ERDÉSZETI LAPOK KIADJA AZ ORSZÁGOS ERDÉSZETI EGYESÜLET. Megindították 1862-ben Wagner Károly és Divald Adolf. Felelős szerkesztő és kiadó:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ERDÉSZETI LAPOK KIADJA AZ ORSZÁGOS ERDÉSZETI EGYESÜLET. Megindították 1862-ben Wagner Károly és Divald Adolf. Felelős szerkesztő és kiadó:"

Átírás

1 1944. NOVEMBER ERDÉSZETI LAPOK LXXXIII. AZ ORSZÁGOS ERDÉSZETI EGYESÜLET 11. feyf. K Ö Z L Ö N Y E FÜZET. KIADJA AZ ORSZÁGOS ERDÉSZETI EGYESÜLET Megindították 1862-ben Wagner Károly és Divald Adolf Felelős szerkesztő és kiadó: DR. TECHN. MIHÁLYI ZOLTÁN Megjelenik minden hó 15-én. Előfizetési díja: egész évre 36 P, erdészeti altiszteknek 18 P. Az Országos Erdészeti Egyesület tagjai a tagdíj fejében kapják. Szerkesztőség és kiadóhivatal: Budapest V., Alkotmány-u. 6. sz. II. em. (Távb.: ) Közleményeink átvétele akár kivonatosan is csak a forrás megnevezésével történhetik. HIVATALOS KÖZLEMÉiNVEK A m. kir. minisztérium 3.700/1944. M. E. számú rendelete a fa kitermelésének előmozdításáról.* A m. kir. minisztérium a gazdasági és hitelélet rendjének, továbbá az államháztartás egyensúlyának biztosításáról szóló 1931:XXVI. t.-c. 2. -ában foglalt és legutóbb az 1944:IV. t.-c. 1. -ával meghosszabbított felhatalmazás alapján a következőket rendeli: 1. Az 1944/45. évi fatermelési idénytől kezdődően további rendelkezésig a földmívelésügyi miniszter, avagy felhatalmazása alapján a faügyék m. kir. kormánybiztosa, vagy az erdőigazgatóság az 1935:IV. t.-c ának (4) bekezdése első mondatában, valamint (5) és (6) bekezdésében foglalt korlátozásokra tekintet nélkül engedélyezhet rendkívüli fahasználatot. Rendkívüli fahasználatot 2.. nem lehet engedélyezni: 1. Ha a főhasználat a vágásraérett faállomány hiányában, vagy az 1935:IV. t.-c a alapján tett hatósági intézkedés következtében íeünetel, 2. ha az erdő határsávban ( M. E. számú rendelet, Budapesti Közlöny szám) fekszik és a katonai hatóság a rendkívüli fahasználat engedélyezéséhez nem járul hozzá.

2 (1) Az 1944/45. évi fatermelési idényre engedélyezett rendkívüli fahasználatot (1..) csak az 1946/47. évi idénnyel kezdődően a következő évi fatermelési idényekre engedélyezett rendkívüli fahasználatot pedig a használat foganatosítását követő idénnyel kezdődően (1935 :IV. t.-c (4) bekezdés) kell a rendes használatokból megtakarítani. (2) Az (1) bekezdésben foglalt rendelkezést az 1944/45. évi fatermelési idényben és azt követően a 4390/1940. M. E. számú rendelet (Rendeletek Tára ) 4. -ában foglalt felhatalmazás alapján elrendelt kényszertermelések esetében is alkalmazni kell. 4.. (1) A hatósági vagyonfelügyelet alatt álló erdőkre vonatkozó rendkívüli fahasználat engedélyezése iránt előterjesztett kérelmet csak akkor lehet érdemi elintézés alá venni, ha a vagyonfelügyeleti hatóság a /1938. F. M. számú rendelet (Rendeletek Tára 536. oldal/ 92. -ának ötödik bekezdése szerint szükséges hozzájárulását tartalmazó iratban a rendkívüli fahasználatból befolyó jövedelem hovafordítása iránt tett rendelkezését is feltüntette. Ezt a rendelkezést az önkormányzati testületek (törvényhatóság, község) által előterjesztett kérelmek elintézésénél nem kell alkalmazni. (2) Amennyiben a vagyonfelügyeleti hatóság a rendkívüli fahasználatból befolyó bevételi többlet tartalékolását rendeli el, a jövedelemtöbbletnek erdőgazdasági beruházásokra fordítása, vagy más értékálló módon való elhelyezése iránt is rendelkeznie kell. (3) A jövedelemtöbblet hovafordítása, illetőleg befektetése iránt a vagyonfelügyeleti hatóságnak a 4390/1940. M. E. számú rendelet 4. -a alapján elrendelt kényszertermelés esetében is a jelen. (1) és (2) bekezdése szerint kell intézkednie. 5.. A jelen rendelet a kihirdetésének napján lép hatályba. Budapest, évi október hó 14-én. A Faforgalmi Központ /1944. számú átirata az erdőgazdasági anyagigénylések kiutalásának a szabályozásáról. Országos Erdészeti Egyesület Szálasi Ferenc s. k. m. kir. miniszterelnök. Budapest. A Faforgalmi Központ a M. Kir. Iparügyi Miniszter /lVá/ sz. rendelete alapján megállapodott a M. Kir. Ipari Anyaghivatallal, hogy az erdőgazdaságok és a fafeldolgozó üzemek anyagigényléseit a jövőben csak abban az esetben fogja érdemben tárgyalni, ha előzetesen a Faforgalmi Központ láttamozza. Ehhezképest értesítse t. Cím a kerületébe tartozó összes erdőgazdaságokat és fafeldolgozó üzemeket, hogy bármilyen zárolt anyagra vonatkozó igénylésükkel a jövőben ne forduljanak közvetlenül a M. Kir. Ipari Anyaghivatalhoz, hanem azokat az egyébként szabályszerű igénylőlapokon véleményezés végett küldjék be a Faforgalmi Központhoz (Budapest, V., Rothermere-utca 2.), ahol a legrövidebb időn belül intézkedés történik az igénylések véleményezése és továbbítása iránt. A Központhoz benyújtandó igényléseket azonban előbb igazoltassák az illetékes munkavezető törzs (Muvez) parancsnoksággal.

3 A Faforgalmi Központ ezzel az intézkedésével a a termelésének, leközelítésének és szállításának, nemkülönben a fa ipari feldolgozásának folyamatosságát kívánja biztosítani, illetőleg előmozdítani. A Központ minden rendelkezésére álló eszközzel elő fogja segíteni a hozzá beküldött igényléseknek gyors elintézését. Mivel a Központ véleményezése nélkül a M. kir. Ipari Anyaghlvatal ezután már nem tárgyalja az erdőgazdaságok és fafeldolgozó üzemek anyagigényléseit, hanem átteszi a Faforgalmi Központhoz, az ügymenet meggyorsítása érdekében kívánatos, hogy az erdőgazdaságok és fafeldolgozó üzemek igényléseiknél fentiekre saját érdekükben figyelemmel legyenek. Budapest, évi október hó 25. Az elnök megbízásából: Vági Márton s. k. alelnök. A m. kir. földmívelésügyi miniszter /1944. F. M. számú rendelete a serétes vadásztöltények forgalmát szabályozó egyes rendelkezések módosításáról.* A serétes vadásztöltények forgalmának szabályozása tárgyában kibocsátott 3.250/1944. M. E. számú rendelet (Budapesti Közlöny évi 207. szám) 7. -ában foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendelem. 1.. Az vadászati idényre szóló vadászjegyre a lőszervásárlásra egyébként fennálló rendelkezések megtartása mellett serétes vadásztöltény szabadon kiszolgáltatható. A tölténykereskedő köteles azonban készlete erejéig elsősorban a 3.250/1944. M. E. számú rendelet 4. -ában említett vadásztöltényvásárlási utalványra a serétes vadásztöltényt kiszolgáltatni. 2.. A tölténykereskedő köteles a vadászjegyre kiszolgáltatott tölténymennyiséget a vadászjegy hátsó lapjára feljegyezni, valamint ezen eladásokról kimutatást vezetni a vásárló nevének, a vadászjegy számának és a vadászjegy kiállítási helyének feltüntetésével. E kimutatást a 3.250/1944. M. E. számú rendelet 5. -ának második bekezdésében előírt elszámoláshoz kell csatolni. 3.. A jelen rendelet a kihirdetésének napján lép hatályba. Budapest, évi október hó 25-én. Gróf Pálfíy Fidél s. k. m. kir. földmívelésügyi miniszter. 1 Faforgalmi Központ /1944. számú értesítése a 3440/1944 M. E. sz. rendelet hatálytalanításáról. Országos Erdészeti Egyesület, Budapest. Értesíti a Faforgalmi Központ, hogy a 3440/1944. M. E. sz. rendelet hatályba lépésének időpontját a 3810/1944. M. E. sz. rendelet a háborús viszonyokra való tekintettel bizonytalan időre elhalasztotta. Budapest, évi október hó 31-én. Partos Gyula s. k. alelnök.

4 A faügyek m. kir. kormánybiztosának F. K. számú kör rendelete valamennyi m. kir. erdőigazgatóságnak, erdőfelügyelőségnek, erdőfelügyelőségi kirendeltségnek, a törvényhatóságok első tisztviselőinek, a megyei városok polgármestereinek és valamennyi községi elöljáróságnak az 1944/45. évi tűzifaellátás szabályozásáról.* Az 1944/45. évi fűtlási időszakban a tüzifaellátást a következőkben szabályozom: I. Általános rendelkezések. \ Hatáskör és az intézkedés módja szempontjából különbséget kell tenni: a) az őstermelő vagy nem-őstermelő főfoglalkozású népesség között; b) őstermelő vagy nem-őstermelő jellegű helységek (városok, községek) között; c) fafogyasztó vagy szénfogyasztó jellegű vagy mezőgazdasági termékkel tüzelő helyslégek között. II. Őstermelők. (1) Az őstermelő népesség tüzifaellátásáról való gondoskodást a helyi hatóságra (polgármester, községi elöljáróság) bízom. A helyi hatóságnak eljárásában a következőkre kell tekintettel lennie: a) Az őstermelők mivel tüzelőanyagellátásukról könnyebben tudnak gondoskodni tüzelőanyagban általában ellátottaknak tekintendők. b) Senki sem igényelheti, hogy jobb minőségű tüzelőanyaggal tüzeljen, mint amelyet békeviszonylatban használt. c) Az erdőbirtokosok által kitermelt s az erdőkönyvben beszojgáltatásra előírt tűzifa őstermelők részére általában nem adható ki (2) Ha a helyi hatóságnál (polgármester, községi elöljáróság) őstermelő főfoglalkozású tüzifaigénylők jelentkeznek és a hatóság az igjényt a II. (1) a) c) pont figyelembevételével feltétlenül indokoltnak tartja, az igénylőket szükségleteik kielégítése végett a környező erdőkben való részes-fatermelésre és fuvarozásra utasítja. (3) Ha kitermelendő erdőterület hiányában a fenti (2) pont szerinti eljárásra és az őstermelő ellátatlanoknak másképpen tüzelőanyaghoz való juttatására nincs lehetőség, akkor a helyi hatóság (polgármester, községi elöljáróság) előterjesztést tesz az erdőigazgatósághoz fasorok, más gazdasági fásítások és bármely egyéb, nem-erdőterületen levő faanyag kitermelésének elrendelésére. Előterjesztésében az összes kielégítetlen szükségletet is megjelöli. (4) Az erdőigazgatóság a /1944. F. M. számú rendelet, a továbbiakban: R. (megjelent a Budapesti Közlöny 228. számában),. 4. -a szerint jár el. \ (5) Az esetben, ha az előbbi II. (3) és (4) pontban említett módon az őstermelő ellátatlanok szükségletét kielégíteni semmiképpen nem lehet, az alábbi IV. (2) pontban megállapított eljárást kell követni.. III. Őstermelő jellegű helységek. (1) Az olyan községekben, amelyekben az őstermelő főfoglalkozásúak' (keresők és' eltartottak) száma meghaladja az összes lakosság számának felét ide nem számítva a városokat, járási székhelyeket és a leieknél népesebb községeket, a nem őstermelő főfoglalkozásúaknak, a fatermelésre alkalmatlan őstermelőknek, valamint a csendőrségnek, a sütőiparosoknak, a közintézményeknek és az iskoláknak tüzelőanyagellátásáról ugyancsak a községi elöljáróság gondoskodik * Megjelent a Budapesti Közlöny október 31-i, 248. számában.

5 4:sr> < (2) A III. (1) pontban részletezett igények kielégítése végett a községi elöljáróságnak rendelkezésre bocsátom a 60 kat. holdnál kisebb szál- és a 30 kat. holdnál kisebb sarj erdőkben közfogyasztásra kitermelt kat. holdankinti egy normál (1X1X1 m-es méretű.) ürköbméter tűzifát. [R. 1. (2) bek.] (3) Ha az így beszolgáltatott faanyag a VII. (1) (4) pontban foglaltak szerint megállapított helyi szükséglet kielégítésére nem volna elegendő, a községi elöljáróság a honvédelmi törvény alapján igénybevehet a hasáb és dorong tűzifát, amely olyan fogyasztó birtokában van, aki saját házi és gazdasági szükségletét meghaladó mennyiségben rendelkezik tűzifával. (4) Ha a III. (1) pontban részletezett szükséglet kielégítésére más mód nincs, igénybe kell venni a kegyúri járandóság, illetmény stb. címen kiszolgáltatott tűzifának azt a részét is, amely a VII. "(1) (4) pont szerint számított saját szükségletet meghaladja. (5) A III. (3) (4) pont szerint igénybevétel alól mentes, saját szükségletre viszatartható tűzifa alatt azt a mennyiséget kell érteni, amely évi március hó l-ig fedezi a saját szükségletet. (6) Az igénybevételt elsősorban a) a honvédség és a csendőrség szolgálati jellegű szükségleteire, b). sütőiparosok részére, c) kórházak rézére, d) malmok és egyéb fontos közüzemek céljaira kell foganatosítani, a most meghatározott sorrendben. Az igénybevétel keresztülvitelére külön rendeletben fogok intézkedni. (7) Ha a III. (2) pont szerint a helyi hatóság rendelkezésére bocsátott és a III. (3) (4) pont szerint igénybevett faanyag sem fedezné a III. (1) pontban részletezett kielégítetlen szükségletet, a községi elöljáróság a II. (3) pontban foglaltak szerint jár el; ha a szükséglet kielégítése így sem lehetséges, a IV. (2) pontban megállapított eljárást kell követni. (8) 'A III. (2) szerint a községi elöljáróság rendelkezésére bocsátott faanyag kiutalásáról a községi elöljáróság havonta kimutatást terjeszt a vármegye alispánjához a következő hó 5.-ig. A kimutatásban feltünteti a kiutalásban részesült nevét, a VII. (1) (4) pont szerint számított tüzifaszükségletét, a részére kiutalt tüzifamennyiséget, az eladó nevét, valamint azt, hogy a faanyag erdő- vagy egyéb területről származott. A kimutatás felterjesztésével egyidejűleg arról is jelentést tesz, hogy a községi elöljáróság által kiutalt tűzifán felül mennyi olyan tűzifa áll még rendelkezésre, amelyet a 60 kat. holdnál kisebb szál- és a 30 kat. holdnál kisebb sarjerdők birtokosai közfogyasztásra termeltek ki, továbbá, amely fasorból, gazdasági fásításból és más nem-erdőterületről közfogyasztásra kitermelt tűzifából származott. [II. (3), (4) pont.] (9) A vármegye alispánja összesítő kimutatást készít és ebben községenkint tünteti fel a község lakosai részére kiutalt tüzifamennyiséget. E kimutatásban saját kiutalásait is tárgyalja. [V. (2) pont.] A faanyagot aszerint is részletezi, hogy erdő- vagy egyéb területről származott. Az alispán az összesítő kimutatást minden hó 15.-ig a Faforgalmi Központ nyilvántartó osztályának megküldi. Ugyanilyen kimutatást küld a Faforgalmi Központnak a törvényhatósági jogú város polgármestere. IV. Iparforgalmi jellegű helységek. (1> A jelen rendelet mellékletének B) pontjában felsorolt iparforgalmi jellegű községekben a nem-őstermelők tüzifaellátásának rendje megegyezik a III. pontban tárgyalt községekével.

6 (2) Ha a községi elöljáróság a jelentkező jogos igényeket ezekben a községekben semmiképpen sem tudja a III. (2) (4) pontban rendelkezésre bocsátott eszközökkel biztosítani, jelentést tesz a vármegye alispánjához a még fedezetlen tüzelőanyagszükségletről. A vármegye alispánja a bejelentett igények kielégítéséről az V. pontban foglaltak szerint gondoskodik. V. Városok és nagyobb helységek. (1) Budapest székesfővárosnak,. valamint a közellátásilag hozzácsatolt Újpest, Rákospalota, Pestszentlőrinc, Pestszenterzsébet, Kispest, Budafok megyei városnak, Rákoscsaba, Rákoskeresztúr, Pestszentimre, Pestújhely, Soroksár, Vecsés, Békásmegyer, Albertfalva, Budatétény, Nagytétény, Pesthidegkút, Rákosliget, Cinkota, Csepel, Mátyásföld, Rákoshegy, Rákosszentmihály, Sashalom községnek tüzifaellátásáról Budapest székesfőváros polgármestere gondoskodik a Faforgalmi Központ által rendelkezésére bocsátott tűzifa szétosztása útján. (2) A jelen rendelet mellékletének A) pontjában felsorolt törvényhatósági joggal felruházott városoknak, megyei városoknak, járási székhelyeknek és leieknél népesebb községeknek tüzelőanyagellátásáról a törvényhatóság első tisztviselője gondoskodik az erdőigazgatóság által rendelkezésre bocsátott, illetőleg kiutalt tűzifa szétosztása útján. (V. (6) pont.) E helységek őstermelő népességének tüzelőanyagellátásánál is a II. (2) (4) pontban foglaltak szerint kell eljárni. A nemőstermelők tüzelőanyagellátására a 60 kat. holdas és nagyobb szál-, valamint a 30 kat. holdas és nagyobb sarjerdőkben kitermelt, még rendelkezésre álló tüzifakészletek szolgálnak. (3) Az ellátás a készletek szétosztása útján történik. Az egyes helységek közötti szétosztásra a fűtési idény folyamán háromízben: az évi október hó végén, évi január hó végén és március hó végén fog sor kerülni. (4) A rendelkezésre álló fakészlet szétosztásánál: a) tekintetbe kell venni minden a helyi viszonylatban, elérhető egyéb tüzelőanyagot (szén, lignit, tőzeg, fahulladék, gally, rőzse, forgács, gyökér, tuskó, kukorica- vagy napraforgószár, kukoricacsutka, szőlővenyige stb.) s csak az ezen felül mutatkozó hiányt szabad az alábbi (5) (12) pontok szerint fedezni; b) figyelemmel kell lenni arra, hogy az előrehaladt tüzelőanyagbeszerzési idény következtében a szükséglet tekintélyes része sokhelyütt már fedezve vari s ezért csak a teljesen ellátatlanok szükségletével kell foglalkozni; c) a szükségletek hatósági megállapításánál a legszigorúbb elveket kell alkalmazni; ebben a tekintetben a VII. (1) (4) pontban foglaltak irányadók. (5) A községi elöljáróság (polgármester) a fentiek (V. (4) a c pont) figyelembevételével megállapítja a nem-őstermelő lakosságnak még fedezetlen folyó téli tüzifaszükségletét s ezt a vármegye alispánja útján (a thj. város polgármestere közvetlenül) bejelenti az erdőigazgatóságnak. A bejelentést az erdőigazgatósághoz legkésőbb az évi november hó 15. napjáig, illetve, ha ily módon az egész szükséglet kielégíthető nem volna, évi december hó 20. napjáig, illetve évi február hó 20. napjáig kell az erdőigazgatóságnak megküldeni. A bejelentésben a honvéd alakulatok és a honvédség tisztjeinek és tiszthelyetteseinek tüzifaszükségletét nem szabad feltüntetni, mert azt a honvédelmi miniszter mutatja ki. (6) Az erdőigazgatóság a hozzá beérkezett adatokat összegyűjti, felülbírálja s összesíti és a lehetőség szerint kielégíti. Az igények kielégítésére a kaposvári, szombathelyi, győri, komáromi, gödöllői, miskolci

7 és kassai erdőigazgatóság kerületében a 60 kat. holdas és nagyobb szál-, valamint a 30 kat. holdas és nagyobb sarjerdőkben kitermelt, még fel nem használt tüzifakészleteknek az egyidejűleg általam az erdőigazgatóság rendelkezésére bocsátott hányada szolgál. (7) Az itt fel nem sorolt többi erdőigazgatóság a kerületében levő minden 60 kat. holdas és nagyobb szál-, valamint 30 kat. holdas és nagyobb sarjerdőben kitermelt beszolgáltatandó egész tüzifakészlet fölött rendelkezik. Ennek szétosztása előtt a területileg illetékes közigazgatási hatóság vezetőjével együtt az A. és B. kimutatáshoz hasonlóan megállapítja a szétosztásban részesítendő helységeket s azok még fedezetlen tüzifaszükségletét, majd annak kielégítéséről az V. (1) (5) pontokban foglaltak szerint gondoskodik. Az így szétosztásra kerülő menynyiség azonban nem haladhatja meg a mult évben helyben fogyasztott mennyiség 70 /o-át. (8) Ha az erdőigazgatóság rendelkezésére bocsátott tüzifamennyiség az egész szükséglet kielégítésére nem volna elegendő, az erdőigazgatóság a kerületéhez tartozó törvényhatóságok szükségletének részleges kielégítése során ügyeljen a szükségletek aránylagos fedezésére. Ha az erdőigazgatóság rendelkezésére bocsátott faanyag a megállapított szükséglet egyharmadát sem teszi ki, a szükségletnek csak a folyó év végéig terjedő hányadát kell tekintetbe venni. (9) Az erdőigazgatóság által az egyes vármegyék részére rendelkezésre bocsátott tűzifának a jelen rendelet melléklete A. és szükség szerint B. pontjában felsorolt helységek között való további szétosztásáról a vármegye alispánja gondoskodik; eljárásában az erdőigazgatóság közreműködik és szak-, valamint helyi ismereteivel támogatja. A helységek közötti szétosztásnál az a tüzifakészlet fölött is rendelkezni kell, amely a 60 kat. holdnál kisebb szál- és a 30 kat. holdnál kisebb sarjerdőkben beszolgáltatásra kitermelt készletekbői; valamint a fasorokban, gazdasági fásításokban és más nem-erdőterületeken közfogyasztásra kitermelt tüzifakészletekből a helyi szükséglet fedezése után még rendelkezésre áll. (II. (3), 4. és III. 8. pont.) (10) Ha a szükséglet készlethiány miatt teljesen nem volt fedezhető, az erdőigazgatóság a fatermelések gyors ütemben végrehajtásának szorgalmazásával saját hatáskörében gondoskodik arról, hogy az évi december és az évi február havi tüzifaszétosztáshoz újabb készletek álljanak rendelkezésre. Más megoldás hiányában az erdőbirtok nagyságára való tekintet nélkül az erdőigazgatóságnak kény szer termelést kell elrendelnie. (11) A tűzifának helyiségek szerinti szétosztásakor figyelembe kell venni a meglevő ügyletkötéseket, valamint a közelítési és szállítási viszonyokat. Az esetben, ha a meglevő kötések az egyes helységek szükségletének egyenlő arányban való fedezésével nincsenek összhangban, a törvényhatóság első tisztviselője a Faforgalmi Központhoz előterjesztést köteles tenni. (12) A tűzifának a fogyasztók részére való közvetlen szétosztását a helyi hatóság szabályozza. VI. Nyilvántartás. (1) A 60 kat. holdas és nagyobb szál-, valamint a 30 kat. holdas és nagyobb sarjerdő birtokosa erdőkönyvének 31. rovatában, az ennél kisebb erdő birtokosa pedig erdőkönyvének 7. rovatában feljegyezni tartozik a tüzifakészletből történt kiutalásokat. (2) Az erdőfelügyelőség (kirendeltség) a nála vezetett erdőlapnak 31., a községi eőlljáróság (polgármester) pedig a nála vezetett erdőlapnak 7. rovatában ugyancsak feljegyzi a kiutalásokat.

8 VII. Tűzifa felhasználás. (1) A tüzifaszükséglet megállapítása alkalmával alapelvnek kell tekinteni, hogy tűzifát engedélyezni elsősorban a következő célokra szabad: a) főzésre, b) sütőüzemek fűtésére, fafűtéses malom hajtására, c) kórházi terem, iskolai tanterem, orvosi rendelő fűtésére, d) négyszemélyenkint legfeljebb egy-egy állandóan lakott szoba fűtésére, ej olyan irodahelyiség fűtésére, amelyben legalább napi 8 órát állandóan ülőfoglalko'zásban dolgoznak. (2) Főzésre csak a folyó téli szükséglet vehető figyelembe s ezen a címen a helyileg szokásos mennyiség, de legfeljebb 2 ürköbméter tűzifa vagy 1 ürköbméter tűzifa és 5 métermázsa szén számítható magánháztartásonkint. (3) Lakószobák fűtésére fűthető szobánkint (VII. (1) d. pont) legfeljebb 5 ürköbméter tűzifa vagy (vegyes tüzelési rendszer esetén) 2 ürköbméter tűzifa és 8 métermázsa szén vagy (széntüzelés esetén) 1 ürköbméter tűzifa és 12 métermázsa szén vehető számításba. (4) A VII. (1) c. és e. pontokban felsorolt helyiségek fűtésére ICO légköbméterenkint legfeljebb 4 ürköbméter tűzifa vagy 2 ürköbméter tűzifa és 6 métermázsa szén vagy 1 ürköbméter tűzifa és 10 métermázsa szén vehető alapul. (5) A fenti VII. (2) (4) pontokban megállapított tűzifa mennyiségét az engedélyezhető felső határértéknek kell tekinteni. A helyi háztartási (fej-)adagot az időjárási viszonyok, építkezési mód, stb. figyelembevételével, városokban a polgármester, községekben a főszolgabíró állapítja meg és ezt a szokásos módon közhírré teszi. (6) Az erdőbirtokos (fakitermelő) saját háztartási, gazdasági és üzemi szükségletére visszatartható tűzifa mennyiségét a R. 12. (1) (8) pontja alapján az erdőkönyvben írták elő. Az erdőbirtokossági (legeltetési) társulati és más birtokossági tag, valamint a részes fatermelő és fuvaros részére kiszolgáltatható tűzifa mennyiségéről a R. 12. (7), (8), illetőleg (9) pontja rendelkezik. (7) Tekintettel. a rendkívüli viszonyokra, a 60 kat. holdas és nagyobb szál-, ' valamint a 30 kat. holdas és nagyobb sarjerdők birtokosa (fatermelője) részére megállapított háztartási, gazdasági és üzemi tűzifa mennyiségét le kell csökkenteni. Evégett az erdőfelügyelőséget (kirendeltséget) a nagy erdőkönyvek 6. és 8. rovatában foglalt előírások felülvizsgálatára utasítom. A felülvizsgálatot s ennek során az előírásoknak csökkentését az erdőfelügyelőség (kirendeltség) az erdőlapok adatai alapján legkésőbb az évi november hó végéig foganatosítja. A felülvizsgálat munkájába be kell vonni a vármegyei m. kir. gazdasági felügyelőséget, az iparfelügyelőséget és a törvényhatóság első tisztviselőjét. A felülvizsgálat során módosított előírásokat piros tintával azonnal rá kell vezetni az erdőlapra és arról az erdőbirtokost (fatermelőt) határozatilag kell értesíteni azzal, hogy a módosított előírás következtében felszabaduló, még fel nem használt tűzifát közfogyasztásra be kell szolgáltatnia. Az erdőbirtokost (fatermelőt) egyidejűleg fel kell hívni arra is, hogy- erdőkönyvét helyesbítés végett az erdőfelügyelőséghez (kirendeltséghez) záros határidőn belül terjessze be. Budapest, évi október hó 12.-én. Ács Ernő s. k., a faügyek m. kir. kormánybiztosa.

9 Melléklet a 106/1944. F. K. sz. körrendelethez. Kimutatás azokról a városokról és községekről, amelyeknek 1944/45 évi tüzifaellátásáról a törvényhatóság gondoskodik. A) Városok, leieknél népesebb községek és- járási székhelyek. I. A kaposvári erdőigazgatóság területén. 1. Baranya vármegyében: Pécs tjv., Mohács mv., Dárda nk., Sásd nk., Pécsvárad nk., Siklós nk., Szentlőrinc nk., Villány nk. 2. Somogy vármegyében: Kaposvár mv., Barcs nk., Csurgó nk., Igal nk., Lengyeltóti nk., Marcali nk., Nagyatád ny., Szigetvár nk., Tab nk. 3. Tolna vármegyében: Szekszárd mv., Dunaföldvár nk., Paks nk., Dombóvár nk., Gyönk nk., Bonyhád nk. II. A szombathelyi erdpigazgatóság térületén. 4. Sopron vármegyében: Sopron tjv., Kapuvár nk., Csepreg nk., Csorna nk. 5. Vas vármegyében: Szombathely mv., Kőszeg mv., Sárvár nk., Celldömölk nk., Körmend nk., Muraszombat nk., Szentgotthárd nk., Vasvár ny. 6. Zala vármegyében: Zalaegerszeg mv., Nagykanizsa mv., Keszthely nk., Alsólendva nk., Balatonfüred nk., Csáktornya nk., Lenti nk., Letenye nk., Nova nk., Pacsa nk., Perlak nk., Sümeg nk., Tapolca nk., Zalaszentgrót nk. III. A győri erdőigazgatóság területén. 7. Győr, Mosón és Pozsony k. e. e. vármegyékben: Győr tjv., Mosonmagyaróvár mv., Győrszentmárton nk., Tét nk. 8. Veszprém vármegyében: Pápa mv., Veszprém mv., Devecser nk., Enying nk., Zirc nk. 9. Fejér vármegyében: Székesfehérvár tjv., Érd nk., Mór nk., Adony nk., Sárbogárd nk., Vál nk. IV. A komáromi erdőigazgatóság területén. 10. Nyitra és Pozsony k. e. e. vármegyékben: Érsekújvár mv., Galánta nk., Vágsellye nk. 11. Komárom vármegyében: Komárom tjv., Bánhida nk., Felsőgalla nk., Tata nk., Dunaszerdahely jsz., Ögyalla jsz., Somorja jsz. 12. Esztergom vármegyében: Esztergom mv., Párkány nk. 13. Bars és Hont k. e. e. vármegyében: Léva mv., Ipolyság nk., Szob nk., Verebély nk. V. A gödöllői erdőigazgatóság területén. 14. Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye északi részén: Kecskemét tjv., Vác mv., Szentendre mv., Nagykőrös mv., Cegléd mv., Abony nk., Lajosmizse nk., Gödöllő nk., Dunaharaszti nk., Monor nk., Nagykáta nk., Tápiószele nk., Alsódabas nk., Aszód nk., Gyömrő nk., Kunszentmiklós nk., Ráckeve nk. 15. Nógrád vármegyében: Salgótarján mv., Losonc mv., Balassagyarmat mv., Rétság nk., Szécsény nk., Szirák nk. VI. A miskolci erdőigazgatóság területén. 16. Borsod vármegyében: Miskolc tjv., Mezőkövesd nk., Diósgyőr nk., Edelény nk., Mezőcsát nk., Mezőkeresztes nk., Özd nk., Sajószentpéter nk.

10 17. Heves vármegyében: Gyöngyös mv., Eger mv., Hatvan nk., Tiszafüred nk., Heves nk., Pétervására nk. 18. Gömör vármegyében: Rozsnyó mv., Rimaszombat mv., Feled nk., Putnok nk., Tornaija nk. VII. A kassai erdőigazgatóság területén. 19. Abaúj-Torna vármegyében: Kassa tjv., Abaújszántó nk., Szepsi nk., Gönc nk., Szikszó nk., Torna nk. 20. Zemplén vármegyében: Sátoraljaújhely mv., Sárospatak nk., Királyhelmec nk., Szerencs nk., Tokaj nk. B) Egyéb ipar-forgalmi helyek. I. A kaposvári erdőigazgatóság területén. 1. Baranya vármegyében: Jenőfalva, Csánta, Kárász, Komló, Szászvár, Németboly, Hird, Kozármisleny, Mecsekalja, Mecsekszabolcs, Pécsbudafa, Somogy, Vasas, Hosszúhetény, Kisújbánya, Drávaszabolcs, Sellye. 2. Somogy vármegyében: Zákány, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonújhely. 3. Tolna vármegyében: Bátaszék, Tolna, Diósberény, Hőgyész, Simontornya, Szakadat, Máza, Nagymányok, Váralja. II. A szombathelyi erdőigazgatóság területén. 4. Sopron vármegyében: Beled, Eszterháza, Petőháza, Ágfalva, Sopronbánfalva. 5. Vas vármegyében: Alsóság, Jánosháza, Rábakéthely, Zsida, Herény, Kámon, Olad. 6. Zala vármegyében: Hévizszentandrás, Búcsúszentlászló, Zalahaláp. III. A győri erdőigazgatóság területén. 7. Győr, Mosón és Pozsony k. e. e. vármegyékben: Hegyeshalom, Bácsa, Gönyű, Győrszentiván, Pinnyéd. 8. Veszprém vármegyében: Ajka, Bódé, Csékút, Balatonkenese, Siófok, Balatonalmádi, Berhida, Hajmáskér, Herend, Királyszentistván, Liter, Papkeszi, Szentkirályszabadja, Urkút, Várpalota, Vilonya, Vörösberény, Bakonycserenye. 9. Fejér vármegyében: Pusztaszabolcs, Balinka, Bodajk, Bicske, Diósd, Martonvásár, Szár, Tárnok. IV. A komáromi erdőigazgatóság területén. 10. Nyitra és Pozsony k. e. e. vármegyékben: "Diószeg, Réte, Szene. 11. Komárom vármegyében: Dunaalmás, Kisbér, Szőny, Nagymegyer, Agostyán, Alsógalla, Baj, Tardos, Tatabánya, Vértesszöllős. 12. Esztergom vármegyében: Bajót, Csév, Csolnok, Dág, Dorog, Kesztölc, Lábatlan, Leányvár, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Piszke, Sárisáp, Sütő, Tét, Tokod, TJny, Nána. 13. Bars és Hont k. e. e. vármegyékben: Márianosztra, Nagymaros, Zebegény. V. A gödöllői erdőigazgatóság területén: 14. Pest.Pilis-Solt-Kiskun vármegyében: Alsónémedi, Gcsa, Bag, Hévizgyörk, Bia, Budakeszi, Budaörs, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Solymár, Torbágy, Törökbálint, Üröm, Csömör, Isaszeg, Kerepes, Kistarcsa, Pécel, Ecser, Maglód, Péteri, Tápiósüly, Dunaharaszti, Ceglédbercel, UHő, Szigetszentmiklós, Ligetújfalu, Taksony, Tököl, Budakalász, Cso-

11 banka, Dunabogdány, Kloüldliget, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pomáz, Visegrád, Alag, Alsógöd, Dunakeszi, Felsőgöd, Fót, Veresegyháza. 15. Nógrád vármegyében: Béna, Bolgárom, Csákányháza, Fülek, Fülekkovácsi, Fülekpüspöki, Fülekzsávoly, Gát, Losoncapátfalva, Ragyolc, Kismaros, Nagyoroszi, Nógrádverőce, Baglyasalja, Barna, Bocsárlapujtő, Homokterenye, Karancsalja, Karancskeszi, Kazár, Kisterenye, Mátranovák, Mátraszele, Mátraverebély, Nemti, Somoskő, Somiskőújfalu, Tajti, Vecseklő, Vizslás, Zagyvapálfalva, Zagyvaróna, Egyházasgerge, Etes, Kishartyán, Ságújfalu, Szalmatercs, Jobbágyi. VI. A miskolci erdőigazgatóság területén. 16. Borsod vármegyében: Alsótelekes, Borsod, Disznóshorvát, Felsőnyárád, Felsőtelekes, Kurityán, Mucsony, Rudabánya, Sajókara, Szuhakálló, Szuhogy, Bükkszentkereszt, Bükkszentlászló, Felsőzsolca, Görömböly, Hámor, Helyőcsaba, Nyékládháza, Arló, Balaton, Borsodnádasd, Borsodszentgyörgy, Bóta, Bükkmogyorósd, Center, Csermely, Csokvaomány, Hangony, Hodoscsépány, Járdánháza, Királd, Lénárddaróc, Nebérseny, Ozd, Sajónémeti, Sáta, Szentsimon, Uppony, Uraj, Alacska, Barcika, Bélapátfalva, Berente, Dédes, Kondó, Montisbél, Nagybarca, Parasznya, Rodostyán, Sajóivánka, Sajókazinc, Sajószentpéter, Varbó. 17. Heves vármegyében: Bekölce, Egercsehi, Füzesabony, Pálosvörösmart, Vámosgyörk, Maconka, Nagybátony, Rózsaszentmárton, Dorogháza, Fedémes, Recsk, Tarnalelesz. 18. Gömór vármegyében: Balogfala, Gömörsid, Korláti, Rimatamásfalva, Bánréve, Sajópüspöki, Berzéte, Berzétekörös, Csúcsom, Dernő, Jolsva, Krasznahorkaváralja, Kuntapolca, Pelsőc, Rekenyeújfalu, Rozsnyórudna, Sajóháza, Gömörpanyit, Lekenye, özörény. VII. A kassai erdőigazgatóság területén. 19. Abaúj-Torna vármegyében: Jászó, Jászómindszent, Jászóváralja, Kishuta, Nagyhuta, Vágáshuta, Aranyida, Bárca, Kassaújfalu, Regeteruszka, Szilvásapáti, Encs. 20. Zemplén vármegyében: Terbenyi, Alsómihályi. Az árkormánybiztos /1944. Á. K. számú rendelete a lőtt vad legnagyobb árának megállapításáról.* (Kivonat.) 1.. Vadászterületek bérlői, vadászok, vadászegyesületek, stb. (a továbbiakban termelők) által a vadászat helyéhez legközelebbi vasútállomásra szállítva történő átadás mellett a lőttvadakért felszámítható legmagasabb termelői árak az ország egész területén a következők nyúl 2.90 P/kg őz 3.90 szarvas 3.10 vaddisznó 2.90 fácánkakas fácántyúk

12 Az Erdészeti Lapok" évi XI. füzetének a hirdetései. A hirdetések dija: a szövegmágasság minden milliméteréért 1 P. A legkisebb hirdetés ára: 10 P. A támpéldány ára darabonkint: 3 P. SZEGEDI LEMEZGYÁR ÉS FAIPARI RÉSZVÉNYTÁRSASÁG szeged KÖZPONTI IRODA : CSANÁDI-UTC A 1. TÁVBESZÉLŐ: GYÁRTELEPE: RÓKUS I FEKETEFÖLDE K 140. SZÁ M VASÁRÓL: BÜKK-, HÁRS-, ÉGER- ÉS 3ÁVORRÖNKÖT (1211. sz.) E R D Ő G A Z D A S Á G I - - T V Á L L A L A T SILVA " Thiringer János oki. erdömérnök KÖRMEND Erdei mag - nagykereskedés. Magpergetőgyár. > > Csemetekertek. Központ: Körmend, távb.: 52 0 Fióktelep : Zalaegerszeg, távb.: 19 Ajánl: Kiváló minőségű, elismert legmagasabb csiraképességú, saját pergetésű fenyőmagvakat, hazai és szlavóniai származású tölgy- és csermakkot, mindennemű erdészeti és gyümölcsmagvakat erdőgazdaságok, gyümölcsfaiskolák és kertészetek részére. Mindennemű erdei csemetéket, diszfenyőket, disz- és sorfákat, díszcserjéket, rózsákat, gyümölcsvadoncokat és gyümölcsfákat, valamint az összes egyéb faiskolai termeivényeket saját nagykiterjedésű és mintaszerűen kezelt csemetetelepeiről. A PICETOL vadrágás elleni védőszer magyarországi kizárólagos képv. A Magyar Faiskolai Szövetség tagja.

13 VESZ ELAD SZERFÁT, TŰZIFÁT ÉS FENYŐ-FÜRESZANYAGOT ELVÁLLAL É S e l ő L ^ G E Z E R D Ö K I T E R M E L É S T C S É P B É L A OKLEVELES ERDÖMÉRNÖK, FÁN AGY KERESKEDŐ IRODA; BUDAPEST, IX., MESTER-U. 13. TÁVBESZÉLŐ: FATELEP: BUDAPEST. ÉSZAKI TEHERPÁLYAUDVAR ÉS RÁKOS CSABA, SZÉCHENYI-UTCA 10. SZ. TÁVB.: ALA PÍTVA: 1932 (1184 sz.) " ' KEMENYRONKOT ÁLLANDÓAN v A s A r o l FURNÍR- É S LEMEZMŰVEK RT. gyár és iroda: IJ3PEST, VÁCI-ÚT 60. SZ. GYÁ RTM A NYAI : TÁVB.: ÜZEMALAPÍTÁS: 1894 FŰRÉSZELTFA FURNÍR ENYVEZETT LEMEZ STABIL" ASZTALOSLAP FADOBOZ FASZALAG SZÉKÜLÉS E G R I E R D Ő É S F A I P A R R. T. fűrészek: Felnémet, Gyöngyös. Alapítása: Gyöngyösi Parkettagyár k.f.t. Parki-Magyar: Gyöngyös. Központ: Budapest, V., Józseí nádor-tér 1. Távbeszélő: , Táviratcím: EGEKFA.

14 E és csemetekerti cég KEINER oki. erdőmérnök REZSŐ Hfl^^HSUflEsaB^BBBsH Budapesf, XII., Névrelen-urca 7879/10. Leveleim: Budapest- 2, postafiók 53. Távbeszélő: Sürgönycím: KEINERMAG BUDAPEST (őskeresztény cég) AJÁNLOK: fenyő- és lombfa-magvakat, kocsányos-, kocsánytalan- és csermakkot fenyő- és iombfa-csemetéket. VESZEK: tűzifát, szerfát, fűrészanyagot. Uradalmi nagy erdészetünk részére kellően gyakorlott erdőmérnököt keresünk mielőbbi belépésre. Az ajánlatokat kérjük Uradalmi erdőüzem" jeligére a kiadóhivatalba küldeni. (715. sz.) ÖÍC6 f&lqjflc oki erd őmérnök, fakereskedó és fatermelő vesz erdokitermelést, tűzifát é * szerfát Tűzifa, kis- és nagyvasúti talpfa állandóan raktáron Központi iroda: Budapest,V., Szt. István-krt. 17.sz. Távbeszélő: Fatelep és vili. faaprítóüzem: X., Kőbányai-ut VI. sz. kapu. Távb.:

15 Fekete-, kanadai-, fehérnyár- és fűz-, valamint hársfarönköket vesz minden mennyiségiben és az üzlet legelőnyösebb, legsimább lebonyolítását biztosítja a IL BUDAPEST, V., TÜKÖR-Ü. 4. KERESZTÉNY CÉQI ÍXchzi. yatámagyaitt erdei-, féket*-, TÖrös-, jegenye- ét lucfenyő, szavatolt legmagasabb csíraképességgel! Akác-, gledicsia-, korai-, hegyi- és zöldjuhar, magaskőris-, éger-, gyertyán és szelidgesztenye. Kocsánytalan és kocsányos *Y^* A ' tglgymakk I ^ v V ^ L ^ * C.erznakk! ^rfcft\ ^\ Bükkmakk t ei-, fekete-, lúc-, vörss-, sima-, jegenye-, ezüst- és Douglas-fenyő. Akáo-, tölgy-, cser-, éger-, magaskőris-, nyír-, gyertyán- is bükkcsemeték elsőrendű minőség-ben I GyOmőlcsvqdoncok, sorfák, díszfenyők, dtszbokrok Kérjen ajánlatot. A MAGYAR FAISKOLAI SZÖVETSÉG TAG3A ALAPÍTÁSI tv ISIS.

16 VUK M. es FIA I BUDAPEST * ALAPÍTÁSI ÉV 1847 Iroda: V. kor., Kálmán-utca ÍO. Távbeszélő: 121 «12 Fatelep: XTII. ker., Váci-út ÍOO. Távbeszélő: VÁSÁROL: TŰZIFÁT, TÖLGYHORDÓDONGÁT, FASZENET ÉS MINDENNEMŰ KIVITELRE ALKALMAS LOMBSZERFÁT Az Erdészeti Lapok" évi XI. füzetének a tartalma. (Inhalt. Sommaire. Contents.) Hivatalos közlemények. (Amtliche Mitteüungen. ^ Communications ofíicielles. Official Communications.) A m. kir. miniszlérium 3.700/1944. M. E. számú rendelete a fa kitermelésének előmozdításáról. 2. A Faforgalmi Központ /1944. számú átirata az erdőgazdasági anyagigénylések kiutalásának a szabályozásáról. 3. A m. kir. földmívelésügyi miniszter /1944. F. M. számú rendelete a seréles vadásztöltények forgalmai szabályozó egyes rendelkezések módosításáról. 4. A Faforgalmi Központ /1944. számú értesítése a 3.440/1944. M. E. sz. rendelet hatálytalanításáról. 5. A faügyek m. kir. kormánybiztosának 106/1944. F. K. számú körrendelete valamennyi m. kir. erdőigaz.gatóságnak, erdőfelügyelőségnek, erdőfelügyelőségi kirendeltségnek, a törvényhatóságok első tisztviselőinek, a megyei városok polgármestereinek és valamennyi községi elöljáróságnak az 1944/45. évi tűzifaellátás szabályozásáról. 6. Az árkormánybiztos /1944. Á. K. számú rendelete a lőtt vad legnagyobb árának megállapításáról. (Kivonat.) Hirdetések. (Anzcíqen. Annonces. Advertisements.). i't'2 Felelős kiadó: dr. Mihályi Zoltán.

ERDÉSZETI LAPOK KIADJA AZ ORSZÁGOS ERDÉSZETI EGYESÜLET. Megindították 1862-ben Wagner Károly és Divald Adolf. Felelős szerkesztő és kiadó:

ERDÉSZETI LAPOK KIADJA AZ ORSZÁGOS ERDÉSZETI EGYESÜLET. Megindították 1862-ben Wagner Károly és Divald Adolf. Felelős szerkesztő és kiadó: 1944. NOVEMBER ERDÉSZETI LAPOK LXXXIII. AZ ORSZÁGOS ERDÉSZETI EGYESÜLET 11. feyf. K Ö Z L Ö N Y E FÜZET. KIADJA AZ ORSZÁGOS ERDÉSZETI EGYESÜLET Megindították 1862-ben Wagner Károly és Divald Adolf Felelős

Részletesebben

FÖLDGÁZ ÜGYINTÉZÉSI PONTOK ÜNNEPI NYITVATARTÁSA

FÖLDGÁZ ÜGYINTÉZÉSI PONTOK ÜNNEPI NYITVATARTÁSA FÖLDGÁZ ÜGYINTÉZÉSI PONTOK ÜNNEPI NYITVATARTÁSA Abaújszántó posta zárva zárva zárva 14:00-18:00 08:00-12:00 zárva 08:00-12:00 14:00-18:00 zárva zárva Ajka 1 posta zárva 14:00-18:00 zárva zárva 12:00-16:00

Részletesebben

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat.

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Tisztelt Látogató! E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (wwwantszhu), valamint

Részletesebben

Címkereső / Utcakereső - Házszámszintű térkép és címkereső magyar város részletes térképe itt! [Térképnet.hu]

Címkereső / Utcakereső - Házszámszintű térkép és címkereső magyar város részletes térképe itt! [Térképnet.hu] Címkereső / Utcakereső - Házszámszintű térkép és címkereső - 150 magyar város részletes térképe itt! [Térképnet.hu] Az utcakereső szolgáltatás segítségével könnyen megtalálhatja a keresett címet! Csak

Részletesebben

A járások legfontosabb adatai, 2010

A járások legfontosabb adatai, 2010 A járások legfontosabb adatai, 2010 ok településeken élők, % Baranya megye Bólyi járás Bóly 16 12 129 0,3 47,8 10,6 80,1 Komlói járás Komló 20 36 463 9,4 25,9 12,6 79,8 Mohácsi járás Mohács 26 36 212 7,0

Részletesebben

Frissítve: augusztus :28 Netjogtár Hatály: 2008.XII Magyar joganyagok - 303/2008. (XII. 18.) Korm. rendelet - a hivatásos önkormányz

Frissítve: augusztus :28 Netjogtár Hatály: 2008.XII Magyar joganyagok - 303/2008. (XII. 18.) Korm. rendelet - a hivatásos önkormányz Magyar joganyagok - 303/2008. (XII. 18.) Korm. rendelet - a hivatásos önkormányzat 1. oldal 303/2008. (XII. 18.) Korm. rendelet a hivatásos önkormányzati tűzoltóságot fenntartó helyi önkormányzatok egyszeri

Részletesebben

M.2. számú melléklet. NKM Áramszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati egységei

M.2. számú melléklet. NKM Áramszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati egységei Egyetemes Villamos Energia Szolgáltatói Üzletszabályzat M.2. számú melléklete M.2. számú melléklet Az ügyfélszolgálati egységei Egyetemes Villamos Energia Szolgáltatói Üzletszabályzat M.2. számú melléklete

Részletesebben

ITT KELL IGÉNYELNI A NYUGDÍJAT

ITT KELL IGÉNYELNI A NYUGDÍJAT ITT KELL IGÉNYELNI A NYUGDÍJAT Nyugdíj iránti igényt az alábbi járási hivatalnál illetve ha a jogszerző már nyugellátásban részesült a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál kell előterjeszteni. Nemzetközi nyugdíjügyekben

Részletesebben

ÁTNÉZETI TÉRKÉP. Mura (3-1 alegység) 1-1. térkép. Jelmagyarázat. vízfolyás víztest. tervezési terület határa. egyéb vízfolyás. egyéb alegységhatár

ÁTNÉZETI TÉRKÉP. Mura (3-1 alegység) 1-1. térkép. Jelmagyarázat. vízfolyás víztest. tervezési terület határa. egyéb vízfolyás. egyéb alegységhatár (3-1 alegység) ÁTNZETI TRKP 1-1. térkép egerszeg lövő Z a la Ke rka karos Dr áva ra Mu 0 víztest víztest vasút autópálya főbb utak egyéb egyéb vizes élőhely 4 8 12 16 km (3-1 alegység) FELSZÍNI VÍZTESTEK

Részletesebben

Érvényes: április 23-ától

Érvényes: április 23-ától Abony posta 2740 Abony 2740 Abony Szolnoki út 8. Ajka 1 posta 8401 Ajka 8400 Ajka Szabadság tér 7. Albertirsa posta 2730 Albertirsa 2730 Albertirsa Vasút utca 4/10 Algyő posta 6750 Algyő 6750 Algyő Búvár

Részletesebben

Az Erdészeti Lapok" évi VII. füzeténoka hirdetései.

Az Erdészeti Lapok évi VII. füzeténoka hirdetései. lógia. s az erdész mint gyakorlati ember nagy szolgálatára lehet a tudománynak és közreműködhet az erdő-mező parlagon heverő kincseinek hasznosításában. A lap tudományos és gazdasági (népszerű) célokat

Részletesebben

Fiókirodák címe, nyitva tartása

Fiókirodák címe, nyitva tartása Fiókirodák címe, nyitva tartása S.sz. Település Posta Posta címe nyitva tartás 1. Ajka Ajka 1 posta 8400 Ajka Szabadság tér 7. Kedd 14:00-18:00 Péntek 12:00-16:00 2. Bácsalmás Bácsalmás posta 6430 Bácsalmás

Részletesebben

M.2. számú melléklet. Az NKM Energia Zrt. ügyfélszolgálati egységei. törölt: június 1-től. törölt: Áramszolgáltató

M.2. számú melléklet. Az NKM Energia Zrt. ügyfélszolgálati egységei. törölt: június 1-től. törölt: Áramszolgáltató Egyetemes Villamos Energia Szolgáltatói Üzletszabályzat M.2. számú melléklete M.2. számú melléklet Az NKM Energia Zrt. ügyfélszolgálati egységei Hatályos: 2019. NKM Energia Zrt. Egyetemes Villamos Energia

Részletesebben

EGRI ERDŐ ÉS FAIPAR R. T.

EGRI ERDŐ ÉS FAIPAR R. T. Az Erdészeti Lapok" 1942. évi IV. füzetének a HIRDETÉSEI. A petit betűs vagy táblázatos hirdetések díja milliméterenkint 60 fillér. A legkisebb hirdetés ára 5P. ^ támpéldány ára ártónként 2 P. EGRI ERDŐ

Részletesebben

Az Erdészeti Lapok" évi IV. füzetének a HIRDETÉSEI.

Az Erdészeti Lapok évi IV. füzetének a HIRDETÉSEI. A rend kedvéért! Nagyon kérjük t. olvasóinkat, szíveskedjenek a magyar erdőtisztikar tagjainak név-, cim-, rang? és lakásváltozását nekünk minden alkalommal bejelenteni, hogy mindenkinek megadhassuk, ami

Részletesebben

Sorszám Áruház Megye Város Cím TESCO

Sorszám Áruház Megye Város Cím TESCO Sorszám Áruház Megye Város Cím TESCO 1 Tesco Veszprém Ajka 8400 Ajka, Fő út 66. 2 Tesco Bács-Kiskun Baja 6500 Baja, Gránátos u. 11. 3 Tesco Nógrád Balassagyarmat 2660 Balassagyarmat, Mikszáth Kálmán u.

Részletesebben

HÖT-ök napi készenléti szolgálati létszáma 54%-os egységes tartalékképzéssel (megyei bontásban)

HÖT-ök napi készenléti szolgálati létszáma 54%-os egységes tartalékképzéssel (megyei bontásban) -ök napi készenléti szolgálati létszáma 5%-os egységes tartalékképzéssel (megyei bontás) Létszám Módosított javaslat OSZ jav. tartalék % nettó OSZ jav. Tartalék % Mohács 5 5, 5,, - -,,, 5,, -, 5,, 5, 5,

Részletesebben

3.sz. melléklet: Kárbejelentő helyek megye irsz varos cim telefon fax mail kedd nyit szerda nyit szombat nyit Bács-Kiskun 6400 Kiskunhalas Kígyó u 3. +36 77 429-567 +36 1 361-0091 kiskunhalas@groupama.hu

Részletesebben

ÁTNÉZETI TÉRKÉP. Gerecse (1-7 alegység) 1-1. térkép. Jelmagyarázat. vízfolyás víztest egyéb vízfolyás állóvíz víztest egyéb állóvíz vizes élőhely

ÁTNÉZETI TÉRKÉP. Gerecse (1-7 alegység) 1-1. térkép. Jelmagyarázat. vízfolyás víztest egyéb vízfolyás állóvíz víztest egyéb állóvíz vizes élőhely ÁTNZETI TRKP 1-1. térkép 0 2 4 6 8 km vasút autópálya főbb utak víztest egyéb víztest egyéb vizes élőhely FELSZÍNI VÍZTESTEK ÖKOLÓGIAI ÁLLAPOTA 5-1. térkép Ökológiai állapot / potenciál nem éri el a állapotot

Részletesebben

Megye Ir.sz Város Utca/házszám GPS E GPS N

Megye Ir.sz Város Utca/házszám GPS E GPS N Fejér 2457 Adony 6.sz. főút 47.130488 18.865122 Veszprém 8400 Ajka Fõ út 47.112216 17.555332 Pest 2170 Aszód Pesti út 3. 47.649330 19.470080 Bács-Kiskun 6430 Bácsalmás Backnang u. 7. 46.124010 19.344340

Részletesebben

Komlói. Baranya Mohácsi. Baranya Pécsi. Baranya Pécsváradi. Baranya Sásdi. Baranya Sellyei. Baranya Siklósi. Baranya Szentlőrinci. Baranya Szigetvári

Komlói. Baranya Mohácsi. Baranya Pécsi. Baranya Pécsváradi. Baranya Sásdi. Baranya Sellyei. Baranya Siklósi. Baranya Szentlőrinci. Baranya Szigetvári Komlói Mohácsi Pécsi Pécsváradi Sásdi Sellyei Siklósi Szentlőrinci Szigetvári i pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja Címe: 7626 Pécs, Egyetem utca 2. csabai i Gyulai Mezőkovácsházai

Részletesebben

ÁTNÉZETI TÉRKÉP. Zala (4-1 alegység) 1-1. térkép. Jelmagyarázat. vízfolyás víztest. tervezési terület határa. egyéb vízfolyás. egyéb alegységhatár

ÁTNÉZETI TÉRKÉP. Zala (4-1 alegység) 1-1. térkép. Jelmagyarázat. vízfolyás víztest. tervezési terület határa. egyéb vízfolyás. egyéb alegységhatár ÁTNZETI TRKP 1-1. térkép M ar l ca rk a Z ala Ke Mu ra á Dr va 0 víztest víztest vasút autópálya főbb utak egyéb egyéb vizes élőhely 3 6 9 12 km Zala FELSZÍNI VÍZTESTEK ÖKOLÓGIAI ÁLLAPOTA 5-1. térkép I

Részletesebben

SZEGEDI LEMEZGYÁR ÉS FAIPARI RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEGE D

SZEGEDI LEMEZGYÁR ÉS FAIPARI RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEGE D Az Erdészet i Lapok* * 1943. év i VII. füzetének a HIRDETÉSEI. A peti t betű s vag y táblázato s hirdetése k díj a millimétereiütin t 60 fillér. A legkiseb b hirdeté s ár a 5 P. A támpéldány ára drbonkint

Részletesebben

Április 7.-től kapható: 1011 Budapest, Batthyány tér 5-6. 1025 Budapest, Törökvész út 87-91. Rózsadomb Center

Április 7.-től kapható: 1011 Budapest, Batthyány tér 5-6. 1025 Budapest, Törökvész út 87-91. Rózsadomb Center Április 7.-től kapható: 1011 Budapest, Batthyány tér 5-6. 1025 Budapest, Törökvész út 87-91. Rózsadomb Center 1026 Budapest, Gábor Áron u. 74-78/a, Rózsakert 1027 Budapest, Margit krt. 50-52. 1039 Budapest,

Részletesebben

Cím Megnevezés Telefonszám

Cím Megnevezés Telefonszám Város Irányítószám Ajka 8400 Fő út 21. Ajka 8448 8. számú fkl. Út Bácsalmás 6430 Backnang út 7. Baja 6500 Cím Megnevezés Telefonszám Dózsa György utca 97 Balassagyarmat 2660 Kóvári út 6. Balatonakarattya

Részletesebben

Lansinoh termékeket forgalmazó Rossmann üzletek

Lansinoh termékeket forgalmazó Rossmann üzletek 2740 Abony, Kossuth tér 4. 8400 Ajka, Szabadság tér 14. 2170 Aszód, Kossuth Lajos u. 15. 6500 Baja, Csermák Mihály tér 4. 2660 Balassagyarmat, Rákóczi út 34-36. 8230 Balatonfüred, Jókai M. út 17. 4060

Részletesebben

MOL POSTAPONTOK LISTÁJA április 10-TŐL

MOL POSTAPONTOK LISTÁJA április 10-TŐL Sorszám Város Irányítószám 1 Ajka 8400 Fõ út /Aranyvölgyi utca/ 2 Baja 6500 Szegedi út 3 Balassagyarmat 2660 Kõvári út 4 Budaörs 2040 METRO 5 Budapest 1151 Bogáncs u. (XV.) 6 Budapest 1117 Irinyi u.45.

Részletesebben

ÁTNÉZETI TÉRKÉP. Fekete-víz (3-3 alegység) 1-1. térkép. Jelmagyarázat. vízfolyás víztest. tervezési terület határa.

ÁTNÉZETI TÉRKÉP. Fekete-víz (3-3 alegység) 1-1. térkép. Jelmagyarázat. vízfolyás víztest. tervezési terület határa. (3-3 alegység) ÁTNZETI TRKP 1-1. térkép F ek ete -v íz Ka ra si ca Dr 0 víztest víztest vasút autópálya főbb utak a áv egyéb egyéb vizes élőhely 3 6 9 12 km (3-3 alegység) FELSZÍNI VÍZTESTEK ÖKOLÓGIAI

Részletesebben

GOP Részletes Pályázati Útmutató VIII. számú melléklet, GOP településlista

GOP Részletes Pályázati Útmutató VIII. számú melléklet, GOP településlista VIII./D Településlista a konvergencia régiók komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségeire vonatkozóan a mikrovállalkozásnak minősülő pályázók esetében Jelen településlistában szerepelnek

Részletesebben

Az Erdészeti Lapok" évi IX. füzetének a HIRDETÉSEI.

Az Erdészeti Lapok évi IX. füzetének a HIRDETÉSEI. 591 Az Erdészeti Lapok" 1941. évi IX. füzetének a HIRDETÉSEI. A petit betűs vagy táblázatos hirdetések díja milliméterenkint 60 fillér. A legkisebb hirdetés ára 5 P. A támpéldány ára drbonként 2 P. ÁRVERÉSI

Részletesebben

vita eldöntéséhez szükséges gyakorlati adatokat is beszerezték, mégpedig részben a Furnír és Lemezművek Rt. újpesti telepén, részben a

vita eldöntéséhez szükséges gyakorlati adatokat is beszerezték, mégpedig részben a Furnír és Lemezművek Rt. újpesti telepén, részben a 1% alakult Nemzetközi Faértékesítő Bizottság részéről kiküldött szakértők ezévi február 24-én Budapesten értekezletet tartottak, amelyen a kérdés összes részleteit behatóan megtárgyalták. A következő napokban

Részletesebben

Public. sztenderd nyitvatartású bankfiókjainkban meghirdetett pénztári órák: Budapest, II. kerület, Hidegkúti út

Public. sztenderd nyitvatartású bankfiókjainkban meghirdetett pénztári órák: Budapest, II. kerület, Hidegkúti út Hirdetmény egyedi pénztári órák meghirdetésére Kedves Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy jelen Hirdetményben meghatározott bankfiókjainkban pénztári órákat hirdetünk meg. Az egyedi pénztári órákon

Részletesebben

Lánc Áruházszám áruház neve város TESCO Abony Hipermarket Abony TESCO Ajka Hipermarket Ajka TESCO Baja Hipermarket Baja TESCO 41019

Lánc Áruházszám áruház neve város TESCO Abony Hipermarket Abony TESCO Ajka Hipermarket Ajka TESCO Baja Hipermarket Baja TESCO 41019 Lánc Áruházszám áruház neve város TESCO 41050 Abony Hipermarket Abony TESCO 41770 Ajka Hipermarket Ajka TESCO 41650 Baja Hipermarket Baja TESCO 41019 Balassagyarmat Hipermarket Balassagyarmat TESCO 41021

Részletesebben

A Hálózatban működő Gyógyszertárak Szövetségének javaslata a sürgősségi gyógyszerellátási rendszer kialakítására

A Hálózatban működő Gyógyszertárak Szövetségének javaslata a sürgősségi gyógyszerellátási rendszer kialakítására 5. számú melléklet települések orvosi ügyelettel és a gyógyszertárak száma Szám Település Orvosi ügyelet Gyógyszertárak száma Lakosságszám Baranya megye 1 Bóly x 1 3974 2 Mohács x 6 17738 3 Sásd x 1 3165

Részletesebben

Kijelölt postahelyek

Kijelölt postahelyek Kijelölt postahelyek Abony posta 2740 Abony 2740 Abony Szolnoki út 8. Ajka 1 posta 8401 Ajka 8400 Ajka Szabadság tér 7. Albertirsa posta 2730 Albertirsa 2730 Albertirsa Vasút utca 4/10 Algyő posta 6750

Részletesebben

Public. sztenderd nyitvatartású bankfiókjainkban meghirdetett pénztári órák: Budapest, II. kerület, Hidegkúti út

Public. sztenderd nyitvatartású bankfiókjainkban meghirdetett pénztári órák: Budapest, II. kerület, Hidegkúti út Hirdetmény egyedi pénztári órák meghirdetésére Kedves Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy jelen Hirdetményben meghatározott bankfiókjainkban pénztári órákat hirdetünk meg. Az egyedi pénztári órákon

Részletesebben

A PostaHozamHalomzó biztosítás az alábbi postákon köthető meg Település Posta neve Cím

A PostaHozamHalomzó biztosítás az alábbi postákon köthető meg Település Posta neve Cím A PostaHozamHalomzó biztosítás az alábbi postákon köthető meg Település Posta neve Cím Balmazújváros Balmazújváros posta 4061 Balmazújváros Dózsa György utca 5-7. Berettyóújfalu Berettyóújfalu 1 posta

Részletesebben

Bővített mosás modullal rendelkező dm üzletek listája

Bővített mosás modullal rendelkező dm üzletek listája B 6500 Baja, Eötvös u. 5 2660 Balassagyarmat, Zichy utca 2. 8220 Balatonalmádi, Baross utca 2. Tulipán udvar 8630 Balatonboglár, Klapka u. 4. 8230 Balatonfüred, Jókai u. 15. 5630 Békés, Kossuth utca 3.

Részletesebben

szolgálati hely nappal éjszaka

szolgálati hely nappal éjszaka 1 Budapest-Keleti Ferencváros Kelenföld tolatásvezető II, kocsimester forgalmi forgalmi külső forgalmi (személy), külső forgalmi tolatásvezető II, kocsimester forgalmi forgalmi külső forgalmi (személy),

Részletesebben

Megye Ir.sz Város Utca/házszám GPS E GPS N

Megye Ir.sz Város Utca/házszám GPS E GPS N Fejér 2457 Adony 6.sz. főút 47.130488 18.865122 Igen Veszprém 8400 Ajka Fõ út 47.112216 17.555332 Igen Pest 2170 Aszód Pesti út 3. 47.649330 19.470080 Igen Bács-Kiskun 6430 Bácsalmás Backnang u. 7. 46.124010

Részletesebben

Bővített hajfesték modullal rendelkező dm üzletek

Bővített hajfesték modullal rendelkező dm üzletek A, Á 8400 Ajka, Csingeri út. 2. 2730 Albertirsa, Vasút u. 4-11. B 6500 Baja, Eötvös u. 5 2660 Balassagyarmat, Zichy utca 2. 8630 Balatonboglár, Klapka u. 4. 8230 Balatonfüred, Jókai u. 15. 7570 Barcs,

Részletesebben

A válság megjelenése a szociális szolgáltatások és ellátások adataiban

A válság megjelenése a szociális szolgáltatások és ellátások adataiban A válság megjelenése a szociális szolgáltatások és ellátások adataiban M E S T E R D Á N I E L K U T A T Á S I I G A Z G A T Ó S Á G N E M Z E T I C S A L Á D - É S S Z O C I Á L P O L I T I K A I I N

Részletesebben

Földhivatalok megyénként - Földhivatal lista

Földhivatalok megyénként - Földhivatal lista Földhivatalok megyénként - Földhivatal lista Hitel Vadász - Online Hitel - Hitel keresõ Földhivatalok megyénként Bács-Kiskun Megyei földhivatalok listája Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatala

Részletesebben

az egységes egészségügyi ágazati humánerőforrás-monitoringrendszer adatai alapján az ágazati humánerőforrás 2010. évi helyzetéről

az egységes egészségügyi ágazati humánerőforrás-monitoringrendszer adatai alapján az ágazati humánerőforrás 2010. évi helyzetéről BESZÁMOLÓ az egységes egészségügyi ágazati humánerőforrás-monitoringrendszer adatai alapján az ágazati humánerőforrás 2010. évi helyzetéről Budapest, 20 ll. február Összefoglaló a humánerőforrás-monitoringrendszer

Részletesebben

Public. sztenderd nyitvatartású bankfiókjainkban meghirdetett pénztári órák: Budapest, II. kerület, Hidegkúti út

Public. sztenderd nyitvatartású bankfiókjainkban meghirdetett pénztári órák: Budapest, II. kerület, Hidegkúti út Hirdetmény egyedi pénztári órák meghirdetésére Kedves Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy jelen Hirdetményben meghatározott bankfiókjainkban pénztári órákat hirdetünk meg. Az egyedi pénztári órákon

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Gépjárművek 2014/S (Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához, , 2014/S )

Magyarország-Budapest: Gépjárművek 2014/S (Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához, , 2014/S ) 1/6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:256368-2014:text:hu:html Magyarország-Budapest: Gépjárművek 2014/S 143-256368 Magyar Közút Nonprofit Zrt., AK15427, Fényes

Részletesebben

Megyei és körzeti földhivatalok

Megyei és körzeti földhivatalok Megyei és körzeti földhivatalok Bács-Kiskun Megyei Bácsalmási Körzeti Bajai Körzeti Kalocsai Körzeti Kecskeméti Körzeti Kiskőrösi Körzeti Kiskunfélegyházi Körzeti Kiskunhalasi Körzeti Kunszentmiklósi Körzeti

Részletesebben

Fót vevőszám vásárlás időpont nyugtaszám 35 14/04/2014 5:54:00 PM 7117

Fót vevőszám vásárlás időpont nyugtaszám 35 14/04/2014 5:54:00 PM 7117 "Minden 35. vásárló visszanyeri vásárlása teljes összegét" játék nyertes nyugtaszámok Levásárlási határidő meghosszabbítva plusz 1 nappal! A nyertes sorszámú nyugta tulajdonosa legkésőbb 2014. április

Részletesebben

Magyar Posta - online postahelyek listája

Magyar Posta - online postahelyek listája Budapest 12 posta 1122 Budapest Déli pu. Budapest 13 posta 1013 Budapest Pauler utca 3. Budapest 15 posta 1015 Budapest Batthyány utca 1. Budapest 23 posta 1023 Budapest Török utca 2. Budapest 25 posta

Részletesebben

Váli utcai ügyfélszolgálati iroda Cím: 1117, Budapest Váli u. 5. fszt. (Allee Bevásárlóközpont északi oldalánál)

Váli utcai ügyfélszolgálati iroda Cím: 1117, Budapest Váli u. 5. fszt. (Allee Bevásárlóközpont északi oldalánál) Váli utcai ügyfélszolgálati iroda Cím: 1117, Budapest Váli u. 5. fszt. (Allee Bevásárlóközpont északi oldalánál) Nyitvatartás: H-Cs 8:00-18:00 P 8:00-17:00 Telefon: 1 466-4633 Fax: 1 385-3837 Vályog úti

Részletesebben

Az Erdészeti Lapok" 194:0. évi XI. füzetének HIRDETÉSEI.

Az Erdészeti Lapok 194:0. évi XI. füzetének HIRDETÉSEI. Az Erdészeti Lapok" 194:0. évi XI. füzetének HIRDETÉSEI. Dr. gróf Hunyady József kéthelyi uradalma december 1-én nagyobb lenyő- és lomberdőt ad el versenytárgyaláson. Az érdeklődők a feltételeket iiz Uradalmi

Részletesebben

A Magyarországon telepített traffipaxok országos listája

A Magyarországon telepített traffipaxok országos listája A Magyarországon telepített traffipaxok országos listája 2019.02.15 BÁCS-KISKUN MEGYE Kecskemét, 5. sz. főút, 82+592 km-szelvény Apostag, 51. sz. főút, 74+494 km-szelvény Baja, 51. sz. főút, 159+319 km-szelvény

Részletesebben

Public. sztenderd nyitvatartású bankfiókjainkban meghirdetett pénztári órák: Budapest, II. kerület, Hidegkúti út

Public. sztenderd nyitvatartású bankfiókjainkban meghirdetett pénztári órák: Budapest, II. kerület, Hidegkúti út Hirdetmény egyedi pénztári órák meghirdetésére Kedves Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy jelen Hirdetményben meghatározott bankfiókjainkban pénztári órákat hirdetünk meg. Az egyedi pénztári órákon

Részletesebben

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI PONTOK AKADÁLYMENTESSÉGI SZOLGÁLTATÁSI TÉRKÉPE

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI PONTOK AKADÁLYMENTESSÉGI SZOLGÁLTATÁSI TÉRKÉPE ÜGYFÉLSZOLGÁLATI PONTOK AKADÁLYMENTESSÉGI SZOLGÁLTATÁSI TÉRKÉPE 6200. Kiskőrös Petőfi tér 3. +36 78 514-010 Az épület oldalánál a Pozsonyi utcában 6500. Baja Munkácsy u 3. +36 79 325-254 Bács-Kiskun 6400.

Részletesebben

MOL PostaPontok aktuális listája

MOL PostaPontok aktuális listája MOL PostaPontok aktuális listája Város Irányítószám Cím Megnevezés Nyitva tartás TÉL (10.01-03.31) nyitás Nyitva tartás TÉL (10.01-03.31) zárás Nyitva tartás NYÁR (04.01-09.30) nyitás Nyitva tartás NYÁR

Részletesebben

VEKOP kódszámú Mikro-, kis-, és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében Hitelprogramban résztvevő MFB Pontok listája

VEKOP kódszámú Mikro-, kis-, és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében Hitelprogramban résztvevő MFB Pontok listája VEKOP-1.2.3-16 kódszámú Mikro-, kis-, és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében Hitelprogramban résztvevő MFB Pontok listája Közép-Magyarország Budapest 1015 Budapest Hattyú utca

Részletesebben

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI PONTOK AKADÁLYMENTESSÉGI SZOLGÁLTATÁSI TÉRKÉPE

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI PONTOK AKADÁLYMENTESSÉGI SZOLGÁLTATÁSI TÉRKÉPE ÜGYFÉLSZOLGÁLATI PONTOK AKADÁLYMENTESSÉGI SZOLGÁLTATÁSI TÉRKÉPE 6200. Kiskőrös Petőfi tér 3. +36 78 514-010 Az épület oldalánál a Pozsonyi utcában 6500. Baja Munkácsy u 3. +36 79 325-254 Bács-Kiskun 6400.

Részletesebben

sztenderd nyitvatartású bankfiókjainkban meghirdetett pénztári órák: Budapest, II. kerület, Hidegkúti út

sztenderd nyitvatartású bankfiókjainkban meghirdetett pénztári órák: Budapest, II. kerület, Hidegkúti út Hirdetmény egyedi pénztári órák meghirdetésére Kedves Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. augusztus 1-től a jelen Hirdetményben meghatározott bankfiókjainkban pénztári órákat hirdetünk meg. Az

Részletesebben

ÁTNÉZETI TÉRKÉP. Közép-Duna (1-9 alegység) 1-1. térkép. Jelmagyarázat. vízfolyás víztest. tervezési terület határa.

ÁTNÉZETI TÉRKÉP. Közép-Duna (1-9 alegység) 1-1. térkép. Jelmagyarázat. vízfolyás víztest. tervezési terület határa. Közép- (1-9 alegység) ÁTNZETI TRKP 1-1. térkép D u na -vö lgy S or o k s ári- D una Du na Sz e nt e n d re i -D u n a Z ag yv a i - f őc s a t or n a N o ád to sa r-c rna (Sá ) rví z 0 víztest víztest

Részletesebben

Pedagógiai szakszolgálatok támogatása

Pedagógiai szakszolgálatok támogatása Pedagógiai szakszolgálatok támogatása A 15/2007. (III. 14.) OKM rendelet 2.. alapján a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs tevékenységet, továbbá a nevelési tanácsadást ellátó intézmények

Részletesebben

Budapest - Csillaghegy posta 1039 Budapest III. Mátyás király út 24-28. Budapest - Kispest 1 posta 1196 Budapest XIX. Templom tér 22.

Budapest - Csillaghegy posta 1039 Budapest III. Mátyás király út 24-28. Budapest - Kispest 1 posta 1196 Budapest XIX. Templom tér 22. Posta Személyi Kölcsön szolgáltatást nyújtó posták Posta címe Abony posta 2740 Abony Szolnoki út 8. Ajka 1 posta 8400 Ajka Szabadság tér 7. Albertirsa posta 2730 Albertirsa Vasút utca 4/10 Algyő posta

Részletesebben

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI PONTOK AKADÁLYMENTESSÉGI SZOLGÁLTATÁSI TÉRKÉPE

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI PONTOK AKADÁLYMENTESSÉGI SZOLGÁLTATÁSI TÉRKÉPE ÜGYFÉLSZOLGÁLATI PONTOK AKADÁLYMENTESSÉGI SZOLGÁLTATÁSI TÉRKÉPE Ügyfélszolgálatok elérhetősége 6200. Kiskőrös Petőfi tér 3. +36 78 514-010 Az épület oldalánál a Pozsonyi utcában 6500. Baja Munkácsy u 3.

Részletesebben

Kezdő időpont 10:00 10:00 13:00. Dr. Veress E. u. 6. Szivárvány Gyermekház. 48-as tér 1. Közösségek Háza. Szabadság u. 4-6. Mohácsi ÖK Irodaháza

Kezdő időpont 10:00 10:00 13:00. Dr. Veress E. u. 6. Szivárvány Gyermekház. 48-as tér 1. Közösségek Háza. Szabadság u. 4-6. Mohácsi ÖK Irodaháza 2005.10.03 2005.10.05 2005.10.10 2005.10.14 Pályaorientációs és Nyílt 2005.10.17 2005.10.19 Napok Képzési, 2005.09.27 szolgáltatás és állásbörze melyik úton? 2005.10.14 2005.10.15 Komló 13:00 Pécs Pécs

Részletesebben

Budapest - Csillaghegy posta 1039 Budapest III. Mátyás király út 24-28. Budapest - Kispest 1 posta 1196 Budapest XIX. Templom tér 22.

Budapest - Csillaghegy posta 1039 Budapest III. Mátyás király út 24-28. Budapest - Kispest 1 posta 1196 Budapest XIX. Templom tér 22. Posta Személyi Kölcsön szolgáltatást nyújtó posták Posta címe Abony posta 2740 Abony Szolnoki út 8. Ajka 1 posta 8400 Ajka Szabadság tér 7. Albertirsa posta 2730 Albertirsa Vasút utca 4/10 Algyő posta

Részletesebben

"Adni öröm" gyűjtőhelyek

Adni öröm gyűjtőhelyek "Adni öröm" gyűjtőhelyek Spar Ajka, Ifjúság u. 9. Spar Baja, Bernhardt S. u.77. Spar Baja, Jelky tér 4. Spar Balassagyarmat, Mikszáth K. u.14. Spar Balassagyarmat, Rákóczi fej. út 56. Spar Balatonfüred,

Részletesebben

módosító javaslato t

módosító javaslato t Országgyűlési képvisel ő Dr. Katona Béla úrnak, az Országgyűlés elnökéne k Helyben Ér e e.t 2009 OKT 0 9. dj, tti4143& Módosító javaslat! Tisztelt Elnök Úr! A Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetéséró7

Részletesebben

Irányítószám Cím 2740 Abony, Radák u. 2457 Adony, 6. sz. főút 8400 Ajka, Fõ út 2170 Aszód, Pesti út 8261 Badacsony, 71.sz. főút 8448 Bakonygyepes, 8.

Irányítószám Cím 2740 Abony, Radák u. 2457 Adony, 6. sz. főút 8400 Ajka, Fõ út 2170 Aszód, Pesti út 8261 Badacsony, 71.sz. főút 8448 Bakonygyepes, 8. Irányítószám Cím 2740 Abony, Radák u. 2457 Adony, 6. sz. főút 8400 Ajka, Fõ út 2170 Aszód, Pesti út 8261 Badacsony, 71.sz. főút 8448 Bakonygyepes, 8. sz. fkl. út 4561 Baktalórántháza, 41. sz. főút 8172

Részletesebben

TEHETSÉGGONDOZÁS. Térképek. Európai Szociális Alap

TEHETSÉGGONDOZÁS. Térképek. Európai Szociális Alap Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TEHETSÉGGONDOZÁS Térképek Európai Szociális Alap Arany János Tehetséggondozó

Részletesebben

Közlekedéstudományi Konferencia Győr 2015. Veszprémi László Területi Igazgató MÁV Zrt., PÜF Pályavasúti Területi Igazgatóság Budapest

Közlekedéstudományi Konferencia Győr 2015. Veszprémi László Területi Igazgató MÁV Zrt., PÜF Pályavasúti Területi Igazgatóság Budapest P+R parkolók és különböző építmények közös üzemeltetésének tapasztalatai a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság Pályavasúti Területi Igazgatóság Budapest területén Veszprémi László Területi

Részletesebben

ORSZÁGOS ÉLELMISZER-ADOMÁNYGYŰJTÉS NOVEMBER ÉN, KÖZEL 200 HELYSZÍNEN Lánc város cím TESCO Ajka 8400 Ajka, Fő út 66.

ORSZÁGOS ÉLELMISZER-ADOMÁNYGYŰJTÉS NOVEMBER ÉN, KÖZEL 200 HELYSZÍNEN Lánc város cím TESCO Ajka 8400 Ajka, Fő út 66. ORSZÁGOS ÉLELMISZER-ADOMÁNYGYŰJTÉS 2016. NOVEMBER 25-26-27-ÉN, KÖZEL 200 HELYSZÍNEN Lánc város cím TESCO Ajka 8400 Ajka, Fő út 66. TESCO Albertirsa 2730 Albertirsa, Vasút utca 4/13. TESCO Baja 6500 Baja,

Részletesebben

HIRDETMÉNY A BUDAPEST BANK ZRT. FIÓKHÁLÓZATÁRÓL ÉS AZ ÁLTALUK VÉGZETT TEVÉKENYSÉGEKRŐL (HATÁLYOS JÚLIUS 02-TŐL)

HIRDETMÉNY A BUDAPEST BANK ZRT. FIÓKHÁLÓZATÁRÓL ÉS AZ ÁLTALUK VÉGZETT TEVÉKENYSÉGEKRŐL (HATÁLYOS JÚLIUS 02-TŐL) HIRDETMÉNY A BUDAPEST BANK ZRT. FIÓKHÁLÓZATÁRÓL ÉS AZ ÁLTALUK VÉGZETT TEVÉKENYSÉGEKRŐL (HATÁLYOS 2018. JÚLIUS 02-TŐL) A Budapest Bank Zrt. Fiókhálózata: Fiók: lakossági, kisvállalkozási és vállalati termékértékesítés

Részletesebben

A Magyar Posta nemzetközi postautalvány és nemzetközi gyorsutalvány szolgáltatásának általános feltételei

A Magyar Posta nemzetközi postautalvány és nemzetközi gyorsutalvány szolgáltatásának általános feltételei 2. számú melléklet Hatályos: 2013.10.21. A Magyar Posta nemzetközi postautalvány és nemzetközi gyorsutalvány szolgáltatásának általános feltételei Nemzetközi postautalvány és gyorsutalvány szolgáltatást

Részletesebben

KH BANK fióklista Megye Település Kerület Cím Telefon Fax Nyitvatartás sablon

KH BANK fióklista Megye Település Kerület Cím Telefon Fax Nyitvatartás sablon Bács-Kiskun Bácsalmás Szt. János u. 11. (06 79) 520 190 (06 79) 520 191 sztenderd Bács-Kiskun Baja Szentháromság tér 8-10. (06 79) 523 360 (06 79) 523 089 sztenderd Bács-Kiskun Jánoshalma Rákóczi út 10.

Részletesebben

A Magyar Posta nemzetközi postautalvány és nemzetközi gyorsutalvány szolgáltatásának általános feltételei

A Magyar Posta nemzetközi postautalvány és nemzetközi gyorsutalvány szolgáltatásának általános feltételei 2. számú melléklet Hatályos: 2017.11.20. A Magyar Posta nemzetközi postautalvány és nemzetközi gyorsutalvány szolgáltatásának általános feltételei Nemzetközi postautalvány és gyorsutalvány szolgáltatást

Részletesebben

Posta Cím irányítószám

Posta Cím irányítószám Szombaton is nyitva tart Nyitva tartás* Posta Posta Cím irányítószám Szombat Abony posta 2740 2740 Abony Szolnoki út 8. Zárva Ajka 1 posta 8401 8400 Ajka Szabadság tér 7. 08:00-12:00 Albertirsa posta 2730

Részletesebben

Cover Your Grey termékeket forgalmazó dm üzletek listája

Cover Your Grey termékeket forgalmazó dm üzletek listája A 8400 Ajka, Csingeri út. 2. 1045 Budapest, Rózsa u. 16-18. 1051 Budapest, Arany J. u. 30. 1052 Budapest, Károly krt. 26. B 1011 Budapest, Batthyány tér 5-6. 1013 Budapest, Krisztina Krt. 39/B 1021 Budapest,

Részletesebben

Induljon jól a suli az egész családnak! - Piros Pöttyös Túró Rudi

Induljon jól a suli az egész családnak! - Piros Pöttyös Túró Rudi Induljon jól a suli az egész családnak! - Piros Pöttyös Túró Rudi irányítószám cím 9151 Abda, Bécsi u. 1. 8448 Bakonygyepes, 8.sz. fkl. út 2660 Balassagyarmat, Kóvári út 8172 Balatonakarattya, 71.sz. főút

Részletesebben

ORSZÁGOS KÖZTERÜLETI PARKOLÁSI ZÓNAADATBÁZIS

ORSZÁGOS KÖZTERÜLETI PARKOLÁSI ZÓNAADATBÁZIS Város Zóna Szezon Üzemidő Üzemidő Üzemidő Hétfő - Péntek Szombat Vasárnap Max. parkolási idő Személygépkocsi díj Megjegyzés Budapest I. KERÜLET 3016 01.02-12.23 180 perc 440 Ft/óra Budapest I. KERÜLET

Részletesebben

Hírhatár online MÉDIAAJÁNLAT 2015

Hírhatár online MÉDIAAJÁNLAT 2015 MÉDIAAJÁNLAT 2015 OLDALINK: Online (központi oldal) Bács-Kiskun megye Bajai Kalocsai Kecskeméti Kiskunfélegyházi Kiskunhalasi Baranya megye Baranya Megyei Mohácsi Pécsi Szigetvári Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

Sztenderd nyitvatartású fiókjainkban meghirdetett pénztári órák. Budapest, II. kerület, Margit krt. 5/A

Sztenderd nyitvatartású fiókjainkban meghirdetett pénztári órák. Budapest, II. kerület, Margit krt. 5/A Hirdetmény egyedi pénztári órák meghirdetésére Kedves Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2017. október 01-i hatállyal a jelen Hirdetményben meghatározott bankfiókjainkban pénztári órákat hirdetünk

Részletesebben

Ajka ÉNYKK Zrt. autóbusz-állomás (88) Baja DAKK Zrt. autóbusz-állomás, Csermák tér (79)

Ajka ÉNYKK Zrt. autóbusz-állomás (88) Baja DAKK Zrt. autóbusz-állomás, Csermák tér (79) MENETRENDEK.HU 1 Abádszalók KMKK Zrt. autóbusz-állomás, Deák F. u. 20. (59) 355-780 Ajka ÉNYKK Zrt. autóbusz-állomás (88) 312-222 információs szolgálat (88) 311-183 Baja DAKK Zrt. autóbusz-állomás, Csermák

Részletesebben

Nyitva tartás. Elérhetőségek (kút,fax,mobil)

Nyitva tartás. Elérhetőségek (kút,fax,mobil) ceg irszam varos utca OMV Ajka 8400 Ajka Petőfi út 6-22 (88) 311-354 (88) 311-354 OMV Alsónémedi 2351 Alsónémedi 5. sz. főút 2553 hrsz. 0-24 (29) 337-164 (30) 298-43-33 OMV Bag 2191 Bag Dózsa György u.

Részletesebben

ÉLELMISZERBANK KARÁCSONYI ADOMÁNYGYŰJTÉS NOVEMBER Résztvevő áruházak listája

ÉLELMISZERBANK KARÁCSONYI ADOMÁNYGYŰJTÉS NOVEMBER Résztvevő áruházak listája ÉLELMISZERBANK KARÁCSONYI ADOMÁNYGYŰJTÉS 2018. NOVEMBER 23-25. Résztvevő áruházak listája LÁNC VÁROS CÍM TESCO Ajka 8400 Ajka, Fő út 66. TESCO Albertirsa 2730 Albertirsa, Vasút utca 4/13. TESCO Baja 6500

Részletesebben

Postahely Irányítószám Település Posta címe Abony posta 2740 Abony Szolnoki út 8. Ajka 1 posta 8401 Ajka Szabadság tér 7. Albertirsa posta 2730

Postahely Irányítószám Település Posta címe Abony posta 2740 Abony Szolnoki út 8. Ajka 1 posta 8401 Ajka Szabadság tér 7. Albertirsa posta 2730 Postahely Irányítószám Település Posta címe Abony posta 2740 Abony Szolnoki út 8. Ajka 1 posta 8401 Ajka Szabadság tér 7. Albertirsa posta 2730 Albertirsa Vasút utca 4/10. Algyő posta 6750 Algyő Búvár

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Megyei Semmelweis Kórház-Rendelőintézet Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72. Tel.: (46) 515-200

Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Megyei Semmelweis Kórház-Rendelőintézet Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72. Tel.: (46) 515-200 Sürgősségi fogamzásgátlási ambulanciák Bács-Kiskun megye: Bajai Városi Kórház Cím: 6500 Baja, Rókus u. 10. Tel.: (79) 422-233, (79) 422-328, (79) 423-373, (79) 425-575, (79) 428-452 Bács-Kiskun Megyei

Részletesebben

81064 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 187. szám

81064 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 187. szám 81064 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 187. szám A Kormány 1831/2013. (XI. 14.) Korm. határozata a 2014 2020 közötti időszakban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program tervezésének egyes

Részletesebben

311/2007. (XI. 17.) Korm. rendelet a kedvezményezett térségek besorolásáról

311/2007. (XI. 17.) Korm. rendelet a kedvezményezett térségek besorolásáról 311/2007. (XI. 17.) Korm. rendelet a kedvezményezett térségek besorolásáról A Kormány a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény 27. (1) bekezdésének b) pontjában kapott

Részletesebben

Agip Baja Bács-Kiskun 6500 Baja Dózsa György út

Agip Baja Bács-Kiskun 6500 Baja Dózsa György út Agip Abda 62550 Győr-Moson- 9151 Abda Bécsi út 1. 47.6840292687097 18.952205 Agip Baja 61350 Bács-Kiskun 6500 Baja Dózsa György út 97. 46.195104 19.6489445326511 Agip Balatonederics 65100 Veszprém 8312

Részletesebben

Szombati nyitva tartás Budapest, Szilágyi E. fasor 63. 7:00-21:00 Budapest, Liget tér 5. 7:00-21:00 Budapest, Kőrösi Cs. u

Szombati nyitva tartás Budapest, Szilágyi E. fasor 63. 7:00-21:00 Budapest, Liget tér 5. 7:00-21:00 Budapest, Kőrösi Cs. u Üzlet Szombati nyitva tartás Budapest, Szilágyi E. fasor 63. 7:00-21:00 Budapest, Liget tér 5. 7:00-21:00 Budapest, Kőrösi Cs. u. 35-37. 7:00-21:00 Budapest, Újhegyi sét. 3-5. 7:00-20:30 Budapest, Etele

Részletesebben

Name Value of OLI Rank Name Value of MOPI Rank Bábolna 1 1 Kapuvár 0, Balatonfűzfő 1 1 Balatonfűzfő 0, Balmazújváros 1 1

Name Value of OLI Rank Name Value of MOPI Rank Bábolna 1 1 Kapuvár 0, Balatonfűzfő 1 1 Balatonfűzfő 0, Balmazújváros 1 1 Name Value of OLI Rank Name Value of MOPI Rank Bábolna 1 1 Kapuvár 0,941176474 1 Balatonfűzfő 1 1 Balatonfűzfő 0,882352948 2 Balmazújváros 1 1 Budapest 01. ker. 0,882352948 2 Budapest 11. ker. 1 1 Hévíz

Részletesebben

A készülékeket online és az alábbi boltjainkban tudod megvásárolni:

A készülékeket online és az alábbi boltjainkban tudod megvásárolni: A készülékeket online és az alábbi boltjainkban tudod megvásárolni: 1 Allée 1117, Budapest Október 23. u. 8-10 +36 20 6208 180 H-SZO: 10:00-21:00 V: 10:00-19:00 Astoria 1075, Budapest Károly krt. 3/a.

Részletesebben

VI. turnus (Kontaktnapok: szerda) Képzés időtartama: 2015. augusztus 24. - 2015. október 15.

VI. turnus (Kontaktnapok: szerda) Képzés időtartama: 2015. augusztus 24. - 2015. október 15. VI. turnus (Kontaktnapok: szerda) Képzés időtartama: 2015. augusztus 24. - 2015. október 15. Budapest, Balassagyarmat, Cegléd, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza,

Részletesebben

SPAR és INTERSPAR áruházak

SPAR és INTERSPAR áruházak SPAR és INTERSPAR áruházak INTERSPAR: 1032 Budapest, Bécsi u. 154. 1103 Budapest, Sibrik Miklós u. 30. 1106 Budapest, Kerepesi út 61. 1117 Budapest, Október 23-a u. 8-10. 1191 Budapest, Üllői u. 201. 1201

Részletesebben

1. oldal, összesen: 7

1. oldal, összesen: 7 Postahely neve Irányítószám Település neve cím Abony 2740 Abony Szolnoki út 8. Ajka 1 8400 Ajka Szabadság tér 7. Albertirsa 2730 Albertirsa Vasút utca 4/10. Algyő 6750 Algyő Búvár utca 4. Aszód 2170 Aszód

Részletesebben

Max. parkolási idő Személygépkoc Motor Kistehergépjármű Tehergépjármű Busz

Max. parkolási idő Személygépkoc Motor Kistehergépjármű Tehergépjármű Busz Város Zónakód Aktuális szezon munkanapon szabadnapon munkaszüneti napon Max. parkolási idő Személygépkoc Motor Kistehergépjármű Tehergépjármű Busz Ajka 8401 Jan 02 - Dec 24 07:00-17:00 07:00-12:00 - -

Részletesebben

A Magyar Posta Befektetési Zrt. termékeit, szolgáltatásait, a Magyar Posta Zrt. alábbi postahelyein veheti igénybe:

A Magyar Posta Befektetési Zrt. termékeit, szolgáltatásait, a Magyar Posta Zrt. alábbi postahelyein veheti igénybe: A Magyar Posta Befektetési Zrt. termékeit, szolgáltatásait, a Magyar Posta Zrt. alábbi postahelyein veheti igénybe: Postahely neve Irányítószám Település neve cím Budapest - Sashalom 1 1165 Budapest XVI.

Részletesebben

Magyar Orvosi Kamara Baranya Megyei Területi Szervezete. Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete

Magyar Orvosi Kamara Baranya Megyei Területi Szervezete. Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete Magyar Orvosi Kamara Baranya Megyei Területi Szervezete Cím: 7621 Pécs, Ferencesek utcája 7. Tel: 06-72-210-903, 06-72-210-903 E-mail: bmorvkam@bok.axelero.net Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi

Részletesebben

EGRI ERDO ÉS FAIPAR R. T.

EGRI ERDO ÉS FAIPAR R. T. Az Erdészeti Lapok" 1942. évi II. füzetének a HIRDETÉSEI. A petit betűs vagy táblázatos hirdetések díja millimótereiakint 60 fillér. A legkisebb hirdetés ára 5 ~P. A támpéldány ára drbonként 2 P. EGRI

Részletesebben

MAGYAR POSTA BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜGYNÖKHÁLÓZAT

MAGYAR POSTA BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜGYNÖKHÁLÓZAT MAGYAR POSTA BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜGYNÖKHÁLÓZAT a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatának Jelen melléklet hatályba lépésének napja: 2015. október 20június

Részletesebben

Magyarországon élő ember (a teljes felnőtt lakosság hét ezreléke) kényszerül majd valamennyi időt utcán vagy hajléktalan szállón éjszakázni.

Magyarországon élő ember (a teljes felnőtt lakosság hét ezreléke) kényszerül majd valamennyi időt utcán vagy hajléktalan szállón éjszakázni. Előrejelzések a Február Harmadika kutatás sorozat adatainak a felhasználásával PROGNÓZIS Nr. 1. 2012-2018 tartó időszakban előreláthatóan 58.500 Magyarországon élő ember (a teljes felnőtt lakosság hét

Részletesebben