A doktorképzés ügyrendje

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A doktorképzés ügyrendje"

Átírás

1 A doktorképzés ügyrendje Jelentkezés és feltétel doktori képzésre Beiratkozás A félévek teljesítése, a képzés lezárása A félévek teljesítése, a képzés - A felvételi jelentkezési lap és a - A doktori kutatási témák meghirdetése - Az államilag finanszírozott pályázat leadása a PhD irodába a témavezetők megjelölésével. létszámkeret szétosztása a doktori valamint elektronikus megküldése - A pályázati felhívás és felvételi iskolák között. az adminisztratív ügyintézőnek. tájékoztató jóváhagyása, közzététele. - Döntés a felvételről: július. A Határidő: május 15. Határidő: április 15. témacímek és a témavezetők - A beérkező pályázatok nyilvántartásba jóváhagyása. vétele, formai ellenőrzése. - Köteles tájékozódni a beiratkozás időpontjáról. A megadott időpontban beiratkozik, felveszi a tárgyakat, kitölti az iratkozási lapot. - A költségtérítést a beiratkozás előtt befizeti. Az igazoló dokumentumot vagy fénymásolatát a beiratkozáskor leadja a PhD irodában. - A témavezető segítségével képzési és kutatási tervet készít és ad le az adminisztratív ügyintézőnek. Határidő: október A kutatási tervek véglegesítése: Határidő: március 31. Az évente megrendezésre kerülő Tudományos Fórumon beszámolnak kutatási eredményeikről tudományos cikktervezet formájában. - Részletfizetési kérelmet adhat be a doktori iskolához. - Fellebbezés kérdésekről. esetén dönt a vitás - Vizsga átütemezését másik félévre a doktori iskola vezetőtől kérhet írásban. A kérelem mellé csatolni kell - A pályázatok feldolgozása, a felvételi megszervezése, lebonyolítása, értékelése: június második fele. - A felvételi rangsor megállapítása, javaslattétel az TDT felé. - A beiratkozás napján tájékoztatót tart az első évfolyamos hallgatóknak. Meghirdeti a felvehető tantárgyakat, azok kredit értékeit. Szempontokat ad a képzési és kutatási tervek elkészítéséhez. - Véleményezi és jóváhagyja a képzési és kutatási terveket. - Megszervezi a Tudományos Fórumot (minden év novemberében). A legszínvonalasabb előadások anyagai lektorálást követően magyar vagy angol nyelven publikálásra kerülhetnek. - Dönt a kérelmek elfogadásáról, vagy elutasításáról, a részletfizetési kedvezményben részesülő hallgatók névsorát leadja a PhD irodába. - Dönt a kérelmekről, döntéseiről tájékoztatja a PhD irodát. - Dönt azokban a kérdésekben, ahol a TDT az illetékes. - A jelentkezési lapok, a felvételi tájékoztatók és a befizetési csekkek eljuttatása a pályázókhoz. - A felvételi kiértesítések kiküldése a döntések bevezetése a jelentkezési lapokra. A döntés nyilvánosságra hozatala. - Jelentés készítése a Rektori Hivatal, ill. az OM felé. - A beiratkozás lebonyolítása: a befizetés, az iratkozási lapok kitöltésének ellenőrzése. - Nyilvántartás készítése a beiratkozott hallgatókról. - A képzési és kutatási terv egy-egy példányát a doktoranduszok személyi anyagaiban tárolja. - Regisztrálja a tandíj és a költségtérítés befizetését minden beiratkozáskor. - Nyilvántartást vezet: a befizetésekről, halasztásokról, létszámról.

2 a különeljárási díj befizetését igazoló dokumentumot. A kérelem tartalmazzon az elbírálás szempontjából minden fontos adatot. A kérelmet az adminisztratív ügyintézőnek kell leadni. - Kérheti a tanulmányi idő megszakítását (legfeljebb 3 alkalommal, de legfeljebb összesen három évre) megfelelő indokok alapján. - A vizsgalapot aláíratja a vizsgáztatóval. A kutatómunka elvégzését a témavezetővel igazoltatja számszerű (1-5) bejegyzéssel minősítteti. - A leckekönyvet legkésőbb a vizsgaidőszak utolsó napjáig köteles leadni a PhD irodába. - Az állami PhD képzési normatíva ráeső részét, a témavezető és a doktori iskola vezető ellenőrzésével használhatja fel. - Minden tanév végén leadja az adott évi részjelentését a publikációs jegyzékével. - Írásban kéri az abszolutórium kiadását a 6. lezárt félév után a doktori iskolától. - Ezzel egy időben Zárójelentést tölt ki, és ad le az adminisztratív ügyintézőnek. - A különeljárási díj befizetéséig nem tárgyalja a kérelmet. - Felosztja a doktori iskola hallgatói között az állami képzési normatívát, ellenőrzi és koordinálja a felhasználását. Gazdálkodik a doktori iskola pénzével. - Minősíti a Részjelentést és a Zárójelentést. - Dönt az abszolutórium kiadásáról (minden év augusztus 31-ig). - Kiértesíti a doktoranduszokat az TDT döntéseiről. - Gondoskodik a kérelmeknek a személyi anyagokba való elhelyezéséről és az indexekbe bevezeti a hivatalos bejegyzéseket. - Nyilvántartja adataikat, kérésre adatokat szolgáltat az adatvédelmi törvény betartásával. - Ellenőrzi a leadott indexeket, lezárja a félévet, amit a Doktori Iskola vezető aláírásával és pecsétjével hitelesít. Ha a kutatómunka nincs teljesítve, a félév érvénytelen. - Bevezeti az abszolutóriumot az indexbe, amit a TDT elnöke hitelesít. - A Zárójelentés egy példányát a doktoranduszok személyi anyagaiban tárolja. - Számfejti az ösztöndíjat, havi nyilvántartást vezet a kifizetésekről. - Elszámolást készít a Rektori Hivatal és az OM felé a felhasznált ösztöndíjakról és képzési támogatásokról. Adóigazolást ad ki az ösztöndíjasok részére.

3 Előzetes (munkahelyi) vita - Az előzetes vita időpontjának megtervezése, konzultálás a témavezetővel és a doktori iskola vezetővel. A DI vezetője által előzetesen véleményezett, átdolgozott vagy jóváhagyott dolgozat nyújtható be munkahelyi vitára, ha a PhD hallgató a minimális publikációs követelményt teljesíti. - Az értekezés 5 (fűzött) és a tézisek (10 pld) elkészítése és beadása az adminisztratív ügyintézőhöz a vita tervezett időpontja előtt legalább 6 héttel! - A munkahelyi vitára szánt tervezet előzetes véleményezése. Az értekezés és a tézisek formai követelményeinek közzététele. Bírálati szempontok megadása. Az opponensi vélemények beérkezését és a Jelöltnek az arra adott válaszait figyelembe véve, a DI vezetője kijelöli a vita időpontját, felkéri levezető elnökét és jegyzőjét. - A vitáról készített jegyzőkönyv bekérése. - A munkahelyi viták megszervezése az adott intézet/tanszék feladata. - Az előzetes (munkahelyi) vita eredményének nyilvántartásba vétele. - A jegyzőkönyv tárolása a személyi anyagban. Jelentkezés fokozatszerzésre, a jelentkezés elfogadása - Kötelessége a Doktori Szabályzat vonatkozó részének áttanulmányozása és betartása. A doktori fokozatszerzésre való Jelentkezési lap beszerzése a PhD irodától vagy a DI honlapjáról, kitöltése és beadása mellékleteivel együtt az adminisztratív ügyintézőnek nyomtatott 2 példányban és elektronikusan. - A fokozatszerzési eljárási díj befizetése. - Rendelkeznie kell a min. publikációkkal. - A publikációs jegyzék, az önéletrajz, a diploma és az abszolutórium másolatának leadása. - A jelentkezési anyag formai ellenőrzése, a jelentkezés regisztrálása. Szükség esetén felhívás hiánypótlásra. Egy példány megküldése a PhD irodának. - A doktorjelölt jelentkezési anyagának alapján a jelentkezés elfogadása vagy elutasítása. - Döntés a szigorlati tárgyakról, a szigorlati bizottságról. - Előterjesztése a TDT ülésére. - A fokozatszerzésre való jelentkezés, valamint a szigorlati bizottság elfogadása. - A fokozatszerzési eljárást az TDT és annak elnöke felügyeli. - A fokozatszerzési eljárás során minden kimenőlevél aláírója az TDT elnöke. A bejövő leveleket, kérelmeket is hozzá kell címezni. - A dokumentumok tárolása a doktorjelölt személyi anyagában.

4 Doktori szigorlat Ny ilv án os vit a - A témavezető bevonásával a - A szigorlat nyilvánosságra hozatala a - Felkérő levelek elkészítése a szigorlati - A szigorlatot megelőző napon a szigorlat időpontjának doktori iskola honlapján. bizottság részére. szigorlati jegyzőkönyv előkészítése, megtervezése, egyeztetése. - Felkérő levelek küldése a szigorlati - Igazolás kiadása a szigorlatról a jelölt átadása a szigorlati bizottság - A szigorlat megszervezése, időpont bizottság részére. kérésére. elnökének a szükséges személyi egyeztetése a szigorlati bizottság - Megbízási szerződések elkészítése. anyagokkal együtt. tagjaival, helyszín kijelölése a - A tiszteletdíjak, ill. az útiköltségek - A szigorlat után annak regisztrálása, a témavezető feladata a DI vezetővel kifizettetése. jegyzőkönyvnek a személyi anyagban való egyeztetés után. - A szigorlati jegyzőkönyv való őrzése - Tematika és szakirodalom kérése a tárgyfelelőstől. visszaküldése a PhD irodába. - Felkészülés a szigorlatra. - A témavezető egyeztet a DI - Javaslat a bíráló bizottság - A bíráló bizottság kijelölése. - A bírálók felkérése, mellékelve a vezetőjével a bírálóbizottság összetételének megküldése a TDT - A felkérő levelek és a meghívó doktori értekezést és téziseit magyar összetételével kapcsolatosan. elnökéhez, a jelentkezési anyaggal elkészítése. és angol nyelven. - Az értekezés végleges formába együtt, a TDT ülése előtt legalább 7 - A Doktori Szabályzatban foglaltak - Az elkészült opponensi vélemények öntése, beköttetése (7 pld), az nappal. betartatása. elküldése a jelölt és a doktori iskola angol-magyar tézisek (20-20 pld) - A jelölt által beadott végleges értekezés vezetője részére. elkészítése és leadása legalább 60 és téziseinek formai ellenőrzése. - A nyilvános vita helyének biztosítása. nappal a vita tervezett időpontja - A TDT elnökének értesítése a vita - Felkérő levelek küldése a bíráló előtt az adminisztratív egyeztetett időpontjáról. bizottság tagjainak, mellékelve az ügyintézőnek, az angol-magyar - A vitáról készített jegyzőkönyvnek, az értekezést, a téziseket, az opponensi összefoglalókkal és a CD-vel. opponensi véleményeknek és a véleményeket és a doktorjelölt azokra (tartalma: értekezés + angol-magyar válaszoknak a megküldése a TDT - adott válaszait; tézisfüzetek pdf formátumban, elnökének. - A megbízási szerződések angol-magyar összefoglalás + előkészítése, a tiszteletdíjak, kulcsszavak doc formátumban) útiköltségek kifizetése. együtt. - Az értekezés és a tézisek feltöltése a Debreceni Egyetem Elektronikus Archívumába (DEA). - Válaszadás az opponensi véleményekre, a válaszok elküldése a bírálóknak és a DI vezetőjének. - A nyilvános vita időpontjának egyeztetése a bíráló bizottsággal a témavezető feladata. - Szakmai önéletrajz készítése amit a vitán a titkár ismertet és az Igazolólap leadása a PhD irodába.

5 PhD fokozat odaítélése, avatás - A legfontosabb publikációk prezentálása 2 fűzött példányban, valamint a Társszerzői nyilatkozatok megküldése. - A publikációk feltöltése az MTMT -be. - Nyelvtudás igazolása. - Az oklevél díjának befizetése, meghívók rendelése az avatásra, folyamatos kapcsolattartás a Rektori Hivatallal az avatás előkészítésében. - Előterjesztés a TDT ülésére a PhD fokozat odaítélésére. - A TDT javaslatának előterjesztése az EDHT ülésére, a fokozatszerzési jegyzőkönyv, a jelentkezési lap, az angol nyelvű összefoglaló, a diploma és nyelvvizsga bizonyítvány másolatok átküldésével. - Közreműködés a doktoravatás előkészítésében, adatszolgáltatás a Rektori Hivatal részére. - Avatás után a jegyzőkönyvek nyilvántartásba vétele, irattárba helyezése. - Az avatottak nyilvántartása oklevél szám alapján.

A TTK Doktori és Habilitációs Bizottságához. a DOKTORI eljárás során. benyújtandó anyagok (2008. december 3 tól)

A TTK Doktori és Habilitációs Bizottságához. a DOKTORI eljárás során. benyújtandó anyagok (2008. december 3 tól) a DOKTORI eljárás során DOKTORI CSELEKMÉNYEK i n d í t á s a a jelölt kérelme a doktori iskola vezetőjéhez a témavezető támogatásával az iskolavezető előterjesztése (javaslat szigorlati bizottságra, szigorlati

Részletesebben

PANNON EGYETEM OKTATÁSSZERVEZÉSI FELADATOK ÜTEMEZÉSE A 2010/2011. 2. FÉLÉV

PANNON EGYETEM OKTATÁSSZERVEZÉSI FELADATOK ÜTEMEZÉSE A 2010/2011. 2. FÉLÉV Január FEBRUÁR 29 Szo 30 V Regisztrációs idıszak 31 H kezdete Határidı: Tárgytematika, kurzusaláírási feltételek közzététele Oktatási Egység TVSZ.15. (7) 1 K Határidı: Jelentkezés részismeretek megszerzésére

Részletesebben

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet Nyíregyházi Főiskola a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2008/2009. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi

Részletesebben

HASZNOS TUDNIVALÓK 2014/2015-ös tanév tavaszi félév

HASZNOS TUDNIVALÓK 2014/2015-ös tanév tavaszi félév HASZNOS TUDNIVALÓK 2014/2015-ös tanév tavaszi félév JANUÁR 1. csütörtök 2. péntek Téli rektori szünet utolsó. 3. szombat 4. vasárnap 2014/2015 tanév őszi féléves záróvizsga időszak első 5. hétfő 6. kedd

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (MŰSZAKI TERVEZÉSI MUNKÁRA), ismételt előterjesztés

SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (MŰSZAKI TERVEZÉSI MUNKÁRA), ismételt előterjesztés RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

Térítési és szolgáltatási díjak (1. számú melléklet jelen Szabályzat 51. -ához)

Térítési és szolgáltatási díjak (1. számú melléklet jelen Szabályzat 51. -ához) SOR 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Leckekönyv késedelmes leadása Igazolások késedelmes leadása EHA kód vagy ETR jelszó ismételt kiadása Költségtérítési díj befizetésének elmulasztása Kollégiumi térítési díj késedelmes

Részletesebben

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke Isaszeg Város Önkormányzata pályázatot hirdet kizárólag Isaszeg közigazgatási területén működő intézmények, közösségek számára, nyári szabadidős programok támogatására. A pályázatnak tartalmaznia kell:

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A DOKTORI KÉPZÉS ÉS A DOKTORI (PH.D.) FOKOZATSZERZÉS SZABÁLYZATA. BUDAPEST 2010. június 10.

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A DOKTORI KÉPZÉS ÉS A DOKTORI (PH.D.) FOKOZATSZERZÉS SZABÁLYZATA. BUDAPEST 2010. június 10. PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A DOKTORI KÉPZÉS ÉS A DOKTORI (PH.D.) FOKOZATSZERZÉS SZABÁLYZATA BUDAPEST 2010. június 10. Jelen szabályzat az alábbiak alapján készült: A felsőoktatásról szóló 2005. évi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-i ülésére Tárgy: A polgármester 2016. évi szabadság ütemezésének jóváhagyása Előadó: Sümegi Attila jegyző Előterjesztés

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév Középiskolai felvételi eljárás 2015-2016. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás legfontosabb dátumai 2015.11.13. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

Felvételi 2013 Felvételi tájékoztató 2013

Felvételi 2013 Felvételi tájékoztató 2013 Felvételi 2013 A döntést segítő kiadványok Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2013. szeptemberben induló képzésekre honlap : www.felvi.hu Felvételi tájoló 2013. (Felvi-rangsorokkal) Képzési szintek A:

Részletesebben

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról XVI. FEJEZET AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK VÁLASZTÁSA 331. (1) Az Európai Parlament tagjainak választásán e törvény I-XII. Fejezetét, a 245., a 247. (1)

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíjra az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében (pályázati kód: ÚNKP-16-1) 2016/2017. tanév Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Doktori Iskolájának doktori szabályzata 1

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Doktori Iskolájának doktori szabályzata 1 Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Doktori Iskolája Doktori és Habilitációs Tanács 7621 Pécs 48-as tér 1. Tel.: (72)-501599 Fax.: (72)-215148 E-mail: ottohal.csilla@ajk.pte.hu A nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 / 2017. tanév OM azonosító 031 966 Iskolánk a nemzeti köznevelési törvényben előírt létszámok alapján alakítja ki az osztálylétszámokat, tanulócsoportokat. Az iskola felvételi

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Felvételi információk 2015. A JELENTKEZÉS MÓDJA Kizárólag e-felvételi keretében, amelyet a www.felvi.hu honlapon, regisztráció után lehet benyújtani.

Részletesebben

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata I. Jogszabályi háttér A Közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX törvény (42. 1. bekezdés) 11/1994.(VI.8.) MKM rendelet 8-as számú melléklete A 2011/2012. tanév

Részletesebben

A 2015/2016-os tanév fontos időpontjai a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában

A 2015/2016-os tanév fontos időpontjai a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában A 2015/2016-os tanév fontos időpontjai a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában Tanítási év 2015/2016. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2015. szeptember 1. (kedd),

Részletesebben

Kari naptár. 2015/2016. tanév I. félév

Kari naptár. 2015/2016. tanév I. félév Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Kari naptár 2015/2016. tanév I. félév Szorgalmi időszak Vizsgaidőszak Utóvizsga-időszak 2015. augusztus 31. 2015. december 05. 2015. december 07. 2016.

Részletesebben

Söpte településen működő Helyi Választási Bizottság Söpte településen a helyi önkormányzati képviselő és polgármester időközi választását

Söpte településen működő Helyi Választási Bizottság Söpte településen a helyi önkormányzati képviselő és polgármester időközi választását HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG SÖPTE 9743 Söpte, Petőfi u. 61. Tel.: 94/510-045 Száma: 1/2016. (I.06.) HVB Tárgy: Söpte településen időközi választás kitűzése Söpte településen működő Helyi Választási Bizottság

Részletesebben

MEGHÍVÓ NAPIREND. Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem

MEGHÍVÓ NAPIREND. Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem r r MEGHÍVÓ Páty Község Önkormányzata Pénzügyi, Településfejlesztési, Ügyrendi és Környezetvédelmi Bizottságának, valamint Jóléti Bizottságának 2011. március 07-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartandó

Részletesebben

A LISZT FERENC ZENEMŰVÉSZETI EGYETEM DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (ÜGYRENDJE)

A LISZT FERENC ZENEMŰVÉSZETI EGYETEM DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (ÜGYRENDJE) A LISZT FERENC ZENEMŰVÉSZETI EGYETEM DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (ÜGYRENDJE) Elfogadva: 2016. szeptember 13-i szenátusi ülésen Hatályos: 2016. szeptember 13. napjától 1 Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

Általános információk:

Általános információk: Általános információk: ŐSZI félév Szorgalmi időszak: 2016. szeptember 5. - 2016. december 9. Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet: 2016. augusztus 5. II. részlet:.2016. október 15. III.

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések A Bölcsészettudományi Kar Doktori Szabályzata Általános rendelkezések A Szabályzat hatálya 1. A Szabályzat hatálya kiterjed a Bölcsészettudományi Karon a bölcsészettudományok tudományterületen, filozófiatudományok,

Részletesebben

Erasmus+ pályázati tájékoztató

Erasmus+ pályázati tájékoztató Erasmus+ pályázati tájékoztató Közgazdaságtudományi Kar Pécs 18/09/2013 Erasmus+ pályázati tájékoztató Erasmus+ pályázat beadása előtti teendők Pályázat menete Intézmények Fontos tudnivalók Szakmai gyakorlat

Részletesebben

Doktorandusz hallgatók nyomonkövetése (monitoring)

Doktorandusz hallgatók nyomonkövetése (monitoring) Indító javaslat Doktorandusz hallgatók nyomonkövetése (monitoring) A monitoring akkor eredményes, ha a vizsgált hallgatók köre minél teljesebb, a kérdések egyszerűek és egyértelműek, a válaszok hitelesek

Részletesebben

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV 2010 A TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERVE Az Eszterházy Károly Főiskola minőségirányítási

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának. a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának. a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának 1/2016.(01.13.) számú h a t á r o z a t a a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkatervéről A Kulturális

Részletesebben

Az intézmény nyitvatartása és a tervezett jelentősebb események időpontjai

Az intézmény nyitvatartása és a tervezett jelentősebb események időpontjai Az intézmény nyitvatartása és a tervezett jelentősebb események időpontjai Az intézmény nyitvatartása Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig reggel 7 órától délután 19 30 óráig tart nyitva.

Részletesebben

A 2015-2016-OS TANÉV

A 2015-2016-OS TANÉV A 2015-2016-OS TANÉV II. FÉLÉVÉNEK IDŐBEOSZTÁSÁRÓL 1. SZ. KIADÁS A HATÁLYBA LÉPÉS DÁTUMA: 2016. február 08. HATÁLYOS: 2016. június 30. Azonosító: DU 1/2016. Iktatószám: JII-DH-KFK-14/1/2016. 1 1. AZ UTASÍTÁS

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM ORVOSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁI

DEBRECENI EGYETEM ORVOSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁI DEBRECENI EGYETEM ORVOSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT FEKETE: Debreceni Egyetem Doktori Szabályzat KÉK: az orvostudományi terület doktori iskoláira vonatkozó kiegészítések (az Orvostudományi

Részletesebben

A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya

A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya Széles Ivett hungarikum titkársági koordinátor Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Hungarikum Bizottság Titkársága Előzmények 2012. évi XXX.

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. december 18-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. december 18-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. december 18-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 17. napirendi pont: Előterjesztés önkormányzati intézmények intézményvezetői

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. május 25-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. május 25-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. nyilvános ülésének könyvéből. 55/2010. (V. 25.) Kt. hat. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete felveszi a napirendi pontok közé a Keresztes Zoltán elővásárlási jog törlése iránti kérelem napirendi

Részletesebben

Varga Zsolt: science@admin.unideb.hu

Varga Zsolt: science@admin.unideb.hu 1. A fokozatot szerezni kívánóktól elvárás, hogy legyen olyan impakt faktorral rendelkező közleményük az értekezés tárgykörében, amelyet a Debreceni Egyetemről küldtek be és a levelező szerző a Debreceni

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZATA

ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZATA ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZATA 2006 1 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 6 1. A Doktori Szabályzat hatálya... 6 2. Jogszabályi

Részletesebben

Szakképzés - Meghatalmazás használata

Szakképzés - Meghatalmazás használata Szakképzés - Meghatalmazás használata A kérelem beadásához szükséges lehet meghatalmazás készítése. A meghatalmazás az MVH elektronikus kérelem-benyújtási felületén tölthető és nyomtatható ki. A meghatalmazás

Részletesebben

Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkaterve

Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkaterve Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkaterve Január Február A Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkatervének elfogadása 2016. évi Rendezvénynaptár elfogadása Pécsi Leőwey Klára

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar Mezőgazdaságtudományi Kar

DEBRECENI EGYETEM Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar Mezőgazdaságtudományi Kar DEBRECENI EGYETEM Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar Mezőgazdaságtudományi Kar AGRÁRTUDOMÁNYOK DOKTORI SZABÁLYZATA Debrecen 2009 Ez a szabályzat a DE, valamint az AVK és az MTK Szervezeti és Működési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottságának 2015. április 30. napján 15 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2012. évi 40. heti ülésszakának napirendjére

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2012. évi 40. heti ülésszakának napirendjére Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 202. évi 40. heti ülésszakának napirendjére 202. október 3. (szerda) Kezdési időpont: 4.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

EGYETEMI DOKTORI SZABÁLYZAT

EGYETEMI DOKTORI SZABÁLYZAT Szent István Egyetem Gödöllő AZ EGYETEMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT melléklete EGYETEMI DOKTORI SZABÁLYZAT Gödöllő 2016 Tartalomjegyzék Oldal Bevezetés... 3 I. Általános rendelkezések... 3 1. A

Részletesebben

E S E M É N Y N A P T Á R

E S E M É N Y N A P T Á R A 2014/2015. tanév munkatervének melléklete SZÉKESFEHÉRVÁRI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM E S E M É N Y N A P T Á R 2014. augusztus 31.(vasárnap) 2013-2014. tanév augusztus 25. hétfő 8.00 Alakuló és évnyitó értekezlet

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének Kulturális, Emberi jogi és Nemzetiségi Bizottsága

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének Kulturális, Emberi jogi és Nemzetiségi Bizottsága Tárgy: Napirend elfogadása 69/2013.(12.02.)K.E.N.B. sz. határozat A Kulturális, Emberi jogi és Nemzetiségi Bizottság úgy dönt, hogy a napirendi pontokat az alábbiak szerint tárgyalja: 1. A Lengyel Nemzetiségi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Érkeztető Véleményező Döntő. szakfelelős, oktatási dékánhelyettes, TB. 15 nap ETK ügyintéző. tanulmányi koordinátor/ oktatási dékánhelyettes

Érkeztető Véleményező Döntő. szakfelelős, oktatási dékánhelyettes, TB. 15 nap ETK ügyintéző. tanulmányi koordinátor/ oktatási dékánhelyettes vége TA001 Átvételi (NymEn belül karváltás, szakváltás, tagozatváltás) 70. augusztus 24. 4. szakfelelős, helyettes, TB TA002 TA003 TA004 Átvételi alapképzésből osztatlan tanárra Átvételi osztatlan tanárról

Részletesebben

DOKTORI SZABÁLYZAT. D e b r e c e n 2008

DOKTORI SZABÁLYZAT. D e b r e c e n 2008 DEBRECENI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZAT D e b r e c e n 2008 Egységes szerkezetben a 2008. december 18-án, 2009. február 26-án, 2009. október 1-én, 2009. november 12-én, 2010. október 7-én, 2012. február

Részletesebben

Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola. Működési Szabályzata

Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola. Működési Szabályzata Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola Működési Szabályzata 2011 A doktori iskola neve: Biztonságtudományi Doktori Iskola Székhelye: Óbudai Egyetem, 1034 Budapest, Bécsi út 96/b Vezetője: Dr.

Részletesebben

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése SÁRVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/323-555, Tel.:95/ 320-265, Tx 37-417 ELŐTERJESZTÉS Előterjesztés az elővásárlási joggal nem érintett Sárvár, 784/10/A/1 hrsz-ú, Sárvár,

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 49/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM AZ EGYETEM DOKTORI ÉS HABILITÁCIÓS SZABÁLYZATA

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM AZ EGYETEM DOKTORI ÉS HABILITÁCIÓS SZABÁLYZATA NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM AZ EGYETEM DOKTORI ÉS HABILITÁCIÓS SZABÁLYZATA SOPRON 2013 1 TARTALOMJEGYZÉK Általános rendelkezések... 3 Az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács... 3 A doktori iskola...

Részletesebben

Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat

Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat FI 69207 Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat III. Kötet: Hallgatói Követelményrendszer III/3. rész: Doktori Szabályzat 2016. június Tartalomjegyzék Oldal Bevezetés... 3 I. Általános

Részletesebben

Felkészítés szakértők, vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok részére az egészségügyi szakmacsoportban címen

Felkészítés szakértők, vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok részére az egészségügyi szakmacsoportban címen Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ Felkészítés szakértők, vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok részére az egészségügyi szakmacsoportban címen 40 órás továbbképzést hirdet. A továbbképzés

Részletesebben

A pedagógus-előmeneteli rendszer informatikai támogató rendszerének fejlesztése Fűrész Edit Budapest, 2015. október 27.

A pedagógus-előmeneteli rendszer informatikai támogató rendszerének fejlesztése Fűrész Edit Budapest, 2015. október 27. A pedagógus-előmeneteli rendszer informatikai támogató rendszerének fejlesztése Fűrész Edit Budapest, 2015. október 27. TÁMOP 3.1.5/12-2012-0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA AZ INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEK

Részletesebben

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről. Általános rendelkezések

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről. Általános rendelkezések SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről I. Általános rendelkezések 15. sz. melléklet 1. A helyi önkormányzati képviselők

Részletesebben

1. Rész: Kollégiumi Hallgatói Bizottság Ügyrendje

1. Rész: Kollégiumi Hallgatói Bizottság Ügyrendje Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Kari Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat 4. melléklet A Kari Hallgatói Képviselet állandó bizottságainak

Részletesebben

SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK. gazdasági és jogi szakfordító és lektor (A/anyanyelv/ és B/idegen nyelv/ megnevezése)

SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK. gazdasági és jogi szakfordító és lektor (A/anyanyelv/ és B/idegen nyelv/ megnevezése) TANEGYSÉGLISTA Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelezőtanegység kv = kötelezően választható tanegység

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről. Jelen vannak: Varga Ferenc elnök Berta Sándor képviselő Lakatos Antal képviselő

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

Budapest 2013. 18-i ülésén, az 5/1. számú határozatával hagyta jóvá. 1

Budapest 2013. 18-i ülésén, az 5/1. számú határozatával hagyta jóvá. 1 Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Jóváhagyta: Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Doktori Tanácsa

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/7

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/7 Megbízási keretszerződés keretében a Miniszterelnökség tevékenységét segítő, annak az uniós támogatású pénzeszközök felhasználásához rendelt feladataihoz kapcsolódó közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadás

Részletesebben

1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T 1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt. szám: 9-2/7/2007. K I V O N A T Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete 2007. február 15-én megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának 2014. október 6. napján megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának 2014. október 6. napján megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. október 6. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Héri Viktor a bizottság elnöke, Kornis Tibor bizottsági tag, Távolmaradt: Távolmaradását bejelentette:

Részletesebben

Agrártudományok Doktori Tanács Szabályzata

Agrártudományok Doktori Tanács Szabályzata DEBRECENI EGYETEM AGRÁR-ÉS GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYOK CENTRUMA Agrártudományok Doktori Tanács Szabályzata Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola működési rendje Hankóczy Jenő Doktori Iskola működési rendje

Részletesebben

A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL. 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak

A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL. 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak 1.1. A szakmai gyakorlat célja: A tantervi előírásoknak megfelelően a nappali

Részletesebben

Debreceni Egyetem. Mőködési szabályzat. A doktori iskola vezetıje:

Debreceni Egyetem. Mőködési szabályzat. A doktori iskola vezetıje: Debreceni Egyetem KERPELY KÁLMÁN Növénytermesztési, Kertészeti és Regionális Tudományok Doktori Iskola Mőködési szabályzat A doktori iskola vezetıje: Dr. Nagy János, DSc egyetemi tanár Debrecen (2010.)

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Képviselő-testület! Csöbör Katalin képviselő tagságának lemondásával megüresedett az alpolgármesteri poszt. A választási eljárásról szóló törvény előírásai alapján a megüresedett képviselői helyet

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a 2016. évi Fischer Annie zenei előadó-művészeti ösztöndíj elnyerésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a 2016. évi Fischer Annie zenei előadó-művészeti ösztöndíj elnyerésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2016. évi Fischer Annie zenei előadó-művészeti ösztöndíj elnyerésére Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (a továbbiakban

Részletesebben

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/44 Beszerzés tárgya: Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok

Részletesebben

2015. június 26-i rendes ülésére

2015. június 26-i rendes ülésére 38. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás megindításának jóváhagyása a Támasz

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O T

H A T Á R O Z A T O T Iktatószám: ki/jh01-2087/2014 Budaörsi Kézilabda Sport Korlátolt Felelősségű Társaság Ügyiratszám: be/sfp-2087/2014 Budaörs Ügyintéző: Pusztai Márton Patkó utca 9. V/47. E-mail: pusztaim@keziszovetseg.hu

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar Roth Gyula Erdészeti és Vadgazdálkodási Tudományok Doktori Iskola. Doktori Szabályzata

Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar Roth Gyula Erdészeti és Vadgazdálkodási Tudományok Doktori Iskola. Doktori Szabályzata Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar Roth Gyula Erdészeti és Vadgazdálkodási Tudományok Doktori Iskola Doktori Szabályzata Sopron 2014 1. Általános rendelkezések Jelen szabályzat a nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP 1) A program címe: V e z e t ő i t o v á b b k é p z é s - Kategória: V e z e t ő k é p z é s 2) A program szervezője és jogtulajdonosa: Európai Vezetőképző Akadémia

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Berente Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Berente Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-ai ülésére 8. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Berente Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-ai ülésére Tárgy: Szent Borbála Idősek Otthona intézményvezetői pályázat kiírásáról Előadó: Polgármester

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június 13. napján megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június 13. napján megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 10833-2/2016. J e g y z ő k ö n y v Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június 13. napján megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Készült: 4 példányban 1 pld Eredeti példány 1 pld.

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM A DOKTORI KÉPZÉS ÉS DOKTORI FOKOZATSZERZÉS SZABÁLYZATA Szeged, 2007. Az SZTE Doktori Képzés és Doktori Fokozatszerzés Szabályzata 1 A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa a Felsőoktatásról

Részletesebben

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető Érettségi 2015/2016 tanév tavasz Jogszabályváltozások Dr. Kun Ágnes osztályvezető Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Oktatási és Hatósági Osztály 2016. április 19. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doba Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8482 Doba, Kossuth u. 10. Szám: D-57-19 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Doba Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. december 30 -án 17,30 órai

Részletesebben

Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal. a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján.

Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal. a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján. Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Söjtöri közös Önkormányzati Hivatal Jegyző munkakör betöltésére

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KÖZIGAZGATÁS-TUDOMÁNYI KAR KÖZIGAZGATÁS-TUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KÖZIGAZGATÁS-TUDOMÁNYI KAR KÖZIGAZGATÁS-TUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KÖZIGAZGATÁS-TUDOMÁNYI KAR KÖZIGAZGATÁS-TUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2013 1 TARTALOMJEGYZÉK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT... 3 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK...

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - TEHETSÉG 02-2015-003 SZTE HALLGATÓI SZÁMÁRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - TEHETSÉG 02-2015-003 SZTE HALLGATÓI SZÁMÁRA A tehetség értékének kibontakoztatása a kiválósága érdekében című projekt terhére, mint külső forrásból támogatott TDK TEHETSÉG tudományos ösztöndíj PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - TEHETSÉG 02-2015-003 SZTE HALLGATÓI

Részletesebben

UJHELYI IMRE ÁLLATTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ÉS AZ ÁLLATTENYÉSZTÉSI TUDOMÁNYOK TUDOMÁNYÁGI DOKTORI TANÁCSÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

UJHELYI IMRE ÁLLATTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ÉS AZ ÁLLATTENYÉSZTÉSI TUDOMÁNYOK TUDOMÁNYÁGI DOKTORI TANÁCSÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM MEZŐGAZDASÁG ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KAR UJHELYI IMRE ÁLLATTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ÉS AZ ÁLLATTENYÉSZTÉSI TUDOMÁNYOK TUDOMÁNYÁGI DOKTORI TANÁCSÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Részletesebben

TANULMÁNYI ÜGYREND A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER. Miskolc, 2014.

TANULMÁNYI ÜGYREND A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER. Miskolc, 2014. TANULMÁNYI ÜGYREND A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER Miskolc, 2014. 1.3.15. számú Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar

DEBRECENI EGYETEM Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar DEBRECENI EGYETEM Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar AGRÁRTUDOMÁNYOK DOKTORI SZABÁLYZATA Debrecen 2010 Ez a szabályzat a DE, valamint

Részletesebben

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Kulturális, Oktatási és Ifjúsági Bizottsága 2016. március 23-ai ülésére 2. napirend Tárgya: Nyári napközi szervezése (2016) Előadó: Margruber János jegyző Melléklet:

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZAT

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZAT Hatály: 2013. X. 31-től NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZAT (EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 146/2013. (X. 30.) szenátusi határozat módosító rendelkezéseivel) 2013 TARTALOMJEGYZÉK I. fejezet... 4

Részletesebben

A szakdolgozat készítés szabályai az SZTE TTIK Fizika BSc szakon 1. A szakdolgozat készítésének célja 2. A szakdolgozat témájának választása

A szakdolgozat készítés szabályai az SZTE TTIK Fizika BSc szakon 1. A szakdolgozat készítésének célja 2. A szakdolgozat témájának választása A szakdolgozat készítés szabályai az SZTE TTIK Fizika BSc szakon (Az FTCS Tanács jóváhagyta 2009. 02.25-én, kiegészítve 2011.03.07-én, módosítva 2012.05.04) A három éves alapképzés végén leadandó szakdolgozattal

Részletesebben

2016. FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT

2016. FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT 2016. FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj alapításáról szóló 15/2016. (IV. 28.) önkormányzati rendeletében

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015.

ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015. ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015. Tárgy: 2016. évi munkaterv Tisztelt Képviselő-testület! Elkészült Csanádpalota város önkormányzat képviselő-testület

Részletesebben

K&H kommunikációs verseny 2016/2017 tanév

K&H kommunikációs verseny 2016/2017 tanév K&H kommunikációs verseny 2016/2017 tanév 1 1. versenykiírás A K&H Bank versenyfelhívása felsőoktatásban állami finanszírozásban vagy önköltséges formában kommunikációt (beleértve a marketingkommunikációt

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Felsőoktatási Doktori Hallgatói, Doktorjelölti Kutatói Ösztöndíjra az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében (pályázati kód: ÚNKP-16-3) 2016/2017. tanév Az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cecei Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27-én 15,30 órai kezdettel tartott alakuló üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cecei Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27-én 15,30 órai kezdettel tartott alakuló üléséről JEGYZŐKÖNYV Cecei Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27-én 15,30 órai kezdettel tartott alakuló üléséről Az ülésen meghozott határozat száma, tárgya: HATÁROZAT SZÁMA 1/2014.(X.27.)

Részletesebben

Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága. 5136 Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/446-006 Telefax: 57/446-002

Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága. 5136 Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/446-006 Telefax: 57/446-002 Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága 5136 Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/446-006 Telefax: 57/446-002 Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága 3/2016. (VII.05.) számú HATÁROZATA

Részletesebben

DOKTORI SZABÁLYZAT. D e b r e c e n 2008

DOKTORI SZABÁLYZAT. D e b r e c e n 2008 DEBRECENI EGYETEM DOKTORI SZABÁLYZAT D e b r e c e n 2008 Egységes szerkezetben a 2008. december 18-án, 2009. február 26-án, 2009. október 1-én, 2009. november 12-én, 2010. október 7-én, 2012. február

Részletesebben