Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának február 22-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyőlésérıl.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának február 22-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyőlésérıl."

Átírás

1 VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: /2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának február 22-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyőlésérıl. Városháza Kossuth terme Debreczenyi János polgármester, Dr. Büki Szilvia jegyzı, Asztalos István, Baumgartner Lajos, Dr. Bense László Erik, Brányi Mária, Czaun János, Domokos József, Gyimesi Károly, Hartai Ervin, Hartmann Ferenc, Hidasi Ferenc, Dr. Hudvágner Tamás, Katanics Sándor, Mazák György, Mihalovics Péter, Molnár Ernı, Némedi Lajos, Péterné Rózsa Mária, Porga Gyula, Dr. Strenner Zoltán, Dr. Szalay András, Szolnoki Pál, Vereskuti Béla, Wéber László képviselık Távolmaradását elıre bejelentette: Dr. Polinszky András képviselı Jelen voltak továbbá: Nász József aljegyzı, Angyal Éva, Juhász László, Schultz Zoltán, Scher Ágota, Wolf Zsuzsanna, Lindemann István, Németh László, Rompos Gabriella, Dr. Herth Viktória,Thury Péter irodavezetık, Bérczi Zsuzanna, Purda Zsuzsanna hivatalvezetık, Horváthné Csere Anikó irodavezetı-helyettes, Dr. Mohos Gábor, Kovács Zoltán, Ferencz Sándor csoportvezetık, Dr. Dénes Zsuzsanna, Szeivolt Erzsébet, Nagyné Jakab Ibolya, Dr. Bölöniné Dr. Deák Piroska, Vereczki Adrienn, Szıdényi Kinga, Horváth Gábor városi fıépítész, Kohlruszné Miskei Zsuzsanna, Bódis Miklósné, Székelyhidi Noémi, Rasztovicsné Szıke Zsuzsanna, Dr. Albert Vendel, Lakatos Antal, Szeles József, Stigelmaier Józsefné, Csizmadiáné Szabó Mária, Óvádi Péter, Bödecs Barnabás, Dr. Horváth Zsolt, Bernáth Ildikó, Navracsics Tibor országgyőlési képviselık, Göttlinger László a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató ZRt. vezérigazgatója, Sipos Zoltán a Város Mővelıdési Központ és Könyvtár igazgatója, Simon J. Sándor, Dr. Kovács György, Horváth György sajtószóvívı, meghívott szakértık,a Rádió Jam és a Veszprém Televízió, Séd Televízió munkatársai és 10 állampolgár.

2 2 A polgármester köszöntötte a megjelenteket és megállapította, hogy az ülés határozatképes, mivel mind a 25 képviselıbıl 23 jelen van. Az ülést megnyitotta. Debreczenyi János: A polgármester megállapította, hogy 25 képviselıbıl 23 képviselı jelen van, tehát a Közgyőlés határozatképes. Távolmaradását Dr. Polinszky András elıre jelezte, aki jelenleg külföldön tartózkodik. Domokos József képviselı távolmaradását nem jelezte, valószínőleg késıbb megérkezik. A hónap mőtárgya: Kovács Attila: Veszprémi Mise címő zenemőve A polgármester ezúton köszöntötte a zeneszerzıt és elmondta, hogy 3 rockopera, 2 musical és 10 mesejáték zenéjét szerezte, melyeknek ısbemutatója minden esetben Veszprémben volt ben írta a Veszprémi Misét és a bemutatóra a Szent Mihály Székesegyházban augusztus 19-én került sor. Ezt a mővet 2003-ban Belgiumban is bemutatta az ott élı magyar közösség elıtt. Mindkét helyszínen közremőködött a Mendelssohn Kamarazenekar és a Liszt Ferenc Kórus. (Domokos József képviselı megérkezett.) Kovács Attila: A Veszprémi Misébıl 2 tételt szeretne bemutatni és megköszönte a testületnek az elıadás lehetıségét. Debreczenyi János: Még egyszer gratulált Kovács Attila produkciójához. Köszöntötte a Közgyőlésen jelenlévı 3 országgyőlési képviselıt, Bernáth Ildikót, Dr. Horváth Zsoltot és Katanics Sándort. Ezt követıen jelentést adott a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról. Jelezte, hogy a Közgyőlés december 14-i ülésén 274/2006. (XII.14.) közgyőlési határozatával döntött arról, hogy szükségesnek tartja a regionális operatív programban és a pólus programban szereplı projektek menedzselésére közremőködıd szervezet létrehozását. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések még folyamatban vannak, várhatóan április végén kerülhet sor a végleges döntésre. Ezt követıen került sor a lejárt határidejő határozatok tudomásulvételére. A Közgyőlés jelenlévı 24 tagja 24 igen szavazattal meghozta a következı határozatot:

3 3 30/2007.(II.25.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése a 263/2006.(XI.30.) Kh., a 267/2006. (XII.14.) Kh., a 282/2006. (XII.14.) Kh. 2. pontja, a 286/2006. (XII.14.) Kh., a 289/2006. (XII.14.) Kh., a 291/2006. (XII.14.) Kh., a 4/2007. (I.25.) Kh., a 8/2007. (I.25.) Kh., a 9/2007. (I.25.) Kh. a 10/2007. (I.25.) Kh., a 12/2007. (I.25.) Kh., a 14/2007. (I.25.) Kh., a 15/2007. (I.25.) Kh., és a 16/2007. (I.25.) Közgyőlési határozatok végrehajtására adott jelentést tudomásul veszi. A 3/2007. (I.25.) Kh. pont és az 5/2007. (I.25.) Kh. határozatok végrehajtásával kapcsolatos elıterjesztés szerepel a napirendek között. Napirend elıtti felszólalások: Asztalos István: Hozzászólásában kérte a városvezetést, hogy az intézményi rendszer jövıjét érintı terveirıl nyíltan és ıszintén beszéljenek. (A hozzászólás teljes szövege a jegyzıkönyvhöz csatolva.) Katanics Sándor: Felszólalásában utalt a veszprémi útlezárások, tőntetések fı szervezıjének tevékenységére, aki az Egészségügyi és Szociális Bizottság külsı szakértıje. Kérte a polgármestert, hogy határolódjon el az ilyen magatartástól. (A hozzászólás teljes szövege a jegyzıkönyvhöz csatolva.) Debreczenyi János: Az SZMSZ szabályozza, hogy milyen témában lehet napirend elıtti hozzászólást kérni. A hozzászólás tárgyát szabályosan kell megjelölni. A fenti felszólalás az alábbi címet viseli: Veszprémet érintı városfejlesztésekrıl és további halogatást nem tőrı intézkedések megtételének a sürgetése. Molnár Ernı: Felszólalásában kérte, hogy az 1956-os emlékmő helyszínéül a Harmat utcát jelöljék ki.

4 4 Porga Gyula: Tájékoztatta a testületet arról, hogy minden év február 25-én tartják a Kommunizmus áldozatinak emléknapját. Kérte, hogy az áldozatokra közösen, méltó módon emlékezzenek. (A hozzászólás teljes szövege a jegyzıkönyvhöz csatolva.) Debreczenyi János: Kérte, hogy a 2 perces idıintervallumot igyekezzenek betartani. A napirend elıtti hozzászólásokat nem véleményezzük és vitát nem nyitunk róla. Dr. Szalay András: Ügyrendi javaslata szerint szükséges szabályozni az SZMSZ-ben a felszólalások tárgyát. Debreczenyi János: Tájékoztatást adott arról, hogy három napirendi pont most nem került a Közgyőlés elé annak ellenére, hogy a munkatervben szerepel. ( Veszprém és térsége szennyvízelvezetési és kezelési projekttel kapcsolatos szolgalmi szerzıdések, A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL törvény alkalmazásával kapcsolatos helyi szabályokról szóló 38/2005. (X.27.) Ör. módosítása, Vízbázisok védıterületeirıl szóló döntés.) Ennek oka, hogy az elıkészítése peres vagy más körülmény miatt további idıt igényel, így áprilisban kerülhet a testület elé. Olyan napirendi pontok is szerepelnek a mai testületi ülésen, amelyek aktualitásuk miatt döntéseket igényelnek. Dr. Szalay András: Indítványozta, hogy a 10.) napirendi pontot: Állásfoglalás kialakítása a 11. számú Gyır-Veszprém vasútvonal megtartására vegyék le a napirendrıl. Véleménye szerint nem illetékes a testület az állásfoglalás kialakításában és a cím nem fedi a napirendi pont tartalmát.

5 5 Debreczenyi János: Nem ért egyet a napirendi pont levételérıl, hiszen Veszprém érdekképviseletben is megyei jogú. Ezt követıen szavazás történt Dr. Szalay András képviselı azon javaslatáról, hogy a meghívó szerinti 10. napirendi pont levételre kerüljön a napirendrıl. A jelenlévı 24 képviselı közül 8-an szavaztak igennel, tehát a javaslat nem került elfogadásra. A polgármester javaslatot tett a napirendek elfogadására. A Közgyőlés jelenlévı 24 tagja 23 igen szavazattal megszavazta a meghívó szerinti napirendi pontok elfogadását: 31/2007. (II.22.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése jelen ülésének napirendjét a következık szerint állapítja meg: Napirendek: 1.) A.) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata évi költségvetésének módosítása B.) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának évi költségvetése Elıadó: Debreczenyi János polgármester 2.) A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjérıl, a fizetendı térítési díjak megállapításáról szóló 34/2004. (IV.01.) Ör. módosítása Elıadó: Dr. Strenner Zoltán az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke

6 6 3.) A pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátásokról és az ezzel kapcsolatos eljárási szabályokról szóló rendelet Elıadó: Dr. Strenner Zoltán az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke 4.) A Választókerületi Keret és a Tanácsnoki Keret felhasználásáról és az önkormányzati támogatásokról szóló 12/2006. (III.1.) Ör. módosítása és kiegészítése Elıadó: Dr. Büki Szilvia jegyzı, címzetes fıjegyzı 5.) A közoktatási törvény szerint sajátos helyzet meghatározásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása Elıadó: Némedi Lajos az Oktatási és Ifjúsági Bizottság elnöke 6.) Az Önkormányzat által adományozandó kitőntetések adományozásáról, valamint a kitőntetések adományozásának és visszavonásának rendjérıl szóló, többször módosított 19/1999. (VI.28.) Ör. módosítása Elıadó: Dr. Herth Viktória irodavezetı 7.) Az Alkohol-Drogsegély Ambulancia beszámolója a szenvedélybetegek nappali ellátásáról Elıadó: Csizmadiáné Szabó Mária Szenvedélybetegek Nappali Intézményének vezetıje 8.) Tájékoztatás a Székesfehérvár Veszprém fejlesztési tengely stratégiáról és a kapcsolódó fejlesztési elképzelésekrıl Elıadó: Brányi Mária a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, városstratégiai tanácsnok

7 7 9.) A.) Tájékoztató a Közép Dunántúli Operatív Programról és a kapcsolódó Sédvölgy rehabilitációja címő projekt elıkészítésérıl B.) Döntés a Királyi Városok címő integrált regionális turisztikai fejlesztés együttmőködési megállapodásának aláírásáról C.) Kalandpark létesítésének lehetısége a Betekints völgyben, a Sédvölgy rehabilitációs projekthez kapcsolódóan Elıadó: Brányi Mária a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, városstratégiai tanácsnok 10.) Állásfoglalás kialakítása a 11. számú Gyır-Veszprém vasútvonal megtartására Elıadó: Brányi Mária a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, városstratégiai tanácsnok 11.) Genetikailag módosított növények elutasítása Veszprém város közigazgatási területén Elıadó: Brányi Mária a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, városstratégiai tanácsnok 12.) A.) Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala alapító okiratának módosítása B.) Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mőködési Szabályzatának módosítása Elıadó: Dr. Büki Szilvia jegyzı, címzetes fıjegyzı 13.) A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató ZRt. részére vagyonkezelıi jog alapításával összefüggı célszerőségi, pénzügyi-gazdaságossági vizsgálat lefolytatása Elıadó: Dr. Büki Szilvia jegyzı, címzetes fıjegyzı

8 8 14.) Tájékoztató a Közép-Pannon ZRt-vel folytatott tárgyalásokról az egyesüléssel létrejövı gazdasági társaságban való részvételét illetıen Elıadó: Debreczenyi János polgármester 15.) Igénybejelentés a veszprémi 4062/2. hrsz-ú ingatlan Veszprém, Jutasi u. 7. tulajdonjogának rendezésére Elıadó: Dr. Büki Szilvia jegyzı, címzetes fıjegyzı 16.) Megállapodás a központi ügyeletben közremőködı háziorvosokkal és fogorvosokkal a és évi ügyeleti díjak kiegészítésérıl Elıadó: Porga Gyula alpolgármester 17.) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása között nevelési tanácsadásra és logopédiai szakszolgálat ellátására megkötött ellátási szerzıdés módosítása Elıadó: Porga Gyula alpolgármester 18.) A Családsegítı- és Gyermekjóléti Szolgálat alapító okiratának módosítása Elıadó: Porga Gyula alpolgármester 19.) Hozzájárulás a Csermák Antal Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény minısítési eljárásának megindításához Elıadó: Schultz Zoltán irodavezetı

9 9 20.) A Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola önálló mőködésének támogatása Elıadó: Schultz Zoltán irodavezetı 21.) Mártírok útja útrekonstrukció pályázat benyújtása Elıadó: Németh László irodavezetı 22.) Közalapítványok kuratóriumait és felügyelı bizottságait érintı személyi változások jóváhagyása, illetve tudomásul vétele Elıadó: Dr. Büki Szilvia jegyzı, címzetes fıjegyzı 23.) Veszprém Ifjúsági Közalapítvány kuratóriumába új tag jelölése Elıadó: Porga Gyula alpolgármester 24.) Veszprém Városért Pro Urbe érdemérem adományozása (ZÁRT ÜLÉS) Elıadó: Porga Gyula alpolgármester 25.) Egyebek (Az elıterjesztések írásban a jegyzıkönyvhöz csatolva.) Debreczenyi János: Jelezte, hogy a napirendi pontok sorrendjének tárgyalása az alábbiak szerint alakul: 1/A., 1./B., 20.). A 22.) 23.) 24.) napirendi pontokat zárt ülés keretében tárgyalják.

10 10 Napirendek tárgyalása: 1.) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata évi költségvetésének módosítása Elıadó: Debreczenyi János polgármester Debreczenyi János: Technikai jellegő módosításról szükséges dönteni, minısített többségben. A napirenddel kapcsolatban több kérdés, hozzászólás nem volt, a Közgyőlés jelenlévı 24 tagja 24 igen szavazattal megalkotta a következı rendeletet: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 5/2007. rendelete a évi költségvetés módosításáról A Magyar Köztársaság évi költségvetésérıl szóló évi CLIII. tv. és az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvény alapján Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az alábbi rendeletet alkotja: 1. Az Önkormányzat bevételei (1) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése a 4/2006. (III.1.) Ör. rendelete 3. -ában elfogadott bevételi fıösszeget megemeli eft-tal (2) Az (1) bekezdés szerinti fıösszeg forrásonkénti részletezését a 2. számú melléklet tartalmazza. (3) Az 1. -ban megállapított bevételek közül az intézményi bevételek részletezését a 4. sz. melléklet tartalmazza.

11 11 2. Az Önkormányzat kiadásai (1) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése a 4/2006. (III.1.) Ör. rendelete 3. -ában elfogadott kiadási fıösszeget eft-tal megemeli a 3. sz. mellékletnek megfelelıen. (2) Az (1) bekezdésben meghatározott kiadási fıösszeg elıirányzat szerinti részletezését a Közgyőlés az alábbiakban állapítja meg: 1. Mőködési kiadásokat eft-tal megemeli 2. Felhalmozási kiadásokat eft-tal megemeli 3. Felújítási kiadásokat eft-tal megemeli (3) A (2) bekezdésben meghatározott mőködési kiadásokon belül a kiemelt elıirányzatokat az alábbiak szerint határozza meg: 1. Személyi juttatásokat eft-tal megemeli 2. Munkaadót terhelı járulékot eft-tal megemeli 3. Dologi kiadásokat eft-tal megemeli 4. Ellátottak pénzügyi juttatásait 83 eft-tal csökkenti (4) Az I. XI. címek kiadási összegein belül az alcímenkénti részletezést és a kiemelt elıirányzatonkénti csoportosítást az 5. sz. melléklet tartalmazza. (5) A XII. XIII. címek kiadási összegein belül az alcímenkénti részletezést a 3. sz. melléklet tartalmazza feladatonként és kiemelt elıirányzatonként a 6., 7., 8. sz. mellékletek. 3. (1) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a Kisebbségi Önkormányzatnak az Önkormányzati kiadások és kötelezettségek évi elıirányzatán belül az alábbi költségvetés módosítást hagyja jóvá:

12 12 Bolgár Kisebbségi Önkormányzat Bevétel állami támogatást 407 eft-tal csökkenti Kiadás dologi kiadást 407 eft-tal csökkenti A rendelet a kihirdetés napján lép hatályba 4. (A rendelet mellékletei a jegyzıkönyvhöz csatolva.) 2.) Megállapodás a központi ügyeletben közremőködı háziorvosokkal és fogorvosokkal a és évi ügyeleti díjak kiegészítésérıl Elıadó: Porga Gyula Alpolgármester Porga Gyula: Elmondta, hogy az elmúlt idıszakban az önkormányzat perben állt a háziorvosokkal. Hosszas tárgyalások után született meg a peren kívüli egyezség, így sikerülhet megszüntetni a régóta fennálló békétlenséget. Asztalos István: Az egész országban hasonló perek sora folyt. A kockázat nagyságától függ az eredmény. Hasonló perre került sor Szekszárdon, ahol a díjazás tekintetében az I. fok meglehetıen alacsony összeget állapított meg. A II. fok megsemmisítette az I. fok döntését. Nem hozott döntést az összeg meghatározásában, hanem felkérte a feleket a megállapodásra. Adott azonban egy útmutatást az összegre vonatkozóan, amely 1.400, ,- Ft lenne. Ennek értelmében a pertıl való félelmek kétségessé válnak. Az is kétségessé válik, hogy a költségvetésbıl több 10 millió forintot feláldozzanak egy számukra nem fenyegetı állapot megszőntetésére. Wéber László: Az Egészségügyi és Szociális Bizottság tárgyalta a témát és egyhangú álláspontja az, hogy a perben álló orvosok számára fizessük ki a hátralékokat. A bizottsági ülésen résztvevı orvosok és azok jogi képviselıi is a fentieket kérték. Jelezte,hogy a háziorvosoknak csak egy része követeli a többletforrást, ezért határozati javaslat módosítását kéri a határozati javaslat 2.) pontjában szereplı valamennyi háziorvosnak helyett perben álló háziorvosnak szerepeljen.

13 13 Dr. Szalay András: Mint az Ügyrendi- és Igazgatási Bizottság elnöke kérte, hogy a bizottsági üléseken elhangzott vélemények is szerepeljenek az elıterjesztésben és ne csak az elıterjesztı véleménye kerüljön feltüntetésre. Utánajárt annak, hogy a kötelezı feladat ellátása 93 millió forintba kerülne az önkormányzatnak, ha nem lenne az OEP finanszírozás és a kistérségi társulás. Tudomása szerint így millió forintba kerül. A fenti összeg 74 orvossal számolva 400 eft-ot jelent orvosonként, de a pert csak 33 háziorvos indította el. Meg kell azt vizsgálni, hogy az önkormányzat ezt az ügyeletet ne 74 szerzıdéssel valósítsa meg, hanem pályáztatás útján egy társas vállalkozás keretében mőködtesse és így nem 74 személlyel, hanem egy vállalkozással lenne kapcsolatban az önkormányzat. Az a kérdés, hogy mintegy 600 eft havi bérért van-e olyan orvos, aki ellátná ezt a feladatot. Kérte,hogy a bizottság foglalkozzon a fenti kérdéssel. Porga Gyula: Elmondta, hogy valóban több per zajlik az országban. A szekszárdi eset az Ítélıtábla elıtt van, döntés még nincsen, de egyébként ott közalkalmazottak a háziorvosok. Véleménye szerint a megállapodás jelenti a legjobb megoldást. Kitért arra a perre is, amit az önkormányzat veszített el és amely 74 millió forintba kerül a városnak. Elıterjesztıként nem fogadta el a bizottság módosító javaslatát, mert azt diszkriminációnak tartaná. Név szerint visszamenıleg nem tudják leválogatni az ügyeleti díjakat. Volt már közbeszerzési pályázat az orvosokkal, mely eredménytelen lett, mert nem éri meg nekik ezt mőködtetni. A megyei kórházzal megkezdıdtek a támogatások, amelyben a közös diszpécser központ segítségével a mentıket is be tudnák vonni az ügyeleti rendszerbe. Ez azért lenne fontos, mert így jelentıs költségeket takaríthatnának meg. Mazák György: Felhívta a figyelmet arra, hogy az elıterjesztınek kötelessége a bizottsági véleményeket, ellenvéleményeket is tolmácsolni. Szerinte a 600 eft-os ajánlat versenyképes. Wéber László: Az orvosok körét pontosan meg lehet határozni, hiszen pert indítottak, melyet most szüneteltetnek és perközösségben vannak az önkormányzattal szemben. Luxusnak tartja azt, hogy azok számára is kedvezményt biztosítanak, akik ezt nem

14 14 is kérték. Számítása szerint 13 millió forint többlettel jár a fenti kedvezmény megadása és a költségvetés tárgyalásakor ez az összeg fontos tétel lehet majd egy módosító indítványnál. Porga Gyula: A perben álló orvosok felvállalták a per kockázatát. Rossz üzenete lenne annak, ha csak a háziorvossal kötnék meg az alkut. Az önkormányzatnak nincs más lehetısége,csak az, hogy visszamenıleg megemelnék az ügyeleti díjat és azt azok is megkapnák, akik nem állnak perben az önkormányzattal. Némedi Lajos: A szolgáltatás vásárlásáról polgári jogi szerzıdés keletkezik és a Polgári Törvénykönyv alapelvei között szerepel a pozitív diszkrimináció tilalma. Ha az önkormányzat különbséget tesz a háziorvosok között, az pozitív diszkriminációnak tekintendı. Dr. Büki Szilvia: Egyetért Némedi Lajos képviselıvel és ezúton jelzi, hogy Wéber képviselı módosító javaslata jogilag kétségesnek tekinthetı. Az elıterjesztés arról szól, hogy az elmúlt idıszakra megállapítson egy bizonyos teljesítményért járó összeget. Azonos munkáért járó azonos bér elvét senki sem vitathatja. Kérte a képviselıt, hogy fontolja meg módosító javaslatát. Gyimesi Károly: A morális probléma abban rejlik, hogy aki nem perelt, az is végezte a munkáját. Debreczenyi János: Az önkormányzat döntéseivel szabályozhatja a társadalmi közélet viszonyait és erre tett lépést az elıterjesztı. Érdekük főzıdik ahhoz, hogy az egészségügyi dolgozók az egészség megırzésében, a gyógyításban jó érzéssel tudjanak közremőködni a maximális hatékonyság érdekében. Az elıterjesztınek joga és felelıssége az, hogy mit emel be az elıterjesztésbe. A kisebbségi véleményeket el lehet mondani a bizottsági ülésen, illetve a Közgyőlésen is, ha az nem épült be az elıterjesztésbe. Az ügyeleti rendszer átszervezésére tett javaslat érdekes és megfontolandó, melyre

15 15 akkor célszerő visszatérni, ha a kórházzal történı tárgyalás eredménytelenül zárul. A tárgyalások arról folynak, hogy a gyermekorvosi, háziorvosi és talán a fogorvosi ügyeleti rendszert be lehetne vinni a kórház épületébe. Jelezte, hogy az ügyben megbeszélést folytatott Lasztovicza Jenıvel és Rácz Jenıvel. Megkérdezte Wéber László képviselıt, hogy továbbra is fenntartja-e módosító indítványát. Wéber László: Az érveket meghallgatva visszavonta módosító javaslatát. Hartmann Ferenc: A kisebbségi véleményeket illetıen idézett az SZMSZ 12. -nak (5) bekezdésébıl, mely alapján, ha a kisebbségi véleményt már nem lehet az elıterjesztésbe bele foglalni, akkor az elıterjesztés elıadója azt a Közgyőlésen szóban ismerteti. A napirenddel kapcsolatban több kérdés, hozzászólás nem volt, a Közgyőlés jelenlévı 24 tagja 24 igen szavazattal meghozta a következı határozatot: 32/2007. (II.22.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlése megtárgyalta a Megállapodás a központi ügyeletben közremőködı háziorvosokkal és fogorvosokkal a és évi ügyeleti díjak kiegészítésérıl címő elıterjesztést és az alábbi döntést hozza: 1) Az önkormányzat elfogadja a perben álló háziorvosok jogi képviselıjének a bírósági peres eljárás szünetelési idıszaka alatt tett egyezségi ajánlatában szereplı alábbi követelési összeget, január 01-tıl kezdıdıen november 30-ig terjedı idıszak vonatkozásában az Egészségügyi Alapellátási Intézmény keretében mőködı Központi Ügyeletben teljesített feladatellátás ügyeleti díjának kiegészítése jogcímen, összesen: ,-Ft követelési összeggel. 2) Jóváhagyja, hogy az 1) pont szerinti teljesítési idıszakban az ügyeletben közremőködı és feladatát teljesítı valamennyi háziorvosnak a melléklet szerinti megállapodás alapján évre: 2.000,-Ft/óra, november 30-ig: 2.500,-Ft/óra díjtétellel számolva az alábbi teljesítési határidıvel kerüljön átutalásra a korábban elfogadott közremőködıi díjnak megfelelıen már kifizetett és a jelenlegi kiegészítési összeg különbözete:

16 február 28-ig a kiegészítési összeg különbözetének 50%-a, április 30-ig a kiegészítési összeg különbözetének 50%-a. 3) Az önkormányzat az 1) és 2) pontban meghatározott kötelezettség vállalás teljesítésére összesen: ,-Ft ügyeleti díj kiegészítést állapít meg az Egészségügyi Alapellátási Intézmény ügyeleti kimutatása és elszámolásának megfelelıen összesen: 58 fı háziorvos és 16 fı fogorvos részére. 4) Felkéri Scher Ágota pénzügyi irodavezetıt, hogy gondoskodjon arról, hogy a 2) pontban megjelölt határidıknek megfelelıen az Egészségügyi Alapellátás Intézménynél a teljesítéshez szükséges pénzügyi fedezet rendelkezésre álljon. 5) A Közgyőlés felhatalmazza Debreczenyi János polgármestert, hogy az érintett orvosokkal az Egészségügyi Alapellátási Intézmény által elıkészített megállapodásokat az Önkormányzat képviseletében aláírja. Felelıs: Debreczenyi János polgármester a megállapodások aláírása vonatkozásában Határidı: február 28. Felelıs: Határidı: Scher Ágota pénzügyi irodavezetı a különbözeti összeg Egészségügyi Alapellátási Intézmény számlájára történı átutalása tekintetében a különbözeti összeg 50%-ának átutalására február 26. a különbözeti összeg fennmaradó 50%-ának átutalására április 30. Felelıs: Dr. Kovács György Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetı fıorvosa az ügyeleti nyilvántartás és elszámolás alapján az érintett orvosokkal kötendı megállapodások elıkészítése és a különbözeti összeg meghatározása Határidı: február 26. a kiegészítési összegek 50-50%-ának kiutalása tekintetében február 28., illetve április 30.

17 17 3.) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának évi költségvetése Elıadó: Debreczenyi János polgármester Debreczenyi János: Megköszönte mindazok munkáját, akik javaslataikkal, bírálataikkal felelısséget éreztek a költségvetés összeállításában. Külön köszönetet mondott az intézmények vezetıinek, illetve a Hivatal apparátusának. A feladatok rangsorolására, illetve a hiány mérséklésére érkezı javaslatoknak köszönhetıen a korábbi 4,2 milliárd Ft-os hiány 4,8 milliárd forintra növekedett. Az ezt követı egyeztetések nem voltak hiábavalóak, még akkor sem, ha annak hozadéka megkérdıjelezhetı. Jelezte, hogy a költségvetés esetleges el nem fogadása esetén nem kezdıdhetnek meg a beruházási, felújítási munkák, szerzıdések nem köthetıek, illetve pályázatok benyújtására sem lesz lehetıség. Elmondta, hogy a normatív állami támogatások továbbra sem fedezik a személyi juttatásokat, illetve járulékaikat, így jelentıs saját forrás bevonására van szükség. Nem került sor az inflációs hatások ellentételezésére sem. Ennek és az SZJA bevétel csökkenésének tudható be a 150 millió forintos bevételkiesés. További ingatlanok értékesítésével ezért kell foglalkozniuk, például a 82. sz. fıút melletti terület, a volt Bem Iskola tornaterme, Ányos u. 2-3 lakóingatlan, valamint a Gyermekek Háza. A tervezett bevételek és kiadások egyensúlyát 2007-ben is csak hitelfelvétellel tudják biztosítani, mint ahogyan az elızı években is. Ebben az évben 1 milliárd 200 millió forint hitelre van szükség. Az elhatározott fejlesztések biztosítására viszont további 1 milliárd forint fejlesztési hitel felvétele indokolt. A gazdasági szféra által régóta várt beruházások megindítását kezdik el, mint pl. az iparterületi városrészeken járdák építését az autóbusz megállótól a gyár kapujáig. A beruházások között szerepel a Fenyves utca és a Mártírok útja csapadékvíz elvezetésének megvalósítása. A kiadások tervezésénél stratégiai szempontokat is figyelembe vettek. Az intézményi mőködési kiadások tervezésekor a jogszabályban elıírt illetményekkel és pótlékokkal számoltak. A feladatok áttekintésének eredményeként intézményi körben jelentıs létszámváltozást javasolnak. A létszám megtakarítás 2007-ben többletköltséget fog jelenteni, de évtıl mintegy évi 200 millió forintos megtakarítást eredményezhet. A megkezdett önkormányzati beruházások és a vállalt kötelezettségek nagy aránya miatt új fejlesztések indítására minimális lehetıség van. Fontosnak tartja, hogy 2007-ben megújuló pályázati lehetıségekre a forrást biztosítsák. Intézményi és kommunális felújításokra 13,9%-kal magasabb összeget terveztek a tavalyi évhez képest. A jelenlegi 21,8 milliárd forintos költségvetés nagyon szigorú intézkedések mellett valósítható meg. A döntéshozói és a végrehajtói felelısség ellenırzési felelısséggel párosul. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy az Óváros tér burkolata bár 5 évvel ezelıtt készült el, de jelenleg bokatörı állapotban van. Kérte a Hivatalt, hogy a

18 18 szavatossági jogokkal élve folytassa le a kivitelezıvel a szemlét és a javításokat végezzék el. Némedi Lajos: Felhívta a figyelmet arra, hogy a napirendi ponthoz kapcsolódóan kiosztásos anyagként határozati javaslat került a testület elé. Debreczenyi János: A kiosztásos anyagot elıterjesztıként elfogadja. Hartmann Ferenc: Elmondta, hogy a évi költségvetést a tanácstalanság és a konzerválódás jellemzi. Megnyugtató számukra, hogy a városvezetés folytatja a korábban megkezdett projekteket, beruházásokat. Például a Veszprém és térsége szennyvízelvezetést, az Észak-balatoni hulladékkezelési programot, a Lovassy László Gimnázium, a Záportározó és a Kossuth L. Ált. Iskola címzett beruházását. Befejezıdik a Vadvirág Óvoda kötelezettség vállalása, illetve a Házgyári u. Tőzér utcai körforgalom megépítése. A Fidesz elkezdte az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok átalakítását, mely ellen korábban tiltakozott. Megkérdezte, hogy a polgármester konzultált-e a Fidesz helyi elnökével a megkezdett programok folytatásáról. Az elnök egy lakossági fórumon azt mondta, hogy Asztalos István és Hartmann Ferenc tönkretette a várost. A programok befejezésével folytatják akkor a város tönkretételét. A költségvetésben nyoma sincs a választási kampányban szereplı városi strandnak, ingyenes parkolásnak és az ingatlan értékesítés leállításának. Korábban frakciója nem támogatta az ingatlanok értékesítésének felfüggesztését, melyek most mégis elidegenítésre fognak kerülni. Az ebben a tárgyban hozott határozatokat vissza kellene vonni. Az ingatlanok értékesítése régebben is a város érdeke miatt vált szükségessé. A költségvetésben a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság által hozott fejlesztési határozatok sem találhatóak meg. Koncepció nélkül nehéz egy várost irányítani és a költségvetés a város tartalékainak a felélését hordozza magába. A helyi adókból, illetékekbıl 5 milliárd forint bevétele származik az önkormányzatnak, mely igen nagy arány a költségvetésen belül. Ha a költségvetés fı összegébıl levonjuk az EU támogatásával megvalósuló projekteket, akkor ez a bevételi forrás a költségvetés 1/3-a. A saját bevételbıl kevés jut a fejlesztésekre, ami a városok közti versenyben a helyzet konzerválására sem elég. A város hitelállománya rekordokat dönt, vagyis hitelbıl mőködik a város egy része,

19 19 melyet tarthatatlannak tart. A költségvetésben nem találja ennek a hitelállománynak a kezelésére vonatkozó megoldásait. Hogyan értékelik ezt a példa nélküli helyzetet a Lokálpatrioták, akik eddig a hitelállomány barométerének tekintették magukat. Elmondta, hogy soha nem volt a költségvetési hány 4,2 milliárd forint. Továbbra is konstruktív ellenzéki magatartást alakítanak ki és kérte,hogy ezt ne tegyék lehetetlenné számukra. Koncepció szükséges a város fejlesztése és mőködtetése érdekében. Kérte a polgármestert, hogy ez alkalomból tegye lehetıvé mindenki számára azt, hogy a témához hozzászólhasson. Debreczenyi János: A költségvetés tárgyalása kapcsán senkinek nem fordult meg az a fejében, hogy ügyrendi gombot nyomjon meg a vita lezárására. Kérte, hogy a lehetı legkevesebb politikai elemet tartalmazzon a napirendi pont. Némedi Lajos: Az Oktatási és Ifjúsági Bizottság kétszer tárgyalta meg a költségvetés tervezetét, és 4 igen 3 tartózkodással elfogadásra javasolja. Megköszönte az oktatási intézmények vezetıinek hozzáállását a költségvetéshez, hiszen ez az az ágazat, amelyik a legnagyobb áldozatot hozza. Dr. Szalay András: Véleménye szerint a költségvetés a polgármester és jobboldali képviselıtársai akaratát tükrözi. A munkában természetesen részt vesznek a hivatal munkatársai és a könyvvizsgáló is, akik biztosítják a törvényszerőséget és a szakszerőséget. A múltban az ellenzék viszonyát a költségvetés elfogadásakor az elutasítás jellemezte, a Fidesz nemmel, az MDF tartózkodással, Dr. Bense László Erik képviselı a dózsavárosi fejlesztések miatt igennel szavazott. Elmondta a párbeszéd kapcsán, hogy a kamarákat meghívták a megbeszélésekre, bár 4 évig teljes jogú bizottsági tagként vettek részt a szakbizottságokban. Sajtóban olvashattak arról a nyilatkozatról, mely szerint a nehéz örökség miatt fájó szívvel kell lemondani pl. a Völgyhíd rekonstrukciójáról, a belsı körgyőrőrıl. Az elégedetlenség talán csak a tanácsnokokra nem vonatkozik, hiszen ık megkapták a keretüket és a várja kreativitásukat. Megkérdezte, hogy észrevették-e, hogy dübörög Veszprém gazdasága? A helyi adók a szilárd hulladék projekt nélkül a város bevételének 1/3-át teszik ki, ami azt jelenti, hogy a város magas adóerı képességgel rendelkezik. kifogásolta, hogy ennek ellenére a saját forrású fejlesztések igen szerények. A könyvvizsgálói jelentés is foglalkozik a hitelfelvétel magas arányával, ami jelenleg

20 20 17,7%-os növekedést jelent. Természetesen az elızı években is tapasztalható volt egyfajta növekedés, de most látható egy erısebb ugrás. A jelentés szerint 700 millió forint mőködési kiadást hitel finanszíroz. A mőködési struktúra reformja szükséges, különben a hitelállomány további évi 1 milliárd forintot fog emelkedni a jelentés alapján. Az idei költségvetés még nem tartalmazza a sportcsarnok 600 millió forintos kötelezettségvállalását, az majd a következı évtıl lesz jelen és erre elıre gondolni kell. A ciklus végére a hitelezési határra fog elérni az önkormányzat és nem hiszi, hogy ilyen örökséget kívánnak hagyni az utódokra. Érthetı, hogy a képviselıcsoportjuk javaslatai gyakorlatilag nem kerültek bele a költségvetésbe. Véleménye szerint a Dózsaváros semmit nem fog kapni ettıl a költségvetéstıl. A költségvetés további nyertese a kultúra és annak intézményrendszere. Nem lenne korrekt, ha a választási ígéreteket ilyen rövid idın belül számon kérnék, de a szándékokat fel kellene mutatni. Költségvetési szavazatukat egyfajta kritikának tekintsék. Dr. Bense László Erik: Az elıterjesztést jogilag és formailag is áttekintette. Dicséretet mondott a polgármester és Scher Ágota irodavezetı asszonynak. A költségvetés bevételét a normatívák és a helyi adók határozzák meg leginkább. Számszakilag áttekintette a normatív támogatások mértékét 2000 évtıl. Ezt követıen felhívta a figyelmet a támogatás mértékének csökkenésére. Megjegyezte, hogy a helyi adók emelése helytelen döntés lenne, és így marad az ingatlanértékesítés, mely ebben a költségvetésben 650 millió forinttal szerepel a bevételi oldalon. Azonban mára már nagyon kevés a város forgalomképes ingatlanjainak az aránya. Az elmúlt években nagymértékő ingatlan eladás volt tapasztalható és nem pedig az ingatlanok hasznosítása. Az ingatlanbevételbıl tervezett 650 millió forint beérkezését bizonytalannak ítélik meg. Szomorúan látja, hogy szükséges összegő a magas hitelfelvétel. Megjegyezte, hogy a Pécs, illetve Kaposvár hitelállománya sokkal magasabb. Az MDF és ı maga is elkötelezett a városkörnyéki állapotnak jobbá tételéért. Megemlítette, hogy 2 évvel ezelıtt a Csererdı lakótelepen egy magánszemély kivágta a fákat, mely az ottani városrésznek a városképét rontotta. Javaslata az, hogy a környezetvédelmi feladatoknál 13 millió forint szerepel, melyhez adna még összeget a képviselı keretbıl azért, hogy vissza tudják telepíteni a fákat. Kitért a Pápai út hulladékos állapotára és ezt kívánja rendbe tenni a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt., a hivatal és a tanácsnoki keretének egy részébıl. Örül annak, hogy a kultúra nyertese ennek a költségvetésnek. Dr. Szalay András képviselı úrnak elmondta, hogy nem politikai indítékból, hanem a város lakosainak, a dózsavárosiaknak az érdekét nézve szavazta meg korábban a költségvetéseket. Azonban a Dózsaváros dinamikus fejlıdését ı sem látja a költségvetésben. Örül annak, hogy 1 hónapon belül áttekintésre kerül az alap- és középfokú intézmények struktúrája, hiszen a könyvvizsgálói jelentés is tartalmazza

21 21 az intézményrendszer átvizsgálásának szükségességét. Kérte az alpolgármestert, hogy a fentiekrıl született városi vélemény kerüljön be a Közgyőlés elé tájékoztatás céljából. Kérte a polgármestert, hogy javaslatait fogadja el. Baumgartner Lajos: A Gazdasági Bizottság tárgyalta a költségvetés tervezetét és mérlegelték a könyvvizsgálói jelentést is. Megkérdezte Dr. Szalay András és Hartmann Ferenc képviselıt, hogy a város költségvetésébe miért nem jönnek az állami normatívák. Ezt a témakört is elemezhették volna. Elmondta, hogy a párbeszéd és a fejlesztés költségvetése jellemzi az idei évet. A várost nem tönkretenni, hanem fejleszteni kívánják. Fontos számukra a párbeszéd szerepe. Az ingatlan értékesítésével kapcsolatban megjegyezte, hogy korábban ı mindig ellenezte az elidegenítéseket. Az állami normatívák elmaradása miatt szükséges ezt megtenni, de nehéz szívvel adta meg hozzá a szavazatát. Az intézmények felülvizsgálatára idén sort kell keríteni. A felülvizsgálat valószínősíthetıen visszhanggal fog járni, amit a testületnek kezelni kell. A sportcsarnok évi 600 millió forintos kötelezettségvállalásának feltételeit már ebben az évben meg kell teremteni, amihez várja a másik oldalon ülı képviselık segítségét. Változásokat szeretnének Veszprém életében, melyek csak együtt képzelhetıek el, ezért mindenki jóindulatú segítségére szükség van. Mazák György: A Pénzügyi és Költségvetési Bizottság álláspontjának ismertetése kötelezı feladat számára, amelyet írásban megtett a testület felé. Elmondta, hogy nem a város hatáskörében van annak eldöntése, hogy mennyi normatívát kapjon. A csökkenı normatíva csökkenı gyermeklétszámot takar. Szembe kell nézni a költségvetés szerkezetének változásával, amit az Európai Unió költségvetési struktúrája okoz. Ez a költségvetés fejlesztéseket támogat, melynél kivételt jelent a mezıgazdaság mőködési célú támogatása. A fejlesztési és a pénzügyi rendszer már alkalmazkodott a fenti struktúrához és igazodnia kell az országos és a helyi költségvetésekhez is. Elmondta, hogy a helyi adóbevételek egyre fontosabb szerepet játszanak a költségvetésbe. A könyvvizsgálói jelentés szerint reálisan, de feszített módon vannak megtervezve. A bizottság célszerőnek tartaná, ha félév táján egy elemzést végeznének annak érdekében, hogy milyen módon állnak a helyi adóbevételek. Javasolja továbbá, hogy az intézményi mőködési kiadások tekintetében történjen meg a kötelezı és a nem kötelezı feladatok áttekintése, mivel igen magas arányt képvisel a kiadások között. Hitelfelvétellel kapcsolatban az a bizottság javaslata, hogy célszerő egy hosszabb távú intézkedési tervet készíteni. Az idei beruházások korábbi

22 22 kötelezettségvállalásokon alapulnak és fontosnak tartják azt, hogy ha valaki egyéb fejlesztési lehetıségeket kíván beterjeszteni, akkor az egy közgyőlési döntés értelmében a forrást megjelölve történhessen meg. Az uniós pályázatoknak az a célja, hogy a városok, települések gazdasági versenyképessége növekedjen. Élni kell ezzel a lehetıséggel, mert Veszprémet egy új fejlıdési pályára állíthatja. Felhívta arra a figyelmet, ha olyan beruházásokra fordítanak összeget, ami az adott pillanatban a város lakosságának megfelelı, de mozgásteret és a gazdaságnak valamint adóbevételt nem teremt, a város versenyképessége csökkenni fog. Határozottan javasolja azt, hogy az uniós pályázatok vizsgálata során fordítsanak arra figyelmet, hogy olyan beruházásokat támogassanak, ami helyi adóbevételt teremt és majd a késıbbiekben azt a lakosság igényeire lehet fordítani. Asztalos István: A költségvetéshez való viszonyát meghatározza a kulturális folyamatok és a fejlıdıképesség biztosítása. Meggyızıdése, hogy a kultúra szerepe egyfajta fejlesztési erıt jelent a települések érdekében. Hátrányt szenvednek azok a városok, amelyeknek nincs kulturális kisugárzásuk. Ilyen szempont alapján nincsen kifogása a költségvetés ellen. Nem tud elmenni Navracsics Tibor azon kijelentése mellett, mely szerint ık Hartmann Ferenc képviselıvel tönkretették a várost. Az idei költségvetés nem egy tönkretett város költségvetése, hiszen nincsenek benne olyan önmentı, elsısegélynyújtó, menekülı gesztusok sora. Örülne annak, ha ez tényleg a párbeszéd költségvetése lenne, és tiszteljük meg egymás munkáját olyan értelemben is, hogy az a valóságot tükrözze. Bár már nem egyéni képviselı, de Cholnoky identitása van és ebbıl a szempontból is megnézte a költségvetést. Véleménye szerint a költségvetés egyik vesztese a Cholnoky lakótelep, ahol 10 ezer állampolgár lakóhelyére csupán 3 x 2,5 millió Ft-ot terveztek elıkészítı jellegő feladatok finanszírozására. Módosító indítványa az, hogy a Cholnoky u. -Lóczy u. - Rózsa u. találkozásánál szükséges lenne egy körforgalom megépítése a gyermekek biztonsága érdekében. Javasolja, hogy 20 millió Ft-tal kerüljön be a fenti területen a körforgalom megépítése. A 20 millió Ft nem lesz elég erre, érdekelt vállalkozásokat pl.: Stop Shop és Lidl be lehetne vonni az erıforrások integrálására. Forrásként a Fenyves utca csapadékvíz elvezetés kivitelezési tételének átcsoportosításával kerüljön kiegészítésre. Semmiképpen nem személyes kellemetlenkedés vezérli a fenti tétel megjelölésére. A polgármester 10 óra 15 perctıl szünetet rendelt el. A szünetet követıen a testület 10 óra 52 perctıl folytatta munkáját, a Közbeszerzés Bizottság tagjai; Mazák György, Dr. Bense László Erik, Szolnoki Pál bizottsági ülés miatt még nem jelent meg a Közgyőlésen.

23 23 Katanics Sándor: A rendelet 11. -ában szerepel a tanítási idı keretét csökkentı feladatok szabályozása. Itt jegyezte meg, hogy példamutató volt az Oktatási Iroda azon munkája, amit az intézményi körrel végzett el. Ezzel is segítik a 2 havi idıkeret elszámolásának lehetıségét. Dicséretet mondott a Pénzügyi Iroda vezetıjének is az intézményekkel történı egyeztetésekre. Megjegyezte, hogy Kádárta is vesztese a költségvetésnek. Az elmúlt idıszakban nagyon sokat tudott a városrész a hátrányaiból behozni. Itt említette meg az útépítéseket és javításokat, valamint a körforgalom megépülését a VPOP idetelepülése következtében. De említést tett a HM lakásokat illetve a kerékpárutat és a közvilágítást érintıen is. Úgy látja, hogy most ez a folyamat megáll. A kádártai Séd meder rendezésére tavaly kapott 10 millió Ft-ja áthúzódik erre az évre. Reméli, hogy a 80 millió Ft hosszú távra szóló tervezése ebben a ciklusban megvalósul. Kifogásolta, hogy kimaradtak olyan nagyfelülető aszfaltjavítások, amelyek a Hidegkút és Gelemér utcát érintenék. Komoly gondot okoz a HM lakópark gyalogosan történı megközelítése, ahol egy szolid költségekbıl történı járdasziget megépítése megoldaná a problémát. (IDİKÖZBEN A KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁG 3 TAGJA MEGÉRKEZETT AZ ÜLÉSRE) A tanácsnoki keret külön összeggel történı megtervezését indokolatlannak tartja azért, mert megvannak azok a grémiumok, amelyek a költségvetést illetıen megfelelı pozíciókkal rendelkeznek. Nem tartja helyesnek, hogy egy személyhez kössék az összeg feletti rendelkezést, hanem azt grémiumokhoz köti. A Nemzetközi Kapcsolatok Tanácsnoka szerepel 1,5 millió Ft-tal, illetve szerepel a tételek között a nemzetközi kapcsolatok ápolására 6,5 millió Ft is. Javasolja, hogy a 1,5 millió Ft-ot az Ifjúsági közalapítványhoz tegyék át, az iskolák partner intézményi kapcsolatainak ápolása céljából. A Társadalmi Kapcsolatok Tanácsnokának 1,5 millió Ft-ját a civilek pályázati lehetıségéhez kellene visszahelyezni. A Városstratégiai, valamint az Operatív Városüzemeltetési Tanácsnok keretének 2 x 1,5 millió Ft-ját fordítsák a Gyulafirátóti Általános Iskola nyílászáróinak cseréjére. A Környezetvédelmi Tanácsnoki keret valamint a Szabadidı és Diáksport keretre szükség van, ahol akár magasabb összeget is el tud képzelni. Molnár Ernı: A Lokálpatrióta Egyesület úgy döntött, hogy támogatja a költségvetést a magas hitelfelvétel ellenére azért, mert lehetıséget kíván adni az új városvezetésnek arra, hogy 1 év alatt bizonyítsa alkalmasságát a vezetésre vagy az ellenkezıjét. Munkájával segíti a vezetés tevékenységét.

24 24 Péterné Rózsa Mária: Sok kritika, javaslat érte a költségvetést, de szerinte a vitához szükséges egymás véleményének a meghallgatása és a közös nevezıre jutás. A hitelfelvétellel kapcsolatban elmondta, hogy a rövid lejáratú hiteleknél az elızı évhez képest 250 millió Ft, a beruházási hitelnél 400 millió Ft növekedés látható. Az elıterjesztés 10. számú mellékletében találhatóak olyan fejlesztések, amelyek több évre elhúzódnak, mint például a Látóhegyi árok, Kossuth Lajos Általános Iskola beruházása stb. Akulturális területre fordított összeg a költségvetés kiadási oldalának az 5%-át teszi ki, mely emelkedı számot mutat és gazdaságfejlesztı hatása számottevı. A Dózsavárost illetıen együttmőködik képviselıtársával és minden fejlesztést úgy kívánnak megvalósítani, hogy az az egész Dózsaváros területét érintse. Egyes fejlesztések érdekében vállalkozói forrásokat is igénybe vennének. A Társadalmi Kapcsolatok tanácsnokának kerete eddig is rendelkezésre állt a költségvetésben, mint intervenciós keret. A társadalmi kapcsolatok területén is fejlıdésre, fejlesztésre van szükség és igény. A keret felhasználásához a tanácsnok csak javaslatot tehet, a döntés a Közgyőlésé. Hidasi Ferenc: A kompromisszumkészséget fontosnak tartja, és elmondta, hogy sajnos az ellenzéki oldal választókerületei aránytalanul kevesebbet kaptak. Hiányolja a toleranciát és az egyenlı elbánást. A város egészségének biztosítása érdekében nemcsak a perrel fenyegetı orvosoknak a kielégítése a fontos, hanem a betegek igényeit is meg kell hallgatni, és érdemben válaszolni a kérdésekre. Olyan Közgyőlésben szeretne dolgozni, amelyet a tolerancia, az egymás véleményének meghallgatása jellemez. Domokos József: A múltban kialakult politikai szokásjog szerint a kisebbségben lévı képviselık a költségvetési rendeletet nem szavazták meg. Azt szeretné azonban, ha errıl Veszprémben múlt idıben beszélnének. A 8. számú választókerület képviselıjeként szeretné kerületét határozottabban képviselni. Örülne, ha a városstratégiai ügyek mellett az ún. kisebb ügyekre is több pénzt áldoznának, például a kresszpálya felújítása, új játszóterek környezetének megszépítése, járda építése. Elmondta, hogy fontos lenne a Hemo támogatása a nyári programok megrendezésére, melyet természetesen számon lehetne tılük kérni. A volt szovjet laktanya közparkjának II. ütemébe szereplı 5 millió Ft nem elegendı. Kiemelten fontos még a fedett buszvárók biztosítása.

25 25 Gyimesi Károly: A költségvetés közhasznú és közcélú foglalkoztatására fordított összegét kevésnek tartja. A bizottság a költségvetési koncepció tárgyalásakor úgy foglalt állást, hogy mintegy 20 millió forinttal kellene megemelni az összeg ahhoz, hogy több embernek lehessen ellátást biztosítani. Nem tud forrást megnevezni a 20 millió Ft átcsoportosítására. Wéber László: Oda kell figyelni azokra az emberekre, akik a maguk erejébıl nem képesek a boldogulásra. Segély helyett a legcélszerőbb, ha munkát tudunk biztosítani számukra. Ebben az évben nagyobb súlyt fog kapni a segélyezés, mint a munkára ösztönzés, amit nagyon rossz üzenetnek tekint, hiszen ezzel azt közvetítjük feléjük, hogy lemondtunk róluk. Azt a tájékoztatást kapta, hogy a költségsor megnövelése esetén a lehívható normatíva illetve a munkapiaci alapból megszerezhetı támogatás nem növelhetı. Sajnálja, hogy Bernáth Ildikó országgyőlési képviselı már nincsen jelen, mert szívesen meghallgatta volna véleményét. Olvasni lehetett a sajtóban arról, hogy a polgármester megvendégelte a hajléktalanokat az Óváros téren, ahol elmondta, hogy erısíteni kívánja a közmunka szerepét és bıvíteni a lehetıségeket az emberek számára. Legalább olyan bıkezőnek kell lenniük a kétkezi munkásokkal illetve azokkal akik nem tudnak munkához jutni, mint az orvosokkal. Módosító indítványa az, hogy ezt a sort növeljék meg legalább 10 millió Ft-tal, forrást az általános tartalékok terhére lehetne biztosítani. Elmondta, hogy a költségvetéshez való viszonyát ennek az ügynek kapcsán szeretné kialakítani. Álláspontja a módosító indítvány elfogadásától függ. Porga Gyula: Véleménye szerint jó a költségvetés, mert a város mőködéséhez szükséges forrást biztosítani tudja, az intézményi rendszer stabilitását pedig garantálja. A megkezdett beruházásokat folytatják és újabb fejlesztések is bekerültek. Az intézményvezetıkkel történı egyeztetésen kellı toleranciával elfogadták a javaslatot. A Közalkalmazottak Érdekegyeztetı Tanácsával sikerült megállapodniuk. Elmondta, hogy nincs olyan költségvetés, amivel mindenki elégedett lenne. Wéber László és Gyimesi Károly képviselı hozzászólására jelezte, hogy a közcélra elkülönített összeg az induláshoz jelenleg elegendı, és az évközben történı változásokra tudnak majd reagálni. Egyetért az érvekkel, mivel ı is kiemelten fontosnak tartja ezt a területet. Véleménye szerint ez egy kiegyensúlyozott költségvetés, amely megfelelı garanciát tartalmaz.

26 26 Czaun János: Városvezetıként elégedett a helyi adóbevételekkel. Azonban meg kell kérdezni a vállalkozókat és a lakosságot, hogy örülnek-e annak, hogy dübörög Veszprém gazdasága? Az elızı évhez képest egy 500 millió Ft-os állami támogatás hiányával, valamint egy repülıtér eladásának a hiányával is számolni kell az ide költségvetésben. Ezúton jelezte, hogy Katanics Sándor képviselı Gyulafirátót érdekében tett baráti gesztusát elutasítja. Nem gondolja, hogy Kádárta fejlıdése megakadna, hiszen szerepel a tételek között a Lánczi patak meder rendezése. Házon belüli kimutatást készített, mely szerint Kádártára 260 millió Ft támogatás került, míg Gyulafirátótra csak 106 millió Ft. Elmondta, hogy számukra minden településrész egyformán fontos. Ügyrendi javaslatában név szerinti szavazást kér, mert ez egy kardinális döntés a város érdekében, és érezzék a képviselık a szavazatuk súlyát. Mihalovics Péter: Dr. Szalay András Dózsavárost érintı felszólalására kíván reagálni. Úgy gondolja, hogy egy hatékony önkormányzati képviselı nem a városi költségvetés terhére próbálja realizálni a választókerület fejlesztéseit, hanem az ott élıkkel és befektetıkkel. A Fenyves utca több éves problémáját a vállalkozói kapcsolatrendszerén keresztül, minden önkormányzati támogatás nélkül megoldotta. Tervei között szerepel a Dózsavárosi ABC tulajdonosával történı megállapodás egy befektetés céljából. A Dózsa tér teljes rehabilitációját a befektetı terhére kívánja megvalósítani. A Sirály park teljes felújítását magán adakozásból szeretné megvalósítani egyfajta uniós színvonal érdekében. Az Árpád utca és környékének csatornázására is kitért. A fentiek megvalósulásával 100 millió Ft-os beruházás tapasztalható a városrészben. A Dózsaváros október 1-jén egy elkerülhetetlen fejlıdésnek lett determinálva. Úgy gondolja, hogy Péterné Rózsa Máriával képviselıként elvégzett közös munkájukért akár Dr. Szalay képviselı szavazatára is számíthatnak. Nem támogatja Asztalos István képviselı azon javaslatát, hogy a Cholnoky lakótelepen a körforgalom megépítése a Fenyves utcai csapadékvíz elvezetés helyett valósuljon meg. Elmondta, hogy a Fenyves utca nem tekinthetı a Dózsaváros perem utcájának. Fontos szerepet tölt be például a téli fagy idején, amikor is a Kopácsi út járhatatlan, hiszen összeköti a Dózsavárost a Házgyári úttal. Az elmúlt 4 hónapban tanácsnoki keretébıl támogatta a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola Szerbiába történı látogatását, valamint a Dózsa György Iskola partneriskolájához történı utazását. Jelezte, hogy Katanics Sándor képviselı által megfogalmazott célokra fordított összeget a tanácsnoki keretébıl. Dr. Bense képviselı Csererdı fásítására vonatkozó gondolatát képviselıi mandátumának lehetıségéhez mérten elviekben mindenképpen, anyagiakban pedig lehetıségéhez mérten támogatja. A Csererdei Baráti Kör is jelezte segítségét.

Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyőlésérıl.

Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyőlésérıl. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 2023-9/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 2130-10/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2009. október 29-én 8:00

Részletesebben

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága, Pénzügyi és Költségvetési Bizottsága, Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága valamint Közjóléti Bizottsága

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. május 31-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyőlésérıl.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. május 31-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyőlésérıl. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 2023-7/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. május 31-én 8:00

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V 2014. március 24-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK NEMZETISÉGI, ÜGYRENDI ÉS ELLENİRZÉSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.: I. 240-10/2012. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535-3/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. december 10-én (pénteken) 9 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott ü l é s

Részletesebben

Halmay György bizottsági elnök

Halmay György bizottsági elnök V e s z p r é m M e g y e i J o g ú V á r o s Önkormányzata Közgyőlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/6/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 75-1/2008. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Pénzügyi Bizottságának 2009. február 26-án 7 óra

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. március 27-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyűléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. március 27-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyűléséről. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŰLÉSE Szám: 2142-3/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. március 27-én 8:00

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának május 14-én 8:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyőlésérıl.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának május 14-én 8:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyőlésérıl. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 2023-5/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. május 14-én 8:00

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek a 2010. II. félévi

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V 2014. június 23-án 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól.

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól. Pomáz Város Önkormányzata 14/2011. ÖTÜ. Határozati Összesítı Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2011. 10. 18-án tartott ülésén hozott határozatairól. 163/2011. (X.18.)sz.Ök.határozat Pomáz

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Magyargécben a Községi Önkormányzat Képviselı-testületének, valamint az Önkormányzat Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságának 2011. november 29-i együttes ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 110-17/2012. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA JEGYZİKÖNYV Amely készült Közgyőlése Humán Bizottságának 2012. december 27-én 9 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI VÉLEMÉNY SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS évi költségvetési rendeletének tervezetérıl.

FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI VÉLEMÉNY SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS évi költségvetési rendeletének tervezetérıl. Dr. Cseke László kamarai tag könyvvizsgáló, engedély szám: 001430. 7400 Kaposvár, Kazinczy F. u. 36. tel/fax:82-427-456, 06-30-288-54-23, e-mail:kondit@t-online.hu FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI VÉLEMÉNY SZEKSZÁRD

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V 2013. december 16-án 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 4/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 39-41. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 39/2012.(IV.10.)

Részletesebben

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme.

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme. J E GY Z Ő K Ö NY V 2016. november 21-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Szám: KOZP/1264-19/2016. Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV.50-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének VÁROSSTRATÉGIAI ÉS VÁROSMARKETING BIZOTTSÁGÁNAK, PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK VALAMINT TULAJDONOSI BIZOTTSÁGÁNAK

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlése Ügyrendi és

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O K

H A T Á R O Z A T O K H A T Á R O Z A T O K amely készült a Kulturális, Oktatási, Sport és Kommunikációs Bizottság 2014. január 23.-án 17 óra 20 perces kezdettel, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út.

Részletesebben

MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/

MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/ MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8441 MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/504-014 E-mail: onkormanyzat_marko@invitel.hu Szám: 7-2 /2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Márkó és

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK 2011. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2011. január 28. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Szociálpolitikai Osztály vezetıje Szociálpolitikai

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE SAJÓSZENTPÉTER VÁROS SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének a..) jegyzıkönyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 32., 33. d.) határozatai: 269., 270., 271.,

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S E L İ T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2014. szeptember 10 - i nyilvános testületi ülésére a 7. sz. napirendi ponthoz Tárgy: Feladat ellátási szerzıdés

Részletesebben

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. április 23-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Derecskei

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v lkunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. június 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet alkot a Helyi Kisebbségi Önkormányzat igazgatási tevékenysége.

intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet alkot a Helyi Kisebbségi Önkormányzat igazgatási tevékenysége. Dunabogdány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2011. (II.22.) önkormányzati rendelete a 2011. évi önkormányzati költségvetésrıl intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Ikt. szám: IV. 102-6/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Jogi és Ügyrendi Bizottságának

Részletesebben

Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás Társulási Tanácsának február 11-i ülésére

Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás Társulási Tanácsának február 11-i ülésére Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás Társulási Tanácsának 2015. február 11-i ülésére Tárgy: Javaslat a Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás

Részletesebben

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ igazgatója

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ igazgatója JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata ÜGYRENDI ÉS IGAZGATÁSI BIZOTTSÁGÁNAK, PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK, OKTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁGÁNAK 2012. december 10-én 15,00

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. február 3-i ülésérıl 3-4/2014. (02. 03.) sz. határozat Készült: A Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: I.B.1896-12/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

K I V O N A T. 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról

K I V O N A T. 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról K I V O N A T 2010. augusztus 18-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról 275/2010./VIII.18./ sz. h a

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Ikt. szám: IV. 84-11/2009. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Jogi és Ügyrendi Bizottságának

Részletesebben

19/2014. (VI. 26.) TH.

19/2014. (VI. 26.) TH. Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsa I/1336/5/214. Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás

Részletesebben

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010. (II.26.) KT rendelete Sajószentpéter Város Önkormányzata évi költségvetésérıl

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010. (II.26.) KT rendelete Sajószentpéter Város Önkormányzata évi költségvetésérıl Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010. (II.26.) KT rendelete Sajószentpéter Város Önkormányzata 2010. évi költségvetésérıl Sajószentpéter Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK 2015. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2015. január 29. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Elıterjesztı: Szociálpolitikai Osztály vezetıje 2.)

Részletesebben

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15.

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15. 1 SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E 2010. február 15. Határozat száma 1/2010.(II.15.) Tárgy Az intézményi társulásban mőködtetett Mákvirág

Részletesebben

Távolmaradt: Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Máté Péter, dr. Tóth Csaba Attila képviselık

Távolmaradt: Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Máté Péter, dr. Tóth Csaba Attila képviselık Szám: IV. 170-15/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2011. október 19-én (szerdán) 8 óra 20 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott rendkívüli

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. október 13-án (szerdán) 15 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott alakuló ülésérıl.

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 59/2011. (IX. 20.) CsKTT. 16-5633-4/2011 Tárgy: Csanytelek, Baross Gábor u. 2. sz. alatti ingatlan használatba vétele Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa megtárgyalta Csanytelek, Baross

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl Szám: 83-1/2011. JEGYZİKÖNYV Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 22-én, du. 15.00 órakor megtartott ülésérıl Jelen vannak: Megjegyzés: Oláh József, elnök, Horvát

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl. Szám: 1/1-197/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl. Az ülés helye:

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 231. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat az Állami Számvevıszék Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenırzésérıl készült jelentésben foglalt megállapításokhoz

Részletesebben

GESZT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 5/2010. (II. 17.) KT. SZ. RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLT- SÉGVETÉSÉRİL

GESZT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 5/2010. (II. 17.) KT. SZ. RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLT- SÉGVETÉSÉRİL GESZT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 5/2010. (II. 17.) KT. SZ. RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2010. ÉVI KÖLT- SÉGVETÉSÉRİL Geszt Község Önkormányzatának Képviselı-testülete - az államháztartásról

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester,

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester, J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2012. július 20-án megtartott rendkívüli ülésén az Aranyszöm Rendezvényház Tanácskozó Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Komló Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. július 18-i rendkívüli ülésérıl a mellékelt jelenléti ív szerint köszöntötte a megjelenteket. Megállapította,

Részletesebben

LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE KIVONAT

LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE KIVONAT LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE KIVONAT LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÁPRILIS 26-ÁN MEGTARTOTT SOROS ÜLÉSÉNEK JEGYZİKÖNYVÉBİL B4 8/2011. (IV.26.) Ör. számú

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának október 26. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának október 26. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 65/2011. (X. 26.) CsKTT. 16-7726-20/2011 Tárgy: Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Esélyegyenlıségi Helyzetelemzése és Programjának elfogadása A Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa

Részletesebben

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t 28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t az Európai Uniós, Regionális Bizottság elıterjesztése az EU-s Hozományra vonatkozóan c. elıterjesztést zárt ülésen tárgyalja, mivel annak nyilvános ülésen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület Községi Önkormányzat RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-92012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült 2012. május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2011. november 15-én 14 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl.- Jelen vannak: Pádár Lászlóné polgármester, Baktai

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Röjtökmuzsaj község Önkormányzata RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-4/2013. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Fertıszentmiklós Város Önkormányzat Képviselı Testülete és Csapod- Ebergıc-

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 5. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14. Ügyszám: 289-8/2013. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2013. február 14. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése a 288/2013.(XII.19.) határozatát visszavonja.

1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése a 288/2013.(XII.19.) határozatát visszavonja. Kivonat! Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 155/2014.(VII.25.) az Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program keretében hitel felvétele tárgyában új döntés meghozataláról 1. Szekszárd

Részletesebben

EL-SZÁM Ellenırzı és Számviteli Szolgáltató Kft Szigetszentmiklós, Szent Miklós út 16/B. II/7. Tel.:

EL-SZÁM Ellenırzı és Számviteli Szolgáltató Kft Szigetszentmiklós, Szent Miklós út 16/B. II/7. Tel.: EL-SZÁM Ellenırzı és Számviteli Szolgáltató Kft. 2310 Szigetszentmiklós, Szent Miklós út 16/B. II/7. Tel.: 06-24-442-710 Alsónémedi Nagyközség J e g y z ı j é n e k! Belsı ellenıri vélemény a 2011. évi

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 53/2012. (V. 7.) határozata a napirend elfogadásáról

JEGYZİKÖNYV. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 53/2012. (V. 7.) határozata a napirend elfogadásáról JEGYZİKÖNYV Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Közjóléti Bizottsága 2012. május 7-én 13,30 órakor megtartott rendkívüli, nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Tulajdonosi Bizottságának 2011. január 20-án 14,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatala (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti

Részletesebben

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA H ATÁROZA TOK HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2006. DECEMBER 5-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉN - 1 - 70/2006. (XII.05.) Tkt határozat: Tárgy: Napirendi pontok elfogadása 1./ A Homokháti Kistérség Többcélú

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 208. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat fennmaradó folyószámla hitelkeret átütemezésérıl E L İ T E R J E S Z T É S A Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2013. július

Részletesebben

J E GY Z İ K Ö NY V. Megállapítja, hogy a Tulajdonosi Bizottság jelenlévı 6 tagja 6 igen szavazattal, egyhangúlag meghozta a következı határozatot:

J E GY Z İ K Ö NY V. Megállapítja, hogy a Tulajdonosi Bizottság jelenlévı 6 tagja 6 igen szavazattal, egyhangúlag meghozta a következı határozatot: J E GY Z İ K Ö NY V Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága 2013. április 18-án 13,00 órai kezdettel megtartott rendes nyilvános ülésérıl Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2010. (II. 25.) rendelete Jánossomorja Város Önkormányzata évi költségvetésérıl

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2010. (II. 25.) rendelete Jánossomorja Város Önkormányzata évi költségvetésérıl JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2010. (II. 25.) rendelete Jánossomorja Város Önkormányzata 2010. évi költségvetésérıl Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a

Részletesebben

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. július 16-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Császár

Részletesebben

19/2006. (IX.22.) R E N D E L E T E. a évi pénzügyi terv módosításáról

19/2006. (IX.22.) R E N D E L E T E. a évi pénzügyi terv módosításáról MARTFŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 19/2006. (IX.22.) R E N D E L E T E a 2006. évi pénzügyi terv módosításáról Martfő Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi önkormányzat 2006. évi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁROSSTRATÉGIAI ÉS VÁROSMARKETING BIZOTTSÁGA 2018. május 24-én 10,00 órai kezdettel megtartott rendes nyilvános üléséről Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros

Részletesebben

növeli, és Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata évi költségvetése ezer Ft-ban

növeli, és Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata évi költségvetése ezer Ft-ban Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének /2010.() önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetésrıl szóló 3/2010.(III.03.) rendeletének módosításáról Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

Határozati Összesítı. Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól.

Határozati Összesítı. Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól. Pomáz Város Önkormányzata 4/2012. ÖTÜ. Határozati Összesítı Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 02. 28 -án tartott ülésén hozott határozatairól. 24/2012.(II.28.) sz. Ök. határozat

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 2/2007.(III. 22.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról

Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 2/2007.(III. 22.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 2/2007.(III. 22.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról Páty Önkormányzat Képviselı-testülete az Államháztartásról szóló - többször

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 102 MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének /2013. (.) önkormányzati rendelete a lakások és egyéb építmények építéséhez, kialakításához

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 26/2006.(VII. 13.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról

Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 26/2006.(VII. 13.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 26/2006.(VII. 13.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról Páty Önkormányzat Képviselı-testülete az Államháztartásról szóló -

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE MELLÉKLET KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2012. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2012. január 26. (csütörtök) 1. A hulladékkezelési közszolgáltatási díj részletes költségkalkulációja Elıterjesztı:

Részletesebben

A Gazdasági Bizottság 192/2014. számú határozatával az előterjesztést 11 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta.

A Gazdasági Bizottság 192/2014. számú határozatával az előterjesztést 11 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta. 2 Tisztelt Közgyűlés! Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2007. (II.9.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: SzMSz) 9. -a értelmében a közgyűlés féléves

Részletesebben

Pécel V áros Ö nkorm ányzata K épviselı-testülete

Pécel V áros Ö nkorm ányzata K épviselı-testülete Ügyiratszám: SZ/3278/2009. Pécel V áros Ö nkorm ányzata K épviselı-testülete JEGYZİKÖNYV Készült: 2009. április 15-én (17.00-17.10) megtartott nyílt képviselı-testületi ülésrıl. Jelen vannak: dr. Benkovics

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 16-án megtartott alakuló ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 16-án megtartott alakuló ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. október 16-án megtartott alakuló ülésérıl. Jelen vannak: Csordás Julianna képviselı Harangozó Csaba képviselı Kaponya Sándor

Részletesebben

KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 13.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRİL

KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 13.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRİL KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 13.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRİL Kál Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testülete a Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

K I V O N A T. 7/2009.(II.27.) rendelet

K I V O N A T. 7/2009.(II.27.) rendelet K I V O N A T Vecsés Város Képviselı-testület 2009. február 26-i rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl Tárgy: 2009. évi költségvetés elfogadása Vecsés Város Önkormányzatának Képviselı-testülete 10 egyhangú

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. november 22-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak: Pap József alpolgármester dr. Kiss Attila képviselı Miovecz

Részletesebben

Regionális Operatív Program keretében benyújtandó pályázathoz szükséges elızetes döntések

Regionális Operatív Program keretében benyújtandó pályázathoz szükséges elızetes döntések 78. sz. elıterjesztés Egyszerő szótöbbség Elıterjesztés Tolna Város Önkormányzatának Képviselı-testülete 2008. március 27-i ülése VI. napirendi pontjához: Regionális Operatív Program keretében benyújtandó

Részletesebben

KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2014.(II.07.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRİL

KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2014.(II.07.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRİL KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2014.(II.07.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRİL Kál Nagyközség Önkormányzati Képviselıtestülete az államháztartásról szóló 2011. évi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 2/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 18-án 15.30 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8443 Bánd, Petıfi u. 60. Tel/fax: 88/504-131 E-mail: polgarme@vnet.hu Szám: 48/2/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: ülésén, 2009. február 9-én /hétfı/ 17

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 1. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat évi költségvetési koncepciója (I. forduló) (Írásbeli) Elıterjesztı: Bús Balázs polgármester

M E G H Í V Ó. 1. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat évi költségvetési koncepciója (I. forduló) (Írásbeli) Elıterjesztı: Bús Balázs polgármester M E G H Í V Ó Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselıtestület 2007. november 28-án (szerdán) 10.00 órai kezdettel, a Városháza tanácskozó termében (Bp. III., Fı tér 3. I. em. 21.) tartandó ülésére. NAPIREND

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalóterme

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalóterme JEGYZİKÖNYV PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK 2012. október 27-én 08,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 23-10/2008. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Pénzügyi Bizottságának 2008. augusztus 7-én 9

Részletesebben

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket.

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket. Körjegyzıség 8452 Halimba, Petıfi S. u. 16. Tel./fax: 88/237-003. 503-420. Szám: 3-7 / 2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Taliándörögd Község Önkormányzata Képviselı-testülete, Kapolcs Község Önkormányzata

Részletesebben

napirendjei: Központi orvosi ügyeleti ellátás tárgyalása Nyéki Lajos és Nyékiné Kıszegi Krisztina kérelmének tárgyalása

napirendjei: Központi orvosi ügyeleti ellátás tárgyalása Nyéki Lajos és Nyékiné Kıszegi Krisztina kérelmének tárgyalása Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. június 12-ei testületi ülésérıl készült jegyzıkönyv napirendjei: Központi orvosi ügyeleti ellátás tárgyalása Nyéki Lajos és Nyékiné Kıszegi

Részletesebben

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szám: IV.112-1/2014. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. február 21-én (pénteken) 10 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

M E G H Í V Ó október 30. (péntek) napjára 7.30 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s

M E G H Í V Ó október 30. (péntek) napjára 7.30 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v N A P I R E N D E T :

J e g y z ı k ö n y v N A P I R E N D E T : J e g y z ı k ö n y v Készült: Pereszteg Község Önkormányzati képviselı-testületének 2010. június 14-én tartott testületi ülésén. Jelen vannak: Práznek József polgármester, Zambóné Németh Ilona jegyzı,

Részletesebben

Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testületének az 3/2011.(III.04.)számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetésérıl

Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testületének az 3/2011.(III.04.)számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetésérıl 1 Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testületének az 3/2011.(III.04.)számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetésérıl Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/ 1. napirendi pont Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: nyiradph@vnet.hu Ügyszám: 9-8/2011. Tárgy: Tájékoztató a lejárt határidejő képviselı-testületi határozatok végrehajtásáról A Cigány Kisebbségi

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA. Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA. Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat 1 2010. JANUÁR 14 / CSÜTÖRTÖK/, 16 óra ***************************** 1./ Rendezési

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl. TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 143-16/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. október 28-án megtartott ülésérıl. 2 TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE

Részletesebben