kedd. Elfogadhatatlan a magyar kohéziós támogatás felfüggesztési javaslata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2012.03.13. kedd. Elfogadhatatlan a magyar kohéziós támogatás felfüggesztési javaslata"

Átírás

1 kedd Elfogadhatatlan a magyar kohéziós támogatás felfüggesztési javaslata Az orbáni politika lépéskényszerbe hozta az Európai Bizottságot Csak a független bíróságok élvezik a bizalmat Az EU túllépett a legnehezebb időszakon, de új kihívások előtt áll Női kvóta: világos kötelezettségvállalásra van szükség Az MSZP reméli, nem fagyasztják be a Magyarországnak szánt támogatást Időzített bombák ketyegnek az egészségügyben Se busz, se vonat Újabb történelmi csúcson az üzemanyagok ára Közlemény Válasz Molnár Csaba nyílt levelére Nyílt levél a belügyminiszterhez A Magyar Szocialista Párt minden médiaszereplése megtekinthető az alábbi honlapon:

2 Elfogadhatatlan a magyar kohéziós támogatás felfüggesztési javaslata Elfogadhatatlannak és méltánytalannak nevezte Tabajdi Csaba magyar szocialista európai parlamenti képviselő az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy függesszenek fel közel 500 millió euró kohéziós - felzárkóztatási - uniós támogatást Magyarország esetében. Tabajdi hétfőn késő este, az EP strasbourgi plenáris ülésén, az úgynevezett egyperces felszólalások között adott hangot ezen álláspontjának. Az uniós tagállami kormányok pénzügyminiszterei kedden Brüsszelben döntenek az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény indítványáról, amelyet Olli Rehn gazdaságipénzügyi bizottsági alelnök azzal az aggodalommal indokolt, hogy brüsszeli számítások szerint jövőre Magyarország költségvetési hiánya újra túllépheti a 3 százalékos határt. "Fontos összeurópai kérdés, hogy szabad-e a kohéziós támogatások megvonásával

3 büntetni azokat az országokat, amelyek amúgy is nehéz költségvetési és gazdasági helyzetben vannak" - mondta az MSZP EP-delegációjának vezetője. A pénzügyi fegyelmet - tette hozzá - minden kormánynak be kell tartania, "de még ha egy kormány meg is érdemli a szankciókat, a kohéziós politika forrásainak megvonása az önkormányzatokat, a régiókat, a vállalkozásokat, a lakosságot bünteti, ezért is igazságtalan" - vélekedett. Tabajdi Csaba feltette a kérdést, hogy az Európai Bizottság vajon ugyanígy meg kívánjae büntetni Spanyolországot is a túlzottdeficit-eljárás keretében. "Félreértés ne legyen: nem Spanyolország megbüntetését szeretném, éppen ellenkezőleg" - hangsúlyozta. Hangot adott azon aggodalmának, hogy a pénzügyminiszterek tanácsának keddi ülésén "sem lesz több gazdasági ésszerűség és politikai bölcsesség, mint az Európai Bizottság korábbi döntésekor". Kárpáti János, az MTI tudósítója Az orbáni politika lépéskényszerbe hozta az Európai Bizottságot "Szabad-e a kohéziós támogatások megvonásával büntetni azokat az országokat, amelyek amúgy is nehéz költségvetési és gazdasági helyzetben vannak? Nyilvánvaló, hogy a pénzügyi fegyelmet minden kormánynak be kell tartania. A támogatások felfüggesztése azonban nem a Fidesz kormányra helyeznek nyomást, hanem az önkormányzatokat, a régiókat, a vállalkozásokat, és végső soron a magyar embereket bünteti. Ezért méltánytalannak és elfogadhatatlannak tartom, hogy hazánkat a kohéziós források megvonásával sújtsa az Európai Unió. Bár felelős az Orbán kormány is, de az Európai Bizottság nem mérhet kettős mércével" - mondta Tabajdi Csaba az MSZP EP delegációvezetője napirendelőtti felszólalásában az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén. A szocialista képviselő aláhúzta, hogy az uniós intézmények nem mérhetnek kettős mércével. "Ha a 8%-os hiánnyal küzdő Spanyolország esetében nem élt ilyen javaslattal a Bizottság, akkor a fejlesztési támogatások felfüggesztése Magyarországgal szemben sem méltányos. Az MSZP EP delegációja továbbra is mindent megtesz Brüsszelben az Orbán kormány nacionalista gazdaságpolitikájának és antidemokratikus belpolitikájának ellensúlyozására, hogy Magyarország elkerülje az uniós támogatások megvonását."

4 A szocialisták brüsszeli vezetője úgy fogalmazott "félő, hogy a pénzügyminiszterek tanácsának ülésén sem lesz több gazdasági ésszerűség és politikai bölcsesség, mint az Európai Bizottság korábbi döntésekor. Ésszerűtlen döntést hozott az Európai Bizottság, amikor Magyarország esetében 495 millió euró, azaz 142 milliárd forint támogatás felfüggesztését javasolta. Világos, hogy az intézkedést az Orbán kormány elhibázott, nacionalista gazdaságpolitikája váltotta ki, ám annak következményeit már nem a kormány, hanem a magyar állampolgárok kénytelenek elviselni. Tabajdi ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy "amennyiben a pénzügyminiszterek a támogatások megvonásáról döntenek, az Orbán kormánynak még mindig hat hónap áll rendelkezésére, hogy hathatós intézkedésekkel csökkentse az államháztartási hiányt és ezzel elkerülje az uniós források megvonását." Csak a független bíróságok élvezik a bizalmat Elegendő uniós forrást kell biztosítani a bírók, jogászok képzésére - hangsúlyozta hétfő esti felszólalásában Göncz Kinga az EP plenáris ülésén. A szocialista EP-képviselő fontosnak nevezte, hogy a jogászok ne csak az uniós jog betűjét, hanem a szellemét is magukénak érezzék. "A közös piac, a tőke, a szolgáltatások, a munkaerő szabad áramlása az unió legfontosabb vívmányai. Egyre több határon átnyúló kapcsolat jön létre személyes és üzleti téren is. Ez szükségessé teszi a határon átnyúló polgári jogi, kereskedelmi, családi jogviták megoldását tagállami szinten, és a tagállami bíróságok ítéleteinek, határozatainak kölcsönös elismerését is" - mondta Göncz Kinga az Igazságügyi képzésről rendezett hétfő esti parlamenti vitában. "De a szabad mozgásnak a feltétele is, hogy az európai polgárok megbízzanak az egyes tagállamok jogbiztonságában, a jogalkalmazók felkészültségében, a bíróságok politikai befolyástól mentes működésében, függetlenségében" - tette hozzá a képviselő. "Fontos tehát egymás jogrendjének megismerése, a jogászok számára a közös európai normák és irányelvek ismerete, megfelelő alkalmazása. A közötti időszakra szóló Jogérvényesülés program árnyék jelentéstevőjeként fontosnak tartom, hogy elegendő és jól felhasznált forrás álljon rendelkezésre a bírók, jogászok felkészítésére, a bizalom megteremtésére, a feltételek garantálására.

5 Elengedhetetlen, hogy a jogászok ismerjék és alkalmazzák az uniós jogot, és ne csak annak betűjét, de a szellemét is magukénak érezzék" - fejezte be felszólalását Göncz Kinga. Az EU túllépett a legnehezebb időszakon, de új kihívások előtt áll "A gazdasági válság kitörése óta a márciusi EU csúcs volt az első találkozó, amely nem válságtanácskozással, nem tűzoltással telt. Az Európai Unió túllépett a legnehezebb időszakon, úgy tűnik, hogy a piacok végre megnyugszanak, és lassan stabilizálódik az euróövezeti államok gazdálkodása. Az uniós döntéshozók azonban még nem dőlhetnek hátra. Gazdasági téren legalább két nagy kihívással meg kell birkózniuk a közeljövőben: be kell indítani a gazdasági növekedést, munkahelyeket kell teremteni és meg kell oldani az euró, mint fizetőeszköz továbbra is fennálló szerkezeti problémáját" - fogalmazott Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője az Európai Parlament plenáris ülésén, ahol a képviselők a márciusi európai tanácsülés eredményeit értékelték. A szocialista képviselő kiemelte, hogy a tagállamok többségében ugyan sikerült megfékezni a költségvetési hiányt, de nem sikerült beindítani a gazdaság növekedését. "Növekedés nélkül hosszú távon kezelhetetlen az államadósság és nem teremthetőek új munkahelyek sem. Egyszerre van szükség költségvetési fegyelemre és átfogó uniós növekedési programra, a munkahelyteremtést ösztönző uniós fejlesztési csomagra." Tabajdi Csaba arra is felhívta a figyelmeztetett, hogy továbbra sem megoldott az euró, mint közös fizetőeszköz alapvető szerkezeti problémája. "A euróövezeti válság során kiderült, hogy az egységes valuta nem képes kezelni az övezethez tartozó országok eltérő versenyképességi szintjét. Az euró elfedte és elfedi a versenyképességből adódó problémákat, a tagállami önálló árfolyampolitika hiánya pedig leszűkítette a nemzeti gazdaságpolitikák korrekciós lehetőségét. A legfőbb gond azonban az volt, hogy lehetővé vált a hatalmas államháztartási hiány olcsó hitelből történő felelőtlen finanszírozása. Görögország, Írország, Portugália, Spanyolország gazdasági nehézségei, államcsődközeli helyzete nem csak az érintett országok, de az euró közös kudarcát is jelentették. A közös valuta ezért alapvető reformra szorul!" - zárta felszólalását a szocialisták brüsszeli vezetője.

6 Női kvóta: világos kötelezettségvállalásra van szükség A jelenlegi elfogadhatatlan helyzet javítása érdekében az Európai Unió és a tagállamok részéről egyértelmű kötelezettségvállalásra van szükség, amelynek kötelező erejű intézkedéseket köztük a nemi kvóták bevezetését is magában kell foglalni mondta dr. Gurmai Zita európai parlament képviselő az EP hétfői plenáris ülésén, Strasbourgban. A hétfői vitát követően a képviselők ma nagy többséggel elfogadták az erről szóló javaslatot. Az Európai Parlament hétfőn a nemzetközi nőnaphoz kapcsolódóan a nemek közötti esélyegyenlőségről tartott vitát, ahol a képviselők elemezték a nők és a férfiak közötti egyenlőségéről szóló évi jelentést, valamint a nők politikai döntéshozatalban való részvételével foglalkozó állásfoglalást. Ezt követően, a képviselők ma adták le szavazataikat, melynek eredményeképpen a parlament nagy többséggel elfogadta a javaslatot. A hétfői felszólalásában az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetét vezető magyar politikus emlékeztetett rá: a nők és férfiak közötti bérezési különbségek elfogadhatatlan szinten vannak. A nők elleni erőszak évente több ezer áldozatot követel, a szexuális és reproduktív egészségügyi jogok sérülnek, miközben a nőknek a munkaerő-piacon nap, mint nap nehézségekkel kell megküzdeniük. Mindezen problémák megoldásához mindenekelőtt politikai akaratra van szükség. Ezért szorgalmazom, hogy a nők minél nagyobb számban képviseltessék magukat a döntéshozói pozícióban hangsúlyozta Gurmai Zita, hozzátéve, hogy a gazdasági válság sem jelenthet elegendő indokot arra, hogy az esélyegyenlőség fontossága háttérbe szoruljon. Az Európai Parlament az idei nemzetközi nőnapot az egyenlő munkáért egyenlő bért elve köré építette, utalva arra, hogy az európai nők még ma is átlagosan 17 százalékkal kevesebbet keresnek az azonos munkakörben dolgozó férfiaknál. Az elmúlt héten az EP a témában a nemzeti partnerekkel együtt szervezett konferenciát, amelyen Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke és Viviane Reding európai biztos is részt vett. Mai szavazáson pedig, a képviselők megszavazták a jelentést. Az EP tehát támogatja, hogy ezentúl kötelező erejű jogszabály biztosítsa a nők minimális részvételi arányát az európai vállalatok vezetőségi testületeiben.

7 Az MSZP reméli, nem fagyasztják be a Magyarországnak szánt támogatást Az MSZP reméli, az uniós pénzügyminiszterek keddi találkozójukon nem döntenek úgy, hogy befagyasztanak Magyarországnak szánt kohéziós pénzeket. Harangozó Gábor, az Európa Tanács MSZP-s tagja, országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: bár Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter gazdaságpolitikája minden okot megadott az Európai Unió pénzügyminisztereinek arra, hogy kényszerítő intézkedésekkel bírják rá a magyar kormányt a költségvetés kiszámítható és fenntartható pályára állítására, az MSZP mindennek ellenére kéri az EU-s tárcavezetőket, ne hozzák meg ezt a döntést, a támogatás befagyasztása ugyanis kifejezetten hátrányosan érintené Magyarországot. Ha az unió megvonná a kohéziós támogatásokat, tovább növelné a bajt - figyelmeztetett. Az ellenzéki politikus emlékeztetett: Spanyolország hasonlóan nehéz költségvetési helyzetbe került, mint Magyarország, a spanyolokkal szemben azonban nem alkalmaztak ugyanilyen kényszerítő intézkedéseket. "Azt pedig végképp méltánytalannak tartanánk, ha egyfajta kettős mérce alakulna ki az EU-ban, és egyes tagállamokra vonatkoznának bizonyos szabályok, másokra nem" - hangsúlyozta. Harangozó Gábor egyúttal felszólította a kabinetet: minden szükséges intézkedést tegyen meg a következő fél évben - ha lehetőséget kap rá -, hogy elkerülhető legyen Magyarország megbüntetése. A kedd délutáni hírek arról szóltak, az uniós pénzügyminiszterek fontolóra veszik, hogy esetleg elhalasztják a döntést 495 millió euró befagyasztásáról a magyar kohéziós alapból. A Reuters brüsszeli tisztviselőkre és diplomáciai forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy Ausztria és Németország javasolta a lépés elhalasztását júniusig. Az MSZP sajtótájékoztatója után Brüsszelben bejelentették: az uniós országok pénzügyminiszterei jóváhagyták a Magyarországot megillető kohéziós források részleges felfüggesztését a következő évre, de egyben úgy döntöttek, hogy amennyiben Magyarország megteszi a szükséges kiigazító lépéseket, az intézkedést már idén júniusban haladéktalanul hatályon kívül helyezik.

8 Időzített bombák ketyegnek az egészségügyben Az MSZP szerint "időzített bombák ketyegnek az egészségügyben", amelyekről nem lehet tudni, hogy mikor robbannak fel. Kökény Mihály, a szocialisták egészségpolitikai tanácsadó testületének elnöke keddi sajtótájékoztatóján ilyen időzített bombának nevezte a pályaelhagyást, a kórházi leépítéseket és a gyógyszerkassza "lebegtetett megszorításait". Az egykori egészségügyi miniszter azt mondta, hogy ezeket a bombákat hatástalanítani lehetne, de úgy tűnik, hogy Szócska Miklós és az egészségügyi államtitkárság csak sodródik és nem rendelkezik megfelelő eszközökkel. A pályaelhagyás fő okaként a bérek csökkenését nevezte meg. Közölte, 2011-ben az egészségügyben dolgozók nettó átlagkeresete 8 százalékkal zuhant és mára már nem éri el a 120 ezer forintot. Hozzátette, hogy ezt a helyzetet csak súlyosbította az adójóváírás kivezetése. A miniszterelnöknek egy a közelmúltban, a Békés Megyei Hírlapban megjelent nyilatkozatára hivatkozva az ellenzéki politikus azt mondta, a kormány nem szán nagyobb összegeket a béremelésre. Szavai szerint a kabinet egyedül csak a chipsadó bevételeit jelöli meg felhasználható forrásként, a helyenként emlegetett uniós támogatásokra pedig nem lehet tartós bérkötelezettségeket vállalni. Az MSZP szerint viszont csak politikai elhatározás kérdése, hogy államháztartási átcsoportosításokkal és egy igazságosabb közteherviselést biztosító adórendszer bevezetésével a döntéshozók megteremtsék az egészségügyi bérek javításának fedezetét jelentette ki. A kórházi átalakításokról a sajtóban megjelent információk kapcsán elismerte, hogy szükség van a változásokra, de mint mondta, ezekre csak kiszámítható, kemény tárgyalások eredményeként kerülhet sor. Kökény Mihály érthetetlennek tartja, hogy nem hozzák nyilvánosságra a döntéseket, noha úgy tűnik, hogy azok már megszülettek. Mint mondta, az szivárgott ki, hogy 2500 aktív ágy szűnik meg, de arról nem szól a fáma, hogy ez hány kórház megszűnését jelenti majd. Az MSZP elvárja, hogy az államtitkárság fejezze be a titkolózást, ossza meg a

9 döntéseket a közvéleménnyel mondta a politikus. Kitért arra is, hogy "csönd van (...) a gyógyszerkasszát érintő új megszorításokról". Kijelentette, hogy amikor a kabinet arról beszél, hogy az emberek sokat költenek gyógyszerre, akkor nem veszi figyelembe a gyártókra kirótt befizetési kötelezettségeket, pedig ha ezeket az összegeket is hozzászámolják, kiderül, hogy 2009-ben a bruttó hazai össztermékből annyit költöttünk gyógyszerekre, mint a hasonló országok. Ha a "Széll Kálmán-terv menetrendje szerint halad a gyógyszerkassza kiürítése", akkor a gyógyszeripart sújtó extraadók levonása után jövőre körülbelül a GDP fél százalékát fogjuk a patikaszerek támogatására fordítani, ami példátlanul szerény eredmény - mondta Kökény Mihály.

10 Se busz, se vonat A napokban nyilvánosságra került menetrendi tervezet szerint idén áprilistól 412, közöttük 58 Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas megyei vonatot szüntetne meg a MÁV. Felháborítónak tartjuk, hogy a megszüntetésről a kormány és a vasút senkivel sem egyeztetett. Ezzel a radikális intézkedéssel a Fidesz azt a vidéket sújtja, amelyet a es kampányban még meg akart védeni. A választások után az Orbán-kormány két ütemben újranyitott vasútvonalakat. Mára bebizonyosodott, hogy az újranyitás nem volt más, mint olcsó, álságos és hazug kampányfogás! A 2010-es újranyitás óta a vasúti szárnyvonalakról teljesen megfeledkezett a kormány: nemhogy nem ígéri a többi, bezárt vonal újranyitását, de most 58 nyolc vonat megszüntetésére készül a Veszprém - Győr, a Csorna - Pápa, a Celldömölk - Boba - Zalaegerszeg - Bajánsenye, a Balatonszentgyörgy - Tapolca - Ukk vonalakon, valamint a megyéinket is érintő Budapest - Székesfehérvár - Szombathely fővonalon. A Fidesz hatalma hazugságra épült: népszavazást rendeztek a 300 forintos vizitdíjról és a tandíjról, most viszont 1000 forint egészségügyi hozzájárulást szednek be havonta mindenkitől, és sok tízezer hallgatót sarcolnak meg az ellenzett tandíj többszörösével. Az új személyszállításról szóló törvényjavaslat pedig már azt sem garantálja, hogy busszal pótolják majd a kieső vasúti kapacitásokat. Az állami kötelezettség nem több mint, hogy napi három járatpárral minden település és vonzáskörzete között biztosítani kell a közvetlen eljutási lehetőséget. Az átszervezés után az érintett megyék lakosságának, dolgozóinak, nyugdíjasainak, fiatal, egyetemista diákságának be kellene érnie a személygépkocsival és a kerékpárral. Ez nemcsak igazságtalan, de az egyre növekedő benzinárak miatt jelentős terheket is jelent mindenki számára. Felszólítjuk a Fidesz megyei képviselőit, mivel a tervezett átszervezés érdemben nem oldja meg a közösségi közlekedés finanszírozásának problémáját, és az 58 vonat megszüntetése hozzájárul megyéink egyes területeinek végleges leszakadásához, valamint romlanak a munkába járás, a tanulás esélyei, ne támogassák szavazatukkal ezt

11 a drasztikus átszervezést. Mondjanak nemet a járatritkításra, mondjanak nemet a vasúti vonalak bezárására! Cselekedjenek végre a Győr-Moson-Sopron, a Veszprém és a Vas megyében élők érdekében! Gőgös Zoltán, országgyűlési képviselő, az MSZP Veszprém megyei elnöke Pál Béla, országgyűlési képviselő, MSZP Veszprém Megyei Területi Szövetsége Dr. Karcagi-Mészáros Zsolt, az MSZP Győr-Moson-Sopron alelnöke Beke Károly, az MSZP Győr-Moson-Sopron alelnöke Dr. Nemény András, országgyűlési képviselő, az MSZP Vas megyei elnöke Dr. Ipkovich György, országgyűlési képviselő MSZP Vas Megyei Területi Szövetsége

12 Újabb történelmi csúcson az üzemanyagok ára Bruttó 7-7 forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel a benzin ára új csúcsra kerül. Az emeléssel a benzin átlagára 437 forintra, a gázolajé pedig 439 forintra nő. "...A kormánynak igenis van lehetősége a probléma kezelésére és a jövedéki adó csökkentésére, csak akarni kell! (Varga Mihály) "A gázolaj jövedéki adójának emelése a továbbgyűrűző hatása miatt rendkívül drámai (...) ezért amint a kormány benyújtja javaslatát a gázolajat terhelő jövedéki adó emelésére, a Fidesz módosító indítvánnyal fog élni", és a jövedéki adó szinten tartását kezdeményezi. (Szijjártó Péter március 12.) Az Orbán-kormány "nem emeli azokat az adóterheket, amelyek a benzin árát tovább emelnék." (Szijjártó Péter július 27.) Addig is jó tudni, hogy ha tankolás közben felbosszantja a magas benzin ár, akkor gondoljon arra, hogy mindezt a kormány felelőtlen kijelentéseinek köszönheti! (Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője 2006.) Fidesz, Varga Mihály, Szijjártó Péter, Révész Máriusz március 13? Török Zsolt, szóvivő

13 Közlemény A Balsai-jelentés szavazása kapcsán mi, az MSZP négy képviselője tévedésből nyomtunk gombot. Mind a négyen elnézést kérünk ezért a választóinktól, és ismételten kijelentjük, hogy a Balsai-jelentésben foglaltakkal nem értünk egyet, azokat elutasítjuk. Balsai István ismét bizonyította hűségét, bebizonyította, hogy személyes karrierje érdekében bármilyen feladatot szolgalelkűen végrehajt. Így kerülhetett abba az alkotmánybírói székbe, amibe személyes kvalitásai és szakmai életútja alapján sohasem juthatott volna. Az MSZP álláspontja szerint az erőszak törvénytelen alkalmazóinak - legyenek akár a durva túlkapásokat elkövető rendőrök, akár a 319 sérült rendőr megtámadói - törvény előtt felelniük kell. Alapos vizsgálat szükséges ahhoz is, hogy miért bizonyult a rendőrség erőtlennek, milyen intézkedések és eszközök szükségesek a jövőben annak biztosítására, hogy a rendőri intézkedések törvényesek és arányosak legyenek, és az állampolgári jogokat mindenképpen tiszteletben tartsák. A Balsai-jelentés azonban nem erre törekszik. Politikai prekoncepciót kíván szolgálni, amelyben csupán a politikai ellenfelek kiiktatása a cél. El fog jönni annak az ideje, amikor a 2006 őszi események kapcsán is objektíven meg lehet ítélni az akkori kormány esetleges felelősségét, a rendőrség szakmai hibáit és annak az ellenzéki pártnak a felelősségét is, amelyik nem határolódott el kellően az utcai randalírozóktól, nem csillapította, hanem szította a feszültségeket, és a feszült légkörben felelőtlen módon szervezett tömegrendezvényt. Harangozó Gábor, országgyűlési képviselő Kovács László, országgyűlési képviselő Molnár Zsolt, országgyűlési képviselő

14 Pál Béla, országgyűlési képviselő Válasz Molnár Csaba nyílt levelére Tisztelt Képviselő Úr, Kedves Csaba! Az Országgyűlés plenáris ülésén a Magyar Szocialista Párt vezérszónokaként világosan és egyértelműen kifejezésre juttattam a 2006 őszi eseményekről készített Balsai-jelentésről kialakított álláspontunkat. Pártunk minden képviselője egyetért azzal, hogy Balsai dolgozata nem egy vizsgálati jelentés, hanem egy koncepciós eljárás eszköze, ami semmi más célt nem szolgál, mint a rendőrök és a politikai ellenfelek bűnbaknak állítása révén elterelje a figyelmet az elmúlt hetekben egyre drámaibb méreteket öltő gazdasági és szociális összeomlásról. A Balsai-jelentés szakmai színvonala Schmitt Pál disszertációjával vetekszik, csak ezért nem doktori fokozat, hanem alkotmánybírói szék járt elismerésként. Az MSZP e fércmunkát parlamenti vitára sem tartja érdemesnek, így frakciónk a vezérszónoki felszólalás elhangzása után a vita további szakaszában, és a jelentés megszavazásában sem vett részt. Négy képviselőnk tévedésből nyomott gombot, amiért mindenkitől elnézést kértünk. Kedves Csaba! Felhívom a figyelmedet, hogy az Országgyűlés vitájában a jobbikos és fideszes képviselők őrjöngése közepette felszólalóként én álltam ki a Balsai-jelentéssel szemben. A Magyar Szocialista Párt egyedüli politikai erőként nézett szembe politikai felelősségével, és követte meg a 2006-ban megsérült civileket és a szolgálatot teljesítő rendőröket és ítélte el a törvényeket megsértőket, legyenek bár tüntetők vagy rendőrök. Látom Neked és a DK-nak nagyon fontos ügyről van szó. Jó lett volna, ha bátorságotokat a jelentés készítőivel szemben, a parlament falai között is láthattuk volna. Biztos, hogy elegánsabb és hitelesebb, mint egy nyílt levél formájában a volt pártotokat támadni. Mint mindenki, Te is tisztában vagy vele, hogy előfordul véletlen félreszavazás a parlamentben.

15 Erre számtalan példa van, még Veled is megesett ez december 23-án egyedüli szocialista képviselőként megszavaztad a Sztrájktörvény fideszes módosítását, amivel elvették a dolgozóktól az érdekérvényesítés leghatásosabb eszközét. Feltételezem, hogy akkori igen szavazatod nem jelentett sem elvi, sem politikai állásfoglalást, ahogyan négy képviselőnk mostani igen szavazata sem. Mert ez nem elvi és politikai, hanem technikai kérdés. Te ebben az ügyben nem egy véletlen félreértés áldozata, hanem tudatos félremagyarázás elkövetője vagy. A probléma technikai, de kétség kívül szerencsétlen. Próbálkozásod viszont méltatlan egy felelős politikushoz. Kivált, ha azzal a párttal szemben használsz ilyen eszközöket, amelyiktől a mandátumodat kaptad. Üdvözlettel: Harangozó Tamás, frakcióvezető-helyettes, országgyűlési képviselő

16 Nyílt levél a belügyminiszterhez Tisztelt Pintér Sándor! Mint Ön is tudja, csak Borsod megyében több száz olyan közmunkás van, aki az Ön által ígért 47 ezer forintos bérét közel egy hónapja nem kapja meg. Ezek az emberek és a családjaik február közepe óta álláskeresési támogatásra már nem jogosultak. Helyette az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóságnál becsülettel elvégzett munkájukért heti 11 ezer 750 forint munkabért kellene kapniuk. Tisztelt Belügyminiszter úr! Mi is tudjuk, Ön is tudja: 47 ezer forintból nem lehet tisztességesen megélni. De vannak, akiknek 47 ezer forint a túlélést jelenti. Az Ön minisztériumában azt ígérték, hogy legkésőbb szerdáig kifizetik az elmaradt béreket. Hogy azoknak, akik a bérükért megdolgoztak, közelgő hosszú hétvégét ne éhgyomorral kelljen átvészelniük. A kormány szóvivője viszont úgy tudja, lesznek, akik csak a nemzeti ünnep után, a hónap végén jutnak a pénzükhöz. Tisztelt Pintér Sándor! Rendőrtábornokként, országos főkapitányként Ön egykor emberek tízezreiért viselt felelősséget. Ezért ha valakinek, Önnek tudnia kell, hogy egy vezető felelőssége nem csak a rá bízott emberek kötelességeinek betartatására, hanem a jogos járandóságaik időben történő kifizetésére is kiterjed. Biztos vagyok abban, hogy Ön és minisztertársai pontosan és időben megkapják munkájuk után járó bért. Ezek az emberek sem kérnek mást. Tisztelt Belügyminiszter úr! Tudtommal Ön továbbra is felelős vezetőként tekint magára. Feltételezem, hogy ennek szellemében vállalta el az állami közmunkaprogram lebonyolítását is. Ma mégis úgy áll, hogy azoknak, akik betartották a szavukat és becsülettel dolgoztak, nincsenek tartalékaik, nincsenek megtakarításaik, a villanyt "levágják", a gázpalackot hetek óta

17 nem tudják kicserélni, a gyerekeknek nem jut tanulóbérletre. Sőt, ha nem lesz bér, kenyérre sem. Ha pedig nem lesz kenyér, nem lesz elég egy rendőrszázadot kivezényelni Miskolcra. Tisztelt Pintér Sándor! Ebben a helyzetben Ön csak akkor jár el felelős vezetőként, ha napokon, sőt órákon belül világossá teszi: képes-e tartani a közmunkásoknak tett ígéretét, és ha késve is, de kifizetni őket, vagy sem. Ha az előbbi eset áll fenn, akkor azonnali intézkedést és egy bocsánatkérést várok Öntől. Ha azonban az utóbbi, már csak egy felelős döntést. Bizonyára Ön is tudja, melyiket. Tisztelettel: Nyakó István, országgyűlési képviselő

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.21. csütörtök Továbbra is folytatható a szakszerű libatömés Magyarországon Javíthatatlan költségvetés Négymillióan a létminimum alatt Enni vagy nem lenni: az itt a kérdés! Megyeházákból szellemházak?

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.04.04. szerda A civil társadalmat erősítené az EU a keleti partnerországokban Komoly előrelépések az EU keletei partnersége terén Túllőhet a célon az EU szigorú termékcímkézése Nemzeti Eszközkezelő

Részletesebben

2012.03.14. csütörtök. Elhibázott és méltánytalan, hogy ezzel a magyar népet is büntetik

2012.03.14. csütörtök. Elhibázott és méltánytalan, hogy ezzel a magyar népet is büntetik 2012.03.14. csütörtök Szabad Sajtó Díj 2012 Határozott fellépést várunk a holland kormánytól Tegyük a kkv-kat a növekedés motorjává Elhibázott és méltánytalan, hogy ezzel a magyar népet is büntetik A nők

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.22. péntek A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták Emberközelibb politikát Európában! A költség el van vétve Fenyegető igazságtalanság Széll-el szemben Kaposváron Nagykátán

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2012. Szeptember 3-16. Tartalom

HÍRLEVÉL 2012. Szeptember 3-16. Tartalom HÍRLEVÉL 2012. Szeptember 3-16. Tartalom Kiemelt hírek Tabajdi Csaba: Európai demokrácia-ellenőrző rendszerre van szükség! Az Európai Bizottság jogosan bírálta a román kormányt - Strasbourg, 2012. szeptember

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Korózs Lajos: totális káosz a kormányhatározat, ötletelés zajlik;

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Hiller István: demokráciában elfogadhatatlan az a kormányzati

Részletesebben

2013. július 5. Kiegyensúlyozott tájékoztatás az EP plenáris üléséről.

2013. július 5. Kiegyensúlyozott tájékoztatás az EP plenáris üléséről. 2013. július 5. Kiegyensúlyozott tájékoztatás az EP plenáris üléséről. Kedves Olvasó! Tavares konyec! - Ezt mondta volna legszívesebben a magyar kormánytöbbség. E helyett azonban ennél sokkal keményebbeket

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2012. Október 1-14. Tartalom

HÍRLEVÉL 2012. Október 1-14. Tartalom HÍRLEVÉL 2012. Október 1-14. Tartalom Ipar, kutatás, innováció Herczog Edit: Az európai atomerőművek átmentek a stressz teszten - Brüsszel, 2012. október 4. Herczog Edit: Az EU csak az innováció felgyorsításával

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2015. 31. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2015. 31. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2015. 31. hét Erdély Ponta: Orbán bántó és provokáló alak Victor Ponta sértőnek nevezte a magyar miniszterelnök Romániával szemben tanúsított magatartását. A román kormányfő

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.05.08. kedd Mesterházy Attila az Egyesült Államokban tárgyal Képzetlenül a munka világában Tíz ok a telefonadó ellen Nem igaz, hogy a családi vállalkozásokat segítik a földbérletpályázatokon Ingyenes

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2015. 4. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2015. 4. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2015. 4. hét Erdély Magyarország Folytatódik a Kőrösi Csoma Sándor Program Folytatódik a diaszpóra magyarságának megerősítését célzó Kőrösi Csoma Sándor Program, amelyre február

Részletesebben

Orbán Viktor: Nem akarjuk elválasztani a két országot

Orbán Viktor: Nem akarjuk elválasztani a két országot 2015 július 02. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Nem Szerbia ellen irányul Magyarország déli határainak megerősítése,

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2013. 39. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2013. 39. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2013. 39. hét Erdély Magyarország Megtartották a Kárpát-medencei magyar felsőoktatási tanévnyitót Az Óbudai Egyetem és hat külhoni felsőoktatási intézmény, egymással videókonferenciával

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2013. Március 18.-Április 7. Tartalom

HÍRLEVÉL 2013. Március 18.-Április 7. Tartalom HÍRLEVÉL 2013. Március 18.-Április 7. Tartalom Kiemelt hírek MSZP EP delegáció: a lakosságot védő válságkezelést! Ciprus és az európai intézmények közös kudarca és felelőssége a válságkezelés - Brüsszel,

Részletesebben

Az kiabál, akinek a háza ég

Az kiabál, akinek a háza ég Az kiabál, akinek a háza ég Ez nem baj, sőt szükségszerű. De az már baj, ha csak azt kiabálja az égő ház gazdája, hogy oltani kell a tüzet, de nem veszi észre (különösen nagy baj, ha nem akarja észrevenni),

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANKNAK ÉS AZ EURÓCSOPORTNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANKNAK ÉS AZ EURÓCSOPORTNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.2.26. COM(2015) 85 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANKNAK ÉS AZ EURÓCSOPORTNAK 2015. évi európai szemeszter: A növekedési

Részletesebben

Hogyan viselkedik ebben a helyzetben az európai balliberális pártcsalád?

Hogyan viselkedik ebben a helyzetben az európai balliberális pártcsalád? eu hírlevél A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Európai Parlamenti Képviselőcsoportjának hírlevele 2012. július Nehéz lesz együttműködni a román kormánnyal Növekedő feszültségek nehezítik az európai integrációt:

Részletesebben

Kroes is beállt a lejáratók sorába. Neelie Kroes európai biztos súlyos és alaptalan vádakat hangoztatott Magyarországgal összefüggésben.

Kroes is beállt a lejáratók sorába. Neelie Kroes európai biztos súlyos és alaptalan vádakat hangoztatott Magyarországgal összefüggésben. eu hírlevél A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Európai Parlamenti Képviselőcsoportjának hírlevele 2012. február Térjünk vissza a józan észhez! Az Európai Parlament egyik új alelnökévé választották Surján

Részletesebben

Az EP plenáris ülése: 2009. május 4 7., Strasbourg

Az EP plenáris ülése: 2009. május 4 7., Strasbourg Az EP plenáris ülése: 2009. május 4 7., Strasbourg A 2004 2009-es ciklus utolsó plenáris ülését tartotta az Európai Parlament Strasbourgban. A plenárison vitáztak a munkaidőről szóló irányelv részleteiről,

Részletesebben

Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept.

Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept. ÉRTESÍTŐ Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept. Tartalom Dr. Bajnok István: Az elmúlt 25 év 1 Dr. Bajnok István: Nemzeti dal 3 Szeptember azt iskolai

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2013. 29. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2013. 29. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2013. 29. hét Magyarország Év végére meglesz az ötszázezredik magyar állampolgár a határon túlról Év végére meglesz az ötszázezredik magyar állampolgár a határon túlról - jelentette

Részletesebben

MSZP: a baloldal megbélyegzését és a szocialista párt vagyonának elkobzását célozza az átmeneti törvény

MSZP: a baloldal megbélyegzését és a szocialista párt vagyonának elkobzását célozza az átmeneti törvény 2011.12.01. csütörtök OGY - Krónika (rendvédelmi törvény) OGY - Krónika (megváltozott munkaképességűek, Esztergom) Az MSZP Matolcsy távozását követeli MSZP: a baloldal megbélyegzését és a szocialista párt

Részletesebben

először is vitatkoznék a rákényszerít szó használatával

először is vitatkoznék a rákényszerít szó használatával az alapjogok, a jogállamiság És a demokrácia ÉrtÉkeire ÉpÜló igazi unió van születó be n. rui tavares európai parlamenti képviseló v e l halmai gábor beszélget A Journal de Negócios című portugál lap 2013.

Részletesebben

VITAINDÍTÓ. Elemzés a 2005-ös kisebbségi törvénytervezetrõl. Márton János Orbán Balázs. 1. Bevezetõ

VITAINDÍTÓ. Elemzés a 2005-ös kisebbségi törvénytervezetrõl. Márton János Orbán Balázs. 1. Bevezetõ VITAINDÍTÓ Márton János Orbán Balázs Elemzés a 2005-ös kisebbségi törvénytervezetrõl 1. Bevezetõ Tanulmányunkban az RMDSZ által kidolgozott 2005-ös kisebbségi törvénytervezet elemzésére vállalkozunk. A

Részletesebben

KÉT ZACSKÓVAL KEZÉBEN MAGYARÁZOTT FODOR GÁBOR...19

KÉT ZACSKÓVAL KEZÉBEN MAGYARÁZOTT FODOR GÁBOR...19 1 A Magyar Országgyűlés Sajtószolgálata SAJTÓSZEMLE FODOR GÁBOR MINISZTERJELÖLT MEGHALLGATÁSA A KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG ÜLÉSÉN (A hírügynökségek, napilapok, elektronikus média alapján) 2007. április

Részletesebben

J e g y zőkönyv AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014.

J e g y zőkönyv AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014. AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014. J e g y zőkönyv az Országgyűlés az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága az országgyűlési képviselők számának csökkentéséhez szükséges választójogi reformot

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2012. Május 6.-Május 27. Tartalom

HÍRLEVÉL 2012. Május 6.-Május 27. Tartalom HÍRLEVÉL 2012. Május 6.-Május 27. Tartalom Kiemelt hírek Tabajdi Csaba: Orbán csekkadója sanyargatás; Semmi köze az uniós tranzakciós adóhoz - Strasbourg, 2012. május 23. Az EU jövője, EU-intézmények MSZP

Részletesebben

2011. szeptember 20., kedd

2011. szeptember 20., kedd 2011. szeptember 20., kedd Költségvetés 2012 - MSZP: brutális megszorítások lesznek Országvédelmi akcióterv - Mesterházy: Lázár bizonyíthatja, hogy nem fél ellentmondani Orbánnak Költségvetés 2012 - MSZP:

Részletesebben

Tárgyszavak: munkaerőpiac; minimálbér; betegbiztosítás; globalizáció; szakszervezet; jövedelempolitika

Tárgyszavak: munkaerőpiac; minimálbér; betegbiztosítás; globalizáció; szakszervezet; jövedelempolitika BÉR- ÉS JÖVEDELEMPOLITIKA Akik a szegénységért dolgoznak Az Egyesült Államokban a jelenlegi munkaerő-piaci túlkínálat következtében nagyon sok dolgozónak esélye sincs arra, hogy a legalacsonyabb bérkategóriánál

Részletesebben

Tóbiás a Szanyi-botrányról: ez nem az MSZP véleménye http://nol.hu/velemeny/rezacs-vendegloje-1470015 Pletyka

Tóbiás a Szanyi-botrányról: ez nem az MSZP véleménye http://nol.hu/velemeny/rezacs-vendegloje-1470015 Pletyka Tóbiás a Szanyi-botrányról: ez nem az MSZP véleménye MSZPSzanyi Tibor Szanyi Tibor szavai nem tükrözik az MSZP véleményét, a szocialista párt teljes mértékben tiszteletben tartja a sajtószabadságot" mondta

Részletesebben

2012.02.15. szerda. Utólagos normakontrollt szeretne az MSZP a rokkantnyugdíjak ügyében

2012.02.15. szerda. Utólagos normakontrollt szeretne az MSZP a rokkantnyugdíjak ügyében 2012.02.15. szerda A Fidesz kudarcairól tereli el a figyelmet Budai Gyula Orbánon bukott 2300 munkahely? Szabad sajtót, demokratikus jogállamot! Utólagos normakontrollt szeretne az MSZP a rokkantnyugdíjak

Részletesebben

Nagy Attila Tibor Az EU-elnökség és a magyar belpolitika

Nagy Attila Tibor Az EU-elnökség és a magyar belpolitika Nagy Attila Tibor Az EU-elnökség és a magyar belpolitika Rendkívüli volt a magyar európai uniós elnökség fél éve abban az értelemben legalábbis mindenképpen, hogy Magyarország először töltötte be az Európai

Részletesebben

4. A FÉRFIAK ÉS NŐK KÖZÖTTI DISZKRIMINÁCIÓ A MUNKAÜGYI JOGVISZONYOKBAN Peszlen Zoltán. Alkotmányos védelem

4. A FÉRFIAK ÉS NŐK KÖZÖTTI DISZKRIMINÁCIÓ A MUNKAÜGYI JOGVISZONYOKBAN Peszlen Zoltán. Alkotmányos védelem 4. A FÉRFIAK ÉS NŐK KÖZÖTTI DISZKRIMINÁCIÓ A MUNKAÜGYI JOGVISZONYOKBAN Peszlen Zoltán Alkotmányos védelem Általános alkotmányos védelem A nemek közötti hátrányos megkülönböztetés általános tilalmát a Magyar

Részletesebben

FEHÉR KÖNYV. A megfelelő, biztonságos és fenntartható európai nyugdíjak menetrendje. (EGT-vonatkozású szöveg) {SWD(2012) 7 final} {SWD(2012) 8 final}

FEHÉR KÖNYV. A megfelelő, biztonságos és fenntartható európai nyugdíjak menetrendje. (EGT-vonatkozású szöveg) {SWD(2012) 7 final} {SWD(2012) 8 final} EURÓPI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2012.2.16. COM(2012) 55 final FEHÉR KÖNYV megfelelő, biztonságos és fenntartható európai díjak menetrendje (EGT-vonatkozású szöveg) {SWD(2012) 7 final} {SWD(2012) 8 final} FEHÉR

Részletesebben

Szigetvári Viktor előadása

Szigetvári Viktor előadása Szigetvári Viktor előadása info@penzugykutato.hu Tel: +36.1.335.0807 Fax: +36.1.335.0828 Összefoglaló Szigetvári Viktor előadásáról Pénzügykutató Napok, 2012. október 26. Visegrád Mivel mind a független

Részletesebben

J e g y zőkönyv ISZB-NP-1/2010. (ISZB-NP-1/2010-2014.)

J e g y zőkönyv ISZB-NP-1/2010. (ISZB-NP-1/2010-2014.) ISZB-NP-1/2010. (ISZB-NP-1/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottsága népesedéspolitikai albizottságának 2010. november 8-án, hétfőn, 8 óra 37 perckor

Részletesebben

Székelyföld területi autonómiája

Székelyföld területi autonómiája Márton János Székelyföld területi autonómiája Koncepciók és esélyek 1. Bevezetõ A 2003-as év eseményei közel tízéves hallgatás után újra terítékre hozták a romániai magyar közösség autonómiájának kérdését.

Részletesebben

dr.kökényesi József AZ ÖNKORMÁNYZATI RENDÉSZET NÉHÁNY KÉRDÉSE Budapest, 2008.

dr.kökényesi József AZ ÖNKORMÁNYZATI RENDÉSZET NÉHÁNY KÉRDÉSE Budapest, 2008. dr.kökényesi József AZ ÖNKORMÁNYZATI RENDÉSZET NÉHÁNY KÉRDÉSE Budapest, 2008. dr.kökényesi József AZ ÖNKORMÁNYZATI RENDÉSZET NÉHÁNY KÉRDÉSE A Kormány a közrendet és közbiztonságot, összességében a jogrendet

Részletesebben

(Jogalkotási aktusok) IRÁNYELVEK

(Jogalkotási aktusok) IRÁNYELVEK 2011.4.15. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 101/1 I (Jogalkotási aktusok) IRÁNYELVEK AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2011/36/EU IRÁNYELVE (2011. április 5.) az emberkereskedelem megelőzéséről, és az

Részletesebben

Járai Zsigmond pénzügyminiszter megakadályozott adóreformja

Járai Zsigmond pénzügyminiszter megakadályozott adóreformja Járai Zsigmond pénzügyminiszter megakadályozott adóreformja Az Echo Televízió egyik, nemrég ismételt adósából két meglepı hírrıl értesültem. Mindkettıt azért találtam különösen meglepınek, mert az eseményeket

Részletesebben

Az ún. státustörvényrõl 1

Az ún. státustörvényrõl 1 UDVARVÖLGYI ZSOLT Az ún. státustörvényrõl 1 A Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) 1999. novemberi ülésének egyhangúlag elfogadott zárónyilatkozatában fogalmazódott meg az az igény, hogy a kormány vizsgálja

Részletesebben

Kicsengettek PARLAMENT. Mennyi az annyi? 70 milliárdos önkormányzati elvonás a költségvetésben

Kicsengettek PARLAMENT. Mennyi az annyi? 70 milliárdos önkormányzati elvonás a költségvetésben 70 milliárdos önkormányzati elvonás a költségvetésben Kicsengettek November utolsó napján biztos többséggel fogadták el a kormánypárti, egyes szabad demokrata és független képviselők a 2010. évi költségvetést.

Részletesebben

1. Az Európai Unió 7 1.1. Az Európai Unió tagállamai 8 1.2. Az Európai Unió jelképei 9

1. Az Európai Unió 7 1.1. Az Európai Unió tagállamai 8 1.2. Az Európai Unió jelképei 9 Tartalomjegyzék 1. Az Európai Unió 7 1.1. Az Európai Unió tagállamai 8 1.2. Az Európai Unió jelképei 9 1.2.1. Az európai zászló 9 1.2.2. Az európai himnusz 10 1.2.3. Európa Nap, május 9. 10 1.3. Az Európai

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bossányi László,, Dr. Gondos István,

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2013. 42. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2013. 42. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2013. 42. hét Erdély Magyarország Oktatási és gazdasági kérdésekről tárgyaltak a MÁÉRT szakbizottságokban Október 8-án ülésezett a MÁÉRT Oktatási és Kulturális Szakbizottsága,

Részletesebben

HÁTTÉRANYAG AZ ALAPTÖRVÉNY NEGYEDIK MÓDOSÍTÁSÁHOZ

HÁTTÉRANYAG AZ ALAPTÖRVÉNY NEGYEDIK MÓDOSÍTÁSÁHOZ HÁTTÉRANYAG AZ ALAPTÖRVÉNY NEGYEDIK MÓDOSÍTÁSÁHOZ I. ELŐZMÉNYEK 1. A módosítás indoka Az Országgyűlés 2013. március 11-én elfogadta az Alaptörvény negyedik módosítását (a továbbiakban: Módosítás). A Módosítást

Részletesebben

Emlékeztető Női Jogokért Felelős Tematikus Munkacsoport első üléséről Budapest, 2013. 11.14.

Emlékeztető Női Jogokért Felelős Tematikus Munkacsoport első üléséről Budapest, 2013. 11.14. Ikt.szám: Emlékeztető Női Jogokért Felelős Tematikus Munkacsoport első üléséről Budapest, 2013. 11.14. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth tér 2-4., IV. emelet, 439/A. tárgyaló Időpont: 2013. november 14.

Részletesebben

ÍGY VÁLASZTOTTUNK. keményen számon kérjük az adóelkerülést. A célunk az, hogy többen fizessünk, és kevesebbet.

ÍGY VÁLASZTOTTUNK. keményen számon kérjük az adóelkerülést. A célunk az, hogy többen fizessünk, és kevesebbet. ÍGY VÁLASZTOTTUNK Az igazi munka csak most kezdõdik! Tervek és lehetõségek az országgyûlési választás után A választókerületünkben élõk Sági Istvánt, városunk képviselõ-testülete pénzügyi és városfejlesztési

Részletesebben

http://www.levego.hu/letoltes/kapcsolodo_anyagok/tomegkozl_bajnai0908.pdf

http://www.levego.hu/letoltes/kapcsolodo_anyagok/tomegkozl_bajnai0908.pdf Budapest, 2009. október 30. Hónig Péter miniszter Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium Budapest Tisztelt Miniszter Úr! Köszönettel megkaptuk 2009. szeptember 30-án kelt válaszát 1 Bajnai Gordon

Részletesebben

A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok

A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok Kovács János vezető elemző Kovács János 1 Gyurcsány Ferenc új lendületet adott az MSZP-nek,

Részletesebben

nappal min: 5 C max: 8 C

nappal min: 5 C max: 8 C nappal min: 5 C max: 8 C éjszaka min: -3 C max: 1 C Belépés Regisztráció Előfizetés Keresés 2016.01.13. Veronika, Csongor, Yvett Belépés Regisztráció Előfizetés Rovatok Főoldal Belföld Külföld Gazdaság

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019. Foglalkoztatási és Szociális Bizottság JELENTÉSTERVEZET

EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019. Foglalkoztatási és Szociális Bizottság JELENTÉSTERVEZET EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019 Foglalkoztatási és Szociális Bizottság 22.5.2015 2015/2042(INI) JELENTÉSTERVEZET az európai Progress mikrofinanszírozási eszköz végrehajtásáról (2015/2042(INI)) Foglalkoztatási

Részletesebben

Társadalmi-önkorm. a területi politikában KOR KÉP. Az alkotmányos jogállami

Társadalmi-önkorm. a területi politikában KOR KÉP. Az alkotmányos jogállami Társadalmi-önkorm a területi politikában KOR KÉP Az alkotmányos jogállami demokrácia nélkülözhetetlen eleme a participáció, annak vizsgálata, hogy a közvetlen és a képviseleti demokrácia miként érvényesülhet

Részletesebben

Hung. Monitoring, 29.3.89. (Kossuth Rádió, Esti Magazin, 18.30 h)

Hung. Monitoring, 29.3.89. (Kossuth Rádió, Esti Magazin, 18.30 h) Hung. Monitoring, 29.3.89. (Kossuth Rádió, Esti Magazin, 18.30 h) A MSZMP Központi Bizottsága ma ülést tartott, kapcsoljuk Domány Andrást és Tóth Pált. - A KB jelenleg zárt ülését tartja, vagyis be fog

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, AZ EURÓPAI TANÁCSNAK ÉS A TANÁCSNAK. A schengeni rendszer helyreállítása - ütemterv

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, AZ EURÓPAI TANÁCSNAK ÉS A TANÁCSNAK. A schengeni rendszer helyreállítása - ütemterv EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.3.4. COM(2016) 120 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, AZ EURÓPAI TANÁCSNAK ÉS A TANÁCSNAK A schengeni rendszer helyreállítása - ütemterv HU HU 1. Bevezetés

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum

Új Szöveges dokumentum Lakást akartak, mindent aláírtak Új Szöveges dokumentum Haász János - haasz.janos@mail.index..hu, Nagy Attila - nak@mail.index..hu 2009. 02. 04., 00:28 Frissítve: 16 órája A miskolci Avas lakótelepre beköltözött

Részletesebben

MKKSZ. Az MKKSZ Országos Választmányának BESZÁMOLÓJA

MKKSZ. Az MKKSZ Országos Választmányának BESZÁMOLÓJA MKKSZ Az MKKSZ Országos Választmányának BESZÁMOLÓJA 4 Az MKKSZ Országos Választmányának beszámolója A Magyar Köztisztviselõk és Közalkalmazottak Szakszervezete Országos Választmányának beszámolója az MKKSZ

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kengyel Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. június 16. napján megtartott soron kívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kengyel Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. június 16. napján megtartott soron kívüli üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kengyel Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. június 16. napján megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye:községháza, tanácskozó terme Jelen vannak: Nagy

Részletesebben

Tárgy: Közérdekű bejelentés a közúti fuvarozók követeléséről a gázolaj adójának csökkentésére

Tárgy: Közérdekű bejelentés a közúti fuvarozók követeléséről a gázolaj adójának csökkentésére Veres János úr pénzügyminiszter Pénzügyminisztérium Budapest Budapest, 2008. május 20. Tárgy: Közérdekű bejelentés a közúti fuvarozók követeléséről a gázolaj adójának csökkentésére Tisztelt Pénzügyminiszter

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére. a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény módosításáról. Budapest, 2007. március

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére. a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény módosításáról. Budapest, 2007. március OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTER Az 1992. évi LXIII. törvény 19/A. (1) bekezdése alapján /2007. NEM NYILVÁNOS 2007. március -ától számított 10 évig. Készült: 2 eredeti

Részletesebben

A célom az volt, hogy megszólítsam az egész politikai elitet

A célom az volt, hogy megszólítsam az egész politikai elitet A célom az volt, hogy megszólítsam az egész politikai elitet (Népszava 2009. február 27.) Dobjuk félre a meglévő fogalmakat és határokat, mert nem működnek - mondja Kállai Ernő. A nemzeti és etnikai kisebbségi

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. MEGHÍVOTTAK: Környezet- és természetvédelmi társadalmi szervezetek képviselői

EMLÉKEZTETŐ. MEGHÍVOTTAK: Környezet- és természetvédelmi társadalmi szervezetek képviselői EMLÉKEZTETŐ TÉMA: KONZULTÁCIÓ A Magyar Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága konzultációt tartott a környezet- és természetvédelmi feladatok 2005-ös finanszírozásáról az alábbi törvényjavaslatok tükrében:

Részletesebben

Konfrontációs levelek

Konfrontációs levelek Konfrontációs levelek Írta: Negyedik bővített változat 2016 Tartalomjegyzék Bevezetés 8. 1. Tisztelt Szerkesztőség! (2014.10.13) 8. 2. Nyílt levél a magyar titkosszolgálatok állományához! (2015.09.08)

Részletesebben

Pályaudvarok, vasútállomások

Pályaudvarok, vasútállomások Pályaudvarok, vasútállomások Két tényező szerint csoportosíthatók a pályaudvarok és a vasútállomások, építésük és rendeltetésük szerint, ez utóbbi és méretük alapján különíthetők el egymástól. Míg a vasútállomások

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2011 június 29 - i testületi ülésére a 1. sz. napirendi ponthoz. Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 16- án 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Községháza Szontágh Tamás

Részletesebben

198. sz. Ajánlás a munkaviszonyról

198. sz. Ajánlás a munkaviszonyról 198. sz. Ajánlás a munkaviszonyról A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet általános konferenciája, Amelyet a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal Igazgató Tanácsa hívott össze Genfbe, és amely 2006. május 31-én megtartotta

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2012. 14. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2012. 14. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2012. 14. hét Erdély Önálló magyar vonal a MOGYE-n Elfogadta a kormány azt a határozatot, amely egy új kart hoz létre a magyar és angol tannyelvű szakok számára a Marosvásárhelyi

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2015. 16. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2015. 16. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2015. 16. hét Erdély Újraválasztották Kelemen Hunort az RMDSZ élére Újabb négy évre Kelemen Hunort választotta elnökévé az RMDSZ pénteken, a szövetség Kolozsváron tartott 12.

Részletesebben

P7_TA-PROV(2010)0490 Az Afganisztánra vonatkozó új stratégia

P7_TA-PROV(2010)0490 Az Afganisztánra vonatkozó új stratégia P7_TA-PROV(2010)0490 Az Afganisztánra vonatkozó új stratégia Az Európai Parlament 2010. december 16-i állásfoglalása az új afganisztáni stratégiáról (2009/2217(INI)) Az Európai Parlament, tekintettel az

Részletesebben

J e g y zőkönyv STB-26/2011. (STB-51/2010-2014.)

J e g y zőkönyv STB-26/2011. (STB-51/2010-2014.) STB-26/2011. (STB-51/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának 2011. november 9-én, szerdán 9 órakor a Képviselői Irodaház 520. számú tanácstermében megtartott üléséről

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Vas Megyei Közgyűlés 2012. január 20-án 10.00 órától a Megyeháza Dísztermében megtartott rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: a Vas Megyei Közgyűlés 2012. január 20-án 10.00 órától a Megyeháza Dísztermében megtartott rendkívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: a Vas Megyei Közgyűlés 2012. január 20-án 10.00 órától a Megyeháza Dísztermében megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Kovács Ferenc, a közgyűlés elnöke, Majthényi László, Marton

Részletesebben

Miért alaptalan a magyar demokrácia

Miért alaptalan a magyar demokrácia KÖNYVBEMUTATÓ Csizmadia Ervin legújabb kötetének (Miért alaptalan a magyar demokrácia) könyvbemutatójára az Alexandra pódiumon, március 20-án került sor. A bemutató keretében tartott kerekasztal-beszélgetés

Részletesebben

nappal min: 5 C max: 8 C

nappal min: 5 C max: 8 C nappal min: 5 C max: 8 C éjszaka min: -3 C max: 1 C Belépés Regisztráció Előfizetés Keresés 2016.01.13. Veronika, Csongor, Yvett Belépés Regisztráció Előfizetés Rovatok Főoldal Belföld Külföld Gazdaság

Részletesebben

Az Észak-magyarországi régió turizmusának esélyei a globális gazdasági válság időszakában

Az Észak-magyarországi régió turizmusának esélyei a globális gazdasági válság időszakában Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek VI.évf. 2009 2 89-107 Az Észak-magyarországi régió turizmusának esélyei a globális gazdasági válság időszakában A válság turizmusra gyakorolt hatásairól számos, elemzés,

Részletesebben

Nemzeti Emlékezet Bizottsága Biszku-per TV, RÁDIÓ

Nemzeti Emlékezet Bizottsága Biszku-per TV, RÁDIÓ Nemzeti Emlékezet Bizottsága Biszku-per TV, RÁDIÓ MÉDIANÉZŐ KFT. -NEMZETI EMLÉKEZET BIZOTTSÁGA 1 A tartalom Felfüggesztett büntetést kapott Biszku Béla Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték nem jogerősen

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2011.6.8. COM(2011) 326 végleges 2011/0154 (COD) C7-0157/11 HU Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE a büntetőeljárás során ügyvédi segítség igénybevételéhez való

Részletesebben

Bauer Tamás Cukor a sebbe

Bauer Tamás Cukor a sebbe Bauer Tamás Cukor a sebbe Amennyire én emlékszem, a szomszéd országokban kisebbségben élő magyarok követelései között a rendszerváltás éveiben, amikor a kommunista rendszerek összeomlását követően, az

Részletesebben

A progresszív gazdaságpolitika alkotóelemei

A progresszív gazdaságpolitika alkotóelemei Matthias Platzeck Elemzés Budapest 2012. január Nagyon kemény időket élünk. A világgazdaság megingott. Teljesen bizonytalan, hogy sikerül-e az USA-nak hosszú távon talpon maradnia. Mindeközben az egyesült

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Javaslat a képviselő-testület

Részletesebben

Bevezető gondolatok 1. Túlzott központosítás

Bevezető gondolatok 1. Túlzott központosítás A Berzsenyi Dániel Gimnázium tantestülete egyetért a miskolci Herman Ottó Gimnázium és a budapesti Teleki Blanka Gimnázium második levelével. Ezért az ő szövegüket megismételni nem akarjuk, de fő pontjaikat

Részletesebben

Plenáris hírlevél, 2009. november 23-26. Gumiabroncsok címkézése: jobb tájékoztatás. Koppenhágai csúcs: ambiciózus megállapodást szeretne az EP

Plenáris hírlevél, 2009. november 23-26. Gumiabroncsok címkézése: jobb tájékoztatás. Koppenhágai csúcs: ambiciózus megállapodást szeretne az EP Plenáris hírlevél, 2009. november 23-26. Végszavazás a telekom-csomagról: garantált internethozzáférés Gumiabroncsok címkézése: jobb tájékoztatás Koppenhágai csúcs: ambiciózus megállapodást szeretne az

Részletesebben

J e g y zőkönyv HOB-34/2011. (HOB-64/2010-2014.)

J e g y zőkönyv HOB-34/2011. (HOB-64/2010-2014.) HOB-34/2011. (HOB-64/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának 2011. november 28-án, hétfőn, 9 óra 07 perckor kezdődően, a Parlament földszint 93. számú tanácstermében

Részletesebben

A. Hírek B. Program C. A hírlevélről

A. Hírek B. Program C. A hírlevélről A. Hírek B. Program C. A hírlevélről **************************************** Csatlakozzon a Platformhoz! Lásd HÍVOGATÓ című cikkünket **************************************** A. Hírek 2013: A POLGÁROK

Részletesebben

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE A TANÁCSNAK ÉS AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK. A tagállamoknak a Számvevőszék 2012-es évről szóló éves jelentésére adott válaszai

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE A TANÁCSNAK ÉS AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK. A tagállamoknak a Számvevőszék 2012-es évről szóló éves jelentésére adott válaszai EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.2.28. COM(2014) 120 final A BIZOTTSÁG JELENTÉSE A TANÁCSNAK ÉS AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK A tagállamoknak a Számvevőszék 2012-es évről szóló éves jelentésére adott válaszai

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2011.12.20. COM(2011) 900 végleges A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK Az általános

Részletesebben

Ligeti Miklós: A VÁLASZTÁSI KAMPÁNYOK FINANSZÍROZÁSA

Ligeti Miklós: A VÁLASZTÁSI KAMPÁNYOK FINANSZÍROZÁSA Ligeti Miklós: A VÁLASZTÁSI KAMPÁNYOK FINANSZÍROZÁSA KAMPÁNYKORRUPCIÓ A politikai pártok választási kampányainak a finanszírozása Magyarországon a rendszerváltozás óta megoldatlan probléma, egyben ez az

Részletesebben

2010. júniusi hírek. Felfüggesztettek két KEOP-pályázatot

2010. júniusi hírek. Felfüggesztettek két KEOP-pályázatot 2010. júniusi hírek Felfüggesztettek két KEOP-pályázatot Félidő az EU-s pénzeknél - Több pénzt a magyar gazelláknak EU-pénz: utolsó lehetőség Fellegi: Növelni kell a kkv-k részesedését Még idén elkészül

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bag Nagyközség Önkormányzat 2010. december 02. képviselő-testületi ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bag Nagyközség Önkormányzat 2010. december 02. képviselő-testületi ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bag Nagyközség Önkormányzat 2010. december 02. képviselő-testületi ülésén. Jelen vannak: Tóth Gábor polgármester, Dr. Balatoni Gyöngyi alpolgármester, Balázs János, Dr. Dénes

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv.

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonszemes és Balatonőszöd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2012. február 20-án 13.00 órakor kezdődő a Körjegyzőségi Hivatal tanácskozó termében közösen megtartott

Részletesebben

Hírek Strasbourgból 2010. szeptember 20-23.

Hírek Strasbourgból 2010. szeptember 20-23. Hírek Strasbourgból Kedves Barátom! Az Európai Parlamentben, csakúgy, mint a legtöbb nemzeti törvényhozásban, a munka oroszlánrésze a bizottságokban zajlik. Elképzelhetetlen lenne egy az Unióhoz hasonló

Részletesebben

9826 Jelentés a Magyar Köztársaság 1997. évi költségvetése végrehajtásának ellenőrzéséről 1. sz. füzet Összefoglaló és javaslatok. 1.

9826 Jelentés a Magyar Köztársaság 1997. évi költségvetése végrehajtásának ellenőrzéséről 1. sz. füzet Összefoglaló és javaslatok. 1. 9826 Jelentés a Magyar Köztársaság 1997. évi költségvetése végrehajtásának ellenőrzéséről 1. sz. füzet Összefoglaló és javaslatok TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés 2. Összefoglaló megállapítások 3. Javaslatok

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések Gyakran ismételt kérdések az európai parlamenti képviselőkről és az Európai Parlamentről A 2014. évi európai parlamenti választás: mikor és hogyan zajlik le? 2014-es választások: hogyan nevezik ki az EP

Részletesebben

Az európai romastratégia

Az európai romastratégia Bene Márton Az európai romastratégia Az Európai Unió ebben a félévben szeretne elfogadni a régóta szorgalmazott romastratégiát, amelyik a magyar EU elnökségnek is kiemelt prioritása. Nagyon úgy tűnik,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Mi van? Tartalom Jegyzet

Tartalomjegyzék. Mi van? Tartalom Jegyzet Tartalom Jegyzet Tartalomjegyzék Reflektorban a bölcsõdék Összeférhetetlenségi népszavazás Újabb reformcsomag Leválhatunk a távhõrõl Költségcsökkentési konferencia Informatikai szabványosítás Európai Unió

Részletesebben

Bocz János Jéghegyek. Tévhitek, avagy a magyar nonprofit szektor mélyrétegei

Bocz János Jéghegyek. Tévhitek, avagy a magyar nonprofit szektor mélyrétegei Bocz János Jéghegyek. Tévhitek, avagy a magyar nonprofit szektor mélyrétegei Az újkori magyar civil, nonprofit szektor az idei évben ünnepli 20 éves születésnapját. Ilyen alkalmakkor a témával foglalkozó

Részletesebben

Jegyzõkönyv ÁÉT 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl 2008. November 13.

Jegyzõkönyv ÁÉT 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl 2008. November 13. Jegyzõkönyv ÁÉT 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl 2008. November 13. ftsz.hu Szám: HUM/1219/2008 JEGYZÕKÖNYV az Ágazati Érdekegyeztetõ Tanács 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl Köszöntöm

Részletesebben

Közbe' szerez. Tartalomjegyzék. Jegyzet. Localinfo Önkormányzati Havilap

Közbe' szerez. Tartalomjegyzék. Jegyzet. Localinfo Önkormányzati Havilap Localinfo Önkormányzati Havilap Tartalomjegyzék Reflektorban a költségvetés Módosul a közbeszerzési törvény Közbeszerzési tanácsok Brüsszelbõl jelentjük Luxus a luxusadó? Kárpát-medence Távhõkedvezmény

Részletesebben

WEKERLE TERV. A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája

WEKERLE TERV. A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája WEKERLE TERV A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája Tartalom 1. A Wekerle Terv háttere... 2 2. Célrendszer... 6 2.1. Infrastruktúra összehangolása a Kárpát-medencében... 9 2.2.

Részletesebben