2 Segédlet TEAM 2017.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2 Segédlet TEAM 2017."

Átírás

1 Név: 1 Csoport:: Segédlet TEAM 2017.

2 1. Melyik az idei vizsgaidőszak legutolsó kijelölt napja? Milyen felszerelésekkel (ruházatban) kell a szolgálatra jelentkezni? Mit nem szabad sohasem (a balesetek megelőzése érdekében)? Milyen felszereléseket szabad felvinni szolgálatba (a kötelezően előírtakon kívül)? Állomások hívójelei és legfőbb információi A biztosító berendezések legfontosabb feladata Ólomzárral lezárható, vagy számlálóval ellátott nyomógombok A váltózárkulcsok jelölése - Az állítóemeltyűk A tolatásjelző Mi a jelzés rendeltetése (jelzés parancs elve)? Írd a rajzokon látható kézijelzések alá (a megf. helyre) a nevüket, hangjelzésüket! Hogyan adjuk a fenti kérdésben szereplő jelzéseket sötétben (eltérések)? Mit jelez a Biztonsági határjelző és hogyan néz ki? A szabad- és távolbalátás korlátozottsága Mi a rajzon látható jelzések pontos értelme? Kijárati jelzők és kijárati vágányút Bejárati jelzők és bejárati vágányút A vágányútbeállítás elrendelésének szövege Sorold fel (egészítsd ki) a vágányútbeállítás elrendelése után elvégzendő teendőket! Váltóhasználhatóság feltételei Hogyan kell meggyőződni a vonóvezetékkel központból állított váltók használhatóságáról? Milyen szöveggel kell bejelenteni a vágányútbeállítás elkészültét? Mely esetekben kell a vonatot vészfékkel megállítani? Vonatszakadás és Veszély-jelzés Mi az állomásnév bemondás célja? Ki meneszthet vonatot? Mikor adhatnak a vonatkísérők Indulásra-készen jelzést? Milyen jelzést köteles adni a vonatkísérő, ha az indulásnak akadálya van? Mik a Felhívás az indításra-jelzés adásának feltételei? Hogyan kell áthaladó vonatot meneszteni? Írd a rajzokon látható kézijelzések alá a nevüket, hangjelzésüket! A rendelkező teendői (általában) INDULÓ vonat esetén: A rendelkező teendői általában, ÉRKEZŐ vonat esetén: Mikor kell a bejárati vágányút beállítását elrendelni? Mit jelent az állomástávolságú követési rend? Az engedélykérés-adás és megtagadás szövege Indulási időközlés és az arra adandó válasz szövege: Melyek a visszajelentés feltételei? Visszajelentés és az arra adandó válasz szövege: Milyen jegy váltására jogosult az utas életkora alapján? Mit kell tudni a kerékpárok és kutyák fuvarozásáról? Gőzvontatású nosztalgiavonatok díjszabása Mikor érvényes általában a menetjegy? Kereskedelmi táblázat Hogyan kezeljük jegyvizsgálatkor a különböző formátumú jegyeket? Milyen szabályokat kell betartani a menetjegyek kiadásakor? Gyermekcsoportok elszámolása, menettérti jegyek kiadása, gyermekvasút legfőbb jellemzői Fölös, Építési szakaszok Helyismeret - vaktérkép Menetrendábra, menetdíjak, vonaljegy és szakaszjegy érvényessége Segédlet TEAM 2017.

3 1. Melyik az idei vizsgaidőszak legutolsó kijelölt napja?.. Mi a nevelőtanári iroda telefonszáma? - 2.Milyen felszerelésekkel (ruházatban) kell a szolgálatra jelentkezni? 3. A) Miért veszélyes üzem a vasút? (nem megszokott) (pl.: figyelmetlnség) 3. B) Mit nem szabad sohasem (a balesetek megelőzése érdekében)? 3. C) Tilos továbbá gyalogosan: Vasúti pályán,, -a kijelölt helyeken kívül Vasúti felmenni, bemenni, fölött tartózkodni Vasúti, felmászni, oszlophoz hozzáérni 3 Segédlet TEAM 2017.

4 4. Milyen felszereléseket szabad felvinni szolgálatba (a kötelezően előírtakon kívül)? 5. A nevelőnek leadott, az útközben különösen indokolt, nagyobb értékű eszközökért a vasút milyen felelősséget vállal? A vasút a leadott értékekért, de pajtásonként maximum vállal felelősséget. 6. Töltsd ki a táblázatot! Állomás neve Régi neve Betű-jel Hívójel Bizt. Ber. Típusa Széchenyihegy Virágvölgy Szépjuhászné Jánoshegy Csillebérc Hárshegy Hűvösvölgy 7. Az állomásközi távbeszélőn milyen hívójeleket használunk? Az állomás közi távbeszélő hívójele attól függ, hogy vagy vonatot küldünk abba az irányba, amerre telefonálni szeretnénk. csengetéssel hívjuk azt az állomást, amelyik felé számú vonatot indítunk. csengetéssel hívjuk azt az állomást, amelyik felé számú vonatot indítunk. A visszacsengetés szerint történik. 4 Segédlet TEAM 2017.

5 8. A biztosító berendezések legfontosabb feladata, hogy ami azt jelenti, hogy 1: a jelzőt csak akkor lehet szabad állásba állítani, 2: amíg a jelző szabad állásban van, 9. Mikor kezelhet gyermekvasutas pajtás önhatalmúlag ólomzárral lezárható, vagy számlálóval ellátott nyomógombot?, mert. 10. Mikor szabad az alak főjelzők emeltyűjét visszaállítani és a váltókat feloldani a vonat közlekedése (be-illetve kihaladása) után?. 11. A váltózárkulcsok jelölése A kör alakú kulcstábla irányba lezárt váltó kulcsán van. A négyszögletes kulcstábla irányba lezárt váltó kulcsán van. 12. Írd az emeltyűk megnevezése mellé a színét! A főjelzők és előjelzők emeltyűje színű. A váltóállító emeltyű színű. A reteszemeltyű színű. A tolatásjelző emeltyűje színű. Milyen helyzetben áll a váltóállító emeltyű a különböző irányokban? Az emeltyű alsó helyzetében a váltó irányban áll. Az emeltyű felső helyzetében a váltó irányban áll. 13. Mi a rajzon látható jelzések pontos értelme? A: A B B: 14. A tolatásjelző emeltyű alsó helyzetében a tolatásjelző jelzést mutat. A tolatásjelző emeltyű felső helyzetében a tolatásjelző jelzést mutat Segédlet TEAM 2017.

6 15. Mi a jelzés rendeltetése (jelzés parancs elve)? A jelzés. A jelzés (pajtásoknak és felnőtt dolgozóknak) valamilyen végrehajtására. A jelzések kapcsolatot létesítenek a között. A mások által adott kézi jelzéseket és közben is kell és egymás jelzését (hogyan?) a (ki?) felé. 16. Írd a rajzokon látható kézijelzések alá (a megf. helyre) a nevüket, hangjelzésüket! a b c d a) Jelzés neve: Hangjelzés: b) Jelzés neve: Hangjelzés: c) Jelzés neve: Hangjelzés: d) Jelzés neve: Hangjelzés: 17. Hogyan adjuk a fenti kérdésben szereplő jelzéseket sötétben (eltérések)? -Sötétben ezeket a jelzéseket lámpával adjuk. -A Megállj-jelzést azonban lámpával adhatjuk. -A Lassan-jelzésnél a lámpát tartjuk. 6 Segédlet TEAM 2017.

7 18. Mit jelez a Biztonsági határjelző és hogyan néz ki? A Biztonsági határjelző azt a helyet jelöli meg, amelyen járművek nem járműveket. A Biztonsági határjelző egy [hogyan néz ki?]. 19 A távolbalátás korlátozott, ha a napszaknak megfelelő jelzések (pl.:,, stb.) miatt nem láthatók. A távolbalátás korlátozottsága esetén jelzéseket kell alkalmazni. A szabadlátás akkor korlátozott, ha a napszaknak megfelelő jelzések (pl.:,, stb.) miatt nem láthatók. 20. Mi a rajzon látható jelzések pontos értelme? A1 A2 C2 B2 B1 C1 7 Segédlet TEAM 2017.

8 Mi a rajzon A1 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon A2 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon B1 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon B2 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon C1 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon C2 jelű jelzés értelme? 8 Segédlet TEAM 2017.

9 X D1 D2 E2 Y E1 E3 E4 A 21. Mi a rajzon látható jelzések pontos értelme? B Mi a rajzon D1 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon D2 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon E1 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon E2 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon E3 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon E4 jelű jelzés értelme? 22. Melyik biztosítóberendezési emeltyűhelyzet-változat (X vagy Y) melyik váltó- és jelzőállásra (A vagy B) utal? Párosítsd össze azokat és írd a megfelelő betűt (X vagy Y) a válaszba! Az A betűvel jelölt jelzőállásra a(z) jelű emeltyűhelyzet (X vagy Y) utal. A B betűvel jelölt jelzőállásra a(z) jelű emeltyűhelyzet (X vagy Y)utal. 23. A kijárati jelzők utalnak-e a váltók állására és a kihaladás sebességére? Az alak kijárati jelzők nem jelzik a kihaladást. 9 Segédlet TEAM 2017.

10 24. Mi a rajzon látható jelzések pontos értelme? A B C F1 F2 F3 G1 G2 G3 H1 H2 H3 X Y Z 10 Segédlet TEAM 2017.

11 Mi a rajzon F1 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon F2 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon F3 jelű jelzés értelme? Milyen színezésű a FŐJELZŐ árboca? Mi a rajzon G1 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon G2 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon G3 jelű jelzés értelme? Milyen színezésű a ELŐJELZŐ árboca? Mi a rajzon H1 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon H2 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon H3 jelű jelzés értelme? 25. Melyik biztosítóberendezési emeltyűhelyzet-változat (X, Y vagy Z) melyik váltó- és jelzőállásra (A, B vagy C) utal? Párosítsd össze azokat és írd a megfelelő betűt (X, Y vagy Z) a válaszba! Az A betűvel jelölt jelzőállásra a(z) jelű emeltyűhelyzet (X, Y vagy Z) utal. A B betűvel jelölt jelzőállásra a(z) jelű emeltyűhelyzet (X, Y vagy Z) utal. A C betűvel jelölt jelzőállásra a(z) jelű emeltyűhelyzet (X, Y vagy Z) utal Segédlet TEAM 2017.

12 26. Mi a rajzon látható jelzések pontos értelme? A B C J1 J2 J3 K1 K2 K3 L1 L2 L3 X Y Z 12 Segédlet TEAM 2017.

13 Mi a rajzon J1 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon J2 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon J3 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon K1 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon K2 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon K3 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon L1 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon L2 jelű jelzés értelme? Mi a rajzon L3 jelű jelzés értelme? Milyen színezésű a FŐJELZŐ árboca? Milyen színezésű a ELŐJELZŐ árboca? 27. Melyik biztosítóberendezési emeltyűhelyzet-változat (X, Y vagy Z) melyik váltó- és jelzőállásra (A, B vagy C) utal? Párosítsd össze azokat és írd a megfelelő betűt (X, Y vagy Z) a válaszba! Az A betűvel jelölt jelzőállásra a(z) jelű emeltyűhelyzet (X, Y vagy Z) utal. A B betűvel jelölt jelzőállásra a(z) jelű emeltyűhelyzet (X, Y vagy Z) utal. A C betűvel jelölt jelzőállásra a(z) jelű emeltyűhelyzet (X, Y vagy Z) utal Segédlet TEAM 2017.

14 29. A vágányútbeállítás elrendelésének szövege a) Bejáró vonat esetén:! b) Kijáró vagy áthaladó vonat esetén, ha ellenvonat NINCS útban:! c) Kijáró vagy áthaladó vonat esetén, ha ellenvonat VAN útban:! 30.Sorold fel (egészítsd ki) a vágányútbeállítás elrendelése után elvégzendő teendőket! 1. -ellenőrzés 2. meggyőződik a 3. váltóállítás ( ) 6. bejelentés és ( ) 31. A váltókat arra használjuk, hogy A váltó általában akkor használható, ha: (Ha nem jutnak eszedbe a váltó alkatrészei, nézd meg a feladatnál látható váltót, hátha az segít!) 14 Segédlet TEAM 2017.

15 32. Hogyan kell meggyőződni a vonóvezetékkel központból állított váltók használhatóságáról? Ha állítás közben az állítóemeltyű ÉS, akkor a váltó használható. Ha a vonóvezetékes váltót nem kell állítani a használhatóságot állapítjuk meg. Az állítóemeltyűt legalább Ha az emeltyű, akkor a váltó használható a járművek terelésére.. Lehetséges problémák: Az állítóemeltyű túl könnyen mozog: Az emeltyű túl nehezen mozog vagy nehezen, illetve egyáltalán nem csappantható be: Az emeltyű a kicsappantás után azonnal megakad: Ilyen esetekben a váltó 33. Milyen szöveggel kell bejelenteni a vágányútbeállítás elkészültét? 34. Mely esetekben kell a vonatot vészfékkel megállítani? (Példák!) (pl.: ) 35. Ha a vonat szétszakad, vagy ha a mozdonyvezető Veszély-jelzést (a mozdonykürttel: ) ad, akkor a vonatkísérők kötelesek? Mi az állomásnév bemondás célja? és 15 Segédlet TEAM 2017.

16 37. Ki meneszthet vonatot? 1. 2., de csak A menesztésre adott felhatalmazás szövege:! 38. Mikor adhatnak a vonatkísérők Indulásra-készen jelzést? 39. Milyen jelzést köteles adni a vonatkísérő, ha az indulásnak akadálya van? adni. Mikor adhatja a vonatkísérő is a Vonatkísérők a helyükre-jelzést? adhatnak. 40. Mik a Felhívás az indításra-jelzés adásának feltételei? a felnőtt 41. Hogyan kell áthaladó vonatot meneszteni? A menesztést végző (hova áll?) Meggyőződik (miről?) és a, majd a vonat felé jelzést ad. A jelzés adását akkor kezdi,, és adja, amíg Segédlet TEAM 2017.

