BESZÁMOLÓ. Az EVDSZ V. Taggyűlése számára az EVDSZ IV. Taggyűlését követően végzett munkáról. Budapest, április 25.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BESZÁMOLÓ. Az EVDSZ V. Taggyűlése számára az EVDSZ IV. Taggyűlését követően végzett munkáról. Budapest, április 25."

Átírás

1 BESZÁMOLÓ Az EVDSZ V. Taggyűlése számára az EVDSZ IV. Taggyűlését követően végzett munkáról

2 A beszámoló célja: Bemutatni az EVDSZ által a IV. Taggyűlést követően - végzett tevékenységet és a jelenleg zajló folyamatokat az érdekegyeztetés különböző szintjein.

3 A gazdaság makrogazdasági mutatói GDP 2,0% 4,2% Infláció/defláció 0,4% 2,4% Államháztartás hiánya 1,7% 2,0% Államadóság (a GDP %-ában) 74,1 72,1 Nemzetgazdasági beruházások növ. -20,0% 16,7

4 A munkanélküliségi ráta 2017 A munkanélküliségi ráta: 2,4 % éves korosztály: 23,7 % éves korosztály: 8,7 %

5 A jövedelmi mutatók 2017 Az alkalmazásban állók havi munkajövedelme: TEAOR 35. : Ft, nemzetgazdaság: Ft A havi bruttó átlagkereset: TEAOR 35. : Ft, nemzetgazdaság: Ft A havi nettó átlagkereset : TEAOR 35. : Ft, nemzetgazdaság: Ft A VTMSZ tag munkáltatóknál foglalkoztatott munkavállalók súlyozott bruttó átlagkeresete 2017-ben: Ft -

6 Országos A jövedelmi mutatók (Ft/hó) - minimálbér: garantált bérminimum: Villamosenergia-ipar 1. bérosztály (minimálbér): bérosztály (garantált bérminimum) bérosztály bérosztály

7 ágazat A jövedelmi mutatók, ágazatok jövedelmi helyzete átlagkereset bruttó nettó I. Pénzügyi, biztosítási tevékenység Ft/hó Ft/hó II. Információ, Kommunikáció Ft/hó Ft/hó III. Villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás Ft/hó Ft/hó

8 Nemzetközi szint Továbbra is biztosítjuk a nemzetközi szervezetekben való részvétel személyi és tárgyi feltételeit és finanszírozását. Pályázatot adtunk be az APBT-hez a nemzetközi költségek finanszírozására Két nemzetközi konferenciát is szerveztünk az EPSU, a V4 országok és a szlovén szakszervezeti képviselőknek, ahol együttműködési megállapodás aláírására került sor. Zajlik az ETUC kampány az egyenlő munkáért egyenlő munkabért elv érvényesüléséért, melyet támogat az EPSU és az IndustriAll is. Az ETUC Európai bérszövetség -ért áll ki!

9 Nemzetközi szint, a téli csomag Megjelent az EU 4. energia vagy más néven a téli csomag. Az EU a biztonságos átmenettel kampányol a csomag mellett, míg a szakszervezetek biztonságos és a tisztességes átmenetet követelnek. Nyilatkozat kiadására is sor került az EPSU és az IndustriAll európai szakszervezeti szövetségek részéről. A kérdésről tárgyalt az EU-n belül működő Villamosenergiaipari Ágazati Szociális Párbeszéd testület is, ahova eljuttattuk állásfoglalásunkat Pinczés Ernőn keresztül, aki részt vesz a testület munkájában.

10 Nemzetközi szint, a téli csomag Az EVDSZ részt vett a LIGA Szakszervezetek képviseletében az EU csomaggal kapcsolatos konzultációkon és állásfoglalást is kialakított a témával kapcsolatban, majd a nemzetközi konferencián közös álláspontot is kialakítottak a résztvevők.

11 Nemzetközi szint Ugyancsak a megújuló energiára való áttéréssel és a zöld munkahelyek -kel kapcsolatos konferencián is részt vettünk Belarusziában, Minszkben. A konferencián 41 ország szakszervezeti delegációja képviseltette magát és alkalmunk volt megtekinteni a 85%- os készültségű a PAKS II beruházással megegyező - atomerőmű építkezést.

12 Nemzetközi szint Fogadtuk az orosz Atomenergia-ipari Dolgozók Szakszervezete delegációját is Magyarországon, akikkel szintén együttműködési megállapodást írtunk alá.

13 Nemzetközi szint Ezen szakszervezet meghívása révén az EVDSZ-t az Ifjúsági Tagozat néhány tagja képviselhette a Szocsiban megrendezett Világ Ifjúsági Találkozón!

14 Országos szint Létrejött az állami tulajdonban lévő társaságok tripartid konzultációs fóruma a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF) néven.

15 Országos szint Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma Az EVDSZ ezen fórum megalakításában részt vett és tagja lett ezen fórum munkavállalói oldalának. Az EVDSZ kezdeményezésére lehetőség van egy szakértő részvételére, amellyel lehetővé vált, hogy az MVM TSZSZ közvetlenül részt vegyen a Fórum munkájában.

16 Országos szint A múlt évben pályázatot adtunk be a Nemzetgazdasági Minisztériumba, hogy a VÁPB-k működésének támogatására biztosított költségvetési forrásokat felhasználjuk. A munkáltatói oldal és a BDSZ lemondott erről a forrásról, amit ez úton is köszönünk. Ugyancsak a Nemzetgazdasági Minisztériumban tárgyaltunk a a VKSZ kiterjesztésével kapcsolatosan.

17 Országos szint A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba egyeztettünk a téli csomag -ról és más kérdésekről. A minisztérium nyitottnak mutatkozott: a csomaggal kapcsolatos együttműködésre, a csomaggal kapcsolatos képzési program kidolgozására, a V4-ek villamosenergia-ipari szakszervezeti együttműködés erkölcsi ésanyagi támogatására, A még elégséges szolgáltatás VET-be való beépítésének megvizsgálására.

18 Országos szint A Liga Szakszervezetek tisztújítása során az EVDSZ elnökét ismét megválasztották a LIGA egyik társelnökének. A Felügyelő Bizottságba dr. Kis Mihályt, a Nyugdíjas Tagozatba Begitter Henriknét, az EVDSZ jelöltjeit választották meg. Szervezetünk továbbra is a LIGA Szakszervezetek megbecsült tagja. A LIGA elnöke ismét - az általunk is támogatott - Dr. Mészáros Melinda lett. A Liga Szakszervezeteken belül továbbra is kezdeményezően léptünk fel az Mt. és a Sztrájk Tv. módosításának, a korhatár előtti ellátások rugalmasabbá tételének kikényszerítése érdekében. Egyeztetést kezdeményeztünk a LIGA-ban, és kezdeményezésünkre ez a követelés bekerült a LIGA Programjába és a választások előtt a pártoknak megküldött dokumentumba.

19 Országos szint Az országos érdekegyeztető Fórumok az NGTT, a VKF és az OKÉT továbbra is formálisan működik. Az OKÉT-ba kormányzati nyomásra - bekerült a Cser Ágnes által vezetett MSZ EDDSZ, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete. A teljesíthetetlen követelései miatt félő, hogy az OKÉT-ban lévő konföderációk nem jutnak hozzá a költségvetési támogatáshoz.

20 Ágazati szint Az EVDSZ folytatta a Pártokkal való egyeztetést. Találkoztunk az MSZP, a Párbeszéd Magyarországért és a Jobbik képviselőivel.

21 A VAPB-ben Ágazati szint megállapodásra jutottunk a évi tárgyalások témaköreiről, megállapodásra jutottunk a stresszről szóló európai irányelv adaptálására vonatkozó eljárásrendről, vizsgáltuk a évi bérmegállapodás teljesülését, megkötöttük a évre vonatkozó, ágazati bér- és szociális juttatásra vonatkozó megállapodást, komoly munkát végeztünk a VKSZ kiterjesztése érdekében, amely még jelenleg isfolyik, megállapodásra jutottunk az alkalmazotti tarifáról szóló rendelet módosításáról illetve annak kezdeményezéséről.

22 Az EVDSZ működtetése az EVDSZ jövőbeni működési kereteinek meghatározása, az EVDSZ tisztújító Taggyűlésére való felkészülés érdekében a IV. Taggyűlésen megfogalmazott javaslat és az SZV határozata szerint - kilenc programalkotó ülést tartottunk, ahol az EVDSZ működését vitattuk meg előre ütemezett témakörönként,

23 Az EVDSZ működtetése többen is lehettünk volna, de így is jó beszélgetéseket és vitákat folytattunk az adott témákról, Sok javaslat is megfogalmazódott, melyekről az SZV véleményezése után a tisztújító Taggyűlésnek kell döntenie.

24 Az EVDSZ működtetése Elfogadtuk a 2018 évre is az EVDSZ munkatervét. Biztosítottuk az EVDSZ-ben folyó munka anyagi hátterét, gazdálkodásunk a költségtakarékosságnak is köszönhetően stabil és a tervhez képest is többlet eredményt sikerült elérnünk 2017-ben. A költségvetés teljesüléséről külön napirendi pont keretében részletesen tárgyalunk. A normatíváknak megfelelően működött az SZV, az Elnökség és a Felügyelő Bizottság.

25 Az EVDSZ működtetése Működnek a tagozataink: Az Ifjúsági Tagozattal az együttműködéssel kapcsolatosan vannak vitáink. A Nyugdíjas Tagozat elnökének és elnökhelyettesének 2018-ban újabb két évre bizalmat szavaztak.

26 Az EVDSZ működtetése Az EVDSZ kiállt a VIMÉSZ Elnök mellett az azonnali hatályú munkaviszony megszüntetése során. a munkavédelemmel kapcsolatosan 50 milliós pályázatot dolgoztunk ki a Liga Szakszervezetekkel konzorciumban, melynek beadására a napokban sorkerül. egy lezárt projekt esetében egy mondvacsinált eljárás során egy jelképes összegre megbüntették az EVDSZ-t, egy másik lezárt projekt utóellenőrzésén is átestünk problémamentesen.

27 Biztosítottuk az információ áramlást, a hatékony kommunikációt: Az EVDSZ működtetése 6 alkalommal 2017-ben is alkalmanként 7000 példányban megjelent a Forró Drót központi finanszírozásból, megújult a honlapunk.

28 Az EVDSZ működtetése Megrendeztük ismét az EVDSZ Focikupát és hagyomány teremtő céllal ezzel egyidejűleg az EVDSZ Családi Napot, Császáron. A rendezvényen részt vett több, mint 400 tag jól szórakozott a western faluban!

29 Az EVDSZ működtetése Szolgáltatói tevékenységünket tovább bővítettük a GENERALI Biztosítóval kárfelelősség biztosítást és munkajogi képviseletre vonatkozó szerződést megújítottuk. Továbbra is mind személyi, mind anyagi vonatkozásban támogatjuk az iparági sportmozgalmat.

30 Az EVDSZ működtetése Ugyancsak részt veszünk: az önkéntes pénztárak (Pannónia Nyugdíjpénztár, Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár, VITAMIN Egészség- és Önsegélyező pénztár) és az alapítványok (Egymásért-Együtt Alapítvány, Vitsport Alapítvány) működésében.

31 EVDSZ III. TAGGYŰLÉS Budapest, április 25 Köszönöm a megtisztelő figyelmet! Ne feledjük: Együtt erősebbek vagyunk! dr. Szilágyi József EVDSZ Elnök

KONFERENCIA. Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének bemutatása

KONFERENCIA. Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének bemutatása KONFERENCIA Az igazságos átmenetről az energiaiparban a kelet-közép európai régióban Budapest, 2017. november 27-28. Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének bemutatása dr.

Részletesebben

Az EVDSZ évi munkaprogramja

Az EVDSZ évi munkaprogramja 1 Az EVDSZ 2017. évi munkaprogramja Elfogadva: Budapest, 2017. január 24-i SZV ülésen 2 Bevezető Az EVDSZ 2017. évi munkaprogramja az EVDSZ VII. Kongresszusán elfogadott programra, és az I-II-III. Taggyűlésén

Részletesebben

Az EVDSZ évi munkaprogramja

Az EVDSZ évi munkaprogramja 1 Az EVDSZ 2011. évi munkaprogramja Elfogadva: Budapest, 2011. február 02.-i SZV ülésen 2 Bevezető Az EVDSZ 2011. évi munkaprogramja az EVDSZ VI. Kongresszusán elfogadott programra, valamint az ez alapján

Részletesebben

Az EVDSZ évi munkaprogramja. Elfogadva: Budapest, i SZV ülésen

Az EVDSZ évi munkaprogramja. Elfogadva: Budapest, i SZV ülésen 1 Az EVDSZ 2009. évi munkaprogramja Elfogadva: Budapest, 2009.05.11-12-i SZV ülésen 2 Az EVDSZ 2009. évi munkaprogramja Bevezetı Jelen EVDSZ 2009 évi program a kongresszusi, valamint az ez alapján készült

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. a szeptember 20-i EVDSZ Szövetségi Vezetőségi ülésről

EMLÉKEZTETŐ. a szeptember 20-i EVDSZ Szövetségi Vezetőségi ülésről EMLÉKEZTETŐ a 2012. szeptember 20-i EVDSZ Szövetségi Vezetőségi ülésről Helyszíne: Alfa Art Hotel Jelen voltak: a mellékelt jelenléti ív szerint Napirendi pontok: 1. Előző SZV ülés emlékeztetőjének jóváhagyása

Részletesebben

SZINT TÉMAKÖR CÉL FELADAT CSELEKVÉS HAT.ID. FELELŐS MEGJ.

SZINT TÉMAKÖR CÉL FELADAT CSELEKVÉS HAT.ID. FELELŐS MEGJ. Az EVDSZ aktív tevékenysége a nemzetközi szervezetekben Konferenciákon, értekezleteken való részvétel. folymatos Nemzetközi tapasztalatok hasznosítása Tájékoztatás konferenciákról, értekezletekről. Tájékoztatás

Részletesebben

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Beszámoló az EVDSZ Szövetségi Vezetősége által hozott határozatokról 2015. november 18. és 2016. április 25. között az EVDSZ III. Taggyűlése

Részletesebben

Nemzetközi kapcsolatok

Nemzetközi kapcsolatok EVDSZ Műhelymunka II. ülés Budapest 2017.09.06. Nemzetközi kapcsolatok EVDSZ Pinczés Ernő Tel.: +36 30 678 1408 erno.pinczes@eon-hungaria.com Témakörök Feladatok, célok Az EVDSZ nemzetközi tevékenységének

Részletesebben

Emlékeztető. az EVDSZ január 13-i Szövetségi Vezetőségi üléséről

Emlékeztető. az EVDSZ január 13-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Emlékeztető az EVDSZ 2016. január 13-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Helyszíne: Fehérvári út 108-112 IV. emeleti VERTESZ tárgyaló Időpontja: 2016. január 13. 12:30 órakor Levezető elnök: Jegyzőkönyv-vezető:

Részletesebben

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége 1. sz. melléklet Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Beszámoló az EVDSZ Szövetségi Vezetősége által hozott határozatokról 2014. november 26. és 2015. november 15. között az

Részletesebben

Emlékeztető. az EVDSZ 2014. február 12-i rendkívüli Szövetségi Vezetőségi üléséről

Emlékeztető. az EVDSZ 2014. február 12-i rendkívüli Szövetségi Vezetőségi üléséről Emlékeztető az EVDSZ 2014. február 12-i rendkívüli Szövetségi Vezetőségi üléséről Helyszíne: Alfa Art Hotel Csontváry I. terem 1039 Budapest, Királyok útja 205. Időpontja: 2014. február 12. (szerda) 11

Részletesebben

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Beszámoló az EVDSZ Szövetségi Vezetőségi ülésein hozott határozatokról 2012.11.27. 2 EVDSZ Szövetségi Vezetőségének határozatai 2011. november

Részletesebben

KONFERENCIA. Az igazságos átmenetről az energiaiparban a kelet-közép európai régióban. Budapest, november

KONFERENCIA. Az igazságos átmenetről az energiaiparban a kelet-közép európai régióban. Budapest, november KONFERENCIA Az igazságos átmenetről az energiaiparban a kelet-közép európai régióban Budapest, 2017. november 27-28. Az európai energetikai célkitűzések, az un. 4. európai energiacsomag. Az Európai Szociális

Részletesebben

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége 4. sz. melléklet Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége BESZÁMOLÓ Az EVDSZ 2011-2012. évi pénzgazdálkodásáról az EVDSZ Rendkívüli Kongresszus számára 2012. november 27. Az EVDSZ

Részletesebben

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Beszámoló az EVDSZ Ifjúsági Tagozat 2018. évi tevékenységéről az EVDSZ VIII. Taggyűlése számára Budapest, 2019. április 25. Tisztelt Taggyűlés!

Részletesebben

2/2004. (I. 15.) FMM rendelet. a kollektív szerződések bejelentésének és nyilvántartásának részletes szabályairól

2/2004. (I. 15.) FMM rendelet. a kollektív szerződések bejelentésének és nyilvántartásának részletes szabályairól a kollektív szerződések bejelentésének és nyilvántartásának részletes A Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (a továbbiakban: Mt.) 41/A. ának (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Statisztikai számjel: 1 9 0 1 8 4 6 9 9 4 2 0 5 3 1 0 1 Bejegyző határozat száma: 7 PK 63986/1990/15 A szervezet megnevezése: Egyesült Villamos-Ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége A szervezet címe:

Részletesebben

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Beszámoló az EVDSZ 2014-2015. évi pénzgazdálkodásáról az EVDSZ II. Taggyűlése számára Visegrád, 2015. november 16-17. 1 Az EVDSZ II. Taggyűlése

Részletesebben

EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE BESZÁMOLÓ. Az EVDSZ IV. Taggyűlése számára a évben végzett munkáról

EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE BESZÁMOLÓ. Az EVDSZ IV. Taggyűlése számára a évben végzett munkáról EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE BESZÁMOLÓ Az EVDSZ IV. Taggyűlése számára a 2016-2017. évben végzett munkáról Budapest, 2017. április 26. Tartalomjegyzék Bevezető... 3

Részletesebben

EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE BESZÁMOLÓ. Az EVDSZ V. Taggyűlése számára a évben végzett munkáról

EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE BESZÁMOLÓ. Az EVDSZ V. Taggyűlése számára a évben végzett munkáról EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE BESZÁMOLÓ Az EVDSZ V. Taggyűlése számára a 2017-2018. évben végzett munkáról Budapest, 2018. április 25. Tartalomjegyzék Bevezető.. 3 1.)

Részletesebben

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján a Magyar Villamos Művek Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai,

Részletesebben

Emlékeztető. az EVDSZ március 7-8-i Szövetségi Vezetőségi üléséről

Emlékeztető. az EVDSZ március 7-8-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Emlékeztető az EVDSZ 2016. március 7-8-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Helyszíne: Best Western Plus Lakeside Hotel, Székesfehérvár, Ligetsor 50A. Időpontja: 2016. március 7-8. Kezdés: 2016. március 7-én

Részletesebben

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése. 2. Foglakoztatás

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése. 2. Foglakoztatás Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján a Magyar Villamos Művek Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai,

Részletesebben

EMLÉKEZTETİ. a 2009. május 11-12-i EVDSZ Szövetségi Vezetıségi ülésrıl

EMLÉKEZTETİ. a 2009. május 11-12-i EVDSZ Szövetségi Vezetıségi ülésrıl EMLÉKEZTETİ a 2009. május 11-12-i EVDSZ Szövetségi Vezetıségi ülésrıl Helyszín: Hotel Római tárgyalóterme, Budapest, 1039 Szent János u. 16. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint Levezetı elnökök: Gál Rezsı

Részletesebben

1. Az MVM Paks II Zrt. küldetése. 2. Foglalkoztatás. 3. Vezető tisztségviselők

1. Az MVM Paks II Zrt. küldetése. 2. Foglalkoztatás. 3. Vezető tisztségviselők Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján az MVM Paks II Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelőbizottsági tagjai, továbbá a

Részletesebben

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése. 2. Foglakoztatás

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése. 2. Foglakoztatás Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján a Magyar Villamos Művek Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai,

Részletesebben

EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE BESZÁMOLÓ. Az EVDSZ II. Taggyűlése számára a 2014-2015. évben végzett munkáról

EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE BESZÁMOLÓ. Az EVDSZ II. Taggyűlése számára a 2014-2015. évben végzett munkáról EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE BESZÁMOLÓ Az EVDSZ II. Taggyűlése számára a 2014-2015. évben végzett munkáról Visegrád, 2015. november 16-17. Tartalomjegyzék Bevezető.....

Részletesebben

Emlékeztető. az EVDSZ január 24-i Szövetségi Vezetőségi üléséről, melynek Bp., Fehérvári út IV. emeleti VERTESZ tárgyaló

Emlékeztető. az EVDSZ január 24-i Szövetségi Vezetőségi üléséről, melynek Bp., Fehérvári út IV. emeleti VERTESZ tárgyaló Emlékeztető az EVDSZ 2017. január 24-i Szövetségi Vezetőségi üléséről, melynek Helyszíne: Időpontja: Levezető elnök: Jegyzőkönyv-vezető: 1116 Bp., Fehérvári út 108-112 IV. emeleti VERTESZ tárgyaló 2017.

Részletesebben

EMLÉKEZTETİ. a 2010. április 22-i EVDSZ Szövetségi Vezetıségi ülésrıl

EMLÉKEZTETİ. a 2010. április 22-i EVDSZ Szövetségi Vezetıségi ülésrıl EMLÉKEZTETİ a 2010. április 22-i EVDSZ Szövetségi Vezetıségi ülésrıl Helyszín: Hotel Lido 1031 Bp., Nánási út 67. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint Levezetı elnök: Réffi Péter, az ÉVISZ elnöke Idıpontja:

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. a október i EVDSZ Szövetségi Vezetőségi ülésről

EMLÉKEZTETŐ. a október i EVDSZ Szövetségi Vezetőségi ülésről EMLÉKEZTETŐ a 2012. október 18-19-i EVDSZ Szövetségi Vezetőségi ülésről Helyszíne: Balatongyörök Hotel Panoráma Jelen voltak: a mellékelt jelenléti ív szerint Napirendi pontok: 1. Az előző ülés jegyzőkönyvének

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM ÉRDEKEGYEZTETŐ TANÁCSÁNAK SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Az ÓBUDAI EGYETEM ÉRDEKEGYEZTETŐ TANÁCSÁNAK SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 14. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM ÉRDEKEGYEZTETŐ TANÁCSÁNAK SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST,

Részletesebben

az EVDSZ IV. Taggyűlésének Napirend és Ügyrend tervezete

az EVDSZ IV. Taggyűlésének Napirend és Ügyrend tervezete Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Ügyrend az EVDSZ IV. Taggyűlésének Napirend és Ügyrend tervezete Budapest, 2017. április 26. AZ EVDSZ IV. Taggyűlésének NAPI- ÉS ÜGYREND

Részletesebben

az EVDSZ IV. kongresszusának 2. számú határozata alapján létrehozott pénzügyi alapról év

az EVDSZ IV. kongresszusának 2. számú határozata alapján létrehozott pénzügyi alapról év 15. sz. melléklet Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége BESZÁMOLÓ az EVDSZ IV. kongresszusának 2. számú határozata alapján létrehozott pénzügyi alapról 2012. év 2012. november

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ MÁSODIK

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ MÁSODIK Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2016. december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 2016. MÁSODIK L MEGYE: KOORDINÁTOR NEVE: Fejér Jámbor Ferencné Szakszervezet megnevezése:

Részletesebben

Emlékeztető. az EVDSZ május 18-i Szövetségi Vezetőségi üléséről

Emlékeztető. az EVDSZ május 18-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Emlékeztető az EVDSZ 2016. május 18-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Helyszíne: Fehérvári út 108-112 IV. emeleti VERTESZ tárgyaló Időpontja: 2016. május 18. 10:00 órától Levezető elnök: Jegyzőkönyv-vezető:

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések 2009. évi LXXIV. törvény az ágazati párbeszéd bizottságokról és a középszintű szociális párbeszéd egyes kérdéseiről (Kivonatos közlés) Az Országgyűlés annak érdekében, hogy elősegítse a munkavállalók és

Részletesebben

Emlékeztető. az EVDSZ november 23-i Szövetségi Vezetőségi üléséről, melynek

Emlékeztető. az EVDSZ november 23-i Szövetségi Vezetőségi üléséről, melynek Emlékeztető az EVDSZ 2016. november 23-i Szövetségi Vezetőségi üléséről, melynek Helyszíne: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112 IV. emeleti VERTESZ tárgyaló Időpontja: 2016. november 23. (szerda) 10:00

Részletesebben

Tájékoztató az Érdekegyeztető Tanács december 20-i üléséről

Tájékoztató az Érdekegyeztető Tanács december 20-i üléséről 1997. év Tájékoztató az Érdekegyeztető Tanács 1996. december 20-i üléséről Napirend előtti felszólalásában a munkavállalói oldal a szervezkedési szabadságot veszélyeztető és a munka világát szabályozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. az EVDSZ november 24-i Rendkívüli Kongresszusáról

JEGYZŐKÖNYV. az EVDSZ november 24-i Rendkívüli Kongresszusáról JEGYZŐKÖNYV az EVDSZ 2011. november 24-i Rendkívüli Kongresszusáról Helyszín: MVM Székház Jedlik Ányos terem (1031 Budapest, Szentendrei út 207-209.) Jelen vannak: a jelenléti ív szerint Gál Rezső, az

Részletesebben

RÉGI KIHÍVÁSOK ÚJ LEHETÕSÉGEK

RÉGI KIHÍVÁSOK ÚJ LEHETÕSÉGEK www.vd.hu EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE 2016. JANUÁR-FEBRUÁR 22. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM A tartalomból: Megkezdõdtek az ágazati egyeztetések Munkavédelmi képzésekre vonatkozó

Részletesebben

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Beszámoló az EVDSZ Szövetségi Vezetősége által hozott határozatokról 2016. április 26. és 2017. április 25. között az EVDSZ IV. Taggyűlése

Részletesebben

EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE BESZÁMOLÓ. Az EVDSZ I. Taggyűlése számára a 2013-2014. évben végzett munkáról

EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE BESZÁMOLÓ. Az EVDSZ I. Taggyűlése számára a 2013-2014. évben végzett munkáról EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE BESZÁMOLÓ Az EVDSZ I. Taggyűlése számára a 2013-2014. évben végzett munkáról Bikal, 2014. november 25. Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Politikai,

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 05-ig!

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 05-ig! Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2016. július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 2016. ELSŐ FÉLÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL MEGYE: KOORDINÁTOR NEVE: Baranya megye Horváth Sándorné A

Részletesebben

TEMATIKA 2011/2012. tanév II. (tavaszi) félév. MUNKA- ÉS SZOCIÁLIS JOG 2. Agrárjogi, Környezetjogi és Munkajogi Tanszék

TEMATIKA 2011/2012. tanév II. (tavaszi) félév. MUNKA- ÉS SZOCIÁLIS JOG 2. Agrárjogi, Környezetjogi és Munkajogi Tanszék TEMATIKA 2011/2012. tanév II. (tavaszi) félév MUNKA- ÉS SZOCIÁLIS JOG 2. Agrárjogi, Környezetjogi és Munkajogi Tanszék Tárgy neve: Munka- és szociális jog 2. Szak: jogász Neptun kódja: 30702 Helye a mintatantervben:

Részletesebben

Kormányzati CSR Prioritások és Cselekvési Terv Magyarországon Amit mérünk javulni fog MAF Konferencia, október 02.

Kormányzati CSR Prioritások és Cselekvési Terv Magyarországon Amit mérünk javulni fog MAF Konferencia, október 02. Kormányzati CSR Prioritások és Cselekvési Terv Magyarországon Amit mérünk javulni fog MAF Konferencia, 2014. október 02. Tölgyes Gabriella Vezető főtanácsos, CSR koordinátor Nemzetgazdasági Minisztérium

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Szociális és Munkaügyi Minisztérium Iktatószám: 22612- /2007-SZMM E L Ő T E R J E S Z T É S a kollektív szerződések bejelentésének és nyilvántartásának részletes szabályairól szóló 2/2004. (I. 15.) FMM

Részletesebben

az EVDSZ 9. Országos értekezlete számára a VI. Kongresszust követıen végzett munkáról

az EVDSZ 9. Országos értekezlete számára a VI. Kongresszust követıen végzett munkáról Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Jelentés az EVDSZ 9. Országos értekezlete számára a VI. Kongresszust követıen végzett munkáról Jóváhagyva a SZV ülésén 2009. november 18.

Részletesebben

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége 1 2. sz. melléklet Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Tájékoztató Az EVDSZ 2013-2014. évi pénzgazdálkodásáról az EVDSZ I. Taggyűlése számára 2014. november 25. 2 Az EVDSZ

Részletesebben

MUNKA ÉS SZOCIÁLIS JOG II. 2015/2016. TANÉV/TAVASZI FÉLÉV

MUNKA ÉS SZOCIÁLIS JOG II. 2015/2016. TANÉV/TAVASZI FÉLÉV MUNKA ÉS SZOCIÁLIS JOG II. KOLLOKVIUMI MINIMUMKÉRDÉSEK 2015/2016. TANÉV/TAVASZI FÉLÉV II. félév 1. A munkajogi felelősség rendszere (előadásvázlat 1.) 2. A felróhatóság fogalma és szerepe a munkajogban

Részletesebben

Kollektív munkaügyi viták

Kollektív munkaügyi viták A kiadvány célja, hogy bemutassa a villamosenergia-ipari és a víziközmű alágazat kollektív munkaügyi kapcsolatrendszerét. Mindkét alágazat szolgáltatói közszolgáltatásokat nyújtó vállalatok, a kiadvány

Részletesebben

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. Beszámoló

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. Beszámoló Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók i Szövetsége Beszámoló az EVDSZ VI. Kongresszusának 2. számú határozata alapján létrehozott pénzügyi alapról 2010. év 2010. november 19. Beszámoló az EVDSZ VI. kongresszusának

Részletesebben

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. Tájékoztató

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. Tájékoztató 12. a) sz. melléklet Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Tájékoztató a Pannónia Nyugdíjpénztár 2012-2013. évi tevékenységéről, a Pénztár előtt álló 2013-2014.évi feladatokról

Részletesebben

Országos Érdekegyeztető Tanács első félévi munkaprogramja. Plenáris ülésen megvitatásra javasolt program

Országos Érdekegyeztető Tanács első félévi munkaprogramja. Plenáris ülésen megvitatásra javasolt program Országos Érdekegyeztető Tanács 2007. első félévi munkaprogramja 2. számú melléklet I. Plenáris ülésen megvitatásra javasolt program Január 2007. évi bértárgyalások a keresetnövelés éves mértékéről ( OÉT)

Részletesebben

Emlékeztető. Helyszíne: Art Hotel Szeged Szeged, Somogyi utca 16. Időpontja: szeptember

Emlékeztető. Helyszíne: Art Hotel Szeged Szeged, Somogyi utca 16. Időpontja: szeptember Emlékeztető Helyszíne: Art Hotel Szeged - 6720 Szeged, Somogyi utca 16. Időpontja: 2017. szeptember 19-20. Levezető elnök: Jegyzőkönyv-vezető: Téglás József Bertafalvi Hortenzia Fanni Napirendi pontok:

Részletesebben

1. Az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. tevékenységi körének ismertetése. 2. Foglalkoztatás

1. Az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. tevékenységi körének ismertetése. 2. Foglalkoztatás Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. felügyelő bizottsági tagjai, továbbá a vezető

Részletesebben

A KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS

A KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS A KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd fodortgabor@fodortgabor.hu www.fodortgabor.hu Budapest, 2012. szeptember 25. 276. (1) Kollektív szerződést köthet a) a munkáltató, a tagok felhatalmazása

Részletesebben

Víziközmű Alágazati Párbeszéd Bizottság /VÁPB/ Szervezeti és Működési Szabályzata. 2004. március

Víziközmű Alágazati Párbeszéd Bizottság /VÁPB/ Szervezeti és Működési Szabályzata. 2004. március Víziközmű Alágazati Párbeszéd Bizottság /VÁPB/ Szervezeti és Működési Szabályzata 2004. március 2 Bevezetés Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat a vízi-közmű szolgáltatók, - munkáltatói és munkavállalói

Részletesebben

Történeti betekintés

Történeti betekintés Történeti betekintés 2011. december 22.-én a munka Törvénykönyvéről a Kormánnyal egyeztető szakszervezeti tömörülések vezetői, a szféra munkaadói tárgyaltak a Versenyszféra és a Kormány közötti egyeztetések

Részletesebben

Válságkezelés Magyarországon

Válságkezelés Magyarországon Válságkezelés Magyarországon HORNUNG ÁGNES államtitkár Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. október 28. Fő üzenetek 2 A magyar gazdaság elmúlt három évtizede dióhéjban Reál GDP növekedés (éves változás)

Részletesebben

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai,

Részletesebben

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai,

Részletesebben

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai,

Részletesebben

A MUNKÁÉRT PROJEKT TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001

A MUNKÁÉRT PROJEKT TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 A MUNKÁÉRT PROJEKT TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 TÁMOP CÉL Országos munkavállalói szövetségek, országos munkaadói szövetségek kapacitásának erősítése, együttműködésük elősegítése Konzorcium: LIGA szakszervezetek,

Részletesebben

Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája

Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája 1112 Budapest, Sasadi út 170. 321-5262 E-mail: info@liganet.hu 24/2018. (09. 04.) számú elnökségi határozat 1. A LIGA Szakszervezetek kezdeményezi egy kétéves

Részletesebben

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai,

Részletesebben

az EVDSZ 10. Országos értekezlete számára a 9. Országos Értekezletet követően végzett munkáról

az EVDSZ 10. Országos értekezlete számára a 9. Országos Értekezletet követően végzett munkáról Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Jelentés az EVDSZ 10. Országos értekezlete számára a 9. Országos Értekezletet követően végzett munkáról 2010. november 19. Tartalomjegyzék:

Részletesebben

1. Vezető tisztségviselők. 2. Felügyelőbizottsági tagok

1. Vezető tisztségviselők. 2. Felügyelőbizottsági tagok Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelőbizottsági tagjai,

Részletesebben

Emlékeztető. az EVDSZ május 14-i Szövetségi Vezetőségi üléséről

Emlékeztető. az EVDSZ május 14-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Emlékeztető az EVDSZ 2014. május 14-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Helyszíne: Időpontja: EVDSZ 1116 Bp., Fehérvári út 108-112. - IV. emeleti tárgyaló (VERTESZ) 2014. május 14. 10 óra Napirendi pontok:

Részletesebben

Új év - új remények! KERESD FEL! OLVASD! HASZNÁLD!

Új év - új remények!  KERESD FEL! OLVASD! HASZNÁLD! www.vd.hu EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE 2017. JANUÁR-FEBRUÁR 23. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM Új év - új remények! Ismét ránk köszöntött egy új esztendõ! Ismét célokat kell meghatároznunk

Részletesebben

ÉVES KÖZGYŰLÉS. Elnöki beszámoló május május május 14. Hercegh Imre elnök

ÉVES KÖZGYŰLÉS. Elnöki beszámoló május május május 14. Hercegh Imre elnök ÉVES KÖZGYŰLÉS Elnöki beszámoló 2012. május 9. 2014. május 14. 2013. május 14. Hercegh Imre elnök Miről lesz szó? 2014 Tisztújító Közgyűlés Mit végeztünk az elmúlt időszakban? Mit hagyunk hátra a következő

Részletesebben

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai,

Részletesebben

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az általa irányított energetikai társaságcsoport tagja a Vértesi Erőmű Zrt.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az általa irányított energetikai társaságcsoport tagja a Vértesi Erőmű Zrt. Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján a Vértesi Erőmű Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai, továbbá

Részletesebben

Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma. Működési Rend 2011.

Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma. Működési Rend 2011. Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma Működési Rend 2011. Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fórumának Működési Rendje A többször módosított 1992. évi XXII. törvény a Munka törvénykönyvéről, valamint

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. az EVDSZ november 27-i rendkívüli Kongresszusáról. Helyszín: MVM Zrt. Jedlik tárgyaló Budapest, III. ker. Szentendrei út

JEGYZŐKÖNYV. az EVDSZ november 27-i rendkívüli Kongresszusáról. Helyszín: MVM Zrt. Jedlik tárgyaló Budapest, III. ker. Szentendrei út JEGYZŐKÖNYV az EVDSZ 2012. november 27-i rendkívüli Kongresszusáról Helyszín: MVM Zrt. Jedlik tárgyaló Budapest, III. ker. Szentendrei út 207-209. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint Gál Rezső, az EVDSZ

Részletesebben

Emlékeztető. az EVDSZ 2014. március 18-i Szövetségi Vezetőségi üléséről

Emlékeztető. az EVDSZ 2014. március 18-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Emlékeztető az EVDSZ 2014. március 18-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Helyszíne: Vértes Konferencia és Wellness Hotel 8600 Siófok, Batthyány u. 24. Időpontja: 2014. március 18. (szerda) 10 óra Levezető

Részletesebben

3. Felügyelő bizottsági tagok

3. Felügyelő bizottsági tagok Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. felügyelő bizottsági tagjai, továbbá a vezető

Részletesebben

A MUNKAHELYI EGÉSZSÉG ÉS BIZTONSÁG FEJLESZTÉSE A D VILLAMOSENERGIA-IPARI ÁGAZATBAN

A MUNKAHELYI EGÉSZSÉG ÉS BIZTONSÁG FEJLESZTÉSE A D VILLAMOSENERGIA-IPARI ÁGAZATBAN A MUNKAHELYI EGÉSZSÉG ÉS BIZTONSÁG FEJLESZTÉSE A D VILLAMOSENERGIA-IPARI ÁGAZATBAN PROJEKTINDÍTÓ TÁJÉKOZTATÓ Debrecen, 2018. November 09. ELŐZMÉNYEK Projekt meghirdetése Projekt pályázat elkészítése Projekt

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat Szám: 50.362/2010. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat a Létesítmény és Sport Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatójának megválasztására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján

Részletesebben

tervezet ( ) A NEMZETI ILO TANÁCS évi MUNKATERVE

tervezet ( ) A NEMZETI ILO TANÁCS évi MUNKATERVE A NEMZETI ILO TANÁCS 2015. évi MUNKATERVE I. A Nemzeti ILO Tanács feladatai 2015-ben: A. Magyarország képviselete az ILO 2014. évi ülésein 1. Az ILO GB 323-325. ülésszakai 2015. március 12-26., június

Részletesebben

Emlékeztető. az EVDSZ 2014. január 9-i Szövetségi Vezetőségi üléséről

Emlékeztető. az EVDSZ 2014. január 9-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Emlékeztető az EVDSZ 2014. január 9-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Helyszíne: Kék Duna Csónakház I. emeleti tárgyaló 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 108. Időpontja: 2014. január 09. 10 óra Napirendi

Részletesebben

LIGA hírek. KERESD FEL! OLVASD! HASZNÁLD! A TARTALOMBÓL. Köztünk szólva

LIGA hírek.   KERESD FEL! OLVASD! HASZNÁLD!   A TARTALOMBÓL. Köztünk szólva www.vd.hu EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE 2018. MÁJUS-JÚNIUS 24. ÉVFOLYAM, 3. SZÁM Messze vagyunk az európai átlagbértõl Magyarország hátulról a harmadik az európai átlagbérek

Részletesebben

a december 15-i EVDSZ Szövetségi Vezetőségi ülésről

a december 15-i EVDSZ Szövetségi Vezetőségi ülésről EMLÉKEZ TETŐ a 2010. december 15-i EVDSZ Szövetségi Vezetőségi ülésről Helyszíne: Kék Duna Csónakház (Budapest, III.ker., Kossuth Lajos Üdülőpart 108.) Jelen vannak: a jelenléti ív szerint Levezető elnök:

Részletesebben

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai,

Részletesebben

Sikeres szakszervezeti akció a villamosenergia-iparban

Sikeres szakszervezeti akció a villamosenergia-iparban www.vd.hu EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE 2017. MÁJUS-JÚNIUS 23. ÉVFOLYAM, 3. SZÁM Sikeres szakszervezeti akció a villamosenergia-iparban A munkáltató Kovács Ferenc munkavállaló,

Részletesebben

Mérlegen az atipikus foglalkoztatás május 14.

Mérlegen az atipikus foglalkoztatás május 14. A Fiatalok Ligája (a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának Ifjúsági Tagozata) álláspontja dr. Szilágyi Veronika Atipikus foglalkoztatási formák az új Munka Törvénykönyvében: Részmunkaidős munkaviszony;

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete év

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete év A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete 2016. év PK-242 A szervezetet nyilvántartó bíróság megnevezése: 01 Fővárosi Törvényszék Beküldő adatai

Részletesebben

KIVONAT évi LXXIV. törvény. az ágazati párbeszéd bizottságokról és a középszintű szociális párbeszéd egyes kérdéseiről 1

KIVONAT évi LXXIV. törvény. az ágazati párbeszéd bizottságokról és a középszintű szociális párbeszéd egyes kérdéseiről 1 Hatály: 2018.I.1. - KIVONAT 2009. évi LXXIV. törvény az ágazati párbeszéd bizottságokról és a középszintű szociális párbeszéd egyes kérdéseiről 1 Általános rendelkezések 2. (1) 2 A munkaügyi kapcsolatokat

Részletesebben

A világ, amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye, Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk

A világ, amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye, Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk A világ, amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye, Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül. Aki gondolkodik, de nem tanul, nagy

Részletesebben

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az általa irányított energetikai társaságcsoport tagja a Vértesi Erőmű Zrt.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az általa irányított energetikai társaságcsoport tagja a Vértesi Erőmű Zrt. Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján a Vértesi Erőmű Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai, továbbá

Részletesebben

A munkavédelem helyzete munkavállalók szemével VISEGRÁD 2014. november 7. BORHIDI GÁBOR ÜGYVIVŐ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI BIZOTTSÁG MUNKAVÁLLALÓI OLDAL

A munkavédelem helyzete munkavállalók szemével VISEGRÁD 2014. november 7. BORHIDI GÁBOR ÜGYVIVŐ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI BIZOTTSÁG MUNKAVÁLLALÓI OLDAL ÉRDEKVÉDELEM- ÉRDEKKÉPVISELET A munkavédelem helyzete munkavállalók szemével VISEGRÁD 2014. november 7. BORHIDI GÁBOR ÜGYVIVŐ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI BIZOTTSÁG MUNKAVÁLLALÓI OLDAL 1 2 Várható szervezeti

Részletesebben

Emlékeztető. az EVDSZ december 11-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 108.

Emlékeztető. az EVDSZ december 11-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 108. Emlékeztető az EVDSZ 2013. december 11-i Szövetségi Vezetőségi üléséről Helyszíne: Kék Duna Csónakház I. emeleti tárgyaló 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 108. Időpontja: 2013. december 11. 10 óra

Részletesebben

Gazdaságpolitika és költségvetés 2018

Gazdaságpolitika és költségvetés 2018 Gazdaságpolitika és költségvetés 2018 Banai Péter Benő államtitkár Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. november 1 2017-ben makrogazdasági és költségvetési stabilitás jellemzi az országot Forrás: *: Európai

Részletesebben

MKTB (MA) KÉPZÉS MUNKAÜGYI KAPCSOLATOK SZAKIRÁNY ZÁRÓVIZSGA KÉRDÉSEK június. Kollektív alku, kollektív szerződés nemzetközi és hazai gyakorlata

MKTB (MA) KÉPZÉS MUNKAÜGYI KAPCSOLATOK SZAKIRÁNY ZÁRÓVIZSGA KÉRDÉSEK június. Kollektív alku, kollektív szerződés nemzetközi és hazai gyakorlata Kollektív alku, kollektív szerződés nemzetközi és hazai gyakorlata 1. A kollektív tárgyalásra, a kollektív alku szereplőire vonatkozó nemzetközi normák 2. A kollektív tárgyalás alapelvei, alapvető feltételei

Részletesebben

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése

1. Az MVM Zrt. állami szerepvállalásának ismertetése Tájékoztatás a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján a Magyar Villamos Művek Zrt. vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai,

Részletesebben

IGÉNYLŐLAP. Új igény Módosítás Kedvezmény igénybevételének teljes megszüntetése

IGÉNYLŐLAP. Új igény Módosítás Kedvezmény igénybevételének teljes megszüntetése IGÉNYLŐLAP a villamosenergia-ipari munkavállalók és nyugdíjasok, illetve özvegyeik kedvezményes árú villamosenergia-vételezéséhez Kérjük, hogy a helyes kitöltés érdekében olvassa el a mellékelt tájékoztatót!

Részletesebben

Tanácskoztak a Villamosenergia-Ipari munkavédelmi képviselık.

Tanácskoztak a Villamosenergia-Ipari munkavédelmi képviselık. 1 Tanácskoztak a Villamosenergia-Ipari munkavédelmi képviselık. 2011. május 5-6-án V. alkalommal tanácskozott a Villamosenergia-Ipari Munkavédelmi Képviselık Fóruma. (VIMFÓ) Ez alkalommal Budapesten az

Részletesebben

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség évi munkaterve

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség évi munkaterve A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség 2009. évi munkaterve Az alábbiakban foglaljuk össze az elnökség 2009. január 9-10-i ülésén megfogalmazott javaslatokat a Szövetség 2009 évi programjához,

Részletesebben

MUNKAÜGYI KAPCSOLATOK. Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd fodortgabor@fodortgabor.hu www.fodortgabor.hu Budapest, 2012. szeptember 25.

MUNKAÜGYI KAPCSOLATOK. Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd fodortgabor@fodortgabor.hu www.fodortgabor.hu Budapest, 2012. szeptember 25. MUNKAÜGYI KAPCSOLATOK Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd fodortgabor@fodortgabor.hu www.fodortgabor.hu Budapest, 2012. szeptember 25. A MUNKAÜGYI KAPCSOLATOK AZ ÚJ MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉBEN A munkavállalók szociális

Részletesebben

Miért érdemes szakszervezeti tagnak lenni?

Miért érdemes szakszervezeti tagnak lenni? Miért érdemes szakszervezeti tagnak lenni? Tagjaink közül is többen feltették már ezt a kérdést: miért legyek én szakszervezeti tag, amikor ugyanazokat a juttatásokat kapom, mint a szakszervezeten kívüliek?

Részletesebben

A nettó havi kereset alakulása

A nettó havi kereset alakulása 2 010 2 011 75 000 75 000 1 093 3 140 2 048 61 158 59 110 96,7% -2 048 93,4% 80 000 80 000 2 172 4 156 1 984 64 228 62 244 96,9% -1 984 93,6% 85 000 85 000 3 252 5 172 1 921 67 299 65 378 97,1% -1 921

Részletesebben