Á L T A L Á N O S É R T É K E S Í T É S I É S S Z Á L L Í T Á S I F E L T É T E L E K

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Á L T A L Á N O S É R T É K E S Í T É S I É S S Z Á L L Í T Á S I F E L T É T E L E K"

Átírás

1 Á L T A L Á N O S É R T É K E S Í T É S I É S S Z Á L L Í T Á S I F E L T É T E L E K ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK 1. Alkalmazás 1. Az alábbi Általános Értékesítési és Szállítási Feltételek ( Általános Szerződési Feltételek a továbbiakban: ÁSZF) a Merck Kft. ( Merck Kft. a továbbiakban: Merck) valamennyi szállítására és szolgáltatására vonatkoznak (beleértve többek között, de nem kizárólagosan az ajánlatot, a szállítást megelőző megrendelés leadását, annak visszaigazolását, továbbá a Merck általi teljesítést is). A megrendelés teljesítésének feltétele, hogy a Merck a megrendelést írásban visszaigazolja, a Vevő pedig az Általános Szerződési Feltételeket megismerve a megrendelés aláírásával és a Merck számára való elküldésével elfogadja az ÁSZF-ben foglaltakat. Ez az ÁSZF a Merck és a Vevő között létrejövő valamennyi kereskedelmi ügyletre alkalmazandó még abban az esetben is, ha alkalmazása tekintetében ismételt megállapodásra kifejezetten nem került sor. A Vevő a jelen ÁSZF-ben foglaltaknál a Merckre nézve hátrányosabb tartalmú általános (vagy egyéb) feltételeit kizárólag abban az esetben lehet alkalmazni, ha azokat a Merck írásban kifejezetten elfogadta. 2. Bármely, a Merck közvetlen részvételével lebonyolított ügyletre (szállításra) a jelen ÁSZF érvényes; az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérni, vagy azokon változtatni kizárólag a szerződő felek előzetes kölcsönös írásbeli megállapodása alapján lehetséges. 2. Árak 1. A megrendelt termékért a Vevő által teljesítendő vételár a rendelésvisszaigazoláson forintban vagy euróban megadott ÁFÁ-val megnövelt áraknak megfelelően kerül kiszámlázásra. 2. A Merck katalógusaiban és árlistáiban szereplő árak ÁFA nélkül értendő nettó árak.

2 3. Megrendelés 1. A Vevő tudomásul veszi, hogy Merck ajánlatai és árai változhatnak. 2. A Vevő szóbeli, faxon, illetve ben érkező megrendelései kizárólag akkor válnak jogilag kötelező erejűvé, amikor Merck a megrendeléseket írásban (faxon, elektronikus levélben vagy postai levélben) visszaigazolja, és a Vevőnek a Merck visszaigazoló levelével szemben nem merül fel azonnali kifogása. Azonnali kifogáson a Felek a visszaigazolás kézhezvételét követő napot értik. A Merck visszaigazoló levele kötelmi jogviszonyt keletkeztet a két fél vonatkozásában. A Merck kijelenti, hogy visszaigazoló levelében a Vevőt tájékoztatja a jogügylet és a szállítás tartalmáról. 4. Minimális rendelési érték Minimális rendelési érték nincs. 5. Szállítás 1. A Vevő tudomásul veszi, hogy a megrendelt termék/ek határidőre történő leszállításának kötelezettsége a Merck részéről függ attól, hogy az adott szállítmány a Merckhez megérkezett-e. Amennyiben a Merck tudomására jut, hogy a szállítmányt nem kapja meg a megfelelő időben, úgy köteles erről a Vevőt ésszerű határidővel értesíteni. Amennyiben a terméknek a Merck részére történő leszállítása lényeges késedelemmel jár vagy elmarad, a Merck a Vevő előzetes értesítését követően jogosult elállni a Vevővel megkötött ügylettől. A Vevő által már teljesített ellenszolgáltatást a Vevő részére maradéktalanul visszafizetik. 2. A Merck jogosult részletekben történő szállításokra, és azok ellenértékét a jelen ÁSZF szerint haladéktalanul kiszámlázhatja. 3. A Merck által az ajánlatokban megadott szállítási határidők tájékoztató jellegűek, kötelező erővel nem bírnak. 4. Amennyiben a Merck és a Vevő kötelező erejű szállítási határidőkben állapodnak meg, az alábbi rendelkezéseket kell alkalmazni: Vis maior esemény (a 11. cikkben foglaltaknak megfelelően) és minden olyan körülmény esetén, amelyre a Mercknek nincs kihatása, és amelyért a Merck nem felelős, a megállapodásban rögzített szállítási határidő a szóban forgó események időtartamával meghosszabbodik.

3 Ha a 11. cikkben részletezett vis maior események bármelyike a teljesítést 60 napnál hosszabb ideig megakadályozza, mind a Vevő, mind a Merck jogosult egyoldalúan elállni az ügylettől, kizárólag a még nem teljesített szállítás, illetve szolgáltatás tekintetében. Ebben az esetben egyik felet sem terheli kártérítési vagy kártalanítási felelősség. A 60 napos időszak leteltét megelőzően egyik fél sem jogosult elállni a szerződéstől a vis major eseményre való hivatkozással. A kötelező erejű szállítási határidő a Merck általi betartásának feltétele, hogy a Vevő pontosan teljesítse az ügylettel összefüggő valamennyi kötelezettségét, így különösen, de nem kizárólagosan, hogy a Merck részére kifizesse a megállapodott összegeket, valamint amennyiben a megállapodás erre vonatkozó kitételt tartalmaz megfelelő biztosítékot nyújtson a Merck számára. 5. A Merck által adott, az egyes szállítmányok (csomagok) méretére, illetve a csomagolásra vonatkozó információ tájékoztató jellegű. A csomagolást és a szállítási útvonalat a Merck önállóan választhatja meg. A Merck nem köteles visszagyűjteni a Vevőtől a szállításhoz felhasznált csomagolóanyagokat. 6. A megrendelt termék kiszállítása a Merck által kijelölt raktárból történik. A Merck jogosult a szállítmányozó (fuvarozó) és a szállítóeszköz kiválasztására. A leszállítandó termékeket illetően a kárviselési kockázat a Merckről akkor száll át a Vevőre, amikor a Vevő az előzetesen megállapodott átvétel helyszínén a termékeket a szállítólevél aláírásával átvette. Szerződésszerű teljesítés esetén a Vevő az átvételt nem tagadhatja meg. 7. Amennyiben a megrendelt termék/ek kiszállítása olyan körülmények miatt késik, amelyekért a Vevő a felelős, a termék mennyiségében és minőségében bekövetkezett teljes kár és a kárviselés kockázata teljes mértékben a Vevőt terheli attól az időponttól kezdve, hogy a Merck a terméket beraktározta. Amennyiben a kiszállítandó termék az alatt az időszak alatt károsul, amelynek során a Vevő késlelteti az átvételt, a Merck a teljesítési kötelezettség alól mentesül. A Vevő a fentiektől függetlenül is köteles a megrendelt termék árát a Merck részére hiánytalanul megfizetni. Amennyiben a Vevő a megrendelt termék átvételével késedelembe esik, a Merck fenntartja a jogot az emiatt felmerülő költségeknek (így különösen a raktározási költség és díjak) a Vevő felé történő átterhelésére. 8. A Merck jogosult szállítási díj felszámítására.

4 6. Tisztaság és megfelelőség A Vevő saját maga köteles ellenőrizni, hogy a megrendelt és a Merck által leszállított termékek megfelelnek-e a katalógusban, illetve a címkén szereplő leírásnak. Ha eltérés mutatkozik a katalógusban és a címkén feltüntetett leírás, illetve adatok között, a címkén feltüntetett adatok az irányadók. A műbizonylat kizárólag a megadott anyagokra, értékekre, a gyógyszerkönyvi adatokra, valamint az E-számokkal kapcsolatos információkra vonatkozik. A megfelelőségre vonatkozó nyilatkozatok kizárólag a termékeknek a szerződéses feltételekben szereplő tulajdonságaira érvényesek. A megadott értékek a Merck tesztelési szabályain és körülményein alapulnak. A katalógusban felsorolt általános termékanyag-adatok csak tájékoztatásul szolgálnak, és nem minősülnek a leszállított termékek minőségére vonatkozó nyilatkozatoknak. A Merck nem tartozik felelősséggel a katalógusokban megadott adatok pontosságáért. Amennyiben a Vevő gyógyszer-, kozmetikai, illetve élelmiszerkészítményeket állít elő, a szokásos orvosi előírások, az általános egészségügyi rendelkezések és a vonatkozó jogszabályok, rendeletek és egyéb rendelkezések betartása a Vevő kizárólagos kötelessége és felelőssége. A Merck kizárólag abban az esetben felelős a leszállított termékeknek a gyógyszer-, kozmetikai, illetve élelmiszerkészítményekben történő felhasználásáért, ha a műbizonylaton a Merck kifejezetten feltünteti azok alkalmazhatóságát, illetve tesztelés után azt kifejezetten jóváhagyja. 7. Kifogások, szavatosság és felelősség 1. A Vevő köteles a Merck által leszállított termékeket azok átvételét követően haladéktalanul megvizsgálni, és köteles a leszállított termékekben található bármiféle hibáról, illetve eltérésről a Mercket haladéktalanul, de legkésőbb a termék átvételét követő 30 napon belül írásban értesíteni. Az alapos és azonnali átvizsgálás ellenére csak később észlelhető hibákról a Vevő köteles a Mercket a hiba felfedezését követő lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb a termék kézhezvételét követő egy éves jogvesztő határidőn belül írásban értesíteni. A szállítmányozóval vagy harmadik személlyel közölt kifogásokat a Merck nem tekinti joghatályos bejelentésnek.

5 2. A Merck szavatolja, hogy a Vevő részére leszállított termékek a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelnek, és a használatra alkalmasak. A Merck a termékekre a hatályos magyar jogszabályokban kötelezően előírtak kivételével egyéb szavatosságot vagy jótállást nem vállal. A szavatosság nem alkalmazandó a Vevő a fenti 1. alpontban meghatározott ellenőrzési kötelezettsége, illetve a kifogástételi eljárásra vonatkozó előírások, valamint az azzal kapcsolatos határidők elmulasztása miatt támasztott igényekre. 3. Amennyiben a hiba fennállása minden kétséget kizáróan megállapítható, és a hibát a Vevő a Merck felé érvényes kifogásként bejelentette, a Vevőt az alábbi szavatossági jogok illetik meg: a. Amennyiben anyaghibáról van szó, és a hiba kijavítható, a Vevő kizárólag javításra tarthat igényt. Amennyiben az anyaghiba kijavítása nem lehetséges, a Vevő követelheti, hogy Merck hibátlan terméket szállítson le, s így hajtsa végre az utólagos teljesítést. Az ebben a pontban felsorolt szavatossági jogok érvényesítésének elengedhetetlen feltétele, hogy a Merck az adott szavatossági joghoz hozzájáruljon. A Vevő abban az esetben is köteles határidőre teljesíteni, ha a szavatossági jogait kívánja érvényesíteni. b. A Vevő kizárólag abban az esetben jogosult elállni az ügylettől, illetve a vételár arányos csökkentését követelni, ha a Merck részéről az utólagos teljesítés is eredménytelen. c. A Vevőnek módjában áll, hogy a vételár csökkentését követelje vagy elálljon az ügylettől és a teljesítés helyett (a 8. pontban foglaltakra is figyelemmel) kártérítést követeljen, ha i. A Merck teljes mértékben elutasítja az utólagos teljesítést ii. A Merck által választott utólagos teljesítés eredménytelen, illetve az a Vevő számára ésszerűtlen, illetve iii. A Vevő ésszerű határidőt szabott a Merck számára az utólagos teljesítésre, amit a Merck nem tartott be. Az utólagos teljesítés akkor tekintendő sikertelennek, ha a felmerült probléma, hiba vagy körülmény a harmadik kísérlet után is változatlanul fennáll. Ha a Merck utólagos teljesítésére a Vevő által ezzel az ÁSZF-el összhangban bejelentett, és valósnak bizonyult kifogás nyomán kerül sor, az 5. pontban foglalt rendelkezéseket kell értelemszerűen alkalmazni.

6 8. Kártérítés 1. A Merck az ügylettel kapcsolatban az alábbi rendelkezéseknek megfelelően tartozik kártérítési felelőséggel: a. A Merck csak a saját, bizonyítottan szándékos mulasztása esetén tartozik felelősséggel. b. Több személy (pl. a Vevő vagy harmadik személyek) közös károkozása esetén a Merck kizárólag a neki felróható arányban felel az okozott kárért. c. A Merck felelőssége kizárólag az ügylet alapján a Mercket megillető ellenérték erejéig terjedhet. d. A Merck kizárólag a Vevő ténylegesen felmerült káráért felel, és semmilyen körülmények között sem felelős az elmaradt haszonért, továbbá közvetett vagy járulékos károkért. e. A fenti korlátozások vonatkoznak a szavatosság, illetve amennyiben valamely jogszabály jótállási kötelezettséget ír elő, a jótállás jogkövetkezményeként alkalmazható kártérítés esetére is. 2. A Merck felelősségének a jelen ÁSZF szerinti korlátozása. a. a Ptk (1) bekezdésének figyelembevételével, továbbá b. a Ptk (2) bekezdésének megfelelően a Merck felelősségének korlátozását, illetve kizárását a Vevő által teljesítendő ellenszolgáltatás csökkentése vagy egyéb előny kiegyenlíti. 2. A felelősség kizárása nem vonatkozik olyan követelésekre, amelyeket a Vevő a termékfelelősségről szóló törvény (1993. évi X. tv.) alapján támaszt, illetve olyan esetekre, ahol a korlátozásokat az alkalmazandó jog nem teszi lehetővé. 9. A Vevő jelentési kötelezettsége A Vevő köteles jelenteni a Merck felé a tudomására jutott, és a leszállított termékekből eredő konkrét kockázatokat.

7 10. Fizetési feltételek 1. A vételár teljesítése a számla keltétől számított 15 napon belül válik esedékessé, levonások nélkül, és a Vevő köteles azt banki átutalással megfizetni. 2. A Vevő a vételár megfizetésével kapcsolatos fizetési késedelemért a számla összegén túlmenően a mindenkori jegybanki alapkamaton felül 8%-os késedelmi kamatot köteles a Mercknek megfizetni, amely összegről a Merck számlát állít ki. 3. Fennálló viszontkövetelései fejében a Vevő semmiféle összeget nem tarthat vissza, és nem számíthat be fizetési kötelezettségébe. 4. A Merck által a Vevővel szemben bármely kötelesség vonatkozásában támasztott követelés teljesítése haladéktalanul esedékessé válik abban az esetben, ha olyan körülmények merülnek fel, amelyek a Mercket feljogosítják, hogy az ügylettől elálljon. 11. Vis maior 1. Egyik szerződő fél sem felelős szerződéses kötelességei nem teljesítéséért abban az esetben, ha a nem teljesítés az ellenőrzési körén kívül eső körülményeknek konkrétan az alábbi okok valamelyikének tudható be: tűz természeti katasztrófa háború lefoglalás általános nyersanyaghiány az energiafogyasztás korlátozása bérvita A Merck szerződéses kötelezettségének megszegését az okozza, hogy a fenti körülmények valamelyike folytán a Merck szállítója nem volt képes a Merck felé teljesíteni. Ez a szabály valamennyi szerződéses kötelezettségre vonatkozik, a kártérítési kötelezettséget is beleértve. 2. Bármely fél felmondhatja az ügyletet, ha annak teljesítése a jelen pontban meghatározott események következtében több mint 60 napig akadályoztatva van.

8 12. Tulajdonjog fenntartása 1. A Merck az általa leszállított valamennyi termék vonatkozásában fenntartja a tulajdonjogát mindaddig, amíg a Vevő a vételárat hiánytalanul nem teljesíti. A Vevő kizárólag a szokásos üzletmenet keretein belül rendelkezhet azon termékek felett, amelyek vonatkozásában a Merck a tulajdonjogát fenntartotta. A Vevő a termékeket semmilyen körülmények között nem adhatja át biztosítékul harmadik személynek. 2. Ha a terméket a szokásos üzletmenet során értékesítik, a vételár a termék helyébe lép, ezért a Vevő Merck tulajdonjog-fenntartásának biztosítékául ezzel a Merckre ruházza át a termék esetleges értékesítésből származó mindennemű követelését. A Vevő köteles a Merck javára a harmadik személytől a követelést behajtani, és így teljesíteni a Merckkel szembeni fizetési kötelezettségét abban az esetben, ha a termék tulajdonjogát a Merck tulajdonjog-fenntartásának megsértésével másra ruházta át. A Merck jogosult bármikor visszakövetelni és ellenőrizni a Vevő értékesítési dokumentumait, és a harmadik személyt az átruházás szerződésszegő jellegéről tájékoztatni. 3. A Vevő a Merck tulajdonjog-fenntartásának biztosítékául a Merckre ruházza át a bankkal szemben keletkező valamennyi folyószámla-követelését is, a termék a Merck tulajdonjog-fenntartásának megsértésével történő továbbértékesítése során megállapodott, illetve, ha ez utóbbi összeg ennél magasabb, akkor a ténylegesen befolyt továbbértékesítési ár erejéig. 4. Amennyiben a Vevőnél foglalás történik, a Vevő köteles erről a Mercket haladéktalanul értesíteni a végrehajtási lap (illetve a végrehajtásra jogosult egyéb szervezet, pl. adóhatóság által a végrehajtás elrendeléséről hozott határozat) és a végrehajtó által kiállított olyan nyilatkozat elküldésével, amely szerint a végrehajtó tudomásul veszi, hogy azon termékek, amelyek vonatkozásában a Merck a tulajdonjogát fenntartotta, és amelyek a Vevő birtokában vannak, nem képezik a Vevő tulajdonát, és ezért azokat lefoglalni nem lehet. 5. A Merck tulajdonjog-fenntartás alapján történő jogérvényesítése nem mentesíti a Vevőt szerződéses kötelességeinek teljesítése alól.

9 13. Elállási jog A Merck a jelen ÁSZF-ben említett eseteken kívül az alábbi esetekben is elállhat az ügylettől: a. Ha az ügylet megkötését megelőző feltételezések ellenére nyilvánvalóvá válik, hogy a Vevő a tartozásait határidőre nem fizeti meg (nem hitelképes). A hitelképesség hiányát automatikusan állapítják meg abban az esetben, ha a Vevő által kibocsátott váltó vagy csekk ellen óvást nyújtanak be, valamely összeg kifizetését vagy átutalását a Vevő fedezet hiányában leállítja, ideértve a Vevő és harmadik személyek vonatkozásában történt eseteket is, illetve amennyiben a Vevővel szemben végrehajtási, felszámolást vagy csődeljárást kezdeményeznek, továbbá ha a Vevő tulajdonosai a Vevő jogutód nélküli megszüntetéséről határoznak. b. Ha nyilvánvalóvá válik, hogy a Vevő hitelképességére vonatkozóan pontatlanul tájékoztatott; c. Ha a Vevő valamely terméket, amelynek a vonatkozásában a Merck a tulajdonjogát fenntartotta, nem a Vevő szokásos üzletmenete során konkrétan biztosíték vagy lefoglalás keretében történő átruházás formájában értékesít, kivéve, ha az értékesítéshez a Merck írásban előzetesen hozzájárult. 14. A teljesítés helye, záró rendelkezések és joghatóság 1. A Vevőnek az ügylettel összefüggő valamennyi kötelezettsége kivéve a banki átutalással teljesített fizetési kötelezettséget a Merck székhelyén tekintendő teljesítettnek. 2. Ha a jelen ÁSZF valamely része érvénytelenné válik, a többi rendelkezés továbbra is változatlanul hatályban marad. Az érvénytelen rendelkezés helyébe olyan rendelkezés lép, amely a jogszabályok által lehetővé tett keretek között a lehető legteljesebb mértékben megközelíti az érvénytelen rendelkezést. 3.A jelen ÁSZF-re nézve a magyar jog az irányadó. A külföldi ügyletekre nézve másodsorban az évi 20. tvr-rel kihirdetett, az Egyesült Nemzetek az áruk nemzetközi adásvételeiről szóló, Bécsben, április 11. napján kelt Egyezménye (CISG, illetve Bécsi Vételi Egyezmény) alkalmazandó. Utolsó módosítás:

INTER-TRADE Kft. AZ INTER-TRADE KFT Általános Szerződési Feltételei

INTER-TRADE Kft. AZ INTER-TRADE KFT Általános Szerződési Feltételei AZ INTER-TRADE KFT Általános Szerződési Feltételei 1.. Általános szabályok Az INTER-TRADE KFT minden magyarországi értékesítésére jelen feltételek alkalmazandók, függetlenül az értékesítendő árutól, illetve

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek INCHEM ZRT. Industrial Chemicals 1. Ajánlat, megrendelés 1.1. Az Inchem ajánlatai kötelezettség nélkül és beszállítói partnerei teljesítésének fenntartásával értendők. 1.2.

Részletesebben

Általános Értékesítési és Szállítási Feltételek (ÁSZF)

Általános Értékesítési és Szállítási Feltételek (ÁSZF) Általános Értékesítési és Szállítási Feltételek (ÁSZF) Tájékoztatásul közöljük, hogy a www.reanallabor.hu web áruház használatával a használó elfogadja a jelen ÁSZF-ben rögzített rendelkezéseket. Előbbiekre

Részletesebben

Recobin Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Recobin Kft.) Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF)

Recobin Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Recobin Kft.) Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF) Recobin Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Recobin Kft.) Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF) 1. Az ÁSZF alkalmazása 1.1. A Recobin Kft. szállításai és szolgáltatásai ha a

Részletesebben

A HELVET Kft. Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban ÁSZF)

A HELVET Kft. Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban ÁSZF) A HELVET Kft. Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban ÁSZF) 1. Az ÁSZF célja HELVET Kft. termék értékesítésére, valamint szolgáltatás nyújtására vonatkozó egységes feltételrendszer rögzítése, valamint

Részletesebben

A Woodfolio Trade Kft. általános szerződési feltételei

A Woodfolio Trade Kft. általános szerződési feltételei A Woodfolio Trade Kft. általános szerződési feltételei A Woodfolio Trade Kft.. (2364 Ócsa, Pesti úti major HRSZ 023/6.) az alábbi általános szerződési feltételek (továbbiakban: ÁSZF) alapján vállalja a

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen Általános Szerződési Feltételek a Novreczky Tanácsadó és Kereskedelmi Kft. (székhely: 7632 Pécs, Móra Ferenc u. 50. fsz 1., cg: 02-09-068815; adószám: 13075675-2-02),

Részletesebben

Szállítási szerződés

Szállítási szerződés Szállítási szerződés amely létrejött egyrészről Dr. Kenessey Albert Kórház-rendelőintézet (2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 125-127.) (továbbiakban: Megrendelő) (képviseletében eljár: Dr. Szabó

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A jelen ÁSZF tartalmazza a Weboldal megrendelési felülete használatának feltételeit az alábbiak szerint: 1. A Weboldal címe http://www.hajnalpirkiado.hu 2. A weboldal üzemeltetőjének

Részletesebben

3. A Vevő saját üzleti feltételeinek alkalmazását Eladó kifejezetten kizárja.

3. A Vevő saját üzleti feltételeinek alkalmazását Eladó kifejezetten kizárja. Á L T A L Á N O S S Z E R Z Ő D É S I F E L T É T E L E K I. Hatálya 1. A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: "ÁSZF") érvényesek és alkalmazandóak mindazokra az adásvételi szerződésekre,

Részletesebben

Az SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt. Általános Szerződési Feltételei

Az SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt. Általános Szerződési Feltételei Az SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt. Általános Szerződési Feltételei I. A Szerződés hatálya Jelen Általános Szerződési Feltételek hatálya kiterjed az SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt. (továbbiakban SKF Zrt.) által

Részletesebben

A Silex Ipari Automatizálási Kft. továbbiakban: Silex Kft - Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF)

A Silex Ipari Automatizálási Kft. továbbiakban: Silex Kft - Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF) A Silex Ipari Automatizálási Kft. továbbiakban: Silex Kft - Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF) 1. Az ÁSZF alkalmazása 1.1. A Silex Kft. szállításai és szolgáltatásai ha a Silex Kft. és

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek A jelen Általános szerződési feltételek ( ÁSZF ) tartalmazzák az ILST-Hungary Kft. ( szolgáltató ) és az által üzemeltetett ilst.hu internetes címen található webáruház

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám Szerződés száma: BÉRLETI SZERZŐDÉS A szerződő Felek: Bérbe adó: Cím: Adószám: Cégbejegyzés száma: Telefon/fax: a továbbiakban Bérbe adó valamint, valamint Bérlő: Cím: Posta cím: Számlavezető

Részletesebben

Megrendelő neve: Bóly Város Önkormányzata Megrendelő Szállító neve: Velox-Ker Kft. Szállító Előzmény: 1. A szerződés tárgya:

Megrendelő neve: Bóly Város Önkormányzata Megrendelő Szállító neve: Velox-Ker Kft. Szállító Előzmény: 1. A szerződés tárgya: SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS TELESZKÓPOS RAKODÓGÉP BESZERZÉSE amely létrejött egyrészről: Megrendelő neve: Bóly Város Önkormányzata Székhelye: 7754 Bóly, Rákóczi Ferenc utca 3. Teljes jogú képviselője: Hárs József

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Áruszállításainkat és egyéb szolgáltatásainkat jogi és természetes személyek számára az alábbi szerződési feltételekkel nyújtjuk. I. Szerződéskötés, írásbeliség 1. Az MMI

Részletesebben

1. Fizetési feltételek

1. Fizetési feltételek Fizetés, szállítás, garancia 1. Fizetési feltételek 1.1. Általános tudnivalók A Fejlesztő Játékok Webáruházban a minimális rendelési érték: 5000 Ft. Amennyiben a kosárba tett termék(ek) ára eléri vagy

Részletesebben

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére Amely létrejött egyrészről ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére Név Székhely Képviseli Adószám Cégjegyzékszám Bankszámlaszám Szolgáltató nevében eljáró

Részletesebben

(1) Minden ajánlat, adásvételi szerződések, kiegészítők és szolgáltatásokat, mert a

(1) Minden ajánlat, adásvételi szerződések, kiegészítők és szolgáltatásokat, mert a Általános üzleti feltételek Első Általános, ügyfélkör, nyelv (1) Minden ajánlat, adásvételi szerződések, kiegészítők és szolgáltatásokat, mert a megrendelések ügyfeleink keresztül online áruház www.nded.com

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS ÉRTÉKESÍTÉSI 1. Alkalmazhatóság 1.1 Jelen Általános Szerződési Feltételek a szállító valamennyi szállítására és értékesítésére vonatkozik. Ettől eltérő feltételek kizárólag a felek erre vonatkozó

Részletesebben

4. Részszállítások megengedettek, amíg ez ellen a Vevő kifejezetten, írásban nem tiltakozik.

4. Részszállítások megengedettek, amíg ez ellen a Vevő kifejezetten, írásban nem tiltakozik. ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK A DG EXPERT Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1222 Budapest Háros utca 12.; Cg.: 01-09-195539) mint Eladó az általa forgalmazott termékek Vevőivel - a továbbiakban:

