K I V O N A T. a Képviselő-testület június 26-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "K I V O N A T. a Képviselő-testület június 26-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből"

Átírás

1 199/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete, a Közép-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal 22/434/2008. számú, április 17. napján kelt törvényességi észrevételét megismerte, azzal egyet ért. Felkéri Balatonfüred Város Polgármesterét, hogy a törvényességi észrevételre tett intézkedésekről a tájékoztatást küldje meg. 200/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Képviselő-testülete a MÁV ZRt-vel kötendő Együttműködési Megállapodást jóváhagyja, és felhatalmazza a t az Együttműködési Megállapodás aláírására. A 4 M Ft támogatást az előző évek pénzmaradványa terhére biztosítja. Utasítja a Jegyzőt, hogy fenti változást a költségvetés soron következő módosításakor vezesse át. Határidő: a megállapodás aláírására: azonnal a fedezet biztosítására: a költségvetés soron következő módosításakor dr. Tárnoki Richárd 201/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Képviselő-testülete Beretvás Csanád: Kibontakozás (Vetkőző alak) c. alkotását a Széchenyi utca gyalogos zónájába, a Flamingo Wellness Hotel előtti terültre helyezi el, Lowell Ellis: Tangito (A szerelem tánca) c. alkotását a Széchenyi utca gyalogos zónájában, a Hotel Uni előtti területre helyezi el. A szoborállítás költségeit a évi költségvetésében a városüzemeltetés szakfeladatról biztosítja.

2 202/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete szociális alapszolgáltatások és gyerekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztésének támogatására pályázatot nyújt be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez ,- Ft összegű támogatás elnyerésére. A szociális komplexum építésének teljes beruházási költsége bruttó ,- Ft. A szociális komplexum megvalósításához szükséges ,- Ft saját erőt Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a évi költségvetéseiben biztosítja. Határidő: a pályázat benyújtására június 30. a fedezet biztosítására: 2008., 2009., évi költségvetések jóváhagyásakor dr. Tárnoki Richárd 203/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzata a Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében támogatott A nem kormányzati szervek (NGO-k) bevonásának ösztönzése a környezetvédelem területén a Balaton Régióban című pályázat benyújtására felkéri Balatonfüred Városért Közalapítványt. A pályázathoz szükséges önerőt ,- Ft-ot Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a évi költségvetésében biztosítja Balatonfüred Városért Közalapítvány számára, pénzeszköz átadás címén. A pályázat keretében - melynek összköltsége: ,- Ft - az alábbi feladatok valósulnak meg: - Utcai fasorok telepítése (350 db) - Zöldterület építése Köztársaság u sz. épületek körül - Zöldterület felújítása az arácsi vasútállomás környezetében (71. út mellett, illetve a Vaszary G. u. Lóczy Lajos u. csomópontjában). - Eszköz beszerzés (platós kis teherautó öntöző berendezéssel) a fenntartáshoz, - Hulladékgyűjtési akciók szervezése. A tervezett feladatokat a Balatonfüred Városért Közalapítvány Balatonfüred Önkormányzatának területein valósítja meg, melyhez a Képviselőtestület tulajdonosi hozzájárulását adja. Balatonfüred Város Önkormányzat nyilatkozik, hogy a projekt keretében végrehajtott zöldterület rendezéssel és eszközbeszerzéssel egyetért, a projekt megvalósítását támogatja. Pályázat nyertesség esetén a Képviselő-testület a megvalósítás feltételére és módjára együttműködési megállapodást köt a Balatonfüred Városért Közalapítvánnyal.

3 Határidő: a pályázat benyújtására június 30. A fedezet biztosítására - pályázat nyertesség esetén - a évi költségvetés soron következő módosítása illetve a évi költségvetés összeállítása Felelős: a pályázat benyújtásáért: Balatonfüred Városért Közalapítvány a költségvetési rendelet módosítás előkészítéséért: dr. Tárnoki Richárd 204/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balatonfüredi Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság évi beszámolóját elfogadta. 205/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Képviselő-testülete a város teljes közigazgatási területére vonatkozó, 97/2004. (III. 25.) számú önkormányzati határozattal megállapított és többször módosított településszerkezeti tervének térképi részét a Városházával szembeni területre vonatkozóan a VÁTI Városépítési Kft. által készített, mellékelt térkép szerint módosítja. A szerkezeti terv szöveges leírása változatlan marad. A Szabályozási tervnek és a Helyi Építési Szabályrendeletnek ezzel összhangban kell lennie. Határidő: folyamatos 206/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a július között Balatonfüreden a Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen megrendezendő Kékszalag vitorlásverseny költségeire a szakfeladat kiadási és bevételi oldalát 1,2 M Ft-tal megemeli. 207/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Bem József Általános Iskola módosítással egységes szerkezetbe foglalt Alapító okiratát jóváhagyja.

4 208/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselőtestülete a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület részére őszi-téli marketing célokra az általános tartalék terhére, 1 millió forint támogatást biztosít. 209/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Képviselő-testülete az Önkormányzat idegenforgalmi szakfeladat előirányzatát 1 millió Ft-tal megemeli az általános tartalék terhére. Utasítja a t, hogy a költségvetés módosítását készítse elő. Határidő: a költségvetési rendelet soron következő módosítása Felelős: dr. Tárnoki Richárd 210/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Pannon Várszínház Kht-val a városi művészeti feladatok ellátására március június 30-ig határozott időre szóló közszolgáltatási szerződést jóváhagyja. A feladatok ellátására évben a 15,3 millió forint támogatást, az évi költségvetésben jóváhagyott alábbi tételek terhére biztosítja: FüredFest rendezvény támogatása 4,2 millió forint; színháztámogatás 500 ezer forint; közművelődési szakfeladaton 600 ezer forint; az Észak Balatoni Konferencia Központ számára a évi költségvetésben megítélt 34 millió forintos törzstőke emelés terhére 10 millió forint. Ezt követően évente 15,3 millió forintot költségvetési soron biztosít. Utasítja a t, hogy a költségvetés módosítását készítse elő. 211/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzata a 183. Anna-bál tervezett kiadási oldalát 6.5 millió Ft-tal, bevételi oldalát 9.1 millió Ft-tal megemeli.

