J a v a s l a t beépítésre szánt terület térítésmentes felajánlására a Magyar Állam részére börtön objektum építése céljára

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J a v a s l a t beépítésre szánt terület térítésmentes felajánlására a Magyar Állam részére börtön objektum építése céljára"

Átírás

1 J a v a s l a t beépítésre szánt terület térítésmentes felajánlására a Magyar Állam részére börtön objektum építése céljára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály Ózd, március 26.

2 A Belügyminisztérium a büntetés-végrehajtási intézetek nemzetközi elvárásoknak való megfelelésével összefüggő átfogó vizsgálat megállapításaihoz kapcsolódó intézkedésekről szóló 1040/2011. (III.9.) Korm. határozat végrehajtása érdekében férőhelybővítő beruházáshoz börtön objektum építésére alkalmas területet keres. A felajánlásra kerülő ingatlanok közül kiválasztandó terület tulajdonjogát a felajánló térítésmentesen átadja a Magyar Állam részére. Az objektum kialakítása és működtetése a vonatkozó hazai jogszabályok értelmében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága hatáskörébe tartozik. A működtetés humánerőforrás igénye mintegy 250 fő, amelyből legalább 25 % felsőfokú iskolai végzettséggel, a fennmaradó létszám pedig középfokú iskolai végzettséggel kell, hogy rendelkezzen. A működés megkezdésének várható időpontja: év. Az építésre felajánlható ingatlan alkalmassági kritériumait jelen előterjesztés mellékletét képező pályázati felhívás (1. melléklet) tartalmazza. Az Ózd Város Önkormányzatának tulajdonában álló ingatlanok közül az ózdi belterületi 9259/2 hrsz-ú, 4 ha 7456 m2 területű, kivett - iparterület megnevezésű földterület felel meg leginkább a komplex alkalmassági kritériumoknak. A terület a természetben Ózd, Sajóvárkony-Tábla településrész térségében, a városon áthaladó 25. számú országos főközlekedési útvonal körforgalmi csomópontja mellett helyezkedik el. A terület része a zöldmezős ipartelepítésre kijelölt 27 ha területű ingatlannak, ebből eredően jelenlegi övezeti besorolása: Gip1-SZ-1. Az övezeti besorolást a Településrendezési Tervben a projekt megvalósítása esetén természetesen módosítani szükséges. A JAVASOLT INGATLAN ADATAI: Fekvése: belterületi Helyrajzi száma: 9259/2 Területe: 4 ha 7456 m2 Megnevezés: kivett - iparterület Tulajdoni viszonyai: Ózd Város Önkormányzata 1/1 tulajdoni hányadban tulajdonos Terhek: 1. Vezetékjog 20 kv-os vezetékrendszer, mely az ingatlan területéből 77 m2-t érint. Jogosult: ÉMÁSZ Hálózati Kft. (3525 Miskolc, Dózsa György út 13.) 2. A terület ÉNY-i határán 50 m széles sávban zöldövezet védőzóna GipZ. Közmű ellátottsága: az ingatlannal szomszédos ingatlanon (3250 hrsz.) az alábbi közműcsatlakozások kerültek kiépítésre. Ivóvíz: D 90 mm vezeték Szennyvíz: D 90 mm nyomott vezeték Gáz: D 110 mm nagyközépnyomású elosztóvezeték Villamos energia: 20 kv feszültségű városi fővezeték (körvezeték), 0,4 kv (Móricz Zsigmond út-szövetkezeti út) Megjegyzés: A terület határán (9259/1 és 9259/8 hrsz. ingatlanok) közművezetékek elhelyezésére alkalmas közműsávok helyezkednek el. Övezeti besorolás, beépíthetőség: A terület jelenlegi övezeti besorolása: Gip1-SZ-1, beépíthetőség: 30 %. Az övezeti besorolást a Településrendezési Tervben a tervezett funkciónak történő megfelelés érdekében módosítani lehet.

3 Megközelíthetőség: Gépkocsival: Közvetlenül a sz. Ózd-Sátai országos közútról. Az ingatlan természetes határát képező közút a 25. számú országos főközlekedési útvonal körforgalmi csomópontjába csatlakozik. Tömegközlekedéssel: Helyközi autóbusz közlekedés: Ózd-Miskolc irányú helyközi járatok útvonala a 25. sz. főközlekedési úton halad. (A telektől kb. 150 m-re.) Helyi autóbusz közlekedés: A 4 jelű helyi autóbusz járatának végállomása a terület mellett, a körforgalmi csomópontnál helyezkedik el. (A telektől kb. 150 m-re.) Vasúttal: Az Ózd-Miskolc vasútvonalon az Ózd-Alsó vasúti megállóhely a területtől kb. 700 m távolságra helyezkedik el. Egyéb adatok: A javasolt ingatlannal közvetlenül határos, 9259/1 hrsz-ú kivett közműsáv, 9259/3 hrsz-ú kivett ipartelep, 9259/8 hrsz-ú kivett közműsáv, továbbá 3250 hrsz-ú kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlanok szintén Ózd Város Önkormányzatának 1/1 tulajdoni hányadú tulajdonát képezik. Az ingatlan tulajdoni lapja az előterjesztés 2. mellékletét, a térképvázlat a 3. mellékletét képezi. Megjegyzés: A felajánlásra javasolt ingatlan mellett annak folytatásában elhelyezkedő ózdi belterületi 9259/3 és 9259/4 hrsz-ú, 4-4 ha területű, kivett iparterület megnevezésű, Gip1-SZ-1 övezeti besorolású befektetési célú területek szintén Ózd Város Önkormányzatának 1/1 tulajdoni hányadú tulajdonát képezik, melyek igénybevételével a felajánlott terület szükség esetén bővíthető. Egyéb pályázati feltételek: A pályázati felhívás fontos szempontja, hogy a környezet legyen felkészült a személyi állomány és családtagjaik elhelyezésének/lakhatásának biztosítására (bérlőkijelölési jog, lakásépítési terület ingyenes biztosítása). Az önkormányzati tulajdonú lakáscélú ingatlanok kezelője - az ÓZDINVEST Kft. - tájékoztatása alapján az Önkormányzat jelenleg 288 db összkomfortos bérlakással rendelkezik, azonban olyan nagymértékű igény mutatkozik önkormányzati bérlakások iránt, hogy gyakorlatilag üres összkomfortos lakás évente csak néhány van, így kb. 4-5 lakásra ajánlató fel bérlőkijelölési jog. Ózd Város Önkormányzata korlátozott számban rendelkezik lakásépítési célú területtel (Kunt Ernő u., Roób J. u., illetve a város területén elszórtan, Kistó-tető, Sturmán út, stb.). Jogszabályi felhatalmazás: A nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény 13. (3) bekezdése szerint: (3) A nemzeti vagyon tulajdonjogát ingyenesen átruházni csak törvényben meghatározott esetekben és feltételekkel lehet. A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény (Mötv.) 108. (2) bekezdése lehetővé teszi a Magyar Állam javára történő ingyenes vagyonátadást. Az Mötv.108. (2) bekezdése szerint:

4 (2) A helyi önkormányzat tulajdonában álló nemzeti vagyon tulajdonjoga az állam vagy más helyi önkormányzat javára ingyenesen átadható, jogszabályban meghatározott közfeladat ellátásának elősegítése érdekében. Az Mötv (4) bekezdése szerint: (4) A helyi önkormányzat képviselő-testületének nemzeti vagyon ingyenes átadására vonatkozó határozatában meg kell jelölni azt a jogszabályban meghatározott közfeladatot, amelynek ellátását az átadás elősegíti. A büntetés-végrehajtási szervezetről szóló évi CVII. törvény 1. (1)-(2) bekezdése szerint: (1) A büntetés-végrehajtási szervezet (a továbbiakban: bv. szervezet) a külön törvényben meghatározott szabadság-elvonással járó büntetéseket, intézkedéseket, büntetőeljárási kényszerintézkedéseket, a szabálysértési elzárást, a szabadságvesztésből szabadultak utógondozásával, az utógondozás keretében végzett börtönpártfogolási tevékenységgel és a feltételes szabadságra bocsátással összefüggésben elrendelt pártfogó felügyelői vélemény elkészítésével, valamint a feltételes szabadság tartamára törvény alapján fennálló vagy elrendelt pártfogó felügyelettel kapcsolatos pártfogó felügyelői feladatokat végrehajtó állami, fegyveres rendvédelmi szerv. (2) A bv. szervezet a feladatainak törvényes ellátásával járul hozzá a közrend és a közbiztonság erősítéséhez. Javaslat: Ózd Város Önkormányzata térítésmentesen ajánlja fel börtön objektum építés céljára az ózdi belterületi 9259/2 hrsz-ú ingatlant a Magyar Állam részére. Ózd Város Önkormányzata a rendelkezésre álló bérlakásállomány üres összkomfortos bérlakásainak terhére ajánljon fel legfeljebb 5 db bérlőkijelölési jogot az objektumot működtető Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága részére, továbbá térítésmentesen ajánljon fel 5 db lakásépítésre alkalmas építési telket a személyi állomány és családtagjaik elhelyezésének/lakhatásának biztosítása érdekében.

5

6

7 H a t á r o z a t i j a v a s l a t Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének.../2015. (III.26.) határozata beépítésre szánt terület térítésmentes felajánlásáról a Magyar Állam részére börtön objektum építése céljára A Képviselő-testület a fenti tárgyú előterjesztést megtárgyalta és az alábbi döntést hozta: 1. A Képviselő-testület úgy dönt, hogy Ózd Város Önkormányzata térítésmentesen felajánlja a Magyar Állam részére börtön objektum építés céljára az ózdi belterületi 9259/2 hrsz-ú, 4 ha 7456 m2 területű, kivett - ipartelep megnevezésű, beépítésre szánt terület körében tartozó ingatlanát, amely 1/1 arányú tulajdonát képezi. Az ingatlan perés igénymentes, az ÉMÁSZ Hálózati Kft. (3525 Miskolc, Dózsa György út 13.) javára, 77 m2 területre bejegyzett vezetékjoggal terhelt. Felelős: pályázati dokumentáció elkészítéséért: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály vezetője pályázati dokumentáció és kapcsolódó okiratok aláírásáért: Polgármester Határidő: március A Képviselő-testület úgy dönt, hogy Ózd Város Önkormányzata a rendelkezésre álló bérlakás állomány üres, összkomfortos bérlakásainak terhére bérlőkijelölési jogot biztosít a börtön projekt Ózdra telepítése esetén az objektumot működtető Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága részére, a személyi állomány és családtagjaik elhelyezésének, lakhatásának biztosítása érdekében. A bérlőkijelölési jog legfeljebb 5 db összkomfortos bérlakásra terjed ki. 3. A Képviselő-testület úgy dönt, hogy Ózd Város Önkormányzata a börtön projekt Ózdra telepítése esetén térítésmentesen felajánl legfeljebb 5 db lakóház építésére alkalmas építési telket a Magyar Állam részére a börtön objektumot működtető Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága személyi állománya és családtagjai elhelyezésének, lakhatásának biztosítása érdekében. 4. A Képviselő-testület kinyilatkozza, hogy az 1. és 3. pontban megjelölt ingatlanok Magyar Állam részére történő ingyenes átadásának célja a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának a büntetés-végrehajtási szervezetről szóló évi CVII. törvény 1. (1) bekezdésében megjelölt közfeladata ellátásának elősegítése. 5. A Képviselő-testület vállalja, hogy az ajánlattétel sikeres elbírálása esetén amennyiben a börtön objektum létesítése Ózdon valósul meg a felajánlott ingatlan övezeti besorolását úgy módosítja Ózd Város Településrendezési Tervében (Helyi Építési Szabályzat), hogy a területen engedélyezhető legyen az adott funkció elhelyezése.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, május 30.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, május 30. J a v a s l a t a 9259/2 hrsz.-ú ingatlan Magyar Állam részére börtön objektum építése céljából történő térítésmentes tulajdonba adására és az ezzel kapcsolatos nyilatkozatok megtételére Előterjesztő:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 383/2015. Előadó: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell. : 2 db Hiv. sz.:- Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

J a v a s l a t. az ózdi belterületi 17445/2, 17445/3 hrsz-ú természetben Ózd-Szentsimon térségében lévő ingatlanok térítésmentes átvételére

J a v a s l a t. az ózdi belterületi 17445/2, 17445/3 hrsz-ú természetben Ózd-Szentsimon térségében lévő ingatlanok térítésmentes átvételére J a v a s l a t az ózdi belterületi 17445/2, 17445/3 hrsz-ú természetben Ózd-Szentsimon térségében lévő ingatlanok térítésmentes átvételére Ózd, 2018. december 13. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő:

Részletesebben

J A V A S L A T Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 262/2011. (X.20.) KH határozata kiegészítésére

J A V A S L A T Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 262/2011. (X.20.) KH határozata kiegészítésére J A V A S L A T Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 262/2011. (X.20.) KH határozata kiegészítésére Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, november 12.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, november 12. Javaslat Ózd Város Településrendezési Terve (Településszerkezeti Terv, Településszerkezeti Terv Leírása, Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv) módosításának megindítására Előterjesztő: Polgármester

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózd, Bercsényi Miklós utca 21. szám alatti (hrsz: 2039) ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára

J a v a s l a t az Ózd, Bercsényi Miklós utca 21. szám alatti (hrsz: 2039) ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára J a v a s l a t az Ózd, Bercsényi Miklós utca 21. szám alatti (hrsz: 2039) ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

6/2015. (III.27.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének március 27-én megtartott rendkívüli üléséről

6/2015. (III.27.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének március 27-én megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2015. (III.27.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 27-én megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózd, Újváros tér 5. szám alatti 8414/49/A/7 hrsz-ú ingatlan ingyenes használatba adására

J a v a s l a t az Ózd, Újváros tér 5. szám alatti 8414/49/A/7 hrsz-ú ingatlan ingyenes használatba adására J a v a s l a t az Ózd, Újváros tér 5. szám alatti 8414/49/A/7 hrsz-ú ingatlan ingyenes használatba adására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály

Részletesebben

Javaslat az Ózd, Volny József u. 1. szám alatti, ózdi belterületi 7217 hrsz-ú ingatlanra benyújtott vételi kérelem elbírálására

Javaslat az Ózd, Volny József u. 1. szám alatti, ózdi belterületi 7217 hrsz-ú ingatlanra benyújtott vételi kérelem elbírálására Javaslat az Ózd, Volny József u. 1. szám alatti, ózdi belterületi 7217 hrsz-ú ingatlanra benyújtott vételi kérelem elbírálására Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Előkészítette: Településfejlesztési

Részletesebben

J a v a s l a t az önkormányzati tulajdonú, Ózd, Somsály út 10. szám alatti ingatlan 16/64-ed tulajdoni hányadának értékesítésére

J a v a s l a t az önkormányzati tulajdonú, Ózd, Somsály út 10. szám alatti ingatlan 16/64-ed tulajdoni hányadának értékesítésére J a v a s l a t az önkormányzati tulajdonú, Ózd, Somsály út 10. szám alatti ingatlan 16/64-ed tulajdoni hányadának értékesítésére Ó z d, 2015. május Előterjesztő:Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

Javaslat Ózd Város Településszerkezeti Tervének módosítására

Javaslat Ózd Város Településszerkezeti Tervének módosítására Javaslat Ózd Város Településszerkezeti Tervének módosítására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Pénzügyi és Gazdasági Osztály Ózd, 2015. december 21. Előzmények: Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Javaslat. az önkormányzati tulajdonú Ózd, Akna út 9/1. és Ózd, Akna út 9/5. szám alatti ingatlanokra felmerült vételi kérelem elbírálására

Javaslat. az önkormányzati tulajdonú Ózd, Akna út 9/1. és Ózd, Akna út 9/5. szám alatti ingatlanokra felmerült vételi kérelem elbírálására Javaslat az önkormányzati tulajdonú Ózd, Akna út 9/1. és Ózd, Akna út 9/5. szám alatti ingatlanokra felmerült vételi kérelem elbírálására Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Elnöke Előkészítő:

Részletesebben

Javaslat az önkormányzati tulajdonú Ózd, Akna út 7/8. és Ózd, Akna út 7/9. szám alatti ingatlanokra felmerült vételi kérelem elbírálására

Javaslat az önkormányzati tulajdonú Ózd, Akna út 7/8. és Ózd, Akna út 7/9. szám alatti ingatlanokra felmerült vételi kérelem elbírálására Javaslat az önkormányzati tulajdonú Ózd, Akna út 7/8. és Ózd, Akna út 7/9. szám alatti ingatlanokra felmerült vételi kérelem elbírálására Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Elnöke Előkészítő:

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete július 28-i soron kívüli ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete július 28-i soron kívüli ülésére Tárgy: Beépítésre szánt terület térítésmentes átadása Magyar Állam részére Előkészítette: dr. Tari Béla aljegyző Gál András osztályvezető Műszaki Osztály Holopné dr. Sztrein Beáta osztályvezetőhelyettes

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2014. május 28.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2014. május 28. J a v a s l a t az Ózd, Velence telep 41/3. szám alatti (hrsz: 1213/A/3) magántulajdonú ingatlan felajánlás elbírálásával kapcsolatos döntés meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S . NAPIREND Ügyiratszám: 14/565-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2010. június 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Állami tulajdonú ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba

Részletesebben

Előterjesztés. a bicskei 1276 hrsz-ú ingatlan állami tulajdonba adásáról

Előterjesztés. a bicskei 1276 hrsz-ú ingatlan állami tulajdonba adásáról Előterjesztés a bicskei 1276 hrsz-ú ingatlan állami tulajdonba adásáról 1. előterjesztés száma: 245/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Soós Attila 3. előterjesztés készítésében közreműködő személy

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Állami tulajdonú ingatlanok térítésmentes önkormányzati tulajdonba adása iránti kérelemről

ELŐTERJESZTÉS. Állami tulajdonú ingatlanok térítésmentes önkormányzati tulajdonba adása iránti kérelemről napirend ELŐTERJESZTÉS Állami tulajdonú ingatlanok térítésmentes önkormányzati tulajdonba adása iránti kérelemről Az állami vagyonról szóló 2007. CVI. törvény 36. (2) c) pontja megteremtette a lehetőséget

Részletesebben

MISKOLC DÉLI IPARI PARK

MISKOLC DÉLI IPARI PARK MISKOLC DÉLI IPARI PARK I. Elhelyezkedés Miskolc elhelyezkedése MISKOLC Miskolc Déli Ipari Park (MIDIP) elhelyezkedése A 93,5 hektáros Ipari Park címmel rendelkező terület Miskolc déli határában, az M30-as

Részletesebben

J a v a s l a t Ózd Város Önkormányzata tulajdonában lévő ingatlanra vonatkozó cserekérelemmel kapcsolatos döntés meghozatalára

J a v a s l a t Ózd Város Önkormányzata tulajdonában lévő ingatlanra vonatkozó cserekérelemmel kapcsolatos döntés meghozatalára J a v a s l a t Ózd Város Önkormányzata tulajdonában lévő ingatlanra vonatkozó cserekérelemmel kapcsolatos döntés meghozatalára Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság e l n ö k e Előkészítő: PH.

Részletesebben

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, február 2.

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, február 2. ss J A V A S L A T a nem lakáscélú helyiségekre megkötött vagyonkezelési szerződés felmondásával kapcsolatos elszámolásra Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály Ózd, 2017.

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, január 24.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, január 24. Javaslat tulajdonosi nyilatkozat kiadására a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal részére a TIOP-3.3.1.A-12/2 kódszámú pályázaton történő részvétel céljából Ó z d, 2013. január 24. Előterjesztő:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2016. november 28.. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

J a v a s l a t. határozott idejű bérleti szerződés megkötésére a Római Katolikus Egyházzal a Sajóvárkonyi Könyvtár kialakítása céljából

J a v a s l a t. határozott idejű bérleti szerződés megkötésére a Római Katolikus Egyházzal a Sajóvárkonyi Könyvtár kialakítása céljából J a v a s l a t határozott idejű bérleti szerződés megkötésére a Római Katolikus Egyházzal a Sajóvárkonyi Könyvtár kialakítása céljából Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörben hozott bizottsági döntésekről

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörben hozott bizottsági döntésekről T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi ok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörben hozott bizottsági döntésekről Ózd, 2014. április 30. Előterjesztő: Polgármester Készítette:

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete május 26-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete május 26-i ülésére Tárgy: Dr. Józsa Csaba kérelme a 2190 hrsz-ú telek vételi ajánlat Előkészítette: Dr. Tari Béla aljegyző Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdálkodási osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám:

Részletesebben

J a v a s l a t a Hétes telepi és Akácos úti lakossági ivóvízvételi helyekkel kapcsolatos döntések meghozatalára

J a v a s l a t a Hétes telepi és Akácos úti lakossági ivóvízvételi helyekkel kapcsolatos döntések meghozatalára J a v a s l a t a Hétes telepi és Akácos úti lakossági ivóvízvételi helyekkel kapcsolatos döntések meghozatalára Előterjesztő: Előkészítő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Településfejlesztési és

Részletesebben

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés tárgyában dönteni szíveskedjen!

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés tárgyában dönteni szíveskedjen! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a 2013. augusztus 28. napján tartandó Kt. ülésre Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási referens Tárgy: Egyes állami ingatlanok

Részletesebben

Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére

Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály Ó z d, 2019. június

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózd, Hétes telep 5/1 szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanrész értékesítésére

J a v a s l a t az Ózd, Hétes telep 5/1 szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanrész értékesítésére J a v a s l a t az Ózd, Hétes telep 5/1 szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanrész értékesítésére Előterjesztő: Fazekas Zoltán alpolgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

J a v a s l a t. az Ózd, Piac út-sárli telep összekötő út és körforgalmi csomópont építése során kiváltott távhő vezetékek üzemeltetésbe adására

J a v a s l a t. az Ózd, Piac út-sárli telep összekötő út és körforgalmi csomópont építése során kiváltott távhő vezetékek üzemeltetésbe adására J a v a s l a t az Ózd, Piac út-sárli telep összekötő út és körforgalmi csomópont építése során kiváltott távhő vezetékek üzemeltetésbe adására Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Előkészítő:

Részletesebben

Szám: /2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület augusztus 30-ai rendkívüli ülésére

Szám: /2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület augusztus 30-ai rendkívüli ülésére Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Alpolgármestere Szám: 123-2060/2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület 2018. augusztus 30-ai rendkívüli ülésére Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

J a v a s l a t. tulajdonosi hozzájárulás megadására a Kazincbarcikai Tankerületi Központ által benyújtandó EFOP-4.1.

J a v a s l a t. tulajdonosi hozzájárulás megadására a Kazincbarcikai Tankerületi Központ által benyújtandó EFOP-4.1. J a v a s l a t tulajdonosi hozzájárulás megadására a Kazincbarcikai Tankerületi Központ által benyújtandó EFOP-4.1.2-17 pályázathoz Ó z d, 2017. április 20. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH.

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózdi Csőgyártó Kft. önkormányzati üzletrész értékesítésére

J a v a s l a t az Ózdi Csőgyártó Kft. önkormányzati üzletrész értékesítésére J a v a s l a t az Ózdi Csőgyártó Kft. önkormányzati üzletrész értékesítésére Előterjesztő: Előkészítő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke PH Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály Ó z

Részletesebben

J a v a s l a t. az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására

J a v a s l a t. az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására J a v a s l a t az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

Javaslat informatikai eszközök Ózdi Rendőrkapitányság részére történő térítésmentes tulajdonba adására

Javaslat informatikai eszközök Ózdi Rendőrkapitányság részére történő térítésmentes tulajdonba adására Javaslat informatikai eszközök Ózdi Rendőrkapitányság részére történő térítésmentes tulajdonba adására Előterjesztő: Fidrus Péter alpolgármester Előkészítő: Településfejlesztési Osztály Ózd, 2016. december

Részletesebben

Tanulmányterv - Derecske TRT 2014. 1.sz. módosítás Szilágyi Lajos vállalkozó érdekében történő Településrendezési tervezési feladatok

Tanulmányterv - Derecske TRT 2014. 1.sz. módosítás Szilágyi Lajos vállalkozó érdekében történő Településrendezési tervezési feladatok C Í V I S T E R V VÁROSTERVEZŐ ÉS ÉPÍTÉSZ IRODA BETÉTI TÁRSASÁG Levelezési cím: 4031 Debrecen, Derék utca 245 Iroda: 4025 Debrecen, Széchenyi utca 8 sz. Tel:(30) 9818-172, Tel/fax: (52) 531-732 Email:

Részletesebben

J a v a s l a t a HEROSZ Ózdi Szervezete területigényének elbírálására Ó z d, 2011. október 20.

J a v a s l a t a HEROSZ Ózdi Szervezete területigényének elbírálására Ó z d, 2011. október 20. J a v a s l a t a HEROSZ Ózdi Szervezete területigényének elbírálására Ó z d, 2011. október 20. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítette: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály Előzmények

Részletesebben

Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke. Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2014. május 28.

Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke. Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2014. május 28. J a v a s l a t az ózdi külterületi 04046/2 és a 04141/10 hrsz-ú önkormányzati tulajdonú ingatlanok ózdi külterületi 01003/2 hrsz-ú magántulajdonú ingatlanra történő cseréjére Előterjesztő: Pénzügyi és

Részletesebben

Javaslat informatikai eszközök Ózdi Rendőrkapitányság részére történő térítésmentes tulajdonba adására

Javaslat informatikai eszközök Ózdi Rendőrkapitányság részére történő térítésmentes tulajdonba adására Javaslat informatikai eszközök Ózdi Rendőrkapitányság részére történő térítésmentes tulajdonba adására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály Ózd, 2019. szeptember 26.

Részletesebben

TÁRGY: AZ EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TULAJDONÁBAN ÁLLÓ

TÁRGY: AZ EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TULAJDONÁBAN ÁLLÓ ELŐTERJESZTÉS EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 30-AI RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRE SORSZÁM:. MELLÉKLETEK: 0 DB TÁRGY: AZ EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TULAJDONÁBAN ÁLLÓ VAGYONNAL

Részletesebben

A kapubehajtó létesítéséhez a Salgótarján belterület 6082 hrsz.-ú ingatlan igénybevétele szükséges.

A kapubehajtó létesítéséhez a Salgótarján belterület 6082 hrsz.-ú ingatlan igénybevétele szükséges. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 1756-1/2017. Javaslat a településrendezési eszköz módosításának előkészítésére, valamint a Salgótarján belterület 6082 hrsz.-ú ingatlan igénybevételére

Részletesebben

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 23-i rendes nyílt ülése ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 23-i rendes nyílt ülése ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 22/2017. Tárgy: Döntés a Remeteszőlős külterület 08 helyrajzi szám alatt nyilvántartott kivett árok megnevezésű ingatlan ingyenes állami tulajdonba adásáról és a Remeteszőlős

Részletesebben

Javaslat a Kazincbarcika 3345/2 hrsz-ú ingatlan értékesítésére

Javaslat a Kazincbarcika 3345/2 hrsz-ú ingatlan értékesítésére Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető igazgató Készítette: Lőrincz József ingatlangazdálkodási előadó Tárgy: Javaslat a Kazincbarcika 3345/2 hrsz-ú ingatlan értékesítésére Tisztelt

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 2-ai ülésére. Tárgy: A Balatonfüred 5494 és 5496 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 2-ai ülésére. Tárgy: A Balatonfüred 5494 és 5496 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/171- /2017 Előkészítő: Melléklet: Dr. Szőke Szabolcs kérelem másolata,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2016.11.25.. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Javaslat támogatási kérelem benyújtására a TOP-1.1.1-15 kódszámú, Felhívás ipari parkok, iparterületek fejlesztésére tárgyú pályázatra

Javaslat támogatási kérelem benyújtására a TOP-1.1.1-15 kódszámú, Felhívás ipari parkok, iparterületek fejlesztésére tárgyú pályázatra Javaslat támogatási kérelem benyújtására a TOP-1.1.1-15 kódszámú, Felhívás ipari parkok, iparterületek fejlesztésére tárgyú pályázatra Ózd, 2016. május 20. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Ózd, 2015. július 23. Előterjesztő: Polgármester Készítette: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály 2 10/2015.

Részletesebben

J a v a s l a t a korábban életvédelmi helyiségként funkcionáló ingatlanok kezelő-váltásával kapcsolatos döntés meghozatalára

J a v a s l a t a korábban életvédelmi helyiségként funkcionáló ingatlanok kezelő-váltásával kapcsolatos döntés meghozatalára J a v a s l a t a korábban életvédelmi helyiségként funkcionáló ingatlanok kezelő-váltásával kapcsolatos döntés meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

Javaslat a működési hiány finanszírozását biztosító hitelkeret-szerződések módosításához szükséges Képviselő-testületi nyilatkozatra

Javaslat a működési hiány finanszírozását biztosító hitelkeret-szerződések módosításához szükséges Képviselő-testületi nyilatkozatra Javaslat a működési hiány finanszírozását biztosító hitelkeret-szerződések módosításához szükséges Képviselő-testületi nyilatkozatra Ózd, 2012. március 22. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Pénzügyi

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI TANÁCSNOKÁTÓL 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI TANÁCSNOKÁTÓL 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384- 295 HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI TANÁCSNOKÁTÓL 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384- Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 42/2017.(V.29.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete a polgármester hatáskörébe átruházott 2016. évi szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló beszámolót

Részletesebben

Javaslat a Közterület-felügyelet Alapító Okiratának módosítására, valamint ingyenes helyiséghasználat biztosítására

Javaslat a Közterület-felügyelet Alapító Okiratának módosítására, valamint ingyenes helyiséghasználat biztosítására Javaslat a Közterület-felügyelet Alapító Okiratának módosítására, valamint ingyenes helyiséghasználat biztosítására Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Közterület-Felügyelet PH. Igazgatási és Okmányiroda

Részletesebben

MIDIP MISKOLC DÉLI IPARI PARK

MIDIP MISKOLC DÉLI IPARI PARK MIDIP MISKOLC DÉLI IPARI PARK I. Elhelyezkedés Miskolc elhelyezkedése Miskolc Déli Ipari Park elhelyezkedése A 93,5 hektáros Ipari Park címmel rendelkező terület Miskolc déli határában, az M30-as autópálya

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 27-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 27-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. szeptember 27-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Gizella utcai lakótelkek értékesítésre kijelölése Iktatószám:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 25-én tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 25-én tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. augusztus 25-én tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: Gyenizse Zoltán és Gyenizse Adrienn belterületbe vonási

Részletesebben

ioo/ tof5 Tisztelt Képviselő-testület!

ioo/ tof5 Tisztelt Képviselő-testület! ioo/ tof5 BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2015. május 13. napján tartandó Kt. ülésre Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási ügyintéző Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2016. augusztus 30.. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA augusztus szám H A T Á R O Z A T O K

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA augusztus szám H A T Á R O Z A T O K EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2013. augusztus 22. 10. szám H A T Á R O Z A T O K 443/2013. (VIII. 22.) közgy. hat. -tól 449/2013. (VIII. 22.) közgy. hat -ig állami ingatlanok

Részletesebben

JAVASLAT komposztáló telep helyének kijelölésére

JAVASLAT komposztáló telep helyének kijelölésére JAVASLAT komposztáló telep helyének kijelölésére Előterjesztő: Város- és Sportlétesítményüzemeltető Intézmény vezetője Ózd, 2013. február 21. 1. A komposztáló telep létesítésének indokai: Ózd város belterületén

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. november 13. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Előterjesztő: Ózdi Vízmű Kft ügyvezetője. Ó z d, 2012. január 26.

Előterjesztő: Ózdi Vízmű Kft ügyvezetője. Ó z d, 2012. január 26. J a v a s l a t az Ózdi Vízmű Kft. 2012. évi víziközmű fejlesztésének keretén belül az ivóvíztisztító telep megvalósításával kapcsolatos tulajdonosi döntések meghozatalára Előterjesztő: Ózdi Vízmű Kft

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózd Városi Tanuszoda és Szabadidőközpont ingatlan telekalakítására

J a v a s l a t az Ózd Városi Tanuszoda és Szabadidőközpont ingatlan telekalakítására J a v a s l a t az Ózd Városi Tanuszoda és Szabadidőközpont ingatlan telekalakítására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási osztály Ó z d, 2011. április 21.

Részletesebben

Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 08-i, soros, nyilvános ülésén hozott határozat

Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 08-i, soros, nyilvános ülésén hozott határozat Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 08-i, soros, nyilvános ülésén hozott határozat 111/2014. (X.08.) képviselő-testületi határozat Füzesabony Város Önkormányzata megtárgyalta

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület május 26-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület május 26-án tartandó ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. május 26-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a gödöllői Grassalkovich kastély körül elhelyezkedő önkonnányzati ingatlanok apportálására.

Részletesebben

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Ügyiratszám: U-20379/2016 Témafelelős: Czirok Jánosné

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Ügyiratszám: U-20379/2016 Témafelelős: Czirok Jánosné Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-354 Ügyiratszám: U-20379/2016 Témafelelős: Czirok Jánosné Tárgy: Szentes 7095/44 és 7095/45 hrsz-ú ingatlanokat érintő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Bizottsági hatáskör Budakalász Város Önkormányzat Pénzügyi és Vagyonhasznosítási Bizottságának 2017. február 20-i rendes ülésére Tárgy: Javaslat a budakalászi 1571/25 hrsz-ú ingatlan

Részletesebben

Iktatószám: /2015.

Iktatószám: /2015. Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila út. 19. Tel.: 36/ 554-300 Iktatószám: 3894-2 /2015. Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2015. március

Részletesebben

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI.

Részletesebben

Javaslat önkormányzati tulajdonú eszközök kezelésbe, használatba adására

Javaslat önkormányzati tulajdonú eszközök kezelésbe, használatba adására Javaslat önkormányzati tulajdonú eszközök kezelésbe, használatba adására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály Ó z d, 2015. április 9. Ózd Város

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 14-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 14-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 14-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Tompa M. u. 12. sz. alatti 3515/1/A/1 hrsz-ú ingatlan értékesítése

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy 6715, 6718 és 04/30 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonásáról

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy 6715, 6718 és 04/30 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonásáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/130 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy 6715,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

2. számú melléklet. Tartalomjegyzék

2. számú melléklet. Tartalomjegyzék 2. számú melléklet Tartalomjegyzék Ipari és gazdasági ingatlanok: - Tatabánya, Búzavirág úr hrsz 7860/1. - Tatabánya, VII-es telep hrsz 1915-1955. - Tatabánya, VII es telep hrsz 1806 /1. - Tatabánya, VII

Részletesebben

J A V A S L A T. az önkormányzati tulajdonú ingatlanok felújítására jóváhagyott keret felosztására

J A V A S L A T. az önkormányzati tulajdonú ingatlanok felújítására jóváhagyott keret felosztására J A V A S L A T az önkormányzati tulajdonú ingatlanok felújítására jóváhagyott keret felosztására Ó z d, 2015. november 25. Előterjesztő: ÓZDINVEST Kft. ügyvezetője Tisztelt Képviselő-testület! Ózd Város

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S MARCALI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK november 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S MARCALI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK november 24-i ülésére VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Pf: 5. Telefon: 85/501-003 E-mail: polghiv@marcali.hu Fax: 85/501-055 Ügyiratszám: 9850-2/2016. Ügyintéző: Kónya Márta 18. számú előterjesztés

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. augusztus 29-i ülésére Tárgy: 3144/26 és a

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170.

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 185003 és 184939 hrsz.-ú (természetben: 1239 Budapest,

Részletesebben

Javaslat az Ózdi Művelődési Intézmények részére önkormányzati tulajdonú eszközök használatba adására

Javaslat az Ózdi Művelődési Intézmények részére önkormányzati tulajdonú eszközök használatba adására Javaslat az Ózdi Művelődési Intézmények részére önkormányzati tulajdonú eszközök használatba adására Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály Ó z

Részletesebben

T/ számú törvényjavaslat. egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról

T/ számú törvényjavaslat. egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/12734. számú törvényjavaslat egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról Előadó: Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Budapest, 2016. október

Részletesebben

J a v a s l a t Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály Ó z d, augusztus 27.

J a v a s l a t Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály Ó z d, augusztus 27. J a v a s l a t a 161/2013. ( VI.5.) számú, mélyépítési tárgyú keretmegállapodásos közbeszerzési eljárás kezdeményezéséről szóló képviselő-testületi határozat módosítására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő:

Részletesebben

TÁRGY: Az ipari park fejlesztéshez kapcsolódó önkormányzati ingatlan adásvétele E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Az ipari park fejlesztéshez kapcsolódó önkormányzati ingatlan adásvétele E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 260. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Az ipari park fejlesztéshez kapcsolódó önkormányzati ingatlan adásvétele E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

Békéscsaba, Szent István tér 7. Előterjesztés. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése szeptember 29-én tartandó nyilvános ülésére

Békéscsaba, Szent István tér 7. Előterjesztés. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése szeptember 29-én tartandó nyilvános ülésére BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV. 342-312015. Előadó: Moravszkyné Kalcsu Gizella Mell.: 1 db térkép, 4 db fotó, Hiv.sz.: - Postacím: 5601 Pf 112.

Részletesebben

Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz

Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere 6745 Szeged, Pf. 473. Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz Tisztelt Közgyűlés! A

Részletesebben

pályázat benyújtására a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program Lakhatási beruházások támogatása c. pályázati felhívásra

pályázat benyújtására a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program Lakhatási beruházások támogatása c. pályázati felhívásra J a v a s l a t pályázat benyújtására a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program Lakhatási beruházások támogatása c. pályázati felhívásra Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 15-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 15-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 15-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Vöröskereszt helyiség használatba adási szerződésének módosítása

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Püspökladány Város Szerkezeti és Szabályozási Tervének részbeni módosításáról

E l ő t e r j e s z t é s. Püspökladány Város Szerkezeti és Szabályozási Tervének részbeni módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Oláh Károly E l ő t e r j e s z t é s Püspökladány Város Szerkezeti és Szabályozási Tervének részbeni módosításáról

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/5/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. április 30-i ülésére Tárgy: Településközpont vegyes övezetben

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Tel: 63/510-300

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Tel: 63/510-300 Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Tel: 63/510-300 Szentes Város Önkormányzat Képviselő-testülete Helyben Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Szentes Kossuth Lajos u. 18. szám

Részletesebben

1 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 6. 2 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 31-33.

1 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 6. 2 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 31-33. Okirat száma: A 39/2015.(III.19.) határozat 1. melléklete Módosító okirat A Sajószentpéteri Polgármesteri Hivatal Sajószentpéter Városi Önkormányzat képviselő-testülete által 2014. február 27. napján kiadott,

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Távhő Kft. PH.Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási. Ó z d, április 26.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Távhő Kft. PH.Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási. Ó z d, április 26. J a v a s l a t az Ózdi Távhő Kft. által benyújtott KEOP-5.4.0/11-2011-0014. jelű pályázat támogatási szerződéséhez alapítói hozzájárulás megadására, illetve biztosíték adására Előterjesztő: Polgármester

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 31-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 31-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 31-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Templom melletti út használata Iktatószám: 2725-2 / 2011. Melléklet:

Részletesebben

B/3. BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI ÉS SZABÁLYSÉRTÉSI JOG

B/3. BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI ÉS SZABÁLYSÉRTÉSI JOG B/3. BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI ÉS SZABÁLYSÉRTÉSI JOG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG Egyes tételeknél szükséges a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény (Btk.), a büntetőeljárásról szóló

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Ózd, 2018. július 13. Előterjesztő: Készítette: Polgármester Képviselő-testületi Osztály 32/2018. (III.23.) határozat

Részletesebben

6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 20/9769-391 fax.:63/510-388

6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 20/9769-391 fax.:63/510-388 SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT FŐ ÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 20/9769-391 fax.:63/510-388 Témafelelős: Wittek Krisztina főépítész Iktatószám: E 20543 11

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2017.01.09.. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

1. Forgalomképtelen törzsvagyon részei közé tartozik többek között a helyi közutak és műtárgyaik.

1. Forgalomképtelen törzsvagyon részei közé tartozik többek között a helyi közutak és műtárgyaik. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: Mezőfi

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 9275-4/2013 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat Somoskőújfalu Község Önkormányzat iskolaépületére vonatkozó használati szerződés megszüntetésére, és az ingatlan Hibó Tamás Művészeti

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Az előterjesztést véleményezi: Ügyrendi

Részletesebben

Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) ; Fax: (94) KIVONAT

Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) ; Fax: (94) KIVONAT Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) 541-022; Fax: (94) 541-022 KIVONAT A képviselő-testület november 12-i nyílt üléséről 1. 119/ (XI. 12.) Kt. határozat Csörötnek

Részletesebben