A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 11/2006. (I. 27.) MVH KÖZLEMÉNYE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 11/2006. (I. 27.) MVH KÖZLEMÉNYE"

Átírás

1 A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 11/2006. (I. 27.) MVH KÖZLEMÉNYE a Közösség legrászorulóbb személyeinek intervenciós készletekből származó élelmiszerekkel történő ellátása programban való részvétel feltételei a segélyszervezetek részére I. Az intervenciós készletből származó élelmiszersegély A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (a továbbiakban MVH) a Közösség legrászorulóbb személyeinek intervenciós készletekből származó élelmiszerekkel történő ellátására vonatkozó program céljára kijelölt intervenciós készletek felhasználásával előállított élelmiszersegélyt biztosít Magyarország legrászorultabb személyei számára, a Bizottság október 29-i, a Közösség legrászorulóbb személyeinek intervenciós készletekből származó élelmiszerekkel történő ellátására vonatkozó részletes szabályok megállapításáról szóló 3149/92/EGK rendelete, valamint a Bizottság november 8-i, intervenciós készletekből származó élelmiszerek a Közösség legrászorulóbb személyei ellátását célzó, a 2006-os költségvetési év terhére a tagállamoknak nyújtott támogatási terv elfogadásáról szóló 1819/2005/EK rendelete szerint. Az élelmiszersegély szétosztása a programban résztvevő segélyszervezetek útján történik. Az élelmiszersegély szétosztásában azon segélyszervezetek vehetnek részt, amelyek a vonatkozó rendeletek és a jelen közlemény alapján a termékek szétosztására az MVH-val együttműködési megállapodást kötnek. Az együttműködési megállapodás a segélyszervezet által benyújtott érvényes kérelem alapján, az MVH által kiadott határozat szerint jön létre. A megállapodás tartalmát az MVH határozza meg. Az intervenciós tételek élelmiszerré történő feldolgozása és a segély tárgyát képező élelmiszerek segélyszervezetek számára történő átadása a feldolgozók programban történő részvétele útján valósul meg. A programban résztvevő feldolgozókat az MVH közbeszerzési eljárás során választja ki. II. A kérelem benyújtásának feltételei 1. A együttműködési megállapodás megkötésére vonatkozó kérelmet az 1. számú melléklet szerinti formanyomtatvány kitöltésével és annak, valamint a csatolandó dokumentumoknak az MVH Központi Hivatalához, február 3-ig történő személyes benyújtásával lehet. 2. A kérelem benyújtásának feltétele, hogy a kérelmező rendelkezzen az Európai Unió Közös Agrárpolitikája magyarországi végrehajtásában, illetve a nemzeti agrártámogatási rendszerben érintett ügyfelekkel összefüggő ügyfélregiszter létrehozásáról és az ezzel

2 kapcsolatos nyilvántartásba vételről szóló 141/2003. (IX. 9.) Kormányrendeletben előírtak szerinti regisztrációs számmal (ügyfél-regisztrációs szám). 3. Kérelmet azon jogi személyiséggel rendelkező szervezet nyújthat be, amely igazoltan nonprofit módon vesz részt karitatív feladatok ellátásában, segély céljára felhasználandó élelmiszerek tárolásában, szétosztásában. 4. A segélyszervezetnek az intervenciós készletekből származó élelmiszersegély szétosztásához saját vagy alvállalkozóként bevont segélyszervezetek útján kialakított országos hálózattal kell rendelkeznie. Országos hálózatnak az a tevékenységi terület tekinthető, amely Budapest és legalább 10 magyarországi megye területére kiterjed. 5. Amennyiben a segélyszervezet alvállalkozóként bevont segélyszervezetek közreműködésével kívánja végezni a szétosztást, a segélyszervezetek együttműködése kizárólag a segélyszervezet és az alvállalkozóként bevont segélyszervezetek között létrejött szerződés alapján valósítható meg. Az ilyen esetekről a segélyszervezet köteles értesíteni az MVH-t, továbbá az így létrejött szerződés másolatát be kell nyújtania személyesen az MVH Központi Hivatalához. A segélyszervezetek közötti szerződésben az alvállalkozónak minden, a segélyszervezet számára fennálló kötelezettséget vállalnia kell. Az alvállalkozó kötelezettségeinek betartásáért a segélyszervezet felel. 6. Az alvállalkozóként bevont segélyszervezet további alvállalkozókat nem vonhat be a program végrehajtásába. 7. A kérelemnek tartalmaznia kell: a. azon megyék megjelölését, amelyekben a programba bevonni kívánt raktárak találhatók; b. azt a minimális termékmennyiséget, megjelölve az egyes élelmiszerek típusait a III. 1. pont alapján, amelynek szétosztását a segélyszervezet 2006-ban vállalja; c. a termékek tárolása érdekében a programba bevonni kívánt raktárak adatait a kérelemhez csatolt dokumentumként; d. a várható adminisztratív költségek becslését a szétosztásra vállalt termékmennyiséggel arányosan feltüntetve; e. annak megjelölését, hogy a segélyszervezet a III. 3. pontban meghatározott rászorulók közül mely csoportokat kívánja a programba bevonni; f. a szétosztás tervezett formáit és módját; g. a kérelem benyújtásakor érvényben lévő, a programot érintő alvállalkozói szerződések másolatát; h. a segélyszervezet Alapító okiratának, vagy non-profit jellegű működésének igazolására szolgáló dokumentum másolatát; i. a segélyszervezet működését, tevékenységét bemutató rövid leírást; j. az alvállalkozók működését, tevékenységét bemutató rövid leírást.

3 III. A program végrehajtásának feltételei 1. A program keretében az MVH által, közbeszerzési eljárás útján kiválasztott feldolgozók az intervenciós gabonakészleteket az alábbi termékkategória szerinti élelmiszerré dolgozzák fel: a. liszt; b. tészta. 2. A program keretében a segélyszervezetek élelmiszersegélyként az 1. pontban szereplő élelmiszereket oszthatják szét a rászorulók számára, szükség szerint csomag vagy étkeztetés formájában. A szétosztásra kerülő termékek (1. pont, a, b bekezdés) kategóriánkénti mennyiségi megoszlását az MVH határozza meg. 3. Az élelmiszersegélyek szétosztása során rászorulónak tekinthetők: a. létminimum alatt, vagy annak közelében élők; b. munkanélküliek; c. hajléktalanok; d. kisnyugdíjasok; e. hátrányos szociális helyzetű gyermekek; f. hátrányos helyzetű roma lakosság. 4. A rászorulók: a. ingyen juthatnak hozzá a kiosztandó termékekhez; b. a kiosztott termékeket nem értékesíthetik. 5. A 2. számú melléklet szerinti együttműködési megállapodás az MVH által kiadott határozatban szereplő időpontban, az MVH Központi Hivatalában kerül megkötésre. A segélyszervezet cégszerű aláírásra jogosult képviselője köteles az MVH által megjelölt időpontban, az együttműködési megállapodás aláírása érdekében megjelenni. A megadott időponttól való eltérésre a segélyszervezet kérése alapján egyszeri alkalommal van mód. 6. A segélyszervezet köteles az élelmiszersegély szétosztásának megkezdése előtt legalább két munkanappal faxon értesíteni az MVH-t a szétosztás pontos helyéről, ütemezéséről és módjáról, valamint az élelmiszersegélyben részesülő rászorulók várható köréről. 7. Az élelmiszersegélynek, a segélyszervezet raktárába történő szállításának ütemezéséről a segélyszervezet a szállítást végző feldolgozóval előzetesen egyeztet. A szállítás időpontjáról a feldolgozó értesíti az MVH-t legalább 2 munkanappal a szállítás megkezdése előtt.

4 8. A szállítási igazolásokat, amelyek bizonyítják a tételek feldolgozó által, a segélyszervezet raktárába történő leszállításait, a segélyszervezet köteles tételenként összesíteni és az adott tételhez kapcsolódó utolsó szállítást követő 30 napon belül benyújtani az MVH-hoz személyesen, illetve az MVH-val történt külön egyeztetést követően faxon. 9. Azokat a szállítási igazolásokat, amelyekkel a segélyszervezet raktárából a szétosztás helyszínére történő szállítások igazolhatóak, a segélyszervezet köteles tételenként összesíteni és a legutolsó szétosztást követő 30 napon belül benyújtani az MVH-hoz személyesen, illetve az MVH-val történt külön egyeztetést követően faxon. 10. Az élelmiszersegélyként szétosztandó termékeket tiszta, élelmiszer szállítására egészségügyileg megfelelő járműveken kell szállítani. 11. Az élelmiszersegélyként szétosztandó termékek csomagolását letörölhetetlen jelöléssel kell a feldolgozónak ellátni, amely az alábbi információkat tartalmazza: a. az élelmiszer megnevezését; b. az összetevők felsorolását; c. az élelmiszer nettó mennyiségét, amelyet tömegegységben, kilogrammban vagy grammban kifejezve kell megadni; d. a gyártás évét, hónapját és napját; e. az élelmiszer minőség-megőrzési időtartamának lejárati dátumát; f. az élelmiszer előállítójának nevét, cégnevét, vagy jelét, amely jelölés alapján az üzemnek egyértelműen azonosíthatónak kell lennie, valamint címét; g. a minőség megőrzéséhez szükséges különleges tárolási vagy felhasználási feltételeket; h. EU ÉLELMISZERSEGÉLY Kereskedelmi forgalomba nem hozható jól olvasható feliratot. 12. Amennyiben a feldolgozó nem tüntette fel a termékek csomagolásán a fentiekben szereplő adatokat, a segélyszervezet köteles erről az MVH-t haladéktalanul értesíteni, valamint a hiba kijavításáig az érintett termékmennyiség esetében a szétosztást nem kezdheti meg. 13. A segélyszervezet a szétosztásra eljuttatott termékeket nem adhatja el. 14. A segélyszervezetnek számítógépes nyilvántartással kell rendelkeznie, amely tartalmazza az alábbi adatokat: a. a beszállított tételek sorszámát, mennyiségét, a raktár címét; b. a beszállítás és a raktárból való elszállítás dátumát; c. a szétosztott tétel sorszámát, mennyiségét; d. a szétosztás dátumát és módját; e. a rászorulók körét, megoszlását a szétosztás során; f. adminisztrációs költségek elszámolását.

5 15. A segélyszervezet nyilvántartásainak tartalmaznia kell továbbá az alábbiakat: a. a III. 8. és 9. pont szerinti szállítási igazolásokat külön-külön összesítve; b. a rászorulók listáját; c. minden input-output kimutatást; d. a leltárt, illetve összesített készletnyilvántartást. 16. Amennyiben valamely kizáró ok azt lehetetlenné nem teszi, Kedvezményezett köteles nyilvántartást vezetni, amely tartalmazza azon személyek adatait, akik az élelmiszersegélyt rászorulókként átvették. 17. A nyilvántartásokat a segélyszervezet köteles az MVH ellenőrei felszólítására bemutatni. 18. A segélyszervezet január 15-ig írásban részletes szakmai-pénzügyi jelentést küld az MVH-nak a részére eljuttatott támogatási termékmennyiség felhasználásról, a jelen együttműködési megállapodásban előírt kötelezettségek teljesítéséről. IV. A raktárakkal kapcsolatos követelmények 1. A segélyszervezet által benyújtott kérelemnek tartalmaznia kell a program céljára felhasználni kívánt raktárak adatait, amely raktáraknak az alábbi követelményeknek kell megfelelniük: a. száraz, gondosan karbantartott és kártevőmentes; b. élelmiszer tárolására vonatkozó, érvényes működési engedéllyel rendelkezik; c. alkalmas a raktározott termékek minőségének és mennyiségének megőrzésére a kitárolás befejezéséig. 2. A programban csak olyan raktár vehet részt, amelyet a segélyszervezet az MVH részére bejelentett. Amennyiben a segélyszervezet az együttműködési megállapodás aláírását követően új raktárat kíván bevonni a program végrehajtásába, köteles ezen szándékáról az MVH-t, az érintett raktárba történő élelmiszer beszállítását megelőzően legalább 15 nappal értesíteni. 3. Az élelmiszersegélyként szétosztandó termékeket tiszta, napfénytől védett, száraz tároló helyeken, az egészségügyi előírások betartásával kell tárolni. 4. A segélyszervezet, vagy a tárolásért felelős személy köteles olyan nyilvántartást vezetni és azt az MVH kérésére rendelkezésre bocsátani, amely alapján az egyes tételek következő adatai ellenőrizhetők: a. tárolási tételszám és az adott tételhez tartozó áru tömege; b. tömegmérési jegyzőkönyvek; c. a betárolás és kitárolás dátuma; d. a tételhez tartozó árumozgás pontos dokumentációja; e. a raktár címe; f. a termékek tárolási helye a raktáron belül;

6 g. a segélyszervezet raktárából a szétosztás helyére történő szállítási költségeket tartalmazó külön nyilvántartás. 5. Az intervenciós készletekből származó termékeknek az MVH helyszíni ellenőrzései érdekében könnyen hozzáférhetőnek és könnyen azonosíthatónak kell lenniük. 6. A raktározott termékek kezelése során kalibrált mérőműszerek, illetve pontos mérlegek használata szükséges. 7. A programmal kapcsolatos minden dokumentációt a kiállítástól számítva legalább 5 évig meg kell őrizni. V. A kérelem elbírálása 1. A kérelmek elbírálását és a programban résztvevő segélyszervezetek kiválasztását, valamint az egyes segélyszervezetek által szétosztható termékek mennyiségének meghatározását, az MVH képviselőiből álló legalább négy fős Kérelemértékelő Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) végzi a kérelem benyújtásával kapcsolatos előírások szerint. A Bizottság a döntését a kérelem benyújtását követő 30 napon belül hozza meg. 2. Tekintettel a szétosztandó élelmiszer korlátozott mennyiségére és az ellátandó feladat szociális jelentősségére, a Bizottság a beérkező kérelmek elbírálása során azok között rangsort állít fel. A Bizottság előnyben részesíti, ha a kérelmező a program magyarországi feltételeinek kialakítása során aktívan közreműködött, továbbá figyelembe veszi a hatékonyság megőrzése érdekében a segélyszervezet szakmai felkészültségét, a szétosztás javasolt módját, a programba bevonni kívánt raktárak területi elhelyezkedését, logisztikai adottságait, egyéb paramétereit. A Bizottság a fentiek figyelembevételével 3 segélyszervezetet jelöl meg, amellyel az MVH együttműködési megállapodást köt. Amennyiben a beérkezett kérelmek bírálata során a Bizottság véleménye alapján a program működtetésének feltételei 3 segélyszervezet útján nem minden tekintetben biztosíthatóak, a Bizottság dönthet további segélyszervezetek programba történő bevonásáról. 3. Az MVH Központi Hivatala az elfogadásra, vagy részben elfogadásra került kérelmek esetében együttműködési megállapodás megkötésére jogosító jóváhagyó határozatot állít ki, amely tartalmazza azon megyék felsorolását, amelyek tekintetében az MVH a kérelmet elfogadta. 4. A Bizottság döntéséről az MVH a döntést követő három munkanapon belül értesíti a kérelmezőket.

7 VI. Ellenőrzések 1. A kérelem beérkezését követően az MVH adminisztratív, majd helyszíni ellenőrzést végez. A helyszíni ellenőrzés magában foglalhatja bármely raktár építészeti, műszaki és technológiai paramétereinek, a raktár működésének, jogi és személyi feltételeinek és a szükséges engedélyek meglétének vizsgálatát. Az ellenőrzés kiterjed a raktárban található készletnyilvántartásra is. 2. Az intervenciós készletből származó élelmiszerek raktárba történő be- és kitárolása, tárolása, valamint az élelmiszerek rászorulók közötti szétosztása során az MVH helyszíni ellenőrzést végezhet. Az ellenőrzés során a szállítóeszközök megfelelősége is vizsgálható. 3. A raktározásért felelős személy vagy annak megbízottja és a segélyszervezet képviselője köteles az MVH helyszíni ellenőreinek munkáját mindenben elősegíteni. 4. A MVH a program végrehajtása alatt, illetve azt követő 6 hónapig további, előre be nem jelentett ellenőrzéseket rendelhet el. 5. A helyszíni ellenőrzés eredményéről jegyzőkönyv készül, és az abban rögzített hiányosságokat és hibákat a segélyszervezet a jegyzőkönyvben meghatározott határidőn belül köteles pótolni, illetve kijavítani. A kötelezettségek elmulasztása szerződésszegésnek minősül, valamint az adomány visszavonását eredményezi. VII. Szankciók 1. Amennyiben a segélyszervezet az élelmiszersegély szétosztását úgy kezdi meg, hogy a csomagolás nem tartalmazza a III. 11. pontban szereplő információkat, az MVH a tételre vonatkozó adminisztratív költségtérítést a szabálytalanság súlyosságától függően 20-80% közötti mértékben csökkenti, illetve az együttműködési megállapodást felbonthatja. 2. Amennyiben a III. 8. pontban szereplő szállítási igazolások az adott tételhez kapcsolódó utolsó szállítást követő, illetve a III. 9. pontban szereplő szállítási igazolások a legutolsó szétosztást követő 30. és 60. napon belül érkeznek be az MVH-hoz, a segélyszervezet adott tételhez kapcsolódó adminisztratív költség-térítése 30%-kal csökken. A szállítási igazolások 60. napon túli beérkezése esetén a csökkentés mértéke 60%. 3. Amennyiben a segélyszervezet raktárába beszállított termékek szétosztását a segélyszervezet nem tudja igazolni, a segélyszervezet köteles a hiányzó élelmiszer előállításához felhasznált intervenciós gabona értékének 100%-t az MVH részére megtéríteni. A segélyszervezet az érintett mennyiség vonatkozásában nem tarthat igényt az adminisztratív költségtérítésre. Az MVH ebben az esetben felmondja az együttműködési megállapodást, valamint az időközben odaítélt, de a segélyszervezet raktárába még le nem szállított tételeket más segélyszervezet kezelésébe adja.

8 4. Amennyiben a segélyszervezet raktárába történő beszállításkor a helyszíni ellenőrzés megállapításai alapján a raktár nem felel meg az előírt követelményeknek, a segélyszervezet köteles a beszállítás alatt álló és a raktárban tárolt árumennyiség a követelményeknek megfelelő másik raktárba történő átszállításáról gondoskodni, továbbá minden szükséges intézkedést megtenni az áru minőségének és mennyiségének megőrzése érdekében az átszállítás befejezéséig. Ebben az esetben az átszállítás költségei a segélyszervezetet terhelik. 5. Amennyiben a segélyszervezet raktárába történő beszállításkor, illetve egyéb helyszíni ellenőrzés során a raktár nem felel meg az előírt követelményeknek, de a segélyszervezet vállalja, hogy haladéktalanul megkezdi az élelmiszer szétosztásra történő elszállítását és azt 2 naptári napon belül befejezi, valamint biztosítja, hogy az élelmiszer a tárolás során nem szenved olyan mértékű minőségromlást, amely alapján annak minősége az adott élelmiszerre vonatkozó előírásoknak már nem felel meg, az MVH eltekint az élelmiszer másik raktárba történő átszállításától. 6. Amennyiben bármely helyszíni ellenőrzés azt állapítja meg, hogy egy adott raktár nem felel meg a követelményeknek, a segélyszervezet a hibák kijavításáig nem kérheti az élelmiszersegély adott raktárba történő szállítását, továbbá nem tárolhat szétosztandó élelmiszert az adott raktárban. 7. Amennyiben a segélyszervezet által átvett élelmiszer minősége a segélyszervezet hibájából az adott élelmiszerre vonatkozó előírások által meghatározott szint alá csökken, a segélyszervezet köteles a megromlott élelmiszer előállításához felhasznált intervenciós gabona értékének 100%-t az MVH részére megtéríteni. A megromlott élelmiszer további kezeléséről a segélyszervezet gondoskodik. 8. Bármely helyszíni, illetve egyéb ellenőrzés akadályozása az együttműködési szerződés felmondását vonhatja maga után. 9. Egyéb hiba esetén az MVH felszólítja a segélyszervezetet a hiba kijavítására, súlyos, vagy ismétlődő szerződésszegés esetén az MVH felmondja az együttműködési megállapodást. 10. A szankciók alkalmazása során említett, az élelmiszer előállításához felhasznált intervenciós gabona mennyisége az érintett élelmiszer mennyisége és a feldolgozó által megadott feldolgozási koefficiens alapján kerül meghatározásra. 11. Vis maior esetén a szankciók alkalmazásától az MVH részben, vagy teljes egészében eltekint.

9 VIII. Az adminisztratív költségtérítés mértéke 1. A programban résztvevő feldolgozók szállítási költségeit és a segélyszervezetek adminisztratív költségeinek bizonyos részét a rendelkezésre álló pénzügyi keret mértékéig az MVH megtéríti. Ezen költségek együttes mértéke nem haladhatja meg az élelmiszertétel előállításához felhasznált intervenciós gabona értékének 5%-át. 2. A szétosztást lebonyolító Kedvezményezett adminisztratív költségeit az MVH megtéríti, a Kedvezményezett által szétosztásra átvett élelmiszermennyiség előállítása érdekében a programba bevont intervenciós gabona értékének legfeljebb 1%-áig. Az intervenciós készletekből a program céljára rendelkezésre álló gabona könyv szerinti értéke megegyezik a október 1-jén érvényes intervenciós árral (101,31 /tonna). Az alkalmazott átváltási árfolyam a október 3-án érvényes, az Európai Központi Bank által közzétett árfolyam (249,88 Ft/ ). Az adminisztratív költségek térítése a Kedvezményezett megfelelően alátámasztott, külön kérelme alapján történik. 3. Az adminisztratív költség-térítést kizárólag az élelmezési program céljára lehet felhasználni az alábbiak szerint: a. személyi költségekre; b. a feldolgozott termékek tárolására alkalmas raktár bérleti díjának fedezésére, de legfeljebb az intervenciós készletből származó termékek arányában; c. működési költségek kifizetésére; d. szoftverek vásárlására; e. anyagmozgatási berendezések fenntartására; f. a segélyszervezet raktárából a szétosztás helyére történő szállítási költségek finanszírozására; g. egyéb, az MVH-val előzetesen egyeztetett költségre. 4. Kedvezményezett az adminisztratív költségtérítés kifizetését az utolsó tétel szétosztását követő 15 napon belül, de legkésőbb január 15-ig kérelmezheti az MVH-tól a kérelem, az MVH Intervenciós Intézkedések Igazgatóságára faxon vagy személyesen történő eljuttatásával. 5. Az adminisztratív költségek kifizetésére csak a III. 9. pontban szereplő szállítási igazolások beérkezését követően kerülhet sor. 6. A segélyszervezet szállítási költségeit az egyéb adminisztratív költségektől elkülönítetten kell kezelni és nyilvántartani.

10 IX. A kérelem benyújtása A kérelmet és a csatolandó dokumentumokat személyesen kell benyújtani az MVH Központi Hivatalához legkésőbb február 3-ig, az 1. számú melléklet szerinti formanyomtatványon. A személyesen benyújtott dokumentumokat az MVH Intervenciós Intézkedések Igazgatósága Állati Termékek Felvásárlási Osztályra (1095 Budapest Soroksári út , 6. emelet 629. szoba) kell eljuttatni. A faxon beküldendő dokumentumokat az alábbi faxszámra kell küldeni: (06-1) A hiányosan, vagy hibásan benyújtott kérelmeket az MVH hiánypótoltatja. X. Kapcsolódó jogszabályok A TANÁCS december 10-i, 3730/87/EGK RENDELETE a kijelölt szervezeteknek az intervenciós készletekből származó élelmiszerekkel a Közösség legrászorulóbb személyei számára történő szétosztás céljából történő ellátására vonatkozó általános szabályok megállapításáról; a BIZOTTSÁG október 29-i, 3149/92/EGK RENDELETE a Közösség legrászorulóbb személyeinek az intervenciós készletekből származó élelmiszerekkel történő ellátására vonatkozó részletes szabályok megállapításáról; a BIZOTTSÁG november 8-i, 1819/2005/EK RENDELETE az intervenciós készletekből származó élelmiszerek a Közösség legrászorultabb személyei ellátását célzó, a 2006-os költségvetési év terhére a tagállamoknak nyújtott támogatási terv elfogadásáról; a Polgári Törvénykönyvről szóló évi IV. törvény; az agrárpiaci rendtartásról szóló évi XVI. törvény; a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről és az ezzel összefüggő törvénymódosításokról szóló évi LXXIII. törvény; a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény;

11 a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalról szóló 81/2003. (VI. 7.) Kormányrendelet; az Európai Unió Közös Agrárpolitikája magyarországi végrehajtásában, illetve a nemzeti agrártámogatási rendszerben érintett ügyfelekkel összefüggő ügyfélregiszter létrehozásáról és az ezzel kapcsolatos nyilvántartásba vételről szóló 141/2003. (IX. 9.) Kormányrendelet; a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékek intervenciójáról szóló 102/2004. (IV. 27.) Kormányrendelet. XI. További információk A kapcsolódó jogszabályok megtalálhatók a és a honlapokon, illetve az Európai Unió hivatalos honlapján az alábbi címen: További információ az elelmiszersegely@mvh.gov.hu címen, valamint az alábbi telefonszámok valamelyikén kérhető: (06-1) vagy (06-1) Budapest, január 27. Margittai Miklós elnök

Együttműködési Megállapodás, TERVEZET

Együttműködési Megállapodás, TERVEZET Irattartó szám: Dokumentumazonosító: Együttműködési Megállapodás, TERVEZET amely létrejött egyrészről a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (1095 Budapest, Soroksári út 22-24.) a továbbiakban MVH

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 4/2016. (I.29.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 4/2016. (I.29.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 4/2016. (I.29.) számú KÖZLEMÉNYE A 2016-os támogatási évi termeléshez kötött és átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás igényléséről I. A közlemény célja Jelen

Részletesebben

76/2006. (VII.19.) MVH Közlemény

76/2006. (VII.19.) MVH Közlemény 76/2006. (VII.19.) MVH Közlemény a magyar intervenciós készletből származó cukor belső piacon történő értékesítésére vonatkozó folyamatos ajánlattételi felhívás közzétételéről I. Intervenciós készletértékesítés

Részletesebben

2. számú melléklet. A Sovány tejpor intervenció-tárolás jogcímben való részvétel várható feltételei

2. számú melléklet. A Sovány tejpor intervenció-tárolás jogcímben való részvétel várható feltételei 2. számú melléklet A Sovány tejpor intervenció-tárolás jogcímben való részvétel várható feltételei Jelen melléklet az intervenciós sovány tejpor tárolásában való részvételről szóló, a Mezőgazdasági és

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 172/2012 (XI.30) számú KÖZLEMÉNYE az intervenciós gabonakészletek tárolásáról

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 172/2012 (XI.30) számú KÖZLEMÉNYE az intervenciós gabonakészletek tárolásáról A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 172/2012 (XI.30) számú KÖZLEMÉNYE az intervenciós gabonakészletek tárolásáról I. A közösségi gabonaintervencióról Az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának keretében

Részletesebben

LVII. ÉVFOLYAM 23. SZÁM ÁRA: 798 Ft 2006. no vem ber 29.

LVII. ÉVFOLYAM 23. SZÁM ÁRA: 798 Ft 2006. no vem ber 29. LVII. ÉVFOLYAM 23. SZÁM ÁRA: 798 Ft 2006. no vem ber 29. FELHÍVÁS! Fel hív juk tisz telt Elõ fi ze tõ ink fi gyel mét az értesítõ utol só ol da lán köz zé tett tá jé koz ta tó ra és a 2007. évi elõ fi

Részletesebben

RAKTÁROZÁSI SZERZŐDÉS

RAKTÁROZÁSI SZERZŐDÉS 4. számú melléklet RAKTÁROZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (1054 Budapest, Alkotmány u. 29., képviseletében eljár: ), Telefon: Telefax:. e-mail cím:

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 128/2015. (X. 26.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 128/2015. (X. 26.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 128/2015. (X. 26.) számú KÖZLEMÉNYE Az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló 19/2015. (IV. 24.) FM rendelet szerinti támogatás kifizetése iránti

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 1/2016. (I.22) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 1/2016. (I.22) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 1/2016. (I.22) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) és az Európai Halászati Alapból (EHA) támogatott intézkedések 2016.

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 144/2015. (XII. 1.) számú KÖZLEMÉNYE a zöldség-gyümölcs termelői csoportok támogatásának igénybevételéről

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 144/2015. (XII. 1.) számú KÖZLEMÉNYE a zöldség-gyümölcs termelői csoportok támogatásának igénybevételéről A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 144/2015. (XII. 1.) számú KÖZLEMÉNYE a zöldség-gyümölcs termelői csoportok támogatásának igénybevételéről I. Jogszabályi alap A zöldség-gyümölcs termelői csoportok

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 204/2009. (XII.18.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 204/2009. (XII.18.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 204/2009. (XII.18.) számú KÖZLEMÉNYE Az erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről A

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 49/2011. (III. 25.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 49/2011. (III. 25.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 49/2011. (III. 25.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 55/2016. (VI.1.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 55/2016. (VI.1.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 55/2016. (VI.1.) számú KÖZLEMÉNYE a sovány tejpor rögzített áron való intervenciós felvásárlásának lezárásáról és a pályázati eljárás keretében történő intervenciós

Részletesebben

A Mezıgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 118/2009 (IX.24.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezıgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 118/2009 (IX.24.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezıgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 118/2009 (IX.24.) számú KÖZLEMÉNYE A fiatal mezıgazdasági termelık indulásához a 2009. évtıl nyújtandó támogatások részletes feltételeirıl A Mezıgazdasági és

Részletesebben

INTERVENCIÓS TÁROLÁSI SZERZŐDÉS

INTERVENCIÓS TÁROLÁSI SZERZŐDÉS INTERVENCIÓS TÁROLÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (1095 Budapest, Soroksári út 22-24.) (képviseletében eljár: ), a továbbiakban MVH Bankszámlaszám:..

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 24/2013 (I. 22.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 24/2013 (I. 22.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 24/2013 (I. 22.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki örökség megőrzéséhez igénybe vehető támogatás kifizetésének

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 162/2009. (XI. 02.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 162/2009. (XI. 02.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 162/2009. (XI. 02.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az öntözés, a melioráció és a területi vízgazdálkodás mezőgazdasági üzemi

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 114/2005. (X. 28.) MVH KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 114/2005. (X. 28.) MVH KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 114/2005. (X. 28.) MVH KÖZLEMÉNYE az asztali és m. t. minőségi borok 2005/2006. borpiaci évre vonatkozó krízislepárlásához nyújtott támogatás igénylési feltételeiről

Részletesebben

67/2009. (VI. 9.) FVM rendelet. a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek nemzeti szabályozásáról. Általános rendelkezés

67/2009. (VI. 9.) FVM rendelet. a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek nemzeti szabályozásáról. Általános rendelkezés 1 67/2009. (VI. 9.) FVM rendelet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek nemzeti szabályozásáról Az agrárpiaci rendtartásról szóló 2003. évi XVI. törvény 32. (1) bekezdés c) pontjában,

Részletesebben

A MEZŐGAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI HIVATAL PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

A MEZŐGAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI HIVATAL PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA MEZŐGAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI HIVATAL *1766339795* Vonalkód: 1766339795 Iktatószám: 2139/23/1/2016 A MEZŐGAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI HIVATAL PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Tárgy: A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása. A felhívás kódszáma: VP-4-11.1.-11.2.-15.

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása. A felhívás kódszáma: VP-4-11.1.-11.2.-15. FELHÍVÁS A felhívás címe: Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása A felhívás kódszáma: VP-4-11.1.-11.2.-15. Magyarország Kormányának felhívása a konvencionális területek

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK Budapest, 1054 Hold utca 4. Eger, Eszterházy tér 5. kazáncsere és kazánház felújítása 2016. TARTALOMJEGYZÉK oldal Tartalomjegyzék 2 Útmutató az ajánlat elkészítéséhez 3 Ajánlatok

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 27/2008. (III. 28.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 27/2008. (III. 28.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 27/2008. (III. 28.) számú KÖZLEMÉNYE A növénytermesztés korszerűsítéséhez nyújtandó támogatás igényléséről A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 27/2008.

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezések

1. Értelmező rendelkezések 3540 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 42. szám A földművelésügyi miniszter 12/2015. (III. 30.) FM rendelete az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, valamint a központi költségvetésből finanszírozott

Részletesebben

103. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. augusztus 18., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1029, Ft. Oldal

103. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. augusztus 18., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1029, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. augusztus 18., péntek 103. szám TARTALOMJEGYZÉK 60/2006. (VIII. 18.) FVM r. A 2006. évi iskolatej program második félévének szabályozásáról. 8056 18/2006.

Részletesebben

A Mezıgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2008. (VI.17.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezıgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2008. (VI.17.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezıgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2008. (VI.17.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezıgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az öntözés, a melioráció és a területi vízgazdálkodás mezıgazdasági üzemi

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 143. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2009. október 8., csütörtök. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 143. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2009. október 8., csütörtök. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2009. október 8., csütörtök 143. szám Tartalomjegyzék 220/2009. (X. 8.) Korm. rendelet 129/2009. (X. 8.) FVM rendelet 130/2009. (X. 8.) FVM rendelet

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 12/2014. (I.22.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 12/2014. (I.22.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 12/2014. (I.22.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez nyújtandó

Részletesebben

ALVÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 2016.05.24. MINTA

ALVÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 2016.05.24. MINTA Iktatószám a Vállalkozónál: Szerződés szám Alvállalkozónál: ALVÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 2016.05.24. MINTA amely egyrészről a MÁV FKG Felépítménykarbantartó és Gépjavító Korlátolt

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 203. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 203. szám MAGYAR KÖZLÖNY 203. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2015. december 23., szerda Tartalomjegyzék 429/2015. (XII. 23.) Korm. rendelet A KNORR-BREMSE Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

28/2004. (III. 10.) FVM rendelet. a természetes édesítőszerek termékpályáinak szabályozásához kapcsolódó egyes kérdésekről

28/2004. (III. 10.) FVM rendelet. a természetes édesítőszerek termékpályáinak szabályozásához kapcsolódó egyes kérdésekről 28/2004. (III. 10.) FVM rendelet a természetes édesítőszerek termékpályáinak szabályozásához kapcsolódó egyes kérdésekről Az agrárpiaci rendtartásról szóló 2003. évi XVI. törvény 32. -ának (1) bekezdés

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek a Vidékfejlesztési Program keretében Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása támogatásban részesített Kedvezményezettekkel kötendő támogatói

Részletesebben

9/2015. (III. 13.) FM rendelet. a termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

9/2015. (III. 13.) FM rendelet. a termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Hatály: 2016.I.21. - 9/2015. (III. 13.) FM rendelet a termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és

Részletesebben

A B-NET TEAM Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ( ÁSZF ) ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉRE. (egyéni előfizetők részére)

A B-NET TEAM Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ( ÁSZF ) ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉRE. (egyéni előfizetők részére) A B-NET TEAM Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ( ÁSZF ) ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉRE (egyéni előfizetők részére) napjától Készült: 2006. November 21. Utolsó módosítás: 2015.

Részletesebben

Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen

Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium megbízásából az ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda mint Szerződő Hatóság Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen

Részletesebben

A Mezıgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 78/2008. (VI. 16.) MVH KÖZLEMÉNYE

A Mezıgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 78/2008. (VI. 16.) MVH KÖZLEMÉNYE A Mezıgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 78/2008. (VI. 16.) MVH KÖZLEMÉNYE az EU Élelmiszersegély programban történı részvételhez kapcsolódó tájékoztató információk a települések részére a 2008-as költségvetési

Részletesebben

Az önkormányzati intézmények részére integrált szélessávú távközlési szolgáltatás biztosítása

Az önkormányzati intézmények részére integrált szélessávú távközlési szolgáltatás biztosítása AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Az önkormányzati intézmények részére integrált szélessávú távközlési szolgáltatás biztosítása 2010. november 1 TARTALOMJEGYZÉK I. ÚTMUTATÓ AZ AJÁNLATTEVİKNEK 1. A dokumentációban

Részletesebben

Hivatalos Garancia Plusz

Hivatalos Garancia Plusz Hivatalos Garancia Plusz Igénybevételi Feltételek A Hivatalos Garancia Plusz a Bigi-Line Bt. (a továbbiakban: Szolgáltató) valamint a jótállást igénybe vevő (a továbbiakban: Vásárló) által jelen feltételekben

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. Értelmező rendelkezések Jelen Általános Szerződési Feltételek valamint a hatálya alá tartozó megállapodások és szerződések értelmezése során az alábbi fogalmak a következő

Részletesebben

TOVÁBBI INTÉZKEDÉSIG A JOGCÍM NEM PÁLYÁZHATÓ!

TOVÁBBI INTÉZKEDÉSIG A JOGCÍM NEM PÁLYÁZHATÓ! Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) Irányító Hatóságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA az Európa terv A vidék és a mezőgazdaság fejlesztéséért részprogramja keretében 2005. május A 14/2004. (VIII.

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 130/2009. (IX. 30.) MVH KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 130/2009. (IX. 30.) MVH KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 130/2009. (IX. 30.) MVH KÖZLEMÉNYE a 121/2009. (IX. 11.) FVM rendelet alapján nyújtható egyes méhészeti támogatások igénybevételének feltételeiről I. A támogatások

Részletesebben

A felhívás címe: Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása. A felhívás kódszáma: VP-4-11.1.-11.2.-15.

A felhívás címe: Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása. A felhívás kódszáma: VP-4-11.1.-11.2.-15. felhívás A felhívás címe: Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása A felhívás kódszáma: VP-4-11.1.-11.2.-15. Magyarország Kormányának felhívása az aktív mezőgazdasági

Részletesebben

50/2012. (V. 25.) VM rendelet. az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról. 1. Értelmező rendelkezések

50/2012. (V. 25.) VM rendelet. az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról. 1. Értelmező rendelkezések 50/2012. (V. 25.) VM rendelet az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről

Részletesebben

70/2012. (VII. 16.) VM rendelet

70/2012. (VII. 16.) VM rendelet 70/2012. (VII. 16.) VM rendelet a szőlőfeldolgozás és a borkészítés során keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatással történő lepárlásáról [Figyelem! Az itt elérhető módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MÁGOCSI ÉS A VÁSÁROSDOMBÓI KMJR IGÉNYBEVÉTELÉRE

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MÁGOCSI ÉS A VÁSÁROSDOMBÓI KMJR IGÉNYBEVÉTELÉRE ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MÁGOCSI ÉS A VÁSÁROSDOMBÓI KMJR IGÉNYBEVÉTELÉRE Mágocsvíz Nonprofit KFT. 7342 Mágocs, Szabadság u. 39. Hatályba lépése: 2010. március 1. Készült: 2010. február 25. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

2006/2. szám TURISZTIKAI ÉRTESÍTÕ 25 AZ ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS ÉRTESÍTÕJE

2006/2. szám TURISZTIKAI ÉRTESÍTÕ 25 AZ ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS ÉRTESÍTÕJE XIII. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 2007. MÁRCIUS 30. 2006/2. szám TURISZTIKAI ÉRTESÍTÕ 25 AZ ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS ÉRTESÍTÕJE A Turisztikai Értesítõ Szerkesztõsége 1054 Budapest,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A ROSTGYÁRTÁS TÁMOGATÁSI RENDSZERRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A ROSTGYÁRTÁS TÁMOGATÁSI RENDSZERRŐL TÁJÉKOZTATÓ A ROSTGYÁRTÁS TÁMOGATÁSI RENDSZERRŐL az Európai Unió Tanácsa által kiadott 1673/2000/EK rendelet, az Európai Unió Bizottsága által kiadott 245/2001/EK rendelet, valamint a kapcsolódó egyéb

Részletesebben

A beszerzési eljárás lefolytatója: MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Beszerzési és Logisztikai Üzletág Vasúti és Vállalatüzemeltetési

A beszerzési eljárás lefolytatója: MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Beszerzési és Logisztikai Üzletág Vasúti és Vállalatüzemeltetési 12037/2015./SZK. A j á n l a t i f e l h í v á s MÁV-START Vasúti Személyszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (rövidített cégnév: MÁV-START Zrt.) Székhelye: 1087 Budapest, Könyves Kálmán körút 54-60.

Részletesebben

BELFÖLDI CÍMEZETLEN REKLÁMKIADVÁNY SZOLGÁLTATÁS

BELFÖLDI CÍMEZETLEN REKLÁMKIADVÁNY SZOLGÁLTATÁS BELFÖLDI CÍMEZETLEN REKLÁMKIADVÁNY SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Hatályos 2013. április 23-ától TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 3 1.1. A SZOLGÁLTATÓ AZONOSÍTÓ ADATAI... 3 1.2. A SZOLGÁLTATÁS

Részletesebben

Egyedi előfizetői szerződés

Egyedi előfizetői szerződés Egyedi előfizetői szerződés 1. A szerződő felek adatai: A szolgáltató adatai: Neve NORDTELEKOM Nyrt. Székhelye és postacíme 1074 Budapest, Dohány u. 12-14. Cégjegyzékszáma 01-10-046480 Adószáma 14921359-2-42

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 105. szám 17845 V. A Kormány tagjainak rendeletei A földművelésügyi miniszter 41/2015. (VII. 20.) FM rendelete a zöldség-gyümölcs termelői csoportokra és termelői szervezetekre

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 177/2009. (XI. 20.) MVH KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 177/2009. (XI. 20.) MVH KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 177/2009. (XI. 20.) MVH KÖZLEMÉNYE az EU Élelmiszersegély programban történő részvétel feltételei a segélyszervezetek részére a 2010-es költségvetési évvel kezdődő

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 16/2005. (III. 4.) MVH közleménye. a feldolgozóipari támogatások igénybevételéről

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 16/2005. (III. 4.) MVH közleménye. a feldolgozóipari támogatások igénybevételéről A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 16/2005. (III. 4.) MVH közleménye a feldolgozóipari támogatások igénybevételéről I. A támogatás igénybevételének feltételei Az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM a 139/2008. (X. 22.) FVM rendeletben meghatározott. b8/2 Agrár-környezetgazdálkodási kifizetések II.

KÉPZÉSI PROGRAM a 139/2008. (X. 22.) FVM rendeletben meghatározott. b8/2 Agrár-környezetgazdálkodási kifizetések II. KÉPZÉSI PROGRAM a 139/2008. (X. 22.) FVM rendeletben meghatározott b8/2 Agrár-környezetgazdálkodási kifizetések II. című képzéshez A képzési program kódszáma: b8/2 A képzési program megnevezése: Agrár-környezetgazdálkodási

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött egyrészről a szerződéskötés és teljesítése során eljáró szervezet: mint Megrendelő (továbbiakban: Megrendelő)

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött egyrészről a szerződéskötés és teljesítése során eljáró szervezet: mint Megrendelő (továbbiakban: Megrendelő) SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a szerződéskötés és teljesítése során eljáró szervezet: Energetikai Szakközépiskola és Kollégium levelezési címe: H-7030, Paks, Dózsa György út 95. számlavezető

Részletesebben

Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) Irányító Hatóságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. 2006. január

Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) Irányító Hatóságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. 2006. január Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) Irányító Hatóságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA az Európa terv A vidék és a mezőgazdaság fejlesztéséért részprogramja keretében 2006. január A 14/2004. (VIII.

Részletesebben

74/2015. (XI. 10.) FM rendelet. a mezőgazdasági csoportmentességi rendelet alapján nyújtott kezességvállalási díjak költségvetési támogatásáról

74/2015. (XI. 10.) FM rendelet. a mezőgazdasági csoportmentességi rendelet alapján nyújtott kezességvállalási díjak költségvetési támogatásáról 74/2015. (XI. 10.) FM rendelet a mezőgazdasági csoportmentességi rendelet alapján nyújtott kezességvállalási díjak költségvetési támogatásáról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati

Részletesebben

Medgyesegyháza Nagyközségi Önkormányzat 3/2000. (III.1.) Ök. rendelete. az adatvédelemről. A rendelet célja. A rendelet hatálya

Medgyesegyháza Nagyközségi Önkormányzat 3/2000. (III.1.) Ök. rendelete. az adatvédelemről. A rendelet célja. A rendelet hatálya Medgyesegyháza Nagyközségi Önkormányzat 3/2000. (III.1.) Ök. rendelete az adatvédelemről Medgyesegyháza Nagyközségi Önkormányzat képviselőtestülete a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról

Részletesebben

a számlavezetett Hitelintézetek részére, külföldi konvertibilis pénznemben nyilvántartott, kamatozó pénzforgalmi és lekötött számla vezetéséhez

a számlavezetett Hitelintézetek részére, külföldi konvertibilis pénznemben nyilvántartott, kamatozó pénzforgalmi és lekötött számla vezetéséhez C (TKSZ-DEV) ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK a számlavezetett Hitelintézetek részére, külföldi konvertibilis pénznemben nyilvántartott, kamatozó pénzforgalmi és lekötött számla vezetéséhez A Magyar Takarékszövetkezeti

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Váltótalpfák, fa csapszegek valamint alátétfa beszerzése (Eljárás száma: T-394/14.) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. Az eljárás Ajánlati dokumentáció BKV Zrt. T-394/14. 1.1. A Budapesti

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1149 Budapest, Mogyoródi út 43. Telefon: +36 1 469 4427, Fax: +36 1 469 4427 AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ 1165 BUDAPEST, DIÓSY LAJOS U. 28. SZÁM ALATTI ÉPÜLET EGYÜTTES

Részletesebben

SPRINTER Futárszolgálat Korlátolt Felelősségű Társaság

SPRINTER Futárszolgálat Korlátolt Felelősségű Társaság SPRINTER Futárszolgálat Korlátolt Felelősségű Társaság postai szolgáltatásokra vonatkozó, 2015. szeptember 1. napjától hatályos Általános Szerződési Feltételei Sprinter Standard Házhozszállítás Sprinter

Részletesebben

Otthon Melege Program TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS

Otthon Melege Program TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS amelyet egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (székhelye: 1011 Budapest, Fő utca 44-50.), mint támogató képviseletében eljáró Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Korlátolt

Részletesebben

50/2012. (V. 25.) VM rendelet az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról 1. Értelmező rendelkezések 1.

50/2012. (V. 25.) VM rendelet az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról 1. Értelmező rendelkezések 1. 50/2012. (V. 25.) VM rendelet az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról 2014.07.01 9 50/2012. (V. 25.) VM rendelet az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint

Részletesebben

Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma. A Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma

Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma. A Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma 2.SZ. MELLÉKLET A Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA A Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma Szervezeti és Működési Szabályzatának melléklete

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓJA. SAJÁTOS ÉPÍTMÉNYEK (vízép., stb.) 1

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓJA. SAJÁTOS ÉPÍTMÉNYEK (vízép., stb.) 1 A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓJA az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból és az Európai Halászati Alapból nyújtott támogatások építési beruházásokhoz való felhasználásának

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ. Óbudai Egészség Olimpia Szűrőnapok megszervezése

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ. Óbudai Egészség Olimpia Szűrőnapok megszervezése AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Óbudai Egészség Olimpia Szűrőnapok megszervezése TARTALOMJEGYZÉK I. ÚTMUTATÓ AZ AJÁNLATTEVŐKNEK 1. A dokumentációban előforduló kifejezések 2. A közbeszerzési eljárás lebonyolításának

Részletesebben

65145/2015/START számú P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S

65145/2015/START számú P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S 65145/2015/START számú P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S B U D A P E S T J B I, K E L E T I P Á L Y A U D V A R T E L E P H E L Y S Z E M É L Y K O C S I J A V Í T Ó M Ű H E L Y B E N Z Á R T R E N D S

Részletesebben

Leltározási és leltárkészítési szabályzat

Leltározási és leltárkészítési szabályzat Leltározási és leltárkészítési szabályzat 2014 Beosztás Név Aláírás L E L T Á R O Z Á S I É S S z a b á l y z a t Oldal: 2/34 Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta mb. gazdasági Szenátus nevében: kancellár

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (V. 30.) önkormányzati rendelete. A szociális ellátások helyi rendszeréről

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (V. 30.) önkormányzati rendelete. A szociális ellátások helyi rendszeréről Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (V. 30.) önkormányzati rendelete A szociális ellátások helyi rendszeréről (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) (A szöveg

Részletesebben

GIROLOCK SZOLGÁLTATÁS ÜZLETSZABÁLYZATA

GIROLOCK SZOLGÁLTATÁS ÜZLETSZABÁLYZATA Hatályos: 2015. január 1. napjától GIROLOCK SZOLGÁLTATÁS ÜZLETSZABÁLYZATA GIROLock szolgáltatási szerződés melléklete 1054 Budapest, Vadász utca 31. Telefon: (1) 428-5600, (1) 269-2270 Fax: (1) 269-5458

Részletesebben

1. Általános rendelkezések, a közszolgáltató tagjai

1. Általános rendelkezések, a közszolgáltató tagjai Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (VIII..) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szabályairól, valamint a közterület tisztán

Részletesebben

Kbt. Negyedik Része szerinti koncessziós eljárás a Kbt. 118. (1) bekezdés alapján RÉSZVÉTELRE JELENTKEZÉSIDOKUMENTUM

Kbt. Negyedik Része szerinti koncessziós eljárás a Kbt. 118. (1) bekezdés alapján RÉSZVÉTELRE JELENTKEZÉSIDOKUMENTUM Kbt. Negyedik Része szerinti koncessziós eljárás a Kbt. 118. (1) bekezdés alapján RÉSZVÉTELRE JELENTKEZÉSIDOKUMENTUM Budapesti közösségi közlekedési eszközök és közlekedési köztéri reklámhelyek reklám

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 74/2014 (V. 6.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 74/2014 (V. 6.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 74/2014 (V. 6.) számú KÖZLEMÉNYE az agrár-erdészeti rendszerek mezőgazdasági földterületeken történő első létrehozásához nyújtandó támogatás igényléséről Jelen

Részletesebben

152/2013. (VIII.22.) MVH

152/2013. (VIII.22.) MVH A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 187/2013 (XI. 29.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az innovatív technológiák bemutató-üzemi tájékoztató programokkal való

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 179/2009 (XI.24.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 179/2009 (XI.24.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 179/2009 (XI.24.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatások igénybevételének

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Albertirsa Város Önkormányzata (2730 Albertirsa, Irsay Károly u. 2.), mint megrendelő, a továbbiakban: Megrendelő, (adószám: 15390723-2-13; számlaszám:

Részletesebben

MÁV Szolgáltató Központ Zrt. 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54-60.III. emelet 305.. szoba

MÁV Szolgáltató Központ Zrt. 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54-60.III. emelet 305.. szoba PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. Egyszer használatos ágyneműk beszerzése tárgyú nyílt pályázathoz Budapest, 2014. február Tartalomjegyzék I. Pályázati felhívás II. Felolvasólap

Részletesebben

A Kormány 181/2008. (VII. 8.) Korm. rendelete. az elemek és az akkumulátorok hulladékainak visszavételéről

A Kormány 181/2008. (VII. 8.) Korm. rendelete. az elemek és az akkumulátorok hulladékainak visszavételéről A Kormány 181/2008. (VII. 8.) Korm. rendelete az elemek és az akkumulátorok hulladékainak visszavételéről A Kormány a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 59. (1) bekezdés b), e) és g)

Részletesebben

Együttműködési megállapodás,

Együttműködési megállapodás, Irattartó szám: Dokumentumazonosító: Együttműködési megállapodás, amely létrejött egyrészről a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (1095 Budapest, Soroksári út 22-24.) a továbbiakban MVH, képviseletében

Részletesebben

Vállalkozási szerződés

Vállalkozási szerződés Vállalkozási szerződés amelyet az egyik részről a Magyar Szabadalmi Hivatal (székhelye: 1054 Budapest, Garibaldi u. 2.), mint megrendelő (a továbbiakban: Megrendelő), a másik részről a B+N Referencia Kft.

Részletesebben

65084/2015/START PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 7 db Desiro motorkocsi klíma átalakítás tárgyú beszerzéshez

65084/2015/START PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 7 db Desiro motorkocsi klíma átalakítás tárgyú beszerzéshez 65084/2015/START PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 7 db Desiro motorkocsi klíma átalakítás tárgyú beszerzéshez Budapest, 2015. - 1 - Tartalomjegyzék P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S... 3-2 - 65084/2015/START számú

Részletesebben

ZÖLDÍTÉS TÁMOGATÁS TÁJÉKOZTATÓ 2015

ZÖLDÍTÉS TÁMOGATÁS TÁJÉKOZTATÓ 2015 ZÖLDÍTÉS TÁMOGATÁS TÁJÉKOZTATÓ 2015 1. Vonatkozó rendelet: Az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatás igénybevételének szabályairól, valamint a szántóterület,

Részletesebben

GENERÁLKIVITELEZŐI SZERZŐDÉS

GENERÁLKIVITELEZŐI SZERZŐDÉS GENERÁLKIVITELEZŐI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről, Leányvár Község Önkormányzata, 2518 Leányvár Erzsébet utca 88. adószám: 15729772-1-11, bankszámlaszám: ( képviseli: Hanzelik Gábor polgármester)

Részletesebben

az egyszerű eljárás ajánlattételi felhívása KÉ

az egyszerű eljárás ajánlattételi felhívása KÉ MNV Zrt. : az egyszerű eljárás ajánlattételi felhívása, KÉ Közzététel dátuma: 15.02.2010 Szerződés típusa: Szolgáltatásmegrendelés Jelentkezési határidő: 01.04.2010 Dokumentáció beszerzésének 01.04.2010

Részletesebben

Bérelt Vonali Szolgáltatás Igénybevételére

Bérelt Vonali Szolgáltatás Igénybevételére Magyar Telekom Nyrt. Általános Szerződési Feltételei Bérelt Vonali Szolgáltatás Igénybevételére A hatálybalépés időpontja 2012. március 1. Tartalomjegyzék 1. A szolgáltató adatai...3 1.1. A szolgáltató

Részletesebben

A mezőgazdasághoz kötődő infrastruktúra fejlesztése (Kódszám: 3.2) I. A támogatás célja

A mezőgazdasághoz kötődő infrastruktúra fejlesztése (Kódszám: 3.2) I. A támogatás célja Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) Irányító Hatóságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA az Európa terv A vidék és a mezőgazdaság fejlesztéséért részprogramja keretében 2004. október A 14/2004. (VIII.

Részletesebben

Mercedes Benz Citaro fékalkatrészek beszerzése

Mercedes Benz Citaro fékalkatrészek beszerzése Mercedes Benz Citaro fékalkatrészek beszerzése (Eljárás száma: T-351/14.) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. 1 / 35 oldal A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Ajánlati dokumentáció 1. Az eljárás 1.1. A Budapesti Közlekedési

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Valkonya Község Önkormányzata 8885 Valkonya Fő út u. 4. Tel: +36-93-351-003 Fax: +36-93-351-003 E-mail: valkonya@valkonya.hu AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Vállalkozási szerződés keretében Valkonya község

Részletesebben

TSC Kft. 1091 Budapest, Üllői út 19.. Cg. 01-09-871569 MKEH reg.szám: U00726

TSC Kft. 1091 Budapest, Üllői út 19.. Cg. 01-09-871569 MKEH reg.szám: U00726 TSC Kft. 1091 Budapest, Üllői út 19.. Cg. 01-09-871569 MKEH reg.szám: U00726 Biztosító:QBE Biztosító Tel.: 06 1 427 27 27 Honlap:www.tescotravel.hu E-mail:foglalas@tescotravel.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Részletesebben

Számlaszám: 10402142-49575648-49521007 IBAN kód: HU25 1040 2142 4957 5648 4952 1007

Számlaszám: 10402142-49575648-49521007 IBAN kód: HU25 1040 2142 4957 5648 4952 1007 65982/2015/START számú P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Együttműködés fejlesztése és változáskezelés tréningek vezetők és szakértők részére és vezetésértékelés tárgyú pályáztatáshoz 1. Ajánlatkérő neve,

Részletesebben

A Mecsek Média Lapterjesztő Korlátolt Felelősségű Társaság postai szolgáltatásra vonatkozó, 2014. augusztus 01. napjától hatályos Általános

A Mecsek Média Lapterjesztő Korlátolt Felelősségű Társaság postai szolgáltatásra vonatkozó, 2014. augusztus 01. napjától hatályos Általános A Mecsek Média Lapterjesztő Korlátolt Felelősségű Társaság postai szolgáltatásra vonatkozó, 2014. augusztus 01. napjától hatályos Általános Szerződési Feltételei TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 4 2 A szerződő

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek KIVONAT Módosításokkal egybekötött egységes szerkezetbe foglalva: 2010. július 1. A szolgáltatás megnevezése: internet szolgáltatás A szolgáltatás területét a Szolgáltatás

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 17/2014. (I.22.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 17/2014. (I.22.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 17/2014. (I.22.) számú KÖZLEMÉNYE a baromfi telepek korszerűsítéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről Jelen közlemény a baromfi telepek korszerűsítése

Részletesebben

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ. MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt.

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ. MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. 15893/2015/START PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. Új fűtésvezérlő alkatrészeinek beszerzése Budapest, 2015. Tartalomjegyzék I. Pályázati felhívás II. Műszaki dokumentáció III.

Részletesebben

29/2010. (III. 30.) FVM rendelet

29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet A zöldség, gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott különleges támogatásának igénybevételéhez kapcsolódó

Részletesebben

MIKROSYSNET KFT. Általános Szerződési Feltételek Internet szolgáltatás igénybevételére. Érvényes 2015. szemptember 01.

MIKROSYSNET KFT. Általános Szerződési Feltételek Internet szolgáltatás igénybevételére. Érvényes 2015. szemptember 01. MIKROSYSNET KFT. Általános Szerződési Feltételek Internet szolgáltatás igénybevételére Érvényes 2015. szemptember 01. Tartalom 1. Általános adatok, elérhetőség... 6 1.1. A Szolgáltató neve, címe... 6 1.2.

Részletesebben

BODROGKÖZI NONPROFIT KÖLCSÖNÖS NÖVÉNYBIZTOSÍTÓ EGYESÜLET

BODROGKÖZI NONPROFIT KÖLCSÖNÖS NÖVÉNYBIZTOSÍTÓ EGYESÜLET BODROGKÖZI NONPROFIT KÖLCSÖNÖS NÖVÉNYBIZTOSÍTÓ EGYESÜLET B TÍPUSÚ NÖVÉNYBIZTOSÍTÁSI CSOMAG BNKNE/2016/B/1 SZÁMÚ KÜLÖNÖS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI A Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás VP3-17.1.1-16

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS 1 VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről Zalaapáti Község Önkormányzata (8741 Zalaapáti, Szent István tér 9.) Képviseletében Vincze Tibor polgármester mint Megrendelő, másrészről a BUILD-ÉP KFT

Részletesebben

17/2012. (II. 29.) VM

17/2012. (II. 29.) VM 17/2012. (II. 29.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési lapból a genetikai erőforrások megőrzése intézkedés keretében a védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzéséhez

Részletesebben