Gépjármű biztosítások. Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás Kgfb

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Gépjármű biztosítások. Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás Kgfb"

Átírás

1 Gépjármű biztosítások Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás Kgfb

2 Bagatell kár

3 Totálkár

4 Töréskár

5 Kárszemle

6 Jogszabályi rendelkezés évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról. 3 rendelet a törvényben nem szabályozott kérdésekben: Bonus-Malus rendszer 21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet Gépjármű kategóriák 20/2009. (X. 9.) PM rendelet Igazoló eszközök 34/2009. (XII. 22.) PM rendelet

7 Nyomtatványok Gépjármű biztosításokkal kapcsolatos nyomtatványok az Infoportálon és a Partnerportálon találhatóak. A megadott oldalakon megtalálhatóak az adott termékhez kapcsolódó érvényes feltételek és egyéb nyomtatványok. A Carinsprogrammal készített termékeknél az érvényes nyomtatványokat a programban mellékelve is megtaláljátok.

8 Nyomtatványok a Partnerportálon

9 Feltételek, tájékoztatók, szabályozások Általános vagyonbiztosítási feltételek (ÁVF) Ügyféltájékoztatóés a biztosítási szerződésre vonatkozó általános rendelkezések Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási feltételek Kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz köthető kiegészítő biztosítások feltételei Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifakönyv

10 Biztosítási kötelezettség Minden magyarországi telephelyű gépjármű üzemben tartója köteles a gépjármű üzemeltetése során okozott károk fedezetére biztosítási szerződést kötni, és azt díjfizetéssel hatályban tartani.

11 Miért kötelező a Kgfb? Felismerték, hogy a biztosítás nemcsak az üzembentartók, hanem a károsultak érdekeit is szolgálja, mert a károsult követelése attól függetlenül megtérül, hogy a gépjármű üzembenntartója képes-e vagy kész-e a jog szerint járó kártérítést megfizetni.

12 Mely gépjárművek kötelezettek szerződéskötésre? Gépjármű: rendeletben (KRESZ) meghatározott gépjármű, (szgk., motorkerékpár, autóbusz, trolibusz, tgk.). Továbbá vontató, pótkocsi, félpótkocsi, mezőgazdasági vontató, utánfutó. A forgalomban való részvétel feltételeként hatósági jelzésre kötelezett lassú jármű, munkagép és 4 kerekű segédmotoros kerékpárok (quad). Hatósági engedélyre és jelzésre nem kötelezett segédmotoros kerékpárok.

13 Miért felelősségbiztosítás? Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható. Felelősségbiztosítási szerződés alapján a biztosított követelheti, hogy a biztosító a szerződésben meghatározott mértékben és feltételek szerint mentesítse őt olyan kár megtérítése alól, amelyért jogszabály szerint felelős.

14 Biztosítási esemény A gépjármű nem adott elsőbbséget a B gépjárműnek, és a kereszteződésben az oldalának ütközött. A biztosítás a megalapozott kártérítési igényeknek a kielégítésére terjed ki, amelyeket a biztosítási szerződésben megjelölt gépjármű üzemeltetésével okozott károk miatt a biztosítottal szemben támasztanak.

15 Felelősségi háromszög Biztosító Elhárítja a megalapozatlan kárigényeket. Kifizeti a megalapozott kárigényeket írásbeli szerződés alapján. Károsult (Kedvezményezett) Biztosított Károkozó

16 Szolgáltatás Egy biztosítási esemény vonatkozásában maximális térítések. Dologi kár esetén: * vagyoni kár, ( indokolt költség ). Személyi sérülés esetén: * vagyoni károk, nem vagyoni kár, (indokolt költség). * eurónak megfelelő Ft összeghatárig.

17 Alapfogalmak I. Tulajdonos: forgalmi engedélybe bejegyzett tulajdonos. Üzembentartó:a forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartó, ennek hiányában a gépjármű tulajdonosa. Szerződő: a gépjármű üzembentartója, ennek hiányában a tulajdonos. Biztosított: a gépjármű tulajdonosa, üzembentartója, jogszerű használója.

18 Alapfogalmak II. Időtartam: határozatlan időre kiadott forgalmi rendszámmal ellátott gépjárművekre kizárólag határozatlan idejű szerződés köthető, az E, P, és Z forgalmi rendszámokra kizárólag határozott idejű kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés köthető a rendszám érvényességének végéig. Szüneteltetés:feltétel a forgalomból való ideiglenes kivonás, aszüneteltetés tartama maximum egy évig terjedhet. A forgalmi engedélyre nem kötelezett gépjárművek esetén nincs lehetőség szüneteltetésre.

19 Alapfogalmak III. Szerződéskötési kötelezettség: a biztosítási kötelezettség a mindenkori üzemben tartót a gépjármű hatósági engedéllyel és jelzéssel való ellátásának időpontjától -a szünetelés kivételével -a gépjármű forgalomból történő kivonásáig kötelezi. Biztosítási időszak:határozatlan idejű szerződések esetén egy év, az időszak első napja a kockázatviselés kezdete.

20 Alapfogalmak IV. Szerződés megkötésének okai: gépjármű tulajdonjogának megszerzése. évfordulóra felmondott előzményű kötés. gépjármű forgalomba helyezése. gépjármű visszahelyezése a forgalomba. üzembentartó bejegyzés. díj nemfizetéssel megszűnt előzményű kötés. közös megegyezéssel megszűnt előzményű kötés. távértékesítés hatálya alatt megszűnt előzményű kötés.

21 Alapfogalmak V. Szerződés létrejötte: az ajánlat aláírás dátumától jön létre a szerződés, amelytől kezdődően 15 napos kötvényesítési kötelezettsége van a biztosítónak. Amennyiben az üzemben tartó hatósági okiratba (forgalmi engedély) történő bejegyzése a szerződéskötést követő 30 napon belül nem történik meg, úgy a szerződés megszűnik.

22 Alapfogalmak VI. Szerződés megszűnésének okai. Érdekmúlás: adás-vétel. forgalomból történő végleges kivonás. üzembentartó bejegyzés. halálozás. lejár. Egy éven túli szüneteltetés. Évfordulóra felmondott előzményű kötés. Díj-nemfizetés. Közös megegyezés.

23 Alapfogalmak VII. Kockázatviselés kezdete: kockázatviselés kezdete a szerződésben meghatározott időpontban, ennek hiányában a szerződés létrejöttének időpontjában vagy az üzembentartó járműnyilvántartásba történő bejegyzésének időpontjában kezdődik. Kockázatviselés megszűnése: a szerződés megszűnésekor. Területi hatály: zöldkártyán feltüntetett országok területe. rendszámegyezményhez csatlakozott országok (Európai Gazdasági Térség és Svájc) területe. Az egyezményt aláíró országok hatóságai a zöldkártya helyett a jármű forgalmi rendszámát elfogadják a biztosítási fedezet igazolásául.

24 Alapfogalmak VIII. Kártalanítási számla:garanciaalap (MABISZ kezeli), a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást művelő biztosítók által létrehozott és folyamatosan finanszírozott pénzalapja, melynek célja a szerződési kötelezettség ellenére kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező üzembentartók, valamint az ismeretlen üzembentartók által okozott károk megtérítése. Nemzeti iroda: Magyarországon a kötelező gépjárműfelelősségbiztosítással foglalkozó biztosítók szervezete, amely ellátja a nemzetközi Zöldkártya egyezményből és a kapcsolódó egyezményekből eredő koordinációs, kárrendezési és elszámolási feladatokat.

25 Díjhirdetés, díjtarifa A díj megállapítása a meghirdetett tarifa alapján, az időszak kezdő napján érvényben levő díjak alapján történik, amelyet az adott biztosítási időszak tartama alatt nem lehet semmilyen okból megváltoztatni. A biztosító köteles minden egyedi szerződés vonatkozásában az alkalmazandó díjtarifát legalább 60 nappal az érvényesség kezdete előtt meghirdetni a MNB, a MABISZ és a saját honlapján. A biztosító a biztosítási időszak kezdetét 60 nappal megelőzően tett ajánlatot nem fogadhatja el, és ezen időpontot megelőzően szerződést nem köthet, az így létrejött szerződés érvénytelen.

26 Első díj / folytatólagos díj Mindkettő a szerződésben meghatározott időpontokban, amennyiben ilyen nincs akkor az első díj a szerződés létrejöttekor, a folytatólagos díj pedig a megjelölt díjfizetési gyakoriságtól függően az adott időszak első napján esedékes. A biztosító a biztosítási időszak utolsó napját megelőző ötvenedik napig írásos értesítőt küld a biztosítási évfordulóról és a következő biztosítási időszakra a díjtarifa szerint várható díjról.

27 Késedelmes díjfizetés Késedelmes díjfizetés esetén az esedékességtől számított 30. napig igazolható módon felszólítást kell küldeni a biztosítónak. Eredménytelenség esetén türelmi idő 60 nap - az esedékességtől számított 60. napon a szerződés megszűnik. Biztosító köteles a szerződés megszűnéséről 15 napon belül az üzemben tartónak igazolható módon értesítést küldeni, amennyiben a szerződés megszűnése díj-nemfizetés miatt következett be.

28 Fedezetlenségi díj Az adott gépjármű vonatkozásában az üzembentartó biztosítási kötelezettségének díjfizetés hiányában kockázatviselés nélküli időtartamára (fedezetlenség időtartama) a Kártalanítási Számla kezelőjét (MABISZ) megillető, általa meghatározott díjtarifa alapjan utólagosan megállapított díj. Használt gépjármű vásárlása esetén: az adás-vételi napja és a kockázatviselés kezdetét megelőző nap közötti időre fedezetlenségi díjat kell számolni. Díj-nemfizetéssel megszűnt szerződés esetén: ajogi megszűnés időpontját meghaladó időszakra az újbóli kockázatviselés kezdetéig fedezetlenségi díjat kell számolni.

29 A szerződés fedezetének igazolása A szerződő a biztosítás megkötését a biztosítási kötvénnyel, vagy a biztosító által kiállított igazolólappal tanúsíthatja. A szerződés díjfizetéssel történő folyamatos hatályban tartását az adott időszakra befizetett csekkel vagy a biztosító által kiállított bizonylattal (inkasszós vagy átutalásos díjfizetés esetén díjfizetési igazolással, Zöld Kártyával) tanúsíthatja. A díjfizetési igazolást év végén csak az adott biztosítási év utolsó napjáig kerül kiállításra.

30 Kötvénynyilvántartás Járműnyilvántartásból kapják a biztosítók a szerződések megszűnésének, szüneteltetésének, illetve az üzembentartó változásának adatait. Az ügyfeleknek tehát elegendő a jármű eladását, üzemeltetésének szüneteltetését, az üzembentartó változását az okmányirodában bejelenteni és a jövőben nem kell erről külön értesítést küldeniük a biztosítójuk felé. A biztosító köteles a biztosítási szerződés megszűnéséről a megszűnést követő 30 napon belül az üzemben tartót írásban tájékoztatni. A járműnyilvántartásban nem szereplő üzembentartóknak a változást 15 napon belül továbbra is be kell jelenteniük.

31 Bonus - Malus rendszer I. A bonus-malus nyilvántartási rendszer az egyedi szerződésekkel rendelkező személygépkocsikra, tehergépjárművekre, autóbuszokra, motorkerékpárokra, vontatókra és mezőgazdasági vontatókra (gépjármű kategóriák) terjed ki. Az érintett szerződés vonatkozásában a bonus-malus rendszerrel járó előnyök és hátrányok az üzembentartó személyéhez fűződnek, függetlenül attól, hogy az üzembentartó gépjárművét ki vezette. A bonus-malus rendszer a gépjármű-kategóriák vonatkozásában egy A00 alap, 10 bonus és 4 malus osztályból áll.

32 Bonus - Malus rendszer II. Újonnan belepő üzemben tartó: az a szerződést kötő üzembentartó, aki a szerződéskötést megelőző 2 évben magyarországi telephelyű gépjármű vonatkozásában az adott gépjármű-kategóriában felelősségbiztosítási szerződéses jogviszonyban üzemben tartóként nem állt. A rendszerbe újonnan belepő üzemben tartó szerződése A00 osztályba kerül.

33 Bonus - Malus rendszer III. A besorolás a következő biztosítási időszakban egy osztályt emelkedik, ha a szerződéssel érintett gépjármű az új biztosítási időszakot közvetlenül megelőző biztosítási időszak és az új biztosítási időszak kezdő napjai közötti időtartam során legálabb 270 napig biztosítási fedezettel rendelkezett és ebben az időtartamban az üzemben tartónak az érintett gépjármű vonatkozásában kártérítési kötelezettsége nem vált ismertté.

34 Bonus - Malus rendszer IV.

35 Bonus - Malus rendszer V.

36 Bonus - Malus rendszer VI. B/M fokozat átörökítésre 2 éves időszakot ír elő a rendelet. Díj-nemfizetés miatti szerződés megszűnés eseten a besorolás másik gépjárműre kötött szerződésre nem vihető át. Az ügyfél nyilatkozata alapján kerül előzetes besorolásra az új szerződése. A nyilatkozat megtételéhez szükséges előzmény adatok: előzmény biztosító, B/M fokozat, kötvényszám, rendszám. A Kártörténeti nyilvántartótól kapott válasz alapján a biztosító véglegesíti a B-M fokozatot.

37 Bonus - Malus rendszer VII. Ha az üzemben tartó egy adott gépjárműre már rendelkezik szerződéssel, és annak hatálya alatt másik, azonos gépjárműkategóriába tartozó gépjárműre is szerződést köt, az új szerződést A00 osztályba kell sorolni. Ha a kedvezőbb besorolású gépjármű szerződése érdekmúlás miatt megszűnik, akkor a megszűnt szerződésen megszerzett besorolás a megszűnést követő naptól 2 éven belül az adott üzemben tartó másik szerződésére a biztosítási időszakon belül is érvényesíthető.

38 Kedvezmények Kommunikációs kedvezmény: 20%. Éves díjfizetési ütem kedvezmény: 15%. Fizetési mód kedvezmény: 10%. Felekezeti kedvezmény: 15%. VIP kedvezmény: 10%

39 Kommunikációs kedvezmény A kedvezmény feltétele: aszerződő megadja saját cím elérhetőségét, mobil telefonszámát, és a hozzájárulását ahhoz, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésének megkötésével, kezelésével és esetleges megszüntetésével, szolgáltatási igényeivel összefüggésben elektronikus úton információkat küldjünk közvetlenül a szerződő címére. A kedvezmény mértéke: 18%. Elektronikus számla választása esetén: 20%.

40 Éves díjfizetés ütem kedvezmény Ha a szerződő éves díjfizetési ütemet választ. A kedvezmény mértéke: 15%.

41 Fizetési mód kedvezmény Ha a szerződő beszedési megbízás (inkasszó) fizetési módot választ. A kedvezmény mértéke: 10%.

42 Felekezeti kedvezmény Ha a biztosított gépjármű személygépkocsi vagy legfeljebb 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsi és a szerződő az ajánlat aláírásának időpontjában a évi CCVI. törvény 13. (1) bekezdésében meghatározott egyházi személy. A kedvezmény mértéke: 15%.

43 VIP kedvezmény VIP kedvezményt alkalmaz társaságunk, amennyiben a szerződő VIP partneri megállapodást kötött szervezetek valamelyike, vagy ezek valamelyikénél munkaviszonyban álló személy, vagy ezen személlyel egy háztartásban élő közeli hozzátartozó A kedvezmény mértéke: 10%.

44 Együttkötési kedvezmények Casco kedvezmény: 20% Többszerződéses kedvezmény: 15% vagy Családi kedvezmény: 15% Cégcsoport kedvezmény: 5% A már megkötött, vagy a KGFB szerződéssel egy időben létrejött szerződések figyelembevételével. Az együttkötési kedvezmények összeadódnak! Együttkötési kedvezmény maximum 25% lehet.

45 Pótdíjak Új belépő pótdíj Károkozói pótdíj Párhuzamos üzemeltető pótdíj Üzemeltetési pótdíj Hajtóanyag pótdíj Több gépjármű pótdíj Férőhelyek száma pótdíj

46 Új belépőpótdíj I. Új belépő pótdíjat alkalmaz társaságunk amennyiben: a biztosítani kívánt jármű személygépjármű vagy legfeljebb 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjármű, a szerződő az ajánlaton azt nyilatkozza, hogy a kockázatviselés kezdetet megelőző 2 évben nem rendelkezett azonos járműkategóriában kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási szerződéssel, tehát a bonus-malus rendszerbe új belepő, a szerződő az ajánlaton feltünteti a jogosítványa megszerzésének évét és a jogosítvány azonosítóját.

47 Új belépőpótdíj II. A pótdíj az alábbiak szerint kerül alkalmazásra: ha a jogosítvány megszerzésének éve 2014 vagy az előtti időpont, abban az esetben 15% pótdíjat kell alkalmazni (casco kedvezménynél 0%). ha a jogosítvány megszerzésének éve 2015 vagy az utáni időpont, vagy a szerződő nem rendelkezik jogosítvánnyal, abban az esetben 90% pótdíjat kell alkalmazni. Ha a szerződő nem természetes személy és a B/M rendszerbe új belépő, abban az esetben 15% pótdíjat kell alkalmazni. (casco kedvezménynél 0%).

48 Párhuzamos üzemeltető pótdíj Ha biztosítani kívánt és a párhuzamosan üzemeltetett gépjármű kategóriája: a párhuzamosan üzemeltett gépjármű személygépkocsi vagy kis-tehergépkocsi ( 3,5 tonna össztömeg) és a párhuzamosan üzemeltetett gépjármű nem a Generalinál van biztosítva (a két gépjárműnek azonos gépjármű kategóriába kell esnie). apárhuzamosan üzemeltetett gépjármű adatait nem ellenőrizzük, de a rendszám megadása szükséges. A pótdíj mértéke: 15% (casco kedvezménynél: 0%).

49 Üzemeltetési pótdíj Üzemeltetési pótdíjat alkalmaz társaságunk a repülőtéri kiszolgáló-, valamint a tűz-és robbanásveszélyes anyagot, veszélyes árut szállító, kétéltű és személytaxikéntüzemelő gépjárművek esetén. A pótdíj mértéke: 100%.

50 Hajtóanyag pótdíj A biztosítani kívánt gépjármű személygépkocsi és nem kizárólag benzin hajtóanyaggal működik. A pótdíj mértéke: 15%.

51 Káros pótdíj Ha a biztosítani kívánt gépjármű a bonus-malusrendszer hatálya alá tartozó gépjármű és a szerződő korábbi, vagy párhuzamos üzemeltetés esetén másik érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződése vonatkozásában károkozás történt január 1. és az új ajánlat aláírásának időpontja közötti időszakban. A pótdíj mértéke: 100%.

52 Több gépjármű pótdíj I. A szerződő természetes személy. A szerződés határozatlan idejű. Az ajánlat beérkezésének időpontjában a szerződő által biztosítani kívánt és már biztosított vontató, 19 férőhely feletti autóbusz, 10 t össztömeg feletti pótkocsi, félpótkocsi (ide nem értve a lassú jármű pótkocsiját), 12 t össztömeg feletti tehergépkocsi kategóriájú gépjárművek összdarabszáma az ötöt meghaladja, akkor 10 t össztömeg feletti pótkocsi, félpótkocsi esetén800%, egyéb jármű esetében 100%.

53 Több gépjármű pótdíj II. A szerződő nem természetes személy. A szerződő főtevékenységének TEÁOR kódja től eltérő. A szerződés határozatlan idejű. Az ajánlat beérkezésének időpontjában a szerződő által biztosítani kívánt és biztosított gépjárművek összdarabszáma az ötöt meghaladja, akkor 10 t össztömeg feletti pótkocsi, félpótkocsi esetén 800%, egyéb jármű esetében 100%.

54 Férőhelyek száma pótdíj A biztosítani kívánt gépjármű személygépkocsi és az ülések száma nyolc vagy kilenc. A pótdíj mértéke: 50%.

55 Legfiatalabb vezető életkora szerinti díjszorzó Amennyiben a biztosított gépjármű személygépkocsi: A gépjárművet vezetők közül a legfiatalabb születési éve alapján kell meghatározni. Atárgyévből le kell vonni a legfiatalabb vezető születési évszámát. Amennyiben a legfiatalabb vezető életkora: legfeljebb 22 év, a pótdíj mértéke: 50%; év: 0%; legalább 30 év, a kedvezmény mértéke: 10%; nem ismert: 0%.

56 Vezetők száma szerinti díjszorzó Amennyiben a biztosított gépjármű személygépkocsi: Agépjárművet rendszeresen vezetők száma alapján kell meghatározni. Amennyiben a vezetők száma: egy vagy kettő, a kedvezmény mértéke: 5%; három, háromnál több, vagy nem ismert: 0%.

57 Kiegészítők

58 Kiegészítő biztosítások Autós segítségnyújtás kiegészítő szolgáltatás AutósTárs jogvédelemi kiegészítő biztosítás Járműben ülők balesetbiztosítása Baleseti assistance kiegészítő szolgáltatás Műszaki segítségnyújtás kiegészítő szolgáltatás Poggyászkár és gyermekülés kiegészítő biztosítás Kiegészítő Kátyúkár biztosítás Vad- és háziállatkár kiegészítő casco biztosítás Természeti kár kiegészítő casco biztosítás Önvédelem kiegészítő casco biztosítás

59 Autós Segítségnyújtás kiegészítő szolgáltatás A biztosítás a gépjármű közúti balesetből eredő meghibásodása miatti menetképtelensége, vagy műszaki, nem balesetből eredő meghibásodása, üzemzavara miatti menetképtelensége eseten nyújt segítséget. Segít a helyszíni javítás, vagy autómentővel való szállítás megszervezésében, de a felmerülő költségek az ügyfelet terhelik. Ingyenes szolgáltatás.

60 Biztosítási esemény: Járműben ülők balesetbiztosítása agépjármű vezetésével, használatával,kezelésével, be-és kirakodással, valamely helyre beállás irányításával okozati összefüggésben be- és kiszállás során következett be a baleset. Szolgáltatás: baleseti halál: / Ft. baleseti maradandó egészségkárosodás: / Ft, 30%-ot elérő maradandó egészségkárosodás esetén. A kisebb összegű szolgáltatás ingyenes. Területi hatály:európa.

61 AutósTárs jogvédelmi kiegészítő biztosítás I. Biztosítási esemény: agépjármű üzemeltetésével, használatával összefüggésben keletkezett, vagy olyan jogviszonyból származó érdeksérelmekre terjed ki, melynek a tárgya a gépjármű. Szolgáltatási terület: kártérítési jogvédelem. büntetőjogi és szabálysértési jogvédelem. szerződéses jogvédelem. vezetői engedéllyel és a gépjármű okmányaival kapcsolatos jogvédelem. előzetes képviselet jogvédelme.

62 AutósTárs jogvédelmi kiegészítő biztosítás II. Szolgáltatások: jogi tanácsot ad a biztosítottnak jogi érdeksérelem esetén. a meghatározott szolgáltatási területeken gondoskodik a biztosított jogi képviseletéről peren kívüli és peres eljárásokban. abiztosítási összeg erejéig viseli a jogi tanácsadás, illetve jogi eljárások költségeit. A szolgáltatás felső határa: / Ft/év. A kisebb összegű szolgáltatás ingyenes. Területi hatály: Európa.

63 Műszaki segítségnyújtás kiegészítő szolgáltatás Biztosítási esemény: abiztosított gépjármű műszaki, nem balesetből eredő meghibásodása, üzemzavara miatti menetképtelenség. Szolgáltatások: helyszíni javítás Ft/év. autómentővel való szállítás Ft/év. Területi hatály: Európa.

64 Baleseti assistance Biztosítási esemény: a biztosított gépjármű közúti balesetből eredő meghibásodása, üzemzavara miatti menetképtelenség. Szolgáltatások: helyszíni javítás Ft/év. autómentővel való szállítás Ft/év. Területi hatály: Európa.

65 Poggyászkár és gyermekülés kiegészítő biztosítás Biztosított vagyontárgyak: a járműben utazók személyi használatú vagyontárgyai. Biztosítási esemény: elemi kár, töréskár, lopáskár, rabláskár. Szolgáltatás: totálkár vagy részkár esetén legfeljebba biztosítási összeg erejéig térül a kár. Biztosítási összeg: Ft/év. Területi hatály: Európa.

66 Kiegészítő kátyúkár biztosítás Kátyú: a közutak használata során a forgalmi igénybevétel és a környezeti hátasok nyomán kialakult, egy vagy több pályaszerkezeti réteg 4 cm-nél mélyebb, kisfelületű (legfeljebb 20 m2) folytonossági hiánya. Biztosítási esemény: közúti közlekedés szabályainak megfelelően vezetett gépjármű közúti közlekedése folyamán kátyúba fut és kárt szenved. Biztosítási összeg: Ft/év. Területi hatály: Magyarország.

67 Vad- és háziállatkár kiegészítő casco biztosítás Biztosítási esemény: abiztosítás a biztosított gépjármű azon töréskáraira terjed ki, amely a biztosított gépjármű bármely állattal közlekedési baleset során történő, hirtelen váratlan ütközéséből ered, olyan módon, hogy az állattal történő ütközés a biztosított járművön deformációt okozott. Biztosítási összeg: Ft/év Területi hatály: Magyarország.

68 Természeti kár kiegészítő casco biztosítás Biztosítási esemény: a gépjárműben, alkatrészeiben, tartozékaiban külső a gépjárművön kívül keletkezett -tűz átterjedése folytán keletkezett tűz, illetve külső a gépjárművön kívül keletkezett - robbanás által okozott kár, villámcsapás, földcsuszamlás, kőés földomlás, természetes üreg vagy talajszint alatti építmény beomlása, legalább 15 m/s sebességű szélvihar, felhőszakadás, árvíz, belvíz, egyéb vízelöntés, jégverés, lezúduló hótömeg és hónyomás, földrengés. Kiterjed a biztosítás azon károkra is, amelyek azáltal következnek be, hogy a felsorolt természeti erők közrehatása folytán más tárgyak a gépjárműre dőlnek vagy annak nekicsapódnak.

69 Természeti kár kiegészítő casco biztosítás Biztosítási összeg: totálkár esetén a vételárkori számlaérték vagy a káridőponti forgalmi érték, csökkentve a maradványértékkel és az önrésszel. részkár esetén Magyarországon átlagosan elfogadott árszínvonalnak megfelelő alkatrész illetve munkadíjárak alapján igazolt költségek. Önrész: 10%, de minimum Ft. Területi hatály: Európa. Biztosítható járművek:személygépjárművek vagy 3,5 tonnát meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárművek.

70 Önvédelem kiegészítő casco biztosítás Biztosítási esemény: a biztosítás kizárólag a biztosított gépjármű azon töréskárára terjed ki, amely a biztosított gépjármű másik járművel, vagy gyalogos személlyel, vagy mozgáskorlátozottak közlekedésére szolgáló kerekes székkel, vagy gyermekkocsival közlekedő személlyel, vagy talicskával közlekedő személlyel közlekedési baleset során történő ütközéséből ered, amennyiben a bekövetkezett közlekedési baleset a kgfbalapbiztosítás hatálya alá tartozik és a balesetért a felelősség a kgfb alapbiztosítás biztosítottját terheli.

71 Önvédelem kiegészítő casco biztosítás Biztosítási összeg: totálkár esetén a káridőponti forgalmi érték, csökkentve a maradványértékkel és az önrésszel. részkár esetén Magyarországon átlagosan elfogadott árszínvonalnak megfelelő alkatrész illetve munkadíjárak alapján igazolt költségek. Önrész: 10%, de minimum Ft. Területi hatály: Magyarország. Biztosítható járművek:5 évnél idősebb, de legfeljebb 15 éves személygépjárművek vagy 3,5 tonnát meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárművek.

72 Flotta 2010-től törvény szabályozza a flotta fogalmát: egy üzembentartó minimum 5 járművet biztosít egyidejűleg, természetes személy nem köthet flotta szerződést, egyéni vállalkozó köthet, a vállalkozói igazolvány másolatát csatolni kell a szerződéshez. Flotta KGFB esetén nyilvántartjuk a bonusz fokozatot, de az a fizetendő díjat nem módosítja.

73 Flotta engedélykérés/kötés folyamata Flotta KGFB ajánlatkérés a Partnerportálon található Flotta KGFB alkalmazásban indítható.

74 Kárrendezés I. A biztosított (károkozó) 5 munkanapon belül köteles a káreseményt bejelenteni. A károsult 30 napon belül köteles a káreseményt bejelenteni. A biztosító köteles az utolsó irat beérkezésétől számított 15 napon belül, ennek hiányában legkésőbb 3 hónapon belül kártérítési javaslatot tenni, illetve elhárítani a szolgáltatását. A biztosító köteles a kártérítést a kártérítési javaslat elfogadását vagy jogerős megítélését követő 15 napon belül megfizetni.

75 Kárrendezés II. Gépjármű-biztosítási káreseményét az ügyfél az alábbi csatornák bármelyikén bejelentheti. Személyesen:partnerszervizeinkben, ügyfélszolgálatainkon jelenthető be a káresemény. Telefonon: munkanapokon 8 és 20 óra között a as telefonszámon. Tanácsadó segítségével: Partnerportálon keresztül. Interneten: online kárbejelentő rendszerünkön keresztül. Levélben vagy faxon: a bejelentést ügyfeleinknek levélben a 7602 Pécs, Pf.: 888 címre, vagy faxon az alábbi számra (06 1) kell eljuttatniuk.

76 Kárrendezés III. A gépjármű kárrendezés legfontosabb lépéseiről, egy káresemény bekövetkezése utáni legfontosabb teendőkről, a kárbejelentés különböző lehetőségeiről, a kárrendezéshez szükséges nyomtatványokról,partnerszervizeinkről, valamint szélvédő- és egyéb üvegkárok javításával foglalkozó partnereinkről a honlapon tájékozódhatsz.

77 Visszkereset Visszkereseti jog, melynek alapján a biztosító, a Kártalanítási Számla kezelője, valamint a Nemzeti Iroda az általa kifizetett kártérítési összeg megtérítését követelheti. A törvény pontosan meghatározza milyen esetekben van visszakövetelési joga a biztosítónak.

78 Az egyedi Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás célpiaca. A magyarországi telephelyű gépjárművek üzembentartói. (2009/ 62 törvény). A flotta Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás célpiaca. A magyarországi telephelyű gépjárművek üzembentartói. (2009/ 62 törvény), akiknek minimum 5 ilyen jármű van a tulajdonában, üzemeltetésében és erre figyelemmel flotta biztosítás keretében célszerű biztosítási fedezetet keresniük egyedi kgfbszerződések megkötése helyett.

79 Kiknek nem ajánljuk a Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást. Nem ajánljuk nem Magyarországon bejegyzett, hazai telephellyel nem rendelkező, fogyasztónak, és fogyasztónak nem minősülő szervezet vagy személy részére.

80 Értékesítési csatornák és stratégia. A terméket minden csatorna értékesítheti. Az egyedibiztosítási szerződés megköthető közvetlenül a biztosító honlapján (Generali Online), közvetítő közreműködése nélkül.abiztosító által üzemeltetett Partner Portálon, valamint offline alkalmazásban (Carins), továbbá WS-enkeresztül, biztosításközvetítő közreműködésével. A flotta biztosítási szerződés megköthető a biztosító által üzemeltetett Partner Portálon.

81 Vége!

19/2009. (X. 9.) PM rendelet a bonus-malus rendszer, az abba való besorolás, illetve a kártörténeti igazolások kiadásának szabályairól

19/2009. (X. 9.) PM rendelet a bonus-malus rendszer, az abba való besorolás, illetve a kártörténeti igazolások kiadásának szabályairól 19/2009. (X. 9.) PM rendelet a bonus-malus rendszer, az abba való besorolás, illetve a kártörténeti igazolások kiadásának szabályairól A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2009. évi LXII.

Részletesebben

21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet

21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet 21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet Hatályos: 2014.03.15-21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet a bonus-malus rendszer, az abba való besorolás, illetve a kártörténeti igazolások kiadásának szabályairól A kötelező

Részletesebben

Magyar joganyagok - 21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet - a bonus-malus rendszer, az a 2. oldal (2) Egy biztosítási szerződéssel kapcsolatosan elért osztá

Magyar joganyagok - 21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet - a bonus-malus rendszer, az a 2. oldal (2) Egy biztosítási szerződéssel kapcsolatosan elért osztá Magyar joganyagok - 21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet - a bonus-malus rendszer, az a 1. oldal 21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet a bonus-malus rendszer, az abba való besorolás, illetve a kártörténeti igazolások

Részletesebben

(2) A bonus-malus rendszer az (1) bekezdés szerinti gépjármû-kategóriák vonatkozásában egy A00 alap, 10 bonus és 4 malus osztályból áll.

(2) A bonus-malus rendszer az (1) bekezdés szerinti gépjármû-kategóriák vonatkozásában egy A00 alap, 10 bonus és 4 malus osztályból áll. A pénzügyminiszter 19/2009. (X. 9.) PM rendelete a bonus-malus rendszer, az abba való besorolás, illetve a kártörténeti igazolások kiadásának szabályairól A kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosításról szóló

Részletesebben

2. oldal kötelezet a) vezeti, és naprakészen tartja a mentesített gépjárművek jegyzékét, b) a kárrendező szervezet és a kár megtérítésére kötelezett s

2. oldal kötelezet a) vezeti, és naprakészen tartja a mentesített gépjárművek jegyzékét, b) a kárrendező szervezet és a kár megtérítésére kötelezett s 1. oldal kötelezet 17/2011. (XII. 23.) HM rendelet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kötelezettség alól mentes gépjárművek körének és nyilvántartásának szabályairól, az e gépjárművek által okozott

Részletesebben

1. (1) A bonus-malus rendszer a személygépkocsira, motorkerékpárra, autóbuszra, tehergépkocsira, vontatóra, mezõgazdasági vontatóra terjed ki.

1. (1) A bonus-malus rendszer a személygépkocsira, motorkerékpárra, autóbuszra, tehergépkocsira, vontatóra, mezõgazdasági vontatóra terjed ki. A pénzügyminiszter 19/2009. (X. 9.) PM rendelete a bonus-malus rendszer, az abba való besorolás, illetve a kártörténeti igazolások kiadásának szabályairól A kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosításról szóló

Részletesebben

1. (1) A bonus-malus rendszer a személygépkocsira, motorkerékpárra, autóbuszra, tehergépkocsira, vontatóra, mezőgazdasági vontatóra terjed ki.

1. (1) A bonus-malus rendszer a személygépkocsira, motorkerékpárra, autóbuszra, tehergépkocsira, vontatóra, mezőgazdasági vontatóra terjed ki. Bonus-malus rendelet 19/2009. (X.9.) PM rendelet a bonus-malus rendszer, az abba való besorolás, illetve a kártörténeti igazolások kiadásának szabályairól A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló

Részletesebben

A jelû díjtábla. Személygépjármûvek alapdíjai (Ft) KöZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET

A jelû díjtábla. Személygépjármûvek alapdíjai (Ft) KöZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET Baranya megye ( kivételével) Fejér megye ( kivételével) Heves megye ( kivételével) Komárom-Esztergom megye ( kivételével) Nógrád megye ( kivételével) Vas megye ( kivételével) Zala megye ( kivételével)

Részletesebben

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás röviden: KGFB

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás röviden: KGFB Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás röviden: KGFB Minden magyarországi telephelyű gépjármű üzembentartója köteles biztosítójával a gépjármű üzemeltetése során okozott károk fedezetére felelősségbiztosítási

Részletesebben

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifakönyv. Hatályos: október 1. Nysz.: 20230

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifakönyv. Hatályos: október 1. Nysz.: 20230 Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifakönyv Hatályos: 2017. október 1. Nysz.: 20230 2 Tartalomjegyzék Generali Biztosító Zrt. 2017. október 1-jétől alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási

Részletesebben

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifakönyv. Hatályos: január 1-jétől. Nysz.: 21066

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifakönyv. Hatályos: január 1-jétől. Nysz.: 21066 Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifakönyv Hatályos: 2019. január 1-jétől Nysz.: 21066 2 Tartalomjegyzék Generali Biztosító Zrt. 2019. január 1-jétől alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási

Részletesebben

Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosítása

Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosítása Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosítása Ügyfél-tájékoztató és biztosítási szerződési feltételek Nyomtatványszám: NF3143 Hatályos: 2018. szeptember 01- Tartalom 1.

Részletesebben

Biztosítás és társadalombiztosítás

Biztosítás és társadalombiztosítás Biztosítás és társadalombiztosítás Dr. FARKAS Szilveszter PhD, egyetemi docens Pénzügy Intézeti Tanszék farkas.szilveszter@pszfb.bgf.hu, http://dr.farkasszilveszter.hu A vagyon- és felelősségbiztosítások.

Részletesebben

Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra S.A. Biztosító Magyarországi Fióktelepe

Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra S.A. Biztosító Magyarországi Fióktelepe Societatea omerciala de sigurare-reasigurare stra S.. iztosító Magyarországi Fióktelepe kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás 2012-es naptári évre vonatkozó díjtarifája Felhívjuk szíves figyelmét, hogy

Részletesebben

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifakönyv. Hatályos: szeptember 1-jétől. Nysz.: 21353

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifakönyv. Hatályos: szeptember 1-jétől. Nysz.: 21353 Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifakönyv Hatályos: 2019. szeptember 1-jétől Nysz.: 21353 2 Tartalomjegyzék Generali Biztosító Zrt. 2019. szeptember 1-jétől alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási

Részletesebben

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) rendszere 2010. január 1-től

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) rendszere 2010. január 1-től A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás () rendszere január 1-től Az alapvető szabályokat a évi LXII. törvény, egyes részletszabályokat pedig külön rendeletek tartalmazzák, így egyebek mellett a kártörténeti

Részletesebben

A kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítást szabályozó hatályos rendelkezések szerinti feltételekkel. Személygépjármûvek alapdíjai (Ft)

A kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítást szabályozó hatályos rendelkezések szerinti feltételekkel. Személygépjármûvek alapdíjai (Ft) Terület/kategória Pest megye I. ( és Pest megye II. kivételével) Békés megye ( kivételével) Borsod-Abaúj-Zemplén megye ( kivételével) Fejér megye ( kivételével) Jász-Nagykun- megye ( kivételével) Komárom-Esztergom

Részletesebben

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK MOTORKERÉKPÁR BIZTOSÍTÁS TÉMÁBAN Az alábbi összefoglaló, tájékoztató jellegű, Biztosítótól függően egyéni eltérések lehetnek.

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK MOTORKERÉKPÁR BIZTOSÍTÁS TÉMÁBAN Az alábbi összefoglaló, tájékoztató jellegű, Biztosítótól függően egyéni eltérések lehetnek. GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK MOTORKERÉKPÁR BIZTOSÍTÁS TÉMÁBAN Az alábbi összefoglaló, tájékoztató jellegű, Biztosítótól függően egyéni eltérések lehetnek. 1. Mi a különbség a szerződéses kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás

Részletesebben

BONUS-MALUS tájékoztató a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz

BONUS-MALUS tájékoztató a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz BONUS-MALUS tájékoztató a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz Tisztelt Ügyfelünk! A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással és a hozzá kötődő bonus-malus rendszer működésével kapcsolatban az elmúlt

Részletesebben

Az Allianz Hungária Zrt. 2012. évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája

Az Allianz Hungária Zrt. 2012. évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája z llianz Hungária Zrt. 2012. évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a korábban kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződését határidőre

Részletesebben

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. PANNÓNIA. Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. PANNÓNIA. Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. PANNÓNIA Alkuszi Tevékenységet Végző Természetes Személyek Szakmai Felelősségbiztosításának Különös Feltételei Ügyféltájékoztató és biztosítási szerződési

Részletesebben

Értelmező rendelkezések

Értelmező rendelkezések 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 1 Hatályos: 2013.10.01-2013.12.31 Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében a biztosítottakkal

Részletesebben

A K&H Biztosító Zrt.

A K&H Biztosító Zrt. A K&H Biztosító Zrt. kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifája a 2018. január 1-jei vagy későbbi időpontban kezdődő biztosítási időszakú szerződésekre Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben

Részletesebben

A K&H Biztosító Zrt.

A K&H Biztosító Zrt. A K&H Biztosító Zrt. kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifája a 201. március 21-i vagy későbbi időpontban kezdődő biztosítási időszakú szerződésekre Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben

Részletesebben

Évente egyszer lehetőségünk van biztosításunkat felülvizsgálni és biztosítót váltani.

Évente egyszer lehetőségünk van biztosításunkat felülvizsgálni és biztosítót váltani. A gépjárművel való közlekedés veszélyes üzem, az esetleges balesetekben az utasok és a gépjárművek is komolyan megsérülhetnek. A mások vagyonában okozott károkra és személyi sérülésekre minden gépjármű

Részletesebben

UNION-Casco biztosítások Biztosítási ajánlat

UNION-Casco biztosítások Biztosítási ajánlat UNION-Casco biztosítások Biztosítási ajánlat Képviselő kódja: Képviselő neve: Nyugtaszám: Adóigazgatási szám: 10491984-2-44 Ajánlatszám: Kérjük, nyomtatott betűvel töltse ki! A megfelelő helyen így jelölje!

Részletesebben

b)6 Magyarország területén rendezett gépjárműversenyen (edzésen) részt vevő gépjárművekre kötött felelősségbiztosítási szerződésekre;

b)6 Magyarország területén rendezett gépjárműversenyen (edzésen) részt vevő gépjárművekre kötött felelősségbiztosítási szerződésekre; 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról1 Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében a biztosítottakkal szemben támasztott megalapozott

Részletesebben

Az Allianz Hungária Zrt. 2014. január 1-jétől alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája

Az Allianz Hungária Zrt. 2014. január 1-jétől alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája z llianz Hungária Zrt. 2014. január 1-jétől alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a korábban kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási

Részletesebben

A K&H Biztosító Zrt.

A K&H Biztosító Zrt. A K&H Biztosító Zrt. kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifája a 09. január -jei vagy későbbi időpontban kezdődő biztosítási időszakú szerződésekre Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben

Részletesebben

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás Biztosítási Feltételek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás Biztosítási Feltételek Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás Biztosítási Feltételek A biztosítótársaságra vonatkozó adatok H-1082 Budapest, Baross u. 1. H-1461 Bp., Pf. 131. Telefon: (+36-1) 486-4200 Cégjegyzékszám: 01-10-041566

Részletesebben

2009. évi LXII. törvény

2009. évi LXII. törvény 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében a biztosítottakkal szemben támasztott megalapozott

Részletesebben

Csak belső használatra! Az összeállítás Dr. Császár Barbara ügyvéd, gépészmérnök előadásának felhasználásával készült

Csak belső használatra! Az összeállítás Dr. Császár Barbara ügyvéd, gépészmérnök előadásának felhasználásával készült Csak belső használatra! Az összeállítás Dr. Császár Barbara ügyvéd, gépészmérnök előadásának felhasználásával készült FELELŐSSÉG SZERZŐDÉSEN KÍVÜL OKOZOTT KÁROKÉRT (Ptk. hatodik könyv, negyedik rész) A

Részletesebben

A baleseti adó szabályai 2013.

A baleseti adó szabályai 2013. A baleseti adó szabályai 2013. A baleseti adó szabályai a népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény (Neta tv.) II. fejezetében találhatóak. 2012. január 1-jei hatállyal 1 történő bevezetésének

Részletesebben

Az Allianz Hungária Zrt március 4-étől alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája

Az Allianz Hungária Zrt március 4-étől alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája z llianz Hungária Zrt. 2013. március 4-étől alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a korábban kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási

Részletesebben

A baleseti adó szabályai 2018.

A baleseti adó szabályai 2018. A baleseti adó szabályai 2018. A baleseti adó szabályai a népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény (Neta tv.) II. fejezetében találhatóak. A baleseti adón keresztül a bekövetkezett balesetek

Részletesebben

A baleseti adó szabályai 2015.

A baleseti adó szabályai 2015. A baleseti adó szabályai 2015. A baleseti adó szabályai a népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény (Neta tv.) II. fejezetében találhatóak. 2012. január 1-jei hatállyal történő bevezetésének

Részletesebben

MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt január 1-jétől alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási

MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt január 1-jétől alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt. 2017. január 1-jétől alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási díjai Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a korábban kötött

Részletesebben

Közúti Közlekedési Szolgáltatói Felelősségbiztosítás Feltételei (UNIÓ)

Közúti Közlekedési Szolgáltatói Felelősségbiztosítás Feltételei (UNIÓ) Közúti Közlekedési Szolgáltatói Felelősségbiztosítás Feltételei (UNIÓ) 1. A biztosítási esemény 1.1. A Biztosító a jelen feltételek szerint vállalja, hogy a fuvarozó vállalkozás megfelelő pénzügyi helyzetének

Részletesebben

Az Allianz Hungária Zrt. 2014. október 1-jétől alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája

Az Allianz Hungária Zrt. 2014. október 1-jétől alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája z llianz Hungária Zrt. 2014. október 1-jétől alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a korábban kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási

Részletesebben

Az Allianz Hungária Zrt. 2013. július 30-ától alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája

Az Allianz Hungária Zrt. 2013. július 30-ától alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája z llianz Hungária Zrt. 2013. július 30-ától alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifája Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a korábban kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási

Részletesebben

Allianz kötelező gépjárműfelelősségbiztosítás

Allianz kötelező gépjárműfelelősségbiztosítás www.allianz.hu Allianz kötelező gépjárműfelelősségbiztosítás Terméktájékoztató és Általános szerzõdési feltételek Hatályos 2015. november 1-jétől 1 / 49 Tartalomjegyzék Köszöntő...............................................3

Részletesebben

MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt. 2015. január 20-tól alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási

MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt. 2015. január 20-tól alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt. 2015. január 20-tól alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási díjai Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a korábban kötött

Részletesebben

KÉRELEM Jármű tulajdonosában vagy üzembentartójában bekövetkezett változás nyilvántartásba vételéhez

KÉRELEM Jármű tulajdonosában vagy üzembentartójában bekövetkezett változás nyilvántartásba vételéhez Az eljáró iroda fejbélyegzője Kérjük nyomtatott betűkkel kitölteni! KÉRELEM Jármű tulajdonosában vagy üzembentartójában bekövetkezett változás nyilvántartásba vételéhez A jármű azonosítója: Rendszáma:

Részletesebben

MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt. 2015. január 1-től alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási

MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt. 2015. január 1-től alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt. 2015. január 1-től alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási díjai Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a korábban kötött felelősségbiztosítási

Részletesebben

A baleseti adó szabályai 2012. január 1-jétől

A baleseti adó szabályai 2012. január 1-jétől A baleseti adó szabályai 2012. január 1-jétől Az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CLVI. törvény (Mód. tv.) 193. -a 2012. január 1-jei hatállyal bevezette

Részletesebben

A kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítást szabályozó hatályos rendelkezések szerinti feltételekkel. Személygépjármûvek alapdíjai (Ft)

A kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítást szabályozó hatályos rendelkezések szerinti feltételekkel. Személygépjármûvek alapdíjai (Ft) 014. január 1-jétôl érvényes kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítási díjak a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület azon 011-es és azt megelôzô szerzôdéseire, melyek következô biztosítási évfordulója

