30/ , 30/

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "30/846-9130, 30/681-0007 elestaregyesulet@gmail.com www.elestaregyesulet.mindenkilapja.hu"

Átírás

1

2

3 SOMOGY MEGYEI CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUM 7400 Kaposvár, Csokonai u.1. 3/5. - EGYÜD Árpád Kulturális Központ, Agóra - ÉLÉSTÁR Fogyasztóvédelmi és Jogvédő Egyesület 30/ , 30/ elestaregyesulet@gmail.com

4 CIC SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK 1. I. TANÁCSADÁSOK -Jogi, közhasznúsági-, pénzügyi, könyvviteli és adózási-, pályázati-, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos, forrásteremtési-, számítógép-kezelési és informatikai tanácsadást folytatunk személyesen, elektronikus úton, telefonon, postai levelezéssel folyamatos jelleggel, illetve egyeztetett időpontokban, és elősegítjük a magyar-külhoni magyar partnerségi kapcsolatokat a Somogy megyei települések testvér-települési hálózatának felhasználásával.

5 CIC SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK 2. II. INFORMÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK - Partnerségi Információs Napot szervezünk egy-egy járásban illetve CIC Központban a civil-, önkormányzati- és üzleti szféra részére. - Járásokban való megjelenésünk felöleli a tanácsadásokat és az információs napok lebonyolítását. - Civil Ügyfél/Partner adatbázis - Önkormányzati civil referensek adatbázisát hozzuk létre és működtetjük a partnerség erősítése érdekében. - SZJA 1%-os támogatásra jogosult Somogy megyei civil szervezetek adatbázisa - Önkéntesek és közérdekű önkénteseket fogadó civil szervezetek adatbázisa - Partnerkereső civil szervezetek - Civil partnert kereső üzleti szereplők adatbázisa - Aktuális civil pályázatok. (NEA és azon kívüli) - Civil szakmai könyvtár - Civil Jogtár - Civil Rendezvény-, Programnaptár

6 CIC SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK 3. III. INFOKOMMUNIKÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK - Elektronikus Hírlevelet küldünk regisztrációs partnereinknek. IV. KÉPZÉSI ÉS EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK - Civil szervezetek alapítását, működését segítő és közösségfejlesztő célú képzések, tanfolyamok, tréningek a civil szervezetek vezetői, tagjai részére.

7 CIVIL INFORMÁCIÓS NAP NEA PÁLYÁZATOK FORRÁSTEREMTÉS CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE 2014

8 NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP NEA (NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP) A Nemzeti Együttműködési Alap - a civil önszerveződések működését, a nemzeti összetartozást, valamint a közjó kiteljesedését, illetve a civil szervezetek szakmai tevékenységét támogató - központi költségvetési előirányzat. Kezelője: az EMET (EMMI EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ ) mint szervezet.

9 NEA SZERVEZETE Tanács, Kollégiumok

10 NEA TANÁCS, KOLLÉGIUMOK TANÁCS: elvi, irányító, koordináló döntéseket hoz; az elnök egyetértése szükséges a pályázati kiírásokhoz, valamint a Kollégiumi döntésekhez - 3 tag: civil delegált - 3 tag: Országgyűlés illetékes szakbizottsága jelöli ki - 3 tag: a miniszter a civil szervezetekkel egyeztetve saját hatáskörben jelöl ki 5 KOLLÉGIUM: dönt a források felhasználásáról, kiírások elkészítéséről, a beérkezett pályázatok elbírálásáról, valamint a támogatott célok megvalósulásának szakmai ellenőrzéséről - 3 tag: civil delegált - 3 tag: szakminisztériumok képviselői - 3 tag: a miniszter a civil szervezetekkel egyeztetve saját hatáskörben jelöl ki

11 NEA 5 KOLLÉGIUMA 1- NO -NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS KOLLÉGIUMA 2- UN - ÚJ NEMZEDÉKEK JÖVŐÉÉRT 3- MA -MOBILITÁS ÉS ALKALMAZKODÁS 4- KK -KÖZÖSSÉGI KÖRNYEZET 5- TF -TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

12 NEA KOLLÉGIUMOK 1. NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS: Az európai integráció és a kárpát-medencei együttműködés, mint a határon túli magyarsággal kapcsolatos nemzetközi tevékenység elősegítése, továbbá a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek, valamint az emberi és állampolgári jogok védelme 2. ÚJ NEMZEDÉKEK JÖVŐÉÉRT: A nevelés és oktatás, képességfejlesztés, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet, gyermek- és ifjúságvédelem, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, kábítószer-megelőzés, természet- és környezetvédelem 3. MOBILITÁS ÉS ALKALMAZKODÁS: Az élet és vagyonbiztonság, a közbiztonság, polgári védelem, önkéntes tűzoltás, mentés és katasztrófa-elhárítás, közrend és közlekedésbiztonság védelme, szabadidő, hobbi és sport, a nők és férfiak esélyegyenlőségének védelme 4. KÖZÖSSÉGI KÖRNYEZET: A kulturális tevékenység, közművelődés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, audio- és telekommunikáció, informatika, elektronikus hírközlés, szak- és felnőttképzés, ismeretterjesztés, társadalmi párbeszéd, fogyasztóvédelem, a település és közösségfejlesztés területén működő civil szervezetek 5. TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS: Nonprofit szervezeteknek, ernyőszervezeteknek nyújtott szolgáltatások, szakmai és érdekképviselet, adományosztás, szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, rehabilitációs foglalkoztatás, hátrányos helyzetű rétegek segítése, egyéb nonprofit tevékenységek területén működő civil szervezetek

13 NEA TÁMOGATÁSOK FORRÁSAI Miniszteri egyedi támogatás 10% Pályázati úton működésre 60% Pályázati úton szakmai tevékenységre 30%

14

15

16 NORMATÍV TÁMOGATÁS A civil szervezet által gyűjtött és az állami adóhatóság felé elektronikusan bevallott adományok után járó 5%-os kiegészítés. Felhasználás: működési célú költségekre Igénylés: 2014-ben külön pályázati kiírás! EPER-ben a kiállított igazolás felcsatolásával

17 EGYEDI TÁMOGATÁS a miniszter egyedi döntése alapján az Alap forrásának 10%-áig; a támogatási igény adatait tartalmazó kérelmet a miniszter felé postai úton kell benyújtani; a miniszter által támogathatónak ítélt igényeket megküldi az Alapkezelőnek, formai ellenőrzésre (szerződéskötési dokumentumok)

18 TÁMOGATÁSI FORMÁK 70% (minimum) vissza nem térítendő támogatás 10% visszatérítendő támogatás: - működési támogatás - éves bevétele eléri vagy meghaladja az 50M forintot

19 FINANSZÍROZÁSI FORMÁK 1.) Utófinanszírozás: a támogatás egyösszegű kifizetése a beszámoló elfogadása után. 2.)Előfinanszírozás: a támogatási igényben kérhető. - a támogatás egyösszegű kifizetése a megvalósítás során keletkező költségek felmerülése előtt.

