Jegyzőkönyv. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:"

Átírás

1 Jegyzőkönyv Készült: február 24-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Csik Balázs, Dudás Róbert, Érsek Zsolt, Faragó Tamás, Dr. Gondos István, Hegedűs János József, Dr. Juhász Attila Simon, Kómár József, Kovács Béla, Orbán Gábor Gyula, Orosz Bálint János,, Tóth Csaba, Dr. Tóth József közgyűlési tagok, Dr. Bényi Szabolcs Tamás alelnök, Dr. Barta Viktor főjegyző, valamint a jelenléti íven feltüntetett meghívottak Köszöntötte a közgyűlés tagjait és a meghívottakat. Kérte a képviselőket, jelentkezzenek be. Megállapította, hogy a megyei közgyűlés 15 tagja közül 14 képviselő jelen van, az ülés határozatképes. A megyei közgyűlés ülését megnyitotta. Az SZMSZ 41. (1) bekezdése szerinti határidőben egy sürgősségi indítvány került benyújtásra Sürgősségi indítvány a megszűnt NORDA Északmagyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. kapcsán szükséges döntések meghozatalára címmel. A sürgősségi indítvány és annak mellékletei a képviselők részére megküldésre kerültek. A sürgősségi indítvány napirendre tűzéséről a közgyűlésnek vita nélkül, egyszerű többséggel kell határoznia a napirend elfogadásakor. Javasolta, hogy a közgyűlés a sürgősségi indítványt a meghívóban szereplő zárt ülés elrendelése előtt, 9. napirendi pontként tárgyalja meg, ennek megfelelően a meghívó szerinti 9. és 10. napirendi pontok számozása 10. és 11-re változik. Kérte, szavazzanak a megszűnt NORDA Nonprofit Kft. kapcsán szükséges döntések meghozatalára irányuló sürgősségi indítvány 9. napirendi pontként történő napirendre vételéről és arról, hogy a sürgősségi indítványt a bizottságoknak nem kell előzetesen megtárgyalniuk. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 8/2017. (II. 24.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Közgyűlés döntött a Sürgősségi indítvány a megszűnt NORDA Északmagyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. kapcsán szükséges döntések meghozatalára című javaslat 9. napirendi pontként történő napirendre vételéről és arról, hogy a sürgősségi indítványt a bizottságoknak nem kell előzetesen megtárgyalniuk. Kérte, szavazzanak a sürgősségi indítvánnyal kiegészített napirend elfogadásáról. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 9/2017. (II. 24.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Közgyűlés a február 24-i ülés sürgősségi indítvánnyal kiegészített napirendjét elfogadta azzal, hogy a sürgősségi indítványt a bizottságoknak nem kell előzetesen megtárgyalniuk. NAPIREND ELŐTT Napirend előtti hozzászólások (SZMSZ 38. )

2 2 NAPIREND I. Előterjesztések 1. Elnöki jelentés Előterjesztő: Heves Megyei Közgyűlés elnöke HATÁROZAT EGYSZERŰ TÖBBSÉG 2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2016. (I. 22.) önkormányzati rendelet módosítására Előterjesztő: Heves Megyei Közgyűlés elnöke RENDELET MINŐSÍTETT TÖBBSÉG 3. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2017. (I. 27.) önkormányzati rendelet módosítására Előterjesztő: Heves Megyei Közgyűlés elnöke RENDELET MINŐSÍTETT TÖBBSÉG 4. Javaslat az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője megbízási szerződésének módosítására és a gazdasági társaság javadalmazási szabályzatának elfogadására Előterjesztő: Heves Megyei Közgyűlés elnöke HATÁROZAT MINŐSÍTETT TÖBBSÉG 5. Javaslat a évi igazgatási szünetnek a Heves Megyei Önkormányzati Hivatalnál történő megállapítására Előterjesztő: Heves Megyei Közgyűlés elnöke HATÁROZAT EGYSZERŰ TÖBBSÉG 6. Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés elnöke évi szabadságütemezésének elfogadásához Előterjesztő: Heves Megyei Közgyűlés elnöke HATÁROZAT EGYSZERŰ TÖBBSÉG 7. Javaslat a Heves Megyei Éghajlat-változási Platform létrehozása és Heves Megye Klímastratégiájának kidolgozása címet viselő KEHOP számú pályázathoz kapcsolódó megyei éghajlat-változási platform megalakulására Előterjesztő: Heves Megyei Közgyűlés elnöke HATÁROZAT EGYSZERŰ TÖBBSÉG II. Tájékoztatók 8. Tájékoztató saját hatáskörben hozott döntésről Előadó: Dr. Juhász Attila Simon Ügyrendi és Nemzetiségi Bizottság elnöke TUDOMÁSULVÉTEL

3 3 9. Sürgősségi indítvány a megszűnt NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. kapcsán szükséges döntések meghozatalára Előterjesztő: Heves Megyei Közgyűlés elnöke HATÁROZAT MINŐSÍTETT TÖBBSÉG III. Felvilágosításkérések (SZMSZ 61. ) IV. Kérdések (SZMSZ 62. ) V. Bejelentések (SZMSZ 63. ) VI. Zárt ülés 10. Javaslat a Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági díj adományozására Előterjesztő: Heves Megyei Közgyűlés elnöke HATÁROZAT MINŐSÍTETT TÖBBSÉG 11. Javaslat a Heves Megyei Klímabarát díj adományozására Előterjesztő: Heves Megyei Közgyűlés elnöke HATÁROZAT MINŐSÍTETT TÖBBSÉG NAPIREND ELŐTT Az SZMSZ 38. (1) bekezdésében meghatározott határidőben Hegedüs János József és Dudás Róbert képviselő urak jelentették be napirend előtti hozzászólási szándékukat. Hegedüs képviselő úr hozzászólásának címe február 21-én Átányban falugyűlés volt. Falugyűlésen a polgármesternek petíciót adtak át Hegedüs János József Heves megyében már évek óta nem titok, hogy Átány község lakosságának többsége elkeseredett a szociális állapota, az elhanyagolt környezete, és a munkanélkülisége miatt. Segítséget a gondok megoldására, enyhítésére, joggal várják a polgármestertől is, de mindhiába. Elutasító magatartása miatt, a közügyeket érintő feladatok megoldására, keresve a válaszokat, számtalan hivatallal, minisztériummal felvették a kapcsolatot, leveleznek, panaszkodnak. Nyílt beszédtéma a tiltakozás, legutóbb petíció megfogalmazásának az ötletével kerestek meg. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól megkértem a petíció szövegét és annak nyilvántartásba vételét. A lakosság pedig elkezdte járni a falut aláírásokért, nyíltan és egyetértve. Ilyen előzményekkel kezdődött a Falugyűlés Átányban. A polgármester számmisztikai előadásából kiderült, hogy a 2016-os eredmények ismertetése miatt összehívott fórumon nincs is mondanivalója. Az évekkel ezelőtti eseményeket, pályázatokat gazdasági elszámolását, magának tulajdonított, vélt eredményeket összemosta a 2017-es esetleges lehetőségekkel. Beszélt az 1999-es belvízkárról, földrengésről, vakolásról, intézmények festéséről, a gazdasági okok miatt nem megvalósítható vágóhíd lehetőségéről. Gyakorlatilag mintegy órahosszán keresztül beszélt a semmiről. Majd felháborodott és indulatos szavakkal megnevezett egy lakost, és név szerint engem is. Megrótt bennünket, azért, mert segítséget nyújtottunk a petíció létrejöttében.

4 4 Meg azért is, mert a facebookon foglalkozunk a községgel. Felvetünk problémákat, nyilatkozataival szemben a valóságnak megfelelően, tényszerűen beszélünk a jelen helyzetről, és ez azért nem tetszik neki, mert szerinte ezzel lejáratjuk a falut. Következtek a kérdések. A panaszok közepette felszínre jöttek a hétköznapi nehézségekkel küzdő emberek elkeseredése. A hallgatóság köréből senki nem védte a képviselő-testületet és a polgármestert, csak számon kérték munkájukat. Fontos megjegyezni, hogy a több mint 200 jelenlévő közül láthatóan többen voltak a nem roma nemzetiségű lakosok. Kutas Rudolf átadta az adatgyűjtő íveket 220 névvel, akik aláírásukkal megerősítették, a lakosság többsége által a petícióban megfogalmazott igényt, miszerint Gönczi Mihály Átány község polgármestere mondjon le tisztségéről! A polgármester reagálásakor megmutatkozott a gondok eredője, hiszen Gönczi Mihály hangos szavakkal rátámadt a jelenlévőkre és általában mindenkire. Minősíthetetlen hangvétellel vádlón magyarázkodott, viszont a feltett kérdésekre nem válaszolt. Az átányiak nekem elmondták, hogy amikor a polgármesterhez fordulnak segítségért, például, hogy az önkormányzati géppel szántsák meg kertjüket, (nem ingyen) vagy a falubuszokkal egyéb lehetőség híján sürgős esetben vigyék őket kórházba; vagy a művelődési házba, ha szeretnének összejöveteleket tartani mind-mind azonnali elutasításra került. Közmunkásnak csak azokat foglalkoztatja, akik kinyilvánítják lojalitásukat iránta. Tudom, hogy a petíció a tiltakozás, a panasz, egyes esetekben a kérvény nyomatékos figyelemfelhívás eszköze, tudom azt is, hogy nincs jogi következménye; viszont az átányi lakosság nevében arra kérjük Gönczi Mihály polgármestert, hogy gondolkozzon el, és változtasson a lakossággal szemben tanúsított modorán, hangvételében, a megoldások akarásában is tisztelje azokat, akikért munkát, szolgálatot vállalt ben 306 fő voksolt személyére, számunkra most kiderült, hogy az 1074 választópolgár 70% -a ma nem választaná őt meg. Elmondta, hogy ezen kívül még sok más probléma is van, de öt percbe ennyi fért bele. Dudás képviselő úr hozzászólásának címe Hová tűnnek az alapítványi pénzek? Dudás Róbert Utalt arra, hogy január 23-án a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviseletében Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő közérdekű adatigényléssel élt a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány felé. Ez az igény pár nappal később a Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság ülésén is elhangzott. Az alapítvány ügyvédjével, illetve a bizottsági tagokkal az a döntés született, hogy megvárják az országgyűlési képviselőnek adott választ és attól függően teszik meg a következő lépéseket. Az ügyvéd úr válaszában az szerepelt, hogy nem lett megjelölve a jogállás, hogy mi alapján kérik a közérdekű adatot. Az adatkérés az országgyűlési képviselők jogállását szabályozó törvény alapján történt, a levél is így kezdődött, majd a kérdés az volt, hogy és között mely cégeknek mikor, mekkora összegben, milyen célra és milyen hitel, milyen program formájában történtek az elbírálások, illetve a kifizetések. A Jobbik szerint ez közérdek, és a viszontválaszban megjelölt összeg is mutatja, hogy közel 4,2 milliárd forintról van szó. Mivel 100%-ban közpénzzel foglalkozó alapítványról van szó, mindenkinek joga van tudni ezeket. A válasz részletes indoklást nem tartalmazott, az szerepelt benne, hogy ez nem minősül olyan tevékenységnek, melyre az alapítványnak válaszolnia kellene. Felhívta a figyelmet arra, hogy az Info tv. 27. (3) bekezdése részletesen tartalmazza, hogy közérdekből nyilvános adatként mi minősül titoknak és mi nem. Zárásként azt is rögzíti, hogy az adatok megismerését vagy nyilvánosságra hozatalát külön törvény közérdekből elrendelni. Az Info tv. 52. (1) bekezdése azt is rögzíti, hogy a hatóságnál bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet. Fontos, hogy adatigényléssel kívánt élni a Jobbik annak érdekében, hogy az alapítvány tevékenységét megismerje, viszont az adatkezelési huzavona miatt joggal feltételezhető, hogy visszásság is elkövetésre kerülhetett. Tájékoztatott arról, hogy február 20-án a Nemzeti Információs és Adatvédelmi Hatóság elnöke, Dr. Péterfalvy Attila részére levélben jelezte a Jobbik a problémákat. A hatóság részéről megérkező levél után megteszik a szükséges lépéseket.

5 5 Köszöntötte Nagy Zsolt rendőrezredest, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes urat. A közgyűlés és a megyei rendőr-főkapitányság között kialakított gyakorlatnak megfelelően a képviselőknek lehetőségük van közvetlenül kérdést intézni ezredes úrhoz. Kérdés nem érkezett. 1. napirend Elnöki jelentés Az elnöki jelentésben az SZMSZ előírásainak megfelelően tájékoztatja a közgyűlést a fontosabb elnöki intézkedéseiről, továbbá a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról. Faragó Tamás Emlékeztetett, hogy Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár úrral tárgyalt az elnök úr december 14-én a TOP Heves megyei pályázataival kapcsolatban. Megkérdezte, milyen új információk hangzottak el a megbeszélésen. A TOP aktuális kérdéseiről, határidőkről egyeztettek. Arról tudakozódott a helyettes államtitkár úrnál, hogy a döntés-előkészítő bizottság ülésének megtartásához szükséges anyagok várhatóan mikor készülnek el. Ez abból a szempontból már idejét múlta, mert az előző héten a bizottsági ülésre sor került, viszont ezt decemberben még nem lehetett előre látni. A találkozón legfontosabb kérése az volt, hogy ezt minél hamarabb biztosítsák az önkormányzat részére annak érdekében, hogy a hivatal dolgozóinak legyen elegendő idejük a megfelelő szakmai döntések meghozatalára. Dudás Róbert Bár januárban nem tárgyalta a közgyűlés a TOP-os témát, de a kiküldött előterjesztések közt az szerepelt, hogy a jelentős csúszások egyik oka, hogy a központ változtatott az értékelő rendszeren, az irányító hatóság levelében viszont arra tett utalást, hogy a megye vezetése alakította mindezt át. Valójában hol történt a változtatás és mi volt az oka? Hogy látja az elnök úr, mikorra fejeződhet be a döntés-előkészítő bizottság részéről a TOP-os pályázatok elbírálása? Van arra vonatkozó információ, hogy az irányító hatóság mikor hoz újra döntést ebben? Tudomása szerint a döntés-előkészítő bizottság meghozta a szükséges döntéseket. A megyei önkormányzat nem lesz akadálya a támogatási szerződések létrejöttének, mert a TOP első feléről, aminek lejárt a határideje és elbírálás alatt van, határozott. Remélhetőleg heteken belül sor kerül a Magyar Államkincstár és a pályázók között a támogatási szerződés megkötésére. Tavasztól indul a TOP második része, ahol a maradék forrásokra lehet pályázni. Dr. Barta Viktor A januári soron kívüli közgyűlésre kiküldött anyagok között szereplő előterjesztésben a évre vonatkozó éves fejlesztési keret módosítása szerepelt. Az anyag az előterjesztő részéről visszavonásra került, mert az irányító hatóság a szakmai álláspontját megváltoztatta. Egy olyan éves fejlesztési keret módosításra került volna sor, ami jó esetben is csak tippelés lett volna az önkormányzat részéről. Az utolsó pillanatban felismerte az IH, hogy szükségtelen olyan éves fejlesztési keret elfogadása, amely nem alapítható tényadatokra. Az anyagban szerepelt, hogy megváltozott az értékelési bírálati rendszer, mely azt jelenti, hogy az irányító hatóság részéről változott meg az állami értékelői szakértői eljárásrend. A közgyűlési ideiglenes bizottság elé úgy

6 6 kerülnek az anyagok, hogy az értékelésből nem lehet pontszámot, javaslatot, szakmai értékelő anyagokat látni, az értékelést házon belül kell elvégezni. Az irányító hatóság vezetője márciusban a évben beadott pályázatról döntést kíván hozni akként, hogy március végére, április elejére a támogatási szerződések előkészítése megtörténhessen. Felhívta a figyelmet a Széchenyi 2020 elnevezésű oldalra, ahol nyomon követhető, hogy a 2017-es TOP felhívások legalább 2/3-a már kiírásra került. Orbán Gábor Gyula Az elnöki jelentés szerint január 23-án egyeztető megbeszélése volt elnök úrnak Danyi Sándorral, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjével. Megkérte elnök urat, beszéljen az egyeztetés tárgyáról. A megbeszélésen konkrétumokban nem állapodtak meg, érdeklődött Danyi úrtól a roma önkormányzat működéséről, ugyanis elégedetlenek a rendelkezésükre álló forrás összegével. Válaszában csak azt tudta elmondani, hogy nincs külön forrás arra, hogy a tevékenységüket támogassa a megyei önkormányzat. Esetlegesen kisebb rendezvények tekintetében lesz lehetőség a támogatásra kisebb összegben. Kérte, szavazzanak. Megállapította, hogy a közgyűlés az elnöki jelentésben foglalt beszámoló elfogadásáról, a két ülésterv szerinti közgyűlés között végzett fontosabb elnöki intézkedésekről szóló tájékoztató tudomásul vétele mellett 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 10/2017. (II. 24.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése a lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról készült beszámolót elfogadja. Felelős: Határidő: Heves Megyei Közgyűlés elnöke Azonnal 2. napirend Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2016. (I. 22.) önkormányzati rendelet módosítására Az előterjesztés részletesen tartalmazza a évi beszámolót megalapozó módosításokat. Az módosítására a tényleges teljesítési adatok figyelembevétele mellett került sor, melynek eredményeképp a bevételi és kiadási ok is csökkentésre kerültek. Az előterjesztés bizottsági támogatottságát tartalmazza. Az előterjesztésről a közgyűlésnek minősített többséggel kell döntenie. Kérdés, észrevétel nem volt. Kérte, szavazzanak. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta:

