A HERMAN OTTÓ MÚZEUM ÉS A MISKOLCI GALÉRIA PROGRAMJAI PANNON-TENGER MÚZEUM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A HERMAN OTTÓ MÚZEUM ÉS A MISKOLCI GALÉRIA PROGRAMJAI PANNON-TENGER MÚZEUM"

Átírás

1 A HERMAN OTTÓ MÚZEUM ÉS A MISKOLCI GALÉRIA PROGRAMJAI PANNON-TENGER MÚZEUM A Honnan jöttünk? Kik vagyunk? Merre tartunk? c. rendezvény egyik célja hogy segítse a középiskolák pedagógusainak munkáját azáltal, hogy kísérletet tesz az őskőkor oktatását érintően a jelen helyzet elemzésére, valamint a jövőbeni lehetőségek megmutatására. Dr. Ringer Árpád előadását követően kötetlen beszélgetés keretében tárjuk fel, hogy az egyetem és a múzeum a közoktatásban dolgozók bevonásával hogyan tudja segíteni az őskőkor iskolai oktatását akár a Pannon-tenger Múzeum kiállítása által nyújtott alternatívák számba vételével.

2 FELEDY-HÁZ SZÍNÉSZMÚZEUM

3 November 7., szombat 15. óra Múzeumi MENÜett Társasági kalandtúra Krúdy nyomána művészetek és a gasztronómia világába "Nem tudom, hogy jár-e még estenden a pincéből jövet az avasi temetőn keresztül az a bizonyos miskolci csizmadia..." (Krúdy Gyula) A zene, az irodalom, s a gasztronómia érdekességei mellett az "ősz különös hangjai" csendülnek fel a jókedvű rendezvényen, ahol egy adag ínyencség, némi komolyság, ízlés szerint zene és csevej várja az érdeklődőket, mindez szövegkörettel és jókedvvel tálalva. Vendégeink a Megszólaló Kezek Alapítvány tagjai és barátaik A rendezvény belépőjegy váltásával látogatható. RÁKÓCZI-HÁZ

4 A 2015 augusztusában lezajlott művésztelep tematikájának és hívószavának alapját a grafika, és a legtöbb művészeti ág nélkülözhetetlen feltételét jelentő rajz adta. Művészettörténeti értelemben a rajz évszázadon keresztül a grafika gyűjtőfogalmába tartozó mellékszereplőként volt számon tartva, de az elmúlt évtizedekben vívott függetlenségi harcának köszönhetően egy ideje már önálló kifejezési formaként is érvényes. A hagyomány átalakulásával a kötöttségektől függetlenedett rajz új kiindulási alapot teremtett a legfiatalabb generáció alkotóinak. A művésztelepre meghívott hat képzőművész mindegyike egészen más perspektívából közelít a gondolatok, a kreativitás a szociális és kulturális tevékenységek összekapcsolásának eszközeként is működő kifejezési formához. tizennegyedik Kunsz RIPORT A foglalkozásokra bejelentkezés a nagykunszt@gmail.com címen!

5 Gaál József, Kopasz Tamás és Szurcsik József közös kiállítására A Miskolci Galériában 1993 szeptemberében nyílt meg Gaál József, Kopasz Tamás és Szurcsik József közös tárlata. A 22 évvel ezelőtti kiállítás újrarendezésének apropóját a miskolci Alkotóház közelgő centenárium (2019) adja, melyet párhuzamosan történeti és kortárs kiállításokkal készítünk elő. A három kiállító többször járt Miskolcon műhelymunkán, a galéria gyűjteményében szép számmal találhatók a grafikai műhelyekben készült fiatalkori munkáikból. Rendszeres résztvevői és többszöri díjazottjai (Gaál József 1991-ben nagydíjasa) a Miskolci Grafikai Biennáléknak. A hosszú évek óta tartó barátságuk mellett első, közösen vállalt szakmai bemutatkozásuk éppen Miskolcon volt. A koncepció: reflektálni a 22 évvel ezelőtti önmagukra, akkori művészetükre friss művekkel, hiszen ez a kiállítás összevetést tesz lehetővé hajdani önmagukkal. A változások ellenére alapkarakterük, hármuk eltérő művészi metódusa továbbra is jellegzetes különbözőséget mutat, bár egy generáció tagjai, azonos közegből táplálkoznak. Más-más szemléletmódot tükröző munkáik között közös az indulás, de ugyanannak a változó világnak három aspektusát jelenítik meg.

6 PETRÓ-HÁZ PAPSZERI ÖREG KIÁLLÍTÁSI ÉPÜLET

7 November 11., szerda 16 óra VISSZAPILLANTÓ Kik, hol és hogyan laktak a honfoglalás kori Magyarországon? Takács Miklós régész előadása A Visszapillantó következő előadása arra az érdekes kérdésre keresi a választ, hogy mit is jelent a honfoglalás kora a településrégészet megközelítésében. Az előadás során a szilárd eredmények mellett a megválaszolatlan kérdések és a kutatási problémák is felszínre kerülnek. Az egyes lakóhely-típusok bemutatása során hangsúlyos lesz az a kérdés, hogy egy-egy adott hajléktípus lakói a társadalmi piramis mely részén helyezkedhettek el, és így az egyes lakóhelyek mennyire lehettek jellemzőek a Kárpátmedencében hont foglalókra a különböző elméletek szerint. TRIPADVISOR Arra kérjük a múzeum látogatóit, hogy pozitív élményeiket osszák meg a legnagyobb utazási oldalon annak érdekében, hogy kiállítóhelyeink híre minél több érdeklődőhöz eljuthasson. Házainkat az alábbi linkeken érik el: Papszeri öreg kiállítási épület Herman Ottó Múzeum Képtára Pannon-tenger Múzeum Színészmúzeum Miskolci Galéria INFORMÁCIÓK - Nyitva tartás változása A Herman Ottó Múzeum kiállítóhelyeinek nyitva tartása november 1. naptól kezdődően az alábbiak szerint változik: A Herman Ottó Múzeum Görgey utcai főépülete Pannon-tenger Múzeum és Képtár (Miskolc, Görgey u. 28.), valamint a Papszeri öreg kiállítási épület (Miskolc, Papszer 1.), keddtől vasárnapig, óráig tart nyitva! Miskolci Galéria Rákóczi-háza, és a Színészmúzeum Thália-ház változatlanul keddtől szombatig, óráig látogatható! A Petró-ház (hétfőtől csütörtökig, óráig, pénteken óráig) és a Feledy-ház (csak előzetes bejelentkezéssel látogatható) nyitva tartása nem változik. November 1. és március 31. között a Herman Ottó Emlékház (Miskolc-Lillafüred) zárva tart. Értesítjük látogatóinkat, hogy a hónap első vasárnapját, a megszokott kedvezményes napot az ünnep miatt a soron következő vasárnapra, november 8-ra tettük át! Szeretnénk felhívni látogatóink figyelmét, hogy november 3., november 17. és december 1. (kedd) napokon valamennyi kiállítóhelyünket érintően technikai szünetet tartunk 9-11 óra között. A kiállítóhelyek a megjelölt napokon órától látogathatók!

8 IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK Miskolci Galéria Rákóczi-ház Szeptember 9-november 29. BORSOS MIKLÓS, A RAJZOLÓ - Emlékkiállítás Miskolci Galéria Feledy-ház November 4-február 28. SERES LÁSZLÓ FESTŐMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA November 5-január KUNSZT - Riport A Miskolci Galéria Kortárs Képzőművészeti Tanulmányi Múzeumának új programja Színészmúzeum Thália-ház November 5-november 28. Teátrum Pincehely Galéria FÁTYOL ZOLTÁN FESTŐMŰVÉSZ, KÖLTŐ KIÁLLÍTÁSA November 12-január 16. GAÁL JÓZSEF-KOPASZ TAMÁS-SZURCSIK JÓZSEF KIÁLLÍTÁSA November 18-december 31. A 100 éves Csárdáskirálynő Miskolcon Herman Ottó Múzeum Képtára Április 10-től Képtár Légitársaság PUTTÓJÁRAT Kalandozások a barokk művészet világában November 5-december 5. RAJZ-LAP A XIV. Miskolci Művésztelep beszámoló Papszeri öreg kiállítási épület kiállítása Kiállítók: Fischer Judit, Gosztola Kitti, Horror Pista, Molnár Október 17-november Észak-magyarországi Fotóművészeti szemle Zsolt, Szemző Zsófia, Tranker Katalin, kurátor: Zsikla Mónika Október 13-tól MÁS/VILÁG Miskolci Galéria Petró ház A bronzkori élet rejtelmei ÉszakkeletNovember 11-december 31. Magyarországon MESTER ÉS TANÍTVÁNY Rézművesné Nagy Ildikó, Pollner Erika művésztanárok és tanítványuk Burkus Judit Pannon-tenger Múzeum kiállítása Október 28-tól A TALAJOK NEMZETKÖZI ÉVE 2015 Az éltető talaj ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSOK Papszeri öreg kiállítási épület "Egy miskolci nemes az országos politikában - Szemere Bertalan pályaképe és pályatársai "ELIT ALAKULAT"A - a Kárpát-medence leggazdagabb honfoglalás kori temetői Képtár A magyar festészet remekművei Pannon-tenger Múzeum Őserdei ösvényeken - A bükkábrányi mocsárciprus-erdő és kora és A Kárpátok ásványai Miskolci Galéria - Rákóczi-ház "Emberek és angyalok" - Kondor Béla kiállítás Színészmúzeum - Thália-ház "Hódolván Tháliának - jelenetek a miskolci színjátszás történetéből Teátrum Pincehely Galéria - Secco falka Miskolci Galéria Petró-ház Szalay Lajos kiállítása Miskolci Galéria Feledy-ház Feledy Gyula kiállítása

9 LINKAJÁNLÓ A Herman Ottó Múzeum kiállításairól itt olvashat: A Pannon-tenger Múzeum eseményeiről bővebben itt: A Miskolci Galéria programjait, kiállításait itt keresse: Az Év kiállítása 2014 c. elnyert tárlatunk honlapja: Régészeti ásatásunk oldala: Ott vagyunk a közösségi oldalakon, megtalál minket az alábbi linkeken: Herman Ottó Múzeum Miskolci Galéria Pannon-tenger Múzeum Herman Ottó Múzeum - Régészeti Osztály Herman Ottó Múzeum Ásványtára Nagy Kunszt Kortárs Képzőművészeti Tanulmányi Múzeum Színészmúzeum- Thália-ház Miskolci Galéria- Színészmúzeum (csoport) Miskolci Galéria - Petró-ház (csoport) Miskolci Galéria - Feledy-ház (csoport) Herman Ottó Múzeum papszeri öreg épülete Múzsák Kertje Alapítvány SAJTÓTÜKÖR Értékes leletadományok gyerekektől a kultura.hu oldalon Múzeum neked. Érted? a magyarmuzeumok.hu oldalon INFORMÁCIÓ NYITVA TARTÁS Az egyes kiállítóhelyek nyitva tartása eltérő, részletes információk a honlapokon olvashatók. BELÉPŐJEGYEK, BÉRLETEK A belépőjegyekről, igénybe vehető kedvezményekről, bérletekről a múzeum honlapjai vagy a kiállítóhelyen kifüggesztett információs táblák nyújtanak tájékoztatást.

10 KIÁLLÍTÓHELYEK Herman Ottó Múzeum Központi épület (Képtár és Pannon-tenger Múzeum) Miskolc, Görgey u. 28. Tel: 46/ Herman Ottó Múzeum papszeri öreg épülete Miskolc, Papszer 1. Tel: 46/ Herman Ottó Emlékház Miskolc-Lillafüred, Erzsébet sétány 33. Tel: 46/ Herman Ottó Múzeum Miskolci Galéria Rákóczi-ház (Nagy Kunszt Tanulmányi Múzeum) 3530 Miskolc, Rákóczi u. 2. Tel: 46/ Feledy-ház 3530 Miskolc, Deák tér 3. Tel: 46/ Petró-ház 3525 Miskolc, Hunyadi u. 12. Tel: 46/ Színészmúzeum 3530 Miskolc, Déryné u. 3. Tel: 70/ A múzeum szakkönyvtára hétfőtől-péntekig várja a kutatókat. Részletes információk a múzeum honlapján:

Ajánljuk még az állandó kiállításokat: Őserdei ösvényeken; A Kárpátok ásványai; A Herman Ottó Múzeum Képtára

Ajánljuk még az állandó kiállításokat: Őserdei ösvényeken; A Kárpátok ásványai; A Herman Ottó Múzeum Képtára KIÁLLÍTÁSOK Pannon-tenger Múzeum Kiállítási Épület INVERSE EVEREST fotókiállítás MEGHOSSZABÍTVA! A Kaukázus nyugati peremvidékén, a szakadár grúz államban, Abháziában található Földünk jelenleg ismert

Részletesebben

A Herman Ottó Múzeum március 1. napjától érvényes díjszabása. Pannon-tenger Múzeum Kiállítóépület

A Herman Ottó Múzeum március 1. napjától érvényes díjszabása. Pannon-tenger Múzeum Kiállítóépület A Herman Ottó Múzeum 2019. március 1. napjától érvényes díjszabása Pannon-tenger Múzeum Kiállítóépület 2800 Ft/fő 1400 Ft/fő 1400 Ft/fő 2600 Ft/fő Csoportos belépő diákok és nyugdíjasok számára (15 fő

Részletesebben

Képzési program. Múzeumi Önkéntes Tárlatvezetők

Képzési program. Múzeumi Önkéntes Tárlatvezetők Képzési program Múzeumi Önkéntes Tárlatvezetők A képzés a Múzeumok Oktatási és Képzési Központja (Szentendre) és a Megyei Múzeumi Igazgatóság közös szervezése. Önkéntes tárlatvezető képzés 5 helyszínen:

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. július 27 augusztus 2-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. július 27 augusztus 2-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. július 27 augusztus 2-ig 13-24 XXII. Nyári Képzőművészeti Szabadiskola. A XXII. Nyári Képzőművészeti Szabadiskola szakmai programja részben általános rajzi,

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról SZAKMAI BESZÁMOLÓ Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról Pályázati azonosító: 201108/01079 Beszámoló a Thália szekerén... - A

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 22-28-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 22-28-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 22-28-ig 18-21-ig Cine-Mis moziműsor. 15:30 Jurassic World 3D. 17:45 Szex, szerelem, terápia. 20:00 Megőrjít a csaj. Uránia art terem 18-21-ig Cine-Mis

Részletesebben

/ 2012.09.24. - 2012.09.30. /

/ 2012.09.24. - 2012.09.30. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.09.24. - 2012.09.30. / 2012. szeptember 24. hétfő18 óra REZGŐ-KÖR Jóga Életmód Klub Ősi Solfeggio-frekvenciák 2012. szeptember 25. kedd 17 óra Trux Béla:

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. július 13 19-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. július 13 19-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. július 13 19-ig 13-15-ig 15:30 és 17:45 Minyonok 3D. 20:00 Terminator: Genisys 3D. Uránia terem 13-15-ig 16:00 A második anya. 18:00 Amy az Amy Winehouse

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum

Új Szöveges dokumentum BENCZÚR GYULA (1844-1920) ÉS KORTÁRSAI Aggházy Gyula, Csikós Béla, Deák Ébner Lajos, Hollósy Simon, Jendrassik Jenő, Karlovszky Bertalan, László Fülöp, Lotz Károly, Markó Károly id., Markó Károly ifj.,

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 29- július 5-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 29- július 5-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 29- július 5-ig 29-1-ig Cine-Mis moziműsor. 15:30 Danny Collins. 17:45 Jurassic World 3D. 20:15 Valami követ. Uránia art terem 29-1-ig Cine-Mis moziműsor.

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. június 17-23-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. június 17-23-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. június 17-23-ig 17-én 10.00 órától CIRÓKA-MARÓKA Játékos foglalkozás mondókával, népdallal és élő citerazenével A foglalkozást vezeti: Barnóczki Beáta népzene-pedagógus

Részletesebben

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal KOSZORÚZÁSOK ÉS MEGEMLÉKEZÉSEK OKTÓBER 19-én pénteken 9.30 a Romek emlékoszlopnál (Szentpéteri kapu) Közreműködnek a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói 10.30 Ünnepi műsor a Miskolci Egyetemen 12.00

Részletesebben

A Miskolci Galéria Intézményei

A Miskolci Galéria Intézményei A Miskolci Galéria Intézményei Miskolci Galéria Miskolc, Déryné utca 5. [1967 1994] A 19. század elején az épület elődjét Melczer-kúriának nevezték. A névadó Melczer Gyula (1832? 1904), akinek élete és

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ MÚZEUMI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ MÚZEUMI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL A beszámoló elérési útvonala: http://www.hermuz.hu/hom/images/palyazatok/palyazati_beszamolok/2016/nka_muzpedprogr/muzpedprog_hatranyos_szakmai_beszamolo.pdf Herman Ottó Múzeum H 3529 Miskolc, Görgey Artúr

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 15-21-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 15-21-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 15-21-ig 12-21-ig Bartók Plusz Operafesztivál. Bővebb információ: http://www.operafesztival.hu/ 15-17-ig 15:30 Törésvonal 3D. 17:30 Bazi nagy francia

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 8-14-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 8-14-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 8-14-ig 8-10-ig Cine-Mis moziműsor. 14:30 Hazánk 3D-ben. 15:30 Végre otthon! 3D. 17:30 és 20:00 Törésvonal 3D. Uránia art terem 8-10-ig Cine-Mis moziműsor.

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc március 30 - április 5-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc március 30 - április 5-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. március 30 - április 5-ig 30-31-ig Cine-Mis mozi műsor. 16:00 Az elveszett európai. 17:30 Samba. 19:45 Fácángyilkosok. Béke art terem 30-31-ig Cine-Mis mozi

Részletesebben

/ /

/ / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.09.03. - 2012.09.09. / 2012. szeptember 3. - hétfő - 16:30 Csodás Ujjak Foltvarró klub találkozó Helyszín: Szabó Lőrinc Könyvtár, Idegen Nyelvű Könyvtár

Részletesebben

KÖZÉPISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2014/2015. tanév

KÖZÉPISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2014/2015. tanév HERMAN OTTÓ MÚZEUM MÚZEUMPEDAGÓGIAI AJÁNLATAI KÖZÉPISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2014/2015. tanév HERMAN OTTÓ MÚZEUM KÉPTÁRA A program helyszínének címe Miskolc, Görgey Artúr utca 28. A kapcsolódó kiállítás Herman

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. április 20 26-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. április 20 26-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. április 20 26-ig 20-22-ig Cine-Mis mozi műsor. 15:30 Shaun, a bárány. 17:30 Bérhaverok. 19:30 Halálos iramban 7. Uránia art terem 20-22-ig Cine-Mis mozi

Részletesebben

TÁMOGATÁS ELSZÁMOLÁSA FELHASZNÁLÁSI BESZÁMOLÓ

TÁMOGATÁS ELSZÁMOLÁSA FELHASZNÁLÁSI BESZÁMOLÓ TÁMOGATÁS ELSZÁMOLÁSA FELHASZNÁLÁSI BESZÁMOLÓ Támogató: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Támogatási rendelet száma: 2/2008. (II.20.) Azonosító: S/08-01187, 01188 Támogatott: Székesfehérvári

Részletesebben

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.29. - 2012.11.04. /

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.29. - 2012.11.04. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.29. - 2012.11.04. / 2012. október 29. hétfő 17.30 óra Magic Boys című magyar film közönségtalálkozóval egybekötött vetítése Vendégek: Koltai Róbert,

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. április 6 12-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. április 6 12-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. április 6 12-ig 6-8-ig Cine-Mis mozi műsor. 15:30 Végre otthon! 3D 17:45 Hamupipőke. 20:00 A szomszéd fiú. Uránia art terem 6-8-ig Cine-Mis mozi műsor. 16:00

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ TUDOMÁNYOS ISMERETTERJESZTŐ ELŐADÁS-

SZAKMAI BESZÁMOLÓ TUDOMÁNYOS ISMERETTERJESZTŐ ELŐADÁS- A beszámoló elérési útvonala: http://www.hermuz.hu/hom/images/palyazatok/palyazati_beszamolok/2016/nka_szemere-visszapillanto/szemere-visszapillanto_nka_szakmai_beszamolo.pdf Herman Ottó Múzeum H 3529

Részletesebben

8-án Címerek, cégérek, mesterségek a régi Miskolcon. Bővebb információ: http://www.hellomiskolc.hu/tematikus-garantalt-varosnezesek-es-turak

8-án Címerek, cégérek, mesterségek a régi Miskolcon. Bővebb információ: http://www.hellomiskolc.hu/tematikus-garantalt-varosnezesek-es-turak Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. augusztusa 3 9-ig 3-7-ig XX. Magyar Őskutatási Fórum. Megnyitja: Dr. Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú Város Polgármestere. Közreműködik: Kecskés Együttes.

Részletesebben

HERMAN OTTÓ MÚZEUM 2014/2015. tanév

HERMAN OTTÓ MÚZEUM 2014/2015. tanév HERMAN OTTÓ MÚZEUM 2014/2015. tanév HERMAN OTTÓ MÚZEUM KÉPTÁRA PANNON-TENGER MÚZEUM MISKOLCI GALÉRIA - NAGY KUNSZT SZÍNHÁZTÖRTÉNETI ÉS SZÍNÉSZMÚZEUM MISKOLCI GALÉRIA HERMAN OTTÓ MÚZEUM KÉPTÁRA A program

Részletesebben

múzeumi programok január szombathely Gatyás ölyv - Savaria Múzeum

múzeumi programok január szombathely Gatyás ölyv - Savaria Múzeum múzeumi programok 2017. január Gatyás ölyv - Savaria Múzeum szombathely 2017. január Január 10. kedd 17.00 Január 24. kedd 17.00 Tárlatvezetés Január. 11. szerda 17.00 iseum savariense Vas vármegye kora

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. május 13-19-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. május 13-19-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. május 13-19-ig 13-án, 14-18 óra között: Kézműves klub: minden hétfőn más apróságot készítünk, változatos technikával. A részvétel ingyenes! Szeretettel várjuk

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. március 16-22-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. március 16-22-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. március 16-22-ig 16-18-ig Cine-Mis mozi műsor. 16:00 A tenger dala. 18:00 Elemi szerelem. 20:15 Liza, a rókatündér. Béke art terem 16-18-ig Cine-Mis mozi

Részletesebben

Múzeumi Műsor A Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria programjai október Múzeumok Őszi Fesztiválja

Múzeumi Műsor A Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria programjai október Múzeumok Őszi Fesztiválja Múzeumi Műsor A Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria programjai 2018. október Múzeumok Őszi Fesztiválja Miskolci Galéria Rákóczi-ház Szigorúan ellenőrzött nyomatok A magyar sokszorosított grafika 1945-1961

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. május 25-31-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. május 25-31-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. május 25-31-ig 25-27-ig Cine-Mis moziműsor. 15:30 Végre otthon! 3D 17:30 Mad Max 4. 3D 20:00 Mad Max 4. 3D Uránia art terem 25-27-ig Cine-Mis moziműsor.

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. április 27- május 3-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. április 27- május 3-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. április 27- május 3-ig 27-29-ig Cine-Mis mozi műsor. 15:30 Hétköznapi vámpírok. 17:45 A pláza ásza Vegasban. 20:00 Adeline varázslatos élete. Uránia art

Részletesebben

http://www.archeologiakozalapitvany.hu/pdf/nka_beszamolo_2015.pdf Beszámoló

http://www.archeologiakozalapitvany.hu/pdf/nka_beszamolo_2015.pdf Beszámoló http://www.archeologiakozalapitvany.hu/pdf/nka_beszamolo_2015.pdf Beszámoló A Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem téríthető támogatás felhasználására Nemzeti Kulturális Alap Azonosító:

Részletesebben

RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET JANUÁR JÚNIUS

RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET JANUÁR JÚNIUS RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET 2019. JANUÁR JÚNIUS kurátori tárlatvezetés A MI SZECESSZIÓNK CÍMŰ KIÁLLÍTÁSBAN Múzeumi kollégák szakmai tárlatvezetése a Ráth György-villa állandó kiállításában. 01.18. PÉNTEK

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. április 13 19-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. április 13 19-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. április 13 19-ig 13-15-ig Cine-Mis mozi műsor. 15:30 Végre otthon! 3D 17:45 Ne zavarjatok! 20:00 Amerikai mesterlövész. Uránia art terem 13-15-ig Cine-Mis

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. május 4-10-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. május 4-10-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. május 4-10-ig 5-én 17 órakor A zongorától a mikrofonig. Zenés beszélgetés Kazai Ági jazzénekes-zeneszerzővel. Beszélgetőtárs: Angyal Zsuzsa tanszakvezető-művésztanár.

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum 2012. ÁPRILIS RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK

Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum 2012. ÁPRILIS RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum 2012. ÁPRILIS RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK RÁKÓCZI-HÁZ 3530 Miskolc, Rákóczi u. 2. Tel.: 46/ 500-680 E-mail: miskolcigaleria@gmail.com www.miskolcigaleria.hu Nyitva

Részletesebben

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.22. - 2012.10.28. /

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.22. - 2012.10.28. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.22. - 2012.10.28. / 2012. október 23. kedd 09.00-13.00 óráig Hordozható emlékképek Az 1956-os események emlékére a Galéria látogatói közreműködhetnek

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. március 23-29-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. március 23-29-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. március 23-29-ig 23-án 14 órakor Csatlakozás az Internet Fiesta rendezvénysorozathoz. Városunk, megyénk képeslapokon. Tallózás könyvtárunk digitalizált képeslapgyűjteményében.

Részletesebben

1. Az idő és a kereszt 80x70 cm; tempera, olaj, farost

1. Az idő és a kereszt 80x70 cm; tempera, olaj, farost 1. Az idő és a kereszt 80x70 cm; 2. A város 85x100 cm; 3. Sötét víz 110x80 cm 4. Világítótorony 70x50 cm; 5. Veranda télen 120x90 cm; 6. Hó és köd 80x100 cm; 7. Védett öböl 80x90 cm; 8. Ódon házak 90x80

Részletesebben

/ 2012.10.01. - 2012.10.07. /

/ 2012.10.01. - 2012.10.07. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.01. - 2012.10.07. / 2012. október 1. hétfő 16.30 óra Koncert a Zene Világnapja alkalmából Közreműködnek a Miskolci Egressy Béni - Erkel Ferenc Zeneiskola,

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. március 2-8-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. március 2-8-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. március 2-8-ig 2-4-ig 16:00 1989. 18:00 Csodák. 20:15 A Grand Budapest Hotel. 2-4-ig 15:30 Spongyabob: Ki a vízből! 3D. 17:30 Kingsman: A titkosszolgálat.

Részletesebben

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra Előzetes könyvtári programok június 2., hétfő 11.00 Hahó, könyvtársak! Megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntője. A vetélkedő győztesei, összesen 45 gyermek egyhetes balatoni táborozáson vehet részt

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. február 9-15-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. február 9-15-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. február 9-15-ig 9-11-ig Cine-Mis mozi műsor. 16:00 Dumapárbaj. 18:00 Swing. 20:15 Esélylesők. Béke art terem 9-11-ig Cine-Mis mozi műsor. 15:30 és 17:45

Részletesebben

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programjai szeptember II. Rákóczi Ferenc Könyvtár

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programjai szeptember II. Rákóczi Ferenc Könyvtár 2019. szeptember 9 15. II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Szeptember 11., szerda 14.00 Mit Miskolc adhatott az elővárosainak is Kerekasztal-beszélgetés Miskolc város és a Miskolc

Részletesebben

"Biciklitôl az űrhajóig" (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség!

Biciklitôl az űrhajóig (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség! "Biciklitôl az űrhajóig" (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség! Meghívom Önt a Városligetben lévô Közlekedési Múzeumba, ahol az Erzsébet teremben rendeztek kiállítást

Részletesebben

Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban. 2009. október 1.- 2009. november 15.

Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban. 2009. október 1.- 2009. november 15. Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban 2009. október 1.- 2009. november 15. Programjaink: Október 1. (csütörtök) 17 óra Múzeumok İszi Fesztiváljának megnyitója és a Zene világnapja alkalmából

Részletesebben

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.11.05. - 2012.11.11. /

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.11.05. - 2012.11.11. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.11.05. - 2012.11.11. / 2012. november 5. hétfő 18.00 óra Néptáncoktatás felnőtteknek: Mezőségi magyar legényes táncok oktatása Helyszín: VOKE Vörösmarty

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 1-7-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 1-7-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június 1-7-ig 1-3-ig Cine-Mis moziműsor. 15:30 Dínó kaland 3D. 17:30 Mad Max 4. 3D 20:00 Holnapolis. Uránia art terem 1-3-ig Cine-Mis moziműsor. 16:00 Serena.

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. május 18-24-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. május 18-24-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. május 18-24-ig 18-20-ig Cine-Mis moziműsor. 15:30 Dínó kaland 3D. 17:30 Bosszúállók: Ultron kora 3D. 20:15 Torrente 5. Uránia art terem 18-20-ig Cine-Mis

Részletesebben

MÓRA FERENC MÚZEUM (6720 Szeged, Roosevelt tér 1-3.)

MÓRA FERENC MÚZEUM (6720 Szeged, Roosevelt tér 1-3.) Móra Ferenc Múzeum Kongresszusi kitűzővel ingyenesen látogatható (április 19-22. között, hivatalos látogatási időben): MÓRA FERENC MÚZEUM (6720 Szeged, Roosevelt tér 1-3.) A Városi Múzeumot és a Somogyi-könyvtárat

Részletesebben

/ /

/ / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.09.10. - 2012.09.16. / 2012. szeptember 10. - hétfő - 09:30 Várandós jóga Helyszín: Holdam udvar 2012. szeptember 10. - hétfő - 16:30 Ingyenes balett

Részletesebben

I. Rendezvények, programok

I. Rendezvények, programok MISKOLCI GALÉRIA VÁROSI MŰVÉSZETI MÚZEUM NKFT PROGRAMJA 2013. MÁRCIUS I. Rendezvények, programok RÁKÓCZI-HÁZ 3530 Miskolc, Rákóczi u. 2. Tel.: 46/ 500-680 E-mail: miskolcigaleria@gmail.com www.miskolcigaleria.hu

Részletesebben

bemutatja Tenk László festőművész Cseresznye és barack című kiállítását Budapest 2018 január - február

bemutatja Tenk László festőművész Cseresznye és barack című kiállítását Budapest 2018 január - február bemutatja festőművész Cseresznye és barack című kiállítását Budapest 2018 január - február Cseresznye és barack 1. Korfu, öböl, reklám... 90x120 cm 2. Téli este 80x123 cm 3. Falusi hófoltos 80x110 cm 4.

Részletesebben

BAJKÓ DÁNIEL és KOVÁCS KITTI festõmûvészek

BAJKÓ DÁNIEL és KOVÁCS KITTI festõmûvészek A Tessedik Sámuel Alapítvány tisztelettel meghívja Önt, családját és barátait 2014. október 19-én (vasárnap) 16 órára BAJKÓ DÁNIEL és KOVÁCS KITTI festõmûvészek CSAK AMI LESZ, AZ A VIRÁG... címmel rendezett

Részletesebben

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Szilvásvárad Állami Erdei Vasút: Október 31-ig naponta, az 1 -es jelzésű vonatok indulnak a Szalajka-völgybe: 10:30, 11:30, 13:00,

Részletesebben

MISKOLCI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR GYŰJTEMÉNY

MISKOLCI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR GYŰJTEMÉNY MISKOLCI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR GYŰJTEMÉNY Agrár- és élelmiszergazdaság Garadnai pisztrángtenyésztés 3517 Miskolc-Lillafüred, Garadnavölgy 25/2014. (V. 05.) A Garadnai pisztrángtenyésztés kiemelkedő jelentőséggel

Részletesebben

HERMAN OTTÓ EMLÉKÉV MISKOLC, 2014

HERMAN OTTÓ EMLÉKÉV MISKOLC, 2014 HERMAN OTTÓ EMLÉKÉV MISKOLC, 2014 Február 3. hétfő Herman Ottó élete kiállítás a felnőtt részlegben A kiállítás megtekinthető: 2014. február 28-ig II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Petőfi Sándor

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. március 9-15-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. március 9-15-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. március 9-15-ig 9-én 16 órakor Cine-Mis mozi műsor. FRANKOFÓN FILMNAPOK. Party girl. Béke art terem 10-én 16 órakor Cine-Mis mozi műsor. FRANKOFÓN FILMNAPOK.

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. február 23-március 1-ig

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. február 23-március 1-ig Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. február 23-március 1-ig 23-24-ig 16:00 és 18:00 Liza, a rókatündér. 20:15 A bolygó neve: halál (Rendezői változat). Béke art terem 23-24-ig 15:30 Csingiling

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról

Szakmai beszámoló. Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról NKA Képzőművészeti Szakmai Kollégium 2011. évi pályázata 1. témakör Kiállítás megvalósítására Pályázati azonosító: 1606/5592 Szakmai beszámoló Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról

Részletesebben

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok 2014. október 15 19. (szerda vasárnap) október 15. (szerda) 12.05 13.15 Versenyfilmek vetítése 13.30 15.00 Versenyfilmek vetítése 15.15 16.45 Versenyfilmek

Részletesebben

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBEN 2012/2013. tanév

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBEN 2012/2013. tanév BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBEN 2012/2013. tanév HERMAN OTTÓ MÚZEUM KÉPTÁRA HERMAN OTTÓ MÚZEUM, PANNON-TENGER MÚZEUM HERMAN OTTÓ MÚZEUM KIÁLLÍTÓ ÉPÜLETE MISKOLCI GALÉRIA - NAGY KUNSZT SZÍNHÁZTÖRTÉNETI ÉS

Részletesebben

TARSADALOMTUDOMANYI DIAKTABOR

TARSADALOMTUDOMANYI DIAKTABOR TARSADALOMTUDOMANYI DIAKTABOR PROGRAMTERVEZET -- CSÍKSZENTDOMOKOS, 2016. AUGUSZTUS 23 28. AUGUSZTUS 23., KEDD 7.00 13.00 Érkezés, szálláshelyek elfoglalása Orchidea Panzió, Önkormányzati vendégház 13.00-14.00

Részletesebben

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / /

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.11.26. - 2012.12.2. / 2012. november 29. - december 19. Mikulásvonat járatok (LÁEV kisvasút) minden nap, menetrend szerint 2012. november 29. - december

Részletesebben

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév. 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév programjai 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAM 1. HÉTFŐ Első tanítási nap 2. KEDD

Részletesebben

PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum

PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum Soproni Múzeum Múzeumok Éjszakája 2015-ben a Legendák nyomában: Soproni mesék, mítoszok címet viselte. A Kvintesszencia Régizene együttes koncertjével

Részletesebben

A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás

A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás a zenés, táncos nyilvántart ásba vételi száma a kérelmező neve, székhelye a kérelmező cégjegyzékszáma vagy vállalkozói nyilvántartási

Részletesebben

PROGRAMFÜZET. 2015. február június

PROGRAMFÜZET. 2015. február június PROGRAMFÜZET 2015. február június 2 www.algyokultura.hu ADATOK Faluház Búvár u. 5. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8-20 óráig, rendezvények esetén ettől eltérően. Hétvégenként a rendezvényeknek megfelelően.

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI 17 Székesfehérvár kulturális intézményrendszere és hálózata sokszínû, tarka, gazdag és változatos képet mutat.

Részletesebben

MISKOLCI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR GYŰJTEMÉNY

MISKOLCI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR GYŰJTEMÉNY MISKOLCI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR GYŰJTEMÉNY Agrár- és élelmiszergazdaság Garadnai pisztrángtenyésztés 3517 Miskolc-Lillafüred, Garadnavölgy 25/2014. (V. 05.) A Garadnai pisztrángtenyésztés kiemelkedő jelentőséggel

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: ph@kiszombor.hu Üsz.:22-68/2017. Tárgy: XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep Mell.: 1 pld.

Részletesebben

Kultúrák és generációk: A kínai és a magyar modern művészet megalapítói és örökösei

Kultúrák és generációk: A kínai és a magyar modern művészet megalapítói és örökösei Kultúrák és generációk: A kínai és a magyar modern művészet megalapítói és örökösei 2017/12/14-2018/01/12 A képzőművészeti nézőpontok, a teremtő módszerek, a korstílusok változatossága szédületbe ejti

Részletesebben

pass elfogadóhelyek, értékesítési pontok 120 h 48 h 72 h 24 h pass pass pass pass pass pass nap nap www.miskolcpass.com KEDVEZMÉNYKÁRTYA VIRÁGÓRA

pass elfogadóhelyek, értékesítési pontok 120 h 48 h 72 h 24 h pass pass pass pass pass pass nap nap www.miskolcpass.com KEDVEZMÉNYKÁRTYA VIRÁGÓRA DIÓSGYŐRI BARLANGFÜR BELVÁ LILLAFÜREDI FÜGGŐK 24 h 48 h 72 h 120 h elfogadóhelyek, értékesítési pontok SZINVATERASZ 365 nap VIRÁGÓRA 365 nap KEDVEZMÉNYKÁRTYA www.miskolc.com Miért éri meg a turisztikai

Részletesebben

Szakmai beszámoló. A NKA támogatását ezúton is tisztelettel köszönjük.

Szakmai beszámoló. A NKA támogatását ezúton is tisztelettel köszönjük. Szakmai beszámoló A Türr István Múzeum Csillagmesék címmel Baján, 2017. június 24-én, Szent Iván éjszakáján 5 helyszínen, 6 órán át, 26 féle kulturális, kulináris programmal várta látogatóit. A Nemzeti

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2017-2018. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2017/2018-as nevelési évre Szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a 2017

Részletesebben

84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok Miskolc, 2013. június 5 június 8.

84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok Miskolc, 2013. június 5 június 8. 84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok Miskolc, 2013. június 5 június 8. Június 3., hétfő 17.00 Egy művészcsalád a miskolci irodalom- és művészetkedvelők körében Találkozó Mezey Katalin, Oláh János

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

PRÓFÉTAPARÁDÉ A Łódź Kaliska csoport művészeti projektje

PRÓFÉTAPARÁDÉ A Łódź Kaliska csoport művészeti projektje 2017 január február január 8-ig február 9-ig január 11. február 9. 19.00 január 11 15. 18.00 január 14. 20.00 január 16. 18.00 január 30. 18.00 február 9. március 17. 18.00 február 13. 18.00 február 13.

Részletesebben

I. Szolgáltatási feladatok 1. Közönségkapcsolatok

I. Szolgáltatási feladatok 1. Közönségkapcsolatok MEGYEI HATÓKÖRŰ VÁROSI MÚZEUM MUNKATERV 2015. INTÉZMÉNY NEVE: VEZETŐJE: HERMAN OTTÓ MÚZEUM DR. PUSZTAI TAMÁS MÚZEUMIGAZGATÓ I. Szolgáltatási feladatok 1. Közönségkapcsolatok A közművelődési tevékenység

Részletesebben

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program A nevelés egyet jelent azzal, hogy segítünk a gyermeknek valóra váltani lehetőségeit Kosztolányi Dezső 22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014 Differenciált oktatás, felzárkóztatás és tehetségápolás a A. Curriculáris

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 28-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 28-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. május 28-i ülésére Tárgy: A megyei múzeumi szervezethez tartozó múzeumok nyitvatartási rendjérıl, belépıjegy

Részletesebben

/ 2012.09.17. - 2012.09.23. /

/ 2012.09.17. - 2012.09.23. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.09.17. - 2012.09.23. / 2012. szeptember 14. - 2012. szeptember 23. 9. JAMESON CINEFEST - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Helyszín: Művészetek Háza,

Részletesebben

Magyarország, 2760 Nagykáta Gyóni Géza u. 1. Telefonszám: Mobilszám:

Magyarország, 2760 Nagykáta Gyóni Géza u. 1. Telefonszám: Mobilszám: Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév/Utónév: PALKÓ TIBOR Cím: Magyarország, 2760 Nagykáta Gyóni Géza u. 1. Telefonszám: +3657502400 Mobilszám: +36305963711 E-mail: palko.tibor@uni-eszterhazy.hu Honlap:

Részletesebben

Miskolc Pass Turisztikai Kártya

Miskolc Pass Turisztikai Kártya Miskolc Pass Turisztikai Kártya Szerezzen felejthetetlen élményeket a Miskolc Pass turisztikai kártyával! Kényelmesen, külön jegy megvásárlása nélkül, ingyenesen élvezheti 15 attrakció szolgáltatását,

Részletesebben

bemutatja Hegedüs Endre festőművész kamaratárlatát Budapest 2015 november

bemutatja Hegedüs Endre festőművész kamaratárlatát Budapest 2015 november bemutatja Hegedüs Endre festőművész kamaratárlatát Budapest Virágzó sövény olaj, farost; 120x100 cm A világ végén olaj, farost; 80x100 cm Fiatal bükkös olaj, farost; 120x100 cm Fehér tündérrózsák olaj,

Részletesebben

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda TANÉV RENDJE Tanítás nélküli munkanapok 1. szept.29. őszi nevelési értekezlet szépkorúak napja 2. dec.22. péntek ig. szünet 3. február 5. félévi értekezlet 4. ápr. 4. tavaszi nevelési ért. 5. ápr. 21.

Részletesebben

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok Gyóni Napok 2019 október 14 27. Gyóni Napok 2019 október 14 27. Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester Kőszegi

Részletesebben

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár GYULAI LÁTNIVALÓK Az árak és a nyitva tartás a leírásban csak tájékoztató jellegűek, kérlek benneteket, hogy mindig kérjetek friss információt ez ügyben! Gyulai vár A gyulai vár a 15.század első felében

Részletesebben

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / /

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / / 2012. november 12. hétfő 10.00 óra Emlékkonferencia Győri Erzsébet tiszteletére Helyszín: Szabó Lőrinc Könyvtár Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.11.12. - 2012.11.18. / 2012. november

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június hó

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június hó Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. június hó 1-3-ig 15:30 Dínó kaland 3D. 17:30 Mad Max 4. 3D 20:00 Holnapolis. Uránia art terem 1-3-ig 16:00 Serena. 18:00 Csábítunk és védünk. 20:15 A szerelem

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

2016. január 7 január 28.

2016. január 7 január 28. MAGYAR KÁRPITMŰVÉSZEK EGYESÜLETE Művészeti csoportok kiállításai SZÖVÖTT SZÖVEGEK, SZÖVEGSZÖVETEK - gobelinek Megnyitó: 2016. január 21., csütörtök, 18 óra, a Magyar Kultúra Napja előestéjén Megnyitja:

Részletesebben

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / /

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.15. - 2012.10.21. / 2012. október 15. hétfő 16.30 óra Hajdu András költő szubjektív válogatása három verseskötetének megjelent és megjelenésre váró

Részletesebben

A Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűlése

A Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűlése A Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűlése Népművelők Vándorgyűlése Miskolc, 2007. november 29 december 1. Konferencia helyszíne: Művészetek Háza (Rákóczi u. 5.) Szekcióülések helyszíne: Művészetek

Részletesebben

JEGYÁRAK. "AZ OTTHON MELEGE". CSERÉPKÁLYHA-TÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS 9022 Győr, Kiss János u. 9. Telefon: 06-20/967-6567, Fax: 06-96/310-731

JEGYÁRAK. AZ OTTHON MELEGE. CSERÉPKÁLYHA-TÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS 9022 Győr, Kiss János u. 9. Telefon: 06-20/967-6567, Fax: 06-96/310-731 JEGYÁRAK GYŐR XÁNTUS JÁNOS MÚZEUM 9022 Széchenyi tér 5. Telefon: 96/310-588, 524-888 Fax: 96/310-731 IV. 1.-IX. 30: 10-18 óráig, (X. 1.-III. 31.:10-16 óráig) szünnap: hétfő Könyvtár: Kedd: 10-14 óráig,

Részletesebben

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ Évek óta hagyomány, hogy Gödöllő városa a Múzeumok Éjszakája programot városi összefogásban valósítja meg.tehát nemcsak a múzeumok (Gödöllői Városi Múzeum, Gödöllői Királyi

Részletesebben

1986 VASI KÉPZŐMŰVÉSZEK TÁRLATA, (Előszó) katalógus, Szombathelyi Képtár, Sz.hely

1986 VASI KÉPZŐMŰVÉSZEK TÁRLATA, (Előszó) katalógus, Szombathelyi Képtár, Sz.hely 1986 VASI KÉPZŐMŰVÉSZEK TÁRLATA, (Előszó) katalógus, Szombathelyi Képtár, Sz.hely 1987 MEGYEI TÁRLAT katalógus, Savaria Múzeum, Sz.hely EGY ELFELEDET MŰVÉSZ - (G.Szigeti Magda kiállítása az Utcagalériában)

Részletesebben

Beszámoló a gépzongora restaurálásáról

Beszámoló a gépzongora restaurálásáról http://www.hermuz.hu/hom/images/palyazatok/palyazati_beszamol ok/2015/nka_gepzongora/nka_gepzongora_beszamolo.pdf Beszámoló a gépzongora restaurálásáról A Grotrian Steinweg tipusú angolmechanikás gépzongora

Részletesebben