Naptár. Még 10 hónap! Eljegyzés - Az eljegyzés alkalmából a várható házasságkötés augusztus 1. : Még 12 hónap!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Naptár. Még 10 hónap! Eljegyzés - Az eljegyzés alkalmából a várható házasságkötés. 2008. augusztus 1. : Még 12 hónap!"

Átírás

1 Naptár augusztus 1. : Még 12 hónap! Eljegyzés - Az eljegyzés alkalmából a várható házasságkötés időpontját is szokás bejelenteni. Esküvő dátumának kijelölése - Egyeztessünk mindkét családdal és vegyük figyelembe a naptári ünnepnapokat, az adott évben munkanappá nyilvánított szombatokat stb. is. Esküvő körvonalazása - Lesz-e egyházi szertartás is vagy csak polgár esküvő? Csendes, családias esküvőt tervezünk vagy sok vendéget, nagy násznépet? Milyen stílusban képzeljük el az esküvőt, a vendégfogadást? szeptember 1.: Még 11 hónap! Általános költségvetés - Figyelembe véve a tervezett esküvőig hátra lévő időszakot, gondoljuk végig, mennyit tudunk illetve szeretnénk az előkészületekre, az esküvőre, a nászútra költeni? Vendéglista - Állítsuk össze a vendéglistát az esküvő fő eseményeire (esküvő, vacsora vagy ebéd, lakodalom). A vendéglista nagyon fontos dolog, hiszen csak a násznép hozzávetőleges létszámút ismerve tudunk a költségekkel kalkulálni, a helyszínek között válogatni. Helyszíneken gondolkodni - Hol szeretnénk tartani a polgári esküvőt, egyházi szertartást, a vendégfogadást? Ha az általános elképzelésekben sikerült megegyeznünk, keressünk ezeknek megfelelő konkrét helyszíneket. Esküvői időpont, helyszín, szolgáltatók - Bár esküvői időpontra bejelentkezni csak 6 hónappal az esküvő előtt lehet, de a felkapott helyszínek és népszerű esküvői szolgáltatók (pl. zene, fotó, vőfély) gyakran már egy évre előre be vannak táblázva. El kell tehát döntenünk, hogy melyik megoldást választjuk: (1) Kivárjuk a bejelentkezés legkorábbi lehetséges időpontját és akkor válogatunk a még rendelkezésre álló helyszínek és a szolgáltatók között. (2) Már most kiválasztjuk a megfelelő helyszínt és szolgáltatókat, és izgulunk még pár hónapot, hogy be tudjunk majd jelentkezni a kiválasztott napra. Még 10 hónap! Rendezvényszervezőt választani - Ha nem szeretnénk magunk bajlódni a szervezéssel, akkor a feladatok egészével vagy egy részével bízzunk meg profi esküvőszervezőt.

2 Nászút időpontja, úticél - Mindkét fél számára egyformán kedves úticélt válasszunk, olyan helyet ahol biztosan megkapjuk a nászutasoknak kijáró maximális figyelmet. Tanúk, koszorúslányok - Beszéljük meg, kit szeretnénk a tanúnak? Kísérjék-e koszorúslányok (felnőtt barátnők) a menyasszonyt? Legyenek-e gyerek koszorúslányok? Még 9 hónap! Forgatókönyv -Írjunk esküvői forgatókönyvet a nap fontosabb lépéseivel, helyszínekkel, időpontokkal, szereplőkkel, hogy mielőbb átlássuk az eseményeket, és időben felismerhessük és megoldhassuk az esetleges problémákat. Esküvői ruhakínálat - Mérjük fel a kínálatot, alakítsuk ki a saját elképzelésünket. Kölcsönözni, varratni szeretnénk vagy készen vásárolni? Gondoljunk a vőlegény és a koszorúslányok ruhájára is. Még 8 hónap! Vendéglista - A korábban már összeállított listát nézzük át és egészítsük ki, ha esetleg kimaradt belőle valaki. A továbbiakban ezzel a korrigált vendéglistával dolgozzunk. Táncórák - Ha szükséges, keressünk tánctanárt, iratkozzunk be egy társastánc tanfolyamra vagy kérjünk meg egy közeli rokont vagy barátot, hogy "korrepetáljon" bennünket néhány alkalommal a következő hónapokban. Téma vagy mottó - Esküvői forgatókönyvünk alapján gondoljuk végig, szeretnénk-e valamilyen téma vagy mottó köré felépíteni az esküvő programjait és dekorációját? A stíluson és színeken túl egy - hagyományos vagy éppen teljesen egyedi - alapmotívum választása is elősegítheti a harmonikus és egységes esküvői összkép kialakítását. Még 7 hónap! Nyomda - Gondoljuk végig, mire lesz szükségünk (meghívó, menü-, ültető-, köszönőkártya stb.) és kérjünk árajánlatot különböző nyomdáktól Iratok - Érdeklődjünk a polgármesteri hivatalban és a templomban, hogy milyen iratokra lesz szükségünk, ellenőrizzük irataink érvényességét és tudakoljuk meg, hogy mikor és hogyan tudunk bejelentkezi. Névválasztás - Még a polgármesteri hivatalban történő bejelentkezés előtt beszéljük meg, hogy mi lesz a házastársak esküvő utáni vezeték neve és a születendő gyermekek családnevéről is dönteni kell.

3 Még 6 hónap! Polgármesteri hivatal - Jelentkezzünk be a kiválasztott a Polgármesteri Hivatalban, bejelentkezéskor beszéljük meg a műsorra, zenére, dekorációra vonatkozó elképzeléseinket is. Templom - Jelentkezzünk be az egyházi esküvőre, érdeklődjük meg az esketés menetét, hogy van-e szükség jegyes oktatásra, vagy van-e valamilyen egyéb feltétel, amiről tudni kell? Helyszín - Ha a helyszín kiválasztásával megvártuk a bejelentkezés időpontját, most kérjünk több helyről árajánlatot, hasonlítsuk össze őket és a polgári és egyházi esküvő pontos időpontjának ismeretében foglaljuk le a legjobban tetszőt. Zene - Ha a zenekar kiválasztásával megvártuk a bejelentkezés időpontját, most hallgassuk meg több szóba jöhető zenekar referenciáit, kérjünk ajánlatot, és szerződjünk a legmegfelelőbbel. Fotó, videó - Ha a fotós, videós kiválasztásával megvártuk a bejelentkezés időpontját, most hallgassuk meg több szóba jöhető zenekar referenciáit, kérjünk ajánlatot, és szerződjünk a legmegfelelőbbel. Vőfély, ceremóniamester - Ha a vőfély vagy ceremóniamester kiválasztásával megvártuk a bejelentkezés időpontját, most válasszunk ki és kérjünk fel egy személyt, - egy közeli barátot vagy rokont, - akire rábízzuk az esküvő napján az események koordinálását, akiben megbízunk, aki átlátja az eseményeket és meg tudja oldani az esetleg felmerülő apró problémákat. Még 5 hónap! Nyomda - Miután felmértük a kínálatot és az árakat, rendeljük meg a meghívókat és a kártyákat a számunkra legmegfelelőbb helyen. Rendeléskor a biztonság kedvéért valamennyit tartsunk rá a vendéglistán szereplő létszámra, hiszen az elkövetkező időben esetleg változhat még a meghívottak száma, elronthatjuk néhánynál a címzést, stb. Tanúk, vőfély, koszorúslányok - Beszéljük a tanúnak, vőfélynek, nyoszolyó- és koszorúslánynak választott barátokkal, barátnőkkel rokonokkal, illetve a gyerekek esetében a szülőkkel is, és kérjük fel őket a nekik szánt szerepre. Esküvői ruhatár - Menyasszonyi-, menyecske-, vőlegény- és koszorúslányruhát választani, ha varratunk, női és férfiszabót megbízni. Ne feledkezzünk meg a fehérneműről, cipőkről, kiegészítőkről, nyakkendőről, mellényről, stb. sem.

4 Jármű - Oldtimer, sportkocsi, hintó, limuzin, saját vagy egy rokon, ismerős szépen feldíszített autója? Vegyük sorra a lehetőségeket és ha választottunk, rendeljük meg vagy egyeztessünk tulajdonosával az esküvői autónkról! Dekoráció - A helyszín, a ruhák, az esküvői autók, stb. ismeretében a virág és egyéb dekorációt megtervezni, árajánlatot kérni, a legmegfelelőbb szolgáltatóval szerződni. Nászút - Foglaljuk le a kiválasztott nászutat, ellenőrizzük az útlevelek érvényességét. Érdeklődjük meg, szükség van-e vízumra, speciális oltásokra a célországban? Vendégek - Az elkészült meghívókat juttassuk el a vengéglistánkon szereplőknek: Ha lehet, akkor személyesen hívjuk meg vendégeinket, a nagyon távol lakóknak azonban küldhetjük postán is a meghívót. Beszéljük meg, kinek lesz majd szüksége szállásra, ki elé kell majd valószínűleg kimenni buszhoz, vonathoz! Még 4 hónap! Nászajándéklista - Segítségével nagyban megkönnyítjük rokonaink, barátaink dolgát és biztosan olyan ajándékokat kapunk majd, amiknek örülünk! Állítsunk össze egy listát (ajándék pontos megnevezése, típus, üzlet, ár) és bízzuk meg az általunk választott listavezetőt a továbbiak koordinálásával. Ha egyetlen üzletben megtalálunk mindent, amit szeretnénk, igénybe vehetjük az ottani nászajándék szolgálatot, de a listát vezetheti a rendezvényszervezőnk vagy egy barátnőnk is. Még 3 hónap! Esküvői program - Részleteiben is véglegesítsük az esküvő különböző szakaszainak programjait, ellenőrizzük a vendéglistát is, nem maradt-e ki véletlenül valaki? Esküvői torta - Derítsük fel a kínálatot, válasszuk ki a legmegfelelőbbet és rendeljük meg. Esküvői ruhatár - Próbáljuk fel a ruhákat, ha szükséges, igazíttassuk méretre őket. Ajándékok - Keressünk kis figyelmességként köszönetajándékot a vendégeknek, szüleinknek, a ceremóniamesternek, koszorús- és nyoszolyólányoknak stb. Beauty - Kozmetikust, sminkest, fodrászt, manikűröst, pedikűröst, műkörmöst keresni - előkezelés, frizuraterv, ill. esküvő előtt 2 és 1 hónappal, valamint végleges időpontot kérni. Még 2 hónap!

5 Lánybúcsú és legénybúcsú - Keressünk időpontot, hívjuk meg barátainkat, vagy egyeztessünk a fiúkkal, lányokkal, hogy mikorra tervezik a bulit. Házassági szerződés - Ha akarunk házassági szerződést kötni, előbb beszéljük meg, mit is szeretnénk, majd itt az ideje felkeresni az ügyvédet, a jegyzőt. Nászajándéklista - Ellenőrizzük, hogyan is áll az ajándéklistánk, és egészítsük ki, vagy módosítsuk, ha szükséges! Virág - Menyasszonyi csokrot, további csokrokat (örömszülők, nyoszolyóés koszorúslányok), virágdekort (autó, templom, asztalok) pontosítani. A konkrét és főleg különleges kívánságokat mindenképpen rögzítsük írásban! Beauty - Kozmetikust, sminkest, fodrászt, manikűröst, pedikűröst, műkörmöst felkeresni - előkezelés, frizuraterv, esküvő előtt 1 hónapra, illetve végleges időpontra bejelentkezni. Jármű - Ha szükséges, gondoskodjuk járműről a vendégek szállítására (pl. kisbusz). Még 1 hónap! Még 2 hét! Ülésrend - A vendéglista alapján, figyelembe véve a vacsora (fogadás, lakodalom stb.) helyszínének adottságait, alakítsuk ki az ülésrendet. Étterem, catering - Véglegesítsük a vendégek létszámát, egyeztessük még egyszer a pontos menüt, időpontokat, stb. Beauty - Kozmetikust, sminkest, fodrászt, manikűröst, pedikűröst, műkörmöst felkeresni - előkezelés, próbasmink és -frizura. Fátylat, fejdíszt vinni, sminket a frizurához próbálni, végleges időpontot pontosítani! Nászút - Ellenőrizzük, hogy minden rendben van-e a nászút körül! Jegyek, vízum, szállás, oltások, térkép, útikönyv, információk stb. Nászajándék - A listát vezető üzlettel, nászajándék szolgálattal közölni, mikor és hová szállítsák az ajándékokat. Esküvői program - Műsor, dekoráció, időpont - pontosítsunk mindent a polgármesteri hivatalban, az egyházi esküvő helyszínén is! Nászút - Foglalás ellenőrzése, utas-, csomag- és balesetbiztosítás, útlevél, vízum, rendszeresen szedett és utazáshoz ajánlott gyógyszerek, autó ellenőriztetése szervízben, ruhák, sportszerek, ki vigyáz a lakásra, kutyára, macskára, ki locsolja a virágokat? Lista a csomagoláshoz, nehogy valami kimaradjon. Használható-e a nászút helyszínén a mobil telefon?

6 Esküvői hirdetés - Ha szeretnénk közhírré tenni, hogy rövidesen egybekelünk, itt az ideje feladni a megfelelő hirdetést a helyi napilapban! Lánybúcsú és legénybúcsú - Pontos hely, időpont, program megadása. Szervezhetik a barátok is, lehet részben vagy teljes egészében meglepetés! Vőfély, ceremóniamester - Pontosítsuk vele a programokat, beszéljük át az összes tennivalót, az esküvő napjának teljes menetét, nehogy valamilyen fontos részlet kimaradjon. Virág - Ki hozza el, mikor és hová a menyasszonyi csokrot, az egyéb virágokat? Még 1 hét! Megrendelések, foglalások - Ellenőrizzük, hogy minden rendben van-e a megrendelésekkel, a foglalásokkal (fotós, jármű, torta, virág stb.). Mindenki tudja, mikor hol kell lennie, mit kell csinálnia? Dekoráció - Ki és mikor hozza el a dekorációs kellékeket? Ki készíti magát a dekorációt és mikor? Gondoljuk át még egyszer, hogy minden megvan-e az elképzeléseink szerint? Cipő - Hogy ne legyen az esküvőn kényelmetlen viselet, járassuk be a cipőt otthon. Férfi fodrász - Egyeztessünk időpontot a vőlegénynek! Leánybúcsú és legénybúcsú - Legkésőbb egy héttel az esküvő előtt tartsuk, hogy legyen idő kipihenni a fáradalmakat! Ülésrend - Ellenőrizzük még egyszer az ülésrendet! Mindenkinek megvan a helye? Mindenki olyan asztaltársakat kapott, akikkel jól fogja érezni magát? Gyűrűk - Legkésőbb ilyenkor hozzuk el a jegygyűrűket az ékszerésztől! Esküvői ruhatár - Kiegészítőkkel együtt próbáljuk fel a menyasszonyi ruhát. Vőfély, ceremóniamester - Pontosítsuk vele a programokat, beszéljük át az összes tennivalót, az esküvő napjának teljes menetét, külön térjünk ki az esetleges változtatásokra, nehogy ne tudjon azokról. Főpróba - Ha van rá lehetőség, tartsunk egy főpróbát a koszorús- és nyoszolyólányokkal! Így kipróbálhatjuk, hogyan mutat a legjobban a bevonulás, és a gyakorlatban mindenki könnyebben megjegyezi, mikor mit is kell tennie! Nászút - Váltsunk pénzt, utazási csekket a nászútra, kössünk utazási biztosítást.

7 Még 2 nap! Még 1 nap! A nagy nap! Esküvő után: Menyasszonyi ruha - Ha kölcsönzőből választottuk ruhánkat, hozzuk el a szalonból. Ne feledkezzünk meg a letét összegéről, ami a kölcsönzés idejére a ruhakölcsönzés díján túl fizetendő. Koszorúslányok ruhája - Ha kölcsönzőből választottuk a ruhákat, hozzuk el őket a szalonból. Ne feledkezzünk meg a letét összegéről, ami a kölcsönzés idejére a ruhakölcsönzés díján túl fizetendő. Vőfély, ceremóniamester - Pontosítsuk vele a programokat, beszéljük át az összes tennivalót, az esküvő napjának teljes menetét, nehogy valamilyen fontos részlet kimaradjon. Írjunk emlékeztető cédulákat, hogy kinek mi a feladata, mikor és hol? Előkészületek - Készítsünk elő mindent, hogy semmit ne kelljen keresni másnap! Készítsünk össze egy "mentődobozt" is, amiben van tű cérna, smink, harisnya, zsebkendő, aspirin, egyéb gyógyszer, stb. Készítsük ki a szükséges iratokat, a gyűrűket, a ruhákat is! Nászút - Ha az esküvő napján vagy másnapján indulunk majd a nászútra, készítsük össze az utazáshoz bőröndöt, utazótáskát is (ruhák, útlevél, pénz, jegyek stb.). Napirend - Időpontokat ellenőrizni (fodrász, sminkes, fotós, sofőr stb.). Írjunk listát, hogy másnap mikor, hol, milyen program vár ránk! Vőfély, ceremóniamester - Pontosítsuk vele a programokat, beszéljük át az összes tennivalót, az esküvő napjának teljes menetét, nehogy valamilyen fontos részlet kimaradjon. Írjunk emlékeztető cédulákat, hogy kinek mi a feladata, mikor és hol? Előkészületek - Készítsünk elő mindent, hogy semmit ne kelljen keresni másnap! Készítsünk össze egy "mentődobozt" is, amiben van tű cérna, smink, harisnya, zsebkendő, aspirin, egyéb gyógyszer, stb. Készítsük ki a szükséges iratokat, a gyűrűket, a ruhákat is! Nászút - Ha az esküvő napján vagy másnapján indulunk majd a nászútra, készítsük össze az utazáshoz bőröndöt, utazótáskát is (ruhák, útlevél, pénz, jegyek stb.). Együtt van minden? - Gyűrűk, papírok, dokumentumok, tanúk igazolványai, ruhák, kiegészítők, "mentődoboz", köszönőajándékok, csokor, valami régi - valami új - valami kölcsön - valami kék, stb. Köszönet - Kártyán, esetleg fotókat is mellékelve megköszönni az esküvőn megjelenteknek a részvételt, az ajándékokat.

Milyen feladatai vannak egy esküvőszervezőnek?

Milyen feladatai vannak egy esküvőszervezőnek? M-Média System Milyen feladatai vannak egy esküvőszervezőnek? Kedves Ügyfelünk, leendő Ügyfelünk! Az esküvő egy igen fontos esemény életünk során, így a szervezésére is nagy figyelmet kell fordítani. A

Részletesebben

Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag

Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag Ingyenes hiteligénylésre felkészítő minicsomag I. A könnyelmű hitelfelvétel csapdája

Részletesebben

KIÁLLÍTÁSOKON VALÓ RÉSZVÉTEL A KÉRDEZÉS TÚL SOK ESÉLYT AD A LÁTOGATÓNAK ARRA, HOGY NEMET MONDJON. By: Marc Hotome 1 / 23

KIÁLLÍTÁSOKON VALÓ RÉSZVÉTEL A KÉRDEZÉS TÚL SOK ESÉLYT AD A LÁTOGATÓNAK ARRA, HOGY NEMET MONDJON. By: Marc Hotome 1 / 23 KIÁLLÍTÁSOKON VALÓ RÉSZVÉTEL A KÉRDEZÉS TÚL SOK ESÉLYT AD A LÁTOGATÓNAK ARRA, HOGY NEMET MONDJON By: Marc Hotome 1 / 23 1. KIÁLLÍTÁSON VALÓ RÉSZVÉTEL: NÉHÁNY ÉSZREVÉTEL. MI AZ, AMI ANNYIRA MÁS EGY KIÁLLÍTÁSON?

Részletesebben

Protokoll az üzleti életben

Protokoll az üzleti életben BUDAPESTI GAZDADÁSGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Marketingkommunikáció szak Levelező tagozat Protokoll az üzleti életben Készítette: Karsai Ágnes Budapest, 2008 Tartalomjegyzék 1 BEVEZETÉS...4

Részletesebben

Mit kell tenni a kárbejelentés érdekében, közlekedési baleset során?

Mit kell tenni a kárbejelentés érdekében, közlekedési baleset során? Hasznos információk a jó kárbejelentéshez Mit kell tenni a kárbejelentés érdekében, közlekedési baleset során? Wolf József Kedves Olvasó! Ez a kiadvány ugyan ingyenes, de szerzői jogok fűződnek hozzá!

Részletesebben

A Facebook használata

A Facebook használata Nógrádi László Mindennapi számítástechnika A Facebook használata Jelen dokumentum a Hétköznapi számítástechnika, avagy idősebbek is elkezdhetik című könyv egy fejezete A könyv online megvásárolható a www.pcsuli.hu

Részletesebben

Projekttervezés Jegyzet

Projekttervezés Jegyzet Projekttervezés Jegyzet Általános áttekintés Tartalom A jegyzet célja projektek tervezésével, előkészítésével, az egyes lépések logikai összefüggéseivel összefüggő tapasztalatok átadása, közérthető, a

Részletesebben

A tartalomból: ÜLLÕ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2007. JANUÁR XVII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM

A tartalomból: ÜLLÕ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2007. JANUÁR XVII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM A tartalomból: ÜLLÕ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2007. JANUÁR XVII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM Év eleji gondolatok 2 Újévi köszöntõk 3 Történelem, kultúra 4 Mindenki karácsonyfája 5 Képviselõ-testületi ülés 6 Hasznos

Részletesebben

Lakossági tájékoztató kiadvány

Lakossági tájékoztató kiadvány Lakossági tájékoztató kiadvány Készítette a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szakértőiből álló Pénzügyi Kultúra Munkacsoport 2012. szeptember

Részletesebben

Amennyiben jogtalan bánásmódban részesül vagy jogai sérülnek, hívja ezeket az ingyenes számokat:

Amennyiben jogtalan bánásmódban részesül vagy jogai sérülnek, hívja ezeket az ingyenes számokat: Munkavállalás vagy tanulás céljából ideiglenes tartózkodásra érkezik az Egyesült Államokba? Biztosak vagyunk abban, hogy jól fogja magát érezni és elégedett lesz kinntartózkodása alatt. Ha azonban bármilyen

Részletesebben

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Indulj el! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Köszöntő Mindenkinek van egy álma vagy legalábbis ötlete, elképzelése arra vonatkozóan,

Részletesebben

MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZINGLIKNEK

MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZINGLIKNEK Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Újabb diplomás levelező tagozat Reklám szakirány MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZINGLIKNEK Készítette: Kis Katalin Budapest,

Részletesebben

HOGYAN TOVÁBB? Útmutató szeretteink elvesztésének átéléséhez

HOGYAN TOVÁBB? Útmutató szeretteink elvesztésének átéléséhez HOGYAN TOVÁBB? Útmutató szeretteink elvesztésének átéléséhez 1 HOGYAN TOVÁBB? Útmutató szeretteink elvesztésének átéléséhez Tartalom Bevezető Gyakorlatias teendők 5 Mi a gyász? 9 Meddig tart a gyász? 9

Részletesebben

Dolores Ready: Imádság. (munkafüzet és tanári kézikönyv)

Dolores Ready: Imádság. (munkafüzet és tanári kézikönyv) Dolores Ready: Imádság (munkafüzet és tanári kézikönyv) Ezt a füzet Fogassy Judit nővértől kaptuk meg angolul. Unokatestvéremnek, Csobai Ildikónak hála van magyar fordítása. Ezt most itt lényegében változatlanul

Részletesebben

http://www.kozossegfejlesztes.hu Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal:

http://www.kozossegfejlesztes.hu Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal: Ez az anyag és sok más, a közösségi munkával kapcsolatos segédanyag letölthető a Közösségfejlesztők Egyesületének honlapjáról: http://www.kozossegfejlesztes.hu Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal:

Részletesebben

Fedezzük fel a gyermekjogokat! Kilenc rövid gyermekjogi projekt általános iskolások számára. Rolf Gollob/Peter Krapf

Fedezzük fel a gyermekjogokat! Kilenc rövid gyermekjogi projekt általános iskolások számára. Rolf Gollob/Peter Krapf A DÁN/EJO hatkötetes sorozatának V. része Rolf Gollob/Peter Krapf Fedezzük fel a gyermekjogokat! Kilenc rövid gyermekjogi projekt általános iskolások számára Fedezzük fel a gyermekjogokat! Tanóravázlatok

Részletesebben

Hová tűnik az idő? Hajtás Mindenki lassú Időgazdálkodás Fullextrás édesanya A család szívdobogása Elidőzünk egymásnál 2014/1

Hová tűnik az idő? Hajtás Mindenki lassú Időgazdálkodás Fullextrás édesanya A család szívdobogása Elidőzünk egymásnál 2014/1 Oázis A Magyar Schönstatt Család és Ifjúság lapja 1 Hová tűnik az idő? Hajtás Mindenki lassú Időgazdálkodás Fullextrás édesanya A család szívdobogása Elidőzünk egymásnál 2014/1 2 Örömvadászat Számoljuk

Részletesebben

Herman Ottó Általános Iskola

Herman Ottó Általános Iskola 1. Bevezető A házirend írott szabálygyűjtemény, mely összefoglalja azokat a szabályokat, melyek alapvetően meghatározzák az iskolánk napi működését, az együttlét szabályait, tanulóink jogait és kötelességeit.

Részletesebben

63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére

63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére 63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére Írta: Pálinkás Róbert Marketingzseni.hu 2 63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére Mivel sokan kérdezték már tőlem, hogy honnan lehetne ötleteket meríteni új ügyfelek

Részletesebben

Hogyan tovább? TÁJÉKOZTATÓ IDÕS EMBEREK ÉS HOZZÁTARTOZÓIK SZÁMÁRA AZ IDÕSOTTHONOKRÓL ÉS IDÕSEK SZÁMÁRA ELÉRHETÕ MÁS SZOLGÁLTATÁSOKRÓL

Hogyan tovább? TÁJÉKOZTATÓ IDÕS EMBEREK ÉS HOZZÁTARTOZÓIK SZÁMÁRA AZ IDÕSOTTHONOKRÓL ÉS IDÕSEK SZÁMÁRA ELÉRHETÕ MÁS SZOLGÁLTATÁSOKRÓL idos-1333.qxd 2010.12.21 06:43 Page 1 Hogyan tovább? TÁJÉKOZTATÓ IDÕS EMBEREK ÉS HOZZÁTARTOZÓIK SZÁMÁRA AZ IDÕSOTTHONOKRÓL ÉS IDÕSEK SZÁMÁRA ELÉRHETÕ MÁS SZOLGÁLTATÁSOKRÓL SZOCIÁLPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI

Részletesebben

Karlowits-Juhász Orchidea Reif Jenifer NEKEM NEM 8. Közösségi szolgálatot végző diákok kézikönyve

Karlowits-Juhász Orchidea Reif Jenifer NEKEM NEM 8. Közösségi szolgálatot végző diákok kézikönyve Karlowits-Juhász Orchidea Reif Jenifer NEKEM NEM 8 Közösségi szolgálatot végző diákok kézikönyve Karlowits-Juhász Orchidea Reif Jenifer NEKEM NEM 8 Közösségi szolgálatot végző diákok kézikönyve Miskolc

Részletesebben

Hogyan gyűjts sikeresen pénzt az Összedobjuk-kal? 1.) Határozd meg a célösszeget. 2.) Adj címet kampányodnak

Hogyan gyűjts sikeresen pénzt az Összedobjuk-kal? 1.) Határozd meg a célösszeget. 2.) Adj címet kampányodnak Hogyan gyűjts sikeresen pénzt az Összedobjuk-kal? A pénzgyűjtés nagy kihívás lehet, az Összedobjuk azonban jelentősen megkönnyíti számodra kampányod indítását és promótálását, végső soron pedig céljaid

Részletesebben

HERCZKU MÓNIKA ELBOCSÁTOTTAK? Állj fel, és kezdj új életet!

HERCZKU MÓNIKA ELBOCSÁTOTTAK? Állj fel, és kezdj új életet! HERCZKU MÓNIKA ELBOCSÁTOTTAK? Állj fel, és kezdj új életet! Copyright Herczku Mónika 2009 Szerkesztette: Wäring Zsuzsa Borító és tipográfia: Czeizel Balázs Tördelés: Hock Balázs ISBN 9789639710542 Megjelent

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÚJSÁGÍRÓKNAK A KÖZÉRDEKÛ ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉSRÕL

ÚTMUTATÓ ÚJSÁGÍRÓKNAK A KÖZÉRDEKÛ ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉSRÕL ÚTMUTATÓ ÚJSÁGÍRÓKNAK A KÖZÉRDEKÛ ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉSRÕL A Legal Leaks eszköztárat az Access Info Europe és a Network for Reporting on Eastern Europe n-ost készítette. Az eszköztárat Helen Darbishire,

Részletesebben

Modellprogram az autizmussal élő gyerekek óvodai integrációjának elősegítéséhez

Modellprogram az autizmussal élő gyerekek óvodai integrációjának elősegítéséhez Modellprogram az autizmussal élő gyerekek óvodai integrációjának elősegítéséhez Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., Budapest 2011 Írta Rácz Zsuzsanna Közreműködtek Gelencsérné Tamási Márta

Részletesebben

te,én,mi és az emberi jogok az Amnesty International Magyarország képzése te, én, mi ÉS az emberi jogok

te,én,mi és az emberi jogok az Amnesty International Magyarország képzése te, én, mi ÉS az emberi jogok te,én,mi és az emberi jogok az Amnesty International Magyarország képzése Ha mindig csak azokkal beszélgetünk, akik olyanok, mint mi, akkor nagyon keveset fogunk tudni a világról. Köszönet a borsodnádasdi

Részletesebben

ELADÓ ÉS KIADÓ INGATLAN MARKETING

ELADÓ ÉS KIADÓ INGATLAN MARKETING Ingatlanhirdetések Budapesten Képek és leírások ELADÓ ÉS KIADÓ INGATLAN MARKETING Ingatlanhirdetések olyan világába merészkedünk most, amit évek óta sok kritika ér. Amikor szinte mindenki online hirdetéseket

Részletesebben