VOLT MÁR OLYAN ÉRZÉSE?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VOLT MÁR OLYAN ÉRZÉSE?"

Átírás

1 1 VOLT MÁR OLYAN ÉRZÉSE?

2 Fotó: Burgenland Tourismus / Ecker 2 3 HOGY MEGTALÁLTA ÁLMAI ÚTICÉLJÁT? Tartalom Burgenland áttekintése SPORT TERMÉSZET KULTÚRA BOR & GASZTRONÓMIA Wellness Burgenland. Ausztria legkeletibb és lélekszámát tekintve legkisebb szövetségi tartománya Burgenland, fővárosa Eisenstadt. Északi részére átnyúlik a pannon síkság, középső vidékeit szőlőskertek tengere, déli tájait lankás dombok díszítik. A Magyarország, Szlovénia és Szlovákia ölelésében nyújtózó, hosszú, karcsú földnyelv olyan, mintha derékban fűzővel szorították volna még vékonyabbra: ott alig 4 km széles. Fedezze fel, élvezze és emlékezzen rá sokáig! A tartománynak kereken egyharmada természetvédelmi terület. Az Európa szívében található páratlan, festői szépségű világörökségi kincs, a Fertő tó, a tavat övező, határokon átlépő nemzeti park és a hat természeti park a világ bármely pontjáról ideérkező látogatókat elvarázsolja. Igazi sportparadicsom: számtalan kerékpáros és lovas túraút szeli át, kiváló terep vitorlázóknak, szörfösöknek, futóknak és a golf szerelmeseinek egyaránt. A felejthetetlen ínyenc élményekről kitűnő szakácsmesterek és borászok gondoskodnak. A híres szabadtéri fesztiválok, zenei és színházi előadások évről évre vendégek százezreit szórakoztatják. A remek termálfürdők, wellness- és gyógyszállodák csodálatos harmóniát teremtenek test és lélek között. Üdvözöljük Ausztria legnaposabb szegletében! Szeretettel várjuk Burgenlandban!

3 4 sport sport 5 HOGY A TERMÉSZET VALAMILYEN KIHÍVÁS ELÉ ÁLLÍTJA? Fotó: Shutterstock Éljen a sport! Burgenlandban minden feltétel és körülmény adott, hogy tökéletesen kikapcsolódjon, megmozgassa izmait és kiszellőztesse a fejét. Mindezt ráadásul álomba illő környezetben. Az internetes túrakalauz (online-tourenguide) segítségével már akár indulás előtt, otthonról megtervezheti szabadidős és sport tevékenységeit. Két keréken. Fedezze fel Burgenland legszebb vidékeit kerékpár nyergében! A jól kiépített, összesen több mint kilométernyi bicikliút-hálózat változatos terepeken vezet, nehezebb és kényelmesebb szakaszok egyaránt jellemzik - mindenféle tudású és kondíciójú bringás talál magának megfelelőt belőle. Lóháton. Kalandos élmények és a szabadság páratlan érzése több mint km lovas túraúton, keresztül-kasul egész Burgenland tartományon. Ütővel a kézben. Golfrajongó? Ragadjon ütőt és nézzen szét a terepen! Keresse fel Ausztria legnagyobb golfpályáját és gyönyörködjön a mesés kilátásban! Burgenlandban évente 300 napon át ragyog a nap, tehát gyakorlatilag egész évben napsütésben hódolhat szenvedélyének. Gyalogosan. Ha kicsit komótosabb tempóban szeretné élvezni a táj és a természet elbűvölő szépségét, gyalogszerrel is bátran nekivághat. A túrázókat, kocogókat, sétálókat 418 kilométernyi kitűnő minőségű jelzett túra- és futóút várja. Egészséges és izgalmas. A szabad levegőn való mozgás nemcsak egészséges, boldoggá is tesz. Burgenlandban a jobbnál jobb terepek és útvonalak évszakonként is változó, izgalmas, szép élményeket tartogatnak. Tavasszal virágtenger, nyáron tarkálló gabonamezők, ősszel termés alatt roskadozó szőlőültetvények, télen havas idill övezi az utakat.

4 6 sport sport 7 Fotó: Burgenland Tourismus / Ecker HOGY EGGYÉ TUDNA VÁLNI AZ ELEMEKKEL? Víz a szabadság különleges élménye. Megnyugtat és felpezsdít. Pihentet és sportra csábít. Lubickolhat és úszkálhat számtalan nagyszerű fürdőnkben is, de kár lenne kihagyni a természet kínálta további lehetőségeket. A víz és a szél csodás együttese ideális vitorlázáshoz és szörfözéshez is. Európa egyik legjobb terepe vitorlázóknak. A Fertő tó a vízi sportokat hobbi szinten űző vízimádók mellett több ország versenyzőinek körében is különösen kedvelt úticél. Átlagos vízmélysége 1,5 méter, egész Ausztriában itt a legjobbak a szélviszonyok és ezt a tájat kényezteti a legtöbb napsugár. Ragyogó napfényben repülhet a szelek szárnyán a csillogó víztükör felett. Szörfösök és kiteszörfösök eldorádója. A szörf világkupa nyári szezonnyitó versenyére minden év áprilisában versenyzők és szurkolók ezrei érkeznek Podersdorfba. A leglátványosabb a kiteszörfösök produkciója, akik a szél erejének segítségével szédítő sebességgel száguldanak a vízen. A kiváló széljárást és a sekély vizet a profik és a kezdők is végtelenül nagyra értékelik. Kajakkal és kenuval a természetben. Áprilistól októberig páratlan kalandokban lehet része, ha kajakkal vagy kenuval barangolja be a környéket. A Lafnitz, a Rába és a Lajta folyókon, valamint a Fertő tavon szervezett, vezetett vízitúrák álomszép tájak varázslatos élményével ajándékozzák meg. Téli örömök hóban és jégen. Burgenland a téli időszakban is gyönyörű. Tegyen kiadós sétákat a hótakaró alatt szunnyadó, képeskönyvbe illő vidéken, valamelyik természeti parkban, de akár sportolhat is! A 320 km² vízfelületű, befagyott Fertő tavon, Közép-Európa legnagyobb jégpályáján istenien siklik a jégszörf, jégkite és a jégvitorlás, de még kerékpározni is lehet rajta.

5 8 TERMÉSZET TERMÉSZET 9 Fotó: St. Martins Therme & Lodge / Kurt-Michael Westermann / aufgenommen im Nationalpark HOGY TÖKÉLETESEN BELEOLVAD A KÖRNYEZETÉBE? A természet élménye. A Neusiedler See Seewinkel (Fertő tó - Tózug). Nemzeti Park az Alpok legszélső nyúlványai és a magyar alföld találkozásánál található. Az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő park Európában egyedülállóan sokszínű tájakkal és páratlan fajtagazdagságú élővilággal büszkélkedhet. A határokon átnyúló, hatalmas természeti rezervátum igazi egzotikum az alpesi Ausztriában: a sekélyvizű sztyeppei tó a tavat övező nádasokkal, időszakosan kiszáradó sós, szikes víznyelőkkel, apró homokdűnékkel és a Hanság lápvidékével merőben eltér a hegyek országa többi részétől. Állat- és növényvilága, színei és fényei minden évszakban más és más csodákat rejtenek. Madárlesen izgalmas és lenyűgöző. A Fertő tó és környéke hosszú évtizedek óta az európai madármegfigyelők egyik fellegvára. A legmozgalmasabb a március elejétől júniusig terjedő időszak, valamint a nyárutó, amikor a Nemzeti Park területén az Észak-Európából Afrika felé tartó költöző madarak tömegei vonulnak át. A több mint 300 különböző madárfajnak mintegy a fele fészkel és költ itt, közöttük néhány olyan ritkaság is, amely sehol máshol Ausztriában. Ragadjon távcsövet és lesse meg a madarakat természetes élőhelyükön!

6 10 TERMÉSZET TERMÉSZET 11 Fotó: Burgenland Tourismus / Ecker HOGY A LEHETŐ LEGMEGHITTEBB HELYEN VAN? Természeti parkok. A hat természeti park közül a Fertő tavi (Neusiedler See) fekszik legészakabbra, középen található a Landseer Berge elnevezésű és a sor egészen Burgenland tartomány dimbes-dombos déli régiójáig folytatódik. Vágjon neki bátran, fedezze fel a természet szépségeit testközelből! Minden évszakban káprázatos élmény minden érzékszervnek és a család valamennyi tagjának! Neusiedler See-Leithagebirge természeti park. A közvetlenül a Fertő tó partján vezető panoráma túrautakon az év bármely szakában lenyűgöző kilátásban gyönyörködhet, akár gyalogosan, akár kerékpárral barangol a tó körüli tájon. Rosalia-Kogelberg természeti park. A természetvédelem alatt álló terület számos ritka állat- és növényfaj otthona. Járja be az erdők mélyét, a nádasokkal borított tavacskák, legelők és gyümölcsfaligetek vidékét, kóstolja meg az itt termő földiepret, szelídgesztenyét és a kiváló, tartalmas borokat! Landseer Berge természeti park. Egészen páratlan kultúrtáj, rengeteg ásatással és feltárt emlékkel. Igen impozáns látvány Közép-Európa egyik legnagyobb várromja Landsee térségében és a Pauliberg nevű hegy, Ausztria legifjabb, kialudt tűzhányója. Geschriebenstein-Írottkő természeti park. Ausztria egyik legkiterjedtebb egybefüggő erdőségét 500 kilométernyi túraút hálózza be. A Lockenhaus-i lovagvár, a szénégető boksák és a múzeumok mellett érdemes felkeresni Burgenland tartomány legmagasabb pontját, az Írottkő csúcsán (884 m) található kilátót. Természeti park a szőlőhegyeken. Errefelé romantikus útvonalak, nádfedeles présházak, idilli szépségű szőlőskertek várják a látogatót. Ártéri erdők, mocsaras rétek, természeti tanösvény az urbersdorfi víztározó körül. Vadaspark vaddisznókkal, szarvasokkal és ősi háziállat fajokkal. Raab-Őrség-Goričko természeti park. Három országot (Ausztria, Magyarország, Szlovénia) is bejárhat, ha felkeresi a találkozásuknál felállított határkövet. A Béke útja és az Élet útja elnevezésű útvonalakon szervezett élménytúrák minden korosztálynak nagyszerű kalandokat tartogatnak.

7 12 KULTÚRA KULTÚRA 13 Fotó: Esterházy Privatstiftung / Horvath HOGY AZ EMELKEDETT HANGULAT SOHA NEM ÉR VÉGET? Amit itt hall, lát, érez, azt sokáig nem fogja feledni. Burgenland tartomány kulturális sokszínűsége párját ritkítja. Ismerje meg a helyiek életstílusát és életérzéseit, a pannon táj népeinek elbűvölő jellegzetességeit! Világhírű muzsikusaink Haydn és Liszt. A két zseniális zeneszerző életére és munkásságára nagy hatással volt a pannon térség, ők maguk műveikkel hagytak máig élő nyomokat Burgenlandban és messze túl annak határain is. Az ifjú, tehetséges komponista, Joseph Haydn az Esterházy hercegek zenekarát és operáját vezette. Haydn ( ) mind a mai napig a Bécsi Klasszikusok egyik legfőbb alakjaként ismert. Az Esterházy-kastélyban kezdődött a kilenc esztendősen zongoravirtuózként bemutatkozó Liszt Ferenc ( ) karrierje is. Liszt később a romantika egyik legjelesebb képviselője, Európa számos koncerttermének legünnepeltebb vendége lett. Eisenstadti Haydn-Központ. Haydn eisenstadti háza, ahol a zeneszerző 12 évig élt, 1998 óta múzeum, a világ minden részéről érkező Haydn rajongók és zeneszeretők zarándokhelye. A mester emlékének az Esterházy-kastélyban, Ausztria egyik legszebb barokk kastélyában kiállításokkal és koncertekkel adóznak. A kastély Haydn-terme páratlan szépségű, de ezen felül számos további értéke és érdekessége miatt is érdemes ellátogatni ide.

8 14 KULTÚRA KULTÚRA 15 Várak és kastélyok birodalma. A tartományban mindenfelé lovagok, fejedelmek és grófok nyomai láthatók: tornyokkal és pompás homlokzatokkal ékes, gondosan tervezett parkokkal körülölelt, impozáns várak és kastélyok. A rég letűnt korokat idéző építmények mindegyikének megvan a maga története. Az Esterházy, Batthyány és Nádasdy dinasztiák fényűző építészeti remekművekkel állítottak maguknak emléket. Időutazások ízlés szerint. Mit kedvel jobban: a klasszikus, előkelő kastélyokat, vagy az izgalmas várakat? Időutazását kezdheti mondjuk Halbturn barokk kastélyában, a császári család egykori vadász és nyári rezidenciáján. Vagy esetleg Ausztria utolsó lovagvárában, Lockenhausban, ahol bámulatosan gazdag program várja. Választhatja a kialudt vulkán kúpján álló, múzeumnak és fegyvergyűjteménynek is otthont adó güssingi várat, és még sok minden mást. Burgenland történelmét, kultúráját és természeti kincseit közelebbről is megismerheti több mint 75 múzeumban, gyűjteményben és állandó kiállításon. Itt minden kérdésére választ kap. HOGY MEGSZŰNT ÖN KÖRÜL A TÉR ÉS AZ IDŐ? Üdvözöljük a sejtelmes múltban! Fotó: Südburgenland Tourismus

9 16 KULTÚRA KULTÚRA 17 Fotó: Thomas Ludwig Kultur: junges Burgenland, Festspiele klassisch diese beiden Seiten müssen wir Bild noch fehlt immer offen laskann nicht von Predl besorgt werden Burgenland jung, dynamisch Bild / Wiesen/Tatar, DMG-Podersdorf angefordert HOGY SZÁRNYÁRA VESZI A MUZSIKA? Burgenland, a fesztiválok földje. A burgenlandiak szeretik a fesztiválokat és a látványos előadásokat különösen a szabadtérieket. A helyiek mellett látogatók százezrei kóstolnak bele évről évre az életöröm és a ritmusok csodálatos keverékébe a szabad ég alatt felállított díszletek és a nagyszerű rendezvénytermek falai között. Merüljön el a világszínvonalú muzsika tengerében, lépjen be az operák és operettek mesés világába! St. Margaretheni Operafesztivál. A római kori kőfejtőből származó homokkövet többek között a bécsi Stephansdom építésénél is használták. Az egykori bánya monumentális kulisszái között jó nevű művészek és páratlan színpadképek ígérnek felejthetetlen zenei élményeket. A St. Margarethen-i Operafesztivál helyszíne egyszerre klasszikus és vadromantikus: Európa egyik legnagyobb természetes szabadtéri pódiuma ideális környezet látványos, nagyszabású színpadi művek bemutatására. Burgenlandi rendezvények. A raidingi Liszt-Fesztivál, az Esterházy-kastélyban megrendezett Haydn Ünnepi Játékok, a lockenhausi kamarazenei fesztivál, a halbturni kastélykoncertek és a Schlaining várában zajló Klangfrühling elnevezésű rendezvény igazi klasszikus zenei csemegéket kínál. A színház, a musical és az opera szerelmesei szintén változatos programból válogathatnak, például a kobersdorfi kastélyjátékok és a jennersdorfi operagála műsorából. Legyen szó akár klasszikus, akár modernebb műfajról, aki kulturált szórakozásra vágyik, Burgenlandban biztosan talál kedvére valót.

10 18 KULTÚRA KULTÚRA 19 Mörbischi Tavi Ünnepi Játékok. Klasszikus operettek hagyományos előadásai a Fertő tó partján felállított, hatalmas színpadon, a nemzeti park tőszomszédságában ahol egyetlen este ezernyi élményt tartogat. Mörbischt nem véletlenül nevezik az operettvilág Mekkájának: már a helyszín is vitathatatlanul romantikus, az összbenyomás teljesen álomszerű. A klasszikustól a pop és rock zenéig. Burgenland fesztiváljaira szívesen látogat a fiatalabb közönség is. A nickelsdorfi Nova Rock rendezvényein a legmenőbb együttesek és rajongóik lába alatt dübörög a pannon alföld három egész napon át. A wieseni fesztiválokon jazz, reggae, blues és rock dallamokat élvezhet a publikum igazán kötetlen formában és környezetben. A party program további fénypontjai a dél-burgenlandi Picture On Fesztivál és a szörf világkupa idénynyitója a Fertő tónál. Burgenland sokszínű kulturális kavalkádja Önre vár! HOGY LELKESEDÉSE EGYRE CSAK NŐ? Fotó: Lichtstark.com

11 20 BOR & GASZTRONÓMIA BOR & GASZTRONÓMIA 21 Fotó: Burgenland Tourismus / Ecker HOGY ENNÉL JOBB ÍZEKKEL MÉG NEM TALÁLKOZOTT? Burgenlandi ízélmények. A burgenlandi ínyenc kaland leggyakrabban valamelyik pincesoron kezdődik és jellegzetes helyi finomságokból álló menüvel végződik. Az összkép ennél sokkal árnyaltabb: kivételesen sok és sokféle természetes alapanyag párosul szakácsaink kreativitásával és mesterség iránti, újító szellemű rajongásával. Az éttermeknél magától értetődő az építészeti megoldások és a design összhangjával megvalósuló, üdítően kellemes környezet, ami még teljesebbé teszi az ízek felejthetetlen élményét. Természetes alapanyagok. Közvetlenül a kertből, a szántóföldről, a tóból: Burgenlandban elképesztően sok a természetes alapanyag, kezdve az ősi háziállatokkal, mint például a mangalica, a számtalan ízletes zöldség- és gyümölcsfajtán át egészen a gesztenyéig és diófélékig. A burgenlandi konyha a kellemesen mérsékelt éghajlatnak, a rengeteg napsütésnek és a hozzáértő termelők szorgalmas munkájának köszönhetően természetes hozzávalók páratlanul gazdag tárházából válogathat. Nálunk otthon érzi magát a vendég. A burgenlandi fogadókban és borkimérésekben igazán autentikus környezetben élvezheti a finom falatokat és kiváló borokat. Mivel a legtöbb vendéglátóhely családi tulajdonú, nem meglepő, hogy az otthon meghitt melegét és kötetlen hangulatát árasztják. Válassza bármelyik borvidékünket úticéljául, a környéken biztosan talál ízlésének és elképzelésének megfelelő borozót. Színvonalas vendégvárás. A kitüntetések, díjak mindenféle csillagok és szakácssapkák is bizonyítják, hogy a hangulatos belső terekhez, esztétikus kialakításhoz példásan működő konyhák is társulnak. A Fertő tó környékén meglepően sok kiemelkedő minőséget képviselő étterem működik, ahol a hamisítatlan burgenlandi életérzés többnyire egészen avantgárd ötletekkel alkot különleges szimbiózist.

12 22 BOR & GASZTRONÓMIA BOR & GASZTRONÓMIA 23 A szőlő és a borok hazája. A kellemesen enyhe pannon éghajlat, az évi 300 napsütéses nap, a kiváló talajok és lelkes borászaink évszázadok alatt felhalmozott tudása, tapasztalata tette a burgenlandi borokat nemzetközileg elismertté. Ma már a világ legjobbjai között tartják őket számon. Aligha van még egy régió, ahol ennyi féle jó minőségű bor terem: tartalmas fehérek, telt aromájú vörösök, páratlan édesek és az illatában, ízében erdei szamócát idéző helyi specialitás, az Uhudler. Borok északról dél felé. A burgenlandi bortermelés egyértelműen meghatározza a szépséges pannon táj képét. A két legnagyobb bortermő vidék a Fertő tó körül húzódik, egészen a Lajta-hegy történelmi pincesorokkal ékes oldaláig. Itt fehér, vörös és különleges édes borok is készülnek. Burgenland középső részét a Kékfrankos hazájaként is emlegetik. Ez a szőlőfajta különösen jól érzi magát a nehéz, tömör, löszös, agyagos talajon. Dél-Burgenlandból, a tartomány legkisebb borvidékéről egyedülállóan ásványos vörös borok származnak és a régió legegyedibb nedűje, a nemesítetlen vadszőlőből készített Uhudler. HOGY ÉLVEZI A LÉT MINDEN PILLANATÁT? Hagyományok és futurista víziók. A burgenlandi borászok több tekintetben is feszegetik a határokat. Kísérletező, újító szellemük nemcsak boraik készítésénél mutatkozik meg, pincéik, borozóik kialakításánál is merészen nyúlnak izgalmas, vadítóan újszerű designelemekhez. Az idilli öreg présházak mellett egyre több modern építészeti csoda nő ki a földből. Fotó: Burgenland Tourismus / Lex

13 24 WELLNESS WELLNESS 25 HOGY EGYSZERRE PIHEN ÉS SZÓRAKOZIK? Ragyogó napsütés egész évben. Minden igényt kielégítő termálfürdők, kitűnő szállodák, csábítóan meleg gyógyvíz, erőt adó gyógyító iszap, személyre szabott kezelések és ajánlati csomagok: keresse fel Burgenland jobbnál jobb wellness szentélyeit és élvezze az ott töltött órákat! Sonnentherme Lutzmannsburg. Európában páratlan családi fürdőkomplexum, kifejezetten csecsemők és kisgyermekek igényeihez igazított kínálattal és programokkal. Az extra finom termálvíz kiválóan alkalmas a motorikus képességek fejlesztéséhez, a sekélyvizű gyermekmedencében a legkisebbek is csúszdázhatnak, de található itt gyermek pezsgőmedence, babaszauna söt még szoptatósarok is. A nagyobb gyermekeket hatalmas, izgalmas csúszdák várják. Reiter s Familientherme Stegersbach. Az idilli dél-burgenlandi dombok ölelésében fekvő fürdőben kellemes kikapcsolódás, teljes harmónia, kényeztetés, őrületes vízi kalandok várnak a család minden tagjára! A szaunavilág egyszerűen gigantikus, a gyógyászati és kozmetikai kezelések választéka lenyűgöző. A vendégek rengeteg vízi látványosság és játéklehetőség közül válogathatnak. A golf szerelmesei mesés terepen hódolhatnak szenvedélyüknek, miközben káprázatos kilátásban gyönyörködhetnek. Fotó: Sonnenland Mittelburgenland

14 26 WELLNESS WELLNESS 27 Fotó: Burgenland Tourismus / Ecker HOGY A NAP FÉNYE ÁTMELEGÍTI A LELKÉT? Pihentető és egészséges. Használja ki és élvezze a burgenlandi termálvíz, a gyógyiszap és a szénsavas ásványvíz gyógyító erejét és hosszú távú, jótékony hatását! Legfőképpen reumatikus bántalmaktól, krónikus szív, keringési és érrendszeri betegségekben szenvedők figyelmébe ajánljuk. Burgenlandtherme Bad Tatzmannsdorf. A rómaiak kifinomult fürdő- és szépségkultúráját felelevenítő fürdőben a pihenés és a mozgás mellett a test- és egészségápolásé a főszerep. Próbálja ki a hihetetlenül magas ásványi anyag tartalmú, gyógyító termálvizet és a Spannonia névre keresztelt, párját ritkító szauna komplexumot! Bad Sauerbrunn Egészségügyi Központ. Töltődjön fel és erősítse szervezetét a magnéziumban és egyéb ásványi anyagokban gazdag gyógyvízzel, amelyet már a Monarchia idején is ismertek és élveztek a nemesség és az előkelő polgárság képviselői. Az itteni termálvíz jó eredménnyel alkalmazható a tartó- és mozgásszervrendszer panaszai, valamint vese és húgyúti megbetegedések kezelésére. St. Martins Therme & Lodge. Kaland és kikapcsolódás: a wellness-üdülés merőben újszerű formája és helyszíne. A közeli Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park lélegzetelállító látványa, a park és környéke kínálta számtalan izgalmas élmény nemcsak a természetet hozza közelebb a látogatókhoz, segít önmagukra is rátalálni. Olvadjon bele a környezetbe, élvezze a természet tisztaságát, erejét, lazítson és merítsen energiát minden létező forrásból! Burgenlandban a test, a szellem és a lélek is felüdül.

15 28 Printed in accord with the guidelines of the Austrian Environmental Label UZ-LZ

16 30 Burgenland Wr. Neustadt Semmering BÉCS A2 Ebenfurth S4 Schwechat A4 Mattersburg Pinkafeld Vienna International Airport A3 S31 Oberpullendorf Lockenhaus Oberwart Stegersbach Neusiedl am See Eisenstadt Bad Sauerbrunn St. Margarethen Forchtenstein Bad Tatzmannsdorf Mörbisch Klingenbach Sopron Weppersdorf Rust Deutschkreutz Raiding Lutzmannsburg Köszeg Fertő tó Szombathely A6 Parndorf Podersdorf Illmitz Gols Pamhagen Kittsee Fertőszentmiklós MAGYARORSZÁG POZSONY Nickelsdorf Frauenkirchen St. Andrä am Zicksee Andau Mosonmagyaróvár SZLOVÁKIA Györ Autópálya, autóút Országút BUDAPEST BURGENLAND EURÓPA RÉSZE DUBLIN 2190 km LONDON 1580 km BARCELONA 1810 km PARIS 1290 km BRUXELLES 1160 km OSLO 1780 km AMSTERDAM 1200 km FRANKFURT 770 km ZÜRICH 820 km MÜNCHEN 490 km MILANO 850 km HAMBURG 1040 km PRAHA 400 km LJUBLJANA 360 km STOCKHOLM 1830 km KØBENHAVN 1180 km BERLIN 750 km ROMA 1120 km WIEN 60 km ZAGREB 350 km BRATISLAVA 75 km BUDAPEST 230 km BEOGRAD 600 km HELSINKI 1830 km WARSZAWA 760 km TALLINN 1740 km RIGA 1430 km VILNIUS 1230 km BUCURESTI 1100 km SOFIA 1160 km MINSK 1290 km KYIV 1370 km MOSKVA 1850 km A2 GRAZ Fürstenfeld Loipersdorf Güssing Punitz- Güssing Heiligenkreuz Heiligenbrunn Körmend LISBOA 2960 km MADRID 2410 km Jennersdorf Szentgotthárd BURGENLAND AUSZTRIA RÉSZE SZLOVÉNIA PRÁGA CZ A5 SK ZÜRICH CH A14 MÜNCHEN A12 A13 I MILÁNÓ D A10 A1 A2 A1 BÉCS A9 A2 GRAZ A2 SLO LJUBLJANA A4 A3 H POZSONY A6 BUDAPEST Felvilágosítás és tanácsadás. Burgenland Tourismus A-7000 Eisenstadt, Johann Permayer-Straße 13 Tel / , Fax info@burgenland.info, Neusiedler See (Fertő tó) Tel / 86 00, Mittelburgenland (Közép-Burgenland) Tel / , Südburgenland (Dél-Burgenland) Tel / , IMPRESSZUM Kiadó: Burgenland Tourismus A-7000 Eisenstadt, Johann Permayer-Straße 13 Tel / , Fax / info@burgenland.info, Szerkesztőség: Burgenland Tourismus Kialakítás: JWT Wien Nyomtatás: offset5020 Az adatok helytállóságáért a gondos elõkészítés ellenére sem vállalunk felelõsséget decemberi adatok. Készült az EU támogatásával és segítségével.

AHOL AZ ÉLMÉNY AZ UTAZÁSSAL KEZDŐDIK. TERMÉSZET, KULTÚRA ÉS TECHNIKA EGYEDÜLÁLLÓ ÉLMÉNYEK EGY HELYEN.

AHOL AZ ÉLMÉNY AZ UTAZÁSSAL KEZDŐDIK. TERMÉSZET, KULTÚRA ÉS TECHNIKA EGYEDÜLÁLLÓ ÉLMÉNYEK EGY HELYEN. HU AHOL AZ ÉLMÉNY AZ UTAZÁSSAL KEZDŐDIK. TERMÉSZET, KULTÚRA ÉS TECHNIKA EGYEDÜLÁLLÓ ÉLMÉNYEK EGY HELYEN. LENYŰGÖZŐ LÁTVÁNY ÉS FELEJTHETETLEN ÉLMÉNYEK PÁRATLAN SZÉPSÉGŰ TÁJON Salzkammergut térségben a WolfgangseeSchifffahrt

Részletesebben

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu A Répce folyó virágzó síkján karnyújtásnyira az Alpoktól Magyarország nyugati csücskében helyezkedik el Bük városa. Kincse, a több mint ezer méter mélységből feltörő

Részletesebben

TOP KERÉKPÁR- TÚRÁK 2015 BURGENLAND, A KERÉKPÁROSOK PARADICSOMA

TOP KERÉKPÁR- TÚRÁK 2015 BURGENLAND, A KERÉKPÁROSOK PARADICSOMA TOP KERÉKPÁR- TÚRÁK 2015 BURGENLAN, A KERÉKPÁROSOK PARAICSOMA www.burgenland.info 2 KERÉKPÁRRAL BURGENLANBAN PARAIES TÚRA ÉL-BURGENLAN 3 FELFEEZÉSEK ÉS KÖRTÚRÁK Burgenlandban mintegy 2000 kilométernyi

Részletesebben

DANUBIUS HOTELS GROUP

DANUBIUS HOTELS GROUP KREATÍV KONFERENCIÁK KIHAGYHATATLAN PROGRAMOK SOPRONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN Vegyen egy mély levegőt és élvezze az Alpoknak és a meseszép erdős vidéknek köszönhető üdítően tiszta, friss levegőt. KONFERENCIA ÉS

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1219 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Trento Antik kastély eladó Trentoban LEIRÁS Az észak-olasz

Részletesebben

Miért pont Megyer? Tapolca Sümeg. Megyeri sonka

Miért pont Megyer? Tapolca Sümeg. Megyeri sonka Miért pont Megyer? Megyeri sonka Mondhatnánk azt is, hogy csak, de ez túl cinikus lenne és mi nem vagyunk ilyenek. Azt is mondhatnánk még, hogy azért, mert itt Neked jó és punktum, aminek jelentôs valóság

Részletesebben

EMAH Öko-mobilitás elősegítése az osztrákmagyar határtérségben A vasúti utasszámlálás és kikérdezés, valamint a közúti számlálás és kikérdezés

EMAH Öko-mobilitás elősegítése az osztrákmagyar határtérségben A vasúti utasszámlálás és kikérdezés, valamint a közúti számlálás és kikérdezés EMAH Öko-mobilitás elősegítése az osztrákmagyar határtérségben A vasúti utasszámlálás és kikérdezés, valamint a közúti számlálás és kikérdezés eredményeinek elemzése (kivonat) 1. Bevezető Az EMAH projekt

Részletesebben

Feratel Hungary Kft. A Fertı-tavi (osztrák) turisztikai desztinációs szervezet tevékenysége. Keszthely, 2009. november 5.

Feratel Hungary Kft. A Fertı-tavi (osztrák) turisztikai desztinációs szervezet tevékenysége. Keszthely, 2009. november 5. Feratel Hungary Kft. A Fertı-tavi (osztrák) turisztikai desztinációs szervezet tevékenysége Keszthely, 2009. november 5. Asztalos Zoltán ügyvezetı igazgató Burgenland turisztikai szervezeti rendszere

Részletesebben

MENEDÉK. Me nedék a Borszék feletti Bükk-havason HELY

MENEDÉK. Me nedék a Borszék feletti Bükk-havason HELY A HELY A Keleti-Kárpátok havasainak a Gyergyói-, a Besztercei-, és a Kelemen-havasok ölelésében levő Borszék immár jó két évszázada Erdély egyik legszebb és méltán híres Európa szerte híres települése.

Részletesebben

TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT. Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától.

TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT. Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától. TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától. Különleges ajánlatunk, amely a következőket tartalmazza:

Részletesebben

Osli-Hany madarai március 10. 9:00. Szikes tavak madarai március 10. 9:00. Osli-Hany madarai március 24. 9:00

Osli-Hany madarai március 10. 9:00. Szikes tavak madarai március 10. 9:00. Osli-Hany madarai március 24. 9:00 Hóvirágos túra a hédervári Vadaskerti-erdőben Egykoron a Szigetköz magasabb ártéri szintjeit a tölgy-kőris-szil ligeterdők uralták. A keményfás ligeterdő az otthona számos jól ismert lágyszárú növényfajnak

Részletesebben

Szakmai beszámoló a gyakornoki programról BOLLA IMRE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KAR MOSONMAGYARÓVÁR

Szakmai beszámoló a gyakornoki programról BOLLA IMRE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KAR MOSONMAGYARÓVÁR NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KAR MOSONMAGYARÓVÁR AGRÁRTUDOMÁNYI CENTRUM Szakmai beszámoló a gyakornoki programról Készítette: BOLLA IMRE Mosonmagyaróvár 2004 1 Személyes

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1054 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Comói tó Luxusvilla eladó a Comói tó partján LEIRÁS

Részletesebben

Vendégségben az Esterházyaknál

Vendégségben az Esterházyaknál Magyar Vendégségben az Esterházyaknál Programajánlatok csoportok részére A z E s t e r h á z y a k ö rö k s é g é n e k l e g j a v a AZ ESTERHÁZY HERCEGI CSALÁD Az Esterházy hercegi család Az Esterházy

Részletesebben

Programok, kirándulások. Kirándulóprogramok. Rendezvények. Kombinált jegyek (Bükfürdő, régiós rendezvények, ZOO, Mobilis, VOLT ) Kombinált bérletek

Programok, kirándulások. Kirándulóprogramok. Rendezvények. Kombinált jegyek (Bükfürdő, régiós rendezvények, ZOO, Mobilis, VOLT ) Kombinált bérletek Programok, kirándulások Kirándulóprogramok Rendezvények Kombinált jegyek (Bükfürdő, régiós rendezvények, ZOO, Mobilis, VOLT ) Kombinált bérletek Bahn & Bike Belföldi és nemzetközi kedvezmények Győr Sopron

Részletesebben

Határon átnyúló mobilitás GreMo Pannonia Lehetséges kistérségi, határon átnyúló közlekedési áramlatok Burgenland Nyugat-Magyarország Tanulmány

Határon átnyúló mobilitás GreMo Pannonia Lehetséges kistérségi, határon átnyúló közlekedési áramlatok Burgenland Nyugat-Magyarország Tanulmány Határon átnyúló mobilitás GreMo Pannonia Lehetséges kistérségi, határon átnyúló közlekedési áramlatok Burgenland Nyugat-Magyarország Tanulmány Határon átnyúló mobilitás GreMo Pannonia A kistérségi, határon

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 3316 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Capr Luxus villa eladó Capri szigetén LEIRÁS Ez az ingatlan

Részletesebben

Lisztomania 2011. Liszt Ferenc a raidingi zseni, aki szupersztárnak született

Lisztomania 2011. Liszt Ferenc a raidingi zseni, aki szupersztárnak született Lisztomania 2011 A burgenlandi jubileumi év programja Budapest, 2010. november 4. Csodagyermek, zongoravirtuóz, a nık kedvence és az európai koncerttermek kiváló mestere: Liszt Ferenc a romantika korának

Részletesebben

Ajánlatok. > Eszterházától Eisenstadton át Fraknóig

Ajánlatok. > Eszterházától Eisenstadton át Fraknóig Ajánlatok Egy magas dolomitszikla tetején trónolva, Fraknó vára üdvözli a Rosalia Régió vendégeit. Az itteni vegetációt meghatározó pannon klímának hála érnek errefelé az édes szőlőfürtök, piroslik a lédús

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI 17 Székesfehérvár kulturális intézményrendszere és hálózata sokszínû, tarka, gazdag és változatos képet mutat.

Részletesebben

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő Rendezvény központ Üdvözöljük A Római-part legújabb gyöngyszeme, ahely, csodálatos dunai panorámával várja kedves vendégeit. Hatalmas kertünkben közvetlenül a folyóparton gyönyörködhet a Dunában egy pohár

Részletesebben

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap:

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap: A Balaton-felvidék a Balaton-környéki borvidékek közül eddig eléggé ismeretlen volt a borkedvelő közönség körében. Néhány bor, néhány pincészet ugyan fel-felbukkan a fővárosi borszaküzletekben, éttermekben

Részletesebben

Közép- Dunántúl A természet és a kultúra felfedezése

Közép- Dunántúl A természet és a kultúra felfedezése Közép- Dunántúl A természet és a kultúra felfedezése Királyok nyomában i t t h o n. h u / k o z e p d u n a n t u l Közép-dunántúli régió térképe TOURINFORM Dunaújváros 2400 Dunaújváros, Vasmû út 10/a

Részletesebben

Köszöntõ. Felújított fürdõnkben megtalálhat minden olyan szolgáltatást, mely az Ön és családja kikapcsolódását, szórakozását szolgálja.

