CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint"

Átírás

1 Verziószám: 1.0(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A keverék azonosítása: Relevánsan azonosított felhasználás: Politetrafluoretilénnel (PTFE) bevont szintetikus fonal. 250 C hőmérsékletig alkalmazható tömítés. Adatlapszám: Gyártó cég neve: A.W. CHESTERTON COMPANY 860 Salem Street, Groveland MA USA Tel: Fax: (Hétfőtől péntekig 8:30-17 óra között Kelet-Amerikai időzóna szerint) ProductMSDSs@chesterton.com Magyarországi importáló/forgalmazó: CHESTERTON Hungary Kft. cím: 2146 Mogyoród, Gödöllői u telefon: (36) fax: (36) Felelős személy elérhetősége: chesterton@chesterton.hu Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. (24 órán keresztül hívható) Telefon: Fax: Díjmentesen hívható: A veszély azonosítása: 2.1. Az anyag/keverék osztályozása A vonatkozó EU szabályozás (1272/2008/EG (ATP01) és 1999/45/EG irányelvek) szerint: nem jelölés köteles 2.2. Címkézési elemek 1272/2008 (CLP)/GHS szerint: Veszélyszimbólum: nincs Figyelmeztető mondatok: Óvintézkedésre vonatkozó mondatok: 2.3. Különleges veszélyek: Ipari terülten nem várható. A politetrafluoretilén (PTFE) környezeti hőmérsékleten nem ártalmas. 260 C felé hevítve mérgező bomlástermékek szabadulhatnak fel. Hőbomlás hatására CO x, fluor tartalmú szénhidrogéngyanta gőzök keletkeznek, amelyeknek az expozíciója minimális lehet a felhasználás során. Használat közben a dohányzást kerülni kell. 3. Az alkotórészekre vonatkozó információk: Vegyi jellemzők: keverék. CAS-szám/ Megnevezés % Osztályozás Veszélyjel R- EK-szám 1272/2008.EK 67/548/EWG mondat A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R mondatok teljes szövegét a 16. pont tartalmazza.

2 Verziószám: 1.0(HU) 2 oldal. 4. Elsősegélynyújtási intézkedések: 4.1. Elsősegélynyújtási intézkedések ismertetése Belégzést követően: ha bomlástermék szédülést okoz, a sérültet friss levegőre kell vinni. Bőrre jutáskor: nem alkalmazható. Szembe jutás esetén: nem alkalmazható. Lenyelés esetén: nem alkalmazható Legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások A politetrafluoretilén (PTFE) környezeti hőmérsékleten nem ártalmas. 260 C felett kis mennyiségű mérgező gáz keletkezhet, melynek belégzése grippe szerű tüneteket okozhat A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése tüneti kezelés. 5. Tűzvédelmi intézkedések: 5.1. Tűzoltás: CO 2, poroltó, hab, vízpermet Az anyagból vagy keverékből származó különleges veszélyek 260 C felett mérgező gázok szabadulnak fel Tűzoltóknak szóló javaslat: Tűzoltáskor a teljes testfelületet védő ruházat, védőkesztyű, védőlábbeli, a szemet és az arcfelület védelmét biztosító, a veszélyes bomlástermékek ellen is hatásos izolációs légzésvédő használata kötelező. 6. Intézkedések véletlenszerű kibocsátás esetén 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti előírások A munkatérben csak a mentésben részt vevő, kijelölt személyek tartózkodhatnak. A 8. pontban megadott védőruha, védőkesztyű, védőlábbeli, védőszemüveg, gőzök, veszélyes bomlástermékek keletkezése esetén izolációs légzésvédő biztosítása kötelező. A munkavállalók figyelmét fel kell hívni a veszélyes bomlástermékek keletkezésének veszélyére Környezetvédelmi óvintézkedések Különleges előírások nincsenek A területi elhatárolás és a szennyezés mentesítés módszerei Különleges intézkedések nincsenek Hivatkozás más szakaszokra lásd a 13. szakaszt. 7. Kezelés és tárolás 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések A politetrafluoretilén (PTFE) környezetében dohányozni tilos. Használata során a 8. pontban előírt egyéni védőeszközöket viselni kell, az ipari és személyi higiénés előírásokat be kell tartani A biztonságos tárolás feltételei az esetleges összeférhetetlenséggel együtt Hűvös, száraz, helyen tárolandó Meghatározott végfelhasználás: Polietilénnel (PTFE) bevont szintetikus fonal. 250 C hőmérsékletig alkalmazható tömítés. További információt lásd a termékinformációs adatlapon.

3 Verziószám: 1.0(HU) 3 oldal. 8. Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem 8.1. Az ellenőrzési paraméterek Munkahelyi levegőben megengedett határérték: Biológiai expozíciós mutató (BEM) megengedhető határértéke: 8.2. Az expozíció ellenőrzése Műszaki intézkedések Külön intézkedés nem szükséges. Extrém hőhatás esetén helyi elszívást kell biztosítani Egyéni védelem Légzésvédelem: normál munkakörülmények között, rendeltetésszerű felhasználás esetén nem szükséges. Védőkesztyű: normál munkakörülmények között nem szükséges. Szemvédelem: normál munkakörülmények között nem szükséges. Általános biztonsági és higiénés előírások: A munkavégzés után folyóvizes, szappanos tisztálkodás szükséges. A készítménnyel való munkavégzés során a foglalkozási expozíció ellenőrzése, illetve kockázatbecslés szükséges Környezeti expozíciós ellenőrzése Lásd. 6. és 12. szakasz 9. Fizikai-kémiai jellemzők: 9.1. Fizikai állapot és kémiai tulajdonságok: halmazállapot: szilárd szín: vörösbarna és fehér szag: szagtalan forráspont: nem alkalmazható relatív sűrűség: nem alkalmazható olvadáspont: nem alkalmazható aromás komponens: 0% lobbanáspont: nem alkalmazható gőzsűrűség: (levegő = 1): nem alkalmazható öngyulladás: nem alkalmazható párolgási sebesség: (éter = 1): nem alkalmazható viszkozitás: nem alkalmazható oldékonyság vízben: nem oldódik robbanási koncentráció határértéke (térfogat%): - gőznyomás: nem alkalmazható ph-érték: nem alkalmazható illékony komponens: nem alkalmazható megoszlási koefficiens (víz/olaj): nem alkalmazható 10. Stabilitás és reakciókészség Reakcióképesség ld és pontot Kémiai stabilitás Állandó Veszélyes reakciók lehetősége: A használati utasítást betartva veszélyes reakciók nem ismertek Kerülendő körülmények: 260 C feletti hőmérséklet Nem összeférhető anyagok: fluor, klórtrifluorid és hasonló vegyületek, valamint ónozott alkálifémek Veszélyes bomlástermékek: CO x nyomokban hidrogénfluorid, perfluorolefinek és más mérgező gázok amelyek 260 C felett szabadulhatnak fel.