Részletesebben

Szilágyi Zita egyéni vállalkozó VIRTUÁLIS TÁMOGATÓ Szolgáltatásai Igénybevételére Vonatkozó Általános Szerződési Feltételek

Szilágyi Zita egyéni vállalkozó VIRTUÁLIS TÁMOGATÓ Szolgáltatásai Igénybevételére Vonatkozó Általános Szerződési Feltételek Szilágyi Zita egyéni vállalkozó VIRTUÁLIS TÁMOGATÓ Szolgáltatásai Igénybevételére Vonatkozó Általános Szerződési Feltételek I. Általános rendelkezések 1.1. Szilágyi Zita egyéni vállalkozó (székhely: 2000

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek. a ügyfelei részére. Általános Szerződési Feltételek oldal 1

Általános Szerződési Feltételek. a   ügyfelei részére. Általános Szerződési Feltételek oldal 1 Általános Szerződési Feltételek a www.ryckposter.hu ügyfelei részére Általános Szerződési Feltételek oldal 1 Általános Szerződési Feltételek Kérjük, amennyiben igénybe veszi szoláltatásunkat, figyelmesen

Részletesebben

A Bardor Ajándék Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Általános Szerződési Feltételei (a továbbiakban: ÁSZF )

A Bardor Ajándék Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Általános Szerződési Feltételei (a továbbiakban: ÁSZF ) ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A Bardor Ajándék Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Általános Szerződési Feltételei (a továbbiakban: ÁSZF ) 1. Az ÁSZF alkalmazása 1.1 A Bardor Ajándék

Részletesebben

TERMÉKTANÚSÍTÁS ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEI TERMÉKTANÚSÍTÁS

TERMÉKTANÚSÍTÁS ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEI TERMÉKTANÚSÍTÁS 1. Érvényességi terület Az alábbi feltételek a megállapodások szerinti teljesítésekre érvényesek, ezek alatt szolgáltatásokat, információkat, valamint a megbízás keretében végzett egyéb teljesítéseket

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK. KRAIBURG BULGARIA Eood

ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK. KRAIBURG BULGARIA Eood ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK KRAIBURG BULGARIA Eood A. Általános feltételek 1. Jelen általános üzleti feltételek (ÁÜF) a Bolgár Kereskedelmi Törvénykönyv 1 -a szerinti vállalkozásokkal (a továbbiakban:

Részletesebben

ThyssenKruppFerroglobusKereskedelmiZRt. ÁltalánosBeszerzési(Vételi)SzerződésiFeltételei2015.április1.napjától. ÁSZFhatályaésalkalmazásiköre

ThyssenKruppFerroglobusKereskedelmiZRt. ÁltalánosBeszerzési(Vételi)SzerződésiFeltételei2015.április1.napjától. ÁSZFhatályaésalkalmazásiköre ThyssenKruppFerroglobusKereskedelmiZRt. ÁltalánosBeszerzési(Vételi)SzerződésiFeltételei2015.április1.napjától ÁSZFhatályaésalkalmazásiköre A jelen Általános Szerződési Feltételek(továbbiakban: ÁSZF) kizárólagos

Részletesebben

ME-7.4.2 Árajánlatkérés, szerződésminták, vállalkozók értékelése

ME-7.4.2 Árajánlatkérés, szerződésminták, vállalkozók értékelése 30/38 7. sz. melléklet S ZÁLLÍTÁSI SZERZŐ DÉS ( MINTA) mely létrejött az alábbi szerződő felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett: A MEGRENDELŐ ADATAI Megrendelő neve: Székhelye:

Részletesebben

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ 2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv.jogosult:

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek. 1. Általános rendelkezések érvényesség

Általános Szerződési Feltételek. 1. Általános rendelkezések érvényesség Általános Szerződési Feltételek 1. Általános rendelkezések érvényesség 1.1 A következő általános szerződési feltételek vonatkoznak valamennyi szerződésre, szállításra és egyéb szolgáltatásra, amely Társaságunkkal

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK (ÁSZF) ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK (ÁSZF) 1. ÁSZF célja, tárgya Jelen ÁSZF-et a nagykereskedelmi tevékenységet folytató Marosport Kft, mint Szállító bocsátja ki, azzal a céllal, hogy a közte és a kiskereskedelemi

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA II. KIADÓ ADATAI

I. ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA II. KIADÓ ADATAI ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK (továbbiakban Előfizetési Feltételek ) a Silver Kiadó Kft által kiadott La Femme magazin (továbbiakban Kiadvány ) előfizetésére I. ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről: az Országgyűlés Hivatala 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3. Adószám: 15300014-2-41 Bankszámlaszám: MÁK 10032000-01400805-00000000. Képviseletében eljáró

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a... (Megrendelő neve) székhely/lakhely:... cégjegyzéket vezető bíróság:... cégjegyzékszám:... adószám:... bankszámlaszám:... képviseli:..., mint Megrendelő

Részletesebben

Assix Kereskedelmi és Logisztikai Zrt. Általános Szerződési Feltételei

Assix Kereskedelmi és Logisztikai Zrt. Általános Szerződési Feltételei Assix Kereskedelmi és Logisztikai Zrt. Általános Szerződési Feltételei 1. Általános rendelkezések 1.1 Szállításainkat, szolgáltatásainkat és ajánlatainkat jelen Általános Szerződési Feltételek szabályozzák,

Részletesebben

BOMAS Kft. Általános Szerződési Feltételek

BOMAS Kft. Általános Szerződési Feltételek BOMAS Kft. I. Hatály, fogalmak: 1. Jelen Általános szerződési feltételek (továbbiakban: ÁSZF) 2015. február 01. napján lép hatályba és visszavonásig hatályban marad. Jelen ÁSZF-ben a BOMAS Kft. (székhely:

Részletesebben

mint, szolgáltató,megbízott ( a továbbiakban: szolgáltató/megbízott) valamint,

mint, szolgáltató,megbízott ( a továbbiakban: szolgáltató/megbízott) valamint, LifeBOX SZERZŐDÉS A LifeBOX internetes tartalomszolgáltatás, műsor gyártás-és sugárzás kizárólagos jogbirtokosa a Varga és Zsótér Bt.(székhely : 1117.Budapest, Bercsényi u.26.fszt.3. adószám : 21816408-2-43,

Részletesebben

A BÖLLHOFF Kft. Általános Szerződési Feltételei

A BÖLLHOFF Kft. Általános Szerződési Feltételei A BÖLLHOFF Kft. Általános Szerződési Feltételei 1. Általános szerződési hatálya és feltételek A BÖLLHOFF Kft. összes magyarországi ajánlatára és értékesítésére az alábbiakban rögzítettek alkalmazandók,

Részletesebben

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE 2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv. jogosult: Székhely: Adószám:

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek 1. Szolgáltató adatai. 2. Alapvető rendelkezések

Általános Szerződési Feltételek   1. Szolgáltató adatai. 2. Alapvető rendelkezések Általános Szerződési Feltételek www.gajdosmeheszet.hu Az Általános Szolgáltatási Feltételek ( ÁSZF ) tartalmazzák a Gajdos Méhészet, Gajdos Máté István egyéni vállalkozó (székhely: 4028 Debrecen, Szigligeti

Részletesebben

KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS

KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS Cégnév/Név: [..] Székhely: [..] Adószám: [..] képviseli: [..] mint megrendelő, (a továbbiakban: "Megrendelő") másrészről: KZiTERRA Kft. Székhely: 2051

Részletesebben

A KBT ÉRTELMEZÉSE

A KBT ÉRTELMEZÉSE A KBT. 305. ÉRTELMEZÉSE A szerződés teljesítésére a Kbt. 305. -ában foglaltak az irányadók, mely szabályozás 2010. szeptember 15-én módosításra került. Az előírások az ajánlattevőként és az ajánlatkérőként

Részletesebben

A BÖLLHOFF Kft. Általános Szerződési Feltételei

A BÖLLHOFF Kft. Általános Szerződési Feltételei A BÖLLHOFF Kft. Általános Szerződési Feltételei 1. Általános szerződési hatálya és feltételek A BÖLLHOFF Kft. összes magyarországi ajánlatára és értékesítésére az alábbiakban rögzítettek alkalmazandók,

Részletesebben

Szállítási és forgalmazási szerződés

Szállítási és forgalmazási szerződés 1/5 Szállítási és forgalmazási szerződés mely létrejött egyfelől a Zimmer Hungária Kft. ( adószám: 10832037 2 13; Cg: 13 09 069532, bankszámla szám: Sopron Bank Zrt. 17600011 00203863 00200004 2011 Budakalász,

Részletesebben

HÍRLEVÉL. A szerződésszegési szabályok változása. az új Ptk.-ban. I. rész 2014 / 2

HÍRLEVÉL. A szerződésszegési szabályok változása. az új Ptk.-ban. I. rész 2014 / 2 HÍRLEVÉL A szerződésszegési szabályok változása az új Ptk.-ban 2014 / 2 I. rész A 2014. március 15-én hatályba lépett új Ptk., a 2013. évi V. törvény, amely sok tekintetben megváltoztatta a korábbi Ptk.,

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek Energetikai szakreferensi feladatok elvégzésére. (hatályos: január 1. napjától)

Általános Szerződési Feltételek Energetikai szakreferensi feladatok elvégzésére. (hatályos: január 1. napjától) Általános Szerződési Feltételek Energetikai szakreferensi feladatok elvégzésére (hatályos: 2017. január 1. napjától) 1 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1.1. A jelen Általános Szerződési Feltételekben nagykezdőbetűvel

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az Edenred utalványok megrendelésére, szállítására és elszámolására (továbbiakban: ÁSZF ) Hatályos: 2019.07.15. I. Fogalommeghatározások 1. Szolgáltató: az Edenred Magyarország

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Az Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) a Compleo Kiadó Kft (2310 Szigetszentmiklós, Petőfi S. u. 65/17., adószám:14984758-2-13, cégjegyzékszám:cg.:13-09-

Részletesebben

A fuvarozási szerződés

A fuvarozási szerződés További jogszabályok, adattárak, infók: www.stampede.hu XXXVIII. Fejezet (38.) A fuvarozási szerződés 6:257. [Fuvarozási szerződés] Fuvarozási szerződés alapján a fuvarozó a küldemény rendeltetési helyére

Részletesebben

Érvényes: június 01. től

Érvényes: június 01. től ÁLTALÁNOS BESZERZÉSI FELTÉTELEK (ÁBF) Mould Tech Mérnöki Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság 8900 Zalaegerszeg, Fuvar utca 7. Cégjegyzékszám: 20-09-065076 Adószám: 12698149-2-20 Érvényes: 2016. június

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Az Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) a PBS HUNGÁRIA Kft. (1116 Budapest, Építész u. 8-12., adószám: 11139014-2-44, cégjegyzékszám: 01-09-941065, továbbiakban:

Részletesebben

Bizományosi Szerződés

Bizományosi Szerződés Bizományosi Szerződés Amely létrejött egyrészről TrendVision Kft. 1151 Budapest, Bem utca 42/B Cg.: 01-09-888731 Adószám: 14096914-2-42 Képv.: Makó László Megbízó, a továbbiakban, mint Megbízó Másrészről

Részletesebben

VISZONTELADÓI VÁSÁRLÁSI ÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZ

VISZONTELADÓI VÁSÁRLÁSI ÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZ VISZONTELADÓI VÁSÁRLÁSI ÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS I. SZERZŐDŐ FELEK Szállító (továbbiakban Eladó): Név: EUROPROX Műszaki Fejlesztő és Kereskedelmi Betéti Társaság Székhely: 8000 Székesfehérvár, Túróci utca

Részletesebben

A 2. számú mellékletben meghatározott készlet kialakítását követően a Megrendelő a felhasználásokat fajta, méret és darabszám szerint folyamatosan, ír

A 2. számú mellékletben meghatározott készlet kialakítását követően a Megrendelő a felhasználásokat fajta, méret és darabszám szerint folyamatosan, ír Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban megrendelő), valamint a Premier G. Med Kft. (1026 Bp.

Részletesebben

MIRE VONATKOZIK? Szerződés értelmezése. AZ EGYESÜLT NEMZETEK EGYEZMÉNYE AZ ÁRUK NEMZETKÖZI ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉSEIRŐL és a

MIRE VONATKOZIK? Szerződés értelmezése. AZ EGYESÜLT NEMZETEK EGYEZMÉNYE AZ ÁRUK NEMZETKÖZI ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉSEIRŐL és a AZ EGYESÜLT NEMZETEK EGYEZMÉNYE AZ ÁRUK NEMZETKÖZI ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉSEIRŐL és a magyar adás-vétel szabályozása (Ptk.) 1987. évi 20. tvr. az Egyesült Nemzeteknek az áruk nemzetközi adásvételi szerződéseiről

Részletesebben

Kereskedelmi ügynöki szerzõdés

Kereskedelmi ügynöki szerzõdés Kereskedelmi ügynöki szerzõdés Amely létrejött egyrészrõl a POINTERNET-DB Elektronikus Kereskedelmi Kft. (székhely: 1029 Budapest, Ördögárok u. 142., cégjegyzékszám: Cg. 01-09-685342, adószám: 11961143-2-41,

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek A jelen ÁSZF tartalmazza a Titavit.com (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint: A WEBÁRUHÁZ CÍME www.titavit.com A WEBÁRUHÁZ ÜZEMELTETŐJÉNEK

Részletesebben

Fizetési feltételek Szállító Szállító Megrendelő A kapcsolattartók megnevezése:

Fizetési feltételek Szállító Szállító Megrendelő A kapcsolattartók megnevezése: 4./ Fizetési feltételek: A Szállító által adott árajánlat alapján a szerződő felek a melléklet szerinti árakban állapodnak meg. Az árak tartalmazzák a Szállító összes költségét és díját, a Bajai Szent

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek A jelen általános szerződési feltételek a továbbiakban: ÁSZF a Taylorsoft Magyarország Kft. (székhely: 1134 Budapest, Angyalföldi út 5/B.; cégjegyzékszám: 01-09-192965;

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK BERÉNY TÉGLA TÉGLAIPARI KFT

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK BERÉNY TÉGLA TÉGLAIPARI KFT ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK BERÉNY TÉGLA TÉGLAIPARI KFT ELFOGADVA: 2017. szeptember 12. UTOLSÓ MÓDOSÍTÁS: HATÁLYOS: 2017. szeptember.12. 1 Tartalom 1. Általános adatok, elérhetőség... 3 1.1. Vállalkozás

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK amely létrejött a Learnair Képzési Szolgáltató Kft. (a továbbiakban Learnair) és a Felhasználó között, a LIVI 24 Program felhasználási jogáról. Fontos tudnivalók: A Learnair

Részletesebben

Új kockázatok és lehetőségek az Általános Szerződési Feltételek alkalmazása során, különös tekintettel az új Ptk.-ra

Új kockázatok és lehetőségek az Általános Szerződési Feltételek alkalmazása során, különös tekintettel az új Ptk.-ra Új kockázatok és lehetőségek az Általános Szerződési Feltételek alkalmazása során, különös tekintettel az új Ptk.-ra Dr. Balázs Tamás irodavezető ügyvéd, egyetemi adjunktus Dr. Balogh Mónika jogász, ügyvédjelölt

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása. Kétviselő-testületi döntés alapján közlekedésfejlesztési pályázatot nyújtottunk be.

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása. Kétviselő-testületi döntés alapján közlekedésfejlesztési pályázatot nyújtottunk be. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: Hegedűs

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Allnet Hungary Kft. (székhely: Berekfürdő, Búzavirág út 12.; adószám: 12997565-2-16; cgj: 16-09-007196; képviselő: Pereczár Tamás; bankszámlaszám: OTP

Részletesebben

Weboldalkészítés - keretszerződés

Weboldalkészítés - keretszerződés Weboldalkészítés - keretszerződés 1. A szerződő felek Jelen szerződés létrejött egyrészről a........... (....), továbbiakban mint Megrendelő, másrészről az ALTAweb Kft. (1135 Bp., Petneházy u. 70-72.)

Részletesebben

A PEARL ENTERPRISES KFT ÁLTALÁNOS KERESKEDELMI FELTÉTELEI (ÁKF)

A PEARL ENTERPRISES KFT ÁLTALÁNOS KERESKEDELMI FELTÉTELEI (ÁKF) A PEARL ENTERPRISES KFT ÁLTALÁNOS KERESKEDELMI FELTÉTELEI (ÁKF) Jelen Általános Kereskedelmi Feltételeket (a továbbiakban, mint ÁKF ) a Pearl Enterprises Kft adja ki, melynek székhelye: 4028 Debrecen,

Részletesebben

HABERKORN Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

HABERKORN Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. Az Általános Szerződési Feltételek alkalmazása, érvényessége - Az Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) vonatkoznak valamennyi, a Haberkorn Kft. (továbbiakban: HABERKORN) által a szerződő

Részletesebben

Általános Értékesítési és Szállítási Feltételek

Általános Értékesítési és Szállítási Feltételek Azelis Hungary Kft. Általános Értékesítési és Szállítási Feltételek I. Bevezető rendelkezések 1. A jelen Általános Szerződési Feltételek - a továbbiakban: ÁSZF - az Azelis Hungary Kft. (székhelye: 1117

Részletesebben

Vásárlási Feltételek. Vásárlási információk Általános vevő tájékoztató

Vásárlási Feltételek. Vásárlási információk Általános vevő tájékoztató Vásárlási információk Általános vevő tájékoztató Vásárlási Feltételek Az Univerzál Zrt üzleteiben folytat értékesítést fogyasztók és felhasználók részére. A fogyasztók felé történő értékesítés kizárólag

Részletesebben

Profifuga Tömítők, ragasztók Webáruháza Általános Szerződési Feltételek

Profifuga Tömítők, ragasztók Webáruháza Általános Szerződési Feltételek Profifuga Tömítők, ragasztók Webáruháza Általános Szerződési Feltételek A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) kibocsátója: Optima Forma Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (a továbbiakban

Részletesebben

IvanyiZsofi.hu Webáruház

IvanyiZsofi.hu Webáruház IvanyiZsofi.hu Webáruház Termék megrendelési feltételek Az Ivanyizsofi.hu oldalon promotált termékek termelője és forgalmazója a LEXINGTON ASSETS MAGYARORSZÁG Kft., 1118 Budapest, Iglói u. 13. A webáruházat

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) WEBfield-Design Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) Hatályos: 2005. január 01-től TARTALOM 1 A Szolgáltató neve, adatai 2. oldal 2 Az ügyfélszolgálat elérhetősége 2. oldal 3 Az ÁSZF alanyai 2.

Részletesebben

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. Szerződés száma: RENDSZERHASZNÁLATI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.) Székhely: 6724 Szeged, Pulcz u.

Részletesebben

Tervezési szerződés minta - Nyomtatvany, bejelentes, szerződés minta - Építészmérnök tervező iroda

Tervezési szerződés minta - Nyomtatvany, bejelentes, szerződés minta - Építészmérnök tervező iroda TERVEZÉSI SZERZŐDÉS minta amely egyrészről név: Kft. székhely:. adószám:. Cg. sz.: mint megrendelő a továbbiakban: Megrendelő másrészről név: Kft. 1 / 5 székhely:. adószám:. Cg. sz.: mint vállalkozó, a

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS Iktatószám: 3/40-21/2010. amely létrejött egyrészről Balatonfűzfő Város Önkormányzat (székhely: 8184 Balatonfűzfő, Nike körút 1., adószám: 15430207-2-19), képviseli: Marton Béla polgármester,

Részletesebben

1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Varga & Family Kft. (székhelye: 8759 Zalakaros, Üdülő sor 4., cégjegyzékszám: Cg: 20-09-066693, adószáma:

Részletesebben

Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban m

Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban m Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban megrendelő),valamint a JOHNSON & JOHNSON Kft. (2045

Részletesebben

MEIBES s.r.o. Áruértékesítés ÁLTALÁNOS KERESKEDELMI FELTÉTELEK. I. Alapvető rendelkezések és fogalommeghatározások

MEIBES s.r.o. Áruértékesítés ÁLTALÁNOS KERESKEDELMI FELTÉTELEK. I. Alapvető rendelkezések és fogalommeghatározások MEIBES s.r.o. Áruértékesítés ÁLTALÁNOS KERESKEDELMI FELTÉTELEK I. Alapvető rendelkezések és fogalommeghatározások 1.1. Ezen Általános Kereskedelmi Feltételek (a továbbiakban csak ÁKF ) szabályozzák a 89/2012

Részletesebben

Szolgáltatási szerződés

Szolgáltatási szerződés Szolgáltatási szerződés amely létrejött egyrészről, Név: Smart Track Kft Székhely: Kecel, József Attila u. 2/1 Cégjegyzéket vezető bíróság: Bács-Kiskun Megyei Bíróság Cégbírósága Cégjegyzékszám: 03-09-117427

Részletesebben

SZÁLLITÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLITÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLITÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Dr. Kenessey Albert Kórház-rendelőintézet (2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 125-127.) (továbbiakban: Megrendelő) (képviseletében eljár: Dr Szabó

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek I. Általános tudnivalók I.1. Az Olimpia Szolgáltató Betéti Társaság befektetési aranytermékek forgalmazásával foglalkozó gazdasági társaság. I.2. A jelen Általános Szerződési

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK (ÁSZF) 1. AZ ÁSZF HATÁLYA

ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK (ÁSZF) 1. AZ ÁSZF HATÁLYA ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK (ÁSZF) 1. AZ ÁSZF HATÁLYA 1.1. Az ÁSZF hatálya kiterjed a JET-VILL Építő és Épületgépészeti Fővállalkozó és Kivitelező Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 1158 Budapest

Részletesebben

AZ SMC HUNGARY KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI PREAMBULUM

AZ SMC HUNGARY KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI PREAMBULUM PREAMBULUM AZ SMC HUNGARY KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Az SMC Hungary Ipari Automatizálási Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 2045 Törökbálint, Torbágy u. 19.; cégjegyzékszáma: Cg. 13-09-101256;

Részletesebben

Vásárlási tájékoztató

Vásárlási tájékoztató Vásárlási tájékoztató Elállási/Felmondási jog Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen

Részletesebben

Az Olympus Online Áruház Általános Szerződési Feltételei

Az Olympus Online Áruház Általános Szerződési Feltételei Az Olympus Online Áruház Általános Szerződési Feltételei 1 Hatály 2 Szerződéskötés 3 A vevő visszaküldési joga 4 Árak 5 Szállítás 6 Fizetési határidő, fizetés, fizetési késedelem 7 Beszámítás, visszatartás

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. oldal / 6 ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Általános tudnivalók: A Brooklyn Divat Webáruházban (továbbiakban: webáruház), kizárólag a www.brooklyndivat.hu webcímen keresztül lehet vásárolni. Ezen címen

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Gyógyír XI. Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. (székhely: 1117 Budapest, Fehérvári út 12.; cégjegyzékszám: 01-09-913332; adószám: 21814097-2-43, képviseli:

Részletesebben

Bizományi szerződésminta

Bizományi szerződésminta Bizományi szerződésminta Amely létrejött Megbízó : Bizományos: Név: Név: Capmaci Kft. Cím: Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 181. E-mail cím: E-mail cím: capmaci@capmaci.hu Tel.: Tel.: 06 30 401 77 81 Adószám:

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Ön a www.tenisztanacsadas.hu internetes áruházában leadott megrendelésével a TENISZ TANÁCSADÓ Kft. vásárlója lesz. Kérjük, tanulmányozza át az alábbi tudnivalókat. Az Általános

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS. székhely/lakhely:... cégjegyzékszám:... képviseli:..., székhely/lakhely:... cégjegyzékszám:... képviseli:...

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS. székhely/lakhely:... cégjegyzékszám:... képviseli:..., székhely/lakhely:... cégjegyzékszám:... képviseli:... VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a... (Megrendelő neve/megnevezése) székhely/lakhely:... cégjegyzéket vezető bíróság:... cégjegyzékszám:... adószám:... bankszámlaszám:... képviseli:...,

Részletesebben

ÁSZF. A weboldal Általános Szerződési Feltételei

ÁSZF. A   weboldal Általános Szerződési Feltételei ÁSZF A www.hunharcos.hu weboldal Általános Szerződési Feltételei A www.hunfoglalas.hu és www.hunfoglalas.com weboldalak böngészésével és használatával Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta azoknak

Részletesebben

SKITUS PROJECT ENGINEERING KFT. - ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK

SKITUS PROJECT ENGINEERING KFT. - ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK PROJECT ENGINEERING KFT. - ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK 1. Érvényességi kör 1.1. Ezen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF ) valamennyi a által megkötött és a jövőben megkötendő szolgáltatásra

Részletesebben

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. RENDSZERHASZNÁLATI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.) Székhely: 6724 Szeged, Pulcz u. 44. Levelezési címe:

Részletesebben

AVON COSMETICS HUNGARY Kft. Hitelezési Szabályzata. Érvényes: július 1-jétől visszavonásig

AVON COSMETICS HUNGARY Kft. Hitelezési Szabályzata. Érvényes: július 1-jétől visszavonásig Avon Cosmetics Hungary Kft Levélcím: 2101 Gödöllő 1., Pf. 907 AVON COSMETICS HUNGARY Kft. Hitelezési Szabályzata Érvényes: 2018. július 1-jétől visszavonásig Tartalomjegyzék 1. Fizetések általános szabálya...

Részletesebben

KAPACITÁSLEKÖTÉSI SZERZŐDÉS

KAPACITÁSLEKÖTÉSI SZERZŐDÉS KAPACITÁSLEKÖTÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság () Székhely: 9027 Győr, Puskás T. u. 37-39. Levelezési címe: Cégjegyzékszám: Adószáma:

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) 1. Általános szabályok

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) 1. Általános szabályok Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) 1. Általános szabályok 1.1. A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) kifejezett eltérő írásos megállapodás hiányában a Gali Renáta egyéni vállalkozó 7570 Barcs,

Részletesebben

CNCdrive Kft. KELLÉKSZAVATOSSÁGI / TERMÉKSZAVATOSSÁGGI IGÉNY BEJELENTÉSE (Kérjük nyomtatott betűvel kitölteni!)

CNCdrive Kft. KELLÉKSZAVATOSSÁGI / TERMÉKSZAVATOSSÁGGI IGÉNY BEJELENTÉSE (Kérjük nyomtatott betűvel kitölteni!) Forgalmazó: CNCdrive Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság Székhely: 7633 Pécs Páfrány u 25. 3. em. 26. Cégjegyzékszám: 02-09-080088 Adószám: 24366562-2-02 CNCdrive Kft. Telephely: 7833 Görcsöny

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK 1. ÉRVÉNYESSÉGI TERÜLET Valamennyi ajánlatunkra, értékesítésünkre, szerződésünkre és egyéb szolgáltatásainkra az alábbi rendelkezések érvényesek, amennyiben

Részletesebben

1.2 Az elõbbiek alapján létrejött szerzõdés módosítására kizárólag írásban, a felek közös megegyezése alapján kerülhet sor.

1.2 Az elõbbiek alapján létrejött szerzõdés módosítására kizárólag írásban, a felek közös megegyezése alapján kerülhet sor. Általános Szerzõdési Feltételek ÁLTALÁNOS SZERZÕDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) Az Általános Szolgáltatási Feltételek (,,ÁSZF") tartalmazzák Borbély Szabolcs Mihály. (2191 Bag, Sallaiutca 12, adószám:67558816-2-33),

Részletesebben