Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/4514.) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/4514.) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata."

Átírás

1 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/4514.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság számára a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványról, a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány és a Budapesti Corvinus Egyetem részére történő vagyonjuttatásról szóló T/4514. számú törvényjavaslathoz Módosítópont sorszáma: 1. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: (1) Az Országgyűlés felhívja a Kormányt, hogy az állam nevében tegye meg a szükséges intézkedéseket a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (a továbbiakban: Alapítvány) közérdekű vagyonkezelő alapítvány formájában történő létrehozására[, azzal,]. (2) Az Alapítvány alapítása során az állam képviseletében a tudománypolitika koordinációjáért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) jár el. (3) Az Alapítvány alapító okiratában gondoskodni kell arról, hogy az alapító okiratban az alapítói jogok teljes körének gyakorlására az [a]alapítvány kuratóriuma kerüljön kijelölésre. Módosítópont sorszáma: 2. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: 2. (1) bekezdés 2. (1) Az Alapítvány feladata oktatási intézmény, kiemelten a Budapesti Corvinus Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) alapítói, fenntartói jogainak gyakorlása, működési feltételei, intézményfejlesztési céljai megvalósításának biztosítása, amelynek érdekében gazdasági tevékenysége keretében az alapító által rendelt, valamint az [a]alapítványhoz csatlakozók által nyújtott vagyont kezeli.

2 2 Módosítópont sorszáma: 3. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: (1) A nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 13. (3) bekezdésében és az állami vagyonról szóló évi CVI. törvény (a továbbiakban: Vtv.) 36. (1) bekezdésében foglaltak alapján a preambulumban meghatározott célok megvalósítása érdekében az alapító okirat szerint a) az 1. melléklet szerinti állami vagyonelemeket, nyilvántartási értéken történő átvezetéssel az Alapítvány bizalmi vagyonkezelésébe, valamint b) az Egyetem a nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.) 4. (2) bekezdésében meghatározott fenntartói jogát a Vtv. 36. (2) bekezdése szerinti rendelkezéstől eltérve alapítói vagyoni juttatásként, [nyilvántartási értéken történő átvezetéssel] az Alapítvány tulajdonába kell adni. (2) Az 1. melléklet szerinti vagyonelemek[et] tekintetében az Alapítvány nyilvántartásba vételének hatályával a miniszter gyakorolja az államot megillető tulajdonosi jogokat és teljesíti a kötelezettségeket. [a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: MNV Zrt.) az Alapítvány nyilvántartásba vételét követő három munkanapon belül adja át az Alapítvány részére, azzal, hogy] A miniszter az 1. melléklet szerinti vagyonelemek bizalmi vagyonkezelésbe adásáról az Alapítvány alapító okiratában rendelkezik. Az [a] 1. melléklet szerinti vagyonelemekhez kapcsolódó év után járó osztalékra vagy annak megfelelő összegre az Alapítvány jogosult. (3) Ha az osztalékfizetés szempontjából figyelembe veendő napon még nem történik meg a részvények bizalmi vagyonkezelésbe adása és átruházása, akkor az 1. melléklet szerinti tulajdoni hányadra jutó osztaléknak megfelelő összeget a[z] Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: MNV Zrt.) a Magyarország évi központi költségvetéséről szóló évi L. törvény 1. melléklet XLIII. Az állami vagyonnal kapcsolatos bevételek és kiadások fejezet[e] 2. Az állami vagyonnal kapcsolatos kiadások cím, 3. Az államot korábbi tulajdonosi döntéseihez kapcsolódóan terhelő kiadások alcím, 7. Az államot korábbi tulajdonosi döntéseihez kapcsolódóan terhelő egyéb kiadások jogcímcsoport terhére biztosítja az Alapítvány részére. (4) Az Alapítvány [részére juttatott]bizalmi vagyonkezelésébe adott 1. melléklet szerinti vagyon elidegenítési és terhelési tilalom alatt áll, biztosítékul nem adható, felszámolási eljárás esetén nem minősül az Alapítvány felszámolás alá vonható vagyonának[,]. [a]az Alapítvány jogutód nélküli megszűnése vagy megszüntetése esetén ezen vagyonelemek tulajdonjoga az [magyar] államra száll vissza. (5) Az Alapítvány a részére [alapítói vagyoni juttatásként átadott]bizalmi vagyonkezelésbe adott 1. melléklet szerinti részvényekkel kapcsolatos szavazati jogát [az 1. melléklet szerinti gazdasági társaságokban fennálló állami tulajdonú társasági részesedés tulajdonosi joggyakorlójának (a továbbiakban: állami tulajdonosi joggyakorló)] az MNV Zrt.

