskörébe tartozó ügyekre vonatkozó előterjesztéseket és javaslatokat, d./ a minősített időszaki feladatokra való felkészülés és azok végrehajtási okmányait, e./ a közvetlen alárendeltségébe tartozó vezetők és beosztottak munkaköri leírásait, f./ az általa elrendelt vezetői értekezletek napirendjét. 18. Felel az MRFK Belső Kontroll Rendszerének kialakításával, működtetésével összefüggő feladatok végrehajtásáért. Gondoskodik az ellenőrzési nyomvonal, kockázatkezelés, és szabálytalanságok kezelésével összefüggő előírások betartásáért, az azokban meghatározott folyamatok, eljárásrendek működtetéséről, ellenőrzéséről. VI. FEJEZET A HELYETTESÍTÉS RENDJE ÉS AZ AJKAI RENDŐRKAPITÁNY RÉSZÉRE MEGÁLLAPÍTOTT EGYES JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK ÁTRUHÁZÁSA 19. A Rendőrkapitányság vezetőjének távolléte, akadályoztatása esetén a rendészeti osztály vezetője helyettesíti. 20. A helyettesítés további sorrendje: a./ a rendészeti osztályvezető távolléte, akadályoztatása esetén a bűnügyi osztályvezető; b./az a) alpontban megjelölt vezetők egyidejű távolléte, akadályoztatása esetén a helyettesítés egyedi kijelölés alapján történik. 21. A Tevékenység-irányítási Központ e feladattal megbízott ügyeletese hivatali időn kívül, a rendészeti osztályvezető és a bűnügyi osztályvezető egyidejű távolléte esetén gyakorolja az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv ügyeleti szolgálata és a közreműködésével teljesítendő jelentési és tájékoztatási kötelezettség rendjéről szóló ORFK utasításban meghatározott rendőrkapitányi jogköröket, valamint megteszi az

8 8 elsődleges intézkedéseket. 22. A kapitányságvezető külön intézkedéssel a jogszabályok és közjogi szervezetszabályzó eszközök keretei között megbízhat bármely vezetőt azzal, hogy egyedi ügyben, a nevében és megbízásából járjon el. 23. A vonatkozó jogszabály alapján a teljesítménykövetelmények meghatározására és a teljesítményértékelések elkészítésére vonatkozó javaslattételi hatáskörök az alábbiak: a./ A rendőrkapitány hatáskörébe tartoznak: - osztályvezetők, - őrsparancsnok - Kapitányi Közvetlenbe tartozók. b./ Az osztályvezetők, őrsparancsnok hatáskörébe tartoznak: - az osztály - Rendőrőrs teljes hivatásos állománya. 24. A Rendészeti Osztály Igazgatásrendészeti Alosztály vezetője és szabálysértési előadója gyakorolja a rendőrkapitány megbízásából a szabálysértési eljárásban első fokon történő döntéshozatalt. 25. Az ügyeletes parancsnoki szolgálatot ellátó személy a rendőrkapitány korlátozott jogkörét gyakorolja a külön rendelkezésben meghatározott körben. 26. A Rendészeti Osztály vezetője a rendőrkapitány átruházott jogkörében eljárva megbízásából a Közúti közlekedésről szóló évi I. tv. 20. (1) bekezdés k), l) pontja szerinti szabályok megsértése tárgyában az első fokon történő közigazgatási eljárásban a kiadmányozást gyakorolja. Továbbá kiadmányozási jogköre van a kiszabott bírság meg nem fizetése miatt indult végrehajtási eljárásban. A határozatok aláírása a Rendészeti Osztályvezető engedélyével az Igazgatásrendészeti Alosztályezető is felhatalmazással bír. 27. A Rendészeti Osztály vezetője a rendőrkapitány átruházott jogkörében eljárva megbízásából a vállalkozás keretében végzett személy- és vagyonvédelmi, magánnyomozói tevékenységgel összefüggő, valamint fegyverügyi engedélyezéseket. A határozatok és végzések aláírása a Rendészeti Osztályvezető engedélyével az Igazgatásrendészeti Alosztályezető is felhatalmazással bír. 28. A rendőrkapitányság Rendészeti Osztály, Devecser Rendőrőrs beosztottai, a rendőrkapitány egyedi megbízása alapján, átruházott jogkörében, kiadmányozási jogkört gyakorolnak a Közúti közlekedésről szóló évi I. tv. (Kkt) 20. (1) bekezdés k) pontja szerinti szabályok megsértése miatt indított, helyszíni határozathozatallal érintett eljárásokban. 29. A rendőrkapitány írásos megbízásával rendelkező tiszt vagy legalább zászlós állománycsoportú hivatásos személy, a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható ideiglenes, megelőző távoltartás rendőrségi feladatainak végrehajtásáról szóló normák szerint a helyszínen a rendőrkapitány jogkörében eljárva a határozat kiadmányozására. 30. A tulajdon elleni szabálysértésekkel kapcsolatos eljárások során az előkészítő eljárást a

9 9 közrendvédelmi szolgálat a bűnügyi osztály bevonásával folytatja le, a gyorsított bírósági eljárásban a rendőrkapitány kijelölése alapján a rendőrség képviseletében az alábbi személyek járnak el: - rendészeti osztály vezetője, - alosztályvezetők, - őrsparancsnok, -akadályoztatásuk esetén az Igazgatásrendészeti Alosztály vezetője vagy tiszti végzettségű szabálysértési előadói állománya, valamint a hivatal jogi végzettségű tiszti állománya jogosult a fenti eljárások tekintetében a rendőrség képviseletének ellátására. Egyéb esetben nem bíróság elé állítás keretében a képviseletet az alap ügyben eljáró, előkészítő eljárást lefolytató, arra alkalmas közterületi szolgálatot ellátó rendőr látja el. VII. FEJEZET KIADMÁNYOZÁS 31. A kiadmányozási jog az ügyben történő érdemi döntésre ad felhatalmazást. E jogköröket úgy kell meghatározni, hogy a jogszerűség és a szakszerűség követelményének érvényesülése mellett biztosítsa a gyors ügyintézést. 32. A kapitányságvezető kiadmányozza: a. a megyei rendőrfőkapitány, a rendészeti és bűnügyi igazgató, az MRFK osztályvezetői, a rendőrkapitányok, a városi és megyei hatáskörű szervek, fegyveres és rendvédelmi szervek vezetői részére, illetve a szolgálati út betartásával az Országos Rendőr-főkapitányság felé felterjesztett ügyiratokat, b. hatáskörébe tartozó normákat, c. és mindazon ügyiratokat, amelyeket hatáskörébe von, így a fegyelmi, kártérítési, személyzeti iratokat, panasz ügyeket. 33. A kapitányságvezető jóváhagyja a Rendőrkapitányság szervezeti elemei és személyei alábbi munkaokmányait: a. az MRFK vezetője, a rendőrkapitányságok vezetői, valamint a Hszt. alapján azzal azonos jogállású vezetők, illetve a rendőrségen kívüli szervek, helyi önkormányzatok azonos jogállású vezetői részére készített átiratokat, felterjesztéseket, b. a hatáskörébe tartozó ügyekre vonatkozó előterjesztéseket és javaslatokat, c. a Rendőrkapitányság osztályvezetői, ellenőrzési ütemterveit, a végrehajtásukról szóló jelentéseket, d. a minősített időszaki feladatokra vonatkozó felkészülés és végrehajtás okmányait, terveit, e. a Rendőrkapitányság hivatásos állományú tagjainak munkaköri leírásait - kivéve a közvetlen alárendeltségébe tartozó osztályvezetők illetve a kiemelt főreferens munkaköri leírásait. 34. Az osztályvezetők kiadmányozzák: a. a kapitányságvezető kizárólagos kiadmányozási jogkörébe nem tartozó, a

10 10 jogszabály vagy a közjogi szervezetszabályzó eszközök, valamint az Ügyrend által hatáskörébe utalt iratokat, ügyiratokat, b. a kapitányságvezető által külön utasításban vagy egyedi rendelkezés alapján hatáskörükbe utalt ügyiratokat, c. a beosztott állománytól hatáskörükbe vont iratokat. 35. A tulajdon elleni szabálysértésekkel kapcsolatos gyorsított bírósági eljárásokban a rendőrség képviseletére kijelölt személy ezen eljárások keretében kiadmányozási jogot gyakorol. VIII. FEJEZET ÁLTALÁNOS VEZETŐI FELADATOK 36. Minden vezető személyes felelősséggel tartozik az általa vezetett szervezeti elem, illetve irányítása vagy szakmai irányítása alatt álló szolgálati ághoz, szakszolgálathoz tartozó szervezet tevékenységéért, azok törvényes és szakszerű működéséért, a minősített időszaki felkészülésért, tervezésért, szervezésért és az ebből adódó feladatok végrehajtásáért. Gondoskodik az általa irányított szervezeti elemre vonatkozó vezetői rendelkezések maradéktalan érvényesüléséről, a szakterületét érintő feladatok végrehajtásáról és ellenőrzéséről, a külön utasításban meghatározott jelentési kötelezettségek teljesítéséről. 37. Tevékenysége során érvényesíti a Rendőrség, a főkapitányság és a rendőrkapitányság közép és hosszú távú célkitűzéseinek érvényesülését, gondoskodik arról, hogy a stratégiai feladatokkal a beosztotti állomány azonosuljon. 38. A belső ellenőrzés keretében vezetői és munkafolyamatba épített ellenőrzést végez, illetve végeztet, mely az alábbiakra terjed ki: a./ kötelezettségvállalási, utalványozási, ellenjegyzési, aláírási jog gyakorlása, b./ a jogszabályok, a felügyeleti szervi és vezetői döntések végrehajtásával kapcsolatos szakmai, pénzügyi, gazdasági és más információk, a rendszeres vagy eseti statisztikai és egyéb adatok elemzése, értékelése, c./ a beosztott vezetők és dolgozók rendszeres és eseti beszámoltatása a feladatok meghatározásáról és teljesítéséről, az intézkedések végrehajtásáról, d./ közvetlen tapasztalat szerzése céljából a munkahelyen végzett helyszíni ellenőrzés, e./ indokolt esetben a munkaterven kívüli belső ellenőrzések, vizsgálatok elrendelése, f./ a belső ellenőrzési rendszer folyamatos vizsgálata és fejlesztése. 39. Teljesíti a jogszabályokban, az állami irányítás egyéb jogi eszközeiben előírt kötelezettségeit, ennek érdekében - a közvetlenül alárendelt vezetőkön keresztül gyakorolja - a hatáskörébe utalt ügyekben és feladatkörökben a vezetői, irányítói és szakmai irányítói jogköröket. E feladatokat úgy kell gyakorolni, hogy a vezető által adott

11 11 utasítások, azok címzettjei, a végrehajtás határidői és a felelősei egyértelműen megállapíthatók legyenek. 40. Indokolt esetben kezdeményezi jogszabály és egyéb norma kiadását, módosítását vagy hatályon kívül helyezését, felkérésre részt vesz a jogszabályok és az állami irányítás egyéb jogi eszközeinek kidolgozásában, véleményezésében, képviselve a szolgálati ág, illetve a szakszolgálat sajátosságait. A Rendőrség Normaalkotási Szabályzatában foglalt eljárási rend figyelembe vételével gondoskodik a saját hatáskörben kiadásra kerülő normák előkészítéséről, kiadásáról, időszakonkénti felülvizsgálatáról, módosításáról, illetve hatályon kívül helyezéséről. Kidolgozza a szakterületre vonatkozó koncepciókat, stratégiai és fejlesztési terveket. 41. Képviseli a vezetése alatt álló szervezeti elemet a tevékenységi körébe tartozó kérdésekben. 42. Felelős az állomány erkölcsi-fegyelmi helyzetéért, cselekvési egységéért, szolgálati fegyelméért. Dönt a hatáskörébe tartozó személyzeti, munkaügyi és szervezési, továbbá elismerési és fegyelmi ügyekben, a hatáskörét meghaladó ilyen ügyeket a döntésre jogosult vezetőhöz felterjeszti. 43. Az állományilletékes parancsnok jogosult a hivatásos állomány tekintetében méltatlansági eljárás elrendeléséről dönteni, a méltatlansági eljárás lefolytatására bizottságot létrehozni; elbírálja az etikai bizottság tagjai ellen bejelentett elfogultságot, illetve az ügyben való érintettség miatt emelt kifogást; gondoskodik az etikai bizottság eljárásához szükséges feltételek biztosításáról, az eljárás jogszerű lefolytatásáról. Ha az elfogultságot, illetve a kifogást az állományilletékes parancsnokkal szemben terjesztették elő, azt az állományilletékes parancsnok elöljárója bírálja el. 44. Az állományilletékes parancsnok jogosult a hivatásos állomány tagjai kártérítési felelősségének megállapítására, illetőleg a kártérítés összegének mérséklését, vagy részletekben történő megfizetését, a levonás vagy a végrehajtás elhalasztását engedélyezni. 45. Az osztályvezetők, az őrsparancsnok és a kiemelt főreferens szolgálati elöljáró közreműködésével végzik a jogszabályokban meghatározott mérlegelési jogkörben és eljárási rend szerint a hivatásos állomány tagjainak teljesítmény-értékelésével összefüggő feladatokat; továbbá felelősek a vagyonnyilatkozat tételére kötelezettek nyilatkozataival kapcsolatos feladatok ellátásáért. 46. A Hszt. 245/B. (1) bekezdésében meghatározott vezetők a külön jogszabályban előírt időszakonként és módon teljesítik a vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségüket. 47. A külön jogszabályban meghatározott vezetők jogosultak a katonai vétségek parancsnoki nyomozására. Az állományilletékes parancsnok a Hszt. hatálya alá tartozó katonával szemben elrendelt lakhelyelhagyási tilalomról, házi őrizetről szóló ügyészségi vagy bírósági határozat számára történt kézbesítése után, az abban foglaltaknak megfelelően teljesíti a külön jogszabályok által előírt rendben az ellenőrzéssel összefüggő kötelezettségeket. 48. Megköveteli a kötelező időszakos egészségi, pszichikai és fizikai (erőnléti) alkalmassági

12 12 vizsgálatokon, valamint a kötelező védőoltásokon való részvételt. Figyelemmel kíséri és elemzi az állomány egészségi, mentális és fizikai állapotát, a Humánigazgatási Szolgálattal együttműködve megteszi a szükséges intézkedéseket. 49. Intézkedik a szakterület állományának utánpótlása és a nyugállományba helyezéssel kapcsolatos feladatok ellátására. 50. Részt vesz az állomány képzésének és továbbképzésének, idegen nyelvi képzésének megszervezésében. 51. Megteszi a szükséges intézkedéseket - a rendelkezésre álló keretek között - a működési feltételek biztosítása, az eszközök ésszerű, takarékos használata, továbbá az állomány szociális ellátása érdekében. Részt vesz a szakterületét érintő szerződések előkészítésében. 52. Részt vesz - szakterülete vonatkozásában - a rendőrkapitányság: a./ sajtó- és tömegtájékoztató tevékenységében, b./minőségügyi rendszerének kialakításában és fejlesztési programjának megvalósításában. 53. Tevékenysége során biztosítja: a./ az adatkezelés törvényességét, b./ az ügykezelési és a titokvédelmi szabályok megtartását, c./ a munkahelyi balesetek megelőzését, a munka-, tűz- és környezetvédelmi előírások érvényesülését. 54. Megteszi a szükséges intézkedéseket a hozzá beérkezett, illetőleg felterjesztett rendőri intézkedés elleni, továbbá a közérdekű bejelentések és panaszok ügyében. 55. A külön jogszabályban meghatározottak szerint köteles eljárni, kivizsgálni, illetve kivizsgáltatni a rendkívüli események, a fegyverhasználat, és a kényszerítő eszközök alkalmazásának körülményeit. 56. Egyedi intézkedéssel - a jogszabályok és az állami irányítás egyéb jogi eszközeinek keretei között az állományilletékes parancsnok jóváhagyásával - megbízhat bármely alárendelt vezetőt azzal, hogy nevében és megbízásából járjon el. Végrehajtja az elöljáró külön utasításában meghatározott feladatokat. 57. Elkészíti és jóváhagyásra felterjeszti a közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezeti elemek és személyek alábbi munkaokmányait: a./ a munkaterveket és a végrehajtásukról szóló jelentéseket, b./ a rendőrkapitány részére készített felterjesztéseket,

13 13 c./ az általa elrendelt vezetői értekezletek napirendjét, d./ a minősített időszaki terveket, igénybejelentéseket, kimutatásokat, e./ a munkaköri leírásokat, f./ szabadságolási terveket, g./ az ellenőrzési terveket és a végrehajtásukról szóló jelentéseket, h./ a hatáskörébe tartozó ügyekre vonatkozó előterjesztéseket és javaslatokat. 58. A rendőrkapitány felterjeszti a főkapitány részére a 55. pont a-g./ alpontjában felsorolt okmányokat. 59. Kiadmányozási jogkört gyakorol a hatáskörébe utalt ügykörökben, gondoskodik az ügykezelési szabályok betartásáról. 60. Kapcsolatot tart más rendvédelmi szervek azonos jogállású vezetőivel, intézkedéseket tesz az együttműködés fejlesztése érdekében. IX. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁGI VEZETŐK KÜLÖNÖS FELADATAI RENDÉSZETI OSZTÁLYVEZETŐ (KAPITÁYSÁGVEZETŐ-HELYETTES) 61. A rendészeti osztályvezető a rendőrkapitány-helyettese, e minőségben a rendőrkapitányság személyi állományának szolgálati elöljárója; A rendészeti osztály személyi állományának közvetlen szolgálati elöljárója. A rendőrkapitány közvetlen irányítása alatt, a jogszabályoknak és a szakmai követelményeknek megfelelően, önálló felelősséggel vezeti az osztályt. Vezető, irányító jogkörében: a./ Felelős az irányítása alá tartozó alosztályok működéséért, szakmai tevékenységéért. A rendőrkapitányság terveihez igazodóan kidolgozza a szakterülethez tartozó szolgálati ágak tevékenységének időszerű és súlyponti kérdéseit, fő irányait és módszereit. b./ Felelős a csapaterő szolgálat zavartalan működéséért. c./intézkedik a rendkívüli események megelőzésére. A külön jogszabályban meghatározottak szerint köteles eljárni, kivizsgálni, illetve kivizsgáltatni a rendkívüli események, a fegyverhasználat és a kényszerítő eszközök alkalmazásának körülményeit. d./ Gondoskodik a baleset-megelőzési tevékenység ellátásáról, e./ Felelős a hatáskörébe tartozó titkos információgyűjtő munka törvényességéért és

14 14 szakszerűségéért. f./ Jogosult a fegyverszoba ellenőrzésére. g./ Folyamatosan figyelemmel kíséri a rendőrkapitányság és a Polgárőrség együttműködéséből adódó rendőri feladatok végrehajtását. h./ Felelős a hatáskörébe tartozó biztosítási feladatok szervezéséért és végrehajtásáért. i./ Gondoskodik az irányítása alá tartozók magasabb készültségbe helyezésének, minősített időszaki továbbműködésének gyakorlati végrehajtásáról, szervezi a rendkívüli eseményekkel, a katasztrófavédelemmel, valamint a természeti és ipari katasztrófákkal kapcsolatos rendőri feladatokat. j./ Felelős a közlekedésrendészeti és a közrendvédelmi szolgálat hatáskörébe utalt bűncselekmények felderítése során végzett nyomozási cselekmények törvényességéért és szakszerűségéért. k./ Gondoskodik a - szakterületéhez tartozó - rendőri intézkedések elleni panaszok kivizsgálásáról. l./ Gyakorolja a beosztott állomány vonatkozásában - a rendőrkapitány átruházott jogkörében eljárva a figyelmeztetés alkalmazását fegyelmi eljárás mellőzésével. m./gondoskodik a hatáskörébe utalt igazgatásrendészeti, szabálysértési, közlekedésigazgatási, valamint a lőfegyverekkel, lőszerekkel kapcsolatos rendészeti tevékenységéről. n./ Irányítja, ellenőrzi a fegyvertartási engedéllyel rendelkező személyek, jogi személyekkel kapcsolatos feladatok végrehajtását. o. /Előkészíti, véleményezi, elbírálja, szükség esetén jóváhagyja a szakterületet érintő jelentéseket, javaslatokat, előterjesztéseket. p./ A közvetlen alárendeltségébe tartozók esetében - a külön jogszabályban meghatározottak szerint - köteles eljárni, kivizsgálni, illetve kivizsgáltatni a rendkívüli események, a fegyverhasználat és a kényszerítő eszközök alkalmazásának körülményeit. 62. Felel az MRFK Belső Kontroll Rendszerének kialakításával, működtetésével összefüggő feladatok szervezeti egységére (elemére) vonatkozó végrehajtásáért. Gondoskodik a szervezeti egységére (elemére) vonatkozó ellenőrzési nyomvonal, kockázatkezelés, és szabálytalanságok kezelésével összefüggő előírások betartásáért, az azokban meghatározott folyamatok, eljárásrendek működtetéséről, ellenőrzéséről. BŰNÜGYI OSZTÁLYVEZETŐ 63. A bűnügyi osztályvezető a beosztott állomány közvetlen szolgálati elöljárója. A rendőrkapitány közvetlen irányítása alatt, a jogszabályoknak és a szakmai követelményeknek megfelelően önálló felelősséggel vezeti a bűnügyi osztályt.

15 A tulajdon elleni szabálysértésekkel kapcsolatos eljárások során alkalmazható őrizet elrendelésére a rendőrkapitányság vezetője, valamint nevében a rendészeti osztályvezető, valamint a bűnügyi osztályvezető jogosult. Vezető, irányító jogkörében: a./ Szakmailag irányítja a rendőrkapitányság bűnügyi tevékenységét. b./ Közvetlenül irányítja a bűnügyi osztály tevékenységét. Az alárendeltségébe tartozó alosztályvezetők útján gondoskodik a jogszabályokban és belső normákban meghatározott feladatai ellátásáról. c./ A bűnügyi helyzet alapján meghatározza a bűnüldöző tevékenység fő feladatait, időszerű és súlyponti kérdéseit, ennek megfelelően intézkedéseket tesz, kidolgozza a bűnügyi stratégia fő irányait és módszereit, eszközrendszerét, célkitűzéseit. Irányítja, ellenőrzi a titkos információgyűjtő tevékenységet. d./irányítja a rendőrkapitányság bűnmegelőzési tevékenységét, szervezi az együttműködést az állampolgárokkal, azok öntevékeny szervezeteivel, az állami szervekkel és a társadalmi szervezetekkel. e./ Felelős az irányítása alá tartozó szervek hatáskörébe tartozó büntetőeljárások törvényes és szakszerű lefolytatásáért, a bűncselekmények és az elkövetők felderítéséért. A díjkitűzésekre javaslatot tehet. f./ A titkos információgyűjtés során gondoskodik a rendőrkapitányság hatáskörébe utalt feladatok teljesítéséről. A bírói engedélyhez kötött titkos információgyűjtés esetén gondoskodik a különleges eszközök és módszerek alkalmazása iránti kérelem előterjesztéséről, a törvényes feltételek esetén a sürgősségi elrendelés előkészítéséről, illetve a különleges eszközök alkalmazásának megszüntetésére vonatkozó javaslat megtételéről. g./ Folyamatosan ellenőrzi a titkos információgyűjtés szabályainak érvényesülését. h./ Gondoskodik a bűnügyi információs rendszer folyamatos működtetéséről és előírásszerű használatáról, az adatvédelmi szabályok betartatásáról, szervezi, irányítja és koordinálja az ezzel kapcsolatos feladatokat. i./ A közvetlen alárendeltségébe tartozók esetében - a külön jogszabályban meghatározottak szerint - köteles eljárni, kivizsgálni, illetve kivizsgáltatni a rendkívüli események, a fegyverhasználat és a kényszerítő eszközök alkalmazásának körülményeit. j./ Gondoskodik - a szakterületéhez tartozó - rendőri intézkedések elleni panaszok kivizsgálásáról. k./ Gyakorolja a beosztott állomány vonatkozásában- a rendőrkapitány átruházott jogkörében eljárva a figyelmeztetés alkalmazását fegyelmi eljárás mellőzésével.

16 Felel az MRFK Belső Kontroll Rendszerének kialakításával, működtetésével összefüggő feladatok szervezeti egységére (elemére) vonatkozó végrehajtásáért. Gondoskodik a szervezeti egységére (elemére) vonatkozó ellenőrzési nyomvonal, kockázatkezelés, és szabálytalanságok kezelésével összefüggő előírások betartásáért, az azokban meghatározott folyamatok, eljárásrendek működtetéséről, ellenőrzéséről. DEVECSERI RENDŐRŐRS ŐRSPARANCSNOKA 66. A Devecseri Rendőrőrs őrsparancsnoka: a./ Felelős a Devecseri Rendőrőrs törvényes és szakszerű működéséért. b./ Felelős a szakterületét érintő bűnügyi és rendészeti feladatok végrehajtásáért és ellenőrzéséért, a külön utasításban meghatározott jelentési kötelezettségek teljesítéséért. c./ Részt vesz a rendszeres vezetői értekezleteken. d./ A rendészeti szakterületet érintően elemző-értékelő tevékenységet folytat. e./ Ellátja a rendészeti szakterületet érintő nyilvántartási, adatszolgáltatási, jelentési feladatokat. f./ Szükség szerint szervezi, koordinálja, végrehajtja a rendészeti szakterülethez kapcsolódó oktatási, képzési feladatokat. g./ Szakmai felügyeletet gyakorol a körzeti megbízotti, járőr- és őrszolgálati tevékenység felett. h./ Jogosult a fegyverszoba ellenőrzésére. i./ Felelős az illegális migráció visszaszorításáért és a hozzá kapcsolódó jogellenes cselekmények megelőzéséért, felderítéséért, valamint a megszakításukat szolgáló feladatokért. j./ Közreműködik a mélységi ellenőrzésekben. k./ Felelős a kísérési feladatok ellátásáért. l./ Kivizsgálja, illetve kivizsgáltatja a rendkívüli események, fegyverhasználat és kényszerítő eszközök alkalmazásának körülményeit. m./ Ellátja a sportrendezvényekkel kapcsolatban hatáskörébe utalt feladatokat, javaslatot tesz a sportrendezvények minősítésére. n./ Ellátja a rendőrségi fogvatartás végrehajtásával összefüggő szakmai irányítási feladatokat. o./ Szervezi, irányítja és ellenőrzi a rendőrőrs illetékességi területére érkező védett

17 17 vezetők utazásának, katonai és egyéb szállítmányok, valamint nagy tömegeket vonzó rendezvények biztosítását. p./ Irányítja a rendőrőrs illetékességi területén a vállalkozás keretében végzett személyés vagyonvédelmi tevékenységet folytatók ellenőrzését, az azzal kapcsolatos feladatok végrehajtását. q./ Felelős az őrs minősített időszaki feladatainak megszervezéséért és végrehajtásáért. r./ A közrend- és közbiztonság fenntartása érdekében együttműködik a rendőrőrs illetékességi területén működő polgárőr szervezetekkel. s./ Jóváhagyja a Devecseri Rendőrőrs állománya szabadság kérelmét. t./ Felelős állománya tekintetében a betegség és szabadság, túlszolgálat és pótlék nyilvántartások hatályos rendelkezések szerinti vezetéséért, az azzal kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségek előírt határidőre történő teljesítéséért. u./ Felelős a rendőrőrs fegyverszobájában tárolt szolgálati fegyverek és lőszerek biztonságos őrzéséért, a vonatkozó rendelkezések betartásáért. v./ Felelős a beosztotti állománya szolgálati fegyvereinek és lőszereinek előírásszerű tárolásáért, jogosult és köteles annak ellenőrzésére. w./ Felelős a hatáskörébe tartozó titkos információgyűjtő munka törvényességéért és szakszerűségéért. x./ Felelős a rendőrőrs hatáskörébe utalt bűncselekmények felderítése során végzett nyomozati cselekmények, valamint az elzárással is büntethető szabálysértési előkészítő eljárások törvényességéért és szakszerűségéért. y./ A Devecseri Rendőrőrs vonatkozásában gondoskodik az anyag- és eszközgazdálkodás előírásainak érvényesüléséről, a tárgyi eszközök megóvásáról. z./ Az őrsparancsnokot távollétében az őrsparancsnok-helyettes, rendészeti alosztályvezető helyettesíti. 67. Felel az MRFK Belső Kontroll Rendszerének kialakításával, működtetésével összefüggő feladatok szervezeti egységére (elemére) vonatkozó végrehajtásáért. Gondoskodik a szervezeti egységére (elemére) vonatkozó ellenőrzési nyomvonal, kockázatkezelés, és szabálytalanságok kezelésével összefüggő előírások betartásáért, az azokban meghatározott folyamatok, eljárásrendek működtetéséről, ellenőrzéséről. A RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK KÖZVETLEN IRÁNYÍTÁSA ALÁ TERTOZÓ SZERVEZETI ELEM KIEMELT FŐREFERENS 68. A kiemelt főreferens a Kapitányi Közvetlenbe tartozó személyi állománynak szolgálati

18 18 elöljárója. A rendőrkapitány közvetlen irányítása és ellenőrzése mellett, a jogszabályoknak és a szakmai követelményeknek megfelelően: a./ Gondoskodik az illetékes vezetők tájékoztatásáról. b./ Irányítja a belső normaalkotási folyamatot, valamint a jogszabályok és az állami irányítás egyéb jogi eszközei előkészítése során koordinálja azok véleményezését. c./ Lefolytatja a kártérítési eljárásokat. d./ Felügyeli az ügykezelési feladatok végrehajtását, az irattár működtetését. e./ Gondoskodik a rendőrkapitányság munkatervének összeállításáról, javaslatot tesz annak szempontjaira. f./ Állásfoglalásaival segíti a rendőrkapitányság és szervei következetes és egységes jogalkalmazását. g./ Irányítja a rendőrkapitányság sajtó- és propaganda tevékenységét. h./ Szakmailag irányítja a rendőrkapitányság humánigazgatási tevékenységét. i./ Elemzi a fluktuáció körülményeit és okait, s mindezekre tekintettel javaslatokat készít az állomány utánpótlásának biztosítására. j./ Figyelemmel kíséri az állomány képesítési követelményeknek való megfelelését, az iskoláztatás és képzés ennek megfelelő végrehajtását. k./ Kapcsolatot tart az MRFK Humánigazgatási Szolgálatával az összehangolt személyzeti tevékenység végzése érdekében. l./ Végrehajtja a rendőrkapitány hatáskörébe tartozó fegyelmi eljárásokat. m./ Felelős a belső ellenőrzéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért. n./ Felügyeli a kapitányság áldozatvédelmi tevékenységét. o./ Irányítja a rendőrkapitányság bűnmegelőző tevékenységét. Szervezi az együttműködést az állampolgárokkal, azok öntevékeny szervezetivel, az állami és társadalmi szervekkel. 69. Felel az MRFK Belső Kontroll Rendszerének kialakításával, működtetésével összefüggő feladatok szervezeti egységére (elemére) vonatkozó végrehajtásáért. Gondoskodik a szervezeti egységére (elemére) vonatkozó ellenőrzési nyomvonal, kockázatkezelés, és szabálytalanságok kezelésével összefüggő előírások betartásáért, az azokban meghatározott folyamatok, eljárásrendek működtetéséről, ellenőrzéséről.

19 19 X. FEJEZET A SZEMÉLYI ÁLLOMÁNY FŐBB FELADATAI 70. Az állomány tagjai a tevékenységi körükre vonatkozó jogszabályokban, az állami irányítás egyéb jogi eszközeiben, az ezekre épülő szervezeti és működési szabályzat, illetve ügyrend alapján személyre szólóan készített munkaköri leírásban foglaltak, valamint a belső normák szerint, továbbá a vezetői utasításnak megfelelően, önállóan eljárva hajtják végre feladataikat. Ennek során kötelesek a rájuk bízott eszközöket és anyagokat rendeltetésszerűen használni és megóvni. Ennek érdekében: a./ Felelősek a rájuk bízott feladatok törvényes és szakszerű végrehajtásáért, az ügyek érdemi elintézéséért. Tevékenységük során a más szervezetek feladatkörét is érintő ügyekben az illetékes szerv dolgozóival kötelesek együttműködni, és egyeztetve eljárni. b./ Kötelesek a tudomásukra jutott államtitkot és szolgálati titkot megőrizni; tevékenységük során a titok- és adatvédelemre, az ügykezelésre vonatkozó szabályokat betartani. c./ A kiadmányozásra előkészített ügyiratokat - ha a vezető másként nem rendelkezett - a szolgálati út betartásával felterjesztik a kiadmányozásra jogosulthoz. d./ A külön rendelkezésekben meghatározottak szerint teljesítik jelentési, illetve vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüket. e./ Folyamatosan gondoskodnak szakmai és jogi ismereteik bővítéséről. f./ Gondoskodnak fizikai állóképességük fejlesztéséről, betartják az egészségük megóvása, illetőleg gyógyulásuk érdekében az előírt orvosi utasításokat és gyógymódokat. Kötelesek: - megjelenni az időszakos, illetve soron kívüli egészségi, pszichikai és fizikai (erőnléti) alkalmassági vizsgálatokon, a kötelező védőoltásokon, - a tőlük elvárható módon közreműködni a saját és mások egészségvédelmében, - ügyelni mások biztonságára és a környezet védelmére. g./ A hivatásos állomány tagja a magasabb beosztáshoz szükséges képzettség megszerzése érdekében pályázat alapján rendészeti vagy polgári oktatási intézményben tanulmányokat folytathat; jogosult doktori képzésben részt venni a vonatkozó jogszabályokban meghatározott feltételek és szabályok szerint.

20 20 XI. FEJEZET A SZERVEZETI EGYSÉGEK FŐBB FELADATAI 71. A BŰNÜGYI OSZTÁLY FELADATAI a./ A bűnelemzés korszerű tudományos eszközeit és módszereit is felhasználva elemzik és értékelik a bűnüldözési a titkos információgyűjtés útján megvalósuló információszerzési, feldolgozási, a nyomozási és a vizsgálati - munka tapasztalatait. b./ A bűnügyi helyzet folyamatos értékelésének és elemzésének adatait is felhasználva közreműködnek a bűnügyi szervek munkáját érintő jogszabályok és az állami irányítás egyéb jogi eszközeinek előkészítésében, valamint a belső normák elkészítésében. c./a hatáskörbe utalt vagy vont ügyekben a bűnüldözési feladatok újszerű megosztásának rendje szerint felderítési (titkos információgyűjtés), nyomozási, és vizsgálati nyomozóhatósági feladatokat látnak el. d./ Kábítószer lefoglalása, elkobzása esetén megteszik a szükséges intézkedéseket. e./ Felterjesztik a nyomozóhatóságok külföldre kézbesítendő határozatait. f./eleget tesznek a nemzetközi együttműködésből származó adatszolgáltatási kötelezettségnek, közreműködnek a bűnüldöző szervek közötti információcserében, koordinációs feladatokat hajtanak végre. g./előterjesztik MRFK útján a nemzetközi körözési, az ideiglenes kiadatási, letartóztatás iránti megkereséseket, intézkednek a kiadatás céljából történő őrizetbe vételre, illetve bíróság elé állításra. h./széles körű együttműködést valósítanak meg a közbiztonság javítása érdekében tevékenykedő állami szervekkel, társadalmi szervezetekkel, az állampolgárok öntevékeny közösségeivel. A tömegkommunikáció eszközeit széles körben kihasználva hatékony propagandát fejtenek ki, folyamatosan szervezik a megelőzést szolgáló rendezvényeket, programokat. Kapcsolatot tartanak az ORFK bűnügyi szerveivel és a rendvédelmi szervekkel, valamint a törvényesség és szakszerűség biztosítása érdekében az ügyészi szervezettel és a bíróságokkal. i./ Ellátják a rendőrkapitányság bűnüldözési adatkezelésekkel kapcsolatos feladatait. Ennek keretében felügyelik a rendszerek működését és működtetését. Üzemeltetik a hatáskörbe utalt manuális és számítástechnikai nyilvántartásokat. Helyi szintű stratégiai, valamint egyedi operatív bűnelemzést végeznek. Alkalmazzák, fejlesztik a bűnelemzéssel kapcsolatos metodikai és módszertani ismereteket, részt vesznek azok oktatásában, technikai hátterének bevezetésében. j./ Szolgáltatják az előírt adatokat, információkat a Veszprém MRFK meghatározott szervei részére. k./ Titkos információgyűjtést folytatnak a hatáskörbe tartozó, a hatáskörbe utalt ügyekben.

21 21 l./ A titkos információgyűjtéshez szükséges ellátmányt hatékonyan felhasználják. 72. A RENDÉSZETI OSZTÁLY FELADATAI a./ Az osztályvezető szakmailag irányítja a rendőrkapitányság rendőri csapaterő tevékenységét. b./ Feladataik ellátása során együttműködnek a Veszprém MRFK szakirányító szerveivel, az önkormányzati szervekkel, a bíróságokkal, az ügyészséggel. c./ Lefolytatják a nyomozást a hatáskörükbe utalt bűncselekmények esetén. d./ Baleset-megelőzési tevékenységet és propagandamunkát végeznek. e./ Szakhatóságként közreműködnek a közúti közlekedéssel kapcsolatos engedélyezési eljárásokban. f./ Figyelemmel kísérik a szervezett bűnözés, valamint az azzal összefüggő egyes jelenségek elleni fellépés szabályairól szóló törvényben meghatározott egyes közrendvédelmi szabályok érvényesülését. g./ Figyelemmel kísérik, illetve végzik a sportról szóló törvényben és a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendeletben meghatározott rendőrségi feladatok végrehajtását. Kezdeményezik a szükséges intézkedések megtételét. h./ Figyelemmel kísérik, illetve végzik a nemzetközi fuvarozást végző egyes járművek személyzetének vezetési és pihenőidejének ellenőrzéséről szóló kormányrendeletben meghatározott rendőrhatósági feladatok végrehajtását, a szakmai irányító szerv intézkedését igénylő ügyekben együttműködnek a Nemzeti Közlekedési Hatósággal. i./ Hatáskörükbe tartozik a fegyveres biztonsági őrség felügyeletével, a mezőőrökkel, halés vadőrökkel, a közterület-felügyelettel, valamint a természetvédelmi őrszolgálattal kapcsolatos feladatok ellátása, j./ Hatáskörükbe tartozik a polgárőr-szervezetek működésének segítése. k./ Közreműködnek a mozgósítás riasztási feladatainak végrehajtásában és az ezzel kapcsolatos információknak a közigazgatási szervek részére történő továbbításában. l./ A közigazgatási eljárásokban első fokon járnak el a hatáskörükbe utalt vagy vont közigazgatási ügyekben. m./ A szabálysértési eljárások során gyakorolják az elsőfokú szabálysértési hatósági jogköröket. Indokolt esetben felügyeleti intézkedéseket tesznek. n./ Hatáskörükbe tartozik a vállalkozás keretében végzett személy- és vagyonvédelmi, magánnyomozói tevékenységgel összefüggő hatósági feladatok ellátása

22 A DEVECSERI RENDŐRŐRS FELADATAI a./ Felelős a Devecser Rendőrőrs illetékességi területe közrendjének, közbiztonságának fenntartásáért, a lakosság biztonságának növeléséért. b./ Ellenőrzi a rendőrőrs illetékességi területét, a közterületeket, nyilvános helyeket a folyamatos járőrszolgálat biztosításával, a szabálysértések és bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint azok felderítése érdekében. Szabálysértés, illetve bűncselekmény észlelése esetén megteszi a szükséges intézkedéseket. c./ A gyülekezési jog hatálya alá tartozó rendezvények, sportrendezvények, illetve egyéb események helyszínén ellátja a rendőri biztosítási feladatokat. d./ A telephelyengedély alapján gyakorolható ipari és szolgáltató tevékenységről, valamint a telepengedélyezés rendjéről, és az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről kiadott norma alapján szakhatósági feladatokat lát el. e./ Katasztrófa-, valamint rendkívüli esemény bekövetkeztésekor ellátja a rendőri biztosítási és segítségnyújtási feladatokat. f./ A rendőrőrs illetékességi területén ellenőrzi a vállalkozás keretében végzett személy- és vagyonvédelmi tevékenységet folytatókat. g./ Ellátja minősített időszaki feladatait. h./ Felelős az illegális migráció visszaszorításáért és a hozzá kapcsolódó jogellenes cselekmények megelőzéséért, felderítéséért, valamint a megszakításukat szolgáló feladatokért. i./ Közreműködik a mélységi ellenőrzésekben, felelős a kísérési feladatok ellátásáért. j./ Végrehajtja, szervezi a rendőrőrs illetékességi területére érkező védett vezetők utazásának, katonai és egyéb szállítmányok, valamint nagy tömegeket vonzó rendezvények biztosítását. k./ Végzi a rendőrőrs illetékességi területén a vállalkozás keretében végzett személy- és vagyonvédelmi tevékenységet folytatók ellenőrzését, az azzal kapcsolatos feladatok végrehajtását. l./ A közrend- és közbiztonság fenntartása érdekében együttműködik a rendőrőrs illetékességi területén működő polgárőr szervezetekkel. m./ Az őrs állománya titkos információgyűjtő tevékenységet végez, melynek során törekszenek a munka törvényességére és szakszerűségére. n./ Elvégzi a rendőrőrs hatáskörébe utalt bűncselekmények felderítése során végzett nyomozati cselekményeket, valamint felel az elzárással is büntethető szabálysértési előkészítő eljárások törvényességéért és szakszerűségéért.

23 A KAPITÁNYI KÖZVETLENBE FELADATAI a./ Intézi a rendőrkapitányhoz közvetlenül kapcsolódó és kiadmányozási jogkörébe tartozó ügyeket. b./ Előkészíti a vezetői értekezleteket és referádákat, figyelemmel kíséri a határidőket. c./ Gondoskodik a rendőrkapitányi értekezletek iratanyagainak a résztvevők részére történő előzetes megküldéséről, valamint az értekezlet emlékeztetőjének, jegyzőkönyvének elkészítéséről. d./ Végrehajtja és nyilvántartja a főkapitány külön rendelkezéseiben meghatározott feladatokat, gondoskodik a határidők betartásáról, az esetleges mulasztások okainak megállapításáról. e./ Közreműködik a rendőrkapitányság szervei tevékenységének összehangolásában. Gondoskodik a belső normatív rendelkezések koordinációjáról és kiadásáról. f./ Elkészíti a rendőrkapitányság munkatervét, és a végrehajtásáról szóló éves jelentést. g./ Lefolytatja a rendőrkapitányságon dolgozó rendőrök ügyeiben a kártérítési eljárásokat. h./ Szervezi az ügykezelési feladatok teljesítését. Ellátja a rendőrkapitányságon belüli ügykezelési teendőket. Az ügykezelési tevékenység folytatása során együttműködik a megyei levéltárral. i./ Végzi a rendőrkapitányság sajtó- és propaganda munkáját. j./ Ellátja a rendőrkapitányság személyzeti, munkaügyi, szervezési, oktatási, szociális és kegyeleti feladatait; segíti az állományilletékes parancsnok személyügyi igazgatással kapcsolatos feladatai végrehajtását. k./ Előkészíti - a rendőrkapitány hatáskörébe tartozó - személyzeti, szervezési és munkáltatói döntéseket a hivatásos szolgálati, illetve közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggésben. l./ Tervezi és előkészíti a hivatásos állomány előmenetelét, utánpótlását; szervezi, irányítja, és szakmailag felügyeli az állomány képzését, kiképzését és továbbképzését. m./ Végzi a rendőrkapitányság fegyelemkezelő munkájával összefüggő feladatokat. Lefolytatja a hatáskörébe tartozó fegyelmi ügyek, parancsnoki hatáskörbe tartozó nyomozások, panaszok és bejelentések vizsgálatát, elemzi és értékeli az állomány erkölcsi-fegyelmi helyzetét.

RENDŐRKAPITÁNYSÁG MÓR. Szám: /2/2009.Ált. Székesfehérvár,

RENDŐRKAPITÁNYSÁG MÓR. Szám: /2/2009.Ált. Székesfehérvár, RENDŐRKAPITÁNYSÁG MÓR 8060 Mór, Szent István tér 8. szám IRM tel.: (22) 5410 IRM fax.: (22) 5440 Tel/fax.: (22) 407-063 Szám: 07040-119/2/2009.Ált. Jóváhagyom: Székesfehérvár, 2009... /: Dr. Simon László

Részletesebben

Szám: Jóváhagyom! A SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 1/2018. (III. 26.) Rk. intézkedése

Szám: Jóváhagyom! A SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 1/2018. (III. 26.) Rk. intézkedése SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: Jóváhagyom! Győr, 2018. március Csizmadia Gábor r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 1/2018. (III. 26.)

Részletesebben

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetőjének. a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Ügyrendjének kiadásáról. I. Fejezet ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetőjének. a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Ügyrendjének kiadásáról. I. Fejezet ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK MOSONMAGYARÓVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 08040-119/1-1/2018.ált. Jóváhagyom: Győr, 2018. március hó 28. nap CSIZMADIA GÁBOR r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A Mosonmagyaróvári

Részletesebben

1. A kormánymegbízott

1. A kormánymegbízott 1. A kormánymegbízott 4. (1) A kormánymegbízott a Kormányhivatal vezetőjeként: a) Vezeti a Kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit; b) Ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe

Részletesebben

A CSORNAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J É N E K. 1/2015. (I.12.) RK intézkedése. A Csornai Rendőrkapitányság Ügyrendjéről. i n t é z k e d é s t :

A CSORNAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J É N E K. 1/2015. (I.12.) RK intézkedése. A Csornai Rendőrkapitányság Ügyrendjéről. i n t é z k e d é s t : CSORNAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE Levélcím: 9300 Csorna, Eötvös József utca 3. Postacím: Pf:1. 9301 Telefon: 96/263-270 Telefax: 96/263-270/42-42 BM: 21/42-40 BM telefax: 21/42-42 e-mail: csornark@gyor.police.hu

Részletesebben

II. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁG JOGÁLLÁSA, IRÁNYÍTÁSA, FELADATAI

II. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁG JOGÁLLÁSA, IRÁNYÍTÁSA, FELADATAI II. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁG JOGÁLLÁSA, IRÁNYÍTÁSA, FELADATAI 3. A rendőrkapitányság - a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben (továbbiakban: Rtv.) és a fegyveres szervek hivatásos állományú

Részletesebben

SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. A Szécsényi Rendőrkapitányság Vezetőjének 1/2018. (I. 16.) Intézkedése. A Szécsényi Rendőrkapitányság Ügyrendjéről

SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. A Szécsényi Rendőrkapitányság Vezetőjének 1/2018. (I. 16.) Intézkedése. A Szécsényi Rendőrkapitányság Ügyrendjéről Ügyszám: 12050-119/1/2018. ált. SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Jóváhagyom: Salgótarján, Dr. Nagy László r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A Szécsényi Rendőrkapitányság Vezetőjének

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE

SZÉKESFEHÉRVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE SZÉKESFEHÉRVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE 8000 Székesfehérvár, Dózsa György út 3. Telefon: 22/541-600 BM telefon: 22/2331 Fax: 22/2333 szekesfehervarrk@fejer.police.hu Szám: 07010/119/3/ 2013. Ált. J

Részletesebben

BALATONALMÁDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

BALATONALMÁDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG BALATONALMÁDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 19080-119/ /2018. ált. Jóváhagyom: Veszprém, 2018.. dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos rendőrfőkapitány A Balatonalmádi Rendőrkapitányság Vezetőjének

Részletesebben

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 Szolgálati ágak A rendőrség szolgálati tagozódása szolgálatok szakszolgálatok Szolgálati ágak a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési bűnügyi

Részletesebben

Berettyóújfalui Rendőrkapitányság

Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Szám: 09020-119/4/2013. A BERETTYÓÚJFALUI RENDŐRKAPITÁNY 4/2013. (XII. 10.) SZÁMÚ RK INTÉZKEDÉSE A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Ügyrendjéről a Hajdú-Bihar Megyei

Részletesebben

BALATONFÜRED RENDŐRKAPITÁNYA Balatonfüred, Fürdő u. 15. : 87/ , BM: 22/44-22, fax: /44-26

BALATONFÜRED RENDŐRKAPITÁNYA Balatonfüred, Fürdő u. 15. : 87/ , BM: 22/44-22, fax: /44-26 BALATONFÜRED RENDŐRKAPITÁNYA 8230 Balatonfüred, Fürdő u. 15. : 87/482-287, BM: 22/44-22, fax: 482-287/44-26 RegdonL@veszprem.police.hu Szám: 19070-119/4/2013. ált. Jóváhagyom: Veszprém, 2013. november

Részletesebben

Szám: 07060/119/1/2014.Ált. Jóváhagyom: Székesfehérvár, 2014. szeptember. A GÁRDONYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 1/2014. (VII. 02.

Szám: 07060/119/1/2014.Ált. Jóváhagyom: Székesfehérvár, 2014. szeptember. A GÁRDONYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 1/2014. (VII. 02. RENDŐRKAPITÁNYSÁG GÁRDONY 2483 Gárdony, Szabadság u. 40. Tel./fax: 22/355-003, BM-tel.: 22/5611, BM fax: 22/5642 E-mail: gardonyrk@fejer.police.hu Szám: 07060/119/1/2014.Ált. Jóváhagyom: Székesfehérvár,

Részletesebben

Dakos József r. dandártábornok sk. megyei rendőrfőkapitány. 4 /2013. (VI. 26.) RK Intézkedése a Pécsi Rendőrkapitányság ügyrendjének kiadásáról

Dakos József r. dandártábornok sk. megyei rendőrfőkapitány. 4 /2013. (VI. 26.) RK Intézkedése a Pécsi Rendőrkapitányság ügyrendjének kiadásáról RENDŐRKAPITÁNYSÁG PÉCS KAPITÁNYSÁGVEZETŐ 7622 PÉCS, VARGHA D. U. 3. 7601 PÉCS, PF: 249. TELEFON / FAX: 72/504-450; 72/504-400/13-98 BM: 23/10-55 Fax:23/13-98 E-MAIL: KorontosZ@baranya.police.hu Szám: 02010/119/4/

Részletesebben

MOSONMAGYARÓVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E

MOSONMAGYARÓVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E MOSONMAGYARÓVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E Szám: 08040-119/1/2015.ált. 9200 Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc utca 8., Pf: 52 /Fax: 96/215-531 BM : 21/40-40 BM fax: 21/40-41 e-mail: mosonmagyarovarrk@gyor.police.hu

Részletesebben

20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás. a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról I.

20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás. a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról I. 20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról Szám: 20/2012. Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv

Részletesebben

III. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNY FELADATAI

III. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNY FELADATAI 2 3) Az RK a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (továbbiakban: RFK) szervezeti egysége, mely az alaptevékenységét szabályozó jogszabályokban, közjogi szervezetszabályozó eszközökben, valamint az RFK alapító

Részletesebben

PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BUDAÖRS RENDŐRKAPITÁNYSÁG. A Budaörsi Rendőrkapitányság Vezetőjének../2018. (...) Budaörs Rk.

PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BUDAÖRS RENDŐRKAPITÁNYSÁG. A Budaörsi Rendőrkapitányság Vezetőjének../2018. (...) Budaörs Rk. PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BUDAÖRS RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 13010-119/ /2018. ált. Jóváhagyom: Budapest, 2018..hó...nap Dr. Mihály István r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány

Részletesebben

Szám: 09010/119/5/2013.Ált. Jóváhagyom: Debrecen, december 10.

Szám: 09010/119/5/2013.Ált. Jóváhagyom: Debrecen, december 10. 1 Debreceni Rendőrkapitányság Vezetője 4024 Debrecen, Budai É.u.4. 52/516-400 Fax.: 52/516-413 BM Tel.: 32/24-72 Fax.: 32/27-72 e-mail: dr. uzonyi.attila@hajdu.police.hu Szám: 09010/119/5/2013.Ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

Szám: 09010/119/5/2013.Ált. Jóváhagyom: Debrecen, december 10.

Szám: 09010/119/5/2013.Ált. Jóváhagyom: Debrecen, december 10. 1 Debreceni Rendőrkapitányság Vezetője 4024 Debrecen, Budai É.u.4. 52/516-400 Fax.: 52/516-413 BM Tel.: 32/24-72 Fax.: 32/27-72 e-mail: dr. uzonyi.attila@hajdu.police.hu Szám: 09010/119/5/2013.Ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

ÜGYRENDJE A BELÜGYMINISZTÉRIUM TUDOMÁNYSZERVEZÉSI OSZTÁLY SZIGORÚAN TITKOS! KÜLÖNÖSEN FONTOS! BELÜGYMINISZTÉRIUM Tudományszervezési Osztály

ÜGYRENDJE A BELÜGYMINISZTÉRIUM TUDOMÁNYSZERVEZÉSI OSZTÁLY SZIGORÚAN TITKOS! KÜLÖNÖSEN FONTOS! BELÜGYMINISZTÉRIUM Tudományszervezési Osztály BELÜGYMINISZTÉRIUM Tudományszervezési Osztály 10 425/1973. SZIGORÚAN TITKOS! KÜLÖNÖSEN FONTOS! 0 1 3 Sorszám : A BELÜGYMINISZTÉRIUM TUDOMÁNYSZERVEZÉSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE ÁBTL - 4.2-10 - 425/1973 /I BELÜGYMINISZTÉRIUM

Részletesebben

Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 2. oldal 6. A KR illetékessége az ország egész területére kiterjed.

Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 2. oldal 6. A KR illetékessége az ország egész területére kiterjed. Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 1. oldal Készenléti Rendőrség alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV.

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

Szeghalmi Rendőrkapitányság A SZEGHALMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 2/2018. (VIII.13.) intézkedése. a Szeghalmi Rendőrkapitányság Ügyrendjéről

Szeghalmi Rendőrkapitányság A SZEGHALMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 2/2018. (VIII.13.) intézkedése. a Szeghalmi Rendőrkapitányság Ügyrendjéről Szeghalmi Rendőrkapitányság Jóváhagyom: Békéscsaba, 2018. Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A SZEGHALMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 2/2018. (VIII.13.) intézkedése

Részletesebben

II. fejezet A RENDŐRKAPITÁNYSÁG

II. fejezet A RENDŐRKAPITÁNYSÁG RENDŐRKAPITÁNYSÁG V A S V Á R 9800 Vasvár, Járdányi prof. u. 10. Pf.:37 94/370-119 94/572-009 BM: 26/40-20 26/40-22 E-mail: Vasvarrk@vas.police.hu Szám: 18060/ /2014.ált J ó v á h a g y o m : Szombathely,

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

A Munkaanyag nem tekinthető a Minisztérium álláspontjának. A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete

A Munkaanyag nem tekinthető a Minisztérium álláspontjának. A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete 1 TERVEZET! A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv gazdasági rendszerének átalakításával összefüggésben egyes miniszteri rendeletek módosításáról

Részletesebben

/2012. ( ) Korm. rendelet

/2012. ( ) Korm. rendelet 1 /2012. ( ) Korm. rendelet a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény végrehajtásáról szóló 140/1996. (VIII. 31.) Korm. rendelet valamint a

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD. Ügyszám: /1-1/2013. ált. Jóváhagyom: Kaposvár, NAGYATÁD RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD. Ügyszám: /1-1/2013. ált. Jóváhagyom: Kaposvár, NAGYATÁD RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD Cím: 7500 Nagyatád, Zrínyi u. 7. / Pf.:14. Tel: 82/553-210 / BM: 03-23/55-11 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 14050-119/1-1/2013. ált. Jóváhagyom: Kaposvár, 2013.

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Szám: A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Készült: az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998 (XII.30.) Korm. rendelet 2. 18. pontja

Részletesebben

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2009/8. szám Budapest, 2009. március 18. Szám: 10012/2009. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 14/2009. (OT 8.) ORFK utasítás a közterületek

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG BARCS. Jóváhagyom: Kaposvár, 2013. BARCS RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 1/2013. (VIII. 12.) SZÁMÚ INTÉZKEDÉSE

RENDŐRKAPITÁNYSÁG BARCS. Jóváhagyom: Kaposvár, 2013. BARCS RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 1/2013. (VIII. 12.) SZÁMÚ INTÉZKEDÉSE RENDŐRKAPITÁNYSÁG BARCS 7570 Barcs, Köztársaság u. 4. Tel.: 82/463-002, 82/463-085 Fax: 82/463-085 BM: 23/5411 Fax: 23/5437 e-mail: barcsrk@somogy.police.hu Szám: 14020-119/2/2013. ált. Jóváhagyom: Kaposvár,

Részletesebben

VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám:19010-119/ 3 /2016. ált. Jóváhagyom: Veszprém, 2016. június 07. dr. Töreki Sándor r. dandártábornok sk. rendőrségi főtanácsos főkapitány A Veszprémi Rendőrkapitányság Vezetőjének

Részletesebben

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének Előterjesztő: Tárgy: Polgármester A Debreceni Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének alapját

Részletesebben

VÁRPALOTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. Szám: 19050/119/3/2013. ált Ksz:1512/13/2013. Jóváhagyom: Veszprém, A Várpalotai Rendőrkapitány

VÁRPALOTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. Szám: 19050/119/3/2013. ált Ksz:1512/13/2013. Jóváhagyom: Veszprém, A Várpalotai Rendőrkapitány VÁRPALOTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 19050/119/3/2013. ált Ksz:1512/13/2013. Jóváhagyom: Veszprém, 2013. 11. 14. dr. Töreki Sándor r. dandártábornok sk. rendőrségi főtanácsos rendőrfőkapitány A Várpalotai

Részletesebben

OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG AZ OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 3/2018. (VIII. 3.) intézkedése az Orosházi Rendőrkapitányság ügyrendjéről

OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG AZ OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 3/2018. (VIII. 3.) intézkedése az Orosházi Rendőrkapitányság ügyrendjéről OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Jóváhagyom: Békéscsaba, 2018. augusztus hó napján Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány AZ OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 3/2018.

Részletesebben

Gyulai Rendőrkapitányság. Jóváhagyom: A GYULAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 3/2018.(VIII.7.) intézkedése. a Gyulai Rendőrkapitányság ügyrendjéről

Gyulai Rendőrkapitányság. Jóváhagyom: A GYULAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 3/2018.(VIII.7.) intézkedése. a Gyulai Rendőrkapitányság ügyrendjéről Gyulai Rendőrkapitányság Jóváhagyom: Békéscsaba, 2018 hó napján Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A GYULAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 3/2018.(VIII.7.)

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2011/3. szám Budapest, 2011. április 13. Szám: 11529/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Utasítások: Tartalomjegyzék 1. 5/2011. (IV. 08.) ORFK utasítás a Rendőrség

Részletesebben

SZOMBATHELYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. Szám: /1/2017. Jóváhagyom!

SZOMBATHELYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. Szám: /1/2017. Jóváhagyom! SZOMBATHELYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 18010-119/1/2017. Jóváhagyom! Szombathely, 2017. november Dr. Tiborcz János r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos főkapitány A Szombathelyi Rendőrkapitányság vezetőjének

Részletesebben

FEJÉR MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

FEJÉR MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG FEJÉR MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 1 8000 Székesfehérvár, Deák Ferenc u. 2. Telefon: 22/541-600, Fax: 22/541-600, BM telefon: 22/2111, BM fax: 22/2025. E-mail cím: fejermmrfk@fejer.police.hu Szám: 07000/

Részletesebben

A Belügyminiszter./2011. (...) BM rendelete

A Belügyminiszter./2011. (...) BM rendelete 1 A Belügyminiszter./2011. (....) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alatt álló egyes fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaira vonatkozó munkáltatói jogkörökről és azok gyakorlására feljogosított

Részletesebben

Rendészeti igazgatás. Rendészet. Jogi szabályozás

Rendészeti igazgatás. Rendészet. Jogi szabályozás Gazdasági élet Igazgatása Környezet Védelme Közrend, Közbiztonság védelme, rendészet Humán igazgatás Rendészeti igazgatás Jogi szabályozás Alaptörvény (46. cikk) Rtv 1994:XXXIV. tv. Hszt 1996: XLIII. tv.

Részletesebben

PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG SZENTENDREI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. Jóváhagyom: A Szentendrei Rendőrkapitányság Vezetőjének

PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG SZENTENDREI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. Jóváhagyom: A Szentendrei Rendőrkapitányság Vezetőjének PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG SZENTENDREI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Jóváhagyom: Budapest, 2018.. Dr. Mihály István r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A Szentendrei Rendőrkapitányság

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

Védelmi Bizottság Titkársága. I. A szervezeti egység adatai

Védelmi Bizottság Titkársága. I. A szervezeti egység adatai 3. sz. melléklet Védelmi Bizottság Titkársága I. A szervezeti egység adatai 1. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkársága (jelen mellékletben a továbbiakban: Titkárság) alapadatai

Részletesebben

A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre

A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófav favédelmi Igazgatóság A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre Előadó: Heinfarth György tű. alezredes A KÖZBIZTONSÁGI REFERENS

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok

A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok A Főosztály általános feladatai tekintetében a) Kodifikációs feladatai tekintetében a hatósági tevékenység tapasztalatai alapján jogszabálymódosító javaslatokat

Részletesebben

A LENTI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 1/2018. (I. 25.) számú I N T É Z K E D É S E. a Lenti Rendőrkapitányság Ügyrendjéről

A LENTI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK. 1/2018. (I. 25.) számú I N T É Z K E D É S E. a Lenti Rendőrkapitányság Ügyrendjéről LENTI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KAPITÁNYSÁGVEZETŐ Szám: 20020/119-1/2018.ált. Jóváhagyom: Zalaegerszeg, 2018. január. Dr. Sipos Gyula r. vezérőrnagy rendőrségi főtanácsos rendőrfőkapitány A LENTI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

Részletesebben

Közbiztonsági referensek képzése

Közbiztonsági referensek képzése Közbiztonsági referensek képzése KATASZTRÓFAVÉDELEM IRÁNYÍTÁSA 2012.10.02. KATASZTRÓFAVÉDELEM MEGHATÁROZÁSA A katasztrófavédelem nemzeti ügy. A védekezés egységes irányítása állami feladat. Katasztrófavédelem:

Részletesebben

Előterjesztés. a Képviselő-testület részére. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásával kapcsolatos módosítási javaslatok

Előterjesztés. a Képviselő-testület részére. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásával kapcsolatos módosítási javaslatok Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Alpolgármester A Képviselő-testület nyilvános ülésének anyaga (SZMSZ 17. (1) bek.). Előterjesztés a Képviselő-testület részére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola IRATKEZELÉSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

Az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola IRATKEZELÉSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola IRATKEZELÉSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1 IRATKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. Az iratkezelés rendjének jogszabályi háttere 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről,

Részletesebben

A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai

A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai Előadó: Dr. Bakos József Főosztályvezető Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály Az állami munkafelügyeleti rendszer

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében:

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: a) Ellátja a Megyei Államigazgatási Kollégium működésével kapcsolatos koordinációs és adminisztrációs feladatokat;

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 2. oldal 8/B. Amennyiben az ügy hozzáférési szintjét a vezető s

Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 2. oldal 8/B. Amennyiben az ügy hozzáférési szintjét a vezető s Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 1. oldal 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás a Robotzsaru integrált ügyviteli, ügyfeldolgozó és elektronikus iratkezelő

Részletesebben

59/2007. (OT 34.) ORFK utasítás. a Rendőrség gazdaságvédelmi tevékenységéről I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

59/2007. (OT 34.) ORFK utasítás. a Rendőrség gazdaságvédelmi tevékenységéről I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 59/2007. (OT 34.) ORFK utasítás Szám: 5-1/59/2007. TÜK a Rendőrség gazdaságvédelmi tevékenységéről A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 6. -a (3) bekezdésének a) pontja alapján, a Rendőrség gazdaságvédelmi

Részletesebben

J a v a s l a t. a 2011. évi köztisztviselői és tűzoltó parancsnoki teljesítménykövetelmények alapját képező célok meghatározására

J a v a s l a t. a 2011. évi köztisztviselői és tűzoltó parancsnoki teljesítménykövetelmények alapját képező célok meghatározására P Á S Z T Ó V Á R O S P O L G Á R M E S T E R E 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06 32) 460 918 Szám: 1-180/2010. J a v a s l a t a 2011. évi köztisztviselői és tűzoltó

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 75. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 75. szám MAGYAR KÖZLÖNY 75. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2018. május 30., szerda Tartalomjegyzék 10/2018. (V. 30.) BM rendelet Az Országgyűlési Őrség parancsnoki nyomozásának különös szabályairól 3938 11/2018.

Részletesebben

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS. ÖNKORMÁNYZATA HIVATÁSOS TŰZOLTÓSÁGA : 2401. Dunaújváros, Pf.:189. /Fax: (25) 410-819; 410-022 e-mail: tuodujv@vnet.

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS. ÖNKORMÁNYZATA HIVATÁSOS TŰZOLTÓSÁGA : 2401. Dunaújváros, Pf.:189. /Fax: (25) 410-819; 410-022 e-mail: tuodujv@vnet. DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA HIVATÁSOS TŰZOLTÓSÁGA : 2401. Dunaújváros, Pf.:189. /Fax: (25) 410-819; 410-022 e-mail: tuodujv@vnet.hu DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS HIVATÁSOS ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály

A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály 1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről Általános rész Büntető

Részletesebben

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása 1. (1) A képviselő-testületek által közösen létrehozott Mátraverebélyi

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Komárom Városi Sportegyesület 2922 Komárom, Stadion út 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2009. április 24. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza az egyesület szerveinek,

Részletesebben

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03.

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2001. május 03. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L 2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

2. oldal 4. Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkalmazásának végrehajtása 5. (1) Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkal

2. oldal 4. Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkalmazásának végrehajtása 5. (1) Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkal 1. oldal 13/2018. (VI. 7.) BM rendelet a titkos információgyűjtés bírói engedélyhez kötött eszközei kérelmezésével és az alkalmazás végrehajtásával kapcsolatos szabályokról A Rendőrségről szóló 1994. évi

Részletesebben

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1. Fejezet száma, megnevezése: XI. Belügyminisztérium 2. Költségvetési szerv a) Azonosító adatai törzskönyvi nyilvántartási szám:

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 6. számú melléklet Az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 38.. (1) bekezdése értelmében: "A képviselőtestület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri

Részletesebben

ORSZÁGOS ETIKAI BIZOTTSÁG UGYRENDJE

ORSZÁGOS ETIKAI BIZOTTSÁG UGYRENDJE MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA 1450 Budapest, Pf.:214. Telefon: 1-323-2070 Fax: 1-323-2079 e-mail: meszk@meszk.hu ORSZÁGOS ETIKAI BIZOTTSÁG UGYRENDJE Az Országos Elnökség 3/2015. (01.22.) sz.

Részletesebben

INTÉZKEDÉSE. i n t é z k e d é s t. I. FEJEZET ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK

INTÉZKEDÉSE. i n t é z k e d é s t. I. FEJEZET ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK 1 RENDŐRKAPITÁNYSÁG MOHÁCS KAPITÁNYSÁGVEZETŐ 7700 Mohács, Deák tér 1. Pf: 128 TELEFON / FAX: 69/511-350; BM: 23/42-20; E-MAIL: GaramvariG@baranya.police.hu Ügyszám: 02030-119/2/2013. ált. Jóváhagyom! Pécs,

Részletesebben

I. A HIVATAL FELADATAI

I. A HIVATAL FELADATAI I. A HIVATAL FELADATAI 1. Az Önkormányzat működésével kapcsolatban 1.1. A Hivatal feladatai az Önkormányzat működésével kapcsolatban: a. ellátja a Képviselő-testület és bizottságai működéséhez szükséges

Részletesebben

A Főosztály dolgozói:

A Főosztály dolgozói: NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KOORDINÁCIÓS ÉS SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9 Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36 3100 Salgótarján, Pf: 265. Telefon: 06 (32) 620-756

Részletesebben

I. Szervezeti, személyzeti adatok. I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása május 1-jétől hatályos szervezeti és működési rend alapján

I. Szervezeti, személyzeti adatok. I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása május 1-jétől hatályos szervezeti és működési rend alapján I. Szervezeti, személyzeti adatok I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása 2018. május 1-jétől hatályos szervezeti és működési rend alapján Elnöki Kabinet Az Elnöki Kabinet feladata: - az elnök

Részletesebben

Magyar joganyagok - 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet - a rendvédelmi feladatokat ellá 2. oldal a 11. alcím tekintetében a rendvédelmi feladatokat ellát

Magyar joganyagok - 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet - a rendvédelmi feladatokat ellá 2. oldal a 11. alcím tekintetében a rendvédelmi feladatokat ellát Magyar joganyagok - 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet - a rendvédelmi feladatokat ellá 1. oldal 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati

Részletesebben

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban 1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban - Szervezeti egységek: Kollégiumok: A kollégium meghatározott ügyszakba beosztott bírák testülete.

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 8/2017. (VI.1.) számú kancellári utasítás 1 a Kancellária ügyrendjéről szóló 6/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás módosításáról Az Eötvös Loránd Tudományegyetem

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE Készült: 2013. április 10-én ELŐTERJESZTÉS a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról 2 Ö S S Z E F O G L A L Ó A

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyes adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyes adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyes adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: Balatonalmádi Rendőrkapitányság 2. Székhely: 8220 Balatonalmádi,

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Jogi, Közbiztonsági, Ügyrendi és Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE. Általános rendelkezések

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Jogi, Közbiztonsági, Ügyrendi és Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE. Általános rendelkezések 1./ A bizottság jogállása: Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Jogi, Közbiztonsági, Ügyrendi és Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE I. Általános rendelkezések A bizottság feladat- és hatáskörét

Részletesebben

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 1/2016. (05. 30.) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS A DÉKÁNHELYETTESEK ÉS A HIVATALVEZETŐ FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÉRŐL 1. Az oktatási dékánhelyettes feladat-

Részletesebben

14. Ismertesse a védelmi igazgatás és a katasztrófavédelem kapcsolatát!

14. Ismertesse a védelmi igazgatás és a katasztrófavédelem kapcsolatát! 14. Ismertesse a védelmi igazgatás és a katasztrófavédelem kapcsolatát! 1. A védelmi igazgatás A védelmi igazgatás mint intézmény fogalma: a közigazgatás részét képező feladat- és szervezeti rendszer.

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása

A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium dr. Belányi Márta I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi felügyelettel kapcsolatos

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KESZTHELY KAPITÁNYSÁGVEZETŐ 8360 Keszthely, Deák F. utca 31. Tel.:83/312-240 Fax: 83/312-240/56-48 BM: 26/56-04 E-mail:

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KESZTHELY KAPITÁNYSÁGVEZETŐ 8360 Keszthely, Deák F. utca 31. Tel.:83/312-240 Fax: 83/312-240/56-48 BM: 26/56-04 E-mail: RENDŐRKAPITÁNYSÁG KESZTHELY KAPITÁNYSÁGVEZETŐ 8360 Keszthely, Deák F. utca 31. Tel.:83/312-240 Fax: 83/312-240/56-48 BM: 26/56-04 E-mail: horvathis@zala.police.hu RENDŐRKAPITÁNYSÁG KESZTHELY KAPITÁNYSÁGVEZETŐ

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Szakirányfelelős: Dr. Major Róbert r. alezredes

Részletesebben

A belügyminiszter. BM rendelete

A belügyminiszter. BM rendelete Tervezet! A belügyminiszter /2015. ( ) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alatt álló rendvédelmi szervek szolgálati jelvényeinek rendszeresítésével, valamint az ilyen szerveknél szolgálati jogviszonyban

Részletesebben

A Belügyminisztérium III. Főcsoportfőnökség Titkárság ÜGYRENDJE

A Belügyminisztérium III. Főcsoportfőnökség Titkárság ÜGYRENDJE BM. III. Főcsoportfőnökség Titkársága Szigorúan titkos! Különösen fontos! 45-13-15/1/1972. A Belügyminisztérium III. Főcsoportfőnökség Titkárság ÜGYRENDJE Lássa (név, rendfokozat): Engedélyező aláírása:

Részletesebben

A TOLNA MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNY 19/2013. (VI.26.)TMRFK. i n t é z k e d é s e

A TOLNA MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNY 19/2013. (VI.26.)TMRFK. i n t é z k e d é s e 1 T o l n a M e g y e i R e n d ő r - f ő k a p i t á n y s á g Cím: 7100 Szekszárd, Mészáros L. u. 19-21. 7101 Szekszárd, Pf. 86. Telefon: 74/501-100, BM: 23/34-10 Fax: 23/31-35 E-mail: soczol@tolna.police.hu

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

I. Szervezeti, személyzeti adatok

I. Szervezeti, személyzeti adatok I. Szervezeti, személyzeti adatok I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása 2017. február 7-étől hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás] Elnöki Kabinet Az Elnöki Kabinet feladata:

Részletesebben

Szarvasi Rendőrkapitányság. Jóváhagyom:

Szarvasi Rendőrkapitányság. Jóváhagyom: Szarvasi Rendőrkapitányság Jóváhagyom: Békéscsaba, 2018...hó napján Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány A SZARVASI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK 2/2018. (VII.26.)

Részletesebben

Az átszervezés területi feladatai

Az átszervezés területi feladatai 1 A tájékoztató témái Az átszervezés területi feladatai A Megyei Védelmi Bizottság és a Helyi Védelmi Bizottságok illetékességi területe A Megyei Védelmi Bizottság összetétele A Megyei Védelmi Bizottság

Részletesebben

Az Informatikai Főosztály feladatai

Az Informatikai Főosztály feladatai Az Informatikai Főosztály feladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása a következők

Részletesebben

Kollokviumi kérdések büntetőeljárási jogból 2011/12-es tanévtől visszavonásig

Kollokviumi kérdések büntetőeljárási jogból 2011/12-es tanévtől visszavonásig Kollokviumi kérdések büntetőeljárási jogból 2011/12-es tanévtől visszavonásig A 1. A büntetőeljárás és a büntetőeljárási jog (alapfogalmak, feladatok) 2. A büntetőeljárási jog forrásai és hatálya 3. A

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 1. oldal 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás a Széchenyi Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

A megyei, fővárosi rendőr-főkapitányságok előirányzat-felhasználási keretszámla számai

A megyei, fővárosi rendőr-főkapitányságok előirányzat-felhasználási keretszámla számai M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2018. évi 207. szám 35897 6. Ez a rendelet a kihirdetését követő harmincegyedik napon lép hatályba. 7. E rendelet rendelkezéseit az e rendelet hatálybalépését követően indult

Részletesebben

I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása január 2-ától hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás]

I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása január 2-ától hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás] I. Szervezeti, személyzeti adatok I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása 2018. január 2-ától hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás] Elnöki Kabinet Az Elnöki Kabinet vezetői feladatait

Részletesebben