7 7 Heves Megye Közgyűlésének 2/2017. (II. 24.) önkormányzati rendelete a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2016. (I. 22.) önkormányzati rendelet módosításáról Heves Megye Közgyűlése a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2016. (I.22.) önkormányzati rendelet módosítására az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése alapján az alábbi rendeletet alkotja: 1. A Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2016. (I.22.) önkormányzati rendelet (továbbiakban Rendelet) 3. (1) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép: 3. (1) A Közgyűlés a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetését e Ft bevétellel e Ft kiadással 0 e Ft forráshiánnyal állapítja meg. 2. (1) A Rendelet 1. melléklete helyébe ezen rendelet 1. melléklete lép. (2) A Rendelet 2. melléklete helyébe ezen rendelet 2. melléklete lép. (3) A Rendelet 3. melléklete helyébe ezen rendelet 3. melléklete lép. (4) A Rendelet 4. melléklete helyébe ezen rendelet 4. melléklete lép. (5) A Rendelet 6. melléklete helyébe ezen rendelet 5. melléklete lép. (6) A Rendelet 7. melléklete helyébe ezen rendelet 6. melléklete lép. (7) A Rendelet 9. melléklete helyébe ezen rendelet 7. melléklete lép. 3. Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba. Heves Megyei Közgyűlés elnöke Dr. Barta Viktor Heves megye főjegyzője A rendelet mellékleteit jelen jegyzőkönyv 1. szám alatt csatolt melléklete tartalmazza. 3. napirend Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2017. (I. 27.) önkormányzati rendelet módosítására Az előterjesztés részletesen tartalmazza mind az önkormányzat, mind a hivatal vonatkozásában szükségessé vált -módosításokat. Az előterjesztés bizottsági támogatottságát tartalmazza. Az előterjesztésről a közgyűlésnek minősített többséggel kell döntenie. Kérdés, észrevétel nem volt. Kérte, szavazzanak.

8 8 Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta: Heves Megye Közgyűlésének 3/2017. (II. 24.) önkormányzati rendelete a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2017. (I. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról Heves Megye Közgyűlése a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2017. (I.27.) önkormányzati rendelet módosítására az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése alapján az alábbi rendeletet alkotja: 1. A Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2017. (I.27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban Rendelet) 3. (1) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép: 3. (1) A Közgyűlés a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetését e Ft bevétellel e Ft kiadással 0 e Ft forráshiánnyal állapítja meg. 2. (1) A Rendelet 1. melléklete helyébe ezen rendelet 1. melléklete lép. (2) A Rendelet 2. melléklete helyébe ezen rendelet 2. melléklete lép. (3) A Rendelet 3. melléklete helyébe ezen rendelet 3. melléklete lép. (4) A Rendelet 4. melléklete helyébe ezen rendelet 4. melléklete lép. (5) A Rendelet 6. melléklete helyébe ezen rendelet 5. melléklete lép. (6) A Rendelet 7. melléklete helyébe ezen rendelet 6. melléklete lép. (7) A Rendelet 8. melléklete helyébe ezen rendelet 7. melléklete lép. (8) A Rendelet 10. melléklete helyébe ezen rendelet 8. melléklete lép. 3. Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba. Heves Megyei Közgyűlés elnöke Dr. Barta Viktor Heves megye főjegyzője A rendelet mellékleteit jelen jegyzőkönyv 2. szám alatt csatolt melléklete tartalmazza. 4. napirend Javaslat az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője megbízási szerződésének módosítására és a gazdasági társaság javadalmazási szabályzatának elfogadására Elmondta, hogy az előterjesztésben egyrészt javaslatot tesz a kft. ügyvezetője megbízási szerződésének módosítására, melynek indokát az előterjesztés tartalmazza, másrészt indítványozza a javadalmazási szabályzat elfogadását, melyet a vonatkozó jogszabály az alapító hatáskörébe utal. Az előterjesztés bizottsági támogatottságát tartalmazza. Az előterjesztésről a közgyűlésnek minősített többséggel kell döntenie.

9 9 Kérdés, észrevétel nem volt. Kérte, először szavazzanak az előterjesztés szerinti I-es számú határozati javaslatról, azaz a kft. ügyvezetője megbízási szerződésének módosításáról. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 11/2017. (II. 24.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Önkormányzat Közgyűlése, mint az Egri Törvényszék Cégbíróságán Cg cégjegyzékszámon bejegyzett Agria Térségfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Kft.) alapítója akként határoz, hogy támogatja a Kft. ügyvezetőjével, Dr. Várhelyi Tamással a április 29. napjától április 28. napjáig tartó, határozott időtartamra kötött megbízási szerződés módosítását. Figyelemmel arra, hogy az ügyvezetőnek a fenti szerződésben rögzített feladatköre kibővül, március 1. napjától havi bruttó 225 ezer forint díjazásban részesül. Felelős: Heves Megyei Közgyűlés elnöke Határidő: március 1. Kérte, szavazzanak az előterjesztés szerinti II-es számú határozati javaslatról, azaz a kft. javadalmazási szabályzatának elfogadásáról. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 12/2017. (II. 24.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Önkormányzat, mint az Egri Törvényszék Cégbíróságán Cg cégjegyzékszámon bejegyzett Agria Térségfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Kft.) alapítója a Kft. javadalmazási szabályzatát jelen határozat mellékletét képező tartalommal elfogadja azzal, hogy felhatalmazza a Kft. ügyvezetőjét arra, hogy a szabályzatot annak elfogadásától számított harminc napon belül a cégiratok közé letétbe helyezze. Felelős: Határidő: Heves Megyei Közgyűlés elnöke Dr. Várhelyi Tamás Agria Térségfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője Értelem szerint Melléklet a 12/2017. (II. 24.) közgyűlési határozathoz Az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA Alulírott Heves Megyei Önkormányzat (3300 Eger, Kossuth Lajos utca 9.), mint az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (3300 Eger, Kossuth Lajos u. 9., cégjegyzékszáma: Cg , adószáma: , a továbbiakban: Társaság) alapítója, a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvénynek a gazdasági társaságokra vonatkozó rendelkezéseinek megfelelően figyelemmel a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló évi CXXII. törvény 5. -a rendelkezéseire is a Társaság 12/2017. (II. 24.)

10 10 számú közgyűlési határozattal elfogadott javadalmazási szabályzatát (továbbiakban: Szabályzat) a következők szerint állapítja meg: 1. (1) A Szabályzat személyi hatálya kiterjed a Társaság Ügyvezetőjére, mint a nonprofit kft. vezető tisztségviselőjére és a Felügyelőbizottság tagjaira. (2) A Szabályzat tárgyi hatálya kiterjed a Társaság Ügyvezetőjének és Felügyelőbizottsága tagjai javadalmazásának módja, mértéke és rendszere főbb elveinek meghatározására. (3) A Szabályzat időbeli hatálya: a Szabályzat annak elfogadásától annak az alapító részéről történő visszavonásáig hatályos. (4) A mindenkor hatályos Szabályzatot annak elfogadását/ módosítását követő 30 napon belül a Társaság Ügyvezetője köteles a cégnyilvántartást vezető Törvényszéknél, mint Cégbíróságnál a cégiratok közé letétbe helyezni. (5) A Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény 3:109. (4) bekezdése alapján a Társaság alapítójának, a Heves Megyei Önkormányzatnak a kizárólagos hatáskörébe tartozik a Szabályzat hatálya alá tartozó személyi kör javadalmazásának (így különösen díjazásának, premizálásának, egyéb munkabérelemeiknek és a munkaviszony vagy a megbízás megszűnésével kapcsolatos juttatásaiknak, továbbá egyéb juttatásainak) a megállapítása. (6) A köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló évi CXXII. törvény 5. (4) bekezdése alapján a törvény és a Szabályzat rendelkezéseitől érvényesen eltérni nem lehet. 2. A Társaságnál működő Felügyelőbizottság a Szabályzat hatálya alá tartozó személyi kör javadalmazása vonatkozásában az alábbi hatáskört gyakorolja: a. előzetesen kötelező jelleggel - megtárgyalja és állást foglal az Ügyvezető prémiumfeladatainak, teljesítménykövetelményeinek megállapítása, prémiumfeladatok - teljesítménykövetelmények teljesítésének kiértékelése és a juttatások kifizetése tárgyában. Véleményét a Szabályzat hatálya alá tartozó alapítói döntés meghozatala előtt az alapítói joggyakorló részére a Felügyelőbizottság elnöke szóban ismerteti, vagy a Felügyelőbizottság írásbeli véleményét az Ügyvezető közreműködésével az alapító részére előzetesen megküldi; b. előzetesen a Felügyelőbizottság saját kezdeményezésére, valamint az Ügyvezető vagy az alapító kérésére - megtárgyalhatja és állást foglalhat az Ügyvezető bérfejlesztésének/megbízási díja módosításának, az a) pont alá nem tartozó egyéb juttatásainak és a jogviszony megszűnése/megszüntetése esetére biztosított/biztosítandó juttatások megállapítása és kifizetése tárgyában. Véleményét a Szabályzat hatálya alá tartozó alapítói döntés meghozatala előtt az alapítói joggyakorló részére a Felügyelőbizottság elnöke szóban ismerteti, vagy írásbeli véleményét az Ügyvezető közreműködésével az alapító részére előzetesen megküldi; c. véleményezheti a Felügyelőbizottság elnökének és tagjainak a Szabályzat hatálya alá tartozó juttatásai megállapításával és kifizetésével kapcsolatos alapítói döntések, határozati javaslatok tervezetét.