Részletesebben

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási feltételek 12. Hatályos: 2015. november 01-től

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási feltételek 12. Hatályos: 2015. november 01-től Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási feltételek 12. Hatályos: 2015. november 01-től A Társaságunk az IVASS (a pénzügyi szervezetek olaszországi felügyeleti hatósága, amely társaságunk felett tulajdonosunkon

Részletesebben

MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt. 2015. szeptember 5-től alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási

MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt. 2015. szeptember 5-től alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt. 2015. szeptember 5-től alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási díjai Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a korábban kötött

Részletesebben

MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt. 2015. április 25-től alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási

MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt. 2015. április 25-től alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási MKB Általános Biztosító Zrt. Az MKB Általános Biztosító Zrt. 2015. április 25-től alkalmazandó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási díjai Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a korábban kötött

Részletesebben

Az UNIQA Biztosító Zrt. 2016. január 1-től alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjtarifája

Az UNIQA Biztosító Zrt. 2016. január 1-től alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjtarifája UNIQA Biztosító Zrt. 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70 74. Tel.: +36 1/20/30/70 5445-555 Rövid hívószám: 1418 Fax: +36 1 238-6060 E-mail: info@uniqa.hu www.uniqa.hu www.uniqa.hu Az UNIQA Biztosító Zrt.

Részletesebben

A kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítást szabályozó hatályos rendelkezések szerinti feltételekkel. Személygépjármûvek alapdíjai (Ft) 850 cm 3 -ig

A kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítást szabályozó hatályos rendelkezések szerinti feltételekkel. Személygépjármûvek alapdíjai (Ft) 850 cm 3 -ig 2010-es vagy azt megelôzô kockázatviselési kezdetû szerzôdéseire A jelû díjtábla Személygépjármûvek alapdíjai (Ft) Terület/kategória (természetes személyeknél lakóhely állandó lakcím alapján, nem természetes

Részletesebben

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási feltételek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási feltételek Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási feltételek Hatályos: 2016. március 11-től Társaságunk az IVASS (a pénzügyi szervezetek olaszországi felügyeleti hatósága, amely társaságunk felett tulajdonosunkon

Részletesebben

2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 1

2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 1 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 1 Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében a biztosítottakkal szemben támasztott megalapozott

Részletesebben

Genertel Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítási Feltételek

Genertel Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítási Feltételek Genertel Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítási Feltételek Hatályos: 2016. július 01-től Társaságunk az IVASS (a pénzügyi szervezetek olaszországi felügyeleti hatósága, amely társaságunk felett tulajdonosunkon

Részletesebben

Lakásbiztosítás. Biztosítási termékismertető. Milyen típusú biztosításról van szó?

Lakásbiztosítás. Biztosítási termékismertető. Milyen típusú biztosításról van szó? Lakásbiztosítás Biztosítási termékismertető A társaság: Wáberer Hungária Zrt. A termék: Panoráma Családi Otthonbiztosítás Garzon csomag Ez az ismertető rövid áttekintést ad Önnek a megkötni kívánt biztosítás

Részletesebben

Forgalmi engedélyes ügyek: Gépjármű tulajdonjogának átírása (új típusú forgalmi engedély esetén)

Forgalmi engedélyes ügyek: Gépjármű tulajdonjogának átírása (új típusú forgalmi engedély esetén) Forgalmi engedélyes ügyek: Gépjármű tulajdonjogának átírása (új típusú forgalmi engedély esetén) Ügyintézés határideje és díja Kapcsolódó nyomtatványok, iratminták: dokumentumok, útmutatók, Gépjármű tulajdonjogának

Részletesebben

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS Hatályos: 2016. január 1-tôl Tartalomjegyzék 1. Kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítási feltétel (2009. évi LXII. Törvény) és ügyféltájékoztató... 3 2. Tájékoztató

Részletesebben

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS Hatályos: 2016. május 1-tôl Tartalomjegyzék 1. Kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítási feltétel (2009. évi LXII. Törvény) és ügyféltájékoztató... 3 2. Tájékoztató

Részletesebben

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS Hatályos: 2016. július 1-tôl Tartalomjegyzék 1. Kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítási feltétel (2009. évi LXII. Törvény) és ügyféltájékoztató... 3 2. Tájékoztató

Részletesebben

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS Hatályos: 2017. október 30-tól Tartalomjegyzék 1. Kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítási feltétel (2009. évi LXII. Törvény) és ügyféltájékoztató... 3 2. Tájékoztató

Részletesebben

Tarifaszabályozás kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésekre

Tarifaszabályozás kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésekre 2012. január 1-jétől kezdődően a népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény rendelkezései értelmében a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás megkötésére kötelezett üzemben tartóknak a

Részletesebben

Az UNIQA Biztosító Zrt. 2015. január 1-től alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjtarifája

Az UNIQA Biztosító Zrt. 2015. január 1-től alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjtarifája UNIQA Biztosító Zrt. 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70 74. Tel.: +36 1/20/30/70 5445-555 Rövid hívószám: 1418 Fax: +36 1 238-6060 E-mail: info@uniqa.hu www.uniqa.hu www.uniqa.hu Az UNIQA Biztosító Zrt.

Részletesebben

Az UNIQA Biztosító Zrt. 2015. március 1-tôl alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjtarifája

Az UNIQA Biztosító Zrt. 2015. március 1-tôl alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjtarifája UNIQA Biztosító Zrt. 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70 74. Tel.: +36 1/20/30/70 5445-555 Rövid hívószám: 1418 Fax: +36 1 238-6060 E-mail: info@uniqa.hu www.uniqa.hu www.uniqa.hu Az UNIQA Biztosító Zrt.

Részletesebben

2009. évi LXII. törvény. a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról

2009. évi LXII. törvény. a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében a biztosítottakkal szemben támasztott megalapozott

Részletesebben

Kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási feltétel és ügyféltájékoztató

Kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási feltétel és ügyféltájékoztató Kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási feltétel és ügyféltájékoztató Kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítási feltétel és ügyféltájékoztató 1. Ha nemzetközi szerzôdés eltérôen nem rendelkezik, e törvény

Részletesebben

K&H Biztosító Zrt. szerződő példánya (1. oldal) 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. ajánlatszám:

K&H Biztosító Zrt. szerződő példánya (1. oldal) 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. ajánlatszám: szerződő példánya (. oldal) ajánlatszám: 4547987 biztosításközvetítő K&H-s nyilvántartási száma: 5665 Szerződő (üzemben tartó) adatai neve (szervezet rövid neve): BÍRÓ JÁNOS születéskori név (leánykori

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 1 Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében a biztosítottakkal szemben támasztott megalapozott

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról1 Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében a biztosítottakkal szemben támasztott megalapozott

Részletesebben

2009. évi LXII. törvény ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény hatálya

2009. évi LXII. törvény ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény hatálya 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében a biztosítottakkal szemben támasztott megalapozott

Részletesebben

A kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítást szabályozó hatályos rendelkezések szerinti feltételekkel. Személygépjármûvek alapdíjai (Ft)

A kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítást szabályozó hatályos rendelkezések szerinti feltételekkel. Személygépjármûvek alapdíjai (Ft) 01. január 1-tôl érvényes kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítási díjak a KöBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület azon 011-es és azt megelôzô szerzôdéseire, melyek következô biztosítási évfordulója

Részletesebben

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS Hatályos: 2018. január 1-tôl Kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítási feltétel és ügyféltájékoztató Jelen biztosítási feltétel a kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosításról

Részletesebben

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS Hatályos: 2018. február 23-tól Kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítási feltétel és ügyféltájékoztató Jelen biztosítási feltétel a kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosításról

Részletesebben

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS Hatályos: 2018. január 1-tôl Tartalomjegyzék 1. Kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítási feltétel (2009. évi LXII. Törvény) és ügyféltájékoztató... 3 2. Tájékoztató

Részletesebben

A gépjármű-felelősségbiztosítás általános feltételei

A gépjármű-felelősségbiztosítás általános feltételei A gépjármű-felelősségbiztosítás általános feltételei Érvényes: 2015. október 8-i vagy azt követő aláírás kezdetű szerződésekre A gépjármû-felelôsségbiztosítás általános feltételei a gépjármû-felelôsségbiztosításról

Részletesebben

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS

KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS KÖBE KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁS Tartalomjegyzék 1. Kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítási feltétel (2009. évi LXII. Törvény) és ügyféltájékoztató... 3 2. Tájékoztató a távértékesítés keretében

Részletesebben

KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Az OTP Csoport partnere KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Groupama Garancia Biztosító Zrt. 1051 Budapest, Október 6. utca 20. Nyomtatványszám: 2264/3 A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási

Részletesebben

Gépjárműve biztosításáról. Közúti balesetet bárki szenvedhet. Számtalan helyen érhet minket szerencsétlenség, akár útközben is.

Gépjárműve biztosításáról. Közúti balesetet bárki szenvedhet. Számtalan helyen érhet minket szerencsétlenség, akár útközben is. Gépjárműve biztosításáról Közúti balesetet bárki szenvedhet. Számtalan helyen érhet minket szerencsétlenség, akár útközben is. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást minden gépjármű üzembentartónak

Részletesebben

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifakönyv. Hatályos: 2016. január 1. Nysz.: 18050

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifakönyv. Hatályos: 2016. január 1. Nysz.: 18050 Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifakönyv atályos: 2016. január 1. Nysz.: 18050 Tartalomjegyzék enerali iztosító Zrt. 2016. január 1-jétől alkalmazandó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási

Részletesebben

2009. évi LXII. törvény

2009. évi LXII. törvény 2009. évi LXII. törvény Hatályos: 2015.10.08-2015.12.31 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 1 Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk

Részletesebben

meghatározásánál alkalmazható valamennyi korrekciós tényező összessége; 6. egyedi szerződés: adott üzemben tartó által, egy meghatározott gépjárműre k

meghatározásánál alkalmazható valamennyi korrekciós tényező összessége; 6. egyedi szerződés: adott üzemben tartó által, egy meghatározott gépjárműre k 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében a biztosítottakkal szemben támasztott megalapozott

Részletesebben

KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Az OTP Csoport partnere KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Groupama Garancia Biztosító Zrt. 1051 Budapest, Október 6. utca 20. Nyomtatványszám: 2264/6 A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási

Részletesebben

KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Az OTP Csoport partnere KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Groupama Garancia Biztosító Zrt. 1051 Budapest, Október 6. utca 20. Nyomtatványszám: 2264/5 A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 1 Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében a biztosítottakkal szemben támasztott megalapozott

Részletesebben

mi a GFB és miért jó? A GFB a Károsult és a Károkozó érdekeit egyaránt szolgálja, a gépjármű üzemeltetése során másnak okozott károkat fedezi.

mi a GFB és miért jó? A GFB a Károsult és a Károkozó érdekeit egyaránt szolgálja, a gépjármű üzemeltetése során másnak okozott károkat fedezi. apró betűk helyett amit a K&H gépjármű-biztosításokról tudni érdemes Azért készítettük ezt a tájékoztató anyagot, hogy segítsünk Önnek kérdések és válaszok formájában érthetőbbé tenni a fontosabb tudnivalókat

Részletesebben

A Genertel Biztosító Zrt. Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási általános szerződési feltételei és Ügyféltájékoztatója 6. (Feltételek 6.

A Genertel Biztosító Zrt. Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási általános szerződési feltételei és Ügyféltájékoztatója 6. (Feltételek 6. A Genertel Biztosító Zrt. Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási általános szerződési feltételei és Ügyféltájékoztatója 6. (Feltételek 6.) ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ 3. oldal A GENERTEL BIZTOSÍTÓ ZRT. KÖTELEZŐ

Részletesebben

1 / :16

1 / :16 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 2018.01.01 2018.06.30 27 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme,

Részletesebben

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási feltétel és ügyféltájékoztató. K&H kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás. érvényes: 2014.

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási feltétel és ügyféltájékoztató. K&H kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás. érvényes: 2014. Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási feltétel és ügyféltájékoztató K&H kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás érvényes: 2014. november 15-től tartalom biztosítási feltételek a Gfbt. alapján... 3 a biztosítási

Részletesebben

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási feltétel és ügyféltájékoztató. K&H kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás. érvényes: 2014.

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási feltétel és ügyféltájékoztató. K&H kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás. érvényes: 2014. Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási feltétel és ügyféltájékoztató K&H kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás érvényes: 2014. január 1-től tartalom biztosítási feltételek a Gfbt. alapján... 3 a biztosítási

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 1 Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében a biztosítottakkal szemben támasztott megalapozott

Részletesebben

2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról

2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében a biztosítottakkal szemben támasztott megalapozott

Részletesebben

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás Szervezeti egység: Alkusz és Dealer Igazgatóság Ország: Magyarország Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás Keltezés Miért a KGFB mert kötelező és mert 2 434 ezer forintos kárt okoz az átlagos balesetező

Részletesebben

KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Az OTP Csoport partnere KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Groupama Garancia Biztosító Zrt. 1051 Budapest, Október 6. utca 20. Nyomtatványszám: 2264/7 A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási

Részletesebben

KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Az OTP Csoport partnere KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Groupama Garancia Biztosító Zrt. 1051 Budapest, Október 6. utca 20. Nyomtatványszám: 2264/2 A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási

Részletesebben

KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Az OTP Csoport partnere KÖTELEZÔ GÉPJÁRMÛ-FELELÔSSÉGBIZTOSÍTÁSI FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Groupama Garancia Biztosító Zrt. 1051 Budapest, Október 6. utca 20. Nyomtatványszám: 2264/4 A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási

Részletesebben

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás. Szerződési feltételek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás. Szerződési feltételek Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás Szerződési feltételek A jelen feltételek azokat a rendelkezéseket tartalmazzák, amelyeket a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (székhely: 1033 Budapest,

Részletesebben

Genertel Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítási Feltételek

Genertel Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítási Feltételek Genertel Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítási Feltételek Hatályos: 2016. július 01-től Társaságunk az IVASS (a pénzügyi szervezetek olaszországi felügyeleti hatósága, amely társaságunk felett tulajdonosunkon

Részletesebben

Csoportos Élet- és Balesetbiztosítási Szerződés a Honvédszakszervezet részére

Csoportos Élet- és Balesetbiztosítási Szerződés a Honvédszakszervezet részére Csoportos Élet- és Balesetbiztosítási Szerződés a Honvédszakszervezet részére 1) Általános rendelkezések a) Jelen csoportos élet- és balesetbiztosítási szerződés (továbbiakban: biztosítás) a Honvédszakszervezet

Részletesebben

2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 1. ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A törvény hatálya

2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 1. ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A törvény hatálya 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 1 Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében a biztosítottakkal szemben támasztott megalapozott

Részletesebben

Önvédelem. kiegészítő casco biztosítás különös feltételei (ÖKBKF4) Hatályos: 2014. március 15. Nysz.: 16440

Önvédelem. kiegészítő casco biztosítás különös feltételei (ÖKBKF4) Hatályos: 2014. március 15. Nysz.: 16440 Önvédelem kiegészítő casco biztosítás különös feltételei (ÖKBKF4) Hatályos: 2014. március 15. Nysz.: 16440 Tartalomjegyzék Önvédelem kiegészítő casco biztosítás különös feltételei (ÖKBKF4)... 3 I. Általános

Részletesebben

AutósTárs gépjármű jogvédelmi biztosítás feltételei (GJB)

AutósTárs gépjármű jogvédelmi biztosítás feltételei (GJB) AutósTárs gépjármű jogvédelmi biztosítás feltételei (GJB) Hatályos: 2011. július 1-jétől Nysz.: 14541 Tartalomjegyzék I. A biztosítási szerződés alanyai... 3 II. A biztosítás tárgya... 3 III. A biztosítási

Részletesebben