20 ELŐFINANSZÍROZÁS A finanszírozás módjáról a Kollégium dönt: - Támogatás célja - Megvalósítási időszak hossza - Saját forrás mértéke (Ávr.78. (1.))

21 NEA KEDVEZMÉNYEZETTEK 1.) EGYESÜLET (SZÖVETSÉG is- tagjai: egyesület, alapítvány) 2.) ALAPÍTVÁNY Határon túli civil szervezet Magyarországon nyilvántartásba vett civil szervezettel együttesen lehet támogatás kedvezményezettje csak szakmai pályázatban. Nem jogosult támogatásra (1) - az a civil szervezet, amelyet a támogatási igény benyújtásának évében vett nyilvántartásba a bíróság; ( ig!!!) - az a civil szervezet, amely a pályázat kiírásának évében a költségvetési törvényben nevesítve részesül működési célú támogatásban. - Az a civil szervezet, amely a támogatással nem számolt el.

22 Nem jogosult támogatásra2 Amelyeknek lejárt köztartozása van, Amelyek nem felelnek meg a rendezett munkaügyi kapcsolatokra vonatkozó követelményeknek, Amelyek végelszámolás, kényszer végelszámolás, egyszerűsített törlés vagy csődeljárás, illetve felszámolási eljárás alatt állnak. Amelyek a megelőző lezárt üzleti évben (2012) a TAO alapján Ft feletti támogatásban részesültek.

23 ÖSSZEFÉRHETETLENSÉG Tanács, kollégium elnöke és tagjai, illetve közeli hozzátartozói érdekeltségi körébe tartozó összeférhetetlen szervezetek pályázata ÉRVÉNYTELEN: az alapítvány alapítója, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője, a civil szervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja, a civil szervezettel munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll, a fenti feltételek 3 éven belül fennálltak.

24 NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP PÁLYÁZATI FOLYAMAT

25 NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSOK 1.) MŰKÖDÉSI (60 %) 2.) SZAKMAI (30 %)

26 NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP CIVIL SZERVEZETEK MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSA 2014 NEA-14-M PÁLYÁZAT

27 A PÁLYÁZAT CÉLJA A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja: a civil szervezetek működéséhez való hozzájárulás.

28 TÁMOGATÁSI IDŐSZAK

29 TÁMOGATÁSI FORRÁSOK

30 PÉNZÜGYI FELTÉTELEK - Minimális összeg: Ft - Maximális összeg: Ft - Saját forrás minimum: 10 % Történhet: a.) Készpénzben b.) Természetben (pl. közérdekű önkéntes munka, szolgáltatással Saját forrással is el kell számolni.

31 VÁLTOZÁS!!! PÉNZBELI ÖNRÉSZ FORRÁS ESETÉN : A PÉNZBELI ÖNRÉSZT MÁR A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSAKOR IGAZOLNI KELL!

32 TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK A megalapozó, kiszolgáló, fejlesztő és adminisztráló tevékenység, Törvényeknek megfelelést szolgáló tevékenység (ügyvédi, könyvelési stb.) Alapcél szerinti tevékenységek feltételeinek biztosítása

33 ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK KÖRE Near. 6.melléklet és Kiírás 8.)pont - A pályázat terhére a pályázó szervezet működésének fenntartását szolgálóműködési költség számolható el. - További feltétel: - Amely a támogatási időszak alatt merült fel,valamint az elszámolási határidő végéig pénzügyileg teljesítésre került.

34 NEM ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK - A pályázó fenntartásában működő intézmények költségei. - A pályázó által szervezett programok, rendezvények, vagy más projektek költségei.

35 TARTALMI BÍRÁLATI SZEMPONTOK

36 CSATOLANDÓ DOKUMENTUMOK

37 PÁLYÁZATI FOLYAMAT ÁTTEKINTÉSE REGISZTRÁCIÓ (EPER): ig PÁLYÁZATI DÍJ: Ft (NEA-2014, adószám). EPER RENDSZER: VÉGLEGESÍTÉS!!!

38 ALAKI ÉRVÉNYESSÉG 1.

39 ALAKI ÉRVÉNYESSÉG 2.

40 ALAKI ÉRVÉNYESSÉG 3.

41 NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP CIVIL SZERVEZETEK SZAKMAI PROGRAMJAINAK TÁMOGATÁSA 2014 NEA-14-SZ PÁLYÁZAT

42 BENYÚJTHATÓ PÁLYÁZATOK SZÁMA

43 TÁMOGATÁSI IDŐSZAK

44 BENYÚJTÁSI HATÁRIDŐ

45 CSATOLANDÓ DOKUMENTUMOK

46 TÁMOGATÁSI MÉRTÉKEK

47 TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK KOLLÉGIUMONKÉNT NO (EGY DB)

48 TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK KOLLÉGIUMONKÉNT MA (EGY DB)

49 TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK KOLLÉGIUMONKÉNT UN (KETTŐ DB)

50 TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK KOLLÉGIUMONKÉNT KK (EGY DB)

51 TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK KOLLÉGIUMONKÉNT TF (EGY DB)

52 TARTALMI BÍRÁLAT SZEMPONTJAI 1 pl. MA, UN azonos 6 + 1

53 TARTALMI BÍRÁLAT SZEMPONTJAI 2 pl. NO, KK, TF azonos NO: határon túli magyar civil szervezettel együttműködésben 6 pont KK: helyi közösségi igényeket szolgál, közösségi értéket, hagyományt teremt 6 pont TF: a szervezet eddigi tevékenysége reálisan és minőségileg támasztja alá a pályázatot

54 SOMOGY MEGYEI CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUM 7400 Kaposvár, Csokonai u.1. 3/5. - Agóra-EGYÜD Művelődési Központ - ÉLÉSTÁR Fogyasztóvédelmi és Jogvédő Egyesület 82/ , 30/ , 30/ elestaregyesulet@gmail.com

55 EREDMÉNYES PÁLYÁZATOKAT KÍVÁNUNK, hogy Valamennyien és közösen NYERTESEK legyünk!

56

57

NEA szakmai támogatások (2014)

NEA szakmai támogatások (2014) NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, 2013. november www.emet.gov.hu Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek szakmai célú támogatása NEA-14 Pályázati célok Közösségi környezet (KK), Társadalmi

Részletesebben

Civil szervezetek működési célú támogatása 2015 (NEA-15-M)

Civil szervezetek működési célú támogatása 2015 (NEA-15-M) Civil szervezetek működési célú támogatása 2015 (NEA-15-M) A pályázatok benyújtása az alábbiak szerint lehetséges: Közösségi környezet kollégiuma esetén: 2015. március 16-ig Mobilitás és alkalmazkodás

Részletesebben

Nemzeti Együttműködési Alap pályázati lehetőségei civil szervezetek számára

Nemzeti Együttműködési Alap pályázati lehetőségei civil szervezetek számára Nemzeti Együttműködési Alap pályázati lehetőségei civil szervezetek számára 1 Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kiírásai Civil szervezetek szakmai programjainak támogatása 2015 Pályázat kiírás kódja:

Részletesebben

Aktuális pályázatok. Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek működési célú támogatása 2013

Aktuális pályázatok. Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek működési célú támogatása 2013 Aktuális pályázatok Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek működési célú támogatása 2013 NEA-13-M Pályázat célja: A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának

Részletesebben

Aktuális pályázatok. Civil szervezetek szakmai programjának támogatása

Aktuális pályázatok. Civil szervezetek szakmai programjának támogatása Aktuális pályázatok Civil szervezetek szakmai programjának támogatása NEA-KK-15-SZ, NEA-MA-15-SZ NEA-NO-15-SZ, NEA-TF-15-SZ NEA-UN-15-SZ Pályázat célja: NEA-KK-15-SZ Kulturális tevékenység, közművelődés,

Részletesebben

30/846-9130, 30/681-0007 elestaregyesulet@gmail.com www.elestaregyesulet.mindenkilapja.hu

30/846-9130, 30/681-0007 elestaregyesulet@gmail.com www.elestaregyesulet.mindenkilapja.hu SOMOGY MEGYEI CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUM 7400 Kaposvár, Csokonai u.1. 3/5. - EGYÜD Árpád Kulturális Központ, Agóra - ÉLÉSTÁR Fogyasztóvédelmi és Jogvédő Egyesület 30/846-9130, 30/681-0007 elestaregyesulet@gmail.com

Részletesebben

A civil törvény végrehajtásának és a Nemzeti Együttműködési Alap működési tapasztalatai

A civil törvény végrehajtásának és a Nemzeti Együttműködési Alap működési tapasztalatai A civil törvény végrehajtásának és a Nemzeti Együttműködési Alap működési tapasztalatai Emberi Erőforrások Minisztériuma Civil Kapcsolatok Főosztálya Jogszabályok 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési

Részletesebben

A civil területet érintő jogszabályi változások február

A civil területet érintő jogszabályi változások február A civil területet érintő jogszabályi változások 2019. február 12-13. Fontos információk NEA 2019 pályázatok megjelenése 2019. január 16-án A kiíró már nem az EMET, hanem a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Részletesebben

A Nemzeti Együttműködési Alap évi működési és szakmai célú pályázati kiírásainak bemutatása.

A Nemzeti Együttműködési Alap évi működési és szakmai célú pályázati kiírásainak bemutatása. A Nemzeti Együttműködési Alap 2016. évi működési és szakmai célú pályázati kiírásainak bemutatása Alapvető információk Alapkezelő: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő- a teljes pályázati folyamat lebonyolítója

Részletesebben

A Nemzeti Együttműködési Alap 2015. évi működési pályázatai

A Nemzeti Együttműködési Alap 2015. évi működési pályázatai A Nemzeti Együttműködési Alap 2015. évi működési pályázatai Készítette: Palik Zoltán 1. Működési pályázatok 2. Szakmai pályázatok 3. Egységes gyakorlatok MŰKÖDÉSI PÁLYÁZATOK Működési pályázatok: cél, támogatási

Részletesebben

A Nemzeti Együttműködési Alap évi NEA-17-M jelű, Civil szervezetek működési célú támogatása című pályázati kiírásának bemutatása

A Nemzeti Együttműködési Alap évi NEA-17-M jelű, Civil szervezetek működési célú támogatása című pályázati kiírásának bemutatása A Nemzeti Együttműködési Alap 2017. évi NEA-17-M jelű, Civil szervezetek működési célú támogatása 2017. című pályázati kiírásának bemutatása Alapvető információk Alapkezelő: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő-

Részletesebben

Alapvető információk. Alapkezelő: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő- a teljes pályázati folyamat lebonyolítója

Alapvető információk. Alapkezelő: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő- a teljes pályázati folyamat lebonyolítója A Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek működési célú támogatása 2017. című pályázati kiírásának és a Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek szakmai programjának támogatási 2017. című pályázati

Részletesebben

Generációk. Probléma v. erőforrás Mi az az ifjúsági munka? Por és hamu. Tervezési környezet. 0-16 éves. 17-32 éves. 33-47 éves. 48-66 éves.