17 42. Írd a rajzokon látható kézijelzések alá a nevüket, hangjelzésüket! h) e) f) g) e) Jelzés neve: Hangjelzés: f) Jelzés neve: Hangjelzés: g) Jelzés neve: Hangjelzés: Jelzés adása sötétben: h) Jelzés neve: Hangjelzés: Jelzés adása sötétben: Mit kell tudni a fenti (e-h) jelzések adásáról? - menesztés során testünkkel - sötétben ezeket a jelzéseket - a Felhívás-jelzés kiegészíthető 43. Sorszámokkal jelöld a tevékenységek helyes sorrendjét megnevezésük előtt a vonalakon. (Egyet előre megadtunk.) A rendelkező teendői (általában) INDULÓ vonat esetén: a szomszéd állomás rendelkezőjének indulási időközlést ad meggyőződik a vágányút szabad voltáról a kijárati vágányút beállítását elrendeli 2. a felnőtt dolgozók a tolatást beszüntetik miután a vonat kihaladt, a kijárati jelzőt visszaállítja, a vágányutat feloldja engedélyt kér a szomszéd állomás rendelkezőjétől a vonat indításához a naplózót felhatalmazza a menesztésre részt vesz a váltóellenőrzésben és tudomásul veszi a szabad kijárat bejelentését állítja a kijárati jelzőt (vagy engedélyt ad az állítására) 17 Segédlet TEAM 2017.

18 44. Sorszámokkal jelöld a tevékenységek helyes sorrendjét a megnevezésük előtt a vonalakon! (Egyet előre megadtunk) A rendelkező teendői általában, ÉRKEZŐ vonat esetén: engedélyt ad a szomszéd állomás rendelkezőjének a vonat indításához 2. a felnőtt dolgozók a tolatást beszüntetik állítja a bejárati jelzőt (vagy engedélyt ad a jelző állítására) részt vesz a váltóellenőrzésben és tudomásul veszi a szabad bejárat bejelentését a bejárati vágányút beállítását elrendeli a vonat teljes behaladása után a bejárati jelzőt visszaállítja, a vágányutat feloldja meggyőződik a vágányút szabad voltáról utasítja a naplózót a vonat fogadására visszajelentést ad a szomszéd állomás rendelkezőjének tudomásul veszi az Indulási időközlést a szomszéd állomás rendelkezőjétől 45. Mikor kell a bejárati vágányút beállítását elrendelni? Olyan időben, hogy az érkező vonatot. Rövidebb menetidő esetén nem szabad megvárni az, tehát a vágányút beállítását. 46. Mit jelent az állomástávolságú követési rend? Mikor kérhető engedély legkorábban az azonos irányú vonat részére? Állomástávolságú követési rendben. A követő vonat részére engedély csak. Az alábbi szövegeket a menetrendábra alapján valóságalapú PÉLDA ADATOKKAL írjátok! 47. Az engedélykérés-adás szövege azonos irányú vonatok esetén: Kérés: Adás: 18 Segédlet TEAM 2017.

19 Az alábbi szövegeket a menetrendábra alapján valóságalapú PÉLDA ADATOKKAL írjátok! 48. Az engedélykérés-adás szövege, ha ellenkező irányú vonat VAN útban: Kérés: Adás: 49. Az engedélykérés-adás szövege, ha az indítandó vonat előtt ellenkező irányú vonat VOLT útban: Kérés: Adás: 50. Az engedélymegtagadás szövege: 51. Indulási időközlés és az arra adandó válasz szövege: 52. Melyek a visszajelentés feltételei? 53. Visszajelentés és az arra adandó válasz szövege: 19 Segédlet TEAM 2017.

20 54. Milyen jegy váltására jogosult az utas életkora alapján? Menetjegy váltása nélkül Gyermekjegy Teljesárú jegy 55. Mit kell tudni a kerékpárok és kutyák fuvarozásáról? Ilyen esetekben jegyet adunk ki. -Kerékpárfuvarozás csak történhet. -Kutyafuvarozás esetén alkalmazása kötelező. 56. Milyen menetjeggyel szabad utazni a menetrend szerint közlekedő gőzvontatású nosztalgiavonatokon? A gőzvontatású nosztalgiavonaton történő utazáshoz 1. bármilyen ( ) VALAMINT 2. felmutatása szükséges. csak akkor adható ki, ha az utas, vagy az. 57. Mikor érvényes általában a menetjegy? ha. a jegyen vele. az utas, ahol,vagy. a megfelelő utaznak vele ( ) ha az utas használatára Segédlet TEAM 2017.

21 59. Töltsd ki a táblázatot! Érvényességi idő Az utasok száma legfeljebb Indulás előtti teendők Ki használja? Nosztalgia pótjegy Családi napijegy Tiszteletjegy - és,vagy - és Engedély Igazolvány Legfeljebb A Segédlet TEAM 2017.

22 58. Hogyan kezeljük jegyvizsgálatkor a különböző formátumú jegyeket? - A menetjegyeket általában kezeljük, odafigyelve arra, hogy ne sérüljön és az. A menettérti jegyeket útban a jegy, útban a jegy kell. DE a képes bárcajegyeket a megfelelően kell a 60. Milyen szabályokat kell betartani a menetjegyek kiadásakor? 1. Először közölni kell az utassal a. 2. Az átvett pénzt figyelmesen kell és. 3. Ezután kell a (,, ) 4. A pénztáros a előtt jelenteni köteles az, ha az utas fizet. 5. A és a kell az utasnak. 6. Az átvett pénzt az asztalról csak az utas szabad! 22 Segédlet TEAM 2017.

23 61. Mit kell tudni a gyermekcsoportok elszámolásáról? A gyermekcsoportokat a számolja el. A vonaton a során a a elszámolt kell. 62. Mit kell tudni a menettérti jegyek kiadásáról? Menettérti útra csak pénztárban adhat ki jegyet ( és egyaránt). Menettérti útra vagy vagy lehet kiadni. A formájában kiadott menettérti jegyeknél a kiadott jegyre a kell alkalmazni (ezt tilos!) 63. A gyermekvasút legfontosabb jellemzőinek értéke: Jellemző Nyomtávolság Érték Pályasebesség Teljes menetidő Teljes vonalhossz Általános fékúttávolság Alagút hossza Végállomások közötti szintkülönbség Guinness rekord megszerzésének éve 23 Segédlet TEAM 2017.

24 64. Milyen szabályok érvényesek a pénztári vagy jegyvizsgáló szolgálat során keletkezett fölös bevétel kezelésére? - Fölöst, kerülni kell. - Az utas részére a pénzt át kell adni (az határáig). - Ha az utas a pénzt kísérletre sem, azt az (vonatkísérőknél ) azonnal kell! A fölös számítási minősül és az értékelésnél a rontja. - Leszámoláskor a valamennyi ( az esetleges is). - A bevétel egy részének csalásnak minősül. Összefoglalva tehát, teendők fölös esetén (két szóval): és 65. Építési szakaszok kezdő és végállomásokat, valamint az építési jellemző időpontjait írd a téglalapokba: SZAKASZ ÁLLOMÁSTÓL ÁLLOMÁSIG (RÉGI és ÚJ név is) ÉPÍTÉS KEZDETE ÉPÍTÉS VÉGE első második ---- harmadik Segédlet TEAM 2017.