3 3 rendelkezései szerint köteles gyakorolni. Az [állami tulajdonosi joggyakorló]mnv Zrt. szavazati jog gyakorlásával kapcsolatos rendelkezése hiányában az Alapítvány a részvényesi szavazati jogát nem gyakorolhatja. (6) Ha az Alapítvány részére [alapítói vagyoni juttatásként átadott]bizalmi vagyonkezelésbe adott 1. melléklet szerinti részvények kibocsátójának alapszabálya a szavazati jog korlátozásáról rendelkezik és a rendelkezés alapján az állami tulajdonban és az Alapítvány [tulajdonában álló]bizalmi vagyonkezelésében lévő részvények egy részvényesi csoportba tartozónak tekintendők, [abban az esetben]akkor a részvényesi csoport nevében a szavazati jogok gyakorlására az [állami tulajdonban álló részvények tulajdonosi joggyakorlója]mnv Zrt. jogosult. (7) Az (1) bekezdés szerint [ingyenesen tulajdonba]alapítói vagyoni juttatásként az Alapítvány tulajdonába adott, valamint az Alapítvány részére bizalmi vagyonkezelésbe adott vagyon tekintetében nem kell alkalmazni az Nvtv. 13. (4) bekezdés b) pontjában [és], valamint (7) [-]és (8) bekezdésében foglaltakat. (8) Az Alapítvány részére bizalmi vagyonkezelésbe adott 1. melléklet szerinti részvényekhez kapcsolódó osztalékhoz való jog az Alapítványt mint kedvezményezettet illeti meg azzal, hogy a bizalmi vagyonkezelés az állam részére ingyenesen történik, ezért kizárólag az osztalék terhére történhet a bizalmi vagyonkezelés keretében felmerülő költségek elszámolása. Módosítópont sorszáma: 4. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: (1) A[z] Budapest belterület 5063 helyrajzi számú, természetben a Budapest XI. kerület Mányoki út 9. szám alatti állami tulajdonban álló ingatlan tekintetében január 1. napjával a miniszter gyakorolja az államot megillető tulajdonosi jogokat és teljesíti a kötelezettségeket. Az ingatlant az Nvtv. 13. (3) bekezdésében és a Vtv. 36. (1) bekezdésében foglaltak alapján a preambulumban meghatározott célok megvalósítása érdekében, [ a Budapest belterület 5063 helyrajzi számú, természetben a Budapest XI. kerület, Mányoki út 9. szám alatti állami tulajdonban álló ingatlan ingyenesen, nyilvántartási értéken történő átvezetéssel ]a Vtv. 36. (2) bekezdése szerinti rendelkezéstől eltérve az alapító okirat szerint, alapítói vagyoni juttatásként az Alapítvány tulajdonába [kerül]kell adni. (2) Az (1) bekezdés szerint ingyenesen tulajdonba adott ingatlan tekintetében nem kell alkalmazni az Nvtv. 13. (4)[-] és (5) [és], valamint (7)[-] és (8) bekezdésében foglaltakat. (3) A[z] miniszter, illetve az Alapítvány június 30-ig köteles az (1) bekezdés szerinti ingatlan ingyenes használatát biztosítani a Nemzeti Közszolgálati Egyetem számára. (4) [Az (1) bekezdés szerinti ingatlan tekintetében a (3) bekezdés szerinti kötelezettséget is tartalmazó a tulajdonváltozás ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzésére alkalmas szerződést az MNV Zrt. köti meg az Alapítvánnyal.

4 4 (5)] Az Alapítvány további vagyonának biztosításáról a Kormány gondoskodik. Módosítópont sorszáma: 5. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: 5. (1) bekezdés 5. (1) Az Nvtv. 13. (3) bekezdésében és a Vtv. 36. (1) bekezdésében foglaltak alapján az Nftvben meghatározott oktatási, tudományos kutatási feladatok ellátását szolgáló, a 2. mellékletben felsorolt egyes állami tulajdonban lévő ingatlanok ingyenesen, nyilvántartási értéken történő átvezetéssel az Egyetem tulajdonába kerülnek. Módosítópont sorszáma: 6. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: 5. (4) bekezdés (4) Az (1) bekezdés szerinti ingatlanjuttatással egyidejűleg az (1) bekezdésben meghatározott közfeladatok ellátására rendelkezésre álló, a jogelőd központi költségvetési szerv vagyonkezelésében lévő, állami tulajdonú ingó vagyontárgyak e törvény erejénél fogva az Egyetem tulajdonába kerülnek. Módosítópont sorszáma: 7. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: 6. (2)-(4) bekezdés (2) Az 5. alapján ingyenesen tulajdonba adott ingatlanok tekintetében a 2. mellékletben foglalt táblázat 4. sorában meghatározott ingatlant ide nem értve nem kell alkalmazni az Nvtv. 13. (4)[-] és (5) [és], valamint (7)[-] és (8) bekezdésében foglaltakat. (3) Az Egyetem a tulajdonába adott ingatlanokat az 5. -ban foglaltak alapján a tulajdonátruházási szerződésben meghatározott célokra használhatja fel. Ha az Egyetem tulajdonába adott ingatlanokat értékesíti, akkor az ingatlan átruházásából származó bevételnek az átruházás költségeinek kiegyenlítését követően fennmaradó részét az alaptevékenységét szolgáló infrastruktúra-[ ]fejlesztési célok megvalósítására köteles fordítani. Az Egyetem az ingatlan[-]értékesítésből származó bevételt működési költségek finanszírozására nem használhatja fel. (4) A 4. és az 5. alapján történő vagyonjuttatást úgy kell tekinteni, hogy az az általános forgalmi adóról szóló évi CXXVII. törvény 17. (1) bekezdésében és 18. (1) bekezdésében meghatározott feltételek szerinti juttatással esik egy tekintet alá.

5 5 Módosítópont sorszáma: 8. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: (1) Ez a törvény a (2) [és (3) ]bekezdésben foglalt kivétellel a kihirdetését követő napon lép hatályba. (2) Az 5., a 6., [és ]a 9. és a 2. melléklet július 1-jén lép hatályba. [(3) A 4. (1)-(4) bekezdése január 1-jén lép hatályba.] Módosítópont sorszáma: 9. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: [E törvény] A 3. [(7) bekezdése], a 4. (2) bekezdése, a 6. (1) és (2) bekezdése, valamint a 9. [-a] az Alaptörvény 38. cikk (1) és (2) bekezdése alapján sarkalatosnak minősül. Módosítópont sorszáma: 10. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: Hatályát veszti az Nvtv. 2. melléklet III. Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősülő, műemléki védelem alatt álló építmények és építményegyüttesek cím 1. pontjában foglalt táblázat sora. Módosítópont sorszáma: 11. Módosítás jellege: nyelvhelyességi és szerkesztési módosítás A törvényjavaslat érintett rendelkezése: Szövegrész a javaslatban: Szövegrész helyesen: 11. melléklet 2. sora darab "A" darab A 21. melléklet 3. sora db darab

6 6 Indokolás 1. A javasolt módosítás a tudománypolitika koordinációjáért felelős minisztert jelöli ki az állam nevében alapítvány alapításának felelőseként, ennek megfelelően az alapítvány bizalmi vagyonkezelésébe kerülő vagyonelemek tekintetében is szükséges a minisztert az állam nevében a tulajdonosi jogok gyakorlására feljogosítani. 2. Jogtechnikai pontosítás. 3. A törvényjavaslat 3. -ának javasolt módosítása a törvényjavaslat ugyanezen -ában található az átadott részvényekkel való gazdálkodás szabályrendszeréből következő változtatás. A javasolt módosítás az elidegenítési, terhelési tilalom, a biztosítékul adás kizártsága, a felszámolás alá vonható vagyoni körből való kivétel, illetve a szavazati jog gyakorlásával kapcsolatos rendelkezések az Alapítvány részére adott tulajdonosi jogot megtestesítő értékpapírok tekintetében az alapítói okiratban meghatározott célból történő bizalmi vagyonkezelést jelentik, amelynek szövegszerű megjelenítése is indokolt a törvényjavaslatban. Mivel az állam is ezzel feltétellel adja a vagyont a vagyonkezelő alapítvány javára bizalmi vagyonkezelésbe, a bizalmi vagyonkezelésbe adott vagyon is csak az alapítvány és annak alapító okiratában foglalt kedvezményezettjeit szolgálhatja, így e vagyonnak maga az alapítvány a közvetlen kedvezményezettje, hiszen e kezelt vagyon kedvezményezettjeként se tehet mást, minthogy azzal az alapítvány céljait valósítja meg, illetve az alapítvány alapító okiratában meghatározott kedvezményezettek igényeit elégíti ki. Erre utal a 3. javasolt új (8) bekezdése. A javasolt módosítás tartalmi összefüggésben áll az 1. pont alatt javasolt módosítással. 4. Tekintettel arra, hogy az Alapítvány létrehozásával kapcsolatosan az állam képviseletére a tudománypolitika koordinációjáért felelős miniszter kerül kijelölésre, a miniszter e feladata teljesítése körében adja az Alapítvány bizalmi vagyonkezelésébe a törvényjavaslat 1. melléklete szerinti értékpapírokat, ennek érdekében gyakorolja e vagyonelemek tekintetében az államot megillető tulajdonosi jogokat és teljesíti a kötelezettségeket, megalapozott az igény, hogy a Budapest XI. kerület Mányoki út 9. szám alatti állami tulajdonban álló ingatlanra vonatkozóan is azonos jogokat gyakorolhasson az alapítói vagyoni jutatás biztosítása céljából. 5. Nyelvhelyességi pontosítás. 6. Elsődlegesen formai természetű kodifikációs pontosítás. 7. A javasolt módosítások a törvényjavaslat tartalmi kérdéseit nem érintő kodifikációs és nyelvhelyességi változtatások.. 8. A törvényjavaslat hatályba léptető rendelkezését érintő módosítási javaslat az (1) és (3) bekezdést érintően a 4. pont alatt hivatkozott a törvényjavaslat 4. (1) bekezdését érintő, változtatási javaslattal áll szoros tartalmi összefüggésben, abból következik. A (2) bekezdést érintő módosítási javaslat ugyancsak kodifikációs természetű, a törvényszöveg koherenciáját szolgálja az 5. -ban hivatkozott 2. melléklet és az 5. hatályba lépési dátumának azonos időpontban való megállapításával. 9. A sarkalatossági záradék módosítása a 3. pont alatt hivatkozott, a törvényjavaslat 3. -ára vonatkozó, módosításból következik. Az állami vagyonra vonatkozó bizalmi vagyonkezelés

7 7 törvényi szabályozása indokolja e rendelkezések minősített többséggel történő elfogadását. A javasolt további változtatások formai természetűek. 10. A javasolt módosítás a Nvtv. szövegével való összhangot teremtő központozási pontosítás. 11. Nyelvhelyességi pontosítás.

Budapest, március 14. Tisztelettel:

Budapest, március 14. Tisztelettel: -------- ------------ - Iromány száma: T/4514/ ~ Benyújtás dátuma: 2019. március ---------, :'. 7 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Egységes

Részletesebben

T/4514 számú. törvényjavaslat

T/4514 számú. törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/4514 számú törvényjavaslat a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványról, a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány és a Budapesti Corvinus Egyetem részére történő vagyonjuttatásról

Részletesebben

61/C. (1) A 2. mellékletben meghatározottak szerinti kiemelt nemzeti emlékhely az állami vagyon részét képezi.

61/C. (1) A 2. mellékletben meghatározottak szerinti kiemelt nemzeti emlékhely az állami vagyon részét képezi. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/15784) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

Iromány száma: T/5166/5. Benyújtás dátuma: :08. Parlex azonosító: 67H8YO9X0001

Iromány száma: T/5166/5. Benyújtás dátuma: :08. Parlex azonosító: 67H8YO9X0001 Iromány száma: T/5166/5. Benyújtás dátuma: 2019-03-27 10:08 Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága Parlex azonosító: 67H8YO9X0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Bánki Erik, Elnök

Részletesebben

1. A bizottság a törvényjavaslat 1. -ának a következő módosítását javasolja:

1. A bizottság a törvényjavaslat 1. -ának a következő módosítását javasolja: Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/2379) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság számára, a megyei könyvtárak és a megyei

Részletesebben

Iromány száma: T/5166. Benyújtás dátuma: :20. Parlex azonosító: 1ITT5T690001

Iromány száma: T/5166. Benyújtás dátuma: :20. Parlex azonosító: 1ITT5T690001 Iromány száma: T/5166. Benyújtás dátuma: 2019-03-11 14:20 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 1ITT5T690001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

Magyar joganyagok évi LXXV. törvény - a megyei könyvtárak és a megyei ható 2. oldal 3. () Az. alapján tulajdonba adott ingatlanokon e törvény e

Magyar joganyagok évi LXXV. törvény - a megyei könyvtárak és a megyei ható 2. oldal 3. () Az. alapján tulajdonba adott ingatlanokon e törvény e Magyar joganyagok - 205. évi LXXV. törvény - a megyei könyvtárak és a megyei ható. oldal 205. évi LXXV. törvény a megyei könyvtárak és a megyei hatókörű városi múzeumok feladatának ellátását szolgáló egyes

Részletesebben

Iromány száma: T/3604/7. Benyújtás dátuma: :51. Parlex azonosító: OFWRIAQ90003

Iromány száma: T/3604/7. Benyújtás dátuma: :51. Parlex azonosító: OFWRIAQ90003 Iromány száma: T/3604/7. Benyújtás dátuma: 2018-12-06 17:51 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: OFWRIAQ90003 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Bajkai

Részletesebben

2015. évi LXXV. törvény

2015. évi LXXV. törvény Hatály: 2016.XII.27. - 2015. évi LXXV. törvény a megyei könyvtárak és a megyei hatókörű városi múzeumok feladatának ellátását szolgáló egyes állami tulajdonú vagyontárgyak ingyenes önkormányzati tulajdonba

Részletesebben

Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat. I. Rész

Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat. I. Rész Iromány száma: T/3604/4. Benyújtás dátuma: 2018-12-04 15:09 Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága Parlex azonosító: VJGY5US30001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Bánki Erik, Elnök

Részletesebben

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 2. (T/15777) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata.

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 2. (T/15777) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 2. (T/15777) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

Összegző módosító javaslat

Összegző módosító javaslat Iromány száma: T/3372/5. Benyújtás dátuma: 2018-12-06 18:19 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: XNM9JP8N0003 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Bajkai

Részletesebben

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/6353.) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata.

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/6353.) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/6353.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/13268) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata.

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/13268) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/13268) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 5/2012. (V.2.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat

Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat Iromány száma: T/3369/2. Benyújtás dátuma: 2018-11-21 09:28 Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága Parlex azonosító: VXW9M3SL0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Bánki Erik, Elnök

Részletesebben

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól 2 Homokbödöge Község Önkormányzat

Részletesebben

2011. évi CXCVI. törvény (Nvtv.) dr. Horváth Enikő

2011. évi CXCVI. törvény (Nvtv.) dr. Horváth Enikő A nemzeti vagyonról szóló törvény önkormányzatokat érintő rendelkezései 2011. évi CXCVI. törvény (Nvtv.) dr. Horváth Enikő 2011. 02.29. 1 Az önkormányzati vagyon (jogszabály háttér) Alaptörvény 38. cikk

Részletesebben

T/ számú törvényjavaslat. egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról

T/ számú törvényjavaslat. egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/12734. számú törvényjavaslat egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról Előadó: Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Budapest, 2016. október

Részletesebben

k) 23. (5) bekezdésében az az agrárpolitikáért felelős szövegrész helyébe az a szöveg, 22.

k) 23. (5) bekezdésében az az agrárpolitikáért felelős szövegrész helyébe az a szöveg, 22. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 2. (T/14.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya kiterjed a Képviselő-testületre és szerveire, intézményeire.

A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya kiterjed a Képviselő-testületre és szerveire, intézményeire. Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (VIII. 28.) önkormányzati rendelete Jánossomorja Város Önkormányzatának vagyonáról és a vagyonnal történő gazdálkodás szabályairól Jánossomorja

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. július havi rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. július havi rendkívüli ülésére Siófok Város Jegyzője 8600 Siófok, Fő tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. július havi rendkívüli ülésére Tárgy: Vagyonrendelet módosítására javaslat Előterjesztő: Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

H A T Á S V I Z S G Á L A T I L A P

H A T Á S V I Z S G Á L A T I L A P Jelen tervezet közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során a tervezet koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért a tervezet jelen formájában nem

Részletesebben

21. (1) A Kjtv. Átmeneti rendelkezések alcíme a következő sal egészül ki:

21. (1) A Kjtv. Átmeneti rendelkezések alcíme a következő sal egészül ki: Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/17563.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) Fax: (06-32)

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) Fax: (06-32) PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Testületi napirend sorsz.: Bizottsági napirend sorsz.: Szám: 1-138 /2017. Megtárgyalás

Részletesebben

3. (1) A törzsvagyon közvetlenül a kötelező önkormányzati feladatkör ellátását, vagy hatáskör gyakorlását szolgálja.

3. (1) A törzsvagyon közvetlenül a kötelező önkormányzati feladatkör ellátását, vagy hatáskör gyakorlását szolgálja. Önkormányzat képviselő testületének 9/2013.(XII.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyon gazdálkodás szabályairól Drávaszabolcs Község Önkormányzatának Képviselő testülete a

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya

I. Fejezet. A rendelet hatálya Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (IV.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Velem Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Előterjesztés A Bicske, 0171/3 hrsz.-ú ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adásával összefüggő kérdésekről

Előterjesztés A Bicske, 0171/3 hrsz.-ú ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adásával összefüggő kérdésekről Előterjesztés A Bicske, 0171/3 hrsz.-ú ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adásával összefüggő kérdésekről 1. előterjesztés száma: 268/2017 2. előterjesztést készítő személy neve: Fábián Róbert

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 63. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 63. szám MAGYAR KÖZLÖNY 63. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2019. április 11., csütörtök Tartalomjegyzék 2019. évi XXX. törvény A Maecenas Universitatis Corvini Alapítványról, a Maecenas Universitatis Corvini

Részletesebben

Iromány száma: T/3372. Benyújtás dátuma: :40. Parlex azonosító: R3CHSK6U0001

Iromány száma: T/3372. Benyújtás dátuma: :40. Parlex azonosító: R3CHSK6U0001 Iromány száma: T/3372. Benyújtás dátuma: 2018-11-06 18:40 Miniszterelnökség Parlex azonosító: R3CHSK6U0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó: Dr.

Részletesebben

. NAPIREND Ügyiratszám: /2012. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület február 28-i nyilvános ülésére

. NAPIREND Ügyiratszám: /2012. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület február 28-i nyilvános ülésére . NAPIREND Ügyiratszám: /2012. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2012. február 28-i nyilvános ülésére Tárgy:Az önkormányzat vagyonáról szóló 5/2003. (IV. 15.) önkormányzati rendelet módosítása Előterjesztő:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 1010/23402/2015 TÁRGY: A NEMZETI ESZKÖZKEZELŐ ZRT. ÁLTAL MEGVÁSÁROLT, ÁLLAMI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK INGYENES ÖNKORMÁNYZATI TULAJODONBA ADÁSA MELLÉKLET: 2 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS

Részletesebben

Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2006. (XI.30.) önkormányzati rendelete

Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2006. (XI.30.) önkormányzati rendelete Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2006. (XI.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól (Egységes szerkezetben a módosító 4/2009.(III.31.),

Részletesebben

2. Az önkormányzat vagyona

2. Az önkormányzat vagyona Adorjánháza község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013 (III.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyonhasznosítás rendjéről és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT. 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) 460-155 FAX: (06-32) 460-918 E-MAIL: forum@paszto.hu JAVASLAT

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT. 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) 460-155 FAX: (06-32) 460-918 E-MAIL: forum@paszto.hu JAVASLAT PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) 460-155 FAX: (06-32) 460-918 E-MAIL: forum@paszto.hu Szám: 1-20 /2013. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel. JAVASLAT

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA VAGYONGAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZATA

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA VAGYONGAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZATA A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA VAGYONGAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZATA BUDAPEST 2015 (Hatályos 2015. június 27. napjától) A Budapesti Gazdasági Főiskola (továbbiakban: Főiskola) Szenátusa a Főiskola vagyonkezelésében

Részletesebben

~ c1 v~( CtJ_' Af ~ Kovácsné Szatai Ágnes Vagyongazdálkodási osztály vezetője

~ c1 v~( CtJ_' Af ~ Kovácsné Szatai Ágnes Vagyongazdálkodási osztály vezetője NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VAGY /115-1/2018. Ügyintéző

Részletesebben

A Kormány 77/2014. (III. 14.) Korm. rendelete az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Korm. rendelet módosításáról

A Kormány 77/2014. (III. 14.) Korm. rendelete az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Korm. rendelet módosításáról 3886 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 39. szám 7. Hatályát veszti az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet

Részletesebben

I. Fejezet A rendelet hatálya. II. Fejezet A vagyongazdálkodás általános szabályai. 1. Az Önkormányzat vagyona. 2. Törzsvagyon

I. Fejezet A rendelet hatálya. II. Fejezet A vagyongazdálkodás általános szabályai. 1. Az Önkormányzat vagyona. 2. Törzsvagyon Bakonynána Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (V.7.) rendelete az önkormányzat tulajdonában álló nemzeti vagyonról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Bakonynána Községi Önkormányzat

Részletesebben

1. A bírósági végrehajtásról szóló évi LIII. törvény a helyébe a következő rendelkezés lép:

1. A bírósági végrehajtásról szóló évi LIII. törvény a helyébe a következő rendelkezés lép: Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 2. (T/10525) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

Az önkormányzati vagyon

Az önkormányzati vagyon Murakeresztúr Község Önkormányzati Képviselő-testületének 8/2004. (IV. 16.) számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e az önkormányzati vagyonáról és a vagyonnal kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásáról egységes szerkezetben az e rendeletet módosító

Részletesebben

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 3. (T/4479.) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata.

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 3. (T/4479.) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 3. (T/4479.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

T/7417/23. Az Országgyűlés

T/7417/23. Az Országgyűlés T/7417/23 ORSZÁGGYÜLÉS I IVATALA Érkezett : 2012 JÓN 1 1 Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának kiegészít ő Önkormányzati és területfejlesztés i bizottságának ajánlás a a nemzeti vagyonról

Részletesebben

Az Önkormányzat vagyona

Az Önkormányzat vagyona BELVÁROS-LIPÓTVÁROS, BUDAPEST FŐVÁROS V. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 9/2012. (II. 13.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN ÁLLÓ VAGYONNAL VALÓ RENDELKEZÉS EGYES SZABÁLYAIRÓL

Részletesebben

T/6951. számú törvényjavaslat

T/6951. számú törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/6951. számú törvényjavaslat a Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. feletti tulajdonosi jogok gyakorlásával összefüggő egyes törvények módosításáról

Részletesebben

" --rt(o évi törvén y

 --rt(o évi törvén y " --rt(o.5415 LrkGze. :z : 2013 Jura 0 c. L 2013. évi törvén y a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló 2001. évi XX. törvény és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény módosításáról

Részletesebben

M"1 fcezett : 2 ú i 5 _ION 0 8.

M1 fcezett : 2 ú i 5 _ION 0 8. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága t rrzzággyű,és Hive :a lrományszam ;,2.5 M"1 fcezett : 2 ú i 5 _ION 0 8. Egységes javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr!

Részletesebben

T/1489. számú. törvényjavaslat

T/1489. számú. törvényjavaslat MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T/1489. számú törvényjavaslat az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról, valamint a hiteles tulajdonilap-másolat igazgatási szolgáltatási díjáról szóló 1996.

Részletesebben

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI.

Részletesebben

Magyar Állam tulajdonában álló ingatlanok értékesítése a gyakorlatban, az Elektronikus Aukciós Rendszer működése és tapasztalatai

Magyar Állam tulajdonában álló ingatlanok értékesítése a gyakorlatban, az Elektronikus Aukciós Rendszer működése és tapasztalatai Magyar Állam tulajdonában álló ingatlanok értékesítése a gyakorlatban, az Elektronikus Aukciós Rendszer működése és tapasztalatai 2017. május Az állami vagyon értékesítésének jogszabályi háttere 2 A nemzeti

Részletesebben

2. Az önkormányzat vagyona

2. Az önkormányzat vagyona Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (III.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyonhasznosítás rendjéről és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok

Részletesebben

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/15362) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata.

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/15362) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/15362) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés munkaterv szerinti ülésre/ nyílt Nagykovácsi, 2012. február 23. Előterjesztő:. Előadó: Pappné Molnár Afrodité pénzügyi előadó. Melléklet:Rendelet tervezet Véleményezi: Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

A településkép védelméről szóló évi LXXIV. törvény (a továbbiakban: Tvtv.) a 11/G. - át követően a következő 4/E. alcímmel egészül ki:

A településkép védelméről szóló évi LXXIV. törvény (a továbbiakban: Tvtv.) a 11/G. - át követően a következő 4/E. alcímmel egészül ki: Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/3373.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

Magyar joganyagok /2017. (VI. 12.) Korm. határozat - a Modern ok Progra 2. oldal g) hogy a tulajdonukba kerülő ingatlanokat az Nvtv. 13. (4) bek

Magyar joganyagok /2017. (VI. 12.) Korm. határozat - a Modern ok Progra 2. oldal g) hogy a tulajdonukba kerülő ingatlanokat az Nvtv. 13. (4) bek Magyar joganyagok - 1355/2017. (VI. 12.) Korm. határozat - a Modern ok Progra 1. oldal 1355/2017. (VI. 12.) Korm. határozat a Modern ok Program fejlesztéseivel összefüggő egyes vagyonjogi döntésekről A

Részletesebben

irományszám- T I Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére

irományszám- T I Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére y, db, 1 n ala a Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága irományszám- T I L, gs'5 I Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az egyes

Részletesebben

1. A törvényjavaslat 1. -ának a következő módosítását javasoljuk:

1. A törvényjavaslat 1. -ának a következő módosítását javasoljuk: Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/4767) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság számára, egyes, a felsőoktatás szabályozására

Részletesebben

Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012. (IV.26.) számú önkormányzati rendelete

Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012. (IV.26.) számú önkormányzati rendelete Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012. (IV.26.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Telekgerendás Község Önkormányzat

Részletesebben

JAVASLAT. Szám: 1-113/2015. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel.

JAVASLAT. Szám: 1-113/2015. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel. Pásztó városi önkormányzat 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) 460-155 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Szám: 1-113/2015. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel. JAVASLAT

Részletesebben

2012. évi... törvény

2012. évi... törvény lroin4nyszám, Ofszággyűl és Hivatal a filcezett : 2011,x 1 14. ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISEL Ő Képviselői önálló indítvány 2012. évi... törvény az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény, valamint a köztulajdonban

Részletesebben

CIGÁND VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2004. (II. 23.) SZ. RENDELETE. az önkormányzat vagyonáról és a. vagyongazdálkodás szabályairól

CIGÁND VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2004. (II. 23.) SZ. RENDELETE. az önkormányzat vagyonáról és a. vagyongazdálkodás szabályairól CIGÁND VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2004. (II. 23.) SZ. RENDELETE az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Cigánd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya

I. rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya Kisköre Város Önkormányzat képviselő-testületének 13/2007.(XI. 29.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól. (módosításokkal egységes szerkezetben) 2.) Kisköre Város Önkormányzatának

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Mérk Nagyközség Képviselő-testületének 8/2005.(IV.20.) kt. rendelete Az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól. A Képviselő-testület! A helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított

Részletesebben

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 2. (T/17566.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata.

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 2. (T/17566.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 2. (T/17566.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/14967) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata.

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/14967) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/14967) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

109/2015. (IX.24.) számú határozata. a Vagyongazdálkodási Szabályzat elfogadásáról

109/2015. (IX.24.) számú határozata. a Vagyongazdálkodási Szabályzat elfogadásáról A Semmelweis Egyetem Szenátusának 109/2015. (IX.24.) számú határozata a Vagyongazdálkodási Szabályzat elfogadásáról Az SZMSZ 21. (14) bekezdésében és a 22. (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján

Részletesebben

Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : december 1. n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í

Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : december 1. n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : 2016. december 1. Az Országgy űlé s Törvényalkotási bizottsága n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke Benyújtó : Dr. Gulyás

Részletesebben

T/ számú. törvényjavaslat

T/ számú. törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/10590 számú törvényjavaslat a Nemzeti Földalapról szóló 2010 évi LXXXVII törvény és az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009 évi XXXVII törvény módosításáról

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2017.április 25-én tartandó ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2017.április 25-én tartandó ülésére. Izsák Város Polgármesterétől. E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2017.április 25-én tartandó ülésére. Tárgy: Az Önkormányzat vagyonáról, a vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának Tisztelt

Részletesebben

A közúti és vasúti ingatlanok jelenlegi helyzete. Nemzeti Közlekedési Napok 2013 Előadó: dr. Végh Sándor Richárd, MNV Zrt.

A közúti és vasúti ingatlanok jelenlegi helyzete. Nemzeti Közlekedési Napok 2013 Előadó: dr. Végh Sándor Richárd, MNV Zrt. A közúti és vasúti ingatlanok jelenlegi helyzete Nemzeti Közlekedési Napok 2013 Előadó: dr. Végh Sándor Richárd, MNV Zrt. Bemutatkozás: MNV Zrt. Ingó- és Ingatlan Vagyonért Felelős Főigazgató Vagyonkezelők

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 19/2012. (VIII. 30.) R E N D E L E T E. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól.

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 19/2012. (VIII. 30.) R E N D E L E T E. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól. SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 19/2012. (VIII. 30.) R E N D E L E T E az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól [A 17/2012. (IX. 28.), a 7/2013. (IV. 29.), a 4/2014. (II.

Részletesebben

(5) Az önkormányzat tulajdonjogát az ingatlan-nyilvántartásba az önkormányzat kérelm e alapján be kell jegyezni.

(5) Az önkormányzat tulajdonjogát az ingatlan-nyilvántartásba az önkormányzat kérelm e alapján be kell jegyezni. t;a~n-t :y 27-9 Érkezett: L0 i4.,.. 5 2014. évi.... törvény a megyei könyvtárak és a megyei hatókör ű városi múzeumok feladatának ellátását szolgáló egyes állami tulajdonú vagyontárgyak ingyenes önkormányzati

Részletesebben

Balatonederics Települési Önkormányzat. Képvsielő-testületének 16/2004. (XII. 1.) rendelete

Balatonederics Települési Önkormányzat. Képvsielő-testületének 16/2004. (XII. 1.) rendelete Balatonederics Települési Önkormányzat Képvsielő-testületének 16/2004. (XII. 1.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselô-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat

Részletesebben

az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól FÜRGED KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2005./III. 8./ számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

16/2014. (VI. 18.) Kgy. rendelet 1. A vagyonkezelés szabályairól

16/2014. (VI. 18.) Kgy. rendelet 1. A vagyonkezelés szabályairól 16/2014. (VI. 18.) Kgy. rendelet 1 A vagyonkezelés szabályairól Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.)

Részletesebben

Az állami vagyonnal való gazdálkodás alapjai

Az állami vagyonnal való gazdálkodás alapjai Az állami vagyonnal való gazdálkodás alapjai dr. Boncz Jenő Ingatlan Üzemeltetési és Vagyongazdálkodási Igazgató 2018. február 01. Jogszabályi környezet Az állami vagyonnal való gazdálkodás szabályait:

Részletesebben

T/4824. számú törvényjavaslat. a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló évi XX. törvény módosításáról

T/4824. számú törvényjavaslat. a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló évi XX. törvény módosításáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/4824. számú törvényjavaslat a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló 2001. évi XX. törvény módosításáról Előadó: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapest,

Részletesebben

módosító javaslato t

módosító javaslato t tjrszágyísils hivatala,ci.át*lyszái?t : / (L Érk4aett : 2012 JÚN O 4, Országgyűlési Képvisel ő Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Helyben T/7417/ Módosító javaslat Tisztelt Elnök Úr! A Házszabály

Részletesebben

az önkormányzat vagyonrendeletének megalkotásáról

az önkormányzat vagyonrendeletének megalkotásáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S az önkormányzat vagyonrendeletének megalkotásáról Tisztelt Képviselő-testület! A tavalyi év végén új önkormányzati

Részletesebben

K I V O N A T. Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17-ei testületi üléséről

K I V O N A T. Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17-ei testületi üléséről K I V O N A T Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17-ei testületi üléséről Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2013. (VI.17.) Kt. számú határozata

Részletesebben

(2) Az R. 3. -a a következı (6) bekezdéssel egészül ki:

(2) Az R. 3. -a a következı (6) bekezdéssel egészül ki: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 11/2012. (III. 6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 31/2004. (XII. 1) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Az állami vagyongazdálkodás jogi szabályozása, különös tekintettel a közutakra, vasutakra. dr. Perbiró Gábor, Jogtanácsos, MNV Zrt.

Az állami vagyongazdálkodás jogi szabályozása, különös tekintettel a közutakra, vasutakra. dr. Perbiró Gábor, Jogtanácsos, MNV Zrt. Az állami vagyongazdálkodás jogi szabályozása, különös tekintettel a közutakra, vasutakra dr. Perbiró Gábor, Jogtanácsos, MNV Zrt. A jogszabályi környezet Általános (átfogó) jellegű jogszabályok A nemzeti

Részletesebben

Dr.K~enc polgármester 1-.

Dr.K~enc polgármester 1-. NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-so1 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VAGY/131-1/2019. Ügyintéző:

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 13/2012.(X.12.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás

Részletesebben

Hajdúhadház Város Polgármesterétől

Hajdúhadház Város Polgármesterétől Hajdúhadház Város Polgármesterétől 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzatának 2014.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület augusztus 9-i ülésére Kétpó Községi Önkormányzata közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terve

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület augusztus 9-i ülésére Kétpó Községi Önkormányzata közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terve ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2012. augusztus 9-i ülésére Kétpó Községi Önkormányzata közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terve ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2012. augusztus 9-i ülésére

Részletesebben

HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (IV.1.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (IV.1.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (IV.1.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 29-én tartandó rendes testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 29-én tartandó rendes testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. március 29-én tartandó rendes testületi ülésére A előterjesztés tárgya: Kezdeményezés a volt szenvedélybeteg személyek otthona,

Részletesebben

Az Országgyűlés. Fogyasztóvédelmi. bizottságának

Az Országgyűlés. Fogyasztóvédelmi. bizottságának T/11205/6. ORSZÁGGY Ű LÉS iiv xa ry k Az Országgyűlés Érkezett: 2013 Jt1N 0 4. Gazdasági és informatikai bizottságának Fenntartható fejlődé s bizottságának kiegészít ő Fogyasztóvédelmi bizottságának ajánlás

Részletesebben

Módosító javaslat A szociális igazgatásról és szociális [ellátásról]ellátásokról szóló évi III. törvény módosítása

Módosító javaslat A szociális igazgatásról és szociális [ellátásról]ellátásokról szóló évi III. törvény módosítása Iromány száma: T/15558/4. Benyújtás dátuma: 2017-05-18 15:18 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 5GWVLWZC0003 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Varga Gábor (Fidesz) Jogszabályi

Részletesebben

TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004. Vagyongazdálkodási és hasznosítási tevékenység. a Szolnoki Főiskolán

TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004. Vagyongazdálkodási és hasznosítási tevékenység. a Szolnoki Főiskolán TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 Vagyongazdálkodási és hasznosítási tevékenység a Szolnoki Főiskolán a feladat meghatározása: az intézmény vagyongazdálkodási és hasznosítási tevékenységének vizsgálata,

Részletesebben

Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság számára a nemzetközi magánjogról szóló T/ számú törvényjavaslathoz

Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság számára a nemzetközi magánjogról szóló T/ számú törvényjavaslathoz Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/14237) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Fentiek alapján a korábban a rendelet hatálya alól kivett ügyköröket a megváltozott jogi környezet alapján szűkíteni kell.

POLGÁRMESTERE. Fentiek alapján a korábban a rendelet hatálya alól kivett ügyköröket a megváltozott jogi környezet alapján szűkíteni kell. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Készült a 2013. március 6-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Lukács Titanilla vagyonhasznosítási irodavezető Tárgy: Javaslat az vagyonának

Részletesebben

T /7417/3. ::']fllll: '-'-!a!yxs_sym WUF! n ta Az Országgyűlés. ajánlás a

T /7417/3. ::']fllll: '-'-!a!yxs_sym WUF! n ta Az Országgyűlés. ajánlás a ORSZÁGGYŰ LÉS HIVATAL T T /7417/3 Érkezett: 2012 JuN 05. ::']fllll: '-'-!a!yxs_sym WUF! n ta Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának ajánlás

Részletesebben

I. Általános rendelkezések A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya kiterjed:

I. Általános rendelkezések A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya kiterjed: RUDABÁNYA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (III. 31.) sz. rendelete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól (Módosításokkal egységes szerkezetben) Rudabánya

Részletesebben

Iromány száma: T/ Benyújtás dátuma: :11. Parlex azonosító: 10PIFGC60003

Iromány száma: T/ Benyújtás dátuma: :11. Parlex azonosító: 10PIFGC60003 Iromány száma: T/15058. Benyújtás dátuma: 2017-04-12 15:11 Miniszterelnökség Parlex azonosító: 10PIFGC60003 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó: Dr.

Részletesebben