KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet"

Átírás

1 KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet IGTÜN 25/3/2018. ( ) sz. ZÁLOGHITEL TEVÉKENYSÉGÉRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT. Hatályba lépés napja: október 18.

2 I. Alapadatok 1. A finanszírozó hitelintézet neve és székhelye: Korona Takarék Takarékszövetkezet, Miskolc, Széchenyi út 70. (továbbiakban: Takarékszövetkezet). 2. II. Általános rendelkezések A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló évi CCXXXVIL törvény (továbbiakban: Hpt.) a előírja, hogy a pénzügyi intézmény egyértelműen és közérthetően köteles ügyfeleit tájékoztatni a nyújtott szolgáltatások igénybevételének feltételeiről, valamint e feltételek módosulásáról. A Hpt a szerint a pénzügyi intézmény köteles a részére engedélyezett és általa rendszeresen végzett tevékenységre vonatkozó általános szerződési feltételeit üzletszabályzatába foglalni. (1) A pénzügyi intézmény az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségeiben közzéteszi, valamint elektronikus kereskedelmi szolgáltatások nyújtása esetén folyamatosan és könnyen hozzáférhető módon, elektronikus úton is elérhetővé teszi a) általános szerződési feltételeit is tartalmazó üzletszabályzatait, b) az ügyfelek számára ajánlott pénzügyi és kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokkal (ügyletekkel) kapcsolatos szerződési feltételeket, (2) a) az ügyfél kérésére ingyenesen rendelkezésre bocsátja üzletszabályzatait és b) a jogszabály által nyilvánosságra hozni rendelt adatokat. Az Üzletszabályzat módosításáról a Takarékszövetkezet a módosítás hatályba lépése előtt legalább 15 nappal tájékoztatja ügyfeleit, annak a zálogfiókokban történő kifüggesztésével és a Takarékszövetkezet honlapján ( hu) való közzététellel. Jelen szabályzat a záloghitelezési tevékenység általános üzleti feltételeit (általános szerződési feltételeit) tartalmazza. Záloghitelezési tevékenység csak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) érvényes engedélye alapján végezhető. A Takarékszövetkezet tevékenységi engedélyének száma: H-EN-I-935/2016. A zálogfiók olyan hitelügyleteket végez, ahol a pénzkölcsön üzletszerű folyósítása kézizálog (zálogtárgy), mint a kölcsön biztosítéka átvétele és zálogjegy kibocsátása mellett működik. III. A zálogtárgyak átvétele A zálogtárgy értékálló, a kiskereskedelmi forgalomba hozatalra, vagy zálogkezelésre alkalmas arany, ezüst ékszer, vagy tárgy lehet. Az arany, ezüst ékszereket, vagy tárgyakat a zálogház erre feljogosított, kizárólag ékszerész-becsüs képzettséggel rendelkező dolgozója veheti át. A becsüs nem vizsgálja, hogy az ügyfél az elzálogosításra átadott vagyontárgyat jogszerűen birtokolja-e. A becsüs megállapítja a zálogtárgy becsült értékét és a zálogba adó személlyel közli a folyósítható kölcsön összegét.

3 Az adható hitel maximális összege a becsérték minimum 65, maximum 80 %-ig terjedhet. Egy ügyfélnek maximálisan folyósítható hitel összege Ft lehet, de nem lehet kevesebb, mint 500 Ft. Az elzálogosítás időtartama nap lehet. Lejárat után a türelmi idő 30 nap. A zálogkölcsön hosszabbítása a futamidőn belül, illetve futamidőn kívül, a türelmi időben lehetséges, úgy, hogy az ügyfél a hosszabbítás napjáig az időaranyos kamatot és tárolási díjat megfizeti. Amennyiben a futamidő + türelmi idő alatt az adós a hitelt és járulékait nem egyenlíti ki, úgy a követelés fejében a zálogtárgy a Takarékszövetkezet tulajdonába kerül, amelyet jogosult értékesíteni. A továbbiakban az ügyfelek felé az elszámolásért való felelősség a Takarékszövetkezetet terheli. A zálogtárgy értékesítésével kapcsolatos - elszámolási kötelezettség az ügyféllel szemben 5 évig áll fenn. A záloghitel aktuális kamat és költség kondícóit a Takarékszövetkezet Hirdetmény -ben közzéteszi a zálogház helyiségében. A kamatszámítás módja: (kölcsön összege kamatláb x kamatnapok száma)/365 nap. A kamat megállapítása napi kamatszámítás szerint történik. Zálogtárgyat csak nagykorú személytől lehet elfogadni, és csak ilyen személynek lehet kézizálog kölcsönt folyósítani. A zálogtárgy kiváltásakor a kölcsön visszafizetését csak nagykorú személytől lehet elfogadni. Az ügyfél életkorát a személyazonosság igazoló ellenőrzése során kell megállapítani. A zálogtárgyat hitelfedezetként zálogba adó személy, aki tizennyolc éven aluli ügyfél, ittas személy, vagy más okból cselekvőképtelen, vagy korlátozottan cselekvőképes személy részére záloghitel nem folyósítható. Zálogba csak aranyból, vagy ezüstből készült tárgyakat, ékszereket fogad el a zálogház. /Legalább 14 karátos, vagy annál finomabb ötvözetű arany, vagy (925-ös) ezüst tárgyat, ékszert. A kézizálogul el nem fogadható tárgyak a következők: tűzveszélyes anyag, olyan tárgy, amelyről egyértelműen megállapítható a rajta lévő jelzésből vagy jelölésből, hogy nem a zálogba adó tulajdona /(szállodák stb. tulajdonát képező tárgyak),, illetve felmerül a gyanú, hogy bűncselekményből származik. mindazon, védett tárgyak, kegytárgyak, amelyek közforgalmát vagy kézizálogként történő elfogadását jogszabály tiltja, illetve olyan feltételekhez köti, amellyel a zálogház nem rendelkezik. veszélyes, jelentősen megrongálódott, vagy szennyezett tárgyak. A zálogtárgyak átvétele szigorú számadású zálogjegy nyomtatvány ellenében történik. A zálogjegy szoros elszámolását számítógépes program biztosítja. A zálogjegy zálogadósi példányának elvesztéséből, vagy megsemmisüléséből eredő kockázatot az ügyfél viseli.

4 A súly megállapítása érvényes hitelesítéssel rendelkező mérlegen történik. IV. Adatrögzítési és átvilágítási kötelezettség A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló évi LIII. törvényben (továbbiakban: Pmt.) megfogalmazottak értelmében kötelező az ügyfélátvilágitás a Jogszabály 6..(1) és a 21..(1) bekezdésben meghatározott esetekben, így: - Üzleti kapcsolat létesítésekor, illetve - a 3,6 millió Ft összeghatárt elérő, vagy meghaladó összegű ügyleti megbízás teljesítésekor - 7..(1)-(3) bekezdés szerint. - A 3,6 M Ft összeghatárt el nem érő ügyleti megbizás teljesítésekor - természetes személy ügyfél esetében a 7..(2) bekezdés a) pont aa) és ad) - jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfél esetében a 7..(2) bekezdés b) pont ba) és bb) alpontja, valamint a 10..(1) bekezdés b) pontjában foglaltak szerint meghatározott adatokat köteles rögzíteni, és a 7..(3) bekezdésében meghatározott okiratok bemutatását kérheti. - Pénzmosásra vagy terrorizmus finanszírozására utaló adat, tény vagy körülmény felmerülése esetén, ha a 6..(1) bekezdése szerinti átvilágításra még nem került sor. - Ha a korábban rögzített ügyfél azonosító adatok valódiságával, vagy megfelelőségével kapcsolatban kétség merült fel. - Az átvilágítási kötelezettség kiterjed az egymással ténylegesen összefüggő több ügyleti megbízásra, ha ezek együttes értéke eléri a második bekezdésben meghatározott összeget. (Ténylegesen összefüggő, több ügyleti megbízásnak azon ügyletek tekintendők, amelyekre vonatkozóan egy éven belül ugyanazon ügyfél ugyanazon jogcímen, ugyanazon tárgyra ad megbízást.) Ebben az esetben az átvilágítást azon ügyleti megbízás elfogadásakor kell végrehajtani, amellyel az ügyleti megbízások együttes értéke eléri a második bekezdésben meghatározott összeget. Hárommillió-hatszázezer forintot el nem érő ügyleti megbízások: A Pmt. rendelkezései alapján a hárommillió-hatszázezer forintot el nem érő ügyleti megbízás esetén a szerződéskötéskor a zálogkölcsönt nyújtó rögzíteni köteles a természetes személy családi és utónevét, születési helyét és idejét, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet nevét, rövidített nevét, székhelyének, külföldi székhelyű vállalkozás esetén amennyiben ilyennel rendelkezik magyarországi fióktelepének címét (adatrögzítési kötelezettség), valamint a megbízás tárgyát és összegét. A zálogkölcsönt nyújtó fióknak az ügyféltől meg kell követelnie a Pmt. 7. (3) bekezdésében meghatározott okiratok bemutatását. Hárommillió-hatszázezer forint összeghatárt elérő, vagy meghaladó ügyleti megbízások: A zálogkölcsönt nyújtó köteles lefolytatni az ügyfél-átvilágítási intézkedéseket a hárommillióhatszázezer forint összeghatárt elérő vagy meghaladó készpénzes ügyletek esetén az ügyleti megbízás teljesítésekor, illetőleg akkor is, ha több ügyleti megbízás együttes értéke eléri ezen összeghatárt. Utóbbi esetben az átvilágítást azon ügyleti megbízás elfogadásakor kell végrehajtani,

5 amellyel az ügyleti megbízások együttes értéke eléri a hárommillió-hatszázezer forintos összeghatárt. Az ügyfél-átvilágítás során a zálogkölcsönt nyújtó köteles az ügyfelet, az ügyfél meghatalmazottját, a rendelkezésre jogosultat, továbbá a képviselőt azonosítani és személyazonosságának igazoló ellenőrzését elvégezni. Az azonosítás során rögzíteni köteles - a természetes személy: családi és utónevét, - születési családi és utónevét, - állampolgárságát, - születési helyét, idejét, - anyja születési nevét, - lakcímét, ennek hiányában tartózkodási helyét és - azonosító okmányának típusát és számát; - a jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet: nevét, rövidített nevét, - székhelyének, külföldi székhelyű vállalkozás esetén amennyiben ilyennel rendelkezik magyarországi fióktelepének címét, - főtevékenységét, - képviseletére jogosultak nevét és beosztását, - kézbesítési megbízottjának az azonosítására alkalmas adatait, - cégbírósági nyilvántartásban szereplő jogi személy esetén cégjegyzékszámát, egyéb jogi személy esetén a létrejöttéről (nyilvántartásba vételéről, bejegyzéséről) szóló határozat számát vagy nyilvántartási számát és - adószámát. A személyazonosság igazoló ellenőrzése érdekében a zálogkölcsönt nyújtó köteles megkövetelni - magyar állampolgár esetén: a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány és - lakcímet igazoló hatósági igazolvány bemutatását, - külföldi állampolgár esetén: úti okmány vagy személyazonosító igazolvány, feltéve, hogy az magyarországi tartózkodásra jogosít, - tartózkodási jogot igazoló okmány vagy tartózkodásra jogosító okmány bemutatását, - jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet nevében vagy megbízása alapján eljárni jogosult személy esetében a természetes személy személyazonosságának igazoló ellenőrzése érdekében megkövetelt okiratok bemutatásán túl az azt igazoló harminc napnál nem régebbi okiratot, hogy a belföldi gazdálkodó szervezetet a cégbíróság bejegyezte, vagy a gazdálkodó szervezet a bejegyzési kérelmét benyújtotta, egyéni vállalkozó esetében azt, hogy az egyéni vállalkozói igazolvány kiadása vagy a nyilvántartásba vételről szóló igazolás kiállítása megtörtént, - belföldi jogi személy esetén, ha annak létrejöttéhez hatósági vagy bírósági nyilvántartásba vétel szükséges, a nyilvántartásba vétel megtörtént, - külföldi jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetén a saját országának joga szerinti bejegyzése vagy nyilvántartásba vétele megtörtént;

6 - cégbejegyzési, hatósági vagy bírósági nyilvántartásba vétel iránti kérelem cégbírósághoz, hatósághoz vagy bírósághoz történő benyújtását megelőzően a jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet létesítő okiratát,9 - utóbbi esetben a jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet köteles a cégbejegyzés, hatósági vagy bírósági nyilvántartásba vétel megtörténtét követő harminc napon belül okirattal igazolni, hogy a cégbejegyzés vagy nyilvántartásba vétel megtörtént, valamint a zálogkölcsönt nyújtó köteles a cégjegyzékszámot vagy egyéb nyilvántartási számot rögzíteni. A zálogkölcsönt nyújtó köteles rögzíteni az ügyletre vonatkozóan a megbízás tárgyát és összegét, valamint a teljesítés körülményeit (hely, idő, mód). A zálogkölcsönt nyújtó köteles ellenőrizni a személyazonosság igazoló ellenőrzése során bemutatott azonosságot igazoló okirat érvényességét, meghatalmazott esetében a meghatalmazás érvényességét, a rendelkezésre jogosult rendelkezési jogosultságát, továbbá a képviselő képviseleti jogosultságát. A zálogkölcsönt nyújtó köteles személyes megjelenés útján írásban nyilatkoztatni a természetes személy ügyfelet, ha tényleges tulajdonos nevében vagy érdekében jár el. A nyilatkozatnak a tényleges tulajdonos alábbi adatait szükséges tartalmaznia: - családi és utónevét, - születési családi és utónevét, - állampolgárságát, - születési helyét, idejét, - lakcímét, ennek hiányában tartózkodási helyét, - kiemelt közszereplőnek, vagy kiemelt közszereplő közeli hozzátartozójának, kiemelt közszereplővel közeli kapcsolatban álló személynek minősül-e. Amennyiben igen, mely a Pmt. 4. -ban szereplő jogszabályi rendelkezés alapján minősül kiemelt közszereplőnek vagy kiemelt közszereplő közeli hozzátartozójának, kiemelt közszereplővel közeli kapcsolatban álló személynek. A zálogkölcsönt nyújtó köteles személyes megjelenés útján írásban nyilatkoztatni a jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfél képviselőjét a jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfél tényleges tulajdonosáról, a fentieken túl a tulajdonosi érdekeltség jellegéről és mértékéről is. A zálogkölcsönt nyújtó köteles a tényleges tulajdonos személyazonosságára vonatkozó adat ellenőrzésére a részére bemutatott okirat, nyilvánosan hozzáférhető nyilvántartás vagy más olyan nyilvántartás alapján, amelynek kezelőjétől törvény alapján adatigénylésre jogosult és az ügyfelet a tényleges tulajdonosra vonatkozó ismételt nyilatkozattételre szólítja fel, ha kétség merül fel a tényleges tulajdonos kilétével kapcsolatban. A pénzügyi intézmény és a kiemelt közvetítő e rendelkezések tekintetében közreműködő vezetője és foglalkoztatottja a törvény szerinti kötelezettség teljesítése során birtokába jutott személyes adatokat kizárólag a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzése és megakadályozása érdekében végrehajtandó feladatai céljából, az azok ellátásához szükséges mértékben ismerheti meg és kezelheti.

7 A zálogkölcsönt nyújtó köteles megtagadni a szerződés megkötését, illetőleg az ügyleti megbízás teljesítését, ha nem tudja végrehajtani a jelen pontban részletezett ügyfél-átvilágítási intézkedéseket. V. A szolgáltatás ellenértéke Az ügyfél a hitel igénybevételéért ügyleti kamatot (továbbiakban: kamat) és kezelési költséget fizet. A zálogtárgy késedelmes kiváltása késedelmi kamat, késedelmi kezelési költség, a futamidő meghosszabbítása esetén prolongálási díj fizetését vonja maga után. A fizetési műveletekkel kapcsolatos egyéb költségek,ami nem képezi a THM részét a 83/2010. (III.25) Kormány rendelet 3. (3) f) pontja alapján. A díj abban az esetben kerül felszámításra amennyiben a fogyasztó a kölcsön lejáratát megelőzően és előzetes bejelentés nélkül fizeti vissza a részére folyósított kölcsönt. A kölcsön lejárat napján és előzetes bejelentés (telefonon, ben, írásban) esetén a díj nem számítható fel. A kamat, kezelési költség, késedelmi kamat, késedelmi kezelési költség, a fizetési műveletekkel kapcsolatos egyéb költség és prolongálási díj aktuális mértékét a mindenkori hirdetmény tartalmazza. A késedelmi kamat,a késedelmi kezelési költség a késedelembe esés időpontjától a kamaton és a kezelési költségen felül fizetendő. A pénzügyi szolgáltatás igénybevételéért az ügyfél közvetítői díjat nem fizet. A kamat, a késedelmi kamat, a késedelmi kezelési költség, a prolongálási díj megfizetése a kölcsön tőkeösszege után a zálogtárgy kiváltásakor, vagy meghosszabbításakor a kényszerértékesítés napjáig esedékes. A kezelési költség megfizetése történhet a hitel folyósításával egyidejűleg, illetve a zálogtárgy kiváltásakor, vagy meghosszabbításakor. Kamatot naptári napokra, a kölcsön tőkeösszege után a beadás napjától a kiváltás napjáig a beadás és kiváltás napját is beleértve kell számítani az alábbi képlet alapján: tőke összeg x kamatláb x naptári napok száma 365x 100 A zálogkölcsön összegére vetítve, fizetendő futamidő végén vagy kiváltáskor. Késedelmi kamatot a kölcsön tőkeösszege után naptári napokra a lejárat napját követő naptól a kiváltás napjáig a kiváltás napját is beleértve kell számítani az alábbi képlet alapján: tőke összeg x (kamatláb + késedelmi kamatláb) x naptári napok száma 365 x 100 A zálogkölcsön összegére vetítve, fizetendő kiváltáskor. A zálogkölcsönt nyújtó Takarékszövetkezet a fogyasztó késedelmes teljesítése esetén a késedelem időtartamára legfeljebb olyan mértékű késedelmi kamatot számít fel, amely nem haladja meg az

8 alkalmazott ügyleti kamat másfélszeresének legfeljebb 3 százalékponttal növelt mértékét, és nem magasabb, mint a kézizálog fedezete mellett nyújtott hitelek esetében irányadó, a Fogyasztói hitelről szóló évi CLXII. törvény (Fhtv.) 17/A (2) és (4) bekezdésében meghatározott, maximális THM - jegybanki alapkamat 39 százalékponttal növelt mértéke (érintett naptári félévet megelőző hónap első napján érvényes jegybanki alapkamata kezelési költség a kölcsön tőkeösszege után felszámított egyszeri díj, a futamidőre vonatkozik, az alábbi képlet alapján kell számítani: tőke összeg x kamatláb 100 A zálogkölcsön összegére vetítve előre fizetendő futamidő végén vagy kiváltáskor. A késedelmi kezelési költség a kölcsön tőkeösszege után felszámított egyszeri díj, a futamidő lejáratát követő naptól az alábbi képlet alapján kell számítani: tőke összeg x kamatláb 100 A zálogkölcsön összegére vetítve, fizetendő kiváltáskor, amennyiben az ügyfél kéri. A fizetési műveletekkel kapcsolatos egyéb díj a díj abban az esetben kerül felszámításra amennyiben a fogyasztó a kölcsön lejáratát megelőzően és előzetes bejelentés nélkül fizeti vissza a részére folyósított kölcsönt. A kölcsön lejárat napján és előzetes bejelentés (telefon, , levél) esetén a díj nem számítható fel. tőke összeg x kamatláb 100 A zálogkölcsön összegére vetítve, fizetendő kiváltáskor. A prolongálási díj a kölcsön futamidejének meghosszabbításáért a kölcsön tőkeösszege után felszámított egyszeri díj, a futamidőn belül, illetve a futamidő lejáratát követő naptól az alábbi képlet alapján kell számítani: tőke összeg x kamatláb 100 A zálogkölcsön összegére vetítve, fizetendő kiváltáskor. A kamatok, díjak, költségek kiszámítása a Zálogfiók által üzembe helyezett ügyviteli szoftver segítségével történik. A felszámítható kamat, késedelmi kamat, kezelési költség,, késedelmi kezelési költség fizetési műveletekkel kapcsolatos egyéb költség és prolongálási díj mértékét a Zálogfiók(ok) ügyfélterében

9 kifüggesztett, a finanszírozó Takarékszövetkezet által meghatározott és kiadott Hirdetmény (tájékoztató és díjtételek) tartalmazza. Az egyes zálogjegyeken rögzített kamatok és egyéb díjak megváltoztatására a Zálogfiók(ok) nem jogosult. A megváltozott szerződési feltételeket csak a hatálybalépését követően megkötött szerződésekre lehet alkalmazni. Teljes hiteldíj az az összeg, amelyet az Ügyfél a tőke összegének visszafizetésén felül a Takarékszövetkezetnek tartozik fizetni. A hiteldíj a kölcsönért fizetendő terhelésnek a nyújtott kölcsön éves összegének százalékában kifejezett része. A hitel teljes díja a hitelező által ismert minden olyan - a teljes hiteldíj mutató számításánál a külön jogszabály szerint figyelembe veendő - ellenszolgáltatás, amelyet a fogyasztó a hitelszerződés kapcsán megfizet. A teljes hiteldíj mutató (a továbbiakban: THM) számításánál figyelembe kell venni a fogyasztó által a hitelszerződés kapcsán fizetendő összes díjat, valamint a hitelhez kapcsolódó járulékos szolgáltatások költségeit, ha a hitelező számára ismertek, továbbá a szolgáltatás igénybevételét a hitelszerződés megkötéséhez vagy ajánlat szerinti megkötéséhez a hitelező előírja. A THM számítása során hitelező a kamatot és a kezelési költséget veszi figyelembe. A THM számítás során nem vehető figyelembe a késedelmi kamat, késedelmi kezelési költség, fizetési műveletekkel kapcsolatos egyéb költség és a prolongálási díj. A THM értékének meghatározására az alábbi képlet szerint történik: C k : D l : a k sorszámú hitelrészlet összege, csökkentve a hitel felvételével összefüggő, az első hitelfolyósításig fizetendő költségekkel, az 1 sorszámú törlesztőrészlet vagy díjfizetés összege, m: a hitelfolyósítások száma, m : az utolsó törlesztőrészlet vagy díjfizetés sorszáma, t k : az első hitelfolyósítás időpontja és minden ezt követő hitelfolyósítás időpontja közötti időtartam években és töredékévekben kifejezve, ezért t 1 = 0, s l : az első hitelfolyósítás időpontja és minden egyes törlesztőrészlet vagy díjfizetés időpontja közötti időtartam években és töredékévekben kifejezve, X: a THM értéke. A kézizálog fedezete mellett nyújtott kölcsönre vonatkozó teljes hiteldíj mutató nem haladhatja a jegybanki alapkamat 39 százalékponttal növelt mértékét.

10 VI._A zálogtárgyak kiadásának szabályai, valamint a Takarékszövetkezet és a zálogfiókok felelősségének kérdései A zálogtárgyat annak a részére kell kiadni, aki a zálogjegy zálogadósi példányát felmutatja és a zálogháznak leadja, illetve a záloghitelt kamataival és egyéb járulékaival együtt visszafizette, függetlenül attól, hogy a zálogtárgyat ki adta zálogba. A kiadás előtt az ügyfél által leadott zálogjegy és a zálogtárgyon lévő zálogjegy adatait a zálogház alkalmazottja egyezteti. Meggyőződik arról, hogy a tasakban lévő tárgy valóban megegyezik-e a zálogjegyeken szereplő tárgyakkal. A záloghitelről, illetve zálogtárgyakról a zálogház dolgozói csak a Takarékszövetkezet illetékes vezetőinek és dolgozóinak, valamint a Hpt-ben meghatározott hatóságoknak adhatnak felvilágosítást. A Takarékszövetkezet felelőssége a zálogtárgy becsértékéig terjed. Az esetleges jogviták esetén a területileg illetékes bírósági végzést köteles elfogadni a Takarékszövetkezet. A Zálogfiók(ok) záloghitelezési tevékenysége során mindenkor az ügyfél érdekeinek az adott körülmények között lehető legteljesebb figyelembevételével és a legnagyobb gondossággal jár el. A Zálogfiók(ok) és az általa az e tevékenységre igénybe vett, vele megbízási, illetve munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló személy által e tevékenysége során az ügyfélnek okozott kárért a Takarékszövetkezet felel. A zálogtárgy sérülése, elvesztése esetén a felelősség alapja a hitelnyújtáskor megállapított becsült forgalmi érték (becsérték). Sem a Takarékszövetkezet, sem a Zálogfiók(ok) nem felel az azonosító irat (pl. zálogjegy) elveszítéséből, vagy illetéktelen személy által történő felhasználásából eredő károkért, valamint a természeti katasztrófa, elemi kár, hatósági lefoglalás, vagy a tárolás során a zálogtárgy rejtett hibájából eredő, illetve a tárolás időtartama miatt előálló károkért. A Zálogfiók(ok) az ügyféllel szemben nem felel az olyan hamisított tárgyak, vagy hamisított okirat alapján kért szolgáltatásokra vonatkozó megbízás teljesítésének következményeiért, amelyek hamis vagy hamisított voltát a szokásos ügymenet során nem lehetett felismerni. A Zálogfiók(ok) felelősségének korlátozása nem érinti azt a felelősséget, amelyet a Polgári Törvénykönyv szerint kizárni nem lehet. VII. Eljárás a zálogjegy elveszítése esetén Ha a zálogjegy tulajdonosa bejelenti a zálogházban, hogy zálogjegye elveszett, bejelentési jegyzőkönyvet kell felvenni. A jegyzőkönyvet az ügyfél által ismertetett adatok alapján 2 példányban kell kitölteni (egy példány a zálogházé, egy példány az ügyfélé), s az abban szereplő adatokat egyeztetni kell a zálogház nyilvántartásának adataival. Elveszett zálogjegy esetén történő letiltásnál az elvesztés tényét bejelentő ügyfélnek meg kell adni a lejárat napját és a visszarendelés dátumát az (ún. visszarendelési nyomtatványon, amit 2

11 példányban kell kitölteni. A lejárat napja a türelmi idő lejárata. A ki nem váltott tételek a türelmi idő lejáratát követő hónap első napjától kerülhetnek értékesítésre. A visszarendelés időpontjában két tanú jelenlétében és a nyilatkozati nyomtatvány kitöltésével a letiltást bejelentő ügyfél a zálogjegyen szereplő zálogtárgyakat átveheti. Az elveszett zálogjegyekről a felvett jegyzőkönyvek alapján a zálogház nyilvántartást köteles vezetni. VIII. Eljárás hatósági megkeresés alapján A hatóságoktól (rendőrség, ügyészség, bíróság) érkező letiltások esetén a zálogház vezetőjének segítenie kell a hatóság munkáját, a szükséges okmányokat, valamint a zálogtárgyakat rendelkezésre kell bocsátani. A hatóságilag letiltott zálogtételeknek a letiltás alóli feloldását tartalmazó határozatokat a zálogházvezető megvizsgálja és megállapítja, hogy a határozat jogerős-e, illetve végrehajtható-e. Megállapítja, hogy a zálogtétel a határozat szerint minden korlátozás nélkül feloldható-e, illetve az milyen korlátozás mellett oldható fel. A határozat alapján megjelöli a kiváltásra jogosultat és azt, hogy a tárgykiadás eredeti zálogjegy, szavatossági nyilatkozat alapján, vagy más megkötöttség mellett végrehajtható. Mindezekről a kiváltásra jogosítottat ajánlott levélben értesíti. Lejárt zálogtétel feloldása esetén a zálogtárgy 15 nap elteltével értékesíthető. A feloldott zálogtételek kiváltása csak azután történhet meg, miután az ügyfél az eredeti zálogjegyet bemutatja. Ha a feloldásról szóló határozat olyan utasítást tartalmaz, hogy a feloldott zálogtétel csakis megnevezett személynek adható ki, a zálogtárgyra külön szelvény kerül, amelyen ezt fel kell tüntetni, ebben az esetben a feloldott tétel csakis ennek a személynek adható ki, személyazonosságának igazolása mellett. A jogosultnak személyazonosságát igazolnia kell, a kiadott tárgy átvételét elismervénnyel igazoltatni kell, Ha a letiltási határidő lejárta előtt az eredeti zálogjegy megkerül és azt a letiltási eljárás kérelmezője bejelenti, az eljárást nem lehet megszüntetni, a hatósági letiltást csak a hatóság szüntetheti meg. Az ügyféltől ebben az esetben jegyzőkönyvet kell felvenni és az eredeti zálogjegy előkerülését abban rögzíteni kell. IX. Ügyfélpanaszok kezelése A saját jogon működő zálogfiók(ok) ügyfeleinek szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos panaszát a Takarékszövetkezet az alábbi módon fogadja el: szóban: o a személyesen: a Takarékszövetkezet székhelyén (központ) és a zálogfiókjaiban hétfő: 8 órától 17 óráig, kedd, szerda, csütörtök: 8 órától óráig, péntek: 8 órától

12 14 óráig, valamint a Zálogfiókban nyitvatartási időben. telefonon: a / telefonszámon, a hét minden napján 0 órától 24 óráig. írásban: o a Takarékszövetkezet székhelyére címezve: KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet, 3525 Miskolc, Széchenyi István utca 70. o a Takarékszövetkezet telefaxszámán: / o elektronikus levélben a hét minden napján 0-24 óráig, a panasz@koronatakarek.hu címen fogadja A Takarékszövetkezet Panaszkezelési Tájékoztatója (Tájékoztató) és a panasz bejelentésére szolgáló formanyomtatványok, és meghatalmazások - a Takarékszövetkezet zálogfiókjainak, ügyfélterében, jól látható helyen ki van függesztve, illetve megtekinthető a Takarékszövetkezet honlapján: egyúttal jelen Üzletszabályzat mellékletét (S1. sz. melléklet) képezik. A panasz benyújtható a formanyomtatvány használata nélkül is. A Tájékoztató az Ügyfeleket azokról az alapvető a szabályokról informálja, hogy a Takarékszövetkezet termékeivel, szolgáltatásaival, vagy ezek minőségével, ügyintézői magatartásával, vagy bármely más témával kapcsolatban felmerült panaszukat milyen módon (hol, mikor, milyen formában, milyen nyomtatványokon) terjeszthetik elő. Továbbá közzéteszi az elérhetőségeket és ügyfélfogadási időket. Telefonon történő panaszkezelés esetén a Takarékszövetkezet biztosítja az ésszerű várakozási időn belüli hívásfogadást és ügyintézést. A Takarékszövetkezet a panasz kivizsgálásnak eredményéről a bejelentéstől számított 30 napon belül pénzforgalmi szolgáltatással összefüggő panasz esetén 15 munkanapon belül - írásban tájékoztatja az ügyfelet. A panasz elutasítása esetén a Takarékszövetkezet válaszában tájékoztatja az ügyfelet arról, hogy az MNB-ről szóló évi CXXXIX. törvény szerinti fogyasztóvédelmi rendelkezések megsértése esetén az MNB-nél fogyasztóvédelmi eljárást kezdeményezhet, vagy a szerződés létrejöttével, érvényességével, joghatásaival és megszűnésével, továbbá a szerződésszegéssel és annak joghatásaival kapcsolatos jogvita esetén bírósághoz fordulhat, vagy a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) eljárását kezdeményezheti, amennyiben a PBT eljárására vonatkozó szabályok alapján fogyasztónak minősül. A fogyasztó külön kérésére a Takarékszövetkezet megküldi a PBT által készített kérelem nyomtatványt. Az ügyfélpanaszok kezelésére vonatkozó, részletes szabályokat a Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályzata tartalmazza. A Panaszkezelési Szabályzat a Takarékszövetkezet zálogfiókjaiban az ügyfelek számára elérhető igény esetén a szabályzat a fiókban megtekinthető, vagy arról ingyenes másolat kérhető. Miskolc, 2018.október 18. Alakszainé dr.oláh Annamária elnök- ügyvezető

Szabályzat a Pénzmosás Megelőzéséről és Megakadályozásáról

Szabályzat a Pénzmosás Megelőzéséről és Megakadályozásáról ... (társaság neve)... (adószám) Szabályzat a Pénzmosás Megelőzéséről és Megakadályozásáról Érvényes:... -tól Érvénybe helyezte:... Tartalomjegyzék 1. A pénzmosás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló

Részletesebben

Érvényes: től Jóváhagyta: 3/2017. számú ügyvezetői határozat

Érvényes: től Jóváhagyta: 3/2017. számú ügyvezetői határozat Üzletszabályzat Záloghitelezési tevékenységhez Érvényes: 2017. 07. 24-től Jóváhagyta: 3/2017. számú ügyvezetői határozat 1 A KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet (székhely: 1122 Budapest Pethényi köz 10.,

Részletesebben

Pénzmosás elleni szabályzat

Pénzmosás elleni szabályzat Pénzmosás elleni szabályzat A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvényben foglaltak értelmében az Euro Quattro Bróker Kft. köteles ügyfeleit

Részletesebben

HIRDETMÉNY a fogyasztói KÉZIZÁLOG KÖLCSÖN nyújtásához

HIRDETMÉNY a fogyasztói KÉZIZÁLOG KÖLCSÖN nyújtásához HIRDETMÉNY a fogyasztói KÉZIZÁLOG KÖLCSÖN nyújtásához Hatályba lépés napja: 2018. június 01-től A függő közvetítő neve: P&G Zálogház Kereskedelmi és Szolgáltató Kft Székhelye: 2750 Nagykőrös, Arany János

Részletesebben

Hatályba lépés napja: június 1-től

Hatályba lépés napja: június 1-től HIRDETMÉNY a fogyasztói KÉZIZÁLOG KÖLCSÖN nyújtásához Hatályba lépés napja: 2018. június 1-től A függő közvetítő neve: ÉKSZERVÍZ Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Székhelye: 8800 Nagykanizsa, Kórház u.

Részletesebben

Üzletszabályzat és Általános Szerződési Feltételek Zálogkölcsön-nyújtási tevékenység végzéséhez

Üzletszabályzat és Általános Szerződési Feltételek Zálogkölcsön-nyújtási tevékenység végzéséhez Érvényes: 2013. július 4. Általános rendelkezések Üzletszabályzat és Általános Szerződési Feltételek Zálogkölcsön-nyújtási tevékenység végzéséhez A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. ügyfél-átvilágítással kapcsolatos kötelezettségeiről

HIRDETMÉNY. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. ügyfél-átvilágítással kapcsolatos kötelezettségeiről HIRDETMÉNY A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. ügyfél-átvilágítással kapcsolatos kötelezettségeiről 2018 Tisztelt Ügyfeleink! A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló

Részletesebben

Hatályba lépés napja: június 01-től

Hatályba lépés napja: június 01-től HIRDETMÉNY a fogyasztói KÉZIZÁLOG KÖLCSÖN nyújtásához Hatályba lépés napja: 2018. június 01-től A függő közvetítő neve: OLD-G Kft Székhelye: 2310 Szigetszentmiklós, Gyári u. 20. Felügyeleti hatósága: Magyar

Részletesebben

A személyazonosság igazoló ellenőrzése érdekében az ügyfél köteles valamely alábbi, érvényes és sérülésmentes okiratát bemutatni:

A személyazonosság igazoló ellenőrzése érdekében az ügyfél köteles valamely alábbi, érvényes és sérülésmentes okiratát bemutatni: H I R D E T M É N Y A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény által támasztott követelményekről A Magyarországi Volksbank Zrt. (a továbbiakban:

Részletesebben

HIRDETMÉNY. rögzíteni és azokat a Pmt-ben meghatározott ideig visszakereshető módon nyilvántartani.

HIRDETMÉNY. rögzíteni és azokat a Pmt-ben meghatározott ideig visszakereshető módon nyilvántartani. HIRDETMÉNY A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről l és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény által támasztott követelményekről 2013. november 01 A Sberbank Magyarország Zrt.

Részletesebben

Hirdetmény. Hatályos január 01-től visszavonásig

Hirdetmény. Hatályos január 01-től visszavonásig Hirdetmény Hatályos 2017. január 01-től visszavonásig A MÁTRA TAKARÉKSZÖVETKEZET () ZÁLOGHITELEZÉSI tevékenységet folytat a ZÁLOGLÁNC KFT. (2151 Fót, Móricz Zs. u. 2.) 2100 Gödöllő, Kossuth L. u. 44. sz.

Részletesebben

ZÁLOGHITELEZÉS ÜZLETSZABÁLYZATA

ZÁLOGHITELEZÉS ÜZLETSZABÁLYZATA Általános Üzletszabályzat 19. sz. melléklete ZÁLOGHITELEZÉS ÜZLETSZABÁLYZATA A Takarékszövetkezet által folytatott záloghitelezésre a jelen Üzletszabályzat rendelkezései az irányadóak. A Szabadszállás

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: április 1-től

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: április 1-től TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017. április 1-től A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Takarék

Részletesebben

Rábaközi Takarékszövetkezet

Rábaközi Takarékszövetkezet Rábaközi Takarékszövetkezet Vállalkozások és egyéni vállalkozók részére vezetett pénzforgalmi számlák és betétszámlák kamatairól, valamint a vonatkozó betétbiztosítási feltételekről Hatályos: 2015. július

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ZÁLOGKÖLCSÖN. Jóváhagyva: a 126/2018. (05.18) számú igazgatósági határozattal Hatályba lépés napja: május 25.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ZÁLOGKÖLCSÖN. Jóváhagyva: a 126/2018. (05.18) számú igazgatósági határozattal Hatályba lépés napja: május 25. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ZÁLOGKÖLCSÖN Jóváhagyva: a 126/2018. (05.18) számú igazgatósági határozattal Hatályba lépés napja: 2018. május 25. Jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) rendelkezéseit

Részletesebben

Kamatok, díjak és egyéb költségek

Kamatok, díjak és egyéb költségek HIRDETMÉNY Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság hivatalos tájékoztatója a lakossági ügyfeleknél alkalmazott kondíciókról, kamatokról, díjakról, jutalékokról egységes szerkezetben Érvényes:

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2016. október 01-jétől A a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Takarék Személyi Kölcsön célja: A Takarék

Részletesebben

KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet. A záloghitelezési üzletszabályzatról a Diana Záloghitel Kft. által üzemeltetett zálogházak működéséhez

KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet. A záloghitelezési üzletszabályzatról a Diana Záloghitel Kft. által üzemeltetett zálogházak működéséhez KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet... számú ügyvezetői utasítás A záloghitelezési üzletszabályzatról a Diana Záloghitel Kft. által üzemeltetett zálogházak működéséhez Hatályba lépés: az MNB jóváhagyását

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Jogelőd Kis-Rába menti Takarékszövetkezetnél október 1. és október 31. között forgalmazott

HIRDETMÉNY. A Jogelőd Kis-Rába menti Takarékszövetkezetnél október 1. és október 31. között forgalmazott HIRDETMÉNY A Jogelőd KisRába menti Takarékszövetkezetnél 2017. október 1. és 2017. október 31. között forgalmazott Ingatlan célú nem támogatott Takarékszövetkezeti Kölcsön esetében alkalmazott kondíciókról

Részletesebben

a) az illetőségvizsgálat elvégzéséről, b) az Aktv.43/H-43/I. -a alapján az adóhatóság felé fennálló adatszolgáltatási kötelezettségéről.

a) az illetőségvizsgálat elvégzéséről, b) az Aktv.43/H-43/I. -a alapján az adóhatóság felé fennálló adatszolgáltatási kötelezettségéről. TÁJÉKOZTATÓ A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1122 Budapest, Pethényi köz 10., Cg. 01-10-041206) Befektetési szolgáltatási tevékenységekre is kiegészítő szolgáltatásokra

Részletesebben

KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI

KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI Takarékszövetkezet/Bank (a továbbiakban Hitelintézet) KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI Hatálybalépés napja: 2011. április 1. A Király Hitel elengedhetetlen szerződéskötési feltétele,

Részletesebben

SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017.04.01.-től befogadott kérelmek esetén A Kis-Rába menti Takarékszövetkezet a Szabadfelhasználású

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél és között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN

HIRDETMÉNY. A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél és között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél 2017.07.01. és 2017.10.31. között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN esetében alkalmazott kondíciókról Hatályos: 2017. november 01. Közzététel napja:

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017. július 1. A Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó

Részletesebben

S-10/2018. számú ÜZLETSZABÁLYZAT. Zálogkölcsön-nyújtási tevékenységhez (Függő kiemelt közvetítő: Pankotai Zálogház Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

S-10/2018. számú ÜZLETSZABÁLYZAT. Zálogkölcsön-nyújtási tevékenységhez (Függő kiemelt közvetítő: Pankotai Zálogház Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. S-10/2018. számú ÜZLETSZABÁLYZAT Zálogkölcsön-nyújtási tevékenységhez (Függő kiemelt közvetítő: Hatályos: 2018. szeptember 14. Tartalomjegyzék I. BEVEZETŐ... 3 II. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1. Alapadatok...

Részletesebben

SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET) KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA HIRDETMÉNYE

SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET) KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA HIRDETMÉNYE Kölcsönszerződés 2.sz. függeléke SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET) KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA HIRDETMÉNYE Hatálybalépés napja: 2011. július 01. A Király Hitel elengedhetetlen

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: 2017. január 16-tól Közzététel: 2017. január 13. A Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt

Részletesebben

URÁNIA ZÁLOGHITEL ZRT. KÉZIZÁLOGJOGGAL BIZTOSÍTOTT PÉNZKÖLCSÖNNYÚJTÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

URÁNIA ZÁLOGHITEL ZRT. KÉZIZÁLOGJOGGAL BIZTOSÍTOTT PÉNZKÖLCSÖNNYÚJTÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK URÁNIA ZÁLOGHITEL ZRT. KÉZIZÁLOGJOGGAL BIZTOSÍTOTT PÉNZKÖLCSÖNNYÚJTÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. A KÉZIZÁLOGJOGGAL BIZTOSÍTOTT PÉNZKÖLCSÖN NYÚJTÁSÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017. április 6. A Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi t és Kiváltó Takarék

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: 2018. január 01-től Közzététel: 2017. december 29. A Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y A Hungária Takarék hivatalos tájékoztatója a Takarék Személyi kölcsön esetén alkalmazott

Részletesebben

SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2016.10.01.-től befogadott kérelmek esetén A Kis-Rába menti Takarékszövetkezet a Szabadfelhasználású

Részletesebben

Tájékoztató az NN Biztosító Zrt. ügyfél-azonosítási rendjéről

Tájékoztató az NN Biztosító Zrt. ügyfél-azonosítási rendjéről NN Biztosító Zrt. Tájékoztató az NN Biztosító Zrt. ügyfél-azonosítási rendjéről Bevezetés A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017. október 01. A Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi t és Kiváltó Takarék

Részletesebben

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet. Takarék folyószámlahitel és Takarék személyi kölcsön esetén alkalmazott kondíciók

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet. Takarék folyószámlahitel és Takarék személyi kölcsön esetén alkalmazott kondíciók AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet Takarék folyószámlahitel és Takarék személyi kölcsön esetén alkalmazott kondíciók Kihirdetve: 2015. augusztus 24. Érvényes: 2015. augusztus 25. Jelen dokumentum nem

Részletesebben

ABAÚJ TAKARÉK Takarékszövetkezet Adószám: 10043622-2-05 Pénzforgalmi számlaszám: 11500119-10001909 Cégjegyzékszám: 05-02-000186

ABAÚJ TAKARÉK Takarékszövetkezet Adószám: 10043622-2-05 Pénzforgalmi számlaszám: 11500119-10001909 Cégjegyzékszám: 05-02-000186 ABAÚJ TAKARÉK Takarékszövetkezet Adószám: 10043622-2-05 Pénzforgalmi számlaszám: 11500119-10001909 Cégjegyzékszám: 05-02-000186 HIRDETMÉNY - LAKOSSÁGI HITELEK Érvényes: 2015. január 1-től A Takarékszövetkezet

Részletesebben

HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI HITELEK

HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI HITELEK ABAÚJ TAKARÉK Takarékszövetkezet Adószám: 10043622-2-05 Pénzforgalmi számlaszám: 11500119-10001909 Cégjegyzékszám: 05-02-000186 HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI HITELEK Érvényes: 2013. február 20-tól Fizetési számla

Részletesebben

Rábaközi Takarékszövetkezet

Rábaközi Takarékszövetkezet Rábaközi Takarékszövetkezet Magánszemélyek által nyitható takarékbetétek, számlabetétek kamatairól, valamint a vonatkozó betétbiztosítási feltételekről Hatályos: 2015. szeptember 1-jétől Kiadás időpontja:

Részletesebben

HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI HITELEK Érvényes: 2014. január 1-től

HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI HITELEK Érvényes: 2014. január 1-től ABAÚJ TAKARÉK Takarékszövetkezet Adószám: 10043622-2-05 Pénzforgalmi számlaszám: 11500119-10001909 Cégjegyzékszám: 05-02-000186 HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI HITELEK Érvényes: 2014. január 1-től Fizetési számla

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS A FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS A FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS A FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Közzététel napja: 2018.06.29. Hatályos: 2018. július 02. napjától Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy jelen Hirdetményt megelőzően

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, valamint FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY április 1-től

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, valamint FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY április 1-től Nyírbélteki Körzeti Takarékszövetkezet 4372 Nyírbéltek, Kossuth u. 16. Engedélyszám: 837/1997/F. számú határozat Engedély kelte: 1997. november 27. TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI

Részletesebben

A függő kiemelt közvetítőn keresztül történő ZÁLOGHITELEZÉS ÜZLETSZABÁLYZATA

A függő kiemelt közvetítőn keresztül történő ZÁLOGHITELEZÉS ÜZLETSZABÁLYZATA A függő kiemelt közvetítőn keresztül történő ZÁLOGHITELEZÉS ÜZLETSZABÁLYZATA A Takarékszövetkezet által függő kiemelt közvetítő útján folytatott záloghitelezésre a jelen Üzletszabályzat rendelkezései az

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.05.17. Jelen Hirdetmény a 2016. január 01. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. június 30-ig befogadott Takarék Forint Kiváltó

Részletesebben

Hatályos: október 19.

Hatályos: október 19. Ü z l e t s z a b á l y z a t k é z i z á l o g k ö l c s ö n n y ú j t á s á l t a l á n o s s z e r z ő d é s i f e l t é t e l e i r ő l Hatályos: 2018. október 19. 1. A Nyugat Takarék Szövetkezet (székhely:

Részletesebben

FORS Faktor Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

FORS Faktor Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1023 Budapest, Orgona utca 8. Cégjegyzékszám: 01-10-044014 PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2019. március 01. 1 A pénzügyi intézmény (Pénzügyi intézmény vagy Szolgáltató) a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.12.01. Jelen Hirdetmény a 2016. január 01. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2017. január 31-ig befogadott Takarék Forint Kiváltó

Részletesebben

Hirdetmény. Lakossági számlahitelek és fogyasztási hitelek kamatairól, kondícióiról. Csak az új szerződésekre

Hirdetmény. Lakossági számlahitelek és fogyasztási hitelek kamatairól, kondícióiról. Csak az új szerződésekre Hirdetmény Lakossági számlahitelek és fogyasztási hitelek kamatairól, kondícióiról I. Lakossági folyószámlahitel Érvényes: 2015. április 9. Közzétéve: 2015. április 9. Csak az új szerződésekre Igényelhető

Részletesebben

A MAGNET BANK ÜZLETSZABÁLYZATA

A MAGNET BANK ÜZLETSZABÁLYZATA A MAGNET BANK ÜZLETSZABÁLYZATA A KÉZIZÁLOG KÖLCSÖN NYÚJTÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEIRŐL Hatályos: 2018. május 25. napjától 1. A Bank a továbbiakban: Hitelintézet - pénzügyi szolgáltatási és kiegészítő

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y A PÁTRIA Takarékszövetkezet hivatalos tájékoztatója a Takarék Személyi kölcsön esetén

Részletesebben

LAKOSSÁG RÉSZÉRE NYÚJTOTT HITELEK FŐBB KONDÍCIÓI ÉS KÖLTSÉGEI

LAKOSSÁG RÉSZÉRE NYÚJTOTT HITELEK FŐBB KONDÍCIÓI ÉS KÖLTSÉGEI LAKOSSÁG RÉSZÉRE NYÚJTOTT HITELEK FŐBB KONDÍCIÓI ÉS KÖLTSÉGEI Érvényes: 2015. január 1. LAKOSSÁGI SZEMÉLYI HITEL IGÉNYBEVÉTELI LEHETŐSÉGEK, KAMAT ÉS KÖLTSÉG FELTÉTELEK Érvényes: 2015. január 1. naptól

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2017.01.01. Jelen Hirdetmény a 2016. december 31. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2017. január 31-ig befogadott Takarék Forint Kiváltó

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Mohácsi Takarék Bank Zrt. a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Takarék Személyi Kölcsön célja: A Takarék Személyi Kölcsön standard

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY (hitelfedezeti élet-és balesetbiztosítás előírása nélkül) Hatálybalépés napja: 2017. január 16. Az Újszász és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.05.06. Jelen Hirdetmény a 2016. május 6. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. június 30-ig befogadott Takarék Forint Kiváltó

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT Zálogkölcsön-nyújtási tevékenységhez Hatályos: től

ÜZLETSZABÁLYZAT Zálogkölcsön-nyújtási tevékenységhez Hatályos: től ÜZLETSZABÁLYZAT Hatályos: 2017.01.01-től Módosítva: 108/2013. november 27. sz. igazgatósági határozattal. Hatályos: 2013.11.28-tól Módosítva: 107/2015. december 18. sz. igazgatósági határozattal. Hatályos:

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT. a kézizálog kölcsön nyújtás általános szerződési feltételeiről. Hatályos: július 20. napjától

ÜZLETSZABÁLYZAT. a kézizálog kölcsön nyújtás általános szerződési feltételeiről. Hatályos: július 20. napjától ÜZLETSZABÁLYZAT a kézizálog kölcsön nyújtás általános szerződési feltételeiről. Hatályos: 2017. július 20. napjától 1 1. A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. (székhelye: 1062 Budapest, Andrássy út 98.)

Részletesebben

RÉTKÖZ TAKARÉKSZÖVETKEZET KISVÁRDA HIRDETMÉNY A LAKOSSÁGI FOGYASZTÁSI HITELEKRŐL, FOLYÓSZÁMLAHITELRŐL

RÉTKÖZ TAKARÉKSZÖVETKEZET KISVÁRDA HIRDETMÉNY A LAKOSSÁGI FOGYASZTÁSI HITELEKRŐL, FOLYÓSZÁMLAHITELRŐL RÉTKÖZ TAKARÉKSZÖVETKEZET KISVÁRDA HIRDETMÉNY A LAKOSSÁGI FOGYASZTÁSI HITELEKRŐL, FOLYÓSZÁMLAHITELRŐL ÉRVÉNYES: 2015. április 1-től 1 JELENLEG ÉRTÉKESÍTETT KÖLCSÖNÖK: Érvényes a 2015. február 02-től befogadott

Részletesebben

Kedvezményezett: az, aki a betét tulajdonosának nyilatkozata alapján, valamilyen feltétel teljesülése esetén a betét tulajdonosává válik.

Kedvezményezett: az, aki a betét tulajdonosának nyilatkozata alapján, valamilyen feltétel teljesülése esetén a betét tulajdonosává válik. BOROTAI TAKARÉKSZÖVETKEZET TAKARÉKSZELVÉNY ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Hatályos: 2015.07.23. napjától Jelen általános szerződési feltételek hatálya az Ügyfelek által a Borotai Takarékszövetkezetnél

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Borotai Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y A Hungária Takarék hivatalos tájékoztatója a Takarék Személyi kölcsön esetén alkalmazott

Részletesebben

Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet Hirdetmény Lakossági hitelek kondíciói és költségei Érvényesség: 2015. január 1.

Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet Hirdetmény Lakossági hitelek kondíciói és költségei Érvényesség: 2015. január 1. Közzététel napja: 2014.12.16 Jelen Hirdetmény 2015. január 1-től lép hatályba. Az újonnan meghirdetett kamat-, díj- és költségelemek valamint az aktuális teljes hiteldíj mutató (THM) értékek sötét háttérrel

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Az FHB Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a Posta Személyi Kölcsön esetén alkalmazott kondíciókról

H I R D E T M É N Y. Az FHB Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a Posta Személyi Kölcsön esetén alkalmazott kondíciókról H I R D E T M É N Y Az hivatalos tájékoztatója a Posta Személyi Kölcsön esetén alkalmazott kondíciókról Közzététel napja: 2015.június 12. Hatályos: 2015. június 15. napjától 1 Tartalomjegyzék 1. POSTA

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK ZÁLOGKÖLCSÖN. Jóváhagyva: a 34/2013.(03.06.) számú igazgatósági határozattal Hatályba lépés napja:

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK ZÁLOGKÖLCSÖN. Jóváhagyva: a 34/2013.(03.06.) számú igazgatósági határozattal Hatályba lépés napja: ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK ZÁLOGKÖLCSÖN Jóváhagyva: a 34/2013.(03.06.) számú igazgatósági határozattal Hatályba lépés napja: 2013. 04.12. Zálogkölcsön 1. Pénzkölcsön nyújtása kézi zálog kikötésével

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY KIVÁLTÓ FIX ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY A 3A Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Kölcsön célja: A Takarék Személyi

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére Melléklet: Panaszbejelentõ lap Budapest, 2013. április 10. Hatályos: 2013. április 10. Jóváhagyta:

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT. a kézizálog kölcsön nyújtás általános szerződési feltételeiről. Hatályos: július 01. napjától

ÜZLETSZABÁLYZAT. a kézizálog kölcsön nyújtás általános szerződési feltételeiről. Hatályos: július 01. napjától ÜZLETSZABÁLYZAT a kézizálog kölcsön nyújtás általános szerződési feltételeiről. Hatályos: 2016. július 01. napjától 1 1. A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. (székhelye: 1062 Budapest, Andrássy út 98.)

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.07.01. Jelen Hirdetmény a 2015. december 15. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. augusztus 31-ig befogadott Takarék Forint

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT. a kézizálog kölcsön nyújtás általános szerződési feltételeiről. Hatályos: február 02. napjától

ÜZLETSZABÁLYZAT. a kézizálog kölcsön nyújtás általános szerződési feltételeiről. Hatályos: február 02. napjától ÜZLETSZABÁLYZAT a kézizálog kölcsön nyújtás általános szerződési feltételeiről. Hatályos: 2017. február 02. napjától 1 1. A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. (székhelye: 1062 Budapest, Andrássy út 98.)

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.09.01. Jelen Hirdetmény a 2015. december 7- napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. november 30-ig befogadott Takarék Forint Kiváltó

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.07.01. Jelen Hirdetmény a 2016. 01.01. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. augusztus 31-ig befogadott Takarék Forint Kiváltó

Részletesebben

SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET)

SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET) 1. sz. melléklet SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET) TAKARÉK CLASSIC ÉS CLASSIC PRÉMIUM SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNYE Hatálybalépés napja: 2011. január 01. 1 1. Takarék Classic Személyi

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek

Részletesebben

HIRDETMÉNY. 2. Takarék Személyi Kölcsön és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsön központilag meghatározott főbb kondíciói

HIRDETMÉNY. 2. Takarék Személyi Kölcsön és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsön központilag meghatározott főbb kondíciói HIRDETMÉNY 2. Takarék Személyi Kölcsön és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsön központilag meghatározott főbb kondíciói A,,Rábaközi Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék

Részletesebben

Az OTP Ingatlanlízing Zrt. Panaszkezelési Szabályzata

Az OTP Ingatlanlízing Zrt. Panaszkezelési Szabályzata Az OTP Ingatlanlízing Zrt. Panaszkezelési Szabályzata Az OTP Ingatlanlízing Zrt. befogad, nyilvántartásba vesz és kivizsgál minden, a termékeivel vagy a szolgáltatásaival kapcsolatban felmerült panaszt

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Panaszkezelési Szabályzat A KDB Bank Európa Zrt. (a továbbiakban: KDB Bank ) minden munkatársa arra törekszik, hogy ügyfeleinket maradéktalanul, teljes megelégedésükre szolgálja ki. Ha ennek ellenére bármely

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT. a kézizálog kölcsön nyújtás általános szerződési feltételeiről. Hatályos: október 13. napjától

ÜZLETSZABÁLYZAT. a kézizálog kölcsön nyújtás általános szerződési feltételeiről. Hatályos: október 13. napjától ÜZLETSZABÁLYZAT a kézizálog kölcsön nyújtás általános szerződési feltételeiről. Hatályos: 2016. október 13. napjától 1 1. A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. (székhelye: 1062 Budapest, Andrássy út 98.)

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet 3915 Tarcal, Fő út 66. Telefon +36 47 580 011 E-mail kozpont@szerencs.tksz.hu www.szerencs.tksz.hu Cégjegyzékszám 05-02-000269, Miskolci Törvényszék Cégbírósága

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet 3915 Tarcal, Fő út 66. Telefon +36 47 580 011 E-mail kozpont@szerencs.tksz.hu www.szerencs.tksz.hu Cégjegyzékszám 05-02-000269, Miskolci Törvényszék Cégbírósága

Részletesebben

TAKARÉK CLASSIC ÉS CLASSIC PRÉMIUM SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNYE

TAKARÉK CLASSIC ÉS CLASSIC PRÉMIUM SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNYE Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet (a továbbiakban Hitelintézet) TAKARÉK CLASSIC ÉS CLASSIC PRÉMIUM SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNYE Hatálybalépés napja: 2011. október 1. 1. Takarék Classic Személyi Kölcsön

Részletesebben

TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT.

TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. Oldalszám: 1 - Retail\Panaszkezelési szabályzat TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. gondozásért felel: Ügyvezető igazgatója Hatályos: 2014.08.01-től Procedures\01 Hatályos - Operative\Vevőfinanszírozás

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. A TAKARÉK Kereskedelmi Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a Posta Személyi Kölcsönök esetén alkalmazott kondíciókról

H I R D E T M É N Y. A TAKARÉK Kereskedelmi Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a Posta Személyi Kölcsönök esetén alkalmazott kondíciókról H I R D E T M É N Y A hivatalos tájékoztatója a Posta Személyi Kölcsönök esetén alkalmazott kondíciókról Közzététel napja: 2018. június 29. Hatályos: 2018. július 02. napjától 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Békés Takarék Szövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN április 1-től

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN április 1-től Dunakanyar Takarékszövetkezet 14/2017. sz Hirdetmény TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN A Dunakanyar Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.05.07. Jelen Hirdetmény a 2015. december 14. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. június 30-ig befogadott Takarék Forint Kiváltó

Részletesebben

21/2016. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek) Hatályos: től

21/2016. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek) Hatályos: től 21/2016. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről (2015.11.15-előtt nyújtott hitelek) Hatályos: 2016.04.01-től I.A) Fogyasztási célú hitelek (2015.07.15-től) Az éves ügyleti kamat 1 (%) referenciakamatból

Részletesebben

74/2015. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek)

74/2015. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek) 74/205. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről (205..5-előtt nyújtott hitelek) I.A) Fogyasztási célú hitelek (205.07.5-től) Az éves ügyleti kamat (%) referenciakamatból és kamatfelárból áll. A referencia

Részletesebben

NEM FORGALMAZOTT HITELEK FŐBB KONDÍCIÓI ÉS KÖLTSÉGEI

NEM FORGALMAZOTT HITELEK FŐBB KONDÍCIÓI ÉS KÖLTSÉGEI NEM FORGALMAZOTT HITELEK FŐBB KONDÍCIÓI ÉS KÖLTSÉGEI Érvényes: 2015. július 1. 1 DEVIZAKIVÁLTÓ HITEL FŐBB KONDÍCIÓI 2012. március 1-től nem igényelhető! Forint alapú Devizakiváltó Hitel kondíciói: A kölcsön

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. A TAKARÉK Kereskedelmi Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a Posta Személyi Kölcsönök esetén alkalmazott kondíciókról

H I R D E T M É N Y. A TAKARÉK Kereskedelmi Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a Posta Személyi Kölcsönök esetén alkalmazott kondíciókról H I R D E T M É N Y A hivatalos tájékoztatója a Posta Személyi Kölcsönök esetén alkalmazott kondíciókról Közzététel napja: 2018. április 13. Hatályos: 2018. április 16. napjától 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. A TAKARÉK Kereskedelmi Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a Posta Személyi Kölcsönök esetén alkalmazott kondíciókról

H I R D E T M É N Y. A TAKARÉK Kereskedelmi Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a Posta Személyi Kölcsönök esetén alkalmazott kondíciókról H I R D E T M É N Y A hivatalos tájékoztatója a Posta Személyi Kölcsönök esetén alkalmazott kondíciókról Közzététel napja: 2018. december 28. Hatályos: 2019. január 01. napjától 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017.01.01. Jelen Hirdetmény a 2016. december 31. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2017. január 31-ig befogadott Takarék Forint Kiváltó

Részletesebben

H I R D E T M É N Y MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI HITEL

H I R D E T M É N Y MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI HITEL H I R D E T M É N Y MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI HITEL Személyi Kölcsön: A kölcsön összege: 300.000 Ft - 2.000 000,- Ft Futamidő: 12-72 hó Hatálybalépés napja: 2012. 07. 01. életbiztosítás

Részletesebben

Ügyleti megbízás: Üzleti kapcsolat Adatrögzítés adatrögzítést végez összeghatárra való tekintet nélkül belföldi postautalvány FM jelzést nem

Ügyleti megbízás: Üzleti kapcsolat Adatrögzítés adatrögzítést végez összeghatárra való tekintet nélkül belföldi postautalvány FM jelzést nem HIRDETMÉNY A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017.évi LIII. tv. valamint a kapcsolódó egyéb jogszabályok által előírt kötelezettségek postai végrehajtásáról,

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.05.17. Jelen Hirdetmény a 2016. május 17. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. június 30-ig befogadott Takarék Forint Kiváltó

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY április 1-től visszavonásig

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY április 1-től visszavonásig TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY 2017. április 1-től visszavonásig Az M7 TAKARÉK Szövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt

Részletesebben

LAKOSSÁG RÉSZÉRE NYÚJTOTT HITELEK FŐBB KONDÍCIÓI ÉS KÖLTSÉGEI

LAKOSSÁG RÉSZÉRE NYÚJTOTT HITELEK FŐBB KONDÍCIÓI ÉS KÖLTSÉGEI GYÖNGYÖS-MÁTRA Takarékszövetkezet 3200 Gyöngyös, Magyar út 1. 1 em 7. Telefon: 37/505-220, Fax: 37/505-225 email: kozpont@gyongyosmatra.tksz.hu, www.gyongyosmatratakarek.hu Nyilvántartó bíróság: Egri Törvényszék

Részletesebben

Záloghitelezési Üzletszabályzat

Záloghitelezési Üzletszabályzat AZÚR TAKARÉK Takarékszövetkezet Záloghitelezési Üzletszabályzat A szabályzatot a Takarékszövetkezet Igazgatósága az IG. 39/2015.04.20. sz. határozatával jóváhagyta. Hatályba lépés: Felügyelet engedélyét

Részletesebben

Közzététel napja: Hatályos: október 01. napjától

Közzététel napja: Hatályos: október 01. napjától TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Nyugat Takarék Szövetkezet hivatalos tájékoztatója a Takarék Személyi kölcsön esetén alkalmazott

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY (JAVASOLT HIRDETMÉNY MINTA) Hatálybalépés napja 2016.07.01. Jelen Hirdetmény a 2015. december napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. augusztus 30-ig befogadott

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY ÉS KIVÁLTÓ HIRDETMÉNY Az AZÚR Takarék Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Kölcsön célja: A Takarék Személyi

Részletesebben

KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI

KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI Hatálybalépés napja: 2012. január 1. Érvényes: visszavonásig. A 2011. április 1. napján hatályba lépett azonos című dokumentum jelen dokumentum hatályba

Részletesebben