A földmővelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2007. ( ) FVM rendelete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A földmővelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2007. ( ) FVM rendelete"

Átírás

1 A földmővelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2007. ( ) FVM rendelete az egyes állatbetegségek megelızésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjérıl A mezıgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseirıl szóló évi XVII. törvény (a továbbiakban: Tv.) 81. (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a földmővelésügyi és vidékfejlesztési miniszter feladat- és hatáskörérıl szóló 162/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. -ának a) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következıket rendelem el: A támogatás célja 1. A támogatás célja az állatállományokat veszélyeztetı egyes állatbetegségek felszámolása, figyelemmel kísérése, valamint egyes zoonózisok megelızése. Fogalom-meghatározás 2. E rendelet alkalmazásában támogatott állat-egészségügyi szolgáltatás alatt az 1. számú mellékletében felsorolt betegségek, zoonózisok megelızésére, felderítésére és leküzdésére irányuló állatorvosi vizsgálat, immunizálás, gyógykezelés, mintavételezés és a diagnosztikai vizsgálat e rendeletben meghatározott feltételekkel történı nyújtását kell érteni. A támogatás jellege, mértéke 3. (1) Az e rendelet szerinti támogatás a Szerzıdés 87. és 88. cikkének a mezıgazdasági termékek elıállításával foglalkozó kis- és középvállalkozásoknak nyújtott állami támogatásokra történı alkalmazásáról és a 70/2001/EK rendelet módosításáról szóló december 15-i 1857/2006/EK bizottsági rendelet (HL L 358., o.) (a továbbiakban: 1857/2006/EK rendelet) 10. cikke szerinti támogatásnak minısül. (2) Vissza nem térítendı támogatás vehetı igénybe az állat-egészségügyi kiadásokról szóló, június 26-i 90/424/EGK tanácsi határozatban foglaltak szerinti, valamint a Nemzetközi Állatjárványügyi Hivatal állatbetegségeket felsoroló jegyzékében szereplı állatbetegségekkel kapcsolatos elfogadott hazai állat-

2 2 egészségügyi programok alapján kötelezıen végrehajtandó, az állat-egészségügyi hatóság által elrendelt, továbbá az állatállományok állategészségügyi programjában szereplı, intézkedések, monitoring vizsgálatok, tesztek és más szőrési intézkedések, gyógykezelések, immunizálások, illetve az ezen tevékenységek elvégzéséhez szükséges állat-egészségügyi szolgáltatások költségeihez. A támogatható állatfajok, betegségek és szolgáltatások körét az 1. számú melléklet tartalmazza. (3) A támogatás összege a szolgáltatásról kiállított számla nettó (ÁFÁ-t nem tartalmazó) értékének 100 százalékáig, de legfeljebb az 1. számú melléklet szerinti fajlagos összegig terjedhet. Az intézkedésben részt vevık köre 4. (1) Támogatott állat-egészségügyi szolgáltatást az a természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság vehet igénybe, aki/amely a) megfelel az EK-szerzıdés 87. és 88. cikkének a kis-és középvállalkozásoknak nyújtott állami támogatásokra történı alkalmazásáról szóló január 12.-i 70/2001/EK Bizottság rendeletében megfogalmazott mikro-, kis- és középvállalkozás meghatározásának, továbbá b) rendelkezik a Mezıgazdasági Szakigazgatási Hivatal területi szerve állategészségügyi feladatokat ellátó részlegének (a továbbiakban: MgSzH) e rendelet szerinti támogatott intézkedésekben való részvételhez szükséges jóváhagyásával (továbbiakban: kedvezményezett). (2) A támogatás igénylésére jogosult az az ügyfél-regisztrációs számmal rendelkezı, az agrárpiaci rendtartásról szóló évi XVI. törvény szerint a sertés, illetve baromfi termékpályán elismert terméktanács amely az e rendelet szerinti támogatott állat-egészségügyi szolgáltatás végzésére szerzıdést köt (a továbbiakban szolgáltató). (3) A (2) bekezdés szerinti szerzıdés olyan ügyfél-regisztrációs számmal rendelkezı állategészségügyi szolgáltatás ellátását végzı magánszeméllyel, jogi személlyel, jogi személyiség nélküli gazdasági társasággal köthetı, aki külön jogszabály alapján rendelkezik az illetékes állat-egészségügyi hatóság és/vagy a Magyar Állatorvosi Kamara engedélyével, laboratóriumok esetében akkreditációval, vagy jogszabályi felhatalmazással is (a továbbiakban: engedélyes). (4) A vizsgálathoz szükséges minták vételére kizárólag az e tevékenységre külön jogszabály alapján engedéllyel rendelkezı állatorvost, illetve engedélyest lehet igénybe venni. A támogatott szolgáltatás igénybevétele 5.

3 3 (1) A 4. (1) bekezdése szerinti jóváhagyási kérelmet ugyanazon állományra és betegség körre vonatkozóan az állattartónak évente egy alkalommal a 2. számú melléklet szerinti nyomtatványon, postai úton tértivevényesen, az MgSzH-hoz kell benyújtania. (2) Támogatott állat-egészségügyi szolgáltatásban való részvételi jóváhagyásra az az állattartó jogosult, aki/amely: a) regisztrációs kötelezettségének eleget tett, b) rendelkezik mőködési engedéllyel, vagy a telephely szerint illetékes állategészségügyi hatóság szakhatósági hozzájárulásával és/vagy nyilvántartásba vételi igazolásával, c) tevékenysége során teljesíti a hazai és közösségi állat-egészségügyi és állatjóléti jogszabályok által elıírt feltételeket, és a jóváhagyási kérelemhez mellékeli a hatósági állatorvos errıl szóló igazolását, továbbá d) nyilatkozik arra vonatkozóan, hogy da) valamennyi állat-egészségügyi nyilvántartásba vételi, nyilvántartás vezetési és adatszolgáltatási kötelezettségének eleget tett, db) mentesítési programok esetében nem tér el az állatállományára az állategészségügyi hatóság által jóváhagyott mentesítési programtól, dc) az állat-egészségügyi szolgáltatást arra engedéllyel és/vagy akkreditációval, valamint ügyfél-regisztrációs számmal rendelkezı személlyel, szervvel, illetve intézménnyel végezteti el, dd) nem áll csıd-, felszámolási-, vagy végelszámolási eljárás alatt, illetve természetes személy esetében nem áll gazdálkodási tevékenységével összefüggı végrehajtási eljárás alatt, de) nincs lejárt köztartozása, df) nincs költségvetési támogatás jogosulatlan igénybevétele miatt jogerıs határozattal megállapított köztartozása. (3) Amennyiben a kérelem nem felel meg az e rendeletben, valamint az egyéb jogszabályokban elıírt feltételeknek, vagy más okból kiegészítésre, vagy javításra szorul, az MgSzH a kérelmezıt a hiányok megjelölése mellett tizenöt napos határidı tőzésével a hibák kijavítására, illetve pótlására szólítja fel. (4) A támogatott állat-egészségügyi szolgáltatás igénybevételére való jogosultságról az MgSzH döntést hoz. A jogosultságról szóló döntés birtokában rendelhetı meg a támogatott állategészségügyi szolgáltatás, attól az engedményestıl, akivel a szolgáltató szerzıdést kötött. (5) Az engedélyes a kedvezményezett részére az elvégzett szolgáltatásról számlát állít ki, amely tételesen tartalmazza az állategészségügyi szolgáltatás megnevezését, ellenértékét, valamint a szolgáltatás ellenértékének támogatás-tartalmát. A nem laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatról kiállított számlákon szerepelnie kell a kedvezményezett ügyfél-regisztrációs számának és nyilatkozatának, mellyel igazolja a szolgáltatás teljesítését.

4 4 (6) A kedvezményezett az engedélyesnek a bruttó számlaérték és a támogatástartalom különbözetét fizeti meg. A támogatási keret kimerülése esetén vagy ha megállapítást nyer, hogy a kedvezményezett nem jogosult a támogatásra a kedvezményezett köteles a számla teljes összegét az engedélyesnek kifizetni. Támogatási kérelem 6. (1) Az engedélyes a szolgáltatóval kötött szerzıdés szerinti ütemezésben az állategészségügyi szolgáltatásokról a kiállított számlák másolatát a 3. számú melléklet szerinti összesítıhöz csatolva postai úton megküldi a szolgáltatónak, amely az elvégzett állategészségügyi szolgáltatás támogatástartalmának megfelelı összeget részére folyósítja. (2) A szolgáltató havonta, a tárgyhónapot követı hónap tizenötödik napjáig a 4. számú melléklet szerinti támogatási kérelmet megküldi a Mezıgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központjához (a továbbiakban: MgSzH Központ), melyhez csatolja az (1) bekezdés szerinti elszámolási összesítık és az ahhoz csatolt számlák másolatát. (3) Az MgSzH Központ kizárólag az 1. számú mellékletben meghatározott maximálisan elszámolható díjakat meg nem haladó szolgáltatási értékeket tartalmazó számlákat veszi figyelembe (4) Amennyiben a támogatási kérelemben foglalt állategészségügyi szolgáltatások igénybevételére az állattartó jogosult, az MgSzH Központ határozatot hoz és a kifizetést teljesíti a szolgáltató részére. Az MgSzH Központ a határozatot, a kedvezményezettenkénti részletezést tartalmazó melléklettel együtt, küldi meg a szolgáltatónak. (5) Az MgSzH Központ évente egy alkalommal, a tárgyévet követı év február 28-áig értesítést küld a kedvezményezett részére az igénybe vett támogatott állategészségügyi szolgáltatásról, annak tárgyévi támogatástartamáról, valamint a kedvezményezett kkv státuszáról és ezt az értesítést megküldi a Mezıgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Központi Hivatala ( a továbbiakban MVH) részére is. Támogatás forrása 7. (1) A támogatás forrása az Földmővelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Folyó kiadások és jövedelem-támogatások elıirányzat felhasználási keretszámla, számlaszáma A jogosulatlanul igénybe vett támogatást ugyanezen számlára kell visszafizetni.

5 5 (2) Az (1) bekezdés szerinti számláról az MgSzH-val kötött külön megállapodás alapján a szolgáltatónak támogatási elıleg adható. A szolgáltató csak az elıleggel történı elszámolást követıen jogosult további támogatás igénybevételére. (3) A forrás kimerülése esetén a miniszter a Tv. 78. (2) bekezdésében meghatározottak szerint jár el. Tájékoztatások 8. Az 1857/2006/EK rendelet 20. cikk (2) bekezdése szerinti nyilvántartást a 6.. (5) bekezdésében rendelkezésére bocsátott adatok alapján az MVH vezeti. Ellenırzés, jogkövetkezmény 9. Utólagos ellenırzés végzésére az MgSzH jogosult. Az MgSzH a támogatás jogosulatlan igénybevételérıl határozatot hoz. Záró rendelkezés 10. E rendelet a kihirdetését követı nyolcadik napon lép hatályba, ezzel egyidejőleg az egyes állatbetegségek megelızésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjérıl szóló 53/2007. (VII. 2.) FVM rendelet hatályát veszti. 11. E rendelet a Szerzıdés 87. és 88. cikkének a mezıgazdasági termékek elıállításával foglalkozó kis- és középvállalkozásoknak nyújtott állami támogatásokra történı alkalmazásáról és a 70/2001/EK rendelet módosításáról szóló december 15-i 1857/2006/EK bizottsági rendelet hatálya alá tartozó támogatási programot tartalmaz. Budapest, november Gráf József földmővelésügyi és vidékfejlesztési miniszter

6 6 1. számú. melléklet a /2007. (..) FVM rendelethez Az egyes állatbetegségek megelızésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjérıl szóló /2007. (..) FVM rendelet alapján támogatható szolgáltatások és elismerhetı maximális költségeik Techni-kai kód A001 Támogatási jogcím Szarvasmarhatuberkulózis Támogatható állatfajok szarvasmarha, bivaly, szarvasfélék Támogatható költségek maximális, ÁFA-t nem tartalmazó értéke forintban, szolgáltatási egységenként, amely tartalmazza a felhasznált eszközök, állatgyógyászati készítmények, továbbá a mintaküldés költségeit, Allergiás bırpróba: Gazdaságonkénti elsı A002 Szarvasmarha-brucellózis szarvasmarha, bivaly Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı Laboratóriumi vizsgálat: 700 Ft diagnosztikai A003 Enzootiás szarvasmarhaleukózis szarvasmarha Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı Laboratóriumi vizsgálat: 600 Ft diagnosztikai B002 IBR/IPV szarvasmarha Immunizálás: 700 Ft/egyed/alkalom Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı vizsgálat: 800 A004 Juh / Kecske Brucellózis ( Brucella melitensis ) juh, kecske Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı vizsgálat: 700 A005 Aujeszky-féle betegség sertés, vaddisznó Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı

7 7 vizsgálat: 900 B003 Salmonella pullorum házityúk Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı egyed: 100 Ft minden további egyed: 20 Ft. vizsgálat: 300 B004 Salmonella gallinarum házityúk Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı egyed: 100 Ft minden további egyed: 20 Ft. vizsgálat: 300 A006 Klasszikus sertéspestis sertés, vaddisznó Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı Laboratóriumi vizsgálat: 1100 diagnosztikai B005 Afrikai sertéspestis sertés, vaddisznó Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı B006 Sertések hólyagos betegsége sertés Laboratóriumi vizsgálat: 7000 Ft diagnosztikai Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı vizsgálat: 900 Ft A007 Madárinfluenza valamennyi madárfaj Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı egyed: 100 Ft minden további egyed: 20 Ft. B007 Kéknyelv betegség szarvasmarha, juh, kecske vizsgálat: HAG próba: 600 Ft RT PCR: 8900 Ft Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı

8 8 vizsgálat: 900 Ft B008 Paratuberkulózis szarvasmarha Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı A008 Szarvasmarhák szivacsos valamennyi agyvelıbántalma vagy állatfaj egyéb lassan kifejlıdı betegségek emlıs B009 Campylobacteriosis valamennyi baromfi faj Laboratóriumi vizsgálat: 900 Ft Mintavétel: 2500 Ft vizsgálat: Prion ELISA: 4000 Ft. vizsgálat: 5000 Ft. B010 Listeriosis valamennyi baromfifaj vizsgálat: 8000 Ft. A009 Szalmonellózis valamennyi gazdasági haszonállat diagnosztikai Immunizálás: 50Ft/egyed/alkalom Gyógykezelés: 5 Ft/egyed Mintavétel: 5000 Ft/légtér vizsgálat: Ft /légtér B011 Leptospirózis sertés Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı vizsgálat szerotípusonként: 300Ft A010 Sertés brucellózis sertés Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı vizsgálat: 700 Ft A011 PRRS sertés Mintavétel: Gazdaságonkénti elsı vizsgálat: 1300 Ft C001 Kapcsolódó állategészségügyi szolgáltatás, gyógykezelés, immunizálás sertés, baromfi Szolgáltatási díj és anyagköltség: 3000 Ft/ENAR szerint kikerült állategység (kivéve elhullás)

9 9 2. számú melléklet a /2007. (..) FVM rendelethez JÓVÁHAGYÁSI KÉRELEM az egyes állatbetegségek megelızésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjérıl szóló /2007. (..) FVM rendelet alapján támogatott állategészségügyi szolgáltatás igénybe vételére való jogosultság igazolásához a támogatási évre A kérelmet állatfajonként külön nyomtatványon kell benyújtani kérelmező lakhelye/székhelye szerint illetékes MgSzH területi szervénél. 1. Az ügyfél adatai: Ügyfél neve:... Tel.:.... Ügyfél-regisztrációs száma: Adószáma: Adóazonosító jele: İstermelıi igazolvány száma: Lakhely/székhely címe:... (helység) út/utca/tér... hsz. Levelezési címe:... (helység) út/utca/tér... hsz. Felelıs vezetı neve:... Tel.:... Felelıs ügyintézı neve:... Tel.: A kis- és középvállalkozás meghatározásához szükséges adatok: (elızı évi beszámoló/bevallás alapján, illetve újonnan alakult vállalkozások esetében tervezett) Foglalkoztatott létszám (éves átlaglétszám): fı Éves forgalom: ezer Ft Éves mérlegfıösszeg: ezer Ft Vállalkozás minısítése: mikro kis közép (középvállalkozás: kevesebb, mint 250 személyt foglalkoztat, éves forgalma nem haladja meg az 50 millió EUR-t, és/vagy éves mérlegfıösszege nem haladja meg a 43 millió EUR-t; kisvállalkozás: kevesebb mint 50 személyt foglalkoztat, éves forgalma és/vagy éves mérlegfıösszege nem haladja meg a 10 millió EUR-t; mikrovállalkozás: kevesebb, mint 10 személyt foglalkoztat, éves forgalma és/vagy éves mérlegfıösszege nem haladja meg a 2 millió EUR-t.) 3. a) A támogatást a tenyészetkódon nyilvántartott, fajú állatállományomban a/az a /2007. (.) FVM betegség / zoonózis

10 10 rendelet 1. számú melléklete szerinti technikai kód megelızésével, felszámolásával illetve nyomon követésével kapcsolatos állat-egészségügyi szolgáltatás költségeinek csökkentésére kérem. 4. Nyilatkozatok 4.1. Nyilatkozom, hogy csıd-, felszámolási vagy végelszámolási eljárás alatt nem álló jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság vagy végrehajtási eljárás alatt nem álló egyéni vállalkozó vagyok (a vonatkozó rész aláhúzandó) Nyilatkozom, hogy lejárt köztartozásom nincs Nyilatkozom, hogy a kérelem benyújtásakor költségvetési támogatás jogosulatlan igénybevétele miatt jogerıs határozattal megállapított köztartozással nem rendelkezem Nyilatkozom, hogy valamennyi állat-egészségügyi nyilvántartásba vételi, nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségemnek eleget tettem Nyilatkozom, hogy mentesítési programok esetében nem térek el az állatállományomra az állat-egészségügyi hatóság által jóváhagyott mentesítési programtól Nyilatkozom, hogy az állat-egészségügyi szolgáltatást arra engedéllyel és/vagy akkreditációval, valamint ügyfél-regisztrációs számmal rendelkezı személlyel, szervvel, illetve intézménnyel végeztetem el. 5. Kötelezettség vállalás: Kötelezettséget vállalok arra, hogy a támogatási keret kimerülése esetén, továbbá ha megállapítást nyer, hogy a támogatott állategészségügyi szolgáltatás igénybevételére nem vagyok jogosult az elvégzett állategészségügyi szolgáltatás számla szerinti teljes összegét a szolgáltatást nyújtó részére kifizetem. Kelt:...,..év.hó..nap... támogatott szolgáltatást igénylı cégszerő aláírása Melléklet: A hatósági állatorvos igazolása a hazai és közösségi állat-egészségügyi és állatjóléti jogszabályok által elıírt feltételek teljesítésérıl.

11 3. számú melléklet a /2007. (..) FVM rendelethez Összesítı az /2007. (.) FVM rendelet alapján a terméktanáccsal kötött szerzıdés keretében elvégzett állategészségügyi szolgáltatásokról I. Az állategészségügyi szolgáltatást végzı adatai: Neve:.. Székhelye:. Terméktanáccsal kötött szerzıdés száma:.. II. Az elvégzett állategészségügyi szolgáltatások részletezése: Tárgyidıszak:.. Sorszá m Összesen A támogatott állategészségügyi szolgáltatást igénybe vevı jogosultságát neve regisztrációs száma megállapító MgSzH igazolás száma Az elvégzett szolgáltatás1. melléklet szerinti technikai kódja A kiállított számla száma A számlán feltüntetett támogatható nettó költség (Ft) Kelt:...,... év... hó... nap Melléklet:..db számla másolat... a támogatott állategészségügyi szolgáltatást végzı

12 4. számú melléklet a /2007. (..) FVM rendelethez TÁMOGATÁSI KÉRELEM az egyes állatbetegségek megelızésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjérıl szóló /2007. (..) FVM rendelet alapján 1. Kérelmezı adatai: Szolgáltató neve:... Székhelye:... Adószáma:... Ügyfél-regisztrációs száma: 2. Tárgyhónap:... év... hónap Igényelt támogatás összege: Ft. 3. Nyilatkozat: Nyilatkozom, hogy a támogatott állategészségügyi szolgáltatást olyan a.. Terméktanáccsal szerzıdéses kapcsolatban álló állatorvos, illetıleg laboratórium végezte, aki/amely megfelel a /2007. (..) FVM rendelet 4. (3) bekezdésében meghatározott elıírásoknak. Kelt...,... év... hó...nap Mellékletek:.. db összesítı kimutatás.. db számlamásolat... szolgáltató cégszerő aláírása

148/2007. (XII. 8.) FVM

148/2007. (XII. 8.) FVM 1. számú melléklet a 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelethez Az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló 148/2007. (XII.

Részletesebben

1. számú melléklet a 45/2009. (IV. 11.) FVM rendelethez

1. számú melléklet a 45/2009. (IV. 11.) FVM rendelethez 1. számú melléklet a 45/2009. (IV. 11.) FVM rendelethez 1. számú melléklet a 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelethez Az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének

Részletesebben

A B C D. Támogatható állatfajok. szarvasfélék

A B C D. Támogatható állatfajok. szarvasfélék M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 33. szám 5679 1. melléklet a 23/2011. (III. 28.) VM rendelethez 1. számú melléklet a 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelethez Az egyes állatbetegségek megelõzésével, illetve

Részletesebben

/2007. ( ) FVM rendelete. egyes növényegészségügyi vizsgálatok költségeinek támogatásáról

/2007. ( ) FVM rendelete. egyes növényegészségügyi vizsgálatok költségeinek támogatásáról A földmővelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2007. ( ) FVM rendelete egyes növényegészségügyi vizsgálatok költségeinek támogatásáról A mezıgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz

Részletesebben

148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet. A támogatás célja. Fogalommeghatározás. A támogatás jellege, mértéke. Az intézkedésben részt vevők köre

148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet. A támogatás célja. Fogalommeghatározás. A támogatás jellege, mértéke. Az intézkedésben részt vevők köre 1 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet. A támogatás célja. Fogalommeghatározás. A támogatás jellege, mértéke

148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet. A támogatás célja. Fogalommeghatározás. A támogatás jellege, mértéke 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint

Részletesebben

A vidékfejlesztési miniszter 23/2011. (III. 28.) VM rendelete az egyes agrártámogatási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

A vidékfejlesztési miniszter 23/2011. (III. 28.) VM rendelete az egyes agrártámogatási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 5674 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 33. szám A vidékfejlesztési miniszter 23/2011. (III. 28.) VM rendelete az egyes agrártámogatási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról A mezõgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY évi 102. szám 17441

MAGYAR KÖZLÖNY évi 102. szám 17441 MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 102. szám 17441 A vidékfejlesztési miniszter 77/2012. (VII. 27.) VM rendelete az egyes állatbetegségek megelõzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének

Részletesebben

A földművelésügyi miniszter. rendelete. az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások

A földművelésügyi miniszter. rendelete. az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások A földművelésügyi miniszter /2015. ( ) FM rendelete az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló 148/2007. (XII. 8.)

Részletesebben

Az FVM az állattartók számára de minimis típusú, míg a TÉSzek számára EMVA támogatást írtak ki, melyeket röviden összefoglalunk:

Az FVM az állattartók számára de minimis típusú, míg a TÉSzek számára EMVA támogatást írtak ki, melyeket röviden összefoglalunk: HÍRLEVÉL 2007/8. Az FVM az állattartók számára de minimis típusú, míg a TÉSzek számára EMVA támogatást írtak ki, melyeket röviden összefoglalunk: 1. az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével

Részletesebben

148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet

148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet 1. oldal 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

A földművelésügyi miniszter /2016. ( ) FM rendelete. A 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet 1. számú melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

A földművelésügyi miniszter /2016. ( ) FM rendelete. A 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet 1. számú melléklete az 1. melléklet szerint módosul. A földművelésügyi miniszter /2016. ( ) FM rendelete az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló rendelet módosításáról

Részletesebben

A Vidékfejlesztési miniszter./2011. ( ) VM rendelete

A Vidékfejlesztési miniszter./2011. ( ) VM rendelete A Vidékfejlesztési miniszter./2011. ( ) VM rendelete az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló 148/2007. (XII. 8.)

Részletesebben

56/2008. (IV. 25.) FVM rendelet. az állati hulla elszállítási és ártalmatlanítási költségeinek támogatásáról. Fogalommeghatározások

56/2008. (IV. 25.) FVM rendelet. az állati hulla elszállítási és ártalmatlanítási költségeinek támogatásáról. Fogalommeghatározások A mezıgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseirıl szóló 2007. évi XVII. törvény 81. (4) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

A földművelésügyi miniszter /2017. ( ) FM rendelete

A földművelésügyi miniszter /2017. ( ) FM rendelete A földművelésügyi miniszter /2017. ( ) FM rendelete az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló 148/2007. (XII. 8.)

Részletesebben

117/2007. (X. 10.) FVM

117/2007. (X. 10.) FVM 117/2007. (X. 10.) FVM rendelet egyes növényegészségügyi vizsgálatok költségeinek támogatásáról 2014.09.27 5 117/2007. (X. 10.) FVM rendelet egyes növényegészségügyi vizsgálatok költségeinek támogatásáról

Részletesebben

56/2008. (IV. 25.) FVM rendelet. Fogalommeghatározások

56/2008. (IV. 25.) FVM rendelet. Fogalommeghatározások 56/2008. (IV. 25.) FVM rendelet az állati hulla elszállítási és ártalmatlanítási költségeinek támogatásáról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez

Részletesebben

A 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet 7. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet 7. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: A földművelésügyi miniszter /2016. ( ) FM rendelete az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló rendelet módosításáról

Részletesebben

/2014. ( ) FM rendelet. egyes növényegészségügyi vizsgálatok költségeinek támogatásáról szóló 117/2007. (X. 10.) FVM rendelet módosításáról

/2014. ( ) FM rendelet. egyes növényegészségügyi vizsgálatok költségeinek támogatásáról szóló 117/2007. (X. 10.) FVM rendelet módosításáról /2014. ( ) FM rendelet egyes növényegészségügyi vizsgálatok költségeinek támogatásáról szóló 117/2007. (X. 10.) FVM rendelet módosításáról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz

Részletesebben

A földművelésügyi miniszter../2014. (.) FVM rendelete

A földművelésügyi miniszter../2014. (.) FVM rendelete A földművelésügyi miniszter../2014. (.) FVM rendelete az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló 148/2007. (XII.

Részletesebben

XA Number XA 73/2007. Tagállam: Magyarország Régió: Magyarország teljes területe

XA Number XA 73/2007. Tagállam: Magyarország Régió: Magyarország teljes területe A bizottság 2006. december 15-i 1857/2006 a tagállamok által közzétett összefoglaló tájékoztató az EK-Szerződés 87. és 88. cikkének a mezőgazdasági termékek előállításával foglalkozó kisés középvállalkozásoknak

Részletesebben

Magyar joganyagok - 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet - az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével 1.

Magyar joganyagok - 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet - az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével 1. Magyar joganyagok - 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet - az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével 1. oldal kapcsolato 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet az egyes állatbetegségek megelőzésével,

Részletesebben

M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 152. szám 15127

M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 152. szám 15127 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 152. szám 15127 A földművelésügyi miniszter 24/2014. (XI. 6.) FM rendelete az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének

Részletesebben

112/2011. (XI. 24.) VM rendelet

112/2011. (XI. 24.) VM rendelet http://jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=141630.573350 112/2011. (XI. 24.) VM rendelet Hatályos: 2011.11.25-2011.11.25 Jogszabálykeresı Szolgáltatja a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó

Részletesebben

56/2008. (IV. 25.) FVM rendelet az állati hulla elszállítási és ártalmatlanítási költségeinek támogatásáról

56/2008. (IV. 25.) FVM rendelet az állati hulla elszállítási és ártalmatlanítási költségeinek támogatásáról 56/2008. (IV. 25.) FVM rendelet az állati hulla elszállítási és ártalmatlanítási költségeinek támogatásáról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez

Részletesebben

56/2008. (IV. 25.) FVM rendelet. az állati hulla elszállítási és ártalmatlanítási költségeinek támogatásáról

56/2008. (IV. 25.) FVM rendelet. az állati hulla elszállítási és ártalmatlanítási költségeinek támogatásáról 1. oldal 56/2008. (IV. 25.) FVM rendelet az állati hulla elszállítási és ártalmatlanítási költségeinek támogatásáról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb

Részletesebben

117/2007. (X. 10.) FVM rendelet. egyes növényegészségügyi vizsgálatok költségeinek támogatásáról. A támogatás célja. A támogatás jellege

117/2007. (X. 10.) FVM rendelet. egyes növényegészségügyi vizsgálatok költségeinek támogatásáról. A támogatás célja. A támogatás jellege Hatály: 2017.XI.7. - 117/2007. (X. 10.) FVM rendelet egyes növényegészségügyi vizsgálatok költségeinek támogatásáról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb

Részletesebben

Magyar joganyagok - 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet - az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével ka1. oldal

Magyar joganyagok - 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet - az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével ka1. oldal Magyar joganyagok - 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet - az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével ka1. oldal 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve

Részletesebben

Az állatorvosok és a 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet

Az állatorvosok és a 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet Az állatorvosok és a 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet A magán-állatorvosok szerepe a Rendelet végrehajtásában Dr. Mekis Gábor magán-állatorvos Siófok, 2007. február 27. Tevékenységek 1. Előkészítés 2.

Részletesebben

95/2008. (VII. 25.) FVM rendelet

95/2008. (VII. 25.) FVM rendelet 95/2008. (VII. 25.) FVM rendelet az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, ellenőrzésére és megfigyelésére irányuló nemzeti programok finanszírozásának szabályairól Az állattenyésztésről szóló

Részletesebben

148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet

148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet Hatály: 2016.VII.22. - 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről

az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről 2016.09.22 29 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet

Részletesebben

Magyar joganyagok - 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet - az egyes állatbetegségek meg 2. oldal g)1 akvakultúra-ágazati vállalkozás: a halászati és akvak

Magyar joganyagok - 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet - az egyes állatbetegségek meg 2. oldal g)1 akvakultúra-ágazati vállalkozás: a halászati és akvak Magyar joganyagok - 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet - az egyes állatbetegségek meg 1. oldal 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 80/2015. (VII. 15.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 80/2015. (VII. 15.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 80/2015. (VII. 15.) számú KÖZLEMÉNYE a kéknyelv immunizálással kapcsolatos költségek mezőgazdasági csekély összegű támogatásának igénybevételéhez szükséges nyomtatvány

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei 13526 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 59. szám V. A Kormány tagjainak rendeletei A vidékfejlesztési miniszter 49/2011. (VI. 6.) VM rendelete az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, az

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 87/2016. (X. 3.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 87/2016. (X. 3.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 87/2016. (X. 3.) számú KÖZLEMÉNYE az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről

Részletesebben

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2010. (.) FVM rendelete. 1. Értelmező rendelkezések

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2010. (.) FVM rendelete. 1. Értelmező rendelkezések A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2010. (.) FVM rendelete az erdőgazdálkodás szakszerűségének biztosítása érdekében végzett erdészeti szakirányítási tevékenységhez nyújtott csekély összegű

Részletesebben

Az állatorvosok és a 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet

Az állatorvosok és a 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet Az állatorvosok és a 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet Dr. Mekis Gábor magán-állatorvos Tata, 2008. május 28. Témakörök I. A magán-állatorvosok szerepe a Rendelet végrehajtásában II. C001 III. A telepellátási

Részletesebben

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/A Tel.: 76/508-750 Web: www.eccconsulting.hu Fax: 76/508-751 E-mail: info@eccconsulting.hu

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/A Tel.: 76/508-750 Web: www.eccconsulting.hu Fax: 76/508-751 E-mail: info@eccconsulting.hu Az Európai Mezıgazdasági Vidékfejlesztési Alapból egyes jogcímek esetében technológiai berendezések korszerősítés céljából történı beszerzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeirıl A támogatás

Részletesebben

15. A Nagycenki-hársfasor természetvédelmi terület védettségének fenntartásáról szóló 159/2007. (XII. 27.) KvVM rendelet módosítása

15. A Nagycenki-hársfasor természetvédelmi terület védettségének fenntartásáról szóló 159/2007. (XII. 27.) KvVM rendelet módosítása 8606 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2017. évi 86. szám 13. A Babócsai Basa-kert természetvédelmi terület védettségének fenntartásáról és természetvédelmi kezeléséről szóló 34/2007. (X. 18.) KvVM rendelet módosítása

Részletesebben

Értelmezõ rendelkezések

Értelmezõ rendelkezések M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 113. szám 19343 A vidékfejlesztési miniszter 91/2012. (VIII. 29.) VM rendelete a szõlõ- és gyümölcsös ültetvények mûveléséhez nyújtott csekély összegû (de minimis) támogatásról

Részletesebben

Az állatorvosok és a 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet

Az állatorvosok és a 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet Az állatorvosok és a 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet Dr. Mekis Gábor magán-állatorvos Debrecen, 2008. március 27. Témakörök I. A magán-állatorvosok szerepe a Rendelet végrehajtásában II. C001 III. A telepellátási

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2016. évi 197. szám 81683 V. A Kormány tagjainak rendeletei A földművelésügyi miniszter 78/2016. (XII. 12.) FM rendelete az agrárpolitikáért felelős miniszter feladat- és hatáskörébe

Részletesebben

Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer A baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások Támogatási kérelem

Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer A baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások Támogatási kérelem Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer A baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások Támogatási kérelem 2014. II negyedévére és az azt követő negyedévekre vonatkozóan Benyújtás helye:

Részletesebben

64/2008. (V. 14.) FVM rendelet

64/2008. (V. 14.) FVM rendelet 64/2008. (V. 14.) FVM rendelet a minőségi pontytenyésztési programban való részvétel csekély összegű támogatásáról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez

Részletesebben

94/2007. (IX. 4.) FVM rendelet

94/2007. (IX. 4.) FVM rendelet 94/2007. (IX. 4.) FVM rendelet a biztonságos takarmányellátás érdekében az állattenyésztők részére érvényesíthető csekély összegű (de minimis) támogatás feltételeiről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

26/2008. (III. 7.) FVM rendelet

26/2008. (III. 7.) FVM rendelet 1 26/2008. (III. 7.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági,

Részletesebben

B3060. Ügyfél-azonosító: Ügyfél neve: Név: Fax: E-mail: Tárgyidőszak: év félév/negyedév/hónap*

B3060. Ügyfél-azonosító: Ügyfél neve: Név: Fax: E-mail: Tárgyidőszak: év félév/negyedév/hónap* Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer PÉNZÜGYI HOZZÁJÁRULÁS IRÁNTI KÉRELEM az 50/2014. (IV. 29.) VM rendelet alapján, az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolásának finanszírozásához igényelhető

Részletesebben

1. A baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 139/2007. (XI. 28.) FVM rendelet módosítása

1. A baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 139/2007. (XI. 28.) FVM rendelet módosítása M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 102. szám 17657 A földművelésügyi miniszter 40/2015. (VII. 13.) FM rendelete a földművelésügyi miniszter feladat- és hatáskörébe tartozó egyes rendeletek módosításáról

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának.

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2010. (.) FVM rendelete az erdőgazdálkodás szakszerűségének biztosítása érdekében végzett erdészeti szakirányítási tevékenységhez nyújtott csekély összegű

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 59. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. június 6., hétfõ. Tartalomjegyzék. 7/2011. (VI. 6.

MAGYAR KÖZLÖNY. 59. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. június 6., hétfõ. Tartalomjegyzék. 7/2011. (VI. 6. MAGYAR KÖZLÖNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. június 6., hétfõ 59. Tartalomjegyzék 7/2011. (VI. 6.) MNB rendelet 49/2011. (VI. 6.) VM rendelet 50/2011. (VI. 6.) VM rendelet 51/2011. (VI. 6.)

Részletesebben

A méz termelésének és forgalmazásának támogatása Kifizetési kérelem Főlap

A méz termelésének és forgalmazásának támogatása Kifizetési kérelem Főlap Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer A méz termelésének és forgalmazásának támogatása Kifizetési kérelem Főlap Varroa atka elleni alternatív védekezés - higiénikus aljdeszka beszerzésének támogatása

Részletesebben

Állattartó telepek korszerűsítése A vidékfejlesztési miniszter 61/2012. (VI. 29.) VM rendelete

Állattartó telepek korszerűsítése A vidékfejlesztési miniszter 61/2012. (VI. 29.) VM rendelete Állattartó telepek korszerűsítése A vidékfejlesztési miniszter 61/2012. (VI. 29.) VM rendelete A támogatás jellege és célterületei Vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe az ügyfél egy vagy több

Részletesebben

96/2015. (XII. 23.) FM rendelet. a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli támogatásról

96/2015. (XII. 23.) FM rendelet. a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli támogatásról 96/2015. (XII. 23.) FM rendelet a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli támogatásról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó

Részletesebben

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2007. (..) FVM rendelete

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2007. (..) FVM rendelete A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2007. (..) FVM rendelete a 2007. évben aszálykárt szenvedett mezőgazdasági termelők kedvezményes hitelhez jutási lehetőségéről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

nem minősülök nagyvállalkozásnak (ide értendő őstermelő, egyéni vállalkozó, oktatási intézmény is),

nem minősülök nagyvállalkozásnak (ide értendő őstermelő, egyéni vállalkozó, oktatási intézmény is), Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer A baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások Támogatási kérelem 2015. IV. negyedévétől a támogatás-igényléséhez Benyújtás helye: az MVH - igénylő

Részletesebben

144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet

144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet 144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A

Részletesebben

1. Értelmezõ rendelkezések. 2. Az elõleg jellege, mértéke

1. Értelmezõ rendelkezések. 2. Az elõleg jellege, mértéke A vidékfejlesztési miniszter 118/2012. (XI. 22.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az egyes beruházási jogcímek esetén nyújtandó támogatási elõlegfizetésrõl A mezõgazdasági,

Részletesebben

124/2013. (IV. 26.) Korm. rendelet

124/2013. (IV. 26.) Korm. rendelet 124/2013. (IV. 26.) Korm. rendelet a közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elveknek az egészségügyi dolgozók vonatkozásában történı érvényesítésérıl és végrehajtásáról hatályos: 2013.04.29 - A Kormány

Részletesebben

A 23/2016. (IV. 5.) FM

A 23/2016. (IV. 5.) FM A földművelésügyi miniszter 23/2016. (IV. 5.) FM rendelete a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli támogatáshoz kapcsolódó mezőgazdasági csekély összegű támogatásról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

1/2014. ( I. 21) MVH Közlemény. a nemzeti kvótatartalékból történő közvetlen értékesítési és beszállítási tejkvóta igénylésének feltételeiről

1/2014. ( I. 21) MVH Közlemény. a nemzeti kvótatartalékból történő közvetlen értékesítési és beszállítási tejkvóta igénylésének feltételeiről 1/2014. ( I. 21) MVH Közlemény a nemzeti kvótatartalékból történő közvetlen értékesítési és beszállítási tejkvóta igénylésének feltételeiről I. A tejkvóta igénylésének alapja A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési

Részletesebben

D0720-05. Közösség azonosító: Ügyfél-regisztrációs szám: P.H. Támogatási határozat iratazonosítója: Cégforma: Név: E-mail cím:

D0720-05. Közösség azonosító: Ügyfél-regisztrációs szám: P.H. Támogatási határozat iratazonosítója: Cégforma: Név: E-mail cím: Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer A Helyi Vidékfejlesztési Közösségek és a LEADER helyi akciócsoportok részére a 1698/2005/EK tanácsi rendelet keretében nyújtott támogatás Kérelem - Főlap Jogcímkód:

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 82/2013. (V. 16.) MVH közleménye

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 82/2013. (V. 16.) MVH közleménye A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 82/2013. (V. 16.) MVH közleménye az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról szóló 50/2012. (V. 25.) VM rendelet szerinti 2013/2014. tanévi nyomtatványokról I.

Részletesebben

341/2007. (XII. 15.) Korm. rendelet

341/2007. (XII. 15.) Korm. rendelet 341/2007. (XII. 15.) Korm. rendelet a mezıgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedékiadó-visszatérítés feltételeirıl és szabályairól A Kormány a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának

Részletesebben

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter./2007. ( ) FVM rendelete

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter./2007. ( ) FVM rendelete A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter./2007. ( ) FVM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a növénytermesztés és kertészet korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások részletes

Részletesebben

A baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások Támogatási kérelem

A baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások Támogatási kérelem Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer A baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások Támogatási kérelem Benyújtás helye: az igénylő lakhelye/székhelye szerint illetékes MVH Megyei Kirendeltség

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 24/2012. (II.02) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 24/2012. (II.02) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 24/2012. (II.02) számú KÖZLEMÉNYE a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó

Részletesebben

47/2009. (XII. 28.) EüM rendelet az egészségügyi miniszter felügyelete alá tartozó fejezeti kezeléső elıirányzatok felhasználásáról

47/2009. (XII. 28.) EüM rendelet az egészségügyi miniszter felügyelete alá tartozó fejezeti kezeléső elıirányzatok felhasználásáról 47/2009. (XII. 28.) EüM rendelet az egészségügyi miniszter felügyelete alá tartozó fejezeti kezeléső elıirányzatok felhasználásáról Hatályosság: 2009.12.29 - Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

46/2008. (IV. 17.) FVM rendelet. a szőlő- és gyümölcsös ültetvényekben felhasznált gázolajhoz nyújtott csekély összegű (de minimis) támogatásról

46/2008. (IV. 17.) FVM rendelet. a szőlő- és gyümölcsös ültetvényekben felhasznált gázolajhoz nyújtott csekély összegű (de minimis) támogatásról 46/2008. (IV. 17.) FVM rendelet a szőlő- és gyümölcsös ültetvényekben felhasznált gázolajhoz nyújtott csekély összegű (de minimis) támogatásról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint a halászati

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL 2. SZ. MELLÉKLET: TÁJÉKOZTATÓ A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL A

Részletesebben

A támogatás célja. Fogalmak

A támogatás célja. Fogalmak A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter ( )/2007. ( ) FVM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kedvezőtlen adottságú területeken történő gazdálkodáshoz nyújtandó kompenzációs

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK FELSİZSOLCA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 14/1991. (XI.30.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI ADÓKRÓL (A 16/1993. (IX.25.), a 6/1995. (V.26.), a 11/1995. (XII.8.), a 12/1996. (XII.20.), a 14/1999.

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 2. oldal (3)1 Kettőshasznú fajtájú egyed vonatkozásában a kérelm

Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 2. oldal (3)1 Kettőshasznú fajtájú egyed vonatkozásában a kérelm Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 1. oldal 3/2017. (I. 23.) FM rendelet a tejtermelőknek és az egyéb állattenyésztési ágazatok gazdálkodóinak nyújtandó

Részletesebben

13/2014. (II. 24.) VM rendelet

13/2014. (II. 24.) VM rendelet Magyar joganyagok - 13/2014. (II. 24.) VM rendelet - az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott 1. oldal egyes agrártámogat 13/2014. (II. 24.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági

Részletesebben

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. /2007. ( ) FVM rendelete

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. /2007. ( ) FVM rendelete A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2007. ( ) FVM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kedvezőtlen adottságú területeken történő gazdálkodáshoz nyújtandó kompenzációs

Részletesebben

hatályos: 2012.01.13-2012.01.14

hatályos: 2012.01.13-2012.01.14 4/2012. (I. 12.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseirıl szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet módosításáról 1 hatályos: 2012.01.13-2012.01.14

Részletesebben

2. Az R. 14. melléklete B részének III. pontjában szereplõ táblázat a következõ sorokkal egészül ki:

2. Az R. 14. melléklete B részének III. pontjában szereplõ táblázat a következõ sorokkal egészül ki: M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 91. szám 25933 4. melléklet a 77/2011. (VIII. 3.) VM rendelethez 1. Az R. 14. melléklete B részének II. pontjában szereplõ táblázat a következõ sorral egészül ki: Dimetil-éter

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat kiírója: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat kiírója: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pályázati felhívás a környezetvédelmi és vízügyi miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai vizsgáinak szervezésére történı jogosultság elnyerésére A Környezetvédelmi és Vízügyi

Részletesebben

Elszámolást alátámasztó dokumentumok (Az egyes elszámolható költségekhez, projektelem/tevékenység kategóriákhoz)

Elszámolást alátámasztó dokumentumok (Az egyes elszámolható költségekhez, projektelem/tevékenység kategóriákhoz) Elszámolást alátámasztó dokumentumok (Az egyes elszámolható költségekhez, projektelem/tevékenység kategóriákhoz) 1. Föld és ingatlan vásárlás Területszerzéssel kapcsolatos bizonylatok összesítıje Hatósági

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 13. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. február 4., csütörtök. Tartalomjegyzék. 8/2010. (II. 4.

MAGYAR KÖZLÖNY. 13. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. február 4., csütörtök. Tartalomjegyzék. 8/2010. (II. 4. MAGYAR KÖZLÖNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. február 4., csütörtök 13. szám Tartalomjegyzék 8/2010. (II. 4.) FVM rendelet 9/2010. (II. 4.) FVM rendelet 10/2010. (II. 4.) FVM rendelet 11/2010.

Részletesebben

EMVA-ból a mezıgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatás. 47/2008. (IV. 17.) FVM rendelet. -Ügyféltájékoztató-

EMVA-ból a mezıgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatás. 47/2008. (IV. 17.) FVM rendelet. -Ügyféltájékoztató- EMVA-ból a mezıgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatás 47/2008. (IV. 17.) FVM rendelet -Ügyféltájékoztató- I. TÁMOGATÁS CÉLJA A támogatás célja, hogy a mezıgazdasági termékek feldolgozásának,

Részletesebben

1. A pénzügyi hozzájárulás igénybevételének általános szabályai

1. A pénzügyi hozzájárulás igénybevételének általános szabályai 11926 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 74. szám A vidékfejlesztési miniszter 53/2012. (VI. 19.) VM rendelete az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, az ellenük való védekezésre és figyelemmel

Részletesebben

5. E rendelet a kihirdetését követõ napon lép hatályba és a hatálybalépését követõ napon hatályát veszti.

5. E rendelet a kihirdetését követõ napon lép hatályba és a hatálybalépését követõ napon hatályát veszti. M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 33. szám 5685 A vidékfejlesztési miniszter 24/2011. (III. 28.) VM rendelete egyes nemzeti hatáskörben nyújtott állami támogatásokról szóló miniszteri rendeletek módosításáról

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 147. szám 24861 V. A Kormány tagjainak rendeletei A vidékfejlesztési miniszter 112/2012. (XI. 7.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a szaktanácsadási

Részletesebben

A8-0141/100

A8-0141/100 13.5.2015 A8-0141/100 100 2 cikk h pont h) felelısségteljes importır : bármely importır, aki az e rendeletben meghatározott szabályok szerinti öntanúsítás mellett dönt; törölve 13.5.2015 A8-0141/101 101

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP 1. A PÁLYÁZÓ ADATAI: 1.1. NEVE: 1.2. ALAPÍTÁS IDİPONTJA: (év, hó, nap) 1.3. SZÉKHELY: 1.4. TELEPHELY: 1.5.

PÁLYÁZATI ADATLAP 1. A PÁLYÁZÓ ADATAI: 1.1. NEVE: 1.2. ALAPÍTÁS IDİPONTJA: (év, hó, nap) 1.3. SZÉKHELY: 1.4. TELEPHELY: 1.5. PÁLYÁZATI ADATLAP Tata Város Képviselı-testülete által a helyi mikro-, kis- és középvállalkozások, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, családi gazdálkodók és családi gazdaságok számára, a helyi vállalkozások

Részletesebben

Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület Közgyűlés 2015. március 27.

Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület Közgyűlés 2015. március 27. Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület Közgyűlés 2015. március 27. 2014. évi támogatások 2015. évi pályázati lehetőségek 2015. évi adminisztratív kötelezettségek Őshonos támogatások - kancatámogatás Tartási

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2016. évi 198. szám 81705 V. A Kormány tagjainak rendeletei A földművelésügyi miniszter 80/2016. (XII. 13.) FM rendelete az egyes agrárgazdasági tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

Részletesebben

Hatályosság: 2010.01.01 -

Hatályosság: 2010.01.01 - 347/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet a járóbeteg-ellátás keretében rendelt gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és gyógyfürdıellátások árához nyújtott támogatások elszámolásáról és folyósításáról szóló

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ MÓDOSÍTÓ LAP

REGISZTRÁCIÓ MÓDOSÍTÓ LAP Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszer ctrl.ir_vk.0 Benyújtandó a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv vagy a hatáskörrel rendelkező hatóság szervezeti egységéhez! P.H. Kötelező

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL 1 2. SZ. MELLÉKLET: TÁJÉKOZTATÓ A MÁK MONITIRING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL

Részletesebben

Nyilvántartásba vétel, vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem - természetes személyek számára

Nyilvántartásba vétel, vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem - természetes személyek számára Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer Nyilvántartásba vétel, vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem - természetes személyek számára Nyilvántartásba vétel esetén benyújtandó

Részletesebben

I. Ügyfél-nyilvántartási kötelezettségek

I. Ügyfél-nyilvántartási kötelezettségek A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 194/2014. (XII.11.) számú KÖZLEMÉNYE A 2015. évi mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás igénybevételi feltételeiről Jelen Közlemény a mezőgazdasági

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

esetében kerülhet sor. (2) A pénzügyi hozzájárulás alapja a pénzügyileg teljesített számlán és egyéb bizonylaton szereplő költségek általános

esetében kerülhet sor. (2) A pénzügyi hozzájárulás alapja a pénzügyileg teljesített számlán és egyéb bizonylaton szereplő költségek általános 49/2011. (VI. 6.) VM rendelet az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, az ellenük való védekezésre és figyelemmel kísérésükre irányuló nemzeti programok 2011. évi finanszírozásának szabályairól

Részletesebben

A vidékfejlesztési miniszter 95/2012. (VIII. 30.) VM rendelete az erdei vasutak üzemeltetésének csekély összegû (de minimis) támogatásáról

A vidékfejlesztési miniszter 95/2012. (VIII. 30.) VM rendelete az erdei vasutak üzemeltetésének csekély összegû (de minimis) támogatásáról MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 114. szám 19425 A vidékfejlesztési miniszter 95/2012. (VIII. 30.) VM rendelete az erdei vasutak üzemeltetésének csekély összegû (de minimis) támogatásáról A mezõgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatások

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatások Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatások Támogatási Kérelem Jogcímkód: 6-124-01-01

Részletesebben

ADATLAP A MINISZTERI KERETBŐ L TÁMOGATOTTAK RÉSZÉRE

ADATLAP A MINISZTERI KERETBŐ L TÁMOGATOTTAK RÉSZÉRE 2015. február 12-étől érvényes adatlap (V1) Azonosító: AN NEMZETI KULTURÁLIS ALAP IGAZGATÓSÁGA 1388 Budapest, Pf.: 82. Telefon: 327-4300 e-mail: info@nka.hu, honlap: www.nka.hu ADATLAP A MINISZTERI KERETBŐ

Részletesebben

Tisztelt Tagjelölt! Köszönjük megtisztelő jelentkezését, és az Egyesület minden tagja nevében sikeres tenyésztői munkát kívánok!

Tisztelt Tagjelölt! Köszönjük megtisztelő jelentkezését, és az Egyesület minden tagja nevében sikeres tenyésztői munkát kívánok! E mail: male@vivamail.hu http://www.arablo.hu Tisztelt Tagjelölt! Mellékelten küldöm a Magyarországi Arablótenyésztők Egyesületébe való belépéshez szükséges nyomtatványokat, valamint Egyesületünk szabályzatát.

Részletesebben

TERVEZET A MINISZTER ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI. A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. rendelete

TERVEZET A MINISZTER ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI. A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. rendelete A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2007. ( ) FVM rendelete a vágóállatok vágás utáni minősítéséről szóló 75/2003. (VII. 4.) FVM rendelet módosításáról 2007. augusztus 7. Az agrárpiaci rendtartásról

Részletesebben