Házirend ALSÓDOBSZAI ÓVODA és MINI BÖLCSŐDE Alsódobsza Készítette:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Házirend ALSÓDOBSZAI ÓVODA és MINI BÖLCSŐDE Alsódobsza Készítette:"

Átírás

1 Házirend ALSÓDOBSZAI ÓVODA és MINI BÖLCSŐDE Alsódobsza Készítette: Csáki Miklósné Intézményvezető

2 Módosítás Az SZMSZ 2011 szeptember 01-én módosításra került, mert 2011 szeptember 30-án a Működési engedélyünk lejár. További működést Alsódobsza Egységes Óvoda és Bölcsőde néven történik. Nagyné Csáki Csilla Munkaközösség vezető Csáki Miklósné Intézményvezető Alsódobsza, 2011 szeptember 01.

3 Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak betartására! I. Általános tudnivalók! 1.1 A házirend célja: A gyermeki jogok, és kötelességek szülő általi gyakorlásával, a gyermekek óvodaibölcsődei életrendjével kapcsolatos intézményi rendelkezések megállapítása, a szülőkkel való kiegyensúlyozott kialakítása érdekében. 1.2 A házirend jogszabályi alapjai: - A közoktatásról szóló többször módosított évi LXXIX. Törvény - A nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet. A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI: évi törvény rendelkezései alapján készült. - 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet a Nevelési-oktatási intézmények működéséről /2012 Korm. Rendelete a nemzeti Köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról A házirend hatálya: Az óvoda, bölcsőde minden pedagógusára illetve valamennyi alkalmazottjára, az intézménybe járó 2-7 éves korú gyermekekre és szülőkre vonatkozik. A Házirend jogforrás, melynek megértése jogsértés.

4 A Házirendet: - Az óvoda vezetője készíti el, és a nevelő testület fogadja el, szülői munkaközösség vezető, a Házirend a fenntartó jóváhagyásával válik érvényessé. A Házirend módosítására akkor kerül sor, ha a vonatkozó jogszabályokban változás áll be, vagy ha a szülők képviselőik útján, illetve a nevelőtestület javaslatot tesz. A Házirend a kihirdetés és a kifüggesztés napján lép hatályba, a hatályba lépést követően az intézmény valamennyi dolgozójára, az intézmény szolgáltatásait igénybe vevő gyermekekre és a szülőkre vonatkozik. Felülvizsgálata évente történik. 1.4 A Házirend nyilvánosságával kapcsolatos rendelkezések - Az óvodai, bölcsődei beiratkozáskor a házirend egy példányát a szülőknek átadjuk. - Minden tanév első szülői értekezletén tájékoztatót tartunk - A szülők fogadóórák alkalmával, az óvoda vezetőtől kérhetnek tájékoztatást a házirenddel kapcsolatban. A Házirend megtekinthető: - a vezetői irodában - a hirdető táblán kifüggesztve

5 1.5 Információk az óvodáról - Az óvoda, bölcsőde neve címe és telefonszáma: Alsódobszai Óvoda és Mini Bölcsőde Alsódobsza, Rákóczi út / Az óvoda, bölcsőde vezetőjének neve: Csáki Miklósné Tamás Katalin - Az óvoda, bölcsőde gondozónőjének neve: Danyikóné Géresi Anita - OM azonosító: Az óvoda,bölcsőde típusa: vegyes csoport - Az óvoda, bölcsőde létszáma: 15 fő; bölcsőde 5 fő - A fenntartó neve: Községi Önkormányzat Alsódobsza - Az óvoda jogállása: önálló jogi személy - Gazdálkodási jogköre: részben önálló gazdálkodó - Az intézmény tevékenységi köre: alaptevékenysége a 2 és 7 éves korú gyermekek nevelése, személyiségfejlesztése, és az iskolai életre való felkészítése. - Az óvoda, bölcsőde vezetőjének fogadó órái: minden hét szerda óráig - Az óvoda, bölcsőde orvosának neve: Dr. Kiss Bertalan Tel.: 06-47/ Az óvoda, bölcsőde fogorvosának neve: Dr. Varga Ferenc Tel.: 06-47/ Az óvoda, bölcsőde logopédusának neve: Pecsenyéné Zsuzsa Tel.: 06-20/ Az óvoda, bölcsőde fejlesztő pedagógusának neve: Katonáné Szilvike Tel.: 06-70/ Az intézmény működési rendje A nevelési év: minden év szeptember elsejétől a következő év augusztus 31.-ig tart Az oktatási év: szeptember 1-május 31-ig tart Az óvoda, bölcsőde június 1-augusztus 31-ig nyári napi rend szerint történik.(reggel 8- du.15óráig) A téli zárás időpontja: Karácsony és Újév közötti időtartam.

6 Nyári zárás időpontja: augusztus hónap 4-5 hét, a fenntartó engedélye szerint, nyári nagytakarítás, karbantartási munkák. Melynek pontos időpontjáról, február 15-ig értesítést kapnak a szülők. Az óvoda és bölcsőde napi nyitva tartása: Az óvoda és bölcsőde 5 napos hétfőtől péntekig tartó munkarenddel üzemel. Az óvoda és bölcsőde napi nyitva tartása: minden reggel 7-17-ig minden munkanapon. Napirend: Gyülekezés, folyamatos játékidő, kezdeményezések Tízórai Folyamatos játékidő, kezdeményezések, foglalkozások Udvari játék Ebéd Pihenés Uzsonna, folyamatos játékidő kezdeményezése 1.7. Az óvoda és bölcsődei nevelés igénybevétele Az óvodai és bölcsődei felvétel, elbírálás rendje: Az óvodai és bölcsődei felvétel jelentkezés, beiratkozás alapján történik, melynek ideje, minden év május hónap második hete. Férőhely esetén a gyermekek felvételére évközben is van lehetőség. A gyermekeket a bölcsődébe 2, óvodába 3. életévüket betöltve vesszük fel.

7 Alapvető felvétel: - szobatisztaság - részben önálló étkezés (pohár, kanál használata) Gyermek átvétele Hivatásos átjelentkezés útján, melynek nyomtatványát az óvodavezetők töltik ki és küldik meg kölcsönösen egymásnak. 2. A GYERMEKEK ÓVODAI és BÖLCSŐDEI NEVELÉSÉNEK A RENDJE 2.1 A gyermekek jogai A gyermekek joga, a közoktatási törvény Alapján, hogy a nevelési-oktatási intézményben biztonságban és egészséges környezetben neveljék, és oktassák, óvodai és bölcsődei életrendjét, pihenőidő, szabadidő, testmozgás, beépítésével, sportolási, étkezési lehetőségek biztosításával életkorának és fejlettségének megfelelően alakítsa ki. -A gyermek személyiségét és emberi méltóságát, és jogait tiszteletbe kell tartani, és védelmet kell számára biztosítani, fizikai és lelki erőszakkal szemben. A gyermek nem vethető alá testi fenyítésnek (1) A gyermeket, a tőle elvárhatónál jobb teljesítményéért az intézmény házirendjében foglaltak szerint jutalmazni kell. ( szóbeli dicséret, piros pont, matrica, adása) -A gyermek joga, hogy személyiségi jogait, cselekvési szabadságát, és magánéletéhez való jogát, az óvoda és bölcsőde tiszteletben tartsa, e jogának gyakorlása során azonban nem korlátozhat másokat e jogainak érvényesítésében. -A gyermekeknek joga, hogy képességeinek és érdeklődésének, adottságainak megfelelő nevelésben oktatásban részesüljön.

8 -A gyermeknek joga van az adottságoknak megfelelő megkülönböztetett ellátásban részesülni, pedagógiai szakszolgálathoz fordulni segítségért. - Joga, hogy családja anyagi helyzetéből függően kedvezményes étkezésben részesüljön - Joga, hogy rendszeres egészségügyi felügyeletben és ellátásban részesüljön - Joga, hogy nemzeti illetve etnikai hozzátartozásának megfelelő nevelésben oktatásban részesüljön.(több szülő együttes kérése alapján min.8 fő). - Hit-és vallásoktatáshoz való jog A gyermekek nevelése, és oktatása az intézmény Pedagógiai Programja alapján történik. 2.2 A gyermek kötelességei - hogy részt vegyen a kötelező és választott foglalkozásokon - hogy óvja saját és társai épségét, egészségét - hogy megtartsa az óvoda, bölcsőde helyiségei, és az óvodához, bölcsődéhez tartozó területek használati rendjét - hogy megőrizze, illetőleg az előírásoknak megfelelően kezelje az óvodában, bölcsődében használt játékokat, eszközöket, óvja az óvoda-bölcsőde létesítményeit, eszközeit - hogy az óvoda-bölcsőde vezetője, és alkalmazottai, és az óvodás-bölcsődés társai emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartsa A gyermekek öltözködésének biztosítása Az intézményben ápolt, tiszta gyermeket hozhatnak a szülők. A gyermek öltöztetése a napi várható időjárásnak megfelelően történjék. Váltóruháztatásról (alsónemű, felsőruházat, benti cipő) a szülők gondoskodnak. A ruhaneműket egyenként jellel vagy névvel kell ellátni.

9 A gyerekek holmiját az arra kijelölt fogason tárolják. Kérjük, hogy papucsot és klumpát ne viseljenek. Óvodai, Bölcsődei ünnepeinkről, azok idejéről az ünneplés módjáról ünnepi ruha szükségességéről időben tájékoztatást adunk A gyermek étkeztetése Az óvodai, bölcsődei nevelés ingyenes, és az étkeztetés is, mert a fenntartó hozzájárul a költségek biztosításához. A gyermek hiányzása esetén a szülő kötelessége, hogy a hiányzás napján 8 óráig tájékoztassa az óvoda vezetőjét a gyermeke távolmaradásáról. Be nem jelentett hiányzás esetén a gyermeket nem húzzuk ki az étkeztetési nyilvántartásból. Hiányzások után kérjük, hogy legkésőbb előző nap 8 óráig jelezzék, hogy a következő naptól igényt tartanak az étkezés biztosítására. Étkezések időpontja: - Tízórai: Ebéd: Uzsonna: Az öltözőben étkezni tilos! Kérjük a kedves szülőket, hogy ne adjanak csokoládét, rágógumit, túró rudit, kólát gyermeküknek elváláskor vagy érkezéskor. Az óvoda konyhájában csak a személyzet tartózkodhat, a vezető óvónő és az élelmezés vezető.

10 2.5. A gyermekek óvodai, bölcsődei nevelése során alkalmazott egészségügyi szabályok Az óvodában, bölcsődében csak teljesen egészséges gyermek tartózkodhat! Beteg, megfázott, gyógyszert, láz-vagy köhögéscsillapítót szedő, még lábadozó gyermek nem jöhet óvodába. Mert a többi gyermek egészségének megőrzése, ezt kívánja. Ilyen esetben az óvónő kötelessége a gyermek átvételének megtagadása. Láz, hányás, hasmenés, hasgörcs esetén az óvónő értesíti a szülőt, hogy minél hamarabb vigye el a gyermeket az intézményből. Szükség esetén ellátjuk (láz, fájdalomcsillapítás) szülői nyilatkozat alapján. Fertőző megbetegedés (tetű, bárányhimlő stb.) Esetén kérjük, hogy haladéktalanul értesítsenek bennünket. Gyógyszert csak tartós betegség esetén, az orvos írásbeli utasítására adhatunk be (asztma, allergia). Betegség után a gyermek csak orvosi igazolással jöhet óvodába bölcsődébe!!! A balesetet szenvedett gyermek ellátása az óvónő feladata, miután a többi gyermek biztonságáról gondoskodott. Amennyiben orvosi kezelés szükséges a szülőt haladéktalanul értesítjük. Kérjük a szülőket, hogy gondoskodjanak arról, hogy a telefonszámuk mindig aktuális legyen. A baleset veszély elkerülése és elhárítása mindenki számára alapvető feladat. Baleset, tűz, és bomba riadó esetére vonatkozó előírásokat ás intézkedési feladatokat az óvoda SZMSZ-e tartalmazza A gyermekek óvodai-bölcsődei neveléshez kapcsolódó egyéb szabályok Az óvodába járás kötelezettsége A közoktatási törvény értelmében szept. 1-jétől kezdődően 3 éves kortól kötelező az óvodai ellátás A gyermek érkezésének és az óvodából-bölcsődéből történő távozásának rendje A gyermeket óvodába, bölcsődébe érkezésekor a szülő minden esetben személyesen adja át az óvónőnek, gondozónőnek. Egyébként, ha a gyermek valamilyen oknál fogva nem megy be a csoportszobába, az óvónő nem tud a gyermek jelenlétéről így felelősséget sem vállalhat érte.

11 Nevelésünk-oktatásunk eredményessége érdekében kérjük, hogy 8 óráig hozzák be gyermeküket. A később érkező gyermekek kapcsolódjanak be a nap tevékenységbe úgy, hogy a megkezdett foglalkozásokat ne zavarják meg. Gyermekeiket szeretnénk arra nevelni, hogy ha megérkeznek értük az óvodába játékukat helyére téve, elköszönjenek társaiktól, óvónőjüktől és ne várakoztassák szüleiket. Kérjük, hogy ne engedjék vissza gyermeküket az öltözőbe semmilyen indokkal játszani. Beszoktatási időn túl, a gyermek csoportban az óvodai-bölcsődei élet zavartalansága érdekében kérjük, ne tartózkodjanak testvérek, illetve szülők. Igyekszünk közös családi eseményeket is szervezni, melyeken minden kedves vendéget örömmel látunk. A mindennapi óvodai bölcsődei életben az óvónő teljes figyelmére szükség van, hogy a rábízott gyermekeket, maradéktalanul elláthassa. A foglalkozások idején illetve pihenő időben ne zavarjuk az óvodásokat, illetve az óvónőt. Az óvodából, bölcsődéből a gyermek idegennek vagy testvérnek csak, szülő írásbeli kérelme alapján adható ki. Szintén a szülő írásbeli kérelme szükséges ahhoz, hogy a gyermek hatéves korától egyedül hazaengedhető legyen. A gyermek elvitelekor minden esetben az óvónőnek szólni kell. Ha a szülő eljött a gyermekéért kérjük ne tartózkodjon tovább az óvoda területén, mert a csoportot felügyelő óvoda pedagógus, gondozónő nem tudja kellőképpen átlátni a játszó gyermekek sokaságát. A gyermek érkezésekor vagy elvitelekor a szülők, hozzátartozók nem mehetnek be a csoportszobába csak kivételes alkalmakkor (beszoktatási időszakban, szülői értekezleten, ünnepélyeken). A gyermekek napközbeni elvitele: a nap folyamán az óvónővel való egyeztetés alapján vihető el a gyermek, a szülők tartsák tiszteletben a csoport napirendjét, és az óvodai élet megzavarása nélkül vigyék el a gyermeket Hiányzások igazolása Minden hiányzást be kell előre jelenteni az óvónőnek. Minden hiányzást írásban kell igazolni. Távolmaradás vagy hiányzás szabályai: - igazolt hiányzás, betegség, vagy engedélyezett távolmaradás esetén Amennyiben a szülő három napnál hosszabb ideig nem kívánja az óvodát- bölcsődét igénybe venni az intézmény vezetőjétől írásban kell engedélyt kérni. Betegség esetén orvosi igazolást kérünk. - Tíz napnál hosszabb igazolatlan távollét esetén megszűnik a gyermek óvodai elhelyezése kivéve, ha ötödik életévét betöltötte. Előtte két alkalommal írásban figyelmeztetjük a kedves szülőt. Az a gyermek, aki az ötödik életévét betöltötte és igazolatlanul hét napnál többet mulaszt a község jegyzője figyelmezteti.

12 Megszűnik a gyermek óvoda kötelezettsége - annak a nem óvodaköteles gyermeknek, aki igazolatlanul tíznél több napot hiányzik, miután a szülőt két alkalommal írásban figyelmeztettük az igazolatlan mulasztás következményeire (kivéve, ha gyámhatósági intézkedésre került óvodába, vagy hátrányos helyzetű). - annak a nevelési évnek, az utolsó napján, melyben a gyermek betölti a nyolcadik életévét - a gyermek beiskolázásával A gyermekek által otthonról elhozott tárgyak, játékok, egyéb eszközök szabályozása Az otthonról elhozott tárgyakért felelősséget nem vállalunk. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a gyermekek nevelési elveinkkel összhangban behozzák kedvenc játék eszközeiket egyszer megmutatni. Kérjük fogadják el, a csoport óvónőjének erre vonatkozó ajánlásait. Ha a gyermek óvodába-bölcsődébe értéktárgyat hoz ( aranylánc, karóra, karkötő, egyéb értékesebb tárgy) azok megőrzéséért, eltűnéséért való felelősségvállalásra az óvoda nem vállalkozhat A gyermekek csoportjának meghatározása Óvodánkban a gyermekek vegyes korcsoportban élnek11 fő (max.20 fő ebből 15fő óvodás, 5 fő bölcsődés) Kiscsoportban 4 fő; középső csoport 5 fő; nagy csoport fő; 2 3. A szülők és az óvodai-bölcsődei nevelés 3.1. A szülők jogai: -A szülőt megilleti a nevelési-oktatási intézmény szabad megválasztásának joga - joga, hogy megismerje az intézmény pedagógiai, minőségirányítási programját, házirendjét - a szülő kezdeményezheti a szülői szervezetek létrehozását, és részt vehet és közreműködhet annak tevékenységében.

13 -72. (5) A szülő joga különösen, hogy megismerje a nevelési-oktatási intézmény pedagógiai programját, házirendjét, tájékoztatást kapjon az abban foglaltakról (1) Az óvoda, a pedagógiai programjának legalább egy példányát oly módon köteles elhelyezni, hogy azt a szülők szabadon megtekinthessék. -A házirend egy példányát az óvodába, beiratkozáskor a szülőnek át kell adni, megtekintésre, továbbá annak érdemi változása esetén arról a szülőt, tájékoztatni kell A szülő kötelességei - biztosítsa a gyermeke zavartalan és rendszeres óvodába járását - kísérje figyelemmel gyermeke fejlődését és a tőle elvárható módon segítse a fejlődés folyamatát valamint a gyermek közösségbe való beilleszkedését a közösségi élet szabályainak elsajátítását. - rendszeres kapcsolatot tartson a gyermekével foglalkozó pedagógussal. Tartsa tiszteletben az óvoda-bölcsőde dolgozóinak emberi méltóságát és jogait A család és az óvoda-bölcsőde kapcsolatának működése Együttműködés Fontos, hogy a szülőkkel közös nevelési elvet alakítson ki az óvoda, és bölcsőde konfliktus esetén elsősorban azzal a személlyel tisztázzák az esetet, akivel keletkezett a konfliktus. Amennyiben ez nem sikerül a vezető óvónőt keressék fel, és közben igyekezzenek megoldást találni. - a gyermek személyiségének fejlődése érdekében fontos az együtt nevelés - a szülő segítsen a gyermeknek az óvodát, bölcsődét elfogadni Kapcsolattartás - nyíltnapot évente egy alkalommal tartunk - szülői értekezletet évente három alkalommal szervezzünk - családlátogatások folyamatosan folynak az évben, melyet az óvónő a szülővel egyeztet - fogadóóra (közösen egyeztetett időben) - faliújság használata információk átadása (kérjük, hogy ezt naponta kísérjék figyelemmel)

14 Nevelő-oktató munka Az óvónőt nevelő-oktató munkája végzése közben zavarni nem szabad. A gyermekükkel kapcsolatban információt, tájékoztatást csak a gyermek óvónőjétől, gondozójától kérjenek. A gyermekek értékelésének rendje, szempontjai A gyermekek fejlődésének nyomon követésére kidolgozott fejlettségmérő lapokat, az óvodábabölcsődébe lépéstől folyamatosan vezetjük. A gyermekek értékelésének szempontjait a MIP tartalmazza. A gyermekek értékelését az óvodabölcsőde pedagógusa végzi. A gyermekenként vezetetett személyiséglap és a egyéb megfigyelések alapján különös gondosságot igényel a tanköteles korúak esete. Minden gyermek szülőjével egyenként elbeszélget az óvónő az iskolára való felkészültségről. A gyermekek testi érettségét az orvossal együttműködve állapítja meg a csoport óvónője. Lelki-szociális, mentális és értelmi fejlettség a csoport óvónője és a fejlesztő pedagógus közös vélemény alapján állapítják meg. Minden gyermekről óvodai szakvélemény kerül kiállításra. Ha a gyermek további óvodai nevelése indokolt, akkor az határozatban kerül rögzítésre, gyermekenként indoklással kísérve. Kérdéses esetben kérni kell a Nevelési Tanácsadó iskolaérettségi vizsgálatát. A beiskolázás óvodai feladatai Az óvodai szakvéleménnyel lehet a gyermekeket a kiválasztott iskolába beíratni. Minden tanköteles korú gyermeket be kell íratni, függetlenül attól, hogy marad e még egy évig óvodába vagy sem. Az óvoda vezetője egyezteti az iskola igazgatójával a tanköteles korú gyermekek névsorát. Az intézmény biztonságát szolgáló szabályozás 129. Az óvoda, házirendjében kell meghatározni azokat a védő, óvó előírásokat, amelyeket a gyermekeknek, az óvodában, az iskolában, a kollégiumban való tartózkodás során meg kell tartaniuk.

15 4.1. Baleset megelőzése Nevelési tervünk tartalmazza a balesetek megelőzését szolgáló magatartásra vonatkozó szabályrendet, mely betartása és betartatása kötelező. A gyerekek testi épségének védelmére vonatkozó előírásokat, a lehetséges veszélyforrásokat, a tilos és az elvárható magatartásformát az egész óvodai, bölcsődei évben folyamatosan tanítjuk. Minden óvodai, bölcsődei kirándulás előtt, a gyermekek életkorának megfelelően ismertetni kell az egészségük és testi épségük védelmére vonatkozó előírásokat, veszélyforrásokat és az elvárható magatartásformát. Helyszíni foglalkozások, séta alkalmával az óvoda-bölcsőde pedagógusa köteles tájékoztatni a vezetőt, az indulás időpontjáról, helyszínéről, gyermeklétszámáról, várható érkezés az óvodába/bölcsődébe. A séta csak megfelelő létszámú kíséret biztosításával engedélyezett. 20 fő gyermeklétszámhoz 2 felnőtt kísérő kell. Az óvodai-bölcsődei életre vonatkozó szabályok az óvodás gyermekek testvéreire is vonatkoznak, azok betartását a szülők jelenlétében is elvárjuk. Az óvoda, bölcsőde udvarán a gyermek csak az óvodapedagógus, gondozónő jelenlétében tartózkodhat. Az óvoda, bölcsőde csak megfelelő jellel ellátott játékokat vásárolhat. A játékot használó óvoda pedagógus, gondozónő köteles a játékon feltüntetett, vagy ahhoz mellékelt figyelmeztetést, felíratott és használati utasítást gondosan áttanulmányozni. Az óvoda, bölcsőde ajtaját biztonsági szempontból kulcsra zárjuk, kérjük a szülőket is, szíveskedjenek ezt figyelembe venni. (sürgős esetekben csengőt használni). Az óvoda, bölcsőde területén kereskedelmi, ügynök tevékenység nem folytatható, kivétel az óvoda által szervezett rendezvények alkalmával. Az óvoda, bölcsőde látogatására (a jogosultakon kívül) csak az óvodavezető adhat engedélyt A dohányzás szabályozása Az óvoda, bölcsőde területére - beleértve az udvart is- égő cigarettával belépni, illetve ott dohányozni nem szabad! Ezek az előírások az Intézmény egész területén ezt Tiltó Tábla jelzi!

16 4.3. Rendkívüli események, óvó védő szabályok Bombariadó Az óvoda, bölcsőde minden alkalmazottja köteles az általa észlelt rendkívüli eseményt közvetlen felettesének jelenteni. Az óvodavezető dönt a szükséges intézkedésekről és fenntartó értesítésről. Bombariadó esetén az óvodavezető intézkedhet. Az épület kiürítése a tűz riadó terv szerint történik. Az épület kiürítésének időtartamáról, a gyermekek elhelyezéséről az intézkedést vezető hatóság, információja alapján az óvodavezető, akadályoztatása esetén az intézkedéssel megbízott személy dönt. A bombariadóról és a hozott intézkedésről az óvodavezető rendkívüli jelentésben értesíti a fenntartót. 4.4 A gyermekvédelemmel összefüggő pedagógiai tevékenységek Alapelv: A gyermek személyiségének, emberi méltóságának és jogainak tiszteletben tartása valósuljon meg, Az óvodai nevelés során tilos a hátrányos megkülönböztetés bármilyen okból, Tiszteletben tartsuk a gyermek gondolati -, lelkiismeretiés vallásszabadsághoz való jogát, Humánus, megértő, egyéni bánásmód, A család gyermeke iránti felelősségének erősítése. Cél: Működjön rendszeresen a gyermekvédelmi törvénynek megfelelő figyelő szolgálat és jelzőrendszer. Tűzriadó Tűz esetén az épület kiürítése a tűzriadó terv szerint történik. Közben a vezető vagy az arra kijelölt személy értesíti a tűzoltókat. Minden elhárítási munka a tűzriadó terv szerint zajlik.

17 5. Legitimációs záradék 5.1. Nevelőtestületi elfogadás A Házirendet a nevelőtestület.elfogadta. A Házirend életbelépésének időpontja.. Intézményvezető 5.2. Véleményezési jog gyakorlása Szülői közösség képviseletében..a szülők képviselőjével tartott megbeszélésen a Házirend ismertetésre került. A szülői közösség véleményezési jogával élve a dokumentumban megfogalmazottakkal egyetért. Szülői munkaközösség vezetője

18 5.2.2 Fenntartói egyetértés Záradék: A házirendet a fenntartó jóváhagyta... Fenntartó. Intézményvezető Alsódobsza,

19 Módosítás A Házirend 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet március 23-án hatályba lépő módosításai miatt ismét változott. A Házirend az Intézmény névváltozása miatt én ismét módosításra került

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu BEVEZETÉS Az óvodai házirendet az intézményvezető előterjesztése alapján a nevelőtestület

Részletesebben

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND Füzesabony 2009 1. Az óvoda helye az oktatási rendszerben, óvodai felvétel - Az óvoda 3 éves kortól az iskolába járáshoz

Részletesebben

Készítette: Juhász Sándorné intézményvezető

Készítette: Juhász Sándorné intézményvezető AGGTELEKI ÓVODA /AGGTELEK, ADY E. ÚT 21./ OM AZONOSÍTÓ: 202439 HÁZIREND Készítette: Juhász Sándorné intézményvezető 2 Bevezetés Az óvodai házirendet, az intézményvezető előterjesztése alapján a nevelőtestület

Részletesebben

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE Általános információk Az óvoda elnevezése: Kaposmérői Bokréta Óvoda Az óvoda címe: 7521 Kaposmérő, Hunyadi János u. 11. Az óvoda elérhetősége: +36 82/ 477 014, +36

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND Tartalom: Az óvoda helye az oktatási rendszerben Óvodai felvétel, átvétel rendje Az óvoda nyitva tartása Hiányzás Betegség Szülők az

ÓVODAI HÁZIREND Tartalom: Az óvoda helye az oktatási rendszerben Óvodai felvétel, átvétel rendje Az óvoda nyitva tartása Hiányzás Betegség Szülők az ÓVODAI HÁZIREND Tartalom: Az óvoda helye az oktatási rendszerben Óvodai felvétel, átvétel rendje Az óvoda nyitva tartása Hiányzás Betegség Szülők az óvodában Nevelő-oktató munka Térítési díj befizetése

Részletesebben

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda JÉÁMK ÓVODA Janikovszky Éva ÁMK Óvoda Házirend 2013. 0 Tartalom 1. A házirend célja és feladata... 2 2. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai... 2 3. A házirend hatálya... 2 4. A házirend

Részletesebben

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND 1. Bevezető rendelkezések: A házirend szabályai-mint a törvény felhatalmazásán alapuló intézményi belső jogi normák-kötelezőek az intézménnyel jogviszonyban

Részletesebben

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma 1Házirend 1. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma Napsugár Óvoda és Bölcsőde 9222 Hegyeshalom Damjanich u. 2/a Tel./Fax: 96/220-589 1.2. Az óvoda vezetőjének neve: Magyarné

Részletesebben

PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND

PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND 2014. HÁZIREND Az óvoda neve: Pillangó Óvoda Székhelye: 9200 Mosonmagyaróvár Szent István király út 7. Fenntartója: Népmese- ház Nonprofit Kft. Az intézmény felügyeleti szerve:győr-

Részletesebben

HÁZIREND /SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE/

HÁZIREND /SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE/ HÁZIREND /SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE/ Röjtökmuzsaji Akácvirág Óvoda Készítette: Makida Kitti Óvodavezető 1 Tartalomjegyzék 1. Az óvoda nyitvatartási rendje... 3 2. Az óvoda nevelési intézmény...

Részletesebben

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS.

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS. HÁZIREND Az óvodáskorú gyermek nevelése elsősorban a család feladata, melyben az óvoda kiegészítő szerepet játszik. Feladatunknak tekintjük a gyermeki személyiség kibontakoztatását az egyéni képességek

Részletesebben

PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE

PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE 1 A Pitypang Óvoda Házirendje A Házirend az óvodai gyermekközösség érdekeinek szem előtt tartásával a csoportok mindennapi életritmusának szervezését, az intézmény belső életének,

Részletesebben

HÁZIREND. Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája SZEGED. Tagintézmény vezető

HÁZIREND. Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája SZEGED. Tagintézmény vezető HÁZIREND Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája SZEGED 2013 Készítette: Madarászné Szász Éva Tagintézmény vezető 1 Bevezetés Az

Részletesebben

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND 1.1. Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve: Csiga-Biga Óvoda Címe: 2131, Göd Pesti út 152. Telefon: 0670/5175110 Vezető: Szűcs Edina 1.2. Az intézmény nyitva tartása:

Részletesebben

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik.

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik. BÖLCSŐDEI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyerekek érdekében, törekedjenek a benne leírtak betartására. 1. A bölcsőde működése

Részletesebben

HÁZIREND. Az intézmény felügyeleti szerve:győr-moson-sopron Megye Kormányhivatala

HÁZIREND. Az intézmény felügyeleti szerve:győr-moson-sopron Megye Kormányhivatala HÁZIREND Az óvoda neve: Pillangó Óvoda Székhelye: 9200 Mosonmagyaróvár Szent István király út 7. Telephelye:9200 Mosnmagyaróvár Szent István király út 9. Fenntartója: Népmese-ház Nonprofit Kft. Az intézmény

Részletesebben

HÁZIREND. Kedves Szülők!

HÁZIREND. Kedves Szülők! HÁZIREND Intézmény neve: Szabadszállási Általános Művelődési Központ Intézményegység neve: Szabadszállási ÁMK Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde Intézményegység címe: 6080. Szabadszállás Honvéd út 28. Intézmény

Részletesebben

Szent Imre Óvoda. Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató. Székesfehérvár, 2013. január 24.

Szent Imre Óvoda. Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató. Székesfehérvár, 2013. január 24. Szent Imre Óvoda Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató Székesfehérvár, 2013. január 24. A házirend tartalma Általános információk az óvodáról... 3 A nevelési év rendje... 3 Az intézmény pontos

Részletesebben

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017.

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. 1 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK 2 2. A HÁZIREND CÉLJA, HATÁLYA 3 2.1. TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK 3 2.2. A HÁZIREND CÉLJA 4 3. A HÁZIREND TARTALMI ELEMEI

Részletesebben

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember Mihályi Napfény Óvoda Házirend 2016. szeptember Készült: a Közoktatásról szóló többször módosított- 1993.LXXIX. Törvény a nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. évi (VI.8.) MKM rendelet

Részletesebben

HÁZI REND. Az óvoda neve: Címe: 4351.VÁLLAJ, Temető út 1. Telefon: Óvodavezető neve: Óvodapedagógusok: Az óvoda nyitva tartása:

HÁZI REND. Az óvoda neve: Címe: 4351.VÁLLAJ, Temető út 1. Telefon: Óvodavezető neve: Óvodapedagógusok: Az óvoda nyitva tartása: Mérk-Vállaj ÁMK Vállaj Német Nemzetiségi Övodája REND HÁZI Az óvoda neve: Vállaj Német Nemzetiségi Óvoda Címe: 4351.VÁLLAJ, Temető út 1. Telefon: 44 554-020. Óvodavezető neve: Óvodapedagógusok: Vilmosné

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb.

ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb. 1. oldal, összesen: 13 ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb. Kápolnásiné Sági Andrea Gyál. 2006-01.-02. óvodavezető: Elfogadta:

Részletesebben

Napköziotthonos Óvodák HÁZIREND OM azonosító 028172

Napköziotthonos Óvodák HÁZIREND OM azonosító 028172 Napköziotthonos Óvodák HÁZIREND OM azonosító 028172 Készült a Napköziotthonos Óvodák használói és közvetlen partnerei részére. Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyermekeknek,

Részletesebben

tobbsincs@kondorosiktv.hu

tobbsincs@kondorosiktv.hu Általános információk az óvodánkról: Az óvoda neve: Kondorosi Többsincs Óvoda és Bölcsőde Címe: 5553 Kondoros, Csabai út 25 sz. Telefonszáma: 66/ 388 635 Email címe: tobbsincsovi@freemail.hu tobbsincs@kondorosiktv.hu

Részletesebben

HÁZIREND. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda. 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16.

HÁZIREND. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda. 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16. : 06-1/333-9114 : 06-1/323-1293 koszoruovoda@freemail.hu OM-azonosító: 034391 Adószám: 16923845-1-42 HÁZIREND Az óvoda feladatának tekinti,

Részletesebben

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája Mélykút Város Önkormányzat Óvodája NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017/2018. NEVELÉSI ÉV A Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

Részletesebben

TARKA LEPKEÓVODA HÁZIRENDJE

TARKA LEPKEÓVODA HÁZIRENDJE 1 TARKA LEPKEÓVODA HÁZIRENDJE HÁZIREND Kedves Szülők! Kérjük, szíveskedjenek az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen végigolvasni, és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak betartására.

Részletesebben

Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015

Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015 Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015 A Tervezést segítő Dokumentumok: 2011. évi törvény a nemzeti köznevelésről 2010. évi LXIII. törvény a közoktatási törvény módosításáról 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet

Részletesebben

HÁZIREND NÓGRÁDSIPEKI KERESZTÉNY ÓVODA

HÁZIREND NÓGRÁDSIPEKI KERESZTÉNY ÓVODA HÁZIREND NÓGRÁDSIPEKI KERESZTÉNY ÓVODA Tartalomjegyzék 1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK AZ ÓVODÁRÓL... 2 2 AZ INTÉZMÉNY HELYE A NEVELÉSI RENDSZERBEN, ÓVODAI FELVÉTEL... 2 3 A NEVELÉSI ÉV RENDJE... 3 3.1 AZ ÓVODA

Részletesebben

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend Bábakalács Montessori Óvoda Házirend Vác, 2013-2014 1 Kedves Szülők! Kérjük Önöket, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, a gyermekek, valamint az intézmény zavartalan

Részletesebben

LÁTRÁNYI EGYSÉGES ÓVODA BÖLCSÖDE

LÁTRÁNYI EGYSÉGES ÓVODA BÖLCSÖDE LÁTRÁNYI EGYSÉGES ÓVODA BÖLCSÖDE HÁZIRENDJE 2014. OM SZÁM: 202389 Készítette: Császár Bíró Zsuzsanna intézményvezető Érvényes: 2014. szeptember 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. Törvényi háttér, általános információk,

Részletesebben

GYERMEKVÉDELMI ÉVES MUNKATERV 2012 2013.

GYERMEKVÉDELMI ÉVES MUNKATERV 2012 2013. Körösladányi Általános Művelődési Központ Zöldág Napköziotthonos Óvodája és Bölcsődéje 5516 Körösladány, Arany János utca 7. E-mail: klovoda@fuzestv.hu; zoldagovi@gmail.com / Web: www.amkkorosladany.hu

Részletesebben

I. AZ INTÉZMÉNY ADATAI:... 4 II. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK...

I. AZ INTÉZMÉNY ADATAI:... 4 II. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 1 Tartalomjegyzék I. AZ INTÉZMÉNY ADATAI:... 4 II. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 4 1. Bevezető... 4 2. Általános elvárások... 5 3. A házirend célja:... 5 4. A házirend feladata:... 5

Részletesebben

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND OM: 202345 2013-03-29. Tartalomjegyzék Általános tudnivalók 2. Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok.3. Az óvodai étkeztetésre vonatkozó tudnivalók.3.

Részletesebben

Általános Művelődési Központ Cifrakert Óvoda Szabadbattyán Árpád u. 40-44. INTÉZMÉNYI HÁZIREND 2011.

Általános Művelődési Központ Cifrakert Óvoda Szabadbattyán Árpád u. 40-44. INTÉZMÉNYI HÁZIREND 2011. Általános Művelődési Központ Cifrakert Óvoda Szabadbattyán Árpád u. 40-44. INTÉZMÉNYI HÁZIREND 2011. 1 Tartalom 1. Törvényi háttér 2. Intézmény adatai 3. Házirend hatálya 4. Óvoda törvényben meghatározott

Részletesebben

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 I. Bevezetés 1. A házirend az alábbi jogszabályok és szabályzatok felhasználásával készült 2. Intézményegységi adatok II. A működés rendje A tárgyi

Részletesebben

H á z i r e n d 3 /2013.

H á z i r e n d 3 /2013. H á z i r e n d 3 /2013. A Házirend az óvoda Pedagógiai Programjával, a Szervezeti és Működési Szabályzatával összhangban, a következő törvények és rendeletek alapján készült: 1993. évi LXXIX. törvény

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Ordacsehi Napsugár Óvoda

H Á Z I R E N D. Ordacsehi Napsugár Óvoda H Á Z I R E N D Ordacsehi Napsugár Óvoda Bevezetés A Házirend az óvodás gyermekek szüleire vonatkozó szabályainak alapdokumentuma. Segíti kialakítani az óvoda saját arculatát, szokásait és hagyományait.

Részletesebben

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető HÁZIREND OM azonosító: 032791 Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető Hatálybalépés dátuma: 2005 Módosítás: 2009 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda neve: Százszorszép Óvoda Az óvoda címe : 2440

Részletesebben

HÁZIREND. Alsópáhoki Szivárvány Óvoda Alsópáhok Fő u. 41.

HÁZIREND. Alsópáhoki Szivárvány Óvoda Alsópáhok Fő u. 41. HÁZIREND Alsópáhoki Szivárvány Óvoda Alsópáhok Fő u. 41. Intézmény OM - azonosítója: 202295 Készítette:.. intézményvezető aláírás Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: /2013. ( ) határozatszámon

Részletesebben

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015.

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015. NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015. NEVELÉSI ÉV A 229/2012. (VIII. 28.) Kormányrendelet a nemzeti köznevelésről szóló

Részletesebben

PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE 1 Petőfi Sándor Központi Óvoda 7400 Kaposvár, Petőfi u.20. Tel és fax: 06-82/512-759 email cím: petofi.ovoda@cbn.hu OM: 033759 PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE Készült: 2009. augusztus

Részletesebben

NEVELÉSI ÉV

NEVELÉSI ÉV Tarkarét ÓVODA KÖZZÉTÉTELI LISTA 2013-2014. NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10 fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé:

Részletesebben

LŐRINCI NAPSUGÁR ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE HÁZIRENDJE

LŐRINCI NAPSUGÁR ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE HÁZIRENDJE LŐRINCI NAPSUGÁR ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE HÁZIRENDJE Készítette: Bózsvári Lászlóné intézményvezető Hatályba lépés időpontja: 2013. április 1. LŐRINCI NAPSUGÁR ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE HÁZIRENDJE BEVEZETŐ Kedves Szülők!

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Bevezetés... 3. old. 2. Az óvoda munkarendje... 3. old. 3. Gyerekek az óvodában... 3. old. 4. Szülők az óvodában... 5. old.

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Bevezetés... 3. old. 2. Az óvoda munkarendje... 3. old. 3. Gyerekek az óvodában... 3. old. 4. Szülők az óvodában... 5. old. Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde Fehérgyarmat, Május 14. tér 33. Tel/fax: 44/510-193 e-mail: kolcseyiskola@fehergyarmat.hu ÓVODAI HÁZIREND Készítette: Elfogadta: Varga Lajosné

Részletesebben

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje I. A házirend hatálya 1. Ez a házirend a Benjámin Óvodába járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend célja, hogy meghatározza

Részletesebben

Szálkai Óvoda. Házirend 2014.

Szálkai Óvoda. Házirend 2014. Szálkai Óvoda Házirend 2014. Általános tudnivalók Óvoda neve: Szálkai Óvoda Óvoda címe: 7121 Szálka Petőfi u. 3. Telefonszám: 74/409-997 Óvodavezető: Mészáros Éva Margit Házirend jogi háttere: A nemzeti

Részletesebben

Általános információk az óvodáról

Általános információk az óvodáról SZMSZ 1.sz. Melléklet HÁZIREND Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyerekeknek, sokoldalúan fejlessze személyiségüket s megőrizze testi épségüket. Mindezek megvalósításához

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND. Vámosszabadi Vackor Óvoda. OM azonosító: 030410. VIDA ESZTER óvodavezető. Vámosszabadi 2015. 9061.Vámosszabadi Szabadi út.53.

ÓVODAI HÁZIREND. Vámosszabadi Vackor Óvoda. OM azonosító: 030410. VIDA ESZTER óvodavezető. Vámosszabadi 2015. 9061.Vámosszabadi Szabadi út.53. Vámosszabadi Vackor Óvoda 9061.Vámosszabadi Szabadi út.53. ÓVODAI HÁZIREND OM azonosító: 030410 A nevelőtestület közreműködésével készítette: VIDA ESZTER óvodavezető Vámosszabadi 2015. -1- Óvodai Házirend

Részletesebben

A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D JE

A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D JE A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D JE KÉSZÍTETTE: SZTÁN JÓZSEFNÉ ÓVODAVEZETŐ TATABÁNYA, VADÁSZ ÚT 22. 1 1. Preambulum Az óvoda neve, székhelye:... Arany János Óvoda Az óvoda címe:... 2800

Részletesebben

PÁTER BÁRKÁNYI JÁNOS KATOLIKUS ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM NÓGRÁDSIPEKI TAGINTÉZMÉNYE ÓVODAI TELEPHELY HÁZIREND 2016.

PÁTER BÁRKÁNYI JÁNOS KATOLIKUS ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM NÓGRÁDSIPEKI TAGINTÉZMÉNYE ÓVODAI TELEPHELY HÁZIREND 2016. PÁTER BÁRKÁNYI JÁNOS KATOLIKUS ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM NÓGRÁDSIPEKI TAGINTÉZMÉNYE ÓVODAI TELEPHELY HÁZIREND 2016. Tartalomjegyzék 1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK AZ ÓVODÁRÓL... 2 2 AZ INTÉZMÉNY HELYE

Részletesebben

Kisgyermekgondozó, -nevelő Gyermekgondozó-nevelő

Kisgyermekgondozó, -nevelő Gyermekgondozó-nevelő A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

BISINGER ÓVODA HÁZIRENDJE

BISINGER ÓVODA HÁZIRENDJE BISINGER ÓVODA HÁZIRENDJE Készítette: Pallós Erzsébet intézményvezető HÁZIREND Kedves Szülők! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, és a gyerekek érdekében törekedjenek

Részletesebben

Módosítása: az intézményvezető hatásköre, kezdeményezheti a nevelőtestület és a KT elnök és a Szülői Szervezet

Módosítása: az intézményvezető hatásköre, kezdeményezheti a nevelőtestület és a KT elnök és a Szülői Szervezet 1 Bevezető rendelkezések A köznevelési törvény 25. (2) bekezdés, valamint a 20/2012, (VIII.31.) EMMI rendelet 5. (1) alapján, a Brunszvik Teréz Budavári Óvodák (melynek székhelye: 1016 Budapest, Nyárs

Részletesebben

VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend. Bevezető

VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend. Bevezető VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend Az óvoda neve: Vörösmarty Mihály általános iskola és óvoda Napköziotthonos óvodája Az óvoda címe: 7084 Pincehely Kossuth

Részletesebben

Honvéd utcai Központi Óvoda Házirendje

Honvéd utcai Központi Óvoda Házirendje Óvodai házirend 1.) Bevezetés A házirend területi hatálya: A nevelési intézménybe való belépéstől a jogszerű elhagyásig terjedő időszakra, továbbá a nevelési illetve pedagógiai program részeként tartott

Részletesebben

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart.

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart. HÁZIREND 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután 17.30-ig tart. 2. A gyerekeket 8.00 előtt kérjük behozni. A nagycsoportos korú gyerekeket az első foglalkozás előtt, reggel 7.45.-ig

Részletesebben

REZI ÓVODA HÁZIREND 2013.

REZI ÓVODA HÁZIREND 2013. R e z i Ó v o d a 8373 Rezi, Iskola u. 2. Telefon: 06-83/531-006 mobil: 30/648-8719 E-mail: reziovi@rezinet.hu OM: 201672 REZI ÓVODA HÁZIREND 2013. A Rezi Óvoda házirendje Jelen házirend a nevelőtestület

Részletesebben

RÁBAGYARMATI MANÓ ÓVODA. Házirendje. Hatályba lépés időpontja:2014.szeptember 01.

RÁBAGYARMATI MANÓ ÓVODA. Házirendje. Hatályba lépés időpontja:2014.szeptember 01. RÁBAGYARMATI MANÓ ÓVODA Házirendje Készítette: Kovács Vilmosné Hatályba lépés időpontja:2014.szeptember 01. Általános Tudnivalók Ezen házirend: a Köznevelésről szóló 2011. évi CXC.törvény; (NKT) 15/1998.(IV.30.)NM

Részletesebben

PIPITÉR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE 8258 BADACSONYTOMAJ KERT U. 14. tel: 87/

PIPITÉR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE 8258 BADACSONYTOMAJ KERT U. 14. tel: 87/ HÁZIREND 2018. Általános információk az intézményről Neve: Pipitér Közös Fenntartású Napközi Otthonos Óvoda és Mini Bölcsőde Címe: 8258 Badacsonytomaj Kert u. 14. Elérhetőségek: tel: 87/ 471-835 e-mail:btomajovoda@gmail.com

Részletesebben

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők!

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők! Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája Házirend Az óvoda házirendje határozza meg a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával, a gyermek életrendjével kapcsolatos rendelkezéseket.

Részletesebben

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590 Az intézmény neve: Csigadombi Waldorf irányba tevékenykedő Óvoda Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény fenntartója: Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány Az intézmény

Részletesebben

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája 1062 Budapest, Bajza u. 46. Házirend 1 Az óvoda házirendje Célja: biztosítsa a működés kereteit az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet

Részletesebben

Tardonai Méhecske Óvoda. Kedves Szülők!

Tardonai Méhecske Óvoda. Kedves Szülők! Tardonai Méhecske Óvoda 3644 Tardona, Dózsa György utca 2. Telefon: 48/348-160 E-mail: tardonaovi@gmail.com OM azonosító: 201430 ÓVODAI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem Önöket, hogy az alábbiakban megfogalmazott

Részletesebben

Magonc Óvoda 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. Házirendje 2015.

Magonc Óvoda 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. Házirendje 2015. Magonc Óvoda Házirendje 2015. Az intézmény OM azonosítója: Készítette: 200535 Nevelőtestületi elfogadás határozatszáma:../2015. ( ) az intézményvezető aláírása Ph Legitimációs eljárás Szülői Közösség nevében

Részletesebben

Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend

Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Házirend Hatályba lépés időpontja: 2013/2014-es nevelési év Györkőné Molnár Judit intézményvezető BÖLCSŐDEI HÁZIREND A bölcsőde címe: 7940 Szentlőrinc, Liszt F.

Részletesebben

A VERESEGYHÁZ ÁRNYAS ÓVODA HÁZIRENDJE

A VERESEGYHÁZ ÁRNYAS ÓVODA HÁZIRENDJE A VERESEGYHÁZ ÁRNYAS ÓVODA HÁZIRENDJE 2013. 1 Árnyas Óvoda 2112, Veresegyház Árnyas utca 1. sz HÁZIREND Készítette: Intézmény OM - azonosítója: 200689 intézményvezető aláírás Legitimációs eljárás - Az

Részletesebben

KECSKEMÉTI MICIMACKÓ ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

KECSKEMÉTI MICIMACKÓ ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA KECSKEMÉTI MICIMACKÓ ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Tartalom: 1. Az SZMSZ célja, hatálya 2. Intézményi alapadatok 3. Az óvoda szervezeti rendszere, irányítása 4. Az óvoda működési rendje 5. Az

Részletesebben

MOSONMAGYARÓVÁRI VACKOR ÓVODA HÁZIREND

MOSONMAGYARÓVÁRI VACKOR ÓVODA HÁZIREND MOSONMAGYARÓVÁRI VACKOR ÓVODA HÁZIREND Intézmény OM - azonosítója: 030278 Óvodavezető: Tibáné Kalocsai Zita Nevelőtestület és az alkalmazotti közösség nevében: Gráf Zsuzsanna Szülői szervezet nevében:

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az intézményi házirend célja, hogy a korai fejlesztésben és fejlesztő nevelésben résztvevő gyermekek, továbbá az itt dolgozó pedagógus és nem pedagógus kollégák belső intézményi

Részletesebben

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE OM: 201903 Ikt. sz.: 22/2015 2015 Kedves Szülők! Köszönjük, hogy intézményünket választották! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák

Részletesebben

HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE

HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE Az óvoda és a család együttműködése, a derűs, nyugodt óvodai légkör biztosítása és az óvodai nevelési feladatok zavartalan ellátása érdekében szükséges

Részletesebben

HÁZIREND Balatonboglári Hétszínvirág Óvoda Intézmény, címe: 8630 Balatonboglár, Mátyás k. u. 5.

HÁZIREND Balatonboglári Hétszínvirág Óvoda Intézmény, címe: 8630 Balatonboglár, Mátyás k. u. 5. HÁZIREND Balatonboglári Hétszínvirág Óvoda Intézmény, címe: 8630 Balatonboglár, Mátyás k. u. 5. Balatonboglár, 2013. március 25. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Alapgondolatunk... 3 Az intézmény helye az

Részletesebben

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év KISVÁRDAI EGYESÍTETT ÓVODA OM azonosító: 201 061 4600 Kisvárda Csillag köz 2. Tel.: 06-45/405-225. E-mail: csillagovi@naracom.hu Web: www.csillagovoda.info NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA

Részletesebben

HÁZIREND. ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE

HÁZIREND. ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE HÁZIREND ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE TARTALOM BEVEZETŐ A HÁZIREND JOGI SZABÁLYOZÁSA Jogszabályi háttér A házirend mint jogi

Részletesebben

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail. Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.com BÖLCSŐDEI HÁZIREND Körösladány, 2013. szeptember 01. 1. Bölcsőde

Részletesebben

SZOMBATHELYI BARÁTSÁG ÓVODA HÁZIRENDJE

SZOMBATHELYI BARÁTSÁG ÓVODA HÁZIRENDJE SZOMBATHELYI BARÁTSÁG ÓVODA HÁZIRENDJE OM: 036458 HÁZIREND 2015. Készítette: Sárosiné Somogyi Irén óvodavezető 1. BEVEZETŐ: Az óvoda házirendje a hatályos törvényeket, rendeleteket alapul véve szabályozza

Részletesebben

Házirend. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail.

Házirend. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail.com) OM: 200 506 Házirend 2015 Készítette: Kulcsár Sándorné óvodavezető Intézmény

Részletesebben

inárcsi Tolnay Lajos Általános Iskola

inárcsi Tolnay Lajos Általános Iskola SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY az inárcsi Tolnay Lajos Általános Iskola 2365 Inárcs, Tolnay Lajos út 1. Szervezeti és Működési Szabályzatáról Készítette: Szegedi György közoktatási szakértő SZ024539 2011. április

Részletesebben

Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013. 04.10.

Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013. 04.10. Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak betartására. Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013.

Részletesebben

HÁZIREND 2013. Készítette: Legitimációs eljárás- Az érvényességet igazoló aláírások: Kápolnásiné Sági Andrea Óvodavezető Ph.

HÁZIREND 2013. Készítette: Legitimációs eljárás- Az érvényességet igazoló aláírások: Kápolnásiné Sági Andrea Óvodavezető Ph. HÁZIREND 2013. Készítette: Intézmény OM - azonosítója: 200771 Kápolnásiné Sági Andrea Intézményvezető Legitimációs eljárás- Az érvényességet igazoló aláírások: Szekrényesi Tamásné Nevelőtestület nevében

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottságának április 7-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottságának április 7-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., polgarmester@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

H á z i r e n d 1/2016.

H á z i r e n d 1/2016. H á z i r e n d 1/2016. A Házirend az óvoda Pedagógiai Programjával, a Szervezeti és Működési Szabályzatával összhangban, a következő törvények és rendeletek alapján készült: 1993. évi LXXIX. törvény 11/1994.

Részletesebben

Cseppkő Óvoda. Házirend 2015.09.02.

Cseppkő Óvoda. Házirend 2015.09.02. Házirend 2015.09.02. A gyermeki élet napirendje: 7.00-9.30: Szabad játék, egyéni fejlesztés, folyamatos tízórai, mindennapos testnevelés 9.30-10.30: Tervezett tevékenységek, mindennapos testnevelés 10.30-12.10:

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016-2017. nevelési év A nemzeti köznevelésről szóló törvény és annak végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII.28.) kormányrendelet alapján. Az óvoda megnevezése Székkutasi Líbor Ilona

Részletesebben

HÁZIREND. Székhelye: 9072 Nagyszentjános, József Attila út 6. Telefonszáma: 96/544-041 Fax: 96/544-030

HÁZIREND. Székhelye: 9072 Nagyszentjános, József Attila út 6. Telefonszáma: 96/544-041 Fax: 96/544-030 HÁZIREND Kedves Szülők! Kérjük, szíveskedjenek az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen végigolvasni, és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak betartására. Ezen házirend: a Közoktatásról

Részletesebben

(Az óvoda hosszú bélyegzője) OM azonosító: KÖZZÉTÉTELI LISTA P.H. óvodavezető

(Az óvoda hosszú bélyegzője) OM azonosító: KÖZZÉTÉTELI LISTA P.H. óvodavezető (Az óvoda hosszú bélyegzője) OM azonosító: 034678 KÖZZÉTÉTELI LISTA P.H. óvodavezető Pestszentlőrinci Robogó Óvoda 1181 Budapest, Kondor Béla sétány 14. NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017/2018-OS

Részletesebben

DIÓSBERÉNYI NAPRAFORGÓ ÓVODA ÉS KONYHA 7072 DIÓSBERÉNY, ISKOLA U HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE

DIÓSBERÉNYI NAPRAFORGÓ ÓVODA ÉS KONYHA 7072 DIÓSBERÉNY, ISKOLA U HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE Készítette: Zei Ramóna óvodavezető 2018. 1 Tartalomjegyzék Általános tudnivalók... 3 Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok... 4 Az óvodai étkeztetésre

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A nevelési év

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A nevelési év K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A 2018-2019. nevelési év A kormány 229/2012 (VIII.28.) kormányrendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. - a értelmében az alábbi adatokat

Részletesebben

NÓGRÁDMEGYERI NAPSUGÁR ÓVODA HÁZIRENDJE

NÓGRÁDMEGYERI NAPSUGÁR ÓVODA HÁZIRENDJE NÓGRÁDMEGYERI NAPSUGÁR ÓVODA HÁZIRENDJE NÓGRÁDMEGYERI NAPSUGÁR ÓVODA HÁZIRENDJE Az óvoda már 1983 óta fogadja a gyerekeket sokoldalú, szakképzett óvónők közreműködésével. ~ 25 fős csoportokban differenciáltan

Részletesebben

PIPITÉR ÓVODA Szombathely, Bem József u. 9/C FÄRBERKAMILLE KINDERGARTEN Steinamanger OM 036459 HÁZIREND. óvodavezető

PIPITÉR ÓVODA Szombathely, Bem József u. 9/C FÄRBERKAMILLE KINDERGARTEN Steinamanger OM 036459 HÁZIREND. óvodavezető PIPITÉR ÓVODA Szombathely, Bem József u. 9/C FÄRBERKAMILLE KINDERGARTEN Steinamanger OM 036459 HÁZIREND Szombathely, 2013. február 28. Készítette: Kapolcsi Kinga óvodavezető 1. BEVEZETŐ: 1. Jogi alapozás:

Részletesebben

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája. Óvodai Házirend 2018.

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája. Óvodai Házirend 2018. Mélykút Város Önkormányzat Óvodája Óvodai Házirend 2018. ÓVODAI HÁZIREND Az intézmény adatai: Mélykút Város Önkormányzat Óvodája Címe: 6449 Mélykút, Petőfi tér 5.sz. OM azonosító:201391 Engedélyezett csoportok

Részletesebben

KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE 1 Kaposvári Petőfi Sándor Központi Óvoda 7400 Kaposvár, Petőfi u.20. Tel és fax: 06-82/512-759 email cím: petofi.ovoda@cbn. hu OM: 033759 KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

Részletesebben

HÁZIREND. Terézvárosi Önkormányzat Óvodája 1063 Budapest Munkácsy M. u. 10.

HÁZIREND. Terézvárosi Önkormányzat Óvodája 1063 Budapest Munkácsy M. u. 10. Terézvárosi Önkormányzat Óvodája 1063 Budapest Munkácsy M. u. 10. HÁZIREND Az Óvoda házirendje A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994.

Részletesebben

Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda. Házirendje

Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda. Házirendje Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda Házirendje Elfogadta: az óvoda nevelőtestülete Jóváhagyta: az intézmény vezetője Érvényes: 2013. május 1-től visszavonásig ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK AZ ÓVODÁRÓL

Részletesebben

KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE 1 Kaposvári Petőfi Sándor Központi Óvoda 7400 Kaposvár, Petőfi u.20. Tel és fax: 06-82/512-759 email cím: petofi.ovoda@cbn. hu OM: 033759 KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

Részletesebben

Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013.

Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013. Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013. Készítette: Skripeczky Ilona óvodavezető 1 A Házirend jogszabályi háttere: Nkt.25. (2) (4) Nkt., 20/2012. (VIII.31.) EMMI rend. TARTALOM 1. Általános információk

Részletesebben

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje OROSHÁZA, 2013 ÓVODAI HÁZIREND 1. Az óvodai felvétel, átvétel eljárásrendje.. 2. A nevelési év rendje 3. Az óvoda nyitva tartása. 4. A gyermekek

Részletesebben

5700 4. : 66/ 632 207 OM

5700 4. : 66/ 632 207 OM : : 66/ 632 207, HÁZIREND Eredeti készült: 2007. 08. 31. Gyula Város Képviselő-testülete jóváhagyása: 77/2007. (IX.18.)sz. KOSB hat. Egységes szerkezet: 2012. 10. 26. 1. módosítás: 2015. 08. 24. Jóváhagyta

Részletesebben

H Á Z I R E N D 2 0 1 3.

H Á Z I R E N D 2 0 1 3. Búzaszem Nyugati Óvoda 4400 Nyíregyháza, Búza u. 7-17. sz. Tel./fax: (42) 512-940 Email: buzaszemovi@gmail.com H Á Z I R E N D 2 0 1 3. Nyíregyháza, 2013. március 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 2. AZ ÓVODA NYITVATARTÁSI

Részletesebben