25 B A K1 C K2 K3 D E F H G K5 K6 K4 I J K7 K8 K K10 K9 L M N K11 K12 P O K13 Q R S T K15 K Segédlet TEAM U

26 66. Írd a térképen betűkkel megjelölt nevezetességek nevét a megfelelő betűjelzés mellé! A. L. B. M. C. N. D. O. E. P. F. Q. G. R. H. S. I. T. J. U. K. Írd a K betűvel és számmal jelölt közlekedési kapcsolatokat a megfelelő jelölés mellé! K1. K9. K2. K10. K3. K11. K4. K12. K5. K13. K6. K14. K7. K15. K Segédlet TEAM 2017.

27 67. Olvasd le a menetrend szerinti adatokat a menetrendábráról, majd írd azokat a kérdések után! (Ha a kérdezett adat nem szerepel, akkor azt húzd ki!) Írd ide, hogy hány percenként vannak meghúzva a függőleges vonalak? percenként A 137 sz.v. Szépjuhászné áll.-on érkezik: ó. p., indul: ó. p., vagy áthalad: ó. p. A 230 sz.v. Vadaspark mh-en megáll-e? A 230 sz.v. Normafa mh-en megáll-e? A 137 sz.v. Csillebérc áll.-on érkezik: ó. p., indul: ó. p., vagy áthalad: ó. p. A 547 sz.v. Hárshegy áll.-on érkezik: ó. p., indul: ó. p., vagy áthalad: ó. p. A 122 sz.v. Jánoshegy áll.-on érkezik: ó. p., indul: ó. p., vagy áthalad: ó. p. A 287 sz.v. Csillebérc áll.-on érkezik: ó. p., indul: ó. p., vagy áthalad: ó. p. 68. Írd a meghatározások mellé a menetdíjak és egyéb díjak összegét, valamint írd oda a színkódokat is! Jegy Ár Színkód Teljesárú VONALjegy egy útra Ft Gyermek VONALjegy egy útra Teljesárú VONALjegy menettérti útra Gyermek VONALjegy menettérti útra Teljesárú SZAKASZjegy egy útra Gyermek SZAKASZjegy egy útra Teljesárú SZAKASZjegy menettérti útra Gyermek SZAKASZjegy menettérti útra Családi napijegy Teljesárú nosztalgia pótjegy Gyermek nosztalgia pótjegy Kerékpár és élőállat jegy Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 27 Segédlet TEAM 2017.

28 69. Satírozással jelöld az ábrán a szakaszjegy illetve a vonaljegy területi érvényességét! szakaszjegy A Nf U L I Vp S H O vonaljegy TEHÁT: Vonaljegyet kell váltania annak az utasnak, aki a között a utazik. Szakaszjegyet válthat az utas, ha - valamelyik, illetve - valamelyik utazik. A Munkafüzetet a Segédlet TEAM tagjai készítették. Reméljük, hogy hasznodra válik a vizsgára való felkészülés során. Ha bármilyen észrevételed van a füzettel kapcsolatban, kérjük, juttasd el nekünk a szakmai@sihuhu.com címre, vagy keress meg minket személyesen! Segédlet TEAM 2016: Váczi Viktor, Szente Dávid, Drexler Márton, Balázs Ákos, Blum Norbert 28 Segédlet TEAM 2017.

2 Segédlet TEAM 2016.

2 Segédlet TEAM 2016. Csoport:: Név: http://sihuhu.com/szakmai 1 Segédlet TEAM 2016. 1. Melyik az idei vizsgaidőszak legutolsó kijelölt napja? Mi a nevelőtanári iroda telefonszáma?...3 2. Milyen felszerelésekkel (ruházatban)

Részletesebben

Vonatközlekedés és tolatás közben adható kézi-, és hangjelzések

Vonatközlekedés és tolatás közben adható kézi-, és hangjelzések Vonatközlekedés és tolatás közben adható kézi-, és hangjelzések V. Fejezet Tankönyv F.1. 42.-50.oldal 1 MEGÁLLJ! Megállj-jelzést kell adni: balesetveszély esetén pl.: a vonat szétszakadt, a mozdonyvezető

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT

EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT (BKV ZRT. Fogaskerekű Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014

Részletesebben

ONLINE VÁLTOZAT

ONLINE VÁLTOZAT ONLINE VÁLTOZAT - 2017. Tartalomjegyzék Továbbképzési- és vizsgaszabályzat kivonata... 3 VISELKEDÉSKULTÚRA GYERMEKVASUTASOKNAK... 9 ÖSSZEFOGLALÓ A SZOLGÁLATBA JÁRÁSSAL KAPCSOLATBAN... 11 Vizsgakérdések

Részletesebben

Írták: Bauer Károly, Füstös István, Imre Lajos, Váczi Viktor. Fotók: Füstös István, Lugosi Albert, Rigó Tamás, Szente Dávid

Írták: Bauer Károly, Füstös István, Imre Lajos, Váczi Viktor. Fotók: Füstös István, Lugosi Albert, Rigó Tamás, Szente Dávid Írták: Bauer Károly, Füstös István, Imre Lajos, Váczi Viktor Fotók: Füstös István, Lugosi Albert, Rigó Tamás, Szente Dávid Borítógrafika: Gyurkó Zoltán, Szente Dávid A magyarázó ábrákat szerkesztette (Buzgány

Részletesebben

Tervez2 Monor gyakorló leírása

Tervez2 Monor gyakorló leírása Tervez2 Monor gyakorló leírása A Monor gyakorló a 00-06-ig menetrendi időszakhoz készült. Indítsuk el a Launcher-t. F9 billentyű lenyomása után keressük ki a megjelenő ablakból a 100-Monor.t2 fájlt, kattintás

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Ez a kis füzet minden szolgálatban legyen nálad!

Ez a kis füzet minden szolgálatban legyen nálad! Ez a kis füzet minden szolgálatban legyen nálad! Tartalomjegyzék Továbbképzési- és vizsgaszabályzat kivonata... 3 VISELKEDÉSKULTÚRA GYERMEKVASUTASOKNAK... 9 Vizsgakérdések és válaszok (fontosabb változások

Részletesebben

Írták: Bauer Károly, Balassa László, Bicskei János, Füstös István, Rózsa János, Váczi Viktor

Írták: Bauer Károly, Balassa László, Bicskei János, Füstös István, Rózsa János, Váczi Viktor Írták: Bauer Károly, Balassa László, Bicskei János, Füstös István, Rózsa János, Váczi Viktor Fotók: Csonka Zsolt, Füstös István, Hajtó Bálint, Rigó Tamás, Szente Dávid Borítógrafika: Gyurkó Zoltán, Szente

Részletesebben

G) GYMAEF jegykiadó gép

G) GYMAEF jegykiadó gép Kereskedelmi ismeretek G) GYMAEF jegykiadó gép Több állomáson jegykiadó gépet (pénztárgépet) is használunk. A gép az alábbi részekből áll: Számítógéppel egybeépített monitor Billentyűzet Nyomtató Egér

Részletesebben

Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10.

Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:... Eredmény:...

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton VASÚTI MUNKAVEZETŐ, VONALGONDOZÓ Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített

Részletesebben

Vasúti jelző és biztosító berendezések. Készítette: Szűcs Tamás

Vasúti jelző és biztosító berendezések. Készítette: Szűcs Tamás Vasúti jelző és biztosító berendezések 2016 Készítette: Szűcs Tamás A MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztálya által kibocsátott és a Nemzetközi Közlekedési Hatóság által jóváhagyott: - F. 1. sz.

Részletesebben

Szolgálati menetrendkönyv

Szolgálati menetrendkönyv Magyar Államvasutak Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút Szolgálati menetrendkönyv 7 Széchenyihegy - Hűvösvölgy Érvényes: 11. december 11-től Módosítások előjegyzése A módosítás száma tárgya érvényes...-tól

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. PERONŐR INFRASTRUKTÚRA MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT (BKV Rt. MFAV Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal

Részletesebben

2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA

2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA 2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA SZABAD VASUTAS 3 1. Mi a Bejárati jelzô fogalma? (F.1. 1.2.4.) 3 Pont a. A közlekedô vonatoknak

Részletesebben

Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan:

Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan: 1 Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan: Közlekedési rend: Állomástávolság (mindkét közlekedési iránynak megfelelően)

Részletesebben

Fejlesztőfeladatok a. MATEMATIKA és az ANYANYELVI KOMMUNIKÁCIÓ. standardleírás szintjeihez

Fejlesztőfeladatok a. MATEMATIKA és az ANYANYELVI KOMMUNIKÁCIÓ. standardleírás szintjeihez Oktatáskutató és Fejlesztő ntézet TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 XX. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció). szakasz Fejlesztőfeladatok a MATEMATKA és az ANYANYELV KOMMUNKÁCÓ standardleírás szintjeihez

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton ÁLTALÁNOS FORGALMI Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI (távközlő-, villamos felsővezetéki-, biztosítóberendezési-, pálya szakszolgálat) Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások)

Részletesebben

Tartalomjegyzék. a szolgálat során reggel: 2014. március 14. (péntek)

Tartalomjegyzék. a szolgálat során reggel: 2014. március 14. (péntek) Tartalomjegyzék Előszó 1 Továbbképzési- és vizsgaszabályzat kivonata 3 Viselkedéskultúra gyermekvasutasoknak 9 Kérdések és válaszok (fontosabb változások felsorolása) 12 F2 - Szolgálati felszerelés (kötelező

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás az erdei vasutak számára I. rész Jelzési utasítás TARTALOM 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 1.1 A JELZÉSEK RENDELTETÉSE... 4 1.2 A JELZÉSEK ADÁSA ÉS MEGFIGYELÉSE... 4 1.3 A JELZÉSEK ALKALMAZÁSA NAPPAL ÉS

Részletesebben

2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz Melléklet Az Utasítás 1. fejezetének 1.1. alfejezetében az 1.1.1. pont az alábbiak szerint módosul: 1.1.1. Az F. 1. sz. Jelzési Utasítás (a továbbiakban:

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 4. Saját célú, térségi és keskeny nyomtávolságú pályahálózaton Kocsirendező alapképzés (Sajátcélú vasúti pályahálózatok Szolgálati Utasítása) ismereti és vizsga anyag. 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. AZ

Részletesebben

SZAKMA KIVÁLÓ MESTERE VERSENY Forgalmi szolgálattevők I. FORDULÓ FELADATLAPJA

SZAKMA KIVÁLÓ MESTERE VERSENY Forgalmi szolgálattevők I. FORDULÓ FELADATLAPJA SZAKMA KIVÁLÓ MESTERE VERSENY Forgalmi szolgálattevők I. FORDULÓ FELADATLAPJA Név:... Szolgálati hely:... Törzsszám:... Elérhetőség (telefon/e-mail cím):... Elért pontszám:... Javító aláírása:... Kérjük,

Részletesebben

Fejlesztőfeladatok a. MATEMATIKA és az ANYANYELVI KOMMUNIKÁCIÓ. standardleírás szintjeihez

Fejlesztőfeladatok a. MATEMATIKA és az ANYANYELVI KOMMUNIKÁCIÓ. standardleírás szintjeihez Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz Fejlesztőfeladatok a MATEMATIKA és az ANYANYELVI KOMMUNIKÁCIÓ standardleírás

Részletesebben

VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ FOGASKEREKŰ VASÚT személyszállítás Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások)

VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ FOGASKEREKŰ VASÚT személyszállítás Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ FOGASKEREKŰ VASÚT személyszállítás Infrastruktúra (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont

Részletesebben

VASÚTÜZEMI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK ÁGAZATON BELÜLI SPECIALIZÁCIÓ SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA

VASÚTÜZEMI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK ÁGAZATON BELÜLI SPECIALIZÁCIÓ SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA VASÚTÜZEMI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK ÁGAZATON BELÜLI SPECIALIZÁCIÓ SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK A vasútüzemi közlekedési, szállítmányozási

Részletesebben

Közlekedésautomatikai műszerész Közlekedésautomatikai műszerész

Közlekedésautomatikai műszerész Közlekedésautomatikai műszerész Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: nincs

Tájékoztató. Használható segédeszköz: nincs 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 841 05 Vasútforgalmi szolgálattevő Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, bizt.ber és pálya szolgálatok) MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT (BKV Rt. MFAV Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014

Részletesebben

90/2016 DR 56283/2016/START

90/2016 DR 56283/2016/START 90/2016 DR 56283/2016/START Különleges nemzetközi szállítási feltételek Helybiztosítást nem tartalmazó menetjegyek (SCIC-NRT) Helybiztosítást tartalmazó menetjegyek (SCIC-IRT) Bérletajánlatok (SCIC-RPT)

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT NEM személyszállítás Infrastruktúra (BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK

Részletesebben

VÉGREHAJTÁSI UTASÍTÁS KUNSZENTMÁRTON-ELÁGAZÁS FORGALMÁNAK SZABÁLYOZÁSÁRA

VÉGREHAJTÁSI UTASÍTÁS KUNSZENTMÁRTON-ELÁGAZÁS FORGALMÁNAK SZABÁLYOZÁSÁRA PÁLYAVASÚTI ÜZEMELTETÉS TERÜLETI KÖZPONT SZEGED FORGALMI OSZTÁLY SZEGED 31465-1/2013/MAV VÉGREHAJTÁSI UTASÍTÁS KUNSZENTMÁRTON-ELÁGAZÁS FORGALMÁNAK SZABÁLYOZÁSÁRA Érvényes: Hatálybaléptetéstől 2 Módosítások

Részletesebben

93/2018 DR 62405/2018/STAR

93/2018 DR 62405/2018/STAR 93/2018 DR 62405/2018/STAR Különleges nemzetközi szállítási feltételek Helybiztosítást nem tartalmazó menetjegyek (SCIC-NRT) Helybiztosítást tartalmazó menetjegyek (SCIC-IRT) Bérletajánlatok (SCIC-RPT)

Részletesebben

1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás

1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1. Mit nevezünk alakjelzőnek? a) Vonatforgalmat vagy tolatási mozgást szabályozó, a vasúti pálya mellett elhelyezett, helyhezkötött

Részletesebben

Vasúti jelző- és biztosítóberendezések. Bocz Péter, egyetemi adjunktus

Vasúti jelző- és biztosítóberendezések. Bocz Péter, egyetemi adjunktus Vasúti jelző- és biztosítóberendezések Bocz Péter, egyetemi adjunktus Érintett témák Általános bevezetés Alapfogalmak Jelzők és jelzéseik Vonali biztosítóberendezések Állomási biztosítóberendezések Vonatbefolyásolás

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

12. A VONATSZEMELYZET HELYE ES LÉTSZÁMA A VONATOKON

12. A VONATSZEMELYZET HELYE ES LÉTSZÁMA A VONATOKON F.2. Pályavasúti üzletág Forgalmi Főosztály 12. A VONATSZEMELYZET HELYE ES LÉTSZÁMA A VONATOKON 149/279 A mozdonyok biztosítása, a vonatszemélyzet vezénylése ta. 12.1. A vonatok továbbításához szükséges

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A Végrehajtási Utasítás hatálya, tartalma, kezelése és ismerete: Végrehajtási Utasítás (továbbiakban VU.) hatálya a Sáránd-Nagykereki vonalszakaszra terjed ki. A VU

Részletesebben

Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10.

Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:...

Részletesebben

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Kocsirendezők részére

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Kocsirendezők részére SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések Kocsirendezők részére Milyen esetben kell alkalmazni a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasításának vonatkozó előírásait?

Részletesebben

F. 1. SZÁMÚ JELZÉSI UTASÍTÁS

F. 1. SZÁMÚ JELZÉSI UTASÍTÁS BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI VÁLLALAT FOGASKEREKŰ VASÚT F. 1. SZÁMÚ JELZÉSI UTASÍTÁS Jóváhagyta a Közlekedési Hírközlési és Vízügyi Minisztérium Vasúti Közlekedési Főosztálya a 453.804/1994. szám alatt, 1994.10.01.-től.

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban?

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.1 Mi a jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Mivel adhatók jelzések? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Hogyan kell megfigyelni

Részletesebben

KIVONAT A HÉV ÜZLETSZABÁLYZATÁBÓL ÉS A MÁV APPLIKÁCIÓBÓL VÁSÁROLT HÉV JEGY FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIBŐL

KIVONAT A HÉV ÜZLETSZABÁLYZATÁBÓL ÉS A MÁV APPLIKÁCIÓBÓL VÁSÁROLT HÉV JEGY FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIBŐL KIVONAT A HÉV ÜZLETSZABÁLYZATÁBÓL ÉS A MÁV APPLIKÁCIÓBÓL VÁSÁROLT HÉV JEGY FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIBŐL Érvényes: 2019. május 1-től MENETJEGYVÁLTÁS Az utazás megkezdésekor az utasnak érvényes menetjeggyel

Részletesebben

1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a pápai, várpalotai, zirci és balatonfűzfői városi (helyi) autóbuszjáratokon

1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a pápai, várpalotai, zirci és balatonfűzfői városi (helyi) autóbuszjáratokon 2/3. sz. melléklet A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Veszprém megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Pápa, Várpalota, Zirc, Balatonfűzfő, Veszprém, Balatonfüred, Ajka) 1. A menetjegyek

Részletesebben

1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás

1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1. Mi a fázishatár? a) A villamos vontatási vonalakon az állomási és a vonali szakaszolók között, illetve transzformátorok felsővezetéki

Részletesebben

FORGALMI DISZPÉCSER FOGASKEREKŰ VASÚT Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások)

FORGALMI DISZPÉCSER FOGASKEREKŰ VASÚT Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) FORGALMI DISZPÉCSER FOGASKEREKŰ VASÚT Infrastruktúra (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített

Részletesebben

Tankönyv és Útmutató a gyermekvasutas ismeretek elsajátításához és a szolgáltatok ellátásához. Forgalmi ismeretek (F.2.) és vasúti alapismeretek

Tankönyv és Útmutató a gyermekvasutas ismeretek elsajátításához és a szolgáltatok ellátásához. Forgalmi ismeretek (F.2.) és vasúti alapismeretek Tankönyv és Útmutató a gyermekvasutas ismeretek elsajátításához és a szolgáltatok ellátásához Forgalmi ismeretek (F.2.) és vasúti alapismeretek Írták: Bauer Károly, Bicskei János, Csonka Zsolt, Füstös

Részletesebben

KÖZÚTI ÉS LÉGI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK

KÖZÚTI ÉS LÉGI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK KÖZÚTI ÉS LÉGI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK 1. feladat 3 pont (Szöveg kiegészítése) Egészítse ki a mondatokat a helyes kifejezésekkel!

Részletesebben

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Mozdonyvezetők részére

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Mozdonyvezetők részére SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések Mozdonyvezetők részére Milyen esetben kell alkalmazni a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasításának vonatkozó előírásait?

Részletesebben

Önállósító forgalmi. 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X

Önállósító forgalmi. 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X Képzés megnevezése: Önállósító forgalmi 1. A program besorolása 1.1. Általános képzés - 1.2. Nyelvi képzés - 1.3. Szakmai képzés - 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X 2. A program célja A vasúti

Részletesebben

Forgalmi szolgálattevő Vasútüzemvitel-ellátó

Forgalmi szolgálattevő Vasútüzemvitel-ellátó 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Végrehajtási Utasítás: Harkakötöny Balotaszállás - Kunfehértó-elágazás

Végrehajtási Utasítás: Harkakötöny Balotaszállás - Kunfehértó-elágazás 2 3 Módosítások előjegyzése Tételszám Módosítás tárgya Iktatószám Érvényes 1. hatálybaléptetés 33948-1/2013/MAV 2013.08.26. 4 Tartalomjegyzék Módosítások előjegyzése... 4 Tartalomjegyzék... 5 1. Általános

Részletesebben

18. Útburkolati jelek

18. Útburkolati jelek 18. Útburkolati jelek (1) Az útburkolati jelek: a) úttest szélét jelző vonal: hosszirányú folytonos az útkereszteződésnél szaggatott vonal; b) 146 terelővonal: hosszirányú egy vagy [olyan útszakaszon,

Részletesebben

Vonali menetrend S25 S250. Budapest Kunszentmiklós-Tass Kiskunhalas Kelebia. Érvényes: december 14-től december 12-ig

Vonali menetrend S25 S250. Budapest Kunszentmiklós-Tass Kiskunhalas Kelebia. Érvényes: december 14-től december 12-ig Vonali menetrend Budapest Kunszentmiklós-Tass Kiskunhalas Kelebia S25 S250 Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig Kedves Utasunk! A Budapest délnyugati agglomerációjában bevezetett viszonylatjelölési

Részletesebben

Melléklet. 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez. a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés

Melléklet. 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez. a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés Melléklet 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés legmagasabb díjairól 1 Tartalom 1. A belföldi helyközi (távolsági)

Részletesebben

HORVÁTORSZÁG - HORVÁTORSZÁG -

HORVÁTORSZÁG - HORVÁTORSZÁG - HORVÁTORSZÁG HORVÁTORSZÁG 1. MÁV-HŽ menettérti kedvezmény... 1 A. DÍJSZABÁSI HATÁROZMÁNYOK (1-30)... 1 B. VÉGREHAJTÁSI UTASÍTÁS (31-40)... 3 C. JEGYMINTÁK (41-50)... 4 2. Kerékpárszállítás... 5 A. DÍJSZABÁSI

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI április 10.

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes

Részletesebben

Vasúti személyfuvarozási Vasútüzemvitel-ellátó

Vasúti személyfuvarozási Vasútüzemvitel-ellátó /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS Váratlan vasúti esemény Miskolc-Gömöri július 1.

ZÁRÓJELENTÉS Váratlan vasúti esemény Miskolc-Gömöri július 1. ZÁRÓJELENTÉS Váratlan vasúti esemény Miskolc-Gömöri 2015. július 1. A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak, körülményeinek feltárása,

Részletesebben

Díjszabás és menetrend: a 2009. december 31-én érvényes szabályok.

Díjszabás és menetrend: a 2009. december 31-én érvényes szabályok. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

270/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet

270/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet 270/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet a térségi, az elővárosi és a helyi működési engedély alapján végzett vasúti személyszállítás részletes feltételeiről A Kormány a vasúti közlekedésről szóló 2005. évi

Részletesebben

Személyszállítás, számítási feladatok. Készítette: Szűcs Tamás

Személyszállítás, számítási feladatok. Készítette: Szűcs Tamás Személyszállítás, számítási feladatok Készítette: Szűcs Tamás 2015 Útmutató: Elvira 2015 Elvira 2016 Számítások I. Az ELVIRA* segítségével egészítse ki a hiányzó részeket! Egy négytagú család 2016. január

Részletesebben

F.1. Jelzési ismeretek 1. Mit jelent a jelzés parancselvének érvényesítése? 2. Határozza meg a jelzők, jelzőeszközök és figyelmeztető jelek fogalmát!

F.1. Jelzési ismeretek 1. Mit jelent a jelzés parancselvének érvényesítése? 2. Határozza meg a jelzők, jelzőeszközök és figyelmeztető jelek fogalmát! Jelzési ismeretek 1. Mit jelent a jelzés parancselvének érvényesítése? 2. Határozza meg a jelzők, jelzőeszközök és figyelmeztető jelek fogalmát! 3. Határozza meg a távolbalátás és a szabadlátás korlátozottságának

Részletesebben

92/2017 DR 61894/2017/START

92/2017 DR 61894/2017/START 92/2017 DR 61894/2017/START Különleges nemzetközi szállítási feltételek Helybiztosítást nem tartalmazó menetjegyek (SCIC-NRT) Helybiztosítást tartalmazó menetjegyek (SCIC-IRT) Bérletajánlatok (SCIC-RPT)

Részletesebben

Önállósító forgalmi (Forgalmi szolgálattevők részére) alapképzési program

Önállósító forgalmi (Forgalmi szolgálattevők részére) alapképzési program Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Önállósító forgalmi (Forgalmi szolgálattevők részére) alapképzési program Jóváhagyási szám: VVK-2017/1411 Jóváhagyás dátuma: 2017.10.17 2017

Részletesebben

Magyar - a MÁV és GySEV vonalain használt - fényjelző berendezések használatának leírása, telepítése a MSTS alá.

Magyar - a MÁV és GySEV vonalain használt - fényjelző berendezések használatának leírása, telepítése a MSTS alá. Magyar - a MÁV és GySEV vonalain használt - fényjelző berendezések használatának leírása, telepítése a MSTS alá. 1. Bevezetés A MÁV 1962-1967 között tért át a sebességjelzési rendszer alkalmazására. A

Részletesebben

11. szám 122. évfolyam 2007. március 16. TARTALOM

11. szám 122. évfolyam 2007. március 16. TARTALOM 11. szám 122. évfolyam 2007. március 16. ÉRTESÍTÕ MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 19/2007. (III. 16. MÁV Ért. 11.) Sze. Főig. sz. utasítás a 2006-2007. évi

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Egyszerűsített forgalmi alapképzés (távközlő-, erősáramú-, biztosítóberendezés- és pálya szakszolgálat) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és

Részletesebben

Vonali menetrend. Budapest Cegléd Szolnok. Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig

Vonali menetrend. Budapest Cegléd Szolnok. Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig Vonali menetrend Budapest Cegléd Szolnok S50 Z50 Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig MÁVDIREKT: 06 (40) 49 49 49 (00:00-24:00 óráig helyi tarifával hívható kék szám) küldföldről: +36 (1)

Részletesebben

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér 10-11. Módosító indítvány Tisztelt Közgyűlés! A 2013. december 20-i ülés napirendjének 13. pontjában szerepel a Tömegközlekedési

Részletesebben

ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I.

ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I. KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont _------------------------------, ------------------ ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I. 2012. Kiadja: KTI Közlekedéstudományi

Részletesebben

Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont) 1 p

Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont) 1 p I.Általános rendelkezések Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz a Kiegészítő Szolgálati Utasítás?(5. pont)

Részletesebben

Vonali menetrend. Budapest Tatabánya Győr Tatabánya Oroszlány. Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig

Vonali menetrend. Budapest Tatabánya Győr Tatabánya Oroszlány. Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig Vonali menetrend Budapest Tatabánya Győr Tatabánya Oroszlány S10 S12 Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig MÁVDIREKT: 06 (40) 49 49 49 (00:00-24:00 óráig helyi tarifával hívható kék szám)

Részletesebben

Módosítások előjegyzése. Hatálybalépés ideje

Módosítások előjegyzése. Hatálybalépés ideje Módosítások előjegyzése Tételszám A módosítás száma Hatálybalépés ideje A módosítás tárgya Módosította 2 Tartalomjegyzék 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 5 1.1. A Végrehajtási Utasítás hatálya... 5 1.2. A

Részletesebben

Az Állami Erdei Vasutak (Mátravasút) Személy-, Poggyász és Darabáru Díjszabásáról.

Az Állami Erdei Vasutak (Mátravasút) Személy-, Poggyász és Darabáru Díjszabásáról. 16/2012. sz. Főnöki Utasítás Az Állami Erdei Vasutak (Mátravasút) Személy-, Poggyász és Darabáru Díjszabásáról. Az Állami Erdei Vasutak (ÁEV) Mátravasút mint saját használatú vasút- az 1993. évi XCV. Törvény

Részletesebben

Biztonsági rendszerek 1

Biztonsági rendszerek 1 Biztonsági rendszerek 1 Vasúti biztosítóberendezések Kezelı készülékek & Perifériák Villamosmérnök BSc szak Vasúti biztosítóberendezések alapvetı feladata Alapjeladó A vasúti forgalom irányításának gépesítése,

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2011-618-5 Váratlan vasúti esemény Jelzőmeghaladás Börgönd 2011. december 09. 19716-1 és a 38416 sz. vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2011-618-5 Váratlan vasúti esemény Jelzőmeghaladás Börgönd 2011. december 09. 19716-1 és a 38416 sz. vonat ZÁRÓJELENTÉS 2011-618-5 Váratlan vasúti esemény Jelzőmeghaladás Börgönd 2011. december 09. 19716-1 és a 38416 sz. vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan

Részletesebben

F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS

F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS F.1. Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály 1/197 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 200. év hó..nap. 2/197 Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály F.1. JÓVÁHAGYTA

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Módosítások előjegyzése. Hatályba lépés ideje

Módosítások előjegyzése. Hatályba lépés ideje Módosítások előjegyzése Tételszám A módosítás száma Hatályba lépés ideje A módosítás tárgya Módosította 2 Tartalom 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 7 1.1. A Végrehajtási Utasítás hatálya... 7 1.2. A Végrehajtási

Részletesebben

UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez

UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez FM1 Utasítás a digitális modulon történő közlekedéshez 1/37 LAGYESZ UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez Hatálybalépés időpontja: 2009 év hó..nap FM1 Utasítás a digitális modulon történő

Részletesebben

VASÚTSZAKMAI GYAKORLATI OKTATÓK 2018.

VASÚTSZAKMAI GYAKORLATI OKTATÓK 2018. VASÚTSZAKMAI GYAKORLATI OKTATÓK IDŐSZAKOS KÉPZÉSE 2018. Összeállította: Vadkerti Ferenc VASÚTI VIZSGAKÖZPONT 19/2011. 6. mód. Értelmező rend 2 (új 18. 19 és 20. pont) Mi tartozik a K k k körébe: k ny v,

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása TOLATÁSVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton K-NY (M2) (BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által

Részletesebben

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖR EN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. 3. sz. Módosítás 1. füzet. a 2013-2014. évi MENETRENDHEZ

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖR EN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. 3. sz. Módosítás 1. füzet. a 2013-2014. évi MENETRENDHEZ MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖR EN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 3. sz. Módosítás 1. füzet a 2013-2014. évi MENETRENDHEZ ÉRVÉNYES: 2014. szeptember 1-jét l 47401-1/2014/START Jó ajánlatokban utazunk

Részletesebben

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja.

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja. A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított vizsgakérdései a 4. Szakmai követelmények fejezetben megadott szakmai követelménymodulok témaköreit tartalmazzák. A tételhez

Részletesebben

Kazincbarcika helyi közlekedés díjai január 1-től. I. Fejezet Menetjegy

Kazincbarcika helyi közlekedés díjai január 1-től. I. Fejezet Menetjegy 4. sz. melléklet Kazincbarcika helyi közlekedés díjai 2017. január 1-től I. Fejezet Menetjegy A menetjegyet bárki, bármilyen célú utazásra megválthatja. Annak az utasnak, aki utazásához más érvényes utazási

Részletesebben

Írta, összeállította: Bauer Károly, Váczi Viktor. Fotók: Rigó Tamás, Szente Dávid, Váczi Viktor. Borítógrafika: Gyurkó Zoltán, Szente Dávid

Írta, összeállította: Bauer Károly, Váczi Viktor. Fotók: Rigó Tamás, Szente Dávid, Váczi Viktor. Borítógrafika: Gyurkó Zoltán, Szente Dávid Írta, összeállította: Bauer Károly, Váczi Viktor Fotók: Rigó Tamás, Szente Dávid, Váczi Viktor Borítógrafika: Gyurkó Zoltán, Szente Dávid Felelős kiadó: Gerzsényi Gyula, a Gyermekvasút vezetője Köszönetet

Részletesebben

MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZÉCHENYI-HEGYI GYERMEKVASÚT SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA

MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZÉCHENYI-HEGYI GYERMEKVASÚT SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZÉCHENYI-HEGYI GYERMEKVASÚT SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA Érvényes: 2010... Jóváhagyta a Nemzeti Közlekedési Hatóság. számon 1 Tartalom

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás

Részletesebben

CITY-STAR. Díjszabás. Különleges nemzetközi szállítási feltételek Helybiztosítást nem tartalmazó menetjegyek (SCIC-NRT) 94/2011 ÜVH K-5086/2011.

CITY-STAR. Díjszabás. Különleges nemzetközi szállítási feltételek Helybiztosítást nem tartalmazó menetjegyek (SCIC-NRT) 94/2011 ÜVH K-5086/2011. 94/2011 ÜVH K-5086/2011. Különleges nemzetközi szállítási feltételek Helybiztosítást nem tartalmazó menetjegyek (SCIC-NRT) CITY-STAR Díjszabás Érvényes 2011. december 11-től TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...3

Részletesebben

Általános forgalmi alapképzési program (Balatonfenyves Gazdasági Vasút)

Általános forgalmi alapképzési program (Balatonfenyves Gazdasági Vasút) Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Általános forgalmi alapképzési program (Balatonfenyves Gazdasági Vasút) VVK-2018/236 2018.03.06 Képzés megnevezése: Általános forgalmi 1.

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D)

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D) TOLATÁSVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton É-D (M3) (BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések

Részletesebben

Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető KTI-VVK 2013. február 20.

Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető KTI-VVK 2013. február 20.

Részletesebben

A ŽSR és MÁV forgalmi szolgálattevők egymás közötti kommunikációjának típusüzenetei

A ŽSR és MÁV forgalmi szolgálattevők egymás közötti kommunikációjának típusüzenetei MZ Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely Príloha 5 A ŽSR és MÁV forgalmi szolgálattevők egymás közötti kommunikációjának típusüzenetei 880 Sátoraljaújhely SLOVENSKÉ NOVÉ MESTO 0 881 HIDASNÉMETI Čaňa 1

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vezető jegyvizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

I. FORDULÓ NEVEZÉSI ÉS FELADATLAPJA

I. FORDULÓ NEVEZÉSI ÉS FELADATLAPJA BAROSS GÁBOR OKTATÁSI KÖZPONT VASUTAS SZAKMAI ÉS MŰVELTSÉGI VETÉLKEDŐ I. FORDULÓ NEVEZÉSI ÉS FELADATLAPJA A csapat neve:... Elérhetősége (telefon/e-mail):... név törzsszám vállalatnév munkakör 1. 2. 3.

Részletesebben

KERÉKPÁRSZÁLLÍTÁS AZ UTAS ŐRIZETÉBEN

KERÉKPÁRSZÁLLÍTÁS AZ UTAS ŐRIZETÉBEN KERÉKPÁRSZÁLLÍTÁS AZ UTAS ŐRIZETÉBEN Szlgáltatás Igénybevételi feltételek Igényjgsultság Kerékpár elhelyezése Őrzés, felelősség 1./ Azkn az állmáskn és megállóhelyeken, ahl a pern magassága és a sínkrna

Részletesebben

MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK SZÉCHENYI-HEGYI GYERMEKVASÚT

MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK SZÉCHENYI-HEGYI GYERMEKVASÚT MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZÉCHENYI-HEGYI GYERMEKVASÚT SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA Érvényes: 2010. szeptember 1-tõl Jóváhagyta a Nemzeti Közlekedési Hatóság KH/VA/NS/A/390/2/2010

Részletesebben