Szakmai zárójelentés a Bevezetés a hegeli filozófiába c. OTKA-projektről (T037270)
|
|
- Etelka Pásztor
- 6 évvel ezelőtt
- Látták:
Átírás
1 Szakmai zárójelentés a Bevezetés a hegeli filozófiába c. OTKA-projektről (T037270) Az OTKA négy évre szóló támogatást ítélt meg a 2001-ben benyújtott pályázatomra. A kutatási időszakban minden részjelentést pontosan elkészítettünk, érdemi kifogás nem ért bennünket. Az elnyert összeg kényszerű csökkentése ellenére sikerült a tervezetteket teljesíteni, sőt néhány ponton túlteljesíteni. A rendelkezésre álló összeg takarékos felhasználása kiemelt szempont volt. A négy év folyamán adódtak olyan előre nem látható és tervezhető szakmai lehetőségek és ajánlatok, amelyek néhány ponton eltérést hoztak a tervezett szakmai programhoz viszonyítva. Ám az eltérés minden esetben bővítette és gazdagította a projekt teljesülését. Az eredmények önmagukért beszélnek: három kötet megjelent a tervezett időszakban. ebből kettő Németországban, egy magyarul, kettő tanulmánykötet, egy pedig német nyelvű monográfia. A Versöhnung und System. Zu Grundmotiven von Hegels praktischer Philosophie c. monográfiáról van szó, amit nem lehetett előre tervezni, s ez jelentősen módosította a munkaterv részleteit őszétre meghívást kaptam a Fink Verlag sorozatszerkesztőjétől, Prof. Dr. Ch. Jammétól ennek a kötetnek a megírására. (Hadd jegyezzem meg, hogy ez a könyv nem azonos a májusában megvédett MTA-értekezéssel.) Jamme meghívását kiegészítette az Europäische Akademie igazgatójának, Prof. Dr. C. F. Gethmannak a meghívása. A kötet így lényegében elkészült. 9 hónapos távollétem nem akadályozta a projektben résztvevőkkel való együttműködést. További, szakmailag jelentős eredmények is születtek: olyan kötetek készültek el első változatban, amelyek megjelentetésének előkészítésére még további munkálatok és támogatások szükségesek. A tervezett Hegel és a Német idealizmus sorozat a Kossuth Egyetemi Kiadóval előkészítés alatt van: nagy anyagi erőfeszítések árán, igen szerény honorárium fejében Zoltai Dénes lefordította az 1826-os berlini művészetfilozófiai előadásoknak a Prof. Dr. Annemarie Gethmann-Siefert által rendelkezésünkre bocsátott változatát. Kiemelésre méltó az a teljesítmény, amely a projektben részt vevő hallgatók és doktoranduszok érdeme: komoly és színvonalas fordítói munkát végeztek, egyéb, pénzkereső elfoglaltságaik mellett. Készen van a fiatal Hegel magyarul eddig meg nem jelent szövegeiből készült válogatás első, nyers fordítása. Elkészült egy németül megjelent tanulmányaimból összeállított kötet fordítása. Ez a három kötet a tervezett Hegel és a Német
2 Idealizmus sorozat keretében fog megjelenni, amennyiben a szövegek végső változatának elkészítéséhez és a nyomdaköltségekhez sikerül támogatást szerezni. Ezen túlmenően számos hazai és nemzetközi konferencián vettem részt a beszámolási időszakban. Olyan konferenciákon, amelyek közvetlen kapcsolatban vannak a projekt témájával. (Ezeket a meghívásokat az éves beszámolóban mindig feltüntettem.) Minden tanévben tartottam bevezető kurzusokat a hegeli filozófiába. Ezen szövegek összefoglalására és kidolgozására, egy átfogó, korszerű, korrekt és részleteiben is gazdag Hegel-monográfia prezentálására azonban még némi időre van szükségem. Rendelkezésre áll egy szövegváltozat, ami azonban még nem alkalmas publikálásra, a saját magammal szemben támasztott követelmények szerint. A kutatás tematikai súlypontjainak kialakításakor egy korszerű és korrekt Hegel-kép körvonalainak kidolgozását céloztuk meg. Ezen cél elérése érdekében elhatároztuk, hogy eredeti Hegel-szövegekhez nyúlunk, amelyek Magyarországon még nem ismertek. Másik stratégiai megfontolás volt a kortárs Hegel-diszkussziók hazai recepciójának szorgalmazása, az ebben való aktív részvétel. Úgy látjuk, hogy a fenti célok megvalósítása érdekében fontos eredményeket sikerült elérnünk. A Hegel filozófiája iránt szenvedélyesen elkötelezett, ugyanakkor tárgyilagos hozzáállással rendelkező fiatalokkal való együttműködés nagyon inspiráló, ami arra késztet, hogy ezt a kis csapatot a továbbiakban is próbáljam együtt tartani. Távol állunk még attól, hogy alapvető céljainkat elérjük, de ugyanakkor képesek vagyunk tovább lépni, azon munkálkodni, hogy a magyar filozófiai közéletben Hegel meglehetősen mostohán kezelt bölcseletét ahhoz a szinthez közelítsük, amelyen ma az a német és az amerikai filozófiában van. Az elvégzett munka és az elért eredmények rövid ismertetése éves bontásban: 2002: 1. Elkészült a Bevezetés a hegeli filozófiába c. kötet néhány fejezetének első változata (kb. 4 ívnyi terjedelemben). 2. A kutatás munkatervébe a pályázat elnyerése után bekerült tétel a münsteri Lit Verlagnál őszén megjelent Vermittlung und Versöhnung. Zur Aktualität von Hegels Denken für ein zusammenwachsendes Europa [Hrsg. von Michael Quante und Erzsébet Rózsa] c. kötet magyar fordítása befejeződött. A fordítás koordinációs munkálatait Makk Norbert, Hegelről szóló disszertációjának befejezése előtt álló PhD-
