ASP PROJEKT. Csatlakozó önkormányzatok tájékoztatása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ASP PROJEKT. Csatlakozó önkormányzatok tájékoztatása 2015.04.08."

Átírás

1 ASP PROJEKT Csatlakozó önkormányzatok tájékoztatása Kaltenecker Balázs ASP Központ, alkalmazásgazda

2 ASP PROJEKT 1. ASP projekt, ASP Központ 2. Keretrendszer (Belépés, Tenant, tenantkezelés, jogosultságok) 3. Gazdálkodási Szakrendszer KASZPER Modul Alapadatok

3 ASP PROJEKT 2012-ben konzorciumi együttműködési megállapodást írt alá a Belügyminisztérium (BM), Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), Magyar Államkincstár (Kincstár), Kincstári Informatikai Nonprofit Kft. (Kincsinfo), Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ)

4 ASP PROJEKT A projekt célja: a piaci e-közigazgatási megoldásokra és tapasztalatokra építve, olyan ASP központ létrehozása a közép-magyarországi régióban, amely egységes és korszerű informatikai megoldások segítségével lehetővé teszi a kis és közepes önkormányzatok számára, a hatékony forrásfelhasználás mellett történő belső működés támogatását és egyes e-közigazgatási szolgáltatások nyújtását.

5 ASP PROJEKT Az ASP központ által az önkormányzatok részére biztosított alkalmazások: Önkormányzati adórendszer Önkormányzati gazdálkodási szakrendszer Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer Ipar és kereskedelem szakrendszer Iratkezelés szakrendszer Önkormányzati települési, illetve elektronikus ügyintézési portál rendszer

6 ASP PROJEKT

7 ASP PROJEKT A Kormány 62/2015. (III. 24.) Korm. rendelete az önkormányzati ASP központról 1.Alkalmazásüzemeltetés: alkalmazások elérhetővé tétele és működtetése, beleértve különösen a hardverkörnyezet fenntartását, programverziók frissítését, adatbázis-mentések és visszatöltések elvégzését, jogosultságkezelést, jogszabálykövetést, hibakezelést. 1.ASP központ: számítástechnikai hálózaton keresztül távoli alkalmazásszolgáltatást nyújtó informatikai rendszer (Application Service Provider). 1.Keretrendszer: a szakrendszerek számára egységes felületet és átjárhatóságot, valamint a külső rendszerkapcsolatok kiépítésének lehetőségét biztosító rendszer. 1.Szakrendszer: az ASP központ által nyújtott igazgatási feladatokat támogató alkalmazás.

8 ASP PROJEKT Az önkormányzati ASP központ működtetője A Kormány a Magyar Államkincstár útján a települési önkormányzati feladatellátás informatikai támogatása céljából ASP központot működtet. Az önkormányzati ASP központ a csatlakozott települési önkormányzat számára központilag fejlesztett szakrendszereket és keretrendszert szolgáltat.

9 ASP PROJEKT Az önkormányzati ASP központ feladatai: csatlakozás- és szolgáltatás-menedzsment ellátása szolgáltatási szerződések megkötése és módosítása, felelősségvállalás a szolgáltatás minőségéért, ügyfélszolgálat biztosításával a szolgáltatással kapcsolatos ügyfél-kapcsolattartási, tájékoztatási és adminisztratív feladatok ellátása, kommunikációs és képzési feladatok ellátása, a szolgáltatások fejlesztéséért való felelősség a szakrendszer alkalmazásüzemeltetője által továbbított specifikációk alapján, a fejlesztési szerződések megkötése,

10 ASP PROJEKT Az önkormányzati ASP központ feladatai: adatok védelméről való gondoskodás, felhasználói szerződés megkötése az önkormányzati ASP központ alapinfrastruktúrája vonatkozásában. Üzemeltetés: Az önkormányzati ASP központ működését biztosító alapinfrastruktúra üzemeltetője a NISZ ZRT. (Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság)

11 ASP PROJEKT Az alábbi szakrendszerek alkalmazásüzemeltetője a NISZ Zrt., iratkezelő rendszer, önkormányzati települési, illetve elektronikus ügyintézési portál rendszer, Az alábbi szakrendszerek alkalmazásüzemeltetője a Kincstár: gazdálkodási rendszer, ingatlanvagyon-kataszter rendszer, önkormányzati adórendszer, ipar- és kereskedelmi rendszer.

12 ASP PROJEKT Az ASP központ szolgáltatásainak igénybevétele Az önkormányzati ASP központ szolgáltatásainak igénybevételére az önkormányzat szolgáltatási szerződést köt Az önkormányzati ASP központ szolgáltatásainak igénybevétele az önkormányzat számára térítésmentes Az önkormányzati ASP központhoz történő csatlakozást az önkormányzat kezdeményezheti a Kincstárnál

13 ASP PROJEKT Az önkormányzati ASP központhoz történő csatlakozás feltétele, hogy az önkormányzat megfeleljen a műszaki minimumfeltételeknek, teljesítse az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló törvényben előírt követelményeket, biztosítsa az önkormányzati ASP központhoz történő csatlakozáshoz szükséges helyi feltételeket és a meglévő adatok migrációját, vállalja, hogy a szakrendszer által támogatott feladatait a szakrendszer útján látja el. Az önkormányzat csatlakoztatását az önkormányzati ASP központhoz a Kincstár a technikai-pénzügyi kapacitásoknak megfelelően folyamatosan végzi.

14 ASP KERETRENDSZER ASP KERETRENDSZER Az SSO szolgáltatás Az Önkormányzati ASP Központ felhasználói azonosításra egy egységes SSO szolgáltatást biztosít. Az SSO szolgáltatás célja, a felhasználóknak csak egyszer kell belépnie a Keretrendszerben, a sikeres bejelentkezés után minden szakrendszert el lehet érni.

15 ASP KERETRENDSZER A 2 faktoros azonosítás A 2 faktoros felhasználói azonosítási mód egy emelt szintű beléptetési eljárás, amely két összetevőből áll: birtoklás tudás A birtoklás ebben az esetben azt jelenti, hogy a csatlakozáskor kiadott, személyhez kötött BALE eszközt a felhasználó magánál tartja. A tudás jelentése pedig, hogy ismerjük a tanúsítványhoz szükséges jelszót, PIN kódot. A PIN kódot lezárt, úgynevezett PIN borítékban kapja meg a felhasználó.

16 ASP KERETRENDSZER Figyelem! A fentiekből az alábbi szabályok következnek: A belépéshez minden esetben birtokolni kell az eszközt, azaz a számítógépbe be kell dugni! Egy felhasználó egy időben kizárólag egy gépről tud bejelentkezni, amelyikbe a BALE eszköz be van dugva. A PIN kódot 3-szor lehet megadni, majd ezt követően a PUK kóddal lehet feloldani. A PUK kód 3-szori elrontása esetén az eszköz nem használható többé, a rajta lévő tanúsítványt vissza kell vonni.

17 ASP KERETRENDSZER BALE eszköz (TOKEN): személyre szóló authentikációs munkatársi tanúsítvány személy munkáltatójának (szervezetének) adatait

18 ASP KERETRENDSZER A BALE eszköz használatához telepíteni kell az eszköz driver-ét a számítógépre! Általános információk a tanúsítványokról: Telepítési útmutató az eszköz driver-éhez: 1.pdf Eszköz drive telepítő készletek:

19 ASP KERETRENDSZER Felhasználó azonosításának lépései: 1)BALE eszköz bedugása a számítógépbe 2)Begépelendő a PIN bekérő ablakban 3)Begépelendő a bejelentkezési ablakban( bejelentkezési név konyvelo.eva@gomba) 4)Begépelendő a bejelentkezési ablakban (felhasználói fiók jelszava)

20 ASP KERETRENDSZER A bejelentkezés lépései: Belépés 2 faktoros + jelszó módban 1.Helyezzük be a BALE eszközt. 2.Nyissuk meg a böngésző alkalmazást. 3.Írjuk be az ASP Központ címét. 4.Böngésző típustól függetlenül megjelenik egy ablak, amelyben az adott számítógépen található tanúsítványok találhatók:

21 ASP KERETRENDSZER 5. Válasszuk ki a saját nevünkre szóló tanúsítványt, és nyomjuk meg az OK gombot.

22 ASP KERETRENDSZER 6. A személyes tanúsítványunkhoz PIN kód is tartozik, ezért a felugró ablakban adjuk meg a PIN kódunkat: (a különböző operációs rendszereken különféle ablakok jelennek meg, de jól láthatóan a PIN kódot kéri a rendszer)

23 ASP KERETRENDSZER

24 ASP KERETRENDSZER 7. A jelszó sikeres megadása után megkapjuk az Indítópultot. A bejelentkezett felhasználót a jobb felső sarokban mutatja a rendszer:

25 ASP KERETRENDSZER Problémakezelés 1.Nem azonosítható a tenant a tanúsítványból 2.Nem azonosítható felhasználó 3.Nem engedélyezett belépési mód Lejárathoz közelítő tanúsítvány Lejárathoz közelítő jelszó

26 ASP KERETRENDSZER A tenant A tenant létrehozásának lépései: 1.Tenant létrehozása Keretrendszerben Az ASP Központ tenantmenedzser feladatai Az önkormányzati tenant menedzser feladatai 2. Tenant környezet kialakítása szakrendszerekben 3. Tenant inicializálás

27 ASP KERETRENDSZER Elsődleges tenant adminisztrátor felhasználó: kiemelt szerepű felhasználó automatikusan létrejön nem törölhető, nem zárolható bejelentkezési neve: Ne használjuk az elsődleges tenant adminisztrátor felhasználót napi adminisztrációs feladatokra, célszerűen hozzunk létre további, személyhez kötött adminisztrátorokat!

28 ASP KERETRENDSZER Tanúsítvány letöltése regisztrációhoz: egy.cer kiterjesztésű fájl. Authentikációs munkatársi tanúsítvány letöltése felhasználó létrehozásához: Indítsunk el egy böngészőt, címnek adjuk meg a címet: Válasszuk ki a bal oldali menüben a Tanúsítványtárak menüpontot, majd válasszuk ki a Fokozott tanúsítványtár menüpontot:

29 ASP KERETRENDSZER A kereső oldalon kell megkeresnünk a szükséges tanúsítványt. Az Önkormányzati ASP Központ authentikációs tanúsítványai a Titkosító Tanúsítványkiadó által készül, ezért a Kiállító CA mezőbe azt kell kiválasztani. Ellenőrizzük, hogy a Tanúsítvány állapota mezőben Érvényes legyen az adott tanúsítvány:

30 ASP KERETRENDSZER A publikus lenyomat szabadon letölthető, ezért a felhasználó létrehozásához nem szükséges a BALE eszköz! Soha ne adjuk ki a BALE eszközt és a hozzá kapott PIN borítékot harmadik félnek! A privát kulcsot nem tartalmazó letöltött állományt korlátozások nélkül kiadhatjuk harmadik személynek.

31 ASP KERETRENDSZER Elérési útvonal: Eléréshez szükséges a tanúsítvány! Tanúsítványtárak, fokozott tanúsítványtár, névre keresve letölthető (pl.: Kovács Teodóra cer). Hibabejelentő rendszer!

32 ASP KERETRENDSZER Ha mindent rendben találtunk, akkor töltsük le a tanúsítványt a jobb oldalon lévő nyílra kattintva. Mentsük el a tanúsítványt, mert a felhasználó létrehozásához később ki kell választanunk. A sikeres letöltéssel a lépéssorozat véget ér, létrehozható a felhasználói fiók az Önkormányzati ASP Központ Keretrendszerében

33 ASP KERETRENDSZER Felhasználó kezelés Felhasználó létrehozása Új felhasználói fiókot a Felhasználó kezelés modulban lehet létrehozni, melyhez felhasználói adminisztrátor szerepkör szükséges. Felhasználót minden esetben csak adott tenanton belül lehet létrehozni! A felhasználó létrehozásának előfeltétele, hogy a felhasználó munkatársi tanúsítványának publikus exportja (.cer fájl) rendelkezésre álljon.

34 ASP KERETRENDSZER Válasszuk ki a Felhasználók menüpontot, és kattintsunk a felhasználó lista tetején található Felhasználó létrehozása funkcióra.

35 ASP KERETRENDSZER Válasszuk ki a Felhasználók menüpontot, és kattintsunk a felhasználó lista tetején található Felhasználó létrehozása funkcióra.

36 ASP KERETRENDSZER Válasszuk ki a Felhasználók menüpontot, és kattintsunk a felhasználó lista tetején található Felhasználó létrehozása funkcióra.

37 ASP KERETRENDSZER Válasszuk ki a Felhasználók menüpontot, és kattintsunk a felhasználó lista tetején található Felhasználó létrehozása funkcióra.

38 ASP KERETRENDSZER A felhasználói belépés megakadályozása A felhasználó fizikailag nem törölhető a rendszerben, a felhasználói hozzáférés megvonása több módon is lehetséges: felhasználói fiók zárolása Keretrendszerben authentikációs tanúsítvány törlése Keretrendszerben authentikációs tanúsítvány visszavonása

39 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER KASZPER KATI VIR ETRIUSZ GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER

40 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER Gazdálkodási tevékenység támogatása Egységes, átlátható Térítésmentes Jellemzői: moduláris felépítés, ügyvitelileg zárt rendszer, egyszeres adatfeldolgozás, szabad paraméterezhetőség, grafikus felhasználói felület, többszintű jogosultsági rendszer.

41 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER A rendszer felhasználói: a helyi önkormányzatok (1254 szektor), a helyi önkormányzatok által irányított költségvetési szervek - ideértve a polgármesteri hivatalt, a megyei önkormányzati hivatalt, a közös önkormányzati hivatalt (1251 szektor), az országos nemzetiségi önkormányzatok (1252 szektor), az országos nemzetiségi önkormányzatok által irányított költségvetési szervek (1250 szektor), a helyi nemzetiségi önkormányzatok (1247 szektor). a helyi nemzetiségi önkormányzatok által irányított költségvetési szervek (1246 szektor), a térségi fejlesztési tanácsok (1259 szektor), a térségi fejlesztési tanácsok által irányított költségvetési szervek (1258 szektor), társulások (1249 szektor), a társulások által irányított költségvetési szervek (1241,1248 szektor).

42 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER A gazdálkodói rendszernek a könyvvezetést a kettős könyvviteli rendszerben, költségvetési számvitel és pénzügyi számvitel szerint kell vezetni: kötelezettségvállalások, más fizetési kötelezettségek, és ezek teljesítésének, továbbá a központi költségvetésből kapott támogatások felhasználásának a valóságnak megfelelő, folyamatos, zárt rendszerű, áttekinthető nyilvántartását és az éves költségvetési beszámoló ezekre vonatkozó részei megbízható és valós összképet mutató elkészítését biztosítja.

43 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER Pénzügyi számvitel kezelése Integrált program A program kezeli: A főkönyvi könyvelés folyamatát Kötelezettségvállalás/Követelés nyilvántartását Számlázás, pénztár, bank, vevő-szállító, eszköz, készlet analitikát Kontrolling tevékenységet Vezetői információs igények teljesítését

44 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER ÁFA bevallás Házipénztár Bank kezelése Követelések értékelése

45 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER Alapadat betöltési lehetőségek (sablonok, kitöltési útmutató): Intézményi alapadatok Intézményi hierarchia Bankszámlák Szerepkörök! (Keretrendszerben) Adatláthatóság Részletezőkódok Partneradatok

46 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER Integrációs pontok: Az ASP ADÓ modulban a lezárt számfejtések adatait a GAZD átveszi, és feldolgozza (követelés, utalványrendelet létrehozása, könyvelési tételek hozzáadása). INGKAT GAZD kapcsolat (ingatlan lapok T.E. kartonok): Az INGKAT SZR-ben: KATI-s eszközazonosító használata KATI modulban: INGKAT szerinti mozgásokok használata Ha a kapcsolat megvan, akkor adategyeztetés. GAZD IRAT: a bejövő számla rögzítése csak akkor lehetséges, ha az IRAT-ban érkeztetve van ÉS az adott érkeztető szám nem lett felhasználva számla érkeztetésére. Partner kezelés!

47 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER Listázások, lekérdezések, jelentések Előzetes hibaszűrés Kontírkódok, csoportos utalványrendelet készítése Többszörös ellenőrzési lehetőség

48 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER Teljes körű pénzügyi és számviteli rendszer. Alkalmas minden pénzforgalmi művelet elvégzésére: teljes pénztárkezelés, bejövő, kimenő számlák kezelése, tartozások pontos nyilvántartása, követelések, kötelezettségvállalások, más fizetési kötelezettségek nyilvántartása, költségvetési keretek automatikus figyelése, banki műveletek, automatikus banki összevezetések, banki terminállal való közvetlen kapcsolat, banki kivonatok feldolgozása.

49 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER Számviteli funkciók: kontírozás, könyvelés, ÁFA analitika, beszámolók elkészítése, főkönyvek egységes kezelése, egységes főkönyvi analitika, egyéb analitikák.

50 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER KASZPER modul - menüfa (1) Pénzügy bejövő/kimenő menücsoport (2) Törzsadatok menüpont (3) Bankfeldolgozás menü (4) Bevételi/Kiadási analitika menücsoport, (6) Pénztár menüpont (9) Számvitel menüpont

51 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER Egyszeres adatbevitel Egyeztetések Tömeges beolvasási lehetőségek Előtöltés funkció, kontírkódok használata

52 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER Lehetséges a több szintű jogosultságkezelés A jogosultságok kiosztását meg kell tervezni, mert Sok probléma megelőzhető vele Nem érdemes túlbonyolítani Figyelemmel kell lenni a Gazdálkodási Szakrendszer és a Keretrendszer kapcsolatára (felhasználónevek egyezése admin, jogosultságok a Keretrendszerben adatláthatóság a szakrendszerben)

53 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER Kontírozás kapcsolatai, állapota Kapcsolat az ETRIUSZ és a KASZPER modul között Adatrögzítés lehetőségei, visszakereshetőség, dokumentálás

54 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER KATI modul Alkalmas a befektetett tárgyi eszközök, beruházások és készletek nyilvántartására, valamint az ezek állományában bekövetkezett változások követésére az érvényben lévő számviteli törvénynek megfelelően. Leltározás KATI és KASZPER modul kapcsolata: Partner törzs Intézményi törzs Főkönyvi számok törzs Leltározás során adatátadás

55 GAZDÁLKODÁSI SZAKRENDSZER ETRIUSZ modul Adatszolgáltatások elkészítése kapcsolat a KGR-K11-el Adatátvétel a KASZPER modulból Vezetői információs igények kielégítése

56 ASP PROJEKT KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Köszönöm a figyelmet!

Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről

Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről A tájékoztatót az ASP Iratkezelő szakrendszer alkalmazás-üzemeltetője,

Részletesebben

ASP 2.0. Tájékoztató PROJEKT Bevezetés tervezett határideje

ASP 2.0. Tájékoztató PROJEKT Bevezetés tervezett határideje ASP 2.0 PROJEKT Tájékoztató Bevezetés tervezett határideje 2018.01.01. Az önkormányzati feladatellátás egységességének támogatásához, valamint a költségvetési stabilitás megőrzéséhez fűződő kormányzati

Részletesebben

A felhasználó láthatóságát, intézményhez rendelését a szakrendszeren belül (KASZPER modulban) tudjuk megtenni a 21 mp csoportban.

A felhasználó láthatóságát, intézményhez rendelését a szakrendszeren belül (KASZPER modulban) tudjuk megtenni a 21 mp csoportban. Általános 1. Új felhasználó rögzítése és szerepköreinek beállítása A Tenant adminisztrátor a keretrendszer bejelentkezési felületén - biztonsági belépéssel tudja az új felhasználót felvenni és a szerepköreit

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról 1. MicroSigner alkalmazás igénylése A tagi hozzájárulás nyilatkozatok TIR-ben történő elektronikus aláírása a két módon lehetséges: 1. MicroSigner

Részletesebben

Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző Melléklet: 1. sz. Határozati javaslat Szavazás módja: Egyszerű többség

Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző Melléklet: 1. sz. Határozati javaslat Szavazás módja: Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS SAJÓIVÁNKA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. SZEPTEMBER 13-I MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1482-3/2016./V. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB I V. N API R E N D Tárgy: Indítványok,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról 1. MicroSigner alkalmazásra történő átállás ismertetése A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (Szövetség) 2016. december 1-jével

Részletesebben

Az Önkormányzati ASP. Kaposvár, február 08.

Az Önkormányzati ASP. Kaposvár, február 08. Az Önkormányzati ASP Kaposvár, 2017. február 08. Az ASP lényege, előnye Az ASP modell lényege, hogy a felhasználók egy egyszerű böngésző program segítségével az interneten keresztül vehetik igénybe a távoli

Részletesebben

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez MICROSEC Számítástechnikai Fejlesztő zrt. e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez Felhasználói útmutató https://online.e-szigno.hu/ 1 Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. A rendszer használatának

Részletesebben

Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával

Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség 2016. december 1-jével bevezette a MicroSigner alkalmazás használatával történő

Részletesebben

Gemalto Classic Client Toolbox telepítési és használati útmutató. Verziószám 1.1 Objektum azonosító (OID) Hatálybalépés dátuma 2014. március 24.

Gemalto Classic Client Toolbox telepítési és használati útmutató. Verziószám 1.1 Objektum azonosító (OID) Hatálybalépés dátuma 2014. március 24. Gemalto Classic Client Toolbox telepítési és használati útmutató Verziószám 1.1 Objektum azonosító (OID) Hatálybalépés dátuma 2014. március 24. Tartalomjegyzék fejezet oldal I. Telepítés 3 I.a Telepítés

Részletesebben

A név szerinti tanúsítvány telepítése és használata az ASP rendszerben

A név szerinti tanúsítvány telepítése és használata az ASP rendszerben A név szerinti tanúsítvány telepítése és használata az ASP rendszerben ÚTMUTATÓ 2017. december 29. Magyar Államkincstár A név szerinti tanúsítvány telepítése és használata az ASP rendszerben ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV PROJEKTVEZETŐ

TÁJÉKOZTATÓ SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV PROJEKTVEZETŐ TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL 2016. SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV PROJEKTVEZETŐ Önkormányzati ASP 1.0 Az Önkormányzati

Részletesebben

Gemalto Classic Client Toolbox telepítési és használati útmutató

Gemalto Classic Client Toolbox telepítési és használati útmutató Gemalto Classic Client Toolbox telepítési és használati útmutató Verziószám 1.4 Objektum azonosító (OID) Hatálybalépés dátuma 2016. április 20. +36 1 795 7200 info@hiteles.gov.hu hiteles.gov.hu Tartalom

Részletesebben

SZÁMVITELI KÉZIKÖNYVEK AZ ASP GYAKORLATI TAPASZTALATAI

SZÁMVITELI KÉZIKÖNYVEK AZ ASP GYAKORLATI TAPASZTALATAI SZÁMVITELI KÉZIKÖNYVEK AZ ASP GYAKORLATI TAPASZTALATAI Budapest, 2018 Szerző: Majer Kinga Sorozatszerkesztő: Kökényesiné Pintér Ilona ISBN 978-963-638-554-5 ISSN 2416-2310 (Tanácsadói könyvek) ISSN 1787-7342

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

NAV Online Számla ÉLES rendszerébe történő regisztráció

NAV Online Számla ÉLES rendszerébe történő regisztráció NAV Online Számla ÉLES rendszerébe történő regisztráció A számlázó programokkal szembeni követelmények 2018. július 1-től változnak. 2018. július 1-től azokról a számlákról kell kötelezően a NAV Online

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén Az egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 5.) sz. napirendi ponthoz előterjesztés Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. február 15-én, 17 00 órakor megtartandó ülésére Döntés a Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

1 Keretrendszer beállítások

1 Keretrendszer beállítások Elektronikus ügyintézéshez és szakrendszerek közötti integrációs folyamatok működéséhez szükséges beállítások Közös Önkormányzati Hivatalok részére egy település adóügyi feladatait végző ügyintézők esetén

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9)

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. AuthentIC Manager szoftver

Részletesebben

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet Tartalomjegyzék Bejelentkezés és regisztráció... 2 A Portál bemutatása... 4 ASP 2.0 Iratkezelő Szakrendszer kurzus bemutatása... 5 Navigáció a kurzuson

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. MiniDriver Manager

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a bejelentkező ablak jobb alsó sarkában

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. AuthentIC Manager

Részletesebben

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Pénztár, Vezetői információk, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

Segédlet kártya feltöltéséhez

Segédlet kártya feltöltéséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

A Távmenedzsment szolgáltatás használata

A Távmenedzsment szolgáltatás használata A Távmenedzsment szolgáltatás használata ÚTMUTATÓ Önkormányzatok részére 2018. február 09. A Távmenedzsment szolgáltatás használata ÚTMUTATÓ Önkormányzatok részére Tartalomjegyzék I. Általános tájékoztató...

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FEBRUÁR ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR KRUCSÓ BALÁZS AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL

TÁJÉKOZTATÓ FEBRUÁR ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR KRUCSÓ BALÁZS AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL 2017. FEBRUÁR ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR KRUCSÓ BALÁZS Az önkormányzati ASP rendszer elemei Keretrendszer

Részletesebben

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz A bővítmény csak Opeancart 2.2 és 2.3 verziókhoz elérhető, csak magyar nyelven! Általános ismertető: A GLS Online a http://online.gls-hungary.com weboldalon elérhető

Részletesebben

Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Oktatási Portál. Felhasználói segédlet

Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Oktatási Portál. Felhasználói segédlet DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet Készítette: Kocsis Zsolt 2015 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A szoftver/hardver

Részletesebben

Keretrendszer Felhasználói Kézikönyv

Keretrendszer Felhasználói Kézikönyv Keretrendszer Felhasználói Kézikönyv 2018. február 20. Magyar Államkincstár Keretrendszer Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Cél és hatókör... 4 2 Fogalmak, rövidítések... 4 3 Bevezetés... 5 3.1

Részletesebben

Az önkormányzati ASP rendszer elemei

Az önkormányzati ASP rendszer elemei Az önkormányzati körben működő ASP működési mechanizmusa Az önkormányzati rendszer megújításával szükségszerűvé vált az önkormányzatoknál folyó, a lakosságot érintő közigazgatási munka informatikai szolgáltatásokkal

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató az adategyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére, valamint a hivatalból indított ügyek esetében az elektronikus ügyintézésre való áttéréshez 2013. január

Részletesebben

Évváltási teendők

Évváltási teendők Évváltási teendők 2018-2019 Évváltási tájékoztató az Iratkezelő szakrendszerhez eddig csatlakozott, illetve az előrehozott csatlakozó nagyvárosok részére. Tisztelt Felhasználók! Jelen tájékoztatóban szereplő

Részletesebben

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS AZ ASP RENDSZERBEN

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS AZ ASP RENDSZERBEN ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS AZ ASP RENDSZERBEN Infotér Konferencia Krucsó Balázs Projektvezető Magyar államkincstár AZ ASP RENDSZER ELEMEI Keretrendszer A szakrendszerek számára egységes felületet és hozzáférést,

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Távolléti díj kezelése a Novitax programban

Távolléti díj kezelése a Novitax programban Mire jó a FirebirdSettings.exe Ezzel a programmal a Firebird adatbázis-kezelővel és az adatbázisokkal kapcsolatos beállításokat lehet elvégezni. Mit kell tenni a használata előtt A FirebirdSettings.exe

Részletesebben

Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához

Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához Fizetési meghagyás online igénylése 1(13) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A MOKK E-Fizetési meghagyás kezelésének

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZATI KÖRBEN MŰKÖDŐ ASP MŰKÖDÉSI MECHANIZMUSA SZEPTEMBER 6. GÁL RÓBERTNÉ XXVI. ORSZÁGOS KÖNYVVIZSGÁLÓI KONFERENCIA VISEGRÁD

AZ ÖNKORMÁNYZATI KÖRBEN MŰKÖDŐ ASP MŰKÖDÉSI MECHANIZMUSA SZEPTEMBER 6. GÁL RÓBERTNÉ XXVI. ORSZÁGOS KÖNYVVIZSGÁLÓI KONFERENCIA VISEGRÁD AZ ÖNKORMÁNYZATI KÖRBEN MŰKÖDŐ ASP MŰKÖDÉSI MECHANIZMUSA 2018. SZEPTEMBER 6. GÁL RÓBERTNÉ XXVI. ORSZÁGOS KÖNYVVIZSGÁLÓI KONFERENCIA VISEGRÁD Jogszabályi háttér Az ASP (Application Service Provider) a helyi

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

A Kormány /2017. ( ) Korm. rendelete az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet módosításáról

A Kormány /2017. ( ) Korm. rendelete az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet módosításáról A Kormány /2017. ( ) Korm. rendelete az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet módosításáról A Kormány a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

Ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe)

Ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe) (eesztconnect.exe) A csatlakozás műszaki megvalósításának ellenőrzése az EESZT működtetője által rendelkezésre bocsájtott ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe) futtatásával, az alkalmazás sikeres futtatását

Részletesebben

Önkormányzati Hivatali Portál használata. Általános Kitöltési útmutató

Önkormányzati Hivatali Portál használata. Általános Kitöltési útmutató Önkormányzati Hivatali Portál használata Általános Kitöltési útmutató Tisztelt Ügyfelünk! Az Önkormányzati ASP rendszernek köszönhetően Ön kényelmesen, áttekinthetően, elektronikus úton, akár otthonából

Részletesebben

K&H token tanúsítvány megújítás

K&H token tanúsítvány megújítás K&H token tanúsítvány megújítás felhasználói kézikönyv 2014.10.15. verzió: 1.2 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 Technikai feltételek... 3 3 A tanúsítványok megújításának folyamata Firefox... 6 4 A

Részletesebben

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó. Felhasználói útmutató. ver Budapest, július 06.

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó. Felhasználói útmutató. ver Budapest, július 06. Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó Felhasználói útmutató ver. 1.2 Budapest, 2018. július 06. Tartalomjegyzék 1 A szolgáltatás használata... 3 2 Az web-szignó felülete és főbb

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

Online számla regisztráció

Online számla regisztráció Online számla regisztráció Az online számlázás rendszerében az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltétele a regisztráció. Ehhez be kell lépni a a NAV online számla felületére: Teszt környezet:

Részletesebben

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag Tartalom 1. Bevezető...2 2. Online regisztrációs felület elérése...2 3. Perkapu nyitása...2 4. Ügykezelő(k) hozzáadása...5 5. Ügykezelői jelszó módosítása...6 6. Ügykezelő törlése...7 7. Főkapcsolattartói

Részletesebben

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet DMS One Zrt. 2019. 1 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási Portált a

Részletesebben

Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet)

Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet) Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet) Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 Regisztráció... 3 Az ügyfélszolgálati oldal használata... 5 Új kérés, hibabejelentés... 5 Korábbi kérések,

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Adóhatósági Iroda adóügyek elektronikus ügyintézés biztosítási kötelezettségének a törvényi előírások alapján az ASP-vel

Részletesebben

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Az Önkormányzati ASP szakrendszereinek éles üzemi használatát, a felmerülő problémák kezelését a Kincstár központi

Részletesebben

ADÓ-IRAT integráció Beállítások, iktatás

ADÓ-IRAT integráció Beállítások, iktatás ADÓ-IRAT integráció Beállítások, iktatás Adó szakrendszer Verzió: v1.2. 2019.06.20. Tartalom 1 ADÓ-IRAT integráció működéséhez szükséges beállítások... 3 1.1 Az Iratkezelő szakrendszerben szükséges beállítások...

Részletesebben

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések MAGYAR ENERGIA HIVATAL MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések 2009. 05. 29. Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár Dokumentum verziók Verziószám Dátum Állapot Módosító Leírás

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA I. BEVEZETÉS Az EKAER-bejelentő modul a Számlázás-házipénztár illetve a Készletnyilvántartás programokhoz megvásárolható programmodul. A modul segítségével a szállítólevélből,

Részletesebben

Bit4id Crypto Java Card (Oberthur Cosmo ID-One v7.0) kártya használati útmutatója

Bit4id Crypto Java Card (Oberthur Cosmo ID-One v7.0) kártya használati útmutatója Bit4id Crypto Java Card (Oberthur Cosmo ID-One v7.0) kártya használati útmutatója Tanúsítvány feltöltése és a kártya használata Windows 7, Windows 8 és Windows 10 rendszeren 1(12) Tartalomjegyzék 1. Bevezető...

Részletesebben

Segédlet utalvány rendeléséhez

Segédlet utalvány rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont Oktatás WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken SZTE Egyetemi Számítóközpont WLAN kapcsolat beállítása 1 Tartalom Windows XP... 2 Tanúsítvány telepítése... 2 WPA2 védett

Részletesebben

Tanúsítványcserélő alkalmazás használata minősített szervezeti aláíró tanúsítványok megújításához

Tanúsítványcserélő alkalmazás használata minősített szervezeti aláíró tanúsítványok megújításához Tanúsítványcserélő alkalmazás használata minősített szervezeti aláíró tanúsítványok megújításához Verziószám 1.0 Objektum azonosító (OID) Hatálybalépés dátuma 2016. június 22. 1. MEGÚJÍTOTT TANÚSÍTVÁNY

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

ALAP CSOMAGOK TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓJA

ALAP CSOMAGOK TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓJA ALAP CSOMAGOK TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓJA A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK Mielőtt tanúsítványkérelmét beadja a rendszerünkbe, a következőkkel fontos, hogy tisztában legyen: A tanúsítvány kérelem beadása során generálódik

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett pályázati portálon:

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán

Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán FIGYELEM! Az ÁNYK-program legfrissebb (2.71.) verziójától már lehetőség van a nyomtatványok közvetlen feltöltésére

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Konzol oldal telepítése... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési

Részletesebben

Farmos Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása

Farmos Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása Farmos Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása A kedvezményezett neve: Farmos Község Önkormányzata A projekt címe: Farmos Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása A szerződött

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a következő címen érhető el: https://www.antsz.hu/regisztracio.

Részletesebben

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím]

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím] ponte.hu Kft. ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás Kapcsolattartó: Céginformációk: ponte.hu Kft. 1 ponte.hu Kft. 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

Elektronikus aláírás és titkosítás beállítása MS Outlook 2010 levelezőben

Elektronikus aláírás és titkosítás beállítása MS Outlook 2010 levelezőben Elektronikus aláírás és titkosítás beállítása MS Outlook 2010 levelezőben Verziószám 2.0 Objektum azonosító (OID) Hatálybalépés dátuma 2013. november 6. 1 Változáskövetés Verzió Dátum Változás leírása

Részletesebben

NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései

NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 operációs rendszeren 1(7) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3.

Részletesebben

Megújított tanúsítvány cseréje a Windows tanúsítványtárban

Megújított tanúsítvány cseréje a Windows tanúsítványtárban Megújított tanúsítvány cseréje a Windows tanúsítványtárban Windows operációs rendszeren 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék...2 2. Bevezető...3 3. Tanúsítvány megújítása...4 3.1. Megújított tanúsítvány

Részletesebben

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Első lépések:... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési kulcs... 4 Felhasználói adatok... 5 Telepítő csomagok

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

2018/10/16 06:18 1/11 Online Számla

2018/10/16 06:18 1/11 Online Számla 2018/10/16 06:18 1/11 Online Számla Online Számla Ez a dokumentum a 2018. július 1-től érvényes NAV adatszolgáltatással kapcsolatos tudnivalókat foglalja össze röviden. A lényeg A 100.000,- Ft ÁFA tartalmat

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Adóbevallás leadása elektronikusan

Adóbevallás leadása elektronikusan Adóbevallás leadása elektronikusan Ügyfélkapu regisztráció és bejelentkezés Első lépésben szükségünk lesz Ügyfélkapu fiókra ennek a létrehozásához be kell fáradnunk az okmányirodába, és regisztrációt kell

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MOL Nyrt - web ISA 2018 Felhasználói kézikönyv Pomázi Imre 2016.09.09 ISA jellemzők Több termékvonal - Üzemanyag - Bitumen - Tartályos pb gáz: energetikai és autógáz Manuális rendelés - A különböző termékvonalak

Részletesebben

Folyószámla műveletek kontírozása

Folyószámla műveletek kontírozása Folyószámla műveletek kontírozása 1 1. Bevezetés... 3 2. Főkönyvi szám beállítások... 3 3. Folyószámla művelet típusok... 5 3.1. Sztornó számlák összevezetése... 5 3.2. Kisösszegek kivezetése... 7 o Kisösszegű

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át:

1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át: 1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban 1.1 Bizonylat ellenőrzés és automatikus kontírozás A 2014 évi számviteli változások miatt a Készlet programban is szükségessé válik a kontírozás,

Részletesebben