A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot."

Átírás

1 KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt Postafiók 166. Tel: Fax: cím: Ikt.sz.: D.488/ 9 /2010. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi H A T Á R O Z A T-ot. A Döntőbizottság az ASS Magyarország Kft. (6000 Kecskemét, Irinyi u. 17., a továbbiakban: kérelmező) által a Tápiószele Város Önkormányzata (2766 Tápiószele, Rákóczi út 4., képviseli: Kozma Ügyvédi Iroda (2040 Budaörs, Budapesti út 28., a továbbiakban: ajánlatkérő) Taneszközök és informatikai eszközök beszerzése az Általános Iskola részére tárgyú közbeszerzési eljárás 1. része ellen benyújtott jogorvoslati kérelemnek részben helyt ad és megállapítja, hogy ajánlatkérő megsértette a közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 250. (3) bekezdés i) pontja alapján alkalmazandó Kbt (2) bekezdését ezért ajánlatkérő június 2-ai tárgyalását és azt követő döntéseit és közbeszerzési eljárási cselekményeit megsemmisíti, ezt meghaladóan a jogorvoslati kérelmet elutasítja. A Döntőbizottság kötelezi ajánlatkérőt, hogy a kérelmező részére a határozat kézbesítésétől számított 15 napon belül Ft, azaz Egyszázötvenezer forint igazgatási szolgáltatási díjat fizessen meg. A továbbiakban felmerült költségeket a felek maguk viselik. A határozat ellen fellebbezésnek, újrafelvételi eljárásnak helye nincs. A határozat felülvizsgálatát, annak kézbesítésétől számított 15 napon belül keresettel a Fővárosi Bíróságtól lehet kérni. A keresetlevelet a Fővárosi Bírósághoz címezve, de a Döntőbizottsághoz kell benyújtani. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására halasztó hatálya nincs. I N D O K O L Á S A Döntőbizottság a rendelkezésére álló iratok, valamint az írásbeli nyilatkozatok alapján az alábbi tényállást állapította meg.

2 2 Ajánlatkérő a Közbeszerzési Értesítő május 10-ei 53. számában 11284/2010. szám alatt jelentette meg ajánlattételi felhívását a Kbt. VI. fejezete szerinti egyszerű tárgyalásos közbeszerzési eljárásra vonatkozóan. A felhívás II.1.5) pontja szerint a szerződés tárgya: Taneszközök és informatikai eszközök beszerzése az Általános Iskola részére szállítási szerződés keretében. A felhívás II.1.7) pontjában ajánlatkérő a részekre történő ajánlattételt valamennyi részre megengedte. A felhívás II.1.8) pontjában ajánlatkérő az alternatív ajánlattétel lehetőségét kizárta. A felhívás II.2.1) pontja szerint a teljes mennyiség valamennyi rész és opciót beleértve az alábbi: 1. részterület: 192 db tanulói asztalok (2 személyes), 32 db tanuló asztalok (1 személyes), 16 db tanári tantermi asztal, 19 db kárpitozott tanári szék, 544 db tanulói szék, 32 db tanulói laborasztalok (2 személyes), 2 db tanári nyelvi asztal, 32 db 1 személyes tanulói nyelvi paravános asztal, 3 db Média kocsi, 4 ajtós üveges relikvia szekrény, 6 db alul 2 ajtós, felül üveges szekrény, 6 db 4 ajtós zárható polcos szekrény, 11 db 2 ajtós válaszfalas 8 polcos szekrény, 4 db mosogató laborszekrény beépített szerelvényekkel, 1 db tanári előadópult (2 részes), 32 db számítógépasztal 1 személyes, 10 db tanári asztal (tanári szobába 1 személyes) 6 db tanári asztal (tanári szobába 2 személyes szemben ülős), 25 db favázas kárpitozott szék (kárpitozott ülőlappal és háttámlával), 1 db naplótartó szekrény (alul 2 ajtós polcos, felül fakkos), 2 db 1 oldalas könyvállvány, 1 db folyóiratállvány, 5 db öltözőszekrény, 3 db falipolc 4 db polccal, 3 db 2 ajtós 2 polcos alacsony szekrény, 3 db 4 ajtós 4 polcos szekrény, 2 db tűzbiztos biztonsági szekrény értékmegőrzésre, 1 db optikai készlet, 1 db mechanikai demonstrációs készlet (mágnes táblán), 1 db hőtani demonstrációs készlet, asztal szék garnitúra aulába (10 asztal 40 szék) 32 db 1 személyes állítható, dönthető rajzasztal, 18 db 2 személyes asztal 120*60 cm, 8 db 60º trapéz asztal 120*60 cm, 210 db kárpitozott tárgyalószék, 6 db számítógépasztal + forgószék, 8 db fotel, 2 db krómvázas dohányzó asztal, 43 db Merabona állvány, testnevelés, földrajz, biológia taneszközök. 2. részterület: 4 db interaktív tábla, 2 db LCD TV, 2 db vetítővászon, 34 db Fejhallgató mikrofonnal (nyelvi teremhez), 6 db Projektor, 2 db hordozható interaktív eszköz, 1 db mikrofon, 32 db PC + LCD monitor, 21 db falitábla.

3 3 A felhívás II.3) pontja szerint a szerződés teljesítésének határideje augusztus 5. Az ajánlatok elbírálásának szempontja a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás volt. Ajánlatkérő a felhívás III.2) pontjában határozta meg a részvételi feltételeket és az alkalmassági követelményeket, valamint azok igazolási módját. A felhívás V.3.2) pontja szerint a szerződéskötés tervezett időpontja június óra. Az V.3.3) pontban ajánlatkérő a következőket közölte: Ajánlatkérő tárgyalást egy fordulósra tervezi. Az első tárgyalásra június 2-án órakor kerül sor, helye: Tápiószele Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatalában (2766 Tápiószele, Rákóczi út 4.) A tárgyalás(ok)ról jegyzőkönyv készül, melynek hitelességét jelenlévők aláírásukkal erősítenek meg. A tárgyaláson felek az ellenszolgáltatás összegére és a szerződéses feltételekre nézve folytatnak le egyeztetéseket. A tárgyalásra várhatóan egyszeri alkalommal kerül sor. Ezen tárgyaláson kell az ajánlattevőnek az ajánlatuk fenntartása vagy módosítása tárgyában nyilatkozni. Ajánlatkérő az ajánlattevőkkel egyidejűleg tárgyal. A tárgyaláson az ajánlattevőknek a dokumentációban megjelölt eszközökre mintadarabot kell bemutatnia. A felhívás IV.3.4) pontja szerint az ajánlattételi határidő június óra. A felhívás V.3.4.1) pontja szerint a dokumentáció megvásárlása vagy átvétele az eljárásban való részvétel feltétele. Ajánlatkérő dokumentációt is készített, amely tartalmazta az útmutatót, és mellékletként a felolvasólapot, az igazolások és nyilatkozatok jegyzékét, az eszközlistát és a szerződéstervezetet. A dokumentáció 1.9. pontja a következőket tartalmazta: Műszaki előírás, ütemezés Teljesítési határidő: augusztus 5. A korábbi teljesítés csak az ajánlatkérő előzetes hozzájárulásával lehetséges. A 3. számú melléklet részletesen tartalmazza az eszközök pontos megjelölését, típusát. Az eszközöket a mellékletben megjelölt helyre kell leszállítani augusztus 5. napján előzetesen egyeztetve az érintett intézmény vezetőivel. Előteljesítés az érintett intézmény vezetőjének előzetes jóváhagyásával lehetséges. Ajánlattevő az általa szállítani vállalt termékek pontos megjelölését, típusát adja meg az árajánlatában.

4 4 A leszállított áruk vonatkozásában az átadás időpontjától számított 5 év garanciális kötelezettség terheli a nyertes ajánlattevőt. A szállító feladata a termékek beszerelése, beüzemelése és használatának betanítása. Az iskola újonnan kerül kialakításra, a kivitelezés közvetlenül a szállítást megelőzően kerül befejezésre. A nyertes ajánlattevő köteles a kivitelezővel együttműködni, és még a szállítást megelőzően is köteles a kivitelező kérésére segítséget nyújtani, tanácsot adni az eszközökkel kapcsolatosan. Eszközökkel, teljesítéssel kapcsolatos előírások: Ajánlatkérő a jelen dokumentációban meghatározott szállítandó termékek vonatkozásában a legjobb elérhető technika megvalósítását írta elő. Az ajánlattevők által szállítani vállalt termékeknek meg kell felelniük a szabványokban, jogszabályokban rögzített, illetve az adott terméktől általában elvárható környezeti előírásoknak, elvárásoknak, csak a szükséges és jogszabály által megengedett legkisebb mértékben okozhatnak környezeti károsodást. A dokumentáció részletes műszaki leírással tartalmazta az eszközlistát. Ajánlatkérő azt is előírta, hogy az 1, (Tanulói asztalok) 5, (Tanulói szék) 16, (Számítógépasztal egyszemélyes) 31, (Asztali szék garnitúra aulában) 57. (Egyszemélyes állítható, dönthető rajzasztal) és 61. (Kárpitozott tárgyalószék) tételszámok esetében a tárgyalásra bemutató darabot kérnek. Az ajánlattevőktől érkezett 16 főként műszaki jellegű kérdést ajánlatkérő május 26-án megválaszolta. A 7. sz. kérdés és válasz a következőképpen hangzott: 7. Pályázati kiírásban szerepel, mintadarab bemutatási kötelezettség. Mely bemutatására nagyon rövid határidő áll az ajánlatadó részére, pontosan 1 munkanap. Valamint az informatikai eszközök esetén több olyan termék is megtalálható, melyből 1-1 db a megvásárolni kívánt mennyiség. Minden megjelölt termékből mintadarab bemutatása, meglehetősen nehézkes, csak a táblák terjedelméből kifolyólag. Kérném válaszát, hogy mely eszközből szeretnének elsődlegesen mintadarabot, és milyen formában szeretnék a minta bemutatását, prezentálását. Emellett kérjük tájékoztatásukat, hogy a tárgyalásra leszállítandó mintadarabokat mennyi idő után fogják részünkre visszaszolgáltatni, mivel a mennyiségből kiindulva feltételezzük, hogy az egy napos tárgyalás ideje nem lesz elég minden termék vizsgálatára. Válasz: Az ajánlattételi felhívás V.3.3. pontja tartalmazza, hogy a tárgyaláson az ajánlattevőknek a dokumentációban megjelölt eszközökre kell mintadarabot bemutatnia, tehát nem valamennyi eszközre, így a számítástechnikai eszközökre sem. Tekintettel arra, hogy az ajánlatkérő ezt már az ajánlattételi felhívásban előírta, az ajánlattevőknek nem 1 nap áll a rendelkezésükre, hanem 21.

5 5 Az ajánlattételi határidőre a kérelmezőn kívül a következő ajánlattevők nyújtották be ajánlataikat: I. részre: AVA-Pack Kft. és az Ecole-Style Bt. Az Ecole-Style Bt. ajánlatát úgy nyújtotta be, hogy lényegében szó szerint megismételte az eszközleírásban foglalt műszaki leírást típus megjelölése nélkül. Ajánlatkérő június 2-án június 9-ei határidővel hiánypótlást rendelt el. Az Ecole-Style Bt-től többek között a következőket kérte: Az ajánlattételi dokumentáció 1.9 pontjában előírtaknak megfelelően adja meg az általa szállítani vállalt termékek pontos megjelölését, típusát. Ajánlatkérő az ajánlattevőkkel az 1. rész körében először június 2-án tárgyalt. Kérelmező a jegyzőkönyv szerint a következőket közölte: ASS Magyarország képviselője: észrevételezem, hogy az Ecole Style Bt. ajánlattevő nem hozta el valamennyi, a kiírásban meghatározott mintadarabot, valamint a hiánypótlásból megállapítható, hogy nem határozta meg a szállítandó termékek típusát. Mindkét feltétel álláspontom szerint az ajánlat műszaki részét képezi, így annak hiánypótlására nincs lehetőség. Egyebekben irreálisan alacsonynak tartom az ajánlatát az Ecole Style Bt-nek. Ajánlatkérő közölte, hogy a tárgyalást megtartja valamennyi ajánlattevő részvételével, tekintettel arra, hogy nem döntött az ajánlatok érvényességéről. Az Ava-Pack Bt. közölte, hogy nagyon konkrétan kerültek az eszközök kiírásra, a legapróbb paraméterek is megadásra kerültek. Szerintem is nem véletlen, hogy a rajzasztalt nem mutatja be az Ecole-Style Bt. Kérésünk, hogy ha a kiíró a kiegészítő elemeket egyenértékűnek találja, azt ne tekintse kizáró oknak. A kérelmező képviselője közölte, hogy kiegészítő tájékoztatást nem kaptak. A tárgyalási jegyzőkönyv szerint ajánlatkérő minimális műszaki módosulásokat engedélyezett és újabb ajánlat benyújtására hívta fel az ajánlattevőket úgy, hogy annak benyújtásának idejéről és módjáról külön tájékoztatást ad. A tárgyalási jegyzőkönyvben a bemutatott eszközökre vonatkozóan semmilyen megállapítás nem található. Ajánlatkérő június 2-án a következő tárgyalást június 9-re tűzte ki, s eddig kérte a módosított ajánlatok benyújtását. A második tárgyalási fordulón ajánlattevők két alkalommal tehettek ajánlatot. A tárgyalási jegyzőkönyvben kizárólag az egyes ajánlattevők adatai és ajánlati áruk lett rögzítve. Kérelmező végső ajánlata: eft, az Ecole-Style Bt-é eft.

6 6 Ajánlatkérő június 10-én közölte ajánlattevőkkel, hogy az eredményhirdetés időpontja június 11-e, a szerződéskötés időpontja pedig július 1. A június 11-i eredményhirdetésen kiadott Összegezés szerint az I. sz. ajánlati körben nyertes az Ecole-Style Bt., kérelmező ajánlata érvényes, de második helyezettként nem került megjelölésre, ajánlatkérő anyagi fedezetére tekintettel. Kérelmező június 11-én előzetes vitarendezési kérelemmel fordult ajánlatkérőhöz, melyben sérelmezte, hogy az 1. részajánlati körben a szállítani kívánt termékek megjelölése, típusa, valamint a mintadarab bemutatása a szakmai ajánlat részét képezte, s így nem pótolható a Kbt. 83. (6) bekezdés alapján, ezért ajánlatkérő érvénytelen ajánlatot hirdetett ki nyertesnek. Ajánlatkérő megsértette továbbá a Kbt. 94. (2) bekezdését is, mert az eredményhirdetés új időpontját június 10-én határozta meg június 11-ében. Ajánlatkérő június 14-én válaszolt kérelmezőnek, mely szerint az ajánlati dokumentáció 1.9 pontja szerint ajánlatkérő a jelen dokumentációban meghatározott szállítandó termékek vonatkozásában a legjobb elérhető technika megvalósítását írta elő. Az ajánlattevők által szállítani vállalt termékeknek meg kell felelniük a szabványokban, jogszabályokban rögzített, illetve az adott terméktől általában elvárható környezeti előírásoknak, elvárásoknak, csak a szükséges és jogszabály által megengedett legkisebb mértékben okozhatnak károsodást. Ajánlatkérő sem a felhívásban, sem a dokumentációban nem kérte ennek igazolását az ajánlattevőktől, ezért e körben igazolást nem kellett az ajánlatokhoz csatolni. A fenti előírás általános szerződéses feltétel, amelyet a szakértelemmel rendelkező általános iskola alkalmazottai a megadott eszközleírás és a bemutatott eszközök alapján ellenőriztek. A kérelmező kifejti, hogy a számítógépasztallal és a rajzasztallal kapcsolatosan nem kaptak tájékoztatást a műszaki tartalom módosítására vonatkozóan, ezért vélelmezi, hogy az eredeti műszaki leírás nem került megváltoztatásra, ebből adódóan az Ecole-Style Bt. ajánlata egyoldalúan került módosításra, így az érvénytelen. Ajánlattevő álláspontja szerint egyrészt az Ecole-Style Bt. ajánlattevő eleget tett azon előírásnak, hogy a tárgyaláson az ajánlattevőknek a dokumentációban megjelölt eszközökre mintadarabot kell bemutatnia, másrészt a Kbt (1) bekezdése alapján a tárgyalások befejezéséig az ajánlattevők jogosultak az ajánlatukat módosítani, minden korlátozás nélkül, tekintettel arra, hogy az

7 7 általános egyszerű közbeszerzési eljárásban még a 127. (3) bekezdésében előírt korlát sem alkalmazandó. A kiegészítő tájékoztatást ajánlatkérő a módosított ajánlatok benyújtására megadott határidőt megelőző hat nappal a kérelmezőnek is megküldte, ezért álláspontjuk szerint a Kbt. 56. (4) bekezdését teljesítette. Nem sérült az esélyegyenlőség követelménye sem, amelyet igazol az a tény is, hogy a kérelmező műszaki ajánlatát a kiegészítő tájékoztatás ismeretében sem pontosította vagy módosította, a június 9-i tárgyalási napon érvényes ajánlatot tett, a licitáláson részt vett. Ajánlatkérő nem sértette meg a Kbt át sem, tekintettel arra, hogy a június 2-án megtartott tárgyalást követően a tárgyalást június 9. napjára halasztotta, amelyről valamennyi ajánlattevő értesült, így értelemszerűen június 8-án az eredményhirdetésre sem kerülhetett sor a tárgyalást megelőzően. Tájékoztatta továbbá kérelmezőt arról, hogy a teljes közbeszerzés (a két részterület együttes) becsült értékét az ajánlatkérő nettó ,- Ft-ban határozta meg. Ajánlatkérő az összegzés tartalmát nem változtatta meg. Kérelmező június 17-én érkezett jogorvoslati kérelmében kérte a Döntőbizottságtól, hogy ajánlatkérővel szemben állapítsa meg a Kbt. 1. (3) bekezdésének, a Kbt. 81. (1) és (3) bekezdéseinek, a 88. (1) bekezdés f) pontjának és a 128. (2) bekezdésének megsértését, kötelezze ajánlatkérőt a Kbt. szerinti eljárásra, semmisítse meg az eljárást lezáró döntést, függessze fel az eljárást. Indokolásul előadta, hogy az első részterületre ajánlatkérő előírta az ajánlati felhívás V.3.3) pontjában, hogy a tárgyaláson az ajánlattevőknek a dokumentációban megjelölt eszközökre 1. tétel tanulói asztal, 5. tétel tanulói szék, 16. tétel számítógépasztal 1 személyes, 31. tétel asztal-szék garnitúra aulába, 57. tétel 1. sz. állítható, dönthető rajzasztal, 61. tétel kárpitozott szék mintadarabot kell bemutatnia. Az Ecole-Style Bt. a fenti előírásnak nem tett eleget, a tárgyalásra az előírt mintadarabok közül az 1. tétel tanulói asztal és az 5. tétel tanulói szék vonatkozásában mutatott be mintadarabot a többi tételre vonatkozóan nem. A július 8-án megtartott tárgyaláson kérelmező előadta, hogy a nyertesnek kihirdetett ajánlattevő a második tárgyaláson a 16. és 57. tételt bemutatta, viszont a 36. és a 61. tételt egyik tárgyaláson sem mutatta be. Ajánlatkérő az ajánlati dokumentáció 1.9 pontjában előírta, hogy ajánlattevő az általa szállítani vállalt termékek pontos megjelölését, típusát adja meg ajánlatában. A szállítani vállalt termékek pontos megjelölése, típusa, továbbá a

8 8 műszaki kiírásnak megfelelő mintadarab bemutatása a szakmai ajánlat részét képezi, mely a Kbt. 83. (6) bekezdése alapján nem pótolható. Fentiek alapján az Ecole-Style Bt. ajánlata nem felel meg az ajánlati felhívásban meghatározott feltételeknek, így a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja alapján érvénytelen. A június 2-án kelt tárgyalási jegyzőkönyvben már rögzítésre került, hogy ajánlatkérő a kérelmező részére nem küldte meg határidőre a kiegészítő tájékoztatást ezzel megsértette Kbt. 56. (2) továbbá (4) bekezdését. A kiegészítő tájékoztatást az ajánlattételi határidő lejárta előtt legkésőbb hat nappal kell megadni. A kiegészítő tájékoztatást úgy kell megadni, hogy az ne sértse az ajánlattevők esélyegyenlőségét. A tájékoztatás teljes tartalmát az ajánlattevők számára hozzáférhetővé kell tenni, illetőleg meg kell küldeni. A tájékoztatás nem eredményezheti az ajánlati felhívásban és a dokumentációban foglaltak módosítását. Ezzel ajánlatkérő megsértette a Kbt. 1. (3) bekezdését: az ajánlatkérőnek esélyegyenlőséget és egyenlő bánásmódot kell biztosítania az ajánlattevők számára. A június 9-én kelt tárgyalási jegyzőkönyv alapján az Ecole-Style Bt. módosított ajánlata szerint elkészített számítógépasztalt és rajzasztalt a helyszínen bemutatta, ugyanakkor ajánlatkérő részéről erre felhívást nem kapott. A számítógépasztallal és a rajzasztallal kapcsolatosan kérelmező sem kapott tájékoztatást a műszaki tartalom módosítására vonatkozóan, így vélelmezi, hogy az eredeti műszaki leírás nem került megváltoztatásra, ebből adódóan az Ecole- Style Bt. ajánlata egyoldalúan került módosításra, így az érvénytelen. Ajánlatkérő ezzel megsértette a Kbt (2) bekezdését, mely szerint az ajánlatkérőnek a tárgyalások során is biztosítania kell az egyenlő bánásmódot az ajánlattevők számára, így különösen az ajánlatkérő által adott bármilyen tájékoztatást az összes ajánlattevőnek meg kell adni. Ajánlatkérő az ajánlattételi felhívás V.3.1) pontjában az eredményhirdetés tervezett időpontját június órában határozta meg, mely időpont eredménytelenül telt el. Ezt követően ajánlatkérő az eredményhirdetés új időpontját június 10-én megküldött fax üzenetében június 11-én 11 óra 30 percben határozta meg. Ajánlatkérő ezzel megsértette a Kbt. 94. (2) bekezdését. Az ajánlatkérő az eredményhirdetés időpontját indokolt esetben egy alkalommal, legfeljebb harminc nappal elhalaszthatja. Az ajánlatkérő az eredeti határidő lejárta előtt köteles a halasztásról és annak indokáról, valamint ha szükséges (99. (3) bekezdése) a szerződéskötés új időpontjáról az összes ajánlattevőt egyidejűleg, közvetlenül, írásban tájékoztatni.

9 9 Ajánlatkérő június 21-én érkezett észrevételében előadta, hogy álláspontja szerint a Kbt (1) bekezdése alapján a tárgyalások befejezéséig az ajánlattevők jogosultak az ajánlatukat módosítani, minden korlátozás nélkül, tekintettel arra, hogy az általános egyszerű közbeszerzési eljárásban még a 127. (3) bekezdésében előírt korlát sem alkalmazandó. Ajánlatkérő június 2- án kelt tájékoztatójában felhívta az ajánlattevőket, hogy június 9-én 12,00 óráig nyújtsák be a módosított ajánlatukat a lebonyolító székhelyén. Ezt a felhívást ajánlatkérő egyidejűleg megküldte valamennyi ajánlattevőnek, így valamennyi ajánlattevő számára volt lehetőség ajánlatát módosítani, ezért ajánlattevő nem sértette meg a Kbt (2) bekezdését. A Kbt (1) bekezdése és a Döntőbizottság gyakorlata szerint is a tárgyalásos eljárásban lehetősége van az ajánlattevőnek ajánlatuk műszaki leírásra vonatkozó részét is módosítani, a Kbt-ből semminemű korlát nem vezethető le erre vonatkozóan. Az Ecole-Style Bt. ajánlatkérői felhívásnak megfelelően a 2. tárgyalásra a tárgyalások lezárását megelőzően a módosított ajánlatát benyújtotta, az ajánlattételi felhívás előírásának megfelelően a mintadarabokat bemutatta. Ajánlattevő végleges ajánlata a közbeszerzési kiírásnak megfelelt, ezért ajánlatkérő nem talált olyan okot, amelyért az Ecole-Style Bt. ajánlatát érvénytelenítenie kellett volna. Ajánlatkérő a június 2-án megtartott tárgyaláson észlelte, hogy a kérelmező részére nem küldte meg a kiegészítő tájékoztatást. A kérelmezőnek később küldte meg a kiegészítő tájékoztatást így utólag igyekezett eleget tenni a Kbt. 56. (4) bekezdésében előírtaknak. A kérelmező műszaki ajánlatát a kiegészítő tájékoztatás ismeretében sem pontosította vagy módosította, ezért vélelmezi, hogy nem sérült az esélyegyenlőség követelménye sem, hiszen kérelmező a június 9-én megtartott tárgyaláson részt vett, és a tárgyaláson az árajánlatát módosította, akár a többi ajánlattevő, illetve jelezte, hogy nyertessége esetén nem él jogorvoslattal. Nem sértette meg ajánlatkérő a Kbt. 94. (2) bekezdését sem, mert az ajánlatkérő a június 2-án kelt hiánypótlási felhívásában egyértelműen megjelölte, hogy az ajánlatkérő az eredményhirdetést legfeljebb 30 nappal elhalasztja tekintettel a hiánypótlásokra. Másrészt a június 2-án megtartott tárgyalást követően a tárgyalást június 9. napjára halasztotta ajánlatkérő, amelyről valamennyi ajánlattevő értesült, így értelemszerűen június 8-án az eredményhirdetésre sem kerülhetett sor a tárgyalást megelőzően. Ajánlatkérő a fentiekre tekintettel kérte a kérelmező jogorvoslati kérelmének az elutasítását.

10 10 Ajánlatkérő a Kbt. VI. fejezete szerinti tárgyalásos egyszerű közbeszerzési eljárást folytatott le. A Kbt (1) bekezdése szerint e fejezet szerint kell eljárni a ban meghatározott szervezeteknek (ajánlatkérők), ha megadott tárgyú közbeszerzéseik értéke a közbeszerzés megkezdésekor eléri vagy meghaladja a nemzeti értékhatárokat, és nem a IV. fejezet szerint kell eljárni. A Döntőbizottság a jogorvoslati eljárás keretén belül először azt vizsgálta meg, hogy ajánlatkérő megsértette-e a Kbt (2) bekezdésében foglaltakat. A Kbt (1) bekezdése szerint az eljárásban az ajánlatkérő az ajánlattételi felhívásban meghatározott feltételekhez, az ajánlattevő pedig az ajánlatához kötve van, kivéve, ha az eljárás tárgyalásos. A tárgyalások befejezésével ajánlati kötöttség jön létre. A Kbt (3) bekezdés i) pontja szerint az egyszerű közbeszerzési eljárásban a szerződés megkötésére a 99. és a 99/A. ; valamint tárgyalás esetén a 128. is. A Kbt (2) bekezdése szerint az ajánlatkérőnek a tárgyalások során is biztosítania kell az egyenlő bánásmódot az ajánlattevők számára, így különösen az ajánlatkérő által adott bármilyen tájékoztatást az összes ajánlattevőnek meg kell adni. A Kbt (2) bekezdése az egyenlő bánásmód elvének érvényesülését szolgálja a közbeszerzési eljárásban. Ennek megvalósulása a közbeszerzési eljárás feltételrendszerének és ajánlatkérő közbeszerzési eljárásában tett eljárási cselekményeinek összessége alapján ítélhető meg. Az ajánlattevők ajánlatkérő ajánlati felhívását és dokumentációját nem támadták meg, így az abban foglalt feltételrendszerhez közbeszerzési eljárás résztvevői kötve voltak. Ajánlatkérő a tárgyalást az ellenszolgáltatás összegére és a szerződéses feltételekre vonatkozóan írta elő. A tárgyaláson kellett ajánlattevőknek ajánlatuk fenntartása, vagy módosítása tárgyában nyilatkozni. Ajánlatkérő azt is előírta, hogy az ajánlattevőknek a dokumentációban megjelölt eszközökre mintadarabot kell bemutatniuk. Ajánlatkérő kiegészítő tájékoztatást is adott még a tárgyalások lefolytatása előtt. A Kbt (2) bekezdésének rendelkezései értelmében ajánlatkérő köteles a közbeszerzési eljárása feltételrendszerét úgy betartani, a kérdésekre adott kiegészítő válaszát úgy megadni, hogy mindegyik ajánlattevő azonos helyzetbe kerüljön, tehát ugyanazon információ birtokában, ugyanazon előírt kötelezettségeket, ugyanazon módon teljesíthessék. A jogorvoslati eljárás során ajánlatkérő maga sem vitatta azt, hogy kérelmező a kiegészítő tájékoztatást a többi ajánlattevőtől eltérően nem kapta meg az első tárgyalás előtt, ezáltal a

11 11 kérelmező a többi ajánlattevőhöz viszonyítva hátrányba került, mivel a többi ajánlattevőhöz viszonyítva kevesebb információ birtokában vett részt az első tárgyaláson. Ezzel a magatartásával kérelmező esetében ajánlatkérő az esélyegyenlőséget nem biztosította. A tárgyalási jegyzőkönyvekből nem lehet megállapítani, hogy ajánlatkérő a bemutatásra előírt mintadarabokat megvizsgálta-e és azokra milyen megállapításokat tett. Az első tárgyalási jegyzőkönyv szerint kérelmező észrevételezte, hogy a későbbi nyertes ajánlattevő nem mutatta be az előírt mintadarabok mindegyikét. A második tárgyalási jegyzőkönyvben semmilyen megállapítás nem található a mintadarabokra vonatkozóan. Ajánlatkérő tárgyalási jegyzőkönyvei nem igazolják, hogy a nyertes ajánlattevő esetében megkövetelte a mintadarabok mindegyikének bemutatását, amellyel a tárgyaláson súlyosan megsértette a Kbt (2) bekezdésében foglalt esélyegyenlőség tételes szabályát. A fentiekben megállapításra került az, hogy ajánlatkérő magatartásával ismételten megsértette a Kbt (2) bekezdésében foglalt esélyegyenlőségi szabályokat, amivel jogsértő állapotot hozott létre, amely kihatott a közbeszerzési eljárás további szakaszára is, ezért a Döntőbizottság a június 2-ai tárgyalását és azt követő döntéseit és eljárási cselekményeit megsemmisíti. A Döntőbizottság álláspontja szerint a kérelmező további kérelmi elemei vizsgálatának akadálya van tekintettel arra, hogy a jogorvoslati eljárásban megállapított jogsértés alapján ajánlatkérő közbeszerzési eljárása a kiegészítő tájékoztatás szakaszáig visszahelyezésre került, ezért e körben a Döntőbizottság a kérelmeket elutasította. Mindezekre tekintettel a Döntőbizottság a Kbt (1) bekezdésben biztosított hatáskörében eljárva a Kbt (2) bekezdés a) pont alapján az alaptalan kérelmi elemeket elutasította, a Kbt (2) bekezdés c) pontja alapján megállapította a rendelkező részben megjelölt jogsértést, a Kbt (3) bekezdés b) pontja alapján megsemmisítette ajánlatkérő jogsértő döntéseit, eljárási cselekményeit. A Kbt (2) bekezdés g) pontja alapján tekintettel a Kbt (4) bekezdésére - rendelkezett az igazgatási szolgáltatási díj és a jogorvoslati eljárás költségeinek viseléséről. A Döntőbizottság jelen esetben a bírság kiszabását mérlegelési jogkörében nem tartotta indokoltnak, mivel a jogsértő döntések, eljárási cselekmények megsemmisítésével az elkövetett jogsértések reparálhatóvá váltak.

12 12 A bírósági jogorvoslatot a Kbt (1) bekezdése biztosítja. B u d a p e s t, július 19. Dr. Szaller Ottó sk. közbeszerzési biztos Hámori András sk. közbeszerzési biztos Dr. Horváth Éva sk. közbeszerzési biztos A kiadmány hitelül: Kapják: Mayer Józsefné 1. ASS Magyarország Kft. (6000 Kecskemét, Irinyi u. 17.) 2. Kozma Ügyvédi Iroda (2040 Budaörs, Budapesti út 28.) 3. Ava-Pack Kft. (9300 Csorna, Soproni u. 125.) 4. Ecoles-Styel Bt. (3200 Gyöngyös, Őrálló u. 39/1.) 5. Közbeszerzések Tanácsa Elnöke (1024 Budapest, Margit krt. 85.) 6. Irattár

Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L

Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (székhely: 1132 Budapest, Visegrádi utca 49.) 2. A közbeszerzés

Részletesebben

KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu. Tisztelt Ajánlattevő!

KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu. Tisztelt Ajánlattevő! KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu Tisztelt Ajánlattevő! Mellékelten megküldjük a Pilisi Labdarugó Klub részére a Vázlatterv,

Részletesebben

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.304/2/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 A Szusza Ferenc Stadion labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése keretében a Beszerzés tárgya: létesítmény valamint

Részletesebben

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése SÁRVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/323-555, Tel.:95/ 320-265, Tx 37-417 ELŐTERJESZTÉS Előterjesztés az elővásárlási joggal nem érintett Sárvár, 784/10/A/1 hrsz-ú, Sárvár,

Részletesebben

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/44 Beszerzés tárgya: Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/145 Művesekezelés anyagainak beszerzése 24 hónapra Beszerzés tárgya:

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Alap- és közép kategóriájú mobiltelefonok és tartozékok beszerzése a NAV részére tárgyban, verseny újraindításával történő közbeszerzési eljárásban. 1. Az ajánlatkérő

Részletesebben

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Nádudvar Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Gyorsított tárgyalásos eljárás. HU-Szombathely: Banki szolgáltatások

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Gyorsított tárgyalásos eljárás. HU-Szombathely: Banki szolgáltatások /7 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:2666-200:text:hu:html HU-Szombathely: Banki szolgáltatások 200/S 7-2666 SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL SZÓLÓ HIRDETMÉNY Szolgáltatás

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 1 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Fővárosi

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 49/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM Áruszállítási keret-megállapodás ELMŰ Hálózati Kft. - ÉMÁSZ Hálózati Kft. 126kV/ középfeszültségű nagytranszformátorok beszerzése. (2016/214)tárgyú közbeszerzési eljárás visszavonása. Közbeszerzési Értesítő

Részletesebben

Virtuális magánhálózat, erőforrás kapacitásbérlés és üzemeltetési szolgáltatása DAKK Zrt-nél.

Virtuális magánhálózat, erőforrás kapacitásbérlés és üzemeltetési szolgáltatása DAKK Zrt-nél. Virtuális magánhálózat, erőforrás kapacitásbérlés és üzemeltetési szolgáltatása DAKK Zrt-nél. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/125 IP-VPN hálózat, bérelt vonali internet-, és erőforrás bérlet a DAKK

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O T

H A T Á R O Z A T O T Iktatószám: ki/jh01-2087/2014 Budaörsi Kézilabda Sport Korlátolt Felelősségű Társaság Ügyiratszám: be/sfp-2087/2014 Budaörs Ügyintéző: Pusztai Márton Patkó utca 9. V/47. E-mail: pusztaim@keziszovetseg.hu

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 20. napján megtartott rendkívüli zárt üléséről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem Jelen vannak: polgármester

Részletesebben

Villamos energia beszerzés 2016

Villamos energia beszerzés 2016 Villamos energia beszerzés 2016 Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/120 Villamos energia adás-vételi szerződés a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. 7 tagvállalata (Debreceni Vízmű Zrt., DKV Debreceni Közlekedési

Részletesebben

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/96 Beszerzés tárgya: Szállítási (keret)szerződés keretében tisztítószerek és tisztító eszközök

Részletesebben

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai DANUBIA Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Részletesebben

HU-Budapest: Nagyfeszültségű kábelek 2011/S 107-176568 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN. Árubeszerzés

HU-Budapest: Nagyfeszültségű kábelek 2011/S 107-176568 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN. Árubeszerzés 1/7 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:176568-2011:text:hu:html HU-Budapest: Nagyfeszültségű kábelek 2011/S 107-176568 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN

Részletesebben

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. (3534 Miskolc, Gagarin u. 52.) 2. A közbeszerzés

Részletesebben

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105 1 Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105../2013. Tárgy: Makói Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának felülvizsgálata

Részletesebben

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú 2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú Közbeszerzési Értesítő száma: 2005/13 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés; Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (14-es minta)

Részletesebben

Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA

Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.3.10. COM(2014) 147 final Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA az egyrészről az Európai Unió, az Európai Atomenergia-közösség és tagállamaik, másrészről a Moldovai Köztársaság közötti

Részletesebben

Élelmiszer beszerzés keretmegállapodással (Kenyér és pékáru) Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/2

Élelmiszer beszerzés keretmegállapodással (Kenyér és pékáru) Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/2 Élelmiszer beszerzés keretmegállapodással (Kenyér és pékáru) Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/2 1 Beszerzés tárgya: Keretmegállapodás a 48/2012.(VII.19) HM utasítás hatálya alá tartozó honvédelmi szervezetek

Részletesebben

4.* Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetén az eljárás alkalmazását megalapozó körülmények ismertetése: ---

4.* Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetén az eljárás alkalmazását megalapozó körülmények ismertetése: --- 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Hivatalos név: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Postai cím: Haller út 29. Város/Község: Budapest Postai irányítószám: 1096 Ország: Magyarország 9. melléklet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, C Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE ([ ]) a polgári légi közlekedéshez kapcsolódó műszaki követelményeknek és igazgatási eljárásoknak a 216/2008/EK európai

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 1 11. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

Részletesebben

I. 4.) Az ajánlatkéra más ajánlatkérak nevében folytatja-e le a közbeszerzési eljárást? nem X

I. 4.) Az ajánlatkéra más ajánlatkérak nevében folytatja-e le a közbeszerzési eljárást? nem X 1. melléklet a /2009. (....) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍT A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fa: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015. 32/2015.(II.10.) KT Dunaföldvár Város Képviselő-testülete az önkormányzati beszerzésekre vonatkozó 2015. évi közbeszerzési tervét jóváhagyja. Felhatalmazza a t a tervben szereplő eljárások megindítására.

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 11. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1)

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. HATÁROZAT-ot

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. HATÁROZAT-ot KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 E-mail cím: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt.sz.: D.559/

Részletesebben

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM 1011 BUDAPEST, FŐ UTCA 14-18. E-mail útján valamennyi Ajánlattevő részére Tárgy: Tájékoztatás előzetes vitarendezés kezdeményezéséről és arra adott ajánlatkérői válaszról Küldi: dr. Szili Péter Tel: +36/70/771

Részletesebben

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I.

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. Határidős adásvételi szerződés keretében orvosi kesztyűk beszerzése a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház részére-korrigendum Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/95 Orvosi kesztyűk

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

Mentési rendszer bővítése és műszaki korszerűsítése

Mentési rendszer bővítése és műszaki korszerűsítése Mentési rendszer bővítése és műszaki korszerűsítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/22 1. sz. részajánlat: Licenc szállítása és támogatási szolgáltatások: Megvalósítás: Symantec NetBackup szoftver licence

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/75. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.07.04. Iktatószám: 7466/2016 CPV Kód: 90524400-0

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/75. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.07.04. Iktatószám: 7466/2016 CPV Kód: 90524400-0 A különleges kezelést igénylő egészségügyi (fertőző) veszélyes hulladék szállítása, ártalmatlanítása, a helyi gyűjtéshez és szállításhoz alkalmazott másodlagos gyűjtőedények (konténerek) térítésmentes

Részletesebben

4.* Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetén az eljárás alkalmazását megalapozó körülmények ismertetése: ---

4.* Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetén az eljárás alkalmazását megalapozó körülmények ismertetése: --- 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Hivatalos név: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Postai cím: Haller

Részletesebben

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: MTA Wigner

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

HU-Budapest: Dízelüzemanyag (EN 590) 2013/S 009-010621. Tájékoztató az eljárás eredményéről Egyes ágazatokban

HU-Budapest: Dízelüzemanyag (EN 590) 2013/S 009-010621. Tájékoztató az eljárás eredményéről Egyes ágazatokban 1/5 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:10621-2013:text:hu:html HU-Budapest: Dízelüzemanyag (EN 590) 2013/S 009-010621 Tájékoztató az eljárás eredményéről Egyes ágazatokban

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2011. július 18. Címzett: a Tanács Főtitkársága Biz. dok.

Részletesebben

irányítószám: Ország: Magyarország

irányítószám: Ország: Magyarország 25/23-2/2015. A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1.) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Részletesebben

Címzett: Markus Goddemeier E-mail: markus.goddemeier@proteinsimple.com Fax: +49 (0)162 985 79 53

Címzett: Markus Goddemeier E-mail: markus.goddemeier@proteinsimple.com Fax: +49 (0)162 985 79 53 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: MTA Kísérleti

Részletesebben

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l i: c 2015. évi... törvény Érkezett: 2015 JÚN 0 2. a Budapesten megrendezend ő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015.

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI Közbeszerzési Értesítő száma: 2011 / 86 Ajánlatkérő: Legfőbb Ügyészség Nyertes ajánlattevő: Teljesítés helye: Beszerzés tárgya: Eljárás fajtája: Hirdetmény típusa: tájékoztató a szerződés teljesítéséről

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz: 22-192/2015. Tárgy: A Maros-völgyi LEADER Egyesülettel kapcsolatos döntések

Részletesebben

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/53 Beszerzés tárgya: Szállítási szerződés figyelmeztető jelzést adó készülékek szállítására Hirdetmény típusa:

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME MAGYAR KÖZLÖNY 2011. évi 165. szám 41517 7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍT A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-i ülésére Tárgy: A polgármester 2016. évi szabadság ütemezésének jóváhagyása Előadó: Sümegi Attila jegyző Előterjesztés

Részletesebben

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM "A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága telephelyein adatrögzítés és kapcsolódó adminisztrációs tevékenységek ellátása" Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/129 1. XX53NY

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés. Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekről a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérők vonatkozásában

Az éves statisztikai összegezés. Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekről a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérők vonatkozásában 9. melléklet a 14/2010. (X.29.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekről a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérők vonatkozásában I. SZAKASZ:

Részletesebben

AF módosítás 2. - Egy gondozási egységes bölcsőde kialakítása meglévő, egykori óvodaépület átalakításával

AF módosítás 2. - Egy gondozási egységes bölcsőde kialakítása meglévő, egykori óvodaépület átalakításával AF módosítás 2. - Egy gondozási egységes bölcsőde kialakítása meglévő, egykori óvodaépület átalakításával Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/126 Egy gondozási egységes bölcsőde kialakítása meglévő, egykori

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Város Önkormányzata és a VÜSZI Kht. közötti, parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására

Részletesebben

Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos építési munkák

Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos építési munkák AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ III. kötet KÖZBESZERZÉSI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS ÁRAZATLAN KÖLTSÉGVETÉS Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás (helyi beszerzési szabályzat szerinti nyílt eljárásban)

Ajánlattételi felhívás (helyi beszerzési szabályzat szerinti nyílt eljárásban) Ajánlattételi felhívás (helyi beszerzési szabályzat szerinti nyílt eljárásban) 1.) Az ajánlatkérő megnevezése, címe, telefon és faxszáma, e-mail címe: 1.1) Az ajánlatkérő megnevezése: Balatonfenyves Község

Részletesebben

Médiaszolgáltatás- támogató és Vagyonkezelő Alap. komplex finanszírozási csomag biztosítása (korrigendum)

Médiaszolgáltatás- támogató és Vagyonkezelő Alap. komplex finanszírozási csomag biztosítása (korrigendum) a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap részére komplex finanszírozási csomag biztosítása (korrigendum) Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/1 Hitelszerződés a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) "HUBERTUS" Kft. (cégjegyzékszám: 02-09-060077, székhely: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1.., levelezési cím: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1..), mint a(z) Szekszárdi NÖVÉNY Zrt.

Részletesebben

8. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez

8. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL 8. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751,

Részletesebben

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság. Schmidtka Gábor

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság. Schmidtka Gábor Schmidtka Gábor főosztályvezető-helyettes Hulladékgazdálkodás Stratégiai és Tervezési Főosztály 2016. május 3. 1 Jogszabályi háttér A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény 20. (1)

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-42/2014. Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről

Részletesebben

SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (MŰSZAKI TERVEZÉSI MUNKÁRA), ismételt előterjesztés

SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (MŰSZAKI TERVEZÉSI MUNKÁRA), ismételt előterjesztés RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE

A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE Orosz Endre főosztályvezető Központi Szolgáltatási Főigazgatóság Közbeszerzési referens képzés PTE A közbeszerzési törvény előzményei A központosított közbeszerzés

Részletesebben

A közbeszerzési eljárások egyszerősítése - a lengyel tapasztalatok

A közbeszerzési eljárások egyszerősítése - a lengyel tapasztalatok - a lengyel tapasztalatok Dariusz Piasta Nemzetközi Konferencia a Közbeszerzések Tanácsa szervezésében Budapest, 2011. november 17. Az elıadás vázlata: 1. Egyszerősítés - jelentése és korlátai 2. A kiindulási

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. 165/10/2015. Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 71/2015(XI.24.) kt. határozat. Tárgykód: El6

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 6. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Formaruha beszerzése (részvételi felhívás korrigendum)

Formaruha beszerzése (részvételi felhívás korrigendum) Formaruha beszerzése (részvételi felhívás korrigendum) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/144 Az ajánlatkérő munkavállalói részére egyedi gyártású formaruha szállítása (fajta és mennyiség szerint meghatározott

Részletesebben

"Hangszerbeszerzés - 2016" megnevezésű közbeszerzési eljárás ajánlati felhívásának helyesbítése

Hangszerbeszerzés - 2016 megnevezésű közbeszerzési eljárás ajánlati felhívásának helyesbítése "Hangszerbeszerzés - 2016" megnevezésű közbeszerzési eljárás ajánlati felhívásának helyesbítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/64 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Helyesbítés/2015

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Híd Fővizsgálatok-2 /2012. 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Állami Autópálya Kezelő zrt., H-1134 Budapest, Váci út

Részletesebben

HU-Siófok: Erőművek, bányászati és termelőlétesítmények, olaj- és gáziparhoz kapcsolódó épületek kivitelezése 2011/S 25-040576

HU-Siófok: Erőművek, bányászati és termelőlétesítmények, olaj- és gáziparhoz kapcsolódó épületek kivitelezése 2011/S 25-040576 1/8 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:40576-2011:text:hu:html HU-Siófok: Erőművek, bányászati és termelőlétesítmények, olaj- és gáziparhoz kapcsolódó épületek kivitelezése

Részletesebben

Hidroakkumulátorok szándékolatlan leürülésének megakadályozása miatti tolózár beszerzése - Korrigendum

Hidroakkumulátorok szándékolatlan leürülésének megakadályozása miatti tolózár beszerzése - Korrigendum Hidroakkumulátorok szándékolatlan leürülésének megakadályozása miatti tolózár beszerzése - Korrigendum Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/73 A Paksi Atomerőmű primerköri létesítményében lévő hidroakkumulátor

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/7

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/7 Megbízási keretszerződés keretében a Miniszterelnökség tevékenységét segítő, annak az uniós támogatású pénzeszközök felhasználásához rendelt feladataihoz kapcsolódó közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 14. napján 18,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 14. napján 18,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám:.../2014. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 14. napján 18,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a Előterjesztő: Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője Ó z d, 2013. július 25. ELŐZMÉNYEK:

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyar Államkincstár, 1054 Budapest, Hold u. 4. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége:

Részletesebben

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről. Általános rendelkezések

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről. Általános rendelkezések SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről I. Általános rendelkezések 15. sz. melléklet 1. A helyi önkormányzati képviselők

Részletesebben

Használt vagy felújított CNC vezérlésű karusszel eszterga beszerzése

Használt vagy felújított CNC vezérlésű karusszel eszterga beszerzése Versenyeztetési eljárás Ajánlati felhívás Eljárás száma: V-010/1-VJSZ/2014 Eljárás címe: Használt vagy felújított CNC vezérlésű karusszel eszterga beszerzése Budapest, 2014. szeptember 22. AJÁNLATI FELHÍVÁS

Részletesebben

Értékelési skála: 91 100 pont 5 (jeles) 81 90 pont 4 (jó) 71 80 pont 3 (közepes) 51 70 pont 2 (elégséges) 0 50 pont 1 (elégtelen)

Értékelési skála: 91 100 pont 5 (jeles) 81 90 pont 4 (jó) 71 80 pont 3 (közepes) 51 70 pont 2 (elégséges) 0 50 pont 1 (elégtelen) A 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 343 01 Közbeszerzési referens Értékelési skála: 91 100 pont 5 (jeles) 81 90 pont

Részletesebben

A hulladékgazdálkodás átalakulásának jogi kérdései. Dr. D. Tóth Éva Jogi Igazgató

A hulladékgazdálkodás átalakulásának jogi kérdései. Dr. D. Tóth Éva Jogi Igazgató A hulladékgazdálkodás átalakulásának jogi kérdései Dr. D. Tóth Éva Jogi Igazgató Adatszolgáltatás Az adatszolgáltatási kötelezettséget előírja:, Ht. 32/A. (4), 69/2016. (III. 31.) Korm. rendelet Adatszolgáltatásra

Részletesebben

Tájékoztató a hirdetmény módosításáról - Adásvételi keretmegállapodás bitumenemulzió beszerzése tárgyában

Tájékoztató a hirdetmény módosításáról - Adásvételi keretmegállapodás bitumenemulzió beszerzése tárgyában Tájékoztató a hirdetmény módosításáról - Adásvételi keretmegállapodás bitumenemulzió beszerzése tárgyában Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/112 Beszerzés tárgya: Adásvételi keretmegállapodás bitumenemulzió

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

1. Adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésének és elbírálásának folyamata

1. Adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésének és elbírálásának folyamata A Nemzeti Kommunikációs Hivatal Útmutatója a Nemzeti Kommunikációs Hivatalról és a kormányzati kommunikációs beszerzések központosított közbeszerzési rendszeréről szóló 247/2014. (X. 1.) Korm. rendeletben

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRŐL NGSZ/1041-21/2010/I001 I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI. irányítószám: Postai. irányítószám: 2092

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRŐL NGSZ/1041-21/2010/I001 I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI. irányítószám: Postai. irányítószám: 2092 6. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

1. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

1. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 1. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót Kifizetési igény típusa Időközi kifizetési igény Jelen adatlap elválaszthatatlan részét képezi a 1. számú pénzügyi

Részletesebben

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015.

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: jako.gergely@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. ELŐTERJESZTÉS a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/47. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.04.25. Iktatószám: 3535/2016 CPV Kód: 33111000-1

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/47. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.04.25. Iktatószám: 3535/2016 CPV Kód: 33111000-1 Szerződésmódosítás-Adásvételi szerződés a KEOP-5.6.0/E/15 számú pályázathoz kapcsolódó digitális felvételi/átvilágító röntgen berendezés leszállítása, és üzembe helyezése, továbbá a jótállási időn belüli

Részletesebben

1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

Az MK SHOES KFT ( székhelye: 1149 Budapest, Egressy u. 23-25. a továbbiakban: Vállalkozás) terhére

Az MK SHOES KFT ( székhelye: 1149 Budapest, Egressy u. 23-25. a továbbiakban: Vállalkozás) terhére Iktatószám: Tárgy: BAO/001/01119-0003/2015 Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T Az MK SHOES KFT ( székhelye: 1149 Budapest, Egressy u. 23-25. a továbbiakban: Vállalkozás)

Részletesebben

Tájékoztató a hirdetmény módosításáról KEOP-7.9.0/12-2014-0011-0023 Projektmenedzsment feladatok ellátására. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/143

Tájékoztató a hirdetmény módosításáról KEOP-7.9.0/12-2014-0011-0023 Projektmenedzsment feladatok ellátására. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/143 Tájékoztató a hirdetmény módosításáról KEOP-7.9.0/12-2014-0011-0023 Projektmenedzsment feladatok ellátására Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/143 1 Beszerzés tárgya: 1) KEOP-7.9.0/12-2014-0011 azonosító

Részletesebben