4 Verziószám: 1.0(HU) 4 oldal. 11. Toxikológiai információk Akut toxicitás: A politetrafluoretilén (PTFE) környezeti hőmérsékleten nem káros. 260 C felett kis mennyiségű mérgező gáz keletkezhet, melynek belégzése grippe szerű tüneteket okozhat. Krónikus hatás: nincs Karcinogenitás: A Nemzetközi Rákkutató Intézet (IARC) a készítményt nem tekinti rákkeltőnek. További adatok: nincsenek. 12. Ökológiai információk: A készítményre vonatkozó konkrét adatok nem állnak rendelkezésre Toxicitás A PTFE: nem mérgező Perzisztencia és lebonthatóság: A PTFE: biológiailag nem bomlik le Bioakkumulációs potenciál Nincs meghatározva Mobilitás a talajban Mobilitás: szilárd. Nem vízoldékony anyag PBT- és vpvb-értékelés eredményei: Nem vizsgált Egyéb káros hatások: Nem ismert. Vízminőség veszélyességi osztály: 0 (vizet nem veszélyeztető anyag). A készítményt élővízbe, talajba és közcsatornába juttatni nem szabad. 13. Ártalmatlanítási útmutató: A termék maradékainak és göngyölegeinek kezelésére a 98/2001.(VI.15.) Korm. rendeletben foglaltak az irányadók. Továbbiakban lásd a 6. pont alatt leírtakat. EWC-kódszám: Szállítási információk A termék a veszélyes áruk nemzetközi szállítását szabályozó egyezmények alapján a gyártó szerint nem jelölésköteles. ADR/RID osztály: nincsenek IMDG osztály: nincsenek ICAO/IATA osztály: nincsenek 15. Szabályozási információk A termékkel végzett tevékenységgel kapcsolatban a következő jogszabályi előírások, szabványok, közlemények vagy tájékoztatók különösen fontosak: Információ a felhasználás korlátozásáról: Veszélyes anyagok: évi XXV. törvény a kémiai biztonságról és vonatkozó rendeletei, 44/2000. (XII. 27) EüM rendelet. Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete (2006.december18.) A vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyeztetéséről és korlátozásáról (REACH). CLP nemzetközi szabályozás: Az Európai Parlament és a Tanács 1272/2008/EK rendelete (2008. december 16. az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről

5 Verziószám: 1.0(HU) 5 oldal. és csomagolásáról, a 67/548/EGK és az 1999/45/EK irányelv módosításáról és hatályon kívül helyezéséről, valamint az 1907/2006EK rendelet módosításáról Munkavédelem: A évi XI. törvénnyel módosított évi XCIII. törvény a munkavédelemről és az ehhez kapcsolódó miniszteri rendeletek Munkahelyi levegőben megengedhető határértékek: 25/2000. (IX.30) EüM-SZCSM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról Hulladékok: 98/2001.(VI.15.) Korm. rendelet, 16/2001.(VII.18.)KöM rendelet Kémiai biztonsági értékelés: nincs elérhető információ. 16. Egyéb információk A termék alkalmazása előtt a használati utasítást figyelmesen el kell olvasni. 3 pontban felsorolt R-mondatok: Ez a biztonsági adatlap a gyártó által március 16-án felülvizsgált biztonsági adatlap alapján készült és meggyőződésünk szerint az abban foglalt adattartalomnak megfelelő mértékig megfelel a kémiai biztonságról szóló évi XXV. törvénynek illetve ennek végrehajtásáról rendelkező 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet és módosításai, valamint az 1907/2006/EK rendelet előírásainak. A biztonsági adatlapban foglalt információk, adatok és ajánlások ismereteink és tájékozottságunk legjaván alapszanak és azokat a kiadás időpontjában pontosnak, helytállónak ismerjük, illetve hisszük.

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.0(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A keverék azonosítása: Relevánsan azonosított

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.0(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A keverék azonosítása: Relevánsan azonosított

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.4(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.3 (HU) 1 oldal CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A keverék azonosítása: Adatlapszám: 218A-5 Felhasználási

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.2(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5 (HU) 1/7 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5 (HU) 1/8 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.4HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: BLEACH

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: BLEACH 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 8100699 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint Verziószám: 1.3 (HU) Oldal 1 / 5 BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: (Becksteine

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEGREASER 2000

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEGREASER 2000 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEGREASER 2000 Cikkszám: 2201799 1.2.

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: RUBBERCLEAN

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: RUBBERCLEAN 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 2203523 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2013.02.13. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: LEFOLYÓTISZTÍTÓ 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.1 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: - Grill- és sütő tisztító (Concentryl Active

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ 1069 Budapest, Nagyvárad tér 2.)

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ 1069 Budapest, Nagyvárad tér 2.) BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A kiállítás kelte: 2002. március 10. Utolsó felülvizsgálat időpontja: 2007. szeptember 17. 1. A készítmény neve: Motorolaj adalék Cikkszám: 705/706 Gyártó cég neve: Kleen-Flo Tumbler

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint Kiállítás dátuma: 2006.07.11 Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kupfat Termékkód: 5004x 1.2. Az anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2007. november 29.

BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2007. november 29. Verziószám: 1.0(HU) 1 oldal. BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2007. november 29. 1. A készítmény neve: Gyártó cég neve: Tremco illbruck s.r.o. cím: Uvalska 737/34 100 00 Prága 10, Cseh Köztársaság

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.2 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Anyagszám: 155 Felhasználási terület: felületfertőtlenítő

Részletesebben

H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu

H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: Geocel alga és moszatölőszer Gyártó cég neve: Geocel

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Megfelel a 453/2010/EK rendeletnek. Petróleum (Niral) 20, 5, 1 liter

BIZTONSÁGI ADATLAP Megfelel a 453/2010/EK rendeletnek. Petróleum (Niral) 20, 5, 1 liter HORVÁTH-GIPSZ KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP Megfelel a 453/2010/EK rendeletnek Oldal: 1/6 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kémiai jelleg : Kereskedelmi megnevezés

Részletesebben

MESTER Csiszolható Akril Tömítő

MESTER Csiszolható Akril Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 8 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.08.01. Verzió: 5 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: GÁZSZIVÁRGÁSJELZŐ 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

R1 Ezüst-nitrát-oldat Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R1 Ezüst-nitrát-oldat Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Verziószám: 1.0(HU) 1.oldal Foam Filter Oil BIZTONSÁGI ADATLAP

Verziószám: 1.0(HU) 1.oldal Foam Filter Oil BIZTONSÁGI ADATLAP 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: - bevonóanyag Cikkszám: 800002471 Gyártó cég neve: Fuchs Lubricants (UK) PLC. Cím: New Century Street Hanley, Stoke-on-Trent, Staffordshire, ST1 5HU, Egyesült

Részletesebben

1.4. Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel: +36 1 476 6464, +36 80 201 199

1.4. Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel: +36 1 476 6464, +36 80 201 199 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Gumi- és külső műanyag impregnáló REACH regisztrációs szám: - előregisztrált, várható regisztrálási idő: ld.3. pont 1.1. Felhasználás: Gumi-

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint Oldalszám: 1/7 Kalcium-magnezium-acetát 1.0. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Az anyag nevei: Kereskedelmi elnevezés: IUPAC-név: Azonosító számok: CAS-szám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) UNICHEM d.o.o. Sinja Gorica 2, 1360 Vrhnika Tel: 01/7558-150 Fax: 01/7558-155 BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A CÉGEK AZONOSÍTÓ

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. november 8. BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. november 8. BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: - REACH regisztrációs szám: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe:

Részletesebben

Aktualizálva: 2011.02.22. 1.1. Felhasználás: Sikosító és szétválasztó anyag. Használatra kész szilikon-emulzió. BIZTONSÁGI ADATLAP

Aktualizálva: 2011.02.22. 1.1. Felhasználás: Sikosító és szétválasztó anyag. Használatra kész szilikon-emulzió. BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Csomagolási forma: Kanna 1.1. Felhasználás: Sikosító és szétválasztó anyag. Használatra kész szilikon-emulzió. 1.2. Gyártó cég neve: MR-Chemie GmbH Nordstr. 61-63

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) UNICHEM d.o.o. Sinja Gorica 2, 1360 Vrhnika Tel: 01/7558-150 Fax: 01/7558-155 BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A CÉGEK AZONOSÍTÓ

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint.

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék beazonosítása: Terméknév: PARAMO CUT 32 Kémiai megnevezés: keverék 1.2 Felhasználás: Vágóolaj. 1.3. Gyártó cég neve: Név: PARAMO, a.s.

Részletesebben

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2008. szeptember 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015.január 6. Verzió: 2.0

Elkészítés időpontja: 2008. szeptember 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015.január 6. Verzió: 2.0 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: REACH regisztrációs szám: - minden komponense előregisztrált, regisztrálási idő: ld.3.pont 1.1. Felhasználás:

Részletesebben

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása:

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Kénsav ~37% BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2011.04.26. 1.) Az anyag és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék:

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék: 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.04. Aktualizálás kelte: 2012.11.13. (2. változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Szilorol M 100 Oldal: 1/7

Biztonsági adatlap. Szilorol M 100 Oldal: 1/7 Szilorol M 100 Oldal: 1/7 1. A készítmény és társaság/vállalkozás azonosítása: 1.1. Kereskedelmi név: Szilorol M 100 szilikonolaj 1.2. A készítmény felhasználása: Ipari. Színtelen, szagtalan, víztaszító

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2011.01.26. Verzió:2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kémiai elnevezés: Nátrium-karbonát

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi BIZTONSÁGI ADATLAP 0987 130 1/6 Kiállítás kelte: 2003.10.25. Aktualizálás: 2007.05.13. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Forrasztó paszta Cikkszám:

Részletesebben

HANNA Instruments Service Kft. 6726 Szeged, Alsókikötő sor 11. Telefon: +36 62 541-034. E-mail: sales@hih.hu Sürgősségi telefonszám:

HANNA Instruments Service Kft. 6726 Szeged, Alsókikötő sor 11. Telefon: +36 62 541-034. E-mail: sales@hih.hu Sürgősségi telefonszám: A biztonsági adatlap kiállításának dátuma: 2013. október 1. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító: Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2011.06.20. Verzió:2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kémiai elnevezés: Trinátrium-foszfát

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN Kibocsátás kelte: 2013. május 15. Felülvizsgálva: 2013. május 15. Változat: 2.0 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint MŰSZER ÉS FEGYVEROLAJ

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint MŰSZER ÉS FEGYVEROLAJ Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Montagepaste E-COLL 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

Montagepaste E-COLL 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Montagepaste E-COLL 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009. 05.27. Aktualizálás kelte: 2013. 11.16. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Boróka fakonzerváló alapozó Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2008.05.16. Oldal: 1/10

Boróka fakonzerváló alapozó Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2008.05.16. Oldal: 1/10 Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2008.05.16. Oldal: 1/10 1. ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. A készítmény azonosítása: 1.2. A készítmény felhasználása: vízzel hígítható

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/7. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 02. 12. Aktualizálás kelte: 2010. 04. 26. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORANGE SOLVENT

Részletesebben

Entkalkungskozentrat 1/6

Entkalkungskozentrat 1/6 Entkalkungskozentrat 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.10. Aktualizálás kelte: 2013.08.06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Unacid S 500 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2001.05.30. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

1/7. Biztonságtechnikai adatlap oldalszám:

1/7. Biztonságtechnikai adatlap oldalszám: 1. Anyag-/ gyártó-és cégmegnevezés 1.1 Termék megnevezés: ANTI-GERM AT flüssig Kereskedelmi név: ANTI-GERM AT flüssig 1.2 Felhasználási terület: felületek és berendezések kézi tisztítása és fertőtlenítése

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Foszforsav 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Készült az 1907/2006/EK és 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően

Készült az 1907/2006/EK és 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően Termék biztonsági adatlap 1. oldal, összesen: 9 Készült az 1907/2006/EK és 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és az 1272/2008/EU rendelet szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és az 1272/2008/EU rendelet szerint Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és az 1272/2008/EU rendelet szerint A készítés kelte: 2011. április 22. Felülvizsgálva: 2015. május 11. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

1. ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.A készítmény azonosítása: Poli-Farbe fehér cement

1. ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.A készítmény azonosítása: Poli-Farbe fehér cement Változat: 1. Felülvizsgálat: Kiállítás kelte: 2008.06.20. Oldalak: 1/7. 1. ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.A készítmény azonosítása: Poli-Farbe fehér cement 1.2.A készítmény felhasználása:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. szeptember 20. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. szeptember 20. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Felhasználás: a Policolor hőszigetelő rendszer zárórétegeként, vagy alapvakolt felületek bevonására alkalmazható. 1.2.

Részletesebben

Jelly Belly 3D Lemon illatosító 1/9

Jelly Belly 3D Lemon illatosító 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.01.18. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám: 15217 1.2. A keverék

Részletesebben

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható.

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gipszlap üvegszövettel,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap A kiállítás kelte: 2012.02.20. A felülvizsgálat kelte: 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap 1.1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EK szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EK szerint Felülvizsgálat dátuma/revizíó:2011.11.21/12hu 1 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP (Készült a 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006/EK rendelet szerint) 1.1. Termékazonosító 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termék neve: Kálium-metabiszulfit

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 03. 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 03. 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Kültéri glett

Részletesebben

BODY LP PLUS SOFT POLYESTER FILLER 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

BODY LP PLUS SOFT POLYESTER FILLER 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010.06.14. Aktualizálás kelte: 2012. 11.27. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 2. VESZÉLYESSÉGSZERINTI BESOROLÁS 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása Besorolás az 1272/2008. (EU) rendelet szerint

Biztonsági adatlap. 2. VESZÉLYESSÉGSZERINTI BESOROLÁS 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása Besorolás az 1272/2008. (EU) rendelet szerint 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód MILAGRO 240 A19836A 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Satin-Silk Kft Silky vízkőoldó 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03

Satin-Silk Kft Silky vízkőoldó 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03 1 BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Silky Háztartási Vízkőoldó 1.2.Azonosított

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. október 1. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. október 1. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Felhasználás: herbicid. 1.2. Gyártó cég neve: FMC Chemical Boulevard de la Plaine. 9/3 1050 Bruxelles, Belgique Tel:

Részletesebben

5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP

5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP 5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2006.05. 25. Dokumentum szám: 05-7376-5 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK (REACH) rendelet II. melléklete szerint AKTÍVSZENES PALLÁDIUM KATALIZÁTOR

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK (REACH) rendelet II. melléklete szerint AKTÍVSZENES PALLÁDIUM KATALIZÁTOR 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Anyag vagy készítmény azonosítása: (Palládium tartalom: 5 % és 10 % ) Kereskedelmi megnevezések: Selcat-Q-6 (10 % Pd), Selcat-A-6 (10% Pd),

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint Oldalszám: 1/8 Zeolit-Kalcium-klorid (CaCl2) keverék 1.0. AZ ANYAG/ ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Az anyag nevei: Kereskedelmi elnevezés: IUPAC-név: Azonosító számok: CAS-szám:

Részletesebben

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása:

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Hidrogén-peroxid ~50% BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2011.05.02. 1.) Az anyag és a vállalat azonosítása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 03. 17. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 03. 17. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Javító vakolat.

Részletesebben

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 Calc Forte 100 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2011.05.02. 1.) *Szakasz:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014.04.01. Változat szám: 5 Oldal: 1 / 9

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014.04.01. Változat szám: 5 Oldal: 1 / 9 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014.04.01. Változat szám: 5 Oldal: 1 / 9 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név:

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Combi DEZ BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2009.02.16. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Hangyasav min. 85% 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletnek megfelelően

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletnek megfelelően Lorin hideg zsíroldó 1/6 Készült: 2012. 11. 30. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletnek megfelelően 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.

Részletesebben

1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/6 Verzió: 2-HU B I Z T O N S Á G I A D A T L A P készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Termékkód:

Részletesebben

Biztonsági adatlap CHEROKEE. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás:

Biztonsági adatlap CHEROKEE. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A14771N 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Klima-Anlagen-Reiniger mit Lavendelduft 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Klima-Anlagen-Reiniger mit Lavendelduft 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2014.04.01. (1.1.verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Cikkszám: P6122 1.2. A

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2012.09.12. Változat szám: 5/Hu Oldal: 1 / 9

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2012.09.12. Változat szám: 5/Hu Oldal: 1 / 9 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2012.09.12. Változat szám: 5/Hu Oldal: 1 / 9 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2007. október 26.

BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2007. október 26. 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2007. október 26. 1. A készítmény neve: CS SOFT Alkalmazási terület: töltıkitt Gyártó cég neve: Vosschemie GmbH. cím: Esinger Steinweg 50 D-25436 Uetersen

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014.10.01. Változat szám: 5/Hu Oldal: 1 / 10

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014.10.01. Változat szám: 5/Hu Oldal: 1 / 10 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/20/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014..01. Változat szám: 5/Hu Oldal: 1 / 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.05.15. Verzió: 3 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Hegesztő spray 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója:

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kiállítás dátuma: 2009.06.30. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Termékkód: A-008 Felhasználási terület: Vegyi anyag építkezéshez,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 7. oldal

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 7. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): kizárólag ipari felhasználásra. Az anyag/készítmény szerepe:

Részletesebben

1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. készült az 1907/2006/EK, 1272/2008/EK és 2015/830/EU rendelet szerint

1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. készült az 1907/2006/EK, 1272/2008/EK és 2015/830/EU rendelet szerint 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK, 1272/2008/EK és 2015/830/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: COMPANION GOLD Termékkód:

Részletesebben

AROMA CAR SUPREME BLACK 1/9

AROMA CAR SUPREME BLACK 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.01.03. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása: autó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó és az 1999/45/EG direktíva szerint: Veszélyes keverék

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó és az 1999/45/EG direktíva szerint: Veszélyes keverék 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2007.07.05. Az aktualizálás kelte: 2014.01.31.(1.2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.30. Aktualizálás kelte: 2013.08.01. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a

Részletesebben

EZÜST (ALUMÍNIUM) ZOMÁNCFESTÉK

EZÜST (ALUMÍNIUM) ZOMÁNCFESTÉK KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Ezüst (alumínium) zománcfesték 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és az 1272/2008 EK szerint A készítés kelte: 2011. február 28. Felülvizsgálva: 2015. január 15. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2010.08.27. Verzió: 2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Ciánakrilát ragasztó Termékszám: E

Részletesebben

Rain-X Glass Treatment 1/8

Rain-X Glass Treatment 1/8 1/8 A magyar változat kiállításának kelte: 2014.12.05. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékkódok: 80121100, 80123100,

Részletesebben

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.12. Aktualizálás kelte: 2013.09.22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

S 22 Az anyag porát nem szabad belélegezni.

S 22 Az anyag porát nem szabad belélegezni. A kiállítás kelte: 2013.07.29. A felülvizsgálat kelte: 2014.07.10. Verzió: 2.0 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap 1.SZAKASZ Az anyag /

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Megnevezés CAS-szám EU-szám Koncentráció tartomány Veszély jel (%-ban) Káliumborofluorid 14075-53-7 237-928-2 50-100 Xn

BIZTONSÁGI ADATLAP. Megnevezés CAS-szám EU-szám Koncentráció tartomány Veszély jel (%-ban) Káliumborofluorid 14075-53-7 237-928-2 50-100 Xn BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: ZGM Csatoló paszta Csomagolási forma: műanyag flakonban, 100g 1.1. Felhasználás: Ultrahangos anyagvizsgálatoknál csatolóanyagként használják a vizsgálófej és a

Részletesebben

CSEPP BETÉTI TÁRSASÁG 1462 BUDAPEST, Pf. 545

CSEPP BETÉTI TÁRSASÁG 1462 BUDAPEST, Pf. 545 Kiállítás kelte: 2012-08-16 Biztonsági adatlap A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint GHS / CLP Módosítva: 2012-08-16 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító: REACH

Részletesebben