NOVEMBERI MEGJELENÉS 1.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NOVEMBERI MEGJELENÉS 1."

Átírás

1 SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és DVD nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO Tisztelt Partnerünk! NOVEMBERI MEGJELENÉS 1. A Best Hollywood által kiadott filmek: november 3. Az ötödik elem Eredeti cím: The fifth element Gyártás: USA / Franciaország Játékidő: 126 perc Műfaj: sci-fi Rendezte: Luc Besson Főszereplők: Bruce Willis, Milla Jovovich, Ian Holm, Gary Oldman Chris Tucker Nettó DVD nagyker. ár: 2680,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990,-Ft DVD vonalkód: Tartalom: Ötezer évenként feltárul egy kapu, melyen keresztül a sötétség erői el akarnak pusztítani minden életet. Csak egyetlen módon lehet védekezni ellene: idejében meg kell lelni, és fel kell használni a mitikus ötödik elemet. Ehhez azonban szükség van egy igazi hősre, de sajnos ilyenek a XXIII. század zűrzavaros világában egyáltalán nem nyüzsögnek. Egyetlen ember akad, aki eséllyel szállhat szembe a pusztítással: Korben Dallas (Bruce WILLIS - Ponyvaregény, Hatodik érzék, Bérgyilkos a szomszédom), a New York-i légitaxi sofőrjeként dolgozó volt kommandós, akinek azonban kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy az egész Föld és az emberiség sorsát a kezébe vegye... Hang: magyar 5.1, angol 5.1, francia 5.1, angol, francia Extra: interaktív menü, közvetlen jelenetválasztás, előzetesek, TV szpotok, fotóalbum, kimaradt jelenetek, posztergaléria, Best DVD ajánló Nettó VHS nagyker. ár: 1480,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2390,-Ft VHS vonalkód: november 10. Maradok Tartalom: Marie-Domenica és Bertrand tökéletes párnak tűnik. De csak látszólag. Bertrand egy nemzetközi építkezési vállalat ügyeit intézi, ideje nagy részét repülőgépen tölti, s amikor nem dolgozik, kedvenc sportjának, a kerékpározásnak hódol. Bolondja a sportnak, és nem tűr beleszólást az edzésbe. Marie-Domenica férje minden kívánságát teljesíti, törődik a fiuk taníttatásával, saját vágyai és álmai háttérbe szorulnak, de érezhetően elégedetlen a sorsával. Ekkor találkozik Antoine-nel, az íróval, aki film- és művészetrajongó, és beleszeret. A férfi viszonozza a szenvedélyt, és Marie-Domenica úgy dönt, elhagyja a férjét, és kilép a világba.

2 De nem számít arra, hogy Bertrand egész más szemmel látja a helyzetet, és úgy dönt, kitart a felesége mellett, és nem könnyíti meg neki a távozást. Mi több, megismerkedik Antoine-nal, akiről kiderül, hogy szintén szeret kerékpározni... Eredeti cím: Je reste! Gyártás: Franciaország Játékidő: 102 perc Műfaj: romantikus vígjáték Főszereplők: Sophie Marceau, Vincent Perez Nettó DVD nagyker. ár: 2680,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990,-Ft DVD vonalkód: Hang: magyar 5.1, francia 5.1 Extra: interaktív menü, közvetlen jelenetválasztás, werkfilm, előzetes, TV szpotok, fotóalbum, törölt jelenetek, honlap-ajánló Nettó VHS nagyker. ár: 1480,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2390,-Ft VHS vonalkód: november 10. A Sárkány nyomában VHS Tartalom: A hongkongi szupersztárnak, Jackie Chan-nek két évvel ezelőtt jutott tudomására az igazság a családjáról és önmagáról. A színész sokáig úgy tudta, hogy alacsony sorban élő családban született az 1950-es években, a szegénység sújtotta Kínában. Amikor kiderült anyja gyógyíthatatlan betegsége, apja úgy döntött: elmeséli a család igaz történetét a fiúnak. Jackie szülei egyáltalán nem egyszerű famíliából származtak, Kínában pedig él néhány elveszett fivére és nővére, sőt a családneve sem Chan! A film a színész és elveszett családja történetét követi nyomon, összerakja annak a rendkívüli gyermekkornak a darabkáit, amelyet Jackie és testvérei átéltek. Fellebben a fátyol a titkokról, arról, hogy Jackie apja a Csang-kaj Sek rezsim idején a nacionalista párt kémje volt, és anyja sem volt egyszerű háziasszony. Szemtanúi lehetünk a két világháború közötti Kína viharos évtizedeinek, a kétségbeesett családjuktól elszakított gyermekek bánatának, a kommunisták és a nacionalisták között zajló polgárháborúnak, és a tragikus kulturális forradalomnak, amely eget-földet megmozgatott. Az is világossá válik: nem csupán Jackie Chan és hozzátartozói a szereplői ennek a történetnek, hiszen mindezt majd minden kínai család átélte a távol-keleti ország történelmének eme balszerencsés időszakában. Eredti cím: Traces of a dragon: Jackie Chan & His Lost Family Gyártási év: Hong Kong Játékidő: 96 perc Műfaj: dokumentumfilm Főszereplők: Jackie Chan Nettó VHS nagyker. ár: 1480,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2390,-Ft VHS vonalkód: A Budapest Film által kiadott filmek: Most Veheted Meg AKCIÓ Az akció kezdete: november 1. Novemberben a következő három filmet vásárolhatják meg a Most Veheted Meg akció keretében DVD-n és VHS-n. 1. New York bandái 1 lemezes változat. 2. Végtelen történet 3. Segítség, apa lettem!

3 New York bandái 1 lemezes változat Nettó DVD nagyker. ár: 2010,-Ft DVD vonalkód: Végtelen történet Nettó DVD nagyker. ár: 2010,-Ft DVD vonalkód: Segítség, apa lettem! Nettó DVD nagyker. ár: 2010,-Ft DVD vonalkód: Nettó VHS nagyker. ár: 1000,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1490,-Ft VHS vonalkód: Nettó VHS nagyker. ár: 1000,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1490,-Ft VHS vonalkód: Nettó VHS nagyker. ár: 1000,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1490,-Ft VHS vonalkód: Fantomas sorozat A 60-as évek kultsorozata újra látható! Visszatér minden idők legmesteribb bűnözője, Fantomas, és minden idők legviccesebb rendőre, Juve felügyelő. Műfaj: vígjáték Rendező: André Hunebelle Szereplők: Jean Marais, Louis de Funes, Mylene Demongeot Nettó DVD nagyker. ár: 2010,-Ft Hang: magyar és francia Dolby Digital 2.0 Extra: DVD ajánló, Előzetesek, Hangbeállítás Nettó VHS nagyker. ár: 1675,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2490,-Ft Fantomas Tartalom: Fantomas az zseniális mesterbűnöző feldühődik, amikor az egyik bűntette után, Juve felügyelő a TV nyilvánossága előtt kijelenti, hogy ő nem is létezik. Azt pedig már végképp nem tűri el az ezerarcú Fantomas, hogy Fandor, az újságíró olyan kitalált interjút jelentessen meg, amit elvileg vele készített. Bosszúból elrabolja az újságírót és Fandornak öltözve követi el az újabb bűntényeket. Juve felügyelő pedig lohol a bűn után. Fantomas visszatér Tartalom: Fantomas elrabol egy híres tudóst, hogy az olyan fegyvert fejlesszen ki neki, amivel az emberisséget sarokba szoríthatja. Terve megvalósításához egy másik tudóst is el akar rabolni, de ekkor már színre lépnek az előző rész hősei is, hogy kelepcébe csalják a félelmetes bűnözőt. Fandor, az újságíró beöltözik a professzornak, Juve felügyelő pedig összekuszálja a szálakat. Fantomas a Scotland Yard ellen Tartalom: Fantomas milliomosokat zsarol meg, amennyiben nem hajlandók fizetni neki, akkor megöli őket. Fandor és Juve felügyelő egy skóciai kastélyba érkezik, ahol milliomos házigazdájuk vendégeként veszik fel a harcot az ezerarcú Fantomas ellen. Fantomas trilógia Nettó DVD nagyker. ár: 4700,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 6990,-Ft DVD vonalkód: Nettó VHS nagyker. ár: 4030,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 5990,-Ft VHS vonalkód:

4 A Fantasy Film által kiadott filmek: október 28. Cipruskoporsó DVD Agatha Christie Poirot sorozatának új része. Tartalom: A gyönyörű ifjú hölgy, Elinor Carlisle kettős gyilkosság vádjával áll a bíróság előtt. A vád szerint méreggel meggyilkolta nagynénjét, Laura Welmant és szerelme csábítóját, Mary Gerrardot. A bizonyítékok még Poirot szerint is cáfolhatatlanok, de mégis elkezd benne mocorogni a kétség és agyában elkezdi összeállítani a gyilkosság egy egészen más verzióját. Sok ideje nincs, hogy megtalálja az igazi gyilkost, mert Elinorra már vár a katasztrófa Színes angol krimi Eredeti cím: Sad Cypress Játékidő: 93 perc Szereplők: David Suchet, Paul McGann Hang: 2.0 magyar, angol, angol Extra: werkfilm, interaktív menük, közvetlen jelenetválasztás Nettó DVD nagyker. ár: 1910,-Ft DVD vonalkód: A Mokép által kiadott filmek: október 28. Black Mor szigete Tartalom: Cornwall partjainál járunk, 1803-ban: itt él a kölyök, egy 15 éves álmodozó kis legény, aki minden áldott este fantasztikus utazásra indul. Persze csak gondolatban, miközben a hírhedt Black Mor könyvének történeteit bújja. Mi másról is álmodozhatna fiatal hősünk és minden gyermek, mint arról, hogy belőle is olyan híres kalóz válik, mint Black Mor, s hogy másra sem lesz gondja, mint szabadon, mint szabadon szelni a tenger habjait, újabb és újabb kalandok után kutatva. És lássunk csodát, az álom valósággá válik, és főhősünk felkerekedik kéttagú legénységével, hogy áthajózva az Atlanti-óceánon eljusson a kincset rejtő szigetre. Mielőtt azonban elérnék céljukat, még számtalan kaland és felfedezés vár rájuk. Színes francia rajzfilm Játékidő: 82 perc Nettó DVD nagyker. ár: 2490,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3900,-Ft DVD vonalkód: Hang: 5.1 magyar, francia Extra: werkfilm, előzetes, jelenetválasztás Nettó VHS nagyker. ár: 1190,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1890,-Ft VHS vonalkód:

5 2004. október 28. Kukori és Kotkoda DVD Színes magyar rajzfilm 8 epizód: Fogyókúra, Köd előttem, köd utánam, Műmenyét, Érik a szőlő, Kolibri díj, Nyikorgó daráló, Acélcsőr, Házvezetőnő Írta: Bálint Ágnes Játékidő: 67 perc Kép: 4:3 Hang: magyar 2.0 Extra: játék, ajánló Nettó DVD nagyker. ár: 2240,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3500,-Ft DVD vonalkód: október 28. Szigorúan piszkos ügyek 2. Tartalom: Ez a rész az első rész előzményeit dolgozza fel, amikor a fiatal Yan beépül a Triádba és Ming a rendőrséghez. Mindkettőjüknek meg kell küzdeniük a társaikkal, hogy befolyásos pozícióba kerülhessenek így szolgálva meggyőződésüket és főnökeiket. A Triádok legnagyobb családjának fejét meggyilkolják és kitör a bandák közti háború az utódlásért. A volt főnök fia a gyász kemény kézzel és hideg fejjel készül megtartani családja vezető pozícióját, melyhez nemcsak Sam segítségét akarja igénybe venni, hanem Yan-t is maga mellé akarja venni, hiszen mindenki megdöbbenésére kiderül, hogy féltestvérek. Színes hong-kongi film Eredeti cím: Infernal Affairs II. Játékidő: 115 perc Rendezte: Andrew Lau, Alan Mark Szereplők: Anthony Wong, Eric Tsang Nettó DVD nagyker. ár: 3010,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 4700,-Ft DVD vonalkód: Hang: 5.1 magyar, kantoni Extra: 1, 2, 3 rész szinkronizált előzetesei Nettó VHS nagyker. ár: 1440,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2290,-Ft VHS vonalkód: október 28. Szigorúan piszkos ügyek 3. Tartalom: Yan meggyilkolása Ming ellen vizsgálat folyik, majd felfüggesztik. Nemcsak karrierje, magánélete is romokban hever, mert felesége elköltözik és magával viszi kislányukat is. Lelkileg és testileg is összeomlik. Monoton és üres napjai akkor szakadnak véget, amikor felfigyel a rendőrség új sztár nyomozójára, akiben egykori önmagát látja viszont. Ming gyanúját igazolandó a Triád beépített emberének tartja a férfit titokban nyomozni kezd kollégája után. Azonban nemcsak ő áll lesben, észreveszi, hogy valaki őt is követi. Csak későn ébred rá, hogy megfigyeltje és követője őt szorította sarokba ahonnan menekülésre nincs esély

6 Színes hong-kongi film Eredeti cím: Infernal Affairs III. Játékidő: 115 perc Rendezte: Andrew Lau, Alan Mark Szereplők: Anthony Wong, Eric Tsang, Andy Lau Nettó DVD nagyker. ár: 3010,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 4700,-Ft DVD vonalkód: Hang: 5.1 magyar, kantoni Extra: 1, 2, 3 rész szinkronizált előzetesei, így készült (feliratos) Nettó VHS nagyker. ár: 1440,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2290,-Ft VHS vonalkód: november 6. Világokon át VHS Tér, idő, tudat: Dimenziók hálója Metafizika, bölcselet, transzcendencia Ismeretterjesztő sorozat Lőrincz Gabriellával Játékidő: 55 perc Előbb-utóbb mindenkinek ki kell esni az időből, az életből. Van, aki azt hiszi és bízzunk benne, hogy jól hiszi,- hogy átkerül egy örökkévalóságba, és van, aki úgy hiszi, hogy beleesik a semmibe. Mindkettő nehéz és fontos élmény. Nettó VHS nagyker. ár: 1190,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1890,-Ft VHS vonalkód: Az SPI által kiadott filmek: Mix Tartalom: A Mix című filmben az amerikás magyar apa (Kulka János) és tinédzser fia, Mitch (Alex Weed) között tovább mélyül a generációkat elválasztó szakadék, amikor egy temetés miatt Magyarországra, Budapestre utaznak. Mitch szülei Óhazájában kezdetben úgy érzi magát, mint a partra vetett hal. Miközben minden igyekezetével azon van, hogy időben visszaérjen az Egyesült Államokba, a los angelesi jövője szempontjából elengedhetetlenül fontos Dee Jay meghallgatásra, belekeveredik a budapesti éjszakába. Szokatlan és váratlan fordulatok nagymama, partyk, átverés, a km távolból keresett szerelem, Bea (Gryllus Dorka) váratlan felbukkanása mind-mind szinte egyszerre történnek meg vele, hihetetlen pörgésben. Mikor lekési a repülőgépet, teljesen magára marad egy számára ismeretlen, vad országban, amelynek a nyelvét sem beszéli. Mitch-nek csak néhány napja van, hogy összeszedje az új repülőjegyre a pénzt. Az az ötlete támad, hogy a pénzt egy óriási Buli szervezéséből szerzi meg. Ahogy a bulira készülnek, Mitch és Bea egyre közelebb kerül egymáshoz, amit Bea pasija, a pornócsászárnak (Rudolf Péter) dolgozó fotós Csaba (Kolovratnik Krisztián) természetesen rossz szemmel néz. A Buli estéjén Mitch álmai beteljesülését várja de nem ez történik További bonyodalmak adódnak

7 A porno-alvilággal a háttérben és a Balkán Fanatik kirobbanó erejű zenéjével a Mix friss hangvétellel, egy amerikai srác szemével mutatja meg Budapest keményebb, karcosabb oldalát. Színes, kétnyelvű, magyar-amerikai koprodukció Játékidő: 97 perc Írta, vágta és rendezte: Steven Lovy Fényképezte: Vecsernyés János Zene: Tim Kelly Szereplők: Alex Weed, Gryllus Dorka, Kulka János, Rudolf Péter, Kolovratnik Krisztián, Jeffrey Schecter Hang: 5.1 magyar, angol, angol Extra: mozielőzetes, interjúk, zenei video Balkán Fanatik, plakáttervek, képgaléria, rendezői kommentár Steven Lovy a 35. Magyar Filmszemlén a zsűri különdíját kapta első magyar filmje, a MIX vágásáért, a Szemle Diákzsűrije pedig a filmnek ítélte a Legjobb Elsőfilm díját! Nettó DVD nagyker. ár: 1975,-Ft DVD vonalkód: Szégyenfolt Nettó VHS nagyker. ár: 1240,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990,-Ft VHS vonalkód: Tartalom: A Kramer kontra Kramer és a Senki bolondja Oscar-díjas rendezője, Robert Benton legújabb alkotása, a Szégyenfolt a Pulitzerdíjas író, Philip Roth azonos című bestseller regénye alapján készült. A film főszerepeit Oscar-díjas színészek, Anthony Hopkins és Nicole Kidman, továbbá az egyaránt Oscar-jelölt Gary Sinise és Ed Harris játsszák. A Szégyenfolt az 1945 előtti Amerika mélységesen megosztott társadalmában játszódik. Coleman Silk történetét mondja el, egy ember történetét, aki egész életében hazugságban élt, mert azt hitte, így szabaddá válhat. Az ígéretes egyetemi hallgató, az elsőrangú zsidó entellektüel, a fiatal Coleman (Wentworth Miller) első szerelme, Steena (Jacinda Barrett) egész lényét valósággal összeroppantja, mikor szembesül egy hatalmas titokkal, Coleman valós származásával. Sok-sok évvel később, a tekintélyes professzor és példás férj, az immár idősödő Coleman (Anthony Hopkins) karrierjét hamis vádak döntik romba. Most, amikor botrányos viszonyt kezd a titokzatos Faunia-val (Nicole Kidman), a nála sokkal fiatalabb takarítónővel, aki mind szexuálisan, mind érzelmileg felébreszt valamit a férfiban, valamit, ami feltartóztathatatlanul ragadja magával, mintha álomból ébredne. Az újra feltámadt szenvedély azonban veszélyt is hordoz, Faunia volt férje (Ed Harris) személyében. Silk már régóta hazugságok sűrű fátyla mögött rejtőzik. Most azzal a parancsoló kényszerrel szembesül, hogy felfedje valódi személyazonosságát, mielőtt még túl késő. Eredeti cím: The Human Stain Amerikai-német-francia romantikus film Játékidő: 104 perc Rendezte: Robert Benton Írta: Philip Roth regénye alapján Nicholas Meyer Szereplők: Anthony Hopkins, Nicole Kidman, Gary Sinise, Ed Harris, Wentworth Miller, Jacinda Barrett, Harry Lennix és Anna Deavere Smith Hang: magyar, angol 5.1, angol Extra: előzetes, interjúk, ajánlók

8 Nettó DVD nagyker. ár: 1975,-Ft DVD vonalkód: Nettó VHS nagyker. ár: 1240,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990,-Ft VHS vonalkód: A UIP-DunaFilm által kiadott filmek: november 10. Fegyvertársak Tartalom: Charlie Wait, Spearman Főnök, Gomb és Mose Harrison mind menekülnek a múltjuk elől és az egyetlen hely, ahol az ember szabad lehet, az a végtelen mezők nyílt terepe, ahol a természet alkot minden szabályt. A négy cowboyt a Vadnyugat törvénye köti össze, és megpróbálják kerülni az erőszakot. De egy határmenti város, ahol a félelem és a zsarnokság az úr, megváltoztatja életüket, és arra kényszeríti őket, hogy cselekedjenek. Miközben ezek a bátor férfiak a döntő ütközetre készülnek, szembe kell nézniük saját démonaikkal is Eredeti cím: Open Range Gyártási év, ország: USA Játékidő: 126 perc Műfaj: western Rendezte: Kevin Costner Szereplők: Kevin Costner (Farkasokkal táncoló, Waterworld, Több, mint testőr, Nettó DVD nagyker. ár: 2874,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990,-Ft DVD vonalkód: JFK) Robert Duvall (Keresztapa, Összeomlás, Deep Impact) Anette Bening (Szerelem a Fehér Házban) Hang: 5.1 magyar, angol Extra: Featurette, A kamera mögött Nettó VHS nagyker. ár: 1343,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990,-Ft VHS vonalkód: Az Intercom által kiadott filmek: Disney Históriák 3. Disney Históriák 4. Disney Históriák 5. A sáska napja DVD Párosban a városban DVD november 9. Bionicle 2. - Metru Nui legendája Zsarulesen DVD Zsarulesen 2. DVD Suttogó DVD Huncut világ DVD Rém, A DVD Jéghideg otthon DVD Star Trek 7. - Nemzedékek DVD Egy kis ravaszság DVD A Warner által kiadott filmek

9 Életeken át Béres Alexandra: Pörgesd fel! Graffity Bridge - Afrikai híd DVD Bíboreső - extra változat DVD Telihold alatt DVD november 9. Csak a zene DVD Szabadság szerelem DVD Rutles 2: Beatles meg nem is DVD Utcai tánc DVD Utcai tánc- A lépések nyomában DVD Rockzene története díszdoboz DVD THX DVD Gázoló DVD A Universal által kiadott filmek: Shrek 2 Shrek 2 különleges kiadás DVD Őslények országa november 9. A mexikói határ Hitchcock DVD Hitchcock DVD Őslények országa 2 Őslények országa 3 Őslények országa 4 Őslények országa 8 DVD Várjuk megrendeléseiket! Üdvözlettel: Ossik Edit Budapest, október Budapest, Szent László u Tel: , , Fax:

JÚLIUSI MEGJELENÉS 1.

JÚLIUSI MEGJELENÉS 1. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1)

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Select 86 Kft. 2009. júliusi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Lakossági megjelenés: 2009.07.02 Ajánlott

Részletesebben

Könyvek Tusája 4. forduló

Könyvek Tusája 4. forduló Könyvek Tusája 4. forduló Ifjúság kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

Leltárkönyv egyszer. Rekordok száma: 110

Leltárkönyv egyszer. Rekordok száma: 110 Leltkönyv egyszer Lelti szám Rakti i 00425585 2013.11.05. ParaNorman / rend. Chris Butler, Sam Fell,.-Budapest : Select'86 Kft., 2013.-1 DVD (88 infotéka (fszt.) DVD 2503 min): szín., hg..- Szinkronizált

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. június

SELECT VIDEO 2015. június Hazárdjáték (The Gambler) (16) Lakossági megjelenés: 2015.06.03 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft SELECT VIDEO 2015. június epizódszereplő (Aranyoskám). Az Oscar -díjra jelölt* Mark Wahlberg karrierje legfontosabb

Részletesebben

Szerda. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003

Szerda. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003 Szerda Szerzõ Administrator 2008.04.30. Frissítve 2008.04.27. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003 07:00 Adidas

Részletesebben

SZEPTEMBERI MEGJELENÉS 3.

SZEPTEMBERI MEGJELENÉS 3. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

DECEMBERI MEGJELENÉS 3.

DECEMBERI MEGJELENÉS 3. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Filmes műfajok Minek a műfaj? Miért szeretünk mindent valamilyen rendszerbe elhelyezni? (Pl. Linne) Minek a csomagolás (műfaj)? Besorolható-e minden? Csak egyféleképpen sorolható be minden? Tartozhat-e

Részletesebben

OKTÓBERI MEGJELENÉS 3.

OKTÓBERI MEGJELENÉS 3. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és DVD nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Lev Tolsztoj. Anna Karenina

Lev Tolsztoj. Anna Karenina Lev Tolsztoj Anna Karenina Lev Tolsztoj Az orosz irodalomnak kiemelkedő nagysága, regényeinek nagy részét megfilmesítették. Úgy gondolom, hogy az erkölcsi világszemléletéről, a tolsztojánizmusról is muszáj

Részletesebben

Májusi új könyveinkből

Májusi új könyveinkből Májusi új könyveinkből David Angsten: Sötét arany Budapest, I.P.C. Könyvek Kft. 2010. Jack Duran sosem hitte volna, hogy a főiskola befejezése után kezdetét veszi élete talán legveszélyesebb kalandja.

Részletesebben

Valentin napi könyv- és filmajánló

Valentin napi könyv- és filmajánló Valentin napi könyv- és filmajánló Az 5 legkeresettebb romantikus olvasmány és film a Békés Megyei Könyvtárban Könyvek 1. Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb

Részletesebben

Nahát, még ők is magyarok?!

Nahát, még ők is magyarok?! 2011 október 10. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Andy Vajna, Gabor Zsazsa, Bela Lugosi, Tony Curtis, Nicolas Sarkozy, George Pataky

Részletesebben

A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate)

A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate) SELECT VIDEO 2011. márciusi megjelenések A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate) Bennett Marco kapitány és Raymond Shaw őrmester együtt szolgáltak az Öböl-háborúban. Egy támadás alkalmával Shaw

Részletesebben

The Beatles. Sárga tengeralattjáró

The Beatles. Sárga tengeralattjáró 21306 The Beatles Sárga tengeralattjáró Amikor a látványos Sárga tengeralattjáró 1968- ban megjelent, azonnal olyan mérföldkövet jelentő filmnek ismerték el, amely az animációt addig nem látott magasságokba

Részletesebben

MIMI O CONNOR. Margaret K. McElderry Books

MIMI O CONNOR. Margaret K. McElderry Books 1 2 MIMI O CONNOR Margaret K. McElderry Books New York * London * Toronto * SydNEY * Újdelhi 3 TARTALOM 5 6 Csak egyetlen dolgot kell tudnod: a történetek, amiket meséltek neked a szörnyetegekről, a tábortüzeknél

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 1539/2008. (VIII. 27.) sz. HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 1539/2008. (VIII. 27.) sz. HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 1539/2008. (VIII. 27.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és a televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény

Részletesebben

Azt, hogy van egy titok. Mert mi értelme volna élni, ha minden olyan, amilyennek látszik?

Azt, hogy van egy titok. Mert mi értelme volna élni, ha minden olyan, amilyennek látszik? Umberto Eco: A Foucault-inga Végül is mit akarnak tudatni az emberekkel? Azt, hogy van egy titok. Mert mi értelme volna élni, ha minden olyan, amilyennek látszik? Három kiadói szerkesztő megunja az okkult

Részletesebben

Select 86 Kft. 2009. decemberi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES

Select 86 Kft. 2009. decemberi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Bunyó (Fighting) Select 86 Kft. 2009. decemberi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Az isten háta mögül jött Shawn MacArthur (Channing Tatum Közellenségek, G.I. Joe: A Kobra árnyéka) lopott áruk csencseléséből

Részletesebben

1. Discovery Cove, Orlando, Florida

1. Discovery Cove, Orlando, Florida Felülnétek a Magnum 200XL hullámvasútra, mely 115 km/h-ás sebességgel száguld? Vagy inkább delfinekkel úsznátok? Netalán mesehősökért rajong az egész család? Az Egyesült Államok számos pontján található

Részletesebben

Amerikai gengszter (American Gangster)

Amerikai gengszter (American Gangster) Select 86 Kft. 2009. júliusi BUDGET megjelenések UNIVERSAL PICTURES Amerikai gengszter (American Gangster) Ridley Scott (Gladiátor) rendező irányítása alatt két Oscar-díjas színész Denzel Washington és

Részletesebben

ÁPRILISI MEGJELENÉS 2.

ÁPRILISI MEGJELENÉS 2. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és DVD nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Családfa. Krämer Gyuláné (szül. Benedek Gizella)?? Neuser Lipótné (szül. Bachmann Róza) 1870 1943. Neuser Lipót Kb. 1868 1939

Családfa. Krämer Gyuláné (szül. Benedek Gizella)?? Neuser Lipótné (szül. Bachmann Róza) 1870 1943. Neuser Lipót Kb. 1868 1939 Családfa Apai nagyapa Krämer Gyula (Julius Krämer)?? Apai nagyanya Krämer Gyuláné (szül. Benedek Gizella)?? Anyai nagyapa Neuser Lipót Kb. 1868 1939 Anyai nagyanya Neuser Lipótné (szül. Bachmann Róza)

Részletesebben

Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására az amerikai filmtörténetben

Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására az amerikai filmtörténetben Azonosító: ART18 2011 10 31 Lelkednek sem Art egy kis táplálék 2011. 10. 05. szerda Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására

Részletesebben

Hulla az öbölben. Kalandmodul.

Hulla az öbölben. Kalandmodul. Hulla az öbölben. Kalandmodul. James Bokszi Shaw Külső: James Shaw, vagy utcai nevén hívva Bokszi, egy tipikus niggernek néz ki első pillantásra. Szemei kékek, nagyok, állandóan véreresek, fáradtnak tűnnek.

Részletesebben

Digitális csatornakiosztas

Digitális csatornakiosztas Digitális csatornakiosztas Csatorna Frekvencia Program Jelleg, profil Nyelv S24 330 MHz Parlament TV politikai és gazdasági információs csatorna QAM256 SYm:6000 d1 TV kulturális műsorok M1 HD közszolgálati

Részletesebben

Art mozi. ONLINE JEGYFOGLALÁS az Art Moziban a és a címen

Art mozi. ONLINE JEGYFOGLALÁS az Art Moziban a  és a  címen Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2016. szeptember havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (15.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

Szeptemberi ajánló. Premierek. Media company and much more :05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT

Szeptemberi ajánló. Premierek. Media company and much more :05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT Szeptemberi ajánló Premierek 2013.09.01 12:05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. 2013.09.01 13:35 CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT 2013.09.01 21:00 EGY KIS MENNYORSZÁG 2013.09.08 21:00 ELVESZTEGETETT IDŐ 2013.09.15

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS A KIÁLLÍTÁS

BEMUTATKOZÁS A KIÁLLÍTÁS BEMUTATKOZÁS Egyedülálló látványosság a filmek szerelmeseinek! Közép- Kelet- Európa első filmes látogatóközpontja Budapesttől 30 km- re, Etyeken található a Korda Filmstúdió területén, annak díszletei

Részletesebben

TESTVÉRKÖNYVTÁRAK TOP 10-ES KÖNYVEI korosztály (évf.) a könyv szerzője, címe kiadó kiadás éve könyvtár neve és a település neve 1-2.

TESTVÉRKÖNYVTÁRAK TOP 10-ES KÖNYVEI korosztály (évf.) a könyv szerzője, címe kiadó kiadás éve könyvtár neve és a település neve 1-2. TESTVÉRKÖNYVTÁRAK TOP 10-ES KÖNYVEI korosztály (évf.) a könyv szerzője, címe kiadó kiadás éve könyvtár neve és a település neve 1-2. Bartos Erika: Bogyó és Babóca karácsonya Pozsonyi Pagony 2014. Hajdúböszörményi

Részletesebben

Dinkafölde Engelbert, a Rettentő Könyvajánló. Készítette: Tanka Ákos Zoltán 9.c

Dinkafölde Engelbert, a Rettentő Könyvajánló. Készítette: Tanka Ákos Zoltán 9.c Könyvajánló Készítette: Tanka Ákos Zoltán 9.c Műfaja: Ifjúsági regény Írta: Paul Stewart Illusztrálta: Chris Riddel Eredeti címe: Muddle Earth Engelbert the Enormous Fordította: Rakovszky Zsuzsa Kiadta:

Részletesebben

L u c a D i F u l v i o ALMOʍ ʍANDAʎA

L u c a D i F u l v i o ALMOʍ ʍANDAʎA Luca Di Fulvio ALMO ANDA A Cetta és fia, Christmas Olaszországból menekült az erőszak és a viszontagságok elől Amerikába, a remények országába. A nő egyetlen vágya, hogy a kisfia igazi amerikai legyen:

Részletesebben

SELECT VIDEO. Extrák (magyar felirattal): Digitális valóság Nem zöldnek áll a világ Evolúciós mix

SELECT VIDEO. Extrák (magyar felirattal): Digitális valóság Nem zöldnek áll a világ Evolúciós mix SELECT VIDEO Tini Nindzsa Teknőcök (Teenage Mutant Ninja Turtles ) (12) Ajánlott fogyasztói ár: 2.490 Ft A Tini Nindzsa Teknőcök jobbak és menőbbek, mint valaha ebben a szemkápráztató akciókkal és falrengető

Részletesebben

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12.

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12. 20-09-21 Hétfő Fordított felállás 102 kiskutya 09:35 Mr. Peabody és Sherman kalandjai Rém rom 13:45 X-Men: Az eljövendő múlt napjai :55 17:35 Cirque du Soleil - Egy világ választ el Egy jó munka: New York-i

Részletesebben

BARTLET communication

BARTLET communication BARTLET communication REKLÁM ÉS PR FILMEK 2 Sosem lesz igazi autószerelő abból, aki nem szerelmes a masinákba! Kepes András TÖRTÉNET Mi szerelmesek vagyunk. Nem is kicsit. Első emlékeinknek is meghatározó

Részletesebben

Athenaeum Kiadó Könyvklubja - Párizs fehér fényei

Athenaeum Kiadó Könyvklubja - Párizs fehér fényei 2011 február 18. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Athenaeum értékelve Kiadó Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Xénia kénytelen volt elhagyni a cári Oroszországot, amikor kb. 16 éves volt. Hirtelen

Részletesebben

A szorongás apoteózisa. Finta Edit kiállítása és könyvének bemutatója a budapesti Vármegye Galériában

A szorongás apoteózisa. Finta Edit kiállítása és könyvének bemutatója a budapesti Vármegye Galériában Feledy Balázs A szorongás apoteózisa Finta Edit kiállítása és könyvének bemutatója a budapesti Vármegye Galériában Megjelent a Bárka 2013/1. számában Egy kiállítás megnyitására kaptunk meghívót szeptember

Részletesebben

Munkalap1. thriller. thriller. akció. akció. akció. thriller. akció akció. thriller. zene. zene. horror. horror. horror. horror.

Munkalap1. thriller. thriller. akció. akció. akció. thriller. akció akció. thriller. zene. zene. horror. horror. horror. horror. 15 perc hírnév 666 a gyermek 8 mérföld 9 és fél hét a 13 rendőrörs ostroma a 200 éves ember a bárányok hallgatnak a barlang a barlang (másik verzió) a bűn szine a csapda mélyén a dög a gázoló a gyüjtő

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. januári megjelenések

SELECT VIDEO 2015. januári megjelenések SELECT VIDEO 2015. januári megjelenések Tini Nindzsa Teknőcök (Teenage Mutant Ninja Turtles ) (12) Lakossági megjelenés: 2015.01.14 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft A Tini Nindzsa Teknőcök jobbak és menőbbek,

Részletesebben

Darth Vader Magyarországon

Darth Vader Magyarországon Darth Vader Magyarországon Idén nyáron is lesz "HungaroCon" nyári fantasztikus találkozó. A programsorozat(1) vendége David Prowese, brit színész lesz. Prowese Darth Vadert játszotta a Csillagok háborúja

Részletesebben

Vasember 2 (Iron Man 2)

Vasember 2 (Iron Man 2) Vasember 2 (Iron Man 2) Select 86 Kft. 2010. októberi megjelenések Paramount Home Entertainment Javasolt fogyasztói ár: 2.990 Ft Az Iron Man 2. lendületes és akciódús pörgés az első perctől az utolsóig.

Részletesebben

StudioCanal 2009. szeptemberi megjelenések

StudioCanal 2009. szeptemberi megjelenések StudioCanal 2009. szeptemberi megjelenések Farkasok szövetsége (Le Pacte des Loups) Az 1700-as évek második felében járunk, amikor valahol Dél-Franciaországban arról suttognak, hogy egy titokzatos szörny

Részletesebben

Elhunyt Patrick Swayze

Elhunyt Patrick Swayze 2009 szeptember 16. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Patrick Swayze, aki olyan romantikus filmekkel lopta milliók szívébe

Részletesebben

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a felhasználható irodalmak jegyzéke Apanélküliség témakör irodalma Hajléktalan témakör irodalma Halál témakör irodalma Hűség és barátság témakör irodalma Kamasz

Részletesebben

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban Dániel könyve Világtörténelem dióhéjban 2300 éves prófécia Kr.e. 457 Kr.u. 34 Kr.u. 1844 490 év 1810 év 70 hét Rendelet 1. rész Evangélium 2. rész 10-11 Ki Mikáél? Mózes éneke Szólt az ellenség: `Üldözöm

Részletesebben

1. Magyarországi reneszánsz Janusz Pannoniusz költészete. 2. Mikszáth Kálmán és a dzsentri

1. Magyarországi reneszánsz Janusz Pannoniusz költészete. 2. Mikszáth Kálmán és a dzsentri 1 1. 2. 3. 4. 5., 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15., (,»;, ;,...) 16. 17. 18.,, 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. (, ) 26.. 27.,, 28. (, ) 29. 30., 31. 32. 33. 34. '' '' 35. 36. 37., 38., 39., Santa Maria

Részletesebben

JÚNIUSI MEGJELENÉS 2.

JÚNIUSI MEGJELENÉS 2. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Kivonat az ÁSZF-en történt változásokról

Kivonat az ÁSZF-en történt változásokról ÁSZF Változások kivonat 1 / 5 Kivonat az ÁSZF-en történt változásokról A következő módosításokat tettük a 2015. július 01-jétől hatályos televízió és rádió műsorelosztási szolgáltatásunk Általános Szerződési

Részletesebben

C 72. Példány adatok: DVD1548 C 72 Fz D 89

C 72. Példány adatok: DVD1548 C 72 Fz D 89 C 72 Csipike az óriástörpe / rend. Balogh Géza. Bp. : Mtv zrt., 1984, cop. 2010. 1 DVD (61 perc) : magyar DD 2.0 Színes, magyar. Korhatárra való tekintet nélkül 5999546333893 : 891,- Ft Mt.: Balogh Géza

Részletesebben

Történelem és erkölcs Ettore Scola filmjeiben

Történelem és erkölcs Ettore Scola filmjeiben Vilagossag_5-6_MasodikTordelt.qxd 2003.06.30. 10:00 Page 225 VILÁGOSSÁG 2003/5 6. Kijelentés, norma, cselekvés / esztétika Bárdos Judit Történelem és erkölcs Ettore Scola filmjeiben Ettore Scola több filmben

Részletesebben

az integrart bemutatja MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet-

az integrart bemutatja MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet- az integrart bemutatja VÁRSZ? FESZTIVÁL MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet- Káin Gyermekei - dokumentumfilm Időpont: 2016. április 4. 19:00-21:00 Helyszín: Szabadkikötő (Király utca 64.) A Káin gyermekei

Részletesebben

Hules Endre: A táncé az utolsó szó Interjú A halálba táncoltatott leány rendezőjével

Hules Endre: A táncé az utolsó szó Interjú A halálba táncoltatott leány rendezőjével filmhu Magazin Hules Endre: A táncé az utolsó szó Interjú A halálba táncoltatott leány rendezőjével 2011. május 5. - Szalkai Réka Hules Endre több mint harminc éve él hazánkon kívül. Most mégis, A halálba

Részletesebben

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard.

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard. ŐSZI FILMNAP 2010 Október 7. A bombák földjén amerikai film Készült: 2008 Ideje: 131 perc Rendezte: Kathryn Bigelow Szereplők: Jeremy Renner, Christopher Sayegh, Ralph Fiennes Kathryn Bigelow A bombák

Részletesebben

A NÉZŐ. Ismerjük meg fogyasztóinkat új szemszögből

A NÉZŐ. Ismerjük meg fogyasztóinkat új szemszögből Az Atmedia bemutatja: A NÉZŐ Ismerjük meg fogyasztóinkat új szemszögből Atmedia csoport: legjobb nemzetközi és lokális márkák Lengyelország (1998, 52 csatorna) Csehország (2008, 21 csatorna) Magyarország

Részletesebben

MÁJUSI MEGJELENÉS 1.

MÁJUSI MEGJELENÉS 1. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és DVD nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

egy marslakó BécSBen

egy marslakó BécSBen Egy marslakó Bécsben A magyarok Amerikában sokkal előbb megteremtették Hollywoodot, mielőtt az ennél ártalmatlanabb atombombát megcsinálták volna. (Norman Macrea, az Economist főszerkesztője) Isaac Asimov,

Részletesebben

A Fotómûvészeti Szakmai Kollégium pályázati felhívása 187. A Mozgókép Szakmai Kollégium pályázati felhívása 190

A Fotómûvészeti Szakmai Kollégium pályázati felhívása 187. A Mozgókép Szakmai Kollégium pályázati felhívása 190 186 NKA HÍRLEVÉL TARTALOMJEGYZÉK A Fotómûvészeti Szakmai Kollégium pályázati felhívása 187 A Mozgókép Szakmai Kollégium pályázati felhívása 190 Betétlap a Mozgókép Szakmai Kollégium pályázati felhívásának

Részletesebben

TEST IZ MAĐARSKOG JEZIKA

TEST IZ MAĐARSKOG JEZIKA Student's name : E-mail: Test štampajte i skeniranog ga vratite na e-mail office@centarzaedukaciju.com U slučaju da nemate tehničke mogućnosti, prihvata se i da na datu e-mail adresu pošaljete odgovore

Részletesebben

Megmenteni a világot

Megmenteni a világot Megmenteni a világot Kisfilm forgatókönyv Tartalomjegyzék Bevezetés...2 Ne lődd le a hírvivőt...2 Nem minden az, aminek elsőre látszik...2 Megmenteni a világot...3 Mi a fene???...4 A világ bajai...4 Ökológiai

Részletesebben

MÁRCIUS MEGJELENÉS 2.

MÁRCIUS MEGJELENÉS 2. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és DVD nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz.

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz. Van egy hamis adat. Íme: Az igazság fáj. Hídvégi Róbert Ez nem igaz. Persze van egy dolog, ami miatt igaznak tűnik. De nem az. Hogyan is használható? 1. Amitől jól érzed magad, abban igazság van 2. Ha

Részletesebben

Lázár Éva AJÁNDÉK. regény

Lázár Éva AJÁNDÉK. regény Lázár Éva AJÁNDÉK regény Az élet furcsa játéka, a beletörődés és a küzdelem. A belső és külső lélek harca. A féltés, a halál, a megértés, a szeretet és az elfogadás játéka. Egy lány lelki tusája, a család

Részletesebben

Dénes Zsófia. Úgy ahogy volt és

Dénes Zsófia. Úgy ahogy volt és Dénes Zsófia Úgy ahogy volt és DÉNES ZSÓFIA Úgy ahogy volt és 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. Dénes Zsófia jogutódja Az én nyelvem a tükrözések nyelve. Nyelv, amelyen fehér kőtükrömmel lemásolom a láthatót.

Részletesebben

ÉG A GYERTYA, ÉG. 1. Bontsuk betűkre a szót! SZERETET = _ Miből indul ki? Abból, hogy valaki _

ÉG A GYERTYA, ÉG. 1. Bontsuk betűkre a szót! SZERETET = _ Miből indul ki? Abból, hogy valaki _ ÉG A GYERTYA, ÉG Ég a gyertya ég, Sok kis gyertya ég, Jaj, de szép a karácsonyfa, Égjen soká még! 1. Bontsuk betűkre a szót! SZERETET = _ Miből indul ki? Abból, hogy valaki _ 2. Mi már tudjuk: fal + at

Részletesebben

Adolf Hitler Szupersztár

Adolf Hitler Szupersztár 2013 szeptember 09. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Szerepelt például a South Parkban és a Doctor Whoban, öltöztették Hello Kittynek

Részletesebben

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5.

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5. 2016-07-04 Hétfő 08:00 Egy szerelem története: ők Az élet könyve 08:05 09:35 A belga meló 09:40 Liza, a rókatündér VII/1. 09:55 VII/2. 11: Lady W botrányos élete :50 14:25 Felvétel indul! XIII/27. Törésvonal

Részletesebben

Országos Rádió és Televízió Testület. 237/2008. (I.30.) sz. Határozata

Országos Rádió és Televízió Testület. 237/2008. (I.30.) sz. Határozata Országos Rádió és Televízió Testület 237/2008. (I.30.) sz. Határozata Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

Andy Warhol az amerikai popkultúra egyik legnagyobb alakja augusztus 6-án született. Magyar származású művész, ám két testvérével együtt (Paul é

Andy Warhol az amerikai popkultúra egyik legnagyobb alakja augusztus 6-án született. Magyar származású művész, ám két testvérével együtt (Paul é Andy Warhol az amerikai popkultúra egyik legnagyobb alakja 1928. augusztus 6-án született. Magyar származású művész, ám két testvérével együtt (Paul és John) már Pittsburgben született. Szülei ruszinok

Részletesebben

magyar magyar magyar magyar magyar, román, cseh magyar / eredeti / dolby digital magyar / eredeti / dolby digital magyar / eredeti / dolby digital

magyar magyar magyar magyar magyar, román, cseh magyar / eredeti / dolby digital magyar / eredeti / dolby digital magyar / eredeti / dolby digital Budapest - Digitális Csatorna Frvencia Program Jelleg, profil Nyelv d1 TV műsor hatos - és S2 114,5 MHz Képújság PAX TV Információs vallási és műsor The Fishing & Hunting horgászat és vadászat,, cseh M5

Részletesebben

MÁJUSI MEGJELENÉS 2. ÁRCSÖKKENÉS

MÁJUSI MEGJELENÉS 2. ÁRCSÖKKENÉS SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Analóg műsorok Teljes név Csatorna Frekvencia Kategória Nyelv 1 M4 Sport C02 48,25 sportcsatorna magyar 2 M2 C03 55,25 közszolgálati magyar 3 Duna

Analóg műsorok Teljes név Csatorna Frekvencia Kategória Nyelv 1 M4 Sport C02 48,25 sportcsatorna magyar 2 M2 C03 55,25 közszolgálati magyar 3 Duna nalóg műsorok eljes név Csatorna Frekvencia Kategória Nyelv 1 4 Sport C02 48,25 sportcsatorna magyar 2 2 C03 55,25 közszolgálati magyar 3 Duna C04 62,25 hír- és kulturális műsorok magyar 4 Régió Plusz

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1140 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Monte Argentario Luxusvilla eladó az olasz Monte Argentario

Részletesebben

A zsűri jegyzőkönyve a 16. Országos Diákfilmszemle díjairól 2009. augusztus 25-30. Aranytíz 1051 Budapest Arany János utca 10.

A zsűri jegyzőkönyve a 16. Országos Diákfilmszemle díjairól 2009. augusztus 25-30. Aranytíz 1051 Budapest Arany János utca 10. A zsűri jegyzőkönyve a 16. Országos Diákfilmszemle díjairól 2009. augusztus 25-30. Aranytíz 1051 Budapest Arany János utca 10. 2009. augusztus 29. szombat, 21 óra Jelen vannak: a zsűri tagjai: Medgyesi

Részletesebben

TOP 10 - Horror filmek

TOP 10 - Horror filmek TOP 10 - Horror filmek Violet C. Landers Összeállítottunk egy listát azokról a horror filmekről, amelyek közül bármelyiket is nézed meg biztosan felemelkedik az adrenalin-szinted! Húzz be minden függönyt,

Részletesebben

Augusztusi új könyveinkből

Augusztusi új könyveinkből Augusztusi új könyveinkből Király Levente (összeáll.): Körkép 2013 Budapest, Magvető Kiadó, 2013 Mesteri kisprózák többek között Bartis Attila, Bánki Éva, Csaplár Vilmos, Cserna-Szabó András, Dragomán

Részletesebben

Hét este, hét reggel. Kiscsoport. Sötét van, semmit sem látok! Teremtek világosságot! És lett este, és lett reggel,

Hét este, hét reggel. Kiscsoport. Sötét van, semmit sem látok! Teremtek világosságot! És lett este, és lett reggel, Kiscsoport Hét este, hét reggel 1. Sötét van, semmit sem látok! Teremtek világosságot! az első nap ezzel telt el. 5. Égben madár, vízben halak, röpködjenek, pancsoljanak! ötödik nap ezzel telt el. 2. Hát

Részletesebben

2008-02. www.budapestfilm.hu

2008-02. www.budapestfilm.hu 2008-02 www.budapestfilm.hu TERRORBOLYGÓ egylemezes változat TERRORBOLYGÓ egylemezes változat A B-kategóriás filmek iránt érzett határtalan tiszteletük jeléül Quentin Tarantino és Robert Rodriguez elkészítette

Részletesebben

5. MODUL ADATBÁZIS-KEZELÉS

5. MODUL ADATBÁZIS-KEZELÉS Európai Számítógép-használói Jogosítvány ECDL 5. MODUL ADATBÁZIS-KEZELÉS Az ötödik modul tartalma Az ötödik modul 79 feladatlapot tartalmaz. A vizsgaközpont ezek közül egyet jelöl ki a vizsgázónak. Minden

Részletesebben

Ferri-Pisani A SZERELEM AMERIKÁBAN

Ferri-Pisani A SZERELEM AMERIKÁBAN Ferri-Pisani A SZERELEM AMERIKÁBAN FERRI-PISANI A szerelem Amerikában Regény 2011 fordította Dénes Zsófia Fapadoskonyv.hu Kft. Dénes Zsófia jogutódja I. A félig nyitott kapu Az átkelés utolsó napjaiban

Részletesebben

MagyarOK A2+ munkalapok 1

MagyarOK A2+ munkalapok 1 1. Ismerkedünk munkalap / Kérdés Válasz 1. Jól hallom, hogy nem vagy magyar? Jól hallom, hogy nem magyar? 2. Hol dolgozol? Hol dolgozik? 3. Hol élsz? Hol él? 4. Mivel foglalkozol / foglalkozik? Milyen

Részletesebben

SELECT VIDEO Paramount_DreamWorks 2011. június

SELECT VIDEO Paramount_DreamWorks 2011. június SELECT VIDEO Paramount_DreamWorks 2011. június Cápamese (Shark Tale) Oszkár csóró vakardhal a helyi Bálnamosóban, ám a kishal átejti a nagyhalakat, és egy csapásra hőssé válik. Hogy tette titokban maradjon,

Részletesebben

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6)

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) Lakossági megjelenés: 2013.09.11. Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft A Barbie Mariposa

Részletesebben

Esküvők. A Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ

Esküvők. A Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ Esküvők A Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ ideális helyszínt biztosít a legkülönbözőbb igényeknek is megfelelően esküvői szertartások, vacsorák lebonyolításához. Szeretnénk, ha az itt

Részletesebben

Családfa. Nincs adat. Salamonné (szül. Siegel Johanna)? 1941. Schwartz. Nincs adat. Salamon? 1927. Apa. Anya. Kornveis Ignác 1882 1929

Családfa. Nincs adat. Salamonné (szül. Siegel Johanna)? 1941. Schwartz. Nincs adat. Salamon? 1927. Apa. Anya. Kornveis Ignác 1882 1929 Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Schwartz Salamon? 1927 Anyai nagyanya Schwartz Salamonné (szül. Siegel Johanna)? 1941 Apa Kornveis Ignác 1882 1929 Anya Kornveis Kornélia (szül. Schwarz

Részletesebben

A francia klasszicista dráma

A francia klasszicista dráma A francia klasszicista dráma A NAPKIRÁLY HÁZI SZÍNPADÁN Javasolt feldolgozási idő: 3 óra 20 perc 1. feladat Készíts egy 6 pontos etikettet osztálytársaidnak szánt jó tanácsokkal arról, hogyan kell megfelelően

Részletesebben

1 2 3 4 5 Meta adat: bármilyen adat, ami a tartalomhoz kapcsolódik. Pl. filmek esetén a rendező, a főszereplő, a műfaj. Tranzakciós adat: felhasználó és az elemek közötti interakció során keletkező adat.

Részletesebben

Családfa. Anyai nagyapa. Csernovits. Efraim? 1937. Interjúalany. Csernovits Farkas Sámuel 1925. Gyermekek

Családfa. Anyai nagyapa. Csernovits. Efraim? 1937. Interjúalany. Csernovits Farkas Sámuel 1925. Gyermekek Családfa Apai nagyapa Davidovits Mózes? 1890-es évek Apai nagyanya Davidovits Mózesné (szül.? Ráhel)?? Anyai nagyapa Csernovits Efraim? 1937 Anyai nagyanya Csernovits Efraimné (szül.? Eszter? 1888/9 Apa

Részletesebben

Játszótársam, mondd, akarsz-e lenni? 2014.

Játszótársam, mondd, akarsz-e lenni? 2014. Játszótársam, mondd, akarsz-e lenni? 2014. 1. feladat: Készítsetek plakátot, vagy bábot egy általatok kitalált sci-fibe, vagy fantasyba illő figuráról! 2. feladat: Múlt a jövőben: Keressétek meg a szövegben

Részletesebben

HBO PAK DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG CINEMAX PAK DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG HBO MAXPAK DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG FILMBOX DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG

HBO PAK DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG CINEMAX PAK DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG HBO MAXPAK DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG FILMBOX DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG Digitális programcsomagok Digitális programcsomagok vételéhez set-top box, vagy alkalmas TV készüléknél CA modul szükséges (3.2. pont). Nagyfelbontású (HD) műsorvételhez HD set-top box szükséges (3.2.

Részletesebben

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal!

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal! Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2015. december havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (14.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

Valódi, iszonyú krimi

Valódi, iszonyú krimi Valódi, iszonyú krimi Hálátlan dögök - Megyesi Zoltán Itt valami nagyon nem stimmel, de nem igazán lehet tudni, hogy mivel. Sőt, olybá tűnik, hogy Dr. Gát Gyula és környezete életében alapállapot a probléma

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0510 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Castiglioncello Villa eladó a toszkán tengerparton,

Részletesebben

1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: 2. Móricz Zsigmond novellái Feladat: 3. Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma Feladat:

1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: 2. Móricz Zsigmond novellái Feladat: 3. Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma Feladat: 1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: Ez a kancsal fény már a lélekben készülődő robbanás felé utal, annak közelségét jelzi (Kiss Ferenc) Mutassa be az öntudatlan lázadás gesztusát Kosztolányi Dezső

Részletesebben

Az angliai Devonból letöltődött két testvér, Drew és Tom a két tehetséges rajongó tervező a LEGO Ideas TRON: Örökség készlet megalkotója.

Az angliai Devonból letöltődött két testvér, Drew és Tom a két tehetséges rajongó tervező a LEGO Ideas TRON: Örökség készlet megalkotója. 21314 1 Az angliai Devonból letöltődött két testvér, Drew és Tom a két tehetséges rajongó tervező a LEGO Ideas TRON: Örökség készlet megalkotója. A Disney TRON: Örökség című film és a sci fi műfaj rajongóiként

Részletesebben

Általános szerződési feltételek. Csatornakiosztás, rendszeres díjak

Általános szerződési feltételek. Csatornakiosztás, rendszeres díjak Csatornakiosztás, rendszeres díjak 1.1. Alapkínálati csomagok tartalma Alapcsomag* 1. RTL Klub kereskedelmi 2. tv2 kereskedelmi 3. m1 közszolgálati 4. m2 közszolgálati 5. Duna TV közszolgálati 6. Viasat3

Részletesebben

Tanár, diák törvények

Tanár, diák törvények GÁLIK PÉTER DIÁK MURPHY, avagy a problémák kezdete nem esik egybe a felnőttkor kezdetével 4. rész Tanár, diák törvények A diák A LÉNYEG SZUBLIMÁCIÓS TÖRVÉNYE A tanár által elmondott anyagból a diák mindig

Részletesebben

MUX A E38 (610MHz) (Széchenyi Hegy: 100kW, Gödöllő: 0,78kW) (8MHz QAM64 8k LP: ½ HP: ¾ Védelmi Int.: ¼) 111 TXT HUN 1440 x 1080 16:9 444 TXT

MUX A E38 (610MHz) (Széchenyi Hegy: 100kW, Gödöllő: 0,78kW) (8MHz QAM64 8k LP: ½ HP: ¾ Védelmi Int.: ¼) 111 TXT HUN 1440 x 1080 16:9 444 TXT Csatorna Ingyenes Alap Családi HBO Aktív + Világjáró Filmbox Pak Jellege Videó felbontás Képarány PMT PID V-PID A-PID Hangformátum Bitráta MU A E38 (610MHz) (Széchenyi Hegy: 100kW, Gödöllő: 0,78kW) (8MHz

Részletesebben

8. A TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS 2015.MÁJ 21-22-23.

8. A TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS 2015.MÁJ 21-22-23. 8. A TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS 2015.MÁJ 21-22-23. Kísérő tanárok: Lipcsei Anna Mária projektfelelős (osztályfőnök, pedagógia ) Buzás Klára tanító, gyógypedagógus) Rabóczki Ottó osztályfőnök ( testnevelés-biológia

Részletesebben

Mítoszok és Legendák - Három hihetetlen történet

Mítoszok és Legendák - Három hihetetlen történet 2012 április 30. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Mítoszok értékelve és Legendák Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A Mítoszok és Legendák rovatban, most egy titokzatos és halálos csizma legendáját

Részletesebben