A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat. Választási Eljárásrendje

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat. Választási Eljárásrendje"

Átírás

1 1. oldal A Pécsi Tudományegyetem Választási Eljárásrendje mely készült a PTE SZMSZ 43. sz. melléklete, az Alapszabálya alapján I) Részönkormányzat elnökének megválasztása 1. Választás kihirdetése 1.1. A hivatalban lévő részönkormányzat elnökének kötelessége az EHÖK elnököt lehetőség szerint 2 hónappal a lejáró mandátum előtt tájékoztatni A választásokat lehetőség szerint az elnök mandátumának lejárta előtt legalább 30 nappal az EHÖK elnöke köteles kiírni Az EHÖK elnöke a kiírásról köteles tájékoztatni a PTE EHÖK BEB, valamint a KVB elnökét, továbbá a kiírás előtt a pályázatot köteles ellenőrzésre elküldeni számukra A pályázatot közzé kell tenni a mindenkori PTE EHÖK honlapon, valamint az adott részönkormányzat köteles online (honlap, Facebook oldal) és offline (Kari hirdetőtáblák) felületein is meghirdetni. A részönkormányzat elnökének feladata az adott karon, a hallgatók megfelelő tájékoztatása. A BEB és a KVB tagjai ellenőrzik a kiírás megfelelő módon történő meghirdetését A pályázatok beadására minimum 5 munkanapot kell biztosítani A pályázatokat az EHÖK elnökének címezve kell benyújtani. 2. Beérkezett pályázatok ellenőrzése 2.1. A választáson való indulás feltétele az érvényes pályázat benyújtása. Érvényes pályázatnak minősül az a pályázat, amelyik az Alapszabály által meghatározott formai és tartalmi követelményeknek megfelel A pályázatnak tartalmaznia kell: a) jelentkezési lap b) jelölt önéletrajza c) jelölt motivációs levele d) jelölt választási programterve e) jelölt 15 napnál nem régebbi jogviszony igazolása 2.3. A pályázó a pályázata minden oldalát aláírásával hitelesíti A fenti feltételek bármelyikének nem teljesítése a pályázat hiánypótlás nélküli elutasítását vonja maga után A KVB ellenőrzi a pályázat érvényességét, majd a döntésről határozat készül. A határozatot elektronikus úton megkapja az érintett, az EHÖK elnöke, a BEB elnöke, és az érintett részönkormányzat mandátumban lévő elnöke.

2 2. oldal 3. Ajánlások gyűjtése 3.1. Az ajánlási időszakban a jelöltek az adott karon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatói létszám legalább 3%-ának megfelelő mértékű írásbeli ajánlását kell, hogy megszerezzék Az ajánlások összegyűjtésére szolgáló ajánlásgyűjtő íveket a KVB készíti el, a KTI adatszolgáltatása alapján Az ajánlásgyűjtő íveket a KVB bélyegzővel hitelesíti és adja ki azon pályázó(k)nak, aki(k)nek a pályázatát a KVB az ellenőrzést követően érvényesnek találta Az ajánlási időszak a jelentkezési határidő lezárását követően legkésőbb 5 munkanapon belül kezdődik és legfeljebb 1 hétig tart Az ajánlások hitelességét a KVB ellenőrzi a KTI által kiadott érvényes hallgatói lista alapján. Érvényesnek minősül az a hallgatói lista, mely nem régebbi, mint a szavazást megelőző 15. munkanap Minden hallgató csak egy jelöltet ajánlhat érvényesen. Amennyiben egy hallgató több jelöltet ajánl, úgy összes ajánlása érvénytelenné válik A KVB elnöke az ajánlások ellenőrzésére bizottsági ülést hív össze. Az ajánlások ellenőrzése után a KVB határozatot készít, amelyet elektronikus úton megküld az érintett, az EHÖK elnök és a BEB elnök részére. Továbbá a KVB elnöke tájékoztatja a részönkormányzat mandátumban lévő elnökét az ajánlások sikerességéről, a konkrét számadatok részletezése nélkül. 4. Etikai kódex készítése 4.1. A kampányidőszakot megelőzően a KVB elnöke a jelöltekkel együtt elkészíti az Etikai Kódexet. Mind a jelöltek, mind a KVB elnöke aláírásával hitelesíti a közösen elfogadott etikai kódexet, és mindegyikük kap egy nyomtatott, mindenki által aláírt példányt Az Etikai Kódexnek rögzítenie kell a jelöltek megfelelő viselkedését a kampányidőszakban. Jelen szabályzat részét képezi az Etikai Kódex mintája, amelyet a jelöltek a KVB elnökével, az egyetemi szabályzatok figyelembe vétele és betartása mellett szabadon módosíthatnak és kiegészíthetnek A jelölteknek egyenlő feltételek kell biztosítani Az Etikai kódexnek tartalmaznia kell a vitafórum szabályait is. 5. Kampányidőszak 5.1. A kampányidőszak az ajánlási időszakkal együtt kezdődik, az ajánlási időszak lezárását követően legalább 1 hétig folytatódik A kampányidőszak alatt a jelöltek kötelesek nyilvános vitafórumot tartani, melynek szabályait a felek megállapodása alapján a KVB készíti el. Elleninduló hiányában a jelölt programismertető fórumot köteles tartani.

3 3. oldal 5.3. Az etikai kódex és a vitafórum szabályainak megsértése esetén kampánycsend sértésre vonatkozó szankciók alkalmazandók Kampányidőszak során kampányplakát kizárólag akkor helyezhető ki, amennyiben azt a KVB hivatalos pecsétjével ellátta. 6. Kampánycsend megsértése 6.1. A szavazás kezdőnapjának 0. órájától a szavazás befejezéséig kampánycsend van érvényben A kampánycsend megsértésének minősül a választók választói akaratának befolyásolása a kampányidőszakon kívül A Kampányidőszak végét követően mindennemű újonnan megjelenő kampányanyag, vagy korábban megjelent kampányanyag továbbítása kampánycsend sértésnek minősül A kampánycsend megsértése miatt a KVB eljárást köteles indítani mely során megállapítja a kampánycsend-sértés tényét A szankció mértékének meghatározásánál köteles figyelembe venni a cselekmény választások végkimenetelére gyakorolt hatását és ennek függvényében dönthet: a) Egyetemi fegyelmi eljárás kezdeményezéséről, b) választási eljárás megszüntetéséről, addigi eredményeinek megsemmisítéséről és új eljárás kiírásáról, c) választási eljárás megszüntetéséről, addigi eredményeinek megsemmisítéséről és új eljárás kiírásáról, az érintett jelölt új eljárásból történő kizárása mellett, d) választási folyamatból való kizárásról, a választási eljárás megszűntetése nélkül e) ha az eset összes körülményére tekintettel az a)-d) pontban megjelölt szankciók, intézkedések jelentős érdeksérelmet okoznának, a figyelmeztetésben részesítheti az érintett jelöltet A az a) és b) vagy c) pontban meghatározott intézkedéseket együttesen is alkalmazhatja. 7. Szavazás 7.1. A kampányidőszak lezárását követően kerül sor az elnök választásra, melynek során a választásra jogosult hallgatók közvetlenül és titkosan szavaznak A választás addig tart, amíg az adott kar teljes idejű, nappali képzésben résztvevő, aktív hallgatóinak legalább 25 százaléka azon igazoltan részt vett, de legalább 3 munkanapig A szavaztatási eljárásban teljes munkanapnak számít az a munkanap, amely során legalább 6 órányi szavaztatás lefolytatásra került A KTI adatszolgáltatása alapján készített hallgatói lista tartalma: sorszám, név, Neptun

4 4. oldal kód, (és/vagy EHA kód), szak, képzési idő kezdete, születési dátum, munkarend (nappali/levelező), aláírás helye A ba a Részönkormányzat Küldöttgyűlése valamint a jelöltek az elnökválasztás idejére egyenlő arányban további tagokat delegálhatnak, akik a szavaztatás valamint a szavazatszámlálás során jelen lehetnek, azonban a KVB döntésében szavazati joggal nem vehetnek részt A Részönkormányzat Küldöttgyűlése által delegált hallgatói tagok a választási folyamatban nem lehetnek érintettek A szavazás során az urnánál kizárólag a KVB tagjai és a Részönkormányzat Küldöttgyűlése valamint a jelölt(ek) által delegált tag(ok) tartózkodhatnak, mindig legalább 2 fő (amelyből minimum 1 fő mindenképpen KVB tag) A szavazás a KVB által elkészített, hitelesített szavazólapon történik A szavazólapnak tartalmaznia kell: a) a Szavazólap feliratot, b) a szavazólap sorszámát, c) a szavazás tárgyát, d) a jelölt(ek) neve melletti üres négyzetet, e) a és a Belső Ellenőrző Bizottság hivatalos pecsétjét (a KVB hivatalos pecsétjével történő hitelesítés közvetlenül a szavazólap hallgatónak való átadása előtt történik), f) a szavazóknak szóló, a szavazás lefolyására vonatkozó tájékoztatást, valamint g) a jelölt(ek) neve és betölteni kívánt tisztsége A szavazás során a szavazók a választani kívánt jelölt neve mellett található üres négyzetbe két egymást metsző vonalat tesznek, erre figyelmüket a szavazólapon is fel kell hívni Az elnök választása során a szavazó egy jelöltet választhat érvényesen. A több jelöltre leadott szavazólap érvénytelen A szavazólapok a ellenőrzése mellett az erre a célra rendszeresített, külsérelmi nyom nélkül felnyithatatlan, akvb által lepecsételt, leplombált és a választás felirattal ellátott zárt urnába kerülnek A szavazó a szavaztatási eljárásban köteles személyazonosságát igazolni (érvényes diákigazolvány, személyiigazolvány vagy más személyazonosság igazolására alkalmas fényképes igazolvány) Az a hallgató, aki nem szerepel a KTI adatszolgáltatása alapján, a KVB által elkészített hallgatói listában, az a Tanulmányi Osztály által 15 napnál nem régebbi hallgatói jogviszony igazolással tudja igazolni hallgatói jogviszonyát, amelyet a KVB a helyszínen jegyzőkönyvbe vesz A szavazó nevét a rendelkezésre bocsátott névsoron, a megfelelő helyen aláírja,

5 5. oldal mielőtt a szavazólapot átvette. A hallgatói lista nem lehet régebbi, mint a szavazást megelőző 15. munkanap A az urnát az EHÖK irodában helyezi el. Ellenkező kérelem esetén az EHÖK BEB elnöke a jelöltek meghallgatását követően jelöli ki az urna helyét, melyről elnöki utasítás készül A szavaztatás során az alábbi jegyzőkönyveknek kell elkészülnie: a) Szavaztatás nyitó jegyzőkönyv: A szavaztatás első napján készül két példányban. Miután az első szavazó belenézett a nyitott urnába és meggyőződött arról, hogy az valóban üres, az urna lezárásra kerül, és beledobják az egyik példányt. Tartalmazza, hogy az urna üres volt. Az urna lezárásakor az urna sértetlenségét bizonyító irodatechnikai eszköz (pl.: etikett címke) a KVB pecsétjével lepecsételésre kerül és a jelenlévő KVB tag(ok) aláírásukkal hitelesítik. A jegyzőkönyv tartalmi követelményei: Pontos dátum (óra és perc feltűntetésével is), Szavaztatás helyszíne, Első szavazó neve, Jelenlévők neve, A jegyzőkönyvet minden jelenlévő KVB tag és delegált aláírja. b) Napi nyitó jegyzőkönyvek A jegyzőkönyv tartalmi követelményei: Pontos dátum (óra és perc feltűntetésével is), Szavaztatás helyszíne, Jelenlévők neve, A jegyzőkönyvet minden jelenlévő KVB tag és delegált aláírja. c) Napi záró jegyzőkönyvek A jegyzőkönyv tartalmi követelményei: Pontos dátum (óra és perc feltűntetésével is), Szavaztatás helyszíne, Jelenlévők neve, A jegyzőkönyvet minden jelenlévő KVB tag és delegált aláírja. d) Szavaztatás jelenléti jegyzőkönyv: Akkor szükséges ha valaki napközben hosszabb időre elhagyja az

6 6. oldal urnát, illetve ha más érkezik helyette. A jegyzőkönyv tartalmi követelményei: Pontos dátum (óra és perc feltűntetésével is), Szavaztatás helyszíne, Jelenlévők neve, Jelenlévők megérkezésének és távozásának pontos időpontja, A jegyzőkönyvet minden jelenlévő KVB tag és delegált aláírja. A jegyzőkönyvek mindig pontosan, aznap iktatásra kerülnek. 8. Szavazás lezárása, urna felnyitása 8.1. A szavazás lezárásának napján, vagy indokolt esetben legkésőbb 3 munkanapon belül az EHÖK Belső Ellenőrző Bizottsága legalább egy tagjának felügyelete mellett a tagjai megszámlálják a szavazatokat és megállapítják a szavazás eredményét. A szavazatszámlálás során a jelöltek által delegált tagok megfigyelőként részt vehetnek. Amennyiben a ettől eltér, az EHÖK Belső Ellenőrző Bizottsága utasítja a ot, hogy jelenlétében újraszámolják a szavazatokat A KVB elnöke megállapítja a KVB tagok jóváhagyásával a választási eljárás lezárásának és az urna felnyitásának tényét, továbbá javasolja az a szavazatok megszámolásának megkezdését. Erről a KVB szavaz egyszerű többséggel Ezt követően felnyitják az urnát és megszámolják a szavazatokat A szavazólap érvénytelen, amennyiben a szavazólapon feltűntetett, szavazás lefolyására vonatkozó tájékoztatásban szereplő feltételeknek nem felel meg, és/vagy a KVB vagy a BEB pecsétjével nincs lepecsételve Minden érvénytelen szavazólapról szavazni kell és a hátoldalára rá kell írni, miért érvénytelen, hogyan döntöttek róla a KVB tagjai, majd minden jelenlévő KVB tag aláírásával hitelesíti Az érvénytelen szavazatok számát a szavazatszámláláskor készülő jegyzőkönyvben fel kell tüntetni A szavazás eredményének megállapításakor a köteles a hallgatói listán lévő aláírások számát összevetni a leadott szavazatok számával, mely alapján megállapítja a le nem adott szavazólapok számát. A le nem adott szavazólapok érvénytelen szavazatnak minősülnek, azonban a szavazás részvételi arányába bele számolandók. Amennyiben több szavazólap került leadásra, mint a hitelesítések száma, úgy különbözetét valamennyi jelöltre leadott szavazatból le kell vonni.

7 7. oldal II. 9. Eredményhirdetés 9.1. A választás eredményéről a a szavazatok megszámlálását követően azonnal jegyzőkönyvet készít, a választási eredményt határozatban rögzíti, és azt az EHÖK elnökének, a BEB elnökének, az érintett részönkormányzat elnökének/ügyvivő elnökének és az érintettek részére 3 munkanapon belül elektronikus úton ( , internetes tartalom) vagy hivatalos levél formájában megküldi. A jegyzőkönyv 3 példányban készül A határozatnak tartalmaznia kell: a határozat számát, a döntéshozatal idejét, a döntést, a döntéshozó szerv megnevezését, a jogorvoslati lehetőségről történő tájékoztatást, az indoklást, a KVB elnökének aláírását A választásról készült jegyzőkönyv tartalmazza: a) az összes szavazásra jogosult hallgató számát, b) az összes felvett szavazólap számát, külön meghatározva a nappali és a levelező munkarendű hallgatók tekintetében, c) a nappali munkarendű hallgatók által felvett szavazólapok arányát az összes nappali munkarendben szavazásra jogosult hallgatók számának viszonylatában, d) az érvénytelen szavazatok számát és az összes szavazathoz viszonyított arányát, e) a jelölt(ek)re leadott szavazatok számát, f) a mandátumot szerzett jelölt(ek) nevét, g) a jogorvoslatról szóló tájékoztatást, h) a jelenlévő tagjának és az EHÖK Belső Ellenőrző Bizottsága tagjának aláírását, i) a keltezést, j) a helyszínt A nak a választás eredményét megállapító döntése ellen az érintett 8 munkanapon belül nyújthat be kifogást az EHÖK Küldöttgyűléséhez A jegyzőkönyv egy példányát a KVB, egy példányát a BEB, egy példányát pedig a kari részönkormányzat iratai között iktatja, azt a PTE iratkezelési szabályzatnak megfelelő ideig megőrzi. A szavazólapokat a KVB köteles a választási eredmény kihirdetését követően 90 napig megőrizni. Küldöttgyűlési tagok (hallgatói képviselők) választása 1. Választás kiírása 1.1. A részönkormányzat elnöke évente írja ki a hallgatói képviselők választását, jellemzően a tanév őszi szemeszterének elején A kiírásról köteles tájékoztatni a KVB és a BEB elnökét, továbbá köteles a KVB elnökének a választás lebonyolításához szükséges dokumentumokat és információkat

8 8. oldal legkésőbb a választás tervezett megkezdése előtt 15 munkanappal eljuttatni Eltérő szabályozás hiányában minden adott karra járó aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató választó és választható, aki a pályázati időszakon belül benyújtja írásbeli pályázatát a részönkormányzat elnökénél Kihirdetést követően pályázatok beadására minimum 5 munkanapot kell biztosítani. 2. Beérkezett pályázatok ellenőrzése 2.1. Pályázatnak tartalmaznia kell: önéletrajz, motivációs levél, jelentkezési lap, 15 napnál nem régebbi hallgatói jogviszony igazolása A pályázó a pályázata minden oldalát aláírásával hitelesíti A pályázatok ellenőrzését és annak eredményét jegyzőkönyvben kell rögzíteni, melyet a KVB elnöke, a jegyzőkönyvvezető és még egy KVB tag aláírásukkal hitelesítenek Ha a megadott pályázati időszakban kevesebb pályázat érkezik be, mint a kiosztható mandátumok száma, akkor pályázati időszak további egy héttel meghosszabbítható. 3. Kampányidőszak 3.1. Eltérő rendelkezés hiányában a hallgatói képviselők választása esetén kampánytevékenység a jelentkezési lapok leadásától a kampánycsend megkezdéséig szabadon folytatható a KVB által meghatározottak szerint A pályázó a pályázat beadásával egyidejűleg elfogadja a KVB által meghatározott általános normákat a kampányidőszakra vonatkozóan. 4. Szavaztatás 4.1. A rézönkormányzati Küldöttgyűlés a szavazás idejére tagokat delegálhat a szavazás és a szavazatszámlálás idejére, de a KVB döntéseiben szavazati joggal nem rendelkeznek Eltérő rendelkezés hiányában a hallgatói képviselők választása esetén a pályázati időszak lezártát követő munkanaptól kezdve kerül sor a szavazásra, a jelölt(ek)re minden hallgató szavazhat, aki az adott karon, az adott félévben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik Ahol szakonként, vagy évfolyamonként történik a jelöltállítás, azoknál a részönkormányzatoknál szakonként, vagy évfolyamonként kell külön sorszámmal ellátott szavazólapot készíteni és az adott szakot/évfolyamot/intézményt külön fel kell tüntetni a szavazólapon. 5. Eredményhirdetés 5.1. A szavazás akkor érvényes, ha azon az adott kar teljes idejű, nappali képzésben részt vevő, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatóinak legalább huszonöt

9 9. oldal százaléka igazoltan részt vett Amennyiben a szabályzat másként nem rendelkezik, a választáson a mandátumok a megszerzett szavazatok számának csökkenő sorrendjében kerülnek kiosztásra 5.3. Szavazategyenlőség esetén a választási eljárást meg kell ismételni A hallgatói képviselők mandátuma a megválasztásukat követő első munkanapon, amennyiben a korábbi Küldöttgyűlés mandátuma még nem szűnt meg, úgy annak lejártát követő első munkanapon kezdődik.

10 10. oldal 1. sz. melléklet: Részönkormányzati elnökválasztás szavazólap minta Szavazólap sorszám:1... évi Pécsi Tudományegyetem. Kar Hallgatói önkormányzat elnökválasztása Jelölt 1 elnökjelölt Érvényesen szavazni a jelölt neve melletti négyzetbe tett két egymást metsző vonallal (X; +) és legfeljebb egy jelöltre lehet.

11 11. oldal 2. sz. melléklet: Küldöttgyűlési képviselőválasztás szavazólap minta Szavazólap sorszám:1... évi Pécsi Tudományegyetem. Kar hallgatói képviselő választása Jelölt 1 hallgatói képviselőjelölt Jelölt 2 hallgatói képviselőjelölt Jelölt 3 hallgatói képviselőjelölt Jelölt 4 hallgatói képviselőjelölt Érvényesen szavazni a jelölt neve melletti négyzetbe tett két egymást metsző vonallal (X; +) és legfeljebb.. jelöltre lehet.

12 12. oldal 3. sz. melléklet: Etikai Kódex minta (a minimum követelményekkel) Etikai Kódex amely készült. évi.. választására. Alulírottak, mint a. évi Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban: PTE)..választáson jelöltként indulók a mai napon az alábbi szabályokat fektetjük le, melyekhez a választási eljárás során mindvégig tartjuk magunkat: A Választási kiírásnak megfelelően kampánytevékenységet csak az arra megjelölt időtartamra, azaz.. (év, hónap, nap) -én 0:00 órától.. (év, hónap, nap) 23:59 óráig folytatnak. A kampányidőszakban és azt követően a szavazás időszakában a PTE EHÖK Alapszabály rendelkezéseire figyelemmel leszünk. Az eljárás valamennyi szakában a mások becsületének csorbítására alkalmas kijelentésektől, továbbá minden erre irányuló tevékenységtől tartózkodunk. Az Egyetem területén alkohol és egyéb más halucinogén tartalmú étellel/itallal való kampánytevékenység nem megengedett. A szavazás megkezdésekor az első szavazó és a KVB két tagja jelenlétében hitelesíti az urnát. A szavazatok gyűjtésének helyszínét a KVB egyszerű többséggel jelöli ki a kar Hallgatói Önkormányzatának elnökével egyeztetve. Minden nap az urna lezárását követően a KVB tagjai az urnát hitelesítve lezárják. Az urna elzárása az EHÖK Alapszabály 65 meghatározottak szerint fog történni a hallgatói listával. A szavaztatási eljárásban résztvevők jelenlétében kell az urnát lezárni, melyről minden esetben jegyzőkönyv készül. A szavazás megkezdésekor az első szavazó és a KVB jelenlevő tagjai, valamint az esetleges delegált lezárják az urnát, szavaztatás nyitó jegyzőkönyvet vesznek fel, melyet aláírásukkal hitelesítenek, és elhelyeznek az urnában. A plakátolási rend: plakátot kihelyezni az arra rendszeresített intézményi hirdetőfelületre lehet, azzal, hogy a jelöltek azonos arányban helyezhetnek el hirdetményeket.

13 13. oldal A plakátolási rend: plakátot kihelyezni az (kar) hivatalos hirdetőfelületein és a kari fényújságot használni egyenlő mértékben lehet. A plakátozás egyenlő mértékű kihelyezésével az (kar) hivatalos hirdetőfelületein történhet. Az EHÖK KVB munkatársa minden jelölt plakátját köteles lepecsételni. Kampánycsend idején új plakátot kihelyezni nem lehet, csak a megrongálódott illetőleg eltűnt plakátok cseréjére ill. pótlására van mód. A jelöltek tartózkodnak a részönkormányzat -rendszerének, SMS-rendszerének, illetve a kari újságban való megjelentetés használatától. A választási eljárás során a jelöltek tartózkodnak az egymást lejárató, alázó, sértő kampánytevékenységtől. Fenti rendelkezés alapján a kampányidőszak lezárását követően bármely új közlés a kampánycsend megsértésének minősül, függetlenül a közlés formájától. Aláírásommal igazolom, hogy a fent írtakat elolvastam, tudomásul vettem, és magamra nézve kötelezőnek ismerem el. Kelt, Pécs,.. NÉV:. NÉV:

YBL HÖK Választások. A 2016-os Kari Hallgatói Önkormányzati választások rendje. A KHÖK képviselőinek megválasztása

YBL HÖK Választások. A 2016-os Kari Hallgatói Önkormányzati választások rendje. A KHÖK képviselőinek megválasztása YBL HÖK Választások A 2016-os Kari Hallgatói Önkormányzati választások rendje. A KHÖK képviselőinek megválasztása A KHÖK küldöttgyűlési képviselőinek megválasztása 1. A választáson a Nemzeti Felsőoktatási

Részletesebben

A 2015-ös Ybl Miklós Építéstudományi kar Hallgatói Önkormányzat választását a következők alapján fog lezajlani. A HÖK képviselőinek megválasztása

A 2015-ös Ybl Miklós Építéstudományi kar Hallgatói Önkormányzat választását a következők alapján fog lezajlani. A HÖK képviselőinek megválasztása YBL HÖK Választások A 2015-ös Ybl Miklós Építéstudományi kar Hallgatói Önkormányzat választását a következők alapján fog lezajlani. A HÖK képviselőinek megválasztása A HÖK küldöttgyűlési képviselőinek

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG. ELTE GTI HÖK Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2019.

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG. ELTE GTI HÖK Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2019. ELTE GTI HÖK Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2019. tavasz Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzat Ellenőrző Bizottsága Küldöttgyűlési Képviselőválasztást hirdet a Gazdálkodástudományi

Részletesebben

Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség Választási Szabályzata

Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség Választási Szabályzata Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség a I. A választási szabályzat célja és hatálya 1. A Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség (Továbbiakban: Szövetség) választási szabályzatának (a továbbiakban: Szabályzat) célja,

Részletesebben

A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje. Preambulum

A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje. Preambulum A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje Preambulum A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban: PTE) Egyetemi Hallgatói Önkormányzata (továbbiakban: EHÖK) a PTE Térítési és Juttatási Szabályzatának

Részletesebben

Kari Tanács Választásának Szabályzata

Kari Tanács Választásának Szabályzata SZTE FOK kari ügyrend 1. számú melléklet Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar Kari Tanács Választásának Szabályzata Szeged, 2019. február 7. Tartalom: I. A Kari Tanács választásának általános

Részletesebben

Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület. A Nemzeti Ifjúsági Tanács Választási Szabályzata

Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület. A Nemzeti Ifjúsági Tanács Választási Szabályzata Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület A Nemzeti Ifjúsági Tanács Választási Szabályzata 1) A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület (Továbbiakban: Egyesület) Választási Szabályzatának (továbbiakban: Szabályzat)

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A. Telefon/fax: 372-2654 Választási Bizottság Iktatószám: EHÖK/224/2 (2017) Tételszám:

Részletesebben

A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA SZENÁTUSI TAGJAINAK VÁLASZTÁSI ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA 2016.

A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA SZENÁTUSI TAGJAINAK VÁLASZTÁSI ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA 2016. A SZENÁTUSI TAGJAINAK VÁLASZTÁSI ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA 2016. 1 BEVEZETÉS A Kodolányi János Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatában rögzítettek szerint, a Szenátusnak hivatalból tagjai a rektor mellett

Részletesebben

A HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS KONFERENCIÁJÁNAK ÉS TAGÖNKORMÁNYZATAINAK VÁLASZTÁSI KÓDEXE

A HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS KONFERENCIÁJÁNAK ÉS TAGÖNKORMÁNYZATAINAK VÁLASZTÁSI KÓDEXE A HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS KONFERENCIÁJÁNAK ÉS TAGÖNKORMÁNYZATAINAK VÁLASZTÁSI KÓDEXE Preambulum A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, tagönkormányzataival (továbbiakban: hallgatói

Részletesebben

SEMMELWEIS EGYETEM Fogorvostudományi Kar

SEMMELWEIS EGYETEM Fogorvostudományi Kar SEMMELWEIS EGYETEM Fogorvostudományi Kar 36/2016.(XI.8) sz. Kari Tanácsi határozat A Kari Szenátusi Tagok Választási Rendjéről Szóló Szabályzatról 2016. 1 Tartalomjegyzék Oldalszám: I. Fejezet 1. A választási

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM A REKTORI PÁLYÁZATOK VÉLEMÉNYEZÉSÉNEK ÉS A REKTORJELÖLT MEGVÁLASZTÁSÁNAK SZENÁTUSI ELJÁRÁSI RENDJE

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM A REKTORI PÁLYÁZATOK VÉLEMÉNYEZÉSÉNEK ÉS A REKTORJELÖLT MEGVÁLASZTÁSÁNAK SZENÁTUSI ELJÁRÁSI RENDJE SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM A REKTORI PÁLYÁZATOK VÉLEMÉNYEZÉSÉNEK ÉS A REKTORJELÖLT MEGVÁLASZTÁSÁNAK SZENÁTUSI ELJÁRÁSI RENDJE 2017. október 30. SZ-II/2017/2018. 1 A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa a nemzeti

Részletesebben

Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok

Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok Ki rendelkezik választójoggal a nemzetiségi képviselő választáson? A választáson az választó, aki a nemzetiségi névjegyzékben szerepel.

Részletesebben

2004. évi XCII. törvény. a választási eljárásról szóló évi C. törvény módosításáról1

2004. évi XCII. törvény. a választási eljárásról szóló évi C. törvény módosításáról1 http://www.complex.hu/kzldat/t0400092.htm/t0400092.htm 2004. évi XCII. törvény a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény módosításáról1 1. A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a

Részletesebben

d) az elnök által esetenként tanácskozási joggal meghívott személyek, e) meghívóval rendelkező további személyek. 05. Az országos küldöttgyűlés

d) az elnök által esetenként tanácskozási joggal meghívott személyek, e) meghívóval rendelkező további személyek. 05. Az országos küldöttgyűlés KÜLDÖTTGYŰLÉS A NAK küldöttgyűlés döntései előkészítésének rendje, a közreműködés (véleményezés) módja, eljárási szabályai, a testületi szerv üléseinek helye, ideje, továbbá nyilvánossága, döntései, ülésének

Részletesebben

PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM

PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM 1 PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR DÉKÁNI UTASÍTÁS A PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR Kari Tanácsának választási rendje A HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2016. OKTÓBER 11. HATÁLYOS: VISSZAVONÁSIG DR.

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1 A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1 A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Külügyi Bizottsága a jogszabályokkal és a vonatkozó egyetemi szabályzatokkal

Részletesebben

I. fejezet A választójog

I. fejezet A választójog A FERENCVÁROSI GYEREMEK ÉS IFJÚSÁGI ÖNKORMÁNYZAT (FEGYIÖK) VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA I. fejezet A választójog 1. A FEGYIÖK választásán választó: minden fiatal, aki a IX. kerületben lakik, vagy IX. kerületi

Részletesebben

Az elektori gyűlésre vonatkozó általános szabályok Testületi tagok megszavazásának rendje I. Szimpátiaszavazás

Az elektori gyűlésre vonatkozó általános szabályok Testületi tagok megszavazásának rendje I. Szimpátiaszavazás A Nemzeti Együttműködési Alap (továbbiakban: Alap) testületei (Tanács és kollégiumok) civil delegált tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlések ÜGYRENDJE Az egyesülési jogról, a közhasznú

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására 2013. február Elfogadva: a 2013. február 7. IT határozattal PNY-2/2013/3/1 sz. alatt A pénztártagokat

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar A Hallgatói Önkormányzat Választmányának ügyrendje

Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar A Hallgatói Önkormányzat Választmányának ügyrendje Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar A Hallgatói Önkormányzat Választmányának ügyrendje (legutóbbi módosítás: 2018.12.04.) Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Természettudományi

Részletesebben

ELTE HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

ELTE HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELTE Alakuló- és tisztújító küldöttgyűlés 2019 Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzat Alapszabályának 25. -a alapján az ELTE HÖK elnöksége kiírja az ELTE HÖK elnökének és tisztségviselőinek

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A szabályzat hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A szabályzat hatálya A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM DOKTORANDUSZ ÖNKORMÁNYZAT KIEMELKEDŐ TUDOMÁNYOS ÉS MŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI SZABÁLYZATA A Pécsi Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Doktorandusz Önkormányzata (a továbbiakban:

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM A REKTORI PÁLYÁZATOK VÉLEMÉNYEZÉSÉNEK SZENÁTUSI ELJÁRÁSI RENDJE

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM A REKTORI PÁLYÁZATOK VÉLEMÉNYEZÉSÉNEK SZENÁTUSI ELJÁRÁSI RENDJE SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM A REKTORI PÁLYÁZATOK VÉLEMÉNYEZÉSÉNEK SZENÁTUSI ELJÁRÁSI RENDJE Szeged, 2013. december 16. A rektori pályázatok véleményezésének szenátusi eljárási rendje 1 A Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések Preambulum A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatának figyelembevételével

Részletesebben

Ta je koztato jelo lo szervezetek, fu ggetlen jelo ltek re sze re

Ta je koztato jelo lo szervezetek, fu ggetlen jelo ltek re sze re Ta je koztato jelo lo szervezetek, fu ggetlen jelo ltek re sze re a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2014. október 12 én megtartandó választására

Részletesebben

ELTE EGYETEMI HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁG

ELTE EGYETEMI HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁG Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Tudományos Bizottság Ügyrendje Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (továbbiakban: EHÖK) Tudományos Bizottsága (továbbiakban:

Részletesebben

A Fehérvári Civil Tanács tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlés ÜGYRENDJE

A Fehérvári Civil Tanács tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlés ÜGYRENDJE A Fehérvári Civil Tanács választására az NCA-DP-11-B-0025 kiírás keretében kerül sor A Fehérvári Civil Tanács tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlés ÜGYRENDJE Az elektori gyűlést a NCA-DP-11-B-0025

Részletesebben

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre 6. számú melléklet A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje 1. A melléklet hatálya kiterjed a kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság, valamint a kari Pályá-zati és Ösztöndíj Bizottság (továbbiakban

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Központi Kollégiumi Bizottság ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Központi Kollégiumi Bizottság ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Központi Kollégiumi Bizottság ügyrendje 1. Az ügyrend meghatározza a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (továbbiakban: EHÖK) Központi

Részletesebben

1. Rész: Kollégiumi Hallgatói Bizottság Ügyrendje

1. Rész: Kollégiumi Hallgatói Bizottság Ügyrendje Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Kari Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat 4. melléklet A Kari Hallgatói Képviselet állandó bizottságainak

Részletesebben

KOMÁROM ESZTERGOM MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI IRODA Tatabánya, Fő tér 4. sz. EP választás HVI vezetők oktatása Előadó: dr.

KOMÁROM ESZTERGOM MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI IRODA Tatabánya, Fő tér 4. sz. EP választás HVI vezetők oktatása Előadó: dr. KOMÁROM ESZTERGOM MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI IRODA Tatabánya, Fő tér 4. sz. EP választás 2014. HVI vezetők oktatása Előadó: dr. Péntek Péter KEM TVI vezető 1 Még meg sem született az OGY választás eredménye,

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT TANULMÁNYI BIZOTTSÁG

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT TANULMÁNYI BIZOTTSÁG Az ELTE Hallgatói Önkormányzat Tanulmányi Bizottság ügyrendje Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Hallgatói Önkormányzat (továbbiakban: ELTE HÖK) Tanulmányi Bizottsága (továbbiakban:

Részletesebben

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról BÁRÁNDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL J E G Y Z Ő J E MINT A BÁRÁNDI HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 Email: jegyzo@barand.hu Tájékoztató

Részletesebben

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata SzMSz 3. sz. melléklete Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata Érvényes: 2012. május 24-től visszavonásig 1 Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége tisztújító/választó közgyűlés

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 12. napjára kitűzött választásáról

TÁJÉKOZTATÓ. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 12. napjára kitűzött választásáról Helyi Választási Iroda Vezetőjétől Tel: 46/318-009, 528-258, FAX: 528-259, E-mail: bocsph@bocskozseg.hu TÁJÉKOZTATÓ a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. október 12. napjára kitűzött

Részletesebben

- aktív tagja a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara

- aktív tagja a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út 37-39. Telefon: 00-(36)-1-220-5690 FAX: 00-(36)-1-220-8921. A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KOLLÉGIUMI HALLGATÓI RÉSZÖNKORMÁNYZAT IRATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KOLLÉGIUMI HALLGATÓI RÉSZÖNKORMÁNYZAT IRATKEZELÉSI SZABÁLYZAT EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KOLLÉGIUMI HALLGATÓI RÉSZÖNKORMÁNYZAT IRATKEZELÉSI SZABÁLYZAT BUDAPEST, 2015 Jelen szabályzat az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Szervezeti és Működési

Részletesebben

Az ajánlás hatálya az ítélőtáblákra, a törvényszékekre valamint a járásbíróságokra terjed ki.

Az ajánlás hatálya az ítélőtáblákra, a törvényszékekre valamint a járásbíróságokra terjed ki. ELNÖKE 1055 Budapest, Szalay utca 16. t. 06 1 354 4108 f. 06 1 332 6312 e. obh@obh.birosag.hu www.birosag.hu 4/2013. (X. 10.) OBH Elnöki ajánlás az ítélőtáblák és a törvényszékek kollégiumaiba választható

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIÁKIGAZOLVÁNY KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSI RENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIÁKIGAZOLVÁNY KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSI RENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIÁKIGAZOLVÁNY KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSI RENDJE Elfogadva: 2012. május 22., hatályba lép: 2012. május 24-én Utolsó módosítás: 2016. június 14., hatályba lép: 2016. június 16-án Az oktatási

Részletesebben

A Nemzeti Választási Bizottság október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását.

A Nemzeti Választási Bizottság október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Budakeszin

Részletesebben

DÖNTÉSI ÉS VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. (elfogadta az Országos Párttanács, december 23 -án)

DÖNTÉSI ÉS VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. (elfogadta az Országos Párttanács, december 23 -án) 2. melléklet a Magyar Szocialista Párt Alapszabályához DÖNTÉSI ÉS VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT (elfogadta az Országos Párttanács, 2011. december 23 -án) Az Országos Párttanács a Magyar Szocialista Párt Alapszabálya

Részletesebben

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Csomád községben

Részletesebben

1/2017(11.23) jegyzői utasítás

1/2017(11.23) jegyzői utasítás 1/2017(11.23) jegyzői utasítás A polgármesteri és képviselői vagyonnyilatkozat tétellel, betekintéssel és ellenőrzéssel kapcsolatos eljárási szabályokról 1. A polgármester és az önkormányzati képviselő

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Fadd Nagyközség Önkormányzata tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet roma tanulók/hallgatók részére tanulmányi sikerességük előmozdításának támogatására Fadd Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

Munkavédelmi képviselő. választási szabályzat. a Kodolányi János Főiskolán

Munkavédelmi képviselő. választási szabályzat. a Kodolányi János Főiskolán Munkavédelmi képviselő választási szabályzat a Kodolányi János Főiskolán Székesfehérvár, 2016 Bevezető A munkavédelmi választással kapcsolatos tudnivalók, a munkavédelemről szóló 1993. évi XCII. törvényben

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat 21/2007. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a megyei népszavazásról és népi kezdeményezésről

A Tolna Megyei Önkormányzat 21/2007. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a megyei népszavazásról és népi kezdeményezésről 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 21/2007. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a megyei népszavazásról és népi kezdeményezésről A megyei népszavazás és a megyei népi kezdeményezés Tolna megye polgárainak

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE FEGYELMI SZABÁLYZATA Érvényes: 2011. január 2. Készítette: Monoki László FB. elnök Jóváhagyta: Bukta László elnök 1 1. Szabályzat célja és hatálya (1) A szabályzat

Részletesebben

A HALLGATÓI KÉPVISELET MŰKÖDÉSI RENDJE. Hatályba lép: napján Módosult: napján. 1. A Hallgatói Képviselet ülése

A HALLGATÓI KÉPVISELET MŰKÖDÉSI RENDJE. Hatályba lép: napján Módosult: napján. 1. A Hallgatói Képviselet ülése Építészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat 2. számú melléklet A HALLGATÓI KÉPVISELET MŰKÖDÉSI RENDJE Hatályba lép: 2018. 10. 29. napján Módosult: 2018. 11. 19. napján A

Részletesebben

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Hatály: 2017. II. 1 - A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN az 5/2015. (I. 15.) szenátusi határozat, a 2/2016. (I. 21.) szenátusi határozat, valamint

Részletesebben

Ta je koztato a nemzetise gi o nkorma nyzati ke pviselo k va laszta sro l

Ta je koztato a nemzetise gi o nkorma nyzati ke pviselo k va laszta sro l Ta je koztato a nemzetise gi o nkorma nyzati ke pviselo k va laszta sro l A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását.

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 1. számú melléklet az SZMSZ-hez NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) Az Egyesületi választásokat a Választási Szabályzata mellett

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

Demokratikus Koalíció Döntési és választási szabályzat

Demokratikus Koalíció Döntési és választási szabályzat Demokratikus Koalíció Döntési és választási szabályzat (egységes szerkezetben a 2017. március 17-én elfogadott módosításokkal) A Demokratikus Koalíció (a továbbiakban: DK) Elnöksége (a továbbiakban: Elnökség)a

Részletesebben

A Nemzeti Civil Alapprogram választott testületei (Tanács és kollégiumok) civil delegált tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlések

A Nemzeti Civil Alapprogram választott testületei (Tanács és kollégiumok) civil delegált tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlések A Nemzeti Civil Alapprogram választott testületei (Tanács és kollégiumok) civil delegált tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlések ÜGYRENDJE A Nemzeti Civil Alapprogramról szóló 2003. évi

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 43. számú melléklete. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat.

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 43. számú melléklete. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat. A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 43. számú melléklete Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Alapszabálya Pécs 2010. Preambulum A Pécsi Tudományegyetem a felsőoktatásról szóló

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Doktorandusz Önkormányzatának Alapszabálya. Pécs december 16. napjától hatályos változat

A Pécsi Tudományegyetem. Doktorandusz Önkormányzatának Alapszabálya. Pécs december 16. napjától hatályos változat A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzatának Alapszabálya Pécs 2015. 2016. december 16. napjától hatályos változat A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata a nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

A kari HÖK-ök Választási Szabályzata. I. fejezet A szabályzat célja

A kari HÖK-ök Választási Szabályzata. I. fejezet A szabályzat célja A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM HÖK ALAPSZABÁLYÁNAK 2. SZÁMÚ MELLÉKLETE 1 A kari HÖK-ök Választási Szabályzata I. fejezet A szabályzat célja 1. (1) Jelen szabályzat célja, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetem

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. II. Jelölt állításhoz szükséges ajánlások számának megállapítása

TÁJÉKOZTATÓ. II. Jelölt állításhoz szükséges ajánlások számának megállapítása TÁJÉKOZTATÓ jelölő szervezetek és jelöltek részére a 2016. december 18. napjára kitűzött időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választáshoz I. Jelölő szervezetek nyilvántartásba vétele

Részletesebben

Nagyberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2005. (VIII.3.) számú rendelete A HELYI NÉPSZAVAZÁSRÓL ÉS NÉPI KEZDEMÉNYEZÉSRŐL

Nagyberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2005. (VIII.3.) számú rendelete A HELYI NÉPSZAVAZÁSRÓL ÉS NÉPI KEZDEMÉNYEZÉSRŐL Nagyberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2005. (VIII.3.) számú rendelete A HELYI NÉPSZAVAZÁSRÓL ÉS NÉPI KEZDEMÉNYEZÉSRŐL A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény / továbbiakban:

Részletesebben

,,Salesianum Don Bosco Keresztény Szakkollégium Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának, Kollégiumi Tanácsának Szervezeti és Működési Szabályzata

,,Salesianum Don Bosco Keresztény Szakkollégium Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának, Kollégiumi Tanácsának Szervezeti és Működési Szabályzata ,,Salesianum Don Bosco Keresztény Szakkollégium Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának, Kollégiumi Tanácsának Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések 1. Az Önkormányzat neve:,,salesianum

Részletesebben

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara küldöttgyűlésének ügyrendi szabályzata

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara küldöttgyűlésének ügyrendi szabályzata A Magyar Könyvvizsgálói Kamara küldöttgyűlésének ügyrendi szabályzata A kamara küldöttgyűlése elfogadta 2000. december 16-án. Hatályba lépett 2001. február 1-jén. Módosítva 2001. május 19-én és 2004. december

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3. Tel: 88/ , fax: 88/

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3. Tel: 88/ , fax: 88/ HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3. Tel: 88/585-600, fax: 88/596-581 e-mail: berhida@berhida.hu VÁLASZTÁSI KÖZLEMÉNY Berhida Város Helyi Választási Iroda (HVI) vezetőjeként a 2019. október

Részletesebben

Tájékoztató a polgármesterek az önkormányzati képviselők választásáról. I. Nyilvántartásba vétel

Tájékoztató a polgármesterek az önkormányzati képviselők választásáról. I. Nyilvántartásba vétel BÁRÁNDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL J E G Y Z Ő J E MINT A BÁRÁNDI HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 Email: jegyzo@barand.hu Tájékoztató

Részletesebben

ELTE HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

ELTE HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELTE Alakuló- és tisztújító küldöttgyűlés 2016 Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzat Alapszabályának I. fejezet 20. -a alapján az ELTE HÖK elnöksége kiírja az ELTE HÖK elnökének és tisztségviselőinek

Részletesebben

4. A Kongresszuson, a választókerületi szervezet taggyűlésén és a párt testületi szerveiben szavazni személyesen lehet.

4. A Kongresszuson, a választókerületi szervezet taggyűlésén és a párt testületi szerveiben szavazni személyesen lehet. Demokratikus Koalíció Döntési és választási szabályzat (egységes szerkezetben a 2017. március 17-én, valamint 2017. szeptember 2-án elfogadott módosításokkal) A Demokratikus Koalíció (a továbbiakban: DK)

Részletesebben

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (továbbiakban: PTE IGYK) hatályos szabályzatai alapján az Illyés Gyula Szakkollégium (továbbiakban:

Részletesebben

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásról

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásról Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásról A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Kecskéden

Részletesebben

A MOZDONYVEZETŐK SZAKSZERVEZETE V Á L A S Z T Á S I S Z A B Á L Y Z A T A

A MOZDONYVEZETŐK SZAKSZERVEZETE V Á L A S Z T Á S I S Z A B Á L Y Z A T A A MOZDONYVEZETŐK SZAKSZERVEZETE V Á L A S Z T Á S I S Z A B Á L Y Z A T A A Mozdonyvezetők Szakszervezetének Alapszabálya szerint a négyévente sorra kerülő tisztújító kongresszus előtt tagcsoporti és területi

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Szabályzata. Az oktatók hallgatói véleményezésének szabályai

Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Szabályzata. Az oktatók hallgatói véleményezésének szabályai Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Szabályzata Az oktatók hallgatói véleményezésének szabályai A Felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény (a továbbiakban: Ftv.) 32. (3) bekezdésének

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2/2005. (I. 28.) KT. sz. rendelete a helyi népszavazásról és helyi népi kezdeményezésről

Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2/2005. (I. 28.) KT. sz. rendelete a helyi népszavazásról és helyi népi kezdeményezésről Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2/2005. (I. 28.) KT. sz. rendelete a helyi népszavazásról és helyi népi kezdeményezésről Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

2007. évi CLXXII. törvény

2007. évi CLXXII. törvény http://www.complex.hu/kzldat/t0700172.htm/t0700172.htm 2007. évi CLXXII. törvény a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény, valamint az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998.

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE

A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE Debrecen 2016. február 9. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK... 2 2. A KONZISZTÓRIUM MŰKÖDÉSÉRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK... 2 3. A KONZISZTÓRIUM

Részletesebben

A választójogosultak bejelentett lakóhelyükön, lakóhely hiányában bejelentett érvényes tartózkodási helyükön szerepelnek a névjegyzékben.

A választójogosultak bejelentett lakóhelyükön, lakóhely hiányában bejelentett érvényes tartózkodási helyükön szerepelnek a névjegyzékben. Tisztelt Választópolgárok! A 2010. október 3-ra kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választójoggal rendelkezik a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel vagy bejelentett

Részletesebben

Határozat. a települési nemzetiségi önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához. A Csömöri Helyi Választási Bizottság

Határozat. a települési nemzetiségi önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához. A Csömöri Helyi Választási Bizottság Határozat a települési nemzetiségi önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához A Csömöri Helyi Választási Bizottság 47/2014. (X.13.) határozata A Csömöri Helyi Választási Bizottság

Részletesebben

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07.

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07. SOLA SCRIPTURA Teológiai Főiskola 1121 Budapest, Remete út. 16/A 1536 Budapest 114. Pf.: 253 E-mail: sola@sola.hu Web: www.sola.hu 06-1/391-01-80; 06-20/379-6260 Intézményi azonosító: FI70788 FELVÉTELI

Részletesebben

Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. Budapest

Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. Budapest Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Budapest A tisztségviselők megválasztásának rendje 1. A választás általános szabályai (1.) A Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének

Részletesebben

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 206 / JEGYZŐKÖNYV

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 206 / JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Készült a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában 2017. november 27-én 11 órakor tartott alkalmazotti értekezletén, mely az intézményvezetői pályázat Véleményező alkalmazotti értekezlete

Részletesebben

5. A választás menete

5. A választás menete 5. A választás menete Ahhoz, hogy egy szervezetben a választás az Alapszabálynak és a Választási Szabályzatnak megfelelően történjen meg, pontos menetet, ütemtervet kell betartani, követni. Két fontos

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAG RENDKÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL

TÁJÉKOZTATÁS FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAG RENDKÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL TÁJÉKOZTATÁS FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAG RENDKÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL Tisztelt Egyesületi Tagunk! Melis László, Erkel Ferenc-díjas hegedűművész és zeneszerző, Egyesületünk Komolyzenei Szerzők Osztályának és Felügyelő

Részletesebben

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELTE TÓK HÖK Küldöttgyűlés jegyzőkönyve 2015. február 27. (ELTE TÓK, 123.) IDŐPONT: 2015. február 27. HELYSZÍN: ELTE Tanító- és Óvóképző Kar 123. terem AZ ÜLÉS KEZDETE: 16:30 A megjelent küldöttgyűlési

Részletesebben

Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések

Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket? A helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket az idei évtől kezdve

Részletesebben

1. A HK ülés felépítése

1. A HK ülés felépítése 1. számú melléklet A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Kari Hallgatói Képviselet Ügyrendje A BME GTK Hallgatói Önkormányzat Szervezeti

Részletesebben

A Semmelweis Egyetem. Rektorának

A Semmelweis Egyetem. Rektorának A Semmelweis Egyetem Rektorának R/3/2017. (IX. 07.) számú határozata a Pető András Kar szenátusba delegált képviselői megválasztásának eljárási rendjéről [Az R/4/2017. (IX.14.) számú rektori határozat

Részletesebben

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 205 / JEGYZŐKÖNYV

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 205 / JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Készült a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában 2017. november 27-én 10 órakor tartott tantestületi értekezletén, mely az intézményvezetői pályázat Véleményező nevelőtestületi értekezlete

Részletesebben

Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata

Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata Csanádpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdése

Részletesebben

SÁTORALJAÚJHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 33/2006.(XI.30.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

SÁTORALJAÚJHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 33/2006.(XI.30.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről SÁTORALJAÚJHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 33/2006.(XI.30.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban: Ötv.)

Részletesebben

A Zsigmond Király Főiskola Hallgatói Önkormányzatának. Ideiglenes Alapszabálya 1. Általános rendelkezések

A Zsigmond Király Főiskola Hallgatói Önkormányzatának. Ideiglenes Alapszabálya 1. Általános rendelkezések A Zsigmond Király Főiskola Hallgatói Önkormányzatának Ideiglenes Alapszabálya 1 A Zsigmond Király Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) Hallgatói Önkormányzata (a továbbiakban: Hallgatói Önkormányzat) a

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3630 Putnok, Kossuth út 5. Tel.: 48/530-010 Fax: 48/530-054

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3630 Putnok, Kossuth út 5. Tel.: 48/530-010 Fax: 48/530-054 HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3630 Putnok, Kossuth út 5. Tel.: 48/530-010 Fax: 48/530-054 A Putnoki Helyi Választási Bizottság 55/2014. (X.13.) határozata A Putnoki Helyi Választási Bizottság roma nemzetiségi

Részletesebben

EVDSZ Választási Szabályzat

EVDSZ Választási Szabályzat EVDSZ VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 1 EVDSZ Választási Szabályzat A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Választási Szabályzatot elfogadta a Szövetségi Vezetőség 2015. szeptember 9-ei ülésén Gyöngyös- Farkasmályon.

Részletesebben

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend 2017. február 7. A szabályzat célja és hatálya A Szent István Egyetem (a továbbiakban: SZIE) Ybl Miklós Építéstudományi

Részletesebben

Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/ Fax.: 22/

Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/ Fax.: 22/ Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/704-147 Fax.: 22/704-777 Tisztelt Választópolgárok! A Köztársasági Elnök 2010. október 3. napjára (vasárnapra) tűzte

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Tard Község Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Tard Község Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tard Község Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet az EFOP-3.9.2-16-2017-00055. Humán kapacitások fejlesztése Bükkábrányban és térségében című pályázat keretein belül a 2017/2018.

Részletesebben

Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/ Telefax: 57/

Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/ Telefax: 57/ Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága 5136 Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/446-006 Telefax: 57/446-002 Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága 2/2016. (VII.05.) számú HATÁROZATA

Részletesebben

4/2013. számú Dékáni Utasítás A RÉSZISMERETI JOGVISZONY ALKALMAZÁSÁRÓL A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN

4/2013. számú Dékáni Utasítás A RÉSZISMERETI JOGVISZONY ALKALMAZÁSÁRÓL A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN 4/2013. számú i Utasítás A RÉSZISMERETI JOGVISZONY ALKALMAZÁSÁRÓL A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN 1. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv) előírja a felsőoktatási

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3654 Bánréve Kossuth út 24. Tel.: 48/ Fax: 48/

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3654 Bánréve Kossuth út 24. Tel.: 48/ Fax: 48/ HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3654 Bánréve Kossuth út 24. Tel.: 48/554-900 Fax: 48/554-900 A Bánréve Helyi Választási Bizottság 44/2014. (X.13.) határozata A Bánrévei Helyi Választási Bizottság roma nemzetiségi

Részletesebben

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének. 2/1992.(III.03.)sz. rendelete. a helyi népszavazásról és a népi kezdeményezésről

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének. 2/1992.(III.03.)sz. rendelete. a helyi népszavazásról és a népi kezdeményezésről A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének /99.(III.03.)sz. rendelete a helyi népszavazásról és a népi kezdeményezésről (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) A Ferencvárosi Önkormányzat a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

2/2017. (04.03.) számú dékáni utasítás a PTE Általános Orvostudományi Karára beérkező vendéghallgatók ügyintézéséről

2/2017. (04.03.) számú dékáni utasítás a PTE Általános Orvostudományi Karára beérkező vendéghallgatók ügyintézéséről 2/2017. (04.03.) számú dékáni utasítás a PTE Általános Orvostudományi Karára beérkező vendéghallgatók ügyintézéséről A hallgatóknak a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán (a továbbiakban

Részletesebben