NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 4/2005.(II.17.) KGY. r e n d e l e t e

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 4/2005.(II.17.) KGY. r e n d e l e t e"

Átírás

1 NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 4/2005.(II.17.) KGY r e n d e l e t e a lakáscélú helyi támogatásokról szóló 8/2001.(III.01.) KGY rendelet módosításáról A Közgyűlés a lakáscélú helyi támogatásokról szóló többször módosított 8/2001.(III.01.) KGY. rendeletét (a továbbiakban Ör.) a következők szerint módosítja: 1. (1) Az Ör. 2. (1) (2) és (3) bekezdése hatályát veszti. (2) Az Ör. 2. (6) bekezdése az alábbiak szerint módosul: (6) Helyi támogatásban részesíthetők a város érdekében például sport, tudomány, gazdasági élet, művészet területén elismerésre méltó tevékenységet végző egyedülálló személyek, élettársak vagy házaspárok. 2. (1) Az Ör. 3. -a az alábbi bevezető mondattal egészül ki: A polgármester a költségvetésben lakáscélra biztosított éves keret terhére: (2) Az Ör. 3. (1) és (2) bekezdése hatályát veszti. (3) Az Ör. 3. (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul: (3) Helyi támogatást nyújthat Nyíregyháza Megyei Jogú Város közigazgatási területén lévő, magántulajdonban álló lakóházon/épületen olyan munkálatok elvégzésére amelyek a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Építésügyi Irodájának igazolása alapján életveszélyes állapot elhárítására, lakóház/épület lakhatóvá tételére szolgálnak. (4) Az Ör. 3. -a az alábbi (4) bekezdéssel egészül ki.: (4) Helyi támogatást nyújthat méltányosságból új vagy használt lakás vásárláshoz vagy lakóház építéséhez, különösen ha a kérelmező - a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában lévő bérlakását - kivéve a versenytárgyalás útján bérbe adott és a költségalapon meghatározott lakbérű bérlakásokat - vagy a Szobabérlők Házában lévő lakrészét vagy az Albérlők Házában lévő lakrészét leadja, vagy - a 2. (6) bekezdésében meghatározott feltételeknek megfelel.

2 3. Az Ör. 3/A. -a hatályát veszti. (1) Az Ör. 4. (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul: 4. (2) A kamatmentes kölcsön mértéke legfeljebb ft lehet. 4. (2) Az Ör. 4. (7) bekezdése hatályát veszti. 5. (1) Az Ör. 5. (1) bekezdése a) b) és c) pontja az alábbiak szerint módosul, és az (1) bekezdés d) e) f) pontja hatályát veszti. (1) Nem adható támogatás annak, akinek, vagy a vele együtt lakó illetve költöző személyek valamelyikének a) önkormányzati lakáson fennállt bérleti joga az évi LXXXVIII. tv. 24. (1) bekezdésének a-d) pontján alapuló felmondás miatt szűnt meg, b) a lakásra tulajdonjoga önkormányzati lakásra vonatkozó vételi, elővásárlási jog gyakorlásával, vagy a bentlakó bérlőt megillető jog illetve kedvezmény alapján keletkezik, c) megvásárolni, építeni kívánt lakás szobaszáma meghaladja az Lr. 3. -ában meghatározott méltányolható lakásigény felső határát, (2) Az Ör. 5. (2) bekezdése a) b) c) d) és e) pontja az alábbiak szerint módosul, és a (2) bekezdés f) és g) pontja hatályát veszti. (2) Nem adható támogatás, ha a) a kérelmező vagy a vele együtt lakó, együtt költöző személy valamelyikét korábban bármely önkormányzat lakáscélú támogatásban részesítette, b) a kérelem benyújtásakor, lakásépítés esetén, a kérelmező lakás-használatbavételi engedéllyel rendelkezik, vagy azt a kérelem elbírálásáig megszerzi, c) a kérelmező a lakás vételárát teljes egészében kiegyenlítette, d) a közgyűlés által lakástámogatás céljára biztosított éves keretösszeg elfogyott, e) a támogatás visszafizetése a kérelmező vagyoni és jövedelmi viszonyaira tekintettel nem biztosított, 6. Az Ör. 6. -a az alábbiak szerint módosul: 6. A kamatmentes kölcsön és járulékai erejéig az érintett ingatlanra az ingatlannyilvántartásba jelzálogjogot, valamint ennek biztosítására elidegenítési és terhelési tilalmat kell bejegyeztetni.

3 7. (1) Az Ör. 7. (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul: 7. (1) A kamatmentes kölcsön összegét vissza kell fizetni, ez alól felmentés nem adható. A törlesztési idő 10 év. (2) Az Ör. 7. (4) bekezdése az alábbiak szerint módosul: (4) A visszafizetés időtartama a (3) bekezdésben meghatározott esetekben sem haladhatja meg a 10 évet. 8. (1) Az Ör. 9. (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul: (1) Indokolt esetben hozzájárulás adható ahhoz, hogy a kérelmező a kamatmentes kölcsön összegét felhasználhassa másik lakás megvásárlásához, vagy megépítéséhez. (2)Az Ör. 9. (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul: (2) Az átviteli kérelmet a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Építésügyi Irodája bírálja el és megköti a kérelmezővel kölcsönszerződés módosítását. 9. Az Ör a az alábbiak szerint módosul: 12. A polgármester a helyi támogatás odaítélésével kapcsolatos döntését jóváhagyásra a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elé terjeszti. 10. (1) Az Ör a az alábbiak szerint módosul: 15. A Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság által meghozott döntés végrehajtásáról a Hatósági és Építésügyi Iroda gondoskodik, ennek során elkészíti a kölcsönszerződést, a szerződés módosítását, gondoskodik annak érvényes megkötéséről, valamint a 6. -ban meghatározott szerződést biztosító mellékkötelezettség bejegyeztetéséről, és az esetleges egyéb feladatok ellátásáról. (2) Az Ör a az alábbiak szerint módosul: 16. A Polgármesteri Hivatal a szerződésben foglaltak teljesítését figyelemmel kíséri. Ennek során a Gazdasági Iroda minden év második és nyolcadik hónapjában listát küld a Hatósági és Építésügyi Irodának azon ügyfelekről, akik részletfizetési kötelezettségüknek nem tettek eleget, valamint tájékoztatja a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottságot a lakástámogatás céljára elkülönített keretösszeg egyenlegéről, valamint a támogatás teljes összegének visszafizetése esetén gondoskodik a szerződést biztosító mellékkötelezettség törléséről.

4 11. A rendelet március 1. napján lép hatályba. A hatálybalépést követően iktatott ügyekben e rendelet szabályait kell alkalmazni. Nyíregyháza, február 16. Csabai Lászlóné polgármester Dr. Szemán Sándor jegyző E rendeletet február 17. napján kihirdetem. Nyíregyháza, február 17. Dr. Szemán Sándor jegyző

5 ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a Nyíregyháza Megyei Jogú Város lakáskoncepciójában megfogalmazott feladatok aktualizálása című előterjesztés tárgyalása után határozott arról, hogy a Kormány lakástámogatási rendszeréhez kell igazítani a helyi lakástámogatási rendszer feltételeit és szükség szerint a helyi rendeletet módosítani. Az elmúlt évek során a helyi rendelet módosításainak egyik fő elve az volt, hogy döntően azokat segítsük, akik a lakáscélú állami támogatásokból valamilyen okból kimaradtak, illetve azt nem tudják igénybe venni. Az elmúlt években számottevően csökkent úgy a kölcsönigénylők száma mint a kamatmentes kölcsön céljára felhasznált összeg. A banki kamatok kedvező alakulása is eredményezte azt, hogy kevesebben igényelték az önkormányzati támogatást, mivel egy ügymenettel, egy szerződéskötéssel nem sokkal kedvezőtlenebb konstrukcióban felvehették a lakás megvásárlásához szükséges hitelt. A Kormányzat által életbe léptetett Fészekrakó program február 1-től változtatja meg - sok tekintetben kedvező irányban - a lakástámogatási rendszert. Az állami lakástámogatási rendszer eddig is működő elemei változatlan formában megmaradnak, és kiegészülnek, bővülnek újabb társadalmi csoportok támogatásával. Jelen rendelet tervezettel egy időben kerül a Tisztelt Közgyűlés elé az önkormányzat által magánszemélyek lakhatásának biztosítása céljából bérbe vett lakások hasznosításáról és a nem önkormányzati tulajdonban lévő bérlakásban lakók lakbértámogatásáról szóló rendelet tervezete, amely megteremti a lehetőségét annak, hogy akár un. vállalkozói bérlakás építés keretében, akár egyes magánszemélyektől történő bérbevétel útján elhelyezést biztosítsunk az arra szociálisan rászorulók részére. A lakáscélú támogatásokról szóló Korm. rendelet február 1-től lehetővé teszi a nem önkormányzati vagy állami tulajdonú bérlakásban lakó, gyermeket nevelő és jövedelmi, vagyoni helyzetük alapján rászoruló személyek részére a lakbér megfizetéséhez vissza nem térítendő állami és önkormányzati lakbértámogatás nyújtását. Ez a támogatási forma újabb társadalmi csoportok részére teremti meg a elvárható színvonalú lakhatás biztosítását. Az előzőekben részletesen leírtak alapján az a következtetés vonható le, hogy életszerű a helyi támogatási rendszer további szűkítése, az az a használt lakás vásárlás támogatásának megszüntetése. Indokolt azonban fenntartani az életveszélyes állapot elhárítására, lakóház vagy épület lakhatóvá tételére szolgáló kamatmentes kölcsönt, továbbá a város érdekében elismerésre méltó tevékenységet végzők és a bérlakást leadók támogatásának biztosítását.

6 RÉSZLETES INDOKOLÁS A 2. -hoz: A mindennapi munkavégzés során egyre gyakrabban lehet találkozni olyan esetekkel amelyekben elvárható a segítségadás, tehát indokolt az életveszély elhárítására és a lakóház/épület lakhatóvá tételére adható támogatási forma fenntartása. Jellemző eset, hogy közepes műszaki állagú lakóépületnél a tetőszerkezet illetve a fedélhéjazat annyira tönkrement, hogy annak kijavítása nélkül rohamos állagromlás következhet be. A lakóházban élő idősebb korú tulajdonosok szociális helyzetüknél fogva pénzintézeti kölcsön felvételére képtelenek, saját erővel nem rendelkeznek, így egyedüli segítséget az önkormányzattól remélhetnek. Az olyan kérelmezők támogatása akik a sport, tudomány, gazdasági élet, művészet területén elismerésre méltó tevékenységet végeznek a város érdekében, továbbra is fontos. Ha lakásvásárlásukat támogatja az önkormányzat, vélelmezhető, hogy hosszabb távra a városunkhoz köthetők a szakemberek, művészek, sportolók. Ezekben az esetekben nem etikus önkormányzati bérlakás biztosítása mivel arra városunkban anyagi és szociális körülményeik alapján rászorultabbak is nagy számmal találhatók, illetve annak átmeneti jellege miatt a lakásprobléma újra felmerülhet. Akik az előzőekben érintettek, döntően pályakezdő fiatalok, egyedülállóak vagy házaspárok. Jövedelmük alapján saját lakás vásárlására, hitel felvételére képesek, de a saját erő megteremtése náluk is gondot okoz. Mivel a fenti esetekben a kérelmezők először többnyire a polgármester fogadóóráján jelennek meg a kérésükkel, a kérelmek elbírálását is ezen a szinten indokolt elvégezni. A 3. -hoz: Az Albérlők Házában lakó kérelmezők lakásvásárlásának támogatása indokolt esetben megoldható az Ör. 3. új (4) bekezdése alapján. Az 5. -hoz: Az Ör. 5. -ának módosítására csak az (1) és (2) bekezdés bevezető mondatának módosulása miatt volt szükség. A hoz: Az Ör. módosítására a Polgármesteri Hivatal irodáinak névváltozása miatt került sor.

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2001. (III.1.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2001. (III.1.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2001. (III.1.) KGY r e n d e l e t e a lakáscélú helyi támogatásokról (egységes szerkezetben a 36/2001. (VII.1.) sz., a 2/2002. (II.1.) sz., a 10/2003. (III.1.),

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2001. (III.1.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2001. (III.1.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2001. (III.1.) KGY r e n d e l e t e a lakáscélú helyi támogatásokról (egységes szerkezetben a 36/2001. (VII.1.) sz., a 2/2002. (II.1.) sz., a 10/2003. (III.1.),

Részletesebben

MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2003.(IV.01.) ÖKT R E N D E L ET E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról

MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2003.(IV.01.) ÖKT R E N D E L ET E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2003.(IV.01.) ÖKT R E N D E L ET E az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról szóló 1990. évi LXV. törvény 16.. (1) bekezdésében foglaltak alapján

Részletesebben

Albertirsa Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2003. (IV.1.) rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról

Albertirsa Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2003. (IV.1.) rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Albertirsa Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2003. (IV.1.) rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Albertirsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lakáscélú támogatásokról

Részletesebben

Előterjesztés. - a Közgyűléshez. a lakáscélú helyi támogatásokról szóló 8/2001. (111.01.) Önkormányzati rendelet módosítására

Előterjesztés. - a Közgyűléshez. a lakáscélú helyi támogatásokról szóló 8/2001. (111.01.) Önkormányzati rendelet módosítására NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 440' NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR l. PF.: 83. TELEFON: +3642524'500 FAX: +36 42 524-5 ' E MAII.! POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám:84070/2012.1 Ügyintéző:

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat rendelete. 28/2000.(V.18.) Kgy. rendelet módosításáról

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat rendelete. 28/2000.(V.18.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat rendelete az első lakást szerző fiatal házasok támogatásáról, valamint a helyi önkormányzat lakásvásárlási, lakásépítési támogatásáról szóló 28/2000.(V.18.) Kgy. rendelet

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések SZEGVÁR NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/1997. (IV.29.) Ör. a rászoruló családok lakáshoz jutásának támogatásáról 18/1997. (VI.26.) 13/1999. (V.26.) 22/2000. (VIII.03.), 25/2000. (IX.11.) 12/2002.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 3/2005.(II.17.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 3/2005.(II.17.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 3/2005.(II.17.) KGY r e n d e l e t e az önkormányzat által magánszemélyek lakhatásának biztosítása céljából bérbe vett lakások hasznosításáról és a nem önkormányzati

Részletesebben

SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELÕ- TESTÜLETÉNEK 19/2009.(V.28.) SZÁMÚ RENDELETE A LAKÁSHOZ JUTÓK HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL

SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELÕ- TESTÜLETÉNEK 19/2009.(V.28.) SZÁMÚ RENDELETE A LAKÁSHOZ JUTÓK HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELÕ- TESTÜLETÉNEK 19/2009.(V.28.) SZÁMÚ RENDELETE A LAKÁSHOZ JUTÓK HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL Szigetszentmiklós Város Önkormányzat (a továbbiakban: Képviselõ-testület) Képviselõtestülete

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 15/1996. (IV. 2.) számú. r e n d e l e t e. a lakáshoz jutók helyi támogatásáról

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 15/1996. (IV. 2.) számú. r e n d e l e t e. a lakáshoz jutók helyi támogatásáról NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 15/1996. (IV. 2.) számú r e n d e l e t e a lakáshoz jutók helyi támogatásáról A Közgyűlés a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Tv.16. (1) bekezdésében

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 8/2001. (III.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 8/2001. (III.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2001. (III.1.) számú r e n d e l e t e a lakáscélú helyi támogatásokról (egységes szerkezetben a 36/2001. (VII.1.) számú rendelettel) A Közgyűlés a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2004. (III. 29.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2004. (III. 29.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2004. (III. 29.) ÖR. rendelete a lakásvásárlás helyi támogatásáról szóló 20/2000. (VI. 1.) ÖR. rendelet módosításáról és egységes

Részletesebben

Gáborján Község Önkormányzati Képviselőtestületének 15/2005. (IX.19) KT. sz. rendelete

Gáborján Község Önkormányzati Képviselőtestületének 15/2005. (IX.19) KT. sz. rendelete Gáborján Község Önkormányzati Képviselőtestületének 15/2005. (IX.19) KT. sz. rendelete A fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatásáról, és a lakás célú támogatásokról Gáborján Község Önkormányzati

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 3/2005.(II.17.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 3/2005.(II.17.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 3/2005.(II.17.) KGY r e n d e l e t e az önkormányzat által magánszemélyek lakhatásának biztosítása céljából bérbe vett lakások hasznosításáról és a nem önkormányzati

Részletesebben

45/1997. (XII.l6.) sz. önkormányzati rendelete

45/1997. (XII.l6.) sz. önkormányzati rendelete BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 45/1997. (XII.l6.) sz. önkormányzati rendelete Önkormányzati kamatmentes hitel folyósítása és visszafizetése feltételeinek meghatározására az első lakásingatlan szerzéséhez

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések .. BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 56/1994.(XI.8.) sz. önkormányzati rendelete Az első 1ak.ástu1ajdont szerzok: támogatásáról A Budapest Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének

Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2005. (X. 6.) rendelettel módosított 21/ 2003. (XI. 11.) rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/1996.(XI.27.) Ktr. számú rendelete Az első lakáshoz jutás helyi támogatásáról 1

Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/1996.(XI.27.) Ktr. számú rendelete Az első lakáshoz jutás helyi támogatásáról 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/1996.(XI.27.) Ktr. számú rendelete Az első lakáshoz jutás helyi támogatásáról 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

29/1996.(V.17.) sz. önk. rendelet

29/1996.(V.17.) sz. önk. rendelet 29/1996.(V.17.) sz. önk. rendelet a lakásépítés támogatásának rendszerérõl, valamint a fiatal házasok elsõ lakáshoz jutásának támogatásáról * A helyi Önkormányzatokról szóló, módosított 1990. évi LXV.

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2016.(.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2016.(.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének../2016.(.)önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról (tervezet) 2 Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016.(

Részletesebben

2. A rendelet célja a saját erőből történő lakáshoz jutás, a meglévő lakások szükség szerinti bővítésének, felújításának elősegítése.

2. A rendelet célja a saját erőből történő lakáshoz jutás, a meglévő lakások szükség szerinti bővítésének, felújításának elősegítése. Csolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2005.(IX.23.) ökr. számú rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról az azt módosító 11/2006. (V.05.) ökr. rendelettel egységes szerkezetben Csolnok

Részletesebben

Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának 5/2001. (V. 3.) Kvt. számú rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról (módosításokkal egységes szerkezetben)

Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának 5/2001. (V. 3.) Kvt. számú rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról (módosításokkal egységes szerkezetben) Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának 5/2001. (V. 3.) Kvt. számú rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról (módosításokkal egységes szerkezetben) Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1.. (2) A támogatás az önálló, egy teljes lakás épitéséhez, vásárlásához nyújtható, egy lakás résztulajdonának megszerzéséhez nem.

1.. (2) A támogatás az önálló, egy teljes lakás épitéséhez, vásárlásához nyújtható, egy lakás résztulajdonának megszerzéséhez nem. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 4/2014. (II.25.) önkormányzati rendelete a szociális törvény helyi végrehajtásáról, a helyi önkormányzat által nyújtott pénzbeli és természetbeni

Részletesebben

A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről

A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Szarvas Város Képviselő-testülete a lakások és helyiségek

Részletesebben

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 25/2016. (X. 21.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásokról

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 25/2016. (X. 21.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásokról Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2016. (X. 21.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásokról Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2016. (X. 21.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

TARTALOM I. FEJEZET... 2 II. FEJEZET... 3 III. FEJEZET... 3 IV. FEJEZET... 3 V. FEJEZET... 4 VI. FEJEZET... 5 VII. FEJEZET... 5 ZÁRADÉK...

TARTALOM I. FEJEZET... 2 II. FEJEZET... 3 III. FEJEZET... 3 IV. FEJEZET... 3 V. FEJEZET... 4 VI. FEJEZET... 5 VII. FEJEZET... 5 ZÁRADÉK... TARTALOM I. FEJEZET... 2 II. FEJEZET... 3 III. FEJEZET... 3 IV. FEJEZET... 3 V. FEJEZET... 4 VI. FEJEZET... 5 VII. FEJEZET... 5 ZÁRADÉK... 5 SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 13/1999. /IV.22./

Részletesebben

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés az alábbi d) ponttal egészül ki és a jelenlegi d)-g) pontok számozása e)-h) pontokra változik:

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés az alábbi d) ponttal egészül ki és a jelenlegi d)-g) pontok számozása e)-h) pontokra változik: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 43/2007. (XI. 15.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló rendelet

Részletesebben

Első lakáshoz jutók támogatása

Első lakáshoz jutók támogatása Első lakáshoz jutók támogatása A támogatás célja, hogy az arra rászoruló családok (személyek) részére meghatározott típusú lakásszerzésükhöz, lakáshelyzetük megoldásához anyagi támogatást nyújtson. A támogatásban

Részletesebben

Bakonygyirót Önkormányzatának 2/2005. (III.19.) rendelete a vissza nem térítendő lakáscélú támogatásról. B e v e z e t ő r é s z

Bakonygyirót Önkormányzatának 2/2005. (III.19.) rendelete a vissza nem térítendő lakáscélú támogatásról. B e v e z e t ő r é s z 1 Bakonygyirót Önkormányzatának 2/2005. (III.19.) rendelete a vissza nem térítendő lakáscélú támogatásról B e v e z e t ő r é s z A többször módosított lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I.31.)

Részletesebben

A rendelet célja 1.. A támogatásban részesíthetők köre

A rendelet célja 1.. A támogatásban részesíthetők köre Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2000. (IV. 11.) rendelete a helyi lakáscélú támogatásról (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 9/2004.(III.23.), 1/2007.(I.25.) és 6/2014 (II.05)

Részletesebben

Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete. A helyi lakáscélú támogatásokról

Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete. A helyi lakáscélú támogatásokról Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete A helyi lakáscélú támogatásokról Pusztavám Község Önkormányzati képviselo- testülete a helyi önkormányzatról szóló

Részletesebben

Nemesnádudvar község Képviselőtestületének 8/1998.(07.01) Önkorm. számú rendelete a lakáshoz jutók helyi támogatásáról egységes szerkezetben

Nemesnádudvar község Képviselőtestületének 8/1998.(07.01) Önkorm. számú rendelete a lakáshoz jutók helyi támogatásáról egységes szerkezetben Nemesnádudvar község Képviselőtestületének 8/1998.(07.01) Önkorm. számú rendelete a lakáshoz jutók helyi támogatásáról egységes szerkezetben A képviselőtestület a helyi önkormányzatról szóló 1990. évi

Részletesebben

Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról

Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 3/2006./II.20./ Ör. R e n d e l e t e. a lakáshoz jutás helyi támogatásáról

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 3/2006./II.20./ Ör. R e n d e l e t e. a lakáshoz jutás helyi támogatásáról NYÍRMADA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2006./II.20./ Ör. R e n d e l e t e a lakáshoz jutás helyi támogatásáról A képviselő-testület: a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület október 20-án tartandó ölésére

ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület október 20-án tartandó ölésére ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2016. október 20-án tartandó ölésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Javaslat a lakáscélú támogatásról szóló 19/2007. (VI. 1.) önkormányzati rendelet felülvizsgálatára

Részletesebben

5/1994. (III.31.) Kgy. számú rendelete. (egységes szerkezetben)

5/1994. (III.31.) Kgy. számú rendelete. (egységes szerkezetben) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 11/1996. (VII.12.) Kgy. sz., 17/1999. (VII.9.) Kgy. sz., 5/2001. (III. 9.) Kgy. sz., a 6/2004. (IV.30.) a 17/2004. (X.1.) és a 7/2006. (III.31.) rendeletével 1

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015. (XII.17.) számú önkormányzati rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015. (XII.17.) számú önkormányzati rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015. (XII.17.) számú önkormányzati rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2018.(XI.7.) önkormányzati rendelete az otthonteremtés helyi támogatásáról Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete a településen felmerülő

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 33/2005.(X.27.)KGY. r e n d e l e t e. a közigazgatási hatósági eljárásban az elektronikus ügyintézésről

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 33/2005.(X.27.)KGY. r e n d e l e t e. a közigazgatási hatósági eljárásban az elektronikus ügyintézésről NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 33/2005.(X.27.)KGY r e n d e l e t e a közigazgatási hatósági eljárásban az elektronikus ügyintézésről (egységes szerkezetben a 29/2009.(IX.29.) KGY rendelettel)

Részletesebben

25/2016. (X. 21.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásokról (egységes szerkezetben a 19/2017. (IX. 15.) önkormányzati rendelettel)

25/2016. (X. 21.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásokról (egységes szerkezetben a 19/2017. (IX. 15.) önkormányzati rendelettel) Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2016. (X. 21.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásokról (egységes szerkezetben a 19/2017. (IX. 15.) önkormányzati rendelettel) Polgár Város

Részletesebben

24/2002. (VII. 18.) Belváros Lipótváros Önkormányzati rendelet

24/2002. (VII. 18.) Belváros Lipótváros Önkormányzati rendelet 24/2002. (VII. 18.) Belváros Lipótváros Önkormányzati rendelet az Önkormányzat által lakás vásárlásához, illetve tetőtér beépítéshez nyújtott kamatmentes kölcsön feltételeiről Belváros-Lipótváros Budapest

Részletesebben

Albertirsa Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2009. (XII.04.) rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról

Albertirsa Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2009. (XII.04.) rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Albertirsa Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2009. (XII.04.) rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Albertirsa Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről (egységes szerkezetben) 1 Budapest

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! ': SüjK.'í : híirr.s X. kerület Kőbányai '.ik''. -, iuu..v,i-t K('p\jseló'-tcstülct ülése Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat ^ r IQ O^ I Oj J^jOlO Alpolgármestere f ~T201nNOV 1fi ' Tárgy:

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat 16/2011. (VII.20.) önkormányzati rendelete a lakásépítés és -vásárlás helyi támogatásáról

Petőfibánya Községi Önkormányzat 16/2011. (VII.20.) önkormányzati rendelete a lakásépítés és -vásárlás helyi támogatásáról Petőfibánya Községi Önkormányzat 16/2011. (VII.20.) önkormányzati rendelete a lakásépítés és -vásárlás helyi támogatásáról A Képviselő-testület a település népességmegtartó képessége biztosításához, valamint

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1.

1. A rendelet hatálya 1. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2016. (VI. 30.) önkormányzati rendelete az építési telkek értékesítéséhez kapcsolódó támogatásról Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya kiterjed a település közigazgatási területén élő természetes személyekre.

(1) A rendelet hatálya kiterjed a település közigazgatási területén élő természetes személyekre. NYÁRLŐRINC KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2003. (VI. 17.) RENDELETE A LAKÁSCÉLÚ IGÉNYEK HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Nyárlőrinc Községi Önkormányzat

Részletesebben

31/2003.(IX.08.) ÖKT. sz rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

31/2003.(IX.08.) ÖKT. sz rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete AZ INGATLANOK KÖZMŰFEJLESZTÉSÉNEK HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL SZÓLÓ a 34/2004. (V.25.), 30/2013. (VI.24.) és a 28/2015. (XI.05.) önkormányzati rendeletek által módosított

Részletesebben

BÁLVÁNYOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 17/2004.(IV.30.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS, VALAMINT FELÚJÍTÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL

BÁLVÁNYOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 17/2004.(IV.30.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS, VALAMINT FELÚJÍTÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL BÁLVÁNYOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004.(IV.30.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS, VALAMINT FELÚJÍTÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL A képviselő-testület az 1990.évi LXV.tv. 16. (1) bekezdése és a 12/2001.(I.31.)

Részletesebben

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2004.(VI.28.) rendelete

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2004.(VI.28.) rendelete Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2004.(VI.28.) rendelete a lakásépítési- és vásárlási, valamint telekvásárlási támogatásról (Egységes szerkezetben a 11/2005.(IV.05.) és

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 4/2016.(VII.15.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 4/2016.(VII.15.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2016.(VII.15.)önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról 2 Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2016.(VII.15.)

Részletesebben

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 16/2003. (IV. 04.) önkormányzati rendelete a lakáshoz jutás helyi támogatásának rendjéről

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 16/2003. (IV. 04.) önkormányzati rendelete a lakáshoz jutás helyi támogatásának rendjéről Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 16/2003. (IV. 04.) önkormányzati rendelete a lakáshoz jutás helyi támogatásának rendjéről Módosította: 18/2005. (05.27.) sz. rendelet 20/2006.(05.26.)

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2006. (III. 31.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2006. (III. 31.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2006. (III. 31.) ÖR. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások elidegenítésének szabályairól szóló 21/2002. (XI. 15.) ÖR. rendelet

Részletesebben

Pétervására Város Önkormányzatának 6/2000. (III. 23.) rendelete 1

Pétervására Város Önkormányzatának 6/2000. (III. 23.) rendelete 1 Pétervására Város Önkormányzatának 6/2000. (III. 23.) rendelete 1 a helyi lakáscélú támogatásokról Pétervására Város Önkormányzat Képviselőtestülete a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYÜLÉSÉNEK 23/2013.(V.31.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYÜLÉSÉNEK 23/2013.(V.31.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYÜLÉSÉNEK 23/2013.(V.31.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e a nem önkormányzati tulajdonban lévő bérlakásban lakók lakbértámogatásáról Nyíregyháza

Részletesebben

ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/2012. (VIII. 31.)rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN

ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/2012. (VIII. 31.)rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/2012. (VIII. 31.)rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN Újhartyán Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 54//2010. (XII.20.) önkormányzati. r e n d e l e t e

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 54//2010. (XII.20.) önkormányzati. r e n d e l e t e Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 54//2010. (XII.20.) önkormányzati r e n d e l e t e a fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatásáról Várpalota város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

33/1995. (XII. 29.) RENDELETE A FIATAL HÁZASOK ELSŐ LAKÁSHOZ JUTÁSÁRA ADOTT TÁMOGATÁSRÓL, ANNAK FELTÉTELEIRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

33/1995. (XII. 29.) RENDELETE A FIATAL HÁZASOK ELSŐ LAKÁSHOZ JUTÁSÁRA ADOTT TÁMOGATÁSRÓL, ANNAK FELTÉTELEIRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 33/1995. (XII. 29.) RENDELETE A FIATAL HÁZASOK ELSŐ LAKÁSHOZ JUTÁSÁRA ADOTT TÁMOGATÁSRÓL, ANNAK FELTÉTELEIRŐL A 28/1997. (VII. 1.), A 16/2000. (V. 17.),

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Celldömölk

Részletesebben

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés bevezető mondata és a c) pontjának első mondata, valamint e) pontja az alábbiak szerint módosul:

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés bevezető mondata és a c) pontjának első mondata, valamint e) pontja az alábbiak szerint módosul: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 5/2010. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló 45/2006.(XII.13.)

Részletesebben

2/2006. /III.1./ rendelete. az önkormányzati tulajdonú lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről

2/2006. /III.1./ rendelete. az önkormányzati tulajdonú lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről 2/2006. /III.1./ rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Kisvárda Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.

Részletesebben

A rendelet hatálya 1..

A rendelet hatálya 1.. HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/1994. (III.14.) Ör.sz. rendelete az első lakáshoz jutás támogatásáról [Egységes szerkezetben a módosító 3/1997. (II.20.);10/1998. (IV.26.);18/1999. (XI. 25), 4/2003.

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/2000/III. 31./ számú rendelete. a helyi lakáscélú támogatásokról. A rendelet hatálya

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/2000/III. 31./ számú rendelete. a helyi lakáscélú támogatásokról. A rendelet hatálya Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2000/III. 31./ számú rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról. 1 Beleg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 10/2004. (IX.27.) számú és 10/2006. (III.29 számú rendelettel módosított

Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 10/2004. (IX.27.) számú és 10/2006. (III.29 számú rendelettel módosított Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2004. (IX.27.) számú és 10/2006. (III.29 számú rendelettel módosított 10./2000 (X. 19.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL

Részletesebben

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30 / (VIII.10.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásról

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30 / (VIII.10.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásról Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30 / 2017. (VIII.10.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásról Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

(Egységes szerkezetben az 5/2012. (II. 27.) és a 31/2014.(XI. 28.) önkormányzati rendelettel)

(Egységes szerkezetben az 5/2012. (II. 27.) és a 31/2014.(XI. 28.) önkormányzati rendelettel) Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 51/2008. (XI. 24.) önkormányzati rendelete a lakáscélú kamatmentes kölcsön támogatás helyi rendszeréről (Egységes szerkezetben az 5/2012. (II. 27.)

Részletesebben

Kétsoprony Község Képviselőtestülete 7/2010.(VI.25.)sz. rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról.

Kétsoprony Község Képviselőtestülete 7/2010.(VI.25.)sz. rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról. Kétsoprony Község Képviselőtestülete 7/2010.(VI.25.)sz. rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról. Egységes szerkezetben Kétsoprony Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 2013. október 29 (kedd) 17 órai kezdettel megtartandó képviselő-testületi ülésére

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 2013. október 29 (kedd) 17 órai kezdettel megtartandó képviselő-testületi ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 2013. október 29 (kedd) 17 órai kezdettel megtartandó képviselő-testületi ülésére 14. napirendhez. Tárgy: Előterjesztő:

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete a lakások bérletére, elidegenítésére, valamint a lakáshoz jutás helyi támogatására vonatkozó szabályokról szóló

Részletesebben

7/2004./VI.1./ r e n d e l e t e

7/2004./VI.1./ r e n d e l e t e Monostorapáti község Önkormányzata Képviselőtestületének 7/2004./VI.1./ r e n d e l e t e a helyi lakáscélú támogatásról. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselőtestületének 7/2004./VI.1./ rendelete

Részletesebben

MURAKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2000.(VII. 13.) számú RENDELETE a helyi és munkáltatói lakáscélú támogatásokról

MURAKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2000.(VII. 13.) számú RENDELETE a helyi és munkáltatói lakáscélú támogatásokról MURAKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2000.(VII. 13.) számú RENDELETE a helyi és munkáltatói lakáscélú támogatásokról Murakeresztúr Községi Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.. A rendelet hatálya Magyarpolány Község közigazgatási területére terjed ki. Általános rendelkezések

A rendelet hatálya 1.. A rendelet hatálya Magyarpolány Község közigazgatási területére terjed ki. Általános rendelkezések Magyarpolány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2008. (VIII. 1.) rendelete a lakáshoz jutás önkormányzati támogatásáról (egységes szerkezetben) Magyarpolány Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról 1 Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Kihirdetve: 2014. május 21. Kifüggesztve: 2014. május

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2017. (IV.27.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról. 1. Általános rendelkezések

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2017. (IV.27.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról. 1. Általános rendelkezések Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2017. (IV.27.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; 531 031 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2019. 9. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testülethez az önkormányzati

Részletesebben

Uzsa Település Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2006. (IV.26.) Kt. rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról 1

Uzsa Település Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2006. (IV.26.) Kt. rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról 1 Uzsa Település Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2006. (IV.26.) Kt. rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról 1 Uzsa Települési Önkormányzat Képviselő-testülete lakás vásárlásának és építésének támogatására,

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/2014.(V.05.) sz. önkormányzati rendelete. a lakáscélú helyi támogatásról

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/2014.(V.05.) sz. önkormányzati rendelete. a lakáscélú helyi támogatásról TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2014.(V.05.) sz. önkormányzati rendelete a lakáscélú helyi támogatásról A rendelet 2014. május 05-én kihirdetésre került. Dr. Menyhárt Anett

Részletesebben

...á._..._...4.~:...~.~... Faragóné Széles Andrea. , '\/f,\ NyíREGYHÁZA. SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA

...á._..._...4.~:...~.~... Faragóné Széles Andrea. , '\/f,\ NyíREGYHÁZA. SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-585; FAX: +3642524-586 E-MAIL: NYHSZOC@NYIREGYHAZA.HU

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1994. (VIII. 8.), 19/1994. (XI. 21.), 8/1999.(V. 1.), 13/1999.(XI. 30), 8/2002.(IV.30), 9/2003. (IV.29.), 13/2005.(IX.01.) és a 9/2006.(III.28.) számú

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 49/2004.(XII.16.) Kt. sz. rendelete. a lakások és helyiségek elidegenítéséről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 49/2004.(XII.16.) Kt. sz. rendelete. a lakások és helyiségek elidegenítéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 49/2004.(XII.16.) Kt. sz. rendelete a lakások és helyiségek elidegenítéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2017. (XII.4.) önkormányzati rendelete a lakáscélú igények helyi támogatásáról

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2017. (XII.4.) önkormányzati rendelete a lakáscélú igények helyi támogatásáról Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2017. (XII.4.) önkormányzati rendelete a lakáscélú igények helyi támogatásáról Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 43/2007. (XI. 13.) rendelete a lakásépítés, lakásvásárlás önkormányzati támogatásáról

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 43/2007. (XI. 13.) rendelete a lakásépítés, lakásvásárlás önkormányzati támogatásáról Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 43/2007. (XI. 13.) rendelete a lakásépítés, lakásvásárlás önkormányzati támogatásáról Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat

Részletesebben

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 18/2005. (X.01.), a 17/2009. (VIII.25.), a 7/2010. (IV.20.), a 9/2011. (IV.20.), a 14/2012. (X.10.) valamint a 7/2013. (III.20.) önkormányzati rendeletekkel

Részletesebben

KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 9 /2014.(IX. 25.) rendelete. az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról.

KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 9 /2014.(IX. 25.) rendelete. az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról. KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9 /2014.(IX. 25.) rendelete az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról. Kállósemjén Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

(Egységes szerkezet) A rendelet hatálya

(Egységes szerkezet) A rendelet hatálya Szarvas Város Önkormányzata 33/2000. (X.19.) számú helyi rendelettel módosított 24/2000. (VIII.24) számú helyi rendelete a 2000. évi belvíz sújtotta lakóépületek újraépítéséhez és felújításához nyújtandó

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2011. (VI.24.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e A LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOKRÓL

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2011. (VI.24.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e A LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOKRÓL KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2011. (VI.24.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e A LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOKRÓL (A 14/2013. (IV.25.), 3/2015. (II.20.) és a 10/2015. (III.31.) önkormányzati

Részletesebben

23/2001./XII.l8./ Önk.sz. rendelete * A rendelet célja 1.. A támogatás feltételei 2..

23/2001./XII.l8./ Önk.sz. rendelete * A rendelet célja 1.. A támogatás feltételei 2.. *Módosította a 19/2005./XII.13./ sz. rendelet KÖTEGYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 23/2001./XII.l8./ Önk.sz. rendelete * A LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOKRÓL. Kötegyán Község Önkormányzatának Képviselő-testület

Részletesebben

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015. (IV. 23.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Szajol Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 21/2006. (VIII.30.) sz. rendelete. a lakástámogatás helyi szabályairól.

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 21/2006. (VIII.30.) sz. rendelete. a lakástámogatás helyi szabályairól. Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testülete 21/2006. (VIII.30.) sz. rendelete a lakástámogatás helyi szabályairól. A Képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

T/1489. számú. törvényjavaslat

T/1489. számú. törvényjavaslat MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T/1489. számú törvényjavaslat az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról, valamint a hiteles tulajdonilap-másolat igazgatási szolgáltatási díjáról szóló 1996.

Részletesebben

A rendelet hatálya 2.. /1/ Kiterjed a Mérk Nagyközség közigazgatási területén belül építendő vagy vásárolandó lakásokra.

A rendelet hatálya 2.. /1/ Kiterjed a Mérk Nagyközség közigazgatási területén belül építendő vagy vásárolandó lakásokra. Mérk Nagyközség Képviselő-testületének 9/2008./VI.20./ kt. rendelete Az eső lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról A Képviselő-testület! Mérk Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete az 1990. évi

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 11/1999. (IX.7.) KT. számú rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 11/1999. (IX.7.) KT. számú rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 11/1999. (IX.7.) KT. számú rendelete a belvíz sújtotta lakóépületek vásárlásához, újraépítéséhez és felújításához nyújtandó önkormányzati támogatásról

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2007. (IV. 04.) RENDELETE. az első lakáshoz jutók támogatásának rendszeréről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2007. (IV. 04.) RENDELETE. az első lakáshoz jutók támogatásának rendszeréről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2007. (IV. 04.) RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásának rendszeréről (egységes szerkezetben a 24/2010.(XI.22.) rendelettel) Mátészalka Város

Részletesebben

Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2018. (...) önkormányzati rendelete otthonteremtési támogatásáról

Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2018. (...) önkormányzati rendelete otthonteremtési támogatásáról Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2018. (...) önkormányzati rendelete otthonteremtési támogatásáról Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 19/2009.(VI. 30.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 19/2009.(VI. 30.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 19/2009.(VI. 30.) KGY r e n d e l e t e a szociális rászorultságtól függő egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 8/2007. (II. 13.)

Részletesebben

TERVEZET (2016. április) Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2016.(..) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutás támogatásáról

TERVEZET (2016. április) Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2016.(..) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutás támogatásáról TERVEZET (2016. április) Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2016.(..) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutás támogatásáról Mágocs Város Önkormányzat Képviselőtestülete Magyarország

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6/2003. (III. 25.) SZ. RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásáról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6/2003. (III. 25.) SZ. RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásáról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6/2003. (III. 25.) SZ. RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásáról egységes szerkezetben a 19/2003. (VIII. 26.), a 21/2004. (V. 27.), 5/2005. (III. 29.), 17/2009. (V.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: XI. 8008-3/2005 Előadó: Dr. Tóth Kálmán Mell.: Bizottsági állásfoglalás Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető. Készítette: Dr. Zöldi Krisztián jogi előadó. Javaslat

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető. Készítette: Dr. Zöldi Krisztián jogi előadó. Javaslat Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető Készítette: Dr. Zöldi Krisztián jogi előadó Javaslat Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzatának a lakásépítés és lakásvásárlás önkormányzati

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Képvisel -testületének 14/2001. ( ) Önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lév lakások lakbérér

Kunszentmiklós Város Képvisel -testületének 14/2001. ( ) Önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lév lakások lakbérér Kunszentmiklós Város Képviselő-testületének 14/2001. (06. 22.) Önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások lakbéréről, valamint a lakások és helyiségek elidegenítéséről. Módosítva:

Részletesebben