Generációk. Probléma v. erőforrás Mi az az ifjúsági munka? Por és hamu. Tervezési környezet. 0-16 éves. 17-32 éves. 33-47 éves. 48-66 éves. Mobilitás az ifjúsági munka módszertani szolgáltatója Generációk 33-47 17-32 0-16 48-66 67-87 Probléma v. erőforrás Mi az az ifjúsági munka? Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isa, por ës homou vogymuk

Részletesebben

NEA működési támogatások (2014)

NEA működési támogatások (2014) NEA működési támogatások (2014) Budapest, 2013. november www.emet.gov.hu Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek működési célú támogatása NEA-14-M Alapvető információk Alapkezelő: Emberi Erőforrás

Részletesebben

A Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek működési célú támogatása című pályázati kiírásának

A Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek működési célú támogatása című pályázati kiírásának A Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek működési célú támogatása 2018. című pályázati kiírásának és a Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2018. című pályázati

Részletesebben

AJÁNLAT. 2013. I. negyedévében civil szervezetek számára kínált lehetőségek

AJÁNLAT. 2013. I. negyedévében civil szervezetek számára kínált lehetőségek AJÁNLAT 2013. I. negyedévében civil szervezetek számára kínált lehetőségek IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged, Kálvária sgt. 88-90. Telefon/Telefax: 62-444-188 Mobil: 0630-9381-702

Részletesebben

a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek működési célú támogatása 2013. c. pályázathoz NEA-13-M

a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek működési célú támogatása 2013. c. pályázathoz NEA-13-M SEGÉDLET a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek működési célú támogatása 2013. c. pályázathoz NEA-13-M Alapvető információk Szereplők Pályázó Az ügyfél Alapkezelő: EMET (Emberi Erőforrás Támogatáskezelő)

Részletesebben

Civil szervezetek működési célú támogatására (Pályázat kiírás kódja: NEA-12-M)

Civil szervezetek működési célú támogatására (Pályázat kiírás kódja: NEA-12-M) Civil szervezetek működési célú támogatására (Pályázat kiírás kódja: NEA-12-M) A Nemzeti összetartozás Kollégium; az Új nemzedékek jövőjéért Kollégium, a Mobilitás és alkalmazkodás Kollégium; a Közösségi

Részletesebben

Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi Felelősségvállalás Kollégium 2012. évi bírálói tapasztalatai. Udvaros Renáta NEA- TF Kollégium Civil tagja

Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi Felelősségvállalás Kollégium 2012. évi bírálói tapasztalatai. Udvaros Renáta NEA- TF Kollégium Civil tagja Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi Felelősségvállalás Kollégium 2012. évi bírálói tapasztalatai Udvaros Renáta NEA- TF Kollégium Civil tagja NEA szabályozása A NEA működését a 5/ 2012 (II.16) KIM rendelet

Részletesebben

A Nemzeti Együttműködési Alap 2016. évi működési és szakmai pályázatai

A Nemzeti Együttműködési Alap 2016. évi működési és szakmai pályázatai A Nemzeti Együttműködési Alap 2016. évi működési és szakmai pályázatai A Nemzeti Együttműködési Alap 2016. évi működési pályázatai Működési pályázatok: támogatható tevékenység A pályázat célja a civil

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÉRTÉKNÖVELÉSE ÉS ERŐFORRÁS- HATÉKONYSÁGÁNAK ELŐSEGÍTÉSE A FELDOLGOZÁSBAN (VP )

MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÉRTÉKNÖVELÉSE ÉS ERŐFORRÁS- HATÉKONYSÁGÁNAK ELŐSEGÍTÉSE A FELDOLGOZÁSBAN (VP ) V Á L L A L K O ZÓ I H Í R L E V É L Sok szeretetettel köszöntjük olvasóinkat 2016. első Vállalkozói Hírlevelével! Reméljük, az idei évben sűrűn kell majd jelentkeznünk és tájékoztatnunk Önöket a pályázati

Részletesebben

Változások a Nemzeti Együttműködés Alap támogatási rendszerében. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 1

Változások a Nemzeti Együttműködés Alap támogatási rendszerében. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 1 Változások a Nemzeti Együttműködés Alap támogatási rendszerében Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 1 - HATÁRIDŐK - VÁLTOZÁSOK: - alapkezelő - pályázati kiírás - EPER Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 2 15

Részletesebben

Székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca Postacím: 1253 Budapest, Pf.70. Tel.: Titkársági fax:

Székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca Postacím: 1253 Budapest, Pf.70. Tel.: Titkársági fax: A Nemzeti Együttműködési Alap 2019. évi pályázati kiírásainak bemutatása Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont

Részletesebben

Statisztikai adatok a teleházakról

Statisztikai adatok a teleházakról Statisztikai adatok a teleházakról A teleházak megoszlása működtetői kör szerint Működtető db Valós % 1,00 civil szervezet 78 55,7 2,00 önkormányzat vagy önkormányzati intézmény 55 39,3 3,00 vállalkozás

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓS LAP FOGADÓ SZERVEZETEK RÉSZÉRE

REGISZTRÁCIÓS LAP FOGADÓ SZERVEZETEK RÉSZÉRE REGISZTRÁCIÓS LAP FOGADÓ SZERVEZETEK RÉSZÉRE AZ ÖNKÉNTESSÉG ELTERJESZTÉSE BIHARBAN ALAPINFORMÁCIÓK 1. Szervezet neve: 2. (Rövidítése: ) 3. Szervezet közhasznúsági besorolása: nem közhasznú közhasznú kiemelkedően

Részletesebben

Új lehetőségek a civilek számára. Morvay Levente

Új lehetőségek a civilek számára. Morvay Levente Új lehetőségek a civilek számára Morvay Levente Civil törvény főbb szabályozási területei Szervezeti formák Működés keretei Letétbe helyezés Civil Információs Portál Közhasznú jogállás szabályozása Nemzeti

Részletesebben

A Nemzeti Együttműködési Alap évre vonatkozó működési pályázatai

A Nemzeti Együttműködési Alap évre vonatkozó működési pályázatai A Nemzeti Együttműködési Alap 2017. évre vonatkozó működési pályázatai Cél és tevékenység A pályázat célja a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése, a civil

Részletesebben

Zala Megyei Civil Információs Centrum. Horváth Rita - irodavezető

Zala Megyei Civil Információs Centrum. Horváth Rita - irodavezető Zala Megyei Civil Információs Centrum Horváth Rita - irodavezető Tevékenységek Szakmai tanácsadási rendszer biztosítása: Jogi, közhasznúsági Pénzügyi, könyvviteli és adózási Pályázati Forrásteremtési Számítógép-kezelési

Részletesebben

A civil terület főbb sajátosságai, jogszabályi változások november 30.

A civil terület főbb sajátosságai, jogszabályi változások november 30. A civil terület főbb sajátosságai, jogszabályi változások 2018. november 30. A civil szervezetek által gyakran jelzett problémák Anyagi lehetőségek, források szűkössége Anyagi terhek (pl. illetékbélyeg

Részletesebben

A 2013-as NEA szakmai pályázatok ismertetése

A 2013-as NEA szakmai pályázatok ismertetése A 2013-as NEA szakmai pályázatok ismertetése Huber Helga szakértő e-mail: hubri100@gmail.com * 1. Nemzeti összetartozás szervezet alapcéljai: Kárpátmedencei együttműködés, európai integráció, Mo-on élő

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2012

Közhasznúsági melléklet 2012 Törvényszék: 09 Debreceni Törvényszék Bejegyző határozat száma: PK 62715 /2003/ Nyilvántartási szám: 09/2715 Református Diakóniai Intézmények Egyesülete 4026 Debrecen, Kálvin tér 17. 2012 -1-1. Tárgyévben

Részletesebben

42/ ( I I ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK. támogatása Litér, Álmos u. 37.

42/ ( I I ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK. támogatása Litér, Álmos u. 37. 42/ 2 0 1 6. ( I I. 1 7. ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S A Civil szervezetek programjainak támogatása 2016. L I T É R K Ö Z S

Részletesebben

A civil szervezetek és jogi környezetük. Szablics Bálint Civil Kapcsolatok Főosztálya

A civil szervezetek és jogi környezetük. Szablics Bálint Civil Kapcsolatok Főosztálya A civil szervezetek és jogi környezetük Szablics Bálint Civil Kapcsolatok Főosztálya Jogszabályok 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2015.(II.25.) önkormányzati rendelete. a helyi civil szervezetek támogatásáról

C S A N Á D P A L O T A VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2015.(II.25.) önkormányzati rendelete. a helyi civil szervezetek támogatásáról C S A N Á D P A L O T A VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2015.(II.25.) önkormányzati rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Záradék: Kihirdetés ideje: 2015. február 25. 15. óra 40.

Részletesebben

Kulcs Község Önkormányzat Képviselő-testületének../2012.(...) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatásáról

Kulcs Község Önkormányzat Képviselő-testületének../2012.(...) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatásáról Kulcs Község Önkormányzat Képviselő-testületének../2012.(...) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatásáról Kulcs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2010.

Közhasznúsági jelentés 2010. Adószám: 18188394-2-42 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 60953/2005 EgÉszsség, PRevenció, BizTonság, Életmód, Közbiztonság (ÉRTÉK-REND) Alapítvány 1161 Budapest, Baross utca 191 A Közhasznúsági

Részletesebben

KEREK VILÁG JÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS év

KEREK VILÁG JÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS év KEREK VILÁG JÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005. év A közhasznúsági jelentés tartalmazza: 1, a számviteli beszámolót 2, költségvetési támogatás felhasználását 3, a vagyon felhasználásával

Részletesebben

EFOP TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL

EFOP TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL EFOP-1.3.5-16 TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL PÁLYÁZAT CÉLJA: A helyi igényekre, lehetőségekre reflektálva új formalizált vagy nem formalizált kisközösségek létrehozása

Részletesebben

Tápiószentmárton Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (11.27.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatásáról

Tápiószentmárton Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (11.27.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatásáról Tápiószentmárton Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (11.27.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatásáról Tápiószentmárton Nagyközség Önkormányzata az Alaptörvény 32.

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2006. ÉV

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2006. ÉV KOMP Közösségfejlesztő Oktatási Mentálhigiénés és Pszichoterápiás Alapítvány 1118 Budapest, Gazdagréti tér 5. I/8.. 18253612-1-43 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2006. ÉV Tartalma: - Számviteli beszámoló (mérleg,

Részletesebben

Civil törvény változásai. Péteri Község Önkormányzata

Civil törvény változásai. Péteri Község Önkormányzata Civil törvény változásai Péteri Község Önkormányzata Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. Törvény A civil szervezetek

Részletesebben

IGÉNYBEJELENTÉSI FELHÍVÁS. Civil szervezetek infrastruktúra támogatása 2015. Kategória kódja: IST-15. Meghirdetés dátuma: 2015. 02. 15.

IGÉNYBEJELENTÉSI FELHÍVÁS. Civil szervezetek infrastruktúra támogatása 2015. Kategória kódja: IST-15. Meghirdetés dátuma: 2015. 02. 15. IGÉNYBEJELENTÉSI FELHÍVÁS Civil szervezetek infrastruktúra támogatása 2015. Kategória kódja: IST-15 Meghirdetés dátuma: 2015. 02. 15. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (a továbbiakban: Nyilvántartó szerv)

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(II.29.) önkormányzati rendelete a civil szervezeti támogatások igénybevételéről

Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(II.29.) önkormányzati rendelete a civil szervezeti támogatások igénybevételéről Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(II.29.) önkormányzati rendelete a civil szervezeti támogatások igénybevételéről Pátka Község Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2014

Közhasznúsági melléklet 2014 Törvényszék: 09 Debreceni Törvényszék Bejegyző határozat száma: TPK 62715 /2003/ Nyilvántartási szám: 09/ 01 /2715 Református Diakóniai Intézmények Egyesülete 4026 Debrecen, Kálvin tér 17. 2014 Debrecen,

Részletesebben

Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a civil szervezetek 2015. évi támogatásáról szóló pályázati felhívásról

Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a civil szervezetek 2015. évi támogatásáról szóló pályázati felhívásról {(é{;. szám ú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a civil szervezetek 2015. évi támogatásáról szóló pályázati

Részletesebben

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Közösségi környezet kollégium Mobilitás és alkalmazkodás kollégium Nemzeti összetartozás kollégium Társadalmi felelősségvállalás kollégium Új nemzedékek jövőjéért kollégium

Részletesebben

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Közösségi környezet kollégium Mobilitás és alkalmazkodás kollégium Nemzeti összetartozás kollégium Társadalmi felelősségvállalás kollégium Új nemzedékek jövőjéért kollégium

Részletesebben

Rácalmás Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2014.(II. 19.) önkormányzati rendelete. A civil szervezetek támogatásáról

Rácalmás Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2014.(II. 19.) önkormányzati rendelete. A civil szervezetek támogatásáról Rácalmás Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014.(II. 19.) önkormányzati rendelete A civil szervezetek támogatásáról Rácalmás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására Jelen pályázati kiírás részét képezi a Pályázati Adatlap, amely letölthető www.velence.hu oldalon, vagy átvehető

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés a 2010 évi tevékenységről

Közhasznúsági jelentés a 2010 évi tevékenységről Közhasznúsági jelentés a 2010 évi tevékenységről Alapító okirat kelte: 2010.02.15 Kuratórium elnöke: Molnár Béláné ( 8552 Vanyola, Petőfi út. 37) Kuratórium tagjai: Árvai Nagy Zsuzsanna ( 8552 Vanyola,

Részletesebben

civil szervezetek működési célú támogatására (Pályázat kiírás kódja: NEA-12-M)

civil szervezetek működési célú támogatására (Pályázat kiírás kódja: NEA-12-M) PÁLYÁZATI KIÍRÁS civil szervezetek működési célú támogatására (Pályázat kiírás kódja: NEA-12-M) A Nemzeti összetartozás Kollégium; az Új nemzedékek jövőjéért Kollégium, a Mobilitás és alkalmazkodás Kollégium;

Részletesebben

Pályázati lehetőség civil szervezetek részére

Pályázati lehetőség civil szervezetek részére Tisztelt Partnereink! Pályázati lehetőség civil szervezetek részére A Közösségi környezet kollégium, a Mobilitás és alkalmazkodás kollégium, a Nemzeti összetartozás kollégium, a Társadalmi felelősségvállalás

Részletesebben

A NEA évi működési pályázatai

A NEA évi működési pályázatai A NEA 2018. évi működési pályázatai Rövid bemutatkozás Esély és Részvétel: A polgároknak joga és kötelezettsége is, hogy képességeik, lehetőségeik szerint részt vegyenek a saját sorsuk formálásában és

Részletesebben

IGÉNYBEJELENTÉSI FELHÍVÁS. Civil szervezetek infrastruktúra támogatása Kategória kódja: IST-16. Meghirdetés dátuma:

IGÉNYBEJELENTÉSI FELHÍVÁS. Civil szervezetek infrastruktúra támogatása Kategória kódja: IST-16. Meghirdetés dátuma: IGÉNYBEJELENTÉSI FELHÍVÁS Civil szervezetek infrastruktúra támogatása 2016. Kategória kódja: IST-16 Meghirdetés dátuma: 2016. 02. 15. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (a továbbiakban: Nyilvántartó szerv)

Részletesebben

A évi kerületi sportcélú támogatások

A évi kerületi sportcélú támogatások 1. számú melléklet BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA pályázati felhívást tesz közzé a A 2016. évi kerületi sportcélú támogatások elnevezéssel. Csepel, 2016. PÁLYÁZATI KIÍRÁS 1. Általános információk:

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Nagyszénás Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (III. 25.) önkormányzati rendelete a társadalmi szervezeteknek, alapítványoknak és közalapítványoknak nyújtható önkormányzati támogatásokról

Részletesebben

Élő Kövek Alapítvány 8056 Bakonycsernye Dózsa Gy. út 1. 2012. évi Közhasznúsági jelentése

Élő Kövek Alapítvány 8056 Bakonycsernye Dózsa Gy. út 1. 2012. évi Közhasznúsági jelentése Élő Kövek Alapítvány 8056 Bakonycsernye Dózsa Gy. út 1. 2012. évi Közhasznúsági jelentése Bakonycsernye 2013.május 24. Surányi Gábor elnök Közhasznúsági jelentése a 2012-es esztendőről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2002. év

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2002. év KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2002. év A közhasznúsági jelentés tartalmazza: 1, a számviteli beszámolót 2, költségvetési támogatás felhasználását 3, a vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatást, 4, a cél

Részletesebben

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP-1.3.5-16 Alapvető célok: A helyi igényekre, lehetőségekre reflektálva új formalizált vagy nem formalizált kisközösségek létrehozása

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Szociális Háló Egyesület 7960 Sellye Batthyány u. 4. Közhasznúsági fokozat: Kiemelten közhasznú Közhasznúsági végzés: Pk. 60.163/1995/22 2008.év Tartalom: I. Közhasznú beszámoló

Részletesebben

Élő Kövek Alapítvány 8056 Bakonycsernye Dózsa Gy. út 1. 2013. évi Közhasznúsági jelentése

Élő Kövek Alapítvány 8056 Bakonycsernye Dózsa Gy. út 1. 2013. évi Közhasznúsági jelentése Élő Kövek Alapítvány 8056 Bakonycsernye Dózsa Gy. út 1. 2013. évi Közhasznúsági jelentése Bakonycsernye 2014..május 14. Szabó János elnök Közhasznúsági jelentése a 2013-as esztendőről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ

Részletesebben

/2017. (...) EMMI rendelet

/2017. (...) EMMI rendelet /2017. (...) EMMI rendelet az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény végrehajtását szolgáló egyes miniszteri

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S Maholnap Magyar Jóléti Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2001 Budapest, 2002. május 2 1. A szervezet alapadatai: Elnevezés: Bejegyzett nevén: Maholnap Magyar Jóléti Alapítvány Ma-holnap

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. A pályázat kiírója és elbírálója: Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. A pályázat kiírója és elbírálója: Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat PÁLYÁZATI KIÍRÁS 1. Általános információk: A pályázat kiírója és elbírálója: Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat A pályázat célja: A csepeli sportegyesületek, sportcélú alapítványok működésének támogatása,

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet az iskolába járó tanulók nevelésének, oktatásának segítése érdekében

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet az iskolába járó tanulók nevelésének, oktatásának segítése érdekében A Közhasznú Alapítvány alapítója a Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet általános jogutódjaként az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium a közhasznú jogállás megszerzése érdekében

Részletesebben

Apc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2017. (III.21.) önkormányzati rendelete. az apci civil szervezetek támogatásáról

Apc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2017. (III.21.) önkormányzati rendelete. az apci civil szervezetek támogatásáról Apc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2017. (III.21.) önkormányzati rendelete az apci civil szervezetek támogatásáról Apc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Mötv. 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2011

Közhasznúsági jelentés 2011 Adószám: 18174432-1-42 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 8273 Mozdonyvezetők A Biztonságos És Egészséges Életért Alapítvány 1145 Budapest, Bácskai utca 11. 2011 Fordulónap: 2011. december

Részletesebben

A civil szervezetek előtt álló gyakorlati feladatok

A civil szervezetek előtt álló gyakorlati feladatok A civil szervezetek előtt álló gyakorlati feladatok Civil nap 2014. május 3. Schütt Margit Tartalom 1. Bevezető gondolatok 1.1. Civilség fogalma 1.2. Civil szféra helye, céljai (szabályozási és irányítási

Részletesebben

Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon

Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon PÁLYÁZAT Program neve: Támogatás szakmai iránya: Program kódja Megvalósítandó cél: Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja

Részletesebben

F E L H Í V Á S. Gencsapáti székhelyű civil szervezetek évi támogatására

F E L H Í V Á S. Gencsapáti székhelyű civil szervezetek évi támogatására F E L H Í V Á S Gencsapáti székhelyű civil szervezetek 2015. évi támogatására Gencsapáti Község Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Önkormányzat költségvetésében civil szervezetek számára

Részletesebben

TÁRSADALMI SZERVEZETEK ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSA KÉRELEM ADATLAP

TÁRSADALMI SZERVEZETEK ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSA KÉRELEM ADATLAP 1. számú melléklet TÁRSADALMI SZERVEZETEK ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSA KÉRELEM ADATLAP Kérjük olvashatóan, nyomtatott nagybetűkkel, írógéppel vagy számítógéppel kitölteni! 1. A PÁLYÁZÓ ADATAI Pályázó megnevezése:

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ. Országúti Keselyűk Motorkerékpáros Klub Sportegyesület 5144 Jászboldogháza, Rózsa u. 10.

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ. Országúti Keselyűk Motorkerékpáros Klub Sportegyesület 5144 Jászboldogháza, Rózsa u. 10. KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ A hatályos 222/200...(XII.19.) Korm. Rendelet- a számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek beszámoló készítési kötelezettségeinek sajátosságairól Országúti Keselyűk Motorkerékpáros

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: Hajléktalan, fogyatékos, időskorú személyek valamint gyermekek programpályázat útján történő támogatása.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: Hajléktalan, fogyatékos, időskorú személyek valamint gyermekek programpályázat útján történő támogatása. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Szociális Bizottsága pályázatot hirdet debreceni székhelyű non-profit szervezetek programjainak támogatására A pályázók köre: Pályázatot nyújthatnak

Részletesebben

Fehérvári Civil Központ Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Fehérvári Civil Központ Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. 2012-2014 Fehérvári Civil Központ Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. -Iroda - Tanácsadó tér - Térítésmentesen használható számítógépes állomások - Heti 40 órában nyitva tartó szolgáltató iroda Információs

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési Operatív Program. d) SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók

Gazdaságfejlesztési Operatív Program. d) SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók Pályázat Program neve: Program kódja: Gazdaságfejlesztési Operatív Program GOP-2012-2.2.4 Támogatás szakmai iránya: Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahely teremtési képességének támogatása Megvalósítandó

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a civil szervezetek és egyházak támogatásáról szóló. 26/2011. (XI. 30.) sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a civil szervezetek és egyházak támogatásáról szóló. 26/2011. (XI. 30.) sz. 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a civil szervezetek és egyházak támogatásáról szóló 26/20. (XI. 30.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 5/202. (III.

Részletesebben

Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről

Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

POGÁNYI INFORMÁCIÓS NAPOK

POGÁNYI INFORMÁCIÓS NAPOK POGÁNYI INFORMÁCIÓS NAPOK 2017.03.09-10. Felsőoktatási és Középiskolás Diákközpontú Szellemiségért és Világért Egyesület rendezésében A rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap - Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Részletesebben

Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi egyesületek, non-profit szervezetek önkormányzati pénzügyi támogatásának feltételeiről és szabályairól szóló 9/2012.(VI.18.), 5/2013.(IV.05.)

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005 SZÖVETSÉG a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért Egyesület 4025 DEBRECEN, Török Bálint u. 4. KÖZHASZNÚSÁGI JELENÉS 2005 Tartalom I. A szervezet általános adatai, szervezet céljának

Részletesebben

NAGYMÁNYOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 5/2012. (II.16.) számú rendelete

NAGYMÁNYOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 5/2012. (II.16.) számú rendelete A rendelet kihirdetésének napja: 2012. február 16. Nagymányok, 2012. február 16. Dr. Sebestyén István aljegyző NAGYMÁNYOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2012. (II.16.) számú rendelete A HELYI

Részletesebben

1. Regionális (a létesítő okirata szerinti tevékenységét legalább egy megyére kiterjedő hatókörrel végzi) Vagy

1. Regionális (a létesítő okirata szerinti tevékenységét legalább egy megyére kiterjedő hatókörrel végzi) Vagy NYILATKOZAT 1 a Nemzeti Civil Alapprogramról szóló 2003. évi L. törvény (a továbbiakban: NCA) szerinti civil jelöltállítási rendszerben történő részvételhez I. A civil szervezet bírósági nyilvántartás

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A támogatási keretként meghatározott költségvetési összeg felhasználására

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A támogatási keretként meghatározott költségvetési összeg felhasználására PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A támogatási keretként meghatározott költségvetési összeg felhasználására Biharkeresztes Város Önkormányzata pályázatot hirdet a 2010. évi költségvetési rendeletében elkülönített támogatási

Részletesebben

CSESZT REGÉLŐ Térségfejlesztési, és Felnőttoktatási Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. 1. A TÁRSASÁG BEMUTATÁSA

CSESZT REGÉLŐ Térségfejlesztési, és Felnőttoktatási Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. 1. A TÁRSASÁG BEMUTATÁSA CSESZT REGÉLŐ Térségfejlesztési, és Felnőttoktatási Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. 1. A TÁRSASÁG BEMUTATÁSA 1.1. A társaság adatai A/ A társaság: neve: CSESZT REGÉLŐ Térségfejlesztési, és Felnőttoktatási

Részletesebben

Élő Kövek Alapítvány 8056 Bakonycsernye Dózsa Gy. út évi Közhasznúsági jelentése

Élő Kövek Alapítvány 8056 Bakonycsernye Dózsa Gy. út évi Közhasznúsági jelentése Élő Kövek Alapítvány 8056 Bakonycsernye Dózsa Gy. út 1. 2011. évi Közhasznúsági jelentése Bakonycsernye 2012.március 4 Surányi Gábor elnök Közhasznúsági jelentés a 2011-es esztendőről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ

Részletesebben

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71.

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71. Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71. ELŐTERJESZTÉS a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.

Részletesebben

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Közösségi környezet kollégium Mobilitás és alkalmazkodás kollégium Nemzeti összetartozás kollégium Társadalmi felelősségvállalás kollégium Új nemzedékek jövőjéért kollégium

Részletesebben

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P NYUGDÍJAS SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA KIÍRT PÁLYÁZATHOZ I. PÁLYÁZÓ SZERVEZET ADATAI A pályázó neve:.. A pályázó székhelye:. A pályázó címe,

Részletesebben

Empátia Alapítvány. Közhasznúsági jelentés 2016.

Empátia Alapítvány. Közhasznúsági jelentés 2016. Adószám : 18762282-1-14 Bejegyző szerv: Somogy Megyei Bíróság Regisztrációs szám : Pk.20349/1995/21 Nyilvántartási szám : 497. Empátia Alapítvány 8698 Somogyvár Kaposvári u. 4. Közhasznúsági jelentés 2016.

Részletesebben

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója. Két Kéz Segítő Alapítvány egyéb szervezet megnevezése

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója. Két Kéz Segítő Alapítvány egyéb szervezet megnevezése 1 8 0 0 0 6 2 7-1 - 4 3 Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója 2 0 1 3 Két Kéz Segítő Alapítvány egyéb szervezet

Részletesebben

Célterület: nincs korlátozás a tevékenységi területre vonatkozóan. Előnyt élveznek a helyi termékeket és szolgáltatásokat népszerűsítő projektek.

Célterület: nincs korlátozás a tevékenységi területre vonatkozóan. Előnyt élveznek a helyi termékeket és szolgáltatásokat népszerűsítő projektek. A pályázati program fő célja: A márka neve: Háromszék! - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A helyi értékek, sajátosságok védelme, a velük való gazdálkodás fontosságának tudatosítása a polgárokban. Helyi értékek: kulturális,

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP TÁRSADALMI SZERVEZETEK (ALAPÍTVÁNYOK, EGYESÜLETEK, NONPROFIT SZERVEZETEK, STB.) ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSA

PÁLYÁZATI ADATLAP TÁRSADALMI SZERVEZETEK (ALAPÍTVÁNYOK, EGYESÜLETEK, NONPROFIT SZERVEZETEK, STB.) ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSA a pályázati kiírás melléklete PÁLYÁZATI ADATLAP TÁRSADALMI SZERVEZETEK (ALAPÍTVÁNYOK, EGYESÜLETEK, NONPROFIT SZERVEZETEK, STB.) ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSA Kérjük olvashatóan, nyomtatott nagybetűkkel, írógéppel

Részletesebben

Az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2013. évi támogatása PÁLYÁZATI KIÍRÁS. A pályázati kategória kódja: IPR-13-A/B

Az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2013. évi támogatása PÁLYÁZATI KIÍRÁS. A pályázati kategória kódja: IPR-13-A/B PÁLYÁZATI KIÍRÁS A pályázati kategória kódja: A meghirdetés dátuma: 2013. december 13. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (a továbbiakban: Támogató) megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (a

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2006 Kecskeméti Térségi Integrált Szakképző Központ Közhasznú Társaság székhely: 6000 Kecskemét, Szolnoki út 31. adószám: 22157382-2-03 cégjegyzék száma: 03-14-000079 Kecskemét,

Részletesebben

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója 1 8 1 8 2 4 4 6 8 6 9 0 5 6 9 0 1 Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója 2 0 1 3 egyéb szervezet megnevezése

Részletesebben

K i v o n a t. Készült: Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28. napján megtartott ülése jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Készült: Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28. napján megtartott ülése jegyzőkönyvéből K i v o n a t Készült: Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28. napján megtartott ülése jegyzőkönyvéből Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (IV.

Részletesebben

CSENGŐSZÓ CSÁSZÁRTÖLTÉSI ISKOLAI ALAPÍTVÁNY 6239, Császártöltés, Kossuth u évi közhasznúsági jelentés. Az Alapítvány Kuratóriumának elnöke

CSENGŐSZÓ CSÁSZÁRTÖLTÉSI ISKOLAI ALAPÍTVÁNY 6239, Császártöltés, Kossuth u évi közhasznúsági jelentés. Az Alapítvány Kuratóriumának elnöke CSENGŐSZÓ CSÁSZÁRTÖLTÉSI ISKOLAI ALAPÍTVÁNY 6239, Császártöltés, Kossuth u. 1. 2012. évi közhasznúsági jelentés Császártöltés, 2013. május 15. Dóráné Heibl Anikó Az Alapítvány Kuratóriumának elnöke 1.

Részletesebben

1/2015. SZ. EMLÉKEZTETŐ. Készült a Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti összetartozás Kollégiumának

1/2015. SZ. EMLÉKEZTETŐ. Készült a Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti összetartozás Kollégiumának 1/2015. SZ. EMLÉKEZTETŐ Készült a Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti összetartozás Kollégiumának 2015.01.15-én megtartott üléséről Az ülés helyszíne: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 1054 Budapest, Alkotmány

Részletesebben

5./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a február 15-ei képviselő-testületi ülésre

5./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a február 15-ei képviselő-testületi ülésre Jánossomorja Város Önkormányzata Jegyzőjétől 5./ E L Ő T E R J E S Z T É S a 2017. február 15-ei képviselő-testületi ülésre Tárgy: Előterjesztő: Pályázati felhívás dr. Péntek Tímea jegyző 1 Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben