I. fejezet Általános rendelkezések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I. fejezet Általános rendelkezések"

Átírás

1 Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011.(V.02.) Önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról (módosításokkal egységes szerkezetben) Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény 10. (1) bekezdésében, a 25. (3) bekezdés b.) pontjában, a 26. -a, 32. (1) bekezdés b) pontjában a 32. (3) bekezdésében, a 37. (1) bekezdés d.) pontjában, a 38. (1) bekezdés c) pontjában, a 45., 46., a 132. (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján valamint a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8. (4) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról a következőket rendeli el: I. fejezet Általános rendelkezések A rendelet hatálya 1. (1) E rendelet hatálya Tápiószecső Nagyközség közigazgatási területén élő a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény (a továbbiakban Sztv.) 3. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Általános eljárási szabályok 2. (1) E rendelet alkalmazásában a szociális igazgatásról és szociális szolgáltatásokról szóló évi III. tv. fogalom-meghatározásait kell alkalmazni (2) E rendeletben foglalt szociális ellátásokra való jogosultság megállapítása során Sztv.10. (2)-(6) bekezdésében foglaltak az irányadóak. (3) Az Önkormányzat a szociális igazgatási eljárásra az Sztv. és e rendelet eljárási szabályai mellett a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.), a pénzbeli és természetbeli szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet (továbbiakban: R) rendelkezéseit kell alkalmazni. 3. (1) E rendeletben foglalt ellátási formákra az eljárás megindítása kérelemre történhet. A kérelmet írásban az arra rendszeresített formanyomtatvány kitöltésével, a szükséges dokumentumok csatolásával lehet benyújtani. (2) A szociális ellátásra való jogosultság elbírálásához a kérelmező köteles a közös háztartásban élők vagyoni, jövedelmi viszonyairól nyilatkozatot tenni, azokat igazolni. (3) Munkavégzésre irányuló jogviszonyból származó jövedelem igazolása a munkáltató (foglalkoztató) által kiállított igazolással történik. Egyéb jövedelmek igazolása teljes bizonyító erejű magánokirattal fogadható el. Magánszemélyek vállalkozási tevékenységéből (egyéni és társas vállalkozás) származó jövedelemként a Nemzeti Adó-és Vámhivatal által igazolt jövedelmet kell irányadónak tekinteni.

2 4. (1) A benyújtott igazolások, nyilatkozatok tartalmát a Hivatal a.) a Nemzeti Adó - és Vámhivatal b.) a polgárok személyi adat és lakcím nyilvántartó szerv, c.) a helyi gépjármű nyilvántartó, d.) az igazolást kiállító szerv, munkáltató útján ellenőrizheti. Szociális ellátások formái 5. (1) E rendeletben biztosított pénzbeli szociális ellátások formái: a.) 1 b.) aktív korúak ellátása, ba) 2 bb) 3 c.) 4 ca.) cb.) 5 d.) 6 e.) átmeneti segély, f.) temetési segély, (2) Az Önkormányzat által biztosított természetbeli ellátások formái: a.) 7 1 Az 5. (1) bekezdésének a) pontját Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013. (VI. 28.) számú rendeletének 2. (2) bekezdése hatályon kívül helyezte. 2 Az 5. (1) bekezdés b) pontjának ba) alpontját Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat a 13/2012. (IV.01) számú rendeletének 4. -a hatályon kívül helyezte. 3 Az 5. (1) bekezdés b) pontjának bb) alpontját Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 13/2012. (IV. 01.) számú rendeletének 4. -a hatályon kívül helyezte. 4 Az 5. (1) bekezdésének c) pontját Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013. (VI. 28.) számú rendeletének 2. (2) bekezdése hatályon kívül helyezte. 5 Az 5. (1) bekezdés c) pontjának ca) és cb) alpontját Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 13/2012. (IV. 01.) számú rendeletének 4. -a hatályon kívül helyezte. 6 Az 5. (1) bekezdésének d) pontját Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013. (VI. 28.) számú rendeletének 2. (2) bekezdése hatályon kívül helyezte. 7 Az 5. (2) bekezdésének a) pontját Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013. (VI. 28.) számú rendeletének 2. (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

3 aa.) ab.) 8 b.) átmeneti segély c.) köztemetés d.) méltányossági közgyógyellátás Hatáskör 6. (1) A Települési Önkormányzat Képviselő-testülete az Sztv-ben biztosított hatásköreinek gyakorlását kivéve e rendelet 15. (6)-(7) bekezdéseiben foglaltakat a Szociális Bizottságra ruházza át. (2) A jegyző az Sztv-ben meghatározott feltételek szerint a jogosultak számára a) 9 b) aktív korúak ellátását c) 11 - foglalkoztatást helyettesítő támogatás 10 - rendszeres szociális segélyt d) az Sztv (3) bekezdésében foglalt közgyógyellátást e) 13 (3) A Szociális Bizottság az átruházott hatáskörben végzett tevékenységéről évente egyszer a Képviselő-testületnek beszámolni köteles. A szociális ellátások megállapítása 7. (1) A szociális ellátások megállapításáról a hatáskör jogosultja határozattal dönt. (2) A Képviselő-testület által átruházott hatáskörben hozott I. fokú döntés ellen, a döntés 8 Az 5. (2) bekezdés a) pontjának aa) és ab) alpontját Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 13/2012. (IV.01) számú rendeletének 4. -a hatályon kívül helyezte. 9 Az 6. (2) bekezdésének a) pontját Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013. (VI. 28.) számú rendeletének 2. (2) bekezdése hatályon kívül helyezte. 10 A 6. (2) bekezdésének b) pontját Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata a 21/2011. (IV.28.) számú rendeletének 4. -a módosította. 11 A 6. (2) bekezdésének c) pontját Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013. (VI. 28.) számú rendeletének 2. (2) bekezdése hatályon kívül helyezte. 12 A 6. (2) bekezdés d) pontját Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013. (VI. 28) számú rendeletének 2. -a módosította. 13 A 6. (2) bekezdésének e) pontját Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013. (VI. 28.) számú rendeletének 2. (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

4 közlésétől számított 15 napon belül a Képviselő-testülethez intézett fellebbezésnek van helye. (3) A Képviselő-testület (2) bekezdés alapján hozott határozata ellen- jogszabálysértésre való hivatkozással 30 napon belül bírósági felülvizsgálatnak van helye. Az ellátások folyósítása 8. (1) A pénzbeli, természetbeni szociális ellátások folyósítására az R. szabályai az irányadóak. 9. (1) A pénzbeli ellátások kifizetése, az elrendelő határozatban megjelölt személy (személyek) részére címre utalással történik. A pénzbeli ellátás rendkívüli esetben kérelemre, a házipénztárból történő kifizetéssel is teljesíthető. (2) E rendelet alkalmazásában rendkívüli esetnek kizárólag a gyógyszertámogatás minősül. II. fejezet Pénzbeli szociális ellátások (1) 15 Aktív korúak ellátása Foglalkoztatást helyettesítő támogatás (1) Az Sztv ában foglaltakon túl a foglalkoztatást helyettesítő támogatásnak 17 feltétele, hogy a kérelmező köteles lakókörnyezetének rendezettségét e rendeletben foglaltak szerint biztosítani. (2) A lakókörnyezet rendezettségének biztosítása körében az általa életvitelszerűen lakott lakás vagy ház és annak udvara, kertje, járda tisztán tartása, valamint az ingatlan higiénikus állapotának biztosítására irányuló kötelezettségeket kell teljesítenie, függetlenül attól, hogy a lakáshasználat milyen jogcímen áll fenn (tulajdonos, bérlő stb.). (3) A foglalkoztatást helyettesítő támogatásra 18 jogosult személy lakókörnyezetét, abban az esetben kell rendezettnek tekinteni, ha 14 A címet Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013 (VI.28.) számú rendeletének 2. -a hatályon kívül helyezte. 15 Az 10. (1) bekezdését Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013. (VI. 28.) számú rendeletének 2. (2) bekezdése hatályon kívül helyezte. 16 Az alcímet Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 21/2011. (IV.28.) számú rendeletének 3. -a módosította. 17 A 11. (1) bekezdését Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 21/2011. (IV.28.) számú rendeletének 4. -a módosította.

5 a) a fűfélék magassága nem haladja meg a 15 cm-t, b) a gyomnövények mennyisége a hasznosítható terület 15%-ánál nem foglal el több területet, és a magasságuk nem haladja meg a 15 cm-t, c) nincs a heti hulladékszállításra szerződött edényzet /120 literes kuka/ egyszeres űrtartalmánál több felhalmozott háztartási hulladék az udvaron sem szétszórt, sem felhalmozott állapotban, d) a háziállatok tartására megfelelően kialakított hely áll rendelkezésre, melynek a tisztasága is megfelelő nincs nyoma rágcsálóknak és légyinváziónak, nem folyik szét az udvaron a trágyalé-, e) a kerítés olyan állapotú, amely megakadályozza az állatok elkóborlását, a gyerekek járdára, vagy utcára kiszaladását, és a településkép rendezettségét mutatja, f) a tüzelőnek való rendezett formába felhalmozva, és nem szétszórtan található, g) a ház előtti csapadékvíz elvezető árok, vagy csapadékvíz szikkasztó árok tiszta, nincs teledobálva szeméttel, a csapadékvíz lefolyását építési törmelék, föld, és növények nem akadályozzák, h) a ház előtti növényzet nem akadályozza a forgalmat, és a kilátást az úttestre, i) a művelésre alkalmas - nem parkosított földterületen zöldség, gyümölcs, vagy az állatok takarmányozására szánt növényeket termesztenek. (4) A lakóház akkor tekinthető rendezettnek, ha az épület a) tetőfedele (cserép, zsindely stb.) funkcionálisan megfelelő (nem ázik be) b) belső berendezései (bútorok, mosdókagyló, WC, fürdőkád, zuhany,) higiéniája megfelelő (tiszta) c) belső falai/mennyezete, padlója, nyílászárói tiszták. (5) A helyszíni ellenőrzésre a jegyző által kijelölt Tápiószecső Polgármesteri Hivatal köztisztviselője, vagy közterület felügyelője jogosult. - Az ellenőrzést minden foglalkoztatást helyettesítő támogatásra 19 jogosultnál folyamatosan kell végezni. 18 A 11. (3) bekezdését Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 21/2011. (IV.28.) számú rendeletének 4. -a módosította. 19 A 11. (5) bekezdését Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 21/2011. (IV.28.) számú rendeletének 4. -a módosította.

6 (6) Amennyiben bejelentés és annak helyszíni ellenőrzése során, vagy hivatalos tudomásszerzés alapján megállapításra kerül, hogy az e rendeletben megállapított rendezett lakókörnyezetre vonatkozó feltételek nem teljesülnek, abban az esetben a kérelmezőt, illetve a jogosultat annak teljesítésére megfelelő, de legalább ötnapos határidő kitűzésével a jegyző - az elvégzendő tevékenységek konkrét megjelölésével - felszólítja. (7) Annak a kérelmezőnek, foglalkoztatást helyettesítő támogatásra 20 jogosult személynek, akinél a lakókörnyezetre vonatkozó kötelezettségek nem teljesülnek, a foglalkoztatást helyettesítő támogatás 21 az Sztv.36. (2) bekezdésében foglaltak szerint elutasítja, vagy megszünteti. (8) Foglalkoztatást helyettesítő támogatás 22 helyett rendszeres szociális segélyre jogosult az az aktív korúak ellátására jogosult személy, akinek a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal szakértői bizottságának érvényes és hatályos szakvéleménye vagy szakhatósági állásfoglalása alapján egészségkárosodása a 47 %-ot 23 eléri, de nem haladja meg a 49 %-ot, és egészségi állapotára való tekintettel munkavégzésre nem kötelezhető. Rendszeres szociális segély 12. (1) Az Sztv ában meghatározott feltételeken túl a rendszeres szociális segély megállapításának további feltétele, hogy a rendszeres szociális segélyre jogosult személy kivéve a 37. (1) bekezdés a) pontjában foglalt személyeket köteles a települési önkormányzat által kijelölt szervvel együttműködni. (2) A Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Sztv. 37/A. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján együttműködésre kötelezett szervnek a Nagykátai Székhelyű Közös Fenntartású Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot (a továbbiakban Családsegítő Szolgálat) jelöli ki..(3) Az (1) bekezdés szerinti együttműködés azt jelenti, hogy a rendszeres szociális segélyre jogosult személy: a) a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül köteles felvenni a kapcsolatot a Családsegítő Szolgálattal és azzal megállapodást kötni, b) köteles a megállapodásban foglaltakat betartani, c) a beilleszkedést segítő programokban és a csoportos foglalkozásokban, tanácsadásban részt venni, 20 A 11. (7) bekezdését Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 21/2011. (IV.28.) számú rendeletének 4. -a módosította. 21 A 11. (7) bekezdését Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 21/2011. (IV.28.) számú rendeletének 4. -a módosította. 22 A 11. (8) bekezdését Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 21/2011. (IV.28.) számú rendeletének 4. -a módosította. 23 A 11. (8) bekezdését Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013. (VI. 28.) számú rendeletének 1. -a módosította.

7 d) az Sztv - ben előírt felülvizsgálatok során az Önkormányzattal együttműködni. (4) Nem foglalkoztatott személy esetében a rendszeres szociális segély megállapításának, folyósításnak feltétele e bekezdésben meghatározott beilleszkedést segítő programban való részvétel. A beilleszkedést segítő program a rendszeres szociális segélyben részesülő személy szociális helyzetéhez és mentális állapotához igazodva a következőkre terjedhet ki: a) az együttműködésre kijelölt szervvel való kapcsolattartásra, b) a nem foglalkoztatott személy számára előírt egyedi képességeket fejlesztő, vagy életmódot formáló foglalkozáson, tanácsadáson, illetőleg a munkavégzésre történő felkészülési programban való részvételre. (5) Az együttműködésre kijelölt szerv (Családsegítő Szolgálat) jelzi a település jegyzőjének, ha a rendszeres szociális segélyre jogosult személy együttműködési kötelezettségét megszegi. (6) Évente egyszer írásos értékelést készít a beilleszkedést elősegítő program végrehajtásáról. (7) Az a rendszeres szociális segélyre jogosult, aki az együttműködési kötelezettségét megszegi, rendszeres szociális segélyre nem jogosult. (8) Az együttműködés megszegésének esetei: - ha a segélyezett a Családsegítő Szolgálatnál a határozat jogerőre emelkedését követő 15 napon belül nem jelentkezik, a megállapodást nem köti meg, illetőleg akadályoztatása esetén annak okát 8 napon belül hitelt érdemlően nem igazolja, - ha az előírt időpontban nem jelenik meg, és távolmaradását nem igazolja, - ha nem vesz részt a számára előírt foglalkozáson, tanácsadáson, - ha a beilleszkedési programban előírtakat nem hajtja végre /A 26 (1) Az Szt. 38. (2) bekezdése szerinti normatív lakásfenntartási támogatás, valamint a helyi lakásfenntartási támogatás összegének kifizetését havonta, 24 A címet Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013 (VI.28.) számú rendeletének 2. -a hatályon kívül helyezte. 25 A 13. -t Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013 (VI.28.) számú rendeletének 2. -a hatályon kívül helyezte. 26 A 13/A -t Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 21/2011. (IV.28.) számú rendeletének 2. -a iktatta a szövegbe.

8 a) közüzemi és egyéb szolgáltatási díj támogatása esetén a szolgáltató szervezet számlájára történő átutalással, b) a lakhatást szolgáló egyedi kiadás támogatásának esetében a kérelmező részére történő kifizetéssel, c) lakáscélú pénzintézeti kölcsön törlesztő részletének támogatása esetén a pénzintézet részére történő átutalással kell teljesíteni Átmeneti segély 15. (1) A Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Sztv. 45. (1) bekezdésében meghatározott személyeknek átmeneti segélyt nyújt. Átmeneti segélyben kérelemre az a személy részesíthető, aki életkörülményeit figyelembe véve, önmaga vagy családja létfenntartásáról gondoskodni nem tud. A kérelmet e rendelet 2.sz. melléklete tartalmazza. (2) Átmeneti segélyben részesíthető kérelemre az a) akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 200%-át nem haladja meg. b) az egyedül élő személy, illetve gyermekét egyedül nevelő szülő, akinél az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíjminimum 250% - át nem haladja meg. (3) Amennyiben egy határozatban többszöri segélyezés került megállapítására, meg kell határozni a későbbi kifizetések időpontját, valamint a kifizetendő összeget is. (4) Kamatmentes kölcsön (a továbbiakban kölcsön) formájában átmeneti segély ugyanazon személy, illetve család részére évente egy alkalommal maximum ,- Ft összegben adható feltéve, hogy a kölcsön visszafizetése a kedvezményezett részéről biztosított. A törlesztés kezdete a kiutalást követő hónap első napja. (5) Kölcsön visszafizetése biztosított, ha az igénylő igazolja, hogy jövedelemmel rendelkezik, és a megállapított törlesztő részlet visszafizetése nem haladja meg a jövedelem 25%-át. (6) A (4) bekezdéstől eltérően ,- Ft összegű kölcsön biztosítható évi egy alkalommal annak a személynek, családnak, akiknek lakó, illetve lakásingatlanát viharkár, felhőszakadás, elemi csapás érte. 27 A címet Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/201 (VI.28.) számú rendeletének 2. -a hatályon kívül helyezte. 28 Az 14. -t Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013 (VI.28.) számú rendeletének 2. -a hatályon kívül helyezte.

9 (7) Átmeneti segélyként a (6) bekezdés szerinti összegen felül további ,- Ft összegű vissza nem térítendő támogatás is adható. (8) A kölcsön törlesztésének ideje a (4) bekezdés szerinti juttatás esetén az egy évet, míg a (6) bekezdés szerinti támogatás odaítélésénél a két évet nem haladhatja meg. A törlesztés kezdete a kiutalást követő év január 1-je. (9) Átmeneti segély jövedelemhatárra való tekintet nélkül évente egy alkalommal maximum ,-Ft összegben az alábbi rendkívüli méltánylást érdemlő esetekben is adható: a) a családban bekövetkező haláleset, b) 30 napot meghaladó kórházi ápolás, c) súlyos baleset, d) vagy tartós, folyamatos gyógykezelést igénylő betegség esetén. (10) Amennyiben az átmeneti segély iránti kérelem rendkívüli gyógyszersegély megállapítására irányul, azt 3.000,- Ft összeg erejéig azonnal el kell bírálni. Gyógyszerre vonatkozó alkalmankénti segélykérelem esetén csak 30 napnál nem régebbi, a gyógyszertár által kiállított, a gyógyszerköltséget tartalmazó, névre szóló igazolás fogadható el. 16. (1) Jövedelmi és vagyoni helyzet vizsgálata nélkül minden 70. életévét betöltött személy, október hónapban egyszeri pénzbeli, vagy természetbeni támogatásban részesül. (2) Kérelemre annak az egyedül élő, 70.életévét betöltött személynek, aki szemétszállítási szerződéssel rendelkezik, a helyi Önkormányzat Képviselő-testülete a szemétszállítási díj 25% -át megtéríti. (3) A 25 % - os mértékű visszatérítés iránti kérelem II. félévet tekintve január 31. napjáig, I. félévet tekintve július 31. napjáig nyújtható be úgy, hogy kérelmező a befizetett csekkjeivel igazolja az adott félévben, hogy megkötött szerződésének megfelelően, díjfizetési kötelezettségének maradéktalanul eleget tett. Temetési segély 17. (1) Az Sztv a alapján adható temetési segély megállapítása során a kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a mindenkori öregségi nyugdíj háromszorosát. (2) A temető fenntartását ellátó vállalkozó minden év január 15-éig igazolja a helyben szokásos temetési költséget évben a Képviselő-testület helyben szokásos legolcsóbb temetési költségként ,- Ft-ot vesz figyelembe.. (3) Nem állapítható meg temetési segély az Sztv. 46. (2) bekezdésében túl annak a személynek, aki a kérelmet az elhalálozást követő 60. napon túl nyújtja be. (4) A temetési segély összege ,-Ft.

10 III. fejezet Természetben nyújtott szociális ellátások Köztemetés 18. (1) Az Sztv. 48. (3) b) pontjában meghatározott megtérítési kötelezettség alól a Polgármester kérelemre felmentheti azt az eltemettetésre kötelezett személyt, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem éri el a mindenkori érvényes legkisebb öregségi nyugdíj összegét. Közgyógyellátás 19. (1) Méltányossági közgyógyellátásra jogosult az a személy, aki szociálisan rászorult és a havi rendszeres gyógyító ellátás költsége meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 20%-át feltéve, hogy a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj 150%-át, egyedül élő esetében pedig a 200%-át. IV. fejezet Szociális szolgáltatások 20. (1) Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata az arra rászorulónak az Sztv. 86. (1) bekezdésében meghatározott alapszolgáltatásokat az alábbi intézményeiben biztosítja: a) szociális étkeztetés (Idősek Klubja; 2251 Tápiószecső, Dózsa Gy. u. 38.), b) házi segítségnyújtás (Gondozási Központ; 2760 Nagykáta, Petőfi S. u. 4.), c) családsegítés (Nagykáta Székhelyű Közös Fenntartású Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat; 2760 Nagykáta, Szabadság tér 18.). (d) jelzőrendszeres házi segítségnyújtás (Gondozási Központ; 2760 Nagykáta, Petőfi S. u. 4.), e) nappali ellátást nyújtó intézmény keretében az Idősek Klubja (Idősek Klubja; 2251 Tápiószecső, Dózsa Gy. u. 38.), (2) Személyes gondoskodás keretében az alábbi szakosított ellátásokat biztosítja: a) átmeneti elhelyezést nyújtó intézmény. (Gondozási Központ, 2760 Nagykáta, Petőfi S. u. 4.) (3) A Képviselő-testület az Sztv. 86. (1) bekezdésében foglalt kötelezettségének eleget téve a házi segítségnyújtást, jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, és az átmeneti elhelyezést kistérségi szinten a Tápió-vidéki Többcélú Kistérségi Társulással (2760 Nagykáta, Dózsa Gy. u. 19/g) megkötött feladat-ellátási szerződéssel biztosítja a Nagykátai Gondozási Központ Intézmény útján.

11 (4) A Képviselő-testület a családsegítést intézményi társulás keretében létrehozott Nagykátai Székhelyű Közös Fenntartású Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat útján látja el. Szociális étkeztetés 21. (1) A Képviselő-testület a Sztv. 62. (1) bekezdésében foglalt rászorultaknak étkeztetést nyújt. (2) Az étkeztetés igénybevételének szabályaira a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendeletben foglaltak az irányadóak. (3) A szociális étkeztetés térítési díj köteles, a térítési díj összegét e rendelet 4.számú melléklete tartalmazza. Nappali ellátást nyújtó intézmény Idősek Klubja 22. (1) A Képviselő-testület a Sztv. 65/F -ban meghatározott jogosultak részére 20 fő férőhellyel nappali ellátást nyújt. A nappali ellátást intézmény keretében az Idősek Klubjában biztosítja. (2) Az Idősek Klubja alaptevékenysége körében ellátja a szociális étkeztetést, valamint az idősek nappali ellátását. Nappali ellátása keretében lehetőséget ad a közösségi együttlétre, a pihenésre, a személyi tisztálkodásra, a ruházat tisztítására, a meleg étel tálalására, helyben fogyasztására, valamint az információ áramoltatásra. Szükség esetén elvégzi az ellátási területén jelentkező igények felmérését, más szolgáltatási formákhoz történő hozzáférés segítését, tanácsadás biztosítását. (3) Az Idősek Klubjában az alapszolgáltatások térítésmentesek. (4) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéért fizetendő térítési díjakat e rendelet 4. számú melléklete tartalmazza. Házi segítségnyújtás 23. (1) A Képviselő-testület a házi segítségnyújtást kistérségi szinten a Tápió-vidéki Többcélú Kistérségi Társulással (2760 Nagykáta, Dózsa Gy. u. 19/g) kötött feladat-ellátási szerződéssel biztosítja, a Nagykátai Gondozási Központ intézmény útján. Igénylése a 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet mellékletét képző formanyomtatványon történik. (2) A házi segítségnyújtásért térítési díjat kell fizetni, a térítési díj összegét a Tápió-vidéki Többcélú Kistérségi Társulás állapítja meg. Családsegítés 24. (1) Az önkormányzat a családsegítést, intézményi társulás keretében létrehozott Nagykáta Székhelyű Közös Fenntartású Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat (2760 Nagykáta, Szabadság tér 18.) útján látja el helyben a Sülyi út 4. szám alatt.

12 (2) A családsegítés igénybevétele térítésmentes. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 25. (1) Az önkormányzat a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást kistérségi szinten a Tápióvidéki Többcélú Kistérségi Társulással (2760 Nagykáta, Dózsa Gy. u. 19/g) kötött feladat-ellátási szerződéssel biztosítja a Nagykátai Gondozási Központ intézmény útján. (2) A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás térítési díj köteles, a térítési díj összegét a Tápió-vidéki Többcélú Kistérségi Társulás állapítja meg. Átmeneti elhelyezést nyújtó intézmény 26. (1) A Képviselő-testület az Sztv. 80. (3) a) pontjában foglaltak teljesítésére az időskorúak gondozóháza intézmény típust biztosítja, melyet a a Tápió-vidéki Többcélú Kistérségi Társulással (2760 Nagykáta, Dózsa Gy. u. 19/g) kötött feladat-ellátási szerződéssel biztosítja a Nagykátai Gondozási Központ intézmény útján. (2) Az ellátás térítési díj köteles, melynek összegét a Tápió-vidéki Többcélú Kistérségi Társulás állapítja meg. 27. (1) Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata a helyi szociálpolitikai, gyermekvédelmi koncepciók, döntések, a szociális szolgáltatási típusok, formák, rendszerek értékelése érdekében Szociálpolitikai kerekasztalt hoz létre. (2) A Szociálpolitikai Kerekasztal tagjai: a.) b.) c.) d.) Szociális Bizottság elnöke, Polgármesteri Hivatal jegyzője, A Polgármesteri Hivatal szociálpolitikai és gyámügyi előadói, A helyi Gyermekjóléti Szolgálat vezetője. Záró rendelkezések 28. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. (2) E rendelet Tápiószecső Nagyközség Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján 2 napra történő kifüggesztéssel kerül kihirdetésre. (3) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti az egyes szociális ellátásokról szóló 9/2006.(VII.30.) rendelet, valamint a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről és az ezért fizetendő térítési díjakról szóló 6/2010.(IV.30.) önkormányzati rendelet. Tápiószecső,

13 Dr. Baráth Krisztina Bata József jegyző polgármester Záradék. A rendelet kihirdetésre került án. Dr. Baráth Krisztina jegyző

14 1. számú melléklet számú melléklet Átmeneti segély iránti kérelem. Kérelmező neve...lányk.neve:... anyja neve:...szül.helye:... családi állapota:...szül.ideje:... állandó lakcime:...tart. helye:... tart.jogcime:... közös háztartásban élők száma:...fő saját jövedelme:... közös háztartásban élők: név: szül.idő rokoni kapcs:. Jöv: Egyéb ingatlannal rendelkezik-e:... cime:... tul.hányad:...személygépkocsi van-e a tulajdonában:... mióta:... gyártmánya:...tipusa:...évjár.:... A támogatás kérésének indoka: Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. 29 Az 1. számú mellékletet Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 13/2012 (IV.1.) számú rendeletének 4. -a hatályon kívül helyezte.

15 -2-. Tudomásul veszem, hogy a személyes adatok védelméről a közérdekü adatok nyilánosságáról szóló l992. évi LXVI. törvény értelmében e nyilatkozat hozzájárulásnak minősül ahhoz, hogy a kérelmet elbíráló hatóság adataimat kezelje, illetve továbbítsa. Tápiószecső, év...hó...nap... kérelmező aláírása A kérelmemben megjelölt ügyben indult eljárásról a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló Évi CXL. törvény 29. /9/ bek. foglaltak szerinti értesítéssel nem kívánok élni. Tápiószecső, év...hó...nap... kérelmező aláírása

16 3. számú melléklet számú melléklet 31 Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéért fizetendő térítési díjak: Háromszori étkezési térítési díj: ebből Ebéd térítési díja: 488,- Ft + Áfa = 620,- Ft/fő/nap 336,- Ft + Áfa = 428,- Ft/fő/nap Szociális étkeztetési térítési díj jövedelemtől függően: Nyugdíj (Ft) % Napi étkezési térítési díj/ fő ,- Ft + Áfa = 214,- Ft ,- Ft + Áfa = 254,- Ft ,- Ft + Áfa = 294,- Ft ,- Ft + Áfa = 346,- Ft ,- Ft + Áfa = 428,- Ft Időskorúak nappali ellátása: 688,- Ft + Áfa = 874,- Ft/fő/nap 30 A 3. számú mellékletet Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 12/2013 (VI.28.) számú rendeletének 2. -a hatályon kívül helyezte. 31 A 4. számú mellékletet Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata 13/2012 (IV.1.) számú rendeletének 1. melléklete iktatta a rendeletbe

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-42/2014. Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről

Részletesebben

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II.18.) rendelet módosítása

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II.18.) rendelet módosítása Az előterjesztés száma: 34/2016. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs Nagyközség Képviselő-testületének 2016. február 24-én, 18-órakor megtartandó ülésére A szociális ellátások

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2006. február 13-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2006. február 13-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. február 13-i ülésére Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátások térítési díjai megállapításának szabályairól szóló rendelet

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 37/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 37/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 37/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 53/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA AZ EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben) Enying Város Önkormányzatának

Részletesebben

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének. 4/2012.(II.15.) önkormányzati rendelete

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének. 4/2012.(II.15.) önkormányzati rendelete Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 4/2012.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról Sajólászlófalva Község Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. június 26- i ülésére Tárgy: A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő- testületének a pénzbeli és természetben nyújtott szociális

Részletesebben

dr. Veres Margit dr. Bencsik Judit

dr. Veres Margit dr. Bencsik Judit almazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016. (III. 23.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 1/2011. (I. 31.) önkormányzati rendelete

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 1/2011. (I. 31.) önkormányzati rendelete SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2011. (I. 31.) önkormányzati rendelete a szociális rászorultságtól függı pénzbeli és természetbeni ellátásokról Sárospatak Város Képviselı-testülete

Részletesebben

Pári Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 10/2013. (VIII. 2.) önkormányzati rendelete

Pári Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 10/2013. (VIII. 2.) önkormányzati rendelete Pári Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013. (VIII. 2.) önkormányzati rendelete a kezdő vállalkozások támogatásáról, valamint a letelepedési támogatásáról Pári Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Piliscsév község Képviselı-testületének 5/2009.(III.31.) sz rendelete a szociális ellátás helyi szabályairól

Piliscsév község Képviselı-testületének 5/2009.(III.31.) sz rendelete a szociális ellátás helyi szabályairól Piliscsév község Képviselı-testületének 5/2009.(III.31.) sz rendelete a szociális ellátás helyi szabályairól A Piliscsévi Önkormányzat Képviselı Testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV.tv.16.

Részletesebben

(1) A Rendelet 6. -a kiegészül egy további (11) bekezdéssel az alábbiak szerin:

(1) A Rendelet 6. -a kiegészül egy további (11) bekezdéssel az alábbiak szerin: Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/ 2015.(VI. 30.) rendelete a pénzben és természetben nyújtható szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II.24.) rendeletének módosításáról Mezőcsát Város

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. az adósságkezelési szolgáltatásról szóló. 6/2011.(IV.05.) rendelettel módosított

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. az adósságkezelési szolgáltatásról szóló. 6/2011.(IV.05.) rendelettel módosított Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az adósságkezelési szolgáltatásról szóló 6/2011.(IV.05.) rendelettel módosított 3/2010.(IV.28.) rendelete (egységes szerkezetbe foglalt szövege)

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda. J a v a s l a t

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda. J a v a s l a t Ikt. szám: 5817-1/2008. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda J a v a s l a t a szociális ellátások rendjérıl szóló önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Ötvöskónyi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

Galambok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2006. (III.31.) számú Rendelete az önkormányzat által biztosított gyermekvédelmi ellátásokról

Galambok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2006. (III.31.) számú Rendelete az önkormányzat által biztosított gyermekvédelmi ellátásokról Galambok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2006. (III.31.) számú Rendelete az önkormányzat által biztosított gyermekvédelmi ellátásokról Galambok Községi Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. április 28-án a Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat testületi ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. április 28-án a Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat testületi ülésén. Jegyzőkönyv Készült: 2011. április 28-án a Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat testületi ülésén. Az ülés helye: Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme. Jelen vannak

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Intézményfenntartó

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T Alapítás éve: 1992. Alapító határozat: 434/1992. (XII. 1.) sz. önko. hat. Módosító határozatok: 278/1995. (XII. 20.) sz. önko. hat. 185/1997. (XII. 9.) sz. önko. hat. 177/1998. (VI. 30.) sz. önko. hat.

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. május 30-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN ALKALMAZANDÓ TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS TANDÍJFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ a 47/2006.(XI.16.), 46/2010.

Részletesebben

27/2006. (VII. 14.) sz. rendelete

27/2006. (VII. 14.) sz. rendelete 27/2006. (VII. 14.) sz. rendelete a pénzbeli és természetbeni nyújtott szociális ellátások, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások helyi szabályairól szóló többször módosított 37/2004.

Részletesebben

Város Polgármestere. Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben, 2013. IV. negyedévben, szociális

Város Polgármestere. Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben, 2013. IV. negyedévben, szociális Város Polgármestere 251 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 6 23 31-174/118. Fax: 6 23 31-135 E-mail: igazgatas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben,

Részletesebben

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez A

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez A Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez A ( A formanyomtatvány az igényelt szociális ellátás típusának megfelelő adatok figyelembevételével töltendő ki.) 1. Az ellátást

Részletesebben

1. (1) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az alábbi személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokat biztosítja:

1. (1) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az alábbi személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokat biztosítja: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 6/2015. (II.26.) Ör., a 2/2016. (II.25.) és a 30/2016. (VI.29.) Ör-rel módosított önkormányzati rendelettel módosított 8/2014. (III.27.) önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

IKT. SZ: 2139-8/2013. VII. NAPIREND

IKT. SZ: 2139-8/2013. VII. NAPIREND ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. ÁPRILIS 18-i MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 2139-8/2013. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB VII. NAPIREND Tárgy: Javaslat a szociális

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (XII. számú módosítással egységes szerkezetben) Székhelye: 6787 Zákányszék, Dózsa György u. 44.

ALAPÍTÓ OKIRAT (XII. számú módosítással egységes szerkezetben) Székhelye: 6787 Zákányszék, Dózsa György u. 44. ALAPÍTÓ OKIRAT (XII. számú módosítással egységes szerkezetben) Az intézmény neve: Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Integrált Szociális és Gyermekjóléti Központ Rövidített neve: Homokháti Szociális

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Kulturális, Oktatási és Ifjúsági Bizottsága 2016. március 23-ai ülésére 2. napirend Tárgya: Nyári napközi szervezése (2016) Előadó: Margruber János jegyző Melléklet:

Részletesebben

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló 11/2013. (IX.26.) önkormányzati rendelet, egységes szerkezetbe

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 13/2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 13/2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 13/2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete a felnőtt és gyermek személyes gondoskodást nyújtó ellátásról szóló 24/2004. (IV.20.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2011.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól Heréd Község

HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2011.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól Heréd Község 1 HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2011.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól Heréd Község Önkormányzata a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Részletesebben

2. A szociális igazgatás és ellátás alapelvei

2. A szociális igazgatás és ellátás alapelvei Herceghalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2007.(IV.10.) rendelete az önkormányzat pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásairól /Egységes szerkezetbe foglalva a: 7/2008.(V.15.),

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Eljárási rendelkezések

I. FEJEZET. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Eljárási rendelkezések Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2009.(IV.16.) rendelete Az egyes szociális ellátási formák szabályozásáról szóló 13/2007.(XII.21.) rendeletének módosításáról és egységes szerkezetbe

Részletesebben

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat.

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat. A pályázati adatlaphoz kötelezően csatolandó mellékletek: 1. egyéni vállalkozók, őstermelők esetén érvényes vállalkozói, őstermelői igazolvány másolata 2. gazdasági társaságok esetén 30 napnál nem régebbi

Részletesebben

DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 4/2008 (IV. 1.) rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁSOKRÓL

DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 4/2008 (IV. 1.) rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁSOKRÓL DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 4/2008 (IV. 1.) rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁSOKRÓL Dunaegyháza Község Képviselőtestülete (képviselőtestület) a helyi

Részletesebben

Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/2010.(V. 27.) önkormányzati RENDELETE

Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/2010.(V. 27.) önkormányzati RENDELETE Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2010.(V. 27.) önkormányzati RENDELETE (egységes szerkezetben a 29/2010.(XII.22.), a 7/2011.(III.25.), a 17/2011.(X.01.), a 6/2012.(II.29.) a 8/2012.(III.30.),

Részletesebben

ÁTMENETI ÖNKORMÁNYZATI SEGÉLYHEZ

ÁTMENETI ÖNKORMÁNYZATI SEGÉLYHEZ 1. melléklet a 19/2013. (XI.28.) önkormányzati rendelethez I G É N Y L Ő L A P ÁTMENETI ÖNKORMÁNYZATI SEGÉLYHEZ Igénylő telefonszáma:... (önkéntes adatszolgáltatás) Az igénylő adatai: Neve: (leánykori

Részletesebben

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez: fogyatékos emberek nappali intézményi ellátásához

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez: fogyatékos emberek nappali intézményi ellátásához Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete 7400 Kaposvár Béke u. 47. Napsugár Integrált Szociális Intézmény Fészek Szociális Szolgáltató Központ Fogyatékos Emberek Nappali Intézménye 7500 Nagyatád, Dózsa

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2004. (VI. 22.) RENDELETE A SZOCIÁLIS IGAZGATÁS ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK HELYI SZABÁLYAIRÓL

NYÁRLŐRINC KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2004. (VI. 22.) RENDELETE A SZOCIÁLIS IGAZGATÁS ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK HELYI SZABÁLYAIRÓL NYÁRLŐRINC KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2004. (VI. 22.) RENDELETE A SZOCIÁLIS IGAZGATÁS ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK HELYI SZABÁLYAIRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Nyárlőrinc

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Üllő Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2011. (II.26.) önkormányzati rendelete a házasságkötések és egyéb családi események szolgáltatási díjairól egységes szerkezetben a módosításáról szóló 15/2012.(VI.02.)

Részletesebben

Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2012. (XI.26.) RENDELETE (egységes szerkezetben az 1/2013.(I.29.) és a 13/2014.XI.24.) önk. rendelettel) a helyi adókról Szigethalom Város Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. október 15-i ülésére Tárgy: Családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás feladatának ellátásával kapcsolatos döntések meghozatala

Részletesebben

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére 3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27. napjára összehívott ülésére Előterjesztés tárgya: A helyi adókról szóló rendeletek módosítása Tárgykört

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 189/2013.(XII.12.) sz. önkormányzati határozat: Megállapodás a Törökszentmiklós és Térsége Többcélú

Részletesebben

7/2015.(XI.20.) ÖNKORMÁNYZATI

7/2015.(XI.20.) ÖNKORMÁNYZATI Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2015.(XI.20.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E a szociális tűzifa támogatás szabályozásáról Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 11/2002. (VII. 11.) sz. önkormányzati rendelete. Hatályba lépés napja: 2002. szeptember 1.

PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 11/2002. (VII. 11.) sz. önkormányzati rendelete. Hatályba lépés napja: 2002. szeptember 1. PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 11/2002. (VII. 11.) sz. önkormányzati rendelete a felnıtt korúak részére személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételérıl, valamint

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 24/2010. (XII. 13.) önkormányzati rendelete a szociális és gyermekvédelmi igazgatásról és ellátásokról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester. Kegyeleti közszolgáltatási szerzıdés-tervezet

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester. Kegyeleti közszolgáltatási szerzıdés-tervezet ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének Elıterjesztı Kakas Béla polgármester Tárgy Kegyeleti közszolgáltatási szerzıdés köztemetı fenntartására Iktatószám 3-83/2011. Melléklet

Részletesebben

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1..

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. Emőd Nagyközség Képviselő-testületének 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. A támogatásban részesíthetők köre /1/ Az önkormányzat által nyújtott helyi támogatásra

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

a) tárgyévi költségvetési bevételét 119.080,- E Ft-ban aa) működési költségvetési bevételét ab) felhalmozási költségvetési bevételét

a) tárgyévi költségvetési bevételét 119.080,- E Ft-ban aa) működési költségvetési bevételét ab) felhalmozási költségvetési bevételét Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 6/2013(IV.29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 1/2012. (III.1.) önkormányzati rendelet módosításáról Szálka Község

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ. 5630 Békés, Jantyik u. 1. szóló 1997. évi XXXI. törvény 40. *-a alapján, és a

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ. 5630 Békés, Jantyik u. 1. szóló 1997. évi XXXI. törvény 40. *-a alapján, és a Békés Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. törvény 8.. (5) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján, valamint az államháztartásról évi LXV. törvény 38. * (1)

Részletesebben

Közlemény a szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások 2016. évi befogadható kapacitásairól

Közlemény a szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások 2016. évi befogadható kapacitásairól Közlemény a szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások 2016. évi befogadható kapacitásairól A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény szerint: 58/A.

Részletesebben

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Ikt.szám: 646-6/2016. Tárgy: Napsugár Bölcsőde intézményi térítési díjának 2016. évi felülvizsgálata Témafelelős: dr. Kelemen Henrietta Vass Erika Véleményező bizottságok:

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 1.

Részletesebben

A rendelet célja 1. 3. I. fejezet Általános rendelkezések. 2. 5 A rendelet hatálya

A rendelet célja 1. 3. I. fejezet Általános rendelkezések. 2. 5 A rendelet hatálya ABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2000. (II.29.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról 1 (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 9/2002.(VII.09.),4/2003.(IV.10.),

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333 Sorszám: 2 Ügyiratszám: 980-8 /2010. 70-12-1/2010. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz.

Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz. Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz. Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján tartandó ülésére Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

A Rendelet módosításának másik eleme a Tiszta udvar, rendes ház és a Tiszta, rendezett

A Rendelet módosításának másik eleme a Tiszta udvar, rendes ház és a Tiszta, rendezett Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je t 9 ' l '1-. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbánya környezetének szépítéséről szóló 4/2014. (II. 24.) önkormányzati

Részletesebben

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 75. MELLÉKLET: db

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 75. MELLÉKLET: db AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 75. MELLÉKLET: db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének./2011. (.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások térítési díjáról

Részletesebben

Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./III.29./sz. rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról. I.

Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./III.29./sz. rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról. I. Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./III.29./sz. rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 14/2011. (V.30.) önkormányzati rendelete a Pápa városban biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő

Részletesebben

224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet

224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet 224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet módosításáról 1 Tartalom:

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. augusztus 27-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. augusztus 27-i ülésére Tárgy: A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális alap- és szakosított ellátások térítési díjáról szóló önkormányzati rendelet módosítása Sorszám:

Részletesebben

RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI LÉTFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IRÁNTI KÉRELEM

RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI LÉTFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IRÁNTI KÉRELEM 3. melléklet a 10/2015.(IV.30.) önkormányzati rendelethez RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI LÉTFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IRÁNTI KÉRELEM Kérelmező neve: Születési neve: Családi állapota: Telefonszám: Lakóhelye: Tartózkodási

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzatának 18/2007. (X.1.) számú rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Ózd Város Önkormányzatának 18/2007. (X.1.) számú rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról Ózd Város Önkormányzatának 8/2007. (X..) számú rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Részletesebben

6. melléklet a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelethez

6. melléklet a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelethez 6. melléklet a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelethez NYILATKOZAT a Gyvt. 21/B. (1) bekezdés a) pontja szerinti ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetés igénybevételéhez 1. Alulírott... (születési

Részletesebben

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015.

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: jako.gergely@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. ELŐTERJESZTÉS a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS IV.KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. ÉVI MUNKATERVE

BUDAPEST FŐVÁROS IV.KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. ÉVI MUNKATERVE BUDAPEST FŐVÁROS IV.KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. ÉVI MUNKATERVE 2012. FEBRUÁR 23. (csütörtök) 15:00 1. Javaslat Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat intézményei és a

Részletesebben

Szociális szolgáltatások, a biztosított személyes gondoskodás formái

Szociális szolgáltatások, a biztosított személyes gondoskodás formái Kistelek Város Képviselő-testületének 2/2016. (IV.20.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő intézményi térítési díjakról Kistelek

Részletesebben

2015. évi... törvény

2015. évi... törvény ,._. ;_ :!it5 t1 1 ágytara 2 2015. évi... törvény $O q crkezett : 2015 DEC 0 2, a Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvénynek az iskolá n kívüli gyermekétkeztetés kiterjesztéséhez

Részletesebben

Magyarpolány község Önkormányzata Képviselı-testületének 9/2008. (V.30.) rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról

Magyarpolány község Önkormányzata Képviselı-testületének 9/2008. (V.30.) rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról Magyarpolány község Önkormányzata Képviselı-testületének 9/2008. (V.30.) rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról Magyarpolány Község Önkormányzati Képviselı-testülete a többször

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

Város Polgármestere. Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben, 2013. I. negyedévben, szociális

Város Polgármestere. Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben, 2013. I. negyedévben, szociális Város Polgármestere 251 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 6 23 31-174/118. Fax: 6 23 31-135 E-mail: igazgatas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben,

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

Balatonlelle Város Önkormányzata 6/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról

Balatonlelle Város Önkormányzata 6/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról 1 Balatonlelle Város Önkormányzata 6/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról Balatonlelle Város Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában,

Részletesebben

(3) A lakbértámogatás ugyanazon lakásra csak egy kérelmezőnek állapítható meg, függetlenül a lakásban lévő személyek számától.

(3) A lakbértámogatás ugyanazon lakásra csak egy kérelmezőnek állapítható meg, függetlenül a lakásban lévő személyek számától. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2014. (XII.02.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni ellátásokról és támogatásokról szóló 26/2013. (XII.17.)

Részletesebben

HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE../2007. (...) számú RENDELETE

HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE../2007. (...) számú RENDELETE HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE../2007. (...) számú RENDELETE A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 1993. ÉVI III. TÖRVÉNY HELYI VÉGREHAJTÁSA EGYSÉGES SZERKEZETBEN A

Részletesebben

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Témafelelős: dr. Kelemen Henrietta Tárgy: a gyermekjóléti és a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési

Részletesebben

Kivonat. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(IV.01.) Önk. rendelete

Kivonat. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(IV.01.) Önk. rendelete Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2009. március 26-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(IV.01.)

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2012. november 27-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

A szociális ellátásokról

A szociális ellátásokról Tápióság Község Önkormányzat képviselő-testületének a 12/2014.(XI.7.) önkormányzati rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt 14/2013.(XII.20.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról

Részletesebben

40/2001.(XI.16.) ÖKT. sz. rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

40/2001.(XI.16.) ÖKT. sz. rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat A BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁBAN FOGLALKOZTATOTT KÖZTISZTVISELŐK ILLETMÉNYKIEGÉSZÍTÉSÉRŐL ÉS VEZETŐI PÓTLÉKÁRÓL, AZ ŐKET MEGILLETŐ SZOCIÁLIS, JÓLÉTI ÉS

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2012. (VI. 26.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2012. (VI. 26.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2012. (VI. 26.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról Szeghalom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete. 8/2013.(XII.31.) önkormányzati rendelete. a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról

Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete. 8/2013.(XII.31.) önkormányzati rendelete. a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2013.(XII.31.) önkormányzati rendelete a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról 2 Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete /2013. (XII.31.)

Részletesebben

Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2009. (III.30.) rendelete A szociális ellátások helyi szabályozásáról

Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2009. (III.30.) rendelete A szociális ellátások helyi szabályozásáról Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2009. (III.30.) rendelete A szociális ellátások helyi szabályozásáról A módosításokkal egységes szerkezetben. Utolsó átvezetett módosítás: 24/2013.

Részletesebben

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke Isaszeg Város Önkormányzata pályázatot hirdet kizárólag Isaszeg közigazgatási területén működő intézmények, közösségek számára, nyári szabadidős programok támogatására. A pályázatnak tartalmaznia kell:

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA AZ EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben) Enying Város Önkormányzatának

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. január 21-i ülése 3. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. január 21-i ülése 3. számú napirendi pontja Minősített többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. január 21-i ülése 3. számú napirendi pontja Rendelettervezet a Tolna Megyei Önkormányzat által fenntartott szociális intézményekben fizetendő

Részletesebben

Módosító Okirat. Okirat szám: 22/30750-2/2015.

Módosító Okirat. Okirat szám: 22/30750-2/2015. Okirat szám: 22/30750-2/2015. Módosító Okirat A Pestszentlőrinci Csemete Óvoda a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testülete által 2014. március 12.

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet célja, hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet célja, hatálya Ságvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2013 (XI.29.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról (egységes szerkezetben 2014.03.01-i időállapot) Ságvár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Szociális ügyek. 1. Rendkívüli települési támogatás

Szociális ügyek. 1. Rendkívüli települési támogatás Szociális ügyek 1. Rendkívüli települési támogatás Ügyleírás: Rendkívüli települési támogatásban részesíthető az a személy, aki létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan

Részletesebben

Az ügytípus megnevezése Hatáskörrel rendelkező szerv Eljáró szerv Illetékességi terület Eljárási illeték. Ügyintézéshez szükséges dokumentumok

Az ügytípus megnevezése Hatáskörrel rendelkező szerv Eljáró szerv Illetékességi terület Eljárási illeték. Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Az ügytípus megnevezése Hatáskörrel rendelkező szerv Eljáró szerv Illetékességi terület Eljárási illeték Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Alapvető eljárási szabályok (jogszabályok) Eljárás megindító

Részletesebben

2015. ÉVI ÁLLAMI TÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSA 2016.04.28. (adatok forintban) Jogcím Összesen (Ft) Összesen (Ft) Összesen (Ft)

2015. ÉVI ÁLLAMI TÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSA 2016.04.28. (adatok forintban) Jogcím Összesen (Ft) Összesen (Ft) Összesen (Ft) KUNMADARAS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 215. ÉVI ÁLLAMI TÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSA 216.4.28. (adatok forintban) 1. sz. melléklet Jogcím Összesen (Ft) Összesen (Ft) Összesen (Ft) Eredeti Ei. Módosított Ei. 215

Részletesebben