3 hallgató végezte. Ebben a munkában működött közre Bóta Péter (időközben diplomát szerzett), Drimál István PhD-hallgató és Novák Zoltán aki időközben bevégezvén egyetemi tanulmányait, felvételt nyert a DE BTK Multidiszciplináris Bölcsészettudományi Doktori Iskolájának Modern filozófia programjába, nappali tagozaton. Hans Lenk és Fehér M. István írtak a kötethez bevezetőt. 3. Prof. Dr. Jamme meghívása alapján, amit a munkatervbe nem lehetett bekalkulálni, lehetőség nyílt a Versöhnung und Affirmation bei Hegel c. monográfia bizonyos fejezeteinek kidolgozásra.. 4. A 2002-es év kutatási eseményeinek részét képezik még azok a konferenciarészvételek, melyeket lehetővé tett az OTKA-támogatás: - konferencia Egerben, ahol Hegelről adtam elő - az Internationale Hegel-Gesellschaft kongresszusa augusztusában, Jénában, ahol jómagam és Makk Norbert PhD-hallgató előadást tartottunk - ehhez az eseményhez kapcsolódva előadás Jénában a magyar filozófia helyzetéről, a Collegium Europaeum Jenensis igazgatójának meghívására. 2003: 1. Elkezdődött a volt és jelenlegi PhD hallgatókkal a fiatal Hegel írásaiból készült válogatás próbafordítása, Drimál István, Makk Norbert, Novák Zoltán, Bóta Péter, ill. Andrejka Zoltán részvételével folyamán több helyen és több részletben kutatómunkát folytattam Németországban, ami egyben a Bevezetés a hegeli filozófiába c. kézikönyvhöz is előkészületeket jelentett. (Berlin, Bonn, Lüneburg.) 3. Vendégelőadásokat tartottam a hegeli filozófia témaköréből: FernUniversität/Hagen, Europäische Akademie bei Bonn, Friedrich-Schiller- Universität Jena. 4. Közös kutatási projekteket, konferenciákat készítettünk elő az alábbi kollégákkal a német idealizmus témakörében: Frau Prof. Dr. A. Gethmann-Siefert (Hagen), Prof. Dr. Chr. Jamme (Lüneburg), Dr. K. Vieweg (Jéna), Prof. Dr. Klaus Kodalle (Jéna,) Prof. Dr. M. Quante (Münster/Essen), Dr. habil. R. Adolphi (Berlin). Egy kisebb
4 nemzetközi konferenciára Debrecenben kerül sor 2005 nyarán, egy nagyobb konferenciára pedig ugyancsak Debrecenben 2006 őszén. 5. Megállapodtam a Kossuth Egyetemi Kiadóval egy filozófiai sorozat indításáról, amelynek kötetei a német idealizmus képviselőinek magyarul eddig meg nem jelent szövegeiből, ill. a legfontosabb másodlagos irodalomból állnak össze. 6. Zoltai Dénes professzor megkezdte Hegel 1826-os berlini művészetfilozófiai előadásainak fordítását. Ez lesz a sorozat első kötete. Ez a pont a tervezettet meghaladó része az OTKA-programmnak. 2004: Maximálisan figyelembe vettem az OTKA-pénzforrások szűkülését, ám az eredetileg tervezett szakmai programok teljesítése mégsem csorbult. Sőt, jelentős eredményekről tudok beszámolni: 1. Elkészült a Versöhnung und System. Zu Grundmotiven von Hegels praktischer Philosophie c. kötet, 660 oldal terjedelemben. Megjelenés: a Fink Verlag (München) Sophia-Reihe keretében, 2005 áprilisában. Szerkesztője Christoph Jamme. 2. A Bevezetés a hegeli filozófiába c. magyar nyelvű köteten 2004 nyarán dolgoztam. Két hónapot töltöttem Berlinben, ahol idegen nyelvű szakirodalmat gyűjtöttem és tanulmányoztam. 3. Az Internationale Hegel-Gesellschaft kongresszusán 2004 szeptemberében mint a tag és mint a társaság vezetőségi tagja részt vettem, és előadást tartottam decemberében a Belga-Holland Német Idealizmus kutatócsoport meghívására részt vettem egy megbeszélésen Leuvenben. Egy német nyelvű Hegellexikont készítésébe vontak be. 5. Doktoranduszaim és volt hallgatóim folyamatosan dolgoznak a fiatal Hegel szövegeiből Christoph Jamméval összeállított válogatásunk fordításán.. 6. Zoltai Dénes professzor fordítja Hegel 1826-os esztétikai előadásainak egyik szövegváltozatát. Ezt a kötetet, miként a fiatal Hegel szövegeit, a Kossuth Egyetemi kiadónál induló sorozatomban tervezem megjelenteni. 2005: 1. A Versöhnung und System. Zu Grundmotiven von Hegels praktischer Philosophie c. monográfia (656 old.) megjelent Münchenben a Fink Verlagnál. Ez a monográfia
5 egyfajta összegzése annak az évtizedes kutatómunkának, amelyet az OTKA is támogatott, két pályázati cikluson át tavaszi félévében dolgoztam a Bevezetés a hegeli filozófiába c. köteten. Az életrajzi fejezet, a fiatalkori motívumok és művek elemzését tartalmazó fejezetek lényegében elkészültek. A rendszeralkotó Hegelt tárgyaló fejezetek (Logika, társadalom- és politikai filozófia, történetfilozófia, művészet- és vallásfilozófia) mindegyike vázlatosan ki van dolgozva. Ahhoz, hogy a kötet elnyerje végleges, jó szívvel publikálható alakját, s ne csupán egy szűk szakmai kör számára legyen érthető, még további intenzív munkára van szükség. (Hadd jegyezzem meg: Fulda, az ismert Hegel-szakértő több mint húsz éven keresztül dolgozott a hegeli életmű egészét átfogó kézikönyvén.) 3. Kutatómunkát folytattam októbertől december 31-ig Németországban, amelynek eredményeit részben a magyar nyelvű Hegel-monográfiában is felhasználom. Ebben az időszakban a hegeli gyakorlati filozófia néhány kulcskérdésével foglalkoztam. Hegel individuum-elmélete és az intézmények hegeli koncepciója a modernitás-elmélet tükrében ez a tartalmi súlypontja annak a tanulmánykötetnek, amelyet 2006 elején befejeztem, és amely a Mentis Verlag-nál fog megjelenni, M. Quante professzor (Köln) előszavával. 4. A projekt keretében Zoltai Dénes befejezte a fordítását az egyik még kiadatlan, értékes szempontokat tartalmazó hegeli esztétika-jegyzetnek. E kézirat megjelentetésével magyar nyelven is teljesebb képet kaphatunk a berlini korszak művészetfilozófia-koncepciójáról és a rendszernek a 20-as évek második felétől e koncepcióra gyakorolt negatív hatásáról elejére lényegében elkészült a fiatal Hegel szövegeiből összeállított válogatás nyersfordítása.
SZAKMAI ÉLETRAJZ RÓZSA ERZSÉBET 1. TANULMÁNYOK, TUDOMÁNYOS FOKOZATOK
RÓZSA ERZSÉBET SZAKMAI ÉLETRAJZ 1. TANULMÁNYOK, TUDOMÁNYOS FOKOZATOK * 1965-1970: KLTE BTK, történelem, magyar irodalom és nyelvészet szakon, * 1970-1972: KLTE Filozófia Tanszék, tudományos továbbképzési
NTP-HHTDK Tudományos Diákkörben folyó multidiszciplináris egészségtudományi kutatások támogatása és fejlesztés Szakmai beszámoló
NTP-HHTDK-17-0049 Tudományos Diákkörben folyó multidiszciplináris egészségtudományi kutatások támogatása és fejlesztés Szakmai beszámoló Ebben a periódusban folytatódott a tehetséggondozás tudományos diákköri
PROF. RÓZSA ERZSÉBET SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ
PROF. RÓZSA ERZSÉBET SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ I. KÉPZETTSÉG, KÉPESÍTÉS Megnevezés évszám Kibocsátó intézmény Magyar nyelv és irodalom-történelem 1970 KLTE BTK Debrecen szakos középiskolai tanár II. OKTATÁSI
SZFE Doktori Szabályzat 9. sz. melléklet A DOKTORI KÉPZÉSI ÉS KREDITRENDSZER LEÍRÁSA
DOKTORI ISKOLA SZFE Doktori Szabályzat 9. sz. melléklet A DOKTORI KÉPZÉSI ÉS KREDITRENDSZER LEÍRÁSA A doktori képzésben legalább 240 (kettőszáznegyven) kreditet kell szerezni. (Nftv 16 (1)) A képzési idő
I. PREAMBULUM. POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar
1 I. PREAMBULUM POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Tudományág: Képzési forma: Képzési cél: Képzési idő: Képzés nyelve: Tagozat: Finanszírozás: A képzésbe történő belépés:
DR. BUJALOS ISTVÁN SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ
DR. BUJALOS ISTVÁN SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ I. KÉPZETTSÉG, KÉPESÍTÉS megnevezés évszám kibocsátó intézmény 1979 KLTE 1983 ELTE magyar történelem szakos középiskolai tanár filozófia szakos előadó II. OKTATÁSI
A Debreceni Egyetem Intézményfejlesztési Terve
Kivonat a DE Szenátusa által 7. április 9-én elfogadott A Debreceni Egyetem Intézményfejlesztési Terve dokumentumból. . DOKTORI KÉPZÉS FOLYTATÁSA, TOVÁBBFEJLESZTÉSE.. A doktori képzés rendszerének átalakítása
POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA 1 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar
1 I. PREAMBULUM POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA 1 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Tudományág: Politikatudomány Képzési forma: Doktori (PhD) képzés Képzési cél: Tudományos fokozat szerzésére felkészítés,
POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar
1 I. PREAMBULUM POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Tudományág: Képzési forma: Képzési cél: Képzési idő: Képzés nyelve: Tagozat: Politikatudomány Doktori (PhD) képzés Tudományos
Tudományos életrajz Dr. Für Gáspár (2008. február)
Dr. Für Gáspár egyetemi docens Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Kossuth Lajos Hadtudományi Kar Összhaderőnemi Műveleti Intézet Geoinformációs Tanszék mb. tanszékvezető Tudományos életrajz Dr. Für Gáspár
Miskolci Egyetem GÉPÉSZMÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI KAR. Osztályozási fák, durva halmazok és alkalmazásaik. PhD értekezés
Miskolci Egyetem GÉPÉSZMÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI KAR Osztályozási fák, durva halmazok és alkalmazásaik PhD értekezés Készítette: Veres Laura okleveles matematikus-informatikus Hatvany József Informatikai
A Miskolci Egyetemen működő tudományos képzési műhelyek összehangolt minőségi fejlesztése TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0008 Tehetségeket gondozunk!
A Miskolci Egyetemen működő tudományos képzési műhelyek összehangolt minőségi fejlesztése TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0008 Tehetségeket gondozunk! Kedves Kollégák! A következőkben röviden összefoglalva A Miskolci
ELBÍRÁLÁSI- ÉS PONTRENDSZERE. PONTRENDSZER mesterképzés - nappali tagozat
A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma és a Balassi Intézet által nappali tagozatos mesterképzésben részt vevő, tanulmányaikat 2008/2009-es, a 2009/2010-es, valamint 2010/2011-es tanévben
KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI
KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A PTE BTK Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskolában a 2016 szeptemberétől felvett
Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola képzési terve Komplex vizsga
Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola képzési terve Komplex vizsga A doktori képzés során, a negyedik félév végén, a képzés képzési és kutatási szakaszának lezárásaként és a kutatási és disszertációs
OPPONENSI VÉLEMÉNY. Nagy Gábor: A környezettudatos vállalati működés indikátorai és ösztönzői című PhD értekezéséről és annak téziseiről
OPPONENSI VÉLEMÉNY Nagy Gábor: A környezettudatos vállalati működés indikátorai és ösztönzői című PhD értekezéséről és annak téziseiről A Debreceni Egyetem Társadalomtudományi Doktori Tanácsához benyújtott,
Interdiszciplináris Doktori Iskola Politikatudomány Doktori Program. Képzési program. A képzés szakaszai
Interdiszciplináris Doktori Iskola Politikatudomány Doktori Program Képzési program A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A 2016 szeptemberében tanulmányaikat megkezdő doktoranduszoknak a képzés négy évében, 8
KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI
KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A PTE BTK Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskolában a 2016 szeptemberétől felvett
MÖDFE Nappali munkarendű mester 2017/ /2017/FOKT
Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Eötvös Loránd Tudományegyetem által nappali munkarendű mesterképzésben részt vevő, tanulmányaikat 2014/2015 ös, 2015/2016-os valamint a 2016/2017-es
Interdiszciplináris Doktori Iskola Európa és a magyarság a században Doktori Program. Képzési program
Interdiszciplináris Doktori Iskola Európa és a magyarság a 18-20. században Doktori Program Képzési program A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A 2016 szeptemberében tanulmányaikat megkezdő doktoranduszoknak
SZIEGTK Tudományos Diákköri programjainak támogatása a 2017/18. tanévben NTP-HHTDK SZAKMAI BESZÁMOLÓ
Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar SZIEGTK Tudományos Diákköri programjainak támogatása a 2017/18. tanévben NTP-HHTDK-17-0036 SZAKMAI BESZÁMOLÓ Gödöllő, 2018. NTP-HHTDK-17-0036 SZIEGTK
Interdiszciplináris Doktori Iskola
Interdiszciplináris Doktori Iskola PTE BTK Interdiszciplináris Doktori Iskola Európa és a magyarság a 18-20. században Doktori Program habilitációs kritériumai I. Publikációk 1. Két monográfia. (vagy 2.
Tudományszervezési és kutatási pályázat
Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Eötvös Loránd University Faculty of Humanities Students' Union Tudományos Bizottság Academic Committee 1088 Budapest, Múzeum
Összefoglaló szakmai jelentés a Szenci Molnár kutatások adattár, szerzői bibliográfia, egyes műveinek új kiadása c. OTKA pályázatról (T ) 2002.
Összefoglaló szakmai jelentés a Szenci Molnár kutatások adattár, szerzői bibliográfia, egyes műveinek új kiadása c. OTKA pályázatról (T 038368) 2002. Ebben az esztendőben indult meg a teljesen új (előzménnyel
SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A DOSz tudományos rendezvényei és a DOSz tudományos osztályainak tehetséggondozó programjai
SZAKMAI BESZÁMOLÓ A DOSz tudományos rendezvényei és a DOSz tudományos osztályainak tehetséggondozó programjai A "DOSz tudományos osztályok tehetséggondozó programjának" fő célkitűzése a magyar anyanyelvű
Horvátországi Pontrendszer doktori szülőföldi tanulmányi támogatáshoz 2018/2019-es tanév
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a 2018/2019-es tanévben szülőföldi felsőoktatási doktori képzésben részt vevő horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek
Tanulmányok, végzettségek: Tanulmányok:
ÖNÉLETRAJZ Személyes adatok: Név: Lengyelné Dr. Szilágyi Szilvia Születési hely és idő: Sárospatak, 1976. május 03. Jelenlegi munkahely: Miskolci Egyetem, Gépészmérnöki és Informatikai Kar, Analízis Tanszék
Interdiszciplináris Doktori Iskola. A Kárpát-medence és a szomszédos birodalmak között Doktori Program. Képzési program
Interdiszciplináris Doktori Iskola A Kárpát-medence és a szomszédos birodalmak 900 1800 között Doktori Program Képzési program A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A 2016 szeptemberében tanulmányaikat megkezdő
MÖDFE Nappali alap / egységes, osztatlan 2017/ /2017/FOKT
Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Eötvös Loránd Tudományegyetem által nappali munkarendű alap- és egységes (osztatlan) képzésben részt vevő, tanulmányaikat 2010/2011-es, 2011/2012-es,
AZ EGYETEMI KUTATÁS-FINANSZÍROZÁSI PÁLYÁZAT SZABÁLYZATA
A DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK 20. SZ. MELLÉKLETE Ikt. szám: 239/1300/26-2/2012. AZ EGYETEMI KUTATÁS-FINANSZÍROZÁSI PÁLYÁZAT SZABÁLYZATA 1. számú módosítással
ELBÍRÁLÁSI- ÉS PONTRENDSZERE. PONTRENDSZER alap- és egységes osztatlan képzés- nappali tagozat
A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma és a Balassi Intézet által nappali tagozatos alap- és egységes (osztatlan) képzésben részt vevő, tanulmányaikat 2008/2009-es, 2009/2010-es valamint
A Miskolci Egyetemen működő tudományos képzési műhelyek összehangolt minőségi fejlesztése TÁMOP-4.2.2/B-10/ Tehetségeket gondozunk!
A Miskolci Egyetemen működő tudományos képzési műhelyek összehangolt minőségi fejlesztése TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0008 Tehetségeket gondozunk! Kedves Kollégák! A következőkben röviden összefoglalva A Miskolci
Jean Monnet tevékenységek
Jean Monnet tevékenységek Koós-Herold Zsuzsa zsuzsa.herold@tpf.hu Tempus Közalapítvány 2016. október 20. A Jean Monnet tevékenységek fő célja az oktatás és kutatás ösztönzése az európai integrációs tanulmányok
Nemzetközi együttműködésben megvalósuló alapkutatás a kritikus nyersanyagok hazai gazdaságfejlesztő potenciáljának kiaknázására - CriticEl című
2013. Június 04. Kolozsváron járt a CriticEl Bemutatkozott a projekt a Babes - Bolyai Egyetemen 2013. Június 30. II. számú Kifizetési Kérelem és Időközi Beszámoló benyújtása 2013. Július 05. Dr. Habil
Fiatal Filozófusok Konferenciája 7.
Pécsi Tudományegyetem Filozófia Doktori Iskola * Magyar Művészeti Akadémia Művészeti és Módszertani Kutatóintézet * Magyar Tudományos Akadémia Morál és Tudomány Lendület Kutatócsoport A szabadság jegyében
TUDOMÁNYOS ÉLETRAJZ Dr. Garbai László
TUDOMÁNYOS ÉLETRAJZ Dr. Garbai László 1944-ben Újvidéken született. 1967-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen gépészmérnöki és mérnöktanári oklevelet szerzett. 1967-től 1987-ig az Energiagazdálkodási Intézet
A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: A jelentkezés és a felvétel szabályai a doktori iskolában
F O N T O S T U D N I V A L Ó K A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: 1. Társadalom, politika és hadsereg a Magyar Királyságban 1740 1867 Programvezető: Prof. Dr. habil Gergely
FELHÍVÁS! Felhívjuk tisztelt Elõfizetõink figyelmét a közlöny utolsó oldalán közzétett tájékoztatóra és a 2008. évi elõfizetési árainkra TARTALOM
LI. ÉVFOLYAM, 28. SZÁM Ára: 693 Ft 2007. OKTÓBER 11. FELHÍVÁS! Felhívjuk tisztelt Elõfizetõink figyelmét a közlöny utolsó oldalán közzétett tájékoztatóra és a 2008. évi elõfizetési árainkra TARTALOM oldal
MÖDFE Nappali munkarendű mester 2018/2019 /2018/FOKT
Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Eötvös Loránd Tudományegyetem által nappali munkarendű mesterképzésben részt vevő, tanulmányaikat a 2015/2016-os tanévtől a 2017/2018-as tanévig terjedő
Tanegységlista (BA) 2015-től fölvett hallgatóknak
Tanegységlista (BA) Szabad bölcsészet alapszak esztétika specializáció* 2015-től fölvett hallgatóknak *A 38/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a szabad bölcsészet alapképzési szak képzési- és kimeneti követelményeiben
H 2020 munkacsoport alakuló értekezlet
Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0017 H 2020 munkacsoport
2017 évi tevékenységi beszámoló
2017 évi tevékenységi beszámoló Publikációk 2016-os beszámolóból kimaradt anyagok Bodó Julianna 2016 Migráció és fejlődés napjaink székelyföldi társadalmában. In: Biró A. Zoltán Bodó Julianna (szerk.):
Családi állapota: Nős, 2 gyermekes Gyermekeinek keresztnevei (zárójelben születési évszámuk): Attila (1982) Alexandra (1987)
Dr. Für Gáspár alezredes Elérhetőség: Mobiltelefon: +36 70 3341440 HM vezetékes: 02 2 29548 Vezetékes fax: +36 1 432900 HM fax: 29910 e-mail: fur.gaspar@uni-nke.hu Személyes adatok: Születési idő: 1958.
MIT KÖSZÖNHET MÖNKS PROFESSZORNAK A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÁS?
MIT KÖSZÖNHET MÖNKS PROFESSZORNAK A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÁS? Professzor Úr köszöntése 85. születésnapja alkalmából KELET-MAGYARORSZÁGI TEHETSÉGGONDOZÓ KONFERENCIA Tompa Mihály Református Általános Iskola
Tanegységlista (BA) Szabad bölcsészet alapszak kommunikáció és médiatudomány specializáció* 2015-től fölvett hallgatóknak *A 38/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a szabad bölcsészet alapképzési szak képzési-
A kutatói mobilitás hazánkban
A kutatói mobilitás hazánkban az EU csatlakozás hatása Dr. Simon Dávid Politikai tanácsadó Közpolitikai Igazgatóság ERA-MORE konferencia Budapest, 2007. március 8. Áttekintés Az EU és s a magyar kutatói
Jean Monnet tevékenységek. Koós-Herold Zsuzsa Tempus Közalapítvány november 19.
Jean Monnet tevékenységek Koós-Herold Zsuzsa Tempus Közalapítvány 2015. november 19. A Jean Monnet tevékenységek fő célja: az oktatás és kutatás ösztönzése az európai integrációs tanulmányok területén
SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ MEDVE ANNA
SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ MEDVE ANNA SZEMÉLYI ADATOK Név: Születési hely: Pécs Dr. Medve Anna Születési idő: 1953. március 7. Beosztás: egyetemi docens, szeminárium-vezető (Általános Nyelvészeti és Anyanyelvi
Szakdolgozati szeminárium
Szakdolgozati szeminárium Borbély Tibor Bors munkaügyi kutató 2007. 06. 09. szakdolgozati szeminárium 1 Szakdolgozat készítése- a cél 30-tól (felsőfokú szakképzés) kb. 300 oldalig (M, PhD) terjed géppel
RFID technológia használhatóságának vizsgálata a vasúti áruszállítás során
RFID technológia használhatóságának vizsgálata a vasúti áruszállítás során Ficsor Emese Doktorandusz hallgató I. évfolyam Témavezető: Prof. Dr. Illés Béla Tanszékvezető Nemzetközi Gépészeti Találkozó Kolozsvár,
SZIE GTK TDK programjainak megvalósítása a 2016/17. tanévben NTP-HHTDK SZAKMAI BESZÁMOLÓ
Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar SZIE GTK TDK programjainak megvalósítása a 2016/17. tanévben NTP-HHTDK-16-0069 SZAKMAI BESZÁMOLÓ Gödöllő, 2017. NTP-HHTDK-16-0069 SZIE GTK TDK
TÁJÉKOZTATÁS A DOKTORI KÉPZÉSRŐL (a évről) Egyetemünkön működő doktori iskolák tudományágak szerinti felsorolása:
TÁJÉKOZTATÁS A DOKTORI KÉPZÉSRŐL (a 2012. évről) Egyetemünkön működő doktori iskolák tudományágak szerinti felsorolása: Építőmérnöki Kar Építőmérnöki és földtudományok Gépészmérnöki Kar Gépészeti tudományok
Oktatói önéletrajz dr. Veszelszki Ágnes
Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 2006-2011 ELTE BTK Nyelvészeti Doktori Iskola, Budapest, doktori képzés,
ODAÍTÉLÉSE 2014. II. FÉLÉVÉBEN MELLÉKLET: 1 DB
IKTATÓSZÁM: 08-8/580-93/2014 TÁRGY: POLGÁRMESTERI ÖSZTÖNDÍJAK ODAÍTÉLÉSE 2014. II. FÉLÉVÉBEN MELLÉKLET: 1 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSE KULTURÁLIS ÉS KÖZNEVELÉSI
Eötvös Loránd Tudományegyetem. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet
1 / 5 2017. 07. 14. 8:08 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai
Erasmus+ Jean Monnet tevékenységek. Széll Adrienn Tempus Közalapítvány
Erasmus+ Jean Monnet tevékenységek Széll Adrienn Tempus Közalapítvány A Jean Monnet tevékenységek fő célja Az oktatás és kutatás ösztönzése az európai integrációs tanulmányok területén A tudományos világ
Tanegységlista (BA) Szabad bölcsészet alapszak filozófia specializáció* 2015-től fölvett hallgatóknak *A 38/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a szabad bölcsészet alapképzési szak képzési- és kimeneti követelményeiben
Tanegységlista (BA) Szabad bölcsészet alapszak kommunikáció és médiatudomány szakirány től fölvett hallgatóknak
Tanegységlista (BA) Szabad bölcsészet alapszak kommunikáció és médiatudomány szakirány 2011-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista Kód BBN- Tanegység félév értékelés köt.vál. óraszám kredit előfeltétel
KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCS
KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCS SZAKMAI BESZÁMOLÓ TDK felkészítő kurzus, kutatás és intézményi TDK konferencia szervezése a Károly Róbert Főiskolán NTP-HHTDK-15-0069 azonosítószámú projekt
Eszterházy Károly Egyetem. Bölcsészettudományi Kar. Történelemtudományi Doktori Iskola KÉPZÉSI TERV
Eszterházy Károly Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történelemtudományi Doktori Iskola KÉPZÉSI TERV A doktori képzés általános rendjéről az Eszterházy Károly Egyetem Doktori és Habilitációs Szabályzata,
A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA
A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai
Tanegységlista (BA) Szabad bölcsészet alapszak művészettörténet specializáció* 2015-től fölvett hallgatóknak *A 38/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a szabad bölcsészet alapképzési szak képzési- és kimeneti
Képzési terv a 2016/17 tanévre felvételt nyert hallgatók számára I. KÉPZÉSI ÉS KUTATÁSI SZAKASZ ELSŐ 4 FÉLÉV
Képzési terv a 06/7 tanévre felvételt nyert hallgatók számára I. KÉPZÉSI ÉS KUTATÁSI SZAKASZ ELSŐ FÉLÉV I. félév "Alapozó tudományos és kutatáselméleti ismeretek" A Kutatásmódszertan Dr. Szuromi Szabolcs
Munkahely: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Műszaki Pedagógia Tanszék
SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Név: DR. STURCZ ZOLTÁN Beosztás: egyetemi docens Munkahely: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Műszaki Pedagógia Tanszék Budapest 1111
SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Farkas Judit
SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Farkas Judit I. Személyi adatok Név: Farkas Judit Születési hely, idő:, 1979. 04. 01. Anyja neve: Mohai Margit Judit Személyi igazolvány száma: 335364SA Munkahely: MTA Nyelvtudományi
A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának. Demonstrátori Szabályzata
A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Demonstrátori Szabályzata Pécs 2010. 2013. május 22. napjától hatályos változat A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar oktatói és kutatói munkájának,
ME BTK MAGYAR SZAKOS OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS
ME BTK MAGYAR SZAKOS OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara (ME BTK) magyar szakos képzéseinek megtervezésekor alapvetően két tényezőt vettünk figyelembe: a hagyományos magyar
HÖDFE Nappali alap / osztatlan 2019/ /2019/KARPATKFF
Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Eötvös Loránd Tudományegyetem által nappali munkarendű, felsőbb éves alap- és osztatlan képzésben részt vevő, tanulmányaik során a 2013/2014-es tanévtől
SZAKMAI BESZÁMOLÓ az NTP-HHTDK támogatásból megvalósított. A program megvalósításának ideje: Támogatás összege: Ft.
SZAKMAI BESZÁMOLÓ az NTP-HHTDK-16-0019. támogatásból megvalósított A Pallasz Athéné Egyetem tudományos diákköri műhelyeinek és konferenciáinak támogatása 2016/17 projektről A program megvalósításának ideje:
A számítástechnika-oktatás kezdetei Magyarországon ÁTTEKINTÉS
A számítástechnika-oktatás kezdetei Magyarországon ÁTTEKINTÉS www.njszt.hu/files/neumann/infotortenet Projektek Sántáné-Tóth Edit santane.edit@gmail.com NJSZT ITF 2010.03.11. A projekt indulásáról Kiindulásként
Alföldi András tudományos életműve beszámoló OTKA T 048358. A pályázat legfontosabb célja Alföldi András legjelentősebb (elsősorban a két világháború
Alföldi András tudományos életműve beszámoló OTKA T 048358 A pályázat legfontosabb célja Alföldi András legjelentősebb (elsősorban a két világháború között megjelent) műveinek feldolgozása és kiadása,
Végső szakmai beszámoló: Pascal Gondolatok című művének filozófiai rekonstrukciója és fordítása
Végső szakmai beszámoló: Pascal Gondolatok című művének filozófiai rekonstrukciója és fordítása A kutatás legfőbb célja Pascal Gondolatok című művének filozófiai rekonstrukciója és a mű egy új magyar fordításának
Minőségfejlesztési program 2013/14
Minőségpolitika, stratégia és eljárások 1 A kari minőségpolitika aktualizálása Minőségcélok kitűzése és 2 A kari minőségfejlesztési bizottság munkájának 3 Az intézetek, tanszékek minőségbiztosítási tevékenységének
PUBLIKÁCIÓS LISTA. Hegel gazdaságfilozófiája. Monográfia. Akadémiai Kiadó Budapest 1993. 270 l. ISBN 963 05 6518 8
RÓZSA ERZSÉBET PUBLIKÁCIÓS LISTA Könyvek 1.Publikációk magyarul Szöveggyüjtemény a hegeli Jogfilozófia tanulmányozásához. Válogatta, fordította és szerkesztette N. Rózsa Erzsébet és Nyizsnyánszki Ferenc.
Tanegységlista (BA) 2016-tól fölvett hallgatóknak
Tanegységlista (BA) Szabad bölcsészet alapszak kommunikáció és médiatudomány specializáció* 2016-tól fölvett hallgatóknak *A 38/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a szabad bölcsészet alapképzési szak képzési
A KÉPZÉSI TERV FELÉPÍTÉSE
A KÉPZÉSI TERV FELÉPÍTÉSE A képzési terv három lapból áll: címoldal; tantárgyak ütemezése; szigorlati tárgyak és nyelvtudás. 1. A címoldal tartalmazza - az intézmény nevét; - a doktori iskola nevét; -
Oktatói önéletrajz Dr. Szántay Antal Péter
egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Szociológia és Társadalompolitika Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1982-1987 ELTE (Budapest), történelem - német nyelv és irodalom
DR. KELEMEN ISTVÁN SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ
DR. KELEMEN ISTVÁN SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ I. KÉPZETTSÉG, KÉPESÍTÉS biológus okl. filozófia szakos előadó 1984 1988 KLTE ELTE II. OKTATÁSI TEVÉKENYSÉG ALAPKÉPZÉSBEN ÉS MESTERKÉPZÉSBEN (MINIMUM 5 ÉVRE VISSZAMENŐLEG,
Tudományszervezési és kutatási pályázat
Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Eötvös Loránd University Faculty of Humanities Students' Union Tudományos Bizottság Academic Committee 1088 Budapest, Múzeum
MELLÉKLET. Vajdaság. szülőföldi mesterképzés, magyarországi kihelyezett alap- és mesterképzés, ill. szülőföldi PhD/DLA képzés
MELLÉKLET az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Eötvös Loránd Tudományegyetem által a 2016/2017-es tanévre a szülőföldi nappali tagozatos mesterképzésben, magyarországi felsőoktatási intézmény szerbiai
BELSŐ TUDOMÁNYOS PÁLYÁZATI SZABÁLYZATA
A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁNAK BELSŐ TUDOMÁNYOS PÁLYÁZATI SZABÁLYZATA Jelen szabályzat az SZTE BTK Kari Tanácsának 2018. 01. 11-ei ülésén hozott 17/2018. sz. határozata szerint módosított
KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató Prof. Dr. Haig Zsolt mk. ezredes
Tájékoztató 2019. 02. 05. Prof. Dr. Haig Zsolt mk. ezredes DOKTORI KÉPZÉSI ÁLTALÁNOS RENDJE A KMDI-BEN Változás 2016. IX. 01-től: - Ftv 53. A doktori képzés és a doktori fokozatszerzési eljárás - 387/2012.
ME BTK MAGYAR SZAKOS OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS
ME BTK MAGYAR SZAKOS OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara (ME BTK) magyar szakos képzéseinek megtervezésekor alapvetően két tényezőt vettünk figyelembe: a hagyományos magyar
Jean Monnet tevékenységek
Jean Monnet tevékenységek Nemzetközi pályázati lehetőségek a felsőoktatás fejlesztésében Európán belül és a világban 2014. november 3. Koós-Herold Zsuzsa A Jean Monnet tevékenységek fő célja az oktatás
ÖSZTÖNDÍJ BIOLÓGUSHALLGATÓKNAK ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
ÖSZTÖNDÍJ BIOLÓGUSHALLGATÓKNAK ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány célja a Szegedi Tudományegyetemen tanuló biológus és biológia szakos hallgatók tudományos tevékenységének,
2016/2017. tanév I. (őszi) félév. Neptun kódja: JK 10201M (régi KÖZIGAZGATÁSI JOG 1.
TEMATIKA ÉS KÖVETELMÉNYRENDSZER 2016/2017. tanév I. (őszi) félév TANTÁRGY NEVE Neptun kódja: JK 10201M (régi KÖZIGAZGATÁSI JOG 1. hálóterv szerint JK 10201) Társfeltétele: JK 10101 Helye a mintatantervben:
Buda András szakmai életrajza
Buda András szakmai életrajza Tudományos fokozat 2001 PhD nevelés és sporttudomány; száma:100/2001 Szakterület didaktika, e-learning, tanárképzés Munkahely Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományok Intézete
EMÖT Pontrendszer magyarországi PhD-hoz 2011/2012
A Magyar Köztársaság Nemzeti Erıforrás Minisztériuma és a Balassi Intézet által magyarországi felsıoktatási nappali tagozatos képzésre jelentkezett és a felsıoktatási intézmény rangsorolása alapján a költségtérítéses
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a 2015-ös évre. A pályázat célja... 2. Pályázásra jogosultak... 2. Tudományterület, kategória...
NEMZETKÖZI IGAZGATÓSÁG MAGYAR ÖSZTÖNDÍJ BIZOTTSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a 2015-ös évre Tartalom A pályázat célja... 2 Pályázásra jogosultak... 2 Tudományterület, kategória...
ELŐADÁSOK. Konferenciák, tudományos ismeretterjesztés
ELŐADÁSOK Konferenciák, tudományos ismeretterjesztés 1. Szabó Dezső Trianonról. Konferencia-előadás, Evangélikus iskolák kutató tanárainak I. konferenciája Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium, 2013.
Kiegészítő melléklet 2013. üzleti évről
Kiegészítő melléklet 2013. üzleti évről Beszámolási időszak kezdete: 2013. január 1. Beszámolási időszak vége: 2013. december 31. Keltezés: 2014. február 25. Alföldi István ügyvezető igazgató 1 I. ÁLTALÁNOS
Képzési tájékoztató füzet a KERPELY ANTAL ANYAGTUDOMÁNYOK ÉS TECHNOLÓGIÁK DOKTORI ISKOLA PhD hallgatói részére
Képzési tájékoztató füzet a KERPELY ANTAL ANYAGTUDOMÁNYOK ÉS TECHNOLÓGIÁK DOKTORI ISKOLA PhD hallgatói részére Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar Miskolc, 2016. 1 Tartalomjegyzék 1. A KÉPZÉS RÖVID
AZ MTA REGIONÁLIS TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁG IRÁNYELVEI AZ AKADÉMIAI DOKTORI CÍM HABITUS VIZSGÁLATÁNÁL A TUDOMÁNYOS TELJESÍTMÉNY SZÁMBAVÉTELÉRE
TÉT XVII. évf. 2003 1 Konferencia beszámoló 221 AZ MTA REGIONÁLIS TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁG IRÁNYELVEI AZ AKADÉMIAI DOKTORI CÍM HABITUS VIZSGÁLATÁNÁL A TUDOMÁNYOS TELJESÍTMÉNY SZÁMBAVÉTELÉRE A Bizottság tagjaihoz
HUMBOLDT-UNIVERSITÄT ZU BERLIN
Mi lesz veled, kis nyelv? A kis nyelvek és kultúrák közvetítésének módszertani és szervezeti kérdései, perspektívái a Bologna-rendszer tükrében. Konferencia a Berlini Humboldt Egyetem Szlavisztikai Intézetének
7 ~ idegen nyelven: 9
Fekete: kitöltése mindenki számára kötelező Piros: kitöltése a társadalomtudomány számára kötelező, másoknak opcionális Kék: kitöltése a matematika és természettudományok, valamint az élettudományok számára
Kiegészítő melléklet üzleti évről
Kiegészítő melléklet 2012. üzleti évről Beszámolási időszak kezdete: 2012. január 1. Beszámolási időszak vége: 2012. december 31. Keltezés: 2013. február 25. Alföldi István ügyvezető igazgató 1 I. ÁLTALÁNOS
Karrier Iroda és Tehetséggondozási Központ 2015/2016-os tanév hírlevele
Karrier Iroda és Tehetséggondozási Központ 2015/2016-os tanév hírlevele II. Karrier Nap: Vendég: Dr. Genzwein Ferenc A Karrier Iroda és Tehetséggondozási Központ 2015.nevember 17-én rendezte második Karrier
Oktatói önéletrajz Dr. Szántay Antal Péter
tudományos főmunkatárs Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Szociológia és Társadalompolitika Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1982-1987 ELTE (Budapest), történelem - német nyelv és
Válogatás Rézler Gyula 1932 és 1999 között megjelent írásaiból. Szerk. Tóth Pál Péter, Budapest, Gondolat Kiadó, 2011, 302 o.
BARTHA Eszter: Korszakok határán 131 SZOCIOLÓGIAI SZEMLE 22(1): 131 136. Korszakok határán Válogatás Rézler Gyula 1932 és 1999 között megjelent írásaiból. Szerk. Tóth Pál Péter, Budapest, Gondolat Kiadó,
Neptun kódja: J30301M NEMZETKÖZI KÖZJOG 1. Előfeltétele: 20302M Helye a mintatantervben: 3. szemeszter Meghirdetés: őszi szemeszter
TANTÁRGY NEVE: Neptun kódja: J30301M NEMZETKÖZI KÖZJOG 1. Előfeltétele: 20302M Helye a mintatantervben: 3. szemeszter Meghirdetés: őszi szemeszter Szak: JOGÁSZ Oktatás nyelve: magyar Tárgy besorolása: