Ezúton is tisztelettel kérjük támogatását, segítségét! januárjában. Kovács Vince, polgármester

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ezúton is tisztelettel kérjük támogatását, segítségét! 2006. januárjában. Kovács Vince, polgármester"

Átírás

1

2 TISZTELT TÁMOGATÓ! Gencsapáti Község Önkormányzata, a Mûvelôdési Ház és Könyvtár, együttmûködve a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumával, a Nemzeti Kulturális Alapprogrammal, a Vas Megyei Önkormányzattal, a Burgenlandi Magyarok Népfôiskolájával, vállalkozásokkal 2006-ban már 15. alkalommal rendezi meg a Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok kulturális programsorozatot és összmûvészeti fesztivált. Rendezvényünk sikeres és színvonalas megrendezése érdekében fordulunk Önökhöz támogatási kérelmünkkel, hiszen ilyen nagy léptékû regionális program nem valósulhat meg mecénás, szponzor segítsége nélkül.

3 Megkeresésünk egyben marketing ajánlat is együttmûködô partnereink számára. A rendezvényrôl a helyi médiumokon kívül számos regionális, országos média is tudósít. (MTV Regionális Stúdió, MR Regionális Stúdió, Vas Népe stb.) Engedjék meg, hogy virtuális bemutatónkon keresztül szemléltessük fesztiválunk elônyeit, színvonalát, turisztikai hatásait és marketingjét, illetve Gencsapáti jelentôsebb rendezvényeit, amely egyben egy referencia lista is összmûvészeti fesztiválunk megrendezéséhez. Ezúton is tisztelettel kérjük támogatását, segítségét! januárjában Kovács Vince, polgármester

4 REFERENCIA LISTA A Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok kulturális programsorozatot 15. alkalommal rendezzük meg 2006-ban. A rendezvénysorozat összmûvészeti jellegû, így különbözô mûvészeti ágakban van tapasztalatunk a programok megszervezésében, lebonyolításában. Legjelentôsebb fesztiválunkon kívül évente több programból álló hagyományos rendezvénysorozatot szervezünk, amelyek évrôl-évre kiegészülnek újabb kezdeményezésekkel között Gencsapátiban megrendezett jelentôsebb programok: Mulatság a Farsang farkán Népmûvészeti mûsor és táncház minden esztendô farsangjának utolsó szombatján. (Néptáncegyüttesek, népdalcsoportok elôadása a farsang jegyében.)

5 Országos Hagyományôrzô Konferencia 2001-ben és 2005-ben. A Muharay Elemér Népmûvészeti Szövetség, az Alsó-Ausztriai Folklórszövetség, a Gencsapáti Hagyományôrzô Néptáncegyüttes és a Gencsapáti Mûvelôdési Ház és Könyvtár közös szervezésében került megrendezésre. Komolyzenei koncertek minden év március 15-én, az ünnephez kapcsolódva a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar tagjai és a Bozsodi Quartett elôadásában. Pesovár Ferenc Országos Népdaléneklési Verseny Vas megyei döntôje Vass Lajos Népzenei Szövetség Regionális továbbképzései évente két alkalommal Szamóca Színház, Mesebolt Bábszínház, Sitkei Színkör, és a Beregszászi Illés Gyula Nemzeti Színház elôadásai Gencsapátiban.

6 Szentkút Búcsú (Az egyházi ünnephez kapcsolódóan rendeztük meg millenniumi napunkat május 7-én a Gencsapáti Szentkútnál, amelyet komolyzenei koncerttel zártunk.) Kistérségi Borverseny (A Kistérség borversenyét rendezzük meg minden második évben Gencsapátiban, együttmûködve a Lukácsházi Kertbarát Körrel, Lukácsháza Önkormányzatával és a Vas megyei Agrárkamarával, utoljára 2005-ben) Kiállítások (Évente 4-5 alkalommal szervezünk képzômûvészeti, helytörténeti és népmûvészeti tárlatokat.) Koncertek (A Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok keretén belül folyamatosan színvonalas koncerteket, elôadásokat rendeztünk. Néhány ismert név az elôadók közül: Zorán, Republic, Tolcsvay, Bródy János, Vikidál Gyula, Varga Miklós, Bon Bon együttes, Irigy Hónaljmirigy, Kormorán, Hevesi Tamás, Gerendás Péter, Takács Tamás Dirty Blues Band, Kispál és a Borz, Bikini, Demjén Ferenc stb.)

7 Nemzetközi Betlehemes Találkozó, Adventi Forgatag. A Gencsapáti Hagyományôrzô Néptáncegyüttes és a Legénycéh 1994 óta újra felelevenítette a téli ünnepkör dramatikus szokásait a betlehemezést, regölést, lucázást. Az ötlet, hogy Vas megyében Betlehemes Találkozót szervezzünk már több éve megfogalmazódott bennünk gyakorló betlehemezôkben de sajnos elsô alkalommal csak 2004-ben sikerült megvalósítani. A Nemzeti Kulturális Alapprogram Népmûvészeti Kollégiuma támogatásának köszönhetôen valóra válhatott a találkozó megszervezése 2004-ben és 2005-ben is.

8 A felsorolt programokon kívül, a Gencsapáti Pünkösdi vigasságok kísérôrendezvényeként szervezzük meg a BMX Országos Bajnoki Futamot, a Pünkösd Kupa kispályás labdarúgótornát. Bábszínház és rendhagyó irodalomóra bérletsorozat kerül megrendezésre folyamatosan Gencsapátiban intézményeink szoros együttmûködésének köszönhetôen óta minden évben Vállalkozói Fórumot szervezünk a település vállalkozásfejlesztési stratégiájának bemutatására, a Nyugat Dunántúli Régió elképzeléseit is bemutatva.

9 KÖZEL HÚSZEZER LÁTOGATÓ A GENCSAPÁTI PÜNKÖSDI VIGASSÁGOKON Ha Pünkösd, akkor Gencsapáti. Már 14. alkalommal rendeztük meg a Gencsapáti Sportpályán a Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok Összmûvészeti Fesztivált, amely sokszínû és érdekes programmal várta az érdeklôdôket. Idén elôször az önkormányzat és a Pino Produkció együttmûködése alapján került megrendezésre fesztiválunk, amely a Vigasságok hagyományainak megfelelôen több generáció számára is kínált tartalmas programokat, szórakozási lehetôséget. Pénteken a Beatrice, és az Ossián koncertezett (az elôzenekarok is kitettek magukért).

10 Szombaton a Bojtorján még ébredezô közönséget látott, de az esti Deák Bill koncertre, és azt megelôzôen Márió koncertjére már ismét megtelt a terület. Délután Sárközy József ütômûvész igazi csemegét szolgáltatott a hallgatóságnak. A befôttes üvegeken elôadott zene nagy sikert aratott. Vasárnap a fesztivál elmaradhatatlan programjaként került megrendezésre a Gencsi Söprû Regionális Néptáncfesztivál, ahol 12 néptáncegyüttes mutatkozott be nagy sikerrel, illetve láthattuk a Vasi Népdalstúdió, a Kökörcsin, a Perenyei Férfi Népdalkör és a Rutafa Együttes népdalcsokrát. Erdélyi Tibor Erkel díjas koreográfus elismerését fejezte ki a fellépôknek a szervezôknek, és az egybegyûlteknek, hogy ilyen sokan voltak kíváncsiak a fesztiválra, arra a kulturális értékre, amely nemzetünk sajátja. A nap a Ghymes együttes koncertjével zárult akiket négyszer(!) is visszatapsolt a közönség.

11 A koncertek hétfôn is folytatódtak a megasztáros Gáspár Laci és Oláh Ibolya, majd Bódi Guszti és a Fekete szemek szórakoztatták a nagyérdemût. Igazán jól sikerült a befejezés, az R-GO együttes nosztalgiát varázsolt a színpadra, nagyon sokan velük együtt énekelték a slágereket, és táncra is perdültek. A koncertek mellett a BMX Országos egyéni és Osztrák-Magyar nyílt Bajnokság 1-2. fordulója zajlott szombaton és vasárnap soha nem látott számú nevezôvel és közönséggel. A fesztivál Gencsapáti Község Önkormányzata, a Pino Produkció, a Mûvelôdési Ház és Könyvtár, a Nyugat-Magyarországi Néptáncszövetség, a Gencsapáti Hagyományôrzô Néptáncegyüttes és a Gencsapáti Sportegyesület BMX szakosztálya szervezésében került megrendezésre. Savaria Fórum május

12 GENCSAPÁTI PÜNKÖSDI VIGASSÁGOK MARKETINGTERV A Gencsapáti Pünkösdi Vigasságokat 15. alkalommal rendezzük meg 2006-ben. Elsôdleges célpiacát a település, a kistérség és a régió polgárai jelentik tôl nyitott a rendezvény a szomszédos Ausztria és Szlovénia néptánccsoportjainak meghívásával a nemzetközi jelleg irányába. Így a látogatottság és a célpiac is kiszélesedett. Ezt a vonalat szeretnénk tovább erôsíteni, még színesebb kínálatot, sokszínûbb és színvonalasabb programokat biztosítani a szolgáltatást igénybevevôk számára. Rendezvényünk sajátos helyet foglal el Vas megye nagyrendezvényei között. A folklór, a könnyûzene, a komolyzene, kiállítások és sportrendezvények összekapcsolásával összmûvészeti jelleget ölt, így minden generáció megtalálhatja a számára érdekes és igényes programot.

13 Az elmúlt három évben a rendezvény kapacitása növekedett, a már említett nemzetközi jelleg miatt is, valamint azáltal, hogy a kínálatot nem elsôsorban mennyiségben, hanem minôségben próbáltuk javítani. Az elmúlt három év adatai alapján a rendezvénysorozatot évente ember látogatta, a nézôszám általában folyamatos emelkedést mutatott. A nézôszám váltakozásának oka elsôsorban az idôjárás, hiszen a programok jó része szabadtéren, illetve a rendezvénysátorban kerül megrendezésre. A látogatottság pontosabb felbecslését az is nehezíti, hogy a rendezvények nagy része ingyenes. Célunk az elkövetkezô öt évben a rendezvénysorozat sokszínûségének javítása és az összmûvészeti jelleg maximális kihasználása, hangsúlyozása. Több helyszín és résztvevô bevonásával igyekszünk még inkább színesíteni programsorozatunkat.

14 A Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok szervesen illeszkedik a megye és a régió turisztikai koncepciójába. A vallási és falusi turizmus jelentôségét igyekszünk még színvonalasabban kihasználni, s így fesztiválunk látogatottságát, elismertségét erôsíteni. Fesztiválunk egyedi módon kínálja szolgáltatásait a régióban, hiszen arra a kulturális örökségre helyi néptánc- és szokáshagyomány épít, amelynek ünneplése és színvonalas ápolása folyamatosan jellemezte a települést (Gencsapáti Hagyományôrzô Néptáncegyüttes, Vasi Népdalstúdió, pünkösdölés és más élô szokások).

15 PÜNKÖSDI ÍZELÍTÔ

16 A közönség Kánkán Zalaapátiból Gencsapáti népi iparmûvészek

17 GYERMEK-, IFJÚSÁGI ÉS EGYÉB PROGRAMOK Varnyú Country Sárközi József ütômûvész 100 Folk Celsius

18 Bozsodi Quartett Haydn Vonósnégyes BMX bajnokság

19 GENCSI SÖPRÛ REGIONÁLIS NÉPTÁNC- FESZTIVÁL BDF Szökôs Néptáncegyüttes Ôrisziget Néptáncegyüttes (Ausztria) Hajnalcsillag Néptáncegyüttes (Kôszeg)

20 Gencsapáti Hagyományôrzô Néptáncegyüttes Kökörcsin együttes Pünkösdi királyné járás Béri Balogh Ádám Néptáncegyüttes (Körmend)

21 Gencsapáti Hagyományôrzô Néptáncegyüttes Béri Balogh Ádám Néptáncegyüttes (Körmend) Muravidék Néptáncegyüttes (Szlovénia) Fergeteg Néptáncegyüttes (Nick)

22 Gradisče Horvát Kulturális Egyesület (Szentpéterfa) Ungaresca Néptáncegyüttes Szili Hagyományôrzô Egyesület

23 Ungaresca Néptáncegyüttes A Vasi Népdalstúdió Gencsapáti Hagyományôrzô Néptáncegyüttes

24 KÖNNYÛZENEI KONCERTEK Deák Bill Gyula Westend Blues Karthago

25 Pa Dö Dö Hooligans Ghymes Irigy Hónaljmirigy

26 Tátrai Gerendás Trió P. Mobil

B E S Z Á M O L Ó. a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ. munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ. munkájáról B E S Z Á M O L Ó a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ munkájáról 25-21 Bevezető A Vas Megyei Közgyűlés 29. december 11-i ülésén elfogadott 21. évi munkatervében foglaltak szerint április 3-i ülésén

Részletesebben

A Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár beszámolója a 2011. év szakmai munkájáról. Helyzetelemzés

A Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár beszámolója a 2011. év szakmai munkájáról. Helyzetelemzés Mottó: Hagyomány és megújulás A közösségekre épített kulturális stratégia A Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár beszámolója a 2011. év szakmai munkájáról Tárgyi feltételek: Helyzetelemzés Az elmúlt évben

Részletesebben

Gencsapáti polgárainak ingyenes, közéleti, információs lapja

Gencsapáti polgárainak ingyenes, közéleti, információs lapja Gencsapáti polgárainak ingyenes, közéleti, információs lapja V. évfolyam 8. szám 2005. augusztus A tartalomból 1. oldal Gencsapáti Falunap 2. oldal A Polgármesterei Hivatal hírei Nyílt levél 3. oldal Kiss

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES 2013 Szentes ezer arca Szentes Csongrád megyében, a Tisza partján elhelyezkedô fiatalos dél-alföldi település, közel 30000 fôs lakosságával a megye harmadik legnépesebb városa. Szentes

Részletesebben

Szakmai Beszámoló. XI. Jakab Napok Sümegen 7707/00768. 1. Projekt megvalósításának körülményei,program részletes leírása és szakmai hatása

Szakmai Beszámoló. XI. Jakab Napok Sümegen 7707/00768. 1. Projekt megvalósításának körülményei,program részletes leírása és szakmai hatása Szakmai Beszámoló XI. Jakab Napok Sümegen 7707/00768 1. Projekt megvalósításának körülményei,program részletes leírása és szakmai hatása a) A program megvalósításának körülményei: Tervezés időszaka: 2015.

Részletesebben

001/1-42/2009. Tárgy: jkv-i kivonat. Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. december 15-i rendkívüli üléséről.

001/1-42/2009. Tárgy: jkv-i kivonat. Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. december 15-i rendkívüli üléséről. Abony Város Képviselőtestülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 001/142/2009. Tárgy: jkvi kivonat Készült: Abony Város Képviselőtestületének 2009. december 15i rendkívüli üléséről. Napirend: A 2010. évi rendezvényterv

Részletesebben

Múzeumok Éjszakája 2015. A Kiskun Múzeum Szakmai beszámolója

Múzeumok Éjszakája 2015. A Kiskun Múzeum Szakmai beszámolója Múzeumok Éjszakája 2015 A Kiskun Múzeum Szakmai beszámolója A rendezvényt támogatta: Adatlap azonosító: A2009/N8845 Pályázati azonosító: 3507/00115 Pályázó neve: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának

Részletesebben

XXIII. VÁCI VILÁGI VIGALOM 2015. július 17-18-19. BESZÁMOLÓ

XXIII. VÁCI VILÁGI VIGALOM 2015. július 17-18-19. BESZÁMOLÓ XXIII. VÁCI VILÁGI VIGALOM 2015. július 17-18-19. BESZÁMOLÓ A XXIII. Váci Világi Vigalom az idei évben a Madách Imre Művelődési Központ szervezésében valósult meg. A több mint két évtizedes hagyománynak

Részletesebben

Munkaterv. Mûvelõdési Otthon és Könyvtár

Munkaterv. Mûvelõdési Otthon és Könyvtár Munkaterv Mûvelõdési Otthon és Könyvtár 2012 Beszámoló a Mûvelõdési Otthon 2011. évi munkájáról 1.1 2011. évi tevékenységünk fõbb jellemzõi, a 2011. évi munkatervben foglaltak teljesítése 1.2 Személyi

Részletesebben

TELEFON: +36 42 524"520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRM ESTERE ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez

TELEFON: +36 42 524520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRM ESTERE ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TER l. PF.: 83. NYíREGYHÁZA TELEFON: +36 42 524"520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRM ESTERE E MAII.; KULTALPOLG@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: KULT- 26-1/2015. Ügyintéző:

Részletesebben

2012. évi beszámoló 2013. évi munkaterv

2012. évi beszámoló 2013. évi munkaterv Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 3170 Szécsény, Ady E. út 12. 32/370-860, könyvtár 32/370-494 fax: 32/372-493 e-mail: krudy.muvhaz@gmail.com krudy@globonet.hu www.szecsenymuvhaz.gportal.hu

Részletesebben

Ybl Egyesület SZMODITS JULIA

Ybl Egyesület SZMODITS JULIA SZMODITS JULIA Ybl Egyesület Az Ybl Egyesület Közhasznú Szervezet Ybl Miklós Mûszaki Fõiskola Egyesülete néven 1995-ben alakult, hogy szakmai és baráti közösségbe fogja össze a jogelõd intézmények: az

Részletesebben

PÉNZÜGYI, SZAKMAI BESZÁMOLÓ A 2012. ÉVRE ÉS FELADATTERV 2013-RA

PÉNZÜGYI, SZAKMAI BESZÁMOLÓ A 2012. ÉVRE ÉS FELADATTERV 2013-RA SZEKSZÁRD MJV POLGÁRMESTERI HIVATALA KÖZOKTATÁSI,MŰVELŐDÉSI ÉS SPORT OSZTÁLY 7100 Szekszárd, Béla király tér 8. PÉNZÜGYI, SZAKMAI BESZÁMOLÓ A 2012. ÉVRE ÉS FELADATTERV 2013-RA 1 A SZEKSZÁRDI MADRIGÁLKÓRUS

Részletesebben

XIX. ÉVFOLYAM 8. SZÁM 2008. DECEMBER 12. T A R T A L O M SZEMÉLYI RÉSZ

XIX. ÉVFOLYAM 8. SZÁM 2008. DECEMBER 12. T A R T A L O M SZEMÉLYI RÉSZ XIX. ÉVFOLYAM 8. SZÁM 2008. DECEMBER 12. VAS MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTİJE T A R T A L O M SZÁM TÁRGY OLDAL SZEMÉLYI RÉSZ 32/2008. (II. 15.) sz. határozat A megyei önkormányzat által alapított kitüntetı

Részletesebben

É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ

É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ 2015. DECEMBER 31. Január 10-én-én, a Regina Mudi-templom ovis miséjén a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola 3.a osztályos tanulói egy rövid jelenettel szerepeltek.

Részletesebben

2011. június 1-10. Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2011. június 1-10. Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 2011. június 1-10. Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Székelyudvarehely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kedves udvarhelyiek, tisztelt vendégeink! 3 Örömömre szolgál, hogy

Részletesebben

001/1-42/2009. 389, 392-401/2009. sz. határozat 30-31/2009. sz. rendelet

001/1-42/2009. 389, 392-401/2009. sz. határozat 30-31/2009. sz. rendelet Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 001/1-42/2009. 389, 392-401/2009. sz. határozat 30-31/2009. sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

A miniszteri keret 2001. II. negyedévi támogatásai a NKÖM felügyelete alá tartozó intézmények részére 667

A miniszteri keret 2001. II. negyedévi támogatásai a NKÖM felügyelete alá tartozó intézmények részére 667 666 NKA HÍRLEVÉL TARTALOMJEGYZÉK A miniszteri keret 2001. II. negyedévi támogatásai a NKÖM felügyelete alá tartozó intézmények részére 667 A miniszteri keret 2001. II. negyedévi nagyrendezvényi támogatásai

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A PROJEKT ELŐREHADÁSÁRÓL 4. FÉLÉV

BESZÁMOLÓ A PROJEKT ELŐREHADÁSÁRÓL 4. FÉLÉV BESZÁMOLÓ A PROJEKT ELŐREHADÁSÁRÓL 4. FÉLÉV Az iskolai felkészülést, kreatív szabadidős s tevékenységeket biztosító, a gyermek sikeres szocializációját segítő, tanórán kívüli szabadidős programok, kulturális

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület 2008. évi tevékenységéről.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület 2008. évi tevékenységéről. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület 2008. évi tevékenységéről. Tartalomjegyzék: 1. Jogi helyzet 2. Az egyesület számviteli beszámolójának főbb tételei 3. Költségvetési támogatások

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 15-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 15-ei rendes, nyílt ülésére ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 15-ei rendes, nyílt ülésére Hiv. szám: /2015. Tárgy: Javaslat 2016. évi Rendezvénytervek jóváhagyására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. december 1-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. december 1-i ülésére Tárgy: Előkészítette: Tájékoztató a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ 2016. évi terveiről Koszecz Sándor igazgató Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET a 2013 évi éves beszámolóhoz

KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET a 2013 évi éves beszámolóhoz KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET a 2013 évi éves beszámolóhoz Tartalom oldal 1.) A közhasznú tevékenység bemutatása... 1 2.) Közhasznú, kiemelkedően közhasznú jogállású társaság eredmény-kimutatása... 9 3.) A közhasznú

Részletesebben

TURISZTIKAI SZEZONNYITÓ PROGRAM 2015. április 26., vasárnap 10-18.00 Veszprémvölgy, Veszprémi Vár

TURISZTIKAI SZEZONNYITÓ PROGRAM 2015. április 26., vasárnap 10-18.00 Veszprémvölgy, Veszprémi Vár TURISZTIKAI SZEZONNYITÓ PROGRAM 2015. április 26., vasárnap 10-18.00 Veszprémvölgy, Veszprémi Vár Veszprém, e patinás, barátságos, pezsgő egyetemi város a virágnyílással egyidőben vendégváró kapuit is

Részletesebben

XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál. 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584. Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ

XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál. 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584. Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584 Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ A hódmezővásárhelyi kulturális élet egyik nagyszabású rendezvénye

Részletesebben

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2012. ÉVI MARKETINGBESZÁMOLÓJA

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2012. ÉVI MARKETINGBESZÁMOLÓJA A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2012. ÉVI MARKETINGBESZÁMOLÓJA 1 Tartalomjegyzék VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 4 A MAGYAR TURIZMUS ZRT... 8 BELFÖLDI LAKOSSÁGI KOMMUNIKÁCIÓ... 9 ORSZÁGOS TERMÉKALAPÚ KAMPÁNYOK... 10 MÁRCIUSI

Részletesebben

132/2004. (XII. 16.) Kgy. számú határozat

132/2004. (XII. 16.) Kgy. számú határozat Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc 132/2004. (XII. 16.) Kgy. számú határozat Tárgy: A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés kulturális koncepciója A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei

Részletesebben

www.keszthelyklasszfesztival.hu ; info@keszthelyklasszfesztival.hu

www.keszthelyklasszfesztival.hu ; info@keszthelyklasszfesztival.hu Keszthely, a Balaton fővárosa eddig is ismert volt kulturális sokszínűségéről. Ezúttal azonban nemzetközi szintű, egyedülálló komolyzenei programsorozat várja a komolyzene szerelmeseit. A Keszthely-Klassz

Részletesebben

Szakmai beszámoló Adventtől Vízkeresztig Szentendrén 2015

Szakmai beszámoló Adventtől Vízkeresztig Szentendrén 2015 Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága Kulturális Fesztiválok Kollégiuma Pályázó: Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. Új pályázati azonosító: 777107/00713 Szakmai beszámoló Adventtől Vízkeresztig Szentendrén

Részletesebben

1. sz. melléklet A kutatás során kultúra rövidítéssel említett felhívás

1. sz. melléklet A kutatás során kultúra rövidítéssel említett felhívás 1. sz. melléklet 267 1. sz. melléklet A kutatás során kultúra rövidítéssel említett felhívás (Forrás: NKA hírlevél: 2007: 111-113) A KIEMELT KULTURÁLIS ESEMÉNYEK IDEIGLENES KOLLÉGIUM MEGHÍVÁ- SOS PÁLYÁZATI

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város részletes fesztiválismertetője

Pécs Megyei Jogú Város részletes fesztiválismertetője 1. számú melléklet Pécs Megyei Jogú Város részletes fesztiválismertetője 2012 Az alább felsorolt és röviden ismertetett fesztiválok kívánják alkotni annak a városi programportfóliónak az alapját, amely

Részletesebben

ORBÁN ATTILA. KECSETI GABRIELLA textiltervezõ

ORBÁN ATTILA. KECSETI GABRIELLA textiltervezõ F E L H Í V Á S A FÉSZEK önfenntartó, egyre nehezebb pénzügyi helyzetében fordulunk a Klub t a g s á g á h o z, h o g y a z E G Y É N I V Á L L A L K O Z Ó K S Z E M É L Y I JÖVEDELEMADÓ kötelezettségeik

Részletesebben

Lisztomania 2011. Liszt Ferenc a raidingi zseni, aki szupersztárnak született

Lisztomania 2011. Liszt Ferenc a raidingi zseni, aki szupersztárnak született Lisztomania 2011 A burgenlandi jubileumi év programja Budapest, 2010. november 4. Csodagyermek, zongoravirtuóz, a nık kedvence és az európai koncerttermek kiváló mestere: Liszt Ferenc a romantika korának

Részletesebben

Szerencsi Művelődési Központ által benyújtott VIII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL MEGVALÓSÍTÁSA című, 7707/00750 azonosító számú pályázat

Szerencsi Művelődési Központ által benyújtott VIII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL MEGVALÓSÍTÁSA című, 7707/00750 azonosító számú pályázat A Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiumának döntése alapján 8.000.000,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Szerencsi Művelődési Központ által benyújtott

Részletesebben

Szakmai beszámoló a Hol terem a magyar vitéz? közművelődési programok megrendezése az Egri Vár Napján

Szakmai beszámoló a Hol terem a magyar vitéz? közművelődési programok megrendezése az Egri Vár Napján Szakmai beszámoló a Hol terem a magyar vitéz? közművelődési programok megrendezése az Egri Vár Napján Pályázati azonosító: 3607/01092 Az esemény helye: Dobó István Vármúzeum, Eszterházy Károly Főiskola

Részletesebben

Vezetői Beszámoló a Kollégium 2010. évi tevékenységéről

Vezetői Beszámoló a Kollégium 2010. évi tevékenységéről Vezetői Beszámoló a 2010. évi tevékenységéről A az Egyetem oktatási-nevelési céljainak megvalósításában speciális feladatot lát el. Szociális funkciója révén lakhatást biztosít a vidéki hallgatók részére,

Részletesebben

Programajánló. Kobuci Blues Fesztivál Balaton Sound Fesztivál. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

Programajánló. Kobuci Blues Fesztivál Balaton Sound Fesztivál. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál Kobuci Blues Fesztivál Balaton Sound Fesztivál Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál Bajai Halfőző Fesztivál X. Jubileumi Dobfesztivál New Orleans Jazz Fesztivál Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 2. Gönci

Részletesebben

Klaszterfejlesztés a borturizmusban. Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter 2010-2012

Klaszterfejlesztés a borturizmusban. Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter 2010-2012 Klaszterfejlesztés a borturizmusban Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter 2010-2012 Klaszter létrehozásának céljai A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter létrehozásának elsődleges célja az volt, hogy

Részletesebben

Ű Ő É Ö Á Ö. programajánló 2015. december

Ű Ő É Ö Á Ö. programajánló 2015. december Ű Ő É Ö Á Ö programajánló 2015. december mf_debrecen_december.indd 1 2 XXV. Nemzetközi Betlehemes Találkozó 2015. december 11 13. Debrecen XXV. NEMZETKÖZI BETLEHEMES TALÁLKOZÓ A Nemzetközi Betlehemes Találkozó

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Ügyiratszám: P/57/2015. 1 E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. június 4-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a város 2015. évi lekötött és tervezett nyári programjairól Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium MUNKATERVE. a 2014/2015-ös tanévre

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium MUNKATERVE. a 2014/2015-ös tanévre A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium MUNKATERVE a 2014/2015-ös tanévre 1 Csak pontosan, szépen A 2014/2015-ös tanév kiemelt feladatai: Iskolai hajókirándulás megszervezése és lebonyolítása Iskolai

Részletesebben

KECEL VÁROS KÖZÉLETI LAPJA 2013. ÁPRILIS III. ÉVFOLYAM 2. SZÁM

KECEL VÁROS KÖZÉLETI LAPJA 2013. ÁPRILIS III. ÉVFOLYAM 2. SZÁM KECEL VÁROS KÖZÉLETI LAPJA 2013. ÁPRILIS III. ÉVFOLYAM 2. SZÁM A Keceli Hírek internetes változatát megtalálja a www.kecel.hu oldalon. Fizetett hirdetés Újra indul az újság A fontos információk eljutnak

Részletesebben

Vezetői Beszámoló a Kollégium 2014. évi tevékenységéről

Vezetői Beszámoló a Kollégium 2014. évi tevékenységéről igazgató Vezetői Beszámoló a 2014. évi tevékenységéről unk az Egyetem oktatási és nevelési céljainak megvalósításában többrétű feladatot lát el. Lakhatást biztosít a vidéki hallgatók részére, illetve segíti

Részletesebben

Programajánló. XVI. Zalakarosi Bornapok Budavári Palotakoncert MUSTO Katamarán Párbaj. Bereg Barangolás - Kecskesajt Fesztivál Tiszaadonyban

Programajánló. XVI. Zalakarosi Bornapok Budavári Palotakoncert MUSTO Katamarán Párbaj. Bereg Barangolás - Kecskesajt Fesztivál Tiszaadonyban XVI. Zalakarosi Bornapok Budavári Palotakoncert MUSTO Katamarán Párbaj Bereg Barangolás - Kecskesajt Fesztivál Tiszaadonyban VIII. Sárréti Boszorkányfesztivál XXXII. Kösely Kupa Lovasverseny Szatmári Fesztivál:

Részletesebben

Az alábbiakban rövid áttekintést kívánunk adni a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működéséről.

Az alábbiakban rövid áttekintést kívánunk adni a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működéséről. Az alábbiakban rövid áttekintést kívánunk adni a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működéséről. I. Előzmények, taglétszám Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 23/2001. (I.25.) sz. határozatával támogatta a Kábítószerügyi

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa 1. évfolyam 7. szám MAGYARORSZÁGI FALUMEGÚJÍTÁSI DÍJ 2009. PÁLYÁZAT AGRÁREXPO SZÜRETI FESZTIVÁL FENNTARTHATÓ ENGERGIAGAZDÁLKODÁS

Részletesebben

XXII. ÉVFOLYAM 6. SZÁM 2011. SZEPTEMBER 23. T A R T A L O M SZEMÉLYI RÉSZ

XXII. ÉVFOLYAM 6. SZÁM 2011. SZEPTEMBER 23. T A R T A L O M SZEMÉLYI RÉSZ XXII. ÉVFOLYAM 6. SZÁM 2011. SZEPTEMBER 23. VAS MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTİJE T A R T A L O M SZÁM TÁRGY OLDAL SZEMÉLYI RÉSZ 42/2011. (II. 18.) sz. határozat A megyei önkormányzat által alapított kitüntetı

Részletesebben

RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 9322 Rábatamási, Szent István u.47.

RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 9322 Rábatamási, Szent István u.47. RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 9322 Rábatamási, Szent István u.47. OM-azonosító: 030570 1 RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 9322 Rábatamási, Szent István u.47. Telefon: 0696 / 282340 Telefax:

Részletesebben

ZENEISKOLA, ALAPFOKÚ M

ZENEISKOLA, ALAPFOKÚ M PÁLYÁZAT AZ ÁDÁM JENİ ZENEISKOLA, ALAPFOKÚ MŐVÉSZETI ISKOLA INTÉZMÉNYVEZETİI MUNKAKÖRÉRE KÉSZÍTETTE: REGİSNÉ NYIRİ ILDIKÓ SZIGETSZENTMIKLÓS 2013. MÁJUS 24. 1 VEZETİI PROGRAM SZAKMAI HELYZETELEMZÉS Tíz

Részletesebben

Szakmai Beszámoló 1936 óta rendezik meg Izsákon, a helyi speciális szőlőfajtáról elnevezett városi napokat. Olyan rendezvényt kívántak létrehozni, amellyel az ország számára bemutatják mindazt, amit az

Részletesebben

Tájékoztató Hatvan Város Önkormányzata által alapítványok, egyesületek, civil szervezetek szakmai programjaihoz nyújtott 2011. évi támogatásairól

Tájékoztató Hatvan Város Önkormányzata által alapítványok, egyesületek, civil szervezetek szakmai programjaihoz nyújtott 2011. évi támogatásairól Tájékoztató Hatvan Város Önkormányzata által alapítványok, egyesületek, civil szervezetek szakmai programjaihoz nyújtott 2011. évi iról sorsz. célja (ezer Ft-ban) 1. FC Hatvan Egyesület működési támogatás

Részletesebben

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium MUNKATERVE. a 2015/2016-os tanévre

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium MUNKATERVE. a 2015/2016-os tanévre A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium MUNKATERVE a 2015/2016-os tanévre 1 A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium gimnáziumi részének MUNKATERVE a 2015/2016-os tanévre 2

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000 Sikeres pályázatok, látványos, nagyrendezvények, új formák és a - folyamatosan továbbfejl - kapcsolatrendszerre épített, együttm ködéssel megvalósuló munkák éve volt

Részletesebben

TMÁMK hírlevél. Tolna megye kultúrája a világ szeme előtt E G Y Ü T T T O L N A M E G Y E K Ö Z Ö S S É G I M Ű V E L Ő D É S É É R T

TMÁMK hírlevél. Tolna megye kultúrája a világ szeme előtt E G Y Ü T T T O L N A M E G Y E K Ö Z Ö S S É G I M Ű V E L Ő D É S É É R T E G Y Ü T T T O L N A M E G Y E K Ö Z Ö S S É G I M Ű V E L Ő D É S É É R T TMÁMK hírlevél IV. ÉVFOLYAM 3. SZÁM www.tmamk.hu 2 0 1 0. M Á R C I U S Tolna megye kultúrája a világ szeme előtt Intézményünk

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. május l4-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester,

Részletesebben

Ősök Háza Program 2015. 07. 24. 2015. 08. 02. Gyógynövény Szövetség és Terméktanács Interaktív-gyógy-teázó Szőke Szappan

Ősök Háza Program 2015. 07. 24. 2015. 08. 02. Gyógynövény Szövetség és Terméktanács Interaktív-gyógy-teázó Szőke Szappan Program 2015. 07. 24. 2015. 08. 02. 2015. 07. 24. Római Katolikus Templom Kert Színpad Nagyterem Péntek 14.00 Nyitás! Köszöntő, áldás! Illés Sándor atya, Unger Tamás Nyitott Pékség Laci pékkel alpolgármester

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 526/2009.(III.4.) sz. HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 526/2009.(III.4.) sz. HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 526/2009.(III.4.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Helyi termékek és szolgáltatások a turizmusban - Helyi termék mintaprogram a Dél-Dunántúlon

Helyi termékek és szolgáltatások a turizmusban - Helyi termék mintaprogram a Dél-Dunántúlon Helyi termékek és szolgáltatások a turizmusban - Helyi termék mintaprogram a Dél-Dunántúlon Nemes Nikoletta regionális marketing menedzser Magyar Turizmus Zrt. Orfű, 2015. november 15. Helyi termék mintaprogram

Részletesebben

Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület. 10 éves jubileumi kiadvány

Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület. 10 éves jubileumi kiadvány Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület 10 éves jubileumi kiadvány 2013 A Szebb Holnapért Köz - hasz nú Egyesület 2003. októ - ber 20. napján alakult Csepreg városában, amikor is 10 lelkes fiatal elha tározta,

Részletesebben

á ő í á á ó á ó á í ú á ó ú á á í ó á ó á ő í á á á á ó á á ú í ó ú á á ó é á ö é ó ő é é ó á ő ö ö ű é é ö ű é é é ö ó á á á á ó é ő é é é ó é é ő í í é é ö é á á í é é ő ő é í á ó í ö é é é é ó é á ó

Részletesebben

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015.

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015. KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 6000 KECSKEMÉT, DEÁK F. TÉR I. TEL.: +36 76/503-880 KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE 2015. XXX. Kecskeméti

Részletesebben

XXVI. Honti Kulturális Napok 2007

XXVI. Honti Kulturális Napok 2007 6 2007. október HONTI LAPOK XXVI. Honti Kulturális Napok 2007 Talán közhelynek is mondhatjuk, de megkérdőjelezhetetlen igazság: az értékteremtés alapja az élet minden területén a folytonosság vállalása

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. NOVEMBER 26-AI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. NOVEMBER 26-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése 2008. Készült: 2009. június 27. Készítette: Soponyainé Nagy Edit

Közhasznúsági jelentése 2008. Készült: 2009. június 27. Készítette: Soponyainé Nagy Edit A K É K M A D Á R A L A P Í T V Á N Y a b e t e g g y e r m e k e k é r t Közhasznúsági jelentése 2008. Készült: 2009. június 27. Készítette: Soponyainé Nagy Edit 2 a.) Közhasznú egyszerűsített beszámoló

Részletesebben

A KOMLÓSTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015/2016-os tanév munkaterve

A KOMLÓSTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015/2016-os tanév munkaterve A KOMLÓSTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015/2016-os tanév munkaterve KOMLÓSTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERVE 2015/2016 08.31.Tanévnyitó ünnepély /Felelős:2.évf./ Szeptember 09.01.első tanítási nap, szülői értekezlet

Részletesebben

IRODALMI TALÁLKOZÁSOK

IRODALMI TALÁLKOZÁSOK KONCERT KONCERT 9-én, szerdán 11 órakor a színházteremben Szentpéteri Csilla és zenésztársai ingyenes ifjúsági koncertje A matiné hangverseny a legkülönbözőbb műfajokba nyújt betekintést, szabadon barangolva

Részletesebben

EuRégiós Marketingstratégia Régión kívüli szakértői lekérdezések. Kutatási jelentés

EuRégiós Marketingstratégia Régión kívüli szakértői lekérdezések. Kutatási jelentés EuRégiós Marketingstratégia Régión kívüli szakértői lekérdezések Kutatási jelentés Szombathely, 2005 EuRégiós Marketingstratégia Régión kívüli szakértői lekérdezések Kutatási jelentés A WESTPA EU régió

Részletesebben

Turisztikai Fórum 2010. december 20.

Turisztikai Fórum 2010. december 20. Turisztikai Fórum 2010. december 20. Adózott Vendégéjsza vendégéjszaka Vendégszám ka szám szám 2009 25313 73390 47405 2010 25204 78371 45949 IFA adatok 2009-2010 IFA bevétel 2009 15 643 650 Ft 2010 novemberig

Részletesebben

Hajdúsági Nyár 2012. Traktorhúzó Európa Kupa, Ipari és Mezőgazdasági Gépkiállítás és Termékbemutató. 2012. augusztus 8-12.

Hajdúsági Nyár 2012. Traktorhúzó Európa Kupa, Ipari és Mezőgazdasági Gépkiállítás és Termékbemutató. 2012. augusztus 8-12. Hajdúsági Expo Hajdúböszörmény Város Önkormányzata Vidékfejlesztési Minisztérium 2012. augusztus 8-12. Traktorhúzó Európa Kupa, Ipari és Mezőgazdasági Gépkiállítás és Termékbemutató helyszín: Széchenyi

Részletesebben

Szakmai beszámoló a 2015. évi tevékenységeinkről

Szakmai beszámoló a 2015. évi tevékenységeinkről Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány 2120 Dunakeszi, Duna sor 28. Szakmai beszámoló a 2015. évi tevékenységeinkről Készítette: Langmayer Katalin elnök Kuratórium által jóváhagyva 2015. december 22. 1 VÁROSI

Részletesebben

Vezetői Beszámoló a Kollégium 2014. év I. félévi tevékenységéről

Vezetői Beszámoló a Kollégium 2014. év I. félévi tevékenységéről Vezetői Beszámoló a 2014. év I. félévi tevékenységéről ÓBUDAI EGYETEM igazgató unk az Egyetem oktatási és nevelési céljainak megvalósításában többrétű feladatot lát el. Lakhatást biztosít a vidéki hallgatók

Részletesebben

ISTVÁN KIRÁLY ÜNNEPÉN

ISTVÁN KIRÁLY ÜNNEPÉN BALATONAKALI ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA Csodálatosan szép kenyeret sütöttek az asszonyok a délelõtti órákban, a tájházban. Szépen mutatott az ünnepi asztalon és jól vizsgázott felszelés után is A polgármesteri

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Babits Mihály Kulturális Központ. Készítette Halmai-Nagy Róbert Szekszárd, 2016. március 3. Ik.sz.: 208/2016

BESZÁMOLÓ. Babits Mihály Kulturális Központ. Készítette Halmai-Nagy Róbert Szekszárd, 2016. március 3. Ik.sz.: 208/2016 BESZÁMOLÓ Babits Mihály Kulturális Központ 2015 Készítette Halmai-Nagy Róbert Szekszárd, 2016. március 3. Ik.sz.: 208/2016 Tartalom BEVEZETÉS... 4 SZAKMAI PROGRAM 2015... 5 STRATÉGIAI CÉLOK MEGVALÓSULÁSA...

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE IFJÚSÁGI CSOPORT 2012.-ÉVI BESZÁMOLÓ Kapcsolattartó: Kuruczné Panyi Tünde (Ifjúsági csoport vezető) kurucznetundi@c2.hu Cím: 3400 Mezőkövesd, Abkarovits Jenő tér 1.

Részletesebben

A Szekszárdi Waldorf Óvoda, általános Iskola és AMI Munkaterve 2015-2016. tanév

A Szekszárdi Waldorf Óvoda, általános Iskola és AMI Munkaterve 2015-2016. tanév A Szekszárdi Waldorf Óvoda, általános Iskola és AMI Munkaterve 2015-2016. tanév Dátum Tan. nap 2015.08.24 hétfő Tanévnyitó konferencia Intézményi Konferencia 2015.08.25. kedd Tanári Konferencia 2015.08.26.

Részletesebben

Összeállította: Magyar Turizmus Zrt., Kutatási Csoport 1

Összeállította: Magyar Turizmus Zrt., Kutatási Csoport 1 a a a Kedves Olvasók! Ismét tematikus számmal szeretnénk az Önök ismereteit gyarapítani. A Magyar Turizmus Zrt. 2009-re a Kulturális Turizmus Évét hirdette meg, elsôsorban belföldi marketingtevékenységében.

Részletesebben

NEMZETI TURISZTIKAI ADATBÁZIS

NEMZETI TURISZTIKAI ADATBÁZIS NEMZETI TURISZTIKAI ADATBÁZIS A Nemzeti Turisztikai Adatbázis arra hivatott, hogy információt tároljon mindazokról az ország egész területén megtalálható helyszínekről, szolgáltatásokról, amelyek a turisták

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYEK BALATONBOGLÁRON ÁPRILIS - OKTÓBER (A szervezők a műsorváltozatás jogát fenntartják!) www.balatonboglar.hu

2011. ÉVI RENDEZVÉNYEK BALATONBOGLÁRON ÁPRILIS - OKTÓBER (A szervezők a műsorváltozatás jogát fenntartják!) www.balatonboglar.hu MÁRCIUS 18-án (pénteken) 18 órától 19-én (szombaton) 2011. ÉVI RENDEZVÉNYEK BALATONBOGLÁRON ÁPRILIS - OKTÓBER (A szervezők a műsorváltozatás jogát fenntartják!) www.balatonboglar.hu az evangélikus templom

Részletesebben

Zalaegerszeg belváros 2008. május 13-18.

Zalaegerszeg belváros 2008. május 13-18. Zalaegerszeg belváros 2008. május 13-18. BEKÖLTÖZTÜNK! koncertek táncelőadások kiállítások népművészet gasztronómia képzőművészet sportrendezvények színes programok MÁJUS 9. PÉNTEK 21.00 Hangoljunk a Fesztiválra

Részletesebben

Rendőrségi fogadóóra (Duschák Tamás) 3.

Rendőrségi fogadóóra (Duschák Tamás) 3. 2007. január hó XXIII. évfolyam 1. szám A Magyar Kultúra Napja a magyar nyelv tükrében (Összeállította: Borsody István) 1. Tájékoztató a szociális és népjóléti bizottság 2006. évi munkájáról (Mezei Anna)

Részletesebben

Hajdú-Bihar megye és Debrecen a Nemzeti Színházban

Hajdú-Bihar megye és Debrecen a Nemzeti Színházban Aktuális információk: www.nemzetiszinhaz.hu/megyejaras Hajdú-Bihar megye és Debrecen a Nemzeti Színházban VAS ZALA VESZPRÉM SOMOGY BORSOD-ABAÚJ- ZEMPLÉN HEVES JÁSZ-NAGYKUN- SZOLNOK BÉKÉS CSONGRÁD GYÔR-

Részletesebben

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2012. JANUÁR - SZEPTEMBER

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2012. JANUÁR - SZEPTEMBER A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2012. JANUÁR - SZEPTEMBER 1 Tartalomjegyzék VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 A MAGYAR TURIZMUS ZRT.... 6 BELFÖLDI LAKOSSÁGI KOMMUNIKÁCIÓ... 7 ORSZÁGOS TERMÉKALAPÚ KAMPÁNYOK...

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2014. december 17-én 15 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata, 2653

Részletesebben

Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére)

Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére) Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére) Jogszabályi háttér: 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. sz. melléklete Az intézmény neve: Frédéric Chopin Zeneiskola Címe: 2100

Részletesebben

(2016. évi előzetes tervezet)

(2016. évi előzetes tervezet) (2016. évi előzetes tervezet) JANUÁR DÁTUM PROGRAM HELYSZÍN SZERVEZŐK január 1. január 6. január 17. 9:30 január 18. január 19. január 19. Újévi koncert Váci Szimfonikus zenekar koncertje és tűzijáték

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ HÍRLEVÉL

PROGRAMAJÁNLÓ HÍRLEVÉL 1. évfolyam 4. szám 2012. június 14. PROGRAMAJÁNLÓ HÍRLEVÉL RÉGI KONYHÁK ÍZE rendezvény Héhalom 2012. június 23. Falu-LAKODALOM a Juniálison! 16. Hazaváró Juniális Egyházasdengeleg 2012. június 22-23.

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu Számlaszám: 65100118-10016659

Részletesebben

Beszámoló. az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról

Beszámoló. az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról Beszámoló az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról I. Tagsági információk: Tagok száma: 90 fő Aktív tagok száma: 59 fő Testületi tagok száma: 3 fő Nyugdíjas tagok száma: 15 fő Diák tagok száma:

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. augusztus 29-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. augusztus 29-i ülésére Tárgy: Beszámoló a XXXVII. Békés-tarhosi Zenei Napok (BÉTAZEN) rendezvényeiről Előkészítette: Koszecz Sándor igazgató Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ Véleményező Oktatási, Kulturális

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. október 29-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. október 29-i ülésére Tárgy: Beszámoló a XVII. Madzagfalvi Napok rendezvény lebonyolításáról Sorszám: III/2 Előkészítette: Koszecz Sándor igazgató Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ Véleményező

Részletesebben

DÉVAVÁNYA VÁROS 2014. évi RENDEZVÉNY ÉS ÜNNEPSÉGTERVE. Balogh Aranka közművelődési dolgozó. Diósné Ambrus Erzsébet Intézményvezető

DÉVAVÁNYA VÁROS 2014. évi RENDEZVÉNY ÉS ÜNNEPSÉGTERVE. Balogh Aranka közművelődési dolgozó. Diósné Ambrus Erzsébet Intézményvezető DÉVAVÁNYA VÁROS 2014. évi RENDEZVÉNY ÉS ÜNNEPSÉGTERVE Készítette: közművelődési dolgozó Intézményvezető 1 VÁROSI ÜNNEPSÉGTERV IDŐPONT HELYSZÍN ÜNNEPI ALKALOM KÖZREMŰKÖDNEK MÁRCIUS 15. Művelődési Ház 9.00

Részletesebben

Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata

Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata 2008/6 XVIII. évfolyam 6. szám A tartalomból: Jogszabályváltozások Jogszabályfigyelő. 2 Jogértelmezés A helyi önkormányzatok működését érintő jogszabályok véleményezése

Részletesebben

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról 1 Közművelődési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Pf.: 88. Tel./Fax: 88/594-500 E-mail: kulturakenese@invitel.hu www.balatonkenese.hu Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő-

Részletesebben

A GYSEV ZRT. ÉS AZ ÉNYKK ZRT. EGYÜTTMÜKŐDÉSÉBEN AZ ALÁGAZATOK KÖZÖTTI KÖZLEKEDÉSI RENDSZEREK ÖSSZEHANGOLÁSA ÉS FEJLESZTÉSE

A GYSEV ZRT. ÉS AZ ÉNYKK ZRT. EGYÜTTMÜKŐDÉSÉBEN AZ ALÁGAZATOK KÖZÖTTI KÖZLEKEDÉSI RENDSZEREK ÖSSZEHANGOLÁSA ÉS FEJLESZTÉSE A GYSEV ZRT. ÉS AZ ÉNYKK ZRT. EGYÜTTMÜKŐDÉSÉBEN AZ ALÁGAZATOK KÖZÖTTI KÖZLEKEDÉSI RENDSZEREK ÖSSZEHANGOLÁSA ÉS FEJLESZTÉSE KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI KONFERENCIA GYŐR, 2015. MÁRCIUS 2627. Derdák Miklós, üzemeltetési

Részletesebben

TMÁMKhírlevél 2009/JANUÁR ÚJ ÉVBEN ÚJ HELYEN. A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 1. SZÁM SZÍNEK NÉLKÜL RÖVIDEBBEN

TMÁMKhírlevél 2009/JANUÁR ÚJ ÉVBEN ÚJ HELYEN. A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 1. SZÁM SZÍNEK NÉLKÜL RÖVIDEBBEN TMÁMKhírlevél A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 1. SZÁM Sütő Károly: Víziók III. (XX. Amator Artium Tolna Megyei Tárlat a TMÁMK különdíjasa) SZÍNEK NÉLKÜL RÖVIDEBBEN Mikorra Hírlevelünk idei

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 4103-9/2010. 33. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Jobbik

Részletesebben

2016/1. 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.

2016/1. 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. 2016/1 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. Lectori salutem! Minden klubtagunknak kívánunk boldog és sikeres új esztendôt! Az évad elsô felében kevesebb hangversenyt szerveztünk, de a következô hónapokban

Részletesebben

Első Hírlevél a II. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozóról

Első Hírlevél a II. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozóról Első Hírlevél a II. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozóról Minden ember legnemesebb öröme, ha valami olyant cselekedhetik, amelynek tisztaságában nem kételkedik. Sem a cselekedet idején, sem a cselekedet

Részletesebben

Baráti Kör a Művészetért Alapítvány. 9200 Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos u. 4. Tel.: 06-30/9-162-681 www.bkma.hu

Baráti Kör a Művészetért Alapítvány. 9200 Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos u. 4. Tel.: 06-30/9-162-681 www.bkma.hu Baráti Kör a Művészetért Alapítvány 9200 Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos u. 4. Tel.: 06-30/9-162-681 www.bkma.hu BATRÁTI KÖR A MŰVÉSZETÉRT" ALAPÍTVÁNY BESZÁMOLÓJA ÉS KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLETE 2015. év 2

Részletesebben