HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE../2007. (...) számú RENDELETE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE../2007. (...) számú RENDELETE"

Átírás

1 HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE../2007. (...) számú RENDELETE A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ ÉVI III. TÖRVÉNY HELYI VÉGREHAJTÁSA EGYSÉGES SZERKEZETBEN

2 A Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testülete az l990. évi LXV. tv. l6. -a (l) bekezdésében foglalt felhatalmazás, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról rendelkező többszörösen módosított l993. évi III.-tv-ben megfogalmazottak figyelembevételével a helyben jelentkező szociális feladatok végrehajtása érdekében a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokra, valamint a szociális gondoskodást nyújtó ellátások igénybevételének módjaira, illetve a szakosított ellátási formák körébe tartozó intézményekbe történő bejutás szabályairól szóló 11/2005. (XI. 30.) sz. rendelet és eddig megjelent módosításait az alábbi egységes szerkezetbe jeleníti meg: I. fejezet Általános rendelkezések A rendelet célja 1.. (1) A rendelet célja amennyiben a törvény vagy kormányrendelet másként nem rendelkezik hogy a szociális igazgatásról szóló törvény, valamint a végrehajtására kiadott jogszabályokkal összhangban az önkormányzat gazdasági lehetőségeinek megfelelő pénzügyi keretek között differenciáltan megállapítsa az ellátásra jogosultak és az önkormányzat által nyújtott támogatások körét. Az ellátások elbírálásának feltételeit, valamint a szociális gondoskodást nyújtó intézményi jogviszony szabályait és az eljárás rendjét. (2) Ezen rendelet rendelkezéseit a szociális biztonság megteremtését szolgáló egyéb jogszabályokkal összhangban kell alkalmazni és értelmezni. A rendelet hatálya 2.. (l) A rendelet hatálya a (2) bekezdésben foglalt eltérésekel-kiterjed Hangony község közigazgatási területén élő a./ magyar állampolgárra, b./bevándorlási engedéllyel rendelkező c./ letelepedési engedéllyel rendelkező, d./ a magyar hatóság által menekültként elismert személyekre (2) E rendelet hatálya az Szt.7..(1) bekezdésében meghatározott ellátások tekintetében az(1)bekezdésben foglaltakon túlmenően kiterjed az Európai Szociális Kartát megerősítő országoknak a külföldiek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2001.XXXIX tv.rendelkezései szerint jogszerűen Magyarországon tartózkodó állampolgáraira is. (3) E rendelet hatálya kiterjed továbbá az Szt 3..(3) bek.a./pontjában foglalt jogosulti körbe tartozó személyekre is,amennyiben az ellátás igénylésének időpontjában érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

3 - 2 - Általános eljárási rendelkezések 3.. (1) A szociális rászorultságtól függő pénzbeli illetve természetben nyújtott ellátások valamint a szociális gondoskodást nyújtó intézményi jogviszony igénybevételére irányuló kérelmeket minden esetben a Körjegyzőség helyi hivatalánál lehet előterjeszteni az erre a célra rendszeresített formanyomtatványokon. (2) A beérkezett kérelmek jövedelmi viszonyainak tisztázásánál a havonta rendszeresen mérhető jövedelmeknél a kérelem benyújtását megelőző 3 hónapot, egyéb jövedelmeknél az egy éves időtartamot kell figyelembe venni. (3) A beérkezett kérelmek ügyében a döntési hatáskör gyakorlása a következő: a) Az Önkormányzat Szociálpolitikai Bizottsága döntési jogkörébe tartozik: - lakásfenntartási támogatás iránti kérelmek elbírálása, - az átmeneti segély iránti kérelmek elbírálása, - házi segítségnyújtás valamint szociális étkeztetés igénybevételére irányuló kérelmek elbírálása. b) A polgármester döntési kompetenciájába tartozik: - temetési segély iránti kérelmek elbírálása, - köztemetés elrendelése, - azonnal intézkedést igénylő átmeneti segélyezési, szociális étkeztetési és szállásbiztosítási ügyekben a polgármester jogosult dönteni, mely döntésről a szociálpolitikai bizottságot a legközelebbi ülésén tájékoztatni köteles. (4) A (3) bekezdésben foglalt hatáskörök irányadóak az egyes ellátások megszüntetésének kérdésében is. 4.. Az egyes ellátásokra vonatkozó speciális eljárások az egyes támogatásoknál külön kerülnek megállapításra.

4 - 3 - II. fejezet A szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások A rendszeres szociális segélyt érintő rendelkezések 5.. A nem foglalkoztatott, rendszeres szociális segélyt kérelmező igényjogosultak részére az önkormányzat legalább 30 munkanap időtartamú foglalkoztatást biztosit. (1) A foglalkoztatás formái: - közmunka - közcélú munka. 6.. (2) A Hangony községben elvégzendő közmunka megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos feladatokat az önkormányzat az Ózd Kistérség Többcélú Társulás illetékes szervén keresztül látja el. (3) A közcélú munka megszervezése és lebonyolítása a polgármester feladata, míg a foglalkoztatással járó adminisztrációs feladatokat a Körjegyzőség helyi hivatala végzi. 7.. (1) A nem foglalkoztatott személy a rendszeres szociális segély folyósításának feltételeként együttműködésre köteles. A nem foglalkoztatott személy köteles a) megjelenni a családsegítő intézménynél, b) eleget tenni a beilleszkedést segítő program megvalósítására kötött megállapodásban foglaltaknak, c) teljesíteni az együttműködés eljárási szabályait. (2) Az előzetes együttműködés intézményi feltételeinek biztosítása érdekében Hangony Község Önkormányzata az együttműködésre az Ózd Kistérség Többcélú Társulás által fenntartott Kézenfogva Szociális Szolgáltató Központ családsegítés intézményi egységét jelöli ki. (3) A beilleszkedési program feltételeinek biztosítása érdekében a családsegítő intézményi egység megállapodást köt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ Ózdi Kirendeltségével, illetve egyéb intézményekkel, szervezetekkel.

5 (4) A beilleszkedést segítő programok típusai: a) együttműködés a Munkaügyi Központtal, b) mentálhigiénés, életmódot formáló egyéni és csoportos foglalkozás, c) egyéni készség-, és képességfejlesztő foglalkozás, d) életvezetési tanácsadás, e) személyiségfejlesztő tréning, f) munkavégzésre felkészítő és integráló program, g) képzési, átképzési program, h) munkalehetőség elfogadásával munkavégzés. (5) A nem foglalkoztatott személy a családsegítő intézménnyel történő együttműködés keretében az alábbiak szerint köteles eljárni: a) meg kell jelennie a jogosultságát megállapító határozat jogerőre emelkedését követő tizenöt napon belül a családsegítő intézménynél, b) részt kell vennie az egyéni élethelyzetéhez igazodó beilleszkedését segítő program kidolgozásában, c) megállapodást kell aláírnia a beilleszkedését segítő program megvalósítására, a nyilvántartásba vételtől számított negyvenöt napon belül, d) eleget kell tennie a beilleszkedését segítő programra kötött megállapodásban foglaltaknak, e) meg kell jelennie háromhavonta a családsegítő intézménynél, f) folyamatosan kapcsolatot kell tartania a kijelölt szerv munkatársával. (6) A nem foglalkoztatott személy az együttműködési kötelezettségét az alábbi esetekben szegi meg: a) nem jelenik meg az (5) bekezdés a) pontjában előírt határidőre a családsegítő intézménynél, b) nem teljesíti a beilleszkedési programban foglaltakat, c) nem tartja be az együttműködés eljárási szabályait, d) nem fogadja el az önkormányzat, illetve e) a Munkaügyi Központ által felajánlott megfelelő munkát, f) az önkormányzat által szervezett foglalkoztatását a munkáltató rendkívüli felmondással szünteti meg. (7) Az együttműködési kötelezettség megszegése esetén a családsegítő intézmény eljárása a következő: A (6) bekezdés a), b), c) pontjaiban foglalt esetekben három munkanapon belül fölkeresi a jogosultat és megvizsgálja a mulasztás okát. Amennyiben a nem foglalkoztatott személy a) önhibáján kívül nem tett eleget kötelezettségének melyet az akadályoztatás megszűnését követő nyolc napon belül igazolni köteles megkezdi, illetve folytatja az együttműködést; b) önhibájából nem tett eleget kötelezettségének, öt munkanapon belül jelzi a jogosultságot megállapító szervnek az együttműködés létrejöttének elmaradását, illetve megszegését.

6 - 5 - (8) Az együttműködési kötelezettség megszegése esetén a családsegítő intézményegység jelzése alapján a jogosultságot megállapító szerv a rendszeres szociális segélyt 3 hónapig 75%-os mértékben folyósítja. (9) Az ellátást megállapító szerv az együttműködési kötelezettség súlyos megszegése esetén a segély további folyósítását megszünteti. (10) Az együttműködési kötelezettség súlyos megszegésének minősül: - ha a nem foglalkoztatott személy a részére felajánlott és megfelelő munkalehetőséget nem fogadja el, - ha a nem foglalkoztatott személy az önkormányzat által szervezett foglalkoztatását a munkáltató rendkívüli felmondással szüntette meg, - ha a nem foglalkoztatott személy a rendszeres szociális segélyre való jogosultság feltételei felülvizsgálatához előírt kötelezettséget határidőre nem teljesíti. III. fejezet A szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások Lakásfenntartási támogatás 8.. (1) A Hangony Községi Önkormányzat Képviselő Testülete az arra jogosultak részére a településen a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. tv-ben megfogalmazott lakásfenntartási támogatási lehetőségek közül a normatív lakásfenntartási támogatást biztosítja. (2) A normatív lakásfenntartási támogatás nyújtása az (1) bekezdésben megnevezett törvény 38.. (1) (8) bekezdésében foglaltak alapján történik. Átmeneti segély 9.. (1) A települési önkormányzat a létfenntartást veszélyeztető, rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gondokkal küzdő személyek részére átmeneti segélyt nyújt, ahol a családban élők egy főre jutó jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, egyedülálló esetén annak 150 %-át nem haladja meg. (2) Az átmeneti segély összegét a kérelmező körülményeinek és élethelyzetének figyelembevételével a Szociális Bizottság állapítja meg.

7 - 6 - (3) Azonnali intézkedést igénylő esetben az arra rászorult részére a polgármester is megállapíthat átmeneti segélyt, mely intézkedéséről a testületnek beszámolni köteles. Azonnali intézkedést igényel minden olyan eset amelynél a késlekedés visszafordíthatatlan követelményekkel jár. (4) Az átmeneti segély egyedi elbírálás alapján természetben is (pld. elmaradt közüzemi számlák kiegyenlítésére, gyógyszer illetve gyógyászati segédeszköz kiváltására, valamint élelmiszer vagy ruhanemű megvásárlására) megállapítható. (5) Az átmeneti segély kifizetéséről a Körjegyzőség helyi hivatal gondoskodik. Ápolási díj 10.. (1) A Hangony Községi Önkormányzat Képviselő Testülete az arra jogosultak részére az évi III. tv aiban foglaltak alapján ápolási díjat biztosít. (2) A Képviselő Testület a szociális igazgatásról és ellátásokról szóló évi III. tv. 43/B. -ában megfogalmazott un. méltányossági ápolási díj lehetőségét illetékességi területén nem biztosítja. Temetési segély 11.. (1) A települési önkormányzat a temetési segély megállapíthatósága szempontjából a helyben szokásos legolcsóbb temetési költséget Ft-ban állapítja meg. (2) Az (1) bekezdés figyelembevételével az önkormányzat Ft összegű temetési segélyt nyújt annak a személynek, aki a meghalt személy eltemettetéséről gondoskodott, annak ellenére, hogy arra nem volt köteles, vagy köteles volt ugyan, de a temetés költségei veszélyeztetik saját és családja létfenntartását. (3) Annak veszélyezteti a létfenntartását a temetési költség viselése, akinek, vagy aki családjában az egy főre jutó jövedelem nem éri el a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének háromszorosát (1) A temetési segély iránti kérelemhez csatolni kell az eltemettető nevére kiállított eredeti temetési számlákat, illetve be kell mutatni az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát. (2) A kérelemhez csatolni kell a kérelmező és családja jövedelmi helyzetét igazoló bizonylatokat.

8 (1) A temetési segély kifizetéséről a Körjegyzőség helyi hivatala gondoskodik. (2) A kifizetés tényét rá kell vezetni a temetési számla eredeti példányára. IV. fejezet Személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatások A szolgáltatások formái 14.. (1) A szociálisan rászorultak részére a személyes gondoskodást nyújtó szolgáltatások közül Hangony község területén az önkormányzat az alábbiakat biztosítja: - étkeztetést Kissikátor Község Önkormányzatával közösen, - házi segítségnyújtást, a családsegítést, a szenvedélybetegek közösségi ellátását és a támogató szolgáltatást Ózd Többcélú Kistérségi Társulás keretében. (2) Az Ózd Kistérségi Többcélú Társulás által biztosított ellátások igénybevételének szabályait a Társulási Tanács állapítja meg. (3) Az önkormányzat illetékességi területén a szakosított ellátási formák körében tartozó saját intézményt nem tart fenn. (4) A szakosított ellátási formák körébe tartozó intézményt az Ózd Kistérségi Többcélú Társulás tartja fenn, amely igénybevételének szabályait a Társulási Tanács állapítja meg. A szociális szolgáltatások igénybevételének módja, a szociális rászorultság meghatározása és eljárási szabályok 15.. (1) A szociális szolgáltatások igénybevétele önkéntes, az ellátást igénylő, illetve törvényes képviselője kérelmére indul. (2) Az ellátás iránti kérelem tartalmát és a hozzátartozó dokumentumokat a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló 9/1999. (XI. 24.) SZCSM. rendelet állapítja meg.

9 - 8 - (3) Az étkeztetést azok a szociálisan rászorult személyek vehetik igénybe, akik különösen a) koruk b) egészségi állapotuk c) fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük d) szenvedélybetegségük, vagy e) hajléktalanságuk miatt napi legalább egyszeri meleg étkezést önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan, vagy átmenti jelleggel nem képesek biztosítani és családjukban az egy főre számított havi jövedelem alacsonyabb az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-ánál, egyedül élők esetén 350%-ánál. (4) Az ellátás iránti kérelmet a körjegyzőség helyi hivatalánál lehet benyújtani. (5) Az ellátási jogviszony létesítése megállapodás alapján történik, melyet az igénylővel a polgármester köt (1) Az ellátási jogviszony megszűnik a szolgáltatás jogutód nélküli megszűnésével, illetve a jogosult halálával. 2) Az illetékességi jogviszony megszűnésének esetei: az ellátást igénybevevő saját kérésére azonnal, vagy ha az ellátott a térítési díj fizetési kötelezettségének felszólítást követő 15 napon belül nem tesz eleget. A helyben biztosított személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás (étkeztetés) térítési díja 17.. (1) A személyes gondoskodást nyújtó ellátások és a szakosított ellátási formák igénybevételéért a jogosultnak, vagy törvényes képviselőjének, illetve a tartásra, gondozásra köteles személynek térítési díjat kell fizetnie. (2) A szociális étkezés intézményi térítési díja (a szolgáltatási önköltség és a normatív állami hozzájárulás figyelembevételével) március 1. napjától kezdődően 276.-Ft/ebéd + ÁFA. (3) Az intézményi térítési díj mértékét, valamint a személyi térítési díjak kiszámításánál alkalmazandó kedvezményeket minden évben az önkormányzat költségvetési rendelete tartalmazza.

10 - 9 - (4) A személyi térítési díjat az Szt ában foglaltak figyelembevételével kell megállapítani. (5) Személyi térítési díj fizetési mentességet élvez, akinek bizonyíthatóan semmilyen jövedelme nincs. (6) A személyi térítési díjakat minden tárgyhónapot követő hónap 5. napjáig kell az általános iskola napközi otthona élelmezésvezetőjének befizetni. V. fejezet Záró rendelkezések 18.. (1) Jelen rendelet kihirdetése napján lép hatályba. (2) A hatálybalépésével hatályát veszti Hangony Község Önkormányzata Képviselő Testületének a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. tv. helyi végrehajtására egységes szerkezetbe foglalt 11/2005. (XI. 30.) rendelete, valamint módosításai, az 1/2006. (I. 27.); az 5/2006. (VI: 22.), valamint az 1/2007. (I. 17.) rendeletei. Hangony, március 9. Schlögl Zoltánné körjegyző Hangonyi László polgármester

Galambok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2006. (III.31.) számú Rendelete az önkormányzat által biztosított gyermekvédelmi ellátásokról

Galambok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2006. (III.31.) számú Rendelete az önkormányzat által biztosított gyermekvédelmi ellátásokról Galambok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2006. (III.31.) számú Rendelete az önkormányzat által biztosított gyermekvédelmi ellátásokról Galambok Községi Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-42/2014. Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN ALKALMAZANDÓ TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS TANDÍJFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ a 47/2006.(XI.16.), 46/2010.

Részletesebben

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II.18.) rendelet módosítása

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II.18.) rendelet módosítása Az előterjesztés száma: 34/2016. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs Nagyközség Képviselő-testületének 2016. február 24-én, 18-órakor megtartandó ülésére A szociális ellátások

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. május 30-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. június 26- i ülésére Tárgy: A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő- testületének a pénzbeli és természetben nyújtott szociális

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 37/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 37/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 37/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 53/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

dr. Veres Margit dr. Bencsik Judit

dr. Veres Margit dr. Bencsik Judit almazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016. (III. 23.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési

Részletesebben

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez A

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez A Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez A ( A formanyomtatvány az igényelt szociális ellátás típusának megfelelő adatok figyelembevételével töltendő ki.) 1. Az ellátást

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

IKT. SZ: 2139-8/2013. VII. NAPIREND

IKT. SZ: 2139-8/2013. VII. NAPIREND ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. ÁPRILIS 18-i MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 2139-8/2013. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB VII. NAPIREND Tárgy: Javaslat a szociális

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2006. február 13-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2006. február 13-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. február 13-i ülésére Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátások térítési díjai megállapításának szabályairól szóló rendelet

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda. J a v a s l a t

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda. J a v a s l a t Ikt. szám: 5817-1/2008. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda J a v a s l a t a szociális ellátások rendjérıl szóló önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 13/2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 13/2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 13/2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete a felnőtt és gyermek személyes gondoskodást nyújtó ellátásról szóló 24/2004. (IV.20.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

(1) A Rendelet 6. -a kiegészül egy további (11) bekezdéssel az alábbiak szerin:

(1) A Rendelet 6. -a kiegészül egy további (11) bekezdéssel az alábbiak szerin: Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/ 2015.(VI. 30.) rendelete a pénzben és természetben nyújtható szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II.24.) rendeletének módosításáról Mezőcsát Város

Részletesebben

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez: fogyatékos emberek nappali intézményi ellátásához

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez: fogyatékos emberek nappali intézményi ellátásához Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete 7400 Kaposvár Béke u. 47. Napsugár Integrált Szociális Intézmény Fészek Szociális Szolgáltató Központ Fogyatékos Emberek Nappali Intézménye 7500 Nagyatád, Dózsa

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

27/2006. (VII. 14.) sz. rendelete

27/2006. (VII. 14.) sz. rendelete 27/2006. (VII. 14.) sz. rendelete a pénzbeli és természetbeni nyújtott szociális ellátások, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások helyi szabályairól szóló többször módosított 37/2004.

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. augusztus 27-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. augusztus 27-i ülésére Tárgy: A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális alap- és szakosított ellátások térítési díjáról szóló önkormányzati rendelet módosítása Sorszám:

Részletesebben

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Ikt.szám: 646-6/2016. Tárgy: Napsugár Bölcsőde intézményi térítési díjának 2016. évi felülvizsgálata Témafelelős: dr. Kelemen Henrietta Vass Erika Véleményező bizottságok:

Részletesebben

A szociális ellátó rendszer modernizációja Szakmapolitikai változások. Kanyik Csaba

A szociális ellátó rendszer modernizációja Szakmapolitikai változások. Kanyik Csaba A szociális ellátó rendszer modernizációja Szakmapolitikai változások Kanyik Csaba A változások Szabályozási környezet Állami szerep változása Szociális ellátások kitagolás, Gyermekvédelem nevelőszülői

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

Pári Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 10/2013. (VIII. 2.) önkormányzati rendelete

Pári Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 10/2013. (VIII. 2.) önkormányzati rendelete Pári Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013. (VIII. 2.) önkormányzati rendelete a kezdő vállalkozások támogatásáról, valamint a letelepedési támogatásáról Pári Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. MÁRCIUS 26-I ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. MÁRCIUS 26-I ÜLÉSÉRE ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJÉTŐL 3571 Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel: 46/520-020 ; Fax: 46/520-021 polg.hiv@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról I. fejezet A rendelet hatálya

a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról I. fejezet A rendelet hatálya DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZYGŰLÉSÉNEK 7/2004. (III. 10.) Kr. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról Debrecen

Részletesebben

Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./III.29./sz. rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról. I.

Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./III.29./sz. rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról. I. Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./III.29./sz. rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Közlemény a szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások 2016. évi befogadható kapacitásairól

Közlemény a szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások 2016. évi befogadható kapacitásairól Közlemény a szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások 2016. évi befogadható kapacitásairól A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény szerint: 58/A.

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló 11/2013. (IX.26.) önkormányzati rendelet, egységes szerkezetbe

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt. sz.: I. 2-447/2005. Üi.: Csomor Ágnes/Szászné Rendelet-tervezet Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló helyi rendelet

Részletesebben

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének. 4/2012.(II.15.) önkormányzati rendelete

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének. 4/2012.(II.15.) önkormányzati rendelete Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 4/2012.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról Sajólászlófalva Község Önkormányzat

Részletesebben

40/2001.(XI.16.) ÖKT. sz. rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

40/2001.(XI.16.) ÖKT. sz. rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat A BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁBAN FOGLALKOZTATOTT KÖZTISZTVISELŐK ILLETMÉNYKIEGÉSZÍTÉSÉRŐL ÉS VEZETŐI PÓTLÉKÁRÓL, AZ ŐKET MEGILLETŐ SZOCIÁLIS, JÓLÉTI ÉS

Részletesebben

A rendelet célja 1. 3. I. fejezet Általános rendelkezések. 2. 5 A rendelet hatálya

A rendelet célja 1. 3. I. fejezet Általános rendelkezések. 2. 5 A rendelet hatálya ABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2000. (II.29.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról 1 (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 9/2002.(VII.09.),4/2003.(IV.10.),

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet 1. Napirend gyermekvédelmi rendelet - előterjesztés 1. Napirend ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet Tisztelt képviselő-testület!

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (XII. számú módosítással egységes szerkezetben) Székhelye: 6787 Zákányszék, Dózsa György u. 44.

ALAPÍTÓ OKIRAT (XII. számú módosítással egységes szerkezetben) Székhelye: 6787 Zákányszék, Dózsa György u. 44. ALAPÍTÓ OKIRAT (XII. számú módosítással egységes szerkezetben) Az intézmény neve: Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Integrált Szociális és Gyermekjóléti Központ Rövidített neve: Homokháti Szociális

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről 1/2016. (I.28.) BRNÖ határozat Az ülés napirendjéről Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. január 28-i képviselő-testületi ülés napirendjét az alábbiak szerint állapítja

Részletesebben

egységes szerkezetben

egységes szerkezetben Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló 1/2010.(II.12.) rendelettel módosított az önkormányzati intézmények élelmezési nyersanyagköltségeiről,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. október 15-i ülésére Tárgy: Családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás feladatának ellátásával kapcsolatos döntések meghozatala

Részletesebben

Liptód Községi Önkormányzat Képviselő testületének 4/2014(II.18.) számú önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról

Liptód Községi Önkormányzat Képviselő testületének 4/2014(II.18.) számú önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról Liptód Községi Önkormányzat Képviselő testületének 4/2014(II.18.) számú önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról Liptód Község Önkormányzat Képviselő testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. február 15-i ülése 7. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. február 15-i ülése 7. számú napirendi pontja Minősített többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. február 15-i ülése 7. számú napirendi pontja Rendelettervezet a Tolna Megyei Önkormányzat által fenntartott szociális intézményekben fizetendő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Intézményfenntartó

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Ötvöskónyi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI LÉTFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IRÁNTI KÉRELEM

RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI LÉTFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IRÁNTI KÉRELEM 3. melléklet a 10/2015.(IV.30.) önkormányzati rendelethez RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI LÉTFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IRÁNTI KÉRELEM Kérelmező neve: Születési neve: Családi állapota: Telefonszám: Lakóhelye: Tartózkodási

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya 1.

I. fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya 1. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2016. (II. 12.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 189/2013.(XII.12.) sz. önkormányzati határozat: Megállapodás a Törökszentmiklós és Térsége Többcélú

Részletesebben

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Témafelelős: dr. Kelemen Henrietta Tárgy: a gyermekjóléti és a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről szóló 17/2007. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról (t e r v e z e

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

Szociális ügyek. 1. Rendkívüli települési támogatás

Szociális ügyek. 1. Rendkívüli települési támogatás Szociális ügyek 1. Rendkívüli települési támogatás Ügyleírás: Rendkívüli települési támogatásban részesíthető az a személy, aki létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan

Részletesebben

Város Polgármestere. Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben, 2013. I. negyedévben, szociális

Város Polgármestere. Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben, 2013. I. negyedévben, szociális Város Polgármestere 251 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 6 23 31-174/118. Fax: 6 23 31-135 E-mail: igazgatas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben,

Részletesebben

Város Polgármestere. Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben, 2013. IV. negyedévben, szociális

Város Polgármestere. Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben, 2013. IV. negyedévben, szociális Város Polgármestere 251 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 6 23 31-174/118. Fax: 6 23 31-135 E-mail: igazgatas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben,

Részletesebben

Szociális szolgáltatások, a biztosított személyes gondoskodás formái

Szociális szolgáltatások, a biztosított személyes gondoskodás formái Kistelek Város Képviselő-testületének 2/2016. (IV.20.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő intézményi térítési díjakról Kistelek

Részletesebben

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ. 5630 Békés, Jantyik u. 1. szóló 1997. évi XXXI. törvény 40. *-a alapján, és a

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ. 5630 Békés, Jantyik u. 1. szóló 1997. évi XXXI. törvény 40. *-a alapján, és a Békés Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. törvény 8.. (5) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján, valamint az államháztartásról évi LXV. törvény 38. * (1)

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333 Sorszám: 2 Ügyiratszám: 980-8 /2010. 70-12-1/2010. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105 1 Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105../2013. Tárgy: Makói Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának felülvizsgálata

Részletesebben

Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2008. (IV.30.) rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról

Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2008. (IV.30.) rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2008. (IV.30.) rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet célja

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet célja Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2011. (IX.26.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról Budapest Főváros

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény által szabályozott pénzbeli és

Részletesebben

Az ügytípus megnevezése Hatáskörrel rendelkező szerv Eljáró szerv Illetékességi terület Eljárási illeték. Ügyintézéshez szükséges dokumentumok

Az ügytípus megnevezése Hatáskörrel rendelkező szerv Eljáró szerv Illetékességi terület Eljárási illeték. Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Az ügytípus megnevezése Hatáskörrel rendelkező szerv Eljáró szerv Illetékességi terület Eljárási illeték Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Alapvető eljárási szabályok (jogszabályok) Eljárás megindító

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 11/2002. (VII. 11.) sz. önkormányzati rendelete. Hatályba lépés napja: 2002. szeptember 1.

PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 11/2002. (VII. 11.) sz. önkormányzati rendelete. Hatályba lépés napja: 2002. szeptember 1. PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 11/2002. (VII. 11.) sz. önkormányzati rendelete a felnıtt korúak részére személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételérıl, valamint

Részletesebben

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2009. (IV. 14.) ÖR. RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI RENDSZERÉRŐL

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2009. (IV. 14.) ÖR. RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI RENDSZERÉRŐL NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2009. (IV. 14.) ÖR. RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI RENDSZERÉRŐL (Egységes szerkezetben a módosítására megalkotott 15/2009. (VII. 8.) Ör. rendelettel,

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

1. (1) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az alábbi személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokat biztosítja:

1. (1) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az alábbi személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokat biztosítja: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 6/2015. (II.26.) Ör., a 2/2016. (II.25.) és a 30/2016. (VI.29.) Ör-rel módosított önkormányzati rendelettel módosított 8/2014. (III.27.) önkormányzati

Részletesebben

BESZÁMOLÓ az önkormányzat szociális ellátásairól

BESZÁMOLÓ az önkormányzat szociális ellátásairól 12. Napirend BESZÁMOLÓ az önkormányzat szociális ellátásairól Tisztelt Képviselő-testület! A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) és a többször

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Eljárási rendelkezések

I. FEJEZET. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Eljárási rendelkezések Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2009.(IV.16.) rendelete Az egyes szociális ellátási formák szabályozásáról szóló 13/2007.(XII.21.) rendeletének módosításáról és egységes szerkezetbe

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 1.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ az önkormányzat szociális ellátásairól

BESZÁMOLÓ az önkormányzat szociális ellátásairól 15. Napirend BESZÁMOLÓ az önkormányzat szociális ellátásairól Tisztelt Képviselő-testület! A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) és a szociális

Részletesebben

Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2009. (III.30.) rendelete A szociális ellátások helyi szabályozásáról

Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2009. (III.30.) rendelete A szociális ellátások helyi szabályozásáról Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2009. (III.30.) rendelete A szociális ellátások helyi szabályozásáról A módosításokkal egységes szerkezetben. Utolsó átvezetett módosítás: 24/2013.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Anyakönyvvezetői többletszolgáltatásokért fizetendő díjakról, és

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA AZ EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben) Enying Város Önkormányzatának

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S. 1. számú módosítása

M E G Á L L A P O D Á S. 1. számú módosítása A FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL LÉTREHOZÁSÁRÓL ÉS FENNTARTÁSÁRÓL szóló M E G Á L L A P O D Á S 1. számú módosítása Felcsút Községi Önkormányzata Képviselő- testülete, Alcsútdoboz Települési Önkormányzat

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 75. MELLÉKLET: db

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 75. MELLÉKLET: db AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 75. MELLÉKLET: db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének./2011. (.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások térítési díjáról

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet célja, hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet célja, hatálya Ságvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2013 (XI.29.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról (egységes szerkezetben 2014.03.01-i időállapot) Ságvár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2013. (IV. 02.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2013. (IV. 02.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2013. (IV. 02.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Siófok Város Önkormányzata által biztosított szociális és gyermekvédelmi ellátásokról, a bölcsődés korú

Részletesebben

Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete. 8/2013.(XII.31.) önkormányzati rendelete. a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról

Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete. 8/2013.(XII.31.) önkormányzati rendelete. a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2013.(XII.31.) önkormányzati rendelete a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról 2 Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete /2013. (XII.31.)

Részletesebben

Előterjesztés. Az élelmezési nyersanyagnormákról és a fizetendő térítési díjakról szóló 13/2008. (10.03) Ör. számú rendelet módosításáról

Előterjesztés. Az élelmezési nyersanyagnormákról és a fizetendő térítési díjakról szóló 13/2008. (10.03) Ör. számú rendelet módosításáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112,113,142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Az élelmezési nyersanyagnormákról

Részletesebben

A rendelet hatálya 2.

A rendelet hatálya 2. Told Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni szociális ellátások és szolgáltatások helyi szabályozásáról

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet

224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet 224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet módosításáról 1 Tartalom:

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2011.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól Heréd Község

HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2011.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól Heréd Község 1 HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2011.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól Heréd Község Önkormányzata a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Részletesebben

DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 4/2008 (IV. 1.) rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁSOKRÓL

DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 4/2008 (IV. 1.) rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁSOKRÓL DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 4/2008 (IV. 1.) rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁSOKRÓL Dunaegyháza Község Képviselőtestülete (képviselőtestület) a helyi

Részletesebben

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1..

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. Emőd Nagyközség Képviselő-testületének 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. A támogatásban részesíthetők köre /1/ Az önkormányzat által nyújtott helyi támogatásra

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 9-i rendkívüli

Részletesebben

Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel

Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel Rábaközi Takarékszövetkezet Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel Adósok által fizetendő * Használt lakás vásárlásra 4,30% 4,30% 4,30% 4,48% adósok kamattámogatásra nem jogosultak.

Részletesebben

Kivonat. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(IV.01.) Önk. rendelete

Kivonat. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(IV.01.) Önk. rendelete Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2009. március 26-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(IV.01.)

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet célja, jogi alapja, hatálya 1.

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet célja, jogi alapja, hatálya 1. Püspökhatvan Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011. /III. 28./ sz. Ökt rendelete az egyes pénzbeli és természetbeli szociális ellátásokról /a módosításokkal egységes szerkezetben/ Az Alkotmány

Részletesebben

Balatonboglár Város Önkormányzatának 35/2003.(XII.29.) KT számú rendelete. A gyermekvédelem helyi rendszeréről

Balatonboglár Város Önkormányzatának 35/2003.(XII.29.) KT számú rendelete. A gyermekvédelem helyi rendszeréről Balatonboglár Város Önkormányzatának 35/2003.(XII.29.) KT számú rendelete A gyermekvédelem helyi rendszeréről A módosításokkal egységes szerkezetben Utolsó átvezetett módosítás: 24/2013. (XII. 16.) rendelet.

Részletesebben

Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2012. (XI.26.) RENDELETE (egységes szerkezetben az 1/2013.(I.29.) és a 13/2014.XI.24.) önk. rendelettel) a helyi adókról Szigethalom Város Önkormányzat

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete egyéb önkormányzati támogatásokról. I.

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete egyéb önkormányzati támogatásokról. I. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete egyéb önkormányzati támogatásokról Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

A szociális ellátásokról

A szociális ellátásokról Tápióság Község Önkormányzat képviselő-testületének a 12/2014.(XI.7.) önkormányzati rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt 14/2013.(XII.20.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról

Részletesebben

a) tárgyévi költségvetési bevételét 118.358,- E Ft-ban aa) működési költségvetési bevételét ab) felhalmozási költségvetési bevételét

a) tárgyévi költségvetési bevételét 118.358,- E Ft-ban aa) működési költségvetési bevételét ab) felhalmozási költségvetési bevételét Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012.(IX. 14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 1/2012. (III.1.) önkormányzati rendelet módosításáról Szálka

Részletesebben

2. A szociális igazgatás és ellátás alapelvei

2. A szociális igazgatás és ellátás alapelvei Herceghalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2007.(IV.10.) rendelete az önkormányzat pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásairól /Egységes szerkezetbe foglalva a: 7/2008.(V.15.),

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, C Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE ([ ]) a polgári légi közlekedéshez kapcsolódó műszaki követelményeknek és igazgatási eljárásoknak a 216/2008/EK európai

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T Alapítás éve: 1992. Alapító határozat: 434/1992. (XII. 1.) sz. önko. hat. Módosító határozatok: 278/1995. (XII. 20.) sz. önko. hat. 185/1997. (XII. 9.) sz. önko. hat. 177/1998. (VI. 30.) sz. önko. hat.

Részletesebben

Az Ör. 4. (2) bekezdésének a-b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép, c) ponttal kiegészül és a korábbi c-d) pontok helyébe d-e) pontok lépnek:

Az Ör. 4. (2) bekezdésének a-b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép, c) ponttal kiegészül és a korábbi c-d) pontok helyébe d-e) pontok lépnek: NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 30/2011.(VIII.26.) önkormányzati rendelete A Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában működő szociális intézmények esetében a személyes gondoskodást

Részletesebben