Köszöntõ. Felújított fürdõnkben megtalálhat minden olyan szolgáltatást, mely az Ön és családja kikapcsolódását, szórakozását szolgálja. Gyógyfürdõ 2013. Köszöntõ Köszöntjük Önt városunk kiemelkedõ turisztikai szerepet játszó fürdõjében abból az alkalomból, hogy egészségét fürdõkezeléseinkkel kívánja javítani. Köszöntjük Önt is, aki szabadsága

Részletesebben

" j e z ő v e e r. s z

 j e z ő v e e r. s z s z " j e z ő v e e r k y " A z é l m é n e E G É S Z N A P O S K I R Á N D U L Á S O K K é r j ü k v á l a s s z o n! Märchenland Meseország Vannak mesék, amelyek életre kelnek, és mi is részeseivé válhatunk!

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1000 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Siena Kastély eladó Toszkánában, Sienaban LEIRÁS Toszkána

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1811 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Amalfi Luxus villa az Amalfi-parton eladó LEIRÁS Az

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0882 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Varese Luxusvilla eladó az olasz Vareseben LEIRÁS Varese

Részletesebben

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14.

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár Bevezető gondolatok A kultúra

Részletesebben

BUDAPEST HELYE EURÓPÁBAN

BUDAPEST HELYE EURÓPÁBAN BUDAPEST HELYE EURÓPÁBAN Közép- és Kelet-Európa az egyik leggyorsabban fejlődő régió, ahol számos ország éves GDP-növekedése meghaladja az EU átlagát. Magyarország a Kárpát-medence közepén, a Közép-európai

Részletesebben

Stressz oldás Vas megyében MEGOLDÁS - Tartalmas pihenés és a feszültség elillan. Vitalizáló élmények

Stressz oldás Vas megyében MEGOLDÁS - Tartalmas pihenés és a feszültség elillan. Vitalizáló élmények Stressz oldás Vas megyében MEGOLDÁS - Tartalmas pihenés és a feszültség elillan. Vitalizáló élmények CSOMAG CÉLCSOPORTJA: A célcsoportra alapvetően jellemző, hogy nem anyagi korlátai vannak pihenésre szánt

Részletesebben

Burgenland tartomány A kiskereskedelmi szerkezet és vásárlóerő áramlás vizsgálata

Burgenland tartomány A kiskereskedelmi szerkezet és vásárlóerő áramlás vizsgálata Burgenland tartomány A kiskereskedelmi szerkezet és vásárlóerő áramlás vizsgálata különös tekintettel a szomszédos Magyarországgal fennálló összefonódásokra Részeredmények Ing. Mag. Georg Gumpinger, 2009.

Részletesebben

Photo by Burgenland Tourismus

Photo by Burgenland Tourismus Photo by Burgenland Tourismus Mesés kalandok az egész családnak 3 nap / 2 éjszaka Érvényes: 2011.05.01. 09.30. Pannonia Med Hotel HHHH Sopron Best Western Pannonia Med Hotel HHHH Sopron 9400 Sopron, Várkerület

Részletesebben

Makói útikalauz. és a város lógója. Makó város Csongrád megyében a Maros jobb partján, a román határ közelében helyezkedik el.

Makói útikalauz. és a város lógója. Makó város Csongrád megyében a Maros jobb partján, a román határ közelében helyezkedik el. Makói útikalauz Kora tavasszal vitt errefelé utunk. Én nagyon kíváncsi voltam, mert mindig azt hallottam a várossal kapcsolatban: makói hagyma. Így aztán utánanéztem jó előre a településnek, olvastam róla,

Részletesebben

Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében. Bad Sauerbrunn 2010. november 19.

Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében. Bad Sauerbrunn 2010. november 19. Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében Bad Sauerbrunn 2010. november 19. A Fertő-Hanság Nemzeti park és a Nationalpark Neusiedler See- Seewinkel védett területei Fertő-tó

Részletesebben

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása Robin KalandSziget Kalandpark tömör bemutatása Hazánk egyik leggyönyörűbb és legkalandosabb vízi világában, a Tisza-tó vadregényes szigetén Magyarországon egyedülálló élménypark épült. Az attrakció célja,

Részletesebben

Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? január :00

Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? január :00 Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? 2019. január 25. 17:00 Hanság túra I. - Osli-Hany Évkezdő programjainkra szeretnénk felhívni mindazok figyelmét, akik

Részletesebben

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Iskolánk diákjai ismét külföldi tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Határtalanul! program jóvoltából: április 10. és 13. között Szlovéniában

Részletesebben

Kedves Vendég! Stressz mentes városnézés

Kedves Vendég! Stressz mentes városnézés Kedves Vendég! Végre megérkezett a tavasz! Ha Ön is elfáradt a hosszúra nyúlt, szürke, hideg télben, itt az ideje, hogy visszanyerje a lendületét és családjával közösen feltöltődjön! Mozduljon ki szeretteivel!

Részletesebben

UGOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK Települési Értéktár Bizottsága Ugod, Kossuth Lajos u. 32. JEGYZŐKÖNYV

UGOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK Települési Értéktár Bizottsága Ugod, Kossuth Lajos u. 32. JEGYZŐKÖNYV Szám: 523-2/2016. UGOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK Települési Értéktár Bizottsága Ugod, Kossuth Lajos u. 32. JEGYZŐKÖNYV Készült: Ugod Község Önkormányzatának Települési Értéktár Bizottsága 2016. december

Részletesebben

A kezdeményezések régiója

A kezdeményezések régiója A kezdeményezések régiója 1 2 Köszöntő A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 12 éve látja el a hazai és uniós fejlesztésekhez, pályázatokhoz kapcsolódó feladatokat. Az elmúlt években tett erőfeszítéseink

Részletesebben

Időpont: december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal. Szállás: Znojmoban, panzióban, személyes szobákban.

Időpont: december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal. Szállás: Znojmoban, panzióban, személyes szobákban. Időpont: 2018. december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal Szállás: Znojmoban, panzióban, 2-3-4 személyes szobákban. Étkezés: étterem lehetőség Znojmoban és Pozsonyban. Felszerelés: esőkabát,

Részletesebben

Varázslatos napok Sárváron

Varázslatos napok Sárváron Varázslatos napok Sárváron Varázslatos napok Sárváron. Gyönyörködjön a színes őszi természetben,majd frissüljön fel a sárvári EUROPESPA-MED Minőség Díjas Gyógy és Wellness Fürdőben ahol gyógyvíz,élményelemek,csúszdák

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 2052 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Forte dei Marmi Álomházak luxuskivitelben Forte dei

Részletesebben

Az élmények világa. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of:

Az élmények világa. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of: Az élmények világa A resort of: www.aquaworldresort.hu B_tematikus_HU_2014_11.indd 1 2015.01.07. 15:08:40 A vízibirodalom Az Aquaworld Resort Budapest komplexum fürdője Közép-Európa legnagyobb fedett vízi

Részletesebben

Ha a Föld csupán egy egynemű anyagból álló síkfelület lenne, ahol nem lennének hegyek és tengerek, akkor az éghajlatot csak a napsugarak beesési

Ha a Föld csupán egy egynemű anyagból álló síkfelület lenne, ahol nem lennének hegyek és tengerek, akkor az éghajlatot csak a napsugarak beesési A Forró övezet Ha a Föld csupán egy egynemű anyagból álló síkfelület lenne, ahol nem lennének hegyek és tengerek, akkor az éghajlatot csak a napsugarak beesési szöge, vagyis a felszínnel bezárt szöge határozná

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL

KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL Katlan Tóni Vendéglátás szeretettel A remek ízek, ételek, a kellemes közös étkezések örömöt okoznak és összehoznak. A Kárpát-medence tájegységeinek gasztronómiája egyszerre

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1189 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Comói tó Romantikus luxusvilla eladó a Comoi tó partján

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1143 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Valdinievole Luxusvilla Valdinievoleban LEIRÁS E csodás

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0080 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 tóparti luxusvillák Luxusvilla eladó a Trasimeno tó

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1121 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Torino Exkluzív luxusvilla eladó Torinó környékén LEIRÁS

Részletesebben

a m Látnivalók a környéken Zalakaros Sümegi vár Zalaegerszeg Kehidakustány Zala Springs 1 óra / 1h Royal Balaton Golf & Yacht Club Szigligeti vár

a m Látnivalók a környéken Zalakaros Sümegi vár Zalaegerszeg Kehidakustány Zala Springs 1 óra / 1h Royal Balaton Golf & Yacht Club Szigligeti vár Sümegi vár Zalaegerszeg Kehidakustány 15 Zala Springs 10 c per c per c Hévíz er 5p Zal Keszthely min in m 15 a m eg ye Royal Balaton Golf & Yacht Club Szigligeti vár in 5m 10 1 óra / 1h Balaton Golfclub

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 3367 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Halásznadrág Szép tengerparti villa Capri-ban LEIRÁS

Részletesebben

A burgenlandi állomások minőség-vizsgálata a Mobilitätszentrale Burgenland megbízása alapján

A burgenlandi állomások minőség-vizsgálata a Mobilitätszentrale Burgenland megbízása alapján A burgenlandi állomások minőség-vizsgálata a Mobilitätszentrale Burgenland megbízása alapján RÖVIDÍTETT VÁLTOZAT Wiener Neustadt, 2011. július Brenner-Managementberatung GmbH Wassergasse 5 c A-2700 Wiener

Részletesebben

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép,

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, Gyulai emlék Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, tiszta és turistákkal teli kisváros. Gyönyörűek a belváros szökőkútjai, a vár körüli sétány, ahol a nyári melegben

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0543 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Firenze Luxusbirtok Toszkánában LEIRÁS Ennek a régi,

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul programjának keretében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola harmincegy

Részletesebben

Kovászna megye Turizmus Fejlesztési stratégiája 2.sz.MELLÉKLET

Kovászna megye Turizmus Fejlesztési stratégiája 2.sz.MELLÉKLET Kovászna megye Turizmus Fejlesztési stratégiája 2.sz.MELLÉKLET EUROPE - Best practice áttekintés Kijelöltünk 4 régiót, hogy Erdélyt, Kovászna megyét összehasonlítsuk velük mindegyik közülük hasonló imázzsal

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 21093 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Chianti BORGAZDASÁG ELADÓ A CHIANTI VIDÉKEN LEIRÁS

Részletesebben

Laroba Wellness & Tréning Hotel****

Laroba Wellness & Tréning Hotel**** Laroba Wellness & Tréning Hotel**** Budapesttől 1 órányi autóútra, a Balaton északi partján, Balatonalmádi és Balatonfüred között félúton, Alsóörsön található, a parttól mindössze 250 méterre, a szálloda

Részletesebben

Tárgyszavak: vízgazdálkodás; hulladékgazdálkodás; Burgenland (Ausztria)

Tárgyszavak: vízgazdálkodás; hulladékgazdálkodás; Burgenland (Ausztria) HULLADÉKOK ÉS KEZELÉSÜK 4.1 3.1 Víz- és hulladékgazdálkodás Burgenlandban Tárgyszavak: vízgazdálkodás; hulladékgazdálkodás; Burgenland (Ausztria) A terület hidrográfiai viszonyai és vízhálózata Burgenland

Részletesebben

A CSALÁDBARÁT PÁLYASZÁLLÁS MONARCHIA PARK

A CSALÁDBARÁT PÁLYASZÁLLÁS MONARCHIA PARK A CSALÁDBARÁT PÁLYASZÁLLÁS MONARCHIA PARK LACHTALBAN A TÉL EGYSZERŰEN VARÁZSLATOS Stájerország egyik legnagyobb és leghóbiztosabb síterepe 150 ha-os területen a legmodernebb sípályarendszer 35 km kék-piros-fekete

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1604 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Siena Luxus apartman komplexum eladó Siena LEIRÁS A

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0896 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Pisa VIDÉKI BIRTOK ELADÓ TOSZKÁNÁBAN LEIRÁS Ez a csodás

Részletesebben

1. melléklet az Ugod Község Települési Értéktár Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzatához. Javaslat a

1. melléklet az Ugod Község Települési Értéktár Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzatához. Javaslat a 1. melléklet az Ugod Község Települési Értéktár Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzatához UGOD KÖZSÉG POLGÁRMESTERE RÉSZÉRE! Javaslat a Szárhegyi kilátó hely- és erdőismereti tanösvény [nemzeti

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1238 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lucca Magnificent luxus villa eladó Lucca LEIRÁS Csak

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK A NAPOS OLDALON

ÜDVÖZÖLJÜK A NAPOS OLDALON ÜDVÖZÖLJÜK A NAPOS OLDALON 2 ELŐSZÓ ELŐSZÓ 3 NYARALÁS PANNÓNIA RITMUSÁBAN Kikapcsolódás testnek, léleknek és szellemnek egyaránt. Töltekezzen fel napsütéssel és energiával a sértetlen természetben, festői

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0869 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Róma Eladó luxusvilla Rómában LEIRÁS Ezt a csodás Rómában

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1107 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Roma Luxusvilla Rómában LEIRÁS Ez a csodás eladó villa

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1449 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Firenze - Hills Magnificent luxus villa eladó Firenze

Részletesebben

KONFERENCIA - TRÉNING

KONFERENCIA - TRÉNING SZÁLLÁS www.abbazia-nemesnep.hu KONFERENCIA - TRÉNING ABBÁZIA COUNTRY CLUB KAPCSOLAT: Fraller Ágnes sales manager www.abbazia-nemesnep.hu konferencia@abbazia-nemesnep.hu Club Dobogómajor 8372 Cserszegtomaj,

Részletesebben

Moszkva látványosságai

Moszkva látványosságai Moszkva látványosságai Vörös Tér Kreml Vaszilij Blazsennij székesegyház Gum áruház Moszkvai metró Arbat Moszkvai Állami Egyetem Tretyakov Képtár/ Galéria Lenin Mauzóleum Kolomenszkoje Fegyvertár Állami

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0461 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Venezia Luxusvilla golfpályával eladó Velencében LEIRÁS

Részletesebben

Szakmai beszámoló a 32. Régi Zenei Napokról

Szakmai beszámoló a 32. Régi Zenei Napokról Szakmai beszámoló a 32. Régi Zenei Napokról Magyarország legrégebben alapított historikus zenei fesztiválja 32. alkalommal került megrendezésre Fertőd-Eszterházán, 2016. június 25. és július 2. között,

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K T A R T A L O M J E G Y Z É K A TANULMÁNY ELKÉSZÍTÉSÉNEK MÓDSZERTANA 2 1. HELYZETFELTÁRÁS ÉS ELEMZÉS 3 1.1 NYUGAT-DUNÁNTÚL ÉS BURGENLAND TURIZMUSA SZÁMOKBAN 3 1.2 NYUGAT-DUNÁNTÚL ÉS BURGENLAND TURISZTIKAI

Részletesebben

Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó

Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó Aktív hétvégére várjuk a sportszerető családokat! Ezt a hétvégét olyan családoknak vagy egyéneknek ajánljuk, akik szeretnének egy sportos

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0510 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Castiglioncello Villa eladó a toszkán tengerparton,

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0582 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Lucca TÖRTÉNELMI LUXUS REZIDENCIA ELADÓ LUCCÁBAN

Részletesebben

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015.

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015. KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 6000 KECSKEMÉT, DEÁK F. TÉR I. TEL.: +36 76/503-880 KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE 2015. XXX. Kecskeméti

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. 1. cikk Nemzetközi vagy regionális jelentőségű határátkelőhelyek

MEGÁLLAPODÁS. 1. cikk Nemzetközi vagy regionális jelentőségű határátkelőhelyek BGBl. III - Ausgegeben am 7. Dezember 2015 - Nr. 184 1 von 7 MEGÁLLAPODÁS Magyarország Kormánya és az Osztrák Szövetségi Kormány között a közös államhatáron lévő határátkelőhelyekről és határátlépési pontokról,

Részletesebben

Lombkorona tanösvény - Pannonhalma

Lombkorona tanösvény - Pannonhalma 1. oldal (összes: 6) A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. 2. oldal (összes: 6) saját kivitelezésében elkészült Lombkorona tanösvénye olyan hihetetlenül népszerű kirándulóhely lett, amire még a legmerészebb álmunkban

Részletesebben

A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI

A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI 2011-ES PALACKOS BORLAP www.lsimon.hu ZÖLDIKE 2011 ZÖLD VELTELINI MIN SÉGI SZÁRAZ FEHÉRBOR A zöldike sárgászöld szín, vaskos cs r pintyféle. A hím szárnya és farkának tövi

Részletesebben

Kiránduljanak velünk egynapos, szervezett programjainkon!

Kiránduljanak velünk egynapos, szervezett programjainkon! kirándulások 2016 mesebeli várak színes vásári forgatag levendulamezők trópusi virágpompa Kiránduljanak velünk egynapos, szervezett programjainkon! Győr Sopron Ebenfurti Vasút Zrt. AZ ÖN SOKOLDALÚ PARTNERE

Részletesebben

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 Indulás: 2014.július 18-án (péntek) reggel 7:00, gyülekezés, bepakolás 6:30 órától a Búza-téri görög katolikus templom mögötti parkolóból. 1. nap Miskolc

Részletesebben

A KÖZSZOLGÁLTATÁS megrendelésének és lebonyolításának speciális helyzete a GYSEV Zrt. területén. Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt.

A KÖZSZOLGÁLTATÁS megrendelésének és lebonyolításának speciális helyzete a GYSEV Zrt. területén. Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt. A KÖZSZOLGÁLTATÁS megrendelésének és lebonyolításának speciális helyzete a GYSEV Zrt. területén Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt. Az előadás tartalma: A GYSEV Zrt. speciális infrastruktúra-hálózata

Részletesebben

Városi zöldfelületekkel kapcsolatos társadalmi igények

Városi zöldfelületekkel kapcsolatos társadalmi igények Városi zöldfelületekkel kapcsolatos társadalmi igények Tervezési folyamat Az érintettek bevonásának jelentőségét a nemzetközi szervezetekhez kötődő tervezési dokumentumok is kiemelik. Fontos szerepet tulajdonítanak

Részletesebben

Tisztelt Szakszervezeti Tag!

Tisztelt Szakszervezeti Tag! Tisztelt Szakszervezeti Tag! Kérem, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam szállodánk a Két Korona Wellness Hotel ajánlatait. A családias hangulat, munkatársaink vendégszeretete, a kellemes környezet és

Részletesebben

Képzeljen el egy világító falat, ami érintéssel irányítható, akár egy tablet!

Képzeljen el egy világító falat, ami érintéssel irányítható, akár egy tablet! Képzeljen el egy világító falat, ami érintéssel irányítható, akár egy tablet! A természetes hangulatvilágítást kínál a falak, a padló és más felszínek kivilágításával. Az egyedi technológia olyan interaktív

Részletesebben

6. nap Délelőtt fürdőprogram a Büki Gyógyfürdőben vagy kerékpározás

6. nap Délelőtt fürdőprogram a Büki Gyógyfürdőben vagy kerékpározás Együtt a család 1. nap Érkezés, délutáni program a Büki Gyógyfürdőben. 2. nap Délelőtt golfízelítő az egész család számára Zsirán, délután lutzmannsburgi fürdőprogram. 3. nap A szombathelyi Kalandváros

Részletesebben

Üdülési lehetőség 2016

Üdülési lehetőség 2016 Üdülési lehetőség 2016 Kedves Kollégák! A PSZ Tolna Megyei Szervezete üdülői: 1. 2. 3. 4. 5. Balatonmáriafürdő, Dózsa György u. 95. Óbánya, Fő u. 67. Fadd-Dombori üdülőtelep, Ibolya u. 9. Harkány, Bartók

Részletesebben

AKRONYM A PROJT CÍME A PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA LEAD PARTNER

AKRONYM A PROJT CÍME A PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA LEAD PARTNER ETE TURISZTIKAI PROJEKTEK a HU-AT 2007-2013 PROGRAMBAN AKRONYM A PROJT CÍME A PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA LEAD PARTNER alpannonia KNEIPP Határon átnyúló Prémium Turistaút előkészítése és kialakítása Kőszegtől

Részletesebben

Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat?

Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat? Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat? Ha már tudja, hogy melyik időpont megfelelő Önnek 1. Hívjon minket telefonon a hét minden napján a 06-95-520-630-as számon, ahol munkatársaink várják hívását

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1120 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Alessandria Luxusvilla eladó észak-olaszországban, Piemonteban

Részletesebben

SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011.

SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011. SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011. Üdülőházak Utószezon Főszezon Megjegyzés 2 ágyas kőház 7 10 900 Ft 4 ágyas kőház 10 900 Ft 16 700 Ft 2 ágyas faház 4 900 Ft 7 4 ágyas faház 7 900 Ft 12 200 Ft 4 ágyas

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1140 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Monte Argentario Luxusvilla eladó az olasz Monte Argentario

Részletesebben

Harmonikus színkombinációk. Szebb életterek. CombiColours a BLANCO színes mosogatóközpontjai.

Harmonikus színkombinációk. Szebb életterek. CombiColours a BLANCO színes mosogatóközpontjai. Harmonikus színkombinációk. Szebb életterek. CombiColours a BLANCO színes mosogatóközpontjai. 555_10_Farbbroschuere_HU.indd 1 17.11.2010 15:24:16 Uhr Kreatív megoldásokat kínálunk. BLANCO CombiColours

Részletesebben

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: 109.900.-Ft/fo London-Windsor-Oxford-Stonhenge-Salisbury / 6 nap 2016. augusztus 30-szeptember 04. 1. nap Békéscsaba-Budapest-Bécs-Köln Találkozás:

Részletesebben

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/ http:///hotel-helikon/hu/ Bemutatkozás Üdvözlet Napfény, víz, levegő... Helikon. Keszthely, a régi barokk kisváros hangulatos környezetben fekszik a Keszthelyi hegység és a Balaton között. Szobák A háromcsillagos

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben