A CENTRUMOK, TUDOMÁNYEGYETEMI KAR MŰKÖDÉSI RENDJE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A CENTRUMOK, TUDOMÁNYEGYETEMI KAR MŰKÖDÉSI RENDJE"

Átírás

1 A Debreceni Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 4. számú melléklete A CENTRUMOK, TUDOMÁNYEGYETEMI KAR MŰKÖDÉSI RENDJE Egységes szerkezetben a április 19-i, június 28-i, október 4-i, november 15-i, március 6-i, május 15-i, október 2-i, december 18-i, február 26-i, április 9-i, június 25-i módosításokkal (a módosítások lábjegyzetben jelölve) I. rész Az Agrár-és Műszaki Tudományok Centruma Működési Rendje oldal II. rész Az Orvos-és Egészségtudományi Centrum Működési Rendje oldal III. rész A Tudományegyetemi Karok Működési Rendje oldal Debrecen, június 25.

2 2 I. RÉSZ 1 A DEBRECENI EGYETEM AGRÁR-ÉS MŰSZAKI TUDOMÁNYOK CENTRUMA MŰKÖDÉSI RENDJE PREAMBULUM 2 A Debreceni Egyetem Agrár-és Műszaki Tudományok Centruma (DE AMTC) a debreceni felsőoktatási intézmények integrációja során a Debreceni Agrártudományi Egyetem korábbi egységeinek átalakulásával január 1-jei hatállyal kezdte meg működését. A Debreceni Egyetem alapító okirata szerint az Agrártudományi Centrumot alkotó egységek jogelőd intézményei: a Debreceni Agrártudományi Egyetem, amely a Debreceni Agrártudományi Egyetem létesítéséről szóló évi 20. sz. tvr-el és annak végrehajtásáról szóló 1028/1970. (VIII. 7.) Korm. számú határozattal jött létre az évben létrehozott Országos Felsőbb Gazdasági Tanintézet, majd az tól Debreceni Magyar Királyi Gazdasági Akadémia jogutódaként; és az ennek szervezetében működő, 1947-ben alapított Karcagi Kutatóintézet, továbbá az 1927-ben alapított Nyíregyházi Kutató Központ. 3, 4 A felsőoktatásról szóló évi CXXXIX. törvény (a továbbiakban: Ftv.) 143. (1) és a Debreceni Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 27. (2) bekezdése alapján a képzési, kutatási, agrártudományi feladatok koordinálására a Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar, a Mezőgazdaságtudományi Kar, a DE Balásházy János Mezőgazdasági és Közgazdasági Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium és a Kutatási és Innovációs Központ (KIK) Agrár-és Műszaki Tudományok Centruma keretében működik, részjogkörű költségvetési egységként. 5 A Debreceni Egyetem Agrár-és Műszaki Tudományok Centruma az Ftv. 1. (3) bek. e) pontja és 19. (1) bekezdésében foglaltak alapján, valamint a Debreceni Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 27. (10) bekezdésében megfogalmazott felhatalmazásnak megfelelően az SZMSZ ában meghatározott kereteken belül a DE ATC működésének szabályait az alábbi, egyetemi SZMSZ részét képező működési rendben határozza meg. 1 Módosította a 42/2007. (V.24.) sz. szenátusi határozat; hatályos szeptember 1.-től. 2 Módosította a 42/2007. (V.24.) sz. szenátusi határozat; hatályos szeptember 1.-től. 3 Módosította a 42/2007. (V.24.) sz. szenátusi Határozat; hatályos szeptember 1.-től. 4 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 26-tól. 5 Módosította a 42/2007. (V.24.) sz. szenátusi határozat; hatályos szeptember 1.-től.

3 3 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 6, 7 1. Az egység neve: Debreceni Egyetem Agrár-és Műszaki Tudományok Centruma Angolul: Centre for Agricultural Sciences and Engineering Latinul: Centrum Scientiarum Agriculturae et Technicae Universitatis Debreceniensis Székhelye: 4032 Debrecen, Böszörményi út 138. Logója: a kör alakú kompozíció centrumában az alábbi képelemek találhatók: a kompozíció alsó harmadában egy nyitott könyv, ebből nő ki a felfelé törekvő 7 ágú életfa, amely a tudományban gyökerező és abból kinövő életet szimbolizálja. Alatta a DE AMTC felirat található, ez alatt egy körív darab, ami a feliratot hangsúlyozza. Körben az intézmény latin neve található, alul az alapítás évszámával. Körbélyegzője: Magyar Köztársaság címere, körülötte Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki tudományok Centruma körfelirattal. PIR-törzssszám: AHT-azonosító szám: Adóigazgatási szám: Egységes statisztikai számjel: Szakágazati besorolás: TB törzsszám: Bankszámlaszám: Számlavezető: MÁK A CENTRUM CÉLJAI ÉS FELADATAI (az SZMSZ 27.. (6) bekezdéséhez) 2. (1) A centrum célja a képzési, kutatási, agrártudományi feladatok, továbbá a gazdasági és szervezeti ügyek koordinálása, a DE ATC képviselete az egyetemen belül és kívül. 8 (2) A centrum feladatai különösen: - az integrált felsőoktatás keretében folyó mezőgazdasági, vidékfejlesztési, ipari, graduális és posztgraduális képzés segítése, koordinálása és fejlesztése, a doktori iskolák támogatása, az egységes minőségbiztosítás kialakítása és koordinálása, - a középfokú mezőgazdasági és közgazdasági oktatás segítése, koordinálása, 6 Módosította a 42/2007. (V.24.) sz. szenátusi határozat; hatályos szeptember 1.-től. 6 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től 8 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 26-tól.

4 4 - az oktatás-kutatás-fejlesztés integrált és hatékony egységes megjelenítése, - a magyar agrár- és élelmiszeripari termékek, illetve a régió természeti, közgazdasági, környezeti viszonyainak megfelelő kutatás-fejlesztés, a biológiai megoldások kutatása, biológiai alapok megteremtése, - a tangazdaságok és kutatóintézetek felszereltségének és műszaki színvonalának korszerű, EU- konform kialakítása, - a vidékfejlesztés szakmai bázisának biztosítása, - a szaktanácsadás alapegységeit képező regionális mintagazdaságok, bemutatógazdaságok működtetése, - a mezőgazdasági vállalkozások számára közvetlen és hatékony komplex szaktanácsadás feltételeinek biztosítása, - a termelők, feldolgozók és forgalmazók részére nyújtott szolgáltatások (laborvizsgálatok, informatika stb.), versenyképesség (belföldi értékesítés, exportképesség, környezetvédelem) javítása, - a szakemberképzés oktatási irányainak meghatározása, - a környezetkímélő, energiatakarékos technológiák kidolgozása, a gazdasági egységek műszaki fejlesztési tevékenységének segítése, - az agrár-műszaki szakterülethez tartozó gépesítési tevékenységek fejlesztése. (3) Költségtérítéses szolgáltatásként, illetőleg vállalkozási tevékenységként alapfeladatai sérelme nélkül külső megbízók, megrendelők számára gyakorlati oktatási, kutatási, fejlesztő, szaktanácsadó és egyéb feladatokat is elláthat. (4) A centrum alapfeladatainak eredményesebb ellátása érdekében adományokat fogadhat el. Az adományokból alapokat képezhet, és ösztöndíjat folyósíthat, azt feladatai ellátását segítő alapítványnak, illetőleg közalapítványnak adhatja át. II. FEJEZET A CENTRUM SZERVEZETE ÉS VEZETÉSE A CENTRUM SZERVEZETE (az SZMSZ 28.. (4) bekezdéséhez) 3. (1) A centrum feladatait oktatási és tudományos kutatási szervezeti egységei útján látja el, melyek munkáját szolgáltató és funkcionális szervezeti egységek segítik. (2) A centrumot alkotó oktatási, tudományos kutatási szervezeti egységek: a) Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar (GVK) b) Mezőgazdaságtudományi Kar (MTK) 9, 10 c) 11, 12 d) Kutatási és Innovációs Központ (KIK) - Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézet (DTTI) - Karcagi Kutató Intézet (KKI) 9 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től 10 Hatályon kívül helyezte a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatálytalan július 1-től. 11 Módosította a 8/2009. (II.26.) sz. szenátusi határozat; hatályos február 27-től. 12 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 26-tól.

5 5 - Nyíregyházi Kutató Intézet (NYKI) - Innovációs szervezetek - Kutatási és Fejlesztési Intézet, - Bio-és Környezetenergetikai Intézet, - Logisztikai Koordinációs Központ, - Területfejlesztési Regionális Egyetemi Tudásközpont (TRT) 13, 14 (3) A centrum szolgáltató szervezeti egységei: a) DE Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Agrártudományi Könyvtára b) Felnőttképzési és Távoktatási Központ c) AMTC Informatikai Csoport d) Kollégiumok (Veres Péter Kollégium, Arany Sándor Diákapartman,) e) 15, 16 Észak-alföldi Regionális Szaktanácsadási Központ f) Debreceni Egyetem Balásházy János Mezőgazdasági és Közgazdasági Gyakorló Szakközépiskolája és Kollégiuma 17 (4) A centrum funkcionális szervezeti egységei: a) AMTC Gazdasági Igazgatóság b) Centrumelnöki Hivatal c) Külső Kapcsolatok Központja d) Oktatásszervezési és Minőségbiztosítási Hivatal A CENTRUM VEZETŐ TESTÜLETEI, VEZETŐI 4. A centrum vezetésével kapcsolatos központi feladatokat a) a Centrum Tanács b) a centrum elnöke c) 18 a centrum elnökhelyettesei d) a centrum gazdasági igazgatója e) a Centrumelnöki Hivatal vezetője látják el. 13 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től 14 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 26-tól. 15 Módosította a 17/2007. (VI.28.) sz. szenátusi határozat; hatályos július 1.-től. 16 Módosította a 6/2009. (IV.09.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 10-től. 17 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től 18 Módosította a 17/2007. (VI.28.) sz. szenátusi határozat; hatályos július 1.-től.

6 6 III. FEJEZET A CENTRUM TANÁCS A CENTRUM TANÁCS HATÁSKÖRE (az SZMSZ 29. -ához) 5. (1) A Centrum Tanács a Szenátus által átruházott döntési jogkörét az SZMSZ 13. (7) bekezdése szerint gyakorolja. (2) A Centrum Tanács döntési jogkörét az SZMSZ 29. (2) bekezdése szerint gyakorolja. (3) A Centrum Tanács javaslattételi jogát az SZMSZ 29. (3) bekezdése szerint gyakorolja. (4) A Centrum Tanács vélemény-nyilvánítási jogát az SZMSZ 29. (4) bekezdése szerint gyakorolja. 19 (5) A Centrum Tanács az SZMSZ 29. (4) bekezdésében meghatározottakon túl véleményt nyilvánít: - a centrumelnöki és a centrumelnök-helyettesi pályázatok kiírásáról, - a KIK főigazgatói pályázatokról. A CENTRUM TANÁCS ÖSSZETÉTELE (az SZMSZ 30. -ához) (1) A Centrum Tanács tisztségük alapján hivatalból részt vevő és a kari tanácsok, valamint a Kutatási és Innovációs Központ Tanácsa által választott tagokból áll. A választott tagok közül legalább egy főnek nem oktató, tudományos munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottnak kell lennie. 21 (2) A Centrum Tanácsnak hivatalból tagjai: a) a centrum elnöke, b) a centrum elnökhelyettesei, c) 22 a centrumot alkotó karok vezetői, a Kutatási és Innovációs Központ főigazgatója és igazgatói, d) a karok hallgatói önkormányzatának elnökei, e) a centrum gazdasági igazgatója, f) a centrumelnöki Hivatal vezetője, g) DE Balásházy János Mezőgazdasági és Közgazdasági Gyakorló Szakközépiskolája és Kollégiumának igazgatója. 19 Módosította a (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 26-tól. 20 Módosította a 8/2009. (II.26.) sz. szenátusi határozat; hatályos február 27-től. 21 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 26-tól. 22 Módosította a 8/2009. (II.26.) sz. szenátusi határozat; hatályos február 27-től.

7 7 A hivatalból résztvevő Centrum Tanács tagok mandátuma hivatali tisztségük idejére szól. 23, 24 (3) Az Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumát alkotó karok, és a Kutatási és Innovációs Központ Tanácsa saját tagjaik közül a következők szerint jogosultak Centrum Tanács tagokat választani: a) GVK, MTK,, 3-3 fő, KIK 6 fő. A választott Centrum Tanács tagok mandátuma a kari, intézményi tanácstagi mandátumukkal együtt jár le. 25 (4) A KIK köteles egy választott tagját a nem oktató, tudományos kutató munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottak közül választani. 26, 27 (5) A Centrum Tanács állandó meghívottjai: a) az egyetem rektora, b) a centrum területén működő reprezentatív szakszervezetek vezetője, c) a Közalkalmazotti Tanács elnöke, d) a centrum jogi képviselője, e) a centrum gazdasági igazgatóhelyettese, f) a kollégiumok igazgatói, g) a Felnőttképzési és Távoktatási Központ igazgatója, h) DE ENK Agrártudományi Könyvtárának igazgatója, i) Oktatásszervezési és Minőségbiztosítási Hivatal vezetője, 28, 29 j) Észak-alföldi Regionális Szaktanácsadási Központ igazgatója, k) Külső Kapcsolatok Központjának vezetője, l) Karok igazgatási vezetői, m) AMTC Informatikai Csoport vezetője. n) KIK Innovációs Szervezetek egységeinek vezetői. (6) a) A Centrum Tanács tagját vissza kell hívni, ha jogerős bírósági büntetésben részesült, és visszahívható, ha - fegyelmi büntetésben részesült, - egy tanévben a tanácsülések több mint feléről indokolatlanul hiányzott, - választói a munkájával nincsenek megelégedve. b) A visszahívást kezdeményezheti: - a Centrum Tanács elnöke, - a megválasztó kari, intézeti tanácstagok legalább 33%-a. A visszahívást az okok megjelölésével írásban kell kezdeményezni. 23 Módosította a 8/2009. (II.26.) sz. szenátusi határozat; hatályos február 27-től. 24 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 26-tól. 25 Módosította a 8/2009. (II.26.) sz. szenátusi határozat; hatályos február 27-től. 26 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től 27 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 26-tól. 28 Módosította a 17/2007. (VI.28.) sz. szenátusi határozat, hatályos július 1.-től. 29 Módosította a 6/2009. (IV.09.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 10-től.

8 8 c) A visszahívásról a kezdeményezéstől számított 14 napon belül a választásra jogosultak döntenek. A szavazás titkosan, szótöbbséggel történik. A szavazás érvényességéhez a jogosultak 2/3-ának jelenléte szükséges. A CENTRUM TANÁCS MŰKÖDÉSE (az SZMSZ 31. -ához) 7. (1) Ha olyan sürgős döntésre van szükség, mely nem teszi lehetővé az ülés időben történő összehívását, vagy a sürgősen megtárgyalandó téma nem indokolja az ülés öszszehívását, kivételes esetben elektronikus úton is lehetőség van a tanács tagjai véleményének beszerzésére. Ebben az esetben az előterjesztést, a határozati javaslatot minden tanácstagnak elektronikus úton meg kell küldeni a szavazási határidő (év, hó, nap, óra) és a szavazás helyét jelölő weblap-cím pontos megjelölésével. A szavazatokat a Centrum Tanács titkára, valamint a Centrum Tanács elnöke által kijelölt egy tanácstag hitelesíti. A szavazás eredményéről a tanácsot a legközelebbi ülésén tájékoztatni kell. Titkos szavazást igénylő kérdéseknél biztosítani kell a titkosság feltételeit. (2) A tanács üléseiről jegyzőkönyv és hangfelvétel készül, ez utóbbit 1 évig meg kell őrizni. (3) A Centrum Tanács titkári feladatait a Centrumelnöki Hivatal vezetője látja el. A CENTRUMTANÁCS BIZOTTSÁGAI (az SZMSZ 32. -ához) 8. (1) A centrum feladatok hatékonyabb ellátása, a döntések előkészítése érdekében a Centrum Tanács állandó bizottságokat tart fenn. A tanács állandó bizottságai: - Gazdasági Bizottság - Minőségbiztosítási Bizottság 30 - Promóciós Bizottság - Gyakorlati Oktatási Bizottság - Stratégiai Bizottság - Tudományos Bizottság - Lakásügyi és Szociális Bizottság - Társadalmi Tanácsadó Testület - Agrártudományok Doktori Tanács - Karközi Habilitációs Bizottság (2) A Centrum Tanács által létrehozott bizottságok tagjait, elnökét a centrumelnök javaslatára a Centrum Tanács választja legfeljebb a centrumelnök mandátumának időtartamára. 30 Módosította a 10/2007. (IV.19.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 20.-tól.

9 9 (3) A bizottságok az SZMSZ keretei között - saját maguk alkotják meg ügyrendjüket, melyet a Centrum Tanács hagy jóvá. (4) A Centrum Tanács bizottságai évente egy alkalommal beszámolnak tevékenységükről a Centrum Tanácsnak. (5) A Centrum Tanács egy-egy feladat ellátására ad hoc bizottságokat is létrehozhat. Ezen bizottságok feladatuk végrehajtását követően kötelesek a Centrum Tanács előtt beszámolni. GAZDASÁGI BIZOTTSÁG (1) A Gazdasági Bizottság a Centrum Tanács döntés-előkészítő, tanácsadó testülete, melynek feladata az AMTC gazdasági működésének koordinálása. 32 (2) A bizottság feladatai különösen: a) részt vesz a centrum gazdasági stratégiájának kialakításában b) javaslatot tesz a centrum belső gazdálkodásának szabályozására c) elemzi a szervezeti egységek gazdálkodását, javaslatot tesz azok javítására d) véleményezi a centrum éves költségvetését és annak végrehajtásáról szóló beszámolót e) részt vesz a centrum gazdasági információs rendszerének működtetésében, és a fejlesztési feladatok megfogalmazásában. (3) A bizottság összetétele: - a bizottság elnöke: a centrum gazdasági igazgatója - titkára: a centrum gazdasági igazgatóhelyettese - 33 tagjai: centrumelnök a centrumot alkotó karok dékánjai, a KIK főigazgatója, a KIK gazdasági referense, Debreceni Egyetem Balásházy János Mezőgazdasági és Közgazdasági Gyakorló Szakközépiskolája és Kollégiuma a centrumot alkotó karok hallgatói önkormányzatának képviselői. MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI BIZOTTSÁG 10. (1) A Minőségbiztosítási Bizottság a Centrum Tanács döntés-előkészítő, tanácsadó testülete. (2) A bizottság feladata: az egységes minőségbiztosítás kialakításával kapcsolatos döntések előkészítése. (3) A bizottság összetétele: 31 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től 32 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 25-től. 33 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 26-tól.

10 10 34, 35 - a bizottság elnöke: stratégiai centrumelnökhelyettes - titkára: az Oktatásszervezési és Minőségbiztosítási Hivatal vezetője - 36 tagjai: a karok dékánjai, a KIK főigazgatója, a karok minőségügyi felelősei, egy fő a KIK részéről a DE Balásházy János Mezőgazdasági és Közgazdasági Gyakorló Szakközépiskolája és Kollégiuma képviseletében 1 fő hallgatói önkormányzatok képviselői. 37 PROMÓCIÓS BIZOTTSÁG 11. (1) A Promóciós Bizottság döntés-előkészítő, tanácsadó testület. (2) A bizottság feladata: a promóciós feladatokkal kapcsolatos döntések előkészítése. (3) A bizottság összetétele: - a bizottság elnöke: centrumelnök - 38 titkára: a KIK egy képviselője - tagjai: a karok dékánjai a karok promóciós bizottságainak elnökei. GYAKORLATI OKTATÁSI BIZOTTSÁG 12. (1) A Tangazdasági és Gyakorlati Oktatási Bizottság a Centrum Tanács tanácsadó testülete. (2) A bizottság feladata: részt vesz a karokon folyó gyakorlati oktatási képzés koordinálásában, javaslatot tesz a gyakorlati képzés feltételeinek kialakítására. 39 (3) A bizottság összetétele: - a bizottság elnöke: a centrumelnök - titkára: a DTKIK termelési igazgatója - 40 tagjai: a karok oktatási dékánhelyettesei szakfelelős tanszékek képviselői (karonként 2 fő) AMTC Gyakorló gazdasága és 41 "Mintagazdasága" kitüntető címben részesült gazdálkodó és egyéb szervezetek képviselői (2-3 fő) DE Balásházy János Mezőgazdasági és Közgazdasági Gyakorló Szakközépiskolája és Kollégiuma hallgatói önkormányzatok képviselői 34 Módosította a 10/2007. (IV.19.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 20.-tól. 35 Módosította a 6/2007. (XI.15.) sz. szenátusi határozat; hatályos november 16.-tól 36 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 26-tól. 37 Beiktatta a 10/2007. (IV.19.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 20.-tól. 38 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 26-tól. 39 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től 40 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 26-tól. 41 Beiktatta a 10/2007. (IV.19.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 20.-tól.

11 11 STRATÉGIAI BIZOTTSÁG 13. (1) A Stratégiai Bizottság a Centrum Tanács döntés-előkészítő, tanácsadó testülete. (2) A bizottság feladata: javaslatot tesz az intézmény stratégiai és intézményi fejlesztési tervére, figyelemmel kíséri annak megvalósulását. 42, 43, 44 (3) A bizottság összetétele: - a bizottság elnöke: centrumelnök - titkára: startégiai centrumelnök-helyettes - 45 tagjai: a karok, és a KIK képviselői (1-1 fő) DE Balásházy János Mezőgazdasági és Közgazdasági Gyakorló Szakközépiskolája és Kollégiuma képviseletében 1 fő AMTC Gazdasági Igazgatóság képviselője HÖK képviselője (1 fő) TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁG 14. (1) A Tudományos Bizottság a Centrum Tanács döntés-előkészítő, tanácsadó testülete. (2) A bizottság feladata: az egyetem részére felajánlott szellemi termékek, újítások, szabadalmak, fajták véleményezése. Javaslat tudományos címek és kitüntetések odaítélésére, valamint a centrum vezetése által meghatározott egyéb döntések előkészítésében való részvétel. (3) A bizottság összetétele: - a bizottság elnöke: 46 tudományos centrumelnök-helyettes - titkára: 47 Centrumelnöki Hivatal munkatársa - 48 tagjai: a karok tudományos diákköri tanácsának elnöke a karok, KIK képviselői (2 fő) a karok, KIK MTA doktorai PhD hallgatók képviselője (1fő) LAKÁSÜGYI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁG 15. (1) A Lakásügyi és Szociális Bizottság a Centrum Tanács állandó bizottsága. (2) A bizottság feladata: a) dönt az egyetem költségvetésében a közalkalmazottak lakáshoz jutásának és lakásfelújításának támogatására elkülönített pénzalap felhasználásáról. 42 Módosította a 10/2007. (IV.19.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 20.-tól. 43 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től 44 Módosította a 6/2007. (XI.15) sz. szenátusi határozat; hatályos november 16-tól 45 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 26-tól. 46 Módosította a 6/2007. (XI.15.) sz. szenátusi határozat, hatályos november 16-tól 47 Módosította a 6/2009. (IV.09.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 10-től. 48 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos július 1-től.

12 12 b) a kérelmezők szociális körülményeinek mérlegelésével dönt a közalkalmazottak részére kifizethető támogatás összegéről és a támogatás visszafizetésének időtartamáról. 49 (3) A bizottság összetétele: - a bizottság elnöke: AMTC Szakszervezeti Bizottság titkára - titkára: AMTC Szakszervezeti Bizottság előadója - 50 tagjai: karok dékánjai, a KIK főigazgatója és a KIK főigazgatója által kijelölt egyik igazgató DE Balásházy János Mezőgazdasági és Közgazdasági Gyakorló Szakközépiskolája és Kollégiuma képviseletében 1 fő - tanácskozási joggal részt vesz: az AMTC jogi képviselője. TÁRSADALMI TANÁCSADÓ TESTÜLET 16. (1) A Társadalmi Tanácsadó Testület társadalmi-gazdasági szféra képviselőiből és külső szakemberekből álló testület. (2) A testület feladata: a) a társadalmi-gazdasági igények kielégítésére irányuló egyetemi tevékenység figyelemmel kísérése, értékelése b) a centrum stratégiai, intézményfejlesztési tervének véleményezése c) munkaerő-piaci elvárások előrejelzése d) az oktatás, különösen a gyakorlati képzés fejlesztési irányainak véleményezése e) alkalmazott kutatási irányok véleményezése f) térségi kötődés, valamint az egyetemi és a vállalkozói szféra közötti kapcsolatok erősítése (3) A bizottság összetétele: 51 - a bizottság elnöke és társelnöke: a centrum karaival szoros szakmai kapcsolatot fenntartó, gazdálkodó szervezet vezetője - titkára: a Centrumelnöki Hivatal vezetője - tagjai: az agrár- és műszaki tudományok terén, illetve a képzésünket érintő területeken elismerést szerzett szakemberek - gyakorlati képző helyek képviselői (2-3 fő) AGRÁRTUDOMÁNYOK DOKTORI TANÁCS 17. Az egyetemen doktori tanács és tudományterületi doktori tanácsok működnek. Az Agrártudományok Doktori Tanács az SZMSZ és az egyetemi Doktori Szabályzat alapján látja el feladatait. 49 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től 50 Módosította a 9/2009. (VI.25.) sz. szenátusi határozat; hatályos június 26-tól. 51 Módosította a 10/2007. (IV.19.) sz. szenátusi határozat, hatályos április 20.-tól.

13 13 KARKÖZI HABILITÁCIÓS BIZOTTSÁG A Karközi Habilitációs Bizottság az AMTC karainak közös bizottsága. Feladatait az SZMSZ és az egyetemi Habilitációs Szabályzat alapján látja el. IV. FEJEZET A CENTRUM ELNÖKE (az SZMSZ 33. -ához) (1) A centrumot rektorhelyettesi jogkörben a centrumelnök vezeti. A centrumelnök az AMTC képviselője. (2) A centrumelnököt a Centrum Tanács választja, a rektor bízza meg és menti fel. A megbízás időtartama 4 év, amely megszakítás nélkül egyszer, pályázat alapján újraválasztással megismételhető. (3) A centrumelnök felett a munkáltatói jogkört a rektor gyakorolja. A CENTRUMELNÖK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 20. A centrumelnök az Ftv-ben meghatározott, valamint a rektortól átruházott és egyéb jogszabályokban előírt feladat- és hatáskörét az SZMSZ 33. -a szerint látja el. 52 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től 53 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től

14 14 A CENTRUMELNÖK VÁLASZTÁSÁNAK RENDJE 21. (1) A centrumelnököt a rektor által kiírt pályázat alapján a Centrum Tanács választja. A tanács döntése előtt meghallgatja a megbízásra pályázókat, akiknek ezen alkalomból ismertetniük kell szakmai programjukat. (2) A centrumelnök megválasztásához a Centrum Tanács akkor határozatképes, ha tagjainak több mint 60%-a jelen van. A szavazás titkos és szavazólapon történik. A centrumelnök megválasztásához a jelen lévő tanácstagok több mint 50%-ának támogató szavazata szükséges. (3) (4) Ha kettőnél több személy közül kell választani, és az első szavazáskor egyik jelölt sem kapta meg a szükséges szavazatot, újabb szavazást kell tartani oly módon, hogy a második fordulóban a legkevesebb szavazatot kapott jelölt nem vesz részt. Amennyiben legkevésbé támogatott helyen szavazategyenlőség van, akkor szavazást kell tartani arról, hogy ki vegyen részt az újabb fordulóban. Ezen elv szerint a szavazást mindaddig folytatni kell, amíg két jelölt marad. Amennyiben ezen fordulóban egyik jelölt sem kapja meg a szükséges szavazati arányt, a pályázatot eredménytelenek kell nyilvánítani és új pályázat kiírását kell kezdeményezni. A CENTRUMELNÖK VISSZAHÍVÁSA 22. (1) A Centrum Tanács kezdeményezheti a megbízási idő lejárta előtt a centrumelnök visszahívással történő felmentését. A felmentést az okok megjelölésével írásban kell kezdeményezni, és az akkor érvényes ha a tanácstagok több mint 50%-a aláírta és a tanácsülés kért időpontja előtt legalább 8 nappal a rektorhoz eljuttatták. (2) Az indítványról a Centrum Tanács a tanácstag korelnök elnökletével a rektor és a centrumelnök jelenlétében vitát folytat. A visszahívás akkor érvényes, ha azzal a tanács tagjainak 2/3-a egyetért. A CENTRUMELNÖK-HELYETTES (az SZMSZ 34. -ához) (1)A centrumelnököt munkájában tudományos és srtatégiai elnökhelyettes segíti. 55 (2)A centrumelnök-helyettesek megbízásának időtartama a centrumelnöki megbízás időtartamával azonos és egyszer, pályázat alapján megismételhető. 54 Módosította a 17/2007. )VI.28.) sz. szenátusi határozat; hatályos július 1.-től. 55 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től

15 15 V. FEJEZET A CENTRUM GAZDÁLKODÁSI JOGOSULTSÁGAI (1)A centrum gazdálkodásának részletes szabályait a Debreceni Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata, a Gazdálkodási Szabályzat és a DE AMTC gazdálkodási rendje tartalmazza. (2) A centrum: - nem önálló jogi személy, - a rendelkezésére bocsátott előirányzatok vonatkozásában intézményi alköltségvetéssel rendelkezik, - részjogkörű költségvetési egységként működik, - kincstári számlával rendelkezik, - az alábbi bevételi és kiadási előirányzatai felett teljes jogkörrel rendelkezik: - az Ftv (2) bekezdésében meghatározott feladatokhoz tartozó valamennyi előirányzat, - valamennyi saját bevétel, - pályázatok, programfinanszírozott témák támogatása, - átvett pénzeszközök, - a feladatellátáshoz kapcsolódó minden egyéb bevétel. (3) A centrumot teljes körűen megillető állami támogatás összegét a Szenátus határozza meg a DE költségvetésének elfogadásakor. 57 (4)A Debreceni Egyetem által az AMTC részére meghatározott költségvetés szervezeti egységek részére történő felosztásáról a centrum gazdasági igazgatóság javaslatára a Centrum Tanács dönt. A Centrum Tanács által a karok és intézetek részére meghatározott költségvetési előirányzatok alapján a szervezeti egységek saját költségvetést készítenek. A CENTRUM GAZDASÁGI IGAZGATÓSÁGA (az SZMSZ 35. -ához) 25. (l) A centrum gazdálkodási tevékenységét az Egyetem Gazdasági Főigazgatóságán belül működő Gazdasági Igazgatóság látja el, melynek élén a gazdasági igazgató áll. Az Igazgatóság az Egyetem és a Centrum szervezeti egységeivel együttműködve részt vesz azok döntéseinek végrehajtásában. 58 (2) A Gazdasági Igazgatóság a centrumelnök jóváhagyásával maga alakítja ki szervezetét. 56 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től 57 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től 58 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től

16 16 Az Igazgatóságon belül az alábbi egységek működnek: 1. A gazdasági igazgató szakmai felügyeletével: - Titkárság, Közvetlenek, 59 - KIK Gazdasági Egység, = Kutatási Csoport, = Termelési Csoport. 2. Általános és stratégiai igazgatóhelyettes szakmai felügyeletével: - Kontrolling Osztály - Humánerőforrás Gazdálkodási Osztály - Fejlesztési Osztály - Üzemeltetési Osztály Közgazdasági igazgatóhelyettes szakmai felügyeletével - Pénzügyi Osztály = Költségvetési Csoport - Pályázati Osztály - Eszközgazdálkodási Osztály = leltárellenőrzési Csoport - Leltárellenőrzési Csoport (3) A Gazdasági Igazgatóság a gazdasági igazgató szakmai irányításával és ellenőrzésével végzi feladatait. (4) A Gazdasági Igazgatóság feladatai: - a centrum és a centrumot létrehozó karok (továbbiakban: centrum) rendelkezésére bocsátott előirányzatok terhére kiadások teljesítése és bevételek beszedése, - centrum munkaerő- és bérgazdálkodás a centrumvezetés döntése értelmében, - centrum készletgazdálkodás az egyetemre érvényes, közbeszerzési és központosított közbeszerzési előírások figyelembevételével a centrumvezetés döntése értelmében, - centrum hatáskörébe tartozó beruházási és átalakítási tevékenység tervezése, lebonyolítása a centrumvezetés döntése értelmében, - a centrum egyéb felújítási és karbantartási tevékenység tervezése, lebonyolítása a centrumvezetés döntése értelmében, - a centrum üzemeltetési feladatok ellátása a centrumvezetés döntése értelmében, - vagyonhasználat és gazdálkodás a rendelkezésébe került valamennyi vagyontárgyra vonatkozóan a centrumvezetés döntése értelmében, - a centrum gazdasági eseményeinek rögzítése az Egyetem által kialakított egységes számviteli rendszerben, a számvitel-politikai előírásoknak megfelelően, - a gazdasági eseményekről a felügyeleti szerv és az Egyetem elvárásai szerinti időpontban és tartalommal beszámoló készítése, amely az Egyetem beszámolójának is részét képezi. 59 Beiktatta a 6/2009. (IV.09.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 10-től. 60 Módosította a 6/2009. (IV.09.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 10-től.

17 17 - információszolgáltatás a Centrum, az Egyetem, a felügyeleti szerv és egyéb hatóság elvárásainak megfelelően. - együttműködés a centrum karaival és egyéb szervezeti egységeivel, - részvétel a centrumot érintő projektek, fejlesztések megvalósításában, - részvétel a centrumot érintő pályázatok előkészítésében és végrehajtásában, - az Igazgatóság minőségügyi rendszerének működtetése. (5) Az Igazgatóság ügyrendjét maga alkotja meg és a gazdasági főigazgatóval egyetértésben a centrumelnök hagyja jóvá. VI. FEJEZET A CENTRUMELNÖKI HIVATAL 26. (1) A centrumelnököt és a Centrum Tanácsot tevékenységükben, az ülések előkészítésében, a határozatok végrehajtásában, a szervezeti egységek tevékenységének koordinálásában a Centrumelnöki Hivatal segíti. (2) A Centrumelnöki Hivatal tevékenységét hivatalvezető irányítja, akit a Centrum Tanács véleményének meghallgatásával a centrum elnöke nevez ki, illetve ment fel. 61, 62 (3) 63 (4) A hivatal részletes feladatait a hivatal ügyrendje tartalmazza. A CENTRUMELNÖKI HIVATAL VEZETŐJE (1)A centrumelnöki hivatalvezető a centrumelnöknek közvetlenül alárendelt vezető, aki felett valamennyi munkáltatói jogkört a centrumelnök gyakorol. A vezetői megbízás pályázat útján tölthető be és 5 évre szól, mely több alkalommal meghosszabbítható. 65 (2) A Centrumelnöki Hivatal vezetője a) irányítja a Centrumelnöki Hivatal igazgatási és ügyviteli tevékenységét, b) igazgatási kérdésekben segíti a centrumelnök munkáját, c) a Centrum Tanács titkáraként részt vesz az ülések előkészítésében, szervezi és figyelemmel kíséri a határozatok végrehajtását, gondoskodik arról, hogy az érintett egységek és személyek a döntéseket, határozatokat megismerjék. d) a Centrumelnöki Hivatal tevékenységi köréhez tartozó ügyekben a centrumelnök megbízásából aláírási és kiadmányozási joggal rendelkezik, a hivatal költségvetési keretéből utalványozási joga van, 61 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től 62 Hatályon kívül helyezte a 6/2009. (IV.09.) sz. szenátusi határozat; hatálytalan április 10-től. 63 Módosította a 6/2009. (IV.10.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 10-től. 64 Módosította a 10/2007. (IV.19.) sz. szenátusi határozat, hatályos április 20.-tól. 65 Módosította a 4/2008. (III.06.) sz. szenátusi határozat; hatályos március 7-től

18 18 e) munkáltatói jogkört gyakorol a Munkáltatói jogkör gyakorlásának rendje a Debreceni Egyetemen című szabályzatban foglaltak szerint, f) ellátja a Társadalmi Tanácsadó Testület működésével kapcsolatos adminisztratív feladatokat, g) ellátja mindazokat a feladatokat, amelyeket számára az egyetemi szabályzatok, a Centrum Tanácsa és elnöke meghatároznak. (3) A centrumelnöki hivatalvezető tevékenységéről köteles rendszeresen beszámolni a centrum elnökének.

19 19 II. RÉSZ A DEBRECENI EGYETEM ORVOS- ÉS EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI CENTRUM MŰKÖDÉSI RENDJE A január 1-én egyesüléssel létrejött Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara, Egészségügyi Főiskolai Kara, a Népegészségügyi Iskola, valamint a Fogorvostudományi Intézet és a Gyógyszerésztudományi Intézet a Felsőoktatásról szóló évi LXXX. tv ában kapott felhatalmazás alapján létrehozták a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumát (a továbbiakban: Centrum). A Centrumban való részvételt az időközben karrá alakult Intézetek, illetve a Népegészségügyi Iskola is megerősítették. A centrum keretében való működést a Debreceni Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ) 3. (2) bekezdése is kimondja. A Centrum ellátja a felsőoktatásról szóló évi CXXXIX. Törvényben (a továbbiakban Ftv.) meghatározott Klinikai Központ-hoz kapcsolódó egészségügyi szolgáltató funkciókat. A Centrum az Ftv.-ben és a Debreceni Egyetem SZMSZ-ében meghatározott feladatok ellátása érdekében az SZMSZ 27. (10) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a felsőoktatásról szóló évi CXXXIX. tv. és az SZMSZ keretei között, annak mellékletét képező jelen működési rendben határozza meg sajátos szervezeteit, összetételét, működési szabályait. A jelen szabályzat célja, hogy a Centrumot létrehozó karoknak a Centrum feladatai ellátásában való együttműködését tovább erősítse, a feladatok ellátásának szervezeti és gazdálkodási hátterét rögzítse és szabályozza. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK /az SZMSZ 1. (1) bekezdéséhez/ 1. (1) A Centrum neve: Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Angolul: University of Debrecen Medical and Health Science Center Latinul: Universitas Debreceniensis Sedes Scientiarum Medicorum et Santiarium Rövidített neve: DEOEC Székhelye: Debrecen, Nagyerdei körút 98. Címere: Kör alakban pajzs, melynek két oldalán leomló levelek, tetején a hamvaiból újjászülető Főnix madár, közepén Aesculapius ógörög orvosisten kígyósbotja, melynek két oldalán egyenlően elosztva az 1912 felirat, az egész körbevéve

20 20 Körbélyegzője: az Universitas Debreceniensis Sedes Scientiarum Medicorum et Santiarium felirattal középen a Magyar Köztársaság címere, körülötte a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Debrecen felirattal. A CENTRUM SZERVEZETE /az SZMSZ 3. (1) bekezdéséhez/ 2. (1) A Centrum az orvos- és egészségtudományi képzést folytató karok szervezeti egységeit, klinikáit és az egészségügyi szolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb szervezeti egységeit foglalja magába, de feladatai ellátása érdekében saját, centrum hatáskörrel rendelkező szervezeti egységekkel is rendelkezik. (1. sz. melléklet) (2) Az alkotó karok szervezetébe tartozó oktatási, tudományos kutatási és egyéb szervezeti egységek működését, szervezeti felépítését, irányítását a karok működési rendje, a centrum szintű szervezeti egységekkel kapcsolatos szabályokat a jelen működési rend határozza meg. (3) Centrumfeladatot az alábbi egyetemi központi szolgáltató és központi funkcionális egységek részeként működő szolgáltató, funkcionális szervezeti egységek látnak el: 66 a) Oktatási egység: - Gyermekegészségügyi Továbbképző Intézet. b) Funkcionális egységek: - Gazdasági Igazgatóság, - Stratégiai Igazgatóság. c) Szolgáltató egységek: - Centrum Gyógyszertár, - Dietetikai Szolgálat, - Informatikai Igazgatóság OEC Informatikai Csoport, - Klinikai Kutató Központ, - Kórházhigiénés Osztály, 67 - Molekuláris Medicina Kutatóközpont, - OEC Bölcsőde, - OEC Óvoda Idegennyelvi Központ OEC Szakcsoport, 69 - Markusovszky Lajos Kollégium., 70 - Orvostörténeti Gyűjtőhely, 71 - Nemzetközi Oktatási Központ 66 Beiktatta a 11/2007. (IV.19.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 20.-tól. 67 Módosította a 11/2007. (IV.19.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 20.-tól. 68 Beiktatta a 11/2007. (IV.19.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 20.-tól. 69 Beiktatta a 11/2007. (IV.19.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 20.-tól. 70 Beiktatta a 24/2008. (V.24.) sz. szenátusi határozat; hatályos május 15.-től.

21 21 A CENTRUM VEZETÉSE /az SZMSZ 28. (1)-(3) bekezdéséhez/ 3. (1) A Centrum vezető testülete a Centrumot létrehozó karok tanácsaiból álló Centrumtanács, vezetője a centrumelnök. A vezetés munkáját a Gazdasági Igazgatóság, a Stratégiai Igazgatóság, valamint a centrumelnök mindenkori elsőszámú általános helyetteseként az ÁOK dékánja és egyéb funkcionális centrumelnök-helyettesek, valamint a gazdasági igazgató és a stratégiai igazgató segíti. (2) A Centrumtanács mellett állandó és ad hoc bizottságok működnek. A CENTRUMTANÁCS 1. A CENTRUMTANÁCS ÖSSZETÉTELE /az SZMSZ 30. (3) bekezdéséhez/ 4. (1) Az SZMSZ 30. (3) bekezdésében foglaltakon túl a centrumtanács állandó meghívottjai: - a Centrumot létrehozó karok dékáni hivatalának vezetője, - a Centrum főgyógyszerésze, - a Centrum gazdasági igazgatója, - a Centrum jogi képviselője, - a Centrum klinikai főnővére, - a Centrum stratégiai igazgatója, - Nemzetközi Oktatási Központ vezetője, - az OEC Klinikai Menedzsment Operatív Központ vezetője, - az OEC Külső Kapcsolatok Központ vezetője, - az OEC Minőségügyi Központ vezetője, - az Oktatásszervezési Központ vezetője, 72 - az OEC Jogi és Humánpolitikai Központ vezetője. 2. A CENTRUMTANÁCS BIZOTTSÁGAI /az SZMSZ 32. (1) bekezdéséhez/ 5. (1) A centrum-feladatok hatékonyabb ellátása, a döntések előkészítése érdekében a centrumtanács az SZMSZ-ben kötelezően előírt gazdasági-, és minőségirányítási bizottságokkal együtt - az alábbi állandó bizottságokat hozza létre: - Gazdasági Bizottság, - Habilitációs Bizottság, - Klinikai Bizottság, - Környezetvédelmi és -esztétikai Bizottság, - Minőségirányítási Bizottság, - Orvos- és Egészségtudományi Doktori Tanács, 71 Beiktatta a 9/2009. (II.26.) sz. szenátusi határozat; hatályos január 1-től. 72 Beiktatta a 24/2008. (V.15.) sz. szenátusi határozat; hatályos május 15.-től.

22 22 - Promóciós Bizottság, - Szak-és Továbbképzési Bizottság, - Tudományos és Innovációs Bizottság, 73 - Gyógyszerterápiás Bizottság. (2) A Centrum Bizottságok elnökére, nem hallgató tagjaira a centrumelnök a dékánok véleményének, a hallgatói tagokra a dékánok és a hallgatói HÖK elnökök véleményének a kikérését követően tesz javaslatot. A centrum bizottságok összetételére a centrumelnök a karok oktatói létszáma, tudományos és gazdasági teljesítménye figyelembevétel, arányosan köteles javaslatot tenni. (3) A bizottságok tagjainak megbízatása a centrumtanács mandátumának időtartamára szól. A megbízatás többször megismételhető. Az elnök és a tagok megbízatása megszűnik lemondás, valamint 6 hónapnál hosszabb tartós távollét, illetve betegség esetén. A tag tartós akadályoztatása esetén a centrumelnök ugyanarról a karról/szervezeti egységből helyettest jelölhet, akit a centrumtanács választ meg. (4) Ha a bizottság személyi kérdést tárgyal, munkájában nem vehet részt az a tag, aki az érintettel közeli hozzátartozói viszonyban áll, vagy akitől az ügy tárgyilagos elbírálása egyéb okból nem várható el. Utóbbi esetben vita esetén a bizottság dönt. 74 (5) A Klinikai Bizottságon belül Ápolási-, Diagnosztikai-, Gyógyszerterápiás (Antibiotikum)-, Klinikai Etikai Albizottság működik. Gazdasági Bizottság 6. (1) A Gazdasági Bizottság tagjai: - a Centrum gazdasági igazgatója, aki a bizottság elnöke, - a Centrum gazdasági igazgató közgazdasági igazgatóhelyettese, - Nemzetközi Oktatási Központ vezetője, - 11 fő az ÁOK-ról, - 2 fő az EFK-ról, - 1 fő a FOK-ról, - 1 fő a GYTK-ról, - 1 fő a NK-ról, - a Centrumot létrehozó karok hallgatóinak 1 képviselője. A Centrum területén működő szakszervezet és a KAT vezetője állandó meghívottként vesz részt a bizottság munkájában. A bizottság tagjainak megválasztásánál törekedni kell a klinikai, elméleti és diagnosztikai szakmák arányos képviseletére. (2) A Bizottság javaslatot tesz 73 Beiktatta a 9/2009. (II.26.) sz. szenátusi határozat; hatályos január 1-től. 74 Módosította a 11/2007. (IV.19.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 20.-tól.

23 23 - a Centrum működéséhez szükséges gazdasági és műszaki feltételek biztosítására, - a centrum-költségvetés előkészítésére és a költségvetés kereteinek tervszerű felhasználására, - a szociális feladatok ellátására, - a létszám-és bérgazdálkodás elveire, - a munkavédelmi, polgári védelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi feladatok ellátására. (3) A Bizottság figyelemmel kíséri a Centrum gazdasági és gazdálkodási helyzetét, és vizsgálatot kezdeményezhet a gazdasági tevékenység bármely területén. Habilitációs Bizottság 7. (1) A Bizottság tagjai: - a bizottság elnöke, - a karok dékánjai, - az ÁOK 11 képviselője, - az orvos- és egészségtudományi képzést folytató egyetemek 1-1 képviselője. (2) Habilitációs Bizottság tagjainak többségét a Centrumot létrehozó karok egyetemi tanárainak kell alkotnia. (3) A Habilitációs Bizottság elnöke a Centrumot létrehozó karok tudományosan elismert egyetemi tanára. (4) A Habilitációs Bizottság feladatai: kérelemre a habilitációs eljárás megindítása vagy a Habilitációs Szabályzatban meghatározott feltételeket ki nem elégítő kérelem elutasítása, szakértő bizottság (esetleg további szakértők) felkérése, a szakértő bizottság jelentése és ennek megvitatása alapján döntés a habilitáció odaítéléséről, vagy a kérelem elutasításáról, a pályázat visszavonása miatt, vagy az egyéb okból megszakadt eljárás lezárása. (5) A Habilitációs Bizottság döntése ellen csak jogszabálysértés, illetőleg az egyetemi habilitációs szabályzat megsértése miatt lehet helye fellebbezésnek, amelyet az egyetem rektorához kell benyújtani. Klinikai Bizottság 8. (1) A Klinikai Bizottság tagjai: - a Centrum elnöke vagy klinikai helyettese, aki egyben a Bizottság elnöke, - a klinikák és diagnosztikai intézetek igazgatói, - a Centrum főgyógyszerésze, - a Centrum gazdasági igazgatója,

24 24 - a Centrum klinikai főnővére, - a Centrum stratégiai igazgatója, - az OEC Klinikai Menedzsment Központ vezetője, - az OEC Minőségügyi Központ vezetője. 75 A Klinikai Bizottság elnöke egyben az intézményi várólista felelőse is. A Kórházhigiénés Osztály vezetője, a gazdasági igazgató közgazdasági igazgatóhelyettese, a Betegdokumentációs Osztály vezetője és a klinikák klinikai menedzserei állandó meghívottként vesznek részt a bizottság munkájában. (2) A Bizottság dönt: - az illetékes albizottságok összetételéről, - új gyógyító, megelőző vagy diagnosztikus profilok bevezetéséről, vagy ezek megszüntetéséről. (3) Javaslatot tesz: - a Centrum megelőző, gyógyító tevékenységének szakmai, személyi és tárgyi feltételeinek kialakítására, meghatározására, mely javaslatait egyezteti a Gazdasági Bizottsággal, mely bizottság sem tehet e kérdésekben egyeztetés nélkül javaslatot, - a gyógyító munkát jutalmazó kitüntetések odaítélésére. (4) Véleményezi: - a Pro Universitate kitüntetésre szóló javaslatokat, - új klinikák, diagnosztikai intézetek, ezek részlegeinek létesítését, megszüntetését, összevonását, - a klinikákon és diagnosztikai intézetekben az egyetemi, főiskolai tanári, egyetemi, főiskolai docensi pályázatokat, - a klinikákon és diagnosztikai intézetekben a vezetői pályázatokat és a megbízások meghosszabbítását, - a klinikai főorvosi munkakör meghirdetését kezdeményező előterjesztést, a pályázók alkalmasságát, és a pályázók sorrendjét, - a centrum főgyógyszerészi pályázatot, - a centrum főnővéri pályázatot, - az egyetemi magántanári cím adományozását, - a külföldi oktatóknak adományozható címek odaítélését, - a betegellátással kapcsolatos anyagi ellenszolgáltatások Centrumon belüli szabályozását, - a betegellátásban dolgozók illetményével kapcsolatos terveket, elképzeléseket, - a klinikákon és diagnosztikai intézetekben a Professor Emeritus cím adományozására tett javaslatokat, - minden olyan kérdést, amelyben a Centrum és a Centrumot létrehozó karok, vagy ezek vezetői kikérik a Bizottság véleményét. Környezetvédelmi és -esztétikai Bizottság Beiktatta a 7/2007. (XI.15.) sz. szenátusi határozat, hatályos november 16-tól

25 25 (1) A Bizottság 17 tagból áll, akik közül 5 főt nem egyetemi szakértők közül kell választani. (2) Feladatai: - a Centrum környezetvédelmi tevékenységének felügyelete, külön tekintettel a veszélyes,- és kommunálishulladék gazdálkodásra, és minden olyan tevékenységre, amelynek környezetvédelmi aspektusa van, - a természeti környezet védelmének és ápolásának felügyelete, - az épített környezet védelme, különösen a tervezett új épületek látványterveinek minősítése. Minőségirányítási Bizottság 10. (1) A Bizottság tagjai: - a Centrum stratégiai igazgatója, aki a Centrum vezetésében a minőségirányítás képviselője, egyben a Bizottság elnöke, - az OEC Minőségügyi Központ vezetője, (társelnök), - 3 fő az ÁOK-ról, melyből 1 fő a klinikákról, 1 fő a diagnosztikai intézetekből, 1 fő az elméleti intézetekből, - 1 fő az EFK-ról, - 1 fő a FOK-ról, - 1 fő a GYTK-ról, - 1 fő a NK-ról, - a Centrum főgyógyszerésze, - a Centrum klinikai főnővére, - a gazdasági igazgató általános helyettese, - a Kórházhigiénés Osztály vezetője, - az Oktatásszervezési Központ vezetője, - a Centrumot létrehozó karok hallgatóinak 1 képviselője. (2) Feladatai: - az egyetemi minőségbiztosítási rendszerén belül a Centrum minőségbiztosítási rendszerének kidolgozása, ellenőrzése, fejlesztése, a szervezeti egységek minőségbiztosítási munkájának segítése, - a minőségcélok meghatározása, - együttműködés az egyetem minőségbiztosítási igazgatójával. (3) A Bizottság dönt: - saját ügyrendjéről (4) Felügyeli a Centrum minőségfejlesztési célkitűzéseinek megvalósítását. (5) Véleményezi a Centrum, illetve a Centrumot létrehozó karok minőségbiztosítással kapcsolatos tevékenységét, melyen belül 76 Hatályon kívül helyezte a 11/2007. (IV.19.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 20.-tól. 77 Módosította a 11/2007. (IV.19.) sz. szenátusi határozat; hatályos április 20.-tól.

26 26 - előzetesen véleményezi a külső szakértők szerződtetésével kapcsolatos pályázatok kiírását, - az illetékes egységvezető felkérése esetén részt vesz a benyújtott pályázatok értékelésében. (6) Javaslatot tesz: - a Centrum területén, annak egységeiben a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság számára készítendő éves, félidős és cikluszáró teljes akkreditációs tevékenység tartalmi szempontjainak kidolgozására, - a minőségbiztosítási szemlélet adott klinikákon, illetve egyéb szervezeti egységekben való elterjesztésében kiváló személyek jutalmazására. Orvos- és Egészségtudományi Doktori Tanács (a továbbiakban: Doktori Tanács) 11. (1) Tagjai: a Doktori Tanács elnöke, a Doktori Tanács titkára, az OEC tudományos centrumelnök-helyettese, az ÁOK tudományos dékán-helyettese, az akkreditált doktori programok vezetői, az OEC-n dolgozó akadémikusok, a Habilitációs Bizottság elnöke. A Doktori Tanács elnökét az OEC elnöke bízza meg. (2) Feladatai: figyelemmel kíséri a doktorképzést és szükség esetén személyi és szervezeti változtatásokat kezdeményez, véleményezi, majd az EDHT-nak előterjeszti a javaslatokat új doktori iskolák indítására, a tudományterületen működő doktori iskolák módosítására vagy megszüntetésére, valamint a doktori iskola vezetők személyében szükséges változtatásokra; a doktori iskolák tanácsai javaslatára dönt doktori iskolán belül működő doktori programok létesítéséről, továbbá a programvezetők megbízásáról, illetve felmentéséről; a doktori iskolák tanácsainak javaslata alapján dönt új oktatók bevonásáról a már akkreditált doktori iskolákba; dönt a felvételi lehetőségek meghirdetéséről; dönt az ösztöndíjas helyek tudományterületen belüli, doktori iskolák közötti elosztásáról; dönt a doktori iskolákba történő felvételről; dönt a pénzügyi alapok felhasználásáról gondoskodik az előírt nyilvántartások létesítéséről és vezetéséről; dönt a fokozatszerzési eljárásra való bocsátásról; kijelöli a felvételi-, a szigorlati-, a bírálóbizottságok elnökeit és tagjait valamint a szigorlati tárgyakat;

27 27 dönt a doktori fokozat odaítéléséről és a külföldi tudományos fokozatok honosításáról; dönt a kitüntetéses doktorrá avatási eljárás elindításáról. (3) A Doktori Tanács az Orvostudományi Doktori Szabályzat szerint működik. (1) Tagjai: - a Promóciós Bizottság elnöke, - az ÁOK 7 képviselője, - az EFK 1 képviselője, - a FOK 1 képviselője, - a GYTK 1 képviselője, - a NK 1 képviselője. Promóciós Bizottság 12. A hallgatók 1 képviselője állandó meghívottként vesz részt a Bizottság munkájában. (2) A bizottság összetételénél törekedni kell, hogy a Centrumot létrehozó karok szempontjából lényeges elméleti és klinikai szakterületek arányosan legyenek képviselve. (3) Feladatai: - javaslatot tesz a Centrumot létrehozó karokon folyó szakmai, tudományos munka személyi feltételeinek fejlesztési elveire, új szakmai, tudományos profilok kialakításával kapcsolatos személyi feltételek megteremtésére. - felkérés alapján áttekinti a Centrumot létrehozó karokon és az egyes szervezeti egységekben a szakmai és tudományos előmenetel lehetőségeit és rendszerét, javaslatot dolgozva ki a fejlesztés legfontosabb irányaira. - javaslatot tesz egyetemi tanári, egyetemi docensi és klinikai főorvosi felterjesztésekre. A Promóciós Bizottság javaslatának kialakításánál előzetesen konzultál az adott intézet vagy klinika igazgatójával. - véleményezi az intézet- és klinikaigazgatók egyetemi tanári, egyetemi docensi és klinikai főorvosi pályázat kiírására irányuló önálló felterjesztéseit. - véleményezi, hogy az adjunktusi kinevezések megfelelnek-e a felsőoktatási törvényben és az egyetemi szabályzatban előírt követelményeknek. Szak-és Továbbképzési Bizottság 13. (1) A Bizottság tagjai: - a centrumelnök szakképzési ügyekért felelős helyettese, aki a Bizottság elnöke, - az ÁOK Oktatásszervezési Központ igazgatója, aki a Bizottság titkára,

A CENTRUMOK, TUDOMÁNYEGYETEMI KAR MŰKÖDÉSI RENDJE

A CENTRUMOK, TUDOMÁNYEGYETEMI KAR MŰKÖDÉSI RENDJE A Debreceni Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 4. számú melléklete A CENTRUMOK, TUDOMÁNYEGYETEMI KAR MŰKÖDÉSI RENDJE Egységes szerkezetben a 2007. április 19-i, 2007. június 28-i, 2007. október

Részletesebben

2. A 2. (1) bekezdés c) pontja az alábbiak szerint változik:

2. A 2. (1) bekezdés c) pontja az alábbiak szerint változik: Javaslat A munkáltatói jogkör gyakorlásának rendje a Debreceni Egyetemen c. szabályzat módosítására (a módosítások dőlt, aláhúzott betűvel szedve, illetve áthúzva) 1. A bevezető részből törlésre kerül

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE Szeged, 2016. május 30. Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje 1 Munkakör, beosztás, szervezeti egység megnevezése MUNKÁLTATÓI JOGGAL

Részletesebben

A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN

A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN (Egységes szerkezetben az 1.-4. sz. módosítással) 2007. október 4. 2 A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN 1 A

Részletesebben

A Baptista Teológiai Akadémia. Alapító Okirata. Kelt: Budapesten, 2013. január 28.

A Baptista Teológiai Akadémia. Alapító Okirata. Kelt: Budapesten, 2013. január 28. A Baptista Teológiai Akadémia Alapító Okirata Kelt: Budapesten, 2013. január 28. A Magyarországi Baptista Egyház Országos Tanácsa a Baptista Teológiai Akadémia, mint egyházi alapítású főiskola alapító

Részletesebben

4/2016. (VI. 30.) kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről

4/2016. (VI. 30.) kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje delegált jogkörök 1 IKT/5-1529/2016. 4/2016. (VI. 30.) i utasítás a Szegedi Tudományegyetem Kancellárját illető munkáltatói jogkörök delegálásának rendjéről A

Részletesebben

A kamarák szerepe a vállalkozások innovatív működésének elősegítésében

A kamarák szerepe a vállalkozások innovatív működésének elősegítésében A kamarák szerepe a vállalkozások innovatív működésének elősegítésében Dunai Péter főtitkár, MKIK 2012. december 5. Nyíregyháza A kamarai tevékenység változásai 2012-ben - Kötelező kamarai regisztráció

Részletesebben

K Ö Z G A Z D A S Á G I, M Ó D S Z E R T A N I É S I N F O R M A T I K A I I N T É Z E T

K Ö Z G A Z D A S Á G I, M Ó D S Z E R T A N I É S I N F O R M A T I K A I I N T É Z E T Szervezeti és Működési Rend 9. melléklete: Közgazdasági, Módszertani és Informatikai Intézet működési rendje 2012. Beosztás K Ö Z G A Z D A S Á G I, S z a b á l y z a t Oldal: 2/7. Készítette Ellenőrizte

Részletesebben

A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya

A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya Széles Ivett hungarikum titkársági koordinátor Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Hungarikum Bizottság Titkársága Előzmények 2012. évi XXX.

Részletesebben

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet Nyíregyházi Főiskola a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

N A P I R E N D. 1.) Beszámoló a lejárt határidejű határozatok Vitális Gábor végrehajtásáról. 2.) 2015. évi munkaterv elfogadása Vitális Gábor.

N A P I R E N D. 1.) Beszámoló a lejárt határidejű határozatok Vitális Gábor végrehajtásáról. 2.) 2015. évi munkaterv elfogadása Vitális Gábor. Román Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 18-i ülésén hozott határozatai 41/2014. (XI. 18.) sz. RNÖ. határozat A Mezőkovácsházi Román Nemzetiségi Önkormányzat a,, kitüntetési díj tárgyában készült

Részletesebben

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet új szervezeti struktúrája és tehetséggondozási feladatvállalásai

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet új szervezeti struktúrája és tehetséggondozási feladatvállalásai Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet új szervezeti struktúrája és tehetséggondozási feladatvállalásai Győr, 2012. október 27. Vezetési struktúra Kelemenné Papp Annamária: gazdasági főigazgató-helyettes

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről 1/2016. (I.28.) BRNÖ határozat Az ülés napirendjéről Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. január 28-i képviselő-testületi ülés napirendjét az alábbiak szerint állapítja

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T Alapítás éve: 1992. Alapító határozat: 434/1992. (XII. 1.) sz. önko. hat. Módosító határozatok: 278/1995. (XII. 20.) sz. önko. hat. 185/1997. (XII. 9.) sz. önko. hat. 177/1998. (VI. 30.) sz. önko. hat.

Részletesebben

Módosító Okirat. Okirat szám: 22/30750-2/2015.

Módosító Okirat. Okirat szám: 22/30750-2/2015. Okirat szám: 22/30750-2/2015. Módosító Okirat A Pestszentlőrinci Csemete Óvoda a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testülete által 2014. március 12.

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S. 1. számú módosítása

M E G Á L L A P O D Á S. 1. számú módosítása A FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL LÉTREHOZÁSÁRÓL ÉS FENNTARTÁSÁRÓL szóló M E G Á L L A P O D Á S 1. számú módosítása Felcsút Községi Önkormányzata Képviselő- testülete, Alcsútdoboz Települési Önkormányzat

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, C Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE ([ ]) a polgári légi közlekedéshez kapcsolódó műszaki követelményeknek és igazgatási eljárásoknak a 216/2008/EK európai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.november 07. napján tartandó soron következő testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.november 07. napján tartandó soron következő testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.november 07. napján tartandó soron következő testületi ülésére Tárgy: - Balatonkenese Város Önkormánynál folyamatban lévő pályázatok,

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZERVEZETI FELELŐSSÉGI RENDSZERÉNEK ÁTTEKINTHETŐ, KÖZÉRTHETŐ LEÍRÁSA

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZERVEZETI FELELŐSSÉGI RENDSZERÉNEK ÁTTEKINTHETŐ, KÖZÉRTHETŐ LEÍRÁSA JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZERVEZETI FELELŐSSÉGI RENDSZERÉNEK ÁTTEKINTHETŐ, KÖZÉRTHETŐ LEÍRÁSA Készült: Az állami operatív program keretében meghirdetett Szervezetfejlesztés a konvergencia

Részletesebben

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ. 5630 Békés, Jantyik u. 1. szóló 1997. évi XXXI. törvény 40. *-a alapján, és a

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ. 5630 Békés, Jantyik u. 1. szóló 1997. évi XXXI. törvény 40. *-a alapján, és a Békés Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. törvény 8.. (5) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján, valamint az államháztartásról évi LXV. törvény 38. * (1)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Város Önkormányzata és a VÜSZI Kht. közötti, parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat

Abony Városi Önkormányzat Abony Városi Önkormányzat P o l g á r m e s t e r é t ő l H-2740 Abony, Kossuth tér 1. 15219/2008. Az előterjesztést készítette: Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály Az előterjesztést megtárgyalta:

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

I. Szenátus munkaterve. A Tudományos Tanács beszámolója a 2015. évi kutatástámogatási pályázatokról Előterjesztő: prof. Dr. Hima Gabriella TT elnök

I. Szenátus munkaterve. A Tudományos Tanács beszámolója a 2015. évi kutatástámogatási pályázatokról Előterjesztő: prof. Dr. Hima Gabriella TT elnök 1 A Szolnoki Főiskola 2016. évi munkaterve I. Szenátus munkaterve II. Érdekegyeztető Tanács munkatervéhez javasolt témák III. Munkatársi Értekezletekre javasolt témák IV. Vezetői Fórumok (vezetői értekezlet,

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 67/2016. (III. 30.) számú. h a t á r o z a t a Lengyel Laura Óvoda Alapító Okiratának módosításáról

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 67/2016. (III. 30.) számú. h a t á r o z a t a Lengyel Laura Óvoda Alapító Okiratának módosításáról ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 444 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(4) 90 000 Fax: (4) 90 00 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 110/2016.

Az előterjesztés száma: 110/2016. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 110/2016. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

LfJo. számú előterjesztés

LfJo. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere LfJo. számú előterjesztés I. Tartalmi összefoglaló Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. 2015. évi üzleti

Részletesebben

ad. 29.225-6/2004. A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM ALAPÍTÓ OKIRATA 2005. január

ad. 29.225-6/2004. A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM ALAPÍTÓ OKIRATA 2005. január ad. 29.225-6/2004. A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM ALAPÍTÓ OKIRATA 2005. január A Budapesti Corvinus Egyetem (a továbbiakban: intézmény) részére az államháztartásról szóló, többször módosított 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

1. A közoktatási intézmény (a továbbiakban: költségvetési szerv) neve: Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium

1. A közoktatási intézmény (a továbbiakban: költségvetési szerv) neve: Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium 2. számú melléklet Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium Alapító Okiratának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege (A Budapest Főváros XII. kerületi Önkormányzat

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben

A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. törvény 8. (2)

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A DEBRECENI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A DEBRECENI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (egységes szerkezetben az 1-28. számú módosításokkal; a módosítások lábjegyzetben jelölve) Debrecen 2013. március 28. 2 A DEBRECENI EGYETEM SZERVEZETI

Részletesebben

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2014.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról melléklettel Helyi építési

Részletesebben

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. évi tervezett munkaterve és munkaprogramja 203/2014(XII.11.) Kt.sz. határozattal elfogadva

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. évi tervezett munkaterve és munkaprogramja 203/2014(XII.11.) Kt.sz. határozattal elfogadva Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. évi tervezett munkaterve és munkaprogramja 203/2014(XII.11.) Kt.sz. határozattal elfogadva 2015. január 29. (csütörtök) 14 óra 3. Előterjesztés

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának. a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának. a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának 1/2016.(01.13.) számú h a t á r o z a t a a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkatervéről A Kulturális

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 126/2007. (V.16.) ÖK. számú H A T Á R O Z A T A. Popovics Zsolt fekve-nyomó versenyző támogatási kérelme

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 126/2007. (V.16.) ÖK. számú H A T Á R O Z A T A. Popovics Zsolt fekve-nyomó versenyző támogatási kérelme 126/2007. (V.16.) ÖK. számú Popovics Zsolt fekve-nyomó versenyző támogatási kérelme A Képviselő-testület támogatja Popovics Zsolt fekve-nyomó sportolót a Sportcsarnok Sport Egyesületen keresztül 30.000

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA AZ EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben) Enying Város Önkormányzatának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. szeptember 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. szeptember 16-i ülésére SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Az előterjesztést megtárgyalta: - Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága - Gazdasági és Városstratégiai Bizottság - Oktatási és Szociális Bizottság - Egészségügyi

Részletesebben

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló 11/2013. (IX.26.) önkormányzati rendelet, egységes szerkezetbe

Részletesebben

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 15-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 15-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 15-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 245/2011.(12.15.) Öh. számú határozata

Részletesebben

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l i: c 2015. évi... törvény Érkezett: 2015 JÚN 0 2. a Budapesten megrendezend ő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015.

Részletesebben

JAVASLAT. Ózd, 2015. április 9. Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke

JAVASLAT. Ózd, 2015. április 9. Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke JAVASLAT a 2015. évi nemzeti ünnepek megrendezésére és egyéb városi rendezvényekkel kapcsolatos feladatok, valamint a testvérvárosi kapcsolatok ápolására előirányzott keretek felosztására Ózd, 2015. április

Részletesebben

Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület

Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület 1152 Budapest Szentmihályi út 171. 3/66b. Kiegészítő melléklet 2015. évről Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Számviteli beszámoló 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról

Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról 1. előterjesztés száma: 125/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő 3. előterjesztést készítésében

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. október 15-i ülésére Tárgy: Családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás feladatának ellátásával kapcsolatos döntések meghozatala

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Az Egészségügyi és Szociális Bizottság 2015. évi munkájáról

BESZÁMOLÓ. Az Egészségügyi és Szociális Bizottság 2015. évi munkájáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu BESZÁMOLÓ Az Egészségügyi és Szociális Bizottság

Részletesebben

Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Alapító Okiratának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege

Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Alapító Okiratának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Alapító Okiratának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege 2. számú melléklet (A Budapest Főváros XII. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM IDEGENNYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK FELADATAIRA ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉRE

SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM IDEGENNYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK FELADATAIRA ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉRE SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM IDEGENNYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK FELADATAIRA ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉRE Miskolc, 2013. 1.1.14. sz. Egyetemi Szabályzat SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM IDEGENNYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK

Részletesebben

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105 1 Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105../2013. Tárgy: Makói Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának felülvizsgálata

Részletesebben

Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 6/1999.(III.31.) ÖKT sz. R E N D E L E T E. helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról

Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 6/1999.(III.31.) ÖKT sz. R E N D E L E T E. helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 6/1999.(III.31.) ÖKT sz. R E N D E L E T E helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról Mosonszolnok Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. I. FÉLÉVI ÜLÉSTERVE

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. I. FÉLÉVI ÜLÉSTERVE BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. I. FÉLÉVI ÜLÉSTERVE 2 Január 24. A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet újraalkotása

Részletesebben

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a Előterjesztő: Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője Ó z d, 2013. július 25. ELŐZMÉNYEK:

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 JOGALKOTÁSI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: A TANÁCS HATÁROZATA a

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Polgármesteri Hivatal 2014. évi nyári- és téli

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015. 32/2015.(II.10.) KT Dunaföldvár Város Képviselő-testülete az önkormányzati beszerzésekre vonatkozó 2015. évi közbeszerzési tervét jóváhagyja. Felhatalmazza a t a tervben szereplő eljárások megindítására.

Részletesebben

Előterjesztés. Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Előterjesztés. Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Előkészítette: Véleményező bizottság: Békés Város Önkormányzata évi belső ellenőrzési tervének elfogadása Tárnok Lászlóné jegyző Juhos Józsefné belső ellenőr Pénzügyi Bizottság Sorszám: III/1 Döntéshozatal

Részletesebben

Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkaterve

Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkaterve Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkaterve Január Február A Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkatervének elfogadása 2016. évi Rendezvénynaptár elfogadása Pécsi Leőwey Klára

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről szóló 17/2007. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról (t e r v e z e

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA

Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.3.10. COM(2014) 147 final Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA az egyrészről az Európai Unió, az Európai Atomenergia-közösség és tagállamaik, másrészről a Moldovai Köztársaság közötti

Részletesebben

Javaslat közalkalmazotti munkáltatói kölcsönkeret felhasználására. Előterjesztő: Szegény Ákos Humán közszolgáltatási osztályvezető

Javaslat közalkalmazotti munkáltatói kölcsönkeret felhasználására. Előterjesztő: Szegény Ákos Humán közszolgáltatási osztályvezető Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat közalkalmazotti munkáltatói kölcsönkeret

Részletesebben

1. Rész: Kollégiumi Hallgatói Bizottság Ügyrendje

1. Rész: Kollégiumi Hallgatói Bizottság Ügyrendje Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Kari Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat 4. melléklet A Kari Hallgatói Képviselet állandó bizottságainak

Részletesebben

2011. évi közhasznúsági jelentése

2011. évi közhasznúsági jelentése KOSSUTH ISKOLA GYŐR A KORSZERŰ SZAKKÉPZÉSÉRT ALAPÍTVÁNY 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 7. 2011. évi közhasznúsági jelentése 1 TARTALOM Tartalom 1. A SZERVEZET ALAPADATAI... 3 2. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ... 4

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2008/2009. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 9-i rendkívüli

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. évi Munkaterve

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. évi Munkaterve Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. évi Munkaterve 2011. január 27. 1. Polgármesteri Hivatal köztisztviselői 2011. évi teljesítménykövetelményeinek alapját képező kiemelt célok meghatározása

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. június 28-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. II. félévi munkaterve Előadó : Ottó Péter polgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Kruppa József Punk

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. évi munkaterv - tervezete

MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. évi munkaterv - tervezete MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. évi munkaterv - tervezete Január Ü L É S S Z Ü N E T 2016. február 10. (szerda) Az előkészítésért felelős szervezeti egység: Polgármesteri Hivatal Kabinet

Részletesebben

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megyei szerepe, jövőbeni céljai. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megyei szerepe, jövőbeni céljai. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megyei szerepe, jövőbeni céljai Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Küzdeni kell, küzdeni kell a hatalom birtokában is, de nem

Részletesebben

2. napirend Szám: 2/162-2/2015. ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK TERVEZETT ÜLÉSEI ÉS NAPIRENDJEI A 2015.évben MUNKATERV I.

2. napirend Szám: 2/162-2/2015. ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK TERVEZETT ÜLÉSEI ÉS NAPIRENDJEI A 2015.évben MUNKATERV I. 2. napirend Szám: 2/162-2/2015. ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK TERVEZETT ÜLÉSEI ÉS JEI A 2015.évben 2015. FEBRUÁR HÓ MUNKATERV I. 1./ A 2015. évi költségvetés elfogadására javaslat

Részletesebben

Tárgy: Javaslat együttműködési megállapodás megkötésére a Szent Kamill Életmentésért Alapítvánnyal

Tárgy: Javaslat együttműködési megállapodás megkötésére a Szent Kamill Életmentésért Alapítvánnyal Előterjesztő: Készítette: Dr. S. Farkas Hajnalka jogi szakreferens Tárgy: Javaslat együttműködési megállapodás megkötésére a Szent Kamill Életmentésért Alapítvánnyal Tisztelt Képviselő-testület! Kazincbarcika

Részletesebben

A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusának 2012. évi ülésrendje és munkaterve

A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusának 2012. évi ülésrendje és munkaterve A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusának 2012. évi ülésrendje és munkaterve Elfogadva a Szenátus 170/2011. (XII.07.) sz. határozatával 2012. január 25. szerda 2. Az Apáczai Csere János Kar beszámolója

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA AZ EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben) Enying Város Önkormányzatának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015.

ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015. ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015. Tárgy: 2016. évi munkaterv Tisztelt Képviselő-testület! Elkészült Csanádpalota város önkormányzat képviselő-testület

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére Szám: 02/79-6/2007 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére 1 4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Monoszló Község Önkormányzatának 2012. évi munkaterve

Részletesebben

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN ALKALMAZANDÓ TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS TANDÍJFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ a 47/2006.(XI.16.), 46/2010.

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására Pályázat száma: 1./A pályázó szervezet megnevezése: 2./ A pályázó szervezet adatai Székhelye, siófoki telephelye: Bankszámlaszáma:

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS IV.KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. ÉVI MUNKATERVE

BUDAPEST FŐVÁROS IV.KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. ÉVI MUNKATERVE BUDAPEST FŐVÁROS IV.KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. ÉVI MUNKATERVE 2012. FEBRUÁR 23. (csütörtök) 15:00 1. Javaslat Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat intézményei és a

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről. Jelen vannak: Varga Ferenc elnök Berta Sándor képviselő Lakatos Antal képviselő

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-42/2014. Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről

Részletesebben

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-i rendes ülésére

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-i rendes ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület beszámolója

Részletesebben

BUDAPESTI M ŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

BUDAPESTI M ŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPESTI M ŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Jóváhagyta a BME Természettudományi Kar Tanácsa 2016. március 9-i ülésén

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

9. NAPIREND Ügyiratszám: 4/2654/2012. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére

9. NAPIREND Ügyiratszám: 4/2654/2012. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére 9. NAPIREND Ügyiratszám: 4/2654/2012. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: A Szociális és Egészségügyi Alapellátási

Részletesebben

Referenciaintézmények feladatai. Kovács Ibolya Foglalkoztatási és Szociális Hivatal kovacsibolya@lab.hu

Referenciaintézmények feladatai. Kovács Ibolya Foglalkoztatási és Szociális Hivatal kovacsibolya@lab.hu Referenciaintézmények feladatai Kovács Ibolya Foglalkoztatási és Szociális Hivatal kovacsibolya@lab.hu Szakmai célok Az állami feladatellátásba került szolgáltatások finanszírozásához kapcsolódó feladatellátáshoz

Részletesebben

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Kulturális, Oktatási és Ifjúsági Bizottsága 2016. március 23-ai ülésére 2. napirend Tárgya: Nyári napközi szervezése (2016) Előadó: Margruber János jegyző Melléklet:

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére Tárgy: A Hajdúhadházi Mikrotérségi Bölcsőde alapító okirat módosításának

Részletesebben

Javaslat: A TANÁCS HATÁROZATA. a tagállamok foglalkoztatáspolitikáira vonatkozó iránymutatásokról

Javaslat: A TANÁCS HATÁROZATA. a tagállamok foglalkoztatáspolitikáira vonatkozó iránymutatásokról EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2011.1.12. COM(2011) 6 végleges 2011/0007 (CNS) Javaslat: A TANÁCS HATÁROZATA a tagállamok foglalkoztatáspolitikáira vonatkozó iránymutatásokról INDOKOLÁS 1. A JAVASLAT HÁTTERE

Részletesebben

2015. június 26-i rendes ülésére

2015. június 26-i rendes ülésére 38. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás megindításának jóváhagyása a Támasz

Részletesebben

Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal. a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján.

Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal. a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján. Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Söjtöri közös Önkormányzati Hivatal Jegyző munkakör betöltésére

Részletesebben