Desktop virtualizációs pilot projekt ajánlat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Desktop virtualizációs pilot projekt ajánlat"

Átírás

1 EREDETI 1. Desktop virtualizációs pilot projekt ajánlat Ajánlat készült: Ajánlattevő neve: Pécs M.J.V. Polgármesteri Hivatala Sysman Informatikai Zrt. Ajánlattevő székhelye: 1031 Budapest (Graphisoft park), Záhony u. 7. Kapcsolattartó neve: Fodor Endre Telefon: Fax:

2 EREDETI Szakmai ajánlat Cégbemutató Az ajánlat tárgya Műszaki ajánlat Technikai megfelelőség Pénzügyi ajánlat... 9

3 EREDETI Szakmai ajánlat 1.1. Cégbemutató A Sysman Informatikai Zrt ben alakult, belföldi magánszemélyek kezdeményezésére, zártkörű részvénytársaságként. Nagy bonyolultságú informatikai rendszerek infrastruktúrájával foglalkozunk, illetőleg az informatikai üzemeltetés területén felmerülő problémákra adott javaslatainkkal, megoldásainkkal működünk együtt ügyfeleinkkel gyártó-független partnerként. A Sysman Zrt. minden informatikai folyamatára és tevékenységére rendelkezik ISO 9001:2008-as minőségirányítási, valamint ISO 14001:2004-es környezetirányítási minősítéssel, valamint ISO és ISO informatikai szolgáltatások és információ biztonsági minősítéssel rendelkezik. Szolgáltatásaink közé tartoznak: IT (üzemeltetési) folyamatok optimalizálása, Konszolidációk, migrációk, auditok lebonyolítása és elvégzése, Infrastrukturális és architekturális felmérés, optimalizálási javaslatok kidolgozása, Backup restore tervek és ütemezések elkészítése, Tesztelési technikák bevezetése, Rendszerek, alkalmazások, adatbázisok finomhangolása, felügyeleti rendszerekbe történő integrálás, Szűk keresztmetszetek és nem hibatűrő elemek feltérképezése, Terheléselosztó, hiba- és katasztrófatűrő megoldások bevezetése. Központosított desktop környezetek és menedzsment megoldások tervezése és implementálása Irodai informatikai szolgáltatások infrastruktúra tervezése és implementálása Hardver és szoftver tanácsadás Munkatársaink nagy tapasztalattal rendelkeznek heterogén informatikai rendszerek, és ezen belül storage és storage-közeli alkalmazások bevezetésében, disaster megoldások tervezésében, SAN kialakításban, cluster építésben, terheléselosztó és hibatűrő rendszerek megvalósításában és üzemeltetésében. Külön hangsúlyt kívánunk fektetni arra, hogy az

4 EREDETI 4. általunk vezetett projekt végtermékeként időtálló, költséghatékony megoldás szülessen, ezért a projektben résztvevőktől a legmagasabb minőségű munkát követeljük meg. A Sysman Informatikai Zrt. több nagyvállalati és banki ügyfele számára nyújt 7x24 órás hardver és szoftver támogatási szolgáltatást az év 365 napján. Szerviz és implementációs tevékenységünk támogatására saját teszt labort hoztunk létre, ahol ajánlott megoldásainkat még az implementáció előtt ellenőrizni tudjuk csökkentve ezáltal a változáskezelés kockázatát. Majd minden, a mai piacot meghatározó gyártóval partneri kapcsolatra törekszünk, ezért akár a legváltozatosabb konfigurációk kiépítésére is lehetőségünk van. Cégünk széleskörű üzemeltetési támogatási szolgáltatásokat kínál ügyfelei részére. Üzemeltetési szolgáltatási tevékenységünk a részleges szolgáltatásoktól (adatbázis-kezelő üzemeltetési támogatása) a nagy megbízhatóságú, komplett rendszer- illetve alkalmazásfelügyeletig terjed. Üzemeltető személyzetünk naprakész tudással és ismeretekkel rendelkezik annak érdekében, hogy a támogatott rendszer működtetése, valamint az esetleges hibajavítás minél hatékonyabban történjen. Nagy tapasztalattal rendelkezünk összetett, misszió-kritikus és 7x24 órás rendelkezésre állású rendszerek felügyeletében és üzemeltetésében, mellyel a legbonyolultabb rendszerek működtetése is magabiztosan ellátható. Partneri minősítéseink: Oracle (Platinum Partner), VMware (Solution Provider, Enterprise level), Huawei (VAP), Symantec (Gold Partner), Microsoft (Gold Server Platform Partner, Silver Mid-Market Solution Partner, Silver Desktop Partner), HDS (Hitachi) Service Partner.

5 EREDETI Az ajánlat tárgya Köszönettel vettük, hogy lehetőséget biztosítottak a Sysman Informatikai Zrt. számára, hogy ajánlatot nyújtson be, a Pécs M.J.V. Polgármesteri Hivatala által meghirdetett desktop virtualizációs pilot projektre Huawei blade architektúrájú szerverek üzembe helyezésére és adatbázis szerverek telepítésére vonatkozóan. Az általunk ajánlott architektúra két Huawei E6000-es blade szerver szekrényt, 8 BH620-as blade szervert és egy tárolórendszert foglal magába. A 8 blade szerverből 2 darab adatbázis szerver és 6 darab a Huawei desktop virtualizációs termékét kiszolgáló blade szerver. A tárolókapacitás kiszolgálására a helyileg csatolt diszkek mellett egy Huawei Oceanstore S3900-as tárolórendszert ajánlunk. Ajánlatunkban részletezett eszközök szolgáltatásait tekintve teljesen egyenértékű az ajánlatkérésben megfogalmazott igényekkel. Ezen túlmenően a pilot projekthez biztosított blade szerver és tároló infrastruktúra nem csak a kiírásban szereplő 20 felhasználót tudja kiszolgálni, hanem licenc és vékonykliens bővítéssel a későbbiekben akár felhasználó kiszolgálására is alkalmas lesz. A sikeres pilot projekt bemutatását követően alacsony költségek mellett lehet kiterjeszteni a Polgármesteri Hivatal összes irodai területére. Az ajánlott megoldás támogatja az Ügyfél által igényelt operációs rendszerek mindegyikét (Linux, Windows 7, Windows XP). A konfiguráció (kiírási és ajánlott) egyenértékűségre vonatkozóan a Sysman garanciát tud vállalni. A kiírásnak megfelelően ajánlatunk tartalmaz továbbá két db adatbázisszervert a meglévő infrastruktúra kiváltására vonatkozóan. Adatbázisszervereink a Huawei blade architektúrájára épülnek, mely lehetővé teszi a jövőbeni bővítéseket alacsony költségvetés mellett. A VDI környezetnek részét képezi egy magas rendelkezésre állású mid-range kategóriájú Huawei Oceanstore S3900 tárolórendszer is, mely rendelkezik minden a mai korszerű IT áltál megfogalmazott tároló szolgáltatással (távoli tükrözés, alacsony fogyasztás, hibatűrés, rendelkezésre állás). A pilot projekt fázisban ezt az eszközt tudjuk használni az adatbázisszerverek által igényelt tároló kapacitás kielégítésére. Az esetleges kiterjesztési fázis során a Sysman vállalja, hogy az adatokat kedvező feltételek mellett migrálja át a végső tárolóra. A Sysman rendkívül kedvező feltételekkel vállalja a teljes pilot (adatbázis és VDI) rendszer implementálásra és migrációjára vonatkozó szakértői munka elvégzését. A pilot támogatását elősegítendő vállaljuk, hogy a pilot időszak alatt szakértőink minden kérdésben a Polgármesteri Hivatal rendelkezésére állnak. A gördülékeny hibajavítás érdekében javasoljuk

6 EREDETI 6. site-site VPN kapcsolat kialakítását a Sysman és a Polgármesteri Hivatal között. Ha az Ügyfél úgy ítéli meg, hogy helyszíni jelenlétre is szükség van, a Sysman szakemberei másnapi munkakezdéssel a pécsi telephelyre kivonulnak Műszaki ajánlat Adatbázis szerverek Adatbázisszerverek kiszolgálásra 1 darab Huawei Tecal E6000 Huawei által fejlesztett alacsony energiafogyasztású, magas teljesítményű, egyszerűen karbantartható, magasfokú megbízhatósággal bíró, új generációs blade szerverszekrény beszerzését javasoljuk. A blade szekrénybe 2 darab BH620 blade szervert installálunk mindegyikben 2 darab 6 magos Intel Xeon processzorral 64 GB memóriával (4* 16 GB DIMM modul szerverenként), 2 darab 146 GB méretű diszkkel és hálózati csatolókkal. A részletes konfiguráció az alábbi táblázat mutatja: A Huawei Tecal blade szekrény 10 blade számára rendelkezik kapacitással, tehát egy esetleges jövőbeni hardverbővítésnél nem szükséges újabb blade szekrényt vásárolni, mert a szekrény a jelenlegi 2 szerver mellett még 8 szerverrel bővíthető.

7 EREDETI 7. VDI platform A desktop virtualizációs projektre ajánlott megoldásunk egy különálló, kizárólag a desktop virtualizációs achitektúra számára dedikált szerverszekrényben kapna helyet. A desktop virtualizációt kiszolgáló Huawei Virtual Desktop Infrastructure (VDI) megoldást 6 darab Huawei BH620-as szerver szolgál ki, szerverenként 2 processzorral, 64 GB memóriával, és két darab 146 GB-os merevlemezzel: A virtulizációs megoldást nyújtó szoftver (Desktop Cloud Enterprise Edition V100R002) pilothoz szükséges 20 darab licence mellett az ajánlat magába foglalja az összes egyéb, a megoldáshoz kapcsolódó szoftver licencét, valamint 20 darab vékony klienst (Thin Client- Atom 1.6GHz). Az ajánlott infrastruktúra részét képezi a Huawei Oceanstor S3900-as tárolószerver, amely a jelenlegi lokális diszkek helyett biztosítaná a rendszerek által szükségelt tárolókapacitást. Az S3900-as tárolószerver redundáns kontrollert, 16 GB cache-t, és 17*600 GB-nyi lemezkapacitást foglalna magába az alábbi konfigurációban: A tárolórendszer lehetőséget biztosít az adatbázisszerverek által igényelt tárolókapacitás ideiglenes elhelyezésére is. A későbbi esetleges kiterjesztést követően az adatok átmozgathatók lesznek egy, az infrastruktúra számára biztosított tárolórendszerre.

8 EREDETI 8. Az ajánlott konfiguráció összesítve: 1.4. Technikai megfelelőség Az alábbi táblázat mutatja, hogy a kiírásban megfogalmazott technikai paraméterek miként feleltethetőek meg a Sysman által ajánlott eszközök technikai specifikációjának. Az általunk ajánlott S3900-as tárolószerver kapacitása a Tárolókapacitás midrange sorokban tüntettük fel.

9 EREDETI Pénzügyi ajánlat Jelen ajánlatunkban és a Pécs város informatikai infrastruktúra fejlesztéséről szóló dokumentumban részletezett eszközök beszerzését rendkívül kedvezményes, speciális konstrukciót tartalmazó áron tudja a Sysman Informatikai Zrt biztosítani. Az ajánlatban szereplő összes eszköz egyedi ára azaz hétmillió-kilencszáznyolcvanötezer forint + ÁFA, mely tartalmazza a pilot projekthez szükséges eszközök beszerzését és az integrációs munka költségét is egyben. Az ár nettó ár és nem tartalmazza az ÁFA mértékét. Ajánlatunk 30 napig érvényes. Fizetés, az eszközök szállítását követő 30 napon belül december 27. Fodor Endre Sysman Informatikai Zrt.

Az Invitel adatközponti virtualizációja IBM alapokon

Az Invitel adatközponti virtualizációja IBM alapokon Az Invitel adatközponti virtualizációja IBM alapokon Németh Sándor Invitel Távközlési Zrt. 2040 Budaörs, Puskás T. u. 8-10. nemeths@invitel.co.hu Tel. : +36 1 801 15 00 Tartalom 2 A tipikus IT infrastruktúra

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSE PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁG-ÁNAK DECEMBER 28-I ÜLÉSÉRE DR. PÁVA ZSOLT POLGÁRMESTER

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSE PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁG-ÁNAK DECEMBER 28-I ÜLÉSÉRE DR. PÁVA ZSOLT POLGÁRMESTER IKTATÓSZÁM: 08-8/0-2/20. TÁRGY: VIRTUALIZÁCIÓS DESKTOP PROJEKT KERETÉBEN INFORMATIKAI ESZKÖZÖK BESZERZÉSE MELLÉKLET: 4 DB E LİTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSE PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGI

Részletesebben

VMware View alapú oktatóterem. Béry László Óbudai Egyetem

VMware View alapú oktatóterem. Béry László Óbudai Egyetem VMware View alapú oktatóterem Béry László Óbudai Egyetem Tematika Desktop virtualizációs labor Elméleti alapok Projekt Infrastruktúra Kialakított labor környezet Tapasztalatok Virtualizáció oktatása a

Részletesebben

Alkalmazás és megjelenítés virtualizáció

Alkalmazás és megjelenítés virtualizáció Virtualizációs technológiák és alkalmazásaik Alkalmazás és megjelenítés virtualizáció Micskei Zoltán http://www.mit.bme.hu/~micskeiz Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs

Részletesebben

TIOP 1.1.2. Hatékony informatikai infrastruktúra a központi oktatási rendszerek szolgálatában

TIOP 1.1.2. Hatékony informatikai infrastruktúra a központi oktatási rendszerek szolgálatában TIOP 1.1.2 Hatékony informatikai infrastruktúra a központi oktatási rendszerek szolgálatában Varjasy Gábor Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. IT Fejlesztési Osztály Miről lesz szó? cél főbb

Részletesebben

Szakmai specifikáció

Szakmai specifikáció Szakmai specifikáció Jelen műszaki specifikációban szereplő gyártmány és típus megjelölés használata csak a tárgy jellegének egyértelmű és közérthető meghatározása érdekében történt. Bármely gyártmányra

Részletesebben

Szerverkonszolidáció az SZTE Egyetemi Számítóközpontban

Szerverkonszolidáció az SZTE Egyetemi Számítóközpontban Szerverkonszolidáció az SZTE Egyetemi Számítóközpontban Csóti Zoltán, Szőke Szabolcs, Borús András, Horváthné Jáhni Gabriella, Meszlényi Zoltán, Soós Tamás, Tóth-Abonyi Mihály, Török Attila, Zombori Zoltán

Részletesebben

Magyar Posta központi Oracle infrastruktúrája VMware alapokon

Magyar Posta központi Oracle infrastruktúrája VMware alapokon Magyar Posta központi Oracle infrastruktúrája VMware alapokon MP Zrt. Oracle infrastruktúra 1. Eredeti állapot Tervezés 2. Virtuális platform kiválasztása 3. Környezet felépítése 4. Üzemeltetési kihívások

Részletesebben

Személyügyi nyilvántartás szoftver

Személyügyi nyilvántartás szoftver Személyügyi nyilvántartás szoftver A nexonhr személyügyi nyilvántartás szoftver a személyügyi, továbbképzési és munkaköri adatok kezelését teszi lehetővé. A szoftver támogatja a HR adminisztrációs feladatokat,

Részletesebben

TIOP Hatékony informatikai infrastruktúra a központi oktatási rendszerek szolgálatában. Hatékony informatikai infrastruktúra a közoktatásban

TIOP Hatékony informatikai infrastruktúra a központi oktatási rendszerek szolgálatában. Hatékony informatikai infrastruktúra a közoktatásban TIOP 1.1.2 Hatékony informatikai infrastruktúra a központi oktatási rendszerek szolgálatában Miről lesz szó? Cél főbb tevékenységeket a megvalósuló infrastruktúra tartalma főbb paramétereit minőségi követelményeit

Részletesebben

A polgármesteri hivatal informatikai rendszere a városirányítás szolgálatában

A polgármesteri hivatal informatikai rendszere a városirányítás szolgálatában A polgármesteri hivatal informatikai rendszere a városirányítás szolgálatában Zalán László osztályvezetı Informatikai Osztály 2013.06.10. 1/23 A hivatal informatikai hálózata 2013.06.10. 2/23 Forrás integrált

Részletesebben

Informatikai Főosztály. Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala május 29.

Informatikai Főosztály. Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala május 29. Munkacsoport megoldások - Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala Linux alapú csoportmunka megoldás GroupWise-zal és Open Enterprise Server-relrel Zibriczki Béla - főosztályvezető 2008. május 29.

Részletesebben

Szerver-üzemeltetés - Tudásközpont, Pécs

Szerver-üzemeltetés - Tudásközpont, Pécs Szerver-üzemeltetés - Tudásközpont, Pécs Hamburger György, informatikai osztályvezető hamburger.gyorgy@lib.pte.hu Az alapötlet Munkaállomások tömeges telepítése megoldott. Kamatoztassuk a tapasztalatokat

Részletesebben

Üdvözlöm Önöket a Konferencián!

Üdvözlöm Önöket a Konferencián! Üdvözlöm Önöket a Konferencián! Nyílt Forráskódú Szoftverek a Közigazgatásban 2009. június 2., Miniszterelnöki Hivatal Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Készítette: Kuskó István Reverse proxy megoldás

Részletesebben

Dedikált szerverhoszting katalógus 2015. november

Dedikált szerverhoszting katalógus 2015. november Dedikált szerverhoszting katalógus 2015. november Tartalom Dedikált szerverhoszting katalógus 2015. november... 1 Kiemelt dedikált szerverhoszting ajánlataink... 2 Akciós ajánlatunk:... 2 Dell PowerEdge

Részletesebben

A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban

A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban Gombás László Krasznay Csaba Copyright 2011 Hewlett-Packard Development Company HP Informatikai Kft. 2011. november 23. Témafelvetés 2 HP Confidential Cloud

Részletesebben

Rendszermodernizációs lehetőségek a HANA-val Poszeidon. Groma István PhD SDA DMS Zrt.

Rendszermodernizációs lehetőségek a HANA-val Poszeidon. Groma István PhD SDA DMS Zrt. Rendszermodernizációs lehetőségek a HANA-val Poszeidon Groma István PhD SDA DMS Zrt. Poszeidon EKEIDR Tanúsított ügyviteli rendszer (3/2018. (II. 21.) BM rendelet). Munkafolyamat támogatás. Papírmentes

Részletesebben

2011. November 8. Boscolo New York Palace Budapest. Extrém teljesítmény Oracle Exadata és Oracle Exalogic rendszerekkel

2011. November 8. Boscolo New York Palace Budapest. Extrém teljesítmény Oracle Exadata és Oracle Exalogic rendszerekkel 2011. November 8. Boscolo New York Palace Budapest Extrém teljesítmény Oracle Exadata és Oracle Exalogic rendszerekkel Integrált rendszerek - Engineered Systems Együtt tervezett hardver és szoftver Egyedi

Részletesebben

IBM felhő menedzsment

IBM felhő menedzsment IBM Váltsunk stratégiát! Budapest, 2012 november 14. IBM felhő menedzsment SmartCloud Provisioning és Service Delivery Manager Felhő alapú szolgáltatások Felhasználás alapú számlázás és dinamikus kapacitás

Részletesebben

A Magyar Posta Zrt Hyper-V infrastruktúrája. Bene Zsolt Infrastruktúra fejlesztő rendszermérnök Magyar Posta ZRT

A Magyar Posta Zrt Hyper-V infrastruktúrája. Bene Zsolt Infrastruktúra fejlesztő rendszermérnök Magyar Posta ZRT A Magyar Posta Zrt Hyper-V infrastruktúrája Bene Zsolt Infrastruktúra fejlesztő rendszermérnök Magyar Posta ZRT 1.oldal Bevezetés: A Magyar Posta több mint 1300 kistelepülés postahivatalának működtetését

Részletesebben

Andrews Kft. A technológia megoldás szállító. <zambo.marcell@andrews.hu>

Andrews Kft. A technológia megoldás szállító. <zambo.marcell@andrews.hu> Andrews Kft. A technológia megoldás szállító. Az Andrews bemutatása. 1999 derekán alakult az ALF tűzfal fejlesztésére. Csak magyar tulajdonosok. Tulajdonosok zömében mérnökök

Részletesebben

Könyvtári szervervirtualizáció Oracle Virtual Machine platformon

Könyvtári szervervirtualizáció Oracle Virtual Machine platformon Könyvtári szervervirtualizáció Oracle Virtual Machine platformon avagy a virtualizáció licenszgazdálkodásra is használható? Marton József Ernő jmarton@omikk.bme.hu Nagy Elemér Károly eknagy@omikk.bme.hu

Részletesebben

Átfogó megoldás a számlafolyamatok felgyorsításához ELO DocXtractor. Laczkó Kristóf ELO Digital Office Kft. Bálint András Prognax Kft.

Átfogó megoldás a számlafolyamatok felgyorsításához ELO DocXtractor. Laczkó Kristóf ELO Digital Office Kft. Bálint András Prognax Kft. Átfogó megoldás a számlafolyamatok felgyorsításához ELO DocXtractor Laczkó Kristóf ELO Digital Office Kft. Bálint András Prognax Kft. Áttekintés Struktúrált és egyéb Információk bármely forrásból dokumentumok

Részletesebben

Szegfű László szegfu.laszlo [at] szeged.eu

Szegfű László szegfu.laszlo [at] szeged.eu Nyílt forráskódú szoftverek helyzete és lehetőségei az önkormányzati ASP központok szemszögéből Nyílt szoftverek a közigazgatásban Budapest, Arany 10 Konferenciaközpont 2010. 04. 15. Szegfű László szegfu.laszlo

Részletesebben

Mikor és hogyan érdemes virtualizálni?

Mikor és hogyan érdemes virtualizálni? CNW Rendszerintegrációs Zrt. Tamási Leander» Rendszermérnök Mikor és hogyan érdemes virtualizálni? 2012. március 27.» IT üzemeltetés Főbb témák 30 percben 1) Virtualizáció célterületei, előnyei 2) Virtualizációs

Részletesebben

Software Defined technológiák használata Oracle adatbázis konszolidációhoz

Software Defined technológiák használata Oracle adatbázis konszolidációhoz Software Defined technológiák használata Oracle adatbázis konszolidációhoz Popovics László 2014. Október 2. Technológiai evolúció 2000-es évek eleje A 2000-es években főképp monolit rendszereket használtak

Részletesebben

A virtualizáció a modern vállalati informatikai infrastruktúra alapja

A virtualizáció a modern vállalati informatikai infrastruktúra alapja A virtualizáció a modern vállalati informatikai infrastruktúra alapja Bodnár Ádám a-adbodn@microsoft.com Server Product Marketing Manager Microsoft Magyarország 0 Miről lesz ma szó? A virtualizáció Mire

Részletesebben

RH/CentOS felügyelet SUSE Manager segítségével. Kovács Lajos Vezető konzultáns

RH/CentOS felügyelet SUSE Manager segítségével. Kovács Lajos Vezető konzultáns RH/CentOS felügyelet SUSE Manager segítségével Kovács Lajos Vezető konzultáns Kovacs.lajos@npsh.hu Linux kiszolgáló felügyelet nehézségei SUSE Linux Enterprise workload Private and public cloud Red Hat

Részletesebben

A Microsoft terminálszolgáltatás ügyfél oldali hardverigényének meghatározása

A Microsoft terminálszolgáltatás ügyfél oldali hardverigényének meghatározása S SDA Stúdió kft. A Microsoft terminálszolgáltatás ügyfél oldali hardverigényének meghatározása Kiadva: 2002.02.12. Oldalak száma: 7 A dokumentum története Verzió Dátum Módosítás rövid leírása Módosító

Részletesebben

Bartimex Kft. Cégbemutató

Bartimex Kft. Cégbemutató Bartimex Kft. Cégbemutató A Bartimex Kft. magyar magánszemélyek tulajdonában álló, bankkártya és informatikai területen tevékenykedő, tanácsadó vállalkozás. Szakértőként elsősorban az üzleti és technológia

Részletesebben

Linux alapú hálózati infrastruktúra Open Enterprise Server 2. Hargitai Zsolt kereskedelemtámogatási vezető, Novell Kft.

Linux alapú hálózati infrastruktúra Open Enterprise Server 2. Hargitai Zsolt kereskedelemtámogatási vezető, Novell Kft. Linux alapú hálózati infrastruktúra Open Enterprise Server 2 Hargitai Zsolt kereskedelemtámogatási vezető, Novell Kft. Az operációs rendszerek evolúciója Operációs rendszerek konszolidációja 58% Solaris

Részletesebben

R530 Szerver. Műszaki adatok

R530 Szerver. Műszaki adatok R530 Szerver Sokoldalú felhasználhatóság kedvező áron. Kiegyensúlyozott teljesítmény és közepes szintű méretezhetőség egy hatékony, két processzorfoglalatos, két egység méretű, állványba szerelhető kiszolgálótól.

Részletesebben

Windows Server 2012: a felhő OS

Windows Server 2012: a felhő OS Windows Server 2012: a felhő OS Minden alapképesség gyökeresen átalakul: biztonság, fájlszerver, hálózat, storage, szerver és desktop virtualizáció, távelérés, felügyelet Az operációs rendszer több, korábban

Részletesebben

SUSE Linux Enterprise Server 12 Hargitai Zsolt

SUSE Linux Enterprise Server 12 Hargitai Zsolt SUSE Linux Enterprise Server 12 Hargitai Zsolt Üzletfejlesztési Igazgató zhargitai@suse.com SUSE Linux Enterprise Server 12 A megbízható alap kritikus szolgáltatások futtatásához Állásidő minimalizálása

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/133

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/133 Adásvételi szerződés keretében a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely - Makó informatikai rendszerében kialakítandó szerver és vékony kliens infrastruktúra beszerzése Közbeszerzési

Részletesebben

A HBONE+ projekt áttekintés

A HBONE+ projekt áttekintés A HBONE+ projekt áttekintés 2009. November 1. Hbone workshop, Mátrafüred Mohácsi János NIIF Intézet Tartalom NIIF ÚMFT projektek A HBONE+ projekt jelenlegi állapot, várható események HBONE+ projekt várható

Részletesebben

R320 Szerver. Műszaki adatok

R320 Szerver. Műszaki adatok R320 Szerver Kimagasló teljesítmény és méretezhető Az állványba szerelhető, 1 egység méretű PowerEdge R320 kiszolgáló nagyvállalati szintű funkciókat nyújt ideális az alapvető üzleti alkalmazások futtatásához

Részletesebben

HP Vékony kliensek széles portfolió minden feladatra

HP Vékony kliensek széles portfolió minden feladatra HP Vékony kliensek széles portfolió minden feladatra Előadó Kocsis István Dátum: 2010. március 17. 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained here in is subject to change

Részletesebben

IVSZ adatközpont és felhő workshop. A kormányzati felhő kialakítása. 2014. október 29. Gazdag Ferenc infrastruktúra főmérnök

IVSZ adatközpont és felhő workshop. A kormányzati felhő kialakítása. 2014. október 29. Gazdag Ferenc infrastruktúra főmérnök IVSZ adatközpont és felhő workshop A kormányzati felhő kialakítása 2014. október 29. Gazdag Ferenc infrastruktúra főmérnök Tartalom 01 02 03 Bevezetés Szolgáltatások, ügyfelek Megvalósult technológia 04

Részletesebben

Konszolidáció és költségcsökkentés a gyakorlatban. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Oracle adatbázis konszolidációja

Konszolidáció és költségcsökkentés a gyakorlatban. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Oracle adatbázis konszolidációja Konszolidáció és költségcsökkentés a gyakorlatban Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Oracle adatbázis konszolidációja Az Xperteam Zrt. Szolgáltatásaink Oracle termékekkel kapcsolatos kiemelkedő szakismeret:

Részletesebben

Nagyvállalati szerverek beszerzése (OEM Vmware-rel) és IBM Storwize V7000 bővítés/2015

Nagyvállalati szerverek beszerzése (OEM Vmware-rel) és IBM Storwize V7000 bővítés/2015 Nagyvállalati szerverek beszerzése (OEM Vmware-rel) és IBM Storwize V7000 bővítés/2015 Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/113 Szállítási szerződés az alábbi tárgyban: 1. rész: IBM storwize v7000 bővítés

Részletesebben

T430 Szerver. Műszaki adatok

T430 Szerver. Műszaki adatok T430 Szerver Teljesítményorientált, bővíthető kialakítás. A bővíthető és csendes, két foglalatba illeszkedő toronykiszolgáló lendületet ad az irodai környezet teljesítményének. Proccesszor Műszaki adatok

Részletesebben

Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások

Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások KIFÜ színpad Infotér Konferencia 2016. november 9. Lázár János Távközlési Üzletágvezető Antenna Hungária vezeték nélküli stratégia és célkitűzések ANTENNA

Részletesebben

BMD Rendszerkövetelmények

BMD Rendszerkövetelmények BMD Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények BMD 1. SZERVER Az alábbiakban áttekintést nyerhet azokról a szerver rendszerkövetelményekről, melyek szükségesek a BMD zavartalan működéséhez. Ezen felül

Részletesebben

Nyikes Tamás Ker-Soft Kft. Dell Software áttekintés

Nyikes Tamás Ker-Soft Kft. Dell Software áttekintés Nyikes Tamás Ker-Soft Kft. Dell Software áttekintés Dell Software megoldási területek 2 Adatközpont- és felhőmenedzsment Windows Server Management Migráció (Migration Manager, On Demand Migration) SharePoint

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS ÉS TÁJÉKOZTATÁS KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK MÓDOSÍTÁSÁRÓL

KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS ÉS TÁJÉKOZTATÁS KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK MÓDOSÍTÁSÁRÓL KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS ÉS TÁJÉKOZTATÁS KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK MÓDOSÍTÁSÁRÓL " A VPE Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft. informatikai infrastruktúra rendszerének üzemeltetése, működtetése vállalkozási

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Szerverek beszerzése 3 részteljesítéssel tárgyban verseny újraindításával történő eljárásban 1. Az ajánlatkérő neve, címe: Nemzeti Adó-és Vámhivatal Központi Hivatala

Részletesebben

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR 30 MB DOMBORA SÁNDOR BEVEZETÉS (INFORMATIKA, INFORMATIAKI FÜGGŐSÉG, INFORMATIKAI PROJEKTEK, MÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI FELADATOK TALÁKOZÁSA, TECHNOLÓGIÁK) 2016. 09. 17. MMK- Informatikai

Részletesebben

Virtualizáció a szakmai és üzleti megoldások fókuszában

Virtualizáció a szakmai és üzleti megoldások fókuszában Virtualizáció a szakmai és üzleti megoldások fókuszában Molnár Zoltán Vezető rendszermérnök VMware VTSP, HP Master ASE+, Microsoft MCSE+ 2009. május 7. AZ IGAZI ÜGYFÉLKÖZPONTÚSÁG: HP Gold PreferredPartner

Részletesebben

TELJESÍTÉNYMÉRÉS FELHŐ ALAPÚ KÖRNYEZETBEN AZURE CLOUD ANALÍZIS

TELJESÍTÉNYMÉRÉS FELHŐ ALAPÚ KÖRNYEZETBEN AZURE CLOUD ANALÍZIS TELJESÍTÉNYMÉRÉS FELHŐ ALAPÚ KÖRNYEZETBEN AZURE CLOUD ANALÍZIS Hartung István BME Irányítástechnika és Informatika Tanszék TEMATIKA Cloud definíció, típusok, megvalósítási modellek Rövid Azure cloud bemutatás

Részletesebben

Országgyűlés Hivatala Exadata a törvényhozásban

Országgyűlés Hivatala Exadata a törvényhozásban Implementációs tapasztalatok Teljes adatbázis szerver architektúra (adatbázis kezelő verzió, hardware, OS platform) váltása, korszerűsítése, illetve adatbázis migráció az Országgyűlés Hivatalában. A törvényalkotási

Részletesebben

Bevezetés a hálózatok világába Forgalomirányítási és kapcsolási alapok Hálózatok méretezése Connecting Networks

Bevezetés a hálózatok világába Forgalomirányítási és kapcsolási alapok Hálózatok méretezése Connecting Networks IT alapismeretek hálózati alapfogalmak felhő IoT (Internet of Things) virtualizáció e-learning fogalmak CISCO CCNA CISCO CCNP Hibakeresés WIFI ismeretek Bevezetés a hálózatok világába Forgalomirányítási

Részletesebben

ESTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA INFORMATIKAI STRATÉGIA

ESTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA INFORMATIKAI STRATÉGIA ESTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA INFORMATIKAI STRATÉGIA 2015-2017 2 Tartalomjegyzék Eszterházy Károly Főiskola... 1 Informatikai Stratégia... 1 GEN. Általános informatikai célok... 6 GEN-1. IT szolgáltatások

Részletesebben

STANDARD DEVELOPMENT U.L. FACTORY SYSTEMS GROUP IT DEPARTMENT

STANDARD DEVELOPMENT U.L. FACTORY SYSTEMS GROUP IT DEPARTMENT Oracle Cloud Platform szolgáltatások bevezetése a Magyar Suzuki Zrt.-nél Farkas Bálint STANDARD DEVELOPMENT U.L. FACTORY SYSTEMS GROUP IT DEPARTMENT MAGYAR SUZUKI CORPORATION Oracle Cloud Platform szolgáltatások

Részletesebben

Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál. Magyar Telekom IAM rendszer Pálfy Zsolt Levente 2008.05.29, 1.

Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál. Magyar Telekom IAM rendszer Pálfy Zsolt Levente 2008.05.29, 1. Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál Magyar Telekom IAM 2008.05.29, 1. oldal Magyar Telekom Csoport integrációs projektek Infrastruktúra egységesítési feladatok 2008.

Részletesebben

Az OpenEDU program. Dr. Szentiványi Gábor. ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft.

Az OpenEDU program. Dr. Szentiványi Gábor. ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft. Az OpenEDU program Dr. Szentiványi Gábor ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft. Miről lesz szó az előadásban? Az OpenEDU létrejöttének előzményei A nyílt forráskód előnyei az oktatásban Milyen

Részletesebben

Storage optimalizálás egyetemi hálózatokban

Storage optimalizálás egyetemi hálózatokban Storage optimalizálás egyetemi hálózatokban Bakonyi Gábor SCI-Network zrt. Tartalom Bevezetés Adattárolási módszerek Optimalizálás Esettanulmány Összefoglalás Optimalizálási igények Költségek csökkentése:

Részletesebben

Fejlesztés, működtetés, felügyelet Hatékony infrastruktúra IBM szoftverekkel

Fejlesztés, működtetés, felügyelet Hatékony infrastruktúra IBM szoftverekkel IBM Software Group Fejlesztés, működtetés, felügyelet Hatékony infrastruktúra IBM szoftverekkel Rehus Péter Szoftver üzletág igazgató 2005. február 2. 2003 IBM Corporation On demand igény szerinti működési

Részletesebben

Xpandrive virtuális storage rendszer

Xpandrive virtuális storage rendszer Költséghatékonyabb és gyorsabb adatelérés az Xpandrive virtuális storage rendszerrel Enterprise Xpandrive virtuális storage rendszer Termékismertető Xpandrive, a hatékony tárhelymenedzselőrendszer Az Enterprise

Részletesebben

Felhőszolgáltatások megvalósítása PureSystems eszközökön

Felhőszolgáltatások megvalósítása PureSystems eszközökön Budai Károly Szoftver architekt 2015. április 1. Felhőszolgáltatások megvalósítása PureSystems eszközökön 2015 IBM Corpora/on Tartalom è Az IBM PureSystems termékcsalád è PureFlex - IaaS è PureApplication

Részletesebben

ProofIT Informatikai Kft. 1115 Budapest, Petzvál J. 4/a www.proofit.hu

ProofIT Informatikai Kft. 1115 Budapest, Petzvál J. 4/a www.proofit.hu Verzióváltások az üzleti folytonosság fenntartásával a MOL kiskereskedelmi rendszerében Fehér Lajos ProofIT Kft. Hogyan keletkezett a HBO a MOL alapvetései miért egyedi fejlesztés? Sajátos igényeknek megfelelő

Részletesebben

Az NIIF új szuperszámítógép infrastruktúrája Új lehetőségek a kutatói hálózatban 2012.02.23.

Az NIIF új szuperszámítógép infrastruktúrája Új lehetőségek a kutatói hálózatban 2012.02.23. Az NIIF új szuperszámítógép infrastruktúrája Új lehetőségek a kutatói hálózatban 2012.02.23. Dr. Máray Tamás NIIF Intézet NIIF szuperszámítógép szolgáltatás a kezdetek 2001 Sun E10k 60 Gflops SMP architektúra

Részletesebben

Optimalizáció ESX-től View-ig. Pintér Kornél ügyfélszolgála3 mérnök pinter_kornel@mhm.hu

Optimalizáció ESX-től View-ig. Pintér Kornél ügyfélszolgála3 mérnök pinter_kornel@mhm.hu Optimalizáció ESX-től View-ig Pintér Kornél ügyfélszolgála3 mérnök pinter_kornel@mhm.hu MHM és referenciák MHM Computer Hungária Kft. 1996 óta Magyarországon Fókuszterületek: Adattárolás Adatmentés Archiválás

Részletesebben

Az MVH - val szerződő fél megnevezése. A teljesítés szerződésszerű volt-e?

Az MVH - val szerződő fél megnevezése. A teljesítés szerződésszerű volt-e? (MVH) közbeszerzési szerződéseinek teljesítésével kapcsolatos adatszolgáltatás a Kbt. 31. (1) bekezdés e) pontja alapján - 2015. év A közbeszerzés tárgya Hivatkozás a közbeszerzési eljárást megindító hirdetményre

Részletesebben

System Center Service Manager 2012 konferencia. Ker-Soft Kft. Dr. Vinkovits Eszter - Ügyvezető igazgató

System Center Service Manager 2012 konferencia. Ker-Soft Kft. Dr. Vinkovits Eszter - Ügyvezető igazgató System Center Service Manager 2012 konferencia Ker-Soft Kft. Dr. Vinkovits Eszter - Ügyvezető igazgató Program Ker-Soft Számítástechnikai Kft. dr. Vinkovits Eszter Kaszás Orsolya Nyikes Tamás Nagy Dániel

Részletesebben

Everything Over Ethernet

Everything Over Ethernet Everything Over Ethernet Következő Generációs Adatközpontok felépítése Lenkei Árpád Arpad.Lenkei@snt.hu 2009. November 12. www.snt-world.com 0 0 Tartalom Adatközpont 3.0 Migráció fázisai, kihívások Építőelemek

Részletesebben

A SZELLEMI TULAJDON NEMZETI HIVATALA. 2012. évi KÖZBESZERZÉSI TERVE

A SZELLEMI TULAJDON NEMZETI HIVATALA. 2012. évi KÖZBESZERZÉSI TERVE A SZELLEMI TULAJDON NEMZETI HIVATALA évi KÖZBESZERZÉSI TERVE I. A közösségi értékhatárt elérő vagy meghaladó beszerzések a) Árubeszerzés nettó 54.560.000 forinttól (200.000 euró) b) a Kbt. 3. mellékletében

Részletesebben

Alakítsa át SAP rendszerét egy költséghatékony, de megbízható és kiszámítható környezetre

Alakítsa át SAP rendszerét egy költséghatékony, de megbízható és kiszámítható környezetre Alakítsa át SAP rendszerét egy költséghatékony, de megbízható és kiszámítható környezetre A mai gazdasági környezetben különösen fontos a költségek racionalizálása, mely a vállalatok versenyképességét

Részletesebben

IT Essentials v5.0. Informatikai Szakképzési Konferencia. 2013. január 26. Radics Tamás HTTP Alapítvány

IT Essentials v5.0. Informatikai Szakképzési Konferencia. 2013. január 26. Radics Tamás HTTP Alapítvány IT Essentials v5.0 Informatikai Szakképzési Konferencia 2013. január 26. Radics Tamás HTTP Alapítvány IT Essentials 5.0 Belépő szintű IT munkakörök betöltéséhez szükséges ismeretek Alapvető iránya a PC

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/80

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/80 "x86-os platformú szerverek, ezeken futó Microsoft operációs rendszerek és alapinfrastruktúra elemek, Vmware virtuális környezet, hálózati adattárolók és Linux operációs rendszerek üzemeltetésének támogatása,

Részletesebben

Minőségi megoldások IT infrastruktúra üzemeltetésre és felügyeletre

Minőségi megoldások IT infrastruktúra üzemeltetésre és felügyeletre CNW Rendszerintegrációs Zrt. Kozma Csaba vezető tanácsadó Minőségi megoldások IT infrastruktúra üzemeltetésre és felügyeletre Cégbemutató 2012. március 27.» Budapest CNW Rendszerintegrációs Zrt. 1994 óta

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Nemzeti Adó- és Vámhivatal címe: 1054 Budapest, Széchenyi utca 2. telefonszáma: 373-1661 fax száma: 373-1798 e-mail címe: kh.kf@nav.gov.hu;

Részletesebben

UNIX / Linux rendszeradminisztráció

UNIX / Linux rendszeradminisztráció UNIX / Linux rendszeradminisztráció VIII. előadás Miskolci Egyetem Informatikai és Villamosmérnöki Tanszékcsoport Általános Informatikai Tanszék Virtualizáció Mi az a virtualizáció? Nagyvonalúan: számítógép

Részletesebben

BUDGET-IT Prezentáció. NAVIGATOR Informatika Zrt.

BUDGET-IT Prezentáció. NAVIGATOR Informatika Zrt. BUDGET-IT Prezentáció NAVIGATOR Informatika Zrt. PIACI HÁTTÉR A BUDGET-IT szolgáltatás A BUDGET-IT szolgáltatás legfőbb előnyei Kiknek készült a BUDGET-IT? PIACI HÁTTÉR Jelenlegi gazdasági helyzet Gazdasági

Részletesebben

Központosított közbeszerzési rendszer helye és szerepe az IT beszerzéseknél Dr. Demény Ádám főigazgató Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság

Központosított közbeszerzési rendszer helye és szerepe az IT beszerzéseknél Dr. Demény Ádám főigazgató Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság Központosított közbeszerzési rendszer helye és szerepe az IT beszerzéseknél Dr. Demény Ádám főigazgató Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 2017. október 18. 1 Központosított közbeszerzés európai gyakorlata

Részletesebben

Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu

Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu Ön a jogi feladataira koncentrálhat, az informatikai hátteret mi biztosítjuk. Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu Elektronikus cégeljárás Szoftver és hardver megoldások Ügyviteli

Részletesebben

Adatbázis és alkalmazás konszolidáció Oracle SPARC T4/5 alapon

Adatbázis és alkalmazás konszolidáció Oracle SPARC T4/5 alapon Adatbázis és alkalmazás konszolidáció Oracle SPARC T4/5 alapon Makár Zénó 2013. október 9. Invigor Informatika Kft 4 éve alakult Oracle Gold Partner HW és SW specializációk Oracle HW Support Provider Szolgáltatások

Részletesebben

Novell és Oracle: a csúcsteljesítményű, költséghatékony adatközpont megoldás. Sárecz Lajos Értékesítési konzultáns

Novell és Oracle: a csúcsteljesítményű, költséghatékony adatközpont megoldás. Sárecz Lajos Értékesítési konzultáns Novell és Oracle: a csúcsteljesítményű, költséghatékony adatközpont megoldás Sárecz Lajos Értékesítési konzultáns lajos.sarecz@oracle.com A Linux fejlődése Oracle: A Linux elkötelezettje Linux története

Részletesebben

Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 2012. évi közbeszerzési terve

Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 2012. évi közbeszerzési terve Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 2012. évi közbeszerzési terve Időbeli ütemezés A közbeszerzés tárgya 1 Mennyiség CPV kód Irányadó eljárásrend Tervezett eljárási típus az eljárás megindításának,

Részletesebben

A kiszervezett tevékenységek köre és a kiszervezett tevékenységet végzők jegyzéke

A kiszervezett tevékenységek köre és a kiszervezett tevékenységet végzők jegyzéke A kiszervezett tevékenységek köre és a kiszervezett tevékenységet végzők jegyzéke 1) A Bank az alábbi a befektetési szolgáltatási tevékenységhez és kiegészítő szolgáltatásokhoz kapcsolódó - tevékenységeit

Részletesebben

Költséghatékony virtualizáció. Kósa Barna Hewlett Packard

Költséghatékony virtualizáció. Kósa Barna Hewlett Packard Költséghatékony virtualizáció Kósa Barna Hewlett Packard HP virtualizációs stratégia 1. Üzleti szolgáltatások automatizálása 2. Valósidejű platform optimalizálás 3. Virtualizációra optimalizált hardver

Részletesebben

A kormányza, felhő kialakítása. 2014. október 8-10. Gazdag Ferenc főmérnök

A kormányza, felhő kialakítása. 2014. október 8-10. Gazdag Ferenc főmérnök A kormányza, felhő kialakítása 2014. október 8-10. Gazdag Ferenc főmérnök Tartalom 01 02 03 Bevezetés Szolgáltatások, ügyfelek 04 Bővítési lehetőségek, terveink Megvalósult technológia Bevezetés, előzmények,

Részletesebben

Enterprise szintű szerver- virtualizáció bevezetése felsőoktatási környezetben.

Enterprise szintű szerver- virtualizáció bevezetése felsőoktatási környezetben. Enterprise szintű szerver- virtualizáció bevezetése felsőoktatási környezetben. Kovács Csaba István cs.kovacs@mail.duf.hu Botka István boti@makacs.duf.hu Szabó József pici@makacs.duf.hu EURÓPAI CAMPUS

Részletesebben

EXCHANGE 2013 ÁTÁLLÁS EGY SMB VÁLLALATNÁL

EXCHANGE 2013 ÁTÁLLÁS EGY SMB VÁLLALATNÁL EXCHANGE 2013 ÁTÁLLÁS EGY SMB VÁLLALATNÁL ELŐZMÉNYEK A gépgyártás területén tevékenykedő, mintegy 100 informatikai munkahelyet üzemeltető vállalat már egy évtizede a Lotus Domino levelező, csoportmunka

Részletesebben

NIIF Központi Elosztott Szolgáltatói Platform

NIIF Központi Elosztott Szolgáltatói Platform NIIF Központi Elosztott Szolgáltatói Platform Bajnok Kristóf kristof.bajnok@sztaki.hu MTA-SZTAKI ITAK 2004. április 7. MTA Sztaki / ITAK 1 A helyzet 2002-ben Az NIIF központi szolgáltatásait a helka.iif.hu

Részletesebben

Szolgáltatásaink. A rendszertervezés lehet valamilyen informatikai fejlesztés része vagy ilyen jellegű igény esetén önálló rendszerterv.

Szolgáltatásaink. A rendszertervezés lehet valamilyen informatikai fejlesztés része vagy ilyen jellegű igény esetén önálló rendszerterv. Szolgáltatásaink Rendszer tervezés Szakértelmünk és tapasztalataink segítségével képesek vagyunk komplex vállalati rendszerek kialakításához szükséges tervek és elemzések elkészítésére. A rendszertervezés

Részletesebben

A LICENSZGAZDÁLKODÁS ÚTVESZTŐI. Gintli Sándor - Neubauer János

A LICENSZGAZDÁLKODÁS ÚTVESZTŐI. Gintli Sándor - Neubauer János A LICENSZGAZDÁLKODÁS ÚTVESZTŐI 2015 Gintli Sándor - Neubauer János Licenszgazdálkodás Selejtezés IT Szoftverek beszerzése Beszerzés IT nyilvántartásba vétel Kontrolling Könyvelés Könyvekbe kerül Költségtétellé

Részletesebben

SAP Business One. Áttekintés, gyakorlati ismertetı. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Áttekintés, gyakorlati ismertetı. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 technológia Minimum hardver- és szoftverkövetelmények Technológia Technológia Az is kétszintő kliens/szerver architektúrán alapul. A szerver a Microsoft

Részletesebben

Cégbemutató, rövid áttekintés. Keszler Mátyás Territory Manager, Hungary

Cégbemutató, rövid áttekintés. Keszler Mátyás Territory Manager, Hungary Cégbemutató, rövid áttekintés Keszler Mátyás Territory Manager, Hungary Üdvözli a Globális cég, központja Baar, Svájc Alapítás éve: 2006 A bevétel és az ügyfél szám folyamatos növekedése Eredmény (M, USD)

Részletesebben

Hogyan működtethető a telefonrendszer virtuális környezetben? Mészáros Tamás Műszaki fejlesztési vezető

Hogyan működtethető a telefonrendszer virtuális környezetben? Mészáros Tamás Műszaki fejlesztési vezető Hogyan működtethető a telefonrendszer virtuális környezetben? Mészáros Tamás Műszaki fejlesztési vezető Mi is az a virtualizáció? Az erőforrások elvonatkoztatása az erőforrást nyújtó elemektől - kellemesen

Részletesebben

Szolgáltatás Orientált Architektúra a MAVIR-nál

Szolgáltatás Orientált Architektúra a MAVIR-nál Szolgáltatás Orientált Architektúra a MAVIR-nál Sajner Zsuzsanna Accenture Sztráda Gyula MAVIR ZRt. FIO 2009. szeptember 10. Tartalomjegyzék 2 Mi a Szolgáltatás Orientált Architektúra? A SOA bevezetés

Részletesebben

A HBONE+ projekt áttekintés

A HBONE+ projekt áttekintés A HBONE+ projekt áttekintés 2009. December 4. HBONE+ 2010 rendezvény előkészítés Mohácsi János NIIF Intézet Tartalom NIIF ÚMFT projektek A HBONE+ projekt jelenlegi állapot, várható események HBONE+ kötelező

Részletesebben

Állami Számvevőszék évi közbeszerzési tervének 4. sz. módosítása

Állami Számvevőszék évi közbeszerzési tervének 4. sz. módosítása Állami 2017. évi közbeszerzési tervének 4. sz. módosítása Időbeli ütemezés A közbeszerzés tárgya és mennyisége 1 CPV kód Irányadó rend Tervezett i típus az megindításának, illetve a közbeszerzés 2 megvalósításána

Részletesebben

Vasúti és kapcsolódó elektronikus jegyrendszer fejlesztése a MÁV Csoportban Garamvölgyi Erzsébet projektvezető, MÁV SZK Zrt.

Vasúti és kapcsolódó elektronikus jegyrendszer fejlesztése a MÁV Csoportban Garamvölgyi Erzsébet projektvezető, MÁV SZK Zrt. Vasúti és kapcsolódó elektronikus jegyrendszer fejlesztése a MÁV Csoportban Garamvölgyi Erzsébet projektvezető, MÁV SZK Zrt. Vasúti jegyértékesítési rendszerek fejlődése 1986 1999 2004 2013 2015 2017 Konfigurációk

Részletesebben

Novell Roadshow 2008. 2008. január március

Novell Roadshow 2008. 2008. január március Novell Roadshow 2008. 2008. január március Napirend 2 9.30 10.00 Megnyitó 10.00 10.45 Hatékony csoportmunka 10.45 11.15 Mobilkommunikáció 11.15 11.30 Szünet 11.30 12.15 Linux alapú infrastruktúra 12.15

Részletesebben

Private Cloud architektúra keretrendszer

Private Cloud architektúra keretrendszer Private Cloud architektúra keretrendszer 2017 HOUG szakmai nap Okner Zsolt Budapest, 2017-11-08 Bevezető Miért jó a Privát Cloud? Tömeges adatbázis igénylések kezelése Mérhetőség Chargeback Automatizáció

Részletesebben

Cloud Akkreditációs Szolgáltatás indítása CLAKK projekt. Kozlovszky Miklós, Németh Zsolt, Lovas Róbert 9. LPDS MTA SZTAKI Tudományos nap

Cloud Akkreditációs Szolgáltatás indítása CLAKK projekt. Kozlovszky Miklós, Németh Zsolt, Lovas Róbert 9. LPDS MTA SZTAKI Tudományos nap Cloud Akkreditációs Szolgáltatás indítása CLAKK projekt Kozlovszky Miklós, Németh Zsolt, Lovas Róbert 9. LPDS MTA SZTAKI Tudományos nap Projekt alapadatok Projekt név: Cloud akkreditációs szolgáltatás

Részletesebben

Egységes Közlekedési Hatóság

Egységes Közlekedési Hatóság Egységes Közlekedési Hatóság Sikeres Linux-Oracle átállás esettanulmánya Farkas Csaba Főosztályvezető Közlekedési Főfelügyelet Egységes Közlekedési Hatóság A Gazdasági és Közlekedései Minisztérium felügyelete

Részletesebben

Budapest Főváros Kormányhivatala

Budapest Főváros Kormányhivatala Budapest Főváros Kormányhivatala 209. évi közbeszerzési terve Közbeszerzés tárgya Közbeszerzés tervezett mennyisége Közbeszerzésre irányadó eljárási rend Tervezett eljárás fajtája Eljárás megindításának

Részletesebben

NIIF és a Sulinet + fejlesztések

NIIF és a Sulinet + fejlesztések NIIF és a Sulinet + fejlesztések 2014. január 9. Sulinet + nyílt nap Budapest Mohácsi János Hálózati igh. NIIF Intézet NIIF Intézet és szolgáltatásai NIIF Intézet és Program 1986 óta működik Felsőoktatás,

Részletesebben