PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET álláskeresők önfoglalkoztatását elősegítő támogatás igénybevételére A támogatás célja:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET álláskeresők önfoglalkoztatását elősegítő támogatás igénybevételére A támogatás célja:"

Átírás

1 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló évi IV. törvény (a továbbiakban: Flt.) 17. -a, továbbá a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról valamint a Munkaerő-piaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII. 16) MüM rendelet 10. -a által biztosított jog alapján, továbbá a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja PÁLYÁZATOT HIRDET álláskeresők önfoglalkoztatását elősegítő támogatás igénybevételére A támogatás célja: Legalább három hónapja nyilvántartott álláskeresők vállalkozói készségének, hajlandóságának előmozdítása, saját vállalkozás, illetve vállalkozói tevékenység beindítására való ösztönzése. Pályázaton részt vehet, aki - a pályázat benyújtását közvetlenül megelőzően beleértve a pályázat benyújtásának napját is a munkaügyi központ illetékességi területén legalább három hónapja folyamatosan álláskeresőként nyilvántartott, és - vállalja önmaga foglalkoztatását a) egyéni vállalkozás keretében, vagy b) új induló társas vállalkozás keretében, a társaság tevékenységében személyesen közreműködő tagjaként, vagy c) már működő társas vállalkozáshoz való csatlakozással, a társaság tevékenységében személyesen közreműködő tagjaként, vagy d) a személyi jövedelemadóról szóló évi CXVII törvény 3. -a 18. pontjában meghatározott mezőgazdasági őstermelőként oldja meg. Már működő gazdasági társaságba történő belépés esetén csak az a pályázó támogatható, aki január 1. előtt létrehozott gazdasági társasághoz a társaság munkájában személyesen közreműködő tagként csatlakozik. A támogatás nyújtása szempontjából egyéni vállalkozó, aki - vállalkozóként végez vállalkozási tevékenységet, - az a magánszemély, aki az egészségügyi és szociális vállalkozásról szóló jogszabály alapján orvosi, klinikai, szakpszichológusi magántevékenységet folytat, - a jogi személy részlegét szerződéses rendszerben üzemeltető magánszemély, - az egyéni ügyvéd, az egyéni szabadalmi ügyvivő, - a közjegyző (kivéve, ha e tevékenységét közjegyzői iroda tagjaként folytatja), - a bírósági végrehajtásról szóló törvény szerint önálló bírósági végrehajtó (kivéve, ha e tevékenységét végrehajtói iroda tagjaként folytatja), - a gyógyszerészi magántevékenység, falugondnoki tevékenység, tanyagondnoki tevékenység, vagy szociális szolgáltató tevékenység folytatásához szükséges engedéllyel rendelkező magánszemély e tevékenysége tekintetében, - egyénileg tevékenykedő európai közösségi jogász az ügyvédekről szóló törvényben meghatározott tevékenysége tekintetében (kivéve, ha e tevékenységét ügyvédi iroda tagjaként vagy alkalmazottként végzi), - a magán állatorvosi tevékenységet folytató magánszemély.

2 - 2 - Nem támogatható az a pályázó: - akinek a pályázata nem felel meg a vonatkozó jogszabályoknak, illetve a pályázati kiírásban megfogalmazott egyéb feltételeknek, vagy - nem a megjelölt adatlapon, nem az előírt példányban, illetve nem megfelelően (ideértve a formai és/vagy számszaki hibákat is.), vagy hiányosan nyújtja be pályázatát, vagy - a pályázatában és/vagy a hatósági szerződés megkötése során valótlan adatot közöl (ebben az esetben az esetleg már megítélt támogatás is visszavonásra kerül), vagy - akinek az államháztartás alrendszereivel szemben (akár csak eggyel is, ideértve az elkülönített állami pénzalapokat is) lejárt esedékességű tartozása van, vagy - aki köztartozás-mentességét nem igazolja - aki a Munkaerőpiaci Alapból kapott támogatásokkal kapcsolatban vállalt kötelezettségeit nem teljesítette, illetve időarányosan nem teljesíti, vagy - aki olyan gazdasági társaságba kíván belépni, amely társaságnak az államháztartás alrendszereivel szemben (akár csak eggyel is, ideértve az elkülönített állami pénzalapokat is) lejárt esedékességű tartozása van, vagy - aki olyan gazdasági társaságba kíván belépni, amely társaság a Munkaerőpiaci Alapból kapott támogatásokkal kapcsolatban vállalt kötelezettségeit nem teljesítette, illetve időarányosan nem teljesíti, vagy - aki olyan gazdasági társaságba kíván belépni, amely társaság csőd-, felszámolási-, illetve végelszámolási eljárás alatt áll, illetve amelynek saját tőkéje előző évben negatív volt. - A pályázat beadása előtt tagja volt annak a gazdasági társaságnak, amelyben a tevékenység támogatását kérte. - Aki ügynöki tevékenységet kíván folytatni. - A pályázó önmaga foglalkoztatását a személyi jövedelemadóról szóló évi CXVII törvény 3. -a 18. pontjában meghatározott mezőgazdasági őstermelőként kívánja megoldani és a pályázat beadása előtt (1 éven belül) rendelkezett érvényes igazolvánnyal. A vállalkozóvá válást elősegítő támogatás formái: A) 3 millió Ft-ig terjedő, 34 % -ban kamatmentes visszatérítendő tőkejuttatás és 66 % -ban vissza nem térítendő tőkejuttatás. B) legfeljebb hat hónap időtartamra, havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő támogatás. Az A) és B) pontban meghatározott támogatási formák együttesen és külön-külön is nyújthatók. Csak a B) pontban meghatározott támogatás a 25 év feletti és 50 év alatti korcsoportba tartozóknak nyújtható.

3 - 3 - Az A) és B) pontban meghatározott támogatások pályázati feltételei: A pályázó - a támogatás iránti pályázatát a vállalkozói tevékenység megkezdése előtt benyújtja, - a támogató döntés közlését követő 30 napon belül hatósági szerződést köt a munkaügyi központtal, - legkésőbb a hatósági szerződés megkötéséig csatolja a vállalkozás alapítására vonatkozó és a tevékenység megkezdéséhez szükséges dokumentumokat (pl. egyéni vállalkozás nyilvántartásba vételéről igazolás, vállalkozói igazolvány, mezőgazdasági őstermelői igazolvány és annak betétlapja, gazdasági társaság esetén a társaságot bejegyző cégbírósági végzés/módosítás. szakhatósági engedélyek, stb.), - vállalja, hogy a támogatás fogadására, pénzforgalmának lebonyolítására, illetve a visszafizetések teljesítéséhez a hatósági szerződés megkötéséig az A.) pontban meghatározott támogatás esetén vállalkozói bankszámlát, B.) pontban meghatározott támogatás esetén vállalkozói bankszámlát vagy lakossági folyószámlát nyit, és ennek szerződését csatolja, - vállalja, hogy köztartozás-mentességét igazolja - vállalja, hogy a vállalkozói/lakossági bankszámlájára azonnali beszedési megbízást (inkasszót) engedélyez, - vállalja, hogy a munkaügyi központ kérésére a pályázat érdemi elbírálásához az előírt kötelező mellékletein túl egyéb iratot is (pl. előzetes elvi szakhatósági engedélyek, szándéknyilatkozatok, bérleti előszerződés, adásvételi előszerződés) becsatol; - vállalja, hogy a vállalkozás vagy mezőgazdasági őstermelői tevékenység megszűnését öt napon belül a munkaügyi központnak bejelenteni Az A) pontban meghatározott támogatás további feltételei: A pályázó - vállalja, hogy a hatósági szerződésben megjelölt időpontig tevékenységét (a létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat) megkezdi. - rendelkezik a vállalkozás pénzügyi és piaci megalapozottságát bemutató, alátámasztó legalább a tőkejuttatás visszafizetéséig tartó időtartamra üzleti tervvel, - vállalja, hogy a vállalkozást legalább 3 évig, de minimum a visszafizetés befejezéséig fenntartja, a pályázó ezen időszak alatt az Flt. 58. (5) bekezdés a) pontjában meghatározott munkaviszonyt nem létesíthet, - rendelkezik a vállalkozás indításához - a beruházás költségének legalább 20 százalékát elérő - saját forrással, amelybe az államháztartás alrendszereiből nyújtott támogatás, valamint a bankhitel nem számítható be, - építési beruházás esetén rendelkezik a beruházáshoz szükséges elvi hatósági engedélyekkel (a jogerős hatósági engedély a hatósági szerződés megkötésének feltétele), - a beruházást, a pályázatot befogadó munkaügyi központ által megküldött, a pályázó támogatásra való jogosultságáról szóló értesítés átvételét követően kezdi meg, - vállalja, hogy a hatósági szerződésben részletezett időpontig a költségekkel elszámol,

4 a beruházást legkésőbb november 25-ig befejezi és a támogatás kifizetésére vonatkozó elszámolását legkésőbb november 30-ig benyújtja, - rendelkezik a támogatás visszafizetésére, illetőleg kötelezettségszegés miatt történő visszafizetése esetére anyagi biztosítékkal, - a pályázatban megjelölt összegnél kevesebb támogatás megállapítása esetén kötelezettséget vállal arra, hogy o a megvalósításhoz szükséges pénzügyi fedezet különbözetét pótolja, és a pályázatban szereplő beruházást változatlan formában megvalósítja, vagy o a beruházás megvalósítására vonatkozó tervét a rendelkezésre álló összegek figyelembevételével átdolgozza, és csökkentett formában valósítja meg, ha nem vállalja, úgy pályázata elutasításra kerül. - több pályázót érintő új társult vállalkozás létrehozása esetében a pályázatokat egyenként, külön-külön kell benyújtani. Ebben az esetben minden pályázatban hivatkozni kell arra, hogy a társult vállalkozásnak kik a további tagjai. Abban az esetben, ha a támogatásban részesített Pályázó és a biztosítékul szolgáló ingatlan tulajdonosa (a továbbiakban: Zálogkötelezett) eltér, a zálogkötelezettnek mint harmadik személy, akinek jogát, jogos érdekét a hatósági szerződés érinti írásban nyilatkoznia kell, hogy hozzájárul a hatósági szerződés megkötéséhez. A B) pontban meghatározott támogatás további feltételei: - vállalja, hogy a hatósági szerződésben megjelölt időpontig tevékenységét (a létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat) megkezdi, és a támogatás folyósításának ideje alatt fenntartja. A pályázó ezen időszak alatt az Flt. 58. (5) bekezdés a) pontjában meghatározott munkaviszonyt nem létesíthet, - a munkaügyi központ a rendelkezésre álló forrást meghaladó támogatási igény beérkezése esetén az igényelttől rövidebb időtartamú támogatást is megítélhet, ezért ilyen esetekre tekintettel a pályázónak benyújtott pályázatában nyilatkoznia kell annak tudomásulvételéről, hogy amennyiben az általa igényelt támogatásnál rövidebb támogatási idő kerül megállapításra, és nem vállalja a vállalkozás megvalósítását, úgy pályázata elutasításra kerül. A támogatás forrása: A Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglalkoztatási alaprésznek a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja részére decentralizált keretnek az e célra elkülönített összege. A támogatás formája és mértéke: Az A) pontban meghatározott esetben legfeljebb 3 millió Ft-ig terjedő, 34 % -ban kamatmentes visszatérítendő tőkejuttatás és 66 %-ban vissza nem térítendő tőkejuttatás. Ez az összeg nem haladhatja meg az összes beruházási költség nettó értékének 80%-át, vagy az általános forgalmi adót (ÁFA) is tartalmazó érték 80%- át, amennyiben a támogatottnak a támogatásból finanszírozott beszerzése kapcsán ÁFA levonási joga nincs. A támogatás az ÁFA levonási joggal rendelkező pályázók esetében a beruházás nettó (ÁFA nélküli) költségéhez igényelhető, az ÁFA levonási joggal nem rendelkező pályázók esetében az ÁFA összegét is tartalmazó beruházás költségéhez igényelhető.

5 - 5 - A munkaügyi központ az igényelt támogatás összegétől kisebb mértékű támogatást is megítélhet. A B) pontban meghatározott esetben havonta (max. 6 hónapig) a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő vissza nem térítendő támogatás nyújtható. Az A) pontban meghatározott támogatás keretében elszámolható költségek: - Tárgyi eszközök (pl. gépek, technológiai berendezések, felszerelések, ügyviteli-, számítástechnikai eszközök, szoftverek, haszon- és mezőgazdasági haszongépjárművek, tenyészállatok stb.) beszerzéséhez, melyek a vállalkozási tevékenységet tartósan, legalább 1 éven túl szolgálják. (Tenyészállatnak kell tekinteni azokat az állatokat függetlenül attól, mennyi ideig szolgálják a vállalkozási tevékenységet -, amelyek a tenyésztés, a tartás során leválasztható terméket termelnek, s az ezen termékek értékesítéséből vagy a tenyészállatok egyéb hasznosításából megtérülnek a tartási költségek.) - A vállalkozás beindításához szükséges - megfelelő felépítménnyel rendelkező ingatlan (pl. műhely, üzlet, iroda stb.) a benne lévő használt használati, berendezési tárgyak nélkül, valamint földterület (pl. mezőgazdasági művelésre alkalmas) vásárlásához. - A vállalkozás profiljához illeszkedő építési, bővítési, felújítási, korszerűsítési, átalakítási beruházáshoz. - Egyéb költségek (pl.: forgóeszköz, indulókészlet vásárlására a támogatott fejlesztési költség 20%-lehet maximum). - Az adásvételi szerződéssel igazolt beszerzések ingatlanvásárlás kivételével nem haladhatják meg az igényelt támogatási összeg 50%-át. Az A) pontban meghatározott támogatás keretében el nem számolható költségek köre: - Lízing, valamint részletfizetési, konstrukcióban történő beruházás, továbbá hatósági díjak, illetékek, gazdasági társaságok alapításának költsége, törzstőke, törzstőke emelése, bérleti jog megszerzése. - Személygépjármű (kivéve, ha a vállalkozás profilja személyszállítás, vagy gépjárművezetői oktatás) vásárlása. - Szállítási ágazatban a gépjárművek bekerülési értéke, a szállító berendezések (gördülő eszközök) bekerülési értéke. - Társas vállalkozáshoz csatlakozás esetén a szinten tartást szolgáló tárgyi eszköz bekerülési értéke. - A pályázat benyújtása előtt már megkezdett beszerzés, beruházás. (Megkezdettnek minősül a beszerzés az adásvételi szerződés keltével, az eladó által kiállított számla dátumával, építési beruházás esetén az építési naplóba történt első bejegyzéssel.) - Közeli hozzátartozók (házastárs, egyenes-ágbeli rokon, örökbefogadott, mostoha, és neveltgyermek, örökbefogadó mostoha, és nevelőszülő, valamint testvér) közötti ingatlanvásárlás. - Forgóeszköz vásárlás az egyéb költségeknél elszámolható mértéket meghaladó része. A vállalkozás indítását elősegítő támogatása igénylésének elbírálásánál előnyt élvez: - termelő vagy mezőgazdasági tevékenység,

6 kizárólag új tárgyi eszközök beszerzésének vállalása, - foglalkoztatási szempontból különösen nehéz helyzetben levő települések munkaerő-piaci feszültségét csökkentő fejlesztések, - roma álláskeresők önfoglalkoztatása, - családi vállalkozások, - az előírtnál magasabb saját erőt biztosítók, - kezdő egyéni vállalkozóknál és mezőgazdasági őstermelőknél a szakmai tapasztalattal és szakmai ismeretekkel rendelkezők, - a munkaerő-kereslet és kínálat helyi jellemzői, a térség foglalkoztatási helyzete alapján az álláskeresők munkába jutási esélyei rosszak. A támogatás nyújtásának feltételei: Az A) pont szerinti támogatás esetén saját forrás A támogatás igénybevételéhez a pályázónak saját forrással kell rendelkezni. A saját forrás mértéke a beruházás költségének legalább 20%-a. Saját forrásként kizárólag készpénz fogadható el, nem számolható el felvett hitel vagy egyéb állami támogatás. Az A) pont szerinti támogatás visszafizetésének biztosítása A pályázónak rendelkezni kell az igényelt támogatási összeg visszafizetésének biztosításához (visszatérítendő támogatás, kötelezettségszegés esetére) megfelelő értékű biztosítékkal, amely lehet: - Rendezett tulajdoni lappal rendelkező ingatlan, melynek értéke jelzálogjoggal terhelt ingatlan esetén a terhelésen felüli értéke - az igényelt támogatási összeg legalább 150%-a, - Terhelt ingatlan esetén a jelzálogjog jogosultjának hozzájárulása a további terheléshez. Ingatlan fedezet felajánlásához 30 napnál nem régebbi eredeti tulajdoni lap, szükséges. Nyertes pályázat esetén 90 napnál nem régebbi hivatalos értékbecslés vagy illetékhivatali határozat szükséges. Az értékbecslést végző személy bizonyítványának másolatát, illetve a bejegyzői határozatát is a hatósági szerződés megkötéséhez csatolni kell. Az ingatlan jelzálogjoggal történő megterheléséről a munkaügyi központ gondoskodik, melynek költsége az ügyfelet érinti. - A támogatási összeg 120 %-ának megfelelő feltétel nélküli és visszavonhatatlan bankgarancia, a pályázathoz a bankgarancia ígérvény csatolása szükséges. - Készfizetői kezes ,- Ft-ig terjedő támogatási igény esetén, a pályázathoz legalább 2 természetes személy (munkaügyi központ által meghatározott tartalmú) szándéknyilatkozata arról, hogy a támogatás odaítélése esetén a támogatás és szerződés szerinti járulékainak megfizetéséért készfizető kezességet vállal. A kezeseknek személyenként havi bruttó ,- Ft rendszeres jövedelemmel kell rendelkeznie, melyről munkáltatói vagy NAV jövedelemigazolást kell mellékelni. - Banki készfizetői kezes ,- Ft-ig terjedő támogatási igény esetén, a pályázathoz ígérvény csatolása szükséges. A biztosítékok a fent felsoroltak kombinálásával is teljesíthetők. A kifizetés feltétele a felsorolt biztosítékok dokumentáltságának teljes körű teljesítése.

7 Amennyiben a pályázó olyan vállalkozáshoz csatlakozik, amely január 1- je előtt működött, és ebből legalább 2 évben az adózás előtti eredménye pozitív volt nem köteles fedezetet felajánlani. A pályázó és a működő vállalkozás ez esetben köteles a hatósági szerződés megkötése előtt - valamennyi fizetési számlájára vonatkozó, a támogató javára szóló beszedési megbízás benyújtani A támogatás folyósítása: Az A) pontban meghatározott támogatás a hatósági szerződés aláírása után - a támogatás fedezeteként felajánlott biztosítékokra vonatkozó szabályok figyelembe vételével (jelzálogszerződés megkötését és a vagyoni fedezetre történő jelzálogjog bejegyzését követően) - az alábbiak szerint kerül folyósításra: - A támogatás maximum 3 részletben vehető igénybe. - A támogatás folyósítása a hatósági szerződésben megjelölt költségeket igazoló pénzügyi alapbizonylatok és legalább a saját forrás felhasználását igazoló bizonylatok (pénzintézeti terhelési- vagy pénztárbizonylat, illetve készpénzfizetési számla) alapján történik. A támogatás folyósításának tényleges kezdete mindig a hatósági szerződésben meghatározott időpont. - A beszerzést a pályázónak kell előfinanszírozni, az egyes támogatás igénylési időszakokban a már megvalósult és pénzügyileg rendezett elemekre igényelhető támogatás. A folyósítás minden kifizetésnél a saját forrás, a visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatás arányait figyelembe véve történik. - A támogatás igénylésénél elfogadható bizonylatok köre: 1. eredeti számla, számlát helyettesítő okmány, pl. adásvételi szerződés, egyéb hatóságok, hivatalos szervek által kiállított dokumentum. A külföldön vásárolt termékek esetén a számla hiteles fordítása szükséges. Nem EU tagállamból beszerzett import termékek esetén a VPOP dokumentumai (fuvarlevél, származási bizonyítvány stb.) becsatolandók. 2. pénzügyi teljesítést igazoló eredeti iratok, mint bankszámla kivonat, kiadási pénztárbizonylat, készpénz teljesítésű számlán, fizetve felirat stb. Magánszemélytől elfogadott adásvételi szerződés esetén a dokumentumba kell foglalni a kifizetés megtörténtét, két tanú vagy ügyvédi ellenjegyzés vagy közjegyzői okiratba foglalás szükséges. 3. a tulajdonosváltás bizonylatai, gépjármű vásárláskor forgalmi engedély és törzskönyv, élőállat esetén marhalevél, hatósági jelzéssel ellátott egyéb ingóságnál gyári számot tartalmazó dokumentum, egyéb hatósági okirat szükséges. A támogatási szerződés megkötésekor a konkrét esetben elfogadható bizonylatok köre meghatározásra kerül a munkaügyi központ részéről a szerződésben. - A támogatás összege a bemutatott eredeti bizonylatok, valamint a teljesítést igazoló bizonylatok alapján - a Magyar Államkincstáron keresztül kerül utalásra a támogatott inkasszót befogadó bankszámlájára.

8 - 8 - A B) pontban meghatározott támogatás a hatósági szerződés aláírása után a Magyar Államkincstáron keresztül kerül folyósításra havi rendszerességgel utólag, a tárgyhót követő hónapban, legfeljebb 6 hónap időtartamban a Támogatott vállalkozói bankszámlájára vagy lakossági folyószámlájára. A B) pontban meghatározott támogatás folyósításának kezdő napja: a) a bejelentési kötelezettséggel járó egyéni vállalkozás létrehozása esetén az egyéni vállalkozás nyilvántartásba vételének időpontja, b) mezőgazdasági őstermelői tevékenység esetében a mezőgazdasági őstermelői igazolvány kiállításának napja, c) minden más vállalkozás esetében a vállalkozás cégjegyzékbe történő bejegyzésének, illetve a változásbejegyzésnek a napja. A támogatás visszafizetése: Az A) pontban meghatározottak szerinti visszatérítendő támogatás visszafizetésére legkésőbb a hatósági szerződés aláírását követő 13. hónap kezdetétől történik, a pályázatban vállalt időtartam alatt, maximum 60 hónap alatt, a munkaügyi központ által megállapított egyenlő részletekben (negyedévente), a hatósági szerződésben meghatározott ütemezés szerint. A szerződésszegés jogkövetkezményei: Ha a támogatott a hatósági szerződésben foglaltakat megszegi, nem, vagy csak részben teljesíti, a támogatást a visszakövetelés időpontjában hatályos, a kötelezettségszegés napjától a visszakövetelésről rendelkező határozat meghozatalának napjáig a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) a (3) bekezdése szerint kiszámított késedelmi pótlékkal növelt összegben kell visszafizetni. Amennyiben a kötelezett visszafizetési kötelezettségének a visszakövetelésről rendelkező határozatban megjelölt határidőig nem tesz eleget, e határidő elmulasztásának napjától a befizetés napjáig a támogatás összegének alapulvételével kiszámított késedelmi pótlékot is köteles fizetni. Ha a támogatott a hatósági szerződésben meghatározott bejelentési, adatszolgáltatási kötelezettségének nem, vagy nem az előírt módon tesz eleget, vagy valótlan adatot szolgáltat, Ft-ig terjedő rendbírság fizetésére kötelezhető. A visszafizetés eredménytelensége esetén az anyagi biztosítékok mellett végrehajtás érvényesíthető. A pályázat benyújtásának helye, határideje, elbírálása A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS -ban és a pályázati egységcsomagban foglaltaknak megfelelően készített pályázatokat 1 db eredeti és 1 db másolati példányban, kötelező mellékletekkel felszerelve, összefűzve június 29-ig illetve augusztus 13-ig lehet benyújtani személyesen vagy postai úton a munkaügyi központ illetékes kirendeltségénél. Amennyiben a vállalkozóvá válás támogatására fordítható pénzügyi keret időközben kimerül, arról a munkaügyi központ közleményt tesz közzé.

9 - 9 - Az a pályázat, amely nem felel meg a pályázati felhívás feltételeinek, illetve a pályázati egységcsomagban foglaltaknak, határidőn túl, vagy hiányosan, érkezik be, érdemi elbírálás nélkül elutasításra kerülhet. Hiánypótlást kizárólag a munkaügyi központ kezdeményezhet! Formai szempontból hiányosnak minősülő, vagy számítási hibát tartalmazó pályázat esetében a munkaügyi központ szólítja fel a pályázót arra, hogy a hiányosságot pótolja, a hibát javítsa a felszólításról szóló értesítés átvételétől számított 8 napon belül. Formai hiányosságnak kizárólag a pályázati adatlapok, nyilatkozatok valamelyik rovatának üresen hagyása, vagy az űrlaphoz csatolandó valamelyik adatlap, nyilatkozat, dokumentum hiánya számít. A hiánypótlást követően is formailag hiányosnak minősülő, vagy számítási hibát tartalmazó pályázat nem felel meg a támogatásra való jogosultsági feltételeknek. A pályázatok elbírálásáról mérlegelési jogkörben a kirendeltség vezetője, a pályázat benyújtását követően legfeljebb 90 napon belül dönt. A nyertes pályázókkal a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja hatósági szerződést köt, melyben részletesen rögzítésre kerülnek a támogatással kapcsolatos jogok és kötelezettségek. A csak a B) pontban meghatározott támogatást igénylők esetében a PÁLYÁZATI FELHÍVÁS -ban és a pályázati adatlapban foglaltaknak megfelelően készített pályázatokat 1 db eredeti és 1 db másolati példányban, november 15. napján óráig lehet benyújtani személyesen vagy postai úton a munkaügyi központ illetékes (az álláskeresőt nyilvántartó) kirendeltségénél. A pályázatok elbírálásáról a munkaügyi központ illetékes kirendeltségének vezetője mérlegelési jogkörben, a pályázat benyújtását követően legfeljebb 30 napon belül dönt, s ezt követően a támogatottal hatósági szerződést köt, melyben részletesen rögzítésre kerülnek a támogatással kapcsolatos jogok és kötelezettségek. Amennyiben a pályázó a támogató döntés közlését követő 30 napon belül nem csatolja a kötelezően csatolandó mellékleteket, a hatósági szerződés nem köthető meg, támogatás nem nyújtható. A Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a rendelkezésre álló forrást meghaladó támogatási igény beérkezése esetén az igényeltnél kisebb összegű támogatás is odaítélhető, illetve a pályázat forráshiány miatt elutasítható. A pályázattal kapcsolatban információ kérhető a munkaügyi központ illetékes kirendeltségén. A pályázatot a részletes pályázati egységcsomagban foglaltak szerint kell összeállítani, amely térítésmentesen vehető át a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja illetékes kirendeltségein. A tőkejuttatást is igénylő pályázók a pályázattal kapcsolatban további információt kérhetnek: Bodorkós Ferencné tel.: 94/ A pályázati adatlap a honlapról is letölthető. A vállalkozói tevékenységet a pályázó a pályázat benyújtását követő naptól saját kockázatára megkezdheti, azonban a támogatás oda nem ítélése, vagy csökkentett mértékben való odaítélése esetén kártérítési igénnyel a munkaügyi központhoz nem fordulhat.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET MUNKAÜGYI KÖZPONTJA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET MUNKAÜGYI KÖZPONTJA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET MUNKAÜGYI KÖZPONTJA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Támogatás szakmai iránya. Megvalósítandó cél. Kedvezményezettek

PÁLYÁZAT. Támogatás szakmai iránya. Megvalósítandó cél. Kedvezményezettek PÁLYÁZAT Program neve Támogatás szakmai iránya Megvalósítandó cél Kedvezményezettek Kizáró okok Munkaerő-piaci Alap Álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő tőkejuttatás támogatás igénybevételére A

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Tolna Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Tolna Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő. támogatásra.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő. támogatásra. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő. támogatásra.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő. támogatásra. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV.

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban:

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatás pályázati felhívásának szabályairól

TÁJÉKOZTATÓ. az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatás pályázati felhívásának szabályairól TÁJÉKOZTATÓ az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatás pályázati felhívásának szabályairól A Veszprém Megyei Kormányhivatal (továbbiakban: kormányhivatal) a vállalkozóvá válás elősegítésére

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Tolna Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére. M u n k a ü g y i K ö z p o n t j a PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról

Részletesebben

11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk

11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok 11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra (NFA-DECFA-VVT-2018.) (1.sz. módosítás) A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. PÁLYÁZATOT HIRDET a Postapartner program keretében vállalkozóvá válást elısegítı támogatások igénybevételére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. PÁLYÁZATOT HIRDET a Postapartner program keretében vállalkozóvá válást elısegítı támogatások igénybevételére Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek ellátásáról

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Baranya Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresık önfoglalkoztatóvá válásának támogatására A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás

Részletesebben

Pályázati úton igényelhető tőkejuttatás támogatás

Pályázati úton igényelhető tőkejuttatás támogatás 2017. évre szóló PMKH/1244/2017 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra (vissza nem térítendő tőkejuttatás támogatás) Pest Megyei Kormányhivatal (továbbiakban: PMKH)

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Veszprém Megyei Kormányhivatal (a továbbiakban: kormányhivatal) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a továbbiakban: Flt.) 17.,

Részletesebben

2016. évre szóló TVI/264/2/(2016) PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2016. évre szóló TVI/264/2/(2016) PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2016. évre szóló TVI/264/2/(2016) PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra (vissza nem térítendő tőkejuttatás támogatás) Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya

Részletesebben

2017. évre szóló PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és TÁJÉKOZTATÁS vállalkozóvá válást elősegítő támogatás (tőkejuttatás) elnyerésére

2017. évre szóló PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és TÁJÉKOZTATÁS vállalkozóvá válást elősegítő támogatás (tőkejuttatás) elnyerésére 2017. évre szóló PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és TÁJÉKOZTATÁS vállalkozóvá válást elősegítő támogatás (tőkejuttatás) elnyerésére Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: BFKH) a foglalkoztatás elősegítéséről

Részletesebben

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal (továbbiakban: kormányhivatal) a foglalkoztatás elősegítéséről

Részletesebben

Csongrád Megyei Kormányhivatal PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

Csongrád Megyei Kormányhivatal PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Csongrád Megyei Kormányhivatal 2016. évre szóló PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A Csongrád Megyei Kormányhivatal (a továbbiakban: Kormányhivatal) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresık vállalkozóvá válását elısegítı támogatására A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ (a továbbiakban: munkaügyi központ) a

Részletesebben

MUNKAHELYTEREMTÉS 2011. 2011.02.18.

MUNKAHELYTEREMTÉS 2011. 2011.02.18. MUNKAHELYTEREMTÉS 2011. 2011.02.18. Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására 1. Pályázat célja Új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása elsősorban

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Veszprém Megyei Kormányhivatal (a továbbiakban: kormányhivatal) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a továbbiakban: Flt.) 17.,

Részletesebben

2015. évre szóló PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és TÁJÉKOZTATÁS vállalkozóvá válást elősegítő támogatás (tőkejuttatás) elnyerésére

2015. évre szóló PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és TÁJÉKOZTATÁS vállalkozóvá válást elősegítő támogatás (tőkejuttatás) elnyerésére 2015. évre szóló PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és TÁJÉKOZTATÁS vállalkozóvá válást elősegítő támogatás (tőkejuttatás) elnyerésére A Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: BFKH) a foglalkoztatás elősegítéséről

Részletesebben

Megjelent a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által meghirdetett MPA-2010-1 Munkahelyteremtő beruházások támogatása című pályázati felhívás!

Megjelent a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által meghirdetett MPA-2010-1 Munkahelyteremtő beruházások támogatása című pályázati felhívás! Megjelent a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által meghirdetett MPA-2010-1 Munkahelyteremtő beruházások támogatása című pályázati felhívás! A pályázat alapján 1,5 milliárd Ft támogatási keretösszeg

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. megnevezése:.. címe (irányító száma):. telefon/fax száma:... postacíme: adószáma: társadalombiztosítási törzsszáma:...

PÁLYÁZATI ADATLAP. megnevezése:.. címe (irányító száma):. telefon/fax száma:... postacíme: adószáma: társadalombiztosítási törzsszáma:... Paks Város Önkormányzati Képviselő-testületének Gazdasági Bizottsága PÁLYÁZATI ADATLAP a helyi foglalkoztatottság növekedésének elősegítését, valamint a meglévő foglalkoztatotti létszám megtartását, ezáltal

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S P Á L Y Á Z A T O T H I R D E T

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S P Á L Y Á Z A T O T H I R D E T B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal (továbbiakban: Kormányhivatal) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991.

Részletesebben

TERVEZET a Vállalkozás Fejlesztési Bizottság javaslataival kibővítve. Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Vállalkozás Fejles...

TERVEZET a Vállalkozás Fejlesztési Bizottság javaslataival kibővítve. Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Vállalkozás Fejles... 1 / 7 TERVEZET a Vállalkozás Fejlesztési Bizottság javaslataival kibővítve Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Vállalkozásfejlesztési Alap szabályzata I. 1. Az Alap rendelkezésére álló összegét

Részletesebben

Pályázati felhívás a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására NFA-2013-KKV

Pályázati felhívás a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására NFA-2013-KKV Pályázati felhívás a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására NFA-2013-KKV Pályázat célja: KKV-k fejlődésének elősegítése, piaci pozíciójuk megerősítése, versenyképességük

Részletesebben

2018. évre szóló PMKH/2033/2018 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2018. évre szóló PMKH/2033/2018 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2018. évre szóló PMKH/2033/2018 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra (vissza nem térítendő tőkejuttatás támogatás) A Pest Megyei Kormányhivatal (továbbiakban: PMKH)

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S. országos közfoglalkoztatási program támogatására 2011/2 nemzeti parkok számára

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S. országos közfoglalkoztatási program támogatására 2011/2 nemzeti parkok számára P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S országos közfoglalkoztatási program támogatására 2011/2 nemzeti parkok számára A Nemzetgazdasági Minisztérium m e g h í v á s o s p á l y á z a t o t h i r d e t regisztrált

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum. Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ (hátrányos helyzetűek)

Új Szöveges dokumentum. Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ (hátrányos helyzetűek) Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ (hátrányos helyzetűek) TÁJÉKOZTATÓ a foglalkozatás bővítését szolgáló támogatásról (bértámogatás) hátrányos helyzetű álláskereső foglalkoztatása esetén

Részletesebben

Pályázati tájékoztató Megjelent a Mikrovállalkozások fejlesztése - GOP-2011-2.1.1/M elnevezésű pályázati kiírás

Pályázati tájékoztató Megjelent a Mikrovállalkozások fejlesztése - GOP-2011-2.1.1/M elnevezésű pályázati kiírás Pályázati tájékoztató Megjelent a Mikrovállalkozások fejlesztése - GOP-2011-2.1.1/M elnevezésű pályázati kiírás Benyújtás végső határideje: 2011. március 1.- 2013. február 28. A projekt megvalósítása a

Részletesebben

2019. évre szóló PMKH/3323/2019 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2019. évre szóló PMKH/3323/2019 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2019. évre szóló PMKH/3323/2019 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra (vissza nem térítendő tőkejuttatás támogatás) A Pest Megyei Kormányhivatal (továbbiakban: PMKH)

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E az újpesti kisvállalkozások gazdaságfejlesztési támogatásáról (T E R V E Z E T) Budapest Főváros

Részletesebben

Új Magyarország mikrohitelek

Új Magyarország mikrohitelek Új Magyarország mikrohitelek ÚJ MAGYARORSZÁG MIKROHITEL KONSTRUKCIÓ-FORGÓESZKÖZRE Érvényes: 2010. január 1-től visszavonásig. A jogosultság feltételei - nyereség orientált vállalkozásnak kell lennie, azaz

Részletesebben

ÖSSZESÍTŐ ADATLAP. A kérelmező szervezet teljes neve:... A kérelmező szervezet rövidített neve:...

ÖSSZESÍTŐ ADATLAP. A kérelmező szervezet teljes neve:... A kérelmező szervezet rövidített neve:... Ügyiratszám 1 : Érkezett 1 : ÖSSZESÍTŐ ADATLAP 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve:... A kérelmező szervezet rövidített neve:... Gazdálkodási formakód 2 : A kérelmező jogállása: Amatőr

Részletesebben

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ADATLAP fizetési könnyítési (fizetési halasztási, részletfizetési) kérelmek elbírálásához gazdasági társaságok részére I. Kérelmező azonosító adatai Kérelmező neve: Székhelye:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ANYAG a MEGŐRZÉS-9122/2009 pályázatról

TÁJÉKOZTATÓ ANYAG a MEGŐRZÉS-9122/2009 pályázatról f TÁJÉKOZTATÓ ANYAG a MEGŐRZÉS-9122/2009 pályázatról MEGŐRZÉS-9122/2009 (A foglalkoztatottság megőrzésének támogatása a gazdasági visszaesés következtében átmenetileg nehéz helyzetbe jutott munkáltatóknál)

Részletesebben

I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályi rendelkezések különösen:

I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályi rendelkezések különösen: A.../2010. (XII..) KORM. RENDELET 9. -ÁBAN MEGHATÁROZOTT, ÁTMENETI INTÉZKEDÉS KERETÉBEN NYÚJTOTT KÖZFOGLALKOZTATÁS TÁMOGATÁSÁNAK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési Operatív Program. d) SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók

Gazdaságfejlesztési Operatív Program. d) SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók Pályázat Program neve: Program kódja: Gazdaságfejlesztési Operatív Program GOP-2012-2.2.4 Támogatás szakmai iránya: Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahely teremtési képességének támogatása Megvalósítandó

Részletesebben

Foglalkoztatási támogatások

Foglalkoztatási támogatások Foglalkoztatási támogatások Projektek Az Európai Unió támogatásával és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat közreműködésével megvalósuló programok: 1. Ifjúsági Garanciarendszer keretében megvalósuló munkaerőpiaci

Részletesebben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a pályázatot hirdet Jegyzetelő szolgáltatás támogatása felsőoktatásban tanuló fogyatékos hallgatók érdekében (kód: 21221) címmel 1. A PÁLYÁZAT

Részletesebben

II. A munkaadó kötelezettségei

II. A munkaadó kötelezettségei A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1.3. Út a munka világába elnevezésű program (továbbiakban: TÁMOP 1.1.3. program) keretében nyújtott HELYKÖZI UTAZÁS TÁMOGATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI 1

Részletesebben

2. A rendelet célja a saját erőből történő lakáshoz jutás, a meglévő lakások szükség szerinti bővítésének, felújításának elősegítése.

2. A rendelet célja a saját erőből történő lakáshoz jutás, a meglévő lakások szükség szerinti bővítésének, felújításának elősegítése. Csolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2005.(IX.23.) ökr. számú rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról az azt módosító 11/2006. (V.05.) ökr. rendelettel egységes szerkezetben Csolnok

Részletesebben

- akit a járási hivatal álláskeresőként nyilvántart, vagy amennyiben a 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet

- akit a járási hivatal álláskeresőként nyilvántart, vagy amennyiben a 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet Ügytípus megnevezése: VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁS TÁMOGATÁSA LEGFELJEBB HAT HÓNAP IDŐTARTAMRA Ügytípus leírása: Az Flt. 17. -a, illetve a 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet 10. (1) bekezdése alapján az álláskeresők

Részletesebben

Pályázat, hitel, önerő? Honnan szerezzünk gyorsan olcsó forrást?

Pályázat, hitel, önerő? Honnan szerezzünk gyorsan olcsó forrást? Pályázat, hitel, önerő? Honnan szerezzünk gyorsan olcsó forrást? Előadó: Fehérváry Tamás 2011-10-27 Három termék Új Széchenyi Forgóeszköz Hitel 50 millió forintig, önerő nélkül Új Széchenyi Beruházási

Részletesebben

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a magyar közösségek szempontjából fontos konferenciák megrendezését, kiadványok megjelentetését.

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a magyar közösségek szempontjából fontos konferenciák megrendezését, kiadványok megjelentetését. A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása a szomszédos országokban működő magyar tudományos szervezetek 2015. évi konferencia- és kiadvány-támogatására 1. A pályázat célja A Magyar Tudományos Akadémiáról

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. A pályázó neve: A pályázat címe: A Polgármesteri Hivatal tölti ki! A pályázat azonosító száma: A pályázat beérkezési dátuma:

PÁLYÁZATI ADATLAP. A pályázó neve: A pályázat címe: A Polgármesteri Hivatal tölti ki! A pályázat azonosító száma: A pályázat beérkezési dátuma: PÁLYÁZATI ADATLAP Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének a gazdaságélénkítésről szóló 1/2010. (II.15.) Rendelete keretében támogatott a munkahely megtartása című pályázati felhíváshoz. A pályázó

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására 1. A pályázat célja A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek

Részletesebben

Munkahelyteremtő beruházások támogatása (NFA-2013-KKV)

Munkahelyteremtő beruházások támogatása (NFA-2013-KKV) Munkahelyteremtő beruházások támogatása (NFA-2013-KKV) A pályázat célja új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása a mikro-, kis-, és középvállalkozások körében. Beadási határidő: 2013.

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2017. (VI. 21.) önkormányzati rendelete a letelepedési támogatásról

Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2017. (VI. 21.) önkormányzati rendelete a letelepedési támogatásról Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2017. (VI. 21.) önkormányzati rendelete a letelepedési támogatásról Pápateszér Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. A pályázó neve: A pályázat címe: Algyői Polgármesteri Hivatal tölti ki! A pályázat azonosító száma: A pályázat beérkezési dátuma:

PÁLYÁZATI ADATLAP. A pályázó neve: A pályázat címe: Algyői Polgármesteri Hivatal tölti ki! A pályázat azonosító száma: A pályázat beérkezési dátuma: PÁLYÁZATI ADATLAP Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a gazdaságélénkítésről szóló 2/2016. (I.29.) Önkormányzati Rendelete keretében támogatott új munkahelyek létrehozása című pályázati

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: Hajléktalan, fogyatékos, időskorú személyek valamint gyermekek programpályázat útján történő támogatása.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: Hajléktalan, fogyatékos, időskorú személyek valamint gyermekek programpályázat útján történő támogatása. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Szociális Bizottsága pályázatot hirdet debreceni székhelyű non-profit szervezetek programjainak támogatására A pályázók köre: Pályázatot nyújthatnak

Részletesebben

Munkáltatói lakáskölcsön/vissza nem térítendő támogatás* Igénylőlap

Munkáltatói lakáskölcsön/vissza nem térítendő támogatás* Igénylőlap Nyrt. Személyes adatok i lakáskölcsön/vissza nem térítendő támogatás* Igénylőlap Név:... Születési név:... Anyja születési neve:. Születési hely, idő:. Állampolgársága:... Személyi azonosító okmány típusa:

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S 5. sz. melléklet P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás támogatására A megyei (fővárosi) kormányhivatal munkaügyi szakigazgatási szervei (a továbbiakban: megyei munkaügyi

Részletesebben

Hiteligénylő lap Társas vállalkozások beruházási hitel igényléséhez

Hiteligénylő lap Társas vállalkozások beruházási hitel igényléséhez 1 A hiteligénylő megnevezése: 2 Székhelye: Telephelye(i: Telefon: 3 A társaságot jegyzők neve(i: 4 Tevékenység kezdete: 5 Társasági szerződés kelte Cégbejegyzés dátuma: Cégbejegyzés száma: Hiteligénylő

Részletesebben

EFOP

EFOP EFOP-1.5.3-16-2017-00028 jelű projekt Maradj Helyben! Települési ösztöndíj fiatalok részére Célja: Az esélyegyenlőség növelése, felsőoktatásban tanuló fiatalok tanulmányainak segítése ösztöndíj támogatással,

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) p á l y á z a t o t h i r d e t n e k

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) p á l y á z a t o t h i r d e t n e k P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) rövid időtartamú közfoglalkoztatás támogatására A megyei (fővárosi) kormányhivatal munkaügyi szakigazgatási szervei (a továbbiakban:

Részletesebben

Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogram. Pályázat kódszáma: ZFR-KAZ/14

Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogram. Pályázat kódszáma: ZFR-KAZ/14 Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogram Pályázat kódszáma: ZFR-KAZ/14 A cél, pályázók köre, forrás elsődlegesen a klímavédelem CO2 kibocsátás csökkentése hozzájáruljanak az ország klímavédelmi céljaihoz

Részletesebben

Füzesabony Város Önkormányzata. ezennel kiírja évi. Ösztönző pályázatát

Füzesabony Város Önkormányzata. ezennel kiírja évi. Ösztönző pályázatát Füzesabony Város Önkormányzata ezennel kiírja 2018. évi Ösztönző pályázatát 1. A pályázat célja Önkormányzatunk kiemelt fontosságú feladatának tekinti a fiatalok helyben tartását, helyben maradását. Ahhoz,

Részletesebben

Szabályzat a Zita Királyné Közalapítvány tanulmányi ösztöndíja elnyeréséhez

Szabályzat a Zita Királyné Közalapítvány tanulmányi ösztöndíja elnyeréséhez Szabályzat a Zita Királyné Közalapítvány tanulmányi ösztöndíja elnyeréséhez A Zita Királyné Közalapítvány pályázata keretében a Marcali vagy Somogyzsitfa középfokú intézményeiben érettségizett és egyetemen

Részletesebben

Értékbecsléshez szükséges egyéb dokumentumok (értékbecslőnek átadandó)

Értékbecsléshez szükséges egyéb dokumentumok (értékbecslőnek átadandó) Szükséges dokumentumok UniCredit Lakáscélú jelzáloghitelek I. A hitelkérelem beadásához szükséges dokumentumok: Hatályos: 2014.12.15-től Házastárs/ (bejegyezett) élettárs Készfizető kezes Személyazonosító

Részletesebben

Pályázati feltételek:

Pályázati feltételek: Kistelek Város Önkormányzat 22/2014. (XII.17.) önkormányzati rendelete alapján pályázatot hirdet városi székhelyű és a városban tevékenykedő társadalmi szervezetek számára elnyerhető, vissza nem térítendő

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI ADATLAP. A Falfirka eltávolítás Európa Kulturális Fővárosában elnevezésű munkaerőpiaci program

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI ADATLAP. A Falfirka eltávolítás Európa Kulturális Fővárosában elnevezésű munkaerőpiaci program Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ A pályázat beérkezett: A pályázat sorszáma: (BMMK tölti ki) iktatószám: Pályázó szervezet neve: PÁLYÁZATI ADATLAP A Falfirka eltávolítás Európa Kulturális Fővárosában

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet tárgykódja:

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet tárgykódja: Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 16/2008.(XII.16.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: A helyi iparűzési adóról Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2016.(.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2016.(.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének../2016.(.)önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról (tervezet) 2 Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016.(

Részletesebben

Innovációs eredmények hasznosításának támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére GOP /C KMOP /A. - Ügyféltájékoztató -

Innovációs eredmények hasznosításának támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére GOP /C KMOP /A. - Ügyféltájékoztató - Innovációs eredmények hasznosításának támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére GOP-2011-1.3.1/C KMOP-2011-1.1.4/A - Ügyféltájékoztató - I. PÁLYÁZÓK KÖRE Jelen pályázati kiírásra pályázhatnak:

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (IX.25.) önkormányzati rendelete a társasházak magánerős felújításához és a városi közműhálózatok magánerős építéséhez nyerhető pénzügyi támogatásról

Részletesebben

Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi egyesületek, non-profit szervezetek önkormányzati pénzügyi támogatásának feltételeiről és szabályairól szóló 9/2012.(VI.18.), 5/2013.(IV.05.)

Részletesebben

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására A támogatás célja: hatályos: 2015.08.18 - A legalább

Részletesebben

Tájékoztató a kiegészítő sportfejlesztési támogatás felhasználásáról

Tájékoztató a kiegészítő sportfejlesztési támogatás felhasználásáról Tájékoztató a kiegészítő sportfejlesztési támogatás felhasználásáról A 2013. április 18-án kihirdetett, az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól

Részletesebben

II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok 11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk

II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok 11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok 11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk 2014. évben a munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtására

Részletesebben

országos közfoglalkoztatási program támogatására 2011/8 magán erdőgazdálkodók számára n y í l t p á l y á z a t o t h i r d e t

országos közfoglalkoztatási program támogatására 2011/8 magán erdőgazdálkodók számára n y í l t p á l y á z a t o t h i r d e t P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S A Nemzetgazdasági Minisztérium országos közfoglalkoztatási program támogatására 2011/8 magán erdőgazdálkodók számára n y í l t p á l y á z a t o t h i r d e t regisztrált

Részletesebben

Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ

Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ (a továbbiakban: Munkaügyi Központ) a foglalkoztatás elősegítéséről

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI TÁMOP 1.1.1-08/1-2008-0001 9. sz. melléklet A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1.1 Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése elnevezésű program (továbbiakban:

Részletesebben

Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról

Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Kölcsönkérelmi nyomtatvány Állami kamattámogatott lakáscélú kölcsön igényléséhez

Kölcsönkérelmi nyomtatvány Állami kamattámogatott lakáscélú kölcsön igényléséhez Kölcsönszám:... Átvétel dátuma: Ügyintéző: Kölcsönkérelmi nyomtatvány Állami kamattámogatott lakáscélú kölcsön igényléséhez 1. A kölcsön adatai A kölcsön célja: vásárlás építés korszerűsítés Igényelt kölcsön

Részletesebben

Szükséges dokumentumok

Szükséges dokumentumok Szükséges dokumentumok UniCredit Lakáscélú jelzáloghitelek I. A hitelkérelem beadásához szükséges dokumentumok: Személyazonosító igazolvány Adóigazolvány Lakcímet igazoló hatósági igazolvány Vállalkozói

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 4/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelete

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 4/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelete Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

A szakképzettséggel rendelkező pályakezdő álláskeresők munkatapasztalat-szerzés támogatásának általános szerződési feltételei

A szakképzettséggel rendelkező pályakezdő álláskeresők munkatapasztalat-szerzés támogatásának általános szerződési feltételei A szakképzettséggel rendelkező pályakezdő álláskeresők munkatapasztalat-szerzés támogatásának általános szerződési feltételei I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályi rendelkezések különösen:

Részletesebben

Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról

Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Sokorópátka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II.6.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók önkormányzati támogatásáról

Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II.6.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók önkormányzati támogatásáról Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II.6.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók önkormányzati támogatásáról Vép Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Kistelek Város Képviselő-testületének rendelete

Kistelek Város Képviselő-testületének rendelete KISTELEK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 38/2006. (XII.20.) RENDELETE AZ EGYESÜLETEKNEK, TÁRSADALMI SZERVEZETEKNEK, ALAPÍTVÁNYOKNAK ÁTADOTT PÉNZESZKÖZÖKRŐL Kistelek Város Képviselő-testülete

Részletesebben

Az IKSZT kifizetési kérelmekkel kapcsolatos általános tudnivalók

Az IKSZT kifizetési kérelmekkel kapcsolatos általános tudnivalók Az IKSZT kifizetési kérelmekkel kapcsolatos általános tudnivalók Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési

Részletesebben

Előterjesztés a Népjóléti Bizottság részére a gyógyászati segédeszköz támogatásával kapcsolatos pályázati kiírásról

Előterjesztés a Népjóléti Bizottság részére a gyógyászati segédeszköz támogatásával kapcsolatos pályázati kiírásról l Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere '!:;OJ,. számú előterjesztés Előterjesztés a Népjóléti Bizottság részére a gyógyászati segédeszköz támogatásával kapcsolatos pályázati

Részletesebben

Munkaügyi Központ Tájékoztató a feladatról, tevékenységről

Munkaügyi Központ Tájékoztató a feladatról, tevékenységről Munkaügyi Központ Tájékoztató a feladatról, tevékenységről - a felnőttképzési intézmények nyilvántartásba vétele ügyintézéshez szükséges dokumentumok: bejelentés (nyomtatvány), tájékoztató eljárási illeték:

Részletesebben

Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról

Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Vácduka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

rendezvények programokhoz, projektekhez rendezvények projektek

rendezvények programokhoz, projektekhez rendezvények projektek PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pilis-Buda-Zsámbék Többcélú Kistérségi Társulás 6/2010 (II.11.) határozata alapján - az alábbiakban részletezett feltételekkel - pályázatot hirdet a Társulás 2010. évi költségvetésének

Részletesebben

A MUNKAHELYMEGŐRZÉS TÁMOGATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályi rendelkezések különösen:

A MUNKAHELYMEGŐRZÉS TÁMOGATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályi rendelkezések különösen: A MUNKAHELYMEGŐRZÉS TÁMOGATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályi rendelkezések különösen: a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról

Részletesebben

TANYAFEJLESZTÉS 2015. -kivonat- Támogatás vehető igénybe

TANYAFEJLESZTÉS 2015. -kivonat- Támogatás vehető igénybe TANYAFEJLESZTÉS 2015 -kivonat- Támogatás vehető igénybe 1. a tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzését és fejlesztését célzó települési és térségi fejlesztésekhez (1. célterület), 2. a tanyák

Részletesebben