FEKETEERDİ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FEKETEERDİ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK"

Átírás

1 FEKETEERDİ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK a 6/2009.(VI.2.) a 8/2007.(VII.24.), a 9/2005.(V.13.), a 2/2003.(IV.15.), a 4/2001.(IV.23.) rendeletekkel módosított 6/1999.(VI.24.) rendelete A helyi építési szabályzatról Feketeerdı község Képviselı-testülete az évi LXV. tv. 16. /1/ bekezdésében, valamint az évi LXXVIII. tv. 6. /3/ bekezdésében biztosított jogkörében a következıket rendeli el: I. FEJEZET ÁLTALÁNOS ELİÍRÁSOK 1. Megalkotja a helyi építési szabályzatról szóló rendeletét és elrendeli annak alkalmazását. A rendelet az SZ-J1 jelő, Rp.I munkaszámú Szabályozási és övezeti helyszínrajz I. ( továbbiakban Sz-J1 terv) címő, valamint az SZ-J2 jelő, Rp.I munkaszámú Szabályozási és övezeti helyszínrajz II. címő tervlapokkal, mint mellékletekkel együtt alkalmazandó. A rendelet hatálya 2. (1) A rendelet hatálya Feketeerdı község közigazgatási területére terjed ki. (2) A rendelet hatálya alá tartozó területen területet felhasználni, építési telket alakítani, továbbá a bányamőveléshez szükséges földalatti építmények kivételével építményeket tervezni, építeni, felújítani, helyreállítani, átalakítani, korszerősíteni, bıvíteni és lebontani, valamint mindezekre hatósági engedélyt adni az általános érvényő hatósági elıírásoknak és e rendeletbe elıírtaknak megfelelıen szabad.

2 2 Általános elıírások 3. (1) A község területén a meglévı és a tervezett belterületi határvonalat az SZ-J1 és SZ- J2 tervek tartalmazzák. (2) Ahol az SZ-J1 és SZ-J2 terv tervezett belterület határvonala jellel belterületbe vonást jelöl, ott a megváltozott területfelhasználásnak megfelelı telekalakítás és beépítés feltétele a belterületbe vonás. Szabályozási elemek 4. (1) Kötelezı szabályozási elem - a beépített, illetve beépítésre szánt és a beépítésre nem szánt területek határvonala - a belterület határvonala - a szabályozási vonal - az építési övezetek határvonala - az építési hely határvonala - az építési vonal (2) A beépített tömbökben az övezeti határvonal - amennyiben nem meglévı telekhatárra illeszkedik -, az övezetekre meghatározott, a telekméretekre vonatkozó elıírásoknak megfelelıen az SZ-J1 terven jelölthöz képest elmozdítható. (3) A kötelezı szabályozási elemek helyének megváltoztatásához kivéve a /2/ bekezdésben szabályozott esetet a szabályozási terv és/vagy a helyi építési szabályzat módosítása szükséges. (4) Irányadó szabályozási elem - az azonos övezeti besorolású telkek egymás közötti meglévı, vagy az irányadó telekhatár jellel jelölt, javasolt határvonala. (5) Az irányadó szabályozási elemek helye az övezeti elıírások keretei között megváltoztatható.

3 3 A telekalakítás általános szabályai 5. (1) Ahol az SZ-J1 terv irányadó telekhatár vonallal telekmegosztást jelöl, ott a telekmegosztások irányának meg kell egyeznie az irányadó telekhatár vonal irányával. (2) A kedvezı utcakép kialakulása, megtartása érdekében a., Az új területfelhasználású vagy telekcsoport újraosztásával létrejövı lakóterületi, és vegyes területfelhasználású telektömbökben egy telektömbön belül a telkek közül a és a legkisebb telekszélességő telkek szélességének aránya nem lehet több 2,0-nél. b., A már kialakult telekosztású lakóterületi telektömbben, amennyiben a telekalakítás (telekegyesítés, telekfelosztás, telekhatárrendezés) a kialakult telek szélességének megváltoztatását eredményezi, a telekátalakítással létrejövı telek szélessége és a vele szomszédos telkek szélessége közötti arány (a nagyobb mérethez a kisebb méretet hasonlítva) legfeljebb 2,0 lehet. Amennyiben az új telekszélességgel számított arányszám meghaladja az elıírtat, de a telekátalakítás elıtti állapothoz képest ahhoz közeledik, a telekátalakítás engedélyezhetı. (3) A kialakult telekosztású, nem megváltozó területfelhasználású tömbben a kialakítható telek legkisebb átlagos szélességére vonatkozó, az SZ-J1 terv övezeti jelében szereplı elıírást csak abban az esetben kell alkalmazni, ha a telekalakítás érinti a kialakult telekszélesség megváltozását. Amennyiben a kialakult telekszélesség eléri a beépíthetı telek legkisebb átlagos szélességére elıírt mértéket, valamint a telket magában foglaló övezetre elıírt kialakítható legkisebb telekterület mind a megmaradó, mind a telekmegosztás eredményeként létrejövı új telek esetében teljesül, a telekmegosztás engedélyezhetı. (4) Az SZ-J1 terven az övezeti jelben K jellel jelölt telekméret kialakult telekállapotot jelent. Az így jelölt övezetbe tartozó telkek K jellel jelölt mérete nem csökkenthetı, kivéve az út céljára való lejegyzést, a telekhatár-kiigazítást és ha a telek átalakítását az SZ-J1 terv jelöli.

4 4 A telek beépítésének általános szabályai 6. (1) A közterület bıvítéssel érintett, már beépített építési telkekre a közterület lejegyzése, a telekalakítás végrehajtása nélkül is adható építési engedély. Ez esetben az építési hely határait az új közterület határtól kell számítani. (2) Az SZ-J1 terven építési övezetek határa vonallal, új közterület kialakítással megosztásra jelölt beépült telkek beépített területrészén, vagy nagyrészt beépült telektömbök be nem épített telkeinek a tömb beépült telkeit jellemzı telekrészén a telekmegosztás végre hajtása nélkül az SZ-J1 terven rögzített minimális telekmérető telekre vonatkoztatott építési helyen belül építési tevékenység engedélyezhetı. (3) Közterületbıvítéssel érintett beépítetlen telek csak az SZ-J1 terven jelölt telekalakítás végrehajtása után építhetı be. A létesítmények elhelyezésének általános szabályai 7. (1) Az építési hely határvonalait az SZ-J1 terv vagy a helyi építési szabályzat tartalmazza. (2) Azokban az övezetekben, ahol az SZ-J1 terv nem jelöl építési hely határvonalat, az épületek elhelyezésére szolgáló területet (építési hely) az övezetre vonatkozó elı-, oldal-, és hátsókerti méretek elıírásai szerint kell meghatározni. (3) Ahol a helyi építési szabályzat, vagy az SZ-J1 terv építési vonalat jelöl, az épület legalább egy pontjának illeszkednie kell erre a vonalra. Ha az oldalsó telekhatárok az utcai építési vonallal a merılegestıl eltérı szöget zárnak be, egy telektömbön belül az épületek egységesen fokozottan is elhelyezhetık. (4) A kedvezı utcakép megtartása és kialakítása érdekében a lakóterületi és vegyes területfelhasználású telektömbökben az utcai telekhatárhoz legközelebb álló épületek utcai homlokzatszélessége és utcai homlokzatmagassága a szomszédos telken álló, hasonló helyzető épülethez képest 25%-kal térhet el. Utcai homlokzatmagasság: az utcai telekhatárral 60 -nál kisebb szöget bezáró függıleges, vagy a függılegestıl legfeljebb 30 -kal eltérı a terepcsatlakozás és a tetı metszésvonala közötti homlokzat függıleges vetülete, amelybe a tőzfalat és az utcához legközelebb álló homlokzatszélesség mértékén túli udvari keresztszárnyat nem kell beleszámítani. Utcai homlokzatszélesség: az utcai telekhatárral 60 -nál kisebb szöget bezáró függıleges, vagy a függılegestıl legfeljebb 30 -kal eltérı a terepcsatlakozás és a tetı metszésvonala közötti homlokzat vízszintes vetülete, amelybe az utcához legközelebb álló homlokzatszélesség mértékén túli udvari keresztszárnyat nem kell beleszámítani.

5 5 (5) Az építési telken lévı, az elsıdleges használatot jelentı, a fı funkciót magukban hordozó épületek egymást átfedı homlokzatainak távolsága nem lehet kevesebb a nagyobbik építménymagasság mértékénél. (6) Az építési telken lévı egyéb funkciójú épületek és az /5/ bekezdésbeli épületek figyelemmel a védıtávolságokra is közvetlenül egymáshoz csatlakoztathatók, vagy közöttük legalább 3,0 m távolságot kell tartani. (7) Ahol az SZ-J terv tervezett szabályozási vonalat jelöl az utcai kerítés a tervezett szabályozási vonalra, ahol az SZ-J1 terv meglévı, megmaradó szabályozási vonalat jelöl az utcai kerítés erre a vonalra építhetı. Az utcai kerítés legfeljebb 1,80 m magas, legalább 50%-ban áttört lehet. (8) Az építési telken épületet elhelyezni az építménye terepcsatlakozása felett 2,0 m magasságban, 0,5 m-nél nem nagyobb kiállású eresz kivételével az építési helyen belül lehet. (9) Ahol az SZ-J tervek meglévı telektömbben a telkek keresztirányú megosztását jelölik irányadó telekhatárral a meglévı telekre vonatkozó hátsókerti méret az övezetre elıírt megengedhetı legkisebb telekmélység és az övezetre vonatkozó hátsókert érték összege. (10) Az építési telken lévı, az elsıdleges használatot jelentı, a fı funkciót magukban hordozó épületek (továbbiakban: fıépületek) homlokzatainak egymás közötti távolsága nem lehet kevesebb az övezetben megengedett építménymagasságnál. (11) A fıépület földszinti padlóvonalát a telek megközelítésére szolgáló közút (meglévı v. tervezett) korona szintjéhez képest legalább +0,3 m-re kell kialakítani. (12) A beépítetlen telektömbökben a saroktelkeknél a közterület hosszabbik oldala mentén az elıkertet el lehet hagyni, valamint a közterület rövidebbik oldala mentén az övezetre elıírt elıkerti méretet további 3,0 m-rel kell megnövelni. (13) Pinceszinten lévı garázsba bejárat az utca felıl nem létesíthetı. (14) A lakóterület telkeinek elıkertjében a hulladéktárolón és a közmővek mőtárgyain kívül építmény nem helyezhetı el.

6 6 Környezetvédelem 8. (1) Felszíni szennyezıdésérzékenységi besorolás: felszíni szennyezıdésre érzékeny terület. (2) A település területe a nitrátszennyezés szempontjából érzékeny terület. 1 (3) Vízvédelmi besorolás: a., felszín alatti vizek: B érzékeny terület 2 b., felszíni vizek: Általános vízminıség-védelmi kategória 3 (4) A beépített, illetve beépítésre szánt területen, valamint annak határától mért 2000 m távolságon belül nıivarú nyárfa nem ültethetı. (5) A közigazgatási területen lévı zöldfelületek kialakításával és gondozásával biztosítani kell, hogy a közterület levegıjében az emberi szervezet allergiás reakcióit okozó növényfajtáktól származó virágpor részecskék mennyisége az alábbi értéket ne haladja meg: - fák, bokrok 100 pollen/m 3 - főfélék 30 pollen/m 3 (6) A közigazgatási területen hulladéklerakó hely hulladékudvar kivételével nem alakítható ki. (7) A közigazgatási területen keletkezı kommunális és egyéb szilárd és folyékony hulladékot rendszeres győjtés keretében lerakó, illetve ártalmatlanító telepre kell szállítani. (8) A település beépített területéhez kapcsolódó erdık mővelési üzemtervének elkészítésekor a települési érdekeket is figyelembe kell venni, az erdık tarra vágását el kell kerülni, a rövid vágásérettségi idejő fákat hosszabb vágásérettségi idejő fákkal kell felváltani. (9) Levegıtisztaság-védelmi besorolás: a., a Szigetközi Tájvédelmi Körzet területei: kiemelten védett 4 b., egyéb területek: védett I. (10) Zajvédelmi besorolás a 8/2002.(III.22.) KöM. EüM együttes a., lakóterület és beépítésre szánt különleges terület: 2. övezet b., egyéb ipari terület: 4. övezet 1 49/2001.(IV.3.) Korm. r. 2 33/2000.(II.17.) Korm.r. 3 9/2002.(III.22.) KöM-KöViM r. 4 14/2001.(V.9.) KöM-EüM-FVM rend.

7 7 (11) A regionális ivóvízbázis védelme érdekében a /1992. számú vízügyi határozattal kijelölt, az /1996. számú határozattal megerısített vízvédelmi területeken a határozatban rögzített elıírásokat be kell tartani. (12) A termıföld védelme érdekében a mővelésbıl való kivonást eredményezı fejlesztéseket fokozatosan, a mindenkori igények szerint úgy kell megvalósítani, hogy a megmaradó mezıgazdasági területek mővelhetısége biztosított legyen. Táj- és természetvédelem 9. (1) Országos természetvédelmi oltalom alatt állnak külön jogszabályban 5 meghatározottan a Szigetközi Tájvédelmi Körzethez tartozó területek. (2) Az (1) bekezdésbeli védett területeken a Szigetközi Tájvédelmi Körzet kezelési tervének megfelelıen csak a természetvédelem és az ahhoz kapcsolódó oktatás, kutatás, idegenforgalom, valamint a területre jellemzı természetközeli gazdálkodás számára szükséges építmények helyezhetık el. Megengedett beépítettség: 1% Megengedett építménymagasság: 6,0 m. (3) A Dunakiliti felé vezetı út melletti diófasor egyedeit csak szakértıi véleménnyel alátámasztottan, élet- és balesetveszély esetén lehet kivágni. A diófasor hiányzó egyedeit pótolni kell. (4) Természeti terület a Mosoni Duna medre. Természeti területre vonatkozó elıírásokat külön jogszabályok 6 tartalmazzák. (5) Az alsóbbrendő, kisebb forgalmú utak (országos mellékút, települési mellékút, jelentıs mezıgazdasági feltáró út) külterületi szakaszai mentén útkísérı fásítást kell létrehozni. (6) Az ökológiai folyosók és egyéb természeti területek övezete a (1) bekezdés szerinti terület. a., Az övezetben a meglévı természetszerő mővelési ágak (gyep, nádas, mocsár, erdı) nem változtathatók meg, mővelési ág változtatás csak intenzívebb mővelési ágakból természetszerő ágak irányába engedélyezhetı. b., Az övezetben új erdı csak ıshonos fafajok alkalmazásával telepíthetı. c., Az övezetben az építési engedélyezési és a mővelési ág változtatási folyamatokban a területileg illetékes természetvédelmi igazgatóságot érintett hatóságként kell kezelni. 5 1/1999.(I.18.) KöM rendelet évi LIII. törvény 18.. (3) bekezdés; 21. (3) bekezdés

8 8 Mővi értékvédelem 10. (1) Régészeti értékek a., A közigazgatási területen régészeti értékek elıkerülése esetén a külön jogszabályok 7 szerint kell eljárni. (2) Helyi védelemben kell részesíteni: - az 57/2 és a 63 hrsz-ú telkeken álló lakóépületeket a település építészeti hagyományainak megırzése érdekében - az Árpád téren álló hársfát és a 9 hrsz-ú telken álló tölgyfákat, mint értékes növényegyedeket. (3) A helyi védelemre javasolt épületet felújítani, átalakítani, korszerősíteni, bıvíteni az épület felmérési és fotó dokumentációjának elkészítése után építész szakértıi vélemény alapján, lebontani csak életveszély esetén lehet. (4) A helyi védelemre javasolt növényegyedeket kivágni, megcsonkolni, csak élet- és balesetveszély elhárítása érdekében, erdészeti vagy kertészeti szakvélemény alapján lehet. Zöldfelületek 11. (1) A nem közterületi zöldfelületek közül az intézmények kertjeit az intézmény jellegének megfelelıen kell kialakítani. (2) A gazdasági területek telkeinek le nem burkolt és be nem épített felszínét gondozott zöldfelületként kell kialakítani és fenntartani. (3) Az SZ-J1 terv szerinti telepítendı takarófásítások növényanyagát a tájra jellemzı fa és cserjefajokból kell összeállítani lombkoronaszint, magas cserje szint, alacsony cserje szint kialakításával. A lombkoronaszint kifejlett állapotban legalább 50%-os záródású legyen évi LXIV. tv.

9 9 Védıterületek, védıtávolságok 12. (1) A település lakó, üdülı és különleges területeinek védıtávolsága az annak határától számított 1000,0 m széles területsáv. A védıterületen belül szagos, bőzös, fertızésveszélyes tevékenység céljára szolgáló épület, épületcsoport csak a beruházó által beszerzett, az illetékes szakhatóságok jóváhagyó véleményével, az általuk meghatározott távolság betartásával építhetı. (2) A temetı (91 hrsz) védıtávolsága 50,0 m. A temetı védıtávolságán belül kegyeletsértı, a temetı mőködését zavaró létesítmény (pl: vendéglátóhely) nem létesíthetı. (3) Villamos távvezetékek biztonsági övezete a szélsı vezetékszáltól mérten - 20 kv-os vezeték: 5,0 5,0 m. A biztonsági övezetre vonatkozó elıírásokat a hatályos 8 jogszabályok tartalmazzák. (4) Gázvezeték védıtávolsága a csıtengelytıl mérten: - nagyközépnyomású gázvezeték: 5,0 5,0 m A biztonsági övezetre vonatkozó elıírásokat a hatályos 9 jogszabályok tartalmazzák. (5) Folyók, vízfolyások parti sávja a partvonaluk mentén húzódó területsáv, amelynek mérete: - Mosoni-Duna folyó: 6,0-6,0 m. A parti sávra vonatkozó elıírásokat a hatályos 10 jogszabályok tartalmazzák. (6) A feketeerdei vízbázis hidrogeológiai védıidomának területét a vízügyi hatóság az érvényes jogszabályok alapján 11 jelölte ki. (7) A feketeerdei vízbázis hidrogeológiai védıterületével határos 500 m-es területsávon a felszín alatti vízbázisok hidrogeológiai B védıövezetre vonatkozói elıírásai érvényesek Jelenleg 11/1984.(VIII.22.) IpM rendelet 9 Jelenleg 6/1982.(V.6.) IpM rendelet 10 Jelenleg 46/1999.(III.18.) Korm. rendelet 11 Jelenleg 123/1997.(VII.18.) Korm. rendelet 12 Jelenleg ÉDU-VIZIG 926-2/1992. sz. hat.

10 10 TERÜLETFELHASZNÁLÁSI, ÖVEZETI ELİÍRÁSOK Területfelhasználás az általános és a sajátos használat szerint 13. (1) A település igazgatási területe a következı területfelhasználási egységekre tagolódik: a., Beépített és beépítésre szánt terület Lakóterület falusias lakóterület Vegyes terület településközpont vegyes terület Gazdasági terület zavaró hatású ipari terület Üdülıterület üdülıházas terület hétvégi házas üdülıterület Különleges terület temetı sportterület horgásztó területe szabadidıs terület Lf Vt Gip z Üü Üh Kt Ksp Kho Ksz b., Beépítésre nem szánt terület Közlekedési és közmőterület közút terület közmőterület Zöldterület közpark játszótér Erdıterület védelmi gazdasági Mezıgazdasági terület általános kertes Vízgazdálkodási terület KÖu Köm Zp Zj Ev Eg Má Mk V

11 11 Az övezeti jel értelmezése 14. beépítési mód megengedett legkisebb kötelezı zöldfelület % sajátos használat szerinti övezeti beépítettség % kizárólagos területfelhasználás besorolás kialakítható kialakítható kialakítható funkciót megengedett építménymagasság (m) legkisebb telekszélesség (m) legkisebb telekmélység (m) legkisebb telekterület (m 2 ) (1) Telekméretek BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLET Lakóterület 15. a., A kialakítható telek legkisebb átlagos méreteit az övezeti jel tartalmazza. b., A kialakult, beépíthetı telek legkisebb átlagos szélessége 12,0 m. c., A kialakult telekosztású telektömb saroktelkei, vagy a saroktelek a vele szomszédos telekkel együtt az övezeti jeltıl eltérı mérettel és módon is alakíthatók az alábbiak szerint. A telekalakítás eredményeként létrejövı új építési telek, valamint a visszamaradó építési telek megengedett legkisebb területe 500 m 2. (2) Kialakult, oldalhatáron álló építéső telektömbökben minden estben, az újonnan kialakított, oldalhatáron álló beépítéső telektömbökben a 20,0 m-nél keskenyebb telkeken az épületeket az oldalhatárra, vagy attól legfeljebb 1,0 m távolságban kell elhelyezni. (3) Az építési hely elıkerti határvonala egyben építési vonal is, kivéve, ha az övezeti elıírás ettıl eltérıen rendelkezik Három egymás melletti lakótelek beépítésénél az elıkerti határvonaltól az építési vonal legfeljebb 3,0 m-re a telek belseje felé egységesen elmozdítható, kivéve, ha az övezeti elıírás másként rendelkezik. (4) Az oldalhatáron álló építési hely beépítetlen tömbben K-Ny-i telekfekvésnél az északi oldalhatáron, É-D-i telekfekvésnél a keleti oldalhatáron, ÉK-DNy-i telekfekvésnél az észak-nyugati oldalhatáron, ÉNy-DK-i telekfekvésnél az északkeleti oldalhatáron áll. Már többnyire beépült tömbben az építési hely a tömbre jellemzı beépítési oldalon áll.

12 12 (5) Az építési hely határai, ha az SZ-J1 terv nem jelöli. beépítetlen tömbben, vagy legalább három beépített tömbben egymás melletti beépítetlen teleknél szabadonálló oldalhatáron álló szabadonálló oldalhatáron álló elıkert kialakult 5,0 m oldalkert 3,0 m 6,0 (4,5 m 3,0 m 6,0 m hátsókert 6,0 m (3,0 m ) 6,0 m (3,0 m ) amennyiben a telekmélység 20,0 m-nél kisebb amennyiben a telekszélesség 14,0 m-nél kisebb Az oldalhatáron álló beépítési módú tömbben amennyiben egy telek mindkét oldalhatárához hozzáépültek a szomszédos telkek épületei, az érintett telek szabadonállóan beépíthetı. A 14,0 m széles, vagy annál keskenyebb telken az építési hely ez esetben a tömbre jellemzı beépítési oldaltól 1,0 m, a másik oldalhatártól 3,0 m. (6) Saroktelken az épületeket egy épülettömbben, közvetlenül egymáshoz csatlakoztatva kell megépíteni. (7) A lakóterület telkeit legkésıbb az épületek használatba vételéig el kell látni: - közmőves villamos energia vezetékkel, - közmőves ivóvíz vezetékkel - közüzemi szennyvízvezetékkel - a csapadékvíz elvezetésére szolgáló legalább nyílt árokkal. (8) A területre vonatkozó környezetvédelmi elıírások: a., zajvédelem: lakóterület laza beépítéssel üzemi zaj megengedett értéke: nappal 50 db/a éjjel 40 db/a b., kötelezetı szennyvízcsatorna rákötés (9) A lakóterület besorolása a sajátos használat szerint falusias lakóterület Lf

13 13 A falusias lakóterület építési elıírásai 16. (1) A falusias lakóterületen telkenként elhelyezhetı: - fı funkciót hordozó épületként a., egy, legfeljebb kétlakásos lakóépület b., önállóan, vagy az egyik lakás helyén kialakítatott, az alapfokú ellátást szolgáló kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó kézmőipari létesítmény c., a lakókörnyezetet zajjal, rezgéssel, porral és légszennyezı anyaggal nem zavaró, a település lakótömbjeiben szokásos mértékő gépjármő és személyforgalmat meg nem haladó vonzású, legfeljebb egy átlagos lakóteleknyi területet igénylı kisipari, kisüzemi (mezıgazdasági vagy ipari) építmény - a fı funkciót kiegészítı épületként d., gépjármő és egyéb tároló e., állattartó épület f., kisipari mőhely (2) A telkeken a d, e, f pontokban felsorolt épületek csak az a, b, c. pontban felsorolt épületek egyidejő építése esetén építhetık. (3) Az építési helyen belül az elıkerti építési hely határvonalon, vagy ahhoz legközelebb csak az a, b, c pontban felsorolt épületek építhetık. Egyéb épület, építmény kivéve a gépkocsi tárolót és a közmővek mőtárgyait az építési helyen belül az elıkerti építési hely határvonaltól mérten 13,0 m-en túl építhetı az OTÉK 31. /4/ bekezdésében foglaltakat is figyelembe véve. (4) Övezeti elıírások elhelyezkedése tömbönként Lf O 30/50 Lf O 30/50 Lf O 30/50 4,5 18/40/ 800 4,5 18/50/900 4,5 K/-/500 oldalhatáron álló oldalhatáron álló oldalhatáron álló Az építési hely Beépíthetıség Épület Elıkert Oldalkert Hátsókert 5,0 m 4,5 m 5,0 m beépítettség /%/ 30% 30% 30% legkisebb zöldfelület % 50% 50% 50% építménymagasság 4,5 m 4,5 m 4,5 m Telekalakítás szélesség /m/ 18,0 m 18,0 m kialakult mélység /m/ 40,0 m 50,0 m - telekméret /m 2 / 800 m m m 2

14 14 Az építési hely elhelyezkedése tömbönként Lf O 30/50 4,5 16/60/1000 oldalhatáron álló Lf O 30/50 4,5 16/-/800 oldalhatáron álló Beépíthetıség beépítettség /%/ 30% 30% legkisebb 50% 50% zöldfelület Épület építménymagasság 4,5 m 4,5 m szélesség /m/ 16,0 m 16,0 m Telekalakítás mélység /m/ 60,0 m - telekméret /m 2 / 1000 m m 2 elhelyezkedése tömbönként Lf O 30/50 4,5 20/40/800 oldalhatáron álló Lf Sz 30/50 4,5 18/80/1500 Szabadonálló Az építési hely Elıkert Oldalkert hátsókert 15,0 m 3,0 m 30,0 m Beépíthetıség beépítettség /%/ 30% 30% legkisebb 50% 50% zöldfelület Épület építménymagasság 4,5 m 4,5 m szélesség /m/ 20,0 m 18,0 m Telekalakítás mélység /m/ 40,0 m 80,0 m telekméret /m 2 / 800 m m 2 Egyéb az építési helyen belül az épületek az egyéb elıírásoknak való megfelelıség esetén tetszılegesen elhelyezhetık Az építési hely Beépíthetıség Épület elhelyezkedése tömbönként hátsókert min.mérete Lf O 30/50 3,5 16/-/2500 oldalhatáron álló 40,0 m Lf SZ 30/50 4,5 30/-/900 szabadonálló 3,0 m beépítettség /%/ 30% 30% legkisebb zöldfelület 50% 50% építménymagasság 4,5 m 4,5 m szélesség /m/ 16,0 m 30,0 m Telekalakítás mélység /m/ - - telekméret /m 2 / 2500 m m 2

15 15 Vegyes terület 17. (1) Telekméretek a., A kialakítható telek legkisebb átlagos méreteit az övezeti jel tartalmazza. b., A kialakult, beépíthetı telek legkisebb átlagos szélessége 12,0 m. c., A kialakult telekosztású telektömb saroktelkei, vagy a saroktelek a vele szomszédos telekkel együtt az övezeti jeltıl eltérı mérettel és módon is alakíthatók az alábbiak szerint. A telekalakítás eredményeként létrejövı új építési telek, valamint a visszamaradó építési telek megengedett legkisebb területe 500 m 2. (2) Kialakult, oldalhatáron álló építéső telektömbökben minden estben, az újonnan kialakított, oldalhatáron álló beépítéső telektömbökben a 20,0 m-nél keskenyebb telkeken az épületeket az oldalhatárra, vagy attól legfeljebb 1,0 m távolságban kell elhelyezni. (3) Az oldalhatáron álló építési hely beépítetlen tömbben K-Ny-i telekfekvésnél az északi oldalhatáron, É-D-i telekfekvésnél a keleti oldalhatáron, ÉK-DNy-i telekfekvésnél az észak-nyugati oldalhatáron, ÉNy-DK-i telekfekvésnél az északkeleti oldalhatáron áll. Már többnyire beépült tömbben az építési hely a tömbre jellemzı beépítési oldalon áll. (4) Az építési hely határai, ha az SZ-J1 terv nem jelöli. beépítetlen tömbben, vagy legalább három beépített tömbben egymás melletti beépítetlen teleknél szabadonálló oldalhatáron álló szabadonálló oldalhatáron álló elıkert kialakult 5,0 m oldalkert 3,0 m 6,0 (4,5 m 3,0 m 6,0 m hátsókert 6,0 m (4,0 m ) 6,0 m (4,0 m ) amennyiben a telekmélység 30,0 m-nél kisebb amennyiben a telekszélesség 14,0 m-nél kisebb Az oldalhatáron álló beépítési módú tömbben amennyiben egy telek mindkét oldalhatárához hozzáépültek a szomszédos telkek épületei, az érintett telek szabadonállóan beépíthetı. A 14,0 m széles, vagy annál keskenyebb telken az építési hely ez esetben a tömbre jellemzı beépítési oldaltól 1,0 m, a másik oldalhatártól 3,0 m.

16 16 (5) Saroktelken az épületeket egy épülettömbben, közvetlenül egymáshoz csatlakoztatva kell megépíteni. (6) A terület telkeit legkésıbb az épületek használatba vételéig el kell látni: - közmőves villamos energia vezetékkel, - közmőves ivóvíz vezetékkel - közüzemi szennyvízvezetékkel - a csapadékvíz elvezetésére szolgáló legalább nyílt árokkal. (7) A területre vonatkozó környezetvédelmi elıírások: a., zajvédelem: vegyes terület üzemi zaj megengedett értéke: nappal 55 db/a éjjel 45 db/a b., kötelezetı szennyvízcsatorna rákötés (8) A vegyes terület besorolása a sajátos használat szerint: - településközpont vegyes terület Vt (9) A településközpont vegyes területen - fı funkciót hordozó épületként a., több önálló rendeltetési egységet magában foglaló, legfeljebb kétlakásos lakó, valamint nem csak a helyi lakosságot szolgáló intézményi, kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó, szálláshelyszolgáltató, egyházi, oktatási, igazgatási, egészségügyi, szociális, szórakoztató épületek és sportépítmények építhetık. - fı funkciót kiegészítı épületként b., a saját szükséglet kielégítésére szolgáló állattartó épület és a telken folyó tevékenységbıl adódó tároló épület. (10) A (9) bekezdés a., pontjában felsorolt épületek közül az intézményi oktatási, egészségügyi, szociális épülettel beépített, vagy beépítésre kerülı telken az intézmény mőködtetéséhez kapcsolódó, legfeljebb két lakás építhetı úgy, hogy a lakások az intézménnyel egy épületben kerülnek kialakításra. (11) Egyéb, a (9) bekezdés a., pontjában felsorolt épületek a beépítés szabályai között a telkeken egymástól különálló épületként is építhetık.

17 17 (12) Övezeti elıírások Az építési hely elhelyezkedése tömbönként Vt O 30/50 4,5 20/50/1000 oldalhatáron álló Vt SZ 30/50 4,5 -/-/ 1000 szabadonálló Beépíthetıség Épület beépítettség /%/ 30% 30% legkisebb zöldfelület 50% 50% építménymagasság 3,5 m 4,5 m szélesség /m/ 20,0 m - Telekalakítás mélység /m/ 50,0 m - telekméret /m 2 / 1000 m m 2 Az építési hely Beépíthetıség Épület Telekalakítás elhelyezkedése elıkert oldalkert hátsókert beépítettség legkisebb zöldfelület építménymagasság szélesség mélység terület Vt O 30/50 4,5 16/-/800 Oldalhatáron álló 5,0 m 4,5 m 5,0 m 30 % 50 % 4,5 m 16 m m 2

18 18 Gazdasági terület 18. (1) A gazdasági terület besorolása a sajátos használat szerint: - ipari terület Gip z ÁLLATTARTÁS (2) Az ipari területen állattartó, raktározó és az ezeket kiszolgáló építmények építhetık. Övezeti elıírások Az építési hely elhelyezkedése tömbönként elıkert oldalkert hátsókert Gip z SZ 30/40 6,0 100/180/20000 szabadonálló 10,0 m 16,0 m 20,0 m Beépíthetıség beépítettség /%/ 30% legkisebb 40% zöldfelület Épület építménymagasság 6,0 m szélesség /m/ 100,0 m Telekalakítás mélység /m/ 180,0 m telekméret /m 2 / m 2 Kizárólagos használat Egyéb (3) A gazdasági terület telkeit el kell látni - közüzemi villamosenergia vezetékkel - ivóvízzel - legalább zárt szennyvíztárolóval állattartás és a tevékenységhez kapcsolódó építmények építhetık Az SZ-J1 terven jelölt telekhatárok mentén legalább 8,0 m széles háromszintes takarófásítást kell létesíteni. A takarófásítást a telek megközelítését szolgáló kapubehajtó megszakíthatja, de ez a teljes SZ-J1 terven jelölt fásítási hossz legfeljebb 20%-át veheti igénybe. (4) Az ipari terület telkein a védett terület felıli telekhatártól számított 50 m-en belül állattartó, trágyakezelı és trágyatároló létesítmények nem helyezhetık el.

19 19 Üdülıterület 19. (1) Az üdülıterület sajátos használat szerinti besorolása: - üdülıházas terület Üü - hétvégi házas üdülıterület Üh (2) Üdülıházas terület a., Az övezetben elsısorban változó üdülıi kör tartózkodására szolgáló és azt azt kiszolgáló épületek, építmények helyezhetık el. b., Az épület jellege, kialakítása, anyaghasználata a település hagyományaihoz igazodó legyen. c., Az övezetben 1 db legfeljebb kétlakásos lakóház építhetı. d., Övezeti elıírások Az építési hely Beépíthetıség Épület elhelyezkedése elıkert oldalkert hátsókert Üü SZ 10/70 3,5 K/K/K szabadonálló 15,0 m 10,0 m 15,0 m Üü SZ 30/50 9,0 45/170/8000 szabadonálló 15,0 m 6,0 m 6,0 m beépítettség /%/ 10% 30% legkisebb zöldfelület 70% 50% építménymagasság 3,5 m 9,0 m szélesség /m/ kialakult 45,0 m Telekalakítás mélység /m/ kialakult 170,0 m telekméret /m 2 / kialakult 8000 m 2

20 20 Az építési hely Beépíthetıség Épület elhelyezkedése elıkert oldalkert hátsókert Üü SZ 10/70 7,5 K/K/K szabadonálló 10,0 m 20,0 m 15,0 m Üü SZ 20/50 7,5 90/70/ 7000 szabadonálló 10,0 m 15,0 m 25,0 m beépítettség /%/ 10% 20% legkisebb zöldfelület 70% 50% építménymagasság 7,5 m 7,5 m szélesség /m/ kialakult 90,0 m Telekalakítás mélység /m/ kialakult 70,0 m telekméret /m 2 / kialakult 7000 m 2 (3) Hétvégi házas terület a., Az övezetben legfeljebb egy üdülıegységes üdülıépület helyezhetı el. b., Övezeti elıírások Az építési hely Beépíthetıség elhelyezkedése elıkert oldalkert hátsókert Hü SZ 10/80 3,5 K/K/K szabadonálló 15,0 m 6,0 m 10,0 m beépítettség /%/ 10% legkisebb zöldfelület 80% Épület építménymagasság 3,5 m szélesség /m/ kialakult Telekalakítás mélység /m/ kialakult telekméret /m 2 / kialakult Az épületek a táji építészeti hagyományaihoz igazodó formában és anyaghasználattal épüljenek.

21 21 Az hely Beépíthetıség elhelyezkedése építési elıkert oldalkert ÉNy oldalkert DK hátsókert Üh 2 Sz 10/70 3,5 15/20/500 szabadonálló 5,0 m 3,0 m 5,0 m 8,0 m beépítettség 10% legkisebb zöldfelület 70% Épület építménymagasság 3,5 m szélesség 15,0 m Telekalakítás mélység 20,0 m terület 500 m 2 Egyéb Az épületek a táj (4) Az üdülıterületeket el kell látni - közüzemi villamosenergia vezetékkel - közüzemi ivóvízvezetékkel - közüzemi szennyvízvezetékkel építészeti hagyományaihoz igazodó formában, anyaghasználatban, színezésben készüljenek. Az épület használatbavételének feltétele a telken belüli kötelezı fásítás megléte. (5) Környezetvédelmi elıírások a., Zajvédelmi besorolás: üdülıterület b., Az épületeket a szennyvízvezetékre rá kell kötni c., Az üdülıterületen keletkezı települési hulladékot a községi hulladék győjtési rendszer igénybevételével a területrıl el kell szállítani.

22 22 Különleges terület 20. (1) A különleges terület besorolása a sajátos használat szerint - temetı Kt - sportterület Ksp - szabadidıpark területe Ksz - horgásztó területe Kho (2) A temetı területén a sírkert és kiszolgáló épületek helyezhetık el. Beépítési mód: szabadonálló Megengedett beépítettség: 3% Kialakítandó zöldfelület minimuma: 80% Megengedett építménymagasság: 4,5 m Alakítható telek: kialakult Építési hely határai: minden telekhatártól 10,0 m. (3) A sportterületen a községi sportpálya és a sporttal kapcsolatos kiszolgáló létesítmények helyezhetık el. Beépítési mód: szabadonálló Megengedett beépítettség: 10% Kialakítandó zöldfelület minimuma: 70% Megengedett építménymagasság: 4,5 m Alakítható telek: kialakult Építési hely határai: minden telekhatártól 10,0 m. (4) A szabadidıpark területén az íjászathoz, lovasíjászathoz kapcsolódó létesítmények, valamint a szabadidıpark üzemeltetıje számára egy darab, legfeljebb kétlakásos lakóház építhetı. Beépítési mód: szabadonálló Megengedett beépítettség: 5% Kialakítandó zöldfelület minimuma: 80% Megengedett építménymagasság: 3,5 m Alakítható telek: kialakult Építési hely határai: minden telekhatártól 15,0 m. Az épületek a táj építészeti hagyományaihoz igazodó formában és anyaghasználattal épüljenek. Az SZ-J2 terven beültetési kötelezettségi jellel jelölt területen háromszintes növénytelepítést kell létesíteni a tájra jellemzı fafajok felhasználásával legkésıbb az épületek használatbavételéig. A szabadidıpark területén lakóépület csak a park kialakításával egyidıben, vagy azt követıen építhetı. A különleges területen a telkek beépítésével kapcsolatos követelményeket elvi építési engedélyezési eljárás során kell tisztázni.

23 23 Az elvi építési dokumentációnak legalább a 45/1997.(XII.29.) KTM rendelet 4..(1) a,b (ba,bc,bd,be) pontjaiban és a 4..(2) bekezdésben foglaltakat tartalmaznia kell. (5) A horgásztó területén 1 db horgász-tanyaház építhetı. Beépítési mód: szabadonálló A tanyaház legfeljebb 120 m 2 alapterülető lehet Megengedett építménymagasság: 3,5 m A tanyaház számára legalább 25x50 m-es rendezett terepszintő, közlekedési területrıl közvetlenül feltárható területet kell kialakítani. A tanyaház épületének kialakítása, anyaghasználata feleljen meg a táj építészeti hagyományainak. (6) A különleges terület telkeit el kell látni - közmőves villamosenergia vezetékkel - közmőves ivóvízvezetékkel - közmőves szennyvízvezetékkel

24 24 BEÉPÍTÉSRE NEM SZÁNT TERÜLET Közlekedési terület 21. (1) Közlekedési területek az SZ-J1 és az SZ-J2 tervlapokon KÖu jellel ellátott közúti területek (2) A közút területek szabályozási szélességeit az SZ-J1 és SZ-J2 tervek tartalmazzák. (3) A szabályozási tervlapokon KÖu jellel ellátott közlekedési területek a közlekedéshálózatban betöltött szerepük szerint a következı osztályokba sorolandók. a., Országos közúthálózatba tartozó utak - országos mellékút KÖu M b., Helyi utak - települési mellékút (településközi út) KÖu TE - győjtıút KÖu GY - kiszolgálóút KÖu - gyalogút KÖu GYA (4) A közutak területén az 1. sz. függelékben /mintakeresztszelvények/ ábrázoltaknak megfelelı, vagy azzal legalább egyenértékőnek tekinthetı útépítési elemeket kell kialakítani. (5) A Fı utca közterületén építési engedély köteles tevékenység a teljes útszakaszra kiterjedı közterületrendezési tanulmánytervnek megfelelıen engedélyezhetı. A közterületrendezési tanulmányterv kötelezı minimális tartalma: - burkolati rend meghatározása a 22. (4) bekezdésére figyelemmel - köztéri berendezések, föld feletti mőtárgyak meghatározása - utcafásítás meghatározása a 11. (6) bekezdésre figyelemmel - közmőrend meghatározása a 27. (5) bekezdésére figyelemmel (6) Feketeerdı közigazgatási területén a nem az országos közúthálózatba tartozó utakat az alábbi tervezési osztályba soroltuk a., Külterületi utak a Feketeerdı-Halászi települési mellékút a Feketeerdı-Dunasziget települési mellékút K.VIII.A.60 K.VIII.A.60 b., Belterületi utak ba., Győjtıutak - B.V.a.A.60 - az 1418 sz. út átkelési szakasza - a tervezett tehermentesítı út

25 25 bb., Kiszolgáló utak - B. VI. d. A,B. 40 Ady E. utca József A. utca Dózsa Gy. utca Templom utca Fenyı utca Petıfi utca Kossuth L. utca Erdıalja utca 56/47 hrsz utca bc. Gyalogút - B.X. 100 hrsz út 11 hrsz út 038/1 hrsz út Zöldterület 22. (1) zöldterületbe az SZ-J1 tervlapon Z jellel ellátott közterületek tartoznak. (2) A zöldterületek felosztása sajátos használat szerint díszkert Z P játszókert Z J közpark Z Kp (3) A díszkert legfıbb alkotóeleme a növény, ezért a zöldterületeket funkciójuknak megfelelıen magas díszértékő növényzettel lehet beültetni. (4) A díszkertekben épület nem építhetı, kerti melléképítmények, szobrok, köztéri tárgyak helyezhetık el. (5) A játszókertben a terület funkciójához kapcsolódó építményeket, mőtárgyakat lehet elhelyezni és a funkciót nem zavaró magas díszértékő növényzetet telepíteni.

26 26 Erdıterület 23. (1) Erdıterület a földhivatali ingatlan-nyilvántartási térképen erdıként nyilvántartott, valamint az SZ-J terveken akként jelölt terület. (2) Védelmi erdı Ev A védelmi erdıben épület nem építhetı. (3) Gazdasági erdı Eg Az erdımőveléshez szükséges építmények 0,5%-os beépítettséggel, 4,5 m-es megengedett építménymagassággal építhetık. Vízgazdálkodási terület 24. (1) Vízgazdálkodási terület az SZ-J terveken V jellel jelölt terület, a Mosoni-Duna területe. A vízgazdálkodási területen épület nem építhetı. Mezıgazdasági terület 25. (1) Mezıgazdasági terület az SZ-J terveken M jellel jelölt terület. (2) A mezıgazdasági területek felosztása sajátos használat szerint általános mezıgazdasági terület Má kertes használatú mezıgazdasági terület Mk (3) Má A területen a gyep mővelési ágú területeken állattartó karám, szénatároló építhetı. A szántó mővelési ágú területen épület nem építhetı. (4) Mk A gyümölcsös mővelési ágat meg kell tartani. A termény tárolására szolgáló épület az 5000 m 2 feletti telken, annak 3%-os beépítésével, 7,5 m építménymagassággal a telekhatároktól legalább 12 m távolságra építhetı.

27 27 Közmőellátás 26. (1) Közmőterületek a Köm jellel jelzett területek. A telket, területet igénylı közmő építmények számára az SZ-J terveken jelölt közmőterületeket biztosítani kell. A közmőterületek felosztása sajátos használat szerint: Köm Tr transzformátor állomás területe (2) A közterületeken, közlekedési területeken a közmő vezetékeket úgy kell elhelyezni, hogy a területen a védıtávolságok betartásával legalább az alábbi közmővek elhelyezhetık legyenek: föld alatt: ivóvíz vezeték szennyvíz vezeték gázvezeték távbeszélı földkábel föld felett: villamos energia vezeték telefon vezeték kábel TV vezeték nyílt vagy fedett csapadékvíz elvezetı árok (3) a., A tervezési területen megvalósuló építmények oltóvíz ellátását biztosítani kell. Ennek érdekében a közmőves ivóvíz hálózatot a 35/1996.(XII.29.) BM rendelettel hatályba léptetett Országos Tőzvédelmi Szabályzat (OTSZ) szakaszaiban foglaltak figyelembe vételével kell kialakítani. b., A vízvezeték-hálózat körvezetékes módon kerüljön kiépítésre.

A Helyi Építési Szabályzat (továbbiakban: HÉSZ) 1. (1) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép:

A Helyi Építési Szabályzat (továbbiakban: HÉSZ) 1. (1) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép: Lövı Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2/2012.(IV.2.) önkormányzati rendelete Lövı község szabályozási tervének jóváhagyásáról, valamint helyi építési szabályzatáról szóló 11/2005. (VIII.1.)

Részletesebben

REGIOPLAN KFT HEGYESHALOM SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS. Munkaszám: Rp.I

REGIOPLAN KFT HEGYESHALOM SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS. Munkaszám: Rp.I REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZİ KFT. 9022 GYİR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu Munkaszám: Rp.I.11617 H E G Y E S H A L O M SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI

Részletesebben

I. Általános elıírások. A rendelet hatálya

I. Általános elıírások. A rendelet hatálya Nagytarcsa Község Önkormányzatának 7/1996. számú rendelete a község belterületéhez csatolt 749 hrsz.-ú lakóterület helyi szabályozási és építési elıírásairól, és az egyes építési munkák engedélyezésérıl

Részletesebben

P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS

P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu Munkaszám. Rp.I.1136 P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

16/2005. (IV. 7.) Sopron Város Önkormányzati rendelet. Sopron - Balf városrész Szabályozási Tervérıl és Helyi Építési Szabályzatáról I.

16/2005. (IV. 7.) Sopron Város Önkormányzati rendelet. Sopron - Balf városrész Szabályozási Tervérıl és Helyi Építési Szabályzatáról I. 16/2005. (IV. 7.) Sopron Város Önkormányzati rendelet Sopron - Balf városrész Szabályozási Tervérıl és Helyi Építési Szabályzatáról Sopron Megyei Jogú Város Közgyőlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS. Véleményezési dokumentáció

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS. Véleményezési dokumentáció REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu Munkaszám: Rp.I.129-7 P A N N O N H A L M A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV

Részletesebben

A C S A L A G TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS

A C S A L A G TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu A C S A L A G TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, MÓDOSÍTÁS A 139/2013. (X.29.)

Részletesebben

Képviselı-testületének 5/2013. (VI. 03. )

Képviselı-testületének 5/2013. (VI. 03. ) Lövı Község Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2013. (VI. 03. ) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályzatról szóló 11/2005. (VIII.01.) önkormányzati rendelet módosításáról Lövı Község Önkormányzatának

Részletesebben

I. FEJEZET 1.. (1) Megalkotja a helyi építési szabályzatról szóló rendeletét és elrendeli annak alkalmazását.

I. FEJEZET 1.. (1) Megalkotja a helyi építési szabályzatról szóló rendeletét és elrendeli annak alkalmazását. 1 Jánossomorja Város Önkormányzatának a 14/2001.(X.18.) rendelettel, a 9/2003.(IX.4.) rendelettel, a13/2004.(x.28.) rendelettel, a 9/2005.(VI.2.) rendelettel, a 14/2005.(X.6.) rendelettel módosított, egységes

Részletesebben

PÉR TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS

PÉR TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu Munkaszám: Rp.I.199-10 PÉR TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV

Részletesebben

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS R E G I O P L A N KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZİ KFT. 9022 GYİR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 96/311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu P É R TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI

Részletesebben

3. V á l t o z á s o k

3. V á l t o z á s o k 3. V á l t o z á s o k Érsekcsanádnak van településrendezési terve. A változásokat a 2006.-ban jóváhagyott hatályos településrendezési tervhez (továbbiakban: alapterv) viszonyítjuk. Hálózati elemek Fıbb

Részletesebben

Pér község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004.(VII.22.) rendelete

Pér község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004.(VII.22.) rendelete Pér község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004.(VII.22.) rendelete a helyi építési szabályzatról szóló 8/2005. (VII.12.) ÖKR rendelettel, 9/2009. (VIII.19.) ÖKR rendelettel, 2/2010. (III.17.) ÖKR

Részletesebben

Pomáz, Alcsevicze északi része Szabályozási Terv és a HÉSZ módosítása JANUÁR

Pomáz, Alcsevicze északi része Szabályozási Terv és a HÉSZ módosítása JANUÁR Pomáz Város Önkormányzata 1/2008. (I. 18.)rendelete a Helyi Építési Szabályzatról szóló a 32 /2006. (2007. 03. 06.) sz. önkormányzati rendelet osításáról POMÁZ Város Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

RENDELET TERVEZET 1. (1) (2) (3)

RENDELET TERVEZET 1. (1) (2) (3) RENDELET TERVEZET Kemeneshőgyész Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2019.(..) önkormányzati rendelete Kemeneshőgyész Község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 5/2016.(IV.14.)

Részletesebben

Helyi Építési Szabályzat: BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK ÉPÍTÉSI ÖVEZETI ELŐÍRÁSAI

Helyi Építési Szabályzat: BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK ÉPÍTÉSI ÖVEZETI ELŐÍRÁSAI LAKÓTERÜLETEK Helyi Építési Szabályzat: BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK ÉPÍTÉSI ÖVEZETI ELŐÍRÁSAI 30. Általános előírások a lakóterületekre 43. (1) Lakóterületen az építési helyen belül a tűzvédelmi távolságok

Részletesebben

(X.31.) rendelettel és a 10/2012.(XI.29.) rendelettel módosított 3/2000.(II.16.) sz.

(X.31.) rendelettel és a 10/2012.(XI.29.) rendelettel módosított 3/2000.(II.16.) sz. 1 Máriakálnok Önkormányzatának a 7/2002(X.14.) sz. ÖKT rendelettel, a 13/2001(X.25.) sz. ÖKT rendelettel, a 8/2008. (X.31.) rendelettel és a 10/2012.(XI.29.) rendelettel módosított 3/2000.(II.16.) sz.

Részletesebben

Petőháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 62/2011. (V. 30.) Kt. határozata a településszerkezeti terv módosításáról

Petőháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 62/2011. (V. 30.) Kt. határozata a településszerkezeti terv módosításáról REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu Petőháza Község Önkormányzata Képviselőtestületének 62/2011. (V. 30.) Kt.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 15/2002. (III. 27.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 15/2002. (III. 27.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 15/2002. (III. 27.) számú r e n d e l e t e Sóstófürdő Kemecsei u. Állomás u. 15403 hrsz-ú út Napfény u., valamint a Kemecsei u. Állomás u. 27751/156 hrsz-ú

Részletesebben

TANULMÁNYTERV Kishartyán község településrendezési tervének módosításához. (Kishartyán, 073/1 hrsz.-ú ingatlanra)

TANULMÁNYTERV Kishartyán község településrendezési tervének módosításához. (Kishartyán, 073/1 hrsz.-ú ingatlanra) TANULMÁNYTERV Kishartyán község településrendezési tervének módosításához (Kishartyán, 073/1 hrsz.-ú ingatlanra) A tervezett fejlesztés helyszíne (Forrás: maps.google.hu) Salgótarján, 2012. június 20.

Részletesebben

H A L Á S Z I EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

H A L Á S Z I EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT H A L Á S Z I EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT Halászi község Képviselő-testületének a 8/2002. (VIII. 12.), a 12/2003. (XII. 16.), a 9/2008. (X. 14.) és a 16/2012. (XI. 14.) önkormányzati rendelettel módosított,

Részletesebben

Abádszalók Város Önkormányzatának 3/2010. (II. 11.) számú rendelete. Abádszalók helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításáról

Abádszalók Város Önkormányzatának 3/2010. (II. 11.) számú rendelete. Abádszalók helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításáról Abádszalók Város Önkormányzatának 3/2010. (II. 11.) számú rendelete Abádszalók helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításáról Abádszalók Város Önkormányzati Képviselőtestülete A helyi

Részletesebben

H A L Á S Z I EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

H A L Á S Z I EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu H A L Á S Z I EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT Halászi község Képviselő-testületének

Részletesebben

TERVEZET. A rendelet 6. (1) a) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

TERVEZET. A rendelet 6. (1) a) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: Káld Község Önkormányzata Képviselı-testületének /2016. ( ) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályzatról szóló 7/2005. (VIII. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról Káld Község Önkormányzatának

Részletesebben

REGIOPLAN HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT. Gyır, hó

REGIOPLAN HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT. Gyır, hó REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZİ KFT. 9022 GYİR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu BEZENYE KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT Gyır, 2012. 11. hó 2 Bezenye

Részletesebben

H a t á r o z a t t a l j ó v á h a g y o t t t e l e p ü l é s s z e r k e z e t i t e r v

H a t á r o z a t t a l j ó v á h a g y o t t t e l e p ü l é s s z e r k e z e t i t e r v H a t á r o z a t t a l j ó v á h a g y o t t t e l e p ü l é s s z e r k e z e t i t e r v Településszerkezeti tervi leírás 97/2010. Kt.sz. határozat 103/2011. Kt. sz. határozat 2/2013.Kt. határozat 4/2015.

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya Oroszlány város közigazgatási területére terjed ki.

(1) A rendelet hatálya Oroszlány város közigazgatási területére terjed ki. Oroszlány Város Önkormányzatának 20/2006.(X.11.) ÖR rendelete a helyi építési szabályzatról Oroszlány város Önkormányzata az 1990. évi LXV. tv. 16. /1/ bekezdésében, valamint az 1997. évi LXXVIII. tv.

Részletesebben

BAGLAD Község Önkormányzati Képviselı-testületének 19/2006.(XII.8.) számú rendelete BAGLAD KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL

BAGLAD Község Önkormányzati Képviselı-testületének 19/2006.(XII.8.) számú rendelete BAGLAD KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL BAGLAD Község Önkormányzati Képviselı-testületének 19/2006.(XII.8.) számú rendelete BAGLAD KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL Baglad Község Önkormányzat Képviselı-testülete az 1990.

Részletesebben

A rendelet területi hatálya

A rendelet területi hatálya BUDAPEST FİVÁROS XIX.KER. KISPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK a Budapest, XIX.ker. Kispest, Ady Endre út mentén a Rákóczi u. és a Kisfaludy u. közötti szakasz szabályozási tervérıl szóló 4/2002. (II.22.) sz. rendelettel

Részletesebben

A TELEPÜLÉSKÖZPONT VEGYES TERÜLETEK (Vt) ÉPÍTÉSI ÖVEZETEINEK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSAI

A TELEPÜLÉSKÖZPONT VEGYES TERÜLETEK (Vt) ÉPÍTÉSI ÖVEZETEINEK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSAI 6. sz. melléklet Vegyes területek A TELEPÜLÉSKÖZPONT VEGYES TERÜLETEK (Vt) ÉPÍTÉSI ÖVEZETEINEK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSAI 11. (1) A településközpont vegyes építési övezetek intézményi, kereskedelmi, szolgáltatási

Részletesebben

110/2012 (IX. 10.) sz. kt. határozat

110/2012 (IX. 10.) sz. kt. határozat 110/2012 (IX. 10.) sz. kt. határozat Csór Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi Önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében, valamint az épített környezet alakításáról

Részletesebben

Lövő község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2005. (VIII. 1.) rendelete a helyi építési szabályzatról

Lövő község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2005. (VIII. 1.) rendelete a helyi építési szabályzatról Lövő község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2005. (VIII. 1.) rendelete a helyi építési szabályzatról a 13/2006.(VII.27.), a 10/ 2011.(XI. 29.), a 2/2012. (IV.2.) és a 5/2013. (VI. 03. ), a 10/2014.(X.31.)

Részletesebben

1.. (2) A rendelet mellékletét képezi az M 1:1000 méretarányú szabályozási terv, amely a rendelettel együtt alkalmazandó.

1.. (2) A rendelet mellékletét képezi az M 1:1000 méretarányú szabályozási terv, amely a rendelettel együtt alkalmazandó. Budapest Fıváros XIX.ker. Kispest Önkormányzatának 19/1999. (VI.23.) számú rendelete Budapest, XIX.ker. Kispest Esze Tamás u. Vas Gereben u. - Achim András u. - Jáhn Ferenc utca által határolt terület

Részletesebben

II.3. ALÁTÁMASZTÓ JAVASLAT (Településrendezés és változással érintett területek) Munkarész a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 3. melléklete szerinti

II.3. ALÁTÁMASZTÓ JAVASLAT (Településrendezés és változással érintett területek) Munkarész a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 3. melléklete szerinti ALÁTÁMASZTÓ JAVASLAT (Településrendezés és változással érintett területek) Munkarész a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 3. melléklete szerinti tartalommal készült a település sajátosságainak figyelembevételével.

Részletesebben

REGIOPLAN TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT. egységes szerkezetben. Dokumentálás dátuma:

REGIOPLAN TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT. egységes szerkezetben. Dokumentálás dátuma: REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/311-304, TEL: 529-751; 529-752; 529-753 e-mail:regioplan@regioplan.hu M A R K O T A B Ö D Ö G E TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV

Részletesebben

HATÁROZATTAL JÓVÁHAGYOTT TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV 25/2004. (III.31.) határozat Településszerkezeti tervi leírás 142/2008.(X.14.

HATÁROZATTAL JÓVÁHAGYOTT TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV 25/2004. (III.31.) határozat Településszerkezeti tervi leírás 142/2008.(X.14. HATÁROZATTAL JÓVÁHAGYOTT TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV 25/2004. (III.31.) határozat Településszerkezeti tervi leírás 142/2008.(X.14.) számú határozat Településszerkezeti terv m=1:16 000 T-1 Belterület szerkezeti

Részletesebben

T P. Dunakiliti Helyi Építési Szabályzat. Jóváhagyott dokumentáció

T P. Dunakiliti Helyi Építési Szabályzat. Jóváhagyott dokumentáció 1 T P TALENT-PLAN Tervező, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. E-mail: talent_plan@arrabonet.hu www.talent-plan.hu 9023 Győr, Richter János u. 11. Tel: +36 96/418-373 Fax: +36 96/418-699 Dunakiliti Helyi

Részletesebben

REGIOPLAN PÉR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS A 11/2014.(X.3.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT SZABÁLYOZÁSI TERV

REGIOPLAN PÉR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS A 11/2014.(X.3.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT SZABÁLYOZÁSI TERV REGIOPLAN 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. e-mail: regioplan@regioplan.hu Győr, 2014.10. hó Msz.:Rp.I.199-12 REGIOPLAN 9022 GYŐR, ÚJKAPU U: 13. e-mail: regioplan@regioplan.hu. Munkaszám: Rp.I.199-12 Felelős tervezők:

Részletesebben

Sopron - Brennbergbánya, Görbehalom, Új-Hermes, Ó-Hermes városrészek Szabályozási Tervérıl és Helyi Építési Szabályzatáról

Sopron - Brennbergbánya, Görbehalom, Új-Hermes, Ó-Hermes városrészek Szabályozási Tervérıl és Helyi Építési Szabályzatáról 1. oldal Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének 36/2008. (XII. 4.) önkormányzati rendelete Sopron - Brennbergbánya, Görbehalom, Új-Hermes, Ó-Hermes városrészek Szabályozási Tervérıl és Helyi

Részletesebben

REGIOPLAN KISFALUD KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Dokumentálás dátuma:

REGIOPLAN KISFALUD KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Dokumentálás dátuma: REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu KISFALUD KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS ELİÍRÁSOK

I. ÁLTALÁNOS ELİÍRÁSOK BELSİSÁRD Község Önkormányzati Képviselı-testületének 22/2006.(XII.12.) számú rendelete BELSİSÁRD KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL Belsısárd Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

37/2007. (XII. 6.) Sopron Város Önkormányzati rendelet

37/2007. (XII. 6.) Sopron Város Önkormányzati rendelet 37/2007. (XII. 6.) Sopron Város Önkormányzati rendelet a Sopronkıhida - Tómalom - Kistómalom-dőlı - Sand-dőlı Szabályozási Tervérıl és Helyi Építési Szabályzatról szóló 11/2001. (IV. 1.) Sopron Város Önkormányzati

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata A VÁROSI SPORTCSARNOK MELLETTI TERÜLET Békéscsaba, 2015. 2 Tartalomjegyzék 5600 Békéscsaba, Omaszta utca 1. Fıbb adatok 2. Térképvázlat 3. Településrendezési

Részletesebben

A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 )

A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 ) 4001 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Telefon: (42) 524-524 NYÍREGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 ) A jelen adatszolgáltatás tájékoztató jellegű Nyíregyháza

Részletesebben

BAGAMÉR Nagy 1 község H e l y i É p í t é s i S z a b á l y z a t a m ó d o s í t á s á n a k

BAGAMÉR Nagy 1 község H e l y i É p í t é s i S z a b á l y z a t a m ó d o s í t á s á n a k BAGAMÉR Nagy 1 község H e l y i É p í t é s i S z a b á l y z a t a m ó d o s í t á s á n a k R E N D E L E T E E g y s é g e s s z e r k e z e t b e n - 1-1. számú melléklet: Szabályozási Tervek A T 2m

Részletesebben

A rendelet megalkotásának napja: május 27.

A rendelet megalkotásának napja: május 27. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2015.(V.29.) önkormányzati rendelete a Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) önkormányzati rendelet módosításáról Tata Város Önkormányzat

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 43/2003. (VIII. 28.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 43/2003. (VIII. 28.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 43/2003. (VIII. 28.) számú r e n d e l e t e Nyíregyháza Általános Rendezési Terve szabályozási előírások és szabályozási terv Tiszavasvári út Tagló utca 0518/33

Részletesebben

D U N A K I L I T I TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

D U N A K I L I T I TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT 9026 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/311304, 529751 email:regioplan@regioplan.hu D U N A K I L I T I TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV, Dunakiliti község

Részletesebben

REGIOPLAN FERTİD VÁROS SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS A 3/2013 (III.14.) ÖR. RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT SZABÁLYOZÁSI TERV

REGIOPLAN FERTİD VÁROS SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS A 3/2013 (III.14.) ÖR. RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT SZABÁLYOZÁSI TERV REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TLEPÜLÉSTERVEZİ KFT. 9022 GYİR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu FERTİD VÁROS SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS A

Részletesebben

Általános rendelkezések A rendelet hatálya

Általános rendelkezések A rendelet hatálya Páty Község Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2006. (III. 30.) rendelete Páty Önkormányzat Képviselı-testületének Páty Község Helyi Építési Szabályzatáról szóló 18/2002. (X. 15.) Kt. számú rendeletének

Részletesebben

REGIOPLAN KÓPHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Győr, február

REGIOPLAN KÓPHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Győr, február REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu KÓPHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA Dokumentálás dátuma: Győr,

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

JÁNOSSOMORJA VÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu JÁNOSSOMORJA VÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK

Részletesebben

MENEDZSER Mérnöki Iroda Kkt.

MENEDZSER Mérnöki Iroda Kkt. TÉT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA 1 M ENEDZSER Mérnöki Iroda Kkt. GYİR, Zrínyi u.16. Tel/Fax:(96) 519 206 Munkaszám:MMI_R.04.07. Leíró: Somlai Zsanett Dátum: 2005.05. 01. T É T RENDEZÉSI TERV M1

Részletesebben

REGIOPLAN KÓPHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA. VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ (314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 41. ) Győr, 2016.

REGIOPLAN KÓPHÁZA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA. VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ (314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 41. ) Győr, 2016. Dokumentálás dátuma: Győr, 2016. november Munkaszám: Rp.I.247-5 Munkaszám: Rp.I.247-5 Pekkerné Szabó Piroska Felelős tervezők: Településrendezés Tájrendezés, környezetalakítás okl. táj- és kertépítész

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata A NÁDAS SOR MELLETTI TERÜLET Békéscsaba, 2015. 2 Tartalomjegyzék 5600 Békéscsaba, Nádas sor 1. Fıbb adatok 2. Térképvázlat 3. Településrendezési terv 3 Békéscsaba

Részletesebben

területfelhasználási egységekbe sorolja.

területfelhasználási egységekbe sorolja. Kisunyom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (IX. 11.) önkormányzati rendelete a község helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 3/2000. (VI. 19.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata AZ IPARI ÚT ÉSZAKI OLDALÁN LÉVİ TERÜLETEK Békéscsaba, 2015. 2 Tartalomjegyzék 5600 Békéscsaba, Ipari út 1. Fıbb adatok 2. Térképvázlat 3. Településrendezési terv

Részletesebben

REGIOPLAN ENYING VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

REGIOPLAN ENYING VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT 9026 GYŐR, DAMJANICH U. 29. TEL/FAX.: 96/311-304, TEL: 529-751; 529-752; 529-753 e-mail:regioplan@wsi.hu ENYING VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV

Részletesebben

GOSZTOLA Község Önkormányzati Képviselı-testületének 21/2006.(XII.15.) számú rendelete GOSZTOLA KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL

GOSZTOLA Község Önkormányzati Képviselı-testületének 21/2006.(XII.15.) számú rendelete GOSZTOLA KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL GOSZTOLA Község Önkormányzati Képviselı-testületének 21/2006.(XII.15.) számú rendelete GOSZTOLA KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL Gosztola Község Önkormányzat Képviselı-testülete az

Részletesebben

Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2013.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról szabályozási tervi

Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2013.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról szabályozási tervi Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2013.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról szabályozási tervi mellékletekkel /2013.(VII.17.) önkormányzati rendelete a helyi

Részletesebben

TANULMÁNYTERV Kishartyán község településrendezési tervének módosításához. (Kishartyán, 072/1-2 és a 073/1-2 hrsz.-ú ingatlanokra)

TANULMÁNYTERV Kishartyán község településrendezési tervének módosításához. (Kishartyán, 072/1-2 és a 073/1-2 hrsz.-ú ingatlanokra) TANULMÁNYTERV Kishartyán község településrendezési tervének módosításához (Kishartyán, 072/1-2 és a 073/1-2 hrsz.-ú ingatlanokra) A tervezett fejlesztés helyszíne (Forrás: maps.google.hu) Salgótarján,

Részletesebben

LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA

LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA LOVÁSZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/2007. (VIII 31.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL - egységes szerkezetben - Lovászi község Önkormányzata

Részletesebben

(2) A rendelet 2. (4-8) bekezdéseinek számozása (5-9)-ra módosul.

(2) A rendelet 2. (4-8) bekezdéseinek számozása (5-9)-ra módosul. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata

7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata 7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata Az ingatlanok értékbecslése kapcsán gyakran felmerül egy adott ingatlan

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Budapest Fıváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának 21/2001. (VI.22.) sz. rendelete a Bp. Fıv. XIX.ker. Kispest területére esı Méta utcai közlekedési csomópont, továbbá a BKV Dél-Pesti Üzemigazgatósága

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 38/2011. (VII.11.) RENDELETE

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 38/2011. (VII.11.) RENDELETE ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 38/2011. (VII.11.) RENDELETE a Budapest, III. kerület FODROS UTCA- VERA UTCA- HUNYADI UTCA- AKÁCFA UTCA által határolt terület kerületi szabályozási

Részletesebben

Lezárva: 2013. április 8. Hatály: 2013.III.8. - Sopron Megyei Jogú Város - Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének

Lezárva: 2013. április 8. Hatály: 2013.III.8. - Sopron Megyei Jogú Város - Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének 1. oldal Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének 36/2012. (XII. 1.) önkormányzati rendelete a Külterület Szabályozási Tervérıl és Helyi Építési Szabályzatáról Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat

Részletesebben

Lezárva: április 8. Hatály: 2012.IX Sopron Megyei Jogú Város - Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének

Lezárva: április 8. Hatály: 2012.IX Sopron Megyei Jogú Város - Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének 1. oldal Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének 16/2005. (IV. 7.) önkormányzati rendelete Sopron - Balf városrész Szabályozási Tervérıl és Helyi Építési Szabályzatáról Sopron Megyei Jogú Város

Részletesebben

I. G a z d a s á g i t e r ü l e t k i j e l ö l é s e a t á z l á r i ú t d é l i o l d a l á n

I. G a z d a s á g i t e r ü l e t k i j e l ö l é s e a t á z l á r i ú t d é l i o l d a l á n I. G a z d a s á g i t e r ü l e t k i j e l ö l é s e a t á z l á r i ú t d é l i o l d a l á n A rendezési terv módosítására vonatkozó elvi döntést 97/2010.(IV.29. KT. és a 45/2013.(IV.25.) KT. számú

Részletesebben

2 A R. 4.. (1) (2) (3) bekezdése az alábbiak szerint változik:

2 A R. 4.. (1) (2) (3) bekezdése az alábbiak szerint változik: Kisbajcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2009 (VIII.25.) rendelete a helyi építési szabályzatáról szóló 4/2006. (III.1.) rendelet módosításáról Kisbajcs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul:

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul: Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

Solt Város Önkormányzat Képviselı-testületének. 9/2014. (VI.10.) önkormányzati rendelete

Solt Város Önkormányzat Képviselı-testületének. 9/2014. (VI.10.) önkormányzati rendelete Solt Város Önkormányzat Képviselı-testületének 9/2014. (VI.10.) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályzat és szabályozási terv megállapításáról szóló 11/2008. (VII. 07.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Mátranovák község Önkormányzata. 3/2005. (V.5.) rendelete

Mátranovák község Önkormányzata. 3/2005. (V.5.) rendelete Mátranovák község Önkormányzata Képviselı-testületének 3/2005. (V.5.) rendelete Mátranovák község helyi építési szabályzatáról. Mátranovák Község Önkormányzata Képviselı-testületének 3/2005.(V.5.) rendelete

Részletesebben

TISZATARJÁN KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK KISMÉRTÉKŰ MÓDOSÍTÁSÁHOZ JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZ

TISZATARJÁN KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK KISMÉRTÉKŰ MÓDOSÍTÁSÁHOZ JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZ PROVINCIA TERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVEZŐ KFT Levélcím: 3529 Miskolc, Derkovits u 52 Telephely: 3527 Miskolc, Bajcsy- Zsilinszky út I/2 Tel/Fax: 46/356-345, Mobil:06/530-6676 E-mail: provinciaterv@gmailcom

Részletesebben

HÉSZ módosítás önkormányzati döntés alapján.

HÉSZ módosítás önkormányzati döntés alapján. Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2014.(IX.09.) önkormányzati rendelete Balkány Város Szabályozási Tervének elfogadásáról és a Helyi Építési Szabályzat megállapításáról szóló 3/2009.

Részletesebben

Az elıírások alkalmazása 2.

Az elıírások alkalmazása 2. 118. EGYSÉGES SZERKEZET Budakeszi Város Önkormányzat Képviselı-testület 1/2009. (I. 19.), 54/2008. (XII. 17.), 43/2007. (X. 4.), 38/2007. (X. 3.), 32/2007. (VIII. 29.), 5/2007. (VIII. 28.) számú rendeletekkel

Részletesebben

Kópháza Község Önkormányzatának 6/2012. (VI. 22.) önkormányzati rendelete

Kópháza Község Önkormányzatának 6/2012. (VI. 22.) önkormányzati rendelete Kópháza Község Önkormányzatának 6/2012. (VI. 22.) önkormányzati rendelete a Helyi Építési Szabályzatról Kópháza Község Önkormányzata az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII.

Részletesebben

Taksony Helyi Építési Szabályzatának módosítása

Taksony Helyi Építési Szabályzatának módosítása BAU-URB Tsz.: 59/2014. Tervező és Tanácsadó Kft. 1112.Budapest, Dayka Gábor utca 94. Tel/Fax.: 319-36-44 Taksony Helyi Építési Szabályzatának módosítása Budapest, 2015. november hó Szabályozási Terv (bel-

Részletesebben

ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete. I. fejezet A Szabályozási Tervlap szabályozási elemei

ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete. I. fejezet A Szabályozási Tervlap szabályozási elemei 69/2007. (2008.I.14.) RENDELET 2. számú melléklete ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete Kiegészítő előírások a Budapest III. kerület Békásmegyer, Királyok útja, Hadrianus utca, Hatvany Lajos utca és Sarkadi utca

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata AZ ERZSÉBET PAR MELLETTI TERÜLET Békéscsaba, 2015. 2 Tartalomjegyzék 5600 Békéscsaba, Táncsics utca 1. Fıbb adatok 2. Térképvázlat 3. Településrendezési terv

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 27/2009.(IX.04.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: a Helyi Építési Szabályzatról Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról Lajosmizse Városának Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Pannonhalma Város Önkormányzat Képvisel testületének

Pannonhalma Város Önkormányzat Képvisel testületének 2 Pannonhalma Város Önkormányzat Képvisel testületének 7/2005. (IV.19.) rendelete a helyi építési szabályzatról Pannonhalma Város Önkormányzat Képvisel testülete az 1949. évi XX. Tv. 44/A (2) bekezdésében

Részletesebben

Cegléd város településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek felülvizsgálata, módosítással érintett területek

Cegléd város településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek felülvizsgálata, módosítással érintett területek 2 Tervezett területfelhaszn álás, övezet Jelenlegi területfelhasználá s, övezet Terület mérete A termálfürdő melletti tó környékének rendezése, a tó mellett egy zöldsáv kialakítása, azután vegyes területbe

Részletesebben

(2) A HÉSZ 7. (10) bekezdés táblázata az alábbiakkal egészül ki:

(2) A HÉSZ 7. (10) bekezdés táblázata az alábbiakkal egészül ki: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 42/2009. (IX.16.) rendelete Veszprém Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatáról és szabályozási tervérıl szóló 61/2003. (XII.22.) Ör. módosításáról

Részletesebben

BÁRÁND HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA

BÁRÁND HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA Báránd Község Önkormányzatának 15/2008.(XII.22.) KT rendelete Báránd Község Önkormányzati Képviselı-testülete az Önkormányzatokról szóló 1997. évi CXXXIV. tv.-elmódosított 1990. évi LXV. tv. 8. (1) bekezdése

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT FELÜLVIZSGÁLAT

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT FELÜLVIZSGÁLAT REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZİ KFT. 9022 GYİR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu H A R K A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI

Részletesebben

D u s n o k T e l e p ü l é s r e n d e z é s i t e r v e é s h e l y i é p í t é s i s z a b á l y z a t a

D u s n o k T e l e p ü l é s r e n d e z é s i t e r v e é s h e l y i é p í t é s i s z a b á l y z a t a É P Í T É S Z M Ő H E L Y K F T 6000. Kecskemét, Wesselényi u. 1. Felelıs tervezı: Szilberhorn Erzsébet TT 1/É-03-0105 Telefon, fax: 76/ 482 916 E-mail: szil@epiteszmuhely.hu Levélcím: 6001 Kecskemét Pf

Részletesebben

Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület

Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület Tulajdonos: Indotek Vagyonkezelő Zrt. Cím: 1148 Budapest, Kerepesi út 52. Email: indotek@indotek.hu Kapcsolat: Balázs Piri Balázs Tel:30/445

Részletesebben

RAJZI SZABÁLYOZÁSI ELEMEK Nem települési döntési szint FELÜLETEK Települési döntési szint HATÁRVONALAK... polgármester I. rendű közlekedési célú közterület II. rendű közlekedési célú közterület (belterületen

Részletesebben

(2) Nyúlványos telek a gazdasági terület kivételével nem alakítható.

(2) Nyúlványos telek a gazdasági terület kivételével nem alakítható. CSÓLYOSPÁLOS KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 13/2000. (IX.13.) k.t. sz. rendelete a helyi építési szabályokról 1 (2) A fejlesztési területek belterületbe vonására csak akkor kerülhet sor, ha ezáltal a belterületté

Részletesebben

13/2001. (VIII.29.) 18/1993. (VI.

13/2001. (VIII.29.) 18/1993. (VI. Ercsi Város Önkormányzatának 13/2001. (VIII.29.) Kt. számú rendelete a többször módosított 18/1993. (VI. 29.) Kt. Ercsi Nagyközség helyi építési szabályzat 19. -ának kiegészítéséről, illetve módosításáról,

Részletesebben

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2004. (IV.29.) számú önkormányzati RENDELETTEL jóváhagyott, 23/2005. (XII.15.), 22/2006 (XI. 23.) és 8/2008.

Részletesebben

RÁBATAMÁSI Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 11/2003. (XI. 1.). ÖK. rendelete

RÁBATAMÁSI Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 11/2003. (XI. 1.). ÖK. rendelete RÁBATAMÁSI Község Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2003. (XI. 1.). ÖK. rendelete RÁBATAMÁSI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL Rábatamási Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata A KÉTEGYHÁZI ÚT MELLETTI TERÜLETEK Békéscsaba, 2015. 2 Tartalomjegyzék 5600 Békéscsaba, Kétegyházi út 1. Fıbb adatok 2. Térképvázlat 3. Településrendezési terv

Részletesebben

PREAMBULUM a jogszabályszerkesztésrıl szóló 61/2009. (XII. 14.) IRM rendelet szerint

PREAMBULUM a jogszabályszerkesztésrıl szóló 61/2009. (XII. 14.) IRM rendelet szerint Szeremle Község Önkormányzata KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK /2014. (.) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályokról. PREAMBULUM a jogszabályszerkesztésrıl szóló 61/2009. (XII. 14.) IRM rendelet szerint

Részletesebben

11/2002. (VI. 3.) rendelete

11/2002. (VI. 3.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 11/2002. (VI. 3.) rendelete a Budapest XVI. kerület Bökényföldi út Zsemlékes út Íjász utca E-TG keretövezet által határolt terület szabályozási tervéről (Egységes

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete a Budapest, XXIII. kerület Helsinki út Hold u. MÁV vasútvonal által határolt terület szabályozási tervéről

Részletesebben

SZENTPÉTERSZEG KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

SZENTPÉTERSZEG KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA A 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 32.. 6a) pontja szerinti állami főépítészi eljárás dokumentációja: SZENTPÉTERSZEG KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA a Helyi építési szabályzat Ipari gazdasági

Részletesebben

BAKONYBÁNK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL

BAKONYBÁNK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL Bakonybánk 8/2003. (X. ( 30.) ök. rendelettel megállapított Helyi Építési Szabályzat BAKONYBÁNK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014. (..) rendelettervezete a 8/2003. (X. 30.) rendelettel

Részletesebben