5 212/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, Lukács Judit Balatonfüred, Köztársaság ltp. 5. C/5. szám alatti lakosnak, a Széchenyi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola és Kollégium augusztus 16- től augusztus 15-ig szóló időtartamra - igazgatóvá történő kinevezésével egyetért. 213/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elviekben egyetért a karácsonyi világítás kiállítás Matideli Kft általi megrendezésével. A támogatási kérelem elbírálása érdekében felkéri a Kft, hogy nyújtson be részletes programot és részletesebb költségvetést. Ezek ismeretében a Képviselő-testület a következő ülésén ismét megtárgyalja az előterjesztést. 214/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : 1. Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja a HOLD-ING 13 Kft. és a Füred-Ring Kft. kérését. 2. Az Önkormányzat kezdeményezi a 029/5 hrsz.-ú, m2 területű, kivett, építési terület megnevezésű ingatlan belterületbe vonását. 3. A belterületbe vonás a város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervének jóváhagyásáról szóló 18/2004. (IV.21.) rendelet szerint történik azzal, hogy a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervének elfogadásáról és a Balatoni Területrendezési Szabályzat megállapításáról szóló, évi CXII. törvény 18. (1) bekezdése szerint kötelezően kialakítandó zöldterületnek térítésmentesen kell önkormányzati tulajdonba kerülnie. 4. Felhatalmazza a t, hogy az előterjesztéshez mellékelt, a SZÁ-VA Mérnökiroda Kft. által készített, 029/20/2/2008. munkaszámú változási vázrajz szerinti, belterületbe vonást követően 69/43 hrsz.-ú, m2 alapterületű útként kialakítandó területnek, és a 69/39 hrsz.-ú közúthoz (Fürdő utca) telekhatár-rendezéssel hozzácsatolandó 575 m2- es területnek a térítésmentes önkormányzati tulajdonba adására vonatkozó megállapodást aláírja. A telekalakítási vázrajzok engedélyezési eljárásának költségeit a tulajdonosok viselik.

6 Az Önkormányzat közút kiépítésére és a belterületbe vonandó ingatlanok közművesítésére nem vállal kötelezettséget, és ezt a megállapodásokban is rögzíteni kell. 5. A tulajdonos összesen m2 területű zöldterületként kialakítandó terület leadására köteles. A tulajdonos a fent jelzett nagyságú zöldterület megvásárlásához, vagy kisajátításához szükséges vételár, illetve kártalanítás összegét, valamint az ingatlanforgalmi szakértői szakvélemény elkészítésének költségeit átvállalja. Az Önkormányzat által kijelölt, zöldterület kialakítása céljából megszerzendő ingatlanok ingatlanforgalmi szakértő által megállapított forgalmi értékének megfelelő összeget a tulajdonos köteles az Önkormányzat letéti számlájára átutalni azzal, ha a kártalanítás összege a forgalmi értéknél magasabb mértékben lesz megállapítva, a különbözetet az Önkormányzat részére megfizeti. Az erre vonatkozó megállapodás aláírására a Képviselő-testület felhatalmazza a t. A kisajátítási eljárás megindításáról a Képviselő-testütet a vételi ajánlatokra érkezett válasz ismeretében dönt. 6. A Képviselő-testület felkéri a t, hogy a megállapodások aláírását és a vételár/kártalanítás becsült összegének letétbe helyezését követően kérje a Földhivataltól a belterületbe vonásnak az ingatlannyilvántartáson történő átvezetését. Határidő: a megállapodások aláírására: szeptember 1. a földhivatal megkeresésére: a megállapodások aláírását, és a vételár/kártalanítás becsült összegének letétbe helyezését követő 30 napon belül 215/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul az Önkormányzat és a City Center Kft. által november 29-én megkötött megállapodás módosításához. A Képviselő-testület a megállapodás 5. pontjában szereplő április 10-i határidőt - a parkolóhelyek forgalomba helyezésére vonatkozó jogerős határozat megszerzésére szeptember 1. napjára módosítja. A Képviselő-testület felhatalmazza dr. Bóka István t a megállapodás módosítás aláírására.

7 216/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : 1. Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kezdeményezi a balatonfüredi 058/30, 33, 34, 37, 38, 059/4, 060/16 és 060/18 hrsz-ú, valamint a 058/31,32,35,36 és /39 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonását. 2. A belterületbe vonás a város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervének jóváhagyásáról szóló, 13/2006. (IV.21.) rendelet szerint történik. A Képviselő-testület kötelezettséget vállal, hogy a terület végleges más célú hasznosítása miatt fizetendő földvédelmi járulékra a fedezetet a évi költségvetésben az előző évek pénzmaradványa terhére biztosítja. Utasítja a t, hogy a évi költségvetés következő módosításakor a rendelet-tervezet előkészítése során a fedezetet tervezze be. A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervének elfogadásáról és a Balatoni Területrendezési Szabályzat megállapításáról szóló, évi CXII. törvény 18. (1) bekezdése szerint kötelezően kialakítandó zöldterületet az Önkormányzat a tulajdonában lévő 058/31 hrsz-ú ingatlanon biztosítja. 3. Felhatalmazza a t, hogy a Földhivataltól kérje a mezőgazdasági területek végleges más célú hasznosításának engedélyezését, majd intézkedjen az 1. pontban felsorolt ingatlanoknak - az előterjesztéshez mellékelt, a SZÁ-VA Mérnökiroda Kft. által készített változási vázrajz szerinti - belterületbe vonása iránt. költségvetési rendelet módosítás előkészítéséért: dr. Tárnoki Richárd 217/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a PROBIO Zrt. előterjesztéshez mellékelt alapító okirat módosítását jóváhagyja. A Képviselő-testület felhatalmazza dr. Bóka István t, hogy az alapító okirat módosítását, az egységes szerkezetű okiratot, valamint a változások cégbírósági átvezetéséhez szükséges további okiratokat aláírja. Felkéri Somogyi László vezérigazgatót, hogy a változások cégbírósági átvezetéséről gondoskodjon. Felelős: okiratok aláírásáért dr. Bóka István cégbírósági átvezetésért Somogyi László vezérigazgató

8 218/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete engedélyezi a Városi Bölcsőde részére június 27-től augusztus 15-ig 1 fő 6 órás alkalmazott foglalkoztatását takarítónő munkakörben, melynek fedezetét 120 e Ft-ot önkormányzati támogatásként kell biztosítani az általános tartalék terhére. Utasítja a t, hogy a évi költségvetés következő módosításakor a rendelet-tervezet előkészítése során a dolgozó alkalmazásának fedezetét tervezze be. Steinmacher Lászlóné intézményvezető Költségvetési rendelet módosítás előkészítéséért: dr. Tárnoki Richárd 219/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzati és i hivatali beszerzésekre vonatkozó évi közbeszerzési tervet a módosításokkal egységes szerkezetben a melléklet szerint jóváhagyja. Felhatalmazza a t a tervben szereplő eljárások megindítására. 220/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzata a HU0040 kódszámú, Népház és posta rekonstrukció az arácsi városrészben című, az EGT és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 3. kiemelt területére benyújtott és a Finanszírozási Mechanizmus Bizottsága június 10-i döntésével meghozott támogatási ajánlatot elfogadja. A képviselőtestület tudomásul veszi, hogy a projekt becsült összköltségvetése: euró, amelyből a megítélt támogatás összege: euró. A képviselő-testület megerősíti korábbi döntését, mely szerint a projekthez szükséges legalább 15 %-os önrészt az önkormányzat és évi költségvetésében biztosítja. A képviselő-testület nyilatkozik, hogy vállalja a támogatási ajánlat projektspecifikus feltételeinek teljesítését: 1. A Projekt Teljesítési Jelentés elfogadása utáni legalább 10 éves időszakra vagyonbiztosítást köt a projektben érintett ingatlanokra 2. Gondoskodik arról, hogy a felújítási munkákból származó hulladékot újra

9 felhasználják, illetve környezetvédelmi szempontoknak megfelelő módon kezeljék, ezt az időközi projektjelentésekben dokumentálja 3. Gondoskodik arról, hogy a felújított helyiségek a Projekt Teljesítési Jelentés elfogadása után legalább 10 évig a jelenlegi tulajdonos birtokában maradnak és a projekt céljainak megfelelően kerüljenek felhasználásra 4. Gondoskodik az ingatlanok karbantartásáról és a fenntartás érdekében pénzügyi alapot hoz létre, továbbá vállalja abba évente a teljes projektköltség 1 %-ának megfelelő összeg befizetését. Felkéri a t, hogy a támogatási ajánlat elfogadásáról értesítse a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget.

10 199/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete, a Közép-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal 22/434/2008. számú, április 17. napján kelt törvényességi észrevételét megismerte, azzal egyet ért. Felkéri Balatonfüred Város Polgármesterét, hogy a törvényességi észrevételre tett intézkedésekről a tájékoztatást küldje meg.

11 200/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Képviselő-testülete a MÁV ZRt-vel kötendő Együttműködési Megállapodást jóváhagyja, és felhatalmazza a t az Együttműködési Megállapodás aláírására. A 4 M Ft támogatást az előző évek pénzmaradványa terhére biztosítja. Utasítja a Jegyzőt, hogy fenti változást a költségvetés soron következő módosításakor vezesse át. Határidő: a megállapodás aláírására: azonnal a fedezet biztosítására: a költségvetés soron következő módosításakor dr. Tárnoki Richárd

12 201/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Képviselő-testülete Beretvás Csanád: Kibontakozás (Vetkőző alak) c. alkotását a Széchenyi utca gyalogos zónájába, a Flamingo Wellness Hotel előtti terültre helyezi el, Lowell Ellis: Tangito (A szerelem tánca) c. alkotását a Széchenyi utca gyalogos zónájában, a Hotel Uni előtti területre helyezi el. A szoborállítás költségeit a évi költségvetésében a városüzemeltetés szakfeladatról biztosítja.

13 202/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete szociális alapszolgáltatások és gyerekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztésének támogatására pályázatot nyújt be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez ,- Ft összegű támogatás elnyerésére. A szociális komplexum építésének teljes beruházási költsége bruttó ,- Ft. A szociális komplexum megvalósításához szükséges ,- Ft saját erőt Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a évi költségvetéseiben biztosítja. Határidő: a pályázat benyújtására június 30. a fedezet biztosítására: 2008., 2009., évi költségvetések jóváhagyásakor dr. Tárnoki Richárd

14 203/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzata a Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében támogatott A nem kormányzati szervek (NGO-k) bevonásának ösztönzése a környezetvédelem területén a Balaton Régióban című pályázat benyújtására felkéri Balatonfüred Városért Közalapítványt. A pályázathoz szükséges önerőt ,- Ft-ot Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a évi költségvetésében biztosítja Balatonfüred Városért Közalapítvány számára, pénzeszköz átadás címén. A pályázat keretében - melynek összköltsége: ,- Ft - az alábbi feladatok valósulnak meg: - Utcai fasorok telepítése (350 db) - Zöldterület építése Köztársaság u sz. épületek körül - Zöldterület felújítása az arácsi vasútállomás környezetében (71. út mellett, illetve a Vaszary G. u. Lóczy Lajos u. csomópontjában). - Eszköz beszerzés (platós kis teherautó öntöző berendezéssel) a fenntartáshoz, - Hulladékgyűjtési akciók szervezése. A tervezett feladatokat a Balatonfüred Városért Közalapítvány Balatonfüred Önkormányzatának területein valósítja meg, melyhez a Képviselőtestület tulajdonosi hozzájárulását adja. Balatonfüred Város Önkormányzat nyilatkozik, hogy a projekt keretében végrehajtott zöldterület rendezéssel és eszközbeszerzéssel egyetért, a projekt megvalósítását támogatja. Pályázat nyertesség esetén a Képviselő-testület a megvalósítás feltételére és módjára együttműködési megállapodást köt a Balatonfüred Városért Közalapítvánnyal. Határidő: a pályázat benyújtására június 30. A fedezet biztosítására - pályázat nyertesség esetén - a évi költségvetés soron következő módosítása illetve a évi költségvetés összeállítása Felelős: a pályázat benyújtásáért: Balatonfüred Városért Közalapítvány a költségvetési rendelet módosítás előkészítéséért: dr. Tárnoki Richárd

15 204/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balatonfüredi Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság évi beszámolóját elfogadta.

16 205/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Képviselő-testülete a város teljes közigazgatási területére vonatkozó, 97/2004. (III. 25.) számú önkormányzati határozattal megállapított és többször módosított településszerkezeti tervének térképi részét a Városházával szembeni területre vonatkozóan a VÁTI Városépítési Kft. által készített, mellékelt térkép szerint módosítja. A szerkezeti terv szöveges leírása változatlan marad. A Szabályozási tervnek és a Helyi Építési Szabályrendeletnek ezzel összhangban kell lennie. Határidő: folyamatos

17 206/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a július között Balatonfüreden a Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen megrendezendő Kékszalag vitorlásverseny költségeire a szakfeladat kiadási és bevételi oldalát 1,2 M Ft-tal megemeli.

18 207/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Bem József Általános Iskola módosítással egységes szerkezetbe foglalt Alapító okiratát jóváhagyja.

19 208/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselőtestülete a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület részére őszi-téli marketing célokra az általános tartalék terhére, 1 millió forint támogatást biztosít.

20 209/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Képviselő-testülete az Önkormányzat idegenforgalmi szakfeladat előirányzatát 1 millió Ft-tal megemeli az általános tartalék terhére. Utasítja a t, hogy a költségvetés módosítását készítse elő. Határidő: a költségvetési rendelet soron következő módosítása Felelős: dr. Tárnoki Richárd

21 210/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Pannon Várszínház Kht-val a városi művészeti feladatok ellátására március június 30-ig határozott időre szóló közszolgáltatási szerződést jóváhagyja. A feladatok ellátására évben a 15,3 millió forint támogatást, az évi költségvetésben jóváhagyott alábbi tételek terhére biztosítja: FüredFest rendezvény támogatása 4,2 millió forint; színháztámogatás 500 ezer forint; közművelődési szakfeladaton 600 ezer forint; az Észak Balatoni Konferencia Központ számára a évi költségvetésben megítélt 34 millió forintos törzstőke emelés terhére 10 millió forint. Ezt követően évente 15,3 millió forintot költségvetési soron biztosít. Utasítja a t, hogy a költségvetés módosítását készítse elő.

22 211/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzata a 183. Anna-bál tervezett kiadási oldalát 6.5 millió Ft-tal, bevételi oldalát 9.1 millió Ft-tal megemeli.

23 212/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, Lukács Judit Balatonfüred, Köztársaság ltp. 5. C/5. szám alatti lakosnak, a Széchenyi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola és Kollégium augusztus 16- től augusztus 15-ig szóló időtartamra - igazgatóvá történő kinevezésével egyetért.

24 213/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elviekben egyetért a karácsonyi világítás kiállítás Matideli Kft általi megrendezésével. A támogatási kérelem elbírálása érdekében felkéri a Kft, hogy nyújtson be részletes programot és részletesebb költségvetést. Ezek ismeretében a Képviselő-testület a következő ülésén ismét megtárgyalja az előterjesztést.

25 214/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : 1. Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja a HOLD-ING 13 Kft. és a Füred-Ring Kft. kérését. 2. Az Önkormányzat kezdeményezi a 029/5 hrsz.-ú, m2 területű, kivett, építési terület megnevezésű ingatlan belterületbe vonását. 3. A belterületbe vonás a város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervének jóváhagyásáról szóló 18/2004. (IV.21.) rendelet szerint történik azzal, hogy a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervének elfogadásáról és a Balatoni Területrendezési Szabályzat megállapításáról szóló, évi CXII. törvény 18. (1) bekezdése szerint kötelezően kialakítandó zöldterületnek térítésmentesen kell önkormányzati tulajdonba kerülnie. 4. Felhatalmazza a t, hogy az előterjesztéshez mellékelt, a SZÁ- VA Mérnökiroda Kft. által készített, 029/20/2/2008. munkaszámú változási vázrajz szerinti, belterületbe vonást követően 69/43 hrsz.-ú, m2 alapterületű útként kialakítandó területnek, és a 69/39 hrsz.-ú közúthoz (Fürdő utca) telekhatár-rendezéssel hozzácsatolandó 575 m2-es területnek a térítésmentes önkormányzati tulajdonba adására vonatkozó megállapodást aláírja. A telekalakítási vázrajzok engedélyezési eljárásának költségeit a tulajdonosok viselik. Az Önkormányzat közút kiépítésére és a belterületbe vonandó ingatlanok közművesítésére nem vállal kötelezettséget, és ezt a megállapodásokban is rögzíteni kell. 5. A tulajdonos összesen m2 területű zöldterületként kialakítandó terület leadására köteles. A tulajdonos a fent jelzett nagyságú zöldterület megvásárlásához, vagy kisajátításához szükséges vételár, illetve kártalanítás összegét, valamint az ingatlanforgalmi szakértői szakvélemény elkészítésének költségeit átvállalja. Az Önkormányzat által kijelölt, zöldterület kialakítása céljából megszerzendő ingatlanok ingatlanforgalmi szakértő által megállapított forgalmi értékének megfelelő összeget a tulajdonos köteles az Önkormányzat letéti számlájára átutalni azzal, ha a kártalanítás összege a forgalmi értéknél magasabb mértékben lesz megállapítva, a különbözetet az Önkormányzat részére megfizeti.

26 Az erre vonatkozó megállapodás aláírására a Képviselő-testület felhatalmazza a t. A kisajátítási eljárás megindításáról a Képviselő-testütet a vételi ajánlatokra érkezett válasz ismeretében dönt. 6. A Képviselő-testület felkéri a t, hogy a megállapodások aláírását és a vételár/kártalanítás becsült összegének letétbe helyezését követően kérje a Földhivataltól a belterületbe vonásnak az ingatlannyilvántartáson történő átvezetését. Határidő: a megállapodások aláírására: szeptember 1. a földhivatal megkeresésére: a megállapodások aláírását, és a vételár/kártalanítás becsült összegének letétbe helyezését követő 30 napon belül

27 215/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul az Önkormányzat és a City Center Kft. által november 29-én megkötött megállapodás módosításához. A Képviselő-testület a megállapodás 5. pontjában szereplő április 10-i határidőt - a parkolóhelyek forgalomba helyezésére vonatkozó jogerős határozat megszerzésére szeptember 1. napjára módosítja. A Képviselő-testület felhatalmazza dr. Bóka István t a megállapodás módosítás aláírására.

28 216/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : 1. Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kezdeményezi a balatonfüredi 058/30, 33, 34, 37, 38, 059/4, 060/16 és 060/18 hrsz-ú, valamint a 058/31,32,35,36 és /39 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonását. 2. A belterületbe vonás a város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervének jóváhagyásáról szóló, 13/2006. (IV.21.) rendelet szerint történik. A Képviselő-testület kötelezettséget vállal, hogy a terület végleges más célú hasznosítása miatt fizetendő földvédelmi járulékra a fedezetet a évi költségvetésben az előző évek pénzmaradványa terhére biztosítja. Utasítja a t, hogy a évi költségvetés következő módosításakor a rendelet-tervezet előkészítése során a fedezetet tervezze be. A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervének elfogadásáról és a Balatoni Területrendezési Szabályzat megállapításáról szóló, évi CXII. törvény 18. (1) bekezdése szerint kötelezően kialakítandó zöldterületet az Önkormányzat a tulajdonában lévő 058/31 hrsz-ú ingatlanon biztosítja. 3. Felhatalmazza a t, hogy a Földhivataltól kérje a mezőgazdasági területek végleges más célú hasznosításának engedélyezését, majd intézkedjen az 1. pontban felsorolt ingatlanoknak - az előterjesztéshez mellékelt, a SZÁ-VA Mérnökiroda Kft. által készített változási vázrajz szerinti - belterületbe vonása iránt. költségvetési rendelet módosítás előkészítéséért: dr. Tárnoki Richárd

29 217/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a PROBIO Zrt. előterjesztéshez mellékelt alapító okirat módosítását jóváhagyja. A Képviselő-testület felhatalmazza dr. Bóka István t, hogy az alapító okirat módosítását, az egységes szerkezetű okiratot, valamint a változások cégbírósági átvezetéséhez szükséges további okiratokat aláírja. Felkéri Somogyi László vezérigazgatót, hogy a változások cégbírósági átvezetéséről gondoskodjon. Felelős: okiratok aláírásáért dr. Bóka István cégbírósági átvezetésért Somogyi László vezérigazgató

30 218/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete engedélyezi a Városi Bölcsőde részére június 27-től augusztus 15-ig 1 fő 6 órás alkalmazott foglalkoztatását takarítónő munkakörben, melynek fedezetét 120 e Ft-ot önkormányzati támogatásként kell biztosítani az általános tartalék terhére. Utasítja a t, hogy a évi költségvetés következő módosításakor a rendelet-tervezet előkészítése során a dolgozó alkalmazásának fedezetét tervezze be. Steinmacher Lászlóné intézményvezető Költségvetési rendelet módosítás előkészítéséért: dr. Tárnoki Richárd

31 219/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzati és i hivatali beszerzésekre vonatkozó évi közbeszerzési tervet a módosításokkal egységes szerkezetben a melléklet szerint jóváhagyja. Felhatalmazza a t a tervben szereplő eljárások megindítására.

32 220/2008. (VI.26.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzata a HU0040 kódszámú, Népház és posta rekonstrukció az arácsi városrészben című, az EGT és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 3. kiemelt területére benyújtott és a Finanszírozási Mechanizmus Bizottsága június 10-i döntésével meghozott támogatási ajánlatot elfogadja. A képviselőtestület tudomásul veszi, hogy a projekt becsült összköltségvetése: euró, amelyből a megítélt támogatás összege: euró. A képviselő-testület megerősíti korábbi döntését, mely szerint a projekthez szükséges legalább 15 %-os önrészt az önkormányzat és évi költségvetésében biztosítja. A képviselő-testület nyilatkozik, hogy vállalja a támogatási ajánlat projektspecifikus feltételeinek teljesítését: 1. A Projekt Teljesítési Jelentés elfogadása utáni legalább 10 éves időszakra vagyonbiztosítást köt a projektben érintett ingatlanokra 2. Gondoskodik arról, hogy a felújítási munkákból származó hulladékot újra felhasználják, illetve környezetvédelmi szempontoknak megfelelő módon kezeljék, ezt az időközi projektjelentésekben dokumentálja 3. Gondoskodik arról, hogy a felújított helyiségek a Projekt Teljesítési Jelentés elfogadása után legalább 10 évig a jelenlegi tulajdonos birtokában maradnak és a projekt céljainak megfelelően kerüljenek felhasználásra 4. Gondoskodik az ingatlanok karbantartásáról és a fenntartás érdekében pénzügyi alapot hoz létre, továbbá vállalja abba évente a teljes projektköltség 1 %-ának megfelelő összeg befizetését. Felkéri a t, hogy a támogatási ajánlat elfogadásáról értesítse a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget.

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 2-ai ülésére. Tárgy: A Balatonfüred 5494 és 5496 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 2-ai ülésére. Tárgy: A Balatonfüred 5494 és 5496 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/171- /2017 Előkészítő: Melléklet: Dr. Szőke Szabolcs kérelem másolata,

Részletesebben

K I V O N A T. Felhatalmazza továbbá a polgármestert, hogy amennyiben a leadási határidőig nem érkezik ajánlat, az ajánlatkérést újra közzétegye.

K I V O N A T. Felhatalmazza továbbá a polgármestert, hogy amennyiben a leadási határidőig nem érkezik ajánlat, az ajánlatkérést újra közzétegye. K I V O N A T a Képviselő-testület 2009. szeptember 10-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 284/2009. (IX. 10.) számú h a t á r o z a t: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lejárt határidejű

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 296/2014.(XII.18.) sz. határozat: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 25-i nyílt ülése jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 25-i nyílt ülése jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 25-i nyílt ülése jegyzőkönyvéből 239/2013. (VII.25.) számú h a t á r o z a t: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

K I V O N A T. 1 Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a évi költségvetés benyújtását tudomásul veszi.

K I V O N A T. 1 Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a évi költségvetés benyújtását tudomásul veszi. könyvéből 5/2009. (II. 5.) számú h a t á r o z a t: 1 Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2009. évi költségvetés benyújtását tudomásul veszi. Utasítja a Jegyzőt, hogy a módosításokat

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből H a t á r o z a t k i v o n a t Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület 2016. szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Napirend 1. pontja: Beszámoló a 2016. évi költségvetés I. félévi

Részletesebben

Litér Község Önkormányzata 8196 Litér, Álmos u. 37. Tel./Fax: 88/598-010 Honlap: www.liter.hu E-mail: referens@liter.hu

Litér Község Önkormányzata 8196 Litér, Álmos u. 37. Tel./Fax: 88/598-010 Honlap: www.liter.hu E-mail: referens@liter.hu E L Ő T E R J E S Z T É S, 2014. április hó 08 napján tartott együttes Képviselő-testületi ülésére Tisztelt Képviselő-testületek! Litér Község Önkormányzata Balatonfűzfő Város és Szentkirályszabadja Község

Részletesebben

K I V O N A T. a Képviselő-testület március 1-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Képviselő-testület március 1-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T a Képviselő-testület 2007. március 1-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 40/2007. (III.01.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a fűtési és használati

Részletesebben

K I V O N A T. A Képviselő-testület február 7-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. A Képviselő-testület február 7-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T A Képviselő-testület 2013. február 7-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 22/2013. (II.07.) számú h a t á r o z a t: 1. Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2013. évi költségvetés

Részletesebben

P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. ELŐTERJESZTÉS

P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. ELŐTERJESZTÉS BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/ 217- /2016 Előkészítő: Dr. Szőke Szabolcs Melléklet: vázrajz ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

83/2013. (II. 21.) számú Képviselő-testületi Határozat

83/2013. (II. 21.) számú Képviselő-testületi Határozat 83/2013. (II. 21.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya (4024 Debrecen, Piac u. 54. szám) által

Részletesebben

KIVONAT. a Képviselő-testület december 15-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. 347/2005. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t :

KIVONAT. a Képviselő-testület december 15-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. 347/2005. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t : KIVONAT a Képviselő-testület 2005. december 15-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 347/2005. (XII. 15.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Képviselő-testülete a lejárt határidejű határozatokra adott

Részletesebben

98/2013. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat

98/2013. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 98/2013. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési

Részletesebben

K I V O N A T. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.július 24-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.július 24-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.július 24-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 190/2014. (VII.24.) h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

K I V O N A T. a Képviselő-testület december 13-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Képviselő-testület december 13-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T a Képviselő-testület 2007. december 13-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 331/2007. (XII.13.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a lejárt határidejű

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1.. napirendi pont Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1.. napirendi pont Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Részletesebben

E L Ő T E R J E SZ T É S. A Képviselő-testület február 7--i ülésére

E L Ő T E R J E SZ T É S. A Képviselő-testület február 7--i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1 Szám: 1/205- /2013. Pékné dr. Csefkó Judit E L Ő T E R J E SZ T É S A Képviselő-testület 2013. február 7--i ülésére Tárgy:

Részletesebben

1/2010. (I. 07.) Képviselő-testületi Határozat

1/2010. (I. 07.) Képviselő-testületi Határozat K i v o n a t a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. január 7-én csütörtökön de. 7,30 órai kezdettel megtartott r e n d k í v ü l i üléséről készült jegyzőkönyvéből: 1/2010. (I.

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

15/2016. (02.16.) Kt. határozat

15/2016. (02.16.) Kt. határozat 15/2016. (02.16.) Kt. határozat Balatonfűzfő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Gazdaságfejlesztési tervről, valamint a Forrástérképről szóló beszámolót elfogadja. 16/2016. (02.16.) Kt. határozat

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselo-testületének 2010. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzokönyvébol

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselo-testületének 2010. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzokönyvébol 2010. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének könyvébol 246/2010. (IV. 12.) határozata: Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselo-testülete a 2010. április 12. napján megtartott rendkívüli Képviselo-testületi

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT könyvéből. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a Városfejlesztési Al 1. A Közgyűlés tudomásul veszi a Polgármester tájékoztatóját, hogy az Önkormányzat költségvetésének végrehajtásáról szóló

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY január 31. IX. évfolyam 1. szám TARTALOM. Határozatok oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY január 31. IX. évfolyam 1. szám TARTALOM. Határozatok oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2018. január 31. IX. évfolyam 1. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2018. január 22-ei rendkívüli képviselő-testületi ülésének határozatai:

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből: 205/2008.(X.31.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a A Hajdúhadházi Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tetőtér beépítésének befejezési üteme

Részletesebben

1/2015.(I.22.) sz. Képviselő-testület határozata

1/2015.(I.22.) sz. Képviselő-testület határozata H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 22-i ülésén az

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület június 22-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület június 22-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből H a t á r o z a t k i v o n a t Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület 2016. június 22-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Napirend 1. pontja: A település tisztaságáról és a települési szilárd

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 22-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület december 15-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület december 15-ei ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfuredhu Szám: 1/217- /2016 Előkészítő: Melléklet: Dr. Szőke Szabolcs Vázrajz ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 25-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 25-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 25-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Turisztikai attrakciófejlesztés DDOP-2.1.1/A.B-12 tárgyú 90/2012.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat Városgondnokság ingatlan adásvételi ügye Iktatószám:

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Napirendi javaslat

MEGHÍVÓ. Napirendi javaslat Cserkeszőlő Község Polgármesterétől 5465 Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1. telefon: (56) 568-451 fax: (56) 568-462 MEGHÍVÓ Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete rendkivüli ülést tart 2012.július

Részletesebben

XI. ÉVFOLYAM 8. SZÁM MÁJUS SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL KÉPVISELŐ-TESTÜLETI HATÁROZATOK:

XI. ÉVFOLYAM 8. SZÁM MÁJUS SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL KÉPVISELŐ-TESTÜLETI HATÁROZATOK: 1 SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL KÉPVISELŐ-TESTÜLETI HATÁROZATOK: 111/2014. (V. 29.) Beszámoló Szentgotthárd Város Egészségügyi 3. Koncepcióban foglaltak megvalósulásáról.

Részletesebben

54/2015. /IV.23./ számú képviselő-testületi határozat. /: dr. Szijártó Valéria :/ jegyző

54/2015. /IV.23./ számú képviselő-testületi határozat. /: dr. Szijártó Valéria :/ jegyző a képviselő-testület 2015. április 23-i ülésének könyvéből 54/2015. /IV.23./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2014. évi belső ellenőrzési tevékenységről

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY március 29. IX. évfolyam 3. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY március 29. IX. évfolyam 3. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2018. március 29. IX. évfolyam 3. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Rendeletek... 6. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2018. március 28-ai munkaterv szerinti képviselőtestületi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 27-i ülésére Tárgy: FC Zirc támogatási kérelme sportpálya felújítási pályázathoz Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1.

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2011 Előkészítő: Répásy Ildikó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. december 16-i ülésére Tárgy: Az Önkormányzat

Részletesebben

Határozatok - 2012.11.14. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 203/2012. (XI.14.) önkormányzati számu határozata:

Határozatok - 2012.11.14. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 203/2012. (XI.14.) önkormányzati számu határozata: Határozatok - 2012.11.14. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 203/2012. (XI.14.) önkormányzati számu határozata: A Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testülete egyetért azzal, hogy

Részletesebben

Kivonat! Szám: IV/B/20-10/2016.

Kivonat! Szám: IV/B/20-10/2016. Kivonat! Szám: IV/B/20-10/2016. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 209/2016. (VII.12.) határozata megbízási szerződés megkötéséről mérnöki és műszaki ellenőri feladatok ellátására

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat kártalanítási összegek elfogadására. Vagyonkezelési Osztály. Vagyonkezelési Osztály

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat kártalanítási összegek elfogadására. Vagyonkezelési Osztály. Vagyonkezelési Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal V a g y o n k e z e l é s i O s z t á l y 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kártalanítási összegek

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 10/2013. (IX. 13.) önkormányzati rendelet Ártánd Község Önkormányzat 2013. évi

Részletesebben

K I V O N A T. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 16-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 16-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8 - igen - 0 nem szavazattal 0 tartózkodással az alábbi 142/2012. (VIII.16.) sz. határozat Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbiak szerint

Részletesebben

148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat

148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat 148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város 2016. évi költségvetési koncepcióját elfogadja. Hozzájárul ahhoz, hogy a 2016. évi költségvetés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT 2015. május 28. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. Tárgy: Napirendek elfogadása 86/2015. (05.28.) számú határozat 1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítása Előterjesztő:

Részletesebben

K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. rendkívüli ülésének könyvéből. 105/2009. (VI. 25.) Kt. határozat elfogadja a 2009. június 25.-ei rendkívüli ülés alábbi napirendi pontjait: 1. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 2.1.2. Kistérségi

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 11-i nyílt ülése jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 11-i nyílt ülése jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-i nyílt ülése jegyzőkönyvéből 264/2013. (IX.11.) h a t á r o z a t: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/5/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 27-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat

16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat a képviselő-testület 2015. február 12-i ülésének könyvéből 16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 201/2012. (VII.18.) önkormányzati határozata. Napirend megállapítása

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 201/2012. (VII.18.) önkormányzati határozata. Napirend megállapítása 201/2012. (VII.18.) önkormányzati határozata Napirend megállapítása 1.) ÉMOP-3.1.2/A-2f-2010-0005 azonosító számú projekt önerő növelése Referens: Nagy István stratégiai referens 2.) Támogató nyilatkozat

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. október 27-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

K I V O N A T. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i ülésének jegyzőkönyvéből 31/2017.(IV.26.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata képviselő-testülete a Rác Dénes helyettes lelkész, a Nagysimonyi Evangélikus Egyházközség Sitkei Evangélikus Leányegyházközösségének

Részletesebben

- 2 - (2) Belterület: a település közigazgatási területének jellemzően a település történetileg kialakult, elsősorban összefüggő beépített, illetőleg

- 2 - (2) Belterület: a település közigazgatási területének jellemzően a település történetileg kialakult, elsősorban összefüggő beépített, illetőleg Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2005. (XII.01.) rendelete a lakossági kezdeményezésre önkormányzati részvétellel megvalósuló magánerős út és járdaépítésekről Lajosmizse Város Önkormányzatának

Részletesebben

2011. november 28. ülés

2011. november 28. ülés 2011. november 28. ülés 118/2011. (XI. 28.) sz. Kt. határozat Dunaharaszti Önkormányzat Képviselő-testülete, 2012. évre költségvetésben biztosított támogatásán kívül, a közösségi közlekedés lebonyolításában

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület április 30-i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:1/367-./2015. Előkészítő: Kosler Zoltán/Mészáros Zoltán ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 30-i ülésére

Részletesebben

271/2011. (VI. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat

271/2011. (VI. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 271/2011. (VI. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata VI. fejezet 2. pontja

Részletesebben

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. március 27-ei ülésén született döntések, valamint a szavazás nyilvános adatai:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. március 27-ei ülésén született döntések, valamint a szavazás nyilvános adatai: 2014. március 27-ei ülésén született döntések, valamint a szavazás nyilvános adatai: Kálmán), távol lévő 3 fő (Kismoni László, Pintér Attila, Selyem József) megalkotta az 5/2014. (IV.1.) önkormányzati

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, 2015. december 7., hétfő. 6. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, 2015. december 7., hétfő. 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2015. december 7., hétfő 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2015. december 7., hétfő 6. szám

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült Szigliget Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. június 22-én 8.00 órakor tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület december 18-i ülésére. Tárgy: Az Önkormányzat évi költségvetésének módosítása V.

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület december 18-i ülésére. Tárgy: Az Önkormányzat évi költségvetésének módosítása V. BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2008 Előkészítő: Répásy Ildikó/ ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2008. december 18-i ülésére Tárgy: Az Önkormányzat

Részletesebben

BALATO FÜRED VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTER Szám: Előkészítő: dr. Lamperth Amarilla/Geiszler Éva Tárgy: Balatonfüredi Petőfi Sportkör kérelme Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület

Részletesebben

Beszámoló. a lejárt határidejű határozatokról. Képviselő-testület április 21 - i ülésére

Beszámoló. a lejárt határidejű határozatokról. Képviselő-testület április 21 - i ülésére Beszámoló a lejárt határidejű határozatokról Képviselő-testület 2016. április 21 - i ülésére 217/2015.(XII.10)Kt. sz. Szondy u. 7. sz. alatti ingatlan Önkormányzat részére történő felajánlásáról Jánoshalma

Részletesebben

Tard község önkormányzat képviselő-testülete az OTP Bank Nyrt.-től 5 503 000 Ft munkabér hitel felvételével egyetért.

Tard község önkormányzat képviselő-testülete az OTP Bank Nyrt.-től 5 503 000 Ft munkabér hitel felvételével egyetért. 30./2012. (IV. 19.) határozata Tárgy: ÖNHIKI pályázat benyújtása 1. Tard község Önkormányzat képviselő-testülete a Magyarország 2012. évi központi költségvetéséről szóló 2011. évi CLXXXVIII. törvény 6.

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

301/2016. (XI. 07.) számú Képviselő-testületi Határozat

301/2016. (XI. 07.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 301/2016. (XI. 07.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata VI. fejezet 2. pontja

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013.október 31-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013.október 31-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013.október 31-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 309/2013. (X.31.) h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

K i v o n a t Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének március 7-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének március 7-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 49/2012.(III.07.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testülete megtárgyalta a lakásfenntartási támogatás természetben való nyújtására vonatkozóan az E-on Energiaszolgáltató Kft-vel

Részletesebben

CELLDÖMÖLKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

CELLDÖMÖLKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL rendkívüli ülése könyvéből: 145/2013.(VIII.21.) sz. képviselőtestületi határozat: 1. Celldömölk város Önkormányzata tulajdonába kívánja venni a Magyar Állam tulajdonában és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő

Részletesebben

Képviselő-testületének 2009. január 29-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Képviselő-testületének 2009. január 29-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KIVONAT

1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KIVONAT Ikt. szám: 9-3/9/2010. 1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KIVONAT Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. május

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. március 27-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. március 27-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből 23/2014. (III. 27.) önkormányzati testületi határozat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi. V. törvény 3:109. (2) bekezdésében foglaltak alapján a Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft.

Részletesebben

K I V O N A T. - Arácsi u. engedélyezési terveinek átdolgozása: ,- Ft - Vaszary kastély elektromos energia és gázbekötés

K I V O N A T. - Arácsi u. engedélyezési terveinek átdolgozása: ,- Ft - Vaszary kastély elektromos energia és gázbekötés K I V O N A T a Képviselő-testület 2010. február 4-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 8/2010. (II. 4.) számú h a t á r o z a t: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lejárt határidejű

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2016. október 5-i ülésére! Készítette: Balya András önkormányzati referens JELENTÉS az Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.május 22-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.május 22-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.május 22-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 116/2014. (V.22.) sz. határozat: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Jelentés. Tapolca Város Önkormányzatnak a pályázati támogatásokkal megvalósuló projektek pénzügyi elszámolásának ellenőrzéséről. Tapolca, 2009.

Jelentés. Tapolca Város Önkormányzatnak a pályázati támogatásokkal megvalósuló projektek pénzügyi elszámolásának ellenőrzéséről. Tapolca, 2009. Jelentés Tapolca Város Önkormányzatnak a pályázati támogatásokkal megvalósuló projektek pénzügyi elszámolásának ellenőrzéséről Tapolca, 2009. 2 Bevezetés A vizsgálatra a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 24-i ülésére. Vállalkozási, Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 24-i ülésére. Vállalkozási, Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza 1658 hrsz-ú zsákutca értékesítése Az előterjesztést készítette: Papp Gézáné műszaki ügyintéző Előterjesztő:

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete április 28-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete április 28-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből 41/2016. (IV. 28.) önkormányzati testületi határozat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi. V. törvény 3:109. (2) bekezdésében foglaltak alapján a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Részletesebben

2013. évi 20. szám 2013. november 14. TARTALOMJEGYZÉK HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. NOVEMBER 13-I ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI

2013. évi 20. szám 2013. november 14. TARTALOMJEGYZÉK HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. NOVEMBER 13-I ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI 2013. évi 20. szám 2013. november 14. TARTALOMJEGYZÉK HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. NOVEMBER 13-I ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296 Monostorapáti, Petőfi u.123. Tel: 87/435-055. Száma: 1092-5/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Csörötnek, Magyarlak, Kondorfa Községek Körjegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) 541-022; Fax: (94) 541-022 KIVONAT

Csörötnek, Magyarlak, Kondorfa Községek Körjegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) 541-022; Fax: (94) 541-022 KIVONAT Csörötnek, Magyarlak, Kondorfa Községek Körjegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) 541-022; Fax: (94) 541-022 KIVONAT A képviselő-testület március 28-i nyílt üléséről 1. 22/ (III. 28.) Kt. határozat

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 23-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 23-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből 2013. július 23-án megtartott rendkívüli ülésének könyvéből 314/2013. (VII. 23.) határozata Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2013. július 23. napján megtartott rendkívüli ülése

Részletesebben

Megbízza Agg Ferencet az AOD Kft. ügyvezetőjét a változtatások átvezetésével.

Megbízza Agg Ferencet az AOD Kft. ügyvezetőjét a változtatások átvezetésével. 63/2012. /VI. 20./ számú határozat: Megismerte és megtárgyalta Zalaapáti község településrendezési tervei módosításának programját, melyet az előterjesztés 1,2,3,4,5 pontjában foglaltak szerint jóváhagy.

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Készült Káva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 22. napján megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Készült Káva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 22. napján megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. nyílt ülésének könyvéből. 52/2015.(IV.22.) határozat Káva Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Monor Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság 2014. évi tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámolót elfogadja.

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

K I V O N A T. 3. Előterjesztés beszámoló a 2013. évi közbeszerzésekről Előterjesztő: Hamza Gábor polgármester

K I V O N A T. 3. Előterjesztés beszámoló a 2013. évi közbeszerzésekről Előterjesztő: Hamza Gábor polgármester 9.00 órára összehívott rendkívüli nyílt ülésének könyvéből Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testülete 6 igen szavazattal 0 ellenszavazattal és 3 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 134/2014.

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. szeptember 20-án megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

2012. szeptember 24. ülés

2012. szeptember 24. ülés 2012. szeptember 24. ülés 94/2012. (IX. 24.) sz. Kt. határozat Dunaharaszti Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja Dunaharaszti Önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló I. féléves

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-i ülésére Tárgy: Zirc, Alkotmány és Állomás utca között megépült gyalog- és kerékpárút telekhatárrendezése Előadó:

Részletesebben

Szigetszentmiklós Város Polgármestere. a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére

Szigetszentmiklós Város Polgármestere. a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére Szigetszentmiklós Város Polgármestere 2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos u. 2. Az előterjesztés meghívó szerinti sorszáma:. Előterjesztés a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli,

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom:

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom: H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. január 24.-i ülésén az

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A Képviselő-testület teljes ülését hangfelvétel rögzíti, ezért e jegyzőkönyv szerkesztett jegyzőkönyv.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A Képviselő-testület teljes ülését hangfelvétel rögzíti, ezért e jegyzőkönyv szerkesztett jegyzőkönyv. Balatonfüred Város Önkormányzata B a l a t o n f ü r e d Szám: 1/205-272/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. szeptember 16-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről. A Képviselő-testület

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület április 30-i testületi ülésére

E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület április 30-i testületi ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/367- /2015. Előkészítő: Harsányiné dr. Tóth Beáta E l ő t e r j e s

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 26-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 26-ai ülésére II/1. E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. június 26-ai ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról 73/2012. (III. 27.)

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól.

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól. Pomáz Város Önkormányzata 14/2011. ÖTÜ. Határozati Összesítı Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2011. 10. 18-án tartott ülésén hozott határozatairól. 163/2011. (X.18.)sz.Ök.határozat Pomáz

Részletesebben

K I V O N A T a képviselő-testület 2010. január 28-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T a képviselő-testület 2010. január 28-i ülésének jegyzőkönyvéből 1 SÁRVÁR VÁROS JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. Telefon:95/323-555. K I V O N A T a képviselő-testület 2010. január 28-i ülésének jegyzőkönyvéből 1. 2/2010. /I.28./ számú képviselő-testületi határozat

Részletesebben

H A T Á R O Z A T K I V O N A T

H A T Á R O Z A T K I V O N A T Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának Iktatószám: T-30/2016. I. H A T Á R O Z A T K I V O N A T a 2016. március 10-ei rendes nyílt Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből 32/2016.

Részletesebben

Előterjesztés I. Előzmények támogatásra alkalmasnak

Előterjesztés I. Előzmények támogatásra alkalmasnak Előterjesztés "Funkcióbővítő rehabilitáció KMOP-2009-5.2.2/B kódszámú Pest megyei településközpontok fejlesztése integrált településfejlesztés Pest Megyében című pályázattal összefüggő kérdésekről I. Előzmények

Részletesebben

A korábban megküldött intézményi táblázatokhoz és szöveges indokláshoz a mai napig javaslat nem érkezett.

A korábban megküldött intézményi táblázatokhoz és szöveges indokláshoz a mai napig javaslat nem érkezett. Tisztelt Képviselő-testület! A korábban megküldött intézményi táblázatokhoz és szöveges indokláshoz a mai napig javaslat nem érkezett. A korábban megküldött táblázatokat ismételten megküldöm, azokkal a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben