VEKOP

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VEKOP"

Átírás

1 SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP VEKOP VÁLLALKOZÁSOK MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁVAL MEGVALÓSULÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEINEK TÁMOGATÁSA A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN KOMBINÁLT HITELTERMÉKKEL

2 TARTALOM A pályázati felhívás célja és formája A támogatás mértéke, összege A támogatási igény benyújtása, módja, kiválasztási eljárásrend Támogatást igénylők köre Megvalósítandó tevékenységek (Komplex projektjavaslat) Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek (B rész) Megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek (C rész) Nem támogatható tevékenységek, Támogatásban nem részesíthetők köre Műszaki és szakmai elvárások Támogatás besorolása Pénzügyi szempontok Projekt megkezdése, a megvalósítás ideje Fenntartási időszak, tőke törlesztés Kapcsolódó dokumentumok és szakmai mellékletek Információkérés

3 A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS CÉLJA ÉS FORMÁJA TERÜLETI KORLÁTOZÁSA Célja: a kis- és középvállalkozások primer energiafelhasználásának csökkentése, valamint megújuló energiaforrás-felhasználás növelése által az üvegházhatást okozó gázok kibocsátás csökkentésének megvalósítása; az épületállomány energiahatékonyságának javítása. Felhívás formája: vissza nem térítendő támogatás, valamint kedvezményes kamatozású éven túli kölcsön, rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 11,76 milliárd Ft, támogatott támogatási kérelmek várható száma: db. Területi korláztozása: Nem támogathatóak a Közép-Magyarországi régió területén kívül megvalósuló projektek.

4 A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE a) Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 3 millió Ft, maximum 50 millió Ft. b) Az igényelhető kölcsön összege: minimum 3 millió Ft, maximum 50 millió Ft, 2%-os kamat, max. 10 éves futamidő. c) Az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét. d) A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 45%-a lehet (a vissza nem térítendő támogatás mértéke csökkenhet). e) Min. 10% önerő rendelkezésre állása mellett.

5 A TÁMOGATÁSI IGÉNY BENYÚJTÁSA, MÓDJA, KIVÁLASZTÁSI ELJÁRÁSREND Támogatási igény benyújtása: február 8-tól február 8-ig (a támogatási kérelmek értékelése folyamatos) - kérelem benyújtásának módja online benyújtás, elektronikus kitöltő programon keresztül (EPTK), - vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön együttesen, közös támogatási kérelem benyújtásával igényelhető. A vissza nem térítendő támogatás egyszerűsített kiválasztási eljárásrend alapján folyamatosan, a támogatási kérelmek beérkezésének sorrendjében kerülnek elbírálásra. A kölcsön rész vonatkozásában az Eljárási Rendben foglaltak alapján az MFB Zrt. által alkalmazott hitelbírálati eljárás keretében kerülnek elbírálásra. Kombinált termék estében támogatásra az a támogatási kérelem jogosult, amely mind a vissza nem térítendő támogatás, mind a kölcsön tekintetében támogató döntéssel rendelkezik.

6 TÁMOGATÁST IGÉNYLŐK KÖRE Támogatási kérelmet nyújthatnak be azon mikro-, kis-, és középvállalkozások a) amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, melybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele; b) melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt; c) amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei; Gazdálkodási formakód szerint: Kft, Rt, Kkt, Bt, külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe Jogi forma szerint: kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok. Jelen felhívás keretében pályázni konzorciumi formában nincs lehetőség.

7 MEGVALÓSÍTANDÓ TEVÉKENYSÉGEK Önállóan megvalósítandó tevékenységek: nincs, mert komplex Önállóan nem megvalósítható tevékenységek: A rész - Projekt-előkészítési tevékenységek (Előzetes tanulmányok, engedélyezési dokumentumok elkészítése) Mértéke: 5% az összes elszámolható költségre vetítve B rész - Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek C rész - Megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek Kötelező nyilvánosság biztosítása Mértéke: 0,5% az összes elszámolható költségre vetítve

8 MEGVALÓSÍTANDÓ TEVÉKENYSÉGEK Komplex projektjavaslat: a) B) tevékenység az energiahatékonyság fokozására irányuló projektrész aránya el kell, hogy érje legalább az 50%-ot a projekt összes elszámolható költségén belül. b) C) tevékenység a megújuló energia felhasználásra irányuló projektrész aránya el kell, hogy érje legalább a 10%-ot a projekt összes elszámolható költségén belül. c) A kombinációnak projektenként szükséges megfelelni.

9 ENERGIAHATÉKONYSÁG JAVÍTÁSÁRA VONATKOZÓ TEVÉKENYSÉGEK B rész I. Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése a) Fűtött és fűtetlen teret elválasztó, épülethatároló szerkezetek hőszigetelése b) Nyílászáró szerkezetnek szerkezetek cseréje / energia-megtakarítást eredményező korszerűsítése c) Az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló- vagy árnyékvető szerkezetek beépítése II. Épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítése a) Fűtési- és/vagy használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése b) Központi szellőző-, hűtési rendszerek energiatakarékos korszerűsítése, kialakítása c) Meglévő hőelosztó rendszerek korszerűsítése, veszteségeinek csökkentése. III. Meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása a) Fényforrások, világítótestek és előtétek cseréje b) Meglévő kül- és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, és az ehhez kapcsolódó az igényekhez térben és időben alkalmazkodó műszaki megoldások kialakítása.

10 MEGÚJULÓ ENERGIAFELHASZNÁLÁS NÖVELÉSÉT CÉLZÓ TEVÉKENYSÉGEK C rész I. Napkollektoros rendszer HMV igény részbeni, vagy teljes kielégítése, és/vagy fűtésrásegítésre és/vagy hűtésre II. Brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer fűtési és HMV igény részbeni vagy teljes kielégítése III. Napelemes rendszer telepítése hálózati, vagy autonóm villamosenergia-termelés, kizárólag a fejlesztésben érintett épület villamosenergiaellátásához IV. Hőszivattyú rendszerek fűtésre és/vagy hűtésre és/vagy használati melegvíztermelésre és/vagy fűtésrásegítésre (alkalmazható rendszertípusok: Földhő-víz hőszivattyús rendszer, Víz-víz hőszivattyús rendszer, Levegő-víz hőszivattyús rendszer)

11 NEM TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK, TÁMOGATÁSBAN NEM RÉSZESÍTHETŐK KÖRE Nem támogatható tevékenységek (a felsorolás nem teljes): - Új épület építése (új energiatermelő berendezések köré épített, technológiai célú, és az energiahordozók tárolására szolgáló indokolt nagyságú, de maximum 20 m2-s építmény), - Amennyiben a fejlesztéssel érintett ingatlan hasznosítása lakás/lakhatás célú, - Megújuló energia hasznosításával villamos energiát termelő rendszer által éves szinten megtermelhető villamos energia mennyisége meghaladja az érintett épület fejlesztés utáni éves villamosenergiaigényét, - Távhőrendszerről való leválás, - Visszatérítendő ÁFA finanszírozása, kölcsön törlesztése, üzletrész, részvény vásárlása, - Felhívásban megfogalmazott célokkal nincs összhangban, - Kiemelkedően jelentős kockázatot hordoz, - Potenciálisan gazdaságilag nem életképes. Támogattásban nem részesíthetők köre: Felhívás 4.2 és az ÁUF 2. pontja, Kizáró okok listája szerint, pl. nem átlátható szervezet, felszámolási, csőd-, végelszámolási vagy egyéb eljárás alatt álló szervezetek, nem felel meg a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének, stb.

12 MŰSZAKI ÉS SZAKMAI ELVÁRÁSOK A támogatható tevékenységek nettó beruházási költsége a Felhívásban meghatározott fajlagos költségeket nem haladhatják meg (vetítési alap különböző): - energiahatékonyság: Ft/GJ - napelemes rendszer: Ft/kW - napkollektoros rendszer: Ft/nm - szilárd biomassza kazán rendszer: Ft/kW - a kivitelezési munkálatok munkadíja anyagköltség 60%-ánál nem lehet több - új építés esetén legfeljebb nettó Ft/nm költség. A belső megtérülési rátája (BMR) eléri a 2,00%-ot, illetve nem haladja meg a 15,00%-ot.

13 MŰSZAKI ÉS SZAKMAI ELVÁRÁSOK Felhívás szerint, a felsorolás nem teljes! december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkeznek; december 31-ét követően a fejlesztés tárgya nem részesült energetikai korszerűsítésre irányuló uniós, költségvetési vagy egyéb támogatásban; - a fejlesztendő ingatlan a támogatási kérelem benyújtását megelőző 1 évben rendeltetésszerűen használatban állt, a támogatási kérelem benyújtását megelőző 1 évet/fűtési szezont lefedő időszak fűtési célú energiaszámláival szükséges igazolni, - tartószerkezet megfelelőségét statikai szakvéleménnyel szükséges igazolni megújuló energiát hasznosító rendszerek esetén; - kazánrendszerhez szükséges tüzelőanyag rendelkezésre állását igazoló minta szerinti tüzelőanyag szállítási szándéknyilatkozat vagy előszerződés benyújtása, szállítása maximum 60 km-es távolságról történik; - A beépítendő hőtermelők teljesítménye nem haladhatja meg az épület hőigénye által indokolt teljesítmény 110%-át.

14 MŰSZAKI ÉS SZAKMAI ELVÁRÁSOK a felsorolás nem teljes! - A támogatási kérelem része a hitelesített energetikai minőségtanúsítványok és a projektszintű minta szerinti szakértői nyilatkozat, - Az energetikai minőségtanúsítványt és számításokat a Magyar Mérnöki Kamara névjegyzékében szereplő TÉ, és/vagy a Magyar Építész Kamara névjegyzékében szereplő SzÉS6 jogosultsággal rendelkező szakértőnek kell elvégeznie és a szakértői nyilatkozatot a számításokat készítőnek szükséges hitelesítenie, - Az épületet érintő beavatkozások esetén az épületnek meg kell felelnie az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletben foglalt követelményeknek, - A kivitelezés során, a Magyar Mérnöki Kamaránál vagy a Magyar Építész Kamaránál regisztrációval rendelkező műszaki ellenőr alkalmazása kötelező, - Hőszivattyús rendszer esetén - vízjogi létesítési/bányakapitánysági engedélyt, - Brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése esetén környezetvédelmi engedély, ha az összes bemenő hőteljesítménye a 140 kw-ot meghaladja, - Napelemes rendszer kiépítése esetén a hálózati engedélyessel kötött / módosított hálózathasználati szerződés.

15 TÁMOGATÁS BESOROLÁSA A támogatható tevékenységek állami támogatási szempontú besorolása Csekély összegű támogatás: - Projekt-előkészítési tevékenységek - Kötelező nyilvánosság biztosítása Energiahatékonysági intézkedéshez nyújtott beruházási támogatás - Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek Megújuló energia termeléséhez nyújtott beruházási támogatás - Megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön együttes támogatási intenzitása: Energiahatékonysági beruházásnál max. 55%, Megújuló energia termeléshez nyújtott támogatásnál max. 70%, Csekély összegű támogatás esetén 100%.

16 TÁMOGATÁS INTENZITÁSA Energiahatékonysági intézkedéshez nyújtott beruházási támogatás esetén A támogatás keretében a magasabb energiatakarékossági szint eléréséhez közvetlenül kapcsolódó beruházási többletköltség számolható el. A támogatási intenzitás középvállalkozás esetében nem haladhatja meg az elszámolható költségek 40%- át, mikro- és kisvállalkozás esetében az 50%-át. A támogatási intenzitás 5 százalékponttal növelhető, amennyiben a beruházás a Felhívás pontjában felsorolt települések valamelyikén valósul meg.

17 TÁMOGATÁS INTENZITÁSA A megújuló energia termeléséhez nyújtott beruházási támogatás esetén A támogatási intenzitás nem haladhatja meg az elszámolható költségek 45%, ill. 30%-át a Felhívás pontjában felsorolt feltételek teljesülése esetén, valamint, a támogatási intenzitás növelhető A) középvállalkozás esetén további 10 százalékponttal, mikro- és kisvállalkozás esetén további 20 százalékponttal, B) amennyiben a beruházás Felhívás pontjában felsorolt települések valamelyikén valósul meg, további 5 százalékponttal.

18 PÉNZÜGYI SZEMPONTOK KÖZBESZERZÉS, E-BESZERZÉSI FUNKCIÓ A támogatási kérelem részeként benyújtott költségvetésnek tartalmaznia kell a projekt összes költségét! Közbeszerzés: A támogatásból megvalósuló beszerzés vonatkozásában az egyébként a Kbt. hatálya alá nem tartozó szervezetek is ajánlatkérőnek minősülhetnek, azaz közbeszerzési kötelezettség alá kerülhetnek. Kedvezményezettek azon támogatásból megvalósuló beszerzéseik vonatkozásában is kötelesek közbeszerzési eljárás lefolytatására, amelyek több mint Ft összegben részesülnek támogatásban. E-beszerzés funkció használatára vonatkozó kötelezettség: Kedvezményezett köteles beszerzési igényét a projekt keretében megvalósítandó, Kbt. hatálya alá nem tartozó beszerzései vonatkozásában e-ügyintézés felületen Beszerzéseim menüpont alatt feltölteni.

19 PÉNZÜGYI SZEMPONTOK BIZTOSÍTÉK A vissza nem térítendő támogatás vonatkozásában nem köteles biztosítékot nyújtani az a kedvezményezett, amely rendelkezik legalább egy lezárt, teljes (12 naptári hónapot jelentő) üzleti évvel, és a támogatási kérelem benyújtásakor szerepel az adózás rendjéről szóló évi XCII. törvény pontja szerint közzétett köztartozásmentes adózói adatbázisban, bármely kedvezményezett, ha a projektre megítélt támogatás összege nem haladja meg a 20 milliió forintot, a megvalósítási időszakra az a kedvezményezett, aki a támogatás kifizetését a projekt megvalósítását követően, egy összegben kérelmezi. A kölcsön vonatkozásában az MFB Zrt. a vissza nem térítendő támogatásoktól eltérően biztosítékadási kötelezettséget ír elő. Az elvárt fedezettség mértéke minimum a hitelösszeg 70%-a, a beruházás tárgya (azaz a fejlesztéssel érintett ingatlan) minden esetben bevonásra kerül a fedezeti körbe!

20 PÉNZÜGYI SZEMPONTOK ELŐLEG, MÉRFÖLDKÖVEK, KIFIZETÉSI KÉRELEM Támogatási előleg: A támogatott projektek esetében az utófinanszírozású tevékenységekre igénybe vehető támogatási előleg maximális mértéke a megítélt, vissza nem térítendő támogatás 50%-a, legfeljebb 25 millió Ft lehet. A támogatási előleg kifizetésétől számított 12 hónapon belül időközi kifizetés igénylést szükséges benyújtani. Mérföldkövek: A projekt megvalósítása során 1 mérföldkő tervezhető, amit a projekt fizikai befejezésének várható időpontjára szükséges megtervezni (a projektkezdéstől számított 12 hónapon belül megtörténjen). A mérföldkőhöz kifizetési kérelemnek kell kapcsolódnia, de kifizetési kérelem a mérföldkövek elérése előtt is benyújtható, megfelelő szakmai alátámasztással. Kölcsön folyósítása: A záró kifizetés igénylés keretében folyósított kölcsönösszeggel együtt csak a rendelkezésre tartási időszak alatt van lehetőség. A rendelkezésre tartási időszak legkésőbbi időpontja a fizikai befejezés határidejétől számított max. 12 hónap, de nem lehet több mint a szerződés megkötésétől számított max. 24 hónap.

21 PROJEKT MEGKEZDÉSE A MEGVALÓSÍTÁS IDEJE A projekt megkezdése: Nem nyújtható kölcsön és támogatás sem, amennyiben a támogatói döntés napján fizikailag már lezárt vagy teljes mértékben (fizikailag és pénzügyileg is) végrehajtott beruházás finanszírozására. A projekt előkészítésével összefüggő tevékenységek megkezdése nem jelenti a projekt megkezdését. Az előkészítési tevékenység a Felhívás megjelenését követő napon vagy január 1-től kezdhető meg. A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam: a projekt megkezdését, vagy amennyiben a projekt a Támogatói Okirat hatályba lépéséig nem kezdődött meg, a Támogatói Okirat hatályba lépését követően legfeljebb 12 hónap áll rendelkezésre.

22 FENNTARTÁSI IDŐSZAK, TŐKE TÖRLESZTÉS A támogatást igénylő vállalja, hogy a projekt keretében megvalósított épületenergetikai fejlesztéssel érintett épületben a gazdasági tevékenységet a fenntartási időszak végéig fenntartja, - a fenntartási időszak végéig a projektet működtetik (3 év), - a kapott kölcsönt a kölcsönszerződésben foglalt feltételeknek megfelelően törlesztik (max. 10 év). A megvalósítás és a fenntartás időszakában a kedvezményezett a projekt megvalósulásáról köteles adatot szolgáltatni.

23 KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK ÉS SZAKMAI MELLÉKLETEK A Felhívás elválaszthatatlan része - az Általános Útmutató a Felhívásokhoz c. dokumentum (ÁÚF), - az Európai uniós forrásból finanszírozott önálló és kombinált hitelprogramok Eljárási Rendje (Eljárási Rend), - a Felhívás 8. fejezetében felsorolt szakmai mellékletek. A Felhívás, az ÁÚF, az Eljárási Rend, a szakmai mellékletek és a támogatási kérelem adatlap együttesen tartalmazzák a támogatási kérelem elkészítéséhez szükséges összes feltételt. A dokumentumok és mellékletek tartalma változhat, ezért folyamatosan kövessék figyelemmel a honlapon megjelenő közleményeket!

24 INFORMÁCIÓKÉRÉS Jelen felhívást a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében a Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság és az MFB Zrt. közösen hirdeti meg. További információ, a felhívással kapcsolatban a oldalon, kapcsolat menüpont alatt, 06/ telefonszámon, a kölcsön kondícióival kapcsolatban továbbá a honlapon. Széchenyi Programiroda Közép-Magyarorszái Régió tanácsadóinál: Budapest, Szép u emelet, valamint a Csepel, Cegléd és Vác városokban található irodákban (ügyeleti jelleggel), valamint a www. szpi.hu honlapon.

25 SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Barak Helga barak.helga@szpi.hu telefon: Budapest, január 18.

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című,

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című, Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című, GINOP-4.1.1-8.4.4-16 számú felhívásról A pályázati kiírás keretében a

Részletesebben

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztések támogatása című, GINOP számú pályázatról

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztések támogatása című, GINOP számú pályázatról Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása című, GINOP-4.1.2-17 számú pályázatról A pályázati kiírás keretében a következő vállalkozások pályázhatnak:

Részletesebben

GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-4.4.1-8.8.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel A pályázat keretében a következő tevékenységek megvalósítására lesz lehetőség:

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel portfólió Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-4.1.1-8.4.4-16 A pályázat célja Jelen pályázat célja, hogy hozzájáruljon az

Részletesebben

GINOP MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁVAL MEGVALÓSULÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA

GINOP MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁVAL MEGVALÓSULÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 GINOP-4.1.2-18 MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁVAL MEGVALÓSULÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE, ÖSSZEGE Az igényelhető vissza nem

Részletesebben

Támogatási intenzitás: Mikro- és kisvállalkozások esetében maximum 55% Középvállalkozások esetében maximum 45%

Támogatási intenzitás: Mikro- és kisvállalkozások esetében maximum 55% Középvállalkozások esetében maximum 45% Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a középmagyarországi régióban kombinált hiteltermékkel VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 Jelen Felhívás hozzájárul

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel Pályázat kódja GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Keretösszeg Támogatási összeg Intenzitás Pályázók köre

Részletesebben

GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása

Részletesebben

Pályázat kódja. Keretösszeg. Támogatási összeg. Intenzitás. Pályázók köre. Területi szűkítés. Beadás kezdete február 8.

Pályázat kódja. Keretösszeg. Támogatási összeg. Intenzitás. Pályázók köre. Területi szűkítés. Beadás kezdete február 8. Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel Pályázat kódja VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 Keretösszeg

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel Pályázat kódja GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Keretösszeg Támogatási összeg Intenzitás Pályázók köre

Részletesebben

GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel.

GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel. GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel. 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása

Részletesebben

Pályázati tájékoztató

Pályázati tájékoztató Pályázati tájékoztató GINOP-4.1.2-18 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása Támogatható tevékenységek: Projekt előkészítési tevékenység (max. 5%) - de minimis

Részletesebben

GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK GINOP-4.1.1-8.4.4-16 MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁVAL MEGVALÓSULÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA KOMBINÁLT

Részletesebben

Vissza nem térítendő támogatás Kölcsön keretösszege Támogatási kérelmek várható száma 5,88 Mrd Ft 5,88 Mrd Ft db

Vissza nem térítendő támogatás Kölcsön keretösszege Támogatási kérelmek várható száma 5,88 Mrd Ft 5,88 Mrd Ft db Vállalkozások megújuló energia felhasználásával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 Vissza nem térítendő

Részletesebben

A támogatási kérelmek benyújtása március 16-tól március 18- ig lehetséges. Pályázat benyújtása

A támogatási kérelmek benyújtása március 16-tól március 18- ig lehetséges. Pályázat benyújtása VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a középmagyarországi régióban kombinált hiteltermékkel Pályázat benyújtása Projekt

Részletesebben

Pályázati tájékoztató

Pályázati tájékoztató Pályázati tájékoztató VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 - Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-4.1.1-8.4.4-16 A felhívás keretében csak az energiahatékonyság fokozását megújuló energiaforrás

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása GINOP

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása GINOP-4.1.2-18 Jelen Felhívás keretében csak energiahatékonyság fokozását valamely megújuló energiaforrás felhasználásával

Részletesebben

Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen

Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen 12 ezer milliárd forintos keret 513 Mrd Ft kapacitásbővítés 146 Mrd Ft informatika 581 Mrd Ft innováció 160 Mrd Ft energetika

Részletesebben

AKTUÁLIS GINOP PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK (TURISZTIKA, VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELHASZNÁLHATÓ)

AKTUÁLIS GINOP PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK (TURISZTIKA, VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELHASZNÁLHATÓ) SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 AKTUÁLIS GINOP PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK (TURISZTIKA, VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELHASZNÁLHATÓ) BEMUTATÁSRA KERÜLŐ PÁLYÁZATOK Pályázati kód GINOP-4.1.1-8.4.4-16 GINOP-5.2.4-16

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Vissza nem térítendő támogatás Kölcsön keretösszege Támogatási kérelmek

Részletesebben

Épületenergetikai fejlesztések Varga Zoltán szakközgazdász

Épületenergetikai fejlesztések Varga Zoltán szakközgazdász Épületenergetikai fejlesztések Varga Zoltán szakközgazdász 2016.11.04. Vállalkozói költségek csökkentése A vállalkozás energia felhasználásának csökkentése beruházással A vállalkozás energia felhasználásának

Részletesebben

Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser

Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser 2016. november 4. Újonnan megjelent pályázati felhívások Kis összegű eszközbeszerzés - GINOP 1.2.2-16 Nagy összegű eszközbeszerzés

Részletesebben

Energetikai pályázatok 2012/13

Energetikai pályázatok 2012/13 Energetikai pályázatok 2012/13 Összefoglaló A Környezet és Energia Operatív Program keretében 2012/13-ban 8 új pályázat konstrukció jelenik meg. A pályázatok célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság

Részletesebben

GINOP

GINOP ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁS HASZNOSÍTÁSSAL KOMBINÁLVA MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁVAL MEGVALÓSULÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA KOMBINÁLT HITELTERMÉKKEL GINOP-4.1.1-8.4.4-16

Részletesebben

GINOP

GINOP ÉLELMISZERIPARI KOMPLEX BERUHÁZÁSOK TÁMOGATÁSA KOMBINÁLT HITELTERMÉKKEL GINOP-1.2.6-8.3.4-16 A Felhívás és a Hitelprogram együttes célja, hogy komplex beruházások támogatásával, vissza nem térítendő támogatás

Részletesebben

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK UNIÓS FORRÁSBÓL

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK UNIÓS FORRÁSBÓL SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK UNIÓS FORRÁSBÓL Keretösszeg: 105,2 milliárd Ft Kölcsön összege: TERMÉSZETES SZEMÉLY KÖLCSÖNFELVEVŐ ESETÉN: minimum 500.000 forint,

Részletesebben

4. A támogatást igénylők köre:

4. A támogatást igénylők köre: GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2017. december

Részletesebben

Kódszám: KEOP-2012-5.5.0/D

Kódszám: KEOP-2012-5.5.0/D Kódszám: KEOP-2012-5.5.0/D 1. A támogatás célja: Jelen pályázati felhívás kiemelt célkitűzése összhangban a hazai és EU stratégiával ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást

Részletesebben

Tartalom. Nagykanizsa, Társadalmi egyeztetésre bocsátott nem végleges pályázati felhívás alapján

Tartalom. Nagykanizsa, Társadalmi egyeztetésre bocsátott nem végleges pályázati felhívás alapján Társadalmi egyeztetésre bocsátott nem végleges pályázati felhívás alapján Pályázati Összefoglaló Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

Részletesebben

Aktuális pályázati lehetőségek vállalkozóknak március

Aktuális pályázati lehetőségek vállalkozóknak március Aktuális pályázati lehetőségek vállalkozóknak 2018. március Gyakornoki program pályakezdők támogatására (GINOP-5.2.4-16) A kiírás célja: fiatalok munkaerő-piaci integrációjának segítése Kötelezően megvalósítandó,

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt.

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2016. szeptember Kombinált hiteltermékek társadalmi egyeztetésen Az Irányító Hatóság szeptember elején társadalmi egyeztetésre bocsátott két, részben

Részletesebben

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-16 A rendelkezésre álló forrás összege: A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 21 Mrd forint. A

Részletesebben

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország.

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország. VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2. napjától 2021. január 4. napjáig van

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében. 1.

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében. 1. GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtására

Részletesebben

Sertéstartó telepek korszerűsítése VP

Sertéstartó telepek korszerűsítése VP Sertéstartó telepek korszerűsítése VP2-4.1.1.5-16 A felhívás a mezőgazdasági termelők, a mezőgazdasági termelők egyes csoportjai és a fiatal mezőgazdasági termelők részére az állattartó gazdaságokban a

Részletesebben

A felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában nincs lehetőség.

A felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában nincs lehetőség. Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel (VEKOP-5.1.1-5.1.2-16) -TERVEZET- A pályázatok

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP-4.1.1-8.4.4-1) -TERVEZET- A pályázatok benyújtása 2016. november 15-től 2018. november

Részletesebben

Pályázati összefoglaló

Pályázati összefoglaló Pályázati összefoglaló Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-1.2.6-8.3.4-16 Célja: Jelen felhívás célja, hogy komplex beruházások támogatásával, vissza nem térítendő

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege:

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege: GINOP 1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2019. január 16-ig

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP-4.1.1-8.4.4-1 ) -TERVEZET- A pályázatok benyújtása 2016. november 15-től 2018. november

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP-4.1.1-8.4.4-1) A pályázatok benyújtása 2017. február 8-tól 2019. február 8-ig lehetséges.

Részletesebben

KOMBINÁLT HITELTERMÉKKEL - GINOP TERVEZET

KOMBINÁLT HITELTERMÉKKEL - GINOP TERVEZET PÁLYÁZAT MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁVAL MEGVALÓSULÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA KOMBINÁLT HITELTERMÉKKEL - GINOP-4.1.1-8.4.4-16 TERVEZET A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A Felhívás célja az épületek

Részletesebben

GINOP Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében

GINOP Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében Pályázat benyújtása Projekt helyszíne Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtása 2018. szeptember

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

GINOP Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel. Első értékelési határnap: február 28.

GINOP Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel. Első értékelési határnap: február 28. GINOP-1.2.6-8.3.4-16 Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel Pályázat benyújtása A támogatási kérelmek benyújtása 2017. február 2-től 2019. február 2- ig lehetséges. Első

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI- ÉS FELDOLGOZÓ ÜZEMEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁNAK JAVÍTÁSA VP

MEZŐGAZDASÁGI- ÉS FELDOLGOZÓ ÜZEMEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁNAK JAVÍTÁSA VP MEZŐGAZDASÁGI- ÉS FELDOLGOZÓ ÜZEMEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁNAK JAVÍTÁSA VP5-4.1.6-4.2.3-17 A felhívás lehetőséget teremt kertészeti termesztésre, állattartásra, továbbá élelmiszer-feldolgozásra és borászati

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében pályázat rövid összefoglaló

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft.

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP-4.1.1-8.4.4-1) -TERVEZET- A pályázatok benyújtása 2016. november 15-től 2018. november

Részletesebben

Tájékoztató a Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése című, VP számú pályázatról

Tájékoztató a Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése című, VP számú pályázatról Tájékoztató a Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése című, VP2-4.1.1.3-16 számú pályázatról A pályázati kiírás keretében a következő vállalkozások pályázhatnak: 1. Mezőgazdasági termelő abban az esetben

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal KEOP-2012-4.10/A

Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal KEOP-2012-4.10/A Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal KEOP-2012-4.10/A Jelen pályázat célja: Vissza nem térítendő támogatás formájában támogatni a következő technológiáknak az épületek

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése portfólió Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP 1.2.1-16 Pályázat célja A hazai ipar fejlesztése érdekében a pályázat célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti

Részletesebben

GINOP

GINOP ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁS HASZNOSÍTÁSSAL KOMBINÁLVA MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁVAL MEGVALÓSULÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA KOMBINÁLT HITELTERMÉKKEL GINOP-4.1.1-8.4.4-16

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2018. január 15-ig lehetséges.

Részletesebben

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/a. Tel.: 76/ Fax: 76/

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/a. Tel.: 76/ Fax: 76/ Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel A felhívás kódszáma: GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Támogatást igénylők köre: Jelen felhívásra támogatási

Részletesebben

A LAKOSSÁGI ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁSOK FINANSZÍROZÁSÁNAK KIHÍVÁSAI

A LAKOSSÁGI ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁSOK FINANSZÍROZÁSÁNAK KIHÍVÁSAI A LAKOSSÁGI ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁSOK FINANSZÍROZÁSÁNAK KIHÍVÁSAI Szabó Sándor - Igazgató Értékesítési és Ügyfélkapcsolati Igazgatóság MFB Zrt. AZ MFB KIEMELT SZEREPET TÖLT BE AZ UNIÓS FORRÁSOK KIHELYEZÉSÉBEN

Részletesebben

A LAKOSSÁGI ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁSOK FINANSZÍROZÁSÁNAK KIHÍVÁSAI

A LAKOSSÁGI ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁSOK FINANSZÍROZÁSÁNAK KIHÍVÁSAI A LAKOSSÁGI ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁSOK FINANSZÍROZÁSÁNAK KIHÍVÁSAI 2019. március 20. Lantos Balázs Értékesítés Támogatási Osztály MFB Zrt. 1 A MAGYAR FEJLESZTÉSI BANK FONTOS SZEREPE A GAZDASÁGI FEJLŐDÉSBEN

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel A Felhívás kódszáma: GINOP-4.1.1-8.4.4-16 A felhívás indokoltsága és célja Magyarország Kormányának

Részletesebben

Tájékoztató. A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek korszerűsítésére irányul.

Tájékoztató. A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek korszerűsítésére irányul. Tájékoztató Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, Ügyfeleinket, hogy megjelent a Baromfitartó telepek korszerűsítése pályázati felhívás! A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

GINOP A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

GINOP A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén Pályázat benyújtása A támogatási kérelmek benyújtása 2017. december 6-án 9 órától 2018. február 15-én 12 óráig lehetséges.

Részletesebben

GINOP-8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel

GINOP-8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel GINOP-8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel 1. Rendelkezésre álló forrás: 105,2 milliárd forint (társasházak és lakásszövetkezetek által

Részletesebben

Támogatási intenzitás: Nem besorolt járás. Kedvezményezett járás. Támogatható tevékenységek. Önállóan támogatható tevékenységek:

Támogatási intenzitás: Nem besorolt járás. Kedvezményezett járás. Támogatható tevékenységek. Önállóan támogatható tevékenységek: Pályázati felhívás: Rendelkezésre álló forrás: Támogatott projektek száma: Igényelhető támogatás: VP67.4.1.116 A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére

Részletesebben

Havasi Patrícia Energia Központ. Szolnok, 2011. április 14.

Havasi Patrícia Energia Központ. Szolnok, 2011. április 14. Az Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programjához kapcsolódó megújuló energiaforrást támogató pályázati lehetőségek Havasi Patrícia Energia Központ Szolnok, 2011. április 14. Zöldgazdaság-fejlesztési

Részletesebben

A pályázatok benyújtása február 8-tól február 8-ig lehetséges.

A pályázatok benyújtása február 8-tól február 8-ig lehetséges. Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel (VEKOP-5.1.1-5.1.2-16) A pályázatok benyújtása

Részletesebben

Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét

Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 KEOP Beérkezett pályázatok Energetikai pályázati

Részletesebben

KEOP-2014-4.10.0/F- napelem pályázat 2014

KEOP-2014-4.10.0/F- napelem pályázat 2014 KEOP-2014-4.10.0/F- napelem pályázat 2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-2014-4.10.0/F Önkormányzatok és intézményeik épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás

Részletesebben

2017. június november március 27.

2017. június november március 27. A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztése: Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése,

Részletesebben

VP Mezőgazdasági termelő abban az esetben jogosult a támogatásra, amennyiben:

VP Mezőgazdasági termelő abban az esetben jogosult a támogatásra, amennyiben: BORÁSZAT TERMÉKFEJLESZTÉSÉNEK ÉS ERŐFORRÁS-HATÉKONYSÁGÁNAK TÁMOGATÁSA VP3-4.2.2-16 A Felhívás célja hogy lehetőséget biztosítson a mezőgazdasági termelőnek minősülő, továbbá a nem mezőgazdasági termelőnek

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ. Állattartó telepek korszerűsítése

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ. Állattartó telepek korszerűsítése PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ Állattartó telepek A támogatás célja: A Felhívás alapvető célja az állattartó gazdaságok versenyképességének javítása, az ágazat foglalkoztatotti számának növelése és a hozzáadott

Részletesebben

Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése VP

Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése VP Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése VP2-4.1.1.3-16 A felhívás a mezőgazdasági termelők, a mezőgazdasági termelők egyes csoportjai és a fiatal mezőgazdasági termelők részére az állattartó gazdaságokban

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/8/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. június 25-i ülésére Tárgy: Döntés az Önkormányzatok és intézményeik

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

Legnépszerűbb pályázatok listája év

Legnépszerűbb pályázatok listája év Legnépszerűbb pályázatok listája 2017. év Tartalomjegyzék 1) GINOP-1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című felhívás... 3 2) GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások

Részletesebben

Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal

Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal KEOP-2012-4.10.0/A Célja Jelen pályázati felhívás kiemelt célkitűzése ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást

Részletesebben

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS AKTUALITÁSOK

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS AKTUALITÁSOK SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS AKTUALITÁSOK Hauser Richárd tanácsadó A bemutatásra kerülő pályázati felhívások GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására

Részletesebben

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtása 2017. február

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM GINOP: Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatások kombinációjával Gazdaságfejlesztési Programok

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (Tervezet) A Felhívás Kódszáma: GINOP-4.1.1-8.4.4-16

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat tervezetének rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Fejlesztési

Részletesebben

Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása

Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása Pályázat kódja Keretösszeg Támogatási összeg VP3-4.2.2-16 40 Mrd Ft Maximum 200 millió Ft Intenzitás 40 50% Pályázók köre Területi

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A Fejlesztési program eszközrendszere: Energiahatékonyság Zöldenergia megújuló energiaforrások

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 1331/2012.(IX.07.) Korm. Határozat melléklete 1331/2012.(IX.07.) Korm. Határozat

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÉRTÉKNÖVELÉSE A FELDOLGOZÁSBAN VP

MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÉRTÉKNÖVELÉSE A FELDOLGOZÁSBAN VP MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÉRTÉKNÖVELÉSE A FELDOLGOZÁSBAN VP2-4.2.1-4.2.2-18 A felhívás célja a mezőgazdasági termékek feldolgozásának fejlesztését célzó tevékenységek támogatása. A Kormány célul tűzte ki

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-4.1.2-18 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása GINOP

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása GINOP portfólió Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása GINOP 1.2.2-16 A pályázat célja A Nemzetgazdasági Minisztérium által a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÉRTÉKNÖVELÉSE A FELDOLGOZÁSBAN VP

MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÉRTÉKNÖVELÉSE A FELDOLGOZÁSBAN VP MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÉRTÉKNÖVELÉSE A FELDOLGOZÁSBAN VP3-4.2.1-4.2.2-18 A felhívás célja a mezőgazdasági termékek feldolgozásának fejlesztését célzó tevékenységek támogatása. A Kormány célul tűzte ki

Részletesebben

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása VP6-6.4.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. április 3. Az első

Részletesebben

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása VP6-6.4.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. május 12. naptól

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben