A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar 2016/17 tanév Kari Tudományos Diákköri Konferencia őszi forduló összefoglalói

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar 2016/17 tanév Kari Tudományos Diákköri Konferencia őszi forduló összefoglalói"

Átírás

1 A jó tanító nem saját tudásának gyümölcseit osztja meg tanítványaival, hanem megmutatja nekik, hogyan arassák le saját gondolataik gyümölcseit. (Kahlil Gibran) A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar 2016/17 tanév Kari Tudományos Diákköri Konferencia őszi forduló összefoglalói A kiadvány az NTP-HHTDK Tehetséggondozás a KE-GTK-n című pályázat támogatásával készült.

2

3

4 Dóczi Balázs III. évfolyam Gazdasági és vidékfejlesztési Agrármérnök BSc Konzulens: Dr. Tóth Katalin egyetemi adjunktus A tejtermelés gazdasági hatásainak bemutatása Tejtermelés a Belvárdgyulai Mezőgazdasági Zrt. tehenészetében A dolgozat célja, hogy betekintést nyújtsak a Belvárdgyulai Mezőgazdasági Zrt. tehenészetén keresztül, milyen összetett feladat a tejtermelés. Vizsgáltam, hogy mi áll a 2015-ben a telepen előállított tej mennyiségének csökkenése mögött. Ennek érdekében a tehenészet két kulcsfontosságú területét: a szaporodásbiológiát és a takarmányozást vontam vizsgálat alá.

5

6 Erdman Evelin IV. évfolyam Pénzügy és számvitel BA Konzulens: Dr. Nagy Mónika Zita egyetemi adjunktus Kivándorlási mintázatok a magyar fiatalok körében Egyik ország szempontjából nem elhanyagolható kérdés gazdasági, demográfiai, valamint társadalmi szempontból sem, hogy hányan és milyen céllal mennek külföldre állandó, vagy ideiglenes jelleggel. Ezen folyamatok következtében ugyanis az anyaországunk bizonyos esetekben veszteségeket illetve hiányokat szenved. Dolgozatomban a Magyarországról emigrálókról, illetve tőlük származó információkról számolok be.

7

8 Hadnagy Márton II. évfolyam Pénzügy MSc Konzulens: Dr. Wickert Irén egyetemi docens Az Uniós transzferek hatása Magyarország gazdasági teljesítményére Dolgozatomat az Európai Unió rövid történetével kezdem, majd bemutatom a főbb makrogazdasági mutatók alakulását 2007 és 2013 között. Főleg az EU transzferek hatásár helyezem a hangsúlyt, de természetesen nem hagyhatom figyelmen kívül a többi tényező befolyását sem. Először bemutatom, hogy az EU-tól származó források hol jelennek meg a fizetési mérlegben, majd mélyrehatóbban elemzem a hatásukat. Megvizsgálom még a beruházási ráta és a nettó külső adósság alakulásának következményeit országunk gazdaságára. Értelmezem az adatokat, majd ezeket összegezve a dolgozatom végén megvizsgálom a veszélyeket, végül felvezetem következtetéseimet a rendelkezésemre álló tudnivalók alapján.

9

10 Hetesi Zsófia IV. évfolyam Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc Konzulens: Dr. Berke Szilárd egyetemi docens Eltérő vezetési stílusok- és magatartás vizsgálata primer kutatással HIÁNYZIK!

11

12 Laskai Zsanett IV. évfolyam Kereskedelem és marketing BSc Konzulens: Dr. Olsovszkyné Dr. Némedi Andrea egyetemi adjunktus A csokoládé fogyasztói megítélése Két kutatási módszert alkalmaztam, az egyik egy kérdőíves megkérdezés, a másik egy fókuszcsoportos interjú. Kutatásaim során kiderült, hogy az emberek csak a csokoládé legáltalánosabb hatásaival vannak tisztában. Ilyen a fogromlás, elhízás, valamint a boldogsághormonok felszabadulása.

13

14 Lengyel Lilla IV. évfolyam Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc Konzulens: Dr. Kőműves Zsolt egyetemi adjunktus A nők esélyegyenlőségének vizsgálata a munkaerőpiacon TDK dolgozatom témája a nők esélyegyenlőségének vizsgálata a munkaerőpiacon. Dolgozatomban röviden bemutatom az esélyegyenlőség kialakulását Magyarországon, valamint egy kérdőív segítségével kutatást végeztem a női munkavállalók körében mennyire van jelen az esélyegyenlőség illetve milyen tapasztalataik vannak ezzel a témával kapcsolatban. Dolgozatomban ezen kérdőív alapján kapott válaszokat szeretném bemutatni.

15

16 Pető Szandra IV. évfolyam Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc Konzulens: Dr. Borbély Csaba egyetemi docens A borászat lehetőségei a vidékfejlesztésben Szőlészet és borászat a turizmus szolgálatában Kutatásomban a szőlészet-borászat helyzetét vizsgáltam a vidékfejlesztésben, elsősorban arra koncentrálva, hogy milyen kihasználatlan lehetőség rejlenek benne. Ennek érdekébe két számos pontban átfedést mutató kérdőívet készítettem, amelyet borászokkal és fogyasztókkal töltettem ki. A felmérés nem volt reprezentatív. Mind a fogyasztói, mind a borászati kérdőívből kiderült, hogy a vidéki térségekben bőven akad fejleszteni való elem. Mindkét oldal a turizmus, a helyi vállalkozások és az úthálózatok fejlesztését, valamint a vidéken élők foglalkoztatását, a fiatalok vidéken maradásának elősegítését emelte ki.

17

18 Sántosi Péter II. évfolyam Regionális és környezeti gazdaságtan MSc Konzulensek: Dr. Szente Viktória egyetemi docens Dr. Böröndi-Fülüp Nikoletta egyetemi adjunktus Helyi hús és húskészítmények közösségi értékesítésének lehetőségei A helyi igények felmérése révén arra kerestem választ, hogyan segíthető elő a fenntartható, és a helyi gazdaság fejlesztését egyaránt szolgáló közösségi értékesítés. Eszközként termelői és fogyasztói megkérdezést választottam. Az eredmények alapján a legnagyobb problémát az értékesítés helye okozza, a fogyasztók nem tudják, hol találják meg a helyi húsokat és húskészítményeket, a termelők pedig nem tudják, milyen csatornán keresztül tudják elérni a vásárlóikat. Komolyan el kell gondolkozni a helyi húspiac versenyképességén, ezt főleg egy szervezett összefogás eredményével lehet fenntartani.

19

20 Solymos Eszter IV. évfolyam Pénzügy és számvitel BSc Konzulens: Dr. Berke Szilárd egyetemi docens Munkahelyi motiváció, elismerés és a bérezési rendszerek kapcsolata Belső ösztönzés továbbfejlesztésének a lehetőségei HIÁNYZIK!

21

22 Solymosi Kristóf János II. évfolyam Vidékfejlesztési agrármérnök MSc Konzulens: Dr. Olsovszkyné Dr. Némedi Andrea egyetemi adjunktus A funkcionális élelmiszerekről, szelénről és halhúsfogyasztásról alkotott fogyasztói kép vizsgálata Jelen dolgozat célja egy funkcionális termék előállítása, ehhez kapcsolódóan a funkcionális élelmiszerek, a szelén és a halfogyasztás vizsgálata kiemelten. Ezekhez négy hipotézist állítok fel, melyeket primer kutatásként két kvalitatív (mélyinterjú, fókuszcsoport) és egy kvantitatív (kérdőív) vizsgálat keretében elemzek.

23

24 Takács Vivien II. évfolyam Pénzügy és számvitel BSc Konzulens: Dr. Borbély Csaba egyetemi docens Az élelmiszerpazarlás csökkentésének megítélése az éttermekben A kutatásban egy általam összeállított kérdőívvel az étteremválasztási szokásokat kívántam elemezni. A kérdőíves megkérdezés nem volt reprezentatív. Célom az volt, hogy megvizsgáljam hazánkban az étteremválasztás tekintetében mennyire fontos az adag mérete, illetve milyen jó gyakorlatokkal találkozunk, amelyek az éttermek tapasztalható élelmiszerpazarlás mértékének csökkenését hivatottak szolgálni. A vizsgálat eredményeiből megállapítható, hogy az általánosan bevett szokások (féladag, gyerekadag megléte, a felszolgált étel mennyisége) a többi tényezőhöz képest kevésbé fontos a megkérdezetteknek.

25

26 Várhegyi Judit IV. évfolyam Pénzügy és számvitel BSc Konzulensek: Dr. Varga József egyetemi docens Bareith Tibor PhD hallgató Állami nyugdíj vagy befektetés? Nyugdíjrendszerünk bemutatása és az öngondoskodás lehetőségei Dolgozatomban röviden bemutatom a magyar nyugdíjrendszert, írok a problémáiról. A folytatásában kutatást végeztem, egy kérdőíves felmérést, melyben a lakosság megtakarításairól, valamint a gyermekvállalási szokásokról érdeklődtem. Ennek a kiértékelésével, összefoglalómmal, javaslataimmal zárom a munkám.

27 Kari TDK Program 11:30 MEGNYITÓ 11:45 SZEKCIÓÜLÉS DÓCZI BALÁZS - Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc A TEJTERMELÉS GAZDASÁGI HATÁSAINAK BEMUTATÁSA TEJTERMELÉS A BELVÁRDGYULAI MEZŐGAZDASÁGI ZRT. TEHENÉSZETÉBEN Konzulens: Dr. Tóth Katalin, egyetemi adjunktus ERDMAN EVELIN - Pénzügy és számvitel BA KIVÁNDORLÁSI MINTÁZATOK A MAGYAR FIATALOK KÖRÉBEN Konzulens: Dr. Nagy Mónika Zita, egyetemi docens HADNAGY MÁRTON - Pénzügy MSc AZ UNIÓS TRANSZFEREK HATÁSA MAGYARORSZÁG GAZDASÁGI TELJESÍTMÉNYÉRE Konzulens: Dr. Wickert Irén, egyetemi docens HETESI ZSÓFIA - Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc ELTÉRŐ VEZETÉSI STÍLUSOK ÉS MAGATARTÁS VIZSGÁLATA PRIMER KUTATÁSSAL Konzulens: Dr. Berke Szilárd, egyetemi docens

28 LASKAI ZSANETT - Kereskedelem és marketing BA A CSOKOLÁDÉ FOGYASZTÓI MEGÍTÉLÉSE Konzulens: Dr. Olsovszkyné Dr. Némedi Andrea, egyetemi adjunktus LENGYEL LILLA - Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc NŐK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉNEK VIZSGÁLATA A MUNKAERŐPIACON Konzulens: Dr. Kőműves Zsolt, egyetemi adjunktus PETŐ SZANDRA - Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc A BORÁSZAT LEHETŐSÉGEI A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN Konzulens: Dr. Borbély Csaba, egyetemi docens SÁNTOSI PÉTER - Regionális és környezeti gazdaságtan MA HELYI HÚS ÉS HÚSKÉSZÍTMÉNYEK KÖZÖSSÉGI ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI Konzulensek: Dr. Szente Viktória, egyetemi docens Dr. Böröndi-Fülöp Nikoletta, egyetemi adjunktus SOLYMOS ESZTER - Pénzügy és számvitel BA MUNKAHELYI MOTIVÁCIÓ, ELISMERÉS ÉS A BÉREZÉSI RENDSZEREK KAPCSOLATA Konzulens: Dr. Berke Szilárd, egyetemi docens SOLYMOSI KRISTÓF JÁNOS - Vidékfejlesztési agrármérnök MSc A FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREKRŐL, SZELÉNRŐL ÉS HALHÚS- FOGYASZTÁSRÓL ALKOTOTT FOGYASZTÓI KÉP VIZSGÁLATA Konzulens: Dr. Olsovszkyné Dr. Némedi Andrea, egyetemi adjunktus

29 TAKÁCS VIVIEN - Pénzügy és számvitel BA AZ ÉLELMISZERPAZARLÁS CSÖKKENTÉSÉNEK MEGÍTÉLÉSE AZ ÉTTERMEKBEN Konzulens: Dr. Borbély Csaba, egyetemi docens VÁRHEGYI JUDIT - Pénzügy és számvitel BA ÁLLAMI NYUGDÍJ VAGY BEFEKTETÉS? NYUGDÍJRENDSZERÜNK BEMUTATÁSA ÉS AZ ÖNGONDOSKODÁS LEHETŐSÉGEI Konzulensek: Dr. Varga József, egyetemi docens Bareith Tibor, PhD hallgató 14:45 BÍRÁLÓBIZOTTSÁG ÜLÉSE 15:00 EREDMÉNYHIRDETÉS

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR. Kari Tudományos Diákköri Konferencia. Sopron, november 20. Meghívó

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR. Kari Tudományos Diákköri Konferencia. Sopron, november 20. Meghívó NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Kari Tudományos Diákköri Konferencia Sopron, 2013. november 20. Meghívó A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Tudományos Diákköri

Részletesebben

Zempléni gyümölcsalapú kézműves élelmiszerek fogyasztói magtartásának vizsgálata a nők körében

Zempléni gyümölcsalapú kézműves élelmiszerek fogyasztói magtartásának vizsgálata a nők körében Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekció Fogyasztói magatartás 1. Zempléni gyümölcsalapú kézműves élelmiszerek fogyasztói magtartásának

Részletesebben

Helyettesítő termékek a tej esetében

Helyettesítő termékek a tej esetében Helyettesítő termékek a tej esetében Pavelka Vivien III. évfolyam, Pénzügy számvitel szak Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar Konzulens: Dr. Borbély Csaba egyetemi docens Böröndi-Fülöp Nikoletta egyetemi

Részletesebben

A lakossági jelzáloghitelek fogyasztói megítélése

A lakossági jelzáloghitelek fogyasztói megítélése Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Tanszék A lakossági jelzáloghitelek fogyasztói megítélése Konzulensek: Dr. Szente Viktória Böröndi-Fülöp Nikoletta Abai-Nagy Zoltán III.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. A rendezvény megvalósítását a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0048 azonosítószámú projekt támogatta.

BESZÁMOLÓ. A rendezvény megvalósítását a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0048 azonosítószámú projekt támogatta. BESZÁMOLÓ A 2014. NOVEMBER 26-ÁN MEGRENDEZETT INTERDISZCIPLINÁRIS TUDOMÁNYOS KONFERENCIÁRÓL A rendezvény megvalósítását a azonosítószámú projekt támogatta. A rendezvény keretében a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi

Részletesebben

A SZARVASGOMBÁK TERMESZTÉSE ÉS FOGYASZTÓI MEGÍTÉLÉSÜK

A SZARVASGOMBÁK TERMESZTÉSE ÉS FOGYASZTÓI MEGÍTÉLÉSÜK Kaposvári Egyetem Kari Tudományos Diákköri Konferencia A SZARVASGOMBÁK TERMESZTÉSE ÉS FOGYASZTÓI MEGÍTÉLÉSÜK Gulyás Viktor Gazdaság és Vidékfejlesztő Agrármérnök szak Marketing szakirány 3. évfolyam Konzulensek:

Részletesebben

A Hungarikumok jelene és jövője területi aspektusból

A Hungarikumok jelene és jövője területi aspektusból Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet A Hungarikumok jelene és jövője területi aspektusból Készítette: Némediné Dr. Kollár Kitti, adjunktus Gödöllő, 2014.

Részletesebben

GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Díjátadó ünnepség Helye: XXI. ea. (A/6. épület) Ideje: 2016. december 1. (csütörtök) 14.00 óra Díjakat átadja: Veresné Prof. Dr. Somosi Mariann, dékán, egyetemi tanár I. GAZDÁLKODÁSI

Részletesebben

SOPRONI EGYETEM LÁMFALUSSY SÁNDOR KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR. Kari Tudományos Diákköri Konferencia. Sopron, november 22.

SOPRONI EGYETEM LÁMFALUSSY SÁNDOR KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR. Kari Tudományos Diákköri Konferencia. Sopron, november 22. SOPRONI EGYETEM LÁMFALUSSY SÁNDOR KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Kari Tudományos Diákköri Konferencia Sopron, 2017. november 22. Meghívó A SOPRONI EGYETEM LÁMFALUSSY SÁNDOR KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Tudományos

Részletesebben

BESZÁMOLÓ MEGRENDEZETT

BESZÁMOLÓ MEGRENDEZETT BESZÁMOLÓ A 2015. NOVEMBER 12-ÉN AZ INTERDISZCIPLINÁRIS TUDOMÁNYOS KONFERENCIA KERETÉBEN MEGRENDEZETT KARI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁRÓL A rendezvény megvalósítását a "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek

Részletesebben

A KONFERENCIA TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁGA. Elnök: Prof. Dr. Nábrádi András Társelnök: Prof. Dr. Somosi Mariann. Tagok:

A KONFERENCIA TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁGA. Elnök: Prof. Dr. Nábrádi András Társelnök: Prof. Dr. Somosi Mariann. Tagok: A KONFERENCIA TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁGA Elnök: Prof. Dr. Nábrádi András Társelnök: Prof. Dr. Somosi Mariann Tagok: Dr. habil Szűcs Edit Prof. Dr. Somosi Mariann Dr. Papp Péter Dr. T. Kiss Judit Dr. Lámer Géza

Részletesebben

AZ ÉTKEZÉSI TOJÁS FOGYASZTÓI ÉS VÁSÁRLÓI

AZ ÉTKEZÉSI TOJÁS FOGYASZTÓI ÉS VÁSÁRLÓI DEBRECENI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR XXXII. ORSZÁGOS TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA AGRÁRTUDOMÁNYI SZEKCIÓ Hódmezővásárhely-Szeged, 2015. április 8-10. AZ ÉTKEZÉSI TOJÁS FOGYASZTÓI ÉS VÁSÁRLÓI MAGATARTÁSÁNAK

Részletesebben

Tudományos Diákköri Konferencia március 21. Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar EREDMÉNYEK. számú pályázat

Tudományos Diákköri Konferencia március 21. Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar EREDMÉNYEK. számú pályázat Tudományos Diákköri Konferencia 2018. március 21. Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar EREDMÉNYEK NTP-HHTDK-17-0004 számú pályázat Élelmiszertudomány és -tecnológia szekció A épület IV. szemináriumi terem

Részletesebben

BESZÁMOLÓ KIEMELT DÍJAK

BESZÁMOLÓ KIEMELT DÍJAK BESZÁMOLÓ A 2012. NOVEMBER 07-ÉN MEGRENDEZETT DE GVK KARI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁRÓL A konferencián összesen 30 dolgozatot regisztráltak, amelyből 29 került bemutatásra a konferencia napján. A

Részletesebben

Torma Dorisz 2012. május 29. Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Tanszék

Torma Dorisz 2012. május 29. Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Tanszék Torma Dorisz 2012. május 29. Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Tanszék Konzulens: Dr. Szente Viktória Egyetemi docens Dr. Szakály Zoltán Egyetemi docens In-store minden

Részletesebben

SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK

SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAKOS HALLGATÓK SZÁMÁRA 2013 Figyelem!!! A szakdolgozat készítésére vonatkozó szabályokat a hallgatónak a témát kijelölő kari sajátosságok figyelembe

Részletesebben

M E G H Í V Ó TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA. MOSONMAGYARÓVÁR november 25.

M E G H Í V Ó TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA. MOSONMAGYARÓVÁR november 25. M E G H Í V Ó TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA MOSONMAGYARÓVÁR 2013. november 25. A Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár Tudományos Diákköri Tanácsa tisztelettel

Részletesebben

BESZÁMOLÓ HELYEZÉSEK AZ EGYES TAGOZATOKBAN. Marketing és menedzsment tagozat

BESZÁMOLÓ HELYEZÉSEK AZ EGYES TAGOZATOKBAN. Marketing és menedzsment tagozat BESZÁMOLÓ A 2017. NOVEMBER 15-ÉN MEGRENDEZETT DEBRECENI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁRÓL A konferencián összesen 32 TDK pályamunka és előadás került bemutatásra. A hallgatók

Részletesebben

Keleti Károly Gazdasági Kar. Szekcióülések. Budapest VIII. Tavaszmező u. 18. 2012. november 15. 14 00

Keleti Károly Gazdasági Kar. Szekcióülések. Budapest VIII. Tavaszmező u. 18. 2012. november 15. 14 00 Keleti Károly Gazdasági Kar Szekcióülések 2012. november 15. 14 00 1. MARKETING - TURIZMUS-GAZDASÁGTAN, VENDÉGLÁTÁS SZEKCIÓ TG. 2.201 terem 2. ÁGAZATI GAZDASÁGTAN GAZDASÁGPOLITIKA - TŐKE- ÉS PÉNZPIACOK

Részletesebben

SZAKKOLLÉGIUMI TAGOK LISTÁJA NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM 2016

SZAKKOLLÉGIUMI TAGOK LISTÁJA NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM 2016 Kategória kódja: Pályázó neve: NTP-SZKOLL-16 Bethlen István Szakkollégium Pályázó címe: Program címe: 5000 Szolnok Tiszaligeti sétány 14. Bethlen István Szakkollégium tehetségsegítő programjainak működtetése

Részletesebben

4032 Debrecen, Böszörményi út 138., 1. Dr. Apáti Ferenc egyetemi docens Tanszék

4032 Debrecen, Böszörményi út 138., 1. Dr. Apáti Ferenc egyetemi docens Tanszék 1. Dr. Apáti Ferenc egyetemi docens 2. Árváné dr. Ványi Georgina adjunktus GTK Vállalkozásfejlesztés nem önálló 3. Dr. Bácsné dr. Bába Éva egyetemi docens 4. Dr. Bai Attila egyetemi docens GTK Vállalatgazdaságtani

Részletesebben

Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA

Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA 11. Előadás Az üzleti terv tartalmi követelményei Az üzleti terv tartalmi követelményei

Részletesebben

KLÍMASTRATÉGIA A FOGYASZTÓI SZOKÁSOK, ISMERETEK ÉS TERMELŐI LEHETŐSÉGEK FÉNYÉBEN

KLÍMASTRATÉGIA A FOGYASZTÓI SZOKÁSOK, ISMERETEK ÉS TERMELŐI LEHETŐSÉGEK FÉNYÉBEN KLÍMASTRATÉGIA A FOGYASZTÓI SZOKÁSOK, ISMERETEK ÉS TERMELŐI LEHETŐSÉGEK FÉNYÉBEN A KLÍMASTRATÉGIÁHOZ KAPCSOLÓDÓ KÉRDŐÍVES FELMÉRÉSEK EREDMÉNYEI Erdős Katalin Tudományos munkatárs, MTA-PTE Innováció és

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM M E G H Í V Ó A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KARA TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁJÁRA 2008. március 19. SZEGED A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KARA tisztelettel meghívja Önt a 2007/2008-as tanév TUDOMÁNYOS

Részletesebben

Szabó Zoltán egyetemi adjunktus titkár, Magyar Fürdővárosok Szövetsége

Szabó Zoltán egyetemi adjunktus titkár, Magyar Fürdővárosok Szövetsége MAGYAR FÜRDŐVÁROSOK SZÖVETSÉGE KÖZGYŰLÉS Tudományos szeminárium Kisbér, 2012. december 7. Szabó Zoltán egyetemi adjunktus titkár, Magyar Fürdővárosok Szövetsége Bevezetés Az elmúlt évtizedekben megvalósult,

Részletesebben

BESZÁMOLÓ KIEMELT DÍJAK

BESZÁMOLÓ KIEMELT DÍJAK BESZÁMOLÓ A 2014. ÁPRILIS 29-ÉN MEGRENDEZETT DE GVK KARI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁRÓL A konferencia a Nemzeti Tehetség Program Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által elismert TDK-műhelyek támogatása

Részletesebben

JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK

JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK 2015/2 X. évfolyam 2. szám 2015 SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KAR Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet JELENKORI

Részletesebben

BESZÁMOLÓ HELYEZÉSEK AZ EGYES TAGOZATOKBAN. Kereskedelem-marketing és turizmus tagozat

BESZÁMOLÓ HELYEZÉSEK AZ EGYES TAGOZATOKBAN. Kereskedelem-marketing és turizmus tagozat BESZÁMOLÓ A 2018. ÁPRILIS 25-ÉN MEGRENDEZETT DEBRECENI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁRÓL A 2018. április 25-én megrendezett Kari Tudományos Diákköri Konferencián 3 tagozatban

Részletesebben

KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCS

KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCS KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCS SZAKMAI BESZÁMOLÓ TDK felkészítő kurzus, kutatás és intézményi TDK konferencia szervezése a Károly Róbert Főiskolán NTP-HHTDK-15-0069 azonosítószámú projekt

Részletesebben

Marketing a hagyományos és tájjellegű élelmiszerek piacán (szakkönyv-bemutató)

Marketing a hagyományos és tájjellegű élelmiszerek piacán (szakkönyv-bemutató) Marketing a hagyományos és tájjellegű élelmiszerek piacán (szakkönyv-bemutató) Dr. Szakály Zoltán Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Tanszék A HAGYOMÁNY-ÍZEK-RÉGIÓK (HÍR)

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar. Tudományos Diákköri Konferencia április 28.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar. Tudományos Diákköri Konferencia április 28. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar Tudományos Diákköri Konferencia 2016. április 28. Programfüzet Általános program Konferencia kezdete: 9:45 óra. Dékáni köszöntő és technikai

Részletesebben

A KAR TDK-ELŐADÁST KÉSZÍTŐ HALLGATÓINAK NÉVSORA, A DOLGOZATOK CÍMEI ÉS AZ ELÉRT EREDMÉNYEK Dátum Név Évf. Tag. A dolgozat címe Konzulens Eredmény Kari Tudományos Diákköri Konferencia () Közgazdaságtudományi

Részletesebben

Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat

Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat Helyszín: Földi Kincsek Vására Oktatóközpont, 2632 Letkés Dózsa György út 22. IDŐ ELŐADÁS SZAKTANÁCSADÁS KÉPZÉS 2014.09.27 Innováció a helyi gazdaság integrált

Részletesebben

Tantárgyi program. 8. Az oktatás személyi feltételei: Gyakorlati oktató: Dr. Szigeti Orsolya egyetemi docens

Tantárgyi program. 8. Az oktatás személyi feltételei: Gyakorlati oktató: Dr. Szigeti Orsolya egyetemi docens Tantárgyi program 1. A tantárgy neve, kódja: AV_KMNL211-K3 Marketing kutatás 2. A neve, beosztása: 3. Szak megnevezése: Kereskedelem és Marketing BA szak, levelező tagozat 4. A tantárgy típusa: A 5. A

Részletesebben

MÉRLEG ÉS KIHÍVÁSOK IX. NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA

MÉRLEG ÉS KIHÍVÁSOK IX. NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében TÁMOP-4.2.1.D-15/1/KONV-2015-0009 MÉRLEG ÉS KIHÍVÁSOK IX. NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK PIACI POTENCIÁLJÁNAK

Részletesebben

Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete

Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete Előadás- képzés-szaktanácsadás a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület szervezésében Helyszín: Földi Kincsek Vására Oktatóközpont (2632, Letkés

Részletesebben

Körkörös gazdaság? Életciklus szemlélettel az éttermek hulladékmentességéért. XIII. LCA Konferencia november 21.

Körkörös gazdaság? Életciklus szemlélettel az éttermek hulladékmentességéért. XIII. LCA Konferencia november 21. Körkörös gazdaság? Életciklus szemlélettel az éttermek hulladékmentességéért Péterné Dr. Baranyi Rita, egyetemi adjunktus, BME GTK Környezetgazdaságtan Tanszék Vidéki Márta, nemzetközi gazdálkodás szakos

Részletesebben

A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának őszi Tudományos Diákköri Konferencia fordulójának összefoglalói

A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának őszi Tudományos Diákköri Konferencia fordulójának összefoglalói A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának 2017. őszi Tudományos Diákköri Konferencia fordulójának összefoglalói A program az NTP-HHTDK-17-0075 Tehetséggondozás a KE GTKán című pályázat keretében valósul

Részletesebben

A tudományos konferencia helyszíne: Széchenyi István Egyetem 9026 Gy r, Egyetem tér 1. Új Tudástér épület

A tudományos konferencia helyszíne: Széchenyi István Egyetem 9026 Gy r, Egyetem tér 1. Új Tudástér épület MEGHÍVÓ A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM REGIONÁLIS- ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁJA és a ZSIGMOND KIRÁLY F ISKOLA GEOPOLITIKAI KUTATÓKÖZPONTJA tisztelettel meghívja Önt az OROSZ ÉS KÍNAI BEFEKTET K MAGYARORSZÁGON

Részletesebben

M E G H Í V Ó A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MEZŐGAZDASÁGI KAR TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁJÁRA december 3. HÓDMEZŐVÁSÁRHELY

M E G H Í V Ó A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MEZŐGAZDASÁGI KAR TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁJÁRA december 3. HÓDMEZŐVÁSÁRHELY M E G H Í V Ó A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MEZŐGAZDASÁGI KAR TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁJÁRA 2014. december 3. HÓDMEZŐVÁSÁRHELY A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MEZŐGAZDASÁGI KAR Tudományos Diákköri Tanácsa

Részletesebben

2016. február 1. hétfő 9 óra Terem: N I. Bizottság

2016. február 1. hétfő 9 óra Terem: N I. Bizottság 2016. február 1. hétfő 9 óra Terem: N.2.225 I. Bizottság Horváth László főosztályvezető Dr. Michelberger Pál egyetemi docens Borbás László adjunktus Kérdező tanárok: Dr. Lazányi Kornélia Szakdolgozat Borbás

Részletesebben

Informatika és technológia

Informatika és technológia Informatika és technológia TG. 201 terem Elnök: Dr. Keszthelyi András, egyetemi docens Tagok: Dr. László Gábor, adjunktus Hallgatói titkár: Sziklai Krisztián Dóka László, Svébis Réka BIZTONSÁG, DE MILYEN

Részletesebben

Várakozások és gazdasági interakciók november Program

Várakozások és gazdasági interakciók november Program Várakozások és gazdasági interakciók 2016. november 24-25. Program 2016. november 24. (csütörtök) 9.00-10.00 Regisztráció (folyamatosan) Kálvária sgt. 1. földszint 10.00-11.45 Plenáris előadások (GTK Aula)

Részletesebben

TDK helyezések, Dunaújvárosi Főiskola 2006. I. KOMMUNIKÁCIÓ, KÖZGAZDASÁG ÉS VEZETÉSTUDOMÁNY

TDK helyezések, Dunaújvárosi Főiskola 2006. I. KOMMUNIKÁCIÓ, KÖZGAZDASÁG ÉS VEZETÉSTUDOMÁNY TDK helyezések, Dunaújvárosi Főiskola 2006. I. KOMMUNIKÁCIÓ, KÖZGAZDASÁG ÉS VEZETÉSTUDOMÁNY I. helyezett (A dolgozat díjazása: 18.000 Ft) Juhász Nóra (III. évfolyam, kommunikáció művelődésszervező szak)

Részletesebben

Fogyasztói szokások az étrendkiegészítők. élelmiszer-biztonság szempontjából

Fogyasztói szokások az étrendkiegészítők. élelmiszer-biztonság szempontjából Fogyasztói szokások az étrendkiegészítők körében az élelmiszer-biztonság szempontjából Németh Nikolett Szent István Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola Bükfürdő, 2016. április 7-8.

Részletesebben

A nyomon követhetőség fogyasztói megítélése az élelmiszeriparban

A nyomon követhetőség fogyasztói megítélése az élelmiszeriparban A nyomon követhetőség fogyasztói megítélése az élelmiszeriparban Rózsa Norbert V. évfolyam, gazdasági agrármérnök szak Konzulensek: Dr. Biacs Péter, egyetemi tanár Solymosi Viktor, PhD hallgató Kaposvári

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR. Turizmus Intézet. OM azonosító: FI38696 VIZSGAPROGRAM

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR. Turizmus Intézet. OM azonosító: FI38696 VIZSGAPROGRAM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR Turizmus Intézet OM azonosító: FI38696 VIZSGAPROGRAM A szakképesítés megnevezése: IDEGENFORGALMI SZAKMENEDZSER Szakmacsoport: vendéglátás-idegenforgalom A szakmai záróvizsga időpontja:

Részletesebben

SZIE GTK TDK programjainak megvalósítása a 2016/17. tanévben NTP-HHTDK SZAKMAI BESZÁMOLÓ

SZIE GTK TDK programjainak megvalósítása a 2016/17. tanévben NTP-HHTDK SZAKMAI BESZÁMOLÓ Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar SZIE GTK TDK programjainak megvalósítása a 2016/17. tanévben NTP-HHTDK-16-0069 SZAKMAI BESZÁMOLÓ Gödöllő, 2017. NTP-HHTDK-16-0069 SZIE GTK TDK

Részletesebben

PÉCS, NOVEMBER 8-9. Előzetes PROGRAM A KONFERENCIA SZERVEZŐI A KONFERENCIA KIEMELT SZAKMAI TÁMOGATÓJA:

PÉCS, NOVEMBER 8-9. Előzetes PROGRAM A KONFERENCIA SZERVEZŐI A KONFERENCIA KIEMELT SZAKMAI TÁMOGATÓJA: PÉCS, 2016. NOVEMBER 8-9. Előzetes PROGRAM A KONFERENCIA SZERVEZŐI A KONFERENCIA KIEMELT SZAKMAI TÁMOGATÓJA: A SZÁMVITEL TUDOMÁNY-SZAKMA-OKTATÁS KONFERENCIA előzetes PROGRAMJA PÉCS, 2016. november 8. A

Részletesebben

GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Megnyitó: Dr. Karajz Sándor, dékán-helyettes, egyetemi docens Előadás: Plenáris előadás Helye: Ideje: XXVII. előadó (A/4 épület IV. emelet) 2008. november 27. (csütörtök) 10.00 óra

Részletesebben

SZAKMAI VIZSGA- program A szakképesítés megnevezése: Vendéglátó szakmenedzser A szakképesítés azonosító száma: 55-812-01-0010-55-02

SZAKMAI VIZSGA- program A szakképesítés megnevezése: Vendéglátó szakmenedzser A szakképesítés azonosító száma: 55-812-01-0010-55-02 2414-06/2 A vendéglátó vállalkozás gazdálkodásának statisztikai, matematikai eszközökkel történő elemzése 2013. május 15. 8.00-9.30 óra (írásbeli) Felügyelő tanár: Javító tanár: Csendesné Dr. Cseri Kinga

Részletesebben

TERMELŐLI PIACOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN

TERMELŐLI PIACOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN A MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG XV. VÁNDORGYŰLÉSE TERMELŐLI PIACOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN Gombkötő Nóra Varga Evelin Mosonmagyaróvár 2017. október 19-20. A téma jelentősége

Részletesebben

A Dél-Alföldi régió innovációs képessége

A Dél-Alföldi régió innovációs képessége A Dél-Alföldi régió innovációs képessége Elméleti megközelítések és empirikus elemzések Szerkesztette: Bajmócy Zoltán SZTE Gazdaságtudományi Kar Szeged, 2010. SZTE Gazdaságtudományi Kar Szerkesztette Bajmócy

Részletesebben

A KÉPZÉSI TERV FELÉPÍTÉSE

A KÉPZÉSI TERV FELÉPÍTÉSE A KÉPZÉSI TERV FELÉPÍTÉSE A képzési terv három lapból áll: címoldal; tantárgyak ütemezése; szigorlati tárgyak és nyelvtudás. 1. A címoldal tartalmazza - az intézmény nevét; - a doktori iskola nevét; -

Részletesebben

41. TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁJÁRA

41. TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁJÁRA M E G H Í V Ó a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karának 41. TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁJÁRA A Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karának TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCSA és a KAR VEZETŐSÉGE

Részletesebben

Tantárgyi program. 1. A tantárgy neve, kódja: AVM_GLB008-K3 Élelmiszergazdasági marketing

Tantárgyi program. 1. A tantárgy neve, kódja: AVM_GLB008-K3 Élelmiszergazdasági marketing Tantárgyi program 1. A tantárgy neve, kódja: AVM_GLB008-K3 Élelmiszergazdasági marketing 2. A neve, beosztása: egyetemi tanár 3. Szak megnevezése: Gazdasági agrármérnök MSc szak, levelező tagozat 4. A

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Tudományos Diákköri Konferencia november 10. Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar

MEGHÍVÓ. Tudományos Diákköri Konferencia november 10. Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar MEGHÍVÓ Tudományos Diákköri Konferencia 2011. november 10. Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KARA tisztelettel meghívja Önt a 2011/2012-es tanév TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI

Részletesebben

JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK

JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK 2014/1-2. IX. évfolyam 1 2. szám 2014 SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KAR Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet

Részletesebben

Záróvizsga, 2010. június 21. Hétfő 8,30 óra Z.ép. IV. em. Könyvtári olvasó (NAPPALI) Dr. Kővári Botond, egy. adjunktus

Záróvizsga, 2010. június 21. Hétfő 8,30 óra Z.ép. IV. em. Könyvtári olvasó (NAPPALI) Dr. Kővári Botond, egy. adjunktus Záróvizsga, 2010. június 21. Hétfő 8,30 óra Z.ép. IV. em. Könyvtári olvasó (NAPPALI) Mudra István szakértő Nagy Zoltán, egyetemi adjunktus egyetemi adjunktus, egy. adjunktus Mudra István, szakértő Dr.

Részletesebben

Dr. Reisinger Adrienn Homor Nikolett

Dr. Reisinger Adrienn Homor Nikolett Dr. Reisinger Adrienn Homor Nikolett Mennyire vonzó a tudományos élet a felsőoktatási hallgatók számára? Fókuszban a Széchenyi István Egyetem hallgatói A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája

Részletesebben

A telephelyválasztás logisztikai és humán aspektusai. A válság hatása a kkv szektorra. adjunktus

A telephelyválasztás logisztikai és humán aspektusai. A válság hatása a kkv szektorra. adjunktus Országos Tudományos Diákköri Konferencia, Közgazdaságtudományi Szekció 2011.04.14-16. Gödöllı Regionális gazdaságtan II. tagozat 2011.04.15. Ékes Szeverin Kristóf Fazekas Nikolett Világgazdaság és globalizáció

Részletesebben

NAPPALI TAGOZAT I. ÉVFOLYAM (minden alapképzés és minden felsőoktatási szakképzés) INFORMÁCIÓS NAPOK PROGRAMJA 2014. szeptember 08. - 10.

NAPPALI TAGOZAT I. ÉVFOLYAM (minden alapképzés és minden felsőoktatási szakképzés) INFORMÁCIÓS NAPOK PROGRAMJA 2014. szeptember 08. - 10. SZOLNOKI FŐISKOLA Oktatási és tudományos rektorhelyettes NAPPALI TAGOZAT I. ÉVFOLYAM (minden alapképzés és minden felsőoktatási szakképzés) Ikt.szám: SZF/2962/2014. Üi.: Bakos Róbertné INFORMÁCIÓS NAPOK

Részletesebben

Dr. Szakály Zoltán. Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Marketing és Kereskedelem Intézet. Tojás Világnapi Szakmai Konferencia

Dr. Szakály Zoltán. Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Marketing és Kereskedelem Intézet. Tojás Világnapi Szakmai Konferencia Dr. Szakály Zoltán Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Marketing és Kereskedelem Intézet Tojás Világnapi Szakmai Konferencia Három Gúnár Rendezvényház Kecskemét, 2015. október 9. Háromlépcsős marketingkutatás

Részletesebben

Ideiglenes felvételi jegyzék 2017/2018-as tanévre. 0010: 4 évfolyamos gimnázium kód: Közlekedés gépész kód: Agrár gépész

Ideiglenes felvételi jegyzék 2017/2018-as tanévre. 0010: 4 évfolyamos gimnázium kód: Közlekedés gépész kód: Agrár gépész Ideiglenes felvételi jegyzék 2017/2018-as tanévre 0010: 4 évfolyamos gimnázium 1. Horváth Tina Dorina 2. Törő Réka Dorina 3. Török Sándor 4. Bogdán Nóra 5. Tóth József 0021 kód: Közlekedés gépész 1. Horváth

Részletesebben

Ideiglenes felvételi jegyzék 2010. március 11. O1. INFORMATIKA SZAKKÖZÉPISKOLA

Ideiglenes felvételi jegyzék 2010. március 11. O1. INFORMATIKA SZAKKÖZÉPISKOLA O1. INFORMATIKA SZAKKÖZÉPISKOLA Ssz. Név Ssz. Név 1. Futó Kovács Szandra 36. Török Nándor 2. Barta Róbert 37. Moroncsik Roland 3. Sólyom Vivien 38. Simon Dániel 4. Csorba Adrienn 39. Gáspár Gabriella 5.

Részletesebben

Keleti Károly Gazdasági Kar. Szekcióülések

Keleti Károly Gazdasági Kar. Szekcióülések Keleti Károly Gazdasági Kar Szekcióülések 1. MARKETING VEZETÉS, SZERVEZÉS SZEKCIÓ TG. 2.201 terem 2. VILÁGGAZDASÁG, GLOBALIZÁCIÓ VÁLLALATGAZDASÁGTAN SZEKCIÓ TG. 2.203. terem 3. ÁGAZATI GAZDASÁGTAN - HUMÁN

Részletesebben

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0002 Tantárgyi program (rövidített)

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0002 Tantárgyi program (rövidített) TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0002 Tantárgyi program (rövidített) Szakkollégiumi műhely megnevezése: Meghirdetés féléve: Tantárgy/kurzus megnevezése: BGF GKZ Szakkollégiuma 2011/2012. tanév II. félév SZAKKOLLÉGIUM

Részletesebben

A HELYI ÉLELMISZERRENDSZER FEJLESZTÉSI LEHETSÉGEI A ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET TÉRSÉGÉBEN

A HELYI ÉLELMISZERRENDSZER FEJLESZTÉSI LEHETSÉGEI A ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET TÉRSÉGÉBEN A HELYI ÉLELMISZERRENDSZER FEJLESZTÉSI LEHETSÉGEI A ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET TÉRSÉGÉBEN I. Nyitott Porta műhelytalálkozó Kujáni Katalin Olga Az előzményekről ECOSYAL PROJEKT Az indikátorok elemzésének

Részletesebben

Tudományszervezési Kabinet ÜGYREND

Tudományszervezési Kabinet ÜGYREND Ügyiratszám: KT-1232/2013. Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Tudományszervezési Kabinet ÜGYREND Gödöllő 2013. szeptember 1 BEVEZETÉS A SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

Részletesebben

KÉT ÉVTIZEDES A REGIONÁLIS TUDOMÁNYI MŰHELY SZEGEDEN:

KÉT ÉVTIZEDES A REGIONÁLIS TUDOMÁNYI MŰHELY SZEGEDEN: KÉT ÉVTIZEDES A REGIONÁLIS TUDOMÁNYI MŰHELY SZEGEDEN: 1997-2017 Lengyel Imre Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne (Tamási Áron) Mi volt/lett az otthonunk? - Az egyetemi közösségben?

Részletesebben

III. Országos TDK Szakkonferencia Debrecen, 1958. május 3-4.

III. Országos TDK Szakkonferencia Debrecen, 1958. május 3-4. III. Országos TDK Szakkonferencia Debrecen, 1958. május 3-4. Szemelvények az előadáskivonatokból III. Országos TDK Szakkonferencia Debrecen, 1958. május 3. - 4. A kongresszus résztvevőinek egy csoportja

Részletesebben

VEDAC Esti verseny

VEDAC Esti verseny VEDAC Esti verseny 2015.07.31 Férfi 100 m - Időfutam 1. Kása Tibor 1987 HVSE 1. 10,92 2. Pozsgai Dániel 1993 FTC 1. 10,97 3. Orosz Zoltán 1992 TFSE 1. 10,98 4. Pázmándi Zsolt 1995 GEAC 1. 11,17 5. Molnár

Részletesebben

IT szakemberek munkavállalói attitűdje és szokásai

IT szakemberek munkavállalói attitűdje és szokásai IT szakemberek munkavállalói attitűdje és szokásai című kutatás TÁJÉKOZTATÓJA CÉGEK RÉSZÉRE 2018. JÚLIUS 23. A szerzői jogok tulajdonosa: ITSR Kft. A KUTATÁS CÉLJA A magyar IT munkaerőpiac átfogó, független,

Részletesebben

FELHÍVÁS a XXVIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Informatika Tudományi Szekciójában való részvételre

FELHÍVÁS a XXVIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Informatika Tudományi Szekciójában való részvételre FELHÍVÁS a XXVIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Informatika Tudományi Szekciójában való részvételre A rendezvény helyszíne: Miskolci Egyetem Gépészmérnöki Kar Informatikai Intézet Cím: 3515

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR SAVARIA GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI TANSZÉK DIPLOMADOLGOZATOK TÉMAKÖREI Dr. Hollósy Zsolt 1. Érdekeltségi, ösztönzési rendszer kialakítása

Részletesebben

Kari Tudományos Diákköri Konferencia

Kari Tudományos Diákköri Konferencia Kari Tudományos Diákköri Konferencia Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar TALENTUM Kari Tudományos Diákköri Konferencia Sopron, 2012. november 22. PROGRAMFÜZET A Nyugat-magyarországi Egyetem

Részletesebben

Újratervezés. Bemutatkozás:

Újratervezés. Bemutatkozás: Újratervezés Bemutatkozás: Jász-Nagykun-Szolnok Megye települése Kengyel község. Szolnoktól 30 kmre található. Lakosainak száma 3700 fő, főleg idősek lakta település, sajnos a fiatalok máshol keresik a

Részletesebben

Reprezentatív felmérés - végzett 2010, 2011, Válaszadók száma = 570. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

Reprezentatív felmérés - végzett 2010, 2011, Válaszadók száma = 570. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Reprezentatív felmérés - végzett 200, 20, 202 Válaszadók száma = 70 Általános indikátorok Globális index - 2 3 4 6 + átl.=4.28 elt.=.23-2 3 4 6 átl.=4.28 elt.=.23 (α = 0.87) + Felmérés eredmények Jelmagyarázat

Részletesebben

SZIEGTK Tudományos Diákköri programjainak támogatása a 2017/18. tanévben NTP-HHTDK SZAKMAI BESZÁMOLÓ

SZIEGTK Tudományos Diákköri programjainak támogatása a 2017/18. tanévben NTP-HHTDK SZAKMAI BESZÁMOLÓ Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar SZIEGTK Tudományos Diákköri programjainak támogatása a 2017/18. tanévben NTP-HHTDK-17-0036 SZAKMAI BESZÁMOLÓ Gödöllő, 2018. NTP-HHTDK-17-0036 SZIEGTK

Részletesebben

Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45

Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45 Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45 Bódy Péter Bordás János begs Boros Gábor Bendegúz es a=anatómia Cserháti Zoltán b=biokémia Farkas Dániel Márton e=élettan Fekete Ákos s=szövettan Gógl Aliz

Részletesebben

Beszámoló a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencián elért eredményeiről

Beszámoló a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencián elért eredményeiről Beszámoló a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencián elért eredményeiről A Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar hallgatói a

Részletesebben

100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény

100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény VEDAC-2015.07.31. 100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény Budai Alexandra 1994 GEAC 1 12,41 Torma Evelin 1994 GEAC 2 12,56 Baráti Patrícia 1997 GEAC 3 12,61 Fülöp Virág 1998 VEDAC 4 13,23

Részletesebben

AZ IPSAS JELENE ÉS JÖVŐJE A NEMZETKÖZI HARMONIZÁCIÓ FOLYAMATÁNAK JEGYÉBEN, VALAMINT A MAGYAR ÖNKORMÁNYZATI RENDSZER SZÁMVITELI HELYZETJELENTÉSE

AZ IPSAS JELENE ÉS JÖVŐJE A NEMZETKÖZI HARMONIZÁCIÓ FOLYAMATÁNAK JEGYÉBEN, VALAMINT A MAGYAR ÖNKORMÁNYZATI RENDSZER SZÁMVITELI HELYZETJELENTÉSE AZ IPSAS JELENE ÉS JÖVŐJE A NEMZETKÖZI HARMONIZÁCIÓ FOLYAMATÁNAK JEGYÉBEN, VALAMINT A MAGYAR ÖNKORMÁNYZATI RENDSZER SZÁMVITELI HELYZETJELENTÉSE Szedlák Krisztina Szidónia BGF-PSZK, MSc, II. évf. Konzulens:

Részletesebben

A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP /1/A

A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP /1/A A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 5. előadás A termelés környezeti feltételei A környezeti feltételek hatása Közvetlen Termék-előállítás

Részletesebben

II. Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton

II. Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton Nem/Kategória: Férfi 12-19 éves 1 420 SZENTPÉTERI Csaba 1998 00:27:26 00:26:54 Nagykőrös 4 4 3:49 min/km +00:00:00 2 225 SZILÁGYI Gergő 2000 00:31:18 00:30:40 Tiszakécske 10 9 4:21 min/km +00:03:45 3 310

Részletesebben

OMHV eredmények intézményi szintű összesítése, értékelése 2015/2016. tanév tavaszi félév

OMHV eredmények intézményi szintű összesítése, értékelése 2015/2016. tanév tavaszi félév OMHV eredmények intézményi szintű összesítése, értékelése 2015/2016. tanév tavaszi félév Kedves Hallgatóink! A 2015/2016. tanév tavaszi szemeszterében az előző félévekhez hasonlóan az oktatói munka hallgatói

Részletesebben

Dr. Kozma Gábor rektor, Gál Ferenc Főiskola. Dr. Thékes István ERASMUS koordinátor, Gál Ferenc Főiskola

Dr. Kozma Gábor rektor, Gál Ferenc Főiskola. Dr. Thékes István ERASMUS koordinátor, Gál Ferenc Főiskola Dr. Kozma Gábor rektor, Gál Ferenc Főiskola Dr. Thékes István ERASMUS koordinátor, Gál Ferenc Főiskola Az oktatói részvétel hatása az ERASMUS+ mobilitási program eredményességére, a nemzetköziesítésre

Részletesebben

XXXIX. TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁJÁRA

XXXIX. TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁJÁRA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA MŰSZAKI ÉS MEZŐGAZDASÁGI KARÁNAK TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCSA tisztelettel meghívja Önt a XXXIX. TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁJÁRA A konferencia időpontja: 2011. december 07. (szerda)

Részletesebben

A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 10. Előadás Üzleti terv készítés logikai felépítése Az üzleti terv megalapozó lépései A

Részletesebben

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk minden kedves Olvasónknak!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk minden kedves Olvasónknak! 1 Tartalom Makrogazdasági és pénzpiaci előrejelzések Makrogazdasági naptár a következő három hétre Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk minden kedves Olvasónknak! 2 Makrogazdasági és

Részletesebben

13 Bánhalmi Kata 3 B'Ulibu Kereskedelmi szervezetek kontrollingja (vagy: Marketing Kontrolling)

13 Bánhalmi Kata 3 B'Ulibu Kereskedelmi szervezetek kontrollingja (vagy: Marketing Kontrolling) Név Csapat Csapatnév Választott téma 1 Hajnóczy Soma 1 Szolgáltató szervezetek kontrollinja 2 Makkai Andrea 1 Szolgáltató szervezetek kontrollinja 3 Pancsovay Zita 1 Szolgáltató szervezetek kontrollinja

Részletesebben

FONTOS INFORMÁCIÓK! (Frissítve: ) Tanulmányi ügyintéző: Kovácsné Tóth Lívia es mellék)

FONTOS INFORMÁCIÓK! (Frissítve: ) Tanulmányi ügyintéző: Kovácsné Tóth Lívia es mellék) FONTOS INFORMÁCIÓK! (Frissítve: 2019.02.07.) Tanulmányi ügyintéző: Kovácsné Tóth Lívia (livia@ktk.pte.hu, 23135-es mellék) Neptunban (neptun.pte.hu) aktiválnia kell magát az Ügyintézés / Beiratkozás/Bejelentkezés

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPFOKÚ OKTATÁSBAN RÉSZTVEVŐ, KÖZÉTKEZTETÉSBEN ÉTKEZŐK ÉS CSALÁDJUK KÖRÉBEN VÉGZETT REPREZENTATÍV FELMÉRÉS EREDMÉNYEI

AZ ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPFOKÚ OKTATÁSBAN RÉSZTVEVŐ, KÖZÉTKEZTETÉSBEN ÉTKEZŐK ÉS CSALÁDJUK KÖRÉBEN VÉGZETT REPREZENTATÍV FELMÉRÉS EREDMÉNYEI AZ ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPFOKÚ OKTATÁSBAN RÉSZTVEVŐ, KÖZÉTKEZTETÉSBEN ÉTKEZŐK ÉS CSALÁDJUK KÖRÉBEN VÉGZETT REPREZENTATÍV FELMÉRÉS EREDMÉNYEI Dr. Polereczki Zsolt Prof. Dr. Szakály Zoltán Jasák Helga Debreceni

Részletesebben

A december 16-i KARI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA DÍJAZOTTJAI

A december 16-i KARI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA DÍJAZOTTJAI A 2008. december 16-i KARI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA DÍJAZOTTJAI Agrárgazdaságtan Tagozat 1. helyezett: Rákos Mónika, AVK gazdasági agrármérnök V. évf. A Béke Agrárszövetkezet múltja és jelene a

Részletesebben

KARI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA

KARI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA DEBRECENI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCS KARI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA REZÜMÉ KÖTET Debrecen, 2016. április 12. A konferencia a "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása"

Részletesebben

Élelmiszeripari intézkedések. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Élelmiszeripari intézkedések. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Élelmiszeripari intézkedések Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Magyar élelmiszeripar főbb adatok, 2011 Feldolgozóiparon belül a harmadik legjelentősebb ágazat, mintegy 2271

Részletesebben

1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina

1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina 1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina Hörcsöki Alíz Kovács Antónia M. Kovács Dávid Kovács

Részletesebben

Creaton csúcstámadás Sprinttáv 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

Creaton csúcstámadás Sprinttáv 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi 13-19 éves 1 544 IFJ. PÁLINKÁS Ákos 2005 00:19:44 00:19:42 1 1 3:56 min/km +00:00:00 2 540 HŐNINGER Barna 2005 00:25:37 00:25:31 13 17 5:06 min/km +00:05:49 3 563 KŐMŰVES Balázs 2003 00:25:44 00:25:39

Részletesebben

A Közgazdaságtudományi Kar Kari Tanácsának határozatai év

A Közgazdaságtudományi Kar Kari Tanácsának határozatai év A Közgazdaságtudományi Kar Kari Tanácsának határozatai 2007. év TARTALOMJEGYZÉK 2007. január 17... 2 2007. február 14.... 5 1 Kari Tanácsának határozatai 2007. év 2007. január 17. A szavazati joggal rendelkezők

Részletesebben

2017. április 20-i sajtótájékoztatóra összeállított információk a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg TDK tevékenységéről

2017. április 20-i sajtótájékoztatóra összeállított információk a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg TDK tevékenységéről 2017. április 20-i sajtótájékoztatóra összeállított információk a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg TDK tevékenységéről A hazai felsőoktatásban a tehetséggondozás legfontosabb, legjelentősebb formája a tudományos

Részletesebben