Balatonfüred Város Önkormányza Képviselő-testületének. 6/2004. (II.27.) rendelete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Balatonfüred Város Önkormányza Képviselő-testületének. 6/2004. (II.27.) rendelete"

Átírás

1 Balatonfüred Város Önkormányza Képviselő-testületének 6/2004. (II.27.) rendelete a fizető parkolás szabályozásáról és a várakozás igénybevételének rendjéről Balatonfüred Város Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló évi I. törvény 15. (3) bekezdésében, valamint a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja: 1. Területi hatály (1) A rendelet hatálya a város közigazgatási területén belül az önkormányzati és PROBIO RT. tulajdonában lévő I. sz. mellékletben szereplő közhasználatra átadott fizetőparkolóként kijelölt várakozóhelyekre, közutakra, továbbá közterületekre terjed ki. 123 (2) Fizetőparkolók azok, amelyeket az 1/1975. (II.5.) KPM-BM. rendelet 7.. (1) bek. e./2. 112/d. ábra szerint: várakozási övezet (zóna) jelzőtáblával és az alatta elhelyezett, a díjfizetési kötelezettségre utaló kiegészítő táblával jelöltek meg. (3) A fizetőparkolók felsorolását és övezeti besorolását a rendelet I. számú melléklete tartalmazza. 456 (4) A fizetőparkoló csak szilárd burkolatú, vagy mechanikailag stabilizált területen jelölhető ki. (5) Fizető parkoló zónák területi kiterjesztése vagy az övezeti besorolás megváltoztatása a Képviselő-testület hatásköre. 2. Tárgyi hatály (1) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi közúti gépjárműre, kivéve a.) a megkülönböztetett jelzéssel ellátott gépjárműveket /mentők, tűzoltóság, rendőrség, orvosi ügyeletet ellátó járművek/, 1 Az (1) bekezdésében meghatározott I. sz. melléklet helyébe az 1/2007. (II. 9.) rendelet I. sz. melléklete lép. A rendelet február 12-én lép hatályba. 2 Az (1) bekezdésében meghatározott I. sz. melléklet helyébe az 1/2008. (II.1.) rendelet I. sz. melléklete lép. A rendelet február 1-én lép hatályba. 3 Az (1) bekezdésében meghatározott I. sz. mellékletet kiegészítette a 19/2008. (V.23.) rendelet 1. -a. A rendelet június 1-én lép hatályba. 4 Módosította a 32/2005.(XII.16) rendelet 1. -sa. A rendelet január 1-én lép hatályba. 5 A (3) bekezdésében meghatározott I. sz. melléklet helyébe az 1/2007. (II. 9.) rendelet I. sz. melléklete lép. A rendelet február 12-én lép hatályba. 6 Az (3) bekezdésében meghatározott I. sz. melléklet helyébe az 1/2008. (II.1.) rendelet I. sz. melléklete lép. A rendelet február 1-én lép hatályba.

2 2 b.) figyelmeztető jelzést használó kommunális szolgáltató gépjárművei, c.) segédmotor-kerékpárokat és kerékpárokat, d.) a 164/95. (XII.27.) Kormányrendelet szerinti engedéllyel rendelkező mozgáskorlátozottak gépjárműveit e.) diplomáciai mentességet élvező személy ilyen jelzéssel ellátott gépjárműveit. 3. Személyi hatály A rendelet személyi hatálya kiterjed a rendeletben megjelölt fizető parkolót igénybe vevő gépjármű üzemben tartójára. Üzembentartó a jármű forgalmi engedélyében bejegyzett tulajdonos vagy üzembentartó, továbbá az, aki a gépjárművet egyéb jogcímen használja. 4. A fizető parkolóhelyek igénybevételének szabályai (1) A fizető parkolóhelyen várakozni az üzemeltetési idő alatt csak díjfizetés ellenében, a KRESZ és jelen rendelet szabályai szerint lehet. (2) A fizető parkolókat jelölő kiegészítő táblán az alábbi információkat kell a külföldiek számára is jól érthető módon lehetőség szerint rajzjelekkel is közölni: - az adott helyen várakozók díjfizetési kötelezettségét; - a díjfizetés módját; - a díjfizetési kötelezettség időbeni hatályát; - a várakozási díj összegét jármű fajtánként; - a pótdíj és bírság összegét; - a nem őrzött parkolókra való utalást; - az üzemeltető nevét és az ügyfélszolgálat címét, telefonszámát. (3) A szolgáltatás a várakozó gépjárművek őrzésére nem terjed ki. (4) Üzemeltetési időn kívül a fizető parkolókban nem kell várakozási díjat fizetni. 5. A díjfizetés módja (1) A várakozási díjat jegyautomata esetében minden megkezdett félórára előre kell megfizetni a szándékolt várakozási időnek megfelelő parkolójegy megváltásával. Sorompós automata esetén az eltelt várakozási időnek megfelelően a kijáratnál kell megfizetni, de óra után a napi üzemidő végéig, sorompós automata esetén is előre kell megfizetni a szándékolt várakozási időnek megfelelő parkoló díjat. Mobil telefonon díjat fizetni az eltelt várakozási időnek megfelelően a meghatározott telefonszámon a várakozás megkezdésekor bejelentkezéssel, befejezésekor kijelentkezésel lehet. (2) Fizető parkolóhelyen a váltható legrövidebb idő 30 perc. A leghosszabb idő automata esetén nincsen korlátozva, sorompó esetén a napi üzemidő vége. (3) Parkolójegyet váltani a parkoló automatáknál készpénzért lehet.

3 3 (4) A parkolási időtartam meghosszabbítása jegyautomata esetén csak új parkolójegy váltásával történhet. (5) Üzemzavar esetén a parkolóhelyhez legközelebb eső üzemelő jegyautomatánál vagy sorompónál, az ellenőrnél váltott jeggyel lehet igénybe venni az adott parkolót. (6) Utólagos fizetés jegyautomatával csak pótdíj ellenében lehetséges. (7) A díjfizetés megtagadása vagy a díjfizetés ellenőrzésének megakadályozása szabálysértési eljárást von maga után. 6. Általános üzemeltetési idők A kiemelt zóna fizető parkolóhelyeinek üzemeltetés ideje január 01. december 31. között minden nap. Az egyéb fizető parkolóhelyek üzemeltetési ideje június 01. augusztus 31. között minden nap. Ha az utolsó üzemnap hétvégére (péntek, szombat) esik, akkor az utolsó nap minden esetben az adott hétvége utolsó napja. A napi üzemórákat az I. sz. melléklet tartalmazza maximált jelleggel, melyet az üzemeltető forgalomhoz igazodóan alkalmaz A fizetőparkoló üzemeltetése (1) A fizető parkolókat a 949 hrsz. alatti parkoló kivételével a PROBIO Zrt. Balatonfüred Város Polgármesterével megkötött (üzemeltetési) szerződésben rögzített szabályok szerint üzemelteti. 10 (2) A fizető parkolókat Balatonfüred Város Képviselő-testülete jelöli ki. (3) Az üzemeltetési idő a Képviselő-testület előzetes engedélyével a nagyobb tömegeket vonzó rendezvények időtartamára kiterjeszthető, illetve csökkenthető. (4) Az üzemeltetési idők megváltozásáról a lakosságot sajtóhirdetéssel, közleménnyel, stb. előzetesen tájékoztatni kell. 8. Várakozási díjak, pótdíjak (1) A parkolásért fizetendő várakozási díjak mértékét maximált jelleggel, valamint a jogosulatlan használatért fizetendő pótdíjak mértékét Balatonfüred Város Képviselő-testülete állapítja meg. (2) A maximált parkolási díjakat és a pótdíj mértékét a rendelet II. sz. melléklete tartalmazza. 7 Módosította az 1/2007. (II. 9.) sz. rendelet 2. -sa. A rendelet február 12-én lép hatályba 8 Az (1) bekezdésében meghatározott I. sz. melléklet helyébe az 1/2008. (II.1.) rendelet I. sz. melléklete lép. A rendelet február 1-én lép hatályba. 9 Módosította az 1/2008. (II.1.) rendelet 2. -sa. A rendelet február 1-én lép hatályba. 10 Módosította a 27/2007. (VIII.04.) sz. rendelet 1. -sa. A rendelet augusztus 6-án lép hatályba

4 4 9.. A díj megfizetésének igazolása (1) A várakozási díj megfizetését érvényes parkolójeggyel kell igazolni. (2) A megváltott jegy a rajta feltüntetett helyre (díjövezetre) és időtartamra érvényes. (3) Az érvényes jegyet a gépjárműben az első szélvédő belső oldalán, kívülről jól látható módon kell elhelyezni, hogy az érvényességéről az ellenőr meg tudjon bizonyosodni. A parkolójegyet a parkolás megkezdését követően haladéktalanul meg kell váltani az igénybevevőnek Díjmentességek (1) A fizetőparkolóban díjmentesen várakozhat: a.) korlátlan ideig: a megkülönböztetett fény- és hangjelző készülékkel felszerelt, vagy az azt használó gépjármű, b.) szolgálatának ellátása idejére: - Balatonfüred Város Polgármesteri Hivatal gépjárművei; - a fizető parkolóhelyek működtetésében résztvevő szervezetek által üzemeltetett gépjármű, c.) a közérdekből történő veszély-, illetve hibaelhárítás végett várakozó gépjármű. d.) Balatonfüred Város Polgármestere a rendező szerv kérelmére eseti jelleggel, egyedi elbírálás alapján, a várost érintő rendezvények esetén, díjmentesítésre, illetve csoportos fizetésre is rendelkezhet. Ennek keretében a Polgármesteri Hivatal az érintett parkolóra, és az érintett rendezvény idejére érvényesített, nyilvántartott parkolási engedélyt ad ki, melyről az üzemeltetőt előzetesen értesíti Lakossági kedvezmények (1) Az a gépjármű-tulajdonos vagy üzembentartó, aki bizonyítható módon nem tudja megoldani ingatlanán belül a saját gépjárműve tárolását, kérelmére, egyedi elbírálás alapján egy db 5,50 m-nél nem hosszabb gépjárművét lakásához közeli fizető parkoló(k)ban ingyenesen és időkorlátozás nélkül elhelyezheti. (2) Az ingyenes használatra jogosító éves bérletet az üzemeltető a kedvezményezett kérésére a bérlet előállítási költségeinek megtérítése ellenében állítja ki. (3) A lakossági kedvezményt a tulajdonos vagy üzembentartó állandó lakcíme alapján kell elbírálni. Az érvényes személyi igazolványban (lakcím igazolványban) és forgalmi engedélyben a tulajdonos (vagy üzembentartó) állandó lakcímének meg kell egyeznie. (4) Az ingyenes használatra jogosító bérlet a gépjárműre (rendszámra), a bérleten feltűntetett parkoló(k)ra és évre érvényes. (5) Az ingyenes használatra jogosító bérletet évenként meg kell újítani. (6) Ha a kedvezményezett lakóhelye, illetve a gépjármű tulajdonosa vagy üzembentartója az érvényességi időszak alatt megváltozik, akkor 8 munkanapon belül vissza kell szolgáltatnia az ingyenes használatra jogosító bérletét. 11 Módosította az 1/2008. (II.1.) rendelet 3. -sa. A rendelet február 1-én lép hatályba.

5 Parkolómatricák, bérletek (1) Balatonfüredi állandó lakos lakossági parkoló bérletet vásárolhat a rendelet II. sz. mellékletében meghatározott áron. (2) A lakossági parkoló bérlet vásárlására kizárólag csak az a balatonfüredi állandó lakóhelyű állampolgár jogosult, aki a forgalmi engedély szerint a magángépjármű tulajdonosa, és befizette a gépjármű utáni súlyadót. Lakossági parkoló bérlet gépjárművenként és évenként jár. (Fentieket a vásárlásánál hitelt érdemlően igazolni kell a személyi igazolvánnyal és forgalmi engedéllyel.) (3) A lakossági parkoló bérletet igénybe vevő állandó balatonfüredi lakosról a Polgármesteri Hivatal nyilvántartást vezet. (4) A parkoló bérlet az Esterházy strandi, Blaha utcai, Kisfaludy utcai, valamint a 949 hrsz. alatti parkolókban nem érvényes. A Zákonyi utcai parkolókban a lakossági bérlet naponta óra között nem érvényes (5) A balatonfüredi lakóhellyel rendelkező természetes személyeken kívül bármely természetes személy, jogi személyiséggel rendelkező és nem rendelkező szervezet jogosult a parkoló bérleteket a II. sz. mellékletben meghatározott áron megvásárolni. 14 (6) A közüzemi szolgáltatók, hatóságok, intézmények, háziorvosok parkolón történő áthaladásához indokolt várakozáshoz, nyilvántartott - rendszámra szóló - technikai bérletet ad ki üzemeltető, kérelem és egyedi elbírálás alapján. (7) Az idegenforgalom számára június 1. és augusztus 31. között, heti (a vásárlás időpontjától a 7. nap órájáig) érvényességű turista bérletet ad ki az üzemeltető. A turista bérletet a II. sz. mellékletben meghatározott áron lehet megvásárolni (8) A turista bérlet a Blaha L. utcai, Kisfaludy utcai, valamint a 949 hrsz. alatti parkolókban nem érvényes. 13. Ellenőrzés, szankcionálás, pótdíj fizetés (1) A fizető parkolóhelyek szabályszerű igénybevételét és a parkolási díj megfizetését az üzemeltető ellenőre bármikor jogosult ellenőrizni, és a pótdíjakat beszedni. Sorompós automatánál a kijárathoz jegy nélkül érkezők a napi üzemkezdettől számított díjat kötelesek fizetni. (2) A jogosulatlan használatért a rendelet II. sz. mellékletében meghatározott pótdíjat kell fizetni. 18 Jogosulatlan használatnak minősül a parkolóhely igénybevétele - jegyautomata esetén: 12 Módosította a 32/2005.(XII.16.) rendelet 3. -sa. A rendelet január 1-én lép hatályba. Módosította a 27/2007. (VIII.04.) sz. rendelet 2. -sa. A rendelet augusztus 6-án lép hatályba 13 Módosította a 1/2009.(II.10.) rendelet 1. -sa. A rendelet február 10-én lép hatályba 14 A (5) bekezdésében meghatározott II. sz. melléklet helyébe az 1/2009. (II. 10.) rendelet II. sz. melléklete lép. A rendelet február 10-én lép hatályba. 15 Módosította a 1/2009.(II.10.) rendelet 3. -sa. A rendelet február 10-én lép hatályba 16 Módosította a 14/2009.(IV.1.) rendelet 1. -sa (1) bekezdés. A rendelet április 1-én lép hatályba 17 A 14/2009. (IV. 1.) rendelet 1. (2) bekezdésével egészül ki. A rendelet április 1-én lép hatályba 18 A (2) bekezdésében meghatározott II. sz. melléklet helyébe az 1/2007. (II. 9.) rendelet II. sz. melléklete lép. A rendelet február 12-én lép hatályba.

6 6 a.) utólagos fizetés esetén (érvényes parkolójegy hiányában) a parkolóhely igénybevétele; b.) előre megfizetett várakozási idő elteltével a parkolóhely további díjfizetés nélküli igénybevétele; c.) ha érvényes parkolójegy vagy bérlet nincs a gépkocsiban jól látható módon elhelyezve; d.) ha a gépjármű szabálytalanul parkol. - sorompó automata esetén: a.) a parkolóhely díjfizetés nélküli igénybevétele kivéve az (1) bek. szerint, b.) ha a gépjármű szabálytalanul parkol. (3) Jogosulatlan használat esetén a pótdíjfizetési felszólítást és csekket a gépkocsi szélvédőjére kell helyezni. (4) A fizetési felszólításon a szabálytalanság tényét, helyét, időpontját, a gépkocsi rendszámát, valamint a pótdíj megfizetésére vonatkozó összes tudnivalót fel kell tüntetni. (5) A pótdíjat későbbi fizetés esetén csekken, vagy nyitvatartási időben az üzemeltető ügyfélszolgálati irodájában, készpénzben kell megfizetni. (6) Amennyiben a pótdíjfizetési kötelezettségnek a jogosulatlan használó 15 naptári napon belül, illetve az üzemeltető ismételt írásbeli fizetési felszólítására annak kézhezvételétől számított 15 naptári napon belül nem tesz eleget, úgy polgári peres úton érvényesíti követelését az üzemeltető. (7) Ha a vezető személye nem állapítható meg, a pótdíj fizetésére a gépjármű forgalmi engedélyébe bejegyzett tulajdonos köteles. 14. Szabálysértések (1) Szabálysértést követ el és Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható az, aki a fizető parkolóban: a.) a megváltott jegyet nem az azon szereplő díjövezetben használja; b.) a parkoló bérlettel bármilyen módon visszaél; c.) a megváltott jegyet nem helyezi el a gépkocsiban a rendelet 9. (3) bekezdés szerint, illetve ellenőrzéskor az arra jogosult személynek nem mutatja meg. 15. Értelmező rendelkezések E rendelet alkalmazása szempontjából: - Gépjármű: olyan jármű, amelyet beépített erőgép hajt. - Megkülönböztető jelzést adó készülék: a gépjárműre szerelt rögzített vagy mozgatható üzemmódú (mobil) villogó kék fényjelzést adó készülék és sziréna, vagy váltakozó hangmagasságú hangjelzést adó készülék ( pl.: mentőautóra, tűzoltóautóra, rendőrség gépjárműveire szerelt készülék, stb.). - Közérdekből történő veszélyelhárítás: az emberi életet, a testi épséget, az egészséget, a vagyoni javakat, az emberi környezetet közvetlenül fenyegető veszély elhárítása, a kármentés, a közbiztonság, a nemzetbiztonság és belső rend védelme. 16. (1) A rendelet hatálybalépésének időpontja: március 1. (2) Ezzel egyidejűleg a fizető parkolás szabályozásáról és a várakozás igénybevételének rendjéről szóló 14/2001. (IV.26.) Kr. számú és az azt módosító 2/2002. (I.31.) Kr.sz.,

7 7 10/2002. (IV.25.) Kr. sz., 12/2002. (V.30.) Kr. sz., valamint a 3/2003. (II.27.) Kr. sz rendeleteket hatályon kívül helyezi. Balatonfüred, február 26. Dr. Bóka István polgármester Dr. Tárnoki Richárd jegyző Kihirdetve: február 27. Dr. Tárnoki Richárd jegyző Egységes szerkezetbe foglalva: július 8..

8 8 I. sz. melléklet S.szám Parkolók helye, megnevezése Övezet Legrövidebb parkolási idő (perc) Maximált fizető időszak 1. Eszterházy strand parkoló I Zákonyi F. úti parkoló (hrsz. 96/2) I Galéria disco előtti parkoló (96/1 I hrsz.-ú ingatlanon) /2 hrsz.-ú szegélymenti I a. Blaha-Kisfaludy utcai parkoló kiemelt ( /1) VI.1. VIII. 31. között 5. b. Blaha-Kisfaludy utcai parkoló kiemelt ( /1) IX. 1. V. 31. között 6. Szabadság úti parkoló (332 hrsz..) I Honvéd u. szegélymenti (107 hrsz.) II Csokonai u. szegélymenti (149 hrsz.) II Zsigmond u. 1. szegélymenti (163 II hrsz.) 10. Huray u. díjmentes Borsos M. u. díjmentes Kisfaludy strandi parkoló díjmentes hrsz. alatti szegélymenti parkoló I hrsz. alatti parkoló övezet II

9 II. sz. melléklet a 6/2004. (II.27.) sz. rendelethez Az árak az ÁFÁ-t tartalmazzák. (1) Parkolási díjosztályok és díjak: A parkolási díjak szempontjából a közúti járműveket az alábbi két díjosztály egyikébe kell sorolni. A díjosztály Az 5,50 m-nél nem hosszabb gépjárművek és rendszámos motorkerékpárok. B díjosztály Egyéb 5,50 m-nél hosszabb, vagy kg összsúlyt meghaladó járművek. Maximált díjtételek Díjövezet A díjosztály B díjosztály Kiemelt VI. 1. VIII. 31. között 400,- Ft/óra 1.400,- Ft/óra Kiemelt IX. 1. V. 31. között 200,- Ft/óra 1.400,- Ft/óra I. * 200,- Ft/óra 1.400,- Ft/óra 1.400,- Ft/nap II. 100,- Ft/óra 1.000,- Ft/nap * Az Eszterházy strand előtti parkolóban, a Kiemelt zónában, valamint a B díjosztályban jegyautomatás parkolóban napidíj nincs ,- Ft/nap 1.000,- Ft/óra 4.000,- Ft/nap (2) Éves parkoló bérletek: 12. (1) szerint a lakossági bérletek ára: Ft/év 12 (7) szerint a turista bérlet ára: Ft/hét/db 11. (2) szerint az előállítási költségtérítés: 500 Ft 12. (2) szerint a parkoló egyéb bérletek ára: Megnevezés I. díjövezet II. díjövezet Rendszámra szóló bérlet Ft/év Ft/év Átruházható bérlet Ft/év Ft/év Rendszámra szóló általános bérlet Ft/év Átruházható általános bérlet Ft/év Cseredíj 500 Ft/alkalom 12. (4) szerint a parkoló bérleti díja: - zárszerkezettel ellátott parkolóhely bérleti díja: Ft/év - felfestéssel megjelölt parkolóhely bérleti díja: Ft/év (3) Pótdíjak: A díjosztály B díjosztály 13. (2) a.) Ft Ft 13. (2) b.) 19 Módosította az 1/2007.(II. 9.) rendelet 1. -sa. A rendelet február 12-én lép hatályba. A rendelet I. sz. mellékletét 13. ponttal kiegészítette a 27/2007. (VIII.04.) sz. rendelet 3. -sa. A rendelet augusztus 6-án lép hatályba 20 Módosította az 1/2008. (II.1.) rendelet 1. -sa. A rendelet február 1-én lép hatályba. 21 A rendelet I. sz. mellékletét 14. ponttal kiegészítette a 19/2008. (V.23.) sz. rendelet 1. -sa. A rendelet június 1-én lép hatályba.

10 10 - ha az érvényesség 1 órán belül jár le: Ft Ft - ha az érvénytelenség az 1 órát meghaladta: Ft Ft 13. (2) c.) Ft (2) d.) Ft Ft 13. (6): A pótdíjfizetési kötelezettség 30 napon túli mulasztása esetén: pótdíj minden felszólításkor Ft-tal emelkedik. 22 Módosította az 1/2009. (II.10.) rendelet 3. -sa. A rendelet február 10-én lép hatályba.

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2010. (VI. 21.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2010. (VI. 21.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2010. (VI. 21.) önkormányzati rendelete a parkolás szabályozásáról és a várakozás igénybevételének rendjéről Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 44/2011. (X. 28.) önkormányzati rendelete. a fizető parkolási rendszerről

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 44/2011. (X. 28.) önkormányzati rendelete. a fizető parkolási rendszerről Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testületének 44/2011. (X. 28.) önkormányzati rendelete a fizető parkolási rendszerről Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete a fizető parkolási

Részletesebben

11/2001. (III. 29.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselőtestületének

11/2001. (III. 29.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2001. (III. 29.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendelete 1 Szentgotthárd Város Önkormányzatának a parkolási rendszerről és a fizetőparkolók működésének és igénybevételének

Részletesebben

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről 1. oldal 17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1 Szolnok város helyi parkolási rendjéről Egységes szerkezetbe foglalva a 26/2001. (VI.18.), a 28/2001. (VIII.1.), a 45/2001. (XII.27.) KR. sz. és

Részletesebben

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről 1. oldal 17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1 Szolnok város helyi parkolási rendjéről Egységes szerkezetbe foglalva a 26/2001. (VI.18.), a 28/2001. (VIII.1.), a 45/2001. (XII.27.) KR. sz. és

Részletesebben

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről 1. oldal 17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1 Szolnok város helyi parkolási rendjéről Egységes szerkezetbe foglalva a 26/2001. (VI.18.), a 28/2001. (VIII.1.), a 45/2001. (XII.27.) KR. sz. és

Részletesebben

1/2008. (I. 28.) Önkormányzati Rendelete

1/2008. (I. 28.) Önkormányzati Rendelete 1/2008. (I. 28.) Önkormányzati Rendelete a fizetı parkolás rendjérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a közúti közlekedésrıl szóló 1988. évi I. törvény 15. (3) bekezdésben, valamint a

Részletesebben

SAND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2003. (04. 30.) Kt. számú RENDELETE. a közterületek használatáról

SAND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2003. (04. 30.) Kt. számú RENDELETE. a közterületek használatáról SAND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2003. (04. 30.) Kt. számú RENDELETE a közterületek használatáról Egységes szerkezetbe foglalva a 6/2006. (II.16.) számú rendelet módosítással A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Területi hatály. Tárgyi hatály

Területi hatály. Tárgyi hatály TARTALOM Területi hatály... 2 Tárgyi hatály... 2 Személyi hatály... 3 A fizető parkolóhelyek igénybevételének szabályai... 3 A fizető parkolók üzemeltetése... 3 Általános üzemeltetési idők... 4 Várakozási

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA

EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA Zagyvaszántói Önkormányzat 15/2004. (IV.30.) rendelete a közterület használatról és a közterület-használati díjakról a 10/2005.(IX.29.), a 11/2008.(VIII.28.), a 13/2008.(X.30.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 22-én 14.00 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Sóvágó László polgármester, Harsányi

Részletesebben

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 20/1993. (V. 24.) Kr. számú rendelete a fizető várakozóhelyek használatának szabályozásáról

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 20/1993. (V. 24.) Kr. számú rendelete a fizető várakozóhelyek használatának szabályozásáról DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 20/1993. (V. 24.) Kr. számú rendelete a fizető várakozóhelyek használatának szabályozásáról Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az 1990.

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 2. Értelmező rendelkezések

1. Általános rendelkezések. 2. Értelmező rendelkezések Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 8/2011. (II.17.) önkormányzati rendelete a közterületi várakozóhelyek kijelöléséről és használatának szabályozásáról (egységes szerkezetben a 24/2011.(IV.28.),

Részletesebben

ENYING VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1999. (V. 10.) SZ. RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL

ENYING VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1999. (V. 10.) SZ. RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL Egységes szerkezetben az 5/2015. (III. 26.) önkormányzati rendelettel bezárólag ENYING VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1999. (V. 10.) SZ. RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL Enying Város

Részletesebben

Szentes Város Polgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300

Szentes Város Polgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 1 Szentes Város Polgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ikt.sz.: 07 1451/2007. Témafelelõs: Cseuz András Tárgy: Szentes város területén fizetõ, kijelölt gépjármû várakozóhelyek létesítése.

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Kaposmérő Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2004.(V.1.) r e n d e l e t e a közterület használatáról (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 26/2004.(XII.1.), az 5/2008. (VII.1.), 8/2008.(VIII.28.),

Részletesebben

Nagymaros Város Önkormányzatának. 7/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete

Nagymaros Város Önkormányzatának. 7/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete Nagymaros Város Önkormányzatának 7/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete a fizető parkolási rendszerről Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény

Részletesebben

55/2009. (X. 16.) IRM rendelet

55/2009. (X. 16.) IRM rendelet 55/2009. (X. 16.) IRM rendelet a kerékbilincs közterület-felügyelet általi alkalmazására, a járművek elszállítására, valamint a felmerült költségekre vonatkozó szabályokról A közterület-felügyeletről szóló

Részletesebben

Értelmez rendelkezések 2.

Értelmez rendelkezések 2. Harkány Város Önkormányzata Képvisel -testületének 11/2015. (IV.09.) számú rendelete egységes szerkezetben a 19/2015.(VI. 19.) számú módosítással a fizet parkolóhelyek m ködtetésér l Harkány Város Képvisel

Részletesebben

Mátramindszent Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2007.(VI.21.) számú rendelete a közterület használatáról. (Egységes szerkezetbe)

Mátramindszent Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2007.(VI.21.) számú rendelete a közterület használatáról. (Egységes szerkezetbe) Mátramindszent Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2007.(VI.21.) számú rendelete a közterület használatáról. (Egységes szerkezetbe) A Mátramindszent Önkormányzat Képviselő-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya 1.

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya 1. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Újudvar község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(IX.8.) számú rendelete a közterületek használatáról

Újudvar község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(IX.8.) számú rendelete a közterületek használatáról Újudvar község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(IX.8.) számú rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő- testületének 10/2010. (IV.29.) rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő- testületének 10/2010. (IV.29.) rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő- testületének 10/2010. (IV.29.) rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2014 (V.27.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések

Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2014 (V.27.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2014 (V.27.) önkormányzati rendelete közterületen lévő reklámok, reklámberendezések és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 58/2002. (2003. IV. 1.) számú. r e n d e l e t e. kapcsolatos szabályokról

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 58/2002. (2003. IV. 1.) számú. r e n d e l e t e. kapcsolatos szabályokról NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 58/2002. (2003. IV. 1.) számú r e n d e l e t e a város területén a kerékbilincs alkalmazásával és a járművek elszállításával kapcsolatos szabályokról Nyíregyháza

Részletesebben

(egységes szerkezetben a 31/2012. (XI.30.), az 1/2013. (I.31.) és a 14/2013. (VI.27.) számú önkormányzati rendelettel)

(egységes szerkezetben a 31/2012. (XI.30.), az 1/2013. (I.31.) és a 14/2013. (VI.27.) számú önkormányzati rendelettel) Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2012. (VII.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú utakon a tehergépjárművek közlekedésének súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. augusztus 26-i ülésére.

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. augusztus 26-i ülésére. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. augusztus 26-i ülésére. Tárgy: A fizetőparkolókról szóló rendelet módosítása Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület júniusi ülésén foglalkozott

Részletesebben

Szendrő Város Önkormányzatának 6/2008. (VI. 25.) számú rendelete a közterület használatáról, védelméről és a közterület-használat díjáról.

Szendrő Város Önkormányzatának 6/2008. (VI. 25.) számú rendelete a közterület használatáról, védelméről és a közterület-használat díjáról. Szendrő Város Önkormányzatának 6/2008. (VI. 25.) számú rendelete a közterület használatáról, védelméről és a közterület-használat díjáról. Szendrő Város Önkormányzatának képviselőtestülete A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

XVII. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 2007. OKTÓBER MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK

XVII. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 2007. OKTÓBER MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK XVII. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 2007. OKTÓBER MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK K Ö Z L Ö N Y E AZ ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA 7.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI

Részletesebben

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2003. (II.20.) önkormányzati rendelete 1 A helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a településtisztaság egyes kérdéseiről és a közszolgáltatás

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 43/2004. (XII. 20.) számú r e n d e l e t e

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 43/2004. (XII. 20.) számú r e n d e l e t e Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének 43/2004. (XII. 20.) számú r e n d e l e t e a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról Hajdúsámson Város Önkormányzata

Részletesebben

Nyergesújfalu Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12 / 2004.( VII.1.) rendelete a közterületek használatáról

Nyergesújfalu Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12 / 2004.( VII.1.) rendelete a közterületek használatáról Nyergesújfalu Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12 / 2004.( VII.1.) rendelete a közterületek használatáról Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet

30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 13/2004. (IV.30.) rendelete. Balatonfüred város környezetvédelméről

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 13/2004. (IV.30.) rendelete. Balatonfüred város környezetvédelméről Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004. (IV.30.) rendelete Balatonfüred város környezetvédelméről Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

Paks Város Önkormányzatának 29/2009.(XII. 23.) számú rendelete

Paks Város Önkormányzatának 29/2009.(XII. 23.) számú rendelete Paks Város Önkormányzatának 29/2009.(XII. 23.) számú rendelete a város gépjármű elhelyezési feltételeinek elősegítéséről, valamint a várakozóhelyek igénybevételének feltételeiről * (Egységes szerkezetben)

Részletesebben

Monoszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2007. (XII.20.) r e n d e l e t e. a háztartási hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Monoszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2007. (XII.20.) r e n d e l e t e. a háztartási hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Monoszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2007. (XII.20.) r e n d e l e t e a háztartási hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Kihirdetve: 2007. december 20. S ó l y o m Béláné körjegyző

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 23/2003. (XI. 21.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 23/2003. (XI. 21.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 Hatályos: 2013. augusztus 16-tól MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 23/2003. (XI. 21.) Ö N

Részletesebben

I. Fejezet. 1.A rendelet hatálya

I. Fejezet. 1.A rendelet hatálya Kisbér Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 3/2012.(II.9.) rendelete a járművek parkoló-és tárolóhelyei kialakításáról, használatáról, a parkolóhelyek megváltásáról Kisbér Város Önkormányzatának

Részletesebben

KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2003. (12.17.) Kt. számú rendelete a közterületek használatáról egységes szerkezetben

KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2003. (12.17.) Kt. számú rendelete a közterületek használatáról egységes szerkezetben KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2003. (12.17.) Kt. számú rendelete a közterületek használatáról egységes szerkezetben A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet területi hatálya Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területére

A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet területi hatálya Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területére Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 46 /1997.(09.25) számú rendelete a települési folyékony kommunális hulladék ideiglenes elhelyezéséről, gyűjtéséről, elszállításáról, ártalommentes végleges elhelyezéséről

Részletesebben

Felsőpakony Község Önkormányzatának 8/2008. (X. 29.) számú rendelete a közterületek használatáról és használatuk rendjéről.

Felsőpakony Község Önkormányzatának 8/2008. (X. 29.) számú rendelete a közterületek használatáról és használatuk rendjéről. Felsőpakony Község Önkormányzatának 8/2008. (X. 29.) számú rendelete a közterületek használatáról és használatuk rendjéről. Felsőpakony Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

Ásotthalom Község Jegyző jétő l 7/2008. Témafelelős: Dr. Karsai Éva Véleményező Bizottság: PTB, TVMB Ikt.szám: 1134/2008.

Ásotthalom Község Jegyző jétő l 7/2008. Témafelelős: Dr. Karsai Éva Véleményező Bizottság: PTB, TVMB Ikt.szám: 1134/2008. Ásotthalom Község Jegyző jétő l 7/2008. Témafelelős: Dr. Karsai Éva Véleményező Bizottság: PTB, TVMB Ikt.szám: 1134/2008. Tárgy: A közterület használatáról szóló rendelet megalkotása Melléklet: 1 pl. Rendelet-tervezet

Részletesebben

a közterületek használatáról

a közterületek használatáról BIRI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 4/2004. (III.01.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Étv.)

Részletesebben

Adásztevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013. (X.22.) önkormányzati rendelete a közterület használatról

Adásztevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013. (X.22.) önkormányzati rendelete a közterület használatról Adásztevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013. (X.22.) önkormányzati rendelete a közterület használatról 2 Adásztevel Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések

I. FEJEZET. Általános rendelkezések Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének a 22/2001. (VI.27.) és 41/2001. (XI.27.) rendelettel módosított 6/2001. (II. 27.) rendelete a II. kerület közterületein a járművel várakozás

Részletesebben

(3) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed a (4) bekezdésben foglalt kivétellel minden közterületen szabálytalanul elhelyezett járműre.

(3) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed a (4) bekezdésben foglalt kivétellel minden közterületen szabálytalanul elhelyezett járműre. DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 52/2008. (XII. 22.) rendelete Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében,

Részletesebben

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének../2015. (...) önkormányzati rendelete A közterületek használatának rendjéről

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének../2015. (...) önkormányzati rendelete A közterületek használatának rendjéről Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének../2015. (....) önkormányzati rendelete A közterületek használatának rendjéről Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Hétvégi Ingatlan Tulajdonosok Hírlevele!

Hétvégi Ingatlan Tulajdonosok Hírlevele! Hétvégi Ingatlan Tulajdonosok Hírlevele! Hasznos információk és tájékoztató. Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2012. évre vonatkozóan az Önkormányzat Képviselő-testülete a kommunális adó mértékét nem módosította

Részletesebben

Zsámbék Város Képviselő-testületének. 22/2011. (X.14.) számú önkormányzati R E N D E L E T E

Zsámbék Város Képviselő-testületének. 22/2011. (X.14.) számú önkormányzati R E N D E L E T E Zsámbék Város Képviselő-testületének 22/2011. (X.14.) számú önkormányzati R E N D E L E T E a közterületek használatának rendjéről és a közterület-használati díjakról Zsámbék Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 9/2008. (XI. 28.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL

PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 9/2008. (XI. 28.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2008. (XI. 28.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő anyakönyvi esemény engedélyezésének szabályai

1. A rendelet hatálya. 2. A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő anyakönyvi esemény engedélyezésének szabályai Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2012. (III.2.) ÖK. rendelete a házasságkötések és a bejegyzett élettársi kapcsolatok egyes szabályairól és szolgáltatási díjairól Ócsa Város Önkormányzat

Részletesebben

Magyarszerdahelyi Önkormányzati Képviselőtestület 4/1991. számú rendelete. Közterületek védelméről, közterület használati díj megállapításáról

Magyarszerdahelyi Önkormányzati Képviselőtestület 4/1991. számú rendelete. Közterületek védelméről, közterület használati díj megállapításáról Magyarszerdahelyi Önkormányzati Képviselőtestület 4/1991. számú rendelete Közterületek védelméről, közterület használati díj megállapításáról I. Fejezet 1.. Rendelet hatálya /1/ Területi hatálya: Az ingatlannyilvántartásban

Részletesebben

Alsópetény Község Önkormányzatának. A közterület használatáról. szóló 11/2009.(XI.26.) számú rendelettel módosított - 6/2008. (VI.25.

Alsópetény Község Önkormányzatának. A közterület használatáról. szóló 11/2009.(XI.26.) számú rendelettel módosított - 6/2008. (VI.25. Alsópetény Község Önkormányzatának A közterület használatáról szóló 11/2009.(XI.26.) számú rendelettel módosított - 6/2008. (VI.25.) rendelete /egységes szerkezet/ Alsópetény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének többször módosított 50/2004. (XII.03.) sz. önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének többször módosított 50/2004. (XII.03.) sz. önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének többször módosított 50/2004. (XII.03.) sz. önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselõ-testületének. 14/2008.(IV.16.) rendelete. a közterületek használatáról

Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselõ-testületének. 14/2008.(IV.16.) rendelete. a közterületek használatáról Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselõ-testületének 14/2008.(IV.16.) rendelete a közterületek használatáról Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselõ-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. A közterület használata és a közterület-használati hozzájárulás

1. A rendelet hatálya. 2. A közterület használata és a közterület-használati hozzájárulás Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19./2000. (IX. 12.) sz. Rendelete A helyi közterületek használatáról és a közterületek rendjéről (módosítva a 9./2008. (VI. 10.) és a 16/2010. (IX. 15.)

Részletesebben

20/2006. (XII. 20.) Kt. rendelete 1. a közterület használatáról és az üzemképtelen járművek elhelyezésének rendjéről

20/2006. (XII. 20.) Kt. rendelete 1. a közterület használatáról és az üzemképtelen járművek elhelyezésének rendjéről UZSA TELEPÜLÉS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2006. (XII. 20.) Kt. rendelete 1 a közterület használatáról és az üzemképtelen járművek elhelyezésének rendjéről Uzsa Település Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/1999. (II.25.) rendelete

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/1999. (II.25.) rendelete Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/1999. (II.25.) rendelete az önkormányzati tulajdonú víziközmű által biztosított szennyvízelvezetés, szennyvíztisztítás- és kezelés díjáról Balatonfüred

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzat képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E a közterület eltérő használatáról és a használat díjának meghatározásáról A Mezőkövesd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/2004. (XII.03.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról 1

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/2004. (XII.03.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/2004. (XII.03.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

I. fejezet Közterületek használata

I. fejezet Közterületek használata Sásd Város Önkormányzata 4/2009.(III.27.) önkormányzati rendelete a közterületek rendjéről és a köztisztaságról 1 Sásd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16.

Részletesebben

Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2005. (XII. 21. számú rendelete a vásárokról és a piacokról 1

Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2005. (XII. 21. számú rendelete a vásárokról és a piacokról 1 Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2005. (XII. 21. számú rendelete a vásárokról és a piacokról 1 Martonvásár Város Képviselőtestülete az 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 31/2001. (VI. 01.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 31/2001. (VI. 01.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 31/2001. (VI. 01.) számú r e n d e l e t e a közterületek használatának, valamint a közutak nem közlekedési célú igénybevétele engedélyezésével kapcsolatos eljárásokról

Részletesebben

Tóalmás község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2008.(IX.29.) rendelete a helyi adókról. I. fejezet. Általános rendelkezések.

Tóalmás község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2008.(IX.29.) rendelete a helyi adókról. I. fejezet. Általános rendelkezések. 1 Tóalmás község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2008.(IX.29.) rendelete a helyi adókról Tóalmás község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testülete. 7/2005. (II. 28.) számú r e n d e l e t e

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testülete. 7/2005. (II. 28.) számú r e n d e l e t e Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2005. (II. 28.) számú r e n d e l e t e a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról és a köztisztaság fenntartásáról

Részletesebben

Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének /. (...) rendelete

Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének /. (...) rendelete Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének /. (....) rendelete a közterület-használat, és a helyi közút nem közlekedési célú igénybevételének szabályairól Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről Albertirsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

I. A rendelet hatálya

I. A rendelet hatálya Gyömrő Város Önkormányzatának 33/2007. (XII.13.) számú rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről és szabályairól a 21/2008. (XII.19.) 32/2009. (XII.17.) sz. és a 26/2010. (XII.16.) sz. rendelettettel

Részletesebben

(A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva)

(A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) NYÁRLŐRINC KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 16/2006. (XII.5.) RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 2007. február hó 15. napján tartandó nyilvános ülésére

Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 2007. február hó 15. napján tartandó nyilvános ülésére BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGU VÁROS ikt. sz.: I. 235 /2007. JEGYZŐJÉTŐL Előadó: dr. Kiss Gyula Békéscsaba, Szent István tér 7. Surányi Tiborné Mell.: rendelet-tervezet Hiv. SZ.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefax:

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: 21/2001.(XII.10.) Alap A települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására,tárolására

Részletesebben

31/2005. (VI.17.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet

31/2005. (VI.17.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet 31/2005. (VI.17.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet az Őszirózsa Gondozó Szolgálat ellátottjainak személyi és étkezési térítési díjfizetési kötelezettségéről * 1 Budapest Józsefvárosi Önkormányzat

Részletesebben

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 11/2008. (XI.1.) ÖK. számú r e n d e l e t e. a közterület használatáról

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 11/2008. (XI.1.) ÖK. számú r e n d e l e t e. a közterület használatáról ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 11/2008. (XI.1.) ÖK. számú r e n d e l e t e a közterület használatáról Előszállás nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2007. (II. 1.) önkormányzati rendelete a közterületek-használatáról. egységes szerkezetben

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2007. (II. 1.) önkormányzati rendelete a közterületek-használatáról. egységes szerkezetben TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2007. (II. 1.) önkormányzati rendelete a közterületek-használatáról egységes szerkezetben A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény

Részletesebben

14/2005.(IV. 20.) sz. rendelet a helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről és azok díjáról Egységes szerkezetben

14/2005.(IV. 20.) sz. rendelet a helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről és azok díjáról Egységes szerkezetben 14/2005.(IV. 20.) sz. rendelet a helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről és azok díjáról Egységes szerkezetben Nagytarcsa Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról (Egységes szerkezetbe foglalt szövege) Általános rendelkezések

a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról (Egységes szerkezetbe foglalt szövege) Általános rendelkezések Emőd Város* Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2002. (XII. 12.), 14/2007. (XII. 14.) rendeleteivel módosított 10/1999. (XII. 17.) R E N D E L E T E a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról (Egységes

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Pécel Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2010.(IV.15.) számú rendelete

Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2010.(IV.15.) számú rendelete Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2010.(IV.15.) számú rendelete A települési kommunális jellegű szilárd és folyékony hulladék kezeléséről, a kötelező köztisztasági közszolgáltatás igénybevételéről

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009 (III.

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009 (III. 1 EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009 (III. 27.) számú rendelete a közterületek rendeltetéstől eltérő használatának szabályozásáról. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a Magyar

Részletesebben

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 7/2015. (V. 8.) rendelete. A közterületek használatáról és a reklámhordozók elhelyezéséről

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 7/2015. (V. 8.) rendelete. A közterületek használatáról és a reklámhordozók elhelyezéséről Biatorbágy Város Képviselő-testülete 7/2015. (V. 8.) rendelete A közterületek használatáról és a reklámhordozók elhelyezéséről Biatorbágy Város Képviselő testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 30/2013. (X.31.) Ör., a 6/2014. (II.27.) Ör-rel és a 22/2014.(VI.30.) Ör-rel módosított

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 30/2013. (X.31.) Ör., a 6/2014. (II.27.) Ör-rel és a 22/2014.(VI.30.) Ör-rel módosított Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 30/2013. (X.31.) Ör., a 6/2014. (II.27.) Ör-rel és a 22/2014.(VI.30.) Ör-rel módosított 29/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete a korlátozott forgalmú

Részletesebben

és a várakozási díjról

és a várakozási díjról 2/2004. (II. 2.) számú önkormányzati rendelet és az ezt módosító 25/2004. (IX. 27.) sz., 3/2005. (I. 31.) sz., a 30/2006.(XII.18.) sz., a 7/2007.(II.23.) sz., a 27/2007.(X.19.) a 14/2008. (IV.7.) sz.,

Részletesebben

5. (1) A pályázatok teljeskörű lebonyolításával a közgyűlés felhatalmazza az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt-t.

5. (1) A pályázatok teljeskörű lebonyolításával a közgyűlés felhatalmazza az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt-t. Szeged Megyei Jogú város Közgyűlésének 19/2006.(V.15.) Kgy. rendelete a lakóépületek felújításának állami támogatásához kapcsolódó önkormányzati támogatásról szóló 28/2003.(VIII.25.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet

30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet Fővárosi Rendelettár - 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet - Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás 1. oldal rendjének egység 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet Budapest főváros

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati. Képviselő-testületének. 42/2011. (XI.29.) önkormányzati rendelete

Várpalota Város Önkormányzati. Képviselő-testületének. 42/2011. (XI.29.) önkormányzati rendelete Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 42/2011. (XI.29.) önkormányzati rendelete a távhőszolgáltatásról, valamint a távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági díjáról és a díjalkalmazás feltételeiről

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Erdőkertes község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2009. (XII. 17.) sz. és 10/2010. (V.27.) sz. rendeletével módosított 14/2008. (12.04.) sz. rendelete a közterületek rendjéről Erdőkertes község

Részletesebben

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2009.(VII. 21.) rendelete. a közterület használatáról

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2009.(VII. 21.) rendelete. a közterület használatáról JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2009.(VII. 21.) rendelete a közterület használatáról Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Magyarcsanád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/1996.(V.21.) Ö.R. számú rendelete a helyi iparűzési adóról

Magyarcsanád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/1996.(V.21.) Ö.R. számú rendelete a helyi iparűzési adóról Magyarcsanád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/1996.(V.21.) Ö.R. számú rendelete a helyi iparűzési adóról (Egységes szerkezetben a 12/2002.(XII.17.) Ö.R., 23/2003(XII.16.)Ö.R. és a 12/2008(XI.25.)Ö.R.

Részletesebben

K Ö Z L Ö N Y 12. SZÁM 2004. DECEMBER HÓ SZEMÉLYI RÉSZ RENDELETEK

K Ö Z L Ö N Y 12. SZÁM 2004. DECEMBER HÓ SZEMÉLYI RÉSZ RENDELETEK K Ö Z L Ö N Y 12. SZÁM 2004. DECEMBER HÓ TARTALOM JEGYZÉK SZEMÉLYI RÉSZ 527 / 2004. (12.09.) a Pécsi Horvát Színház igazgatójának (magasabb vezetőjének) megbízásáról 556 / 2004. (12.16.) Pécs Megyei Jogú

Részletesebben

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat. Képviselő- testületének. 23/2009. (X. 26.) rendelete az

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat. Képviselő- testületének. 23/2009. (X. 26.) rendelete az Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat Képviselő- testületének 23/2009. (X. 26.) rendelete az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről és a lakbérek meghatározásáról Záradék: E rendelet a Polgármesteri

Részletesebben

A Fundamenta Lakáskassza Zrt. 2016. 06. 16-tól érvényes, egységes szerkezetű DÍJTÁBLÁZATA (BETÉTSZERZŐDÉS) DÍJ MEGNEVEZÉSE MÉRTÉKE INDOKA/ALAPJA

A Fundamenta Lakáskassza Zrt. 2016. 06. 16-tól érvényes, egységes szerkezetű DÍJTÁBLÁZATA (BETÉTSZERZŐDÉS) DÍJ MEGNEVEZÉSE MÉRTÉKE INDOKA/ALAPJA (BETÉTSZERZŐDÉS) Számlanyitási díj új szerződés kötésekor Módozat szerinti % Számlanyitási díj különbözet szerződéses összeg emelésekor Módozat szerinti % Módosítási díj Szerződéses összeg emelése, Szerződéses

Részletesebben

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2005.(V.31.) rendelete. a hirdető és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2005.(V.31.) rendelete. a hirdető és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2005.(V.31.) rendelete a hirdető és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól (Egységes szerkezetben a 22/2005.(VII.08.) módosító rendelettel.)

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések 1..

I. fejezet Általános rendelkezések 1.. Almamellék Község Önkormányzatának 11/2002 (XII. 17.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról (egységes szerkezetben 13/2005 (XII.1.) számú rendelettel.) Almamellék községi Önkormányzat Képviselőtestület

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Gödöllő Város Képviselő-testületének../2011. (.) számú önkormányzati rendelete Gödöllő város közterületeinek használatáról, a közterületek és a vásárok rendjéről Gödöllő Város Képviselő-testülete az Alkotmány

Részletesebben

Előterjesztés Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. július...-i ülésére.... sz. napirend

Előterjesztés Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. július...-i ülésére.... sz. napirend Dunakeszi Város Polgármesterétől Sajtó tájékoztatható Előterjesztés Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. július...-i ülésére... sz. napirend Tárgy: Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2011. (I.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZTERÜLET HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL

KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2011. (I.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZTERÜLET HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2011. (I.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZTERÜLET HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL Kimle Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés 57/1999. (XII.23.) Kgy rendelete a közterület-használat rendjéről (Egységes szerkezetbe foglaltan)

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés 57/1999. (XII.23.) Kgy rendelete a közterület-használat rendjéről (Egységes szerkezetbe foglaltan) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés 57/1999. (XII.23.) Kgy rendelete a közterület-használat rendjéről (Egységes szerkezetbe foglaltan) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATAKÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2013. (III. 4.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATAKÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2013. (III. 4.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATAKÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2013. (III. 4.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a települési hulladékról és a hozzá kapcsolódó közszolgáltatásról (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva 2015.

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet megalkotásának célja

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet megalkotásának célja Cigánd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (IX.07.) sz. önkormányzati rendelete az Önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások és helyiségekbérletéről, elidegenítéséről, a lakbérek

Részletesebben