J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete és Táska Községi Önkormányzat Képviselő-testülete szeptember 14-én megtartott együttes ülésén Jelen vannak: Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete: - Tapolcai József polgármester, - Varga Lászlóné jegyző, - Kara Lajos alpolgármester, - Dumity István, Góz Mihály, Hajas Lajos, Knezics Lászlóné, Mezriczky Ferenc, Zakariás Zoltán képviselők. Távolmaradtak: Sánta Béla, Dr. Szűcs Tibor képviselők. Táska Községi Önkormányzat Képviselő-testülete: - Gadányi István polgármester, - Babina Sándor körjegyző, - Kis Kotor István alpolgármester, - Ambrus Tamás, Klement Ottóné, Mikics Norbert képviselők. Távolmaradt: Hajdú Tibor képviselő. Tapolcai József Buzsák község polgármestere köszönti az együttes ülésen megjelenteket. Külön köszönti Gadányi István Táska község polgármesterét, Babina Sándor körjegyzőt, valamint Táska község képviselőit. A jelenléti ív alapján megállapítja, hogy 8 fő buzsáki, 5 fő táskai képviselő megjelent, az együttes ülés határozatképes és megnyitja. Jegyzőkönyv hitelesítésére felkéri Kis Kotor István táskai alpolgármestert és Kara Lajos buzsáki alpolgármestert. Javasolja az együttes ülésnek, hogy az alábbi napirendi pontokat tárgyalja meg: 1./ Tájékoztató az Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda 2008/2009. tanév tapasztalatairól, felkészülés a következő tanévre. Előadók: Góz Mihály iskola igazgató Hertlendy Andrásné óvodavezető

2 2 2./ A Buzsáki Napközi Otthonos Óvoda Helyi Nevelési Programjának kiegészítése. Előadó: Tapolcai József polgármester 3./ Beszámoló az Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda 2009.I.féléves költségvetésének végrehajtásáról. Előadó: Tapolcai József polgármester Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8 igen szavazattal az alábbi határozatot 82/2009. (IX.14.)KT.sz.határozat A képviselő-testület a javasolt napirendi pontokkal egyetért, megtárgyalásukat a mai ülés napirendjére tűzi. Táska Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5 igen szavazattal az alábbi határozatot 46/2009. (IX.14.)KT.sz.határozat A képviselő-testület a javasolt napirendi pontokkal egyetért, megtárgyalásukat a mai ülés napirendjére tűzi. 1./ Tájékoztató az Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda 2008/2009. tanév tapasztalatairól, felkészült a következő tanévre: Előadók: Góz Mihály iskola igazgató Hertelendy Andrásné óvodavezető A napirendi pont tárgyalásánál jelen van Hertelendy Andrásné óvodavezető.

3 3 Góz Mihály iskola igazgató az alábbi kiegészítést teszi: Az iskola nevelő-oktató munkájáról készült beszámoló 6.oldalán gépelési hiba történt, A célok eléréséhez az alábbi főbb feladatokat kívántuk elvégezni címszó alatt az új szervezeti forma, a nem szakrendszerű oktatás bevezetése nem 5. évfolyamon, hanem 6.évfolyamon fog történni. H o z z á s z ó l á s o k: Gadányi István táskai polgármester A tájékoztatót már a tantestületi értekezleten hallották, ami abban le van írva, Táska község képviselő-testülete részéről elfogadhatónak tartja. Külön öröm, hogy iskola gyermeklétszáma növekvő tendenciát mutat. Táskának tudomásul kell venni, hogy a gyerekeket a Buzsáki Polgármesteri Hivatal autóbusza hozza-viszi és a buzsáki gyerekekkel azonos mértékű ellátást, támogatást kapnak. Ezt köszöni a képviselő-testületnek, a buzsáki önkormányzatnak. Köszönet a tantestületnek, hogy nem tesznek különbséget a táskai és buzsáki gyerekek között. Ez mind a szülők, mind a gyermekek szempontjából elfogadható és jó. A képviselő-testület nevében Táska minden megtesz és amiben tudnak segítenek. Jó, hogy vannak olyan találkozások, ahol a nevelőtestülettel, Önkormányzattal együtt meg tudják beszélni a problémákat. Jó azt olvasni, hogy a Buzsáki Önkormányzat a helyi iskolájára milyen anyagiakat fordított és fektetett be. Véleménye szerint és ezt már korábban is elmondta, hogy az a falu, község örüljön annak, ahol még iskola van. Az a falu nem fog összeroppanni, ahol meg van az iskola, gyerekek járnak, és az értelmiség ott van. Táska község soha nem gondolkodott azon, hogy önálló iskolát hozzanak létre, mert ma sem az anyagiak, sem a gyermeklétszám ezt nem teszi lehetővé. Az óvodával kapcsolatosan, ha gyermeklétszámot nézik, a buzsáki óvodába 26, a táskai óvodába 20 gyermek jár. Az összetételt tekintve viszont Táskán a gyermekek 75 %-a kisebbségi. Az óvoda tárgyi feltételei biztosítottak ahhoz, hogy a gyermekeket fogadni tudja. Ez az egy intézménye van a községnek, ugyan tagóvoda, de a községben van. Jelenleg is 4 főt foglalkoztat, ilyen szempontból a munkanélküliségi ráta valamelyest csökkent. A községben 14 főt foglalkoztat az Önkormányzat az Út munkához program keretében. A tájékoztatóval kapcsolatosan köszöni a lehetőséget, a tantestülettől kapott jó híreket, igazgató úrnak a munkáját, valamint a Buzsáki Önkormányzat polgármesterének, jegyzőjének, a képviselő-testületnek, hogy a táskai gyerekeket fogadták a Buzsáki Általános Iskolába. Kara Lajos buzsáki alpolgármester Az óvoda beszámolóját jónak tartja. Az iskola beszámolójában véleménye szerint számszaki hiba van, ezért megkérdezi igazgató urat. A 3. oldalon ingyenes tankönyvre jogosult 94 fő, a tankönyvek értéke Ft. Ez visszaosztva Ft/fő, ugyanakkor amit az Önkormányzat biztosított ingyenes tankönyveket annak Ft/fő az ára. Miből adódik, hogy amit az Önkormányzat fizetett az többe került, mint amit az iskola fizetett?

