Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szeptember 13-án 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyőlésérıl.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szeptember 13-án 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyőlésérıl."

Átírás

1 VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: /2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szeptember 13-án 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyőlésérıl. Az ülés helye: Jelen vannak: Városháza Kossuth terme Debreczenyi János polgármester, Dr. Büki Szilvia jegyzı, Asztalos István, Baumgartner Lajos, Dr. Bense László Erik, Brányi Mária, Czaun János, Domokos József, Gyimesi Károly, Hartai Ervin, Hartmann Ferenc, Hidasi Ferenc, Dr. Hudvágner Tamás, Katanics Sándor, Mazák György, Mihalovics Péter, Molnár Ernı, Némedi Lajos, Péterné Rózsa Mária, Dr. Polinszky András, Porga Gyula, Dr. Strenner Zoltán, Dr. Szalay András, Szolnoki Pál, Vereskuti Béla, Wéber László képviselık. Jelen voltak továbbá: Nász József aljegyzı, Angyal Éva, Juhász László, Scher Ágota, Horváth Gábor, Lindemann István, Schmidt István, Rompos Gabriella, Szalkai László, Dr. Herth Viktória, Thury Péter, Wolf Zsuzsanna irodavezetık, Bérczi Zsuzanna, hivatalvezetı, Horváthné Csere Anikó irodavezetı-helyettes, Lıczi Árpád, Jakab Ibolya, Dr. Mohos Gábor, Dr. Györéné Dr. Lénárt Mária, Kovács Zoltán csoportvezetık, Szeivolt Erzsébet, Vereczki adrienn, Dr. Karhusz Péter, Sörös Ferenc, Bozsik Éva, Prém József, Horváth György, Józsa Tamás, Ferenczy Krisztina, Matolcsi István, Németh Helga, Kıhegyi Imre, Dr. Albert Vendel, Sipos Zoltán a Város Mővelıdési Központ és Könyvtár igazgatója, C.C. Audit Könyvvizsgáló társaság képviselıi, Göttlinger László, Tóth János, Kovács Gábor, Borbás Tamás, Stigelmaier Józsefné, Óvádi Péter, Nagy Piroska, Miskey Tamás, Simon J. Sándor, Garabics Tibor, Dr. Sebestyén Attila, Horváth György sajtószóvívı, a Rádió Jam és a Veszprém Televízió, Séd Televízió munkatársai és 12 állampolgár.

2 2 A polgármester köszöntötte a megjelenteket és megállapította, hogy a közgyőlés határozatképes, mivel 25 képviselıbıl mind a 25 képviselı jelen van. Az ülést megnyitotta. Külön köszöntötte Dr. Géczi János írót, biológiai tanárt, tanszékvezetıi docenst, aki a Rózsa és jelképei címő mővét ismertette a Hónap mőtárgya keretén belül. Munkásságáról Horváth György adott tájékoztatást. Horváth György: Dr. Géczi János a Pannon Egyetem Antropológiai és Etikai Tanszék Tanárképzı Karának tanszékvezetıje június 25-én vehette át a Mővészetek Palotájában az Artisjus irodalmi alapítvány díját Veszprém város kulturális közéletébe évtizedek óta fontos tettekkel írta be a nevét. Kiemelkedı mőnek számít a Vár ucca tizenhét c. folyóirat, melyben a város rég elfeledett szülötteit állította reflektorfénybe, életmővük ismét közkinccsé válhatott. Dr. Géczi János: Bemutatkozásában elmondta, hogy 27 éve él Veszprémben, szakmája szerint kutatóbiológus. Veszprémrıl 56 db mővelıdéstörténeti könyvet szerkesztett és adott ki. Magát az Ányos kultusz elindítójának tartja. Biológusként, mővelıdéstörténészként 15 év alatt kezdte el írni a Rózsa és jelképei címő monográfia sorozatot, mely 7 kötetébıl eddig 3 jelent meg. Vár ucca 17 címő folyóirata negyedévenként került kiadásra, ahol bemutatta a Cholnoky családot, Auer Lipótot, Eötvös Károlyt, azaz 57 olyan embert, akik a magyar kultúra alkotói. Sajnálattal vette tudomásul, hogy a fenti személyeknek a mővei nem voltak jelen Veszprém városban. A Vár ucca szerkesztısége 7 évig mőködött, kiadványaik 1000 példányban jelentek meg. Külön kiemelte még a Gizella királyné életérıl megjelent monográfiáját. Felhívta a figyelmet egy Pécsett havonta megjelenı kritikai kiadványra, amelyben a város valamennyi kulturális eredményét ismertetik egyfajta kritikai szempontból. Véleménye szerint Veszprém gazdag kulturális eredményeinek ilyen módon történı összegzése segítséget nyújtana a tájékozódásban. Kifogásolta azonban, hogy Veszprém fontos személyeirıl nem lehet könyvet beszerezni. Megköszönte Dr. Géczi János bemutatkozását és további sok sikert kívánt munkájához és kitüntetéséhez.

3 3 Dr. Strenner Zoltán: Mária nap alkalmából virággal köszöntötte a testület nevében Brányi Mária és Péterné Rózsa Mária képviselıket. Tájékoztatta a jelenlévıket arról, hogy 5 képviselı kért lehetıséget napirend elıtti felszólaláshoz. Asztalos István: Az augusztus 20-i ünnepség alkalmából kért szót. Elégedett volt a polgármesterrel együtt azért, hogy a közéletért felelıs személyek megtalálták a közös nevezıt az ünnepen való részvételükkel. Szomorúan tapasztalta és elítélte, hogy a többségi pártok és az önkormányzat határainak összemosása történt a Lovassy L. Gimnázium esetében akkor, amikor egy pártközleményt a városháza sajtóreferensétıl, egy köztisztviselıtıl kapták meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Városháza közintézmény. (A hozzászólás teljes szövege a jegyzıkönyvhöz csatolva.) A Városháza sajtóreferensét az üggyel kapcsolatban figyelmeztetésben részesítette, és ígéretet tett arra, hogy a jövıben ilyen eset nem fordul elı. Brányi Mária: Ki fizeti a bírságot címmel kért felszólalási lehetıséget, melyben a multifunkcionális csarnok építésének I. fázisában kialakult jogszabálysértı helyzet kapcsán elindított vizsgálat végsı eredményérıl érdeklıdött. Felszólalásában 4 kérdést tett fel és hangsúlyozta, hogy ezen kérdéseket nem hangulatkeltés céljából ismertette. Kiemelte, hogy a jogszabályba ütközı építkezéssel a város adófizetı polgárait közvetett módon 29 millió forinttal károsították meg, melynek nincs felelıse. (A hozzászólás teljes szövege a jegyzıkönyvhöz csatolva.)

4 4 Molnár Ernı: Hozzászólásának címe: Meddig lesz nehéz közlekedni a Dózsavárosban? Kifogásolta, hogy a csatornázottsági munkák miatt hetekig, hónapokig a feldúlt utcákon kell közlekedni a Dózsavárosban. Kérte, hogy a közutak helyreállítását még a téli hónapok beállta elıtt végezzék el. (A hozzászólás teljes szövege a jegyzıkönyvhöz csatolva.) Dr. Strenner Zoltán: Felszólalásának címe: Vigyázó szemetek Fideszre vessétek. Információja szerint a tapolcai MSZP frakcióvezetıi ülésen elhangzott, hogy bizonyos politikai személyek feladata lesz a Fideszes önkormányzatok figyelemmel kísérése. Tegnapi értesülése alapján, az itt helyet foglaló képviselı társai vannak megbízva ezzel a feladattal. Hangsúlyozta, hogy nyitottak a párbeszédre. Némedi Lajos: Napirend elıtti felszólalásának címe: Ez már nem a Tanácsrendszer A fenti mondat a Veszprém Megyei Közgyőlés június 28-ai ülésén hangzott el Pusztai István részérıl, aki kéretlen minısítésével súlyosan megsértette az Oktatási és Ifjúsági Bizottságot, és a képviselı testületet is. Az Oktatási és Ifjúsági Bizottság szeptember 5-ei ülésén 5 igen szavazattal, 1 tartózkodással határozatban elutasította Pusztai István megnyilvánulását. Hartmann Ferenc: Dr. Strenner Zoltán frakcióvezetı felszólalására reagálva megjegyezte, hogy csak azt teszik, amit korábban 16 évig tett a Fidesz ellenzékben. Elmondta, hogy írásban jelezte kérdését Hartmann Ferenc frakcióvezetı. Hartmann Ferenc: Kérdésének címe: Mikor lesz olcsóbb? Az önkormányzat decemberében határozta meg az érvényes távhıszolgáltatási díjakat, mely döntés után a Magyar Hírlap megállapítása szerint a

5 5 legdrágább díjak egyike Veszprémben tapasztalható. Frakciója többlépcsıs emelési javaslata elutasításra került. Idézett továbbá egy korábbi levélbıl, mely szerint a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. várható eredményes teljesítése esetén decemberében alkalmaznák a kompenzáció valamilyen mértékét. Meglátásuk szerint a Zrt. elıteljesített, azonban még lehetne olcsóbb a távhıszolgáltatás. Felhívta a figyelmet a gázpiac liberalizálásáról adódó lehetıségre, melynek következménye, hogy több városban csökkent a szolgáltatás ára. Megkérdezte a polgármestertıl, hogy mikor lesz olcsóbb a Közüzemi Zrt. által szolgáltatott távhı ára Veszprémben is, és nem csak más városban. (A hozzászólás teljes szövege a jegyzıkönyvhöz csatolva.) Megköszönte Hartmann Ferenc képviselınek azt, hogy írásban is eljuttatta részére a kérdést, és ezért felkészült választ tud adni. Tájékoztatást adott arról, hogy a VKSZ Zrt. is kilép október 1-jével a szabad piacra, ahol 3,7%-os garantált gázár csökkentést sikerült elérnie a jelenlegi díjhoz képest. Azonban a 2003-ban megkötött Kögáz szerzıdés következtében csak az E- on szabad piaci kilépést tette lehetıvé június 30-ig. A gázmotoroktól átvett hıdíj mértéke emelkedett a januári gázkompenzáció megszőntetése következtében, mely kiegyenlíti a szabadpiaci hatást július 1-jétıl teljesen más feltételekkel lehet tárgyalni a többszereplıs gázpiacon. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a visszatérítés nagyságát az átlaghımérséklet emelkedése eredményezte. Jelezte továbbá, hogy idén is 100 m Ft nagyságú összeget fordítanak a távhı berendezések karbantartására. Elmondta, hogy a tavasszal közzétett Magyar Távhıszolgáltatók Szövetségének adatai alapján, az 53 vizsgált város közül Veszprém a 36. helyen áll. Az önkormányzati intézmények energetikájának kezelése július 1-jétıl kezdıdik meg. Végezetül kérte válaszának elfogadását. (A hozzászólás teljes szövege a jegyzıkönyvhöz csatolva.) Hartmann Ferenc: A választ köszönettel elfogadta, és korrektnek tartotta. Dr. Szalay András: Ügyrendi hozzászólásában elmondta, hogy a tegnap délelıtti frakcióvezetıi ülésen nem ennyi napirend elıtti hozzászólás volt bejelentve. Kérte, hogy a

6 6 kiszámíthatóság érdekében a Közgyőlést megelızı napon 12 óráig kapjanak a képviselık ben egy olyan tájékoztatást, melyben jelzik részükre a napirend elıtti felszólalók számát. A kérést elfogadják, és annak eleget tesznek. Katanics Sándor: Már most jelezte, hogy a fenti kérdésnek megfelelıen nem csak a napirend elıtti felszólalását, hanem kérdéseit is eljuttatja majd, de munkájuk érdekében célszerő lenne az SZMSZ-ük módosítása. Felhívta a figyelmet arra, hogy április 26-án, emlékezete szerint teljes egyetértésben elfogadták a Rajk László emlékmő áthelyezésére szolgáló új helyszínt, a Barátság parkot. A sajtóban olvasott azonban egy lakossági fórumról, melyet szeptember 28-án tartanak, és melynek hangulata fogja az érvényben lévı Közgyőlési döntésüket befolyásolni. Megkérdezte a polgármestert, hogy adjon tájékoztatást a fórum menetérıl és hogy, az milyen módon képes majd befolyásolni döntésüket. Tisztában van az érvényes közgyőlési döntésükkel, melyet a fórumon résztvevı lakosokkal ismertetni fog, továbbá kérni fogja ıket arra, hogy az érvényes határozatot fogadják el, de véleményüket szeretné megismerni. Véleménye szerint a lakossággal tartott konzultáció közmegegyezéssel zárulhat. Felhívta a figyelmet arra is, hogy ezt az ügyet vissza kell hozni a Közgyőlés elé, mert errıl az emlékmőrıl nem döntött a Közgyőlés. Az elızı ciklus képviselıi tudják, hogy a mővész által bemutatott és a Közgyőlés által jóváhagyott mő nem egyezik meg a jelenleg a Színházkertben található alkotással. Hozzászólásában több tartalmi hiányosságot sorolt fel. Célja nem a feszültségkeltés, hanem az ügy olyan fokú rendezése, amely méltó 1956 szelleméhez. Elképzelhetınek tartja azt is, hogy sok más emlékmőhöz hasonlóan Veszprémben is több 1956-os emlékmő kerüljön felállításra. Megkérdezte Katanics Sándor képviselıt, hogy elfogadja-e válaszát.

7 7 Katanics Sándor: Válasz adása elıtt felhívta a figyelmet arra, hogy a közvélemény sok mindenrıl nem tud az ügy kapcsán. Jelzik ezt a beérkezı indulatos sms-ek is. Szerencsésnek tartaná azt, ha az elkészült anyag a média számára és a képviselık részére is hozzáférhetıvé válna. A jelenleg látható emlékmő egy félkész állapotot tükröz. A lakossági fórum egy véleménynyilvánító grémium, de ennek megtartása a határozat meghozatala elıtt lett volna célszerő. Véleménye szerint nemcsak ez az emlékmő, hanem a Melocco alkotás is megosztja a közvéleményt. Kifogásolta, hogy az érvényben lévı határozatukat a folyamatos határidı mellett késleltetik és újabb hangulatkeltı elemeket visznek bele. Hozzászólásában elmondta, hogy a polgármester válaszát nem tudja elfogadni. Emlékeztette a jelenlévıket arról, hogy a Veszprémi 7Nap részletes tájékoztatást adott az ügy körülményeirıl. Nem látja akadályát annak, hogy a részletes anyagot megismerjék a képviselık. A lakosság véleményének a megismerését nem tartja hangulatkeltési elemnek, eddig is ezt tette, ezután is érdekelni fogja az emberek véleménye. Érdektelennek tartja, hogy a képviselıt nem zavarja a mővész önhatalmúlag elkészített alkotása, mely eltér a közgyőlési döntéstıl, azaz szerzıdésszegést követett el. Az emlékmő értékének esetében egészen mást jelent a koracél és a vas, mely különbség pénzügyileg is érinti az önkormányzatot. Hangsúlyozta azonban, hogy nem javasolta a Közgyőlésnek a szerzıdés tartalmának ilyen mélységő boncolását akkor, ha az ügy megnyugtató módon lezárul. Katanics Sándor: Elızı hozzászólásában nem azt állította, hogy a félkész állapotban lévı emlékmő tetszik neki. Felhívta a figyelmet arra, hogy képviselıként a vizsgálati anyagot nem kapta meg, továbbá véleménye szerint a vizsgálati anyagot nem kell zártkörően kezelni, abba bárki betekinthet. Nincs akadálya annak, hogy akit érdekel az ügy, az betekinthessen az anyagba, feltéve akkor, ha ehhez a mővész engedélyt ad. Természetesen az alkotó engedélye nem szükséges ahhoz, hogy a képviselık betekinthessenek az anyagba.

8 8 Dr. Büki Szilvia: Tájékoztatást adott arról, hogy az anyagot csak a Közgyőlés tagjai kaphatják meg. Elmondta, hogy a dokumentumot a frakcióvezetık részére megküldték. Mazák György: Molnár Ernı napirend elıtti felszólalása kapcsán elmondta, hogy a Dózsaváros útjainak helyreállítási munkái a jövı héten megkezdıdnek. Hidasi Ferenc: Az emlékmő ügyével kapcsolatban megkérdezte, hogy majd a lakossági fórum eredményét milyen módon lehet eldönteni. Véleménye szerint az ilyen rendezvényekre nem a megértı, hanem az indulatos emberek mennek el, melynek következménye a feszültségkeltés. A lakossági fórum megrendezése a felelısség eltolását jelenti, azonban a megoldáshoz nem visz közelebb. Megkérdezte, hogy az ilyen esetekben miért van szükség utólag lakossági fórumot megtartani. Kiemelte, hogy a felelısség a képviselı testület kezében van, melyet fel kell vállalniuk. Nem tartja szerencsésnek, ha ez gyakorlattá válik. Az egyéni választókerületek képviselıi a fórumról szóló levelet megkapták és egyben kérte ıket arra, hogy körzetükben a szükséges lépéseket tegyék meg a fórum eredményessége érdekében. Külön hangsúlyozta, hogy nem szeretne feszültségkeltést, erre a maga részérıl törekedni fog. Kifogásolta, hogy Hidasi Ferenc képviselıt nem zavarja, hogy nem a megrendelt emlékmő került megvalósításra. Az irodavezetı leváltására azért került sor, mert hatáskörét túllépte, nem szerzett érvényt a közgyőlési döntésnek. Megkérdezte Hidasi Ferenc képviselıt, hogy válaszát elfogadja-e. Hidasi Ferenc: Nem.

9 9 Domokos József: Megkérdezte, hogy a lakossági fórumon lehet-e más kérdésrıl is tárgyalni. Természetesen lehet, véleménye szerint lesz is rá igény. A kérdések és a napirend elıtti felszólalások után a polgármester jelentést adott a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról. Dr. Szalay András: Az Ügyrendi- és Igazgatási Bizottság elnökeként felelıs volt a 2.) pontban lévı határozatért, melyben a képviselık vagyonnyilatkozatának mintájára, önkéntes alapon felkérték a gazdasági társaságaikban vezetı tisztséget betöltı személyeket vagyonnyilatkozat megtételére. Tájékoztatást adott arról, hogy a nyilatkozatok megtételérıl szóló névjegyzéket átadta a polgármesternek. Véleménye szerint megsértették a képviselı testület határozatát azok, akik a fentieknek nem tettek eleget, de megbízatásukat a képviselı testülettıl, illetve a polgármestertıl kapták. Továbbá megalázónak tartja ezt azon személyekkel szemben, akik vagyonnyilatkozataikat leadták, sıt hozzájárulnak annak nyilvánosságához. Javasolta, hogy a városvezetıi többség szerezzen érvényt irányítási feladataiknak ebben a vonatkozásában is. Mindenki elıtt ismert, hogy a fenti közgyőlési döntés egyfajta felkérés formájában jutott el a felelıs tisztségviselık felé, tehát nem kötelezı érvényő. Tájékoztatta a jelenlévıket arról, hogy mindkét oldalról voltak olyan személyek, akik nem adták le vagyonnyilatkozataikat, de irányukban a bizalom nem rendült meg. A Közgyőlés jelenlévı 25 tagja 24 igen szavazattal meghozta a következı határozatot: 185/2007.(IX.13.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése a 87/2007.(IV.26.) Kh., a 89/2007.(IV.26.) Kh., a 107/2007.(V.14.) Kh., a 108/2007.(V.14.) Kh., a 116/2007.(V.31.) Kh., a 117/2007.(V.31.) Kh., a 118/2007.(V.31.) Kh., a

10 10 127/2007.(V.31.) Kh., a 135/2007.(V.31.) Kh., a 137/2007.(V.31.) Kh., a 139/2007.(V.31.) Kh., a /2007.(V.31.) Kh., a 149/2007.(V.31.) Kh., a 153/2007.(VI.27.) Kh., a 160/2007.(VI.27.) Kh., a 161/2007.(VI.27.) Kh., a 163/2007.(VI.27.) Kh., a 164/2007.(VI.27.) Kh. és a 171/2007.(VI.27.) Kh. végrehajtására adott jelentést tudomásul veszi. A 152/2007.(VI.27.) Kh. végrehajtásával kapcsolatos elıterjesztés szerepel a napirendek között. Hozzászólásában két napirendi pont sürgısséggel történı tárgyalására tett javaslatot, melynek oka az, hogy a város bevételi tervét teljesíteni kell. Ennek érdekében tárgyalni kell: Az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás szabályairól szóló 22/2005. Ör. módosításáról, továbbá a Pályázat kiírása a Veszprém, Kopácsi József utca 1. szám alatti volt Gyermekek Háza ingatlan értékesítésére. Kérte, hogy a fenti napirendi pontok megtárgyalására kerüljön elıször sor, melyet elfogadás esetén az ehhez kapcsolódó rendezési terv módosítása kövessen. Dr. Szalay András: Kérte, hogy a két napirendi pont sürgısséggel történı tárgyalásáról külön-külön szavazzanak. Természetesen. Ezt követın a Közgyőlés szavazott az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás szabályairól szóló rendelet módosításáról. A Közgyőlés jelenlévı 25 tagja 20 igen szavazattal meghozta a következı határozatot: 186/2007. (IX.13.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése sürgısséggel megtárgyalta Az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás szabályairól szóló 22/2005. Ör. módosításának elıterjesztését.

11 11 Határidı: Felelıs: azonnal Debreczenyi János polgármester A Közgyőlés jelenlévı 25 tagja 24 igen szavazattal meghozta a következı határozatot: 187/2007. (IX.13.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése sürgısséggel tárgyalja a Pályázat kiírása a Veszprém, Kopácsi József utca 1. szám alatti volt Gyermekek Háza ingatlan értékesítésére címő elıterjesztést. Határidı: azonnal Felelıs: Debreczenyi János polgármester Jelezte, hogy a frakcióvezetıi ülésen már egyeztettek arról, hogy a meghívó szerinti 6.) napirendi pontnak A.) és B.) pontja van. A 6/B. pontban a Közintézmények akadálymentesítése címő elıterjesztés kerül megtárgyalásra. A Közgyőlés jelenlévı 25 tagja 24 igen szavazattal meghozta a következı határozatot: 188/2007. (VI.27.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése jelen ülésének napirendjét a következık szerint állapítja meg: Napirendek: 1.) Az önkormányzat létszámcsökkentési döntéseivel kapcsolatos egyszeri hozzájárulás igénylése Elıadó: Debreczenyi János polgármester

12 2.) A.) Beszámoló az Önkormányzat I. félévi gazdálkodásáról 12 B.) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata évi költségvetésének módosítása Elıadó: Debreczenyi János polgármester 3.) Veszprém, 2388 hrsz.-ú (volt Gyermekek Háza) ingatlan szabályozási elıírásainak kiegészítése és módosítása Elıadó: Horváth Gábor városi fıépítész 4.) A közterületek használatáról, továbbá a közterületeken és beépítetlen önkormányzati tulajdonú földrészleteken a fák védelmérıl szóló 32/2007.(VI.28.) Ör. módosításáról és kiegészítésérıl szóló rendelet megalkotása Elıadó: Dr. Büki Szilvia jegyzı, címzetes fıjegyzı 5.) Veszprém Városfejlesztési Stratégiájának prioritásai Elıadó: Brányi Mária, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke városstratégiai tanácsnok 6.) Tájékoztató Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának pályázati úton megvalósítani kívánt projektjeinek elıkészítési feladatairól Elıadó: Brányi Mária, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke városstratégiai tanácsnok 7.) Részvétel a Nagy Terv televíziós mősorfolyam vetélkedıjén az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként Elıadó: Brányi Mária, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke városstratégiai tanácsnok 8/ A.) Döntés az Örmény Ifjúsági Egyesület civil keret pályázat I. féléves támogatási szerzıdésének módosításáról B.) II. félévi civil keret pályázat kiírásának elfogadása Elıadó: Péterné Rózsa Mária társadalmi kapcsolatok tanácsnoka

13 13 9.) Veszprém Megyei Jogú Város fizetı parkolási rendjének felülvizsgálata Elıadó: Czaun János alpolgármester 10.) Tájékoztató a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőléseinek televíziós közvetítési lehetıségérıl Elıadó: Czaun János alpolgármester 11.) Önkormányzati tulajdonú ingatlanok törzsvagyonbeli változásai Elıadó: Czaun János alpolgármester 12.) Veszprém, Jutasi úti mőfüves kispálya megvalósításához többlet pénzügyi forrás biztosítása (Az elıterjesztés késıbb kerül kiküldésre.) Elıadó: Czaun János alpolgármester 13.) Veszprém, Szabadság tér 8. sz. alatti, 31/A/1 hrsz.-ú ingatlan értékesítése Elıadó: Czaun János alpolgármester 14.) Hozzájárulás a spanyol-magyar két tanítási nyelvő képzés bevezetéséhez a Vetési Albert Gimnáziumban Elıadó: Porga Gyula Alpolgármester 15.) Közoktatási intézmények alapító okiratának módosítása Elıadó: Némedi Lajos, az Oktatási és Ifjúsági Bizottság elnöke 16.) Általános Iskolák Központi Elıkészítı Mőhelyének vezetıi megbízása Elıadó: Némedi Lajos, az Oktatási és Ifjúsági Bizottság elnöke 17.) Cholnoky Jenı Általános Iskola vezetıi megbízása Elıadó: Némedi Lajos, az Oktatási és Ifjúsági Bizottság elnöke

14 14 18.) A Családsegítı- és Gyermekjóléti Szolgálat alapító okiratának módosítása Elıadó: Dr. Strenner Zoltán, az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke 19.) Veszprém, 6/2 hrsz. ingatlan (OTP parkoló alatti üzletek) tulajdonjogának rendezése Elıadó: Debreczenyi János polgármester 20.) Veszprém Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tőzoltósága parancsnokának kinevezése (A beérkezett pályázatok a Polgármesteri Hivatal Jegyzıi Irodájának Személyzeti Csoportjánál megtekinthetık.) Elıadó: Debreczenyi János polgármester 21.) A Varga Család Alapítvány támogatása Elıadó: Debreczenyi János polgármester 22.) Veszprém ifjúsági és diák labdarúgásáért Közalapítvány kuratóriumába új tag jelölése Elıadó: Debreczenyi János polgármester 23/ A.) A veszprémi 4062/2 hrsz.-ú ingatlanra Jutasi u. 7. bérleti szerzıdés megkötése az ÁPV Zrt. vagyonkezelıi feladatait ellátó Belvárosi Irodaház Kft.-vel Elıadó: Dr. Büki Szilvia jegyzı, címzetes fıjegyzı B.) A kincstári vagyonba tartozó veszprémi 4062/2 hrsz.-ú ingatlan önkormányzat részére történı igénylése Elıadó: Debreczenyi János polgármester 24.) Használati jog alapítása az önkormányzat tulajdonában lévı veszprémi 2504 és a 2540/1 hrsz.-ú ingatlanokra a Lovassy László Gimnázium villamos energia ellátásához Elıadó: Schmidt István irodavezetı

15 15 25.) Veszprémi szennyvíztisztító telep évi további felújítási munkáira többlet forrás biztosítása Elıadó: Schmidt István irodavezetı 26.) Veszprém, 6417 hrsz. alatti, a Séd patakot keresztezı víz és elektromos közmőszolgalom alapítása Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának javára Elıadó: Schmidt István irodavezetı 27.) Veszprém, Csererdı területére vonatkozó változtatási tilalmat megelızı rendezési tervi módosításról szóló tervezési szerzıdés jóváhagyása Elıadó: Horváth Gábor városi fıépítész 28.) A Veszprém város ösztöndíjasa cím adományozása, a évi elismerések odaítélése (zárt ülés) Elıadó: Némedi Lajos, az Oktatási és Ifjúsági Bizottság elnöke 29.) Cholnoky-emlékdíj odaítélése (zárt ülés) Elıadó: Debreczenyi János polgármester 30.) Veszprém Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsıdei Intézmény vezetıje közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése, valamint az új intézményvezetı megbízása (zárt ülés) Elıadó: Debreczenyi János polgármester 31.) Egyebek Napirendek tárgyalása: 1.) Az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás szabályairól szóló 22/2005. (VI. 27.) Ör. módosításáról Elıadó: Debreczenyi János Polgármester, Dr. Büki Szilvia jegyzı, címzetes fıjegyzı

16 16 Dr. Büki Szilvia: Felhívta a figyelmet arra, hogy a költségvetés helyzete mindenki elıtt ismert, a bevételek realizálódása nehezen alakul. A Gyermekek Háza értékesítésénél, a jelenlegi vagyonrendelet szabályai szerint a második alkalommal is ugyanolyan tartalommal kellene kiírni a pályázatot, mint elıször. Azonban komoly érdeklıdés hiányában célszerő a jogszabályi kereteket úgy megállapítani, hogy a tulajdonosnak, más esetben is nagyobb rugalmasságot lehessen biztosítani az ár tekintetében. A rendelet 29. -ának módosításával a tulajdonosi jogok gyakorlójának lehetısége van arra, hogy a második fordulóban a szakértı által megállapított árral hirdethesse meg az ingatlant. Az elıkészítés során ígéretet tett Czaun János alpolgármesternek és Baumgartner Lajos bizottsági elnöknek arra vonatkozóan, hogy generálisan áttekintik a vagyonrendelet szabályait a nehézkes eljárási szabályok tekintetében. Jelezte, hogy a jelenlegi rendelet már egy finomítottabb jogszabály, azonban értékesítéskor köti ıket a törvények és az uniós jogszabályok alkalmazása is. Szükségesnek tartotta felolvasni a módosítás szövegét, melyet meg is indokolt. Hangsúlyozta, hogy semmiféle további csökkentésrıl nincs szó a rendeletmódosításban. Dr. Szalay András: Javasolta a testületnek, hogy fontolják meg a módosítást, mivel a rendelet nyilvános, a gazdasági szereplık hajlamosak arra, hogy a háttérben kartellt alkotva megegyezzenek egymással. Az értékesítéskor az Önkormányzat induló, azaz licitárat jelöl meg, de a befektetık tisztában vannak azzal is, hogy a második pályázati kiíráskor az ár alacsonyabb lesz, akkor az elsı fordulóban nem pályáznak. Nem tartja szerencsésnek azt, hogy az Önkormányzat lefelé viszi ingatlanjainak értékesítési árát. Véleménye szerint az elıbbi helyett más értékesítési módokat és eszközöket kell bevetni. Emlékeztetett minden képviselıt egy korábbi SZMSZ módosításukra, mely szerint csak írásban és 24 órával a Közgyőlést megelızıen lehet rendeletmódosítást benyújtani. Felhívta a figyelmet arra, hogy 24 órával ezelıtt még nem tudtak arról, hogy sürgısséggel fognak rendeletmódosítást tárgyalni. Kérte a képviselıket, hogy elfogadás esetén ne teremtsenek precedenst. Nem ért egyet Dr. Szalay András képviselıvel abban, hogy a gazdasági szereplık összefognak az olcsóbb ár érdekében, mert ezt a mostani módosítás elıtt is

17 17 megtehették volna. A módosítás elfogadása a bevétel teljesülése miatt rendkívül fontos. A pályázati kiírás szerint az eladó élhet az elállási jogával, azaz egyfajta garanciát jelent arra, hogy ne értékesítsék áron alul az ingatlant. Azt azonban tudomásul kell venniük, hogy csak annyiért tudják eladni a létesítményt, amennyiért arra vevı jelentkezik. Abban az esetben, ha nem adják el, akkor azt az összeget valahonnan pótolniuk kell. Hartmann Ferenc: Hozzászólásában elmondta, hogy bár késın érkezett meg az elıterjesztés, ennek ellenére egyetért vele és támogatja. Már többször jelezte a közgyőlésen és a bizottsági üléseken is, hogy a vagyonrendeletben szereplı, a harmadik pályázati kiírás esetén, a 80%-on történı értékesítési módot vizsgálják felül. Köszöntötte Navracsics Tibor és Katanics Sándor országgyőlési képviselıket. Dr. Büki Szilvia: Elismerte, hogy az SZMSZ szabályait nem elégíti ki maradéktalanul a beterjesztett rendeletmódosítás, azonban most szembesültek azzal, hogy joghézag van az SZMSZ-ben a sürgısségi indítvány keretében beterjeszthetı módosításokra vonatkozóan. Baumgartner Lajos: Az együttes ülésen a Gazdasági Bizottság és a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság az elıterjesztést megtárgyalta és elfogadta. Hartmann Ferenc hozzászólására elmondta, hogy a harmadik pályázati kiírásra vonatkozó 80%-os feltétel nem most került be a vagyonrendeletükbe, melyet az elızı ciklus is szükség szerint alkalmazott. Hangsúlyozta, hogy az elállási jog garancia az Önkormányzat számára. Dr. Szalay András: Kérte a jegyzı asszonyt, hogy a legközelebbi SZMSZ módosításnál figyeljenek arra, hogy sürgısséggel rendelet ne legyen tárgyalható.

18 18 A testület érdeke, hogy ezt megfelelıen szabályozzák. Hartmann Ferenc: Az Ügyrendi és Igazgatási Bizottság ülésén a jogász végzettségő bizottsági tagok elmondták, hogy az elállhat kitétel határozatban történı benntartása 10 millió Ftjába kerülhet az önkormányzatnak. Kérte a képviselıt, hogy részletesen fejtse ki elızı hozzászólását. Hartmann Ferenc: Az ügyvédek szerint, ha bármilyen probléma miatt az önkormányzatnak nem megfelelı a Gazdasági Bizottság és a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság által elfogadott értékhatáron történı szerzıdéskötés, akkor az 10 millió Ft-jába kerülhet az önkormányzatnak. Igyekeznek olyan áron értékesíteni az ingatlant, hogy az ne okozzon veszteséget. Péterné Rózsa Mária: Megkérdezte a jegyzı asszonyt, hogy sürgısséggel a 80%-os kérdést nem tudnák-e most tisztázni. Dr. Büki Szilvia: Tájékoztatta a testületet arról, hogy ez a konkrét értékesítési folyamat tette szükségessé a rendeletük módosítását. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vagyonrendelet rendkívül összetett és jelentıs külsı jogszabályokra épülı rendelet. Felelısséggel most nem tudja megállapítani azt, hogy milyen más egyéb szabályokkal van összefüggésben. A 29. (5) bekezdése egy harmadik, sikertelen

19 19 pályázatra utal, ahol dönthet úgy a tulajdonosi jogkör gyakorlója, hogy a teljes vételárat 80%-ban állapítja meg. A fentiek kizárása véleménye szerint elhamarkodott döntés lenne. Dr. Szalay András: Már korábban is jelezte az SZMSZ módosítás kapcsán, hogy ne helyezzenek be olyan korlátokat, aminek következtében a vita során nem lehet egy jó ötletet beépíteni. Ezt azonban akkor a többség leszavazta, de nem lehet rajta változtatni, mert a kezük meg van kötve. Péterné Rózsa Mária képviselı javaslatát a szabályok meghozatala miatt nem tudják elfogadni. Felhívta a figyelmet arra, hogy a rendelet módosítás elfogadásához minısített többség szükséges. A napirenddel kapcsolatban több kérdés, hozzászólás nem volt, a Közgyőlés jelenlévı 25 tagja 22 igen szavazattal megalkotta a következı rendeletet: 37/2007. Ör. az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás szabályairól szóló 22/2005. (VI. 27.) Ör. módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzıkönyvhöz csatolva.) 2.) Pályázat kiírása a Veszprém, Kopácsi József utca 1. szám alatti volt Gyermekek Háza ingatlan értékesítésére Elıadó: Baumgartner Lajos, a Gazdasági Bizottság elnöke Baumgartner Lajos: Ismertette az elıterjesztés készítésének módját és indokait. Elmondta, hogy a pályázati kiírást követıen jelentkeztek érdeklıdök, de sajnos a megváltozott ingatlanpiaci viszonyok miatt nem pályáztak az ingatlan megvételére, mert magasnak ítélték meg az induló alapárat. Tájékoztatta a képviselıket arról, hogy legnagyobb gondot a felépítmény megléte okozza, hiszen ennek nagyon magas a

20 20 lebontási költsége. A pályázat sikertelensége miatt ismételten kiírásra kerül a Gyermekek Háza, amelyet most szakértıi áron kívánnak meghirdetni. Reményei szerint ebben az évben kifizetésre kerülhet a vételár. Kérte, hogy a határozati javaslat 7.) pontjában az éljen szót élhessen szóra módosítsák. Továbbá kérte, hogy az elıterjesztés 5. oldalán lévı mondat törlésre kerüljön, mert nem szeretné, ha az anyagban utalás lenne a 80%-os vételárra: Amennyiben az nem történik meg, harmadik pályázati kiírást kell alkalmazni, mely eredményes lehet akkor is, ha a megajánlott vételár a forgalmi érték 80%-át eléri. Péterné Rózsa Mária: Megkérdezte a jegyzı asszonyt, hogy a 7.) pont módosítása megfelel-e a jogszabályi környezetnek. Továbbá megkérdezte az elıterjesztıt, hogy pontosan hol történt meg az ingatlan értékesítésének meghirdetése. Dr. Büki Szilvia: Elállási jog kikötésekor, sikeres pályázat esetén az eladó elállhat értékesítési szándékától abban az esetben, ha a körülményeiben változás történik. Ilyenkor azonban az eladónak a leendı vevı felé kártérítési fizetési kötelezettsége van a ténylegesen felmerült költségek kamattal emelt összegének tekintetében és az elmaradt haszon esetében, mely összegek pontos megállapítása több összetevıtıl függ. Az önkormányzatnak kell döntenie arról, hogy mennyire kötelezi el magát. Véleménye szerint amennyiben az önkormányzat, mint eladó elvárja a vevıtıl a bánatpénz letételét, akkor az önkormányzat is fogadjon el magára nézve kötelezettséget. Baumgartner Lajos: A Gyermekek Háza értékesítésének meghirdetése meghatározott sajtóban, az interneten történt, továbbá a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. a lehetséges fórumokon is meghirdette az ingatlant.

21 21 Dr. Szalay András: Felhívta a figyelmet arra a korábban megjelent sajtócikkre, mely szerint van vevı a Gyermekek Házára. Véleménye szerint bocsánatkéréssel tartoznak a közvélemény felé azok, akik valótlan információt adtak, hiszen tudomása szerint csak egy érdeklıdı jelentkezett. A Gazdasági Bizottság ülésén már jelezte, hogy aktív gazdasági és marketing eszközökkel kell eljárni az értékesítések esetében. Kifogásolta, hogy ezen az ülésen szinte leértékelték az ingatlant az olyan megjegyzésekkel, miszerint rossz a telek, rossz az épület. Meglátása szerint Veszprém egyik legnagyobb értéke a Viadukton kívül a panorámája és ezen a területen kiváló kilátás nyílik a Várra is. Elıfordulhat az is, hogyha 80%-os áron nem tudják eladni az épületet, akkor majd lecsökken a vételár és majd egy ügyvédi iroda fogja megvenni az ingatlant. Említést tett arról, hogy szeptember 11-én e- mailt kaptak a képviselık Horváth Györgytıl, melyben tájékoztatást kaptak arról, hogy Budapesten megrendezésre kerül egy Ingatlanfejlesztési és Befektetési Kiállítás és Konferencia. Kérdést tett fel arra vonatkozóan, hogy milyen lépést tettek annak érdekében, hogy ezen a rendezvényen a Gyermekek Háza ingatlannal Veszprém képviselje magát. Péterné Rózsa Mária képviselı arra utalhatott, hogy készült-e befektetıi füzet az ingatlanról. Nem tartja elégségesnek azt, ha csak a Népszabadságban, a Magyar Nemzetben és a Veszprémi 7 napban hirdetik meg a Gyermekek Házát. Elégtelen eszközök miatt következményekkel számolhatnak a költségvetést illetıen. Czaun János: Az önkormányzat által hozott szabály szerint az 50 millió Ft érték feletti ingatlanok pályázati kiírásait több nyelvre lefordítják és a nemzetközi fórumokon meghirdetik. A Gyermekek Háza értékesítésérıl szóló hirdetésre több külföldi érdeklıdı jelentkezett, a határidıt azonban nem tudták tartani, ezért bízik abban, hogy a második kiíráskor vételi szándékukat fenntartják. A hirdetés után több befektetıt gépkocsival elvittek az ingatlanhoz, majd a bemutatást követıen ebédre invitálták ıket. Tudomása szerint két komoly érdeklıdı volt, akik vásárlási szándékukat fenntartják, de nem azokkal a paraméterekkel, amelyekkel az ingatlan pályázati kiírása megtörtént. Hangsúlyozta, hogy a kiírásban induló árat jelöltek meg, tehát arra felfelé lehet csak licitálni. Kifogásolta azonban azt, hogy a szerzıdéstıl való elállás esetében 10 millió Ft-ot kell fizetnie az önkormányzatnak. Véleménye szerint egyes esetekben azonban az esetleges elállás lehetıségével többet nyer az önkormányzat, mint 10 millió Ft-ot. A Budapesten megrendezésre kerülı Kiállításra kijelöltek egy személyt, akit most nem tud megnevezni.

22 22 Dr. Szalay András, a sajtóban megjelent cikkre való hozzászólására elmondta, hogy nem ı adta a riport címét. Abban bízott, hogy az a jelentkezı, aki kiváltotta a pályázati anyagot, vevıje szeretne lenni az ingatlannak. Az egyik jelentkezı, aki pályázatot nem nyújtott be, vásárlási szándékát egy ajánlattal fejezte ki, mely azonban nem tükrözte azt az értéket, melyen ık értékesíteni kívánnák a létesítményt. A pályázat benyújtásának határideje szeptember 10-e volt, az újságcikk pedig ennél korábbi idıpontban jelent meg. Reményei szerint a pályázati anyag kivásárlója vevıként fog megjelenni. Baumgartner Lajos: Emlékezete szerint nem állított olyan tényt, miszerint vevı van a Gyermekek Házára, csupán reménybeli vevırıl beszélt, mivel a pályázati anyag kiváltásra került. Visszautasította Dr. Szalay András képviselı azon állítását, hogy a Gazdasági Bizottság ülésén negatívan minısítették volna az ingatlant, ilyet sem ı, sem pedig a bizottság tagjai nem állítottak. Emlékeztetett mindenkit arra, hogy a szakértıi ár feletti értéket határozott meg a bizottság annak érdekében, hogy a közvagyon ne kerüljön érték alatt értékesítésre. A mostani kiírásra azonban szakértıi árat határoztak meg az értékes ingatlan elidegenítésére. Kérte a képviselıket, hogy mindenki tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a legtöbb nyilvánosságot kapja meg az értékesítés. Felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki a költségvetésre koncentrálva fejtse ki véleményét. Hartmann Ferenc: Örömét fejezte ki azért, amiért Czaun János alpolgármester az ingatlan értékesítésének céljából megkocsikáztatja a leendı vevıket. Jelezte, hogy a költségvetés teljesítésének érdekében akár repülıvel is elvinné a vevıket az ingatlan megtekintésére.

23 23 Katanics Sándor: Aggályosnak tartja az elıterjesztés 6.) pontját. Jelezte, hogy 2005-ben az értékesítést nagymértékben gátolta az akkori ellenzéknek többek között a zöldterületekhez, a lesiklópályához való ragaszkodása. Az Oktatási és Ifjúsági Bizottság határozatban kérte, hogy a pályázati feltétel tartalmazza az ifjúsági tevékenységet segítı funkciót is. Megkérdezte a bizottsági elnököt, hogy a pályázati kiírás tartalmazza-e majd a korábbi feltételeket, mert nem szeretné, ha a sikeres értékesítést követıen civil szervezetek tüntetnének a zöld területek megóvása érdekében. Baumgartner Lajos: A határozati javaslat 4.) pontja váltja ki az elıterjesztés 6.) pontját. A Veszprém Zrt. az értékesítésre felkészült, a tervezési alaptérképet elkészítette, melyet ,- Ft + ÁFA összegért vásárolhatja meg a nyertes pályázó. Péterné Rózsa Mária: Véleménye szerint az értékesítést ajánlatos meghirdetni szaklapokban és a nemzetközi sajtóban is. A város turisztikai fejlesztését komolyan gondolja, a turizmussal kapcsolatos adatok szerint pedig elengedhetetlen a város számára egy komoly kapacitással rendelkezı szálloda megléte. Az ingatlan a város egyik legfrekventáltabb területén helyezkedik el, ezért kérte, hogy keressenek meg akár nemzetközi szállodaláncokat is, és levélben tájékoztassák ıket a terület értékesítésérıl. A napirenddel kapcsolatban több kérdés, hozzászólás nem volt, a Közgyőlés jelenlévı 25 tagja 24 igen szavazattal meghozta a következı határozatot: 189/2007. (IX. 13.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás szabályairól szóló 22/2005. (VI. 27.) Ör. 12 (1) bekezdésében foglaltak szerint eljárva nyilvános pályázaton történı elidegenítésre jelöli ki a Veszprém, Kopácsi József utca 1 szám alatti ingatlan természetben kialakult állapota szerint készített, a földhivatal által záradékolt munkaközi telekalakítási vázrajzon körülhatárolt, és kimutatott hrsz alatti, 130 m2 területő, beépítetlen terület megnevezéső ingatlan 51 m2 területét, hrsz alatti, 149 m2 területő, beépítetlen terület megnevezéső ingatlan 56 m2 területét,

24 /8 hrsz alatti, beépítetlen terület megnevezéső ingatlan 1374 m2 területét, hrsz alatti, m2 területő, iskola és gyermekotthon megnevezéső ingatlant az ingatlanon álló felépítményekkel, hrsz alatti, 134 m2 területő, beépítetlen terület megnevezéső ingatlan 54 m2 területét, /1 hrsz alatti, 1103 m2 területő, beépítetlen terület megnevezéső ingatlan 935 m2 területét, /2 hrsz alatti, 162 m2 területő, beépítetlen terület megnevezéső ingatlan 72 m2 területét, Feltételként határozza meg: 1. Az érintett ingatlan együttesek a természetben kialakult állapothoz igazítottan kerüljenek értékesítésre. A ZRt kezdeményezésére, a Polgármesteri Hivatal illetékes irodáinak egyetértésével, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 125/2006. (VII. 12.) VfKB határozatával hozzájárult a szabályozási terv felülvizsgálatához. A bizottság döntése alapján a Fıépítészeti Iroda a szabályozás felülvizsgálatát elindította, melynek eredményérıl várhatóan a év szeptemberi közgyőlésén születik döntés. A szabályozás módosítása után készüljön telekhatár-rendezés. A telekhatár-rendezés jogerıs engedélye esetén köthetı adás-vétel. 2. Az értékesítési pályázat úgy kerüljön megfogalmazásra, hogy az a fenti kikötést, mint eladói kötelezettségvállalásokat foglalja magában. 3. A pályázati kiírásnak legyen melléklete a telekalakítással érintett ingatlanokban a munkaközi telekalakítási vázrajza. 4. A Veszprém ZRt tervezési alaptérképet készíttetett, melynek ,- Ft + ÁFA költségét a nyertes pályázó a vételáron felül köteles megfizetni eladónak. 5. Az eredményes pályáztatás után az új tulajdonos esetleges építési kérelme hatósági eljárása során Jegyzı kiemelt figyelmet fordítson a területen lévı növényzet védelme, megóvása érdekében. 6. A pályázati eljárás eredményhirdetése elıtt a lebonyolító a beérkezett pályázatokat a pályázati kiírás feltételrendszere alapján értékelje, majd adásvételi szerzıdéstervezettel együtt terjessze azt a Városfejlesztési és Környezetvédelmi, valamint a Gazdasági Bizottság elé az önkormányzat számára legkedvezıbb pályázat kiválasztására. 7. Eladó az eredményes pályáztatás ellenére is élhet elállási jogával.

25 25 8. A pályázó köteles pályázati anyagának leadásakor, de legkésıbb a leadási határidıig bruttó ,- Ft bánatpénzt fizetni a VMJV Önkormányzat számlájára. Vesztes pályázók részére a bánatpénz az eredmény kihirdetését követı 15 napon belül visszafizetésre kerül. A bánatpénz a nyertes pályázó vételár fizetésekor beszámításra kerül. Amennyiben a nyertes pályázónak felróhatóan nem jön létre adás-vételi szerzıdés, vagy a vételár megfizetésének a jelölt határidıre nem tesz eleget, úgy a bánatpénzt pályázó elveszíti, az az eladót illeti meg. Amennyiben eladó a szerzıdéskötés elıtt eláll az eladástól, úgy minden pályázót megilleti a bánatpénz visszafizetése. 9. A pályázatok közjegyzı által irányított és jegyzıkönyvezett bontását követıen a lebonyolító értékelje a pályázatokat, és annak eredményérıl tegyen elıterjesztést a Városfejlesztési és Környezetvédelmi, valamint a Gazdasági Bizottság elé. A Bizottságok rendkívüli és zárt ülés keretén belül hozzák meg javaslattételi döntésüket a Közgyőlés elé. Lebonyolító készítse elı a szerzıdést a közgyőlés számára végleges jóváhagyás céljából. 10. Az eladó és a nyertes pályázó egymással végleges adás-vételi szerzıdést köt. 11. A Közgyőlés az ingatlan induló, mint minimum elidegenítési árként az alábbi értékeket határozza meg: a) Felépítmény: ,- Ft ,- Ft ÁFA = Ft, b) Földrészlet: ,- Ft ,- Ft ÁFA = ,- Mindösszesen: ,- Ft ,- Ft ÁFA = ,- Ft, 12. A vevı köteles az eladó részére a vételáron felül, azzal egy idıben megtéríteni a pályázati hirdetményben közzé tett költségeket A VMJV Önkormányzat Közgyőlése felhatalmazza a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató ZRt-t - a ZRt, a VMJV Önkormányzat és a VMJV Polgármesteri Hivatal között létrejött és érvényben lévı megállapodás alapján - a pályázat lebonyolításával. Kéri a lebonyolítót, hogy a pályázat elızıkben tett kitételei alapján történı lezárását követıen készítse el az adás-vételi szerzıdést, és annak végleges jóváhagyása érdekében tegye meg ismételt elıterjesztését. Felelıs: Debreczenyi János polgármester Határidı: december ) Veszprém 2388 hrsz-ú (volt Gyermekek Háza) ingatlan szabályozási elıírásainak kiegészítése és módosítása Elıadó: Horváth Gábor városi fıépítész

26 26 Horváth Gábor: Tájékoztatta a jelenlévıket arról, hogy a közzététel az interneten és a Polgármesteri Hivatalban megtörtént, melyre észrevétel nem érkezett. A rendelet módosítás lényege arra irányul, hogy a terület ne legyen megosztható, de a fennálló épület lebontása esetén több épület elhelyezhetı az ingatlanon. A napirenddel kapcsolatban több kérdés, hozzászólás nem volt, a Közgyőlés jelenlévı 25 tagja 25 igen szavazattal megalkotta a következı rendeletet: 38/2007. Ör. Veszprém Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatáról és szabályozási tervérıl szóló 61/2003. (XII.22 ) Ör módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzıkönyvhöz csatolva.) A napirend tárgyalását követıen a polgármester 10 óra 48 perckor szünetet rendelt el. A szünet után, 11 óra 10 perctıl folytatta munkáját a képviselı testület. Göttlinger László tájékoztatást adott arról, hogy a budapesti befektetıi konferenciára Sarkadi Attila utazott el, továbbá elmondta, hogy a pályázati kiírás két nyelven jelenik majd meg a sajtóban. 4.) Az önkormányzat létszámcsökkentési döntéseivel kapcsolatos egyszeri hozzájárulás igénylése Elıadó: Debreczenyi János polgármester Katanics Sándor: Megkérdezte a jegyzı asszonytól, hogy mekkora összeget pályáznak meg, mivel erre vonatkozóan nincsen adat a határozati javaslatban. Dr. Büki Szilvia: A határozati javaslat alapján pályázatot nyújt be az Önkormányzat, illetve nyilatkoznak arról, hogy a létszámcsökkentés keretében megüresedett álláshelyek 5

27 27 éven belül nem kerülnek betöltésre, illetve az elbocsátott munkatársak nem kerülnek foglalkoztatásra az önkormányzaton és intézményeiken belül. Tájékoztatásul elmondta, hogy a pályázatot október 1-jéig lehet benyújtani. Mazák György: A leépítéssel járó költségek érinteni fogják a költségvetést, ezért úgy gondolja, hogy a pontos összeget meg kell jelölniük a határozatban. Dr. Büki Szilvia: A pályázat benyújtására szóló meghatalmazást takar a határozati javaslat, a várható összegeket ismerik, a pontos összeg a költségvetéskor jelenik meg. A napirenddel kapcsolatban több kérdés, hozzászólás nem volt, a Közgyőlés jelenlévı 25 tagja 24 igen szavazattal meghozta a következı határozatot: 190/2007. (IX.13.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése egyetért azzal, hogy az Önkormányzat a 75/2006. (XII.04.) Ör., a 6/2007 (II.26.)Ör.,valamint a 30/2007.(VI.28.)Ör. rendeletei alapján végrehajtott létszámcsökkentésekbıl eredı kötelezettségeinek folyósításához a Magyar Államkincstár Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságához pályázatot nyújtson be. Határidı: október 1. Felelıs: Dr. Büki Szilvia jegyzı, címzetes fıjegyzı Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése kijelenti, hogy az önkormányzat költségvetési szerveinél és a polgármesteri hivatalnál a meglévı üres álláshelyeken, az elıreláthatólag megüresedı álláshelyeken vagy a tervezett új álláshelyeken, illetve szervezeti változás, feladatellátás következtében az önkormányzat fenntartói körén kívüli munkáltatónál a létszámcsökkentéssel érintett álláshelyeken foglalkoztatottak munkaviszonyban töltött ideje folyamatosságának megszakítása nélküli foglalkoztatására nincs lehetıség. Határidı: folyamatos Felelıs: Debreczenyi János polgármester

28 28 5.) Beszámoló az Önkormányzat I. félévi gazdálkodásáról Elıadó: Debreczenyi János polgármester Elıterjesztıként elmondta, hogy az önkormányzat ingatlan értékesítései nem a terv szerint alakulnak. Hartmann Ferenc: Kérte a könyvvizsgálót, hogy az írásban eljuttatott véleményük szerint pontosan fejtse ki azon állítását, miszerint javasolja a fıként tervezettıl való idıarányos eltérés részletesebb indoklását.... Kérte továbbá, hogy a hitelállomány alakulásáról is bıvebb tájékoztatást kaphassanak. Flender Éva, könyvvizsgáló: A könyvvizsgálói véleményük elsı pontjában szereplı állításuk a beszámoló szöveges részéhez reagált. Számszaki adatokból megállapítható, hogy a bevételek és kiadások közel idıarányosan teljesültek. A kiadásokon belül, a felhalmozási célra tervezett összegek megvalósulása jelentısen elmarad. Tájékoztatásul elmondta, hogy nincsen törvényi szabályozás arra vonatkozóan, hogy milyen részletességgel kell a beszámolóban tájékoztatást nyújtani a kiadások és bevételek alakulásáról. Véleménye szerint a beruházások elmaradásának okait be kell mutatni, mert az elhúzódások miatt a költségek többszörösére is lehet majd számítani, természetesen megjelölve az elmaradás okait, esetleges felelıseit. A vagyonrendelet módosításáról szóló elıterjesztést este kapta meg, errıl most bıvebb tájékoztatást nem tud adni, de ha a képviselık igénylik, akkor az anyag ismerete után könyvvizsgálói véleményt tudnak kibocsátani. Hartmann Ferenc: Általánosságban kért tájékoztatást az ingatlan értékesítésrıl. Flender Éva, könyvvizsgáló: Veszprém ingatlan értékesítésérıl nem tud most véleményt mondani, hiszen nem ingatlan szakértı. Amennyiben erre igényt tartanak, akkor kérdésüket továbbítja az illetékes szakembereknek.

29 29 Hartmann Ferenc: Hitelállomány alakulásáról nem kapott még felvilágosítást. Flender Éva, könyvvizsgáló az önkormányzat hitelállományáról nem tudott tájékoztatást adni, ezért a polgármester felkérte Scher Ágotát, a Pénzügy Iroda vezetıjét, hogy számoljon be a testületnek a hitelek alakulásáról. Kérte a polgármester a könyvvizsgálót, hogy Hartmann Ferenc képviselı elsı kérdésére írásban juttassa el válaszát. Scher Ágota: Tájékoztatásul elmondta, hogy a II. félévi adóbevételek ismeretében az októberi közgyőlésre már tudnak olyan javaslatot megfogalmazni, amellyel az ingatlan értékesítési bevételek esetleges kiesése miatti problémát kezelni tudják majd. Az elızı évi hitelszerzıdések szerinti hitelek lehívása megtörtént. Az új beruházások hiteleit három csoportra lehet osztani: 1.) Sikeres Magyarországért infrastruktúra közbeszerzési eljárása lefolytatódott, a hitelszerzıdés megkötésre került és a II. félévben sor került a hitel részbeni lehívására. 2.) -3.) csomagok a Panelprogramhoz, illetve egyéb fejlesztési célokhoz kapcsolódnak, melyeknek a közbeszerzési eljárása folyamatban van, és szeptember végére befejezıdik. A beszámolóban a rulírozó hitel összege a május 30-ai állapotot tükrözi, ez kb. 400 millió Ft, mely az önkormányzat likviditási helyzete miatt magasabb is volt. Ekkor kellett felvenni a munkabér hitelt, mely még az I. félévben visszafizetésre került. Mazák György: A Pénzügyi és Költségvetési Bizottság ülésén kitüntetett figyelmet kapott az ingatlan értékesítés, azonban megállapítást nyert, hogy a következı hónapok intenzív munkái képesek pótolni a lemaradást. Várhatóan októberre, novemberre állnak össze azok az információk, amelyek alapján látható lesz, hogy sikerül-e végrehajtani a költségvetést a terv szintjén vagy sem. A Pénzügyi és Költségvetési Bizottság tájékoztatást kért a évi kötelezettségvállalásokról, melyeket a képviselık megkaptak. A kimutatás világosan kijelöli a következı hónapok és évek mozgásterét.

Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyőlésérıl.

Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyőlésérıl. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 2023-9/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. május 31-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyőlésérıl.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. május 31-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyőlésérıl. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 2023-7/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. május 31-én 8:00

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. március 27-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyűléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. március 27-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyűléséről. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŰLÉSE Szám: 2142-3/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. március 27-én 8:00

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 2130-10/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2009. október 29-én 8:00

Részletesebben

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága, Pénzügyi és Költségvetési Bizottsága, Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága valamint Közjóléti Bizottsága

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V 2014. március 24-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl

Részletesebben

Halmay György bizottsági elnök

Halmay György bizottsági elnök V e s z p r é m M e g y e i J o g ú V á r o s Önkormányzata Közgyőlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI.1377/2008 ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-i ülésére Tárgy: Ingatlanhasznosítással összefüggı ügyek 5/2008 Döntés pályázatok

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Múzeum köz 1. sz. ingatlan értékesítése Sorszám: 5 Elıkészítette: Véleményezı bizottság: Váczi Julianna osztályvezetı Gazdálkodási Osztály Dr. Farkas László jogi munkatárs Pénzügyi Bizottság Döntéshozatal

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V 2014. június 23-án 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl

Részletesebben

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme.

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme. J E GY Z Ő K Ö NY V 2016. november 21-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Szám: KOZP/1264-19/2016. Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti

Részletesebben

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ igazgatója

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ igazgatója JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata ÜGYRENDI ÉS IGAZGATÁSI BIZOTTSÁGÁNAK, PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK, OKTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁGÁNAK 2012. december 10-én 15,00

Részletesebben

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. április 23-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Derecskei

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának május 14-én 8:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyőlésérıl.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának május 14-én 8:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyőlésérıl. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 2023-5/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. május 14-én 8:00

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/6/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V 2013. december 16-án 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁROSSTRATÉGIAI ÉS VÁROSMARKETING BIZOTTSÁGA 2016. november 17-én 10,00 órai kezdettel megtartott rendes nyilvános üléséről Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém,

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlése Ügyrendi és

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 21-én megtartott rendkívüli ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 21-én megtartott rendkívüli ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. október 21-én megtartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Balazsiné Balaskó Mária képviselı Gál László képviselı Lecsı Péter

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 102 MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének /2013. (.) önkormányzati rendelete a lakások és egyéb építmények építéséhez, kialakításához

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 16-án megtartott alakuló ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 16-án megtartott alakuló ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. október 16-án megtartott alakuló ülésérıl. Jelen vannak: Csordás Julianna képviselı Harangozó Csaba képviselı Kaponya Sándor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének VÁROSSTRATÉGIAI ÉS VÁROSMARKETING BIZOTTSÁGÁNAK, PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK VALAMINT TULAJDONOSI BIZOTTSÁGÁNAK

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Tulajdonosi Bizottságának 2011. január 20-án 14,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatala (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti

Részletesebben

Határozati Összesítı. Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól.

Határozati Összesítı. Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól. Pomáz Város Önkormányzata 4/2012. ÖTÜ. Határozati Összesítı Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 02. 28 -án tartott ülésén hozott határozatairól. 24/2012.(II.28.) sz. Ök. határozat

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE SAJÓSZENTPÉTER VÁROS SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének a..) jegyzıkönyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 32., 33. d.) határozatai: 269., 270., 271.,

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hısök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu Szám: 522-1/2008. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 2008.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. március 22-én - pénteken - de. 8,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl. A képviselı-testület rendkívüli

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól.

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól. Pomáz Város Önkormányzata 14/2011. ÖTÜ. Határozati Összesítı Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2011. 10. 18-án tartott ülésén hozott határozatairól. 163/2011. (X.18.)sz.Ök.határozat Pomáz

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 53/2012. (V. 7.) határozata a napirend elfogadásáról

JEGYZİKÖNYV. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 53/2012. (V. 7.) határozata a napirend elfogadásáról JEGYZİKÖNYV Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Közjóléti Bizottsága 2012. május 7-én 13,30 órakor megtartott rendkívüli, nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 514-8/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2010. július 19-én 14:00

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalóterme

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalóterme JEGYZİKÖNYV PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK 2012. október 27-én 08,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2008. november 10-én (hétfın) 08 órai kezdettel megtartott rendkívüli Képviselı-testületi ülésérıl Készült: Páty Község Önkormányzat

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/103-21/2013. JEGYZİKÖNYV 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének december 13-i nyilvános ülésérıl december 13.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének december 13-i nyilvános ülésérıl december 13. Ügyszám: 9-201/2012. JEGYZİKÖNYV 2012. december 13-i nyilvános ülésérıl 2012. december 13. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Nyirád-Szıc Községek Körjegyzısége Nyirád,

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV.50-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. február 8-án - pénteken - de. 10,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl. A képviselı-testület rendkívüli

Részletesebben

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. július 16-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Császár

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 Tisztelt Képviselı-testület! E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek önkormányzati tulajdonú

Részletesebben

Távolmaradt: Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Máté Péter, dr. Tóth Csaba Attila képviselık

Távolmaradt: Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Máté Péter, dr. Tóth Csaba Attila képviselık Szám: IV. 170-15/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2011. október 19-én (szerdán) 8 óra 20 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott rendkívüli

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Dóc Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. október 10-én megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl T a r t a l o m j e g y z é k Dóc Községi Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS Volt Honvéd Presszó értékesítésére pályázat kiírása

ELİTERJESZTÉS Volt Honvéd Presszó értékesítésére pályázat kiírása Aszód Város Önkormányzat Polgármesterétıl./2009. ELİTERJESZTÉS Volt Honvéd Presszó értékesítésére pályázat kiírása Tisztelt Képviselı-testület! Aszód Város Önkormányzat Képviselı-testülete a volt Honvéd

Részletesebben

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Ügyszám: 358-2/2013. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Törölt: TA 2013. JANUÁR 1. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete (8454

Részletesebben

Ingatlan értékesítési versenytárgyalás szabályai

Ingatlan értékesítési versenytárgyalás szabályai Ingatlan értékesítési versenytárgyalás szabályai Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala az elidegenítésre kijelölt szekszárdi 5794/14, illetve 5794/15 hrsz-ú beépítetlen terület

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 4/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 39-41. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 39/2012.(IV.10.)

Részletesebben

V e s z p r é m M e g y e i J o g ú V á r o s Önkormányzata Közgyőlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága. J e g y z ı k ö n y v

V e s z p r é m M e g y e i J o g ú V á r o s Önkormányzata Közgyőlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága. J e g y z ı k ö n y v V e s z p r é m M e g y e i J o g ú V á r o s Önkormányzata Közgyőlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága J e g y z ı k ö n y v Készült: a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

Enying Város Polgármestere

Enying Város Polgármestere Enying Város Polgármestere 8130 Enying, Kossuth u. 26. Tel./Fax: 22/372-002 E l ı t e r j e s z t é s Enying Város Önkormányzatának Képviselı-testületének 2010. szeptember 03-i rendkívüli ülésére Tisztelt

Részletesebben

J E GY Z İ K Ö NY V. Megállapítja, hogy a Tulajdonosi Bizottság jelenlévı 6 tagja 6 igen szavazattal, egyhangúlag meghozta a következı határozatot:

J E GY Z İ K Ö NY V. Megállapítja, hogy a Tulajdonosi Bizottság jelenlévı 6 tagja 6 igen szavazattal, egyhangúlag meghozta a következı határozatot: J E GY Z İ K Ö NY V Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága 2013. április 18-án 13,00 órai kezdettel megtartott rendes nyilvános ülésérıl Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 235. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Javaslat a légimentı bázis létrehozására vonatkozó megállapodás módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. november 22-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak: Pap József alpolgármester dr. Kiss Attila képviselı Miovecz

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.: I. 201-3/2009. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-801 M E G H Í V Ó A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének január 26-án órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének január 26-án órakor megtartott nyilvános üléséről. VESZPRÉMI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Thököly u. 11. Szám: KOZP/927/1/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. június 7-én 9 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén jelenlévıkrıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. augusztus 1-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/39- /2013. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Dörgicse Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. május 17-én, 9:00 órai kezdettel, Dörgicse Község

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. október 13-án (szerdán) 15 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott alakuló ülésérıl.

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı Jegyzıkönyvvezetı:

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének árpilis 10-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének árpilis 10-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/103-12/2013. JEGYZİKÖNYV 2013. árpilis 10-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl. TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 143-16/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. október 28-án megtartott ülésérıl. 2 TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. szeptember 30-án hétfın de. 07,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl. A rendkívüli képviselı-testület

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 2/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 18-án 15.30 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

M E G H Í V Ó május 8-án (csütörtök) napjára de órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó május 8-án (csütörtök) napjára de órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 19-i ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 19-i ülésére 5. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. január 19-i ülésére Tárgy: Pályázat kiírása a Mizsei utca 7-9. szám alatti Lajosmizse Városi Labdarúgó Sportcentrum és a belvízelvezetı

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl Szám: 83-1/2011. JEGYZİKÖNYV Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 22-én, du. 15.00 órakor megtartott ülésérıl Jelen vannak: Megjegyzés: Oláh József, elnök, Horvát

Részletesebben

Hirka Tamás: Tehát minden egyes csabai kolbász után termékdíjat kell majd fizetni?

Hirka Tamás: Tehát minden egyes csabai kolbász után termékdíjat kell majd fizetni? J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2007. november 13-án az Ügyrendi és Ellenırzési Bizottság nyilvános ülésén Jelen vannak: Vrbovszki Viktor, a bizottság elnöke Hirka Tamás bizottsági tag Hrabovszki György

Részletesebben

J E GY Z İ K Ö NY V. 36/2012. (II.16.) TB határozatot

J E GY Z İ K Ö NY V. 36/2012. (II.16.) TB határozatot J E GY Z İ K Ö NY V Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága 2012. február 16-án 13,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl Az ülés helye: VMJV Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. február 3-án 9.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 24/2011. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 150-154. TARTALOMJEGYZÉK OK: 150/2011.(XII.19.)

Részletesebben

Száma: /2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V

Száma: /2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Száma: 11947-1/2011. TERKA J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. május 13- án - pénteken - de. 8.30 órai kezdettel megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2011. november 15-én 14 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl.- Jelen vannak: Pádár Lászlóné polgármester, Baktai

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának december 14-én 16:15 órai kezdettel megtartott rendkívüli Közgyőlésérıl.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának december 14-én 16:15 órai kezdettel megtartott rendkívüli Közgyőlésérıl. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNORMÁNYZATÁNA ÖZGYŐLÉSE Szám: 2042-17/2006. J E G Y Z İ Ö N Y V észült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2006. december 14-én 16:15 órai

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 05-5/150-2/2011. TÁRGY: ÉVI PÁLYÁZAT A LÉTSZÁMCSÖKKENTÉSSEL KAPCSOLATOS EGYSZERI HOZZÁJÁRULÁS IGÉNYLÉSÉHEZ (II.

IKTATÓSZÁM: 05-5/150-2/2011. TÁRGY: ÉVI PÁLYÁZAT A LÉTSZÁMCSÖKKENTÉSSEL KAPCSOLATOS EGYSZERI HOZZÁJÁRULÁS IGÉNYLÉSÉHEZ (II. IKTATÓSZÁM: 05-5/150-2/2011. TÁRGY: 2011. ÉVI PÁLYÁZAT A LÉTSZÁMCSÖKKENTÉSSEL KAPCSOLATOS EGYSZERI HOZZÁJÁRULÁS IGÉNYLÉSÉHEZ (II. ÜTEM) MELLÉKLET: E LİTERJESZ T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Tárgy: Versenytárgyalás meghirdetése a Mizsei utca 7-9. szám alatti Lajosmizse Városi Labdarúgó Sportcentrum vonatkozásában

Tárgy: Versenytárgyalás meghirdetése a Mizsei utca 7-9. szám alatti Lajosmizse Városi Labdarúgó Sportcentrum vonatkozásában 4. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. november 24-i ülésére Tárgy: Versenytárgyalás meghirdetése a Mizsei utca 7-9. szám alatti Lajosmizse Városi Labdarúgó Sportcentrum

Részletesebben

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte.

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte. 1 Szám: 20-50/2011. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T/F: 87/350-587 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. október 6-án 17,45 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

Dr. Üveges István: Köszöntötte a megjelenteket. A jelenléti ív alapján megállapította, hogy az ülés határozatképes, azt megnyitotta.

Dr. Üveges István: Köszöntötte a megjelenteket. A jelenléti ív alapján megállapította, hogy az ülés határozatképes, azt megnyitotta. ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETE Arnót, Petıfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 5/2013 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselı-testületének

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O K

H A T Á R O Z A T O K H A T Á R O Z A T O K amely készült a Kulturális, Oktatási, Sport és Kommunikációs Bizottság 2014. január 23.-án 17 óra 20 perces kezdettel, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. augusztus 9-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK NEMZETISÉGI, ÜGYRENDI ÉS ELLENİRZÉSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.: I. 240-10/2012. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v amely készült 2010. június 09-én 18 óra 00 percre kitőzött, 18 óra 23 perctıl kezdıdıen a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselıtestületének

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl. Szám: 1/1-197/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl. Az ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. január 11-én - pénteken - de. 7,30 órakor megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl. A képviselı-testület rendkívüli

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2011. május 5-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 31-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012. (II. 17.) határozata. a ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012. (II. 17.) határozata. a ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/. (II. 17.) határozata a. ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL I. A munkaprogramból adódó feladatok: 1.) Nyirád Község Önkormányzatának a költségvetési finanszírozásból

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl

Sárospatak Város Jegyzıjétıl Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: jegyzo@sarospatak.hu Elıterjesztés a - a képviselı- testületnek - az óvodai körzethatárok módosításáról

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. március 7-én - csütörtökön - de. 8,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl. A képviselı-testület rendkívüli

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Aba Nagyközség Képviselő-testülete június 18-i rendkívüli ülésén

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Aba Nagyközség Képviselő-testülete június 18-i rendkívüli ülésén JEGYZŐKÖNYV Készült: Aba Nagyközség Képviselő-testülete 2008. június 18-i rendkívüli ülésén Jelen vannak: Csép Györgyné alpolgármester Bor József Dezső, Farkas Károly, Horváth István, Kasó László, Mercsek

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Zala megye J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2011. szeptember 12. Határozatok Tárgykód 32/2011. (IX.12.) számú Kt. Határozat

Részletesebben

K I V O N A T. 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról

K I V O N A T. 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról K I V O N A T 2010. augusztus 18-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról 275/2010./VIII.18./ sz. h a

Részletesebben

2/2012. (II.29.) 17/1994. (IV.26.)

2/2012. (II.29.) 17/1994. (IV.26.) Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2/2012. (II.29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı lakások és helyiségek elidegenítésérıl szóló 17/1994. (IV.26.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége Magyargencs Község Önkormányzata Ügyszám: /2015. Jegyzőkönyv Készült: Magyargencs Község Képviselő-testülete 2016. január 14-i nyilvános üléséről, mely 16 óra 00 perckor kezdődött. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pomáz Város Önkormányzata pályázati felhívást tesz közzé a tulajdonában lévı telekingatlanok megvásárlására

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pomáz Város Önkormányzata pályázati felhívást tesz közzé a tulajdonában lévı telekingatlanok megvásárlására PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pomáz Város Önkormányzata pályázati felhívást tesz közzé a tulajdonában lévı telekingatlanok megvásárlására A pályázat célja: 1. Pomáz Város Önkormányzat Képviselı - testülete 29/2012.(II.28.)sz.Ök.határozata

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete január 28-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete január 28-i ülésére Tárgy: Önkormányzati lakások értékesítése és bérlete miatti rendeletmódosítások Elıkészítette: Tárnok Lászlóné al Krattinger Linda Csikós Józsefné Gazdálkodási Osztály dr. Farkas László jogi munkatárs

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK 2015. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2015. január 29. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Elıterjesztı: Szociálpolitikai Osztály vezetıje 2.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2011. október 17-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó Termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester,

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek a 2010. II. félévi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. december 28-án - pénteken - de. 10,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i e g y ü t t e s ülésérıl Hajdúdorog

Részletesebben

2010. augusztus 09-én (hétfın) 18 órai kezdettel tartja,

2010. augusztus 09-én (hétfın) 18 órai kezdettel tartja, Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának P o l g á r m e s t e r é t ı l Szám: /2010. M E G H Í V Ó Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete a Szervezeti és Mőködési Szabályzatról szóló

Részletesebben