11 11 3. (1) A Társaság Ügyvezetőjének éves prémiumfeladatait és teljesítménykövetelményeit (együttesen a továbbiakban: prémiumfeladatok) a Felügyelőbizottság véleményének ismeretében az éves üzleti terv elfogadását követően vagy azzal párhuzamosan az alapítói joggyakorló határozhatja meg. (2) Az alapító az éves prémiumfeladatok kitűzése esetén azzal egyidejűleg - meghatározza a prémiumfeladat teljesítése esetén járó prémium mértékét. A prémiumkiírás nem megfelelő teljesítése esetén az arra a feladatra megállapított prémiumrész összege arányosan csökkenthető, illetve előre meghatározott minimumteljesítmény nem teljesítése esetén a feladatra megállapított prémiumrész nem fizethető ki az Ügyvezetőnek. A prémium összege prémiumfeladatra eső arányos csökkentésének mértékéről és egzaktan meghatározható feltételeiről az alapítói joggyakorló a prémiumfeladatok kitűzésekor dönt. Teljesítménykövetelményként az üzleti terv fő számainak teljesítése mellett csak olyan feltétel határozható meg, amelynek teljesítése a munkakör elvárható szakértelemmel és gondossággal való ellátásán túlmutató, objektíven meghatározható teljesítményt takar. (3) Az Ügyvezető éves prémiumát amennyiben prémiumfeladatok kitűzésére sor kerül - az éves alapbére/megbízási díja százalékos mértékének megfelelően kell meghatározni. Több részfeladat kiírása esetén meg kell határozni az adott részfeladat teljesítése esetén az Ügyvezetőt megillető prémiumhányadot is. (4) A prémiumfeladatok értékeléséről és a prémium fizetéséről az alapítói joggyakorló amennyiben az adott prémiumfeladat sajátosságaiból eredően a prémiumkiírás elfogadása során ettől eltérő döntést az alapító nem hozott a számviteli törvény szerinti beszámoló elfogadásakor dönt. (5) A Társaság veszteséges gazdálkodása esetén az Ügyvezető részére prémium nem fizethető ki és veszteséges gazdálkodás esetére prémiumfeladat nem állapítható meg. 4. (1) Jelen Szabályzat rendelkezéseit első alkalommal a 2017-es üzleti év során megállapítható prémiumfeladatok/ teljesítménykövetelmények elfogadása és teljesítése kapcsán kell alkalmazni. (2) Az alapító felhívja a Társaság Ügyvezetőjét, hogy intézkedjen a Szabályzatnak az illetékes cégbírósághoz történő eljuttatása és a cégiratok közé történő letétbe helyezése iránt. Záradék: A Szabályzatot a Társaság alapítója, a Heves Megyei Önkormányzat Közgyűlése a február 24. napján megtartott ülésén a 12/2017. (II. 24.) számú határozatával hagyta jóvá. 5. napirend Javaslat a évi igazgatási szünetnek a Heves Megyei Önkormányzati Hivatalnál történő megállapítására Az előterjesztésben rögzítettek szerint javasolta, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően a főjegyző - az igazgatási szünet időszakára figyelemmel - a határozati javaslatban foglaltak szerint határozza meg a évi szabadságolási terv alapján kiadásra kerülő szabadságokat azzal, hogy az igazgatási szünet alatt a szabadság tényleges kiadására a hivatal feladatellátására és a zavartalan ügymenet biztosítására tekintettel kerülhet sor. Az előterjesztés bizottsági támogatottságát tartalmazza.

12 12 Kérdés, észrevétel nem volt. Kérte, szavazzanak. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 13/2017. (II. 24.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Közgyűlés a közszolgálati tisztviselőkről szóló évi CXCIX. törvény 232. (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - tekintettel a 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet aiban foglalt rendelkezésekre - a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal tekintetében évben az igazgatási szünetet az alábbiak szerint határozza meg, rendeli el: Az igazgatási szünet a nyári időszakban július 24-től augusztus 27-ig, a téli időszakban december 25-től január 7. napjáig tart. Az igazgatási szünet alatt kiadott rendes szabadság nem haladhatja meg a köztisztviselő adott évre megállapított alapszabadságának a háromötödét, de az igazgatási szünet időszaka alatt az esedékessége évében ki nem adott szabadság teljes egésze kiadható. A közgyűlés előírja a főjegyzőnek, hogy az igazgatási szünet időszakára figyelemmel határozza meg a szabadságolási terv alapján kiadásra kerülő szabadságokat azzal, hogy az igazgatási szünet alatt a szabadság tényleges kiadására a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal feladatellátására és a zavartalan ügymenet biztosítására tekintettel kerülhet sor. Felelős: Határidő: Dr. Barta Viktor Heves megye főjegyzője Értelem szerint 6. napirend Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés elnöke évi szabadságütemezésének elfogadásához A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény a szabadság ütemezésére és igénybevételére vonatkozó szakaszai a megyei közgyűlés elnökére irányadó rendelkezéseket tartalmaznak, melyeket az előterjesztés részletesen tartalmaz. Kérte, fogadják el a határozati javaslat melléklete szerinti évre vonatkozó szabadságütemezési tervet. Az előterjesztés bizottsági támogatottságát tartalmazza. Kérdés, észrevétel nem volt. Kérte, szavazzanak. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 14/2017. (II. 24.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Közgyűlés az előterjesztésben foglaltakat megtárgyalta és elfogadja a Heves Megyei Közgyűlés elnökének melléklet szerinti évre vonatkozó szabadságütemezés tervét. Felelős: Határidő: Heves Megyei Közgyűlés elnöke Értelem szerint

13 13 Dolgozó neve : A 14/2017. (II. 24.) közgyűlési határozat melléklete évi szabadság-ütemezési terv Január V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K X FEBRUÁR SzeCs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K X X X X X X X X MÁRCIUS SzeCs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P X X X X X X X X X ÁPRILIS Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V MÁJUS H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze X X X JÚNIUS Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P X X X X X X X JÚLIUS Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H X X X X X X X X AUGUSZTUS K SzeCs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs X X X X X X X X X X X X X X SZEPTEMBER P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo X OKTÓBER V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K X X X NOVEMBER SzeCs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs X X DECEMBER P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Szo V H K Sze Cs P Sz V X X X X X Munkanap Hétvége Munkaszüneti nap Öszesen:61

14 14 7. napirend Javaslat a Heves Megyei Éghajlat-változási Platform létrehozása és Heves Megye Klímastratégiájának kidolgozása címet viselő KEHOP számú pályázathoz kapcsolódó megyei éghajlat-változási platform megalakulására Az előterjesztésben kifejtettek szerint javasolta a Heves Megyei Éghajlat-változási Platform létrehozását, valamint az ennek létrehozására és működtetésére vonatkozó együttműködési szándéknyilatkozat jóváhagyását. Kérte egyúttal a közgyűlés felhatalmazását a szándéknyilatkozat aláírására, valamint a platform megalakulása és működése során a megyei önkormányzat képviseletére. Az előterjesztés bizottsági támogatottságát tartalmazza. Kérdés, észrevétel nem volt. Kérte, szavazzanak. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 15/2017. (II. 24.) közgyűlési határozat 1. A közgyűlés kezdeményezi a Heves Megyei Éghajlat-változási Platform létrehozását a KEHOP számú felhívásban részletezett, kötelezően bevonandó szereplők részvételével. 2. A közgyűlés tartalmi és formai szempontból jóváhagyja a Heves Megyei Éghajlat-változási Platform létrehozására és működtetésére vonatkozó együttműködési szándéknyilatkozatot és felhatalmazza elnökét annak aláírására, valamint a platform megalakulása és működése során a Heves Megyei Önkormányzat tag képviseletére. 3. A közgyűlés felhatalmazza a közgyűlés elnökét, hogy a projekt megvalósításához kapcsolódóan, továbbá az 5 éves fenntartási időszak alatt a Heves Megyei Éghajlat-változási Platform tagi öszszetételét érintő esetleges módosításokat - a platform tagjaival is egyeztetve az együttműködési szándéknyilatkozat módosításával átvezesse a közgyűlés utólagos tájékoztatása mellett. 8. napirend Tájékoztató saját hatáskörben hozott döntésről Felelős: Heves Megyei Közgyűlés elnöke Dr. Barta Viktor Heves megye főjegyzője Határidő: március 31. Az Ügyrendi és Nemzetiségi Bizottság saját hatáskörben eljárva a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást eredményesen lefolytatta, melynek teljesítéséről szóló tájékoztató a közgyűlés tagjai részére megküldésre került. Kérte a tájékoztató tudomásulvételét. Megállapította, hogy a közgyűlés a tájékoztatót tudomásul vette.

15 15 9. napirend Sürgősségi indítvány a megszűnt NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. kapcsán szükséges döntések meghozatalára Az előterjesztésben részletesen ismertetésre kerül, hogy a NORDA Nonprofit Kft. megszűnése kapcsán vált szükségessé - a független könyvvizsgálói jelentésre is figyelemmel - a szétváló NORDA és befogadó társaságként a Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft november 30-i fordulónappal elkészített vagyonleltárának és vagyonmérlegének jóváhagyása. A Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft. felügyelőbizottsága a közgyűlés ülését megelőzően hozott határozatával egyhangúlag, 3 igen szavazattal támogatta az előterjesztés közgyűlési megtárgyalását és a nonprofit kft., mint befogadó társaság november 30-i fordulónappal elkészített vagyonmérlegének és vagyonleltárának elfogadását a független könyvvizsgálói jelentés alapján. A közgyűlésnek az előterjesztésről minősített többséggel kell döntenie. Kérdés, észrevétel nem volt. Kérte, szavazzanak. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 16/2017. (II. 24.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Önkormányzat Közgyűlése elfogadja - a Miskolci Törvényszék Cégbírósága által november 30. napjával a cégjegyzékből átalakulás folytán törölt NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. volt tagjaként a szétváló társaság november 30. fordulónapra elkészített végleges vagyonmérlegét és végleges vagyonleltárát, továbbá - az Egri Törvényszék Cégbíróságán cégjegyzékszámon bejegyzett Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft. alapítójaként a befogadó társaság november 30-i fordulónappal elkészített vagyonmérlegét és vagyonleltárát a határozat melléklete szerinti tartalommal. A közgyűlés egyben felhatalmazza elnökét, hogy a fenti döntésről a megszűnt NORDA Északmagyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. volt tulajdonosainak képviselőit, a Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, valamint szükség szerint az átalakulásban közreműködő további személyeket írásban tájékoztassa, jelen döntés végrehajtása kapcsán teljes körűen eljárjon, az ahhoz kapcsolódó dokumentumokat aláírja, jognyilatkozatokat megtegye. A közgyűlés megbízza a Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetőjét azzal, hogy a fenti döntés végrehajtásához kapcsolódó intézkedéseket teljes körűen megtegye. Felelős: Határidő: Heves Megyei Közgyűlés elnöke Dudás Tamás Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője Értelem szerint

16 napirend Javaslat a Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági díj adományozására A díj adományozására vonatkozó előterjesztést az SZMSZ 23. (1) bekezdésnek megfelelően zárt ülés keretében tárgyalja a közgyűlés. A zárt ülés elrendelését megelőzően megkérdezte a képviselőket, kérdésük, bejelentésük van-e. III. Felvilágosításkérések (SZMSZ 61. ) IV. Kérdések (SZMSZ 62. ) V. Bejelentések (SZMSZ 63. ) Tájékoztatta a közgyűlést arról, hogy Érsek Zsolt képviselő úr február 16. napján az ugyanazon napon tartott Döntés-előkészítő és Pályázatértékelő Ideiglenes Bizottság ülését követően részére, mint a Heves Megyei Közgyűlés elnöke részére írásbeli nyilatkozatot juttatott el, melyben az ideiglenes bizottságban betöltött megbízatásáról aznapi hatállyal lemondott. A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény értelmében a zárt ülésen a közgyűlés tagjai, a főjegyző, az aljegyző, továbbá a hivatal előterjesztéssel érintett ügyintézői, az érintett és a szakértő vesz részt. Zárt ülést rendelt el. K. m. f. Heves Megyei Közgyűlés elnöke Dr. Barta Viktor Heves megye főjegyzője

17 A HEVES MEGYEI KÖZGYŰLÉS február 24-i ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV MELLÉKLETEI

18 2. napirend Heves Megyei Önkormányzat 2/2017. (II. 24.) rendeletének melléklete

19 HEVES MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 1.melléklet a 2/2017 (II.24.) önkormányzati rendelethez "1. melléklet az 1/2016.(I.22.) önkormányzati rendelethez Működési célú támogatások áh. belülről Megyei önkormányzat működési támogatása Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások Önkormányzat Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások Hivatal Eredeti III. Módosítás IV. Eredeti III. Módosítás Adatok eft IV Személyi juttatások Személyi juttatások Hivatal Személyi juttatások Önkormányzat Hungarikum támogatás Megyei Tartalék Közhatalmi bevételek Munkaadókat terhelő járulékok MAJ Hivatal Működési bevételek MAJ Önkormányzat Hivatal működési bevétele Önkormányzat működési bevétele Dologi Dologi Hivatal Működési célú átvett pénzeszközök áh. kívülről Dologi Önkormányzat Európai Uniótól átvett pénzeszközök/ Önkormányzat Európai Uniótól átvett pénzeszközök/ Hivatal Finanszírozási bevételek Ellátottak pénzbeli juttatásai Működési jellegű pénzmaradvány Irányító szervi támogatás Hivatalnak Önkormányzattól működési célra Egyéb működési célú Tagi kölcsön visszatérülés Általános tartalék működési célra MŰKÖDÉSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÖSSZESEN BEVÉTELEK A évi költségvetés pénzforgalmi mérlege MŰKÖDÉSI Általános tartalék lakásalap Pénzmaradvány tartalék működési célra Civil szerveknek nyújtott támogatás Tagdíjak Em.műk.célú tám.(választás) Finanszírozási Irányító szervi támogatás Önkormányzattól Hivatalnak működési célra Megelőlegezési tám.átadása Tagi kölcsön MŰKÖDÉSI CÉLÚ KIADÁSOK ÖSSZESEN EGYENLEG EGYENLEG KIADÁSOK

20 Felhalmozási célú támogatások áh. belülről HEVES FELHALMOZÁSI MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT Beruházások Beruházás Hivatalnál Felhalmozási bevételek Beruházás Önkormányzatnál Felhalmozási célú átvett pénzeszközök Áh. Kívülről Felújítások Felújítások Hivatalnál 0 Finanszírozási bevételek Felhalmozási jellegű pénzmaradvány Felújítások Önkormányzatnál Egyéb felhalmozási célú Általános tartalék felhalmozási célra Irányító szervi támogatás Hivatalnak Önkormányzattól felhalmozási célra Pénzmaradvány tartalék felhalmozási célra Finanszírozási Irányító szervi támogatás Önkormányzattól Hivatalnak felhalmozási célra FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÖSSZESEN EGYENLEG EGYENLEG FELHALMOZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK ÖSSZESEN ÖSSZES BEVÉTEL ÖSSZES KIADÁS "

21 "2. melléklet az 1/2016 (I.22.) önkormányzati rendelethez Működési célú támogatások áh. belülről Megyei önkormányzat működési támogatása Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások Az önkormányzati költségvetés évi pénzforgalmi mérlege költségvetési szervenként BEVÉTELEK Eredeti III. Módosítás IV. Eredeti III. Módosítás Adatok eft IV Személyi juttatások Hungarikum támogatás Megyei Tartalék Heves Megyei Önkormányzat Munkaadókat terhelő járulékok 2.melléklet a 2/2017 (II.24.) önkormányzati rendelethez KIADÁSOK Közhatalmi bevételek Dologi Működési bevételek Projektmenedzsmenti feladatellátás Ellátottak pénzbeli juttatásai Munkáltatói kölcsönök Működési célú átvett pénzeszközök áh. kívülről Egyéb működési célú Európai Uniótól átvett pénzeszközök Általános tartalék működési célra Felhalmozási célú támogatások áh. belülről Általános tartalék lakásalap Pénzmaradvány tartalék működési célra Civik szerveknek nyújtott támogatás Tagdíjak Felhalmozási bevételek Beruházások Felhalmozási célú átvett pénzeszközök Áh. Kívülről Felújítások Finanszírozási bevételek Pénzmaradvány Tagi köcsön visszatérülés Egyéb felhalmozási célú Általános tartalék felhalmozási célra Pénzmaradvány tartalék felhalmozási célra Finanszírozási Irányító szervi támogatás Önkormányzattól Hivatalnak Megelőlegezési tám. átadása Tagi kölcsön ÖSSZES BEVÉTEL ÖSSZES KIADÁS Adatok eft

22 Működési célú támogatások áh. belülről Eredeti III. Módosítás IV. Eredeti III. Módosítás IV Személyi juttatások Országos Népszavazás, Időközi vál Közhatalmi bevételek Munkaadókat terhelő járulékok Működési bevételek Dologi Működési célú átvett pénzeszközök áh. kívülről Európai Uniótól átvett pe./eip Megyei Paktum Felhalmozási célú támogatások áh. belülről Ellátottak pénzbeli juttatásai Egyéb működési célú Általános tartalék Felhalmozási bevételek Pénzmaradvány tartalék Felhalmozási célú átvett pénzeszközök Áh. Kívülről E.műk.célú tám. (választás) Beruházások Finanszírozási bevételek Felújítások Pénzmaradvány Irányító szervi támogatás Hivatalnak Önkormnáyzattól BEVÉTELEK Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Egyéb felhalmozási célú Általános tartalék felhalmozási célra Pénzmaradvány tartalék felhalmozási célra KIADÁSOK Finanszírozási ÖSSZES BEVÉTEL ÖSSZES KIADÁS "

23 "3.melléklet az 1/2016. (I.22.) önkormányzati rendelethez 3.melléklet a 2/2017 (II.24.) önkormányzati rendelethez BEVÉTELEK A) HEVES MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT Adatok eft Címszám Alcím-szám Jogcím-szám Elôirány- zati csoport-szám Kiemelt elôirányzati szám Cím Alcím név BEVÉTELEK Előirányzat csoportnév Kiemelt neve Eredeti III. Előirányzat módosítás IV. I. FEJEZET TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL 1 Megyei Önkormányzat támogatása Megyei önkormányzat működési támogatása Nemzetgazdasági Minisztérium Megyei önkormányzat működési támogatása Miniszterelnökség Megelőlegezési támogatás Egyéb költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások Hungarikum támogatás Megyei Tartalék Támogatás I. FEJEZET ÖSSZESEN III. FEJEZET EGYÉB BEVÉTELEK 1 Saját bevételek Projektmenedzsmenti feladatellátás bevétele Munkáltatói k. származó bevétel III. FEJEZET ÖSSZESEN IV. FEJEZET ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK ÁLLAMHÁZTARTÁSON KÍVÜLRŐL 1 KEHOP Klímastratégia Támogatás TOP Megyei Paktum Támogatás IV.FEJEZET ÖSSZESEN:

24 2 Pénzmaradvány Működési jellegű pénzmaradvány Felhalmozási jellegű pénzmaradvány Tagi kölcsön Tagi kölcsön visszafizetése V. FEJEZET ÖSSZESEN BEVÉTELEK ÖSSZESEN

25 B) HEVES MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL Címszám Alcím-szám Jogcím-szám Elôirány- zati csoport-szám Kiemelt elôirányzati szám Cím Alcím név BEVÉTELEK Előirányzat csoportnév Kiemelt neve Eredeti III. Előirányzat Módosítás előriányzat IV I. FEJEZET TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL 3 Országos Népszavazás Egyéb működési célú átvett pe. Áh belülről Időközi választás Ostoros Egyéb működési célú átvett pe. Áh belülről Időközi választás Szúcs Egyéb működési célú átvett pe. Áh belülről I. FEJEZET ÖSSZESEN III. FEJEZET EGYÉB BEVÉTELEK 1 Saját bevételek 1 Önkormányzat működési bevételek 1 1 Szolgáltatásokból származó bevételek III. FEJEZET ÖSSZESEN IV. FEJEZET ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK ÁLLAMHÁZTARTÁSON KÍVÜLRŐL Átvett pénzeszközök Európai Uniótól átvett pénzeszközök 2 1 EIP támogatás TOP HE1 Megyei Paktum Támogatás IV. FEJEZET ÖSSZESEN V. FEJEZET FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK Irányító szervi támogatás Hivatalnak Önkormányzattól 1 Működési célra KEHOP személyi NGM támogatás személyi Pénzmaradvány 1 1 Működési jellegű pénzmaradvány Felhalmozási jellegű pénzmaradvány V. FEJEZET ÖSSZESEN BEVÉTELEK ÖSSZESEN "

2017. február 24. III. évfolyam 2. szám HEVES MEGYEI. Onkormányzat ErtesitoJe. I. Önkormányzati rendeletek II. Közgyűlési határozatok.

2017. február 24. III. évfolyam 2. szám HEVES MEGYEI. Onkormányzat ErtesitoJe. I. Önkormányzati rendeletek II. Közgyűlési határozatok. 217. február 24. III. évfolyam 2. szám HEVES MEGYEI..,,,,. Onkormányzat ErtesitoJe I. Önkormányzati rendeletek II. Közgyűlési határozatok /#i I. Önkormányzati rendeletek Heves Megye Közgyűlésének 2/217.

Részletesebben

JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZAT

JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZAT 302/2014. (VI.26.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyja a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Javadalmazási Szabályzatot jelen határozat 1. melléklete szerint. JAVADALMAZÁSI

Részletesebben

Javadalmazási Szabályzat

Javadalmazási Szabályzat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 578/2015. (XII.17.) határozatával elfogadott Javadalmazási Szabályzat Hatályos: 2016. január 1. napjától JAVADA LM AZÁS I S ZABÁLYZAT Eger Megyei Jogú

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2017. április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Csik Balázs, Dudás

Részletesebben

J a v a s l a t. a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2017. (I.27.) Önkormányzati rendelet módosításához

J a v a s l a t. a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2017. (I.27.) Önkormányzati rendelet módosításához Ikt.sz: 8-12/2017/221 Heves Megyei Közgyűlés H e l y b e n J a v a s l a t a Heves Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 1/2017. (I.27.) Önkormányzati rendelet módosításához Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 16-AI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 16-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi üléstervére és a év I. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi üléstervére és a év I. félévi ülésterv-tervezetére 84-3/2016/231 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2016. év II. félévi üléstervére és a 2017. év I. félévi ülésterv-tervezetére A Közgyűlés és Szervei Szervezeti

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi üléstervére és a év I. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi üléstervére és a év I. félévi ülésterv-tervezetére 62-3/2017/231 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2017. év II. félévi üléstervére és a 2018. év I. félévi ülésterv-tervezetére A Közgyűlés és Szervei Szervezeti

Részletesebben

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa és Kertészsziget Önkormányzat Napközi Otthonos Óvoda Intézményfenntartó Társulás Pénzügyi Bizottsága Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 713-2/2016. iktatószám 2. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi üléstervére és a év II. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi üléstervére és a év II. félévi ülésterv-tervezetére 62-5/2017/231 Heves Megyei Közgyűlés Valamennyi Bizottsága Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Bizottság! Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2018. év I. félévi üléstervére és a 2018.

Részletesebben

18/2018/231. Heves Megyei Közgyűlés. H e l y b e n. Elnöki jelentés. Tisztelt Közgyűlés!

18/2018/231. Heves Megyei Közgyűlés. H e l y b e n. Elnöki jelentés. Tisztelt Közgyűlés! 18/2018/231. Heves Megyei Közgyűlés H e l y b e n Elnöki jelentés Tisztelt Közgyűlés! A Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelet 28. (3)

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft.-vel kapcsolatos tulajdonosi döntések meghozatalára és az alapító okirat módosítására

Javaslat a Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft.-vel kapcsolatos tulajdonosi döntések meghozatalára és az alapító okirat módosítására 32-4/2016/231. Heves Megyei Közgyűlés Helyben Javaslat a Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft.-vel kapcsolatos tulajdonosi döntések meghozatalára és az alapító okirat módosítására Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

Elnöki jelentés. A) Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról

Elnöki jelentés. A) Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról 28-3/2017/231. Heves Megyei Közgyűlés H e l y b e n Elnöki jelentés Tisztelt Közgyűlés! A Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelet 28.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: február 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: február 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2013. február 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bossányi László,,

Részletesebben

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 24. NAPIREND

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 24. NAPIREND Heves Megyei Közgyűlés 2017. év I. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2017. február 24. NAPIREND 1. Elnöki jelentés Jogi és Szervezési Osztály vezetője 2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat 2016.

Részletesebben

Az alapító Pásztó Városi Önkormányzat a tulajdonában lévő Pásztói Városgazdálkodási 1

Az alapító Pásztó Városi Önkormányzat a tulajdonában lévő Pásztói Városgazdálkodási 1 Pásztó Város Polgármestere 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 Fax: (06-32) 460-918 forum@paszto.hu Szám: 1-67/2015. A javaslat elfogadása minősített szavazattöbbséget igényel!

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselő-testületnek - a Sárospatak Város Önkormányzata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület március 24-i soros ülésére a Javadalmazási Szabályzat elfogadása tárgyában

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület március 24-i soros ülésére a Javadalmazási Szabályzat elfogadása tárgyában E L Ő T E R J E S Z T É S 20. a Képviselő-testület 2016. március 24-i soros ülésére a Javadalmazási Szabályzat elfogadása tárgyában Tisztelt Képviselő-testület! A 2016. február 11-i képviselő-testületi

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 9/2015.(VIII..07.) önkormányzati rendelet 10/2015.(VIII..07.) önkormányzati

Részletesebben

Beszámoló. a Heves Megyei Önkormányzat év I. félévi gazdálkodásáról

Beszámoló. a Heves Megyei Önkormányzat év I. félévi gazdálkodásáról Ikt.sz: 8-11/2017/221 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Beszámoló a Heves Megyei Önkormányzat 2017. év I. félévi gazdálkodásáról Tisztelt Közgyűlés! Heves Megye Közgyűlése az Államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Képviselő-testület február 15-én megtartott rendes nyilvános üléséről

Jegyzőkönyv a Képviselő-testület február 15-én megtartott rendes nyilvános üléséről 1. Jegyzőkönyv a Képviselő-testület 2018. február 15-én megtartott rendes nyilvános üléséről Tartalmazza: 1-3/2018.(II.15.) számú határozatokat Jegyzőkönyv Készült: Csörög Települési Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. szeptember 23 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 14/2014.(XII.12.) Önk. rendelet 15/2014.(XII.12.) Önk. rendelet 16/2014.(XII.12.) Önk.

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére 78-3/2015/231 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére A Közgyűlés és Szervei Szervezeti

Részletesebben

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről. Hat. Rend.

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről. Hat. Rend. MUTATÓ Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről Tárgy: Hat. Rend. száma: Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 25-én 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Nagy András polgármester Patyi Norbert alpolgármester

Részletesebben

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve Melléklet a 78/2018. (XII. 14.) közgyűlési határozathoz Heves Megyei Közgyűlés 2019. év I. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2019. január 25. 1. Tájékoztató Heves megye lakosságának egészségi állapotáról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2016. május 12-én a Városháza kistermében 15 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

Melléklet a 253/2015. (XII.11.) közgyűlési határozathoz. Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 26.

Melléklet a 253/2015. (XII.11.) közgyűlési határozathoz. Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 26. 1. Elnöki jelentés Melléklet a 253/2015. (XII.11.) közgyűlési határozathoz Heves Megyei Közgyűlés 2016. év I. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2016. február 26. NAPIREND Jogi és Szervezési Osztály

Részletesebben

Javadalmazási Szabályzat. a... Társaság (székhely:... cégjegyzékszám:...)

Javadalmazási Szabályzat. a... Társaság (székhely:... cégjegyzékszám:...) Javadalmazási Szabályzat a... Társaság (székhely:... cégjegyzékszám:...) vezető tisztségviselője (ügyvezetője), felügyelő bizottsági tagjai javadalmazása, valamint a jogviszony megszűnése esetére biztosított

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés)

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés) Jegyzőkönyv Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-án 10 00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Zöldág János alpolgármester Borsik Imre képviselő

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye 2013. május 24. XXIII. évfolyam 4. szám HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I. Közgyűlési határozatok 2. 2 I. Közgyűlési határozatok 42/2013. (V.24.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Közgyűlés a 2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 11/2015. (VIII.07.) önkormányzati rendelete 12/2015. (VIII.07.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

J a v a s l a t. a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.16.) Önkormányzati rendelet módosításához

J a v a s l a t. a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.16.) Önkormányzati rendelet módosításához Ikt.sz: 13-7/2015/221 Heves Megyei Közgyűlés H e l y b e n J a v a s l a t a Heves Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.16.) Önkormányzati rendelet módosításához Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

III. számú előterjesztés

III. számú előterjesztés A rendelet elfogadásához minősített többség szükséges! III. számú előterjesztés Őcsény község képviselőtestületének 2009. december 16.án, 17órakor megtartandó ülésére A 2009. évi költségvetésről szóló

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2014. NOVEMBER 5-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2014. NOVEMBER 5-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. NOVEMBER 5-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 15/2014. (XI. 06.) önkormányzati rendelet Told Község Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. június 23-án tartott. n y í l t ülésének jegyzőkönyve

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. június 23-án tartott. n y í l t ülésének jegyzőkönyve Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 23-án tartott n y í l t ülésének jegyzőkönyve Az ülésen alkotott rendelet száma Tárgya 9/2015. (VI. 24.) 2015. évi költségvetési rendelet

Részletesebben

Heves Megyei Közgyűlés elnöke

Heves Megyei Közgyűlés elnöke I. Heves Megye Közgyűlésének 1/2018. (I. 26.) önkormányzati rendelete a Heves Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 1/2017. (I. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról Heves Megye Közgyűlése

Részletesebben

Előterjesztés a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról

Előterjesztés a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Előterjesztés a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról A köztulajdonban álló gazdasági társaságok

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 13-A/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-én megtartott üléséről.

Részletesebben

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének:

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 2-8/2013 d.) melléletei N A P I R E N

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

VESZPRÉMI UKRÁN NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Rózsa u. 48.

VESZPRÉMI UKRÁN NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Rózsa u. 48. VESZPRÉMI UKRÁN NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Rózsa u. 48. Szám: KOZP/868/7/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Veszprémi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat 2016. május 19-én

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 10/2013. (IX. 13.) önkormányzati rendelet Ártánd Község Önkormányzat 2013. évi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. május 24-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. május 24-i rendkívüli ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 24-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Dombóvár és Környéke Víz- és Csatornamű Kft.-hez kapcsolódó

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. elnökhelyettes. Meghívottak: Szarka Andrea aljegyző Faragóné Barz Krisztina gazdálkodási irodavezető

JEGYZ KÖNYV. elnökhelyettes. Meghívottak: Szarka Andrea aljegyző Faragóné Barz Krisztina gazdálkodási irodavezető I-1/13-2/2016. ikt.sz. JEGYZ KÖNYV Készült: A Dévaványai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 15-én megtartott ülésén Dévaványa, Hősök tere 1. szám alatt a Városháza 4-es

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Szőllős Sándor polgármester. Dr. Barcsi István Péter Kiss Tibor Komáromi Ferenc. Távol van: Moldovánné Duró Ágnes képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Szőllős Sándor polgármester. Dr. Barcsi István Péter Kiss Tibor Komáromi Ferenc. Távol van: Moldovánné Duró Ágnes képviselő Jegyzőkönyv Készült: 2015. február 25-én 13 30 órai kezdettel a Bocskaikert Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Tanácstermében tartott rendkívüli testületi ülésről. Jelen vannak: Szőllős Sándor

Részletesebben

A rendelet kihirdetése az Önkormányzat hirdetőtábláján való kifüggesztéssel a mai napon megtörtént.

A rendelet kihirdetése az Önkormányzat hirdetőtábláján való kifüggesztéssel a mai napon megtörtént. Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(IX.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 5/2015.(II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról Bősárkány

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. február 24-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről

ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. Tel.: 82/501-201 Fax: 82/312-634 e-mail: gelencser.attila@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/620/2014. ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 10. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. augusztus 24.) Napirend:

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2017. június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Önkormányzat és a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft. közötti

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ Városlőd Község Polgármestere összehívja Csehbánya

Részletesebben

* * NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS VI. 5-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT RENDELETE ÉS HATÁROZATAI

* * NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS VI. 5-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT RENDELETE ÉS HATÁROZATAI XXIV. évfolyam 6. szám 2014. június 5. NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK * * HIVATALOS LAPJA NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS 2014. VI. 5-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT RENDELETE ÉS HATÁROZATAI

Részletesebben

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről. Hat. Rend.

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről. Hat. Rend. MUTATÓ Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről Tárgy: Hat. Rend. száma: Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014.

Részletesebben

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A G Y D O R O G N A G

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 8/2015. (VIII.13.) önkormányzati rendelete 9/2015. (VIII.13.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Újlőrincfalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 6/2016. (V.28.) önkormányzati rendelete

Újlőrincfalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 6/2016. (V.28.) önkormányzati rendelete Újlőrincfalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 6/2016. (V.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 1/2015. (II.4) önkormányzati rendelet módosításáról Újlőrincfalva

Részletesebben

K I V O N A T. szabályzatának elfogadásáról 7 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

K I V O N A T. szabályzatának elfogadásáról 7 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta: 1 K I V O N A T Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 30-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Ercsi Dunakavics Nonprofit Kft.

Részletesebben

72/2012.(V.15.) önkormányzati képviselő-testületi határozat: A Jászdózsai Vízmű Kft. javadalmazási szabályzatának módosításáról.

72/2012.(V.15.) önkormányzati képviselő-testületi határozat: A Jászdózsai Vízmű Kft. javadalmazási szabályzatának módosításáról. Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 15-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. 72/2012.(V.15.) önkormányzati képviselő-testületi határozat: A Jászdózsai Vízmű

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám

Részletesebben

1.. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént.

1.. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént. Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(I.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 5/2015.(II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról Bősárkány Nagyközség

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. 494/2011./HUM. : (53) 360-010 : (53) 360-010 Az előterjesztés készítésében közreműködött: Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály Az előterjesztést

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Stolár Mihály Ferenc Indítványozta, hogy a tanács az ülés napirendjét a kiküldött meghívóban foglaltak szerint fogadja el.

Jegyzőkönyv. Stolár Mihály Ferenc Indítványozta, hogy a tanács az ülés napirendjét a kiküldött meghívóban foglaltak szerint fogadja el. Szám: 08/8-6/2014 Jegyzőkönyv Készült: 2014. május 14-én 10.00 órai kezdettel a 8-as főút Térségi Fejlesztési Tanácsnak a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöki irodájában megtartott üléséről. Jelen van a

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 10/2014. (IX.16.) önkormányzati rendelet az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. az önkormányzat és intézményei 2009. évi költségvetéséről szóló

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. az önkormányzat és intézményei 2009. évi költségvetéséről szóló Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat és intézményei 2009. évi költségvetéséről szóló 6/2009.(IX.14.) 8/2009.(XII.08.) rendeletekkel módosított 1/2009.(III.02.) rendelete

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ALAPÍTÁSÁBAN LÉVŐ GERJE-FORRÁS NONPROFIT KFT. JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ALAPÍTÁSÁBAN LÉVŐ GERJE-FORRÁS NONPROFIT KFT. JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ALAPÍTÁSÁBAN LÉVŐ GERJE-FORRÁS NONPROFIT KFT. JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATA A JELEN JAVADALMAZÁSI SZABÁLYZATOT PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE A /2015. ( ) SZÁMÚ

Részletesebben

3. számú JEGYZŐKÖNYV

3. számú JEGYZŐKÖNYV 3. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. február 04. napján 17 óra 35 perces kezdettel, Rétság Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésen

Részletesebben

Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi 1. sz. jegyzőkönyve. a február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről.

Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi 1. sz. jegyzőkönyve. a február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről. Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2013. évi 1. sz. jegyzőkönyve a 2013. február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Amely készült a Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2015. (III.3.) számú önkormányzati rendelete

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2015. (III.3.) számú önkormányzati rendelete A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2015. (III.3.) számú önkormányzati rendelete a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés az Alaptörvény

Részletesebben

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről. VESZPRÉMI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Thököly u. 11. Szám: KOZP/927/2/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

Javadalmazási Szabályzat

Javadalmazási Szabályzat Javadalmazási Szabályzat Melléklet a 47/2013.(IV.30.)Öh.sz határozathoz Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló -

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Soroksári Sport Club Kft. felügyelő bizottsági

Részletesebben

JAVASLAT Javadalmazási Szabályzat elfogadására

JAVASLAT Javadalmazási Szabályzat elfogadására JAVASLAT Javadalmazási Szabályzat elfogadására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Településfejlesztési Osztály Ózd, 2018. november 15. Tisztelt Képviselő-testület! Az Állami Számvevőszék ellenőrzési

Részletesebben

* * NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS II. 23-ÁN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT RENDELETE ÉS HATÁROZATAI

* * NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS II. 23-ÁN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT RENDELETE ÉS HATÁROZATAI XXVII. évfolyam 2. szám 2017. február 23. NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK * * HIVATALOS LAPJA NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS 2017. II. 23-ÁN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT RENDELETE ÉS HATÁROZATAI

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1.) Javaslat a saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek megállapítására.

JEGYZŐKÖNYV. 1.) Javaslat a saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek megállapítására. Iktatószám: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2016. február 11. napján 16.30-kor a Művelődési Ház Könyvtártermében megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Nagy Gábor képviselő Szentes János képviselő Irsa-Borján

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen: Csárdaszállás Község Önkormányzata 5621 Csárdaszállás, Petőfi utca 17. MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. február 26-án 13.40. órakor tartott nyílt ülésén.- Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak: Veresné Nagy Margit elnök, Kocsmár Gyula elnökhelyettes,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Nagyecseden, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, 2018. december 28-án az önkormányzati képviselő-testület r e n d k í v ü l i nyilvános üléséről Jelen voltak: Kovács

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Domony Község Önkormányzat Képviselő-testületének én megtartott testületi ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Domony Község Önkormányzat Képviselő-testületének én megtartott testületi ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Helye: Domony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. 05.31.-én megtartott testületi ülésén. Polgármesteri Hivatal Domony, Fő út 98. Jelen vannak: jelenléti ív szerint

Részletesebben

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2017.(III. 6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2017.(III. 6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2017.(III. 6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Kétvölgy Községi Önkormányzat február 9.-én tartandó képviselő-testületi ülésére.

E L Ő T E R J E S Z T É S Kétvölgy Községi Önkormányzat február 9.-én tartandó képviselő-testületi ülésére. E L Ő T E R J E S Z T É S Kétvölgy Községi Önkormányzat 2016. február 9.-én tartandó képviselő-testületi ülésére. Tárgy: Javaslat Kétvölgy Községi Önkormányzat 2015. évi költségvetésnek módosítására. Tisztelt

Részletesebben

Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Módosítva a 7/2015. (IX.30.) és az 1/2016. (II.18.) önkormányzati

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somló és Vidéke Önkormányzati Társulás Társulási Tanács 8455 Pusztamiske, Dózsa Gy. u. 26. Szám: 242/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somló és Vidéke Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2013.

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2017. (III.3.) önkormányzati rendelete

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2017. (III.3.) önkormányzati rendelete Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2017. (III.3.) önkormányzati rendelete a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat költségvetéséről szóló 11/2016. (XI.30.) számú önkormányzati rendelete módosításáról

Részletesebben

Előterjesztés a Bicskei Egészségügyi Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. felügyelőbizottsága ügyrendjének jóváhagyásáról

Előterjesztés a Bicskei Egészségügyi Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. felügyelőbizottsága ügyrendjének jóváhagyásáról Előterjesztés a Bicskei Egészségügyi Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. felügyelőbizottsága ügyrendjének jóváhagyásáról 1. előterjesztés száma: 266/2018 2. előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 17-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 17-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 17-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 93-96/2013. (IX. 17.) számú határozat.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 19-én, 13:30 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének május 22-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének május 22-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV MOLNÁRI HORVÁT NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT. Molnári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 30 -ai ülése

JEGYZŐKÖNYV MOLNÁRI HORVÁT NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT. Molnári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 30 -ai ülése Szám: 6-4/2013. JEGYZŐKÖNYV MOLNÁRI HORVÁT NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. ÁPRILIS 30-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Határozatok sorszáma Kódja 11 G8 12 G 2 13 G 2 14 G 2 15 G 2 JEGYZŐKÖNYV

Részletesebben

Csendes Ferenc, Dr.Danka József képviselők

Csendes Ferenc, Dr.Danka József képviselők JEGYZŐKÖNYV Készült: 2016. október 07-én de. 7,30 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatal tanácstermében a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülése alkalmából. Jelen vannak: Beke Imre

Részletesebben

Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2013. (II. 19.) rendelete az Önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2013. évi költségvetéséről Gyöngyössolymos község Önkormányzatának

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XIV. évfolyam 2. szám _ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2013. FEBRUÁR 12. TARTALOM A KÖZGYŰLÉS RENDELETE ZMJVK 6/2013. (II.12.) ÖR. a 2012. évi költségvetésről szóló 7/2012.(II.10.)

Részletesebben

Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Módosítva a 7/2015. (IX.30.) és az 1/2016. (II.21.) önkormányzati

Részletesebben

NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 5/2012 (IV.12.) önkormányzati rendelete

NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 5/2012 (IV.12.) önkormányzati rendelete NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/ (IV.12.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat. évi költségvetéséről szóló 3/. (II.13.) önkormányzati rendelet módosításáról Nyírpazony Község

Részletesebben

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal:

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal: Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 8-án, 13:15 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben