Mountain Bike Diákolimpia Területi Döntő

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mountain Bike Diákolimpia Területi Döntő"

Átírás

1 Mountain Bike Diákolimpia Területi Döntő (Győr-Moson-Sopron, Vas megye) Sopron, Löver MTB Tanösvény május 02.

2 Bevezető A Diákolimpia egy versenyrendszer, amely a diákok számára biztosít lehetőséget arra, hogy összemérjék tudásukat egymás ellen. A Diákolimpia a köztudatba és az iskolai közösségekbe már jól bevezetett fogalom. Egy igazán jó lehetőség arra, hogy a hegyikerékpározást népszerűsítsük, utánpótlást keressünk egy jól felépített rendszerben. Az ország egyre több pontján, a kerékpáros egyesületeken belül működő utánpótlás műhelyek eddig is rendeztek tehetségkutató vagy egyszerűen csak tavaszi gyerekversenyeket. Ezek a versenyek a szabályok egységesítése, majd a Diákolimpia rendszerébe integrálása után kiváló win-win konstrukciót adnak, amelyből a diákok, vagyis a leendő mountain bike-os utánpótlás csak profitálni tud. Rövidtávon egy jól működő, kétszintű rendszer megalkotása a cél, ahol a régiókban a résztvevők előválogatása történik és a jobb versenyzőknek továbbjutási lehetőségük van az országos döntőbe. Középtávon a mountain bike népszerűségének növekedésével a regionális döntők számának további növelése a cél. Tóth András Mountain Bike Diákolimpia koordinátora

3 Mountain Bike Diákolimpia 2014/2015 versenykiírás 1. A Mountain Bike Diákolimpia verseny célja: A diákok aktív testmozgásra ösztönzése, az egészségfejlesztő testmozgás és az egészséges életmód népszerűsítése. Az iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, a fiatalok közötti sportbarátságok kialakítása, elmélyítése. Versenyzési lehetőség biztosítása a rendszeresen terepkerékpározó általános- és középiskolás diákok számára. A kerékpársport és a mountain bike szakág népszerűsítése. A tehetséggondozás, az utánpótlás-nevelés, a kiválasztás lehetőségeinek bővítése, segítve a Magyar Kerékpársportok Szövetségének utánpótlás-nevelési rendszerét. Lehetőséget nyújtani arra, hogy a kerékpározó diákok eredményesen képviseljék iskolájukat a Diákolimpia országos döntőjén. A tanév Magyarország Mountain Bike Diákolimpia Bajnoka címének, valamint a további helyezések eldöntése. A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII.29.) Korm. rendelet 21. a alapján a felvételi eljárás során a Diákolimpia országos döntőn elért legalább 3. helyezetteknek járó többlet 10 pont jogosultjainak meghatározása. A többletpontok vonatkozásában igazolást kizárólag abban az esetben állít ki a Magyar Diáksport Szövetség, amennyiben nemenként, korcsoportonként, kategóriánként és versenyszámonként minimum 8 induló vett részt az országos döntőn. 2. A soproni területi döntő rendezője a Magyar Kerékpársportok Szövetség tagegyesülete, a KTM Sport Club / FOCUS Team. A Mountain Bike Diákolimpia kétlépcsős versenyrendszerben kerül megrendezésre. A kerékpáros vagy triatlonos licensszel nem rendelkező versenyzők a területi döntőkből juthatnak a döntőbe, míg az említett licensszel rendelkezők akár egyből az országos döntőbe is nevezhetnek. 3. A Győr-Moson-Sopron megyei, területi döntő ideje és helyszíne: Időpontja: május 02. (szombatp) Helyszíne: Sopron, Löver MTB Tanösvény 4. A területi döntő résztvevői: - A Magyar Diáksport Szövetség 2014/2015. tanévi Versenykiírás Általános szabályok 5. pontja szerint. - A köznevelési intézmények azon tanulói, akik a megadott nevezési határidőig nevezéssel rendelkeznek.

4 Korcsoportok: Lányok: U9 (2007 után születettek) A és B U11 ( születésűek) A és B U13 ( születésűek) A és B U15 ( születésűek) A és B U17 ( születésűek) A és B U19 ( születésűek) A és B Fiúk: U9 (2007 után születettek) A és B U11 ( születésűek) A és B U13 ( születésűek) A és B U15 ( születésűek) A és B U17 ( születésűek) A és B U19 ( születésűek) A és B Felnevezés: - Minden versenyző a saját korcsoportjában indulhat, felnevezés nem lehetséges. Résztvevők B kategória: - A területi döntőn megkötés nélkül vehetnek részt az általános és középiskolák tanulói. A kategória: - Azon általános és középiskolai tanulók, akik a 2014-es és/vagy a 2015-ös évben a Magyar Kerékpársportok Szövetsége bármely szakágában vagy triatlon sportágban kiadott versenyengedéllyel rendelkeznek/rendelkeztek, illetve szerepelnek január 1. óta a korosztályos kerékpáros ranglistákon. 5. Továbbjutás az országos döntőbe: B kategória: - Az országos döntőn való részvételi jog megszerzése a területi döntők eredménye alapján történik: A kategóriák I-III. helyezettjei jutnak tovább az országos döntőbe. Amennyiben az I-III. helyezett nem vállalja a döntőn való részvételt, úgy a sorrendben következő (maximum a VI. helyezett) versenyző jogosult indulni az országos döntőn. A kategória: - Az országos döntőn való részvételi jog megszerzése a területi döntők eredménye alapján történik: A kategóriák I-III. helyezettjei jutnak tovább az országos döntőbe. Amennyiben az I-III. helyezett nem vállalja a döntőn való részvételt, úgy a sorrendben következő (maximum a VI. helyezett) versenyző jogosult indulni az országos döntőn. - Azon általános és középiskolai tanulók, akik a 2014-es és/vagy a 2015-ös évben a Magyar Kerékpársportok Szövetsége bármely szakágában vagy triatlon sportágban kiadott versenyengedéllyel rendelkeznek/rendelkeztek, illetve szerepelnek január 1. óta a korosztályos kerékpáros ranglistákon. Szabadkártya A szervezők fenntartják a jogot, hogy amennyiben a területi döntőkről továbbjutó versenyzők száma nem éri el a 300 főt, a területi versenyek résztvevői között szabadkártyákat osszanak ki.

5 A szabadkártyák száma a területi döntőkön indulók összlétszámához viszonyítva az adott területi versenyen indulók számának arányában. A szabadkártyákat a kategóriák 4-6. helyezettjei kaphatják meg a területi döntők rendezőinek szakmai elbírálása alapján. A kiosztásra kerülő szabadkártyák száma: (300 - továbbjutók száma) * 1,3. pl. A területi döntőről továbbjutott versenyző száma: 240. A területi versenyeken összesen 1000 induló vesz részt. Első helyszín 130, Második helyszín 150, Harmadik helyszín 150 stb. indulóval. A maradék % (90) szabadkártyát így az alábbi arányban kell felosztani: Első helyszín (130/1000*90=) 12 fő, Második helyszín (150/1000*90=) 14 fő, Harmadik helyszín (150/1000*90=) 14 fő, stb. Amennyiben egy területi versenyt rendező nem tudja vagy nem akarja felhasználni a szabadkártyáját, azokat arányosan szét kell osztani a többi egyesület között. (Ha nem egyértelmű a felosztás, akkor a nagyobb létszámú versenyek felé kell kerekíteni.) 6. Versenyszámok Egyéni kombinált mountain bike verseny: ügyességi verseny és XCO (olimpiai krossz) körverseny. 7. A területi döntő lebonyolítása: - A területi és országos döntőn is először egy 5 akadályból (állomásból) álló ügyességi pályát kell teljesíteni. - Az ügyességi verseny lényege a pályaelemek hibamentes és lábletétel nélküli teljesítése. - Az ügyességi versenyen akadályonként maximum 2, összesen maximum 10 hibapontot lehet gyűjteni. Az akadály hiba nélküli teljesítése 0, az akadály felének hiba nélküli teljesítése 1, az akadály elrontott teljesítése 2 hibapontot ér. - Az ügyességi pályán a versenyzőket versenybíró kíséri és pontozza. Minden hibapont a kategóriáknál részletezettek alapján késedelmet jelent az olimpiai krossz körverseny rajtjánál. - Olimpiai krossz körverseny (XCO): terepen, körpályán rendezett verseny, a különböző kategóriák számára megfelelő nehézségi szinttel és távval. - Az XCO versenyszám rajtja a hendikep rendszer szerint, az ügyességi pályán szerzett hibapontok alapján, késleltetett rajtoltatással történik. Nemenkénti bontás nincs, vagyis a fiúk és lányok a hibapontjaik alapján vegyesen kerülnek beszólításra. - A verseny győztese kategóriánként az, aki az olimpiai krossz körverseny megadott távját a legrövidebb idő alatt teljesíti. - Az első versenyző célba érkezése után a futamnak vége, az esetlegesen lekörözött többi versenyző kiszólításra kerül.

6 Regisztráció, rajtszám átvétel 7:30-9:00 Technikai értekezlet és megnyitó 8:45 (időtartam) Ügyességi verseny hibapont/akadály (mp) Olimpiai cross (rajt) kör versenyidő gyakorlás 7:30-9:00 7:30-10:00 U9 "B" 9:30 10: :30 kezdő kör 6-8 perc U9 "A" 9:30 10: :30 kezdő kör 6-8 perc U11 "B" 10:00 10: :15 kezdő kör perc U11 "A" 10:45-11: :00 haladó kör perc U13 "B" 10:00 10: :15 kezdő kör perc U13 "A" 10:45-11: :00 haladó kör perc U15 "B" 11:15-11: :45 haladó kör perc U15 "A" 11:15-11: :00 elit kör perc U17 "B" 11:45-12: :45 haladó kör perc U17 "A" 11:45-12: :00 elit kör perc U19 "B" 11:45-12: :45 haladó kör perc U19 "A" 11:45-12: :00 elit kör perc Eredményhirdetés 16:00 8. Nevezés: A veszprémi területi döntőre a Magyar Kerékpársportok Szövetsége honlapon, a oldalon, a Mountain Bike Diákolimpia menüpontján vagy a KTM Sport Club honlapján, a honlapon keresztül lehet nevezni. A Mountain Bike Diákolimpia Győr-Moson-Sopron megyei nyugatdunántúli Döntő előnevezési határideje április 28. (kedd) 24:00. Az előnevezés díja: 500 Ft, ami utalással a KTM Sport Club számú, számlaszámra kell átutalni április 29-ig (szerda). Készpénzes fizetési igény esetén a 30/ telefonon lehet egyeztetni. Helyszíni nevezésre május 02-én (szombat) reggel 7:30-tól 8:00-ig nyílik lehetőség, aminek a díja 1500 Ft. (Az utalás megjegyzés rovatába kérjük megadni az utalást végző település címét, ahova a számlát ki kell állítani. A rendezők számlát csak az utalást végző egyesület, intézmény, stb. nevére állítanak ki.) A verseny napján a helyszíni regisztrációnál minden résztvevőnek kötelező magával hozni és bemutatni a kitöltött, orvosi igazolással és szülői nyilatkozattal ellátott nevezési lapot. 9. Díjazás: - Korcsoportonként és nemenként az 1-3. helyezettek érem, az 1-6. helyezettek oklevéldíjazásban részesülnek. - Minden résztvevő emléklapot kap.

7 10. Igazolások: - A Magyar Diáksport Szövetség 2014/2015. tanévi versenykiírás Általános szabályok 8. pontja szerint. - Egységes igazolás: a hatályos jogszabályok alapján kiadott diákigazolvánnyal (elvesztése, megrongálódása esetén a köznevelési intézmény igazgatója által kiállított és lepecsételt, fényképpel ellátott iskolalátogatási igazolással), az iskola igazgatója által aláírt és pecséttel ellátott, egyéni nevezési lappal. - A nevezési lapon a korosztálynak megfelelő érvényes orvosi igazolásnak kell szerepelnie (a szakszövetségi igazolványban szereplő, érvényes sportorvosi igazolás ezt kiválthatja). - Iskola(ák) összevonása, ill. az iskola nevének változása esetén a csapatvezető a versenyen az iskola igazgatója által hitelesített dokumentumot köteles bemutatni, mellyel bizonyítja az intézmények összevonását, ill. az intézmény nevében történt változásokat. - A fent előírt dokumentumok hiányában a versenyző(k) nem vehet(nek) részt az adott sportág versenyén. - Kérjük a testnevelőket, gondoskodjanak arról, hogy a tanulók az igazoláshoz szükséges dokumentumokkal rendelkezzenek! - A versenyzők saját érdekükben - sérülés, orvosi ellátás miatt - tartsák maguknál a TAJ-kártyájukat, vagy annak másolatát. 14. Sportági rendelkezések, szabályok: - Azon iskolákat, amelyek versenyzőiket, csapataikat a Diákolimpia országos versenyeire benevezik, az MDSZ OK besorolja és ennek ellenére a versenyen nem vesznek részt, és írásban az MDSZ OK, illetve a rendezők felé nem jelzik a rendezvény kezdete előtt legalább 1 héttel távolmaradásuk okát, az MDSZ OK határozattal kizárhatja a 2015/2016. tanévi diákolimpiai versenyekről. - A Diákolimpia versenyein az adott sportágnak megfelelő sportöltözékben jelenhetnek meg a tanulók. Sportfelszerelésükön reklámfelirat viselése megengedett. Nemzeti válogatott, és sportegyesületi öltözék viselése nem engedélyezett! - Amennyiben - akár utólag is - a versenybizottság vagy az MDSZ OK tudomására jut, hogy az egyéni versenyző vagy a csapatban szereplő versenyző jogosulatlanul szerepelt az adott versenyen, az MDSZ OK fenntartja magának a jogot, hogy az egyéni versenyző vagy a csapat eredményét megsemmisíti. - A versenyen megfelelő műszaki állapotú, terepen való közlekedésre alkalmas kerékpár használható kerékméret megkötés nélkül. - Mind az ügyességi verseny, mind a körverseny futamain fejvédő használata kötelező! - A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. - A rendezőség a sérülésekért, esetlegesen bekövetkező károkért semmilyen felelősséget nem vállal. - Másik versenyzőt fellökni, felszerelésében kárt tenni, versenyző mellett a pályán futni tilos. - Versenyzőt jogosulatlan előnyhöz juttatni tilos, ezek kizárást vonnak maguk után. - Szabálytalanságok, illetve a felmerülő vitás kérdések esetében a versenybíró a MDSZ, MKSZ és a MMTBSZSZ szabályzata alapján dönt. 15. Kapcsolat A soproni területi döntő rendezője a KTM Sport Club Információk: Böhm Lajos lbohm@gysev.hu telefon: 30/ (hétköznap 8-18 óráig)

8 1. számú melléklet Összefoglaló a területi döntők felosztásáról: Területi Döntő - Sopron május 2. (szombat) Győr-Moson-Sopron megye Vas megye Területi Döntő - Nagykovácsi április 12. (vasárnap) Fejér megye Komárom-Esztergom megye Pest megye Nyugat (Duna vonalától nyugatra eső terület) Területi Döntő - Veszprém április 12. (vasárnap) Somogy megye Veszprém megye Zala megye Területi Döntő - Csömör április 25. (szombat) Pest megye Kelet (Duna vonalától nyugatra eső terület) Területi Döntő - Szeged április 11. (szombat) Baranya megye Békés megye Csongrád megye Tolna megye Területi Döntő - Salgótarján május 3. (vasárnap) Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye Nógrád megye Területi Döntő - Bükkszentkereszt május 15. (péntek) Borsod-Abaúj-Zemplén megye Hajdú-Bihar megye Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

9 2. számú melléklet A területi döntők területi felosztása

Mountain Bike Diákolimipa Megyei Döntő és nyílt verseny valamit Borsod Bajnoka 1. futam (Borsod-Abaúj-Zemplén, megye)

Mountain Bike Diákolimipa Megyei Döntő és nyílt verseny valamit Borsod Bajnoka 1. futam (Borsod-Abaúj-Zemplén, megye) Mountain Bike Diákolimipa Megyei Döntő és nyílt verseny valamit Borsod Bajnoka 1. futam (Borsod-Abaúj-Zemplén, megye) Bükkszentkereszt, Lapka Sportpálya 2016. május 21. Mountain Bike Megyei Diákolimpia

Részletesebben

Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség. 2014/2015. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS EGYÉNI A és B KATEGÓRIA

Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség. 2014/2015. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS EGYÉNI A és B KATEGÓRIA Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség 2014/2015. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS EGYÉNI A és B KATEGÓRIA 1 2014/2015. TANÉVI RITMIKUS DIMNASZTIKA DIÁKOLIMPIA EGYÉNI VERSENYKIÍRÁS A és B KATEGÓRIA 1. A versenycélja:

Részletesebben

Diákolimpiai Strandlabdajátékok eseménysorozat keretében a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség.

Diákolimpiai Strandlabdajátékok eseménysorozat keretében a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség. Strandröplabda 1. A verseny célja: Az iskolákban folyó eredményes röplabda munka segítése. A strandröplabda sportág népszerűsítése a diákok körében. Az iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, a fiatalok

Részletesebben

5. TTA Mezei Futóbajnokság Nagykáta és Monor Körzet általános iskoláinak versenye nyílt középiskolás és felnőtt bajnokság

5. TTA Mezei Futóbajnokság Nagykáta és Monor Körzet általános iskoláinak versenye nyílt középiskolás és felnőtt bajnokság 5. TTA Mezei Futóbajnokság Nagykáta és Monor Körzet általános iskoláinak versenye nyílt középiskolás és felnőtt bajnokság Versenykiírás A verseny rendezője: Tápiómenti Tömegsport Alapítvány Szervezőbizottság

Részletesebben

BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY

BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY Sport Egyesület Bátaszék Wado-ryu Karate Szakosztály 7140 Bátaszék, Vázkerámia ltp. 3/2. Tel: 30-266-1235 e-mail: bataszekwado@gmail.com 13. CIKÁDOR KUPA Verseny megnevezése:

Részletesebben

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYARORSZÁG GUMIASZTAL SZAKÁGÁNAK 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA GUMIASZTAL MAGYAR BAJNOKSÁG

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYARORSZÁG GUMIASZTAL SZAKÁGÁNAK 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA GUMIASZTAL MAGYAR BAJNOKSÁG MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYARORSZÁG GUMIASZTAL SZAKÁGÁNAK 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA GUMIASZTAL MAGYAR BAJNOKSÁG I. A BAJNOKSÁG CÉLJA: A Gumiasztal sportág népszerűsítése, tömeg és minőségi színvonalának

Részletesebben

Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat

Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat Érvényesség kezdete: Junior kategória 2016 június 1 Felnőtt kategória 2016 január 1 Tartalom I. Célja... 3 II. Szabályozás... 3 1) A versenyek meghatározása... 3

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ IV. KORCSOPORT LEÁNY

2015/2016. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ IV. KORCSOPORT LEÁNY 2015/2016. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ IV. KORCSOPORT LEÁNY 1. Az országos elődöntő célja: A kézilabda sportág népszerűsítése az iskoláskorú tanulók körében. Játék- és versenyzési lehetőség

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2014/2015. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2014/2015. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2014/2015. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2014/15. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

Hungarian Darts Open WDF III. Kategóriás, BDO C kategóriás Ranglista Verseny. 2012. május 18.-19.-20.

Hungarian Darts Open WDF III. Kategóriás, BDO C kategóriás Ranglista Verseny. 2012. május 18.-19.-20. Hungarian Darts Open WDF III. Kategóriás, BDO C kategóriás Ranglista Verseny 2012. május 18.-19.-20. BUDAPEST Budai Sporthotel, (H-1121 Budapest, Jánoshegyi út 10503/9 hrsz.) GPS: North: +47 30' 35.00",

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS PÓTSELEJTEZŐ I-II. KORCSOPORT. Budapest, 2016. február 19.

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS PÓTSELEJTEZŐ I-II. KORCSOPORT. Budapest, 2016. február 19. 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS PÓTSELEJTEZŐ I-II. KORCSOPORT Budapest, 2016. február 19. 1 2015/2016. TANÉVI JÁTÉKOS SPORTVERSENY DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS PÓTSELEJTEZŐ I-II. KORCSOPORT Budapest, 2016. február

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Országos Bajnokság. Világbajnokságra felkészülés, versenyzési lehetőség biztosítása

VERSENYKIÍRÁS. Országos Bajnokság. Világbajnokságra felkészülés, versenyzési lehetőség biztosítása VERSENYKIÍRÁS A verseny elnevezése: A verseny célja: II. Szerencsi SKS Ippon Shobu Felkészülési Országos Bajnokság Világbajnokságra felkészülés, versenyzési lehetőség biztosítása A verseny időpontja: 2015.

Részletesebben

Magyarország 2016. évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága

Magyarország 2016. évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága Magyarország 2016. évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága A verseny célja: a 2016. évi 6 órás ultrafutó bajnoki címek eldöntése, versenyzési lehetőség biztosítása igazolt és amatőr futók részére. A verseny időpontja:

Részletesebben

Atlétika. 5. Meghívás: Lásd az Általános szabályok 6. pontja szerint.

Atlétika. 5. Meghívás: Lásd az Általános szabályok 6. pontja szerint. II. KORCSOPORT II. KORCSOPORT Atlétika A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Atlétikai Szövetséggel (MASZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség

Részletesebben

Mountain Bike Diákolimpia Területi Döntő

Mountain Bike Diákolimpia Területi Döntő Mountain Bike Diákolimpia Területi Döntő (Veszprém, Zala és Somogy megye) Veszprém, Gulya-domb 2015. április 12. Bevezető A Diákolimpia egy versenyrendszer, amely a diákok számára biztosít lehetőséget

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ FORGATÓKÖNYVE B KATEGÓRIA. Budapest, 2016. március 5-6. Tornacsarnok Budapest. XIV. Istvánmezei út 1-3.

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ FORGATÓKÖNYVE B KATEGÓRIA. Budapest, 2016. március 5-6. Tornacsarnok Budapest. XIV. Istvánmezei út 1-3. 1 TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ FORGATÓKÖNYVE B KATEGÓRIA, 2016. március 5-6 Tornacsarnok. XIV. Istvánmezei út 1-3. A verseny rendezői a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Magyar Diáksport

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A kerékpársport népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok

Részletesebben

Mountain Bike Diákolimipa Területi Döntő és nyílt verseny (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye)

Mountain Bike Diákolimipa Területi Döntő és nyílt verseny (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye) Mountain Bike Diákolimipa Területi Döntő és nyílt verseny (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye) Bükkszentkereszt, Lapka Sportpálya 2015. május 15. Bevezető A Diákolimpia egy

Részletesebben

2015/2016. TANÉV IV. KORCSOPORT LEÁNY. Székesfehérvár 2016. május 17.

2015/2016. TANÉV IV. KORCSOPORT LEÁNY. Székesfehérvár 2016. május 17. 2015/2016. TANÉV IV. KORCSOPORT LEÁNY Székesfehérvár 2016. május 17. 1 Tisztelt Diáksportolók, Testnevelők, Edzők! Kedves Vendégeink! Tisztelettel köszöntjük a Röplabda Diákolimpia IV. korcsoportos országos

Részletesebben

FORGATÓKÖNYV 2015/2016. TANÉVI TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ B KATEGÓRIA I., II., III-IV. KORCSOPORT FIÚ - LEÁNY

FORGATÓKÖNYV 2015/2016. TANÉVI TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ B KATEGÓRIA I., II., III-IV. KORCSOPORT FIÚ - LEÁNY FORGATÓKÖNYV 2015/2016. TANÉVI B KATEGÓRIA I., II., III-IV. KORCSOPORT FIÚ - LEÁNY 1. Az országos elődöntő célja: A torna sportág utánpótlás-bázisának szélesítése minél több iskoláskorú tanuló bevonásával.

Részletesebben

MAGYAR CURLING ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. KAMARAERDEI CURLING CLUB

MAGYAR CURLING ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. KAMARAERDEI CURLING CLUB MAGYAR CURLING NŐI és FÉRFI EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. KAMARAERDEI CURLING CLUB A Magyar Curling Szövetség megbízásából a Vasas SC Curling Szakosztálya rendezésében. A SZÖVETSÉG ÉS A BAJNOKSÁG KIEMELT

Részletesebben

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III-IV. KORCSOPORT. Eger, 2015. március 14.

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III-IV. KORCSOPORT. Eger, 2015. március 14. Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III-IV. KORCSOPORT Eger, 2015. március 14. 1 Kedves Diákok, Pedagógusok, Felkészítők! Kedves Vendégeink! Tisztelettel köszöntjük

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III-IV. KORCSOPORT. Kaposvár, 2015. március 14.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III-IV. KORCSOPORT. Kaposvár, 2015. március 14. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III-IV. KORCSOPORT Kaposvár, 2015. március 14. 1 Kedves Diákok, Pedagógusok, Felkészítők! Kedves Vendégeink! Tisztelettel köszöntjük a Magyar Diáksport Szövetség és a

Részletesebben

DIÁKOLIMPIA RENDEZVÉNYEI Óbuda-Békásmegyer iskoláiban

DIÁKOLIMPIA RENDEZVÉNYEI Óbuda-Békásmegyer iskoláiban DIÁKOLIMPIA RENDEZVÉNYEI Óbuda-Békásmegyer iskoláiban 2012-2013. Pedagógiai Szolgáltató Intézet 2013. június 30. Tartalom Bevezetés... 2 Atlétika... 4 Asztalitenisz... 4 Ergométeres evezés... 5 Floorball...

Részletesebben

II. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása

II. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása II. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza, 2012. december 8. Minden életjelenség mozgásban nyilvánul meg. Változtasd meg a mozgásod, megváltozik az életed! A verseny megnevezése: II. MediBall

Részletesebben

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület 53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI MOUNTAIN BIKE DIÁKOLIMPIA TERÜLETI ÉS ORSZÁGOS DÖNTŐK VERSENYKIÍRÁSA

2015/2016. TANÉVI MOUNTAIN BIKE DIÁKOLIMPIA TERÜLETI ÉS ORSZÁGOS DÖNTŐK VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016. TANÉVI MOUNTAIN BIKE DIÁKOLIMPIA TERÜLETI ÉS ORSZÁGOS DÖNTŐK VERSENYKIÍRÁSA 1. A Mountain Bike Diákolimpia verseny célja: A diákok aktív testmozgásra ösztönzése, az egészségfejlesztő testmozgás

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI MOUNTAIN BIKE DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2014/2015. TANÉVI MOUNTAIN BIKE DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. TANÉVI MOUNTAIN BIKE DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A diákok aktív testmozgásra ösztönzése, az egészségfejlesztő testmozgás és az egészséges életmód népszerűsítése.

Részletesebben

2010/2011. TANÉVI ÚSZÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ I. korcsoport. 2011. március 12. (szombat) 11.00 óra. Székesfehérvár Csitáry G.

2010/2011. TANÉVI ÚSZÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ I. korcsoport. 2011. március 12. (szombat) 11.00 óra. Székesfehérvár Csitáry G. 2010/2011. TANÉVI ÚSZÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ I. korcsoport 2011. március 12. (szombat) 11.00 óra Székesfehérvár Csitáry G. Emil Fedettuszoda FŐVÉDNÖKÖK Dr. Réthelyi Miklós Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Részletesebben

Mountain Bike Diákolimpia Területi Döntő

Mountain Bike Diákolimpia Területi Döntő Mountain Bike Diákolimpia Területi Döntő (Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megye Nyugat ) Nagykovácsi, Sebestyén domb 2015. április 12. Bevezető A Diákolimpia egy versenyrendszer, amely a diákok számára

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XXII. Magyar Kupa 2015. November 20-22. Csitáry G. Emil Uszoda Székesfehérvár

VERSENYKIÍRÁS XXII. Magyar Kupa 2015. November 20-22. Csitáry G. Emil Uszoda Székesfehérvár VERSENYKIÍRÁS XXII. Magyar Kupa 2015. November 20-22. Csitáry G. Emil Uszoda Székesfehérvár 1. A verseny kiírója: Magyar Szinkronúszó Szövetség (MSZÚSZ) 2. A verseny célja: Lehetőség biztosítása a tagszervezetek

Részletesebben

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016.

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT LEÁNY

2014/2015. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT LEÁNY 2014/2015. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ LEÁNY 1. Az országos elődöntő célja: A kézilabda sportág népszerűsítése az iskoláskorú tanulók körében. Játék- és versenyzési lehetőség biztosítása

Részletesebben

A PRÉMIUM MAGYAR ÁLLAMKÖTVÉNY ELNEVEZÉSŰ, 2017/J SOROZATÚ ÁLLAMKÖTVÉNYEK ISMERTETŐJÉNEK MÓDOSÍTÁSA Az ÁKK Zrt. tájékoztatja a befektetőket, hogy a Magyar Állam ( Kibocsátó ) összhangban a tőkepiacról szóló

Részletesebben

TÁPIÓMENTI MARATON 2016. május 28. Versenykiírás. Nagykáta, Városi Sportcsarnok, (Hosszútó utca 11.)

TÁPIÓMENTI MARATON 2016. május 28. Versenykiírás. Nagykáta, Városi Sportcsarnok, (Hosszútó utca 11.) A verseny célja: TÁPIÓMENTI MARATON 2016. május 28. Versenykiírás A Tápió-vidék egyik legszebb részének, a Gödöllői dombság délnyugati részének bemutatása, az itt elterülő települések megismertetése az

Részletesebben

Tatabánya 2013. május 14.

Tatabánya 2013. május 14. 2012/2013. TANÉVI RÖPLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ IV. KORCSOPORT - LEÁNY Tatabánya 2013. május 14. Kedves Diáksportolók! Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük a Röplabda Diákolimpia Leány IV.

Részletesebben

Fejér Megyei Diáksport Egyesület

Fejér Megyei Diáksport Egyesület Fejér Megyei Diáksport Egyesület 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT SZÉKESFEHÉRVÁR BREGYÓ KÖZI REGIONÁLIS ATLÉTIKAI KÖZPONT Egyéni pályabajnokság 2015. június 01. Összetett Négypróba 2015.

Részletesebben

Vezető védőnői állások alakulása. ÁNTSZ Regionális Intézeteinek összefoglaló táblázata 2009. év

Vezető védőnői állások alakulása. ÁNTSZ Regionális Intézeteinek összefoglaló táblázata 2009. év Vezető védőnői állások alakulása sz. melléklet 2. 3. 4. 5. 6. 7. Vezető védőnői tevékenységet ellátó védőnők /december 3/ ÁNTSZ vezető védőnői Vezető védőnői tevékenységet ÁNTSZ által egyéb feladattal

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A verseny címe: Országos Német nyelvi verseny 7.-8. osztályosoknak

VERSENYKIÍRÁS. A verseny címe: Országos Német nyelvi verseny 7.-8. osztályosoknak VERSENYKIÍRÁS A verseny címe: Országos Német nyelvi verseny 7.-8. osztályosoknak A verseny meghirdetője: Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 5000 Szolnok Rákóczi út 45. A verseny célja: A nyelvtanulásban

Részletesebben

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS A Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel együtt 2015/2016-os

Részletesebben

XV. WTF Taekwondo. Bajnokság. 2016. április 23. Nagykáta

XV. WTF Taekwondo. Bajnokság. 2016. április 23. Nagykáta XV. WTF Taekwondo Országos Formagyakorlat Bajnokság 2016. április 23. Nagykáta Dátum: 2016. április 23. (szombat) Helyszín Nagykáta Sportcsarnok (2760 Nagykáta Hosszútó u.) Kiíró: Magyar Taekwondo Szövetség

Részletesebben

Országos Diákbajnokság 2016., Engrich Mariann emlékverseny

Országos Diákbajnokság 2016., Engrich Mariann emlékverseny Országos Diákbajnokság 2016., Engrich Mariann emlékverseny 1964 1996 Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: A verseny fővédnöke: Időpont: Helyszín: Magyar Taekwondo Szövetség GoldStarS Sportegyesület Kovács

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. JUNIOR GOLF TOUR 2016 by Tommy Hilfiger

VERSENYKIÍRÁS. JUNIOR GOLF TOUR 2016 by Tommy Hilfiger VERSENYKIÍRÁS JUNIOR GOLF TOUR 2016 by Tommy Hilfiger A Magyar Golf Szövetség a 2016. évre a junior golfjátékosok részére 11 fordulóból álló versenysorozatot ír ki. Versenyfeltételek: A versenysorozat

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév Középiskolai felvételi eljárás 2015-2016. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás legfontosabb dátumai 2015.11.13. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

Továbbra is terjed az influenza

Továbbra is terjed az influenza Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója az influenza figyelőszolgálat adatairól Magyarország 2015. 6. hét Továbbra is terjed az influenza A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉRTÉKSZÁMOS KATEGÓRIA VERSENYKIÍRÁSA Miskolc, 2016. március 23-25.

2015/2016. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉRTÉKSZÁMOS KATEGÓRIA VERSENYKIÍRÁSA Miskolc, 2016. március 23-25. 2015/2016. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉRTÉKSZÁMOS KATEGÓRIA VERSENYKIÍRÁSA Miskolc, 2016. március 23-25. 1.) A verseny célja: Az utánpótlás nevelés, a kiválasztás lehetőségeinek bővítése. A sakk sportág

Részletesebben

FELHÍVÁS A VERSENY CÉLJA : VERSENYSZÁMOK: A VERSENY RENDEZŐJE : A VERSENY IDŐSZAKA : NEVEZÉS IDEJE ÉS MÓDJA:

FELHÍVÁS A VERSENY CÉLJA : VERSENYSZÁMOK: A VERSENY RENDEZŐJE : A VERSENY IDŐSZAKA : NEVEZÉS IDEJE ÉS MÓDJA: FELHÍVÁS A Kocsis Sándor Sportközpont Kőbánya Önkormányzatának támogatásával versenysorozatot hirdet MOZDULJ az EURO2016 labdarúgó EB-RE! címmel. A VERSENY CÉLJA : a rendszeres testmozgás népszerűsítése.

Részletesebben

II. Kerületi Kaptató"

II. Kerületi Kaptató II. Kerületi Kaptató" Kerületi futóverseny - versenykiírás - Időpont: 2009. szeptember 20. vasárnap Helyszín: II. kerület, Millenáris (1024 Bp., Kis Rókus u. 16-20.) Szervező: II. Kerületi Önkormányzat

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT FIÚ

2014/2015. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT FIÚ 2014/2015. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT FIÚ 1. Az országos elődöntő célja: A kézilabda sportág népszerűsítése az iskoláskorú tanulók körében. Játék- és versenyzési lehetőség

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád Megyei Igazgatóság / Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség / Csongrád Megyei Férfi felnőtt nagypályás Magyar Kupa versenykiírás tervezet 2016 2017. Tartalom 1. A kupa

Részletesebben

VIII. VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY, PEST MEGYEI SPORT XXI. TRIATLON UTÁNPÓTLÁS OLIMPIA és RENDŐRSÉGI DUATLON OB DÖNTŐJÉNEK VERSENYKIÍRÁSA

VIII. VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY, PEST MEGYEI SPORT XXI. TRIATLON UTÁNPÓTLÁS OLIMPIA és RENDŐRSÉGI DUATLON OB DÖNTŐJÉNEK VERSENYKIÍRÁSA VIII. VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY, PEST MEGYEI SPORT XXI. TRIATLON UTÁNPÓTLÁS OLIMPIA és RENDŐRSÉGI DUATLON OB DÖNTŐJÉNEK VERSENYKIÍRÁSA A verseny időpontja: 2011. június 10. A verseny helyszíne:

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

2015/2016. TANÉV III. KORCSOPORT FIÚ. Dabronc 2016. május 28.

2015/2016. TANÉV III. KORCSOPORT FIÚ. Dabronc 2016. május 28. 2015/2016. TANÉV III. KORCSOPORT FIÚ Dabronc 2016. május 28. 1 Kedves Diáksportolók, Testnevelők, Edzők! Tisztelt Vendégeink! Tisztelettel köszöntjük a Röplabda Diákolimpia III. korcsoportos országos elődöntőre

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

A verseny elnevezése: HÉVÍZ EURÓPA KUPA NEMZETKÖZI IPPON SHOBU KARATE VERSENY. a csapat kumite versenyszám díja 6000 Ft.

A verseny elnevezése: HÉVÍZ EURÓPA KUPA NEMZETKÖZI IPPON SHOBU KARATE VERSENY. a csapat kumite versenyszám díja 6000 Ft. A verseny elnevezése: HÉVÍZ EURÓPA KUPA NEMZETKÖZI IPPON SHOBU KARATE VERSENY 2016. október 8. szombat, 10 óra Hévízi Sportcsarnok, 8380 Hévíz, Széchenyi út 25. A verseny fővédnöke Papp Gábor Hévíz város

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2008/2009. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi

Részletesebben

Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban

Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban Általános tudnivalók (1) A válogatott edzések helyszíne: Nemzeti Edzés Központ, Mikoviny

Részletesebben

II. Hód-Futófesztivál VERSENYKIÍRÁS

II. Hód-Futófesztivál VERSENYKIÍRÁS II. Hód-Futófesztivál VERSENYKIÍRÁS Időpont: 2016. április 24. (vasárnap) Helyszín, rajt/cél: Hódmezővásárhely, Kossuth tér Rendező: Hód-mentor SE Információ, elérhetőségek: E-mail: info@hodfutofesztival.hu

Részletesebben

BÁCS-KISKUN MEGYEI DIÁK- ÉS SZABADIDŐSPORT EGYESÜLET 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT LEÁNY. Baja, 2015. május 15.

BÁCS-KISKUN MEGYEI DIÁK- ÉS SZABADIDŐSPORT EGYESÜLET 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT LEÁNY. Baja, 2015. május 15. BÁCS-KISKUN MEGYEI DIÁK- ÉS SZABADIDŐSPORT EGYESÜLET 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT LEÁNY Baja, 2015. május 15. 1 Kedves Diáksportolók, Testnevelők, Edzők! Tisztelt Vendégeink! Tisztelettel

Részletesebben

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ IV. KORCSOPORT FIÚ 2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2015/2016. TANÉVI XVII. FEKVENYOMÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A fekvenyomó sport népszerűsítése a középiskolák

Részletesebben

Veszprém Megyei Diáksport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT. Ajka, 2015. március 08.

Veszprém Megyei Diáksport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT. Ajka, 2015. március 08. Veszprém Megyei Diáksport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Ajka, 2015. március 08. 1 Kedves Diákok, Pedagógusok, Felkészítők! Kedves Vendégeink! Tisztelettel köszöntjük a Magyar

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 / 2017. tanév OM azonosító 031 966 Iskolánk a nemzeti köznevelési törvényben előírt létszámok alapján alakítja ki az osztálylétszámokat, tanulócsoportokat. Az iskola felvételi

Részletesebben

MOZDULJ az EURO2016 labdarúgó EB-re!

MOZDULJ az EURO2016 labdarúgó EB-re! MOZDULJ az EURO2016 labdarúgó EB-re! A Kőbányai Önkormányzat a Mozdulj Kőbánya program keretében versenysorozatot hirdet MOZDULJ az EURO2016 labdarúgó EB-re! címmel A VERSENY CÉLJA: sportolási lehetőség

Részletesebben

KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ - VI. KORCSOPORT - LEÁNY

KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ - VI. KORCSOPORT - LEÁNY 2014/2015. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ - VI. KORCSOPORT - LEÁNY 1. A verseny célja: Játék- és versenyzési lehetőség biztosítása a kézilabda sportággal megismerkedő fiatalok részére.

Részletesebben

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek)

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Jelentkezői adatok Jelentkező neve: Felvételi azonosító: Születési dátum: Anyja neve:

Részletesebben

XII. Kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesülete (sportszervezet) negyedéves előrehaladási jelentése

XII. Kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesülete (sportszervezet) negyedéves előrehaladási jelentése Magyar Vízilabda Szövetség részére Budapest, Margitsziget Hajós Alfréd Sportuszoda 1391 Budapest, Pf. 250 Tárgy: II. negyedéves előrehaladási jelentés 1 (Beadási határidő: 2014.január 8.) XII. Kerületi

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI DR. MEZŐ FERENC SZELLEMI DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III-IV. KORCSOPORT

2015/2016. TANÉVI DR. MEZŐ FERENC SZELLEMI DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III-IV. KORCSOPORT 2015/2016. TANÉVI DR. MEZŐ FERENC SZELLEMI DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III-IV. KORCSOPORT 1. Az országos elődöntő célja: A magyar olimpiatörténet megismertetése és megszerettetése a fiatalok körében.

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI JÁTÉKOS SPORTVERSENY DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ I-II. KORCSOPORT Törökbálint, 2016. február 5.

2015/2016. TANÉVI JÁTÉKOS SPORTVERSENY DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ I-II. KORCSOPORT Törökbálint, 2016. február 5. 2015/2016. TANÉVI JÁTÉKOS SPORTVERSENY DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ I-II. KORCSOPORT Törökbálint, 2016. február 5. 1. A verseny célja: A nevelési-oktatási intézmények tanulói részére az életkori sajátosságoknak

Részletesebben

A 2014/2015-ÖS TANÉV RENDJE

A 2014/2015-ÖS TANÉV RENDJE A 2014/2015-ÖS TANÉV RENDJE A 35/2014. (IV. 30.) EMMI rendelete, a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2014. szeptember 1-től 2015. június 15-ig tart

Részletesebben

Kiadja a Magyar Diáksport Szövetség Országos Központja. 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. A kiadásért felelős: Balogh Gábor

Kiadja a Magyar Diáksport Szövetség Országos Központja. 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. A kiadásért felelős: Balogh Gábor Kiadja a Magyar Diáksport Szövetség Országos Központja. 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. A kiadásért felelős: Balogh Gábor Kedves diákok, testnevelők, intézményvezetők, szülők! Ahogy az elmúlt 28 évben

Részletesebben

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata I. Jogszabályi háttér A Közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX törvény (42. 1. bekezdés) 11/1994.(VI.8.) MKM rendelet 8-as számú melléklete A 2011/2012. tanév

Részletesebben

A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE

A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE A 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelete, a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2015. szeptember 1-től 2016. június 15-ig tart

Részletesebben

EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft. www.eqskill.hu 1022 Budapest, Bimbó út 5.

EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft. www.eqskill.hu 1022 Budapest, Bimbó út 5. JELENTKEZÉSI LAP LÓ MEDIÁLTA ÖNISMERETI TRÉNINGPROGRAM 2016. SZEPTEMBER 9-10. PORVA-SZÉPALMAPUSZTA, HOTEL SZÉPALMA ÉS MÉNESBIRTOK Kérjük, gondosan olvassa el az alábbi Jelentkezési lapot, töltse ki, és

Részletesebben

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető Érettségi 2015/2016 tanév tavasz Jogszabályváltozások Dr. Kun Ágnes osztályvezető Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Oktatási és Hatósági Osztály 2016. április 19. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának

Részletesebben

2016. 01.22. online szavazás:

2016. 01.22. online szavazás: 2016. Online: MSSZ/01/2016. sz. E.H. : Az Elnökség 11 igen, 8 nem, és 2 tartózkodással elfogadta, hogy az elnökség felhatalmazza a mindenkori szövetségi kapitányt, hogy amennyiben megítélése szerint a

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP 1) A program címe: V e z e t ő i t o v á b b k é p z é s - Kategória: V e z e t ő k é p z é s 2) A program szervezője és jogtulajdonosa: Európai Vezetőképző Akadémia

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Felvételi információk 2015. A JELENTKEZÉS MÓDJA Kizárólag e-felvételi keretében, amelyet a www.felvi.hu honlapon, regisztráció után lehet benyújtani.

Részletesebben

A 2015/2016-os tanév fontos időpontjai a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában

A 2015/2016-os tanév fontos időpontjai a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában A 2015/2016-os tanév fontos időpontjai a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában Tanítási év 2015/2016. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2015. szeptember 1. (kedd),

Részletesebben

A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL. 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak

A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL. 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak 1.1. A szakmai gyakorlat célja: A tantervi előírásoknak megfelelően a nappali

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Mottó: Ez az én sulim, legyen a tied is! Jól érzed majd magad, mert itt jó a hangulat, sok barátom van, érdekes programok várnak bennünket. KUKUCSKÁLÓ PROGRAM Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Az Egészségügyi és Szociális Bizottság 2015. évi munkájáról

BESZÁMOLÓ. Az Egészségügyi és Szociális Bizottság 2015. évi munkájáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu BESZÁMOLÓ Az Egészségügyi és Szociális Bizottság

Részletesebben

Strandkézilabda Diákolimpia V-VI. Korcsoport Hajdúnánás 2016. június 25-26. Forgatókönyv

Strandkézilabda Diákolimpia V-VI. Korcsoport Hajdúnánás 2016. június 25-26. Forgatókönyv Strandkézilabda Diákolimpia V-VI. Korcsoport Hajdúnánás 2016. június 25-26. Forgatókönyv 2016. június 25. szombat TECHNIKAI ÉRTEKEZLET Hajdúnánás - Hajdúnánási Gyógyfürdő (4080 Hajdúnánás Fürdő út 7.),

Részletesebben

Versenyszabályzat. a 2016. évi Közlekedési Szakmai Vetélkedő Borsod Abaúj - Zemplén megyei fordulójához

Versenyszabályzat. a 2016. évi Közlekedési Szakmai Vetélkedő Borsod Abaúj - Zemplén megyei fordulójához Versenyszabályzat a 2016. évi Közlekedési Szakmai Vetélkedő Borsod Abaúj - Zemplén megyei fordulójához E versenyszabályzat a 2016. április 29.-én tartandó Közlekedési Szakmai Vetélkedő B A - Z megyei fordulójának

Részletesebben

Jelentéskészítő TEK-IK () Válaszadók száma = 610

Jelentéskészítő TEK-IK () Válaszadók száma = 610 Jelentéskészítő TEK-IK () Válaszadók száma = 0 Általános mutatók Szak értékelése - + átl.=. Felmérés eredmények Jelmagyarázat Kérdésszöveg Válaszok relatív gyakorisága Bal pólus Skála Átl. elt. Átlag Medián

Részletesebben

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK HIRDETMÉNY KONDÍCIÓS LISTÁK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓK MÓDOSÍTÁSÁRÓL ÉS VÁLTOZÁSÁRÓL I. A módosítással érintett kondíciós listák és ügyféltájékoztatók A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám.:

Részletesebben

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/145 Művesekezelés anyagainak beszerzése 24 hónapra Beszerzés tárgya:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 26 Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam gimnázium szövegértés Előállítás ideje: 27.3.. 12:28:21

Részletesebben

Puskás Tivadar Távközlési Technikum

Puskás Tivadar Távközlési Technikum 27 Puskás Tivadar Távközlési Technikum Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam szakközépiskola matematika Előállítás ideje: 28.3.6. 6:48:31 197 Budapest,

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata 1. A ranglista célja: A MF(S)Sz által kiírt és/vagy rendezett versenyrendszerben a játékosokat objektíven pontozza és ez alapján a játékosok

Részletesebben

AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE. 2007 augusztus / August 2007

AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE. 2007 augusztus / August 2007 AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE Kategóriák / Categories Létszám, fő Number of képest / Changes compared to previous Változás az előző

Részletesebben

Rajkai mellékágrendszer

Rajkai mellékágrendszer Rajkai mellékágrendszer Tejfalusi mellékágrendszer Cikolai mellékágrendszer Bodaki mellékágrendszer Dunaremetei mellékágrendszer Ásványi mellékágrendszer Bagaméri mellékágrendszer Patkányosi mellékágrendszer

Részletesebben

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós Előadó: dr. Jakab Miklós Az önellenőrzés fogalma Az adózó önadózás esetén jogosult az önellenőrzésre elévülési időn belül, de arra nem kötelezhető. Az önellenőrzéssel az adózó helyesbíti és bevallja az

Részletesebben

IX. BÁTASZÉK TRIATLON KUPA

IX. BÁTASZÉK TRIATLON KUPA Nevezés: IX. BÁTASZÉK TRIATLON KUPA Ovisok, iskolások, felnőttek, egyéni, családi és baráti triatlon váltó versenye Triatlon Amatőr Sprint távú verseny A verseny helyszíne: Bátaszék Tanuszoda. Bezerédj.

Részletesebben

KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA

KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA 2011/2012.. TANÉV KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ I. KORCSOPORT - FIÚ Fonyód 2011. decemberember 2. 2011/2012. TANÉVI KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ I. KORCSOPORT FIÚ

Részletesebben