4 4 Góz Mihály iskola igazgató A jogszabály Ft/fő összeget biztosít az ingyenes tankönyvellátásra, amit a hátrányos helyzetű gyermekeknek adható, plusz Ft van még gyermekenként. Ebből a Ftból kell megoldani valamennyi HH. gyermek tankönyvellátását, ami természetesen nem fedezi azt az összeget, amelybe a tankönyv kerül. Alsóban Ft-ba került egy-egy csomag, de felsőben Ft. is van és ennek a különbözetét finanszírozza meg a fenntartó Önkormányzat a kötelező normatív támogatáson felül. Ezen felül biztosította még, hogy valamennyi tanuló számára akik alanyi jogon nem jogosultak - ingyenesen biztosított a tankönyveket, melyet ezúton is szeretne megköszönni. Ebből adódik a különbség, igazából október közepére realizálódik (pótrendelések, visszavásárlások miatt), hogy ebben az évben a tankönyv ellátás mennyibe került. Tapolcai József buzsáki polgármester Táskai polgármester úrral a tájékoztatót a nevelőtestületi értekezleten már megtárgyalták és úgy gondolja, hogy a buzsáki iskolában és óvodában színvonalas oktatás folyik. Bízik abban, hogy a jövőben is így lesz. Góz Mihály igazgató Tisztelettel megköszöni Gadányi István polgármester úr szavait, mellyel elismerte a pedagógusok munkáját. Külön köszöni, hogy meghívásuknak eleget tesznek a polgármester urak, nagyon fontosnak tartja a kapcsolattartást. Az óvoda létszámával kapcsolatosan véleménye szerint Táskán még rosszabb is lesz, hiszen az 5 nem kisebbségi jövő évtől iskolás korú lesz és nem valószínű, hogy lesz utánpótlás. A buzsáki iskolában úgy gondolják, hogy minden gyermek gyermek. Nem az a probléma, hogy romák vannak, hanem a viselkedés minősíti az embereket. Ha ezek a gyermekek normálisan viselkednek, akkor nem lesz probléma. A 134 tanulóból 47 fő hátrányos helyzetű és ebből 42 fő halmozottan hátrányos helyzetű. Nagyon örül, hogy az intézmény továbbtanulási mutatója nem romlott, de úgy gondolja ezt nagyon nehéz lesz megőrizni. Nagyon sokat jelent a szülői háttér valamint a fenntartó Önkormányzatok odafigyelése is. A hátrányos helyzetű tanulókon kívül vannak még a HHH., ahol a szülők csak általános iskolai végzettsége van és a gyermek/ek gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek. Erről a szülőknek nyilatkozni kell. Tapolcai József buzsáki polgármester Javasolja az együttes ülésnek, hogy az Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda tevékenységéről szóló tájékoztatót fogadja el.

5 5 Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8 igen szavazattal az alábbi határozatot 83/2009. (IX.14.) KT.sz. határozat A képviselő-testület az Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda 2008/2009. tanév tapasztalatairól, felkészülés a következő tanévre szóló tájékoztatót elfogadja. Táska Községi Önkormányzat Képviselő-testület 5 igen szavazattal az alábbi határozatot 47/2009. (IX.14.)KT.sz. határozat A képviselő-testület az Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda 2008/2009. tanév tapasztalatairól, felkészülés a következő tanévre szóló tájékoztatót elfogadja. 2./ A Buzsáki Napközi Otthonos Óvoda Helyi Nevelési Programjának kiegészítése: Előadó: Tapolcai József polgármester A napirendi pont tárgyalásánál jelen van Hertelendy Andrásné óvodavezető. Tapolcai József polgármester A Napközi Otthonos Óvoda Helyi Nevelési Programját azért kell kiegészíteni, mert a táskai óvoda a buzsáki óvoda tagintézményévé vált. A program módosítása, kiegészítése képviselőtestület hatáskörébe tartozik, ezért kéri a képviselő-testületet, hogy a Helyi Nevelési Program kiegészítését hagyja jóvá.

6 6 Buzsák Községi Önkormányzat képviselő-testülete 7 igen szavazattal és 1 ellenszavazattal az alábbi határozatot 84/2009. (IX.14.)KT.sz.határozat A képviselő-testület a Buzsáki Napközi Otthonos Óvoda Helyi Nevelési Programjának kiegészítését jóváhagyja. Buzsák Községi Önkormányzat képviselő-testülete 5 igen szavazattal az alábbi határozatot 48/2009. (IX.14.)KT. sz.határozata A képviselő-testület a Buzsáki Napközi Otthonos Óvoda Helyi Nevelési Programjának kiegészítését jóváhagyja. 3./ Beszámoló az Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda I.féléves költségvetésének végrehajtásáról: Előadó: Tapolcai József polgármester A napirendi pont tárgyalásánál jelen van Riba Gáborné pénzügyi előadó, Hertelendy Andrásné óvodavezető. Tapolcai József polgármester A beszámolót az intézmények költségvetésére vonatkozóan írásban megkapták a képviselők, kéri a hozzászólásokat. H o z z á s z ó l á s o k: Gadányi István táskai polgármester A beszámolóban leírt költségek időarányosak, a számadatok valósak, elfogadásra javasolja.

7 7 Mezriczky Ferenc buzsáki képviselő Már korábban is kérte, hogy a költségvetés tárgyalásakor legyenek pénzügyileg alátámasztva az egyes szakfeladatok, ezek nem történtek meg. Hiányolja a dologi kiadások részletezését akár az iskola, akár az óvoda tekintetében. Kérdezi, hogy az előirányzat felett, ami a képviselő-testület által elfogadásra került, az intézmény vezetője milyen önállósággal rendelkezik a költségvetést illetően? Ki kontrolálja az előirányzatok felhasználását és milyen formában? Azért kérdezi, mert az óvodai beszámolóban több esetben megjelenik, hogy a fenntartó engedélyével, a fenntartó hozzájárulásával ingyenes szállítás biztosított illetve az ingyenes tankönyvekről is szól. Varga Lászlóné jegyző Amikor a képviselő-testület az önállóan gazdálkodó egységet összevonta, a Polgármesteri Hivatal pénzügyi csoportja látja el gazdálkodási feladatokat, akkor egy megállapodás született hogy milyen feladatokat lát el a hivatal pénzügyi csoportja és mi a polgármester illetve az iskola igazgató feladata. Az iskola igazgatónak csak szakmai hatásköre van, az előirányzatok felett teljes jogkörrel a polgármester rendelkezik. A beszámoló is és a rendelet is mindig úgy készül, ahogy az államháztartási törvény előírja, amennyiben a képviselő-testület úgy dönt, hogy mindegyik beszámoló legyen részletesen lebontva kidolgozva, akkor a következőkben már úgy fog készülni, bár nagyon-nagy munka. Az ingyenes szállítás engedélyezése a polgármester úr hatásköre, az ingyenes tankönyvellátásról pedig a képviselő-testület Szociális Bizottsága döntött minden évben. Az Általános Iskola igazgatójának írásbeli kérelme alapján döntött a Bizottság a tankönyvek árainak átvállalásáról. Mezriczky Ferenc buzsáki képviselő Nagyon-nagyon megköszönné, ha részletesen kidolgozásra kerülnének a dologi kiadások, véleménye szerint azért ez nem olyan nagy munka. Csak azt szeretnék tudni, hogy a kiadások milyen részösszegekből tevődnek össze. Góz Mihály buzsáki képviselő Az Általános Iskola és a Polgármesteri Hivatal létrejött megállapodásban az is szerepel, hogy a munkáltatói jogokat, a munkáltatói intézkedéseket a dolgozók felé az intézmény igazgatója gyakorolja. Hajas Lajos buzsáki képviselő Arra kér választ, mi az oka annak, hogy a működési bevételeknél az Általános Iskolánál 37 %. a kiadások pedig időarányosak. A táskai óvodánál a bevételek 26 %-osak, míg a kiadás 50,7 %-os. Ellentmondást talál a költségvetésben, a táskai önkormányzat hozzájárulása e Ft, eszerint tárgya is most a két testület, míg a költségvetésről szóló rendelet módosításában e Ft-tal kevesebb összegről van szó. Mi ennek az oka?

8 8 Riba Gáborné pénzügyi előadó A munkahelyi vendéglátásnál van jelentősen elmaradva a bevétel a tervezetben. Ez abból adódott, hogy a pedagógusok a Ft/fő étkezési hozzájárulást kapják meg havonta, ez félévkor került az Államkincstár felé jelentésre. Csak a júliusi bérinfóval kerül terhelésre, ami azt jelenti, hogy csak a következő beszámolóban fog megjelenni. Ez közel 2 millió Ft-os tétel. A táskaiknál az átvett pénzeszközöknél 1 hónappal voltak elmaradva a fizetéssel, ami a következő hónap elején a számlára meg is érkezett. Ebből adódott a kevesebb teljesítés, illetve a 6 millió volt tervezve és e Ft. lett. A költségvetés tervezésekor is már elmondta, hogy a beszámolókor lehet csak elszámolni az előző évvel. Az októberi statisztika szerint olyan magasak voltak a normatívák mivel év közben több gyermek is érkezett az óvodába -, illetve a bevételek és kiadások olyan arányban alakultak, hogy 463 e Ft-tal kellett hozzájárulni a tavalyi évnek. Ezt is átutalta a Táskai Önkormányzat, ez azonban csak a részletes költségvetésben található az Önkormányzati igazgatási szakfeladaton (2.sz.melléklet bevételek oldala). Tapolcai József polgármester Javasolja a képviselő-testületnek, hogy az Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda I. féléves költségvetéséről szóló beszámolót fogadja el. Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 1 tartózkodással az alábbi határozatot 85/2009. (IX.14.)KT.sz. határozat A képviselő-testület a Buzsáki Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda, valamint a Táskai tagóvoda I.féléves költségvetéséről szóló beszámolót e Ft. bevétel és e Ft. kiadás teljesítéssel elfogadja. Táska Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 5 igen szavazattal az alábbi határozatot 49/2009. (IX.14.)KT.sz. határozat A képviselő-testület a Buzsáki Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda, valamint a Táskai tagóvoda I.féléves költségvetéséről szóló beszámolót

9 e Ft. bevétel és e Ft. kiadás teljesítéssel elfogadja. Tapolcai József Buzsák község polgármestere megköszöni az együttes ülésen való megjelenést, az ülést bezárja. Kmft. Varga Lászlóné jegyző Tapolcai József polgármester Babina Sándor körjegyző Gadányi István polgármester Hitelesítők: Kis Kotor István alpolgármester Kara Lajos alpolgármester

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csetény-Szápár KözségÖnkormányzat Képviselőtestületei 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csetény és Szápár Község Önkormányzat Képviselőtestületeinek 2009. szeptember

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről. Jelen vannak: Varga Ferenc elnök Berta Sándor képviselő Lakatos Antal képviselő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. július 22-én megtartott ülésén Jelen vannak: -, - Varga Lászlóné jegyző, - Kara Lajos alpolgármester, - Dumity István,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V. Készült: Buj község Kisebbségi Önkormányzat Testületének 2010. október 28-án megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö NY V. Készült: Buj község Kisebbségi Önkormányzat Testületének 2010. október 28-án megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö NY V Készült: Buj község Kisebbségi Önkormányzat Testületének 2010. október 28-án megtartott üléséről. Jelen vannak: Csikós Árpádné elnök, Csikós Árpád, Bancsók Elemér képviselők. Tanácskozási

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doba Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8482 Doba, Kossuth u. 10. Szám: D-57-19 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Doba Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. december 30 -án 17,30 órai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-18/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

Készült: Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő testületének 2008. május 9-én 14.00 órakor megtartott üléséről.

Készült: Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő testületének 2008. május 9-én 14.00 órakor megtartott üléséről. Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2008. május 9-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Részletesebben

Német Nemzetiségi Önkormányzat Márkó 8441 Márkó, Padányi Bíró Márton tér 5. Jegyzőkönyv

Német Nemzetiségi Önkormányzat Márkó 8441 Márkó, Padányi Bíró Márton tér 5. Jegyzőkönyv 8441 Márkó, Padányi Bíró Márton tér 5. Jegyzőkönyv Készült 2013. április 23-án 8 órakor a Német Nemzetiségi Önkormányzat irodájában a Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselőtestületi ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. 165/10/2015. Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 71/2015(XI.24.) kt. határozat. Tárgykód: El6

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mutató. Határozat száma:

Jegyzőkönyv. Mutató. Határozat száma: Jegyzőkönyv Készült: Csataszög, Hunyadfalva, Kötelek, Nagykörű és Tiszasűly Községi Önkormányzatának Képviselőtestülete 2013. április 29-én megtartott együttes testületi üléséről Mutató Tárgy: Határozat

Részletesebben

ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. február 1-jén megtartott rendkívüli ülésének

ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. február 1-jén megtartott rendkívüli ülésének ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. február 1-jén megtartott rendkívüli ülésének A./ TÁRGYSOROZATA B./ JEGYZŐKÖNYVE C./ HATÁROZATAI: 14-15. Száma: 1-12/2013. T Á R G Y S O R O Z A T 1.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottságának 2015. április 30. napján 15 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2008. november 24.-én a JNSZM TCKÖ PÜB. ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: 2008. november 24.-én a JNSZM TCKÖ PÜB. ülésén. Jegyzőkönyv Készült: 2008. november 24.-én a JNSZM TCKÖ PÜB. ülésén. Jelen vannak: Lukács Mihály elnök Rácz Tamás elnökhelyettes Jónás Zoltán PÜB elnök Csóka János Biz. Tag. Banya László Biz. Tag. Hajdúné

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. április 14-én 9,25 órakor a polgármesteri hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli képviselő-testület üléséről. Jelen vannak: jelenléti ív alapján Napirend: 1.

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:14/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről 1/2016. (I.28.) BRNÖ határozat Az ülés napirendjéről Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. január 28-i képviselő-testületi ülés napirendjét az alábbiak szerint állapítja

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 04-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 04-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. nyilvános ülésének könyvéből. 11 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza: 1/2010. (II. 04.) Kt.. hat. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete bővíti az Egyebek napirendi pontot, a KKÁMK

Részletesebben

JAVASLAT. Ózd, 2015. április 9. Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke

JAVASLAT. Ózd, 2015. április 9. Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke JAVASLAT a 2015. évi nemzeti ünnepek megrendezésére és egyéb városi rendezvényekkel kapcsolatos feladatok, valamint a testvérvárosi kapcsolatok ápolására előirányzott keretek felosztására Ózd, 2015. április

Részletesebben

SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (MŰSZAKI TERVEZÉSI MUNKÁRA), ismételt előterjesztés

SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (MŰSZAKI TERVEZÉSI MUNKÁRA), ismételt előterjesztés RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról

Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról 1. előterjesztés száma: 125/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő 3. előterjesztést készítésében

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. ÉVI MUNKATERVE

HERÉD KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. ÉVI MUNKATERVE HERÉD KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. ÉVI MUNKATERVE MUNKATERV 2011. év Heréd község Képviselő-testületének 2011.évi munkaterve 1. 2011. január 24.(hétfő) 17 óra együttes ülés Kerekharaszt és Nagykökényes

Részletesebben

N A P I R E N D. 1.) Beszámoló a lejárt határidejű határozatok Vitális Gábor végrehajtásáról. 2.) 2015. évi munkaterv elfogadása Vitális Gábor.

N A P I R E N D. 1.) Beszámoló a lejárt határidejű határozatok Vitális Gábor végrehajtásáról. 2.) 2015. évi munkaterv elfogadása Vitális Gábor. Román Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 18-i ülésén hozott határozatai 41/2014. (XI. 18.) sz. RNÖ. határozat A Mezőkovácsházi Román Nemzetiségi Önkormányzat a,, kitüntetési díj tárgyában készült

Részletesebben

Fertőd Város Német Kisebbségi Önkormányzata

Fertőd Város Német Kisebbségi Önkormányzata Fertőd Város Német Kisebbségi Önkormányzata 7/2010. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2010. december 14. napján megtartott NÉMET KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Ü L É S É R Ő L Készült: 4 példányban. 1 Fertőd Város

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 110/2016.

Az előterjesztés száma: 110/2016. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 110/2016. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 184-13/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyúl Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. november 16-án megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Mihály bizottsági tagok. Javasolja, hogy a meghívóban szereplő napirendek kerüljenek megtárgyalásra,melyek az alábbiak:

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Mihály bizottsági tagok. Javasolja, hogy a meghívóban szereplő napirendek kerüljenek megtárgyalásra,melyek az alábbiak: 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Egészségügyi és Sportbizottsági ülésén Nyíracsádi Polgármesteri Hivatal Tanácstermében (4262 Nyíracsád, Petőfi tér 8.sz.) 2016.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2011. december 12.

JEGYZİKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2011. december 12. JEGYZİKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2011. december 12. JEGYZİKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. december 12. napján 15 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. MÁRCIUS 9.) Határozat: 17/2016. 20/2016. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. MÁRCIUS 9.) Határozat: 17/2016. 20/2016. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. MÁRCIUS 9.) Határozat: 17/2016. 20/2016. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE

SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE 2009. EVI III. JEGYZŐKÖNYVE 2009. MÁRCIUS 31-1 ULESEROL J e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő-testületének 2009.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 14-én megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m: Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma

Részletesebben

Görög László polgármester

Görög László polgármester NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLET 2014. május 23-án megtartott rendkívüli testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata TÁRGYSOROZATA 1./ Nyírgelsei

Részletesebben

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 15-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 15-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 15-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 245/2011.(12.15.) Öh. számú határozata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2012. június 13.-án megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2012. június 13.-án megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2012. június 13.-án megtartott rendkívüli üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal B épület emeleti nagytanácskozó terem Mezőkövesd,

Részletesebben

2. napirend Szám: 2/162-2/2015. ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK TERVEZETT ÜLÉSEI ÉS NAPIRENDJEI A 2015.évben MUNKATERV I.

2. napirend Szám: 2/162-2/2015. ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK TERVEZETT ÜLÉSEI ÉS NAPIRENDJEI A 2015.évben MUNKATERV I. 2. napirend Szám: 2/162-2/2015. ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK TERVEZETT ÜLÉSEI ÉS JEI A 2015.évben 2015. FEBRUÁR HÓ MUNKATERV I. 1./ A 2015. évi költségvetés elfogadására javaslat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Kruppa József Punk

Részletesebben

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-i rendes ülésére

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-i rendes ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület beszámolója

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kistarcsa Város Képviselő-testület Humánpolitikai Bizottságának 2015. február 23-án (hétfőn) 17.00 órakor kezdődött rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 2./ Az Önkormányzat 2013.évi költségvetési rendeletének megtárgyalása.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 2./ Az Önkormányzat 2013.évi költségvetési rendeletének megtárgyalása. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.március 19.-én megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A T A 1./A Geszterédi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015.

ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015. ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015. Tárgy: 2016. évi munkaterv Tisztelt Képviselő-testület! Elkészült Csanádpalota város önkormányzat képviselő-testület

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 28-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 28-i ülésére Tárgy: Az önkormányzat legalább többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok bérkompenzációjának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 9-i rendkívüli

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26-i rendes ülésére 3. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26-i rendes ülésére Tárgy: A 2016/2017. nevelési évben indítható óvodai csoportok meghatározása

Részletesebben

sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló: az a gyermek, tanuló, aki a szakértői és

sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló: az a gyermek, tanuló, aki a szakértői és 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V felvéve Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének, a Mány Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának (2065 Mány, Rákóczi u. 67.) Tanácstermében, 2011. augusztus 16-án,

Részletesebben

2014. 1. számú példány

2014. 1. számú példány Dömös Község Önkormányzata 2027 Dömös Táncsics u. 2 Készült: 3 példányban 2014. 1. számú példány JEGYZŐKÖNYV DÖMÖS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. OKTÓBER 21-ÉN MEGTARTOTT ALAKULÓ ÜLÉSÉRŐL

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 155-6/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Képviselő-testülete, valamint Hegyesd község Önkormányzata

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Berhidai Német Nemzetiségi Önkormányzat hivatalos helyiségében 2012. december 5-én 16,00 órai kezdettel. Jelen vannak: Csibra Ferencné nemzetiségi elnök Takács Lászlóné nemzetiségi

Részletesebben

Javaslat közalkalmazotti munkáltatói kölcsönkeret felhasználására. Előterjesztő: Szegény Ákos Humán közszolgáltatási osztályvezető

Javaslat közalkalmazotti munkáltatói kölcsönkeret felhasználására. Előterjesztő: Szegény Ákos Humán közszolgáltatási osztályvezető Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat közalkalmazotti munkáltatói kölcsönkeret

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. évi munkaterv - tervezete

MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. évi munkaterv - tervezete MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. évi munkaterv - tervezete Január Ü L É S S Z Ü N E T 2016. február 10. (szerda) Az előkészítésért felelős szervezeti egység: Polgármesteri Hivatal Kabinet

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S. 1. számú módosítása

M E G Á L L A P O D Á S. 1. számú módosítása A FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL LÉTREHOZÁSÁRÓL ÉS FENNTARTÁSÁRÓL szóló M E G Á L L A P O D Á S 1. számú módosítása Felcsút Községi Önkormányzata Képviselő- testülete, Alcsútdoboz Települési Önkormányzat

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testülete. Jegyzőkönyv

Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testülete. Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv Szám: 2/2014. Készült Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. január 30-án 18 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. május 28. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. május 28. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének JEGYZŐKÖNYVE 59/2013.(V.28.) Öt. határozat Testületi ülés napirendjének elfogadása 60/2013.(V.28.)

Részletesebben

1002-2/2014. Püspökladány Város Önkormányzata Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága. 2014. január 23-i soron következő ülésének jegyzőkönyve

1002-2/2014. Püspökladány Város Önkormányzata Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága. 2014. január 23-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 1002-2/2014. Püspökladány Város Önkormányzata Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2014. január 23-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 1/2014. (I. 23.) pénzügyi és ügyrendi bizottsági határozat Püspökladány

Részletesebben

Készült: Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 28-án 16.00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 28-án 16.00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 8582 Farkasgyepű, Petőfi S.u.42. Szám:8/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Tiszaszentmárton Község Önkormányzat Képviselı Testületének Településüzemeltetési és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottsági ülésének jegyzőkönyve

Tiszaszentmárton Község Önkormányzat Képviselı Testületének Településüzemeltetési és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottsági ülésének jegyzőkönyve Tiszaszentmárton Község Önkormányzat Képviselı Testületének Településüzemeltetési és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottsági ülésének a) jegyzıkönyve b) határozata : 12/2015 Napirendi pontok: 1. 2015.

Részletesebben

Törvényességi szempontból ellenőrizte: Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző

Törvényességi szempontból ellenőrizte: Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármestere 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Fekete István Általános Iskola területén lévő ebédlő

Részletesebben

Kislőd Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Kislőd Község Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: K. /2013. Kislőd Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8446 Kislőd, Hősök tere 1. Tel/Fax: 88/246-001 Email: kislod@invitel.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kislőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február hó 24. napján tartott rendkívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február hó 24. napján tartott rendkívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február hó 24. napján tartott rendkívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete 1 / 7 ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: I.2-80/2004 Üi.: Nagy N.. Tárgy: A Magyar Állam tulajdonában lévő, önkormányzati célra hasznosítható ingatlanok igénylése. Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Makó

Részletesebben

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére 1 4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Monoszló Község Önkormányzatának 2012. évi munkaterve

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE VIZSOLY Szám: 1-1/2011. KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KORLÁT Szám: 2-2/2011. KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE HERNÁDCÉCE Szám: 3-1/2011. J E

Részletesebben

Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2011. évi ülés- és munkaterve. Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek:

Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2011. évi ülés- és munkaterve. Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek: Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. évi ülés- és munkaterve Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek: 1. Jogszabályok által kötelezően előírt napirendi pontok

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 26-án 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 26-án 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről Ikt.szám:.-1/2015. JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 26-án 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2010. május 5. napján tartott nyílt ülésérıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2010. május 5. napján tartott nyílt ülésérıl J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2010. május 5. napján tartott nyílt ülésérıl Jelen vannak: dr. Ványai Éva, a Bizottság elnöke, képviselı

Részletesebben

A javaslatot a képviselő-testület 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

A javaslatot a képviselő-testület 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. 1 SÜMEGPRÁGA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T/F: 87/350-587 Szám: 291-77/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. december 13-án 18,25 órakor kezdődött rendkívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

7. számú. Jegyzőkönyv. Mátraverebély Községi Önkormányzat. Képviselő-testületének

7. számú. Jegyzőkönyv. Mátraverebély Községi Önkormányzat. Képviselő-testületének 7. számú Jegyzőkönyv ének 2015. április 28-án megtartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: ének a Polgármesteri Hivatalban 2015. április 21-én megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Nagy Attila

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT N a g y c e n k N a g y k ö z s é g Ö n k o r m á n y z a t a 9485 Nagycenk, Gyár u.2. Tel./Fax: 99/360-012 E-mail: titkarsag@nagycenk.hu honlap: www.nagycenk.hu F er t ő b o z K ö z s é g Ö n k o m á

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2013. november 29.-i ülésének J E G Y Z

Részletesebben

Napirend: Előadó: 1. Kőtelek és Szászberek Községek csatlakozása a közoktatási Pollák Tibor

Napirend: Előadó: 1. Kőtelek és Szászberek Községek csatlakozása a közoktatási Pollák Tibor Jegyzőkönyv Készült: Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 19-ei soron kívüli üléséről Jelen vannak: jelenléti ív szerint: Pollák Tibor, Fejes László, Szentiványi András, Tibádné

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Dr. Endrédy Renáta osztályvezető, a Jegyző megbízottja. Henn Sándor képviselő és Ifj. Dallos Zoltán képviselő igazoltan voltak távol.

Jegyzőkönyv. Dr. Endrédy Renáta osztályvezető, a Jegyző megbízottja. Henn Sándor képviselő és Ifj. Dallos Zoltán képviselő igazoltan voltak távol. Balatonszőlős Község Önkormányzata BALATONSZŐLŐS 101/20-21/2013 Jegyzőkönyv Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 13-án, 18:50 órai kezdettel megtartott, kihelyezett

Részletesebben

Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. évi ülés- és munkaterve. Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek:

Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. évi ülés- és munkaterve. Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek: Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. évi ülés- és munkaterve Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek: 1. Jogszabályok által kötelezően előírt napirendi pontok

Részletesebben

KIVONAT. Algyő Nagyközség Képviselő-testület 2014. április 09. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Algyő Nagyközség Képviselő-testület 2014. április 09. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 110/2014.(IV.09.) Kt. határozat Tárgy: 2014. április 09-i rendkívüli testületi ülés napirendjének elfogadása Algyő Nagyközség Képviselő-testülete elfogadja Herczeg József napirendjavaslatát az alábbiak

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február hó 8. napján tartott rendkívüli testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február hó 8. napján tartott rendkívüli testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február hó 8. napján tartott rendkívüli testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. június 28-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. II. félévi munkaterve Előadó : Ottó Péter polgármester

Részletesebben

/2014. ( ) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről

/2014. ( ) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről /2014. ( ) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 10/2013.(V.8.) önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ponty István képviselő (5 fő) Kelemen Dóra kirendeltség-vezető (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Ponty István képviselő (5 fő) Kelemen Dóra kirendeltség-vezető (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 2/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-én 08.00 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

Készült 2013. október 30.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének

Készült 2013. október 30.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének J E G Y Z Õ K Ö N Y V a Kardos Község Önkormányzat Képviselõ-testületének 2013. október 30.-án megtartott ülésérõl. JEGYZÕKÖNYV Készült 2013. október 30.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-i ülésére Tárgy: A polgármester 2016. évi szabadság ütemezésének jóváhagyása Előadó: Sümegi Attila jegyző Előterjesztés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105 1 Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105../2013. Tárgy: Makói Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának felülvizsgálata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14.-én megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14.-én megtartott rendkívüli üléséről. TÉT VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fő u. 88. 96-13/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14.-én megtartott rendkívüli üléséről. 2 TÉT VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ ISKOLA BEVEZETÉSÉNEK INTÉZMÉNYI TAPASZTALATAI

VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ ISKOLA BEVEZETÉSÉNEK INTÉZMÉNYI TAPASZTALATAI XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 EREDMÉNYESSÉG ÉS TÁRSADALMI BEÁGYAZOTTSÁG (TÁMOP 3.1.1. / 4.2.1.) VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ

Részletesebben

Harmosné Végh Mária igazgató

Harmosné Végh Mária igazgató DORNYAY BÉLA ÁLTALÁNOS ISKOLA SALGÓTARJÁN 2005. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ Harmosné Végh Mária igazgató Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata Salgótarján Kassai sor 2. 3100 Tárgy: 2005. éves költségvetési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Város Önkormányzata és a VÜSZI Kht. közötti, parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására

Részletesebben

LfJo. számú előterjesztés

LfJo. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere LfJo. számú előterjesztés I. Tartalmi összefoglaló Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. 2015. évi üzleti

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 2016. ÉVI MUNKATERVE

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 2016. ÉVI MUNKATERVE PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 2016. ÉVI MUNKATERVE 2016. január 26. (kedd) 1./ Javaslat Pilis Város Önkormányzatának az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének I.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pusztavám Község Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 8066 Pusztavám, Kossuth Lajos u. 64-66. Tel, Fax: 22/417-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pusztavám Község Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014.

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő testülete 7 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza:

Tét Város Önkormányzat Képviselő testülete 7 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza: ülésének könyvéből. 14/2012. (II. 22.) Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2012. február 22-ei ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint elfogadja: 1. KKÁMK Művelődési Ház és a Városi Könyvtár

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 4.) Felső tagozatosok néptánc oktatásának támogatása Előadó: Erdei László, a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság elnöke

Jegyzőkönyv. 4.) Felső tagozatosok néptánc oktatásának támogatása Előadó: Erdei László, a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság elnöke Jegyzőkönyv amely készült 2013. március 7. napján 18 óra 33 perckor, Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának a Községháza hivatalos helyiségében

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Az Egészségügyi és Szociális Bizottság 2015. évi munkájáról

BESZÁMOLÓ. Az Egészségügyi és Szociális Bizottság 2015. évi munkájáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu BESZÁMOLÓ Az Egészségügyi és Szociális Bizottság

Részletesebben

K I V O N A T. Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 13-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. 319/2011. (XII.13.

K I V O N A T. Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 13-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. 319/2011. (XII.13. K I V O N A T Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 13-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2012. évi munkatervéhez 319/2011. (XII.13.) határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának 2014. október 6. napján megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának 2014. október 6. napján megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. október 6. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Héri Viktor a bizottság elnöke, Kornis Tibor bizottsági tag, Távolmaradt: Távolmaradását bejelentette:

Részletesebben

KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI 2012. NOVEMBER 30-I EGYÜTTES NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI 2012. NOVEMBER 30-I EGYÜTTES NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE, valamint ÁRTÁND, BOJT, NAGYKEREKI és TOLD KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI 2012. NOVEMBER 30-I EGYÜTTES NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

Részletesebben

Oktatási és Közművelődési Főosztály, /00Í MA - Budapest,

Oktatási és Közművelődési Főosztály, /00Í MA - Budapest, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormám >:at Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat / / / Polgármesteri Hivatal g / ^ihf Vj >X)*\ Oktatási és Közművelődési Főosztály,

Részletesebben

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Kulturális, Oktatási és Ifjúsági Bizottsága 2016. március 23-ai ülésére 2. napirend Tárgya: Nyári napközi szervezése (2016) Előadó: Margruber János jegyző Melléklet:

Részletesebben

Ököritófülpös Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 28-án tartott NYÍLT ülésének:

Ököritófülpös Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 28-án tartott NYÍLT ülésének: Képviselő-testülete ÖKÖRITÓFÜLPÖS Száma:Ö/35-19/2013/ált. Ököritófülpös Nagyközség Önkormányzat 2013. június 28-án tartott NYÍLT ülésének: a./ Jegyzőkönyve:169-től - 172-ig b./ Tárgysorozata: 1-től 4-ig

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: 2014. április 7-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: 2014. április 7-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésről Szám: 7/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. április 7-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésről Jelen vannak: Katona Imre polgármester Geredy

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Nyúl Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. február 6-án megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Nyúl Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. február 6-án megtartott üléséről. Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-5/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyúl Